Zoals Piet zegt, gewoon grillen. Die bloemen zijn ook te eten, maar heb er nog nooit mee gewerkt. Je ziet wel eens dat ze ze vullen en dergelijke, maar daar weet iemand anders vast wel meer over!quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:36 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Andersom is ook niet aan te raden toch? Anders alleen maar grillen. Moet dan wel de courgettebloemen eraf halen denk ik of niet?
Piet heb jij dan nog tips voor toebereiding van de courgettebloemen of een vulling daarvoor?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Courgettebloemen kan je gewoon eten, je kan ze ook vullen
Laat je toch niet zo opnaaien door die eetbare bloemen freaks.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:38 schreef Sorella het volgende:
mijn zwager heeft zijn courgette bloemen weg gegooid. Ik had ze wel eens willen frituren.
quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:55 schreef icloud het volgende:
[..]
Laat je toch niet zo opnaaien door die eetbare bloemen freaks.
Je lijkt Jeremy wel.
Jeremy is een hobbykok(met restaurant) die in een tuinprogramma op de campingzender een kookitempje mag doen waarin hij altijd bloemen en platen gebruikt in zijn gerechten, piet zal vast fan van hem zijnquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:58 schreef Sorella het volgende:
[..]met viooltjes enzo hoef je ook niet aan te komen bij mij maar courgette bloemen had ik echt wel willen proberen.
p.s wie is jeremy ?
O die jeremy van rob,s tuin verbouwing, waar hij ook zo vaak zaanse mayonaise gebruikt.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:00 schreef icloud het volgende:
[..]
Jeremy is een hobbykok(met restaurant) die in een tuinprogramma op de campingzender een kookitempje mag doen waarin hij altijd bloemen en platen gebruikt in zijn gerechten, piet zal vast fan van hem zijn
Die gast smeert echt over alles zaanse shit.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:04 schreef Sorella het volgende:
[..]
O die jeremy van rob,s tuin verbouwing, waar hij ook zo vaak zaanse mayonaise gebruikt.
Dan moet je het toch maar eens opzoeken, is ook online te kijken, ben benieuwd naar je comentaar hahahahquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken heel die sjerremie niet, maar kijk dan ook geen Nederlandse tv (sat kaart doet het niet meer) en dan al helemaal geen komkommercielen
Heb daar niet echt zin in.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:47 schreef icloud het volgende:
[..]
Dan moet je het toch maar eens opzoeken, is ook online te kijken, ben benieuwd naar je comentaar hahahah
Piet, misschien heb je je hier al eerder over uitgesproken, maar wat is jouw standpunt wat betreft de Aubergine? Kun je daar iets nuttigs mee doen?quote:
Hij ziet er heel mooi uit. Maar echt lekker vind ik het niet, vies ook niet, maar ik eet liever courgettequote:Op zaterdag 9 augustus 2014 01:45 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Piet, misschien heb je je hier al eerder over uitgesproken, maar wat is jouw standpunt wat betreft de Aubergine? Kun je daar iets nuttigs mee doen?
Ik houd mijn eigen particuliere mening nog even voor me.
Wat piet zegt, maar wat ook enorm kan helpen is om naast de olie, kruiden, nog een beetje zout en een klein scheutje azijn (van goede kwaliteit, geen witte keukenazijn) toe te voegen.quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!
Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen.
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?
Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Ik vind aubergine alleen lekker als het echt goed is bereid. Zomaar aubergine in de pan gooien word ik niet blij van.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 09:42 schreef RobinOok het volgende:
Ooooh, ik niet. Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten!
[ link | afbeelding ]Grilled Eggplant Salad
[ link | afbeelding ]Fish Fragrant Eggplant
[ link | afbeelding ]Thai Coconut-Scented Eggplant
Ik eet ze echt veel liever/vaker dan courgette.
Maar dan liefst wel die Aziatische, lichtpaarse, dunne aubergines. Die zijn net effe lekkerder:
[ link | afbeelding ]Chinese Aubergine
Proef je dan nog wat van de aubergine als je ze zo klaarmaakt, of proef je de saus?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 09:42 schreef RobinOok het volgende:
Ooooh, ik niet. Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten!
[ link | afbeelding ]Grilled Eggplant Salad
[ link | afbeelding ]Fish Fragrant Eggplant
[ link | afbeelding ]Thai Coconut-Scented Eggplant
Ik eet ze echt veel liever/vaker dan courgette.
Maar dan liefst wel die Aziatische, lichtpaarse, dunne aubergines. Die zijn net effe lekkerder:
[ link | afbeelding ]Chinese Aubergine
Beide.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Proef je dan nog wat van de aubergine als je ze zo klaarmaakt, of proef je de saus?
Met paprika kan je er ook Ayvar mee maken, erg lekkerquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 10:32 schreef Myraela het volgende:
Ik heb afgelopen week na een tip van Minilot een aubergine "jam" (http://www.davidlebovitz.com/2012/08/eggplant-jam-recipe/) gemaakt. Dat was ook wel lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |