Zoals Piet zegt, gewoon grillen. Die bloemen zijn ook te eten, maar heb er nog nooit mee gewerkt. Je ziet wel eens dat ze ze vullen en dergelijke, maar daar weet iemand anders vast wel meer over!quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:36 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Andersom is ook niet aan te raden toch? Anders alleen maar grillen. Moet dan wel de courgettebloemen eraf halen denk ik of niet?
Piet heb jij dan nog tips voor toebereiding van de courgettebloemen of een vulling daarvoor?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Courgettebloemen kan je gewoon eten, je kan ze ook vullen
Laat je toch niet zo opnaaien door die eetbare bloemen freaks.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:38 schreef Sorella het volgende:
mijn zwager heeft zijn courgette bloemen weg gegooid . Ik had ze wel eens willen frituren.
met viooltjes enzo hoef je ook niet aan te komen bij mij maar courgette bloemen had ik echt wel willen proberen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:55 schreef icloud het volgende:
[..]
Laat je toch niet zo opnaaien door die eetbare bloemen freaks.
Je lijkt Jeremy wel.
Jeremy is een hobbykok(met restaurant) die in een tuinprogramma op de campingzender een kookitempje mag doen waarin hij altijd bloemen en platen gebruikt in zijn gerechten, piet zal vast fan van hem zijnquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:58 schreef Sorella het volgende:
[..]
met viooltjes enzo hoef je ook niet aan te komen bij mij maar courgette bloemen had ik echt wel willen proberen.
p.s wie is jeremy ?
O die jeremy van rob,s tuin verbouwing, waar hij ook zo vaak zaanse mayonaise gebruikt.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:00 schreef icloud het volgende:
[..]
Jeremy is een hobbykok(met restaurant) die in een tuinprogramma op de campingzender een kookitempje mag doen waarin hij altijd bloemen en platen gebruikt in zijn gerechten, piet zal vast fan van hem zijn
Die gast smeert echt over alles zaanse shit.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:04 schreef Sorella het volgende:
[..]
O die jeremy van rob,s tuin verbouwing, waar hij ook zo vaak zaanse mayonaise gebruikt.
Dan moet je het toch maar eens opzoeken, is ook online te kijken, ben benieuwd naar je comentaar hahahahquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken heel die sjerremie niet, maar kijk dan ook geen Nederlandse tv (sat kaart doet het niet meer) en dan al helemaal geen komkommercielen
Heb daar niet echt zin in.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:47 schreef icloud het volgende:
[..]
Dan moet je het toch maar eens opzoeken, is ook online te kijken, ben benieuwd naar je comentaar hahahah
Piet, misschien heb je je hier al eerder over uitgesproken, maar wat is jouw standpunt wat betreft de Aubergine? Kun je daar iets nuttigs mee doen?quote:
Hij ziet er heel mooi uit. Maar echt lekker vind ik het niet, vies ook niet, maar ik eet liever courgettequote:Op zaterdag 9 augustus 2014 01:45 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Piet, misschien heb je je hier al eerder over uitgesproken, maar wat is jouw standpunt wat betreft de Aubergine? Kun je daar iets nuttigs mee doen?
Ik houd mijn eigen particuliere mening nog even voor me.
Wat piet zegt, maar wat ook enorm kan helpen is om naast de olie, kruiden, nog een beetje zout en een klein scheutje azijn (van goede kwaliteit, geen witte keukenazijn) toe te voegen.quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!
Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen.
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?
Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Ik vind aubergine alleen lekker als het echt goed is bereid. Zomaar aubergine in de pan gooien word ik niet blij van.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 09:42 schreef RobinOok het volgende:
Ooooh, ik niet. Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten!
[ link | afbeelding ]Grilled Eggplant Salad
[ link | afbeelding ]Fish Fragrant Eggplant
[ link | afbeelding ]Thai Coconut-Scented Eggplant
Ik eet ze echt veel liever/vaker dan courgette.
Maar dan liefst wel die Aziatische, lichtpaarse, dunne aubergines. Die zijn net effe lekkerder:
[ link | afbeelding ]Chinese Aubergine
Proef je dan nog wat van de aubergine als je ze zo klaarmaakt, of proef je de saus?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 09:42 schreef RobinOok het volgende:
Ooooh, ik niet. Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten!
[ link | afbeelding ]Grilled Eggplant Salad
[ link | afbeelding ]Fish Fragrant Eggplant
[ link | afbeelding ]Thai Coconut-Scented Eggplant
Ik eet ze echt veel liever/vaker dan courgette.
Maar dan liefst wel die Aziatische, lichtpaarse, dunne aubergines. Die zijn net effe lekkerder:
[ link | afbeelding ]Chinese Aubergine
Beide.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Proef je dan nog wat van de aubergine als je ze zo klaarmaakt, of proef je de saus?
Met paprika kan je er ook Ayvar mee maken, erg lekkerquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 10:32 schreef Myraela het volgende:
Ik heb afgelopen week na een tip van Minilot een aubergine "jam" (http://www.davidlebovitz.com/2012/08/eggplant-jam-recipe/) gemaakt. Dat was ook wel lekker.
bruschetta vind ik erg lekker, net als tomatensoep, tomatenijs is grappig (ijsmachine nodig) of een salade met basilicum (veel) en feta of buffelmozzarella. Sap maken, zonder zout (gekochte zit altijd zout in, waarom is me een raadsel).quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 12:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo voor 2 euro heel veel tomaten gekocht, Piet wat is nu de echte must om er mee te maken?
Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 12:23 schreef empa1010 het volgende:
Reuze handig dat jij vragen wil beantwoorden ik zal de andere 46 topics even doornemen dusss.
Kan ik jou ook wat vragen over afkoelen van warm eten en invriezen? Op internet lees je daar nog steeds tegenstrijdige berichten over. Bvd
Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezetquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.
Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:44 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezet
Maar grote complimenten voor je kennis..! Vanaf 2004 al, gaaf. Ben nu in deel 2 aan het lezen
Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.
Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:48 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?
dus kan beiden? Oeps, voel me echt een beetje een nitwit... o wacht dat ben ik ook.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.
Boter is géén margarine
Bedankt Piet, het ging in een ander topic over de m.i. zwaar overschatte groente genaamd de Aubergine, en ik vind ze helemaal niks... Even verderop sprak je van "iets gevuld met watten" en dat is precies wat mij zo tegenstaat in deze vrucht/groente.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij ziet er heel mooi uit. Maar echt lekker vind ik het niet, vies ook niet, maar ik eet liever courgette
Ik ga morgen w.s. die briljante stoofschotel van je maken, is winterkost maar het kan best.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:30 schreef Spanky78 het volgende:
Koksroom met de helft vet kun je hier amper krijgen. Alleen bij horeca groothandel.
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.quote:
Of oud, of te groot.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht isquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:56 schreef Sorella het volgende:
De fish fragrant eggplant is in ieder geval erg lekker
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Dan noem we het speciaal voor jou "Aubergines Boerenstijl"!quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht is
Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Kookgodin! Maar die textuur krijg ik met geen onmogelijkheid voor elkaar...quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Klopt, maar met het weer van de laatste weken heb je dan een kelder nodig. Maar sowieso geldt wel voor meer groenten dat ze niet zo snel bederven, maar wel behoorlijk achteruit gaan in smaak en textuur.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:03 schreef Molo het volgende:
[..]
Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.
Gewoon een donkere redelijk koele plek buiten de koelkast.
Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:27 schreef empa1010 het volgende:
Ik heb ook nergens in huis een koele plek, zomer en winter niet. Hoe doen jullie dat? (indien van toepassing natuurlijk...) Heb er zelfs over zitten te denken om een wijnkoelkastje te kopen. Maar daar kan weer zo weinig in. Wil er ook aardappels in bewaren, naast tomaten, sjalotjes enz.
2 weken hooguit?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:30 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |