haha dat is best lekker ja, ik heb alleen geen frituurpan of ik moet frietjes in de pan frituren hehequote:Op donderdag 31 juli 2014 14:05 schreef kanovinnie het volgende:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/snacks/kapsalon-18527.html
Lekker!
ja ik eet nooit ovenschotels eigenlijk maar op zich vind ik iets met gehakt wel lekker, alleen zijn de recepten daarvan zo simpel. ik ga de nacho cheese schotel iig proberen.quote:Op donderdag 31 juli 2014 14:08 schreef Myraela het volgende:
Wat vind je wel lekker dan? Ovenschotel is nog al breed.
Ik vind shepherd's pie wel lekker, ook niet onwijs spannend, maar gewoon wel lekker.
CUL / [FOK!-kookboek] Ovengerechtenquote:Op donderdag 31 juli 2014 14:04 schreef madeliefff het volgende:
wie kent nou een echt top recept voor een ovenschotel? ik heb al in het fokkookboek en op internet gekeken maar ik zie alleen maar schotels met dingen als broccoli, bloemkool, of simpele ham-kaas en simpele gehakt schotels. niet echt dingen waarbij ik denk woooow. Gehakt vind ik overigens wel lekker erin maar de recepten die ik vind zijn saai.
zoals ik al zei heb ik daar al gekekenquote:
Maak deze moussaka, met lamsgehakt:quote:Op donderdag 31 juli 2014 14:11 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ja ik eet nooit ovenschotels eigenlijk maar op zich vind ik iets met gehakt wel lekker, alleen zijn de recepten daarvan zo simpel.
Ik ook, maar zou graag willen weten hoe ik dat sausje zelf kan maken . Iemand?quote:Op donderdag 31 juli 2014 15:22 schreef Trusten het volgende:
Ik vind stiekem de Maggi Preischotel erg lekker
En zonder pakje vind ik dit wel een aanrader:
http://www.kayotic.nl/blog/lazy-sunday-casserole
Doe eens een poging?quote:Op donderdag 31 juli 2014 16:39 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ik ook, maar zou graag willen weten hoe ik dat sausje zelf kan maken . Iemand?
quote:Op donderdag 31 juli 2014 15:29 schreef Bramito het volgende:
Moussaka/Musaca/Musaka lekkerder ben ik nog niet tegengekomen.
mousaka is idd erg lekker, net als lasagnequote:Op donderdag 31 juli 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Maak deze moussaka, met lamsgehakt:
http://www.feastingathome.com/2013/03/rustic-eggplant-moussaka.html
Heel lekker recept!
Mwah, beter van niet .quote:Op donderdag 31 juli 2014 17:18 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Doe eens een poging?
gemodificeerd zetmeel , gedroogde aardappelen , maïszetmeel , geharde plantaardige olie , zout , aardappelzetmeel , kerrie 5 , 9% (kurkuma, mosterd, koriander, fenegreek, komijn, chilipeper, venkel, ui) , maltodextrine , uipoeder , eigeelpoeder , paprika , gistextract , aroma , smaakversterker (E621) , lactose , peterselie , melkeiwitten , tarwemeel , stabilisatoren (E452, E339) , antioxidant (E223 (sulfiet)) , kurkuma. Mogelijke sporen van selderij.
Graai de mikmak bij elkaar, produceer een sappie en donder het er doorheen?
Een ovenschotel is meestal simpel, is gewoon niet echt een type gerecht met een hoog wow-gehalte.quote:Op donderdag 31 juli 2014 14:11 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ja ik eet nooit ovenschotels eigenlijk maar op zich vind ik iets met gehakt wel lekker, alleen zijn de recepten daarvan zo simpel. ik ga de nacho cheese schotel iig proberen.
Ja dit dus. Aangezien TS een nacho cheese ovenschotel als lekker bestempelt wil ik dat graag weten voor ik een recept hier neer penquote:Op donderdag 31 juli 2014 21:23 schreef regnavetto het volgende:
Noem eens iets wat je echt Woooow vind? Dus even los van ovenschotels. Op basis daarvan kunnen anderen dan beter inschatten wat jij nou top vind. Dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk.
ik denk dit iddquote:Op donderdag 7 augustus 2014 16:45 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Een ovenschotel is meestal simpel, is gewoon niet echt een type gerecht met een hoog wow-gehalte.
uhm ja dat is toch allemaal heel anders dan een ovenschotel, maar ik ben gewoon op zoek naar iets aparts en geen standaard schotel met aardappel nederlandse groente en gehakt zeg maar. Maar die zijn er mss niet , mss is een ovenschotel gewoon niet mijn ding,quote:Op donderdag 31 juli 2014 21:23 schreef regnavetto het volgende:
Noem eens iets wat je echt Woooow vind? Dus even los van ovenschotels. Op basis daarvan kunnen anderen dan beter inschatten wat jij nou top vind. Dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk.
En wat zijn dat dan? Vaak kan je andere gerechten bedenken met inspiratie uit een ander gerechtquote:Op donderdag 7 augustus 2014 22:20 schreef madeliefff het volgende:
[..]
uhm ja dat is toch allemaal heel anders dan een ovenschotel, maar ik ben gewoon op zoek naar iets aparts en geen standaard schotel met aardappel nederlandse groente en gehakt zeg maar. Maar die zijn er mss niet , mss is een ovenschotel gewoon niet mijn ding,
Tuurlijk zijn die er wel. Je kunt alles wel verwerken in een ovenschotel.quote:Op donderdag 7 augustus 2014 22:20 schreef madeliefff het volgende:
[..]
uhm ja dat is toch allemaal heel anders dan een ovenschotel, maar ik ben gewoon op zoek naar iets aparts en geen standaard schotel met aardappel nederlandse groente en gehakt zeg maar. Maar die zijn er mss niet , mss is een ovenschotel gewoon niet mijn ding,
Boboti! of Bobotiequote:Op donderdag 31 juli 2014 14:04 schreef madeliefff het volgende:
wie kent nou een echt top recept voor een ovenschotel? ik heb al in het fokkookboek en op internet gekeken maar ik zie alleen maar schotels met dingen als broccoli, bloemkool, of simpele ham-kaas en simpele gehakt schotels. niet echt dingen waarbij ik denk woooow. Gehakt vind ik overigens wel lekker erin maar de recepten die ik vind zijn saai.
quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 17:43 schreef Lonaa het volgende:
Met lamsgehakt en aubergine:
http://www.feastingathome(...)gplant-moussaka.html
quote:Op donderdag 31 juli 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Maak deze moussaka, met lamsgehakt:
http://www.feastingathome.com/2013/03/rustic-eggplant-moussaka.html
Heel lekker recept!
Is de ultieme ovenschotel. Ook jonge kinderen smullen hiervan, moet je het niet te pittig maken, de helft minder kerrie etc. dan het gerecht voorschrijft. Is ontzettend leuk om te maken en door die ervaringen wordt ie ook steeds beter.quote:
Daar gaat ook nogal wat aubergine in, toch?quote:
boboti en de jachtschotel klinken wle lekker. Heb je een recept van die jachtschotel? van boboti zie ik al een recept hierboven, of is die van jou heel anders?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:28 schreef Spanky78 het volgende:
Moussaka
Lasagna
Boboti
Shepherds pie
Jachtschotel
Canneloni
Preischotel met ham en kaas
Als je een recept wilt hoor ik het wel. Mijn moussaka is kick-as (en niet zo moeilijk, enige potje is bliktomaat)
klinkt wel lekkerquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 20:52 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Boboti! of Bobotie
Maar liever niet van Knorr&co
Liefst de recepten met mangochutney.
https://www.kiosokyuwenda.nl/pages/90/bobotie-recept/
Probeer het gewoon een keer en dan hoor ik graag.quote:
Is voedzaam genoeg maar kan ook als kleinere portie als bijgerecht met rijst, salade en wat al niet.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:43 schreef madeliefff het volgende:
[..]
p.s. eet je nog iets bij boboti ( \oja wat dan?) of is die schotel voedzaam genoeg?
okequote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:47 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Is voedzaam genoeg maar kan ook als kleinere portie als bijgerecht met rijst, salade en wat al niet.
bedankt. chocola ja? nou ik ben benieuwd ..ik heb trouwens een snelkookpan, misshcien dat ik het vlees daar eerst even in kan doen om de bereidingstijd iets in te korten.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:07 schreef Spanky78 het volgende:
Jachtschotel:
Snijd iets van een kilo sucadelappen in blokjes, bestuif ze met een beetje bloem. Neem dan een flinke klont boter en bruin 4 flinke uien lichtjes in de boter. Voeg dan het vlees toe onder hoog vuur en bruin dat ook lichtjes. Afblussen met wat bruin bier als je dat hebt. Voeg er bouillon bij tot alles net onder staat en laat zachtjes koken met de deksel half erop. Voeg wat blaadjes laurier, paar gekneusde jeneverbessen, flinke eetlepel mosterd, wat kruidnagel, een beetje foelie, wat peper, toe en dan het geheim, een stukje chocolade ik doe er iets van een halve reep bij (maar doe er gerust wat mee rof minder van in, wat je lekker vindt. Laat alles pruttelen, ca 1,5 - 2 uur, het vlees moet gaar zijn, maar nog niet helemaal uit elkaar vallen ( de oven wel). Breng indien nodig op smaak. Je kunt trouwens ook ander rundvlees gebruiken, of wild.
Maak intussen aardappelpuree van kruimige aardappelen met wat melk en boter.
Snijd 3 zure appels in stukjes (geschikd) en meng ze door het vlees.
Schep het vleesmengsel in een flinke ovenschaal, Aardappelpuree eroverheen. Sommige mensen gooien er dan paneermeel op, maar dat vind ik minder lekker dan met een vork wat motiefjes maken in de schaal, die worden dan mooi bruin. Je kunt als je wilt de puree ook opspuiten met een geribbeld stukje, krijg je ook mooi bruine randjes. Dit past goed bij de donkere smaak van het vlees.
Nouja, doe alles nog een half uurtje in de over en voila.
En Boboti eet ik het liefst met rijst.
quote:
Voor dit recept niet echt lekkerder. Het beste is om steeds een minimum aan vocht in de pan te hebben zonder aanbranden. Op die manier ontstaat de meeste smaak.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:26 schreef madeliefff het volgende:
[..]
bedankt. chocola ja? nou ik ben benieuwd ..ik heb trouwens een snelkookpan, misshcien dat ik het vlees daar eerst even in kan doen om de bereidingstijd iets in te korten.
Nee, gewoon nee.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:26 schreef madeliefff het volgende:
[..]
bedankt. chocola ja? nou ik ben benieuwd ..ik heb trouwens een snelkookpan, misshcien dat ik het vlees daar eerst even in kan doen om de bereidingstijd iets in te korten.
dat weet ik. Was ook een voorstel, maar zie net dat hij er boven net was gepostquote:
Zij moet morgen of zondag gewoon even die Bobotie gaan maken (of die briljante stoofschotel van Spanky, en dan zonder snelkookpan) en dan horen we het maandag wel.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:48 schreef Catch22- het volgende:
[..]
dat weet ik. Was ook een voorstel, maar zie net dat hij er boven net was gepost
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |