Ten eerste door een zeer hoge temperatuur in de oven of BBQ (daar kan het ook prima mee), 350 graden C of meer het liefst.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 13:27 schreef timmmmm het volgende:
Ik ga pizza eten vanavond. Nou heb ik vaker deeg gemaakt, maar ik wil graag een wat dikkere, luchtigere korst. Hoe?
Als je er aardappel salade mee wilt maken, ja, als je ze gaat bakken niet volledig.quote:
Ik vind avocado op brood met wat zout en peper heerlijk.quote:Op zondag 3 augustus 2014 13:41 schreef sirdanilot het volgende:
Zo, ik eet nu mijn zelfgemaakte avocado ijs, héérlijk !
De structuur is niet zo goed als met een ijsmachine (beetje ijskristalletjes en zo) maar alsnog prima, en ook niet keihard. Was wel eerst keihard maar heb het toen even in de koelkast gezet en goed geroerd en nu blijft ie wel goed ook in de vriezer.
Ik marineer ze in olie met peper, zout, wat kruiden en dan grill ik zequote:Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!
Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen.
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?
Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen.quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik marineer ze in olie met peper, zout, wat kruiden en dan grill ik ze
Wat je lekker vindt, vind op courgette wat garam masala lekker bijvoorbeeldquote:Op maandag 4 augustus 2014 19:59 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen.
En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
Ik gebruik vaak een mengsel van kerrie, komijn en paprikapoeder. Ik wil ook nog wel eens mijn toevlucht zoeken in Tex Mex kruiden (+zout, peper)quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:59 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen.
En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
Ik heb de knoflook chilipeper olie van ah ontdekt. Vind hem echt superlekker voor een beetje kik en scherpte. Als jij niet van scherp eten houdt gewoon een klein drupje gebruiken. Ik heb hem gebruikt voor gegrilde courgette, courgette ook gemarineerd erin. Heerlijk!quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:59 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen.
En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
Piet is niet de juiste persoon om het aan te vragen denk ik.quote:
quote:Op maandag 4 augustus 2014 21:43 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Piet is niet de juiste persoon om het aan te vragen denk ik.
Hij was niet alleen kok, but also loves it.
Het is ook een stukje apparatuur natuurlijk. In de restaurants hebben ze goeie, hele hete grills, die heb je thuis waarschijnlijk niet, en dan moet je het doen met een hete oven en dan kan de boel uitdrogen enzo.quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!
Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen.
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?
Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Een goeie grillpan werkt ook prima, gebruik ik altijd om courgette en aubergine te grillen voor een salade bijvoorbeeld. Het kost alleen wel wat tijd door het beperkte oppervlak.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 09:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is ook een stukje apparatuur natuurlijk. In de restaurants hebben ze goeie, hele hete grills, die heb je thuis waarschijnlijk niet, en dan moet je het doen met een hete oven en dan kan de boel uitdrogen enzo.
Ik heb een hele rij verschillende olieen thuis staan, ook verschillende EV olijf olie. Die gebruik ik voor koude of lauwwarme bereidingen zoals (pasta) salades, vinigrettes, sauzen en zo meer. Voor bakken heb ik "gewone" olijfolie en wokolie enzo.quote:Bereiden
Gewone olijfolie en vierge olijfolie zijn heel geschikt voor bakken en braden. Bakken en braden in extra vierge olijfolie kan wel, maar is niet aanbevolen omdat de smaak grotendeels verloren gaat na verhitting.
Extra vierge olijfolie wordt koud gebruikt voor pasta, salade, vinaigrettes, tapenades en koude sauzen. Extra vierge olijfolie is minder geschikt voor frituren. Op deze temperatuur kunnen schadelijke stoffen, zoals PAK's, ontstaan. Hoe vaker of langer extra vierge olijfolie wordt verhit, hoe meer PAK's worden gevormd.
De gewone olijfolie is zuiverder en daardoor beter geschikt voor frituren. Omdat deze olijfolie voor het belangrijkste deel bestaat uit geraffineerde olie, verandert de olie niet van kwaliteit en smaak bij verhitting. Deze olijfolie kan beter tegen verhitting dan harde vetten.
Ik zou de olie met azijn gebruiken als dressing, niet mee gaan bakkenquote:Op dinsdag 5 augustus 2014 13:24 schreef renwan het volgende:
Even een simpele/stomme vraag. Ik heb nog een fles olijfolie extra vierge staan die ik ooit gekocht heb voor een gerecht dat niet te eten was en waar ik nu dus eigenlijk niks mee doe.
Kan ik hier ook gewoon in bakken of is dat qua smaak niet aan te raden?
En dus?quote:
En dus kan je er gewoon in bakken.... Maar dat had je stiekum al begrepen.quote:
Bedankt! Ik ga het binnenkort proberen.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 10:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, je kan diepvriespruimen gebruiken maar wel eerst ontdooien.
Je kan trouwens het beslag ook gewoon storten op een bakplaat en daar de pruimen op, ipv in een ronde vorm. Dan kan je meer maken en het zijn handige rechthoekige stukken.
Bakt prima. Doe ik al jaren wanneer olijfolie in de aanbieding is maar de normale versie op is.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 13:24 schreef renwan het volgende:
Even een simpele/stomme vraag. Ik heb nog een fles olijfolie extra vierge staan die ik ooit gekocht heb voor een gerecht dat niet te eten was en waar ik nu dus eigenlijk niks mee doe.
Kan ik hier ook gewoon in bakken of is dat qua smaak niet aan te raden?
Als je niet van de smaak houdt is dubbeldoppen wel de beste optie denk ik. Lastig iets van te zeggen omdat ik ze zelf wat bitterder juist lekker vind. Je zou kunnen kijken of je ze door een soort bonenschotel kunt mieteren na het koken, in combinatie met andere smaken kan het wel wat minder aanwezig zijn. Of roerbakken. Neem aan dat je het over vers ge-enkeldopte bonen hebt? Verse bonen moeten inderdaad lang koken dan.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 14:53 schreef sirdanilot het volgende:
Piet weet je iets leuks met Tuinbonen?
Ik wil ze eigenlijk liever niet dubbeldoppen in het kader van voedselverspilling, maar wellicht is dat toch de enige optie om ze lekker te krijgen? Of niet? Is er iets waarbij je ze langzaam stooft zodat ze ook lekker zijn zonder dubbeldoppen?
Het BlueBand Basiskookboek leert: 20 tot 45 minuten koken in water met een scheutje melk. Wordt het dan geen prut?
Soep mee maken?quote:Op woensdag 6 augustus 2014 18:53 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb heel veel venkelgroen over van 2 venkeltjes, kan ik daar nog wat leuks mee?
Extra vierge is een slechte keus om te frituren, volgens het voedingscentrum, maar voor de rest gezond: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/olijfolie.aspxquote:Op woensdag 6 augustus 2014 17:57 schreef RobinOok het volgende:
Olijfolie is de slechtste keus om in te bakken. Olijfolie heeft laag rookpunt en dus kome er kankerverwekkende stoffen vrij als je op hoog vuur in bakt. Kijk, als je fles op moet of je andere olie is effe op dan zal het wel los lopen, maar standaard in olijfolie bakken is dom.
Soep is misschien wel een goed idee omdat ziek.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Soep mee maken?
Stoven in boter en blussen met een heel klein beetje pernod?
Die wil je niet koken. Al helemaal niet als je ze daarna nog gaat grillen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:28 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag de baby vegetables maken van dit recept:
http://tvnz.co.nz/masterc(...)y-vegetables-3636657
Ik maak ze echter bij een kip schnitzel en heb als baby vegetables (courgette, tomaat en paprika). Wat vinden jullie is het niet een beetje saai als ik het precies volgens recept maak. Ik zat ook te denken om de baby vegetables te grillen, maar weet niet zo goed of dat werkt. Zou dan na het koken moeten zijn volgens mij.
Niet koken, rauw grillenquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:28 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag de baby vegetables maken van dit recept:
http://tvnz.co.nz/masterc(...)y-vegetables-3636657
Ik maak ze echter bij een kip schnitzel en heb als baby vegetables (courgette, tomaat en paprika). Wat vinden jullie is het niet een beetje saai als ik het precies volgens recept maak. Ik zat ook te denken om de baby vegetables te grillen, maar weet niet zo goed of dat werkt. Zou dan na het koken moeten zijn volgens mij.
Andersom is ook niet aan te raden toch? Anders alleen maar grillen. Moet dan wel de courgettebloemen eraf halen denk ik of niet?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:32 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Die wil je niet koken. Al helemaal niet als je ze daarna nog gaat grillen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |