abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 13:37:50 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143230133
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 12:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo voor 2 euro heel veel tomaten gekocht, Piet wat is nu de echte must om er mee te maken?
bruschetta vind ik erg lekker, net als tomatensoep, tomatenijs is grappig (ijsmachine nodig) of een salade met basilicum (veel) en feta of buffelmozzarella. Sap maken, zonder zout (gekochte zit altijd zout in, waarom is me een raadsel).
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 13:40:01 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143230165
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 12:23 schreef empa1010 het volgende:
Reuze handig dat jij vragen wil beantwoorden :) ik zal de andere 46 topics even doornemen :Y dusss.
Kan ik jou ook wat vragen over afkoelen van warm eten en invriezen? Op internet lees je daar nog steeds tegenstrijdige berichten over. Bvd :D
Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143230215
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.
Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezet :@

Maar grote complimenten voor je kennis..! Vanaf 2004 al, gaaf. Ben nu in deel 2 aan het lezen :)
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 13:46:51 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143230256
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:44 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezet :@

Maar grote complimenten voor je kennis..! Vanaf 2004 al, gaaf. Ben nu in deel 2 aan het lezen :)
Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143230281
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.
Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 13:50:03 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143230318
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:48 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?
Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.
Boter is géén margarine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143230365
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.
Boter is géén margarine
:@ dus kan beiden? Oeps, voel me echt een beetje een nitwit... o wacht dat ben ik ook.
Nee margarine gebruik ik sowieso nooit. Altijd roomboter, liefst gezouten.
(zou je niet 'ik wou dat ik een ijsbeer was' veranderen in: boter is géén margarine) :P
pi_143236472
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hij ziet er heel mooi uit. Maar echt lekker vind ik het niet, vies ook niet, maar ik eet liever courgette
Bedankt Piet, het ging in een ander topic over de m.i. zwaar overschatte groente genaamd de Aubergine, en ik vind ze helemaal niks... Even verderop sprak je van "iets gevuld met watten" en dat is precies wat mij zo tegenstaat in deze vrucht/groente.

@RobinOok bedankt voor de moedige poging en de prachtige foto's.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143236605
Koksroom met de helft vet kun je hier amper krijgen. Alleen bij horeca groothandel.
Whatever...
pi_143236652
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:30 schreef Spanky78 het volgende:
Koksroom met de helft vet kun je hier amper krijgen. Alleen bij horeca groothandel.
Ik ga morgen w.s. die briljante stoofschotel van je maken, is winterkost maar het kan best.
Ik laat weten hoe ie was.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 18:53:08 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143237231
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:25 schreef Bart2002 het volgende:

[..]
"iets gevuld met watten"
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 18:54:42 #87
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143237276
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Of oud, of te groot.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143237327
De fish fragrant eggplant is in ieder geval erg lekker :)
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 18:57:23 #89
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143237360
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:56 schreef Sorella het volgende:
De fish fragrant eggplant is in ieder geval erg lekker :)
Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht is :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143237472
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:03:13 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143237527
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.
Gewoon een donkere redelijk koele plek buiten de koelkast.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:08:44 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143237671
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:57 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht is :P
Dan noem we het speciaal voor jou "Aubergines Boerenstijl"!

Het heeft echt helemaal niks met vis te maken, behalve dan dat vroooooeeeeeger, heel vroeger, de bijbehorende saus werd geserveerd bij vis. En zoals de brabanders babi pangang aanduiden als "da vlees meh die rooi saus", zo duiden Chinezen dit gerecht aan als "die aubergines met die saus die je normaal over de vis doet". En dat die saus nevernooit meer bij vis geserveerd wordt doet er niet toe, zo heet het nu eenmaal en zo blijft het heten.:-)
pi_143237707
Het woord eggplant doet mij uitsluitend aan Mario Bros denken :P
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:14:18 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143237821
Die ken ik niet.
pi_143237850
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:

En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.

Was in dit topic:

CUL / top recept ovenschotel

Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over. :P
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143237960
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Kookgodin! Maar die textuur krijg ik met geen onmogelijkheid voor elkaar...
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143238100
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:03 schreef Molo het volgende:

[..]

Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.
Gewoon een donkere redelijk koele plek buiten de koelkast.
Klopt, maar met het weer van de laatste weken heb je dan een kelder nodig. Maar sowieso geldt wel voor meer groenten dat ze niet zo snel bederven, maar wel behoorlijk achteruit gaan in smaak en textuur.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143238204
Ik heb ook nergens in huis een koele plek, zomer en winter niet. Hoe doen jullie dat? (indien van toepassing natuurlijk...) Heb er zelfs over zitten te denken om een wijnkoelkastje te kopen. Maar daar kan weer zo weinig in. Wil er ook aardappels in bewaren, naast tomaten, sjalotjes enz.
pi_143238309
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:27 schreef empa1010 het volgende:
Ik heb ook nergens in huis een koele plek, zomer en winter niet. Hoe doen jullie dat? (indien van toepassing natuurlijk...) Heb er zelfs over zitten te denken om een wijnkoelkastje te kopen. Maar daar kan weer zo weinig in. Wil er ook aardappels in bewaren, naast tomaten, sjalotjes enz.
Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143238350
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:30 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?
2 weken hooguit?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')