bruschetta vind ik erg lekker, net als tomatensoep, tomatenijs is grappig (ijsmachine nodig) of een salade met basilicum (veel) en feta of buffelmozzarella. Sap maken, zonder zout (gekochte zit altijd zout in, waarom is me een raadsel).quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 12:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo voor 2 euro heel veel tomaten gekocht, Piet wat is nu de echte must om er mee te maken?
Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 12:23 schreef empa1010 het volgende:
Reuze handig dat jij vragen wil beantwoorden ik zal de andere 46 topics even doornemen dusss.
Kan ik jou ook wat vragen over afkoelen van warm eten en invriezen? Op internet lees je daar nog steeds tegenstrijdige berichten over. Bvd
Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezetquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.
Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:44 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezet
Maar grote complimenten voor je kennis..! Vanaf 2004 al, gaaf. Ben nu in deel 2 aan het lezen
Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.
Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:48 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?
dus kan beiden? Oeps, voel me echt een beetje een nitwit... o wacht dat ben ik ook.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.
Boter is géén margarine
Bedankt Piet, het ging in een ander topic over de m.i. zwaar overschatte groente genaamd de Aubergine, en ik vind ze helemaal niks... Even verderop sprak je van "iets gevuld met watten" en dat is precies wat mij zo tegenstaat in deze vrucht/groente.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij ziet er heel mooi uit. Maar echt lekker vind ik het niet, vies ook niet, maar ik eet liever courgette
Ik ga morgen w.s. die briljante stoofschotel van je maken, is winterkost maar het kan best.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:30 schreef Spanky78 het volgende:
Koksroom met de helft vet kun je hier amper krijgen. Alleen bij horeca groothandel.
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.quote:
Of oud, of te groot.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht isquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:56 schreef Sorella het volgende:
De fish fragrant eggplant is in ieder geval erg lekker
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Dan noem we het speciaal voor jou "Aubergines Boerenstijl"!quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht is
Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Kookgodin! Maar die textuur krijg ik met geen onmogelijkheid voor elkaar...quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Klopt, maar met het weer van de laatste weken heb je dan een kelder nodig. Maar sowieso geldt wel voor meer groenten dat ze niet zo snel bederven, maar wel behoorlijk achteruit gaan in smaak en textuur.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:03 schreef Molo het volgende:
[..]
Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.
Gewoon een donkere redelijk koele plek buiten de koelkast.
Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:27 schreef empa1010 het volgende:
Ik heb ook nergens in huis een koele plek, zomer en winter niet. Hoe doen jullie dat? (indien van toepassing natuurlijk...) Heb er zelfs over zitten te denken om een wijnkoelkastje te kopen. Maar daar kan weer zo weinig in. Wil er ook aardappels in bewaren, naast tomaten, sjalotjes enz.
2 weken hooguit?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:30 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |