Gebruik verse eieren zoals hierboven al staatquote:Op maandag 12 mei 2014 16:26 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik heb vantweekend in mijn zeeuwse knop bakblik een chocoladecake met kersen gemaakt volgens het onderstaande recept:
125 gr boter
125 gr chocolade
50 gr gemalen amandelen
175 gr bloem
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
merg van 1 vanillestokje
En dan op het laatst kersen uit een pot erdoorheen.
bakken 40 min op 180 graden
Cake wordt zeer gewaardeerd, en schoonmoeder heeft gevraagd of ik er een wil bakken voor haar verjaardag donderdag.
Alleen, na 40 min. bakken is de cake in het midden mooi mals (net niet gaar zeggen sommigen, maar ik vind het lekker) maar aan de buitenkant naar mijn smaak te droog/kruimelig.
Wat kan ik aan het recept tweaken om de cake ook aan de buitenkant malser te krijgen? Nog korter bakken durf ik niet, dan gaan mensen het niet meer durven eten vrees ik (zeker een huiskamer vol senioren durf ik dat niet voor te zetten)
Roomboter gebruik ik al, margarine komt er bij mij niet meer in.quote:Op maandag 12 mei 2014 16:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gebruik verse eieren zoals hierboven al staat
Weeg je bakpoeder af, als je oetkerspul gebruikt is het geloof ik 9g per kg meel, reken het uit
Zeef je meel
Zorg dat alles op kamertemperatuur is
Gebruik alleen boter (roomboter dus, geen margarine, dat is geen boter) en klop die als eerste helemaal zacht en romig
Bak een cake op 160 graden voor 60-65 minuten, als je op 180 bakt is hij inderdaad van buiten hard, van binnen niet helemaal gaar, helemaal omdat er amandelen in zitten en dat is al vrij zwaar.
Dan zou ik vooral inderdaad langer en lager bakken, dan wordt hij minder bruin van buiten, meer een beetje gouden kleur.quote:Op maandag 12 mei 2014 16:39 schreef zeeuws_meisje het volgende:
[..]
Roomboter gebruik ik al, margarine komt er bij mij niet meer in.
Ik zal toch eens proberen om hem op een lagere temp te bakken.
En dat bakpoeder heb ik zo'n maatschepje voor, maar ik zal voor de gein eens een gewoon theelepeltje nemen morgen.
o, en qua boter, die smelt ik samen met de chocolade. Brownie achtige methode dus. Dus loskloppen is er niet bij.
Ik zie trouwens dat ik de suiker vergeten ben: 175 gr witte basterd gaat er nog in.
Bedankt voor de tips!
Dat gaat nu niet passen helaas, maar staat heel hoog op m'n verlanglijstje! Ooit komt ie d'rquote:Op maandag 12 mei 2014 16:16 schreef Molo het volgende:
[..]
combi-magnetrons zijn gewoon bitches als het op temperatuur aan komt
Heb je geen mogelijkheid een (tweedehands) bakkie neer te zetten, als in, een oven?
Hoezo ?quote:Op maandag 12 mei 2014 17:29 schreef Joosie200 het volgende:
Voor het eerst fijne brownies met kokos en frambozen weten te maken Naar aanleiding van een recept welke ik bij de BBC notabene vond
Lidl heeft die toch ook? Alleen niet biologisch. Al is dat ook dubieus omdat er zo ontzettend veel gerotzooid wordt met cacao. Zowel in de producerende landen als in de VS en Europa enzo.quote:Op maandag 12 mei 2014 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ja, ik snap dat 'welke' ook niet helemaal, denk dat daar 'wat' of 'dat' had moeten staan, want 'welke' is daar nogal fout. Maar da's meer voor een andere topic
Ik ga nog eens mijn chocolade roggekoekjes maken, want ik heb nu in de supermarkt gewoon de perfecte chocolade er voor gevonden, wel 4 supermarkten voor moeten afstruinen, maar dat mag de pret niet drukken (72% cacao biologische chocolade voor wie het zich afvraagt, Dekamarkt had het )
Ja, 72% cacao vind je overal, alleen is die eigenlijk nooit fairtrade of biologisch.quote:Op maandag 12 mei 2014 18:54 schreef Molo het volgende:
[..]
Lidl heeft die toch ook? Alleen niet biologisch. Al is dat ook dubieus omdat er zo ontzettend veel gerotzooid wordt met cacao. Zowel in de producerende landen als in de VS en Europa enzo.
"Welke" in die context is trouwens niet fout, het is alleen in het ABN wat minder gebruikelijk.
3 collega's van me gebruiken het ook regelmatig, waarbij ik wel moet opmerken dat het 2 zijn die in België opgeleid zijn en 1 uit Brabant komt
Welke mag van mij in brieven blijvenquote:Ja. In de formele schrijftaal kan welke als betrekkelijk voornaamwoord worden gebruikt; het verwijst alleen naar de-woorden en meervoud. Bij voorkeur gebruikt men die of vormen als waaraan, waarin, waardoor enzovoort. In sommige gevallen is het gebruik van welke echter moeilijk te vermijden (die, welke ..., de bepalingen, krachtens welke het verboden is).
omdat ik BBC (good food idd) primair associeer met televisie (Topgear ) en niet met bakreceptenquote:Op maandag 12 mei 2014 18:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoezo ?
De BBC (BBC Good Food) heeft briljante recepten, zowel voor bakken als voor koken.
Ik kijk er heel regelmatig als ik even geen inspiratie heb ofzo
BBC en tal-lo-ze kookprogramma's.quote:Op maandag 12 mei 2014 19:27 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
omdat ik BBC (good food idd) primair associeer met televisie (Topgear ) en niet met bakrecepten
Ik volg geen enkel kookprogramma dus ik weet ook niet dat de BBC daar veel van op de buis toont.quote:
Dat is de jurist in mij want vast stramien in menig (bezwaar/beroep)schriftquote:Op maandag 12 mei 2014 18:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Welke mag van mij in brieven blijven
ja ik heb hier wel een recept van...quote:Op maandag 12 mei 2014 11:26 schreef sieske het volgende:
[..]
Kun je een receptje hiervan geven? Lijkt me lekker.
De taartjes zien er heel lekker en leuk uit hoor! Ook die met frambozen
Misschien vanavondquote:Op maandag 12 mei 2014 19:48 schreef Puckzzz het volgende:
Tevens: Molo je hebt de foto's in de OP niet gewijzigd
En, is hij lekker?quote:Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:
[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken.quote:Op maandag 12 mei 2014 20:16 schreef Molo het volgende:
[..]
En, is hij lekker?
Is kokosbloem of amandelmeel geen leuk alternatief om mee te bakken? Is ook veel mee mogelijk toch?
Heb het vandaag nog zien staan in de biowinkelquote:Op maandag 12 mei 2014 20:19 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken.
Waar kan ik amandelmeel en kokosbloem kopen, ook bij de biowinkel? Daar ben ik langs geweest en heb me een beetje laten informeren. Ik heb er ook boekweitmeel gekocht en daar heb ik een brood mee gebakken, maar yuk... dat was héél compact en een beetje grijs van kleur
Zo is het voor mij ook begonnen (voor mijn zuslief) vooral tijdens de feestdagen om niet van die dure prefab kruidnoten, stol en banketletter te moeten kopen. Nu komt daar verjaardagsgebak bij en een stol is mij nog niet goed gelukt.quote:Op maandag 12 mei 2014 20:24 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Verder ben ik erg geïnteresseerd in de glutenvrije baksels aangezien mijn zus gluten intolerant is.
Volgens mij is Tony's Chocolonely pure reep naast fairtrade ook aardig biologisch, en minstens 72% cacao. Bij verschillende supermarkten te koop.quote:Op maandag 12 mei 2014 18:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja, 72% cacao vind je overal, alleen is die eigenlijk nooit fairtrade of biologisch.
[..]
Welke mag van mij in brieven blijven
Maizena mag toch ook, als je glutenvrij moet?quote:Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:
[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Bij de Ekoplaza hebben ze glutenvrije broodmix voor wit en volkorenbrood. Misschien is dat handig als startpunt?quote:Op maandag 12 mei 2014 20:19 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken.
Waar kan ik amandelmeel en kokosbloem kopen, ook bij de biowinkel? Daar ben ik langs geweest en heb me een beetje laten informeren. Ik heb er ook boekweitmeel gekocht en daar heb ik een brood mee gebakken, maar yuk... dat was héél compact en een beetje grijs van kleur
Een brood van quinoameel is niet aan te raden.quote:Op maandag 12 mei 2014 21:18 schreef djkoelkast het volgende:
Boekweit is ook glutenvrij, kun je ook van alles mee doen.
Er schijnt ook quinoameel te zijn, ook glutenvrij, lijkt mij gewoon gemalen quinoa, ook leuk spul.
de fuck met al dat speciale glutenvrije spul is dat het schreeuwend duur is.quote:Op maandag 12 mei 2014 22:56 schreef Mry het volgende:
[..]
Bij de Ekoplaza hebben ze glutenvrije broodmix voor wit en volkorenbrood. Misschien is dat handig als startpunt?
Daar heeft het inderdaad wel wat van weg. Ik vond het zelf wel lekker voor erbij, maar niet om iedere dag te eten. Maar goed er is ook niemand die glutenvrij moet eten die iedere dag brood eet ben ik wel achter gekomen.quote:Op maandag 12 mei 2014 23:49 schreef Bakkerd het volgende:
Wow, dank jullie wel voor de tips allemaal! Ik ga er mee aan de slag deze week :-)
SV-tje, ik ben wel benieuwd naar het brood van je tante: wordt het een soort foccacia?
hartelijk bedankt. Ik ga het dadelijk of morgenvroeg maken want ik heb al alles in huis. Tof!quote:ja,ik heb hier wel een recept van...
Voor de siroop:
1 deel water
1 deel suiker
Steranijs
Kruidnagel
Schil van 1 citroen (en dan dus echt de schil met een dunschiller, niet de rasp)
Kaneelstokje
Scheutje azijn
Alles op een laag vuurtje opzetten, terwijl dit op staat de appels schillen en in partjes snijden. Bij de siroop doen en de appel net aan zacht koken. Dus niet door en door gaar.
Alles overbrengen in een weckpot, met open deksel af laten koelen. Na 2 dagen heeft het zijn smaak goed te pakken, je kunt het weken lang bewaren.
Ik zeg toch niet dat ze voor 4 euro een pizzabodem moet kopen?quote:Op dinsdag 13 mei 2014 00:28 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
de fuck met al dat speciale glutenvrije spul is dat het schreeuwend duur is.
ruim 4 euro voor een Pizzabodem??
Nee klopt, het is meer voor af en toe. Ga m zeker even opschrijven!quote:Op dinsdag 13 mei 2014 08:13 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Daar heeft het inderdaad wel wat van weg. Ik vond het zelf wel lekker voor erbij, maar niet om iedere dag te eten. Maar goed er is ook niemand die glutenvrij moet eten die iedere dag brood eet ben ik wel achter gekomen.
Ik kan dit recept aanraden: http://www.taste.com.au/r(...)ange+and+almond+cakequote:Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:
[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
je zou ze eens moeten ruikenquote:Op donderdag 15 mei 2014 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dit klinkt echt heel erg vies
Zien er echter niet vies uit
quote:Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af )
Juist niet opgeven, vind het zelf iedere dag weer een uitdaging (mijn vriendin is coeliake patient, dus MOET glutenvrij eten)quote:Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:
[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Wat een mooie!quote:Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af )
Wauuwquote:Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af )
het is het stempel van yvon jaspers, wat ooit te koop was bij intratuin. ik heb m overgekocht van iemand op de facebookpagina voor tweedehands taartartikelenquote:Op donderdag 15 mei 2014 20:03 schreef sieske het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
leuk stempeltje! Wil ik ook,waar heb je die vandaan?
ik gebruik kant en klare koekjesmix van fun cakesquote:Op donderdag 15 mei 2014 20:50 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Wat een mooie!
Ik heb ergens ook een stempel maar heb 2x uitgelopen koekjes gehad dus heb je pleassssseeee het recept? <3
Mijn moeder heeft ook coeliakie en moet al een jaar of 20 glutenvrij eten. Vorige week had ik nog een erg lekkere citroen/amandel taart voor dr gebakken met rijstmeel maar ook schuimgebakjes kunnen heel erg goed. Chocoladetaart is vaak glutenvrij. Er is veel mogelijk alleen moet je wat meer moeite doen voor een fijn deeg. Niet opgeven!quote:Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:
[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Amandelmeel kun je ook extreem lekkere amandelspijs van maken. 2 dagen in de koelkast en daarna invriezen, dan heb je het altijd klaar liggen om bijvoorbeeld gevulde koeken te makenquote:Op zaterdag 17 mei 2014 02:45 schreef Molo het volgende:
De Tuinen heeft ook amandelmeel, nog best vaak in de aanbieding ook. En anders online ook wel verkrijgbaar, stuk makkelijker dan 'even' naar Duitsland
Mooi bruggetjequote:Op zaterdag 17 mei 2014 08:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]om bijvoorbeeld gevulde koeken te maken
Ik zie mijn vader zo alle 5 die amandelen er af pulken, hij deed dat ook altijd bij gekochte gevulde koeken, waar er dan maar een halve op zatquote:Op zaterdag 17 mei 2014 09:40 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooi bruggetje
[ afbeelding ]
Ik had nog amandelspijs liggen en om nu nog een verlaat glutenvrij paasbrood opnieuw te proberen maken heb ik er gewoon gevulde koeken mee gemaakt
Die Hollandse zuunigheid ook altijd Nee, als ik dan toch nog amandelen heb ga ik ze ook rijkelijk beleggenquote:Op zaterdag 17 mei 2014 10:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik zie mijn vader zo alle 5 die amandelen er af pulken, hij deed dat ook altijd bij gekochte gevulde koeken, waar er dan maar een halve op zat
Mooi bruinquote:Op zaterdag 17 mei 2014 09:40 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooi bruggetje
[ afbeelding ]
Ik had nog amandelspijs liggen en om nu nog een verlaat glutenvrij paasbrood opnieuw te proberen maken heb ik er gewoon gevulde koeken mee gemaakt
Kan ook zijn dat hij niet van amandelen houdt hequote:Op zaterdag 17 mei 2014 11:21 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Die Hollandse zuunigheid ook altijd Nee, als ik dan toch nog amandelen heb ga ik ze ook rijkelijk beleggen
Hij vindt ze los niet lekkerquote:Op zaterdag 17 mei 2014 11:21 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Die Hollandse zuunigheid ook altijd Nee, als ik dan toch nog amandelen heb ga ik ze ook rijkelijk beleggen
Dit dusquote:Op zaterdag 17 mei 2014 11:25 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Kan ook zijn dat hij niet van amandelen houdt he
Flesje inderdaad. Dat had ik nog wel in huis, maar oploskoffie niet. Vandaar En na vandaag kan ik je zeggen of je vermoeden kloptquote:Op zaterdag 17 mei 2014 12:03 schreef djkoelkast het volgende:
mokka-aroma? Uit een potje/flesje?
Als er iets makkelijk is om te maken is het mokka: oploskoffie in poedervorm toevoegen.
Al lijkt me mokka in soezendeeg niet erg lekker, wel in de slagroom/room die je er in spuit en het glazuur er op.
Zonde! Soesjes moet je wel bij blijven. Les voor de volgende keerquote:Op zaterdag 17 mei 2014 12:29 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Herstel: ik kom er voorlopig niet achter, want ze zijn aangebrand
Oh zo Ik las jouw bericht alsof ie er juist van hield en als eerste de losse amandelen oppeuzelt zoals menigeen bij kokosmakronen eerst het eetbare papier opeten. Is iig mijn tik met zulk spul Maar het kan ook andersom zijn jaquote:Op zaterdag 17 mei 2014 11:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hij vindt ze los niet lekker
[..]
Dit dus
Nee, als hij een gevulde koek op heeft ligt er op tafel een schoteltje met een halve amandel er op, want die moet 'ie nietquote:Op zaterdag 17 mei 2014 14:06 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Oh zo Ik las jouw bericht alsof ie er juist van hield en als eerste de losse amandelen oppeuzelt zoals menigeen bij kokosmakronen eerst het eetbare papier opeten. Is iig mijn tik met zulk spul Maar het kan ook andersom zijn ja
De bovenste heb ik aan de bovenkant deels afgesneden en zoals ik zei brokelde het behoorlijk en de creme vulling was te zacht. Dat zorgde ervoor, dat de chocolade niet even was en het geheel bij elkaar hield.quote:Op vrijdag 16 mei 2014 16:16 schreef Myraela het volgende:
Vind het er een beetje chaotisch uitzien. Al ziet die bovenste er ondanks dat wel uit als iets heel erg lekkers.
Het was voor een tea party die middag. Op tijd iets anders maken ging niet meer lukken. Naar verwachting zou er meer dan genoeg ander eten zijn (en dat was ook zo), dus heb het maar gelaten voor wat het is en ben met lege handen en excuses die kant op gegaanquote:Op zondag 18 mei 2014 07:08 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Wat jammer van de soezen Hawaii-Tim. Moet je nu snel nog iets anders bakken of iets kopen? Of heb je de soezen gewoon zo gemaakt?
Duur vind ik wel mee vallen als je zelf maakt, maar ik vind het gewoon niet zo speciaal en de moeite niet waard daarom. En heb ze vaak genoeg geprobeerd, ook van bekende en dure winkels (o.a. Sprüngli in Zürich, Ladurée in Parijs en nog wat tentjes).quote:Op zondag 18 mei 2014 18:24 schreef sirdanilot het volgende:
Mwah, ze zijn 'cracked' (beslag te droog? te lang gedroogd aan de lucht? niet op de werkbank geslagen met de ovenschaal? geen idee) maar verder ziet het er niet al te slecht uit volgens mij. Naar wat ik op internet erover heb gelezen/gezien dan.
Ik ga er zelf niet aan beginnen, macarons. Ingrediënten te duur (amandelmeel), véééél te veel moeite, véél te veel kans op mislukt resultaat, lastig, en volgens mij is het niet dusdanig lekker dat al die dingen gerechtvaardigd worden.
Dank voor je tips en voor het kleine compliment. Die ga ik zeker in gedachten houden als ik het weer maak. Heb nu precies de aanwijzing op het pakket gevolgd. Ze kwamen zo cracked uit de oven. Wellicht was de temperatuur van de oven iets te hoog. Op mijn oven is 50 graden voor het rusten en de 150 graden voor het bakken lastig precies in te stellen.quote:Op zondag 18 mei 2014 18:24 schreef sirdanilot het volgende:
Mwah, ze zijn 'cracked' (beslag te droog? te lang gedroogd aan de lucht? niet op de werkbank geslagen met de ovenschaal? geen idee) maar verder ziet het er niet al te slecht uit volgens mij. Naar wat ik op internet erover heb gelezen/gezien dan.
Ik ga er zelf niet aan beginnen, macarons. Ingrediënten te duur (amandelmeel), véééél te veel moeite, véél te veel kans op mislukt resultaat, lastig, en volgens mij is het niet dusdanig lekker dat al die dingen gerechtvaardigd worden.
Dan moet ie geen gevulde koeken etenquote:Op zaterdag 17 mei 2014 11:25 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Kan ook zijn dat hij niet van amandelen houdt he
Deze:quote:Op dinsdag 20 mei 2014 10:37 schreef -Mellow- het volgende:
mooi hoor die macarons! Welk recept gebruik je?
Ik luste eerst wel amandelspijs, maar geen amandelen. En wel ketchup, maar geen echte tomaat. Die twee zijn verholpen, maar ik heb nog steeds dat ik chemische banaan heerlijk vind, maar niks moet hebben van echte banaanquote:
Ja, uiteraard constant roeren maar toch kreeg de garde zo aankoekende suiker aan de randen mee. Zelfs met gecondenseerde melk los aan de kook brengen resulteerde in hetzelfde. Drie uur lang onder water houden durfde ik niet aan want te kleine pan dus dan blijf je maar water toevoegen om een ontploffende caramel spree te voorkomen.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:34 schreef Myraela het volgende:
Oh echt? Wel constant lopen roeren? Heb ik hier echt helemaal geen last van gehad. Pan na gebruik direct onder de hete kraan gezet en het was er zo af.
http://www.thuisafgehaald.nl ?quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:07 schreef Myraela het volgende:
Weggegooid. Had niemand om het aan te geven.
Vond ik het te weinig voor. En het was 's nachts. Wilde gewoon niet dat we de andere helft vandaag ook nog eens op zouden eten. Dan gaat alles bij mij gewoon impulsief de prullenbak in.quote:
ik ook daar wil ik alles over weten!quote:Op dinsdag 27 mei 2014 22:48 schreef Diconnected het volgende:
Ik ga morgen donuts maken, ben benieuwd
Zoveel lyrische verhalen over gelezen dus ook eens gemaakt met zo'n blikje. Het zag er verrukkelijk uit, maar de smaak viel me ook tegen.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
Ik vind de smaak van gecondenseerde melk echt zo vies en dat gaat aan je fudge zitten als je het gebruikt. Smaakt naar koffiemelk.
Ik heb ook wel eens caramel gemaakt door zo'n blikje gezoete gecondenseerde melk 3 uur te laten koken, ook daar zat een hele sterke koffiemelkbijsmaak aan.
Da's juist ongelooflijk lekker, heet ook wel dulche de leche of doce de leite in Zuid-Amerika.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
Ik vind de smaak van gecondenseerde melk echt zo vies en dat gaat aan je fudge zitten als je het gebruikt. Smaakt naar koffiemelk.
Ik heb ook wel eens caramel gemaakt door zo'n blikje gezoete gecondenseerde melk 3 uur te laten koken, ook daar zat een hele sterke koffiemelkbijsmaak aan.
Ik vond het echt zo vies en mijn vriendin ook. Caramel was top, maar die koffiemelkbijsmaak was niet te harden. Heb het na 1 hapje weggegooid.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 22:53 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Da's juist ongelooflijk lekker, heet ook wel dulche de leche of doce de leite in Zuid-Amerika.
Smaken verschillen. Als je naar Brazilië of een ander zuid-amerikaans land gaat kom je er niet om heen, het is overal.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vond het echt zo vies en mijn vriendin ook. Caramel was top, maar die koffiemelkbijsmaak was niet te harden. Heb het na 1 hapje weggegooid.
Dat is zo'n dooddoener. Natuurlijk verschillen smaken, maar hoe je het wendt of keert: als je zo'n blikje gecondenseerde melk 3 uur kookt zit er een koffiemelkbijsmaak aan en dat komt door het condenseren.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:17 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Smaken verschillen. Als je naar Brazilië of een ander zuid-amerikaans land gaat kom je er niet om heen, het is overal.
Producten van gecondenseerde melk worden in allerlei keukens gebruikt, ik zie het probleem niet zo. Dat jij dat dan toevallig niet lust, ok. Ik vind koffiemelk in mijn koffie bijvoorbeeld ook helemaal prima (al drink ik meestal zwart).quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is zo'n dooddoener. Natuurlijk verschillen smaken, maar hoe je het wendt of keert: als je zo'n blikje gecondenseerde melk 3 uur kookt zit er een koffiemelkbijsmaak aan en dat komt door het condenseren.
Ik vind het ook smerig als ik ergens cappuccino bestel en het is met houdbare melk gemaakt, dan zit er een kooksmaak aan en dat proef je ook. Er zijn ook mensen die houdbare melk lekker vinden, prima, maar je proeft het altijd.
Ik zeg daar toch ook niks van. Jij begint met smaken verschillen.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Producten van gecondenseerde melk worden in allerlei keukens gebruikt, ik zie het probleem niet zo. Dat jij dat dan toevallig niet lust, ok. Ik vind koffiemelk in mijn koffie bijvoorbeeld ook helemaal prima (al drink ik meestal zwart).
Ja maar die smaak is gewoon het hele punt van dit product (doce de leite/dulche de leche). Het is een kleffig, extreem zoet goedje met een koffiemelksmaak. What you see is what you get.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik zeg daar toch ook niks van. Jij begint met smaken verschillen.
Dat is net als dat iemand een scheet laat, een ander zegt "er heeft iemand een scheet gelaten, bah!" en dat jij roept "smaken verschillen!"
Die scheet is gelaten en is te ruiken.
Gecondenseerde melk heeft een bijsmaak en die is te proeven.
De bekende fudgeblokjes hebben dan weer geen koffiemelksmaak. Misschien zo veel suiker er doorgetieft dat je het niet meer proeft.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja maar die smaak is gewoon het hele punt van dit product (doce de leite/dulche de leche). Het is een kleffig, extreem zoet goedje met een koffiemelksmaak. What you see is what you get.
Volgens mij zit daar room in, geen gecondenseerde melk.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De bekende fudgeblokjes hebben dan weer geen koffiemelksmaak. Misschien zo veel suiker er doorgetieft dat je het niet meer proeft.
Ik zie alleen tegenop de frituurlucht in m'n huis gelukkig kan de keukendeur open.quote:
dat kan hier nu even niet. de regen staat precies op die kantquote:Op woensdag 28 mei 2014 09:40 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Ik zie alleen tegenop de frituurlucht in m'n huis gelukkig kan de keukendeur open.
Gelukkig is het bij mij overdekt, dus geen regen naar binnen. Tenzij het gaat stormen vanmiddagquote:Op woensdag 28 mei 2014 09:41 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat kan hier nu even niet. de regen staat precies op die kant
Ah, dan is dat de redenquote:Op woensdag 28 mei 2014 00:43 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Volgens mij zit daar room in, geen gecondenseerde melk.
Als je verse olie gebruikt (donuts bak je net als oliebollen het beste in arachideolie) dan ruik je dat echt niet hoor. Als ik met oud & nieuw oliebollen bak stinkt het huis ook niet.quote:Op woensdag 28 mei 2014 09:40 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Ik zie alleen tegenop de frituurlucht in m'n huis gelukkig kan de keukendeur open.
Goeie tip, ga ik gelijk zo halenquote:Op woensdag 28 mei 2014 09:48 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als je verse olie gebruikt (donuts bak je net als oliebollen het beste in arachideolie) dan ruik je dat echt niet hoor. Als ik met oud & nieuw oliebollen bak stinkt het huis ook niet.
Het is pinda-olie, dus wel opletten met allergieën, maar het is voor donuts/oliebollen en vergelijkbare gefrituurde deegwaren de beste keuze.quote:
Nah ik ben allergisch voor hazelnoten dus pinda-olie kan prima en niemand in de omgeving hier die het evt zou hebben dus kan ze met liefde uitdelenquote:Op woensdag 28 mei 2014 12:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is pinda-olie, dus wel opletten met allergieën, maar het is voor donuts/oliebollen en vergelijkbare gefrituurde deegwaren de beste keuze.
Nee klopt, je ruikt niks meerquote:Op woensdag 28 mei 2014 19:12 schreef djkoelkast het volgende:
En als het goed is stinkt ook niet je hele hok
Tenzij je dit vet nog 8x voor hetzelfde gebruikt natuurlijk.
Oh ziet er goed uitquote:Op woensdag 28 mei 2014 20:16 schreef djkoelkast het volgende:
Kokoskoekjes met echte vanille.
Zijn stiekem nog glutenvrij ook (als je ouwel glutenvrij is, of het weglaat) en ook nog eens lactosevrij.
Is gemaakt met kokos, suiker (ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker), amandelmeel, hele vanillestokjes en ei, meer niet.
[ afbeelding ]
Ik dacht alleen dat ze nog iets zouden uitlopen, dat doen ze dus helemaal niet. Vandaar dat het ouwel nu wat te groot is.
Op de vergroting zie je de vanille goed zitten. Echt megalekker!
Gewoon een paar zakken in elkaar en zo in de grijze bak met die zooiquote:Op woensdag 28 mei 2014 22:33 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Nee klopt, je ruikt niks meer
En nee, dit vet gaat weg, staat nu nog in de pan want ik moet het nog in een fles gieten
Kokosolie kun je niet vervangen voor zonnebloemolie, zonnebloemolie is een vloeibaar vet en kokosolie is vast bij kamertemperatuur. Buiten dat lijkt me dit geen lekker koekje.quote:Op woensdag 28 mei 2014 22:38 schreef Crientj het volgende:
Heeft er iemand een lekker recept voor Havermout koekjes? Ik had dit recept gevolgd (Enkel zonnebloemolie ipv kokosvet en rozijnen ipv cranberries) - maar het werd een droge, niet lekkere koek.
Ik wil het graag nogmaals proberen, wilde sowieso al honing toevoegen - maar wellicht hebben jullie nog een goed recept liggen?
quote:Op woensdag 28 mei 2014 23:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Kokosolie kun je niet vervangen voor zonnebloemolie, zonnebloemolie is een vloeibaar vet en kokosolie is vast bij kamertemperatuur. Buiten dat lijkt me dit geen lekker koekje.
Volgens het recept moest je het smelten voordat je het toe zou voegen aan de rest. Ik heb wel eens eerder een verdomd lekker havermout koekje gehad van de Ah To Go. Maarja, die komen als bevroren deeg binnen en worden daar in de ovens afgebakken.quote:Op woensdag 28 mei 2014 23:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Kokosolie kun je niet vervangen voor zonnebloemolie, zonnebloemolie is een vloeibaar vet en kokosolie is vast bij kamertemperatuur. Buiten dat lijkt me dit geen lekker koekje.
Mja fabriekskoekjes vol aroma's, dan kun je er elk smaakje aan geven natuurlijk.quote:Op donderdag 29 mei 2014 00:02 schreef Crientj het volgende:
[..]
[..]
Volgens het recept moest je het smelten voordat je het toe zou voegen aan de rest. Ik heb wel eens eerder een verdomd lekker havermout koekje gehad van de Ah To Go. Maarja, die komen als bevroren deeg binnen en worden daar in de ovens afgebakken.
Ik heb als het goed is nog ergens een Yugoslavisch recept liggen voor zo'n bananen cake/rollade. Ik kijk vanavond wel of ik die kan vinden.quote:Op donderdag 29 mei 2014 10:24 schreef Mirel het volgende:
Ik zoek een recept voor een bananencake waar de banaan er nog heel in zit, maar kan niks vinden. Als ik op "banaanrollade' zoek dan krijg ik nog wel een foto van wat ik wil, maar het is van een stockphoto site:
[ afbeelding ]
misschien gewoon het deeg voor bananencake maken en er plakken banaan inleggen.quote:Op donderdag 29 mei 2014 10:24 schreef Mirel het volgende:
Ik zoek een recept voor een bananencake waar de banaan er nog heel in zit, maar kan niks vinden. Als ik op "banaanrollade' zoek dan krijg ik nog wel een foto van wat ik wil, maar het is van een stockphoto site:
[ afbeelding ]
Misschien is dat het, m'n tantes maken die cake altijd en wij zijn Bosnisch. Misschien is het minder bekend in Nederlandquote:Op donderdag 29 mei 2014 12:06 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Ik heb als het goed is nog ergens een Yugoslavisch recept liggen voor zo'n bananen cake/rollade. Ik kijk vanavond wel of ik die kan vinden.
Ik ben een absolute noob op het gebied van bakken, ik dacht, zo'n 'normale' cake met stukken banaan, misschien valt dat uit elkaar?quote:Op donderdag 29 mei 2014 12:55 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
misschien gewoon het deeg voor bananencake maken en er plakken banaan inleggen.
nu ik het schrijf krijg ik gewoon zin om het te proberen
ik heb het tot nu toe wel gedaan met grof geprakte banaan en de kleffe stukjes banaan die er na het bakken inzaten vond ik wel heel erg lekker. geen idee of hele stukken banaan lekker zullen zijn.
Is die rollade van jou niet gewoon een biscuitrol met een banaan erin? Dus eerst een dunne laag biscuit maken en dat later oprollen met een stuk banaan en een lekker crèmepje erin?quote:Op donderdag 29 mei 2014 12:59 schreef Mirel het volgende:
[..]
Misschien is dat het, m'n tantes maken die cake altijd en wij zijn Bosnisch. Misschien is het minder bekend in Nederland
[..]
Ik ben een absolute noob op het gebied van bakken, ik dacht, zo'n 'normale' cake met stukken banaan, misschien valt dat uit elkaar?
Als je het op die manier uitleg, dan snap ik gelijk ook beter hoe het gemaakt wordt (en klinkt de naam rollade logischer) Het is wel zo ja! Al had ik vaak ook varianten die niet opgerold leken.quote:Op donderdag 29 mei 2014 13:08 schreef kvd het volgende:
[..]
Is die rollade van jou niet gewoon een biscuitrol met een banaan erin? Dus eerst een dunne laag biscuit maken en dat later oprollen met een stuk banaan en een lekker crèmepje erin?
Bananenrol?quote:Op donderdag 29 mei 2014 13:24 schreef Mirel het volgende:
[..]
Als je het op die manier uitleg, dan snap ik gelijk ook beter hoe het gemaakt wordt (en klinkt de naam rollade logischer) Het is wel zo ja! Al had ik vaak ook varianten die niet opgerold leken.
Heb even gezocht op de Bosnische benaming en ik zie gelijk heel veel resultaten: en zie eens http://www.coolinarika.com/recept/759448/
Maar ik kan niet zo snel een Nederlandstalig recept vinden, vind dat toch stukken makkelijker om te lezen
Jeej thanksquote:Op donderdag 29 mei 2014 15:08 schreef Bortecinem het volgende:
'Mijn' recept is in het NL. Een Bosnisch/Servisch/Kroaat meisje (daarom dat ik gewoon 'Yugo' zeg ) had het voor mij vertaald. En İk heb het gevonden trouwens, maar kan op de een of andere manier niet copy pasten op mijn tel. Ik post het vanavond wel wanneer ik thuis ben.
Precies zoals ik het heb gekregen:quote:
Resultaat (niet mijn foto)quote:Je hebt nodig:
Voor het biscuit:
-6 eieren
-el heet water
-150 gr poedersuiker
-60 gr bloem
-50 gr gemalen walnoten
-1 zakje van. suiker
voor de cremevulling:
-400 ml melk
-1 vanille pudding
-200 gr boter/margarine
-2 a 3 bananen
-3 el. hagelslag
decoratie:
-slagroom
-3 el gemalen walnoten
1. Het eigeel opkloppen met 75 gr poedersuiker. Heet water toevoegen en mixen tot het dik wordt.
Eiwit stijf kloppen en de overige 75 gr poedersuiker en van. suiker toevoegen.
2. In het mengsel met het eigeel de bloem en gemalen walnoten toevoegen. Langzaamaan het eiwit toevoegen. Het mengsel gelijkmatig verdelen over een grote bakplaat en op 180 graden ong 15-20 minuten laten bakken.
3. Op een schone theedoek doe je een beetje suiker en hier doe je gelijk het biscuit op als die uit de oven komt, vervolgens rol je het strak op en laat je het zo afkoelen.
4. Voor de vulling kook je 1 pudding in 400 ml melk. Deze laat je vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Als alles is afgekoeld, klop je de boter en de poedersuiker op. Hierbij doe je gelijkmatig de pudding en de hagelslag en je mixt het geheel nog een aantal minuten. Daarna zet je het 30 min in de koelkast.
6. Na die 30 min rol je het biscuit weer uit, je verdeelt daar gelijkmatig de cremevulling overheen, op het uiteinde doe je de bananen en dan rol je alles op. Hierna kan je het decoreren met de slagroom.
Ik heb toen ik het maakte niet alle cremevulling erin gedaan, maar ook het geheel ermee bestreken, maar misschien dat jouw bakplaat groter is dus dat je wel alles erin kwijt kan:p
Hmmm, zien er lekker uit!quote:Op vrijdag 30 mei 2014 23:09 schreef Isegrim het volgende:
[ afbeelding ]
Triple chocolate chip cookies. Heb bij Makro de Callebaut callets ontdekt, iets meer dan 8 euro de kilo en erg goede chocola. Mijn vriend en ik verkopen tegenwoordig op kleine schaal brood & koekjes (zie ook broodbaktopic).
gelukkig maarquote:
Ehhhh.... dit is eetbaar?quote:Op vrijdag 6 juni 2014 07:09 schreef Tinuviel het volgende:
Geen echte gebak in de zin van in de oven gemaakt. Maar dit was heerlijk, no-bake cheesecake:
[ afbeelding ]
Taartje volgens de door jouw gestuurde link Bleie (alleen het cheesegedeelte heb ik aangepast). Mijn bodem bestaat uit vanillewafels, klein beetje suiker, boter en kleurstof. Ik heb minder kleurstof gebruikt dan in het origineel en in dat recept gebruiken ze ook nog blauwe suiker, dus vandaar dat het daar veel donkerder is geworden.quote:
Gewat?quote:
Het is zeker eetbaar en niet alleen dat het smaakt heerlijk. De gelei is gewoon van frambozen gemaakt, dus alleen natuurlijke kleurstof. Af en toe een klein beetje kleurstof lijkt me echt geen ramp. In fondant en marsepein voor cakedecoratie zitten toch ook kleurstoffen.quote:
Wauw, dat ziet er lekker uit.quote:Op vrijdag 6 juni 2014 01:20 schreef Ramonia het volgende:
Zo, ik ben ook weer even wakker. Scriptie, essays etc. Deze taartjes van me gingen redelijk viral op Pinterest gisteren (oké, ik zat gewoon keihard te zweten voor m'n computer, zo excited was ik).
Gewoon simpel "rough puff" met wat appel erbovenop. Heb er wat vanille overheen gedaan (zo'n molentje uit 'n Duitse supermarkt) en geabricoteerd.
[ afbeelding ]
Hongerigmakende foto, ziet er verschikkelijk lekker uit!quote:Op vrijdag 6 juni 2014 01:20 schreef Ramonia het volgende:
Zo, ik ben ook weer even wakker. Scriptie, essays etc. Deze taartjes van me gingen redelijk viral op Pinterest gisteren (oké, ik zat gewoon keihard te zweten voor m'n computer, zo excited was ik).
Gewoon simpel "rough puff" met wat appel erbovenop. Heb er wat vanille overheen gedaan (zo'n molentje uit 'n Duitse supermarkt) en geabricoteerd.
[ afbeelding ]
Oh ik vind kleurstoffen ook geen probleem hoor. Zelf maak ik namelijk ook taarten met blauwe, paarse, gifgroene etc. marsepein.quote:Op vrijdag 6 juni 2014 13:42 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het is zeker eetbaar en niet alleen dat het smaakt heerlijk. De gelei is gewoon van frambozen gemaakt, dus alleen natuurlijke kleurstof. Af en toe een klein beetje kleurstof lijkt me echt geen ramp. In fondant en marsepein voor cakedecoratie zitten toch ook kleurstoffen.
quote:
Met verwarmde abrikozenjam (wel zeven om de stukjes eruit te halen) besmeren @Minilot, je zou inderdaad denken dat het geen echt woord is! Ik heb het geleerd uit het boek van dhr. Holtkamp (De Banketbakker).quote:Op vrijdag 6 juni 2014 13:25 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Gewat?
Maar ziet er wel erg lekker en simpel uit zeg. Zou misschien ook wel kunnen met een restje bladerdeeg (mini tartetatinnetjes?).
Geen vaderdag hier, anders had die ook op het programma gestaan.quote:Op zondag 15 juni 2014 22:05 schreef Myraela het volgende:
Voor vaderdag vandaag schwarzwalder kirschtorte gemaakt.
[ afbeelding ]
Jullie nog gebakken?
wat een schoonheidquote:Op zondag 15 juni 2014 22:05 schreef Myraela het volgende:
Voor vaderdag vandaag schwarzwalder kirschtorte gemaakt.
[ afbeelding ]
Jullie nog gebakken?
Hij ziet er prachtig uit! En ik hang bijna tegen het scherm van trekquote:Op zondag 15 juni 2014 22:05 schreef Myraela het volgende:
Voor vaderdag vandaag schwarzwalder kirschtorte gemaakt.
[ afbeelding ]
Jullie nog gebakken?
gewoon oranje kleurstof gebruiken ipv rood. Moet lukkenquote:Op dinsdag 17 juni 2014 17:25 schreef j0k3 het volgende:
Heeft iemand hier al eens geprobeerd om een red velvet cake oranje te kleuren? Zo ja, is dat gelukt? Met welk recept?
Een vriendin van me gaat trouwen, alle dames gaan de avond van tevoren bij haar slapen en ik ben in charge of de versnaperingen. Nu dacht ik aan zo'n barbietaart van orange velvet cake, en dan met witte fondant of marsepein of wat dan ook bekleden. Dat verwacht ze nooit.
Ik denk eigenlijk dat je daar geen mooie oranje kleur mee krijgt. Waarom geen normale cake oranje kleuren als je graag oranje wilt?quote:Op dinsdag 17 juni 2014 17:25 schreef j0k3 het volgende:
Heeft iemand hier al eens geprobeerd om een red velvet cake oranje te kleuren? Zo ja, is dat gelukt? Met welk recept?
Een vriendin van me gaat trouwen, alle dames gaan de avond van tevoren bij haar slapen en ik ben in charge of de versnaperingen. Nu dacht ik aan zo'n barbietaart van orange velvet cake, en dan met witte fondant of marsepein of wat dan ook bekleden. Dat verwacht ze nooit.
omdat ik weet dat ze van red velvet houdtquote:Op dinsdag 17 juni 2014 18:01 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik denk eigenlijk dat je daar geen mooie oranje kleur mee krijgt. Waarom geen normale cake oranje kleuren als je graag oranje wilt?
De buitenkant zal soweiso bruin worden lijkt me maar het gaat om de binnenkant.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 20:06 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ben het gaan proberen staan nu in de oven. Volgens mijn vriend was het tot nu toe meer bruin.. Maar ik heb nog hoop
oeh dankjewel <3 Ziet er goed uit! Het is zeker de moeite waard om morgen inderdaad te proberen met wat minder rode kleurstof.quote:
En is het gelukt?quote:Op dinsdag 17 juni 2014 23:54 schreef j0k3 het volgende:
[..]
oeh dankjewel <3 Ziet er goed uit! Het is zeker de moeite waard om morgen inderdaad te proberen met wat minder rode kleurstof.
heb de spullen gehaald, heb alleen geen tijd gehad om de taart te bakken... maar de pizza's smaakten goedquote:
Dan maak je toch de dag van tevoren de eerste taart, uit springvorm halen, schoonmaken, en dan de volgende dag de tweede taart, en dan de chocoprut ertussen? Hoef je op de dag zelf ook nog eens minder te doen. Ligt wel aan het beslag of je dat even in de koeling kunt bewaren.quote:Op vrijdag 20 juni 2014 11:33 schreef Diconnected het volgende:
Gister een chocoladetaart gebakken naar recept van Mary Berry. Hij is echt goddelijk
[ afbeelding ]
Zal straks een goede close up foto maken
Oh hij is wel ingezakt ja maar het originele recept is beslag in 2 vormen doen zodat je een hoge taart kan maken zegmaar met chocoladeganache ertussen, maar ik heb maar 1 springvorm
Ja had gekund idd, maar ik had geen zin om moeilijk te doen, en uiteindelijk gaat het om de smaak en die is erg lekker . Maar ik ga wel een extra springvorm kopen, want die ik nu heb is 26cm en wil er een van 22 oid.quote:Op vrijdag 20 juni 2014 12:26 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan maak je toch de dag van tevoren de eerste taart, uit springvorm halen, schoonmaken, en dan de volgende dag de tweede taart, en dan de chocoprut ertussen? Hoef je op de dag zelf ook nog eens minder te doen. Ligt wel aan het beslag of je dat even in de koeling kunt bewaren.
Of je koopt een nieuwe springvorm bij de action of zo, maar goed dat neemt wel weer plek in in je keukenkastje natuurlijk.
Waarom wegdoen?quote:Op vrijdag 20 juni 2014 13:08 schreef Sorella het volgende:
Even een klein vraagje, ik ga morgen een paar bakblikken kopen met losse bodem,volgens mij kan ik mijn springvormen dan gewoon wegdoen lijkt mij ?
Je kan er toch gewoon alles in maken waar je zin in hebt?quote:Op zaterdag 21 juni 2014 07:58 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik heb iets te vieren op het werk. Normaal gezien zou ik naar de bakker rijden voor 3 gebakjes, maar ik wil eigenlijk iets bijzonder doen. Iets zelf maken. Maar omdat we met een klein team zijn, met z'n drieën, is een hele appeltaart bijvoorbeeld gewoon veel te veel.
Ik zoek dus ideeën voor een leuk klein taartje wat ik kan maken. Cupcakes zouden een optie kunnen zijn, maar die vind ik eigenlijk niet zo leuk liever een echt taartje, maar dan klein. Ik heb een klein springvormpje van 19cm doorsnede. Normaal gezien maak ik daar wel eens witte chocolade cheesecake in, maar dat is zo machtig dat je nog veel te veel hebt voor 3 personen
Hebben jullie leuke tips voor in m'n kleine springvormpje?
Klopt, maar ik verwachtte dat er ook meer recepten voor kleine taartjes waren of zo ik ben nog lang geen ervaren bakker!quote:Op zaterdag 21 juni 2014 11:32 schreef Myraela het volgende:
[..]
Je kan er toch gewoon alles in maken waar je zin in hebt?
Oh, dan zou ik frambozen cheesecake brownie maken.quote:Op zaterdag 21 juni 2014 11:35 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Klopt, maar ik verwachtte dat er ook meer recepten voor kleine taartjes waren of zo ik ben nog lang geen ervaren bakker!
Maar ik ben rond gaan zoeken en ik denk dat ik ga proberen om er een frambozenbrownie in te maken. En dan niet met een browniemix van Dr. Oetker bijvoorbeeld, maar zèlf. Alleen jammer dat de AH van alle ingrediënten geen verse frambozen had. Maar met diepvries moet het vast ook wel kunnen.
Vanmiddag ga ik aan de slag!
Favoriet hier zonder de BBRquote:Op zaterdag 21 juni 2014 11:38 schreef djkoelkast het volgende:
Aardbeienroomtaart?
Blind gebakken bodem, eigen banketbakkersroom, halve aardbeien er op en afmaken met een glazuur van appelsap, gelatine en suiker.
Wauw, die zien er inderdaad heerlijk uit!quote:Op zondag 22 juni 2014 00:36 schreef Puckzzz het volgende:
Ik ben nog steeds fan van het recept van de Paté Sucré die ik hier kreeg (van djkoelkast?) en dan vullen met custard (of iets anders en fruit erop). Dat deeg is zó lekker!
[ afbeelding ]
Oeh... mag ik dat recept ook?quote:Op zondag 22 juni 2014 00:36 schreef Puckzzz het volgende:
Ik ben nog steeds fan van het recept van de Paté Sucré die ik hier kreeg (van djkoelkast?) en dan vullen met custard (of iets anders en fruit erop). Dat deeg is zó lekker!
[ afbeelding ]
Klopt, maar is natuurlijk wel een klassiek recept Als anderen het ook willen mag die uiteraard gewoon gequote worden uit dat topic.quote:Op zondag 22 juni 2014 00:36 schreef Puckzzz het volgende:
Ik ben nog steeds fan van het recept van de Paté Sucré die ik hier kreeg (van djkoelkast?) en dan vullen met custard (of iets anders en fruit erop). Dat deeg is zó lekker!
[ afbeelding ]
Makro. Callebaut callets. Ook in webshops wel te krijgen (alleen duurder dan bij Makro).quote:Op zondag 22 juni 2014 16:01 schreef Piger het volgende:
Kan een ervaren bakker mij misschien vertellen waar ik het beste betaalbare chocolate chips kan kopen? Wil het gebruiken voor chocolate chip cookies en vergelijkbare recepten, maar als het redelijk voordelig kan, is het natuurlijk ook ideaal om te smelten.
Ik haal mijn chocolate chips altijd bij de Bakbar in Arnhem. Weet niet waar je woont, maar ik vind ze daar altijd erg goed en betaalbaar.quote:Op zondag 22 juni 2014 16:01 schreef Piger het volgende:
Kan een ervaren bakker mij misschien vertellen waar ik het beste betaalbare chocolate chips kan kopen? Wil het gebruiken voor chocolate chip cookies en vergelijkbare recepten, maar als het redelijk voordelig kan, is het natuurlijk ook ideaal om te smelten.
Je kunt toch ook gewoon een reep chocola in stukjes snijden?quote:Op zondag 22 juni 2014 16:01 schreef Piger het volgende:
Kan een ervaren bakker mij misschien vertellen waar ik het beste betaalbare chocolate chips kan kopen? Wil het gebruiken voor chocolate chip cookies en vergelijkbare recepten, maar als het redelijk voordelig kan, is het natuurlijk ook ideaal om te smelten.
Dat doe ik voor smelten inderdaad. Voor gebruik in chocolate chips vind ik het altijd tegenvallen, smelt teveel weg zodat je de echte stukjes kwijt bent. Dan zou je blokjes moeten snijden.quote:Op zondag 22 juni 2014 22:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je kunt toch ook gewoon een reep chocola in stukjes snijden?
Daar zijn die drups inderdaad veel handiger voor.quote:Op zondag 22 juni 2014 22:39 schreef Piger het volgende:
[..]
Dat doe ik voor smelten inderdaad. Voor gebruik in chocolate chips vind ik het altijd tegenvallen, smelt teveel weg zodat je de echte stukjes kwijt bent. Dan zou je blokjes moeten snijden.
zou ik dat recept ook mogen hebben?quote:Op zondag 22 juni 2014 00:36 schreef Puckzzz het volgende:
Ik ben nog steeds fan van het recept van de Paté Sucré die ik hier kreeg (van djkoelkast?) en dan vullen met custard (of iets anders en fruit erop). Dat deeg is zó lekker!
[ afbeelding ]
Dat is hemquote:Op zaterdag 10 mei 2014 10:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik zou geen zanddeeg gebruiken, veel te breekbaar. Met een Paté Sucrée heb je denk ik meer succes.
Heel simpel: 200g meel, 1/4 tl zout, 100g ijskoude boter, 4 eidooiers, 100g (riet)suiker, citroenrasp van een halve, niet gewaxte citroen:
Zeef het meel + zout boven het aanrecht
Maak er net zoals bij pastadeeg een flinke kuil in, of meer een "put"
Boter helemaal plat slaan tussen 2 lagen vershoudfolie, maar zorg dat het koud blijft
Boter in kleine stukken snijden (zo weinig mogelijk aanraken: koud houden) en in de put gooien samen met de rest van de ingrediënten
Met je vingertoppen eerst alles in de put goed kneden (dit wordt echt een plakzooi!)
Dan langzaam met een deegschraper ofzo steeds een beetje meel er bij uit de rand van de put
Dan wordt het een deegbal die je echt kunt kneden (je mag er eventueel een beetje extra meel bij doen als het echt te nat is, maar het deeg moet plakkerig blijven)
Deeg even doorkneden tot het echt een mooie bal is die wel aan je handen, maar niet meer met resten op het aanrecht blijft plakken. Voeg zo weinig mogelijk extra meel toe.
Dat deeg een uurtje koelen en dat kun je blind bakken of gewoon meebakken, wat je wil. Blijft mooi stevig en is erg lekker. Iets minder zoet dan zandtaartdeeg.
Gelatine met appelsap en suiker geeft trouwens een lekker glazuurlaagje, als je het niet te dik doet.
Niet zelf geprobeerd maar met Delia zit je meestal prima.quote:Op woensdag 25 juni 2014 20:45 schreef Tinuviel het volgende:
Heeft er hier iemand een recept voor de muffins van eggs benedict of een idee waar ik zoiets kant en klaar kan kopen?
English muffins zijn dat toch? Maken weet ik niet, maar kopen kan bij Marks&Spencers als je die in de buurt hebt.quote:Op woensdag 25 juni 2014 20:45 schreef Tinuviel het volgende:
Heeft er hier iemand een recept voor de muffins van eggs benedict of een idee waar ik zoiets kant en klaar kan kopen?
Yup!quote:
Wat tof!quote:Op zondag 29 juni 2014 15:14 schreef djkoelkast het volgende:
Misschien niet helemaal in het baktopic thuishorend, maar wèl zelf gemaakt (gezouten, gekruid, gerookt) en zonder nitriet: bacon
[ afbeelding ]
Met dank aan Bramito voor de tips!
Hij is mooi!quote:Op zondag 29 juni 2014 15:14 schreef djkoelkast het volgende:
Misschien niet helemaal in het baktopic thuishorend, maar wèl zelf gemaakt (gezouten, gekruid, gerookt) en zonder nitriet: bacon
[ afbeelding ]
Met dank aan Bramito voor de tips!
Dankje Ik kreeg wel als commentaar van de juryleden dat ik ipv blikananas beter verse had kunnen gebruiken maarja, met die meringuebotercreme durfde ik dat niet aan (iets met enzymen, dan kan t allemaal gaan schiften). Bleek dat je ananas eventjes kunt koken of grillen Weer wat geleerd!quote:
Niks gezegd over die gebleekte en daarna geverfde kersen? Mooie verse dieprode kersen hadden toch niet misstaan.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:05 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Dankje Ik kreeg wel als commentaar van de juryleden dat ik ipv blikananas beter verse had kunnen gebruiken maarja, met die meringuebotercreme durfde ik dat niet aan (iets met enzymen, dan kan t allemaal gaan schiften). Bleek dat je ananas eventjes kunt koken of grillen Weer wat geleerd!
Misschien heeft ze die wel zelf gekonfijt? Ik vind deze juist beter bij het thema passen.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
Niks gezegd over die gebleekte en daarna geverfde kersen? Mooie verse dieprode kersen hadden toch niet misstaan.
Ik weet hoe ze gemaakt worden dus ik vind ze een beetje engquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:10 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Misschien heeft ze die wel zelf gekonfijt? Ik vind deze juist beter bij het thema passen.
Keuringsdienst van waarde had er een aflevering over. Lijkt me zelfs godsonmogelijk om zelf te doen zodat ze doorzichtig worden.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik weet hoe ze gemaakt worden dus ik vind ze een beetje eng
Dat is ongeveer hetzelfde, een bepaald soort kers wordt in een chemisch bad geweekt om de kleur er uit te krijgen, daarna wordt er synthetische kleurstof aan toegevoegd (en suiker en conserveermiddelen etc.). In jouw geval ook een scheutje likeur.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:31 schreef Ramonia het volgende:
Haha nee daar werd niets over gezegd Dit waren maraschinokersen uit zo'n potje overigens, niet geglaceerde (mocht daar nog verwarring over ontstaan - ik heb de betreffende KvW aflevering verder niet gezien). Aangezien het een Piña Colada geïnspireerde taart was vond ik dat wel passen Verder ben ik enorm fan van verse kersen hoor!
Haha ik hou nu eenmaal van productvarianten die minder of niet bewerkt zijn, zo gebruik ik ongeraffineerde suikers, eieren van eigen kippen die biologisch gevoed krijgen, veel volkorenproducten en dan het liefst van alternatieve granen. Veel zelf maken, dus zelf basterdsuiker maken (rietsuiker + ingedikte bietenstroop voor donkere of rietsuiker + maplesyrup voor lichte) etc. en waar mogelijk biologisch.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:40 schreef Ramonia het volgende:
Thanks voor de info @djkoelkast Speciaal voor jou (nouja..) binnenkort iets met verse kersen!
Check eens de blog van 1 van mijn beste vriendinnen Zij is daar ook heel erg mee bezig. Tof trouwens, zelf basterdsuiker maken! Ik heb daar zelf echt geen tijd voor...quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Haha ik hou nu eenmaal van productvarianten die minder of niet bewerkt zijn, zo gebruik ik ongeraffineerde suikers, eieren van eigen kippen die biologisch gevoed krijgen, veel volkorenproducten en dan het liefst van alternatieve granen. Veel zelf maken, dus zelf basterdsuiker maken (rietsuiker + ingedikte bietenstroop voor donkere of rietsuiker + maplesyrup voor lichte) etc. en waar mogelijk biologisch.
Het grootste verschil zit hem overigens in de smaak, het is allemaal echt heel erg veel lekkerder.
Geen tijd voor? Als je 100g basterdsuiker nodig hebt doe je 95g rietsuker + 5g maplesyrup in een bakje en je roert wat met een vork. Klaar. Kost je 20 seconden extra ten opzichte van een zak suiker waar ze geïnverteerde suiker (gewat?) in gooien. Ben ik er liever iets langer mee bezigquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:50 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Check eens de blog van 1 van mijn beste vriendinnen Zij is daar ook heel erg mee bezig. Tof trouwens, zelf basterdsuiker maken! Ik heb daar zelf echt geen tijd voor...
Ohhhh ik dacht dat het ingewikkelder zou zijn Ik ben gewoon te lui om te googlen, sorry Maar dat is voor donkerbruine basterdsuiker? Of lichte?quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Geen tijd voor? Als je 100g basterdsuiker nodig hebt doe je 95g rietsuker + 5g maplesyrup in een bakje en je roert wat met een vork. Klaar. Kost je 20 seconden extra ten opzichte van een zak suiker waar ze geïnverteerde suiker (gewat?) in gooien. Ben ik er liever iets langer mee bezig
Die blog ga ik binnenkort eens helemaal bekijken, leuk!
Ook te lui om zijn posts goed te lezenquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:54 schreef Ramonia het volgende:
Ohhhh ik dacht dat het ingewikkelder zou zijn Ik ben gewoon te lui om te googlen, sorry Maar dat is voor donkerbruine basterdsuiker? Of lichte?
Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidlquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:47 schreef djkoelkast het volgende:
zelf basterdsuiker maken (rietsuiker + ingedikte bietenstroop voor donkere of rietsuiker + maplesyrup voor lichte)
Viel mee toch, dat eerste? Ik bedoelde dat ik te lui was om te googlen hoe ik zelf basterdsuiker moet maken!quote:Op woensdag 2 juli 2014 21:20 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ook te lui om zijn posts goed te lezen
[..]
Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidl
Lichte basterdsuiker denk ik.quote:Op woensdag 2 juli 2014 21:20 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ook te lui om zijn posts goed te lezen
[..]
Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidl
Ik woon in zo'n "kansenwijk", waar de wat duurdere/exotische dingen niet snel uitverkocht zijn. Ik kan hier ook altijd nog volkorenbrood halen vlak voor sluitingstijd, in de meeste andere winkels is dan alleen witbrood over.quote:Op woensdag 2 juli 2014 21:22 schreef Molo het volgende:
Lichte basterdsuiker denk ik.
En maple syrup is al uitverkocht op vrijwel alle plekken
Hahaha, briljant voordeel welquote:Op woensdag 2 juli 2014 21:36 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ik woon in zo'n "kansenwijk", waar de wat duurdere/exotische dingen niet snel uitverkocht zijn. Ik kan hier ook altijd nog volkorenbrood halen vlak voor sluitingstijd, in de meeste andere winkels is dan alleen witbrood over.
Maple syrup hebben ze meestal ook wel bij natuurwinkels!quote:Op woensdag 2 juli 2014 21:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Lichte basterdsuiker denk ik.
En maple syrup is al uitverkocht op vrijwel alle plekken
Oom van mijn vriendin heeft het voor ons meegenomen uit Canadaquote:Op woensdag 2 juli 2014 21:20 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ook te lui om zijn posts goed te lezen
[..]
Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidl
Ontgeurde kokosolie even invriezen (10-15 minuten) dan kun je dat perfect als vervanging gebruiken. Reuzel of ossewit is wel lekkerder, maar soit, het kan.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:16 schreef Ramonia het volgende:
Ik zat eens te kijken naar hot watercrust pastry voor wat kleine pies, maar nu wordt in zo ongeveer alle recepten niervet gebruikt. Heeft iemand ervaring met het vervangen van niervet door roomboter in dat soort deeg? Voor "vegetarian suet" hoef je hier in FRL niet aan te kloppen, het zal vast te krijgen zijn in expatwinkels maar die zijn hier helaas niet
Oeh dat klinkt top! Maareh, waarom invriezen? Want het moet toch aan de kook gebracht worden? In mincemeat zou dat invriezen denk ik wel goed werken trouwens!quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ontgeurde kokosolie even invriezen (10-15 minuten) dan kun je dat perfect als vervanging gebruiken. Reuzel of ossewit is wel lekkerder, maar soit, het kan.
Ik gebruik het zo altijd in mijn rough puff: boter + kokosolie even invriezen en dan raspen. Naar recept van Mary Berry, alleen dan dus kokosolie bij gebrek aan reuzel.
Inmiddels heb ik ook biologische reuzel gevonden
Ik ken je recept niet, maar als daar al het deeg + vet bij elkaar gekookt wordt is dat niet nodig. Als je flakey deeg wil dan heb je echt 'brokjes' vet nodig en dan is invriezen heel handig. Niet stijfbevroren, maar eventjes wat harder laten worden.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:21 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt top! Maareh, waarom invriezen? Want het moet toch aan de kook gebracht worden? In mincemeat zou dat invriezen denk ik wel goed werken trouwens!
Mja, vegetariër Thanks tho!quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:22 schreef Molo het volgende:
Ik zag vanmiddag bij een AH in Rotterdam een Pools schap staan met allemaal borsjt spullen, augurken, mierikswortel enzo, maar ook reuzel. Helemaal niet duur ook.
Wellicht dat eens proberen?
Melk + water + vetstof laten koken, daar dan bloem + zout aan toevoegen. Defying all rules of pastry!quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ken je recept niet, maar als daar al het deeg + vet bij elkaar gekookt wordt is dat niet nodig. Als je flakey deeg wil dan heb je echt 'brokjes' vet nodig en dan is invriezen heel handig. Niet stijfbevroren, maar eventjes wat harder laten worden.
Dan kun je eigenlijk alle witte vetten (reuzel, ossewit) wel vervangen voor kokosolie of palmolie, wel de ontgeurde variant, want anders smaakt alles naar kokos en da's niet altijd wat je wil.quote:
Dan hoef je natuurlijk ook niet in te vriezen Gewoon 1 op 1 vervangen.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:25 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Melk + water + vetstof laten koken, daar dan bloem + zout aan toevoegen. Defying all rules of pastry!
Ik doe inderdaad voor al mn flaky pastry de boter eventjes in de vriezer! Vooral met de opkomende temperaturen..Heb ooit eens croissantjes staan maken in 28c (nooit, maar dan ook nooit weer!).
Ja dan is dat niet echt een ideequote:
I'll keep ya posted! ^^quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dan is dat niet echt een idee
Ben benieuwd hoe het smaakt met kokosolie
Heel neutraal van smaak, kun je overal wel in gebruiken. Ook een boterveranger, alleen vind ik boter veel te lekkerquote:Op donderdag 3 juli 2014 23:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dan is dat niet echt een idee
Ben benieuwd hoe het smaakt met kokosolie
quote:
Ik gebruik zowel ontgeurde als gewone regelmatig, maar nog nooit in een bakrecept gebruikt zoals deze.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Heel neutraal van smaak, kun je overal wel in gebruiken. Ook een boterveranger, alleen vind ik boter veel te lekker
Ik heb ze vandaag ook willen maken, alleen dan in een grote hoeveelheid (4 x het recept) voor de verkoop. Nou mislukt er dus echt nooit iets bij mij, maar volgens mij is het totaal mislukt. Ziet er niet uit in elk geval. En dat is dus o.a. 800g Callebaut-chocola. Vraag me af of ik ergens een fout heb gemaakt met hoeveelheden ofzo. Het ruikt wel heerlijk dus we kunnen het altijd nog zelf opeten.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:37 schreef Molo het volgende:
[..]
As we speak brownie receptjes zitten bekijken en ik ga toch voor die van Laura Vitale, fudgy brownies.
Al eerder gemaakt met walnoten erdoor, gruwelijk lekker
http://www.laurainthekitchen.com/recipes/fudgy-brownies/
Nu even snel maken, dan kan ik ze morgenochtend meenemen op weekendje weg
Uh oh.. wat is er gebeurd?quote:Op vrijdag 4 juli 2014 21:49 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik heb ze vandaag ook willen maken, alleen dan in een grote hoeveelheid (4 x het recept) voor de verkoop. Nou mislukt er dus echt nooit iets bij mij, maar volgens mij is het totaal mislukt. Ziet er niet uit in elk geval. En dat is dus o.a. 800g Callebaut-chocola. Vraag me af of ik ergens een fout heb gemaakt met hoeveelheden ofzo. Het ruikt wel heerlijk dus we kunnen het altijd nog zelf opeten.
Er zitten echt veel te grote scheuren in, hij is aan de randen half over de vorm heen gekropen, de structuur lijkt raar en hij is té donker aan de bovenkant. Maar ik laat 'm even afkoelen en kijk hoe hij dan is. De smaak is namelijk uitstekend, misschien kan ik er kleine blokjes van maken ofzo. Of desnoods een soort brokken o.i.d.quote:
Hmmz overdosering bakpoeder? Of misschien verkeerde temperatuur oven :\quote:Op vrijdag 4 juli 2014 22:04 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Er zitten echt veel te grote scheuren in, hij is aan de randen half over de vorm heen gekropen, de structuur lijkt raar en hij is té donker aan de bovenkant. Maar ik laat 'm even afkoelen en kijk hoe hij dan is. De smaak is namelijk uitstekend, misschien kan ik er kleine blokjes van maken ofzo. Of desnoods een soort brokken o.i.d.
Ik heb er alle vertrouwen in! (wel ff piccies or it didn't happen hè? ). En nu houd ik op met posten want anders moet ik straks een nieuw topic maken en daar heb ik geen verstand vanquote:Op vrijdag 4 juli 2014 22:12 schreef Isegrim het volgende:
Er zit helegaar geen bakpoeder in...
We maken er wel wat van.
Ah mooi!quote:Op maandag 7 juli 2014 19:04 schreef Isegrim het volgende:
Ja, heerlijk! Ik heb 'm in repen gesneden, bovenzijde eraf gesneden, blokjes gemaakt. En ze uitgedeeld als Brownie Bits.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |