abonnement Unibet Coolblue
pi_140507619
'Mijn' recept is in het NL. :P Een Bosnisch/Servisch/Kroaat meisje (daarom dat ik gewoon 'Yugo' zeg :') ) had het voor mij vertaald. En İk heb het gevonden trouwens, maar kan op de een of andere manier niet copy pasten op mijn tel. Ik post het vanavond wel wanneer ik thuis ben.
  donderdag 29 mei 2014 @ 15:40:27 #152
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_140508554
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 15:08 schreef Bortecinem het volgende:
'Mijn' recept is in het NL. :P Een Bosnisch/Servisch/Kroaat meisje (daarom dat ik gewoon 'Yugo' zeg :') ) had het voor mij vertaald. En İk heb het gevonden trouwens, maar kan op de een of andere manier niet copy pasten op mijn tel. Ik post het vanavond wel wanneer ik thuis ben.
Jeej thanks :D
When all else fails, you always have delusion.
pi_140516088
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 15:40 schreef Mirel het volgende:

[..]

Jeej thanks :D
Precies zoals ik het heb gekregen:
quote:
Je hebt nodig:
Voor het biscuit:
-6 eieren
-el heet water
-150 gr poedersuiker
-60 gr bloem
-50 gr gemalen walnoten
-1 zakje van. suiker

voor de cremevulling:
-400 ml melk
-1 vanille pudding
-200 gr boter/margarine
-2 a 3 bananen
-3 el. hagelslag

decoratie:
-slagroom
-3 el gemalen walnoten

1. Het eigeel opkloppen met 75 gr poedersuiker. Heet water toevoegen en mixen tot het dik wordt.
Eiwit stijf kloppen en de overige 75 gr poedersuiker en van. suiker toevoegen.

2. In het mengsel met het eigeel de bloem en gemalen walnoten toevoegen. Langzaamaan het eiwit toevoegen. Het mengsel gelijkmatig verdelen over een grote bakplaat en op 180 graden ong 15-20 minuten laten bakken.

3. Op een schone theedoek doe je een beetje suiker en hier doe je gelijk het biscuit op als die uit de oven komt, vervolgens rol je het strak op en laat je het zo afkoelen.

4. Voor de vulling kook je 1 pudding in 400 ml melk. Deze laat je vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

5. Als alles is afgekoeld, klop je de boter en de poedersuiker op. Hierbij doe je gelijkmatig de pudding en de hagelslag en je mixt het geheel nog een aantal minuten. Daarna zet je het 30 min in de koelkast.

6. Na die 30 min rol je het biscuit weer uit, je verdeelt daar gelijkmatig de cremevulling overheen, op het uiteinde doe je de bananen en dan rol je alles op. Hierna kan je het decoreren met de slagroom.

Ik heb toen ik het maakte niet alle cremevulling erin gedaan, maar ook het geheel ermee bestreken, maar misschien dat jouw bakplaat groter is dus dat je wel alles erin kwijt kan:p
Resultaat (niet mijn foto)





[ Bericht 1% gewijzigd door Bortecinem op 29-05-2014 20:07:52 ]
pi_140517991
oh dat ziet er lekker uit! Ga ik ook eens proberen!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  donderdag 29 mei 2014 @ 22:45:00 #155
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_140522598
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 10:41 schreef Isegrim het volgende:
Welk recept voor de donuts?
http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/donuts

:) heel simpel ook :Y
it's the map in my mind that sends me on my way.
  Moderator donderdag 29 mei 2014 @ 22:49:12 #156
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_140522795
Donuts zonder gist ;(

Ik heb vandaag zelf borrelnootjes gemaakt, pindakaas en hazelnootpasta (de laatste 2 met behulp van een pindakaasmachine, maar wel zelf alle noten gebakken).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 30 mei 2014 @ 23:09:02 #157
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_140555416


Triple chocolate chip cookies. Heb bij Makro de Callebaut callets ontdekt, iets meer dan 8 euro de kilo en erg goede chocola. ^O^ Mijn vriend en ik verkopen tegenwoordig op kleine schaal brood & koekjes (zie ook broodbaktopic). :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 30 mei 2014 @ 23:14:25 #158
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140555681
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 23:09 schreef Isegrim het volgende:
[ afbeelding ]

Triple chocolate chip cookies. Heb bij Makro de Callebaut callets ontdekt, iets meer dan 8 euro de kilo en erg goede chocola. ^O^ Mijn vriend en ik verkopen tegenwoordig op kleine schaal brood & koekjes (zie ook broodbaktopic). :D
Hmmm, zien er lekker uit!

ik heb ook echt net pas door dat LHO en jij vriend en vriendin zijn he :@
* Molo niet zo scherp is :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 30 mei 2014 @ 23:15:57 #159
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_140555745
Ik wist het zelf al een tijdje. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 30 mei 2014 @ 23:17:14 #160
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140555795
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik wist het zelf al een tijdje. :+
gelukkig maar O+

Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140768781
Zo, ik ben ook weer even wakker. Scriptie, essays etc. Deze taartjes van me gingen redelijk viral op Pinterest gisteren :) (oké, ik zat gewoon keihard te zweten voor m'n computer, zo excited was ik).

Gewoon simpel "rough puff" met wat appel erbovenop. Heb er wat vanille overheen gedaan (zo'n molentje uit 'n Duitse supermarkt) en geabricoteerd.

http://www.dutchiebaking.com
pi_140770479
Geen echte gebak in de zin van in de oven gemaakt. Maar dit was heerlijk, no-bake cheesecake:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_140770790
Wat is dat voor bodem, Tinuviel?
  vrijdag 6 juni 2014 @ 08:05:38 #164
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_140770810
Hm, blauw, kweenie. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_140772121
Ik snap kleurstof bij zulke dingen nooit. Ik kan nou niet zeggen dat het er lekker uitziet,
pi_140774661
Ik vind het soms wel grappig. Vorig jaar heb ik voor mijn mans verjaardag (vlak voor de troonsoverdracht) een rood-wit-blauwe taart met oranje glazuur gemaakt.
pi_140775221
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 08:05 schreef Isegrim het volgende:
Hm, blauw, kweenie. :P
Weekaa begint bijna he :s)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator vrijdag 6 juni 2014 @ 12:20:02 #168
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_140775977
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 11:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Weekaa begint bijna he :s)
Nou dat duurt nog even hoor, eind december pas.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 6 juni 2014 @ 12:47:22 #169
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_140776581
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 07:09 schreef Tinuviel het volgende:
Geen echte gebak in de zin van in de oven gemaakt. Maar dit was heerlijk, no-bake cheesecake:
[ afbeelding ]
Ehhhh.... dit is eetbaar? :@
  vrijdag 6 juni 2014 @ 12:52:19 #170
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_140776706
haha ik vind 't er ook niet zo lekker uit zien. maar vertel, Tinuviel! hoe heb je dit gefabriceerd?
in de haak.
pi_140777609
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 08:03 schreef Bleie het volgende:
Wat is dat voor bodem, Tinuviel?
Taartje volgens de door jouw gestuurde link Bleie (alleen het cheesegedeelte heb ik aangepast). Mijn bodem bestaat uit vanillewafels, klein beetje suiker, boter en kleurstof. Ik heb minder kleurstof gebruikt dan in het origineel en in dat recept gebruiken ze ook nog blauwe suiker, dus vandaar dat het daar veel donkerder is geworden.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 6 juni 2014 @ 13:25:28 #172
414785 sirdanilot
pi_140777621
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 01:20 schreef Ramonia het volgende:
geabricoteerd.

Gewat?

Maar ziet er wel erg lekker en simpel uit zeg. Zou misschien ook wel kunnen met een restje bladerdeeg (mini tartetatinnetjes?).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140778129
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 12:47 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ehhhh.... dit is eetbaar? :@
Het is zeker eetbaar en niet alleen dat het smaakt heerlijk. De gelei is gewoon van frambozen gemaakt, dus alleen natuurlijke kleurstof. Af en toe een klein beetje kleurstof lijkt me echt geen ramp. In fondant en marsepein voor cakedecoratie zitten toch ook kleurstoffen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 6 juni 2014 @ 13:47:16 #174
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_140778293
en dat witte? is dat allemaal roomkaas?
in de haak.
pi_140778334
Ik gebruik ook wel eens kleurstof hoor. Zo heb ik wel eens een regenboog taart gemaakt en laatst nog kleurstof gebruikt om worteltjes van marsepein te maken op deze carrotcake.



Maar blauw is nou eenmaal niet de meest smakelijke kleur, en helemaal niet of een structuur die je niet kan herkennen. Het zal vast lekker zijn geweest hoor, maar persoonlijk vind ik het er gewoon niet lekker uitzien.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')