Volgens mij is Tony's Chocolonely pure reep naast fairtrade ook aardig biologisch, en minstens 72% cacao. Bij verschillende supermarkten te koop.quote:Op maandag 12 mei 2014 18:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja, 72% cacao vind je overal, alleen is die eigenlijk nooit fairtrade of biologisch.
[..]
Welke mag van mij in brieven blijven
Maizena mag toch ook, als je glutenvrij moet?quote:Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:
[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Bij de Ekoplaza hebben ze glutenvrije broodmix voor wit en volkorenbrood. Misschien is dat handig als startpunt?quote:Op maandag 12 mei 2014 20:19 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken.
Waar kan ik amandelmeel en kokosbloem kopen, ook bij de biowinkel? Daar ben ik langs geweest en heb me een beetje laten informeren. Ik heb er ook boekweitmeel gekocht en daar heb ik een brood mee gebakken, maar yuk... dat was héél compact en een beetje grijs van kleur
Een brood van quinoameel is niet aan te raden.quote:Op maandag 12 mei 2014 21:18 schreef djkoelkast het volgende:
Boekweit is ook glutenvrij, kun je ook van alles mee doen.
Er schijnt ook quinoameel te zijn, ook glutenvrij, lijkt mij gewoon gemalen quinoa, ook leuk spul.
de fuck met al dat speciale glutenvrije spul is dat het schreeuwend duur is.quote:Op maandag 12 mei 2014 22:56 schreef Mry het volgende:
[..]
Bij de Ekoplaza hebben ze glutenvrije broodmix voor wit en volkorenbrood. Misschien is dat handig als startpunt?
Daar heeft het inderdaad wel wat van weg. Ik vond het zelf wel lekker voor erbij, maar niet om iedere dag te eten. Maar goed er is ook niemand die glutenvrij moet eten die iedere dag brood eet ben ik wel achter gekomen.quote:Op maandag 12 mei 2014 23:49 schreef Bakkerd het volgende:
Wow, dank jullie wel voor de tips allemaal! Ik ga er mee aan de slag deze week :-)
SV-tje, ik ben wel benieuwd naar het brood van je tante: wordt het een soort foccacia?
hartelijk bedankt. Ik ga het dadelijk of morgenvroeg maken want ik heb al alles in huis. Tof!quote:ja,ik heb hier wel een recept van...
Voor de siroop:
1 deel water
1 deel suiker
Steranijs
Kruidnagel
Schil van 1 citroen (en dan dus echt de schil met een dunschiller, niet de rasp)
Kaneelstokje
Scheutje azijn
Alles op een laag vuurtje opzetten, terwijl dit op staat de appels schillen en in partjes snijden. Bij de siroop doen en de appel net aan zacht koken. Dus niet door en door gaar.
Alles overbrengen in een weckpot, met open deksel af laten koelen. Na 2 dagen heeft het zijn smaak goed te pakken, je kunt het weken lang bewaren.
Ik zeg toch niet dat ze voor 4 euro een pizzabodem moet kopen?quote:Op dinsdag 13 mei 2014 00:28 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
de fuck met al dat speciale glutenvrije spul is dat het schreeuwend duur is.
ruim 4 euro voor een Pizzabodem??
Nee klopt, het is meer voor af en toe. Ga m zeker even opschrijven!quote:Op dinsdag 13 mei 2014 08:13 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Daar heeft het inderdaad wel wat van weg. Ik vond het zelf wel lekker voor erbij, maar niet om iedere dag te eten. Maar goed er is ook niemand die glutenvrij moet eten die iedere dag brood eet ben ik wel achter gekomen.
Ik kan dit recept aanraden: http://www.taste.com.au/r(...)ange+and+almond+cakequote:Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:
[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
je zou ze eens moeten ruikenquote:Op donderdag 15 mei 2014 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dit klinkt echt heel erg vies
Zien er echter niet vies uit
quote:Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af )
Juist niet opgeven, vind het zelf iedere dag weer een uitdaging (mijn vriendin is coeliake patient, dus MOET glutenvrij eten)quote:Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:
[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Wat een mooie!quote:Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af )
Wauuwquote:Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |