abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 12 mei 2014 @ 16:20:25 #1
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139869958
Het grote baktopic voor al je baksels, bakavonturen, bakvragen, bakpronkstukken en bakmisluksels. Maar natuurlijk ook voor alle baktips, bakrecepten en hier en daar een bakfiets.

We hebben het natuurlijk wel over taarten, cakes, koekjes en ander gebak.

Een aantal voorbeelden uit het vorige topic:

















Game on!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_139870196
Ik heb vantweekend in mijn zeeuwse knop bakblik een chocoladecake met kersen gemaakt volgens het onderstaande recept:

125 gr boter
125 gr chocolade
50 gr gemalen amandelen
175 gr bloem
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
merg van 1 vanillestokje

En dan op het laatst kersen uit een pot erdoorheen.

bakken 40 min op 180 graden

Cake wordt zeer gewaardeerd, en schoonmoeder heeft gevraagd of ik er een wil bakken voor haar verjaardag donderdag.
Alleen, na 40 min. bakken is de cake in het midden mooi mals (net niet gaar zeggen sommigen, maar ik vind het lekker) maar aan de buitenkant naar mijn smaak te droog/kruimelig.

Wat kan ik aan het recept tweaken om de cake ook aan de buitenkant malser te krijgen? Nog korter bakken durf ik niet, dan gaan mensen het niet meer durven eten vrees ik (zeker een huiskamer vol senioren durf ik dat niet voor te zetten)
  maandag 12 mei 2014 @ 16:29:14 #3
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139870306
Als je verse eieren hebt zie ik het probleem niet maar ok.

Je zou de buitenkanten met beetje aluminiumfolie kunnen afdekken tegen uitdrogen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator maandag 12 mei 2014 @ 16:33:13 #4
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139870486
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 16:26 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik heb vantweekend in mijn zeeuwse knop bakblik een chocoladecake met kersen gemaakt volgens het onderstaande recept:

125 gr boter
125 gr chocolade
50 gr gemalen amandelen
175 gr bloem
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
merg van 1 vanillestokje

En dan op het laatst kersen uit een pot erdoorheen.

bakken 40 min op 180 graden

Cake wordt zeer gewaardeerd, en schoonmoeder heeft gevraagd of ik er een wil bakken voor haar verjaardag donderdag.
Alleen, na 40 min. bakken is de cake in het midden mooi mals (net niet gaar zeggen sommigen, maar ik vind het lekker) maar aan de buitenkant naar mijn smaak te droog/kruimelig.

Wat kan ik aan het recept tweaken om de cake ook aan de buitenkant malser te krijgen? Nog korter bakken durf ik niet, dan gaan mensen het niet meer durven eten vrees ik (zeker een huiskamer vol senioren durf ik dat niet voor te zetten)
Gebruik verse eieren zoals hierboven al staat
Weeg je bakpoeder af, als je oetkerspul gebruikt is het geloof ik 9g per kg meel, reken het uit
Zeef je meel
Zorg dat alles op kamertemperatuur is
Gebruik alleen boter (roomboter dus, geen margarine, dat is geen boter) en klop die als eerste helemaal zacht en romig
Bak een cake op 160 graden voor 60-65 minuten, als je op 180 bakt is hij inderdaad van buiten hard, van binnen niet helemaal gaar, helemaal omdat er amandelen in zitten en dat is al vrij zwaar.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139870715
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 16:33 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Gebruik verse eieren zoals hierboven al staat
Weeg je bakpoeder af, als je oetkerspul gebruikt is het geloof ik 9g per kg meel, reken het uit
Zeef je meel
Zorg dat alles op kamertemperatuur is
Gebruik alleen boter (roomboter dus, geen margarine, dat is geen boter) en klop die als eerste helemaal zacht en romig
Bak een cake op 160 graden voor 60-65 minuten, als je op 180 bakt is hij inderdaad van buiten hard, van binnen niet helemaal gaar, helemaal omdat er amandelen in zitten en dat is al vrij zwaar.
Roomboter gebruik ik al, margarine komt er bij mij niet meer in.
Ik zal toch eens proberen om hem op een lagere temp te bakken.
En dat bakpoeder heb ik zo'n maatschepje voor, maar ik zal voor de gein eens een gewoon theelepeltje nemen morgen.
o, en qua boter, die smelt ik samen met de chocolade. Brownie achtige methode dus. Dus loskloppen is er niet bij.
Ik zie trouwens dat ik de suiker vergeten ben: 175 gr witte basterd gaat er nog in.
Bedankt voor de tips! ^O^
  Moderator maandag 12 mei 2014 @ 16:51:18 #6
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139871131
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 16:39 schreef zeeuws_meisje het volgende:

[..]

Roomboter gebruik ik al, margarine komt er bij mij niet meer in.
Ik zal toch eens proberen om hem op een lagere temp te bakken.
En dat bakpoeder heb ik zo'n maatschepje voor, maar ik zal voor de gein eens een gewoon theelepeltje nemen morgen.
o, en qua boter, die smelt ik samen met de chocolade. Brownie achtige methode dus. Dus loskloppen is er niet bij.
Ik zie trouwens dat ik de suiker vergeten ben: 175 gr witte basterd gaat er nog in.
Bedankt voor de tips! ^O^
Dan zou ik vooral inderdaad langer en lager bakken, dan wordt hij minder bruin van buiten, meer een beetje gouden kleur.
Te veel bakpoeder dan stort je cake in op een gegeven moment en je proeft het ook. Ik gebruik zelf wijnsteenzuurbakpoeder, daar heb je wat meer van nodig en is daarom makkelijker te doseren (omdat je bij een klein recept niet met 1/8 theelepels hoeft te werken bijvoorbeeld).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139871501
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 16:16 schreef Molo het volgende:

[..]

combi-magnetrons zijn gewoon bitches als het op temperatuur aan komt ;(
Heb je geen mogelijkheid een (tweedehands) bakkie neer te zetten, als in, een oven?
Dat gaat nu niet passen helaas, maar staat heel hoog op m'n verlanglijstje! Ooit komt ie d'r O+
pi_139872564
Voor het eerst fijne brownies met kokos en frambozen weten te maken :9~ Naar aanleiding van een recept welke ik bij de BBC notabene vond _O-
mag het weten
  maandag 12 mei 2014 @ 18:42:58 #9
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139874554
quote:
17s.gif Op maandag 12 mei 2014 17:29 schreef Joosie200 het volgende:
Voor het eerst fijne brownies met kokos en frambozen weten te maken :9~ Naar aanleiding van een recept welke ik bij de BBC notabene vond _O-
Hoezo _O- ?

De BBC (BBC Good Food) heeft briljante recepten, zowel voor bakken als voor koken.
Ik kijk er heel regelmatig als ik even geen inspiratie heb ofzo
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator maandag 12 mei 2014 @ 18:51:23 #10
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139874772
Ja, ik snap dat 'welke' ook niet helemaal, denk dat daar 'wat' of 'dat' had moeten staan, want 'welke' is daar nogal fout. Maar da's meer voor een andere topic :P
Ik ga nog eens mijn chocolade roggekoekjes maken, want ik heb nu in de supermarkt gewoon de perfecte chocolade er voor gevonden, wel 4 supermarkten voor moeten afstruinen, maar dat mag de pret niet drukken (72% cacao biologische chocolade voor wie het zich afvraagt, Dekamarkt had het :D )
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 12 mei 2014 @ 18:54:31 #11
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139874869
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ja, ik snap dat 'welke' ook niet helemaal, denk dat daar 'wat' of 'dat' had moeten staan, want 'welke' is daar nogal fout. Maar da's meer voor een andere topic :P
Ik ga nog eens mijn chocolade roggekoekjes maken, want ik heb nu in de supermarkt gewoon de perfecte chocolade er voor gevonden, wel 4 supermarkten voor moeten afstruinen, maar dat mag de pret niet drukken (72% cacao biologische chocolade voor wie het zich afvraagt, Dekamarkt had het :D )
Lidl heeft die toch ook? Alleen niet biologisch. Al is dat ook dubieus omdat er zo ontzettend veel gerotzooid wordt met cacao. Zowel in de producerende landen als in de VS en Europa enzo.

"Welke" in die context is trouwens niet fout, het is alleen in het ABN wat minder gebruikelijk.
3 collega's van me gebruiken het ook regelmatig, waarbij ik wel moet opmerken dat het 2 zijn die in België opgeleid zijn en 1 uit Brabant komt :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator maandag 12 mei 2014 @ 18:57:19 #12
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139874957
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 18:54 schreef Molo het volgende:

[..]

Lidl heeft die toch ook? Alleen niet biologisch. Al is dat ook dubieus omdat er zo ontzettend veel gerotzooid wordt met cacao. Zowel in de producerende landen als in de VS en Europa enzo.

"Welke" in die context is trouwens niet fout, het is alleen in het ABN wat minder gebruikelijk.
3 collega's van me gebruiken het ook regelmatig, waarbij ik wel moet opmerken dat het 2 zijn die in België opgeleid zijn en 1 uit Brabant komt :P
Ja, 72% cacao vind je overal, alleen is die eigenlijk nooit fairtrade of biologisch.

quote:
Ja. In de formele schrijftaal kan welke als betrekkelijk voornaamwoord worden gebruikt; het verwijst alleen naar de-woorden en meervoud. Bij voorkeur gebruikt men die of vormen als waaraan, waarin, waardoor enzovoort. In sommige gevallen is het gebruik van welke echter moeilijk te vermijden (die, welke ..., de bepalingen, krachtens welke het verboden is).
Welke mag van mij in brieven blijven :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139876391
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 18:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Hoezo _O- ?

De BBC (BBC Good Food) heeft briljante recepten, zowel voor bakken als voor koken.
Ik kijk er heel regelmatig als ik even geen inspiratie heb ofzo
_O- omdat ik BBC (good food idd) primair associeer met televisie (Topgear _O_) en niet met bakrecepten :@
mag het weten
  maandag 12 mei 2014 @ 19:29:07 #14
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_139876458
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2014 19:27 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

_O- omdat ik BBC (good food idd) primair associeer met televisie (Topgear _O_) en niet met bakrecepten :@
BBC en tal-lo-ze kookprogramma's.
The love you take is equal to the love you make.
pi_139876816
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2014 19:29 schreef Lienekien het volgende:

[..]

BBC en tal-lo-ze kookprogramma's.
Ik volg geen enkel kookprogramma dus ik weet ook niet dat de BBC daar veel van op de buis toont.

quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 18:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]

Welke mag van mij in brieven blijven :P
Dat is de jurist in mij want vast stramien in menig (bezwaar/beroep)schrift :@
mag het weten
  maandag 12 mei 2014 @ 19:46:52 #16
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139877390
Maar goed dat ik nog even terug las anders had ik dit gemist:

quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 11:26 schreef sieske het volgende:

[..]

Kun je een receptje hiervan geven? Lijkt me lekker.
De taartjes zien er heel lekker :9~ en leuk uit hoor! Ook die met frambozen ^O^
ja ik heb hier wel een recept van...

Voor de siroop:
1 deel water
1 deel suiker
Steranijs
Kruidnagel
Schil van 1 citroen (en dan dus echt de schil met een dunschiller, niet de rasp)
Kaneelstokje
Scheutje azijn

Alles op een laag vuurtje opzetten, terwijl dit op staat de appels schillen en in partjes snijden. Bij de siroop doen en de appel net aan zacht koken. Dus niet door en door gaar.
Alles overbrengen in een weckpot, met open deksel af laten koelen. Na 2 dagen heeft het zijn smaak goed te pakken, je kunt het weken lang bewaren.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 12 mei 2014 @ 19:48:47 #17
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139877484
Tevens: Molo je hebt de foto's in de OP niet gewijzigd :+
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139878581
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:


Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
  maandag 12 mei 2014 @ 20:15:35 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139878707
quote:
17s.gif Op maandag 12 mei 2014 19:48 schreef Puckzzz het volgende:
Tevens: Molo je hebt de foto's in de OP niet gewijzigd :+
Misschien vanavond :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 12 mei 2014 @ 20:16:36 #20
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139878758
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:

[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
En, is hij lekker?

Is kokosbloem of amandelmeel geen leuk alternatief om mee te bakken? Is ook veel mee mogelijk toch? :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_139878887
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:16 schreef Molo het volgende:

[..]

En, is hij lekker?

Is kokosbloem of amandelmeel geen leuk alternatief om mee te bakken? Is ook veel mee mogelijk toch? :)
Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken.
Waar kan ik amandelmeel en kokosbloem kopen, ook bij de biowinkel? Daar ben ik langs geweest en heb me een beetje laten informeren. Ik heb er ook boekweitmeel gekocht en daar heb ik een brood mee gebakken, maar yuk... dat was héél compact en een beetje grijs van kleur :{
pi_139879094
Amandelmeel verkopen ze zeker bij de natuurwinkel :Y Maar kijk ook eens bij de Turkse/Islamitische super/Toko daar haal je goedkoper amandelmeel dan bij de natuurwinkel :) Zit er zelf nu ook aan te denken eens meer ervaring op te doen met glutenvrij bakken. De tarte aux poires wil prima, maar brood is mij met Schär B nog niet gelukt terwijl de glutenvariant prima lukt.
mag het weten
  maandag 12 mei 2014 @ 20:24:14 #23
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139879120
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:19 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken.
Waar kan ik amandelmeel en kokosbloem kopen, ook bij de biowinkel? Daar ben ik langs geweest en heb me een beetje laten informeren. Ik heb er ook boekweitmeel gekocht en daar heb ik een brood mee gebakken, maar yuk... dat was héél compact en een beetje grijs van kleur :{
Heb het vandaag nog zien staan in de biowinkel :Y

Verder ben ik erg geīnteresseerd in de glutenvrije baksels aangezien mijn zus gluten intolerant is.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139879148
Ik ga morgen even langs bij de biowinkel én de toko! :)
pi_139879377
quote:
17s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:24 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Verder ben ik erg geīnteresseerd in de glutenvrije baksels aangezien mijn zus gluten intolerant is.
Zo is het voor mij ook begonnen (voor mijn zuslief) vooral tijdens de feestdagen om niet van die dure prefab kruidnoten, stol en banketletter te moeten kopen. Nu komt daar verjaardagsgebak bij en een stol is mij nog niet goed gelukt.
mag het weten
pi_139879837
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 18:57 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ja, 72% cacao vind je overal, alleen is die eigenlijk nooit fairtrade of biologisch.

[..]

Welke mag van mij in brieven blijven :P
Volgens mij is Tony's Chocolonely pure reep naast fairtrade ook aardig biologisch, en minstens 72% cacao. Bij verschillende supermarkten te koop.
  maandag 12 mei 2014 @ 20:45:42 #27
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_139880206
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:

[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Maizena mag toch ook, als je glutenvrij moet?

Daar kun je lekkere koekjes mee bakken!
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 12 mei 2014 @ 20:48:42 #28
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139880346


Maak ik ook mijn toritilla's etc mee. Het is wel droger dan regulier meel dus je moet er wel even je draai mee vinden.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator maandag 12 mei 2014 @ 21:18:23 #29
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139882116
Boekweit is ook glutenvrij, kun je ook van alles mee doen.
Er schijnt ook quinoameel te zijn, ook glutenvrij, lijkt mij gewoon gemalen quinoa, ook leuk spul.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139887902
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:19 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken.
Waar kan ik amandelmeel en kokosbloem kopen, ook bij de biowinkel? Daar ben ik langs geweest en heb me een beetje laten informeren. Ik heb er ook boekweitmeel gekocht en daar heb ik een brood mee gebakken, maar yuk... dat was héél compact en een beetje grijs van kleur :{
Bij de Ekoplaza hebben ze glutenvrije broodmix voor wit en volkorenbrood. Misschien is dat handig als startpunt?
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  maandag 12 mei 2014 @ 23:11:42 #31
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_139888804
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 21:18 schreef djkoelkast het volgende:
Boekweit is ook glutenvrij, kun je ook van alles mee doen.
Er schijnt ook quinoameel te zijn, ook glutenvrij, lijkt mij gewoon gemalen quinoa, ook leuk spul.
Een brood van quinoameel is niet aan te raden.

Deze kruidkoek vond ik erg lekker, ook uit de diepvries:
http://missglutenvrij.nl/(...)kruidkoek/#more-1350

Lekkere cake
http://missglutenvrij.nl/2012/12/09/appel-honing-cake/#more-1645 heb ik ook niet glutenvrije vriendinnen voorgezet.

Recept van mijn tante voor brood:
100gr. rijstemeel
100gr. boekweitmeel,
100gr. maismeel,
100gr.meel van kleefrijst (ketan, uit de toko)
25 gram pitten of noten,
kleingesneden zongedroogde tomaat,
kleine eetlepel zout,
fikse scheut olijfolie,
1 zakje gedroogde gist of 20 gram verse,
350cc. lauw water (bijna 40 graden).
Gist in water laten oplossen, de hele boel mixen of roeren, een half uur laten rijzen en daarna 40 min. bakken bij 190 graden.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_139890708
Wow, dank jullie wel voor de tips allemaal! Ik ga er mee aan de slag deze week :-)

SV-tje, ik ben wel benieuwd naar het brood van je tante: wordt het een soort foccacia?
  dinsdag 13 mei 2014 @ 00:28:19 #33
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139892332
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 22:56 schreef Mry het volgende:

[..]

Bij de Ekoplaza hebben ze glutenvrije broodmix voor wit en volkorenbrood. Misschien is dat handig als startpunt?
de fuck met al dat speciale glutenvrije spul is dat het schreeuwend duur is.
ruim 4 euro voor een Pizzabodem?? :')
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator dinsdag 13 mei 2014 @ 00:43:20 #34
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139892764
Dat komt omdat al die glutenvrije dingen van zichzelf geen stand houden, er moet allerlei peperduur spul in waar weinig/minder vraag naar is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 13 mei 2014 @ 08:13:09 #35
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_139895056
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 23:49 schreef Bakkerd het volgende:
Wow, dank jullie wel voor de tips allemaal! Ik ga er mee aan de slag deze week :-)

SV-tje, ik ben wel benieuwd naar het brood van je tante: wordt het een soort foccacia?
Daar heeft het inderdaad wel wat van weg. Ik vond het zelf wel lekker voor erbij, maar niet om iedere dag te eten. Maar goed er is ook niemand die glutenvrij moet eten die iedere dag brood eet ben ik wel achter gekomen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_139897047
quote:
ja,ik heb hier wel een recept van...

Voor de siroop:
1 deel water
1 deel suiker
Steranijs
Kruidnagel
Schil van 1 citroen (en dan dus echt de schil met een dunschiller, niet de rasp)
Kaneelstokje
Scheutje azijn

Alles op een laag vuurtje opzetten, terwijl dit op staat de appels schillen en in partjes snijden. Bij de siroop doen en de appel net aan zacht koken. Dus niet door en door gaar.
Alles overbrengen in een weckpot, met open deksel af laten koelen. Na 2 dagen heeft het zijn smaak goed te pakken, je kunt het weken lang bewaren.
hartelijk bedankt. Ik ga het dadelijk of morgenvroeg maken want ik heb al alles in huis. Tof!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_139908388
quote:
17s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 00:28 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

de fuck met al dat speciale glutenvrije spul is dat het schreeuwend duur is.
ruim 4 euro voor een Pizzabodem?? :')
Ik zeg toch niet dat ze voor 4 euro een pizzabodem moet kopen? ;)
Die bakmixen gebruiken een hele lijst aan meelsoorten, dus als je de mix zelf te duur vindt kun je ze wel gebruiken om inspiratie op doen voor bruikbare glutenvrije meelsoorten.
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_139910543
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 08:13 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Daar heeft het inderdaad wel wat van weg. Ik vond het zelf wel lekker voor erbij, maar niet om iedere dag te eten. Maar goed er is ook niemand die glutenvrij moet eten die iedere dag brood eet ben ik wel achter gekomen.
Nee klopt, het is meer voor af en toe. Ga m zeker even opschrijven!
pi_139910834
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:

[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Ik kan dit recept aanraden: http://www.taste.com.au/r(...)ange+and+almond+cake
met amandelmeel. Duur, maar erg lekker!
  dinsdag 13 mei 2014 @ 23:16:38 #40
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_139930171
Ik had nog een bos rabarber



Het recept:
http://smittenkitchen.com(...)isp-bars/#more-11831 maar dan blauwe bessen ipv aardbeien want die had ik niet O+
  † In Memoriam † donderdag 15 mei 2014 @ 12:46:38 #41
37843 lady-wrb
kortaf
pi_139980246


ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af :P )
  Moderator donderdag 15 mei 2014 @ 12:47:35 #42
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139980267
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:

ik heb weer koekjes gestempeld.
Dit klinkt echt heel erg vies _O-
Zien er echter niet vies uit :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † donderdag 15 mei 2014 @ 12:50:27 #43
37843 lady-wrb
kortaf
pi_139980352
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 12:47 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dit klinkt echt heel erg vies _O-
Zien er echter niet vies uit :P
je zou ze eens moeten ruiken :~
  Moderator donderdag 15 mei 2014 @ 12:50:54 #44
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139980366
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 12:50 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

je zou ze eens moeten ruiken :~
Ik heb gewoon een krom beeld van dingen stempelen ben ik bang :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 15 mei 2014 @ 13:10:45 #45
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139980901
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af :P )
^O^
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139986733
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:

[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Juist niet opgeven, vind het zelf iedere dag weer een uitdaging (mijn vriendin is coeliake patient, dus MOET glutenvrij eten)

Ik vind het juist leuk om te bakken e.d. En het is toch altijd wel een kunst om het lekker smaakvol te krijgen.
Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
pi_139995329
[quote]0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]

leuk stempeltje! Wil ik ook,waar heb je die vandaan?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_139995386
oh,blijkbaar iets verkeerd gedaan maar ik zou niet weten wat
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_139997494
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af :P )
Wat een mooie! :o

Ik heb ergens ook een stempel maar heb 2x uitgelopen koekjes gehad dus heb je pleassssseeee het recept? <3
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_139999244
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 12:46 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb weer koekjes gestempeld.
ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers.
(dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af :P )
Wauuw
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')