Goeie tip, ga ik gelijk zo halenquote:Op woensdag 28 mei 2014 09:48 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als je verse olie gebruikt (donuts bak je net als oliebollen het beste in arachideolie) dan ruik je dat echt niet hoor. Als ik met oud & nieuw oliebollen bak stinkt het huis ook niet.
Het is pinda-olie, dus wel opletten met allergieën, maar het is voor donuts/oliebollen en vergelijkbare gefrituurde deegwaren de beste keuze.quote:
Nah ik ben allergisch voor hazelnoten dus pinda-olie kan prima en niemand in de omgeving hier die het evt zou hebben dus kan ze met liefde uitdelenquote:Op woensdag 28 mei 2014 12:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is pinda-olie, dus wel opletten met allergieën, maar het is voor donuts/oliebollen en vergelijkbare gefrituurde deegwaren de beste keuze.
Nee klopt, je ruikt niks meerquote:Op woensdag 28 mei 2014 19:12 schreef djkoelkast het volgende:
En als het goed is stinkt ook niet je hele hok
Tenzij je dit vet nog 8x voor hetzelfde gebruikt natuurlijk.
Oh ziet er goed uitquote:Op woensdag 28 mei 2014 20:16 schreef djkoelkast het volgende:
Kokoskoekjes met echte vanille.
Zijn stiekem nog glutenvrij ook (als je ouwel glutenvrij is, of het weglaat) en ook nog eens lactosevrij.
Is gemaakt met kokos, suiker (ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker), amandelmeel, hele vanillestokjes en ei, meer niet.
[ afbeelding ]
Ik dacht alleen dat ze nog iets zouden uitlopen, dat doen ze dus helemaal niet. Vandaar dat het ouwel nu wat te groot is.
Op de vergroting zie je de vanille goed zitten. Echt megalekker!
Gewoon een paar zakken in elkaar en zo in de grijze bak met die zooiquote:Op woensdag 28 mei 2014 22:33 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Nee klopt, je ruikt niks meer
En nee, dit vet gaat weg, staat nu nog in de pan want ik moet het nog in een fles gieten
Kokosolie kun je niet vervangen voor zonnebloemolie, zonnebloemolie is een vloeibaar vet en kokosolie is vast bij kamertemperatuur. Buiten dat lijkt me dit geen lekker koekje.quote:Op woensdag 28 mei 2014 22:38 schreef Crientj het volgende:
Heeft er iemand een lekker recept voor Havermout koekjes? Ik had dit recept gevolgd (Enkel zonnebloemolie ipv kokosvet en rozijnen ipv cranberries) - maar het werd een droge, niet lekkere koek.
Ik wil het graag nogmaals proberen, wilde sowieso al honing toevoegen - maar wellicht hebben jullie nog een goed recept liggen?
quote:Op woensdag 28 mei 2014 23:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Kokosolie kun je niet vervangen voor zonnebloemolie, zonnebloemolie is een vloeibaar vet en kokosolie is vast bij kamertemperatuur. Buiten dat lijkt me dit geen lekker koekje.
Volgens het recept moest je het smelten voordat je het toe zou voegen aan de rest. Ik heb wel eens eerder een verdomd lekker havermout koekje gehad van de Ah To Go. Maarja, die komen als bevroren deeg binnen en worden daar in de ovens afgebakken.quote:Op woensdag 28 mei 2014 23:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Kokosolie kun je niet vervangen voor zonnebloemolie, zonnebloemolie is een vloeibaar vet en kokosolie is vast bij kamertemperatuur. Buiten dat lijkt me dit geen lekker koekje.
Mja fabriekskoekjes vol aroma's, dan kun je er elk smaakje aan geven natuurlijk.quote:Op donderdag 29 mei 2014 00:02 schreef Crientj het volgende:
[..]
[..]
Volgens het recept moest je het smelten voordat je het toe zou voegen aan de rest. Ik heb wel eens eerder een verdomd lekker havermout koekje gehad van de Ah To Go. Maarja, die komen als bevroren deeg binnen en worden daar in de ovens afgebakken.
Ik heb als het goed is nog ergens een Yugoslavisch recept liggen voor zo'n bananen cake/rollade. Ik kijk vanavond wel of ik die kan vinden.quote:Op donderdag 29 mei 2014 10:24 schreef Mirel het volgende:
Ik zoek een recept voor een bananencake waar de banaan er nog heel in zit, maar kan niks vinden. Als ik op "banaanrollade' zoek dan krijg ik nog wel een foto van wat ik wil, maar het is van een stockphoto site:
[ afbeelding ]
misschien gewoon het deeg voor bananencake maken en er plakken banaan inleggen.quote:Op donderdag 29 mei 2014 10:24 schreef Mirel het volgende:
Ik zoek een recept voor een bananencake waar de banaan er nog heel in zit, maar kan niks vinden. Als ik op "banaanrollade' zoek dan krijg ik nog wel een foto van wat ik wil, maar het is van een stockphoto site:
[ afbeelding ]
Misschien is dat het, m'n tantes maken die cake altijd en wij zijn Bosnisch. Misschien is het minder bekend in Nederlandquote:Op donderdag 29 mei 2014 12:06 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Ik heb als het goed is nog ergens een Yugoslavisch recept liggen voor zo'n bananen cake/rollade. Ik kijk vanavond wel of ik die kan vinden.
Ik ben een absolute noob op het gebied van bakken, ik dacht, zo'n 'normale' cake met stukken banaan, misschien valt dat uit elkaar?quote:Op donderdag 29 mei 2014 12:55 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
misschien gewoon het deeg voor bananencake maken en er plakken banaan inleggen.
nu ik het schrijf krijg ik gewoon zin om het te proberen
ik heb het tot nu toe wel gedaan met grof geprakte banaan en de kleffe stukjes banaan die er na het bakken inzaten vond ik wel heel erg lekker. geen idee of hele stukken banaan lekker zullen zijn.
Is die rollade van jou niet gewoon een biscuitrol met een banaan erin? Dus eerst een dunne laag biscuit maken en dat later oprollen met een stuk banaan en een lekker crèmepje erin?quote:Op donderdag 29 mei 2014 12:59 schreef Mirel het volgende:
[..]
Misschien is dat het, m'n tantes maken die cake altijd en wij zijn Bosnisch. Misschien is het minder bekend in Nederland
[..]
Ik ben een absolute noob op het gebied van bakken, ik dacht, zo'n 'normale' cake met stukken banaan, misschien valt dat uit elkaar?
Als je het op die manier uitleg, dan snap ik gelijk ook beter hoe het gemaakt wordt (en klinkt de naam rollade logischer) Het is wel zo ja! Al had ik vaak ook varianten die niet opgerold leken.quote:Op donderdag 29 mei 2014 13:08 schreef kvd het volgende:
[..]
Is die rollade van jou niet gewoon een biscuitrol met een banaan erin? Dus eerst een dunne laag biscuit maken en dat later oprollen met een stuk banaan en een lekker crèmepje erin?
Bananenrol?quote:Op donderdag 29 mei 2014 13:24 schreef Mirel het volgende:
[..]
Als je het op die manier uitleg, dan snap ik gelijk ook beter hoe het gemaakt wordt (en klinkt de naam rollade logischer) Het is wel zo ja! Al had ik vaak ook varianten die niet opgerold leken.
Heb even gezocht op de Bosnische benaming en ik zie gelijk heel veel resultaten: en zie eens http://www.coolinarika.com/recept/759448/
Maar ik kan niet zo snel een Nederlandstalig recept vinden, vind dat toch stukken makkelijker om te lezen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |