Het kan echt van alles zijn qua voedselallergie. Tot de pinda's van de saté aan toe, of de uitjes. Als je daar bovenop opzwelt als een ballon en een shock krijgt kan het snel met je afgelopen zijn.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:29 schreef Nemephis het volgende:
Wat een vreemd verhaal. Geloof er niks van dat verkoop uit respect is gestopt. Maar waarom dan wel?..
Om imagoschade te voorkomen en als onderdeel van een deal die McD met de familie van de overleden jongen heeft afgesproken. Geen rechtzaak en de ouders moeten het voorval stil houden, dat soort werk.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:29 schreef Nemephis het volgende:
Wat een vreemd verhaal. Geloof er niks van dat verkoop uit respect is gestopt. Maar waarom dan wel?..
Maar McDonalds kan toch niet verantwoordelijk worden gehouden voor een overtrokken reactie van het immuunsysteem van die jongen?! Dat is toch echt idioot hoor. Ik weet niet of die gozer wist dat hij een pinda allergie had, maar of hij dat nou wel of niet wist, ik zie niet waar het restaurant hier de verantwoordelijkheid voor zijn dood heeft.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:31 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Om imagoschade te voorkomen en als onderdeel van een deal die McD met de familie van de overleden jongen heeft afgesproken. Geen rechtzaak en de ouders moeten het voorval stil houden, dat soort werk.
Raar inderdaad, dan kan elke supermarkt in het land wel stoppen met pinda's verkopen.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:31 schreef Isabeau het volgende:
Moeten dan alle winkels en restaurants maar stoppen met het verkopen van voedsel waar iemand eventueel aan zou kunnen overlijden? Dat is nogal wat namelijk
En ik denk ook een pinda allergie.
Zoiets als zoetzure saus vervangen door zoutzuur?quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:33 schreef Saawan het volgende:
Als je weet dat je de allergie hebt, bestel je dat product toch niet? Of heeft Maccie gelogen over de ingredienten....?
Lijkt me haast niet pinda;s komen in heel veel producten voor.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:31 schreef DrMabuse het volgende:
Bizar besluit.
Extreme pinda allergie vermoed ik.
Er zijn ook mensen die niet weten dat ze een allergie hebben van iets of dat het tot een bepaald stadium alleen bij wat misselijkheid, zweten of een beetje uitslag is gebleven.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:33 schreef Rezania het volgende:
Als je een pinda-allergie hebt bestel je toch niet zo'n wrap lijkt me?
"Probeer nu onze McWrap Saté met pindasaus. Lekkah, zonder pinda's. Echt!"quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:33 schreef Saawan het volgende:
Als je weet dat je de allergie hebt, bestel je dat product toch niet? Of heeft Maccie gelogen over de ingredienten....?
Wellicht, maar het is wel een van de weinige allergieen die meteen fataal zijn. Maar idd, dat weet je vaak als patient echt wel en dan neem je geen wrap pindasausquote:Op vrijdag 4 april 2014 15:35 schreef Syd het volgende:
[..]
Lijkt me haast niet pinda;s komen in heel veel producten voor.
Nee, en bij een eventuele rechtzaak zou ik die ouders ook weinig kans geven. Maar als die ouders de dood alleen al openbaar maken, dan is de imagoschade zo groot dat McD de sate wraps toch niet meer verkoopt. En imagoschade is sowieso toch dodelijk in de fastfoodbranche.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:33 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar McDonalds kan toch niet verantwoordelijk worden gehouden voor een overtrokken reactie van het immuunsysteem van die jongen?! Dat is toch echt idioot hoor. Ik weet niet of die gozer wist dat hij een pinda allergie had, maar of hij dat nou wel of niet wist, ik zie niet waar het restaurant hier de verantwoordelijkheid voor zijn dood heeft.
quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:35 schreef Hathor het volgende:
[..]
Zoiets als zoutzure saus vervangen door zoutzuur?
Schijnt te kunnen gebeuren.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:35 schreef Syd het volgende:
[..]
Lijkt me haast niet pinda;s komen in heel veel producten voor.
Het kunnen ook gefrituurde uitjes zijn of iemand met een verlaagde weerstand die nét een bacterie hapte waarvan 99.9% van de mensen hersteld, en hij net niet..quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:35 schreef Syd het volgende:
[..]
Lijkt me haast niet pinda;s komen in heel veel producten voor.
De vraag is of hij het wist. Verder gewoon te weinig informatie in dit hele verhaal. Ze halen blijkbaar de wrap (even) uit het assortiment omdat dus iemand (hoogstwaarschijnlijk met een wel of niet bekende pinda-allergie gezien het product) is overleden na het eten van het product en dat is het hele verhaal voor zover we weten.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:33 schreef Rezania het volgende:
Als je een pinda-allergie hebt bestel je toch niet zo'n wrap lijkt me?
Er wordt best veel zoutzuur gegeten hoor. Of bijna dan (zoutzuur + ammoniakquote:Op vrijdag 4 april 2014 15:35 schreef Hathor het volgende:
[..]
Zoiets als zoetzure saus vervangen door zoutzuur?
En eieren (en alles wat ei bevat), vis (met name schelpdieren), zelfs tarwe kan een dodelijke anafylactische shock teweeg brengen. Allemaal dus niet meer verkopen.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:35 schreef RemcoDelft het volgende:
Raar inderdaad, dan kan elke supermarkt in het land wel stoppen met pinda's verkopen.
Oef, dat heb ik al lang niet meer gehadquote:Op vrijdag 4 april 2014 15:41 schreef ssebass het volgende:
Er wordt best veel zoutzuur gegeten hoor. Of bijna dan (zoutzuur + ammoniak)
Wordt volgens mij nog weinig verkocht. Zie het ook nooit meer. Is wel erg lekker.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:43 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oef, dat heb ik al lang niet meer gehad
Wacht even tot morgen ja, ik moet vanavond nog boodschappen doen.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En eieren (en alles wat ei bevat), vis (met name schelpdieren), zelfs tarwe kan een dodelijke anafylactische shock teweeg brengen. Allemaal dus niet meer verkopen.
Ook zonder ammoniak hoor!quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:41 schreef ssebass het volgende:
[..]
Er wordt best veel zoutzuur gegeten hoor. Of bijna dan (zoutzuur + ammoniak)
Zit daar zoutzuur inquote:
Ik vind het bijna een soort paniekreactie om eerst goed uit te zoeken hoe verantwoordelijk ze eigenlijk zijn.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:57 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]
Zo'n ding dus.
Vreemd om er dan gelijk maar helemaal mee stoppen idd.
'Ik zeg niet dat we genocide moeten plegen maar we halen alle waarschuwingslabels van producten af en we laten de rest over aan Darwin.'quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:33 schreef Rezania het volgende:
Als je een pinda-allergie hebt bestel je toch niet zo'n wrap lijkt me?
quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:57 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]
Zo'n ding dus.
Vreemd om er dan gelijk maar helemaal mee stoppen idd.
Het draait allemaal om imago. McDonalds heeft er alles aan gedaan om dit voorval uit de publiciteit te houden.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het bijna een soort paniekreactie om eerst goed uit te zoeken hoe verantwoordelijk ze eigenlijk zijn.
Vooral van die allergiewaarschuwingen op een doosje eieren ('bevat ei') of op een pak zalmfilet ('bevat vis').quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:59 schreef 2Happy4U het volgende:
'Ik zeg niet dat we genocide moeten plegen maar we halen alle waarschuwingslabels van producten af en we laten de rest over aan Darwin.'
dat waren molukkers, geen pinda'squote:Op vrijdag 4 april 2014 15:39 schreef Kreator het volgende:
Misschien is het dan nu echt tijd om Wilders een brief te sturen, zodat we alle pinda's kunnen verbieden het land binnen te komen. Eerst de treinen in de jaren '70 en nu weer een slachtoffer.
net als 'niet voor consumptie' e.d. op flessen als verfverwijderaar.quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:00 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Vooral van die allergiewaarschuwingen op een doosje eieren ('bevat ei') of op een pak zalmfilet ('bevat vis').
Het gaat erom dat nergens een ingredientenlijst voorhanden ligt en als je de medewerker(s) vraagt, zeggen die raar glimlachende puistenkoppen 'ik weet het niet hoor' of geven zelfs foute informatie door.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:33 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar McDonalds kan toch niet verantwoordelijk worden gehouden voor een overtrokken reactie van het immuunsysteem van die jongen?! Dat is toch echt idioot hoor. Ik weet niet of die gozer wist dat hij een pinda allergie had, maar of hij dat nou wel of niet wist, ik zie niet waar het restaurant hier de verantwoordelijkheid voor zijn dood heeft.
Heb je ooit op de achterkant van de placemats van McDonalds gekeken. Daar staat alle allergieinformatie op, bij actieproducten kan je het altijd aan de manager vragen die heeft die informatie dan.quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:23 schreef teyn het volgende:
[..]
Het gaat erom dat nergens een ingredientenlijst voorhanden ligt en als je de medewerker(s) vraagt, zeggen die raar glimlachende puistenkoppen 'ik weet het niet hoor' of geven zelfs foute informatie door.
Was het zo'n klein rond plat broodje met reepjes gekruid vlees erin?quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:18 schreef teyn het volgende:
Misschien beter het publiek informeren wat er in die producten zit. Heb talloze keer een broodje gekocht bij een of andere hypermoderne tent met een hippe naam en dure prijskaart, maar wist niet echt wat voor broodje het was.
...
Dat geldt niet voor iedere winkel. Net zoals de prijs, varieert ook het aanbod van producten en informatie nogal van winkel tot winkel. Volgens mij is iedere filiaal onafhankelijk en zelfstandig, alkeen hoeven ze dus hun voorraad te verkrijgen van en een beetje belasting af te dragen aan de hoofdkwartieren.quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:30 schreef themole het volgende:
[..]
Heb je ooit op de achterkant van de placemats van McDonalds gekeken. Daar staat alle allergieinformatie op, bij actieproducten kan je het altijd aan de manager vragen die heeft die informatie dan.Het is een Amerikaanse keten dus die probeert op zoveel mogelijk manieren zichzelf altijd juridisch niet aansprakelijk te laten zijn.
Nee waren meestal wraps (juistquote:Op vrijdag 4 april 2014 16:33 schreef DonJames het volgende:
[..]
Was het zo'n klein rond plat broodje met reepjes gekruid vlees erin?
Als je weet dat je een pinda allergie hebt, dat weet je dat je geen wrap met saté moet etenquote:Op vrijdag 4 april 2014 16:18 schreef teyn het volgende:
Misschien beter het publiek informeren wat er in die producten zit. Heb talloze keer een broodje gekocht bij een of andere hypermoderne tent met een hippe naam en dure prijskaart, maar wist niet echt wat voor broodje het was.
Ik vermoed dat deze jongeman niet op de hoogte was dat er pinda in zat, en niet onwetend over zijn voedselallergie.
nooit aan gedacht dat het product mogelijk als onderdeel van een promotieactie een andere naam had, waarbij de saté werd achtergelaten?quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:38 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Als je weet dat je een pinda allergie hebt, dat weet je dat je geen wrap met saté moet eten
Daar heb je geen ingrediëntenlijst voor nodig hoor
Het aanbod van informatie verschilt zeker niet van winkel tot winkel. McDonalds is daar nogal strict in.quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:36 schreef teyn het volgende:
[..]
Dat geldt niet voor iedere winkel. Net zoals de prijs, varieert ook het aanbod van producten en informatie nogal van winkel tot winkel. Volgens mij is iedere filiaal onafhankelijk en zelfstandig, alkeen hoeven ze dus hun voorraad te verkrijgen van en een beetje belasting af te dragen aan de hoofdkwartieren.
Ik mag hopen dat je bij een ernstige pinda-anafylaxie wel even checkt of de pindasaus inderdaad is weggelaten...quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:43 schreef teyn het volgende:
het kan ook zo zijn dat hij specifiek erom vroeg geen saus in zijn broodje te doen en ze het alsnog deden
je zou niet geloven hoeveel keer ik een verkeerde bestelling heb gekregen van die onopgeleide puistenkoppen
Wat ik hiermee bedoelde is dat de theorie nogal afwijkt van de praktijk. Vooral is dit het geval in die Amerikaanse filialen waar je het over hebt. Kijk ik geef een voorbeeld.quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:49 schreef themole het volgende:
[..]
Het aanbod van informatie verschilt zeker niet van winkel tot winkel. McDonalds is daar nogal strict in.
Toen was het al te laat dus.quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:51 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Ik mag hopen dat je bij een ernstige pinda-anafylaxie wel even checkt of de pindasaus inderdaad is weggelaten...
Het werd verkocht als saté-saus en was die jongen niet zo snugger.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:36 schreef DonJames het volgende:
[..]
"Probeer nu onze McWrap Saté met pindasaus. Lekkah, zonder pinda's. Echt!"
Minstens. Ik heb de allergie zelf ook (gelukkig in vrij milde vorm) maar als ik naast iemand zit die een friet saté eet voel ik al dat mijn keel begint met protesteren. Ik vind het maar een apart verhaal, en gezien de reactie van de Mc denk ik dat ze zelf ook nog niet helemaal achter de aansprakelijkheidskwestie zit.quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:51 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Ik mag hopen dat je bij een ernstige pinda-anafylaxie wel even checkt of de pindasaus inderdaad is weggelaten...
Wat ik al zei dus.quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:01 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Minstens. Ik heb de allergie zelf ook (gelukkig in vrij milde vorm) maar als ik naast iemand zit die een friet saté eet voel ik al dat mijn keel begint met protesteren. Ik vind het maar een apart verhaal, en gezien de reactie van de Mc denk ik dat ze zelf ook nog niet helemaal achter de aansprakelijkheidskwestie zit.
Op de verkochte producten staat, voor zover ik weet, geen ingrediëntendeclaratie. Niet dat dat ook maar iets gaat helpen, maar voor de aansprakelijkheid misschien toch relevant.
Ik vind het altijd zo idioot dat specifiek McDonalds altijd schijnt te moeten beschikken over ingrediëntendeclaraties (naar mijn weten in elk restaurant gewoon aanwezig), terwijl bijna geen enkel ander restaurant dat heeft of volgens iedereen zou moeten hebben. Als ik naar een goed restaurant ga, dan denk ik dat ze raar opkijken als ik vooraf eerst de ingrediëntendeclaratie in wil zien (die ze niet zullen hebben).quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:01 schreef Janneke141 het volgende:
Minstens. Ik heb de allergie zelf ook (gelukkig in vrij milde vorm) maar als ik naast iemand zit die een friet saté eet voel ik al dat mijn keel begint met protesteren. Ik vind het maar een apart verhaal, en gezien de reactie van de Mc denk ik dat ze zelf ook nog niet helemaal achter de aansprakelijkheidskwestie zit.
Op de verkochte producten staat, voor zover ik weet, geen ingrediëntendeclaratie. Niet dat dat ook maar iets gaat helpen, maar voor de aansprakelijkheid misschien toch relevant.
En al die 19 jaar heeft hij nooit ook maar een keer een pinda binnen gewerkt terwijl het juist in talloze winkelproducten voorkomt en bijna niet weg te denken?quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het altijd zo idioot dat specifiek McDonalds altijd schijnt te moeten beschikken over ingrediëntendeclaraties (naar mijn weten in elk restaurant gewoon aanwezig), terwijl bijna geen enkel ander restaurant dat heeft of volgens iedereen zou moeten hebben. Als ik naar een goed restaurant ga, dan denk ik dat ze raar opkijken als ik vooraf eerst de ingrediëntendeclaratie in wil zien (die ze niet zullen hebben).
Daarbij weet je met een pinda allergie gewoon dat je heel voorzichtig moet zijn met dingen zomaar eten en weet je al helemaal dat je geen sate (pindasaus) moet eten. Mocht hier sprake zijn geweest van een pinda allergie dan denk ik dat de jongeman daar niet van op de hoogte was.
Nou ja, dit verhaal gaat over de Mc dus ik heb het over de Mc. Geldt natuurlijk voor iedere andere etenswarenverkoper net zo, en het is in de horeca vrijwel nooit voor elkaar (dat wil zeggen - op menukaarten zie ik slechts zelden allergie-informatie). Ik weet in alle eerlijkheid ook echt niet hoe dat zit met de informatieplicht - moet de verkoper actief informeren of zijn ze slechts verplicht tot het beantwoorden van vragen.quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het altijd zo idioot dat specifiek McDonalds altijd schijnt te moeten beschikken over ingrediëntendeclaraties (naar mijn weten in elk restaurant gewoon aanwezig), terwijl bijna geen enkel ander restaurant dat heeft of volgens iedereen zou moeten hebben. Als ik naar een goed restaurant ga, dan denk ik dat ze raar opkijken als ik vooraf eerst de ingrediëntendeclaratie in wil zien (die ze niet zullen hebben).
Daarbij weet je met een pinda allergie gewoon dat je heel voorzichtig moet zijn met dingen zomaar eten en weet je al helemaal dat je geen sate (pindasaus) moet eten. Mocht hier sprake zijn geweest van een pinda allergie dan denk ik dat de jongeman daar niet van op de hoogte was.
Er bestaat ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid. Daarbij was de jongeman 17 en word je niet geboren met een allergie, dat ontwikkelt zich ergens in de loop van je leven nadat je er minstens 1x mee in aanraking bent gekomen. Normaal krijg je eerst milde symptomen, dat wel, dus nog steeds een vaag verhaal. Maar we zijn vooral aan het speculeren naar het type allergie etc.quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:12 schreef Janneke141 het volgende:
Nou ja, dit verhaal gaat over de Mc dus ik heb het over de Mc. Geldt natuurlijk voor iedere andere etenswarenverkoper net zo, en het is in de horeca vrijwel nooit voor elkaar (dat wil zeggen - op menukaarten zie ik slechts zelden allergie-informatie). Ik weet in alle eerlijkheid ook echt niet hoe dat zit met de informatieplicht - moet de verkoper actief informeren of zijn ze slechts verplicht tot het beantwoorden van vragen.
Iemand van 19 die nooit iets gemerkt heeft van zo'n allergie wil er bij mij gewoon niet in. Dus ik snap hier gewoon helemaal niks van - zonder dat ik een verantwoordelijke wil aanwijzen trouwens.
nog het interessantste van het hele artikelquote:In 2013 waren er 236 McDonald’s-restaurants in Nederland, waarvan er 216 in handen zijn van 77 franchiseondernemers. De winst van McDonald’s Nederland bedroeg in 2012 44,7 miljoen euro.
Dat laatste. Het is de klant die een eventuele allergie moet aangeven in een restaurant.quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:12 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Ik weet in alle eerlijkheid ook echt niet hoe dat zit met de informatieplicht - moet de verkoper actief informeren of zijn ze slechts verplicht tot het beantwoorden van vragen.
Want?quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:17 schreef Woods het volgende:
Ik vond
[..]
nog het interessantste van het hele artikel
Omdat ik dat nog niet wist. Ik dacht dat slechts een deel door franchisers werden gerunt.quote:
Oh, dat is inderdaad interessant. Ik dacht dat alle Nederlandse filialen franchises waren.quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:22 schreef Woods het volgende:
[..]
Omdat ik dat nog niet wist. Ik dacht dat slechts een deel door franchisers werden gerunt.
Ja. Vaarwel voedsel.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:31 schreef Isabeau het volgende:
Moeten dan alle winkels en restaurants maar stoppen met het verkopen van voedsel waar iemand eventueel aan zou kunnen overlijden? Dat is nogal wat namelijk
En ik denk ook een pinda allergie.
Okay dus 0,0235% tot 0,0353% van de Nederlanders heeft een levensbedreigende allergie.quote:Vier- tot zesduizend Nederlanders hebben een potentieel levensbedreigende voedselallergie. Er is volgens de Stichting Voedselallergie geen reden om aan te nemen dat die cijfers sindsdien zijn veranderd.
Welnee, als bekend wordt dat er zelfs échte pinda's in de satésaus zitten, kan dat alleen maar gunstig voor het imago zijn.quote:Meer informatie wil McDonald’s niet prijsgeven. Een gebeurtenis als deze is, ook als het bedrijf daarvoor geen verantwoordelijkheid draagt, bijzonder schadelijk voor het imago.
In de VS zijn 50% tot 62% van overlijdens door voedselallergie het gevolg van pinda allergie. Maar de VS heeft dan ook een veel hoger percentage pinda-allergie dan andere landen, waarschijnlijk het gevolg van hun overdreven bezorgdheid waardoor zwangere vrouwen en babies niet met pinda's in contact komen. In 2000 werd zo'n advies gegeven, resultaat: van 0.4% kinderen met de allergie in 1997 naar 1.4% in 2010.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:36 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Wellicht, maar het is wel een van de weinige allergieen die meteen fataal zijn. Maar idd, dat weet je vaak als patient echt wel en dan neem je geen wrap pindasaus.
Wat een randdebielen.quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:59 schreef meth1745 het volgende:
[..]
In de VS zijn 50% tot 62% van overlijdens door voedselallergie het gevolg van pinda allergie. Maar de VS heeft dan ook een veel hoger percentage pinda-allergie dan andere landen, waarschijnlijk het gevolg van hun overdreven bezorgdheid waardoor zwangere vrouwen en babies niet met pinda's in contact komen. In 2000 werd zo'n advies gegeven, resultaat: van 0.4% kinderen met de allergie in 1997 naar 1.4% in 2010.
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
sterker nog, je maag zit vol met zoutzuurquote:Op vrijdag 4 april 2014 15:41 schreef ssebass het volgende:
[..]
Er wordt best veel zoutzuur gegeten hoor. Of bijna dan (zoutzuur + ammoniak)
Hoeft niet. Tot 4 jaar geleden heb ik altijd pindas kunnen eten en op 1 avond kreeg ik ineens een zeer ernstige anafylactische reactie waarbij ik met spoed naar het ziekenhuis moest. Een paar minuten later en ik was overleden.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:32 schreef Hathor het volgende:
Snap niet dat die allergie zich niet eerder heeft gemanifesteerd dan, klinkt op zijn zachtst gezegd nogal ongeloofwaardig zo.
Ik wil eens een keer iemand zien sterven aan een rundvleesallergie. Dat gaat het einde van McDonalds betekenen.quote:Op vrijdag 4 april 2014 18:11 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Hoeft niet. Tot 4 jaar geleden heb ik altijd pindas kunnen eten en op 1 avond kreeg ik ineens een zeer ernstige anafylactische reactie waarbij ik met spoed naar het ziekenhuis moest. Een paar minuten later en ik was overleden.
Nog nooit eerder een reactie op pindas of noten gehad.
Vind het idioot om te stoppen met de verkoop. Kan MacDonalds toch helemaal niets aan doen.
McDonalds is niet gestopt omdat dat van de VWA of een andere autoriteit moest. De VWA wist zelfs van niets omdat McDonalds dit hele voorval buiten de publiciteit wou houden.quote:Op vrijdag 4 april 2014 18:11 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Vind het idioot om te stoppen met de verkoop. Kan MacDonalds toch helemaal niets aan doen.
quote:Meer informatie wil McDonald’s niet prijsgeven. Een gebeurtenis als deze is, ook als het bedrijf daarvoor geen verantwoordelijkheid draagt, bijzonder schadelijk voor het imago. In de gelekte mails wordt dan ook “dringend” verzocht “geen enkele mededeling” over deze kwestie te doen.
Het voorval is niet bekend bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). Er is alleen een meldingsplicht als de voedselveiligheid in het geding is. Volgens een NVWA-woordvoerder gebeurt het vaker dat bedrijven een product preventief uit het assortiment halen. “Er hoeft daarbij geen acute bedreiging van de voedselveiligheid te zijn.”
maw, McDonalds keeps it under wraps...quote:Op vrijdag 4 april 2014 18:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
McDonalds is niet gestopt omdat het van de VWA moest. De VWA wist zelfs van niets omdat McDonalds dit hele voorval buiten de publiciteit wou houden.
Ik gok dat McDonalds gestopt is met de verkoop van de wrap na een afspraak met de nabestaanden om ook over het voorval te zwijgen.
[..]
Ach denk je echt dat zo'n multinational multitriljardair bedrijf het product helemáál uit de mogelijkheden gaat doen om een klant? Ze gaan hoogstens een andere slimme, fancy naam ervoor kiezen en wat basisingredienten omwisselen en de marketingstrategie en voilà hij is terug.quote:Op vrijdag 4 april 2014 18:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
McDonalds is niet gestopt omdat het van de VWA moest. De VWA wist zelfs van niets omdat McDonalds dit hele voorval buiten de publiciteit wou houden.
Ik gok dat McDonalds gestopt is met de verkoop van de wrap na een afspraak met de nabestaanden om ook over het voorval te zwijgen.
[..]
Ten 1e is het product alleen voor Nederland uit de schappen gehaald.quote:Op vrijdag 4 april 2014 18:22 schreef teyn het volgende:
[..]
Ach denk je echt dat zo'n multinational multitriljardair bedrijf het product helemáál uit de mogelijkheden gaat doen om een klant? Ze gaan hoogstens een andere slimme, fancy naam ervoor kiezen en wat basisingredienten omwisselen en de marketingstrategie en voilà hij is terug.
Zoals met veel allergieën kun je het gewoon overgroeien dus? Of iig een soort van permanente gewenning hebben er tegen?quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:59 schreef meth1745 het volgende:
[..]
In de VS zijn 50% tot 62% van overlijdens door voedselallergie het gevolg van pinda allergie. Maar de VS heeft dan ook een veel hoger percentage pinda-allergie dan andere landen, waarschijnlijk het gevolg van hun overdreven bezorgdheid waardoor zwangere vrouwen en babies niet met pinda's in contact komen. In 2000 werd zo'n advies gegeven, resultaat: van 0.4% kinderen met de allergie in 1997 naar 1.4% in 2010.
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
met immunotherapie kan je een zekere tolerantie kweken, maar dat duurt lang en het is niet zeker of het blijvend is. Het is makkelijker om het ontwikkelen van een allergie te vermijden door zwangere vrouwen pindas te laten eten en babies op jonge leeftijd bloot te stellen. Ook voor melk en eieren geldt: hoe vroeger een kind wordt blootgesteld hoe kleiner de kans op allergie.quote:Op vrijdag 4 april 2014 18:33 schreef Speculant. het volgende:
[..]
Zoals met veel allergieën kun je het gewoon overgroeien dus? Of iig een soort van permanente gewenning hebben er tegen?
quote:In 2000, pregnant and nursing women were advised to avoid eating peanuts, especially if allergies ran in the family. And new mothers were told not to give babies peanuts before age 3, when digestive systems are more fully developed.
But this advice did nothing to curb the steady climb in peanut allergies, and it was abandoned in 2008.
Today, the thinking is exactly the opposite. Instead of restricting exposure to peanut protein by unborn or nursing babies, the tiny amounts that may enter the baby’s circulation when a pregnant or nursing woman eats peanuts might actually induce tolerance, not sensitization.
In a recent study of 8,205 children, 140 of whom had allergies to nuts, researchers found that children whose nonallergic mothers had the highest consumption of peanuts or tree nuts, or both, during pregnancy had the lowest risk of developing a nut allergy. The risk was most reduced among the children of mothers who ate nuts five or more times a month.
The researchers, led by Dr. A. Lindsay Frazier of Dana-Farber/Children’s Hospital Cancer Center in Boston, wrote: “Our study supports the hypothesis that early allergen exposure increases the likelihood of tolerance and thereby lowers the risk of childhood food allergy.” They added that their data “support the recent decisions to rescind recommendations that all mothers avoid peanuts/total nuts during pregnancy and breast-feeding.”
Waaruit maak jij dat op?quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:32 schreef Hathor het volgende:
Snap niet dat die allergie zich niet eerder heeft gemanifesteerd
Dan zit dat in Nederland wel goed met het pindakaas dieet voor kinderen. Je zou hiermee toch ook zeggen dat die jongen er wel van op de hoogte was. Of kun je dit op latere leeftijd ineens ontwikkelen?quote:Op vrijdag 4 april 2014 19:08 schreef meth1745 het volgende:
[..]
met immunotherapie kan je een zekere tolerantie kweken, maar dat duurt lang en het is niet zeker of het blijvend is. Het is makkelijker om het ontwikkelen van een allergie te vermijden door zwangere vrouwen pindas te laten eten en babies op jonge leeftijd bloot te stellen. Ook voor melk en eieren geldt: hoe vroeger een kind wordt blootgesteld hoe kleiner de kans op allergie.
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |