abonnement Unibet Coolblue
pi_133859234



Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
pi_133859269
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:01 schreef crashbangboom het volgende:
komop, ik begrijp dat zieltjes winnen de norm is om de bubble genoeg lucht te verschaffen, maar ergens is toch een ethische grens, ook voor de pushers?
Als ik er hetzelfde over zou denken als jij zou ik het ook niet over mijn hart verkrijgen het aan mijn vrienden en familie te promoten inderdaad ;).
జ్ఞ‌ా
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 2 december 2013 @ 22:04:09 #3
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133859279
Opvallend is wel hoe er langs elkaar heen wordt gepraat. Omdat btc nu volatiel is is het niets; omdat er nu scams zijn is het niets; omdat mijn oma er nu niets van begrijpt is het niets. Terwijl anderen juist naar de potentie die bitcoin heeft kijken.

Vraag aan de sceptici. Vinden jullie het een waardevolle ontwikkeling dat je goedkoop en snel geld naar wie dan ook, waar ook ter wereld kan sturen?
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  maandag 2 december 2013 @ 22:05:35 #4
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133859342
quote:
Ik ga voor de laatste poging.

Hoe zou iemand die er profijt bij heeft het aantal uitgegeven coins, of zijn eigen aantal coins kunnen aanpassen in de code als die code volledig open en controleerbaar is?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133859388
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 21:58 schreef Maxbet het volgende:
Waarom is mijn post weg
Omdat het gesprek wat juist net wel goed liep, net ff te ver afzakte.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133859393
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:05 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Ik ga voor de laatste poging.

Hoe zou iemand die er profijt bij heeft het aantal uitgegeven coins, of zijn eigen aantal coins kunnen aanpassen in de code als die code volledig open en controleerbaar is?
Ik ga ook voor de laatste poging, in hoeverre gaat dat op als je zelf de code schrijft en zelf de controleur bent, en geen andere externe autoriteit toelaat.

En waarom al dat drama, wat heb je te verbergen?
so long and thanks for all the fish
pi_133859408
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 22:04 schreef Mortaxx het volgende:
Opvallend is wel hoe er langs elkaar heen wordt gepraat. Omdat btc nu volatiel is is het niets; omdat er nu scams zijn is het niets; omdat mijn oma er nu niets van begrijpt is het niets. Terwijl anderen juist naar de potentie die bitcoin heeft kijken.

Vraag aan de sceptici. Vinden jullie het een waardevolle ontwikkeling dat je goedkoop en snel geld naar wie dan ook, waar ook ter wereld kan sturen?
Scams zijn er altijd als er geld te verdienen is.

Kijk naar de vele phishingmails die ik van de ING vanaf hele vreemde domeinnamen krijg ;)

Ik heb pasgeleden een klein bedrag gestuurd naar iemand in Pakistan, via Bitcoin.
Kijk, dat is nu echt supersnel, eenvoudig en anoniem te doen :)
pi_133859417
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 22:04 schreef Mortaxx het volgende:
Opvallend is wel hoe er langs elkaar heen wordt gepraat. Omdat btc nu volatiel is is het niets; omdat er nu scams zijn is het niets; omdat mijn oma er nu niets van begrijpt is het niets. Terwijl anderen juist naar de potentie die bitcoin heeft kijken.
Het probleem is dat die potentie vaak niet rijmt met de argumenten die je net noemt.

quote:
Vraag aan de sceptici. Vinden jullie het een waardevolle ontwikkeling dat je goedkoop en snel geld naar wie dan ook, waar ook ter wereld kan sturen?
Neuh. Dat kan ik voor mijn geval nu ook al wel?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133859442
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:07 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Het probleem is dat die potentie vaak niet rijmt met de argumenten die je net noemt.

[..]

Neuh. Dat kan ik voor mijn geval nu ook al wel?
ook als je een ton, of een miljoen wilt transferen?
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133859466
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:06 schreef crashbangboom het volgende:
Ik ga ook voor de laatste poging, in hoeverre gaat dat op als je zelf de code schrijft en zelf de controleur bent, en geen andere externe autoriteit toelaat.
De maker van mens-erger-je-niet maakte de regels van zijn spel ook openbaar. Daardoor is het controleerbaar. Bitcoin is volledig open source en daardoor controleerbaar :).
జ్ఞ‌ా
  maandag 2 december 2013 @ 22:09:16 #11
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133859481
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:06 schreef crashbangboom het volgende:

[..]

Ik ga ook voor de laatste poging, in hoeverre gaat dat op als je zelf de code schrijft en zelf de controleur bent, en geen andere externe autoriteit toelaat.

En waarom al dat drama, wat heb je te verbergen?
Als ik een eigen coin uitgaf waarbij dat het geval was zou het kunnen ja.

Maar de volledige code van Bitcoin is volledig open, en controleerbaar. En ze laten juist iedereen toe, zelf jou.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133859488
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:07 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Het probleem is dat die potentie vaak niet rijmt met de argumenten die je net noemt.

[..]

Neuh. Dat kan ik voor mijn geval nu ook al wel?
Western Union kost zo tegen de 10% ;)
జ్ఞ‌ా
pi_133859498
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 22:04 schreef Mortaxx het volgende:
Opvallend is wel hoe er langs elkaar heen wordt gepraat. Omdat btc nu volatiel is is het niets; omdat er nu scams zijn is het niets; omdat mijn oma er nu niets van begrijpt is het niets. Terwijl anderen juist naar de potentie die bitcoin heeft kijken.

Vraag aan de sceptici. Vinden jullie het een waardevolle ontwikkeling dat je goedkoop en snel geld naar wie dan ook, waar ook ter wereld kan sturen?
Geen verschil met moneygram, anders dan de fees. Crap, ik kan voor een mineure fee tegen een mineure upcount geld overal naar de wereld sturen, en dat via de reguliere bankkanalen.

Maar daar is bitcoin/cryptocurrency dan ook niet voor bedoeld. De echte vraag is: waar is het dan wel voor bedoeld? Krijgen we daar hier een eerlijk antwoord op? :)
so long and thanks for all the fish
pi_133859513
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:01 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

alleen die 1000$ storten gaat niet instant,

dus je zal een btc van bijv bitonic moeten scoren tegen een hogere prijs.. wil je instant traden
Hmm. ok.
Bitonic werkt de koers dan ook instantly bij neem ik aan?

Wat is jouw 'werkwijze' trouwens als ik vragen mag?
pi_133859515
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:06 schreef crashbangboom het volgende:

[..]

Ik ga ook voor de laatste poging, in hoeverre gaat dat op als je zelf de code schrijft en zelf de controleur bent, en geen andere externe autoriteit toelaat.

En waarom al dat drama, wat heb je te verbergen?
De code is al GESCHREVEN. Verleden tijd. En het is openbaar gemaakt. Het hele netwerk is openbaar. Je kunt elke transactie opzoeken, hoeveel, van waar, naar waar, etc.
pi_133859540
quote:
3s.gif Op maandag 2 december 2013 22:09 schreef µ het volgende:

[..]

Western Union kost zo tegen de 10% ;)
Kan ik tegen een fractie, en daar hoef ik geen obscure kanalen voor te betreden. Next!
so long and thanks for all the fish
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 2 december 2013 @ 22:11:03 #17
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133859550
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:07 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Het probleem is dat die potentie vaak niet rijmt met de argumenten die je net noemt.

[..]

Neuh. Dat kan ik voor mijn geval nu ook al wel?
Hoe lang duurt het en hoeveel kost het als je via een bank, PayPal of western union 1000 eurp naar iemand in Indonesië wil overmaken?

Met bitcoin een half uur en 10 cent :)
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_133859557
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:08 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

ook als je een ton, of een miljoen wilt transferen?
Ook als je een ton of miljoen wilt transferren.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133859570
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:09 schreef crashbangboom het volgende:
[..]
Geen verschil met moneygram, anders dan de fees.
+snelheid ;).

Fees zijn insane. We leven in een tijd van een wereld-wijd web, we kunnen elkaar allen niet goed betalen. Vind ik persoonlijk. De mensen die een fee van 5 tot 10% prima vinden meoten dat vooral blijven doen toch? ;)
quote:
Crap, ik kan voor een mineure fee tegen een mineure upcount geld overal naar de wereld sturen, en dat via de reguliere bankkanalen.

Maar daar is bitcoin/cryptocurrency dan ook niet voor bedoeld. De echte vraag is: waar is het dan wel voor bedoeld? Krijgen we daar hier een eerlijk antwoord op? :)
Niet voor bedoeld? Zegt wie?
జ్ఞ‌ా
pi_133859578
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 22:11 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Hoe lang duurt het en hoeveel kost het als je via een bank, PayPal of western union 1000 eurp naar iemand in Indonesië wil overmaken?

Met bitcoin een half uur en 10 cent :)
en welk prijsrisico loopt de tegenpartij? Oneindig :)
so long and thanks for all the fish
pi_133859592
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:10 schreef ulq het volgende:

[..]

Hmm. ok.
Bitonic werkt de koers dan ook instantly bij neem ik aan?

Wat is jouw 'werkwijze' trouwens als ik vragen mag?
Bitonic pakt mooie winsten. Is ook niet echt een exchange ;)
జ్ఞ‌ా
pi_133859642
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:10 schreef crashbangboom het volgende:
[..]
Kan ik tegen een fractie, en daar hoef ik geen obscure kanalen voor te betreden. Next!
Hoe ga ik nu (achter mijn pc) goedkoop een betaling naar mijn familie in ghana sturen?
జ్ఞ‌ా
  maandag 2 december 2013 @ 22:13:28 #23
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133859645
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:09 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Als ik een eigen coin uitgaf waarbij dat het geval was zou het kunnen ja.

Maar de volledige code van Bitcoin is volledig open, en controleerbaar. En ze laten juist iedereen toe, zelf jou.
Ik hou er mee op, krijg hier toch geen respons meer op.

Ben eten
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133859651
quote:
14s.gif Op maandag 2 december 2013 22:12 schreef µ het volgende:

[..]

Bitonic pakt mooie winsten. Is ook niet echt een exchange ;)
Klopt dit beeld wat ik had geschetst ongeveer?

quote:
Aha. Je bedoelt in de zin van:

18:00 > 1000$ storten op BTC-E
19:00 > Voor 1000$ aan BTC kopen met een koers van 1BTC=600USD
20:00 > De eerder ingekochte BTC verkopen met een koers van 1BTC=900USD
21:00 > 1000$+500$(winst) BTC-E withdraw'en van BTC-E
pi_133859655
quote:
4s.gif Op maandag 2 december 2013 22:11 schreef µ het volgende:

[..]

+snelheid ;).

Fees zijn insane. We leven in een tijd van een wereld-wijd web, we kunnen elkaar allen niet goed betalen. Vind ik persoonlijk. De mensen die een fee van 5 tot 10% prima vinden meoten dat vooral blijven doen toch? ;)

[..]

Niet voor bedoeld? Zegt wie?
Lieve schat, even in de werkelijkheid. Ik weet niet welke fees je probeert te projecteren, maar geloof de volwassenen die er echt mee te maken hebben: nagenoeg nihil. Volgende mythe, graag.
so long and thanks for all the fish
pi_133859662
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:10 schreef ulq het volgende:

[..]

Hmm. ok.
Bitonic werkt de koers dan ook instantly bij neem ik aan?

Wat is jouw 'werkwijze' trouwens als ik vragen mag?
bitonic werkt de koers instant bij maar neemt wel zelf iets voor hun kiezen, niet extreem veel .. maar zou lager kunnen naar mijn mening, alleen de koers werkt zo snel dat hun ook een marge dienen te hanteren voor hun eigen veiligheid.

Happycoins werkt volgens de koers van bitstamp en dat kwam redelijk in de buurt, voorraden zijn daar echter om te huilen.

Mijn werkwijze ligt aan de situatie, als ik bepaalde schommelingen zie in de markt dan wil ik snel middelen tot mijn beschikking hebben en calculeer ik dat "verlies" van bitonic in zodat ik snel winsten kan draaien op bepaalde ontwikkelingen.

Grootste gedeelte heb ik gewoon met een direct money transfer naar btc-e gedaan via een andere client(weinig fee), dat duurde idd wel paar dagen.
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133859675
quote:
3s.gif Op maandag 2 december 2013 22:13 schreef µ het volgende:

[..]

Hoe ga ik nu (achter mijn pc) goedkoop een betaling naar mijn familie in ghana sturen?
Welke familie in Ghana. Of is dat de standaard verzinsel :)
so long and thanks for all the fish
pi_133859698
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:13 schreef ulq het volgende:

[..]

Klopt dit beeld wat ik had geschetst ongeveer?

[..]

Ja. Behalve dat je de fees + tijden niet (goed) meerekent ;).
జ్ఞ‌ా
pi_133859752
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:14 schreef crashbangboom het volgende:

[..]

Welke familie in Ghana. Of is dat de standaard verzinsel :)
Dat deed me denken aan het MichaelMoore verhaal van Bulgarije _O-
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133859760
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:13 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

bitonic werkt de koers instant bij maar neemt wel zelf iets voor hun kiezen, niet extreem veel .. maar zou lager kunnen naar mijn mening, alleen de koers werkt zo snel dat hun ook een marge dienen te hanteren voor hun eigen veiligheid.

Happycoins werkt volgens de koers van bitstamp en dat kwam redelijk in de buurt, voorraden zijn daar echter om te huilen.

Mijn werkwijze ligt aan de situatie, als ik bepaalde schommelingen zie in de markt dan wil ik snel middelen tot mijn beschikking hebben en calculeer ik dat "verlies" van bitonic in zodat ik snel winsten kan draaien op bepaalde ontwikkelingen.

Grootste gedeelte heb ik gewoon met een direct money transfer naar btc-e gedaan via een andere client(weinig fee), dat duurde idd wel paar dagen.
Bedankt voor je reactie!
Eventjes over die laatste zin :

Wat bedoel je met ''via een andere client''? Je hebt het dus niet rechtstreeks via de site van BTC-E naar je BTC account overgemaakt?
pi_133859762
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:13 schreef crashbangboom het volgende:
[..]
Lieve schat, even in de werkelijkheid. Ik weet niet welke fees je probeert te projecteren, maar geloof de volwassenen die er echt mee te maken hebben: nagenoeg nihil. Volgende mythe, graag.
Ik heb al tientallen betalingen gedaan in bitcoin. Voornamelijk naar developpers van software in verre landen. Dat is een real life example. Met een international wire transfer had mij dit veel meer gekost.
జ్ఞ‌ా
pi_133859766
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:13 schreef ulq het volgende:

[..]

Klopt dit beeld wat ik had geschetst ongeveer?

[..]

zou kunnen als die koers op dat moment zo snel schommelt.

dollars direct vanuit btc-e naar je bank transferen is niet slim.. zit je met fee's.

Het is slimmer op die gekochte btc's weer aan bitonic te verkopen(pak je ook nog meer dan de waarde op btc) :) , krijg je 2 dagen later een bank storting.
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133859773
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:14 schreef crashbangboom het volgende:

[..]

Welke familie in Ghana. Of is dat de standaard verzinsel :)
Voorbeeld ;)
జ్ఞ‌ా
pi_133859809
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:09 schreef crashbangboom het volgende:

[..]

Geen verschil met moneygram, anders dan de fees. Crap, ik kan voor een mineure fee tegen een mineure upcount geld overal naar de wereld sturen, en dat via de reguliere bankkanalen.

Maar daar is bitcoin/cryptocurrency dan ook niet voor bedoeld. De echte vraag is: waar is het dan wel voor bedoeld? Krijgen we daar hier een eerlijk antwoord op? :)
Ziet er toch minder praktisch uit. ;)

http://global.moneygram.com/nl/en/money-transfers

In Bitcoin voer ik een getal in bij send en een adres en het is gedaan. :)
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 2 december 2013 @ 22:17:06 #35
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133859820
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:11 schreef crashbangboom het volgende:

[..]

en welk prijsrisico loopt de tegenpartij? Oneindig :)
Dat de koers nu instabiel is betekent niet dat dit altijd zo blijft.

Daarnaast zijn er altijd nog dienstverleners die dit wel willen opvangen. Kijk naar bitpay. Betaling in btc, uitbetaling in euro. En iedereen gaat erop vooruit
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_133859885
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:15 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

zou kunnen als die koers op dat moment zo snel schommelt.

dollars direct vanuit btc-e naar je bank transferen is niet slim.. zit je met fee's.

Het is slimmer op die gekochte btc's weer aan bitonic te verkopen(pak je ook nog meer dan de waarde op btc) :) , krijg je 2 dagen later een bank storting.
Aha ok. Je kan dus volgens jou het best de volgende route aanhouden:

USD van bank naar 'BTC-E.com account' verplaatsen
USD omruilen voor BTC op 'BTC-E.com'
BTC omruilen voor EUR op 'bitonic.com'

?
pi_133859932
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 22:17 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Dat de koers nu instabiel is betekent niet dat dit altijd zo blijft.

Daarnaast zijn er altijd nog dienstverleners die dit wel willen opvangen. Kijk naar bitpay. Betaling in btc, uitbetaling in euro. En iedereen gaat erop vooruit
En over kopersbescherming:

Hier kun je ook een bemiddelaar vinden. Als ik een bedrijf begin die als intermediair optreedt bij conflict dan kan ik daarin ook consumentenrechten verwerken.
pi_133859954
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:18 schreef ulq het volgende:

[..]

Aha ok. Je kan dus volgens jou het best de volgende route aanhouden:

USD van bank naar BTC-E.com
USD omruilen voor BTC op BTC-E.com
BTC omruilen voor EUR op bitonic.com

?
dit is de meest goedkope manier als je geduld hebt...

usd van bank naar OKpay naar btc-e.com(minder fees zo, maar je moet eerst account valideren etc.. dus wel tijdrovend zaakje zo)
USD omruilen voor BTC op BTC-E.com
BTC omruilen voor EUR op bitonic.com

Maar voor snelle actie komt Bitonic beter van pas(mits je het verlies kan rechttrekken, 17 euro verschil nu op dit moment)
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 2 december 2013 @ 22:20:17 #39
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133860014
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:18 schreef ulq het volgende:

[..]

Aha ok. Je kan dus volgens jou het best de volgende route aanhouden:

USD van bank naar 'BTC-E.com account' verplaatsen
USD omruilen voor BTC op 'BTC-E.com'
BTC omruilen voor EUR op 'bitonic.com'

?
Alleen het geld van je bank naar btc-e krijgen duurt lang en is duur
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_133860040
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 22:20 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Alleen het geld van je bank naar btc-e krijgen duurt lang en is duur
als je het via okpay doet niet, maar dan ben je nog langer bezig met valideren idd.

bitonic zijn marges zijn nu wel laag, 17 euro valt mee.
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133860103
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 22:20 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Alleen het geld van je bank naar btc-e krijgen duurt lang en is duur
Hoe lang is lang?
Hoe duur is duur? Ik zag 2% fee staan als ik het goed heb? Dat betekend dat wanneer ik 1000$ naar BTC-E overmaak ze 980$ op mn account bijschrijven?
pi_133860137
Kan je eigenlijk al short gaan op BTC?
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_133860317
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:22 schreef ulq het volgende:

[..]

Hoe lang is lang?
Hoe duur is duur? Ik zag 2% fee staan als ik het goed heb? Dat betekend dat wanneer ik 1000$ naar BTC-E overmaak ze 980$ op mn account bijschrijven?
Fee: 1% (min fee 20$)
Min sum allowed: 2000$

Our bank may ask your documents due to a high fraud activity. If you seen in your btc-e account a money hold please provide a copy of you ID and utility bill in high res quality (>300DPI), create ticket with your ID in subject at https://hdbtce.kayako.com and upload your docs inside

Funds will be credited within 7-10 days.
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
  maandag 2 december 2013 @ 22:26:09 #44
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133860322
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:22 schreef Gremen het volgende:
Kan je eigenlijk al short gaan op BTC?
https://campbx.com/ Als het goed is.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133860375
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:26 schreef Maxbet het volgende:

[..]

https://campbx.com/ Als het goed is.
plus500 ook toch?
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133860462
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:27 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

plus500 ook toch?
Plus500 is nooit aan te raden als broker. Zelden zo'n slechte broker gezien met verlepte bied/laat en orders wat niet doorkomen en gasten die gewoon keihard tegen je gaan bieden :').
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133860491
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:29 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Plus500 is nooit aan te raden als broker. Zelden zo'n slechte broker gezien met verlepte bied/laat en orders wat niet doorkomen en gasten die gewoon keihard tegen je gaan bieden :').
Lees er zelf ook slechte verhalen over op diverse fora lol
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133860501
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:26 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

Fee: 1% (min fee 20$)
Min sum allowed: 2000$

Our bank may ask your documents due to a high fraud activity. If you seen in your btc-e account a money hold please provide a copy of you ID and utility bill in high res quality (>300DPI), create ticket with your ID in subject at https://hdbtce.kayako.com and upload your docs inside

Funds will be credited within 7-10 days.
Oja jeez. 2000 minimum. Dat was ik sowieso al niet van plan eigenlijk :P Zat meer aan 500 te denken.

Geldt dit ook als je het via jouw eerder genoemde 'omweg' deed via OKPAY? Lijkt me wel he :')
  maandag 2 december 2013 @ 22:31:06 #49
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133860546
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:29 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Plus500 is nooit aan te raden als broker. Zelden zo'n slechte broker gezien met verlepte bied/laat en orders wat niet doorkomen en gasten die gewoon keihard tegen je gaan bieden :').
Is CampBX wel wat? Wil geen dingen aanraden die slecht zijn. Heb zelf niet echt iets met traden, dus ook niet echt verstand van.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133860549
Denkt dat het dan in eerste instantie toch bitonic/happycoins voor USD>BTC wordt voor mij :')

Bij bitstamp duurt het ook lang neem ik aan?
pi_133860565
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:29 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

Lees er zelf ook slechte verhalen over op diverse fora lol
Dat die toko uberhaupt nog open is, is mij ook een raadsel. Je kunt volgens mij ook gewoon bitcoins shorten met CFD brokers zoals IG. Dat zijn pas tenminste winsten (en leverages).
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133860597
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:30 schreef ulq het volgende:

[..]

Oja jeez. 2000 minimum. Dat was ik sowieso al niet van plan eigenlijk :P Zat meer aan 500 te denken.

Geldt dit ook als je het via jouw eerder genoemde 'omweg' deed via OKPAY? Lijkt me wel he :')
zit ook een minimum aan ja,

ik zou lekker ff bitonic in de gaten houden wanneer de koers het meest gunstig is, dan kan je met 10 euro aan fee binnenrollen.
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133860637
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:31 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Dat die toko uberhaupt nog open is, is mij ook een raadsel. Je kunt volgens mij ook gewoon bitcoins shorten met CFD brokers zoals IG. Dat zijn pas tenminste winsten (en leverages).
klopt, daar zullen de grote jongens ook zeker wel lekker mee binneharken deze periode
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133860659
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:13 schreef crashbangboom het volgende:

[..]

Lieve schat, even in de werkelijkheid. Ik weet niet welke fees je probeert te projecteren, maar geloof de volwassenen die er echt mee te maken hebben: nagenoeg nihil. Volgende mythe, graag.
¤6 + nog een hoop als ik het zo zie. Niet echt fijn voor tientjes-transfers.
జ్ఞ‌ా
pi_133860672
Zo, die BBQ's houd ik nog even :7.
pi_133860693
BTC klimt weer :s).
జ్ఞ‌ా
pi_133860756
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:16 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Ziet er toch minder praktisch uit. ;)

http://global.moneygram.com/nl/en/money-transfers

In Bitcoin voer ik een getal in bij send en een adres en het is gedaan. :)
quote:
Sending money?
Five simple steps make sure your money gets where it's needed.

1. Estimate the cost to transfer money
2. Find a MoneyGram location near you
3. Visit your local MoneyGram agent
4. Complete a simple money transfer form
5. Contact the person receiving your money transfer
Ik heb ook familie in Ghana wonen ( ;) ) en wil ¤5000 euro aan ze sturen, dus even de rekenhulp op hun site gebruikt voor de kosten (die op de Engelstalige wilde niet laden, dit is via de Nederlandse site):



¤62 kosten? Nee, bedankt.
pi_133860768
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:32 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

zit ook een minimum aan ja,

ik zou lekker ff bitonic in de gaten houden wanneer de koers het meest gunstig is, dan kan je met 10 euro aan fee binnenrollen.
10 euro fee? :?
Is dat het minimum op bitonic?
pi_133860788
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:22 schreef Gremen het volgende:
Kan je eigenlijk al short gaan op BTC?
Leuk als de BTC inderdaad weer crasht naar een tientje. Niet leuk als ie weer een jump van een factor 10 maakt :P
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
pi_133860800
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:16 schreef robin007bond het volgende:

In Bitcoin voer ik een getal in bij send en een adres en het is gedaan. :)
ja, en dan heeft die ander bitcoins. Als die geld wil, moet die een account openen bij een exchange, week wachten, coins overmaken, de expert uithangen om die coins voor een redelijke prijs te verkopen, withdraw request, meer documenten opsturen, weken wachten, en misschien komen er dan dollars op zjin rekening, of er komt een standaard mail over technische storing, je moet meer handelen om te mogen withdrawnen blabla.
pi_133860808
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:36 schreef ulq het volgende:

[..]

10 euro fee? :?
Is dat het minimum op bitonic?
nee is niet echt een fee lol, verwoorde het verkeerd.

is gewoon het verschil in de koers van btc-e en de koers waarop hun refreshen. Op een juist moment kan het 10 euro zijn, veel lager gaat niet lukken denk ik.
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133860817
Mijn vorige betaling die ik in bitcoin heb gedaan kostte mij ¤0.05. Met moneygram was dat $5 geweest.
జ్ఞ‌ా
pi_133860850
quote:
2s.gif Op maandag 2 december 2013 22:37 schreef µ het volgende:
Mijn vorige betaling die ik in bitcoin heb gedaan kostte mij ¤0.05. Met moneygram was dat $5 geweest.
zijn dat blauwe 0.05 vs 5 fictieve zwarte $? :)
so long and thanks for all the fish
pi_133860873
Wat zijn die sites BTC-E en bitstamp slecht beveiligd zegt :') Je hebt alleen een password nodig en je kan zo overal op de wereld inloggen :')

Om die rede zou ik al niet meer dan 500$ op zo'n account durven zetten. Mijn e-mail account is ook 2x gehackt. Zou op precies diezelfde manier met zo'n BTC-E account kunnen gebeuren. Inloggen, geld withdraw'en klaar. Of vergeet ik nou iets? :P
pi_133860892
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:38 schreef crashbangboom het volgende:
[..]
zijn dat blauwe 0.05 vs 5 fictieve zwarte $? :)
Vijf eurocent in bitcoin en 5 dollar in echte dollars die je vast kunt houden ja ;)
జ్ఞ‌ా
pi_133860922
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:39 schreef ulq het volgende:
Wat zijn die sites BTC-E en bitstamp slecht beveiligd zegt :') Je hebt alleen een password nodig en je kan zo overal op de wereld inloggen :')

Om die rede zou ik al niet meer dan 500$ op zo'n account durven zetten. Mijn e-mail account is ook 2x gehackt. Zou op precies diezelfde manier met zo'n BTC-E account kunnen gebeuren. Inloggen, geld withdraw'en klaar. Of vergeet ik nou iets? :P
klopt, het is niet optimaal nee
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 2 december 2013 @ 22:40:45 #67
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133860953
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:39 schreef ulq het volgende:
Wat zijn die sites BTC-E en bitstamp slecht beveiligd zegt :') Je hebt alleen een password nodig en je kan zo overal op de wereld inloggen :')

Om die rede zou ik al niet meer dan 500$ op zo'n account durven zetten. Mijn e-mail account is ook 2x gehackt. Zou op precies diezelfde manier met zo'n BTC-E account kunnen gebeuren. Inloggen, geld withdraw'en klaar. Of vergeet ik nou iets? :P
Two factor authentication aanzetten
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_133860980
Slaap lekker, het was leuk.
జ్ఞ‌ా
pi_133861000
quote:
14s.gif Op maandag 2 december 2013 22:40 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Two factor authentication aanzetten
Da's gewoon bij beiden accounts een optie? Zal even gaan checken dan inderdaad.

Er is trouwens geen kans dat je wallet op je pc zelf gehackt wordt toch? Heb er nog wel een wachtwoord op gezet voor de zekerheid :')
pi_133861109
Zit overigens wel te denken:

Waarom zou je trouwens uberhaupt op BTC-E je bitcoins verkopen wanneer de koers op Bitstamp maarliefst 1045.99 - 970.5 = 75.49$ (!) hoger is?

Kan je uberhaupt niet gewoon op BTC-E inkopen en vervolgens (instantly) op Bitstamp verkopen?

Heb ik nou net een gat in de markt ontdekt? :7
pi_133861121
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:41 schreef ulq het volgende:

[..]

Da's gewoon bij beiden accounts een optie? Zal even gaan checken dan inderdaad.

Er is trouwens geen kans dat je wallet op je pc zelf gehackt wordt toch? Heb er nog wel een wachtwoord op gezet voor de zekerheid :')
redelijk zeldzaam, er zijn wel bepaalde java script driveby malware infecties op het internet, maar dan moet je echt zelf iets malafide software installeren.
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133861159
quote:
99s.gif Op maandag 2 december 2013 22:44 schreef ulq het volgende:
Zit overigens wel te denken:

Waarom zou je trouwens uberhaupt op BTC-E je bitcoins verkopen wanneer de koers op Bitstamp maarliefst 1045.99 - 970.5 = 75.49$ (!) hoger is?

Kan je uberhaupt niet gewoon op BTC-E inkopen en vervolgens (instantly) op Bitstamp verkopen?

Heb ik nou net een gat in de markt ontdekt? :7
haha ja dat kan, maar dan zit je met money transfer vanaf hun naar jouw bankrekening.. ik weet niet hoeveel fee.. en ik weet niet hoelang het duurt. Bij mtgox duurt het echt weken voordat je geld er is.
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133861189
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:37 schreef pikinhand het volgende:

[..]

ja, en dan heeft die ander bitcoins. Als die geld wil, moet die een account openen bij een exchange, week wachten, coins overmaken, de expert uithangen om die coins voor een redelijke prijs te verkopen, withdraw request, meer documenten opsturen, weken wachten, en misschien komen er dan dollars op zjin rekening, of er komt een standaard mail over technische storing, je moet meer handelen om te mogen withdrawnen blabla.
Die ander kan er steeds meer dingen mee kopen en direct met bitcoins betalen, of als hij toch fiat-geld wil haalt hij dat uit een Bitcoin ATM. ;)

pi_133861225
Ja, dat werkt alleen als je al cash op BTC-E hebt staan
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_133861285
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:41 schreef ulq het volgende:

[..]

Da's gewoon bij beiden accounts een optie? Zal even gaan checken dan inderdaad.

Er is trouwens geen kans dat je wallet op je pc zelf gehackt wordt toch? Heb er nog wel een wachtwoord op gezet voor de zekerheid :')
Bij Bitstamp heb ik Google Authenticator nodig om in te loggen, en bij een withdrawal moet ik dat bevestigen d.m.v. een link die ik per mail krijg.

Als iemand in je pc kan komen is daar natuurlijk kans op. Wachtwoord is dan wel handig, dan kunnen ze er iig niets mee.
pi_133861332
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:45 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

haha ja dat kan, maar dan zit je met money transfer vanaf hun naar jouw bankrekening.. ik weet niet hoeveel fee.. en ik weet niet hoelang het duurt. Bij mtgox duurt het echt weken voordat je geld er is.
Nee maar stel :

Je hebt gewoon een week geleden 2000$ (eigenlijk 2020, want 20$ fee) op je BTC-E gezet. Je koopt daarme 2000/970.5=2.06079340546BTC.

Deze verkoop je weer op bitstamp (dit kan instantly?) :
2.06079340546 x 1045.99 = 2155.56929418

Dan heb je al 2155.56929418 - 2020 = 135.56929418$ zuivere winst.

135$ Zuiver winst als je het op minimale schaal doet. (Gaat wellicht nog iets af wanneer je het terugboekt op je bank?)
Ben ik nou gek of is dit gewoon een geweldig idee?
  maandag 2 december 2013 @ 22:50:05 #77
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133861341
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:37 schreef pikinhand het volgende:

[..]

ja, en dan heeft die ander bitcoins. Als die geld wil, moet die een account openen bij een exchange, week wachten, coins overmaken, de expert uithangen om die coins voor een redelijke prijs te verkopen, withdraw request, meer documenten opsturen, weken wachten, en misschien komen er dan dollars op zjin rekening, of er komt een standaard mail over technische storing, je moet meer handelen om te mogen withdrawnen blabla.
In Nederland hebben we Bitonic.nl en dat is heul niet lastig.

Ik weet het natuurlijk niet per land, maar zie op Reddit wel steeds meer van deze services opduiken.
Zodra de incentive (marketcap) groot genoeg is voor grote bedrijven om erop in te springen zullen er steeds meer en betere oplossingen zoals dit gestart worden. Bitonic en consorten kunnen nu nog een vrij stevige marge pakken, maar hoe meer concurrentie deste lager de marge. Dus deste goedkoper voor de consument.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  maandag 2 december 2013 @ 22:51:40 #78
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133861400
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:49 schreef ulq het volgende:

[..]

Nee maar stel :

Je hebt gewoon een week geleden 2000$ (eigenlijk 2020, want 20$ fee) op je BTC-E gezet. Je koopt daarme 2000/970.5=2.06079340546BTC.
Deze verkoop je weer op bitstamp (dit kan instantly?) :
2.06079340546 x 1045.99 = 2155.56929418

Dan heb je al 2155.56929418 - 2020 = 135.56929418$ zuivere winst.

135$ Zuiver winst als je het op minimale schaal doet. (Gaat wellicht nog iets af wanneer je het terugboekt op je bank?)
Ben ik nou gek of is dit gewoon een geweldig idee?
Werkt inderdaad, alleen duurt het lang om je Euro's op de goede plekken te krijgen. En wie zegt dat er niet meer denken zoals jij doet en dat gat binnen een paar dagen dicht traden? Dan heb je geld onderweg waarmee het niet meer gaat. Als je nu fiat op BTC-e hebt staan en je wil de komende paar dagen toch niet meer inkopen zou ik het doen, anders niet.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133861422
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:45 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

haha ja dat kan, maar dan zit je met money transfer vanaf hun naar jouw bankrekening.. ik weet niet hoeveel fee.. en ik weet niet hoelang het duurt. Bij mtgox duurt het echt weken voordat je geld er is.
Bij Bitstamp gaat dat redelijk snel (2-3 dagen) en kost ¤0,90 per keer. Ik heb het een keer uitgerekend of arbitreren tussen BTC-e en Bitstamp rendabel is en op sommige momenten is dat zo, maar kan een dag later weer anders zijn.
pi_133861529
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:51 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Werkt inderdaad, alleen duurt het lang om je Euro's op de goede plekken te krijgen. En wie zegt dat er niet meer denken zoals jij doet en dat gat binnen een paar dagen dicht traden? Dan heb je geld onderweg waarmee het niet meer gaat. Als je nu fiat op BTC-e hebt staan en je wil de komende paar dagen toch niet meer inkopen zou ik het doen, anders niet.
Ja maar de enige keer dat hier last van hebt is wanneer je van je bank naar BTC-e wilt verplaatsen. Maar dat was al gebeurd in mijn casus.

Er is toch geen speld tussen te krijgen dat je met huidige koers met minimale inleg een onontkomelijk winst van 135$ zou maken?

quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:52 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Bij Bitstamp gaat dat redelijk snel (2-3 dagen) en kost ¤0,90 per keer. Ik heb het een keer uitgerekend of arbitreren tussen BTC-e en Bitstamp rendabel is en op sommige momenten is dat zo, maar kan een dag later weer anders zijn.
Dan zou het dus worden 134$ winst :7

Da's toch mooi een winst van 6.7% (gerekend vanaf de $2020 inleg)
pi_133861653
Maar zou iemand mij kunnen uitleggen waarom je uberhaupt ergens anders als BTC-e bitcoins zou kopen? Hier is de koers verreweg het laagst. Ik snap het niet helemaal denk ik :P
pi_133861726
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:57 schreef ulq het volgende:
Maar zou iemand mij kunnen uitleggen waarom je uberhaupt ergens anders als BTC-e bitcoins zou kopen? Hier is de koers verreweg het laagst. Ik snap het niet helemaal denk ik :P
als je geld op btc-e krijgt, minus de fee, dan is daar het goedkoopst idd..

waarom mensen op mtgox zitten weet ik ook niet, om verder te traden tegen hogere waardes denk ik ofzo
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133861802
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:59 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

als je geld op btc-e krijgt, minus de fee, dan is daar het goedkoopst idd..

waarom mensen op mtgox zitten weet ik ook niet, om verder te traden tegen hogere waardes denk ik ofzo
Maar je kan het toch sowieso verder traden via mtgox verder traden via hogere waarden? Dan maakt het toch niet uit waar je ingekocht hebt? Gewoon bitcoins van 'Btc-e account' naar wallet en dan van wallet naar 'mtgox account'. Dat kan gewoon instantly toch?
pi_133861854
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:01 schreef ulq het volgende:

[..]

Maar je kan het toch sowieso verder traden via mtgox verder traden via hogere waarden? Dan maakt het toch niet uit waar je ingekocht hebt? Gewoon bitcoins van 'Btc-e account' naar wallet en dan van wallet naar 'mtgox account'. Dat kan gewoon instantly toch?
dat gaat vrijwel instant ja klopt.

het is ook winstgevend, absoluut, ik heb zelf alleen liever mijn liquide middelen op btc-e staan voor andere trades.
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133861879
quote:
10s.gif Op maandag 2 december 2013 22:41 schreef µ het volgende:
Slaap lekker, het was leuk.
Ja, dat is wel de algemene ondertitel van de pushers :)
so long and thanks for all the fish
pi_133862007
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:02 schreef dreamerbulk het volgende:

[..]

dat gaat vrijwel instant ja klopt.

het is ook winstgevend, absoluut, ik heb zelf alleen liever mijn liquide middelen op btc-e staan voor andere trades.
Ja klopt. Je kan natuurlijk niet meer terughandelen wanneer je eenmaal je BTC op MtGox verkocht hebt... dan is de enige optie geld withdraw'en (of BTC kopen tegen een te hoge koers, maar we hadden net bedacht dat niet slim was :P)
pi_133862071
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:57 schreef ulq het volgende:
Maar zou iemand mij kunnen uitleggen waarom je uberhaupt ergens anders als BTC-e bitcoins zou kopen? Hier is de koers verreweg het laagst. Ik snap het niet helemaal denk ik :P
BTC-e heeft waarschijnlijk een grotere toevoer van bitcoins, 3x raden waar vandaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-12-2013 23:07:39 ]
pi_133862074
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:06 schreef ulq het volgende:

[..]

Ja klopt. Je kan natuurlijk niet meer terughandelen wanneer je eenmaal je BTC op MtGox verkocht hebt... dan is de enige optie geld withdraw'en (of BTC kopen tegen een te hoge koers, maar we hadden net bedacht dat niet slim was :P)
ja precies, het is een soort van oneway idee , maar winst haal je er zeker uit :)
Bowl Of continental chicken and vegetables family pack rice (125grams)
pi_133862082
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:54 schreef ulq het volgende:

[..]

Ja maar de enige keer dat hier last van hebt is wanneer je van je bank naar BTC-e wilt verplaatsen. Maar dat was al gebeurd in mijn casus.

Er is toch geen speld tussen te krijgen dat je met huidige koers met minimale inleg een onontkomelijk winst van 135$ zou maken?

[..]

Dan zou het dus worden 134$ winst :7

Da's toch mooi een winst van 6.7% (gerekend vanaf de $2020 inleg)
Ik arbitreer soms ook, kan lucratief zijn maar je moet van te voren wel even de complete route doorrekenen met alle bijkomende kosten en risico's.

Hou bijvoorbeeld ook rekening hiermee:
- Je zult dollars op BTC-e moet zetten, dat is geen SEPA overboeking dus je hebt te maken met extra kosten voor internationale wire transfer.
- Elke trade op BTC-e heeft een fee van 0.2%
- Er zijn bijna nooit het aantal bitcoins beschikbaar aan de prijs die je ziet. Het kan zijn dat de aankoopprijs op $970 staat, maar dat er voor die prijs maar 0.1 BTC beschikbaar is, de rest betaal je dan meer voor afhankelijk van het orderboek
- Elke trade op Bitstamp heeft een fee van 0.5% (daalt naar 0.2% afhankelijk van het volume van je trades in de afgelopen 30 dagen
- Bitcoin-transfer kan ook even duren omdat Bitstamp op een aantal confirmaties wacht. In die tijd kan de koers dalen. Dit is te voorkomen door voldoende BTC al klaar te hebben staan op Bitstamp die je direct kunt verkopen zodra je ze op BTC-e hebt gekocht.

Verder loop je risico dat een exchange zelf problemen krijgt en dat je geld of coins dan vaststaan (of dat je ze kwijt bent in het ergste geval :P ).

[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 02-12-2013 23:14:19 ]
  maandag 2 december 2013 @ 23:10:47 #90
301430 Baronpilsener
twitter.com/black_outmedia
pi_133862229
Gezien het feit dat BTC weer in de klim zit, en alle altcoins enigszins met grote grote trends van BTC meeschommelen, verwacht ik morgen een beter dag dan gisteren en eergisteren. Heb voor nu mijn inleg op BTC gedaan. Wat denken jullie?
Aka Black/Out
http://twitter.com/black_outmedia
Zany | B-Front | Titan | Chris One | Zatox | Donkey Rollers | Noisecontrollers | Digital Punk | Ran-D | The Machine | 4v10 | Max Enforcer | Beholder | Alpha² | Crypsis | A-lusion
pi_133862313
Zit die Crashbangboom nog steeds te trollen hier? Gisteren ben ik nog ingegaan op iets wat hij zei en daarop kreeg ik geen antwoord. Hij zei:

quote:
Ik begrijp prima,dat je dat niet snapt. Long, right? ;)

Ja, ik heb me prima ingelezen, en ik begrijp prima het kettingbriefgehalte, nevermind the spin. Ik heb niet zo de behoefte te bukken, ik begrijp dat in dit topic dat niet zo gebrepen wordt. Hmmm... :)
Reactie:

quote:
Je hebt je ingelezen? Wat begrijp je niet precies aan Bitcoin als betalingssysteem bijvoorbeeld? Grote bedrijven kunnen enorme bedragen besparen als ze betalingen zouden ontvangen via Bitcoin (en Bitpay). Als betaalsysteem is het sneller en goedkoper dan wat we vandaag de dag hebben.

En als het als betaalsysteem steeds meer wordt gebruikt dan is de minimale waarde van de Bitcoin heel simpel te berekenen door te kijken naar het kapitaal dat er op een bepaald moment door het Bitcoin systeem vloeit als betalingen. De waarde kan dus nog veel verder omhoog.

Daarnaast is Bitcoin nog een innovatief protocol waarop andere systemen gebouwd kunnen worden en als derde is het een valuta en op dit moment nog niet echt bepaald een volwassen valuta en ik heb het flauwe vermoeden dat dit laatste het enige is waar jij je op focust.
En in dit topic hoor ik hem weer dingen roepen waaruit blijkt dat hij zich helemaal niet op een normale manier verdiept heeft in het onderwerp.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133862378
Hij doet dan ook niet aan discussiëren. Meer van die snelle oneliners en dan snel wegwezen.
pi_133862395
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:11 schreef crashbangboom het volgende:

[..]

en welk prijsrisico loopt de tegenpartij? Oneindig :)
Niet met bedrijven zoals Bitpay... je had je toch zo goed verdiept in de materie?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133862425
BitPay Drives Explosive Growth in Bitcoin Commerce

ATLANTA--(BUSINESS WIRE)--BitPay, the world’s leading merchant processor for virtual currencies, announces that in November it processed a record 55,288 bitcoin merchant transactions, representing a 165% increase from October. Strong activity from KNC Miner, Gyft, and Amagi Metals led the increase.

“No merchant service provider riding on the traditional interchange rails can offer all-inclusive pricing because there are three or four middlemen who take a cut of every transaction”

During the Bitcoin Black Friday event on November 29, BitPay processed 6,296 bitcoin transactions in a single day, making it the most popular day in the history of bitcoin commerce. On November 29, more than 6% of all transactions on the bitcoin network were spent on goods and services through BitPay’s platform.

“BitPay’s order volume is the most accurate indicator of the real bitcoin economy, and today that economy is soaring higher as merchants are seeing tremendous value in accepting bitcoin payments,” states Tony Gallippi, BitPay Co-founder and CEO. “We are building the most powerful, reliable, and scalable tools for businesses to accept bitcoin.”

Last year, the Bitcoin Friday event was BitPay’s largest volume day in 2012 and the company processed 99 transactions. The year-over-year growth of BitPay on Black Friday is 6,260%.

BitPay continues to enroll new merchants at a rapid pace, onboarding over 3,000 merchants in November to exceed a total of 14,000 bitcoin-accepting merchants. Shopify’s integration of BitPay into its checkout process now makes BitPay available to 75,000 merchants using the Shopify ecommerce platform.

Enrollment in BitPay’s all-inclusive processing plans is also accelerating. By selecting one of the all-inclusive plans, BitPay merchants can choose the software features they need, and process an unlimited number of transactions with zero transaction fees.

“No merchant service provider riding on the traditional interchange rails can offer all-inclusive pricing because there are three or four middlemen who take a cut of every transaction,” says Gallippi. “Some processors tease merchants with flat-rate pricing, but there are many hidden fees and limitations that make flat-rate offers an illusion.”

Square, which offers a flat-rate credit card processing plan for $275/month, recently announced they would be discontinuing this plan on February 1, 2014, and would charge merchants a 2.75% or 3.5% processing fee on every transaction.

http://www.businesswire.c(...)wth-Bitcoin-Commerce
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133862894
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 22:37 schreef pikinhand het volgende:

[..]

ja, en dan heeft die ander bitcoins. Als die geld wil, moet die een account openen bij een exchange, week wachten, coins overmaken, de expert uithangen om die coins voor een redelijke prijs te verkopen, withdraw request, meer documenten opsturen, weken wachten, en misschien komen er dan dollars op zjin rekening, of er komt een standaard mail over technische storing, je moet meer handelen om te mogen withdrawnen blabla.
Helemaal niet!

Hoe vaak moet ik in elk topic het woord BITPAY gebruiken? En naast Bitpay zijn er andere services die gebruikt kunnen worden. Het ecosysteem rondom Bitcoin moet zich nog verder uitbreiden dus niet elk van deze services is te vinden in elk land, maar dat is een kwestie van tijd.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  maandag 2 december 2013 @ 23:39:06 #96
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133863660
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:14 schreef Probably_on_pcp het volgende:
BitPay Drives Explosive Growth in Bitcoin Commerce

ATLANTA--(BUSINESS WIRE)--BitPay, the world’s leading merchant processor for virtual currencies, announces that in November it processed a record 55,288 bitcoin merchant transactions, representing a 165% increase from October. Strong activity from KNC Miner, Gyft, and Amagi Metals led the increase.

“No merchant service provider riding on the traditional interchange rails can offer all-inclusive pricing because there are three or four middlemen who take a cut of every transaction”

During the Bitcoin Black Friday event on November 29, BitPay processed 6,296 bitcoin transactions in a single day, making it the most popular day in the history of bitcoin commerce. On November 29, more than 6% of all transactions on the bitcoin network were spent on goods and services through BitPay’s platform.

“BitPay’s order volume is the most accurate indicator of the real bitcoin economy, and today that economy is soaring higher as merchants are seeing tremendous value in accepting bitcoin payments,” states Tony Gallippi, BitPay Co-founder and CEO. “We are building the most powerful, reliable, and scalable tools for businesses to accept bitcoin.”

Last year, the Bitcoin Friday event was BitPay’s largest volume day in 2012 and the company processed 99 transactions. The year-over-year growth of BitPay on Black Friday is 6,260%.

BitPay continues to enroll new merchants at a rapid pace, onboarding over 3,000 merchants in November to exceed a total of 14,000 bitcoin-accepting merchants. Shopify’s integration of BitPay into its checkout process now makes BitPay available to 75,000 merchants using the Shopify ecommerce platform.

Enrollment in BitPay’s all-inclusive processing plans is also accelerating. By selecting one of the all-inclusive plans, BitPay merchants can choose the software features they need, and process an unlimited number of transactions with zero transaction fees.

“No merchant service provider riding on the traditional interchange rails can offer all-inclusive pricing because there are three or four middlemen who take a cut of every transaction,” says Gallippi. “Some processors tease merchants with flat-rate pricing, but there are many hidden fees and limitations that make flat-rate offers an illusion.”

Square, which offers a flat-rate credit card processing plan for $275/month, recently announced they would be discontinuing this plan on February 1, 2014, and would charge merchants a 2.75% or 3.5% processing fee on every transaction.

http://www.businesswire.c(...)wth-Bitcoin-Commerce
14000 merchants en toch maar 6000 transacties. zitten een hoop crap webshops tussen dan...
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133863766
Debat tussen Peter Schiff (pro-Goud) en Erik Voorhees (pro-Bitcoin): https://soundcloud.com/casper-cheng/peter-schiff-debate-with-erik

En het betoog van Erik Voorhees waarom Bitcoin waarde heeft: http://www.reddit.com/r/B(...)f_followup_from_the/
pi_133864187
En geen enkel argument waarom FOK! zich voor het karretje laat spannen.

Ach, laat niet zeggen dat men niet gewaarschuwd laat zijn :)

Laat de fanboys de kar trekken, en acceptbeer de gevolgen :)
so long and thanks for all the fish
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 2 december 2013 @ 23:55:32 #99
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133864239
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:42 schreef Tourniquet het volgende:
Debat tussen Peter Schiff (pro-Goud) en Erik Voorhees (pro-Bitcoin): https://soundcloud.com/casper-cheng/peter-schiff-debate-with-erik

En het betoog van Erik Voorhees waarom Bitcoin waarde heeft: http://www.reddit.com/r/B(...)f_followup_from_the/
Goed stuk
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  maandag 2 december 2013 @ 23:55:33 #100
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_133864240
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:53 schreef crashbangboom het volgende:
En geen enkel argument waarom FOK! zich voor het karretje laat spannen.

Ach, laat niet zeggen dat men niet gewaarschuwd laat zijn :)

Laat de fanboys de kar trekken, en acceptbeer de gevolgen :)
Bedankt dat je je zo'n zorgen om ons maakt.
pi_133864359
quote:
14s.gif Op maandag 2 december 2013 23:55 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Bedankt dat je je zo'n zorgen om ons maakt.
Hij heeft wel gelijk dat tijdens hypes, enorm veel mensen keihard op de bek gaan. R&P heeft een aantal van dat soort topics gehad, van users die dachten beter te zijn. Maar toch voor luttelele k de boot in gingen.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  dinsdag 3 december 2013 @ 00:01:08 #102
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_133864425
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:59 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Hij heeft wel gelijk dat tijdens hypes, enorm veel mensen keihard op de bek gaan. R&P heeft een aantal van dat soort topics gehad, van users die dachten beter te zijn. Maar toch voor luttelele k, de boot in gingen.
Ik zou ook niemand willen aanraden nu nog in te stappen.

Kan me de laatste crash ook nog herrinneren, op 260 nog wat. Weet nog dat ik me bedrogen voelde. Had het gevoel dat er meer idealisten bij zaten, maar bleek allemaal speculanten te zijn.
  dinsdag 3 december 2013 @ 00:01:46 #103
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_133864440
Deed gewoon pijn om hem zo te zien kelderen. Ging van 260+ naar 60 in luttele seconden. Da's een les die ik wel onthouden heb. Het kan zo weer gebeuren.

Toch zijn het de ideeen achter Bitcoin en de problemen die Bitcoin ondervangt (geld drukken, fractional banking, Fed, geld in bezit van elite) die me enthousiast maken.
pi_133864566
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:53 schreef crashbangboom het volgende:
En geen enkel argument waarom FOK! zich voor het karretje laat spannen.

Ach, laat niet zeggen dat men niet gewaarschuwd laat zijn :)

Laat de fanboys de kar trekken, en acceptbeer de gevolgen :)
Oh dus omdat jij het er niet in ziet moet FOK maar geen plek faciliteren om erover te praten? Lekker kortzichtig. Alle topics in vbl over alle clubs behalve je favoriet ook maar sluiten?
pi_133864911
Hoe zit het eigenlijk met al die andere alt-coins.. heb je daar ook een wallet voor of zijn deze nog op een bepaalde manier beveiligd of staan deze alleen op je BTC-e account oid?
  dinsdag 3 december 2013 @ 00:20:56 #106
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133864939
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 00:19 schreef ulq het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met al die andere alt-coins.. heb je daar ook een wallet voor of zijn deze nog op een bepaalde manier beveiligd of staan deze alleen op je BTC-e account oid?
heb je wallets voor. Worldcoin e.d. Kan je gewoon encrypten.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_133865188
Als mensen ergens willen gaan zeiken over hype dit en hype dat, doe dat dan in het slowchat cryptocurrency topic. Daar wordt gehandeld met alt-currencies die bij lange na niet de belofte hebben van Bitcoin.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 3 december 2013 @ 00:41:55 #108
371873 H4ppy
Go get some sleep.
pi_133865407

pi_133865539
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 00:01 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Deed gewoon pijn om hem zo te zien kelderen. Ging van 260+ naar 60 in luttele seconden. Da's een les die ik wel onthouden heb. Het kan zo weer gebeuren.

Toch zijn het de ideeen achter Bitcoin en de problemen die Bitcoin ondervangt (geld drukken, fractional banking, Fed, geld in bezit van elite) die me enthousiast maken.
Toch bezit een entiteit 25% van alle Bitcoins.

Is dat geen elite dan? ;)
pi_133865601
Ik denk dat het toch Bitstamp gaat worden voor mij.

Had liever geprofiteerd van de lage koers van de BTC op Btc-e.com (en deze dan elders te vérkopen) maar het louche gehalte is me net iets te hoog in combinatie met de 2000$ minimum inleg. :')

Bij Bitstamp is het wel lekker dat je geld binnen 2/3 werkdagen hebt opgenomen.

Iemand nog iets aan toe te voegen?
  dinsdag 3 december 2013 @ 01:39:35 #111
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_133866186
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 00:50 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Toch bezit een entiteit 25% van alle Bitcoins.

Is dat geen elite dan? ;)
Ik bedoelde geld als systeem, in het bezit van een elite. Er zijn mensen die 'geld' bezitten.
  dinsdag 3 december 2013 @ 06:09:55 #112
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133866935
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 00:50 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Toch bezit een entiteit 25% van alle Bitcoins.

Is dat geen elite dan? ;)
Gaan we weer. Die wallet was van Gox, en dus van de duizenden of misschien wel tienduizenden mensen die geld op de exchange hadden staan.

Natuurlijk zie ik ook liever dat het volume over meer exchanges uitgespreid wordt zodat we niet een herhaling van April krijgen als er een beetje paniek uitbreekt op 1 enkele exchange. En dat zie je ondertussen ook al meer gebeuren, ik hoor hier en in het andere topic al BTC-e, Bitstamp, Cryptsy, Bter en nog wel meer exchanges langs komen tegenwoordig.

Edit: sowieso zou het beter zijn als we wat exchanges zouden hebben met een meer open karakter, de exchanges die we nu hebben zijn allemaal vrij gesloten. Zet een beter model op voor een exchange, en je kunt niet alleen een bak geld verdienen, maar je helpt Bitcoin er ook nog eens mee. Als ik de kennis ervoor had zou ik zo een exchange opzetten en zoveel mogelijk proberen open te zijn. Ook qua audits en dergelijke. Alleen met mijn kennis is het een kwestie van tijd voordat iemand zich toegang verschaft en met alle funds er vandoor gaat.

[ Bericht 10% gewijzigd door Maxbet op 03-12-2013 07:48:59 ]
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 3 december 2013 @ 07:58:06 #113
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_133867349
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:42 schreef Tourniquet het volgende:
Debat tussen Peter Schiff (pro-Goud) en Erik Voorhees (pro-Bitcoin): https://soundcloud.com/casper-cheng/peter-schiff-debate-with-erik

En het betoog van Erik Voorhees waarom Bitcoin waarde heeft: http://www.reddit.com/r/B(...)f_followup_from_the/
Dit kan zo in de OP, beste stuk wat ik de afgelopen maand heb gelezen. (met beginnende interesse in Bitcoins etc)
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  dinsdag 3 december 2013 @ 08:03:09 #114
192229 XDo
Orgasm beat it!
pi_133867396
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 06:09 schreef Maxbet het volgende:
Edit: sowieso zou het beter zijn als we wat exchanges zouden hebben met een meer open karakter, de exchanges die we nu hebben zijn allemaal vrij gesloten. Zet een beter model op voor een exchange, en je kunt niet alleen een bak geld verdienen, maar je helpt Bitcoin er ook nog eens mee. Als ik de kennis ervoor had zou ik zo een exchange opzetten en zoveel mogelijk proberen open te zijn. Ook qua audits en dergelijke. Alleen met mijn kennis is het een kwestie van tijd voordat iemand zich toegang verschaft en met alle funds er vandoor gaat.
Weet iemand of er in Nederland (vast wel) regelgeving is waar je je aan moet houden als je dit wilt doen? In feite wordt je een soort bank dus ik gok dat het opzetten van een exchange veel regels/certificering met zich meebrengt. Of valt het mee?
It's nothing, returned Mrs Chick. It's merely change of weather. We must expect change.
pi_133867460
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:03 schreef crashbangboom het volgende:

[..]

Ja, dat is wel de algemene ondertitel van de pushers :)
Ik had het over de discussie ;)

Goedemorgen!
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 08:16:05 #116
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133867496
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 08:03 schreef XDo het volgende:

[..]

Weet iemand of er in Nederland (vast wel) regelgeving is waar je je aan moet houden als je dit wilt doen? In feite wordt je een soort bank dus ik gok dat het opzetten van een exchange veel regels/certificering met zich meebrengt. Of valt het mee?
Dat weet ik zo niet, maar volgens een accountant die ik over het onderwerp sprak is er nog vrij weinig regelgeving over. Het is ook nog allemaal nieuw natuurlijk. Volgens hem was het allemaal wel op te lossen, desnoods gewoon naar het buitenland verhuizen. Dat hoeft niks af te doen aan de openheid.

Als MtGox het in Japan voor elkaar krijgt met alle regels die daar gelden lukt het elders ook wel.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 3 december 2013 @ 08:16:19 #117
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_133867499
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 08:03 schreef XDo het volgende:

[..]

Weet iemand of er in Nederland (vast wel) regelgeving is waar je je aan moet houden als je dit wilt doen? In feite wordt je een soort bank dus ik gok dat het opzetten van een exchange veel regels/certificering met zich meebrengt. Of valt het mee?
Meh, je zou even moeten zoeken waar je aan moet voldoen van DNB en of AFM, die houden je in de gaten ;)
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  dinsdag 3 december 2013 @ 08:18:38 #118
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133867516
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 08:16 schreef One_conundrum het volgende:

[..]

Meh, je zou even moeten zoeken waar je aan moet voldoen van DNB en of AFM, die houden je in de gaten ;)
Toezicht Volgens de AFM valt nu munt officieel niet onder haar toezicht. 'Het is geen financieel product in de zin van de Wet op het financieel toezicht', licht de woordvoerder toe. 'Een team van de AFM houdt de berichten over en de ontwikkelingen rond Bitcoin echter wel in de gaten.'

http://fd.nl/economie-pol(...)irtuele-munt-bitcoin
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133867787
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 08:16 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Dat weet ik zo niet, maar volgens een accountant die ik over het onderwerp sprak is er nog vrij weinig regelgeving over. Het is ook nog allemaal nieuw natuurlijk. Volgens hem was het allemaal wel op te lossen, desnoods gewoon naar het buitenland verhuizen. Dat hoeft niks af te doen aan de openheid.

Als MtGox het in Japan voor elkaar krijgt met alle regels die daar gelden lukt het elders ook wel.
Bitonic.nl en BTCnext zijn iig bezig met het opzetten van een Nederlandse exchange.

Bron: (vanaf 12:10)
  dinsdag 3 december 2013 @ 08:47:14 #120
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133867800
Is er ook een stabielere versie van bitcoin die je kunt gebruiken om pensioenen op te bouwen?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  dinsdag 3 december 2013 @ 08:49:09 #121
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_133867821
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 08:47 schreef Maanvis het volgende:
Is er ook een stabielere versie van bitcoin die je kunt gebruiken om pensioenen op te bouwen?
Goud.
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  dinsdag 3 december 2013 @ 08:50:02 #122
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133867830
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 08:49 schreef One_conundrum het volgende:

[..]

Goud.
da's geen cryptocurrency he..
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133868192
02-12-2013

Bitcoin: hype of revolutionair nieuw geld?

De Bitcoin groeit en groeit in waarde. Hoe kan het dat zo’n vreemde muntsoort zo’n succes is? En is het succes vol te houden, of brandt de Bitcoin straks op, zoals zoveel hypes op het internet?

door Roel van der Heijden en Marc Seijlhouwer

In 2008 verscheen een artikel op een obscuur forum van een man met de naam Satoshi Nakamoto. In het artikel beschreef hij het ontwerp van een nieuwe digitale muntsoort, die hij ‘bitcoin’ noemde. Onafhankelijk van alle banken en overheden, en beveiligd met geavanceerde cryptografie om zeker te weten dat het een ‘veilig’ betalingsmiddel is, was de eerste cybervaluta geboren uit een obscuur wetenschappelijk artikel van bedenkelijke herkomst. Satoshi Nakamoto was nergens te vinden en hoewel hij zei Japans te zijn, kwam zijn emailadres van een Duitse server; een pseudoniem?


Betalen met bitcoins kan op steeds meer plekken. Zelfs café’s liften nu mee op de populariteit en adverteren met de mogelijkheid om de digitale valuta aan een kop koffie of een pilsje uit te geven.
Targaryen, Wikimedia Commons

Anonieme uitvinding
Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het hele bitcoin-protocol is bedacht en opgezet door één persoon. Aannemelijker is dat een anonieme groepering alles heeft bedacht en gemaakt.

Dat ze anoniem willen blijven, is volgens hoogleraar informatica Jan Bergstra van de Universiteit van Amsterdam niet vreemd. “Je kan ze zien als een soort klokkenluiders; ze hebben een systeem ontwikkelt dat anti-overheid is en alle banken en Westerse financiën omver kan werpen. Logisch dat overheden daar niet blij mee zijn, waardoor anonimiteit een belangrijk wapen wordt.”

De bedenkers zijn dan weliswaar onbekend, de munt zelf lijkt steeds beroemder te worden. De afgelopen tijd hebben online winkels, universiteiten en overheden toegezegd bitcoins als betaalmiddel te accepteren. Ook Silk Road, een illegale website om drugs te verhandelen, gebruikte bitcoins om buiten het officiële betalingsverkeer te blijven.

Hoe meer bitcoins geaccepteerd worden, hoe hoger de waarde ervan wordt. Het werd groot nieuws dat de koers van de bitcoin na een onrustige nacht tot de ongekende hoogte van 900 dollar steeg. Inmiddels, twee weken later, is de bitcoin allang de 1000 dollar gepasseerd.

Maar hoe werkt dat systeem eigenlijk? Is het gek dat steeds meer mensen hun hoop richten op iets dat alleen maar bestaat op het web? Waar geen goudvoorraad aan gekoppeld is, geen overheid die garant staat en geen bank die alles in goede banen leidt. Waar ontleedt de bitcoin eigenlijk zijn waarde aan?

Minen
Om daar antwoord op te kunnen geven moet je begrijpen dat bitcoins op een aparte manier vervaardigd worden. Ze worden niet gedrukt en er is geen overheid die bepaald wanneer er meer bitcoins nodig zijn. Sterker nog, je raakt ze geeneens kwijt op het moment dat je ze uitgeeft.

Bitcoins worden verkregen door een proces dat ‘minen’ heet. De associatie met diepe mijnen waarin dappere internetkompels moeten afdalen om met een digitale pikhouweel een muntje te verkrijgen, zijn echter niet juist. Het minen behelst iets heel anders: namelijk het betrappen van andere bitcoingebruikers op fraude.

Het hele bitcoin-protocol is gebaseerd op een ‘peer-to-peer-systeem’ (p2p). Dat betekent dat elke gebruiker óf consument is, óf iets voor het systeem doet. Denk maar aan bittorrent, ook een p2p-systeem. Daarin kan je een consument zijn (wanneer je – vaak illegaal! – series of CD’s of films binnnenhaalt) of je draagt bij aan het systeem (wanneer je ‘seed’, wat bij bittorrent gebeurt tijdens het downloaden).

Checken op fraude
Bij bitcoin werkt het precies hetzelfde. Consumenten zijn diegene die transacties doen met hun bitcoins. De bijdrage aan het systeem bestaat uit het controleren van het systeem op frauduleuze transacties. Nu klinkt dat laatste als veel werk, terwijl het betalen met een bitcoin eenvoudig is. Hoe overtuig je gebruikers dan om toch de (zeer belangrijke) controles uit te voeren?

Door ze te belonen met het geld, is het antwoord van de bitcoin-bedenkers. Iedereen die meedoet met het controleren van bitcoin-transacties maakt kans op een bitcoin als beloning voor het werk. Met elke bitcoin die op deze manier gemined wordt, neemt de complexiteit van de controles toe. Zo moet je steeds langer rekenen om een bitcoin te krijgen, hetgeen verzekert dat de allerlaatste bitcoin praktisch onbereikbaar wordt.


Het minen van een munt kost veel stroom en rekenkracht. Toch komen er langzaamaan nieuwe technieken de het makkelijk maken. Deze ASIC-chip helpt het miningproces; je steekt hem in je laptop en het hele proces kost veel minder energie. Of het genoeg is om de mining-industrie energie-efficiënt te maken is echter sterk de vraag.
Targaryen, Wikimedia Commons

Elke tien minuten een puzzel
In de praktijk gaat dat als volgt: een ‘miner’ krijgt elke tien minuten een soort puzzel. Deze puzzel behelst alle bitcoin-transacties van de afgelopen tien minuten. De miner moet zo goed mogelijk alle transacties controleren, en alle frauduleuze zaken eruit halen. Ook moet de miner een automatisch gegenereerde puzzel oplossen. Vervolgens bepalen alle miners en gebruikers samen met een soort verkiezing wie de beste oplossing heeft bedacht en de meeste fraudeurs pakt, en die persoon wint vervolgens een bitcoin.

Een mooi idee, waarin de gemeenschap alle transacties checkt, waardoor banken onnodig worden. Er zit echter een groot probleem achter uit een onverwachte hoek: al die berekeningen om te checken of een transactie frauduleus was of niet, kosten heel veel rekenkracht; en dus heel veel stroom. Zóveel zelfs, dat volgens Jan Bergstra de (milieu)kosten onaanvaardbaar worden. “De CO2-norm zou ruim overschreden worden als het op deze manier doorgaat. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid geld die je nodig hebt om een winstgevende mining-operatie op te zetten.”


Nog een voorbeeld van een ‘mining device’, bedoeld om het proces sneller en efficiënter te laten verlopen.
Joshua Zerlan, Wikimedia Commons

Bergstra schat de opstartkosten van zo’n operatie rond de vijftig miljoen. “Daarmee is het hele democratische aspect van de munt ook wel verdwenen. In theorie maakt iedereen nog kans op een bitcoin, maar rijk worden van het minen is erg lastig geworden.”

Hype
Gaat de Bitcoin een succes worden? Of zal het uiteindelijk ten onder gaan? Op dit moment is dat nog onzeker. Wat wel duidelijk is, is hoe hoog de volatiliteit van de Bitcoin is. Van een nacht op 900 naar 500 de volgende dag, en inmiddels staat de munt zelfs boven de 1000 dollar. Is de Bitcoin op weg om ‘ouderwets’ geld te verdringen?

Daarover verschillen de meningen. Bergstra is enthousiast, maar waarschuwt ook. “Bitcoin kan je zien als een technische startup, zoals er zoveel zijn in de Verenigde Staten. Het grote verschil is dat het risico op mislukking van deze startup veel groter is. Aan de hand van de huidige waarde van de Bitcoin heb ik een schatting gemaakt: de kans dat de munt over 20 jaar nog bestaat is 1 op 1000. Met die kans lijkt de huidige waarde te rechtvaardigen – hoe duurder iets is, hoe kleiner de kans dat het blijft bestaan. Dat is een extreem kleine kans op slagen. Aan de andere kant kan de waarde van de Bitcoin ook tot nog veel grotere hoogte stijgen – zelfs als het dan niet overleeft is het als ruilmiddel waardevol.”

http://www.kennislink.nl/(...)Koers.png?1385390103
Na het hele jaar op ongeveer 100 euro gekoerst te hebben is de waarde van de Bitcoin de afgelopen maanden explosief toegenomen. Eind november is de koers doorgeschoten naar bijna 900 euro, mede doordat functionarissen van het Amerikaanse Ministerie van Justitie stelden dat digitale valuta als de Bitcoin legitieme betaalmiddelen zijn.
gold.net

Het lijkt dus aannemelijk dat de Bitcoin uiteindelijk, na deze heftige tijd van speculatie, aan populariteit zal inboeten en verdwijnt in de onbekendheid. Maar áls de munt doorbreekt en een ‘echt’ betaalmiddel wordt, dan kan – zo denkt Bergstra – het zonder meer het hele monetaire systeem vervangen.

Er moet nog een oplossing worden gevonden voor de stroomkosten van het minen, maar als die gevonden wordt, leveren Bitcoins na een fikse doorontwikkeling van de software een beter systeem; het is robuuster, veiliger en het haalt voor een groot deel de menselijke factor uit het bankieren.

Inflatie
Bitcoins onderscheiden zich – onder andere – van normaal geld doordat er niets bijgedrukt kan worden. De hoeveelheid munten is van te voren vastgesteld, en meer komt er niet bij. Als er toch meer bitcoins in omloop moeten komen – omdat de vraag groter wordt – kan je de bitcoin gewoon opdelen in tienden, honderdsten, duizendsten, enzovoort. Dat kan bij gewoon geld niet, omdat dat ook in een ‘echte’ vorm bestaat; een briefje van honderd kan je niet doormidden scheuren om twee briefjes van vijftig te krijgen, en een cent is het kleinste dat bestaat. Voor ‘traditionele’ financiën is de enige manier om meer geld in omloop te brengen dan ook bijdrukken. Maar dat levert inflatie op, met alle gevolgen van dien. Dat bitcoin dergelijk inflatie vermijdt is één van de voordelen van het systeem.
Zijn er manieren om de boel te flessen?
Natuurlijk vraag je je nu af, of de boel niet makkelijk te flessen is? Waar computers zijn, zijn hackers. En zeker nu de Bitcoin-koers explodeert wordt het steeds aantrekkelijker om te proberen het systeem te kraken.

Toch is dat volgens experts lastig. Stel je wil een malafide transactie doen, bijvoorbeeld iets kopen met Bitcoins die je de dag ervoor al hebt uitgegeven. Als je zo’n transactie aanmaakt gaat hij het Bitcoinsysteem in en wordt gebundeld met alle andere transacties van de laatste paar minuten. Dat hele pakket gaat vervolgens naar de eerder genoemde miners, die hun rekenkracht op deze transactiepuzzel loslaten. Ze checken alle geldstromen en komen uiteindelijk met een oplossing: de nieuwe verdeling van de Bitcoins.

Zit er een foute transactie tussen, zoals die van jezelf, dan zal dat opgepikt worden door de miners. Deze transactie past namelijk niet in de ‘oplossing’ van het rekenprobleem. De Bitcoins die je onterecht probeerde uit te geven worden zo onherroepelijk geweigerd.

Zelfs de bedenkers van de bitcoin hebben volgens Marc Stevens, onderzoeker van het Centrum Wiskunde & Informatica, geen kans de boel op deze manier te flessen. ‘Alle transacties binnen het systeem zijn volledig openbaar en traceerbaar, slechts de accounts van de gebruikers zijn anoniem. Zelfs de bedenkers van de bitcoin die stiekem geld in hun eigen systeem proberen te pompen zullen door de mand vallen. De miners moeten namelijk akkoord gaan met dergelijke transacties.’

Zwakheden
Maar hoewel de miners continu malafide transacties elimineren kent het systeem toch ook zwakheden volgens Stevens. “Het minen (en dus controleren) van Bitcoin is een gezamenlijke onderneming waarbij het recht van de meerderheid telt. Uiteindelijk wordt altijd een oplossing gekozen, die door het grootste aantal computers wordt geaccepteerd. Iemand die de meerderheid van de rekenkracht controleert kan in principe dus beslissingen forceren, zelfs malafide.”

Stevens zegt dat als de meerderheid van de computers bijvoorbeeld een ‘oplossing’ van het rekenprobleem vindt waarin een deel van de transacties bewust is weggelaten, zij de doorslag zullen geven. “Met een gekaapt netwerk kun je er in theorie voor zorgen dat er helemaal geen transacties meer plaatsvinden. Alle bitcoins blijven keurig op hun plaats, en niemand kan meer betalen. Maar gezien de omvang van het controlerende netwerk lijkt me zo’n scenario niet realistisch. Het kan, maar dan heb je echt enorm veel rekenkracht nodig.”


Bitcoins kunnen nu op veel plekken gebruikt worden, maar in het begin kwam een groot deel van het verkeer van ‘illegale’ websites uit het zogenoemde ‘Deep Web’. Een voorbeeld is de marktplaats Silk Road, waar drugs en andere illegale waar te koop was in ruil voor bitcoins. Inmiddels is de site onder dwang van de FBI gesloten.
Wikimedia Commons

Ook zouden mogelijk ongunstig gestemde overheden de bitcoin een slag kunnen toedienen, denkt Stevens. “Stel Mt. Gox, de grootste handelsplaats voor bitcoins, wordt verboden. Dan kun je nog wel onbelemmerd Bitcoins aan elkaar betalen, maar je kunt ze niet meer omruilen in bijvoorbeeld euro’s, waardoor de munt onaantrekkelijker wordt. Het zou best kunnen dat regeringen die de bitcoin niet zien zitten zoiets forceren. In Duitsland heeft men de munt enigszins omarmd, maar in bijvoorbeeld Thailand is bitcoins kopen momenteel illegaal.”

Of er toekomst zit in de munt? Stevens weet het niet: “De bitcoin lijkt veel links te hebben met criminele activiteiten en bovendien kent de munt een geschiedenis van grote waardefluctuaties.”

Is de Bitcoin ‘economisch’ gezien stabiel genoeg?
Ondanks al het technische vernuft dat achter de bitcoin schuilt blijft de vraag of de munt een echt succes kan worden als betaalmiddel. Als je de berichten in de media erop naleest dan zou je wellicht denken van wel. Daar lees je over kroegen die bitcoins accepteren en pinautomaten waarmee bitcoins opgenomen kunnen worden.

Casper de Vries, professor Monetaire economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, ziet echter haken en ogen. “Het is als café natuurlijk heel leuk om te koop te lopen met het accepteren van bitcoins, maar ik geloof niet dat er snel prijzen genoteerd zullen worden in die valuta. Daarvoor is de waardefluctuatie van de munt nu veel te groot. Ik zie dit meer als een gimmick, waarbij de bitcoin dient als ruilmiddel. Dat is vergelijkbaar met festivals. Daar kun je ook drankjes kopen voor plastic muntjes, die je eerst met euro’s hebt aangeschaft.”


Doordat de bitcoin een anoniem betaalmiddel is, trekt het natuurlijk ook minder legale bewegingen aan. De cover van dit bitcoin tijdschrift maakt meteen de link met Anonymous duidelijk, de hacker-groepering die het Guy Fawkes-masker als kenmerk heeft en in het verleden verschillende belangrijke instanties wist te hacken.
Zcopley, Flickr

De waardefluctuatie is volgens De Vries een grote belemmering voor de bitcoin als munt. “Er wordt nu waarschijnlijk druk met de munt gespeculeerd, waardoor de prijs oploopt. Wat we nu zien is een klassieke prijsopdrijving, zoals we die al veel vaker hebben gezien sinds de tulpenmanie in de 17e eeuw. Wat er dan gebeurt is dat opeens niemand het meer wil, en de prijs instort. Het publiek komt dan van een koude kermis thuis. Vervelend, maar dit is eigenlijk niet te reguleren met zoiets als de bitcoin.”

Ondanks de scepsis begrijpt De Vries de vraag naar bitcoins. “Het is een echt anonieme munt, waarmee je digitaal kunt betalen zonder dat de NSA bij wijze van spreken meekijkt. Ook het internationale karakter van de munt is aantrekkelijk. Als iedereen bitcoins accepteert ben je geen geld meer kwijt aan het wisselen van valuta.”

Falende overheid
Eigenlijk is de huidige populariteit van de bitcoin een teken dat overheden en banken hebben gefaald op dit gebied, aldus De Vries. “De Nederlandse Bank heeft in het verleden zelfs een stokje gestoken voor een digitale valuta , bang om er controle op te verliezen.”

Hij is het dan ook niet eens met Bergstra’s idee dat de bitcoin potentie heeft om het huidige systeem te vervangen. “Ik denk juist dat de banken zelf met een alternatieve digitale munt op de proppen hadden moeten komen. Nu heeft iemand anders dat gedaan, maar de bitcoin is op drijfzand gefundeerd. Ik zie de hele ontwikkeling rond de bitcoin dan ook meer als gezonde prikkel voor de banken om met een alternatief te komen voor betrouwbare en anonieme transacties.”


Ziet er mooi uit, zulke fysieke bitcoins. Ze zijn echter waardeloos; echte bitcoins zijn niets meer dan een paar bits opslagen op een anoniem account. Met met een persoonlijke sleutel zijn de bitcoins toegankelijk.
Antanacoins, Flickr

Of de bitcoin daadwerkelijk een succes zal worden, weten we uiteindelijk dus pas op het moment dat het zover is. Als we over twintig jaar onze digitale portomonnee trekken om een ijsje af te rekenen dat 0,0000000000001 bitcoin kost; dan pas is duidelijk dat het systeem inderdaad levensvatbaar bleek. Als iedereen over een jaar zegt: ‘Bitcoin? Wat was dat ook alweer?’ dan zijn er waarschijnlijk een paar mensen heel rijk mee geworden, voordat de markt voor de munt zo speculatief werd dat zij instortte.

In ieder geval laat de huidige opkomst zien – zoals De Vries opmerkt – dat er een behoefte is aan ‘nieuw geld’, dat beter past bij onze moderne tijd. En het laat zien hoe snel iets populair kan worden: vorige digitale munten kwamen nooit van de grond, terwijl iedereen nu een bitcoin wil bemachtigen. Misschien is de tijd inderdaad rijp voor digitaal geld.

(Kennislink)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_133868612
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 08:47 schreef Maanvis het volgende:
Is er ook een stabielere versie van bitcoin die je kunt gebruiken om pensioenen op te bouwen?
Je pensioen opbouwen is (ook) divercifiseren dus je zou op jonge leeftijd zo zeg 5% van je vermogen in BTC kunnen stoppen MI.
  dinsdag 3 december 2013 @ 09:37:09 #125
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133868637
Leuk geschreven hoor, maar artikel rammelt best wel behoorlijk aan een aantal kanten. Snap sowieso niet zo goed waarom voor artikelen over Bitcoin iedere keer hoogleraren uit de kast worden getrokken die het alleen maar vanuit hun eigen beleving kunnen benaderen..
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133868889
Als je bij bitplaats een 0 invult zie je hoeveel % zij boven of onder de inkoopprijs zitten. Gok ik zo.
pi_133869002
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 09:37 schreef Maxbet het volgende:
Leuk geschreven hoor, maar artikel rammelt best wel behoorlijk aan een aantal kanten. Snap sowieso niet zo goed waarom voor artikelen over Bitcoin iedere keer hoogleraren uit de kast worden getrokken die het alleen maar vanuit hun eigen beleving kunnen benaderen..
Bahbah, waarom onderbouw je je kritiek niet gewoon? Of schrijf dan zelf iets?
Zonde dat kritische geluiden hier absoluut niet welkom zijn.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  dinsdag 3 december 2013 @ 09:56:03 #128
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133869033
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 09:54 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Bahbah, waarom onderbouw je je kritiek niet gewoon? Of schrijf dan zelf iets?
Zonde dat kritische geluiden hier absoluut niet welkom zijn.
Ik zal zo even dat hele verhaal quoten om te laten zien wat ik bedoel. En het gaat ook niet om de kritiek, maar het verhaal klopt gewoon niet helemaal. Hoor je me trouwens ook gerust zeggen bij positieve berichten waar dingen niet in kloppen hoor ;)
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133869829
Blijf het toch ontzettend vreemd vinden dat BTC-e een prijs heeft die ~150$ lager ligt dan bij MtGox :?
  dinsdag 3 december 2013 @ 10:47:32 #130
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133870078
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 09:14 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
02-12-2013

Bitcoin: hype of revolutionair nieuw geld?

De Bitcoin groeit en groeit in waarde. Hoe kan het dat zo’n vreemde muntsoort zo’n succes is? En is het succes vol te houden, of brandt de Bitcoin straks op, zoals zoveel hypes op het internet?

door Roel van der Heijden en Marc Seijlhouwer

In 2008 verscheen een artikel op een obscuur forum van een man met de naam Satoshi Nakamoto. In het artikel beschreef hij het ontwerp van een nieuwe digitale muntsoort, die hij ‘bitcoin’ noemde. Onafhankelijk van alle banken en overheden, en beveiligd met geavanceerde cryptografie om zeker te weten dat het een ‘veilig’ betalingsmiddel is, was de eerste cybervaluta geboren uit een obscuur wetenschappelijk artikel van bedenkelijke herkomst.
De paper is geïntroduceerd op een mailinglist over cryptografie, een normale (zeker 5 jaar geleden) manier of een theorie of paper te laten toetsen door mensen uit je vakgebied en iets heel anders dan een obscuur forum.

De paper zelf is ook niet zo heel erg obscuur, het is zelfs erg begrijpelijk voor de leek. Linkje hieronder voor degene die zelf de moeite wil doen om de paper door te lezen:
http://bitcoin.org/bitcoin.pdf

quote:
Satoshi Nakamoto was nergens te vinden en hoewel hij zei Japans te zijn, kwam zijn emailadres van een Duitse server; een pseudoniem?

[ afbeelding ]
Betalen met bitcoins kan op steeds meer plekken. Zelfs café’s liften nu mee op de populariteit en adverteren met de mogelijkheid om de digitale valuta aan een kop koffie of een pilsje uit te geven.
Targaryen, Wikimedia Commons

Anonieme uitvinding
Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het hele bitcoin-protocol is bedacht en opgezet door één persoon. Aannemelijker is dat een anonieme groepering alles heeft bedacht en gemaakt.

Dat ze anoniem willen blijven, is volgens hoogleraar informatica Jan Bergstra van de Universiteit van Amsterdam niet vreemd. “Je kan ze zien als een soort klokkenluiders; ze hebben een systeem ontwikkelt dat anti-overheid is en alle banken en Westerse financiën omver kan werpen. Logisch dat overheden daar niet blij mee zijn, waardoor anonimiteit een belangrijk wapen wordt.”

De bedenkers zijn dan weliswaar onbekend, de munt zelf lijkt steeds beroemder te worden. De afgelopen tijd hebben online winkels, universiteiten en overheden toegezegd bitcoins als betaalmiddel te accepteren. Ook Silk Road, een illegale website om drugs te verhandelen, gebruikte bitcoins om buiten het officiële betalingsverkeer te blijven.

Hoe meer bitcoins geaccepteerd worden, hoe hoger de waarde ervan wordt. Het werd groot nieuws dat de koers van de bitcoin na een onrustige nacht tot de ongekende hoogte van 900 dollar steeg. Inmiddels, twee weken later, is de bitcoin allang de 1000 dollar gepasseerd.

Maar hoe werkt dat systeem eigenlijk? Is het gek dat steeds meer mensen hun hoop richten op iets dat alleen maar bestaat op het web? Waar geen goudvoorraad aan gekoppeld is, geen overheid die garant staat en geen bank die alles in goede banen leidt. Waar ontleedt de bitcoin eigenlijk zijn waarde aan?

Minen
Om daar antwoord op te kunnen geven moet je begrijpen dat bitcoins op een aparte manier vervaardigd worden. Ze worden niet gedrukt en er is geen overheid die bepaald wanneer er meer bitcoins nodig zijn. Sterker nog, je raakt ze geeneens kwijt op het moment dat je ze uitgeeft.

Deze is een beetje onduidelijk imo. Hoe raak je de coins niet kwijt als je ze uit geeft? Dus is kan 1 Bitcoin een onbeperkt aantal keren uitgeven?

quote:
Bitcoins worden verkregen door een proces dat ‘minen’ heet. De associatie met diepe mijnen waarin dappere internetkompels moeten afdalen om met een digitale pikhouweel een muntje te verkrijgen, zijn echter niet juist. Het minen behelst iets heel anders: namelijk het betrappen van andere bitcoingebruikers op fraude.

Het hele bitcoin-protocol is gebaseerd op een ‘peer-to-peer-systeem’ (p2p). Dat betekent dat elke gebruiker óf consument is, óf iets voor het systeem doet. Denk maar aan bittorrent, ook een p2p-systeem. Daarin kan je een consument zijn (wanneer je – vaak illegaal! – series of CD’s of films binnnenhaalt) of je draagt bij aan het systeem (wanneer je ‘seed’, wat bij bittorrent gebeurt tijdens het downloaden).

Checken op fraude
Bij bitcoin werkt het precies hetzelfde. Consumenten zijn diegene die transacties doen met hun bitcoins. De bijdrage aan het systeem bestaat uit het controleren van het systeem op frauduleuze transacties. Nu klinkt dat laatste als veel werk, terwijl het betalen met een bitcoin eenvoudig is. Hoe overtuig je gebruikers dan om toch de (zeer belangrijke) controles uit te voeren?

Door ze te belonen met het geld, is het antwoord van de bitcoin-bedenkers. Iedereen die meedoet met het controleren van bitcoin-transacties maakt kans op een bitcoin als beloning voor het werk. Met elke bitcoin die op deze manier gemined wordt, neemt de complexiteit van de controles toe. Zo moet je steeds langer rekenen om een bitcoin te krijgen, hetgeen verzekert dat de allerlaatste bitcoin praktisch onbereikbaar wordt.

Er is een onderscheid tussen het krijgen van Bitcoins uit de blockreward, die inderdaad iedere 4 jaar gehalveerd wordt, en het verkrijgen van bitcoins uit transactie fee's. Hiervan is helemaal niet te zeggen dat het lastiger gaat worden. Daarvoor is variabele difficulty. Naarmate de rekenkracht van het netwerk zich uitbreidt gaat ook de difficulty omhoog. Dit heeft niks te maken met het aantal Bitcoins welke gemined zijn, en al zeker niet op korte termijn.

Voorbeeldje: Over een paar jaar gaat de blockreward van 25 BTC per block omlaag naar 12,5 BTC per block. Stel dat nu 60% van alle miners het niet meer waard vindt om te minen en iets anders gaat doen, dan is het dus effectief makkelijker geworden om een block te vinden en gaat je reward dus omhoog.

quote:
[ afbeelding ]
Het minen van een munt kost veel stroom en rekenkracht. Toch komen er langzaamaan nieuwe technieken de het makkelijk maken. Deze ASIC-chip helpt het miningproces; je steekt hem in je laptop en het hele proces kost veel minder energie. Of het genoeg is om de mining-industrie energie-efficiënt te maken is echter sterk de vraag.
Targaryen, Wikimedia Commons

Elke tien minuten een puzzel
In de praktijk gaat dat als volgt: een ‘miner’ krijgt elke tien minuten een soort puzzel. Deze puzzel behelst alle bitcoin-transacties van de afgelopen tien minuten. De miner moet zo goed mogelijk alle transacties controleren, en alle frauduleuze zaken eruit halen. Ook moet de miner een automatisch gegenereerde puzzel oplossen. Vervolgens bepalen alle miners en gebruikers samen met een soort verkiezing wie de beste oplossing heeft bedacht en de meeste fraudeurs pakt, en die persoon wint vervolgens een bitcoin.

Het hoofddoel van minen is niet om fraudeurs te vinden, maar juist om legitieme betalingen te verwerken. Als resultaat hiervan zal een frauduleuze betaling dus ook opgemerkt en niet verwerkt worden. Mooi stukje van de Bitcoin.it wiki:

Mining is the process of adding transaction records to Bitcoin's public ledger of past transactions. This ledger of past transactions is called the block chain as it is a chain of blocks. The block chain serves to confirm transactions to the rest of the network as having taken place. Bitcoin nodes use the block chain to distinguish legitimate Bitcoin transactions from attempts to re-spend coins that have already been spent elsewhere.

De beloning is niet een bitcoin trouwens, maar de hele blockreward. Dat is momenteel 25 BTC + transactie fee's die in het block zaten verwerkt.

quote:
Een mooi idee, waarin de gemeenschap alle transacties checkt, waardoor banken onnodig worden. Er zit echter een groot probleem achter uit een onverwachte hoek: al die berekeningen om te checken of een transactie frauduleus was of niet, kosten heel veel rekenkracht; en dus heel veel stroom. Zóveel zelfs, dat volgens Jan Bergstra de (milieu)kosten onaanvaardbaar worden. “De CO2-norm zou ruim overschreden worden als het op deze manier doorgaat. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid geld die je nodig hebt om een winstgevende mining-operatie op te zetten.”

[ afbeelding ]
Nog een voorbeeld van een ‘mining device’, bedoeld om het proces sneller en efficiënter te laten verlopen.
Joshua Zerlan, Wikimedia Commons

Bergstra schat de opstartkosten van zo’n operatie rond de vijftig miljoen. “Daarmee is het hele democratische aspect van de munt ook wel verdwenen. In theorie maakt iedereen nog kans op een bitcoin, maar rijk worden van het minen is erg lastig geworden.”

50 Miljoen? Wat wil deze meneer kopen? Accoord, om een nieuwe miner te ontwikkelen zal inderdaad wel zoiets kosten. Maar ook jij en ik kunnen gewoon nog miners kopen, zij het niet op een industriële schaal. Professionele miners zijn te koop vanaf ongeveer $250. En ja dat rijk worden van minen zal er waarschijnlijk niet meer inzitten als gewone man, maar lukt dat met andere dingen wel dan? Zoals bijvoorbeeld goud delven, dat lukte 100 jaar geleden misschien nog wel in je eentje met een schep, maar die tijd ligt ook ver achter ons.

quote:
Hype
Gaat de Bitcoin een succes worden? Of zal het uiteindelijk ten onder gaan? Op dit moment is dat nog onzeker. Wat wel duidelijk is, is hoe hoog de volatiliteit van de Bitcoin is. Van een nacht op 900 naar 500 de volgende dag, en inmiddels staat de munt zelfs boven de 1000 dollar. Is de Bitcoin op weg om ‘ouderwets’ geld te verdringen?

Daarover verschillen de meningen. Bergstra is enthousiast, maar waarschuwt ook. “Bitcoin kan je zien als een technische startup, zoals er zoveel zijn in de Verenigde Staten. Het grote verschil is dat het risico op mislukking van deze startup veel groter is. Aan de hand van de huidige waarde van de Bitcoin heb ik een schatting gemaakt: de kans dat de munt over 20 jaar nog bestaat is 1 op 1000. Met die kans lijkt de huidige waarde te rechtvaardigen – hoe duurder iets is, hoe kleiner de kans dat het blijft bestaan. Dat is een extreem kleine kans op slagen. Aan de andere kant kan de waarde van de Bitcoin ook tot nog veel grotere hoogte stijgen – zelfs als het dan niet overleeft is het als ruilmiddel waardevol.”

Ben het er helemaal mee eens dat het met Bitcoin nog alle kanten op kan. Die schatting is alleen een beetje vreemd, waar haalt deze meneer zijn cijfers vanaf, en waarmee vergelijkt hij Bitcoin aangezien het de eerste in zijn soort is?
quote:
http://www.kennislink.nl/(...)Koers.png?1385390103
Na het hele jaar op ongeveer 100 euro gekoerst te hebben is de waarde van de Bitcoin de afgelopen maanden explosief toegenomen. Eind november is de koers doorgeschoten naar bijna 900 euro, mede doordat functionarissen van het Amerikaanse Ministerie van Justitie stelden dat digitale valuta als de Bitcoin legitieme betaalmiddelen zijn.
gold.net

Het lijkt dus aannemelijk dat de Bitcoin uiteindelijk, na deze heftige tijd van speculatie, aan populariteit zal inboeten en verdwijnt in de onbekendheid. Maar áls de munt doorbreekt en een ‘echt’ betaalmiddel wordt, dan kan – zo denkt Bergstra – het zonder meer het hele monetaire systeem vervangen.

Er moet nog een oplossing worden gevonden voor de stroomkosten van het minen, maar als die gevonden wordt, leveren Bitcoins na een fikse doorontwikkeling van de software een beter systeem; het is robuuster, veiliger en het haalt voor een groot deel de menselijke factor uit het bankieren.

Inflatie
Bitcoins onderscheiden zich – onder andere – van normaal geld doordat er niets bijgedrukt kan worden. De hoeveelheid munten is van te voren vastgesteld, en meer komt er niet bij. Als er toch meer bitcoins in omloop moeten komen – omdat de vraag groter wordt – kan je de bitcoin gewoon opdelen in tienden, honderdsten, duizendsten, enzovoort. Dat kan bij gewoon geld niet, omdat dat ook in een ‘echte’ vorm bestaat; een briefje van honderd kan je niet doormidden scheuren om twee briefjes van vijftig te krijgen, en een cent is het kleinste dat bestaat. Voor ‘traditionele’ financiën is de enige manier om meer geld in omloop te brengen dan ook bijdrukken. Maar dat levert inflatie op, met alle gevolgen van dien. Dat bitcoin dergelijk inflatie vermijdt is één van de voordelen van het systeem.
Zijn er manieren om de boel te flessen?
Natuurlijk vraag je je nu af, of de boel niet makkelijk te flessen is? Waar computers zijn, zijn hackers. En zeker nu de Bitcoin-koers explodeert wordt het steeds aantrekkelijker om te proberen het systeem te kraken.

Toch is dat volgens experts lastig. Stel je wil een malafide transactie doen, bijvoorbeeld iets kopen met Bitcoins die je de dag ervoor al hebt uitgegeven. Als je zo’n transactie aanmaakt gaat hij het Bitcoinsysteem in en wordt gebundeld met alle andere transacties van de laatste paar minuten. Dat hele pakket gaat vervolgens naar de eerder genoemde miners, die hun rekenkracht op deze transactiepuzzel loslaten. Ze checken alle geldstromen en komen uiteindelijk met een oplossing: de nieuwe verdeling van de Bitcoins.

Zit er een foute transactie tussen, zoals die van jezelf, dan zal dat opgepikt worden door de miners. Deze transactie past namelijk niet in de ‘oplossing’ van het rekenprobleem. De Bitcoins die je onterecht probeerde uit te geven worden zo onherroepelijk geweigerd.

Zelfs de bedenkers van de bitcoin hebben volgens Marc Stevens, onderzoeker van het Centrum Wiskunde & Informatica, geen kans de boel op deze manier te flessen. ‘Alle transacties binnen het systeem zijn volledig openbaar en traceerbaar, slechts de accounts van de gebruikers zijn anoniem. Zelfs de bedenkers van de bitcoin die stiekem geld in hun eigen systeem proberen te pompen zullen door de mand vallen. De miners moeten namelijk akkoord gaan met dergelijke transacties.’

Zwakheden
Maar hoewel de miners continu malafide transacties elimineren kent het systeem toch ook zwakheden volgens Stevens. “Het minen (en dus controleren) van Bitcoin is een gezamenlijke onderneming waarbij het recht van de meerderheid telt. Uiteindelijk wordt altijd een oplossing gekozen, die door het grootste aantal computers wordt geaccepteerd. Iemand die de meerderheid van de rekenkracht controleert kan in principe dus beslissingen forceren, zelfs malafide.”

Stevens zegt dat als de meerderheid van de computers bijvoorbeeld een ‘oplossing’ van het rekenprobleem vindt waarin een deel van de transacties bewust is weggelaten, zij de doorslag zullen geven. “Met een gekaapt netwerk kun je er in theorie voor zorgen dat er helemaal geen transacties meer plaatsvinden. Alle bitcoins blijven keurig op hun plaats, en niemand kan meer betalen. Maar gezien de omvang van het controlerende netwerk lijkt me zo’n scenario niet realistisch. Het kan, maar dan heb je echt enorm veel rekenkracht nodig.”

[ afbeelding ]
Bitcoins kunnen nu op veel plekken gebruikt worden, maar in het begin kwam een groot deel van het verkeer van ‘illegale’ websites uit het zogenoemde ‘Deep Web’. Een voorbeeld is de marktplaats Silk Road, waar drugs en andere illegale waar te koop was in ruil voor bitcoins. Inmiddels is de site onder dwang van de FBI gesloten.
Wikimedia Commons

Ook zouden mogelijk ongunstig gestemde overheden de bitcoin een slag kunnen toedienen, denkt Stevens. “Stel Mt. Gox, de grootste handelsplaats voor bitcoins, wordt verboden. Dan kun je nog wel onbelemmerd Bitcoins aan elkaar betalen, maar je kunt ze niet meer omruilen in bijvoorbeeld euro’s, waardoor de munt onaantrekkelijker wordt. Het zou best kunnen dat regeringen die de bitcoin niet zien zitten zoiets forceren. In Duitsland heeft men de munt enigszins omarmd, maar in bijvoorbeeld Thailand is bitcoins kopen momenteel illegaal.”

Bitcoins zelf zijn in Thailand helemaal niet illegaal, het verhandelen van currency zonder licentie wel. En aangezien er nog geen regels zijn voor Bitcoin in Thailand kun je ook nog geen licentie krijgen. Maar als ik een lokale supermarkt had in Thailand en ik wou Bitcoin aannemen zou dat gewoon moeten kunnen, een exchange opzetten waar je Bitcoins kunt kopen en verkopen (nog) niet.
Bron: http://www.techinasia.com/bitcoin-illegal-thailand/
quote:
Of er toekomst zit in de munt? Stevens weet het niet: “De bitcoin lijkt veel links te hebben met criminele activiteiten en bovendien kent de munt een geschiedenis van grote waardefluctuaties.”

Is de Bitcoin ‘economisch’ gezien stabiel genoeg?
Ondanks al het technische vernuft dat achter de bitcoin schuilt blijft de vraag of de munt een echt succes kan worden als betaalmiddel. Als je de berichten in de media erop naleest dan zou je wellicht denken van wel. Daar lees je over kroegen die bitcoins accepteren en pinautomaten waarmee bitcoins opgenomen kunnen worden.

Casper de Vries, professor Monetaire economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, ziet echter haken en ogen. “Het is als café natuurlijk heel leuk om te koop te lopen met het accepteren van bitcoins, maar ik geloof niet dat er snel prijzen genoteerd zullen worden in die valuta. Daarvoor is de waardefluctuatie van de munt nu veel te groot. Ik zie dit meer als een gimmick, waarbij de bitcoin dient als ruilmiddel. Dat is vergelijkbaar met festivals. Daar kun je ook drankjes kopen voor plastic muntjes, die je eerst met euro’s hebt aangeschaft.”

[ afbeelding ]
Doordat de bitcoin een anoniem betaalmiddel is, trekt het natuurlijk ook minder legale bewegingen aan. De cover van dit bitcoin tijdschrift maakt meteen de link met Anonymous duidelijk, de hacker-groepering die het Guy Fawkes-masker als kenmerk heeft en in het verleden verschillende belangrijke instanties wist te hacken.
Zcopley, Flickr

De waardefluctuatie is volgens De Vries een grote belemmering voor de bitcoin als munt. “Er wordt nu waarschijnlijk druk met de munt gespeculeerd, waardoor de prijs oploopt. Wat we nu zien is een klassieke prijsopdrijving, zoals we die al veel vaker hebben gezien sinds de tulpenmanie in de 17e eeuw. Wat er dan gebeurt is dat opeens niemand het meer wil, en de prijs instort. Het publiek komt dan van een koude kermis thuis. Vervelend, maar dit is eigenlijk niet te reguleren met zoiets als de bitcoin.”

Ondanks de scepsis begrijpt De Vries de vraag naar bitcoins. “Het is een echt anonieme munt, waarmee je digitaal kunt betalen zonder dat de NSA bij wijze van spreken meekijkt. Ook het internationale karakter van de munt is aantrekkelijk. Als iedereen bitcoins accepteert ben je geen geld meer kwijt aan het wisselen van valuta.”

Falende overheid
Eigenlijk is de huidige populariteit van de bitcoin een teken dat overheden en banken hebben gefaald op dit gebied, aldus De Vries. “De Nederlandse Bank heeft in het verleden zelfs een stokje gestoken voor een digitale valuta , bang om er controle op te verliezen.”

Hij is het dan ook niet eens met Bergstra’s idee dat de bitcoin potentie heeft om het huidige systeem te vervangen. “Ik denk juist dat de banken zelf met een alternatieve digitale munt op de proppen hadden moeten komen. Nu heeft iemand anders dat gedaan, maar de bitcoin is op drijfzand gefundeerd. Ik zie de hele ontwikkeling rond de bitcoin dan ook meer als gezonde prikkel voor de banken om met een alternatief te komen voor betrouwbare en anonieme transacties.”

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit, zulke fysieke bitcoins. Ze zijn echter waardeloos; echte bitcoins zijn niets meer dan een paar bits opslagen op een anoniem account. Met met een persoonlijke sleutel zijn de bitcoins toegankelijk.
Antanacoins, Flickr

Of de bitcoin daadwerkelijk een succes zal worden, weten we uiteindelijk dus pas op het moment dat het zover is. Als we over twintig jaar onze digitale portomonnee trekken om een ijsje af te rekenen dat 0,0000000000001 bitcoin kost; dan pas is duidelijk dat het systeem inderdaad levensvatbaar bleek. Als iedereen over een jaar zegt: ‘Bitcoin? Wat was dat ook alweer?’ dan zijn er waarschijnlijk een paar mensen heel rijk mee geworden, voordat de markt voor de munt zo speculatief werd dat zij instortte.

In ieder geval laat de huidige opkomst zien – zoals De Vries opmerkt – dat er een behoefte is aan ‘nieuw geld’, dat beter past bij onze moderne tijd. En het laat zien hoe snel iets populair kan worden: vorige digitale munten kwamen nooit van de grond, terwijl iedereen nu een bitcoin wil bemachtigen. Misschien is de tijd inderdaad rijp voor digitaal geld.

(Kennislink)
Hoop dat dit mijn eerdere bericht wat duidelijker maakt.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133870186
Ik zag net dat Fontas op BTC-e chat zei dat hij over 10 minuten(11 uur ongeveer) weer ging pompen. Waarom zou hij dit zeggen? Is het idee hier niet achter dat mensen dan in paniek raken en alles goedkoop gaan verkopen? OF mis ik hier iets?

Er van uitgaande dat dit de fontas is waar iedereen het over heeft.
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 10:57:23 #132
230491 Zith
pls tip
pi_133870281
quote:
8s.gif Op dinsdag 3 december 2013 10:52 schreef Peunage het volgende:
Ik zag net dat Fontas op BTC-e chat zei dat hij over 10 minuten(11 uur ongeveer) weer ging pompen. Waarom zou hij dit zeggen? Is het idee hier niet achter dat mensen dan in paniek raken en alles goedkoop gaan verkopen? OF mis ik hier iets?

Er van uitgaande dat dit de fontas is waar iedereen het over heeft.
Hij heeft zijn te-pumpen coin al gekocht. Nu zoekt hij zo veel mogelijk aandacht om deze coin verder te laten stijgen. Pumpen = laten stijgen. Hij gaat dus proberen, met de rest, om de waarde van de coin te laten stijgen.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133870797
Wat gaan we doen vandaag? Gisteren begonnen we ook weer net boven de 1000 om toch weer omlaag te gaan, straks als de Yanks wakker zijn omhoog?
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 11:34:33 #134
230491 Zith
pls tip
pi_133871078
Heb hjet idee dat de amerikanen niet zo veel effect meer hebben op de koersen. Het is voor hun al erg lastig om buiten coinbase te handelen.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133871149
Mooi:

Audio CDs were physical items that had a value, because they provided the utility of playing music.

Now we have a virtual replacement in digital audio files, which do not physically exist, but provide the same utility. They also provide additional utilities, free to copy, more portable, which makes them more valuable. Thus, despite their inherent value, CDs are no longer required.

Gold has a value as a metal, you can make jewellery out of it because it looks pretty and it's malleable (EDIT: also useful in industry). But it also has a value as a store of value or currency, because it has these properties: divisibility, scarcity, easily recognizable, fungible, somewhat portable.

Now Bitcoin is a virtual replacement for gold as it has all of these properties that led to gold being used as money, but it provides huge advantages on top of this. Now that we have Bitcoin, we have less need (I won't say none) for gold as a store of value/currency.
జ్ఞ‌ా
pi_133871371
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 11:38 schreef µ het volgende:
Mooi:

Audio CDs were physical items that had a value, because they provided the utility of playing music.

Now we have a virtual replacement in digital audio files, which do not physically exist, but provide the same utility. They also provide additional utilities, free to copy, more portable, which makes them more valuable. Thus, despite their inherent value, CDs are no longer required.

Gold has a value as a metal, you can make jewellery out of it because it looks pretty and it's malleable (EDIT: also useful in industry). But it also has a value as a store of value or currency, because it has these properties: divisibility, scarcity, easily recognizable, fungible, somewhat portable.

Now Bitcoin is a virtual replacement for gold as it has all of these properties that led to gold being used as money, but it provides huge advantages on top of this. Now that we have Bitcoin, we have less need (I won't say none) for gold as a store of value/currency.
Wel beetje mank voorbeeld. :P

Een MP3 die je verliest, soit. Download je 'm gewoon opnieuw. Een bitcoin(wallet) die je verliest, dan ben je gewoon de sjaak. En dan heb ik 't nog niet eens over stelen maar gewoon 'domheid' wat toch een beetje ingebakken zit bij de mens.

De manier waarop cryptocurrencies een zeer belangrijke stap naar algemeen gebruik zetten, zal zitten in een manier die dit meer userfriendly maakt. Op dit moment is dat gewoon een dik nadeel ten opzichte van andere opties.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_133871657
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 11:50 schreef SuperHarregarre het volgende:

[..]

Wel beetje mank voorbeeld. :P

Een MP3 die je verliest, soit. Download je 'm gewoon opnieuw. Een bitcoin(wallet) die je verliest, dan ben je gewoon de sjaak. En dan heb ik 't nog niet eens over stelen maar gewoon 'domheid' wat toch een beetje ingebakken zit bij de mens.
In de discussie waar dit stukje uitkomt gaat het meer over dat Bitcoin waarde heeft en het voordeel dat bitcoins hebben t.o.v. goud, vandaar dat iemand daar de analogie met de cd vs. mp3 opvoert. Als een bitcoin makkelijk te kopiëren zou zijn, zou dat juist een nadeel zijn. :P

quote:
De manier waarop cryptocurrencies een zeer belangrijke stap naar algemeen gebruik zetten, zal zitten in een manier die dit meer userfriendly maakt. Op dit moment is dat gewoon een dik nadeel ten opzichte van andere opties.
Helemaal mee eens, vandaar dat de start-ups die iets met bitcoin doen nu als paddenstoelen uit de grond schieten. Het zal meerdere jaren gaan duren om de gebruiksvriendelijkheid op niveau te krijgen dat ook tante Corrie er iets mee kan. We zien nu alleen nog de ruwe basis, waarop allerlei services kunnen worden gebouwd.
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:06:01 #138
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_133871693
Is het slim om nu LTC of Altcoins te kopen denken jullie? Hoe staan ze dr voor
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:19:03 #139
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133872024
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 09:36 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Je pensioen opbouwen is (ook) divercifiseren dus je zou op jonge leeftijd zo zeg 5% van je vermogen in BTC kunnen stoppen MI.
Maar als ik mijn pensioen in BTC opbouw is het dan nog wel een stabiele waarde op mijn 65ste? (ben nu 32)
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133872068
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:06 schreef richolio het volgende:
Is het slim om nu LTC of Altcoins te kopen denken jullie? Hoe staan ze dr voor
Wacht even, ik haal mijn glazen bol van zolder!
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133872074
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:19 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Maar als ik mijn pensioen in BTC opbouw is het dan nog wel een stabiele waarde op mijn 65ste? (ben nu 32)
Ik zou het er niet op gokken, niemand kan de waarde voorspellen. Voor hetzelfde geld zitten we volgende maand weer op $5 per BTC. Hier dus weer het advies: stop er alléén geld in wat je kunt missen!
pi_133872503
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:06 schreef richolio het volgende:
Is het slim om nu LTC of Altcoins te kopen denken jullie? Hoe staan ze dr voor
Ik zou vol in CENT en COL gaan.

SPOILER: disclaimer
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_133872655
KIJK EENS IN WELK SUBFORUM WE ZITTEN *O*
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:43:09 #144
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133872665
quote:
6s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:42 schreef µ het volgende:
KIJK EENS IN WELK SUBFORUM WE ZITTEN *O*
*O* *O*
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133872758
quote:
6s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:42 schreef µ het volgende:
KIJK EENS IN WELK SUBFORUM WE ZITTEN *O*
_O_ *O*
pi_133872769
quote:
6s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:42 schreef µ het volgende:
KIJK EENS IN WELK SUBFORUM WE ZITTEN *O*
:D *O*
pi_133872795
w00t!
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:47:04 #148
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133872807
Laten we er wat moois van maken samen!
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133872840
WE ZIJN IN BIT _O_
pi_133872862
Het grootste forum van Europa opent een cryptocurrencies-forum :Y
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:54:30 #151
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133873014
Zouden jullie even willen kijken naar de OP van het infotopic?
Misschien heb ik iets gemist of kan er iets duidelijker.

BIT / Beginnersvragen over bitcoin en dergelijken
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133873115
Snap die hele hype niet. Financiële innovatie is oké, maar cryptocurrencies zijn gevaarlijk. Als de crisis ons iets geleerd heeft is het dat centraal toezicht van groot belang is. Maar ik begrijp wel dat het leuk is om geld te verdienen aan een luchtbel.
pi_133873289
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:57 schreef Krzwl het volgende:
Snap die hele hype niet. Financiële innovatie is oké, maar cryptocurrencies zijn gevaarlijk. Als de crisis ons iets geleerd heeft is het dat centraal toezicht van groot belang is.
Juist niet. Als de crisis ons iets heeft geleerd is dat je dat NIET aan mensen moet overlaten, want die maken er een grote puinhoop van.

Dan liever de glasheldere wiskundige principes waar Bitcoin op gebaseerd is, daar valt tenminste niet mee te morrelen.

quote:
Maar ik begrijp wel dat het leuk is om geld te verdienen aan een luchtbel.
Luchtbel? Snap je wel wat Bitcoin eigenlijk is of hoe het in elkaar zit, of zie je alleen stijgende koersen en denk je dan automatisch "luchtbel" :{
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133873354
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:57 schreef Krzwl het volgende:
Snap die hele hype niet. Financiële innovatie is oké, maar cryptocurrencies zijn gevaarlijk. Als de crisis ons iets geleerd heeft is het dat centraal toezicht van groot belang is. Maar ik begrijp wel dat het leuk is om geld te verdienen aan een luchtbel.
Niemand zegt dat je de exchanges niet mag reguleren he.
  dinsdag 3 december 2013 @ 13:24:25 #155
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133874017
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:20 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Ik zou het er niet op gokken, niemand kan de waarde voorspellen. Voor hetzelfde geld zitten we volgende maand weer op $5 per BTC. Hier dus weer het advies: stop er alléén geld in wat je kunt missen!
Oke maar is het in de toekomst wel stabiel?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133874270
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:24 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Oke maar is het in de toekomst wel stabiel?
ja, maar het is moeilijk te zeggen of dat rond de 100,10,1 of 0,1 is.. Acceptatie in de echte wereld is hiervoor van belang. En controle, want niemand wil een hypotheek of salaris in een munt die zoveel schommelt.
pi_133874382
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 10:57 schreef Zith het volgende:

[..]

Hij heeft zijn te-pumpen coin al gekocht. Nu zoekt hij zo veel mogelijk aandacht om deze coin verder te laten stijgen. Pumpen = laten stijgen. Hij gaat dus proberen, met de rest, om de waarde van de coin te laten stijgen.
Hmmm, snap het nog niet helemaal. Pumpen is dus heel veel kopen? Of verkopen?
  dinsdag 3 december 2013 @ 13:36:46 #158
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133874384
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:32 schreef zuchtje het volgende:

[..]

ja, maar het is moeilijk te zeggen of dat rond de 100,10,1 of 0,1 is.. Acceptatie in de echte wereld is hiervoor van belang. En controle, want niemand wil een hypotheek of salaris in een munt die zoveel schommelt.
dus de mensen die nu bitcoins bezitten moeten stoppen met het laten fluctueren van de bitcoins. is er een manier om bitcoins een vaste waarde te laten hebben?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133874403
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:32 schreef zuchtje het volgende:
ja, maar het is moeilijk te zeggen of dat rond de 100,10,1 of 0,1 is.. Acceptatie in de echte wereld is hiervoor van belang. En controle, want niemand wil een hypotheek of salaris in een munt die zoveel schommelt.
Acceptatie, ja. Controle, nee. Ik vind het inherent fout als een groepje mensen, die onherroepelijk een eigenbelang hebben wat niet noodzakelijkerwijs overeen hoeft te komen met het mijne, eigenhandig kan bepalen hoeveel mijn geld waard is.

Met goud en bitcoins kan dat niet, daar zijn het puur de natuurwetten (nou ja, wiskunde in geval van Bitcoin) waar het systeem op is gebaseerd. Dat vertrouw ik meer.

En ik wil overigens heel graag mijn salaris in bitcoins.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 13:37:55 #160
230491 Zith
pls tip
pi_133874422
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:36 schreef Maanvis het volgende:

[..]

dus de mensen die nu bitcoins bezitten moeten stoppen met het laten fluctueren van de bitcoins. is er een manier om bitcoins een vaste waarde te laten hebben?
Niet echt.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  dinsdag 3 december 2013 @ 13:41:31 #162
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133874539
quote:
Goed, schrikt misschien wat mensen af die zonder te weten wat het is te veel geld er in willen stoppen.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133874654
quote:
Maak er een topic over in BIT als je wil ;)
జ్ఞ‌ా
pi_133875066
quote:
Chapeau: +++ Breaking News:Gold is now backed by Bitcoin, you don't have to be a genius to understand that you don't need LTC
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  dinsdag 3 december 2013 @ 14:06:03 #165
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133875178
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:37 schreef Zith het volgende:

[..]

Niet echt.
Zonde. ik dacht dat bitcoins het geld konden vervangen. dat kan dus niet.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 14:06:54 #166
230491 Zith
pls tip
pi_133875197
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:06 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Zonde. ik dacht dat bitcoins het geld konden vervangen. dat kan dus niet.
Ik zie het dan ook meer als vervanger voor PayPal/CreditCard/Western Union.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133875319
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:37 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Acceptatie, ja. Controle, nee. Ik vind het inherent fout als een groepje mensen, die onherroepelijk een eigenbelang hebben wat niet noodzakelijkerwijs overeen hoeft te komen met het mijne, eigenhandig kan bepalen hoeveel mijn geld waard is.
Hoe is met bitcoin gegarandeerd dat dit niet kan gebeuren? Op het moment bepalen een hoopje mensen wat jouw bitcoins waard zijn.

quote:
Met goud en bitcoins kan dat niet, daar zijn het puur de natuurwetten (nou ja, wiskunde in geval van Bitcoin) waar het systeem op is gebaseerd. Dat vertrouw ik meer.

En ik wil overigens heel graag mijn salaris in bitcoins.
5 bitcoins per maand genoeg? Is toch rond de 4k euro.
pi_133875364
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:06 schreef Zith het volgende:

[..]

Ik zie het dan ook meer als vervanger voor PayPal/CreditCard/Western Union.
En van euro's. Pizza bestellen *O*.
జ్ఞ‌ా
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 14:13:52 #169
230491 Zith
pls tip
pi_133875387
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:11 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Hoe is met bitcoin gegarandeerd dat dit niet kan gebeuren? Op het moment bepalen een hoopje mensen wat jouw bitcoins waard zijn.
Iedereen die meedoet mag zijn stem geven over wat hij de bitcoin waard vindt. Het is in principe een weighted average van alle bitcoin users.

quote:
[..]

5 bitcoins per maand genoeg? Is toch rond de 4k euro.
Zoiets... :P
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 14:16:11 #170
230491 Zith
pls tip
pi_133875461
ZipZap adds 25.000 locations in UK and 240.000 locations in Russia for Bitcoin for Cash, beginning Jan. 2014

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133875462
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:13 schreef Zith het volgende:
Iedereen die meedoet mag zijn stem geven over wat hij de bitcoin waard vindt. Het is in principe een weighted average van alle bitcoin users.
Maar de bitcoin users zijn anoniem, dus dat kan er, technisch gezien, ook gewoon 1 zijn.
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 14:17:54 #172
230491 Zith
pls tip
pi_133875506
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:16 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Maar de bitcoin users zijn anoniem, dus dat kan er, technisch gezien, ook gewoon 1 zijn.
Dan mag hij lekker in zijn eentje de waarde van de bitcoin bepalen?

Er zijn er soweso meer dan 1, want ik heb geen andere exchange-accounts.

Ik snap het probleem niet echt.

Stel een groep bepaalt, tegen de mening van de gemiddelde bitcoin user in, dat bitcoins maar 1$ waard zijn.

Resultaat: Niemand wilt hun bitcoins verkopen, men wilt graag hun bitcoins kopen. Uiteindelijk heeft deze groep geen bitcoins meer en wordt de prijs weer de gemiddelde gewogen prijs.

Stel een groep bepaalt, tegen de mening van de gemiddelde bitcoin suer in, dat bitcoins 100.000$ waard zijn.

Resultaat: Iedereen verkoopt maar al te graag hun bitcoins aan deze groep en lopen lachend naar de bank. Deze groep is enorm veel geld kwijt die ze niet voor dezelfde prijs kunnen doorverkopen. Uiteindelijk wordt de prijs weer de gemiddelde gewogen prijs.

[ Bericht 18% gewijzigd door Zith op 03-12-2013 14:22:55 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133875573
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:16 schreef Zith het volgende:
ZipZap adds 25.000 locations in UK and 240.000 locations in Russia for Bitcoin for Cash, beginning Jan. 2014

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Whoa. Je kunt voor groot nieuws wel topics openen in BIT hoor ;).
జ్ఞ‌ా
pi_133875659
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 10:47 schreef Maxbet het volgende:

[..]

De paper is geïntroduceerd op een mailinglist over cryptografie, een normale (zeker 5 jaar geleden) manier of een theorie of paper te laten toetsen door mensen uit je vakgebied en iets heel anders dan een obscuur forum.

De paper zelf is ook niet zo heel erg obscuur, het is zelfs erg begrijpelijk voor de leek. Linkje hieronder voor degene die zelf de moeite wil doen om de paper door te lezen:
http://bitcoin.org/bitcoin.pdf

[..]

Deze is een beetje onduidelijk imo. Hoe raak je de coins niet kwijt als je ze uit geeft? Dus is kan 1 Bitcoin een onbeperkt aantal keren uitgeven?

[..]

Er is een onderscheid tussen het krijgen van Bitcoins uit de blockreward, die inderdaad iedere 4 jaar gehalveerd wordt, en het verkrijgen van bitcoins uit transactie fee's. Hiervan is helemaal niet te zeggen dat het lastiger gaat worden. Daarvoor is variabele difficulty. Naarmate de rekenkracht van het netwerk zich uitbreidt gaat ook de difficulty omhoog. Dit heeft niks te maken met het aantal Bitcoins welke gemined zijn, en al zeker niet op korte termijn.

Voorbeeldje: Over een paar jaar gaat de blockreward van 25 BTC per block omlaag naar 12,5 BTC per block. Stel dat nu 60% van alle miners het niet meer waard vindt om te minen en iets anders gaat doen, dan is het dus effectief makkelijker geworden om een block te vinden en gaat je reward dus omhoog.

[..]

Het hoofddoel van minen is niet om fraudeurs te vinden, maar juist om legitieme betalingen te verwerken. Als resultaat hiervan zal een frauduleuze betaling dus ook opgemerkt en niet verwerkt worden. Mooi stukje van de Bitcoin.it wiki:

Mining is the process of adding transaction records to Bitcoin's public ledger of past transactions. This ledger of past transactions is called the block chain as it is a chain of blocks. The block chain serves to confirm transactions to the rest of the network as having taken place. Bitcoin nodes use the block chain to distinguish legitimate Bitcoin transactions from attempts to re-spend coins that have already been spent elsewhere.

De beloning is niet een bitcoin trouwens, maar de hele blockreward. Dat is momenteel 25 BTC + transactie fee's die in het block zaten verwerkt.

[..]

50 Miljoen? Wat wil deze meneer kopen? Accoord, om een nieuwe miner te ontwikkelen zal inderdaad wel zoiets kosten. Maar ook jij en ik kunnen gewoon nog miners kopen, zij het niet op een industriële schaal. Professionele miners zijn te koop vanaf ongeveer $250. En ja dat rijk worden van minen zal er waarschijnlijk niet meer inzitten als gewone man, maar lukt dat met andere dingen wel dan? Zoals bijvoorbeeld goud delven, dat lukte 100 jaar geleden misschien nog wel in je eentje met een schep, maar die tijd ligt ook ver achter ons.

[..]

Ben het er helemaal mee eens dat het met Bitcoin nog alle kanten op kan. Die schatting is alleen een beetje vreemd, waar haalt deze meneer zijn cijfers vanaf, en waarmee vergelijkt hij Bitcoin aangezien het de eerste in zijn soort is?

[..]

Bitcoins zelf zijn in Thailand helemaal niet illegaal, het verhandelen van currency zonder licentie wel. En aangezien er nog geen regels zijn voor Bitcoin in Thailand kun je ook nog geen licentie krijgen. Maar als ik een lokale supermarkt had in Thailand en ik wou Bitcoin aannemen zou dat gewoon moeten kunnen, een exchange opzetten waar je Bitcoins kunt kopen en verkopen (nog) niet.
Bron: http://www.techinasia.com/bitcoin-illegal-thailand/

[..]

Hoop dat dit mijn eerdere bericht wat duidelijker maakt.
^O^
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 3 december 2013 @ 14:24:03 #175
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133875693
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:23 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

^O^
Zo mn best op gedaan, en niks meer gehoord -O-
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133875701
quote:
6s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:42 schreef µ het volgende:
KIJK EENS IN WELK SUBFORUM WE ZITTEN *O*
_O_
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133875753
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:11 schreef zuchtje het volgende:
Hoe is met bitcoin gegarandeerd dat dit niet kan gebeuren? Op het moment bepalen een hoopje mensen wat jouw bitcoins waard zijn.
Wie dan?

En naarmate Bitcoin meer geaccepteerd wordt, is dat steeds minder het geval. Want hoeveel het waard is in euro's, dat zal me steeds minder een rotzorg zijn, en steeds meer hoeveel broden, pizza's, auto's, huizen, etc. je kunt kopen met hoeveel bitcoins.

Als je in de hele wereld in bitcoin prijzen kon afrekenen (wat natuurlijk nog minstens jaren gaat duren, maar dat is wel het ideaal) kan een groepje mensen zeker niet bepalen hoeveel koopkracht een bitcoin is. Dat kunnen ze alleen nog zolang alles wordt omgerekend naar euro's en bitcoin-prijzen van pizza's e.d. ook afhankelijk zijn van die koers.

Overigens zullen juist degenen die dat nu nog kunnen (bijvoorbeeld door grote partijen coins te dumpen) het niet zo snel doen, want dat is vooral in hun eigen nadeel.

quote:
5 bitcoins per maand genoeg? Is toch rond de 4k euro.
Bijvoorbeeld, ja. Als ik nu ¤4k zou verdienen zou ik voortaan liever 5 BTC krijgen, inderdaad.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133875891
Wat is er met bitonic gebeurt?
Ik kon net een Bitcoin voor ¤300 euro kopen (meteen gedaan uiteraard).
Ze hebben ook ineens +200 Bitcoins op voorraad.

Edit: zie nu weer dat de prijs is hersteld, alleen ze hebben nog steeds +200 Bitcoins op voorraad

Edit II: kunnen ze mijn transactie nu ongedaan maken?
pi_133875954
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:16 schreef Zith het volgende:
ZipZap adds 25.000 locations in UK and 240.000 locations in Russia for Bitcoin for Cash, beginning Jan. 2014

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat zou wel gaaf zijn, als Western Union gewoon overstapt op Bitcoin. Dan maak je in 1 keer een hele grote klapper in de acceptatie van Bitcoin.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 3 december 2013 @ 14:33:42 #180
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_133875958
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:24 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Zo mn best op gedaan, en niks meer gehoord -O-
pi_133875974
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:24 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Zo mn best op gedaan, en niks meer gehoord -O-
Nee, ik word ook een beetje moe van mensen die roepen dat wij niet tegen kritiek zouden kunnen, maar die wel continu de inhoudelijke posts hier overslaan.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133875986
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:34 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Nee, ik word ook een beetje moe van mensen die roepen dat wij niet tegen kritiek zouden kunnen, maar die wel continu de inhoudelijke posts hier overslaan.
Gewoon reporten ;). Als het persoonlijk wordt dus (niet als de mening je niet aanstaat :P )
జ్ఞ‌ా
pi_133876005
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:31 schreef Bo.S het volgende:
Wat is er met bitonic gebeurt?
Ik kon net een Bitcoin voor ¤300 euro kopen (meteen gedaan uiteraard).
Ze hebben ook ineens +200 Bitcoins op voorraad.

Edit: zie nu weer dat de prijs is hersteld, alleen ze hebben nog steeds +200 Bitcoins op voorraad

Edit II: kunnen ze mijn transactie nu ongedaan maken?
Voor 300??
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133876021
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:31 schreef Bo.S het volgende:
Wat is er met bitonic gebeurt?
Ik kon net een Bitcoin voor ¤300 euro kopen (meteen gedaan uiteraard).
Ze hebben ook ineens +200 Bitcoins op voorraad.

Edit: zie nu weer dat de prijs is hersteld, alleen ze hebben nog steeds +200 Bitcoins op voorraad

Edit II: kunnen ze mijn transactie nu ongedaan maken?
Heb je de bitcoin binnen? _O_
జ్ఞ‌ా
pi_133876094
quote:
11s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:35 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Voor 300??
Ja heel vaag, als ik inlog op mn laptop kijk ik altijd eerst wat de waarde is van 1 Bitcoin op Bitonic (omdat die een andere waarde geeft dan die op de koers) en zag ineens die rare value. Ik zag 300 en dacht "is er een crash gebeurt?" Ik kijk op de koers en zie dat de koers alleen maar is gestegen. Had bij Bitonic al op enter gedrukt (zodat je dat scherm krijgt waar je je adres moet invullen) en heb meteen de ideaal betaling gedaan. De Bitcoin is nog niet binnen.... zo maar is kijken of ie de afschrijving daadwerkelijk heeft gedaan lol.
pi_133876103
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:31 schreef Bo.S het volgende:
Wat is er met bitonic gebeurt?
Ik kon net een Bitcoin voor ¤300 euro kopen (meteen gedaan uiteraard).
Ze hebben ook ineens +200 Bitcoins op voorraad.

Edit: zie nu weer dat de prijs is hersteld, alleen ze hebben nog steeds +200 Bitcoins op voorraad

Edit II: kunnen ze mijn transactie nu ongedaan maken?
Wtf meen je dat? :')

Nee ze kunnen die transactie niet ongedaan maken.
pi_133876115
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:39 schreef Bo.S het volgende:

[..]

Ja heel vaag, als ik inlog op mn laptop kijk ik altijd eerst wat de waarde is van 1 Bitcoin op Bitonic (omdat die een andere waarde geeft dan die op de koers) en zag ineens die rare value. Ik zag 300 en dacht "is er een crash gebeurt?" Ik kijk op de koers en zie dat de koers alleen maar is gestegen. Had bij Bitonic al op enter gedrukt (zodat je dat scherm krijgt waar je je adres moet invullen) en heb meteen de ideaal betaling gedaan. De Bitcoin is nog niet binnen.... zo maar is kijken of ie de afschrijving daadwerkelijk heeft gedaan lol.
Hopelijk krijg je hem _O_.
జ్ఞ‌ా
pi_133876128
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:39 schreef Bo.S het volgende:

[..]

Ja heel vaag, als ik inlog op mn laptop kijk ik altijd eerst wat de waarde is van 1 Bitcoin op Bitonic (omdat die een andere waarde geeft dan die op de koers) en zag ineens die rare value. Ik zag 300 en dacht "is er een crash gebeurt?" Ik kijk op de koers en zie dat de koers alleen maar is gestegen. Had bij Bitonic al op enter gedrukt (zodat je dat scherm krijgt waar je je adres moet invullen) en heb meteen de ideaal betaling gedaan. De Bitcoin is nog niet binnen.... zo maar is kijken of ie de afschrijving daadwerkelijk heeft gedaan lol.
Da's dan wel weer jammer :P
pi_133876140
Ik had er meteen 10 of zo gekocht :P
pi_133876250
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:02 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Juist niet. Als de crisis ons iets heeft geleerd is dat je dat NIET aan mensen moet overlaten, want die maken er een grote puinhoop van.

Dan liever de glasheldere wiskundige principes waar Bitcoin op gebaseerd is, daar valt tenminste niet mee te morrelen.

Als je iets hebt geleerd van de crisis is dat we juist niet zo overduidelijk deze 2 kampen moeten zoeken. Het is niet OF het 1, OF het ander.

En glasheldere wiskundige principes waar bitcoin op gebaseerd is? Niet overdrijven. POW systemen zijn zo oud als methusalem. Systemen die een centrale bank hanteren of een krediet instelling zijn ook glashelder. Het nadeel van die systemen en ook bitcoin, is dat wanneer men het wil misbruiken, men dat gaat misbruiken.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133876256
Hmm beetje jammer, Bitcoin is niet ontvangen en betaling is gebounced (eerst 301 eraf en toen weer 301 erbij).
Ik zal is een mailtje doen naar Bitonic lol (kreeg al geen bevestigingsmail dus vermoedde al zoiets).
pi_133876308
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:02 schreef Jace_TBL het volgende:

Luchtbel? Snap je wel wat Bitcoin eigenlijk is of hoe het in elkaar zit, of zie je alleen stijgende koersen en denk je dan automatisch "luchtbel" :{
Is dat zo gek dan? Bitcoin heeft ..

Alle mogelijkheden om de 15123e luchtbel te zijn, alle signalen zijn er! Dat kun je gewoon niet ontkennen! Mensen die dat wel ontkennen, zijn alleen maar weer groupies die duidelijk onderdeel van de luchtbel zijn. Mijn vraag is wat er gaat overblijven als de hype over is.

Maar alle mogelijkheden zijn er ook voor bitcoin om serieus iets nieuws te brengen in deze wereld. Dat zal ik nooit ontkennen.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133876312
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:46 schreef Bo.S het volgende:
Hmm beetje jammer, Bitcoin is niet ontvangen en betaling is gebounced (eerst 301 eraf en toen weer 301 erbij).
Ik zal is een mailtje doen naar Bitonic lol (kreeg al geen bevestigingsmail dus vermoedde al zoiets).
Ze hebben op Bitonic HeadQuarters meteen op een grote rode knop gedrukt dus. Jammer voor jou ;)
జ్ఞ‌ా
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 14:50:33 #194
230491 Zith
pls tip
pi_133876373
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:47 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Is dat zo gek dan? Bitcoin heeft ..

Alle mogelijkheden om de 15123e luchtbel te zijn, alle signalen zijn er! Dat kun je gewoon niet ontkennen! Mensen die dat wel ontkennen, zijn alleen maar weer groupies die duidelijk onderdeel van de luchtbel zijn. Mijn vraag is wat er gaat overblijven als de hype over is.

Maar alle mogelijkheden zijn er ook voor bitcoin om serieus iets nieuws te brengen in deze wereld. Dat zal ik nooit ontkennen.
Hoe zie je bitcoin als vervanger voor diensten als Western Union (die tientallen miljarden de wereld over sturen naar mensen zonder bank en 10% fee vragen)?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133876431
Bitcoin Could Be Worth 10-100x Current Price - Analyst

http://www.streetinsider.(...)Analyst/8936836.html
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133876493
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:50 schreef Zith het volgende:

[..]

Hoe zie je bitcoin als vervanger voor diensten als Western Union (die tientallen miljarden de wereld over sturen naar mensen zonder bank en 10% fee vragen)?
Prima vervanger, en prima mogelijkheid. Al zou ik zelf een andere mogelijkheid zien. Western Union is echt gewoon dikke crap en het grootste gedeelte wat ik ken qua vermogenden die laten WU ook gewoon liggen.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133876558
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:19 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Maar als ik mijn pensioen in BTC opbouw is het dan nog wel een stabiele waarde op mijn 65ste? (ben nu 32)
Die kans lijkt mij opzich klein.
pi_133876611
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:19 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Maar als ik mijn pensioen in BTC opbouw is het dan nog wel een stabiele waarde op mijn 65ste? (ben nu 32)
Let me see for you...

pi_133876631
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:25 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Wie dan?

En naarmate Bitcoin meer geaccepteerd wordt, is dat steeds minder het geval. Want hoeveel het waard is in euro's, dat zal me steeds minder een rotzorg zijn, en steeds meer hoeveel broden, pizza's, auto's, huizen, etc. je kunt kopen met hoeveel bitcoins.

Als je in de hele wereld in bitcoin prijzen kon afrekenen (wat natuurlijk nog minstens jaren gaat duren, maar dat is wel het ideaal) kan een groepje mensen zeker niet bepalen hoeveel koopkracht een bitcoin is. Dat kunnen ze alleen nog zolang alles wordt omgerekend naar euro's en bitcoin-prijzen van pizza's e.d. ook afhankelijk zijn van die koers.

Overigens zullen juist degenen die dat nu nog kunnen (bijvoorbeeld door grote partijen coins te dumpen) het niet zo snel doen, want dat is vooral in hun eigen nadeel.
Als het een geaccepteerd betaalmiddel is niet nee. Dan heeft iedereen een bepaald aantal bitcoins en is er een 'normale' markt. Maar dat duurt nog even, en in die tijd is het veel makkelijker om te manipuleren.

quote:
Bijvoorbeeld, ja. Als ik nu ¤4k zou verdienen zou ik voortaan liever 5 BTC krijgen, inderdaad.
Je jaarsalaris van 60 bitcoins was afgelopen jaar 8050 euro waard. 670 euro per maand. Volgend jaar nog eens kijken ;)
Wat het volgend jaar gaat brengen weet niemand, en iemand die een beetje risicomijdend is, zal hier niet mee akkoord gaan.
pi_133876794
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:02 schreef zuchtje het volgende:

Wat het volgend jaar gaat brengen weet niemand, en iemand die een beetje risicomijdend is, zal hier niet mee akkoord gaan.
Realistisch. Iemand die realistisch is. Iemand die realistisch is stopt niet al zijn geld in een huis, of op blackjack, of in bitcoins, etc.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133876953
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 14:17 schreef Zith het volgende:

[..]

Dan mag hij lekker in zijn eentje de waarde van de bitcoin bepalen?

Er zijn er soweso meer dan 1, want ik heb geen andere exchange-accounts.

Ik snap het probleem niet echt.

Stel een groep bepaalt, tegen de mening van de gemiddelde bitcoin user in, dat bitcoins maar 1$ waard zijn.

Resultaat: Niemand wilt hun bitcoins verkopen, men wilt graag hun bitcoins kopen. Uiteindelijk heeft deze groep geen bitcoins meer en wordt de prijs weer de gemiddelde gewogen prijs.

Stel een groep bepaalt, tegen de mening van de gemiddelde bitcoin suer in, dat bitcoins 100.000$ waard zijn.

Resultaat: Iedereen verkoopt maar al te graag hun bitcoins aan deze groep en lopen lachend naar de bank. Deze groep is enorm veel geld kwijt die ze niet voor dezelfde prijs kunnen doorverkopen. Uiteindelijk wordt de prijs weer de gemiddelde gewogen prijs.

Ik ben niet goed thuis in de veiligheid van bitcoin, dus misschien heb ik het wel helemaal verkeerd. Maar wat belet iemand om een exchange op te zetten en 2000 dollar per bitcoin te vragen, en nooit die dollars uit te betalen? De eigenaar zet de bitcoins op een usb-stick en begraaft die in de tuin. Een jaartje brommen wegens oplichting/whatever, en daarna lekker anoniem uitgeven. Als de bitcoin zijn waarde nog heeft behouden natuurlijk. Net zo risicovol als investeren in die dingen.
pi_133877022
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:15 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Ik ben niet goed thuis in de veiligheid van bitcoin, dus misschien heb ik het wel helemaal verkeerd. Maar wat belet iemand om een exchange op te zetten en 2000 dollar per bitcoin te vragen, en nooit die dollars uit te betalen? De eigenaar zet de bitcoins op een usb-stick en begraaft die in de tuin. Een jaartje brommen wegens oplichting/whatever, en daarna lekker anoniem uitgeven. Als de bitcoin zijn waarde nog heeft behouden natuurlijk. Net zo risicovol als investeren in die dingen.
Niets.
జ్ఞ‌ా
pi_133877106
Kort vraagje over de verificatie van Bitstamp.net

Ze willen dat ik mijn paspoort upload en dingen erover invul.

Nu hebben ze m'n 'Document ID' nodig. Ik neem aan dat ze hiermee documentnummer bedoelen en niet mijn BSN-nummer/persoonlijke ID?
pi_133877123
Het documentnummer rechtbovenaan je paspoort (met zowel nummers als letters erin)
pi_133877125
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:20 schreef ulq het volgende:
Kort vraagje over de verificatie van Bitstamp.net

Ze willen dat ik mijn paspoort upload en dingen erover invul.

Nu hebben ze m'n 'Document ID' nodig. Ik neem aan dat ze hiermee documentnummer bedoelen en niet mijn BSN-nummer/persoonlijke ID?
Yes.
జ్ఞ‌ా
pi_133877166
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:15 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Ik ben niet goed thuis in de veiligheid van bitcoin, dus misschien heb ik het wel helemaal verkeerd. Maar wat belet iemand om een exchange op te zetten en 2000 dollar per bitcoin te vragen, en nooit die dollars uit te betalen? De eigenaar zet de bitcoins op een usb-stick en begraaft die in de tuin. Een jaartje brommen wegens oplichting/whatever, en daarna lekker anoniem uitgeven. Als de bitcoin zijn waarde nog heeft behouden natuurlijk. Net zo risicovol als investeren in die dingen.
Lees en huiver. Zie hier de thefts en bitcoin heists en scams en spams van de figuren die jij benoemt. Je hebt dus een terecht kritiek punt gevonden.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 15:30:06 #207
230491 Zith
pls tip
pi_133877390
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:22 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Lees en huiver. Zie hier de thefts en bitcoin heists en scams en spams van de figuren die jij benoemt. Je hebt dus een terecht kritiek punt gevonden.
Je mag ook gerust aangeven dat deze user fout zit met zijn verhaal. Je weet best dat je op een exchange niet "2000 dollar per bitcoin kan vragen en nooit die dollars uit betaalt". Zo werken exchanges niet, dat weet je best, en je helpt de 'beginnende en ontwetende bitcoin user' niet door dit soort foutieve informatie te geven - door aan te geven dat dit een 'terecht punt' is laat je eventuele beginners met foute informatie naar de exchanges gaan. Dit terwijl je, zoals je vaak hebt aangegeven, het slecht vindt dat 'pro-bitcoiners' zoveel foute informatie geven aan beginners.

Verder, de scams die je in dat lijstje leest hebben niets met het bitcoin systeem te maken. Dit zijn mensen die in hun naitiveit bitcoins stuurden naar mensen die ze niet kennen (en vaak alleen als username op een forum kennen). Als ik 5.000 EUR naar http://gratis-geld.tv stuur en dit een scam blijkt te zijn dan is dit toch ook niet bewijs voor het falen van de EURO?


@zuchtje: als je op een exchange een sell order doet van 2000 per bitcoin dan worden die 2000 dollars per bitcoin gelijk afgetrokken van je account zonder dat je dit kan tegenhouden.

[ Bericht 8% gewijzigd door Zith op 03-12-2013 15:37:31 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133877487
sitting_elfling, ik had toch zeker nu je mod bent op BIT een wel iets neutralere opstelling verwacht. Natuurlijk slaan er hier vele door naar het positieve, maar jij bent toch wel het tegenovergestelde. Er zitten ook heus goeie kanten aan, en je geld is niet zomaar foetsie als je het ergens parkeert. Het is uiteraard onreguleerd, dus je moet er inderdaad wel even goed over nadenken / inlezen voor je zo je Bitcoins ergens in een online wallet of voor langere tijd bij een exchange parkeert.
pi_133877624
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:30 schreef Zith het volgende:

[..]
@zuchtje: als je op een exchange een sell order doet van 2000 per bitcoin dan worden die 2000 dollars per bitcoin gelijk afgetrokken van je account zonder dat je dit kan tegenhouden.
Ik ging er vanuit dat exchanges niet meer dan 'superusers' waren, en op een berg bitcoins en dollars zaten, en die aan de verschillen users geven. Dus dat ze zelf de transacties beheren, en dat er technisch geen verschil is tussen een 'normale' gebruiker en een exchange. Maar dit is dus anders?
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 15:41:24 #210
230491 Zith
pls tip
pi_133877736
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:37 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Ik ging er vanuit dat exchanges niet meer dan 'superusers' waren, en op een berg bitcoins en dollars zaten, en die aan de verschillen users geven. Dus dat ze zelf de transacties beheren, en dat er technisch geen verschil is tussen een 'normale' gebruiker en een exchange. Maar dit is dus anders?
Nee dat klopt inderdaad niet. Het werkt zo:

Je maakt een account aan op btc-e / bitstamp /etc... Dan laat je je verifyen (opsturen ID en bewijs address), dan gaan ze je rekeningnummer controleren... dan stuur je naar deze exchange wat geld. Van dit geld kun je vervolgens van andere users op de exchange bitcoins kopen: je geeft aan hoeveel bitcoins je wilt hebben voor welke prijs. Als er users zijn die aan jou die bitcoins willen verkopen voor de prijs die je aangeeft dan sluiten ze die deal en pakt de exchange automatisch hun bitcoins en jouw geld, en wisselt dit om.

Zie bijvoorbeeld deze user die bezig is met zijn verificatie: BIT / Bitcoin en andere cryptocurrencies #74 | De tijd zal het leren
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  dinsdag 3 december 2013 @ 15:42:26 #211
236839 TimKuik
Illegaal downloaden mag niet!
pi_133877771
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:37 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Ik ging er vanuit dat exchanges niet meer dan 'superusers' waren, en op een berg bitcoins en dollars zaten, en die aan de verschillen users geven. Dus dat ze zelf de transacties beheren, en dat er technisch geen verschil is tussen een 'normale' gebruiker en een exchange. Maar dit is dus anders?
Als jij er voor wilt zorgen dat je een sell order van 2000 euro per bitcoin wil neerzetten moet je dus die bitcoin wel al bij de exchange hebben staan. De exchange zorgt er voor dat de persoon die 2000 pegels neerlegt voor je bitcoin dat die persoon de coin daadwerkelijk krijgt.

Je kan niet zomaar 100 imaginary bitcoins aanbieden ofzo...

En andersom ook niet, je moet eerst geld naar de exchange overmaken voor je het daar kan uitgeven.
This crypto stuff is all hype anyway, nothing will ever replace Windows 10.
pi_133877813
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:33 schreef Loveless85 het volgende:
sitting_elfling, ik had toch zeker nu je mod bent op BIT een wel iets neutralere opstelling verwacht. Natuurlijk slaan er hier vele door naar het positieve, maar jij bent toch wel het tegenovergestelde. Er zitten ook heus goeie kanten aan, en je geld is niet zomaar foetsie als je het ergens parkeert. Het is uiteraard onreguleerd, dus je moet er inderdaad wel even goed over nadenken / inlezen voor je zo je Bitcoins ergens in een online wallet of voor langere tijd bij een exchange parkeert.
Hier is het feedbacktopic voor: BIT / [FB] Klagen over alles behalve de koers ;)
Om er kort op in te gaan: we moeten hier ook niet allemaal positievo's hebben, dan wordt het 1 grote hivemind ;).
జ్ఞ‌ా
pi_133877902
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:41 schreef Zith het volgende:

[..]

Nee dat klopt inderdaad niet. Het werkt zo:

Je maakt een account aan op btc-e / bitstamp /etc... Dan laat je je verifyen (opsturen ID en bewijs address), dan gaan ze je rekeningnummer controleren... dan stuur je naar deze exchange wat geld. Van dit geld kun je vervolgens van andere users op de exchange bitcoins kopen: je geeft aan hoeveel bitcoins je wilt hebben voor welke prijs. Als er users zijn die aan jou die bitcoins willen verkopen voor de prijs die je aangeeft dan sluiten ze die deal en pakt de exchange automatisch hun bitcoins en jouw geld, en wisselt dit om.
Hoe weet je dat je niet van 'het huis' koopt en verkoopt?
pi_133877953
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:30 schreef Zith het volgende:

[..]

Je mag ook gerust aangeven dat deze user fout zit met zijn verhaal. Je weet best dat je op een exchange niet "2000 dollar per bitcoin kan vragen en nooit die dollars uit betaalt". Zo werken exchanges niet, dat weet je best, en je helpt de 'beginnende en ontwetende bitcoin user' niet door dit soort foutieve informatie te geven - door aan te geven dat dit een 'terecht punt' is laat je eventuele beginners met foute informatie naar de exchanges gaan. Dit terwijl je, zoals je vaak hebt aangegeven, het slecht vindt dat 'pro-bitcoiners' zoveel foute informatie geven aan beginners.

Verder, de scams die je in dat lijstje leest hebben niets met het bitcoin systeem te maken. Dit zijn mensen die in hun naitiveit bitcoins stuurden naar mensen die ze niet kennen (en vaak alleen als username op een forum kennen). Als ik 5.000 EUR naar http://gratis-geld.tv stuur en dit een scam blijkt te zijn dan is dit toch ook niet bewijs voor het falen van de EURO?

@zuchtje: als je op een exchange een sell order doet van 2000 per bitcoin dan worden die 2000 dollars per bitcoin gelijk afgetrokken van je account zonder dat je dit kan tegenhouden.
De vraag was niet hoe het werkt op een exchange, maar wat iemand belet om een exchange te starten en dit te doen. En niks houd zo'n persoon tegen verder ben ik het met je eens.

quote:
15s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:33 schreef Loveless85 het volgende:
sitting_elfling, ik had toch zeker nu je mod bent op BIT een wel iets neutralere opstelling verwacht. Natuurlijk slaan er hier vele door naar het positieve, maar jij bent toch wel het tegenovergestelde. Er zitten ook heus goeie kanten aan, en je geld is niet zomaar foetsie als je het ergens parkeert. Het is uiteraard onreguleerd, dus je moet er inderdaad wel even goed over nadenken / inlezen voor je zo je Bitcoins ergens in een online wallet of voor langere tijd bij een exchange parkeert.
Oh ik ben zeker positief hoor. Ik heb ze zelf ook, ben alleen kritisch. That's it. Ik zeg nergens dat ze geen goede kanten hebben, maar ze hebben net zo goed mindere kanten. Voor mij is het simpel, het kan me nu geld opleveren en dat is leuk maar ik ben nog niet overtuigd van het toekomstige plan. Ik zie te veel kenmerken die me doen denken aan allerlei soorten hypes en bubbles die ik de afgelopen jaren voor bij heb zien komen. Als alle baby ziektes weg zijn, alle users die geen geld meer zien in Bitcoins, ben ik oprecht benieuwd wat er overblijft! Dat maakt de discussie er niet minder om.

Men kan niet ontkennen dat het alle kenmerken van een bubble heeft. Men kan daarentegen ook niet ontkennen dat er potentie in zit.

Vandaar ook de open discussie die laagdrempelig is en open voor iedereen die interesse heeft.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133878128
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:42 schreef TimKuik het volgende:

[..]

Als jij er voor wilt zorgen dat je een sell order van 2000 euro per bitcoin wil neerzetten moet je dus die bitcoin wel al bij de exchange hebben staan. De exchange zorgt er voor dat de persoon die 2000 pegels neerlegt voor je bitcoin dat die persoon de coin daadwerkelijk krijgt.

Je kan niet zomaar 100 imaginary bitcoins aanbieden ofzo...

En andersom ook niet, je moet eerst geld naar de exchange overmaken voor je het daar kan uitgeven.
Ik maak een nieuwe exchange en wil zoveel mogelijk bitcoins in een zo snel mogelijke tijd. Ik beloof 2000 dollar voor je bitcoin. Je maakt je bitcoin over, en wacht op je geld. Na een uurtje vind je het wel heel lang duren en gaat je afvragen waarom de prijs zo hoog was. Dan kom je erachter en ligt er ergens een wallet met gestolen coins. Die 2000 dollar was eigenlijk te goed om waar te zijn.
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:07:07 #216
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133878543
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:09 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Realistisch. Iemand die realistisch is. Iemand die realistisch is stopt niet al zijn geld in een huis, of op blackjack, of in bitcoins, etc.
mja het risico van bitcoins is extreem groot en van een huis extreem laag, laten we het in perspectief houden.
als de koers niet stabiel gemaakt wordt wordt het nooit en te never een geaccepteerd betaalmiddel.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133878567
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:02 schreef zuchtje het volgende:
Je jaarsalaris van 60 bitcoins was afgelopen jaar 8050 euro waard. 670 euro per maand. Volgend jaar nog eens kijken ;)
Ja, toen, maar als ik er toen mee akkoord was gegaan waren we van de koers van dat moment uitgegaan, en zouden het ook aanzienlijk meer BTC per maand zijn geweest.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133878611
Bye bye Bitcoin

AMSTERDAM -
Voor welk probleem is de bitcoin eigenlijk een oplossing? Biedt het antwoord op deze vraag een verklaring voor de torenhoge waardering van deze munt of is er sprake van een gigantische hype?

Voor zieltogende webshops is de bitcoin in ieder geval een uitkomst. Aangezien het accepteren van bitcoins als betaalmiddel een patent middel blijkt om media-aandacht te genereren.

Zelfs Richard Branson accepteert nu bitcoins om een commerciële ruimtevlucht bij zijn Virgin Galactic te boeken. Branson is altijd te vinden voor een publicitair stuntje. En dit leidt de aandacht weer een beetje af van de vertragingen in zijn ruimtevaartprogramma.

Ook het kanaaleiland Alderney hoopt een graantje mee te pikken van de bitcoingekte: Het wil een eigen fysieke bitcoinmunt gaan slaan, die weer inwisselbaar is voor de virtuele.

Betaalmiddel

De werkelijkheid is echter dat een munt die zo volatiel is als de bitcoin feitelijk waardeloos is als betaalmiddel. Als de koers stijgt dan geeft immers niemand hem uit. En als de koers zakt als een baksteen dan wordt hij waarschijnlijk al snel niet meer geaccepteerd in welke webwinkel dan ook.

Waarom dan toch die hype over de bitcoin? En wat te denken van de onwaarschijnlijke waardestijging? Even terug naar het begin. De bitcoin is opgezet als een peer to peer internet betaalmiddel, welke het mogelijk maakt betalingen anoniem en zonder tussenkomst van banken – en dus kosteloos- uit te voeren.

Goud

De basale eigenschappen van deze ‘munt’ komen echter meer overeen met goud dan met valuta die een wettig betaalmiddel zijn (bijv. euro, dollar, yen) . Er kunnen namelijk na verloop van tijd geen bitcoins meer worden bijgedrukt. Hetgeen bitcoins theoretisch aantrekkelijk maakt voor monetaire doemdenkers die hyperinflatie, of het einde van de wereld - of beide - vrezen.

Anoniem

Het eerder genoemde aspect van de anonieme geldtransfer schijnt vooral criminele belangstelling te wekken. Het is dan ook wachten op de eerste ontvoering waar bitcoins als losgeld wordt geëist.

Het is echter de vraag of het zover komt. Betalen met bitcoins blijkt niet zo anoniem als het lijkt. Van iedere bitcoin worden de transacties geregistreerd in een publiek register. Autoriteiten kunnen door het combineren van bestanden waarschijnlijk meer informatie verkrijgen dan criminelen lief is. Wellicht is een discreet overhandigde envelop met geld vanuit crimineel perspectief toch ‘veiliger’ dan bitcoins.

Er zijn dan ook al weer alternatieven voor bitcoins opgedoken, de z.g.n. ‘Altcoins’ zoals bijv. Zerocoin, Litecoin, Annocoin en Peercoin, die beweren meer anonimiteit te bieden dan bitcoin.

Fraude

Sommige ontwikkelaars van altcoins blijken echter van hun eigen taart te snoepen en zichzelf rijkelijk te bedelen met hun eigen valuta om deze vervolgens snel om wisselen in dollars – Ponzi fraude dus.

Voor de goede orde: Ik heb nog geen bewijzen gezien dat er met bitcoins gesjoemeld wordt. Alhoewel de geheimzinnigheid rond de ontwikkelaars achter de bitcoin wel reden is voor enige gezonde achterdocht.

Toezicht

Een serieus probleem met bitcoins is het gebrek aan toezicht en clearing. Als uw ‘bitcoin portemonnee’ is gehackt of er is met een transactie iets fout gegaan, dan is er geen enkel loket waar u uw beklag kunt doen. Het is dan ‘helaas pindakaas’.

En dit geldt ook voor de maximale hoeveelheid bitcoins. Wij moeten de -onbekende!- ontwikkelaars maar op hun woord geloven dat er geen achterdeurtje in de bitcoin software is waar toch ongemerkt digitale munten kunnen worden bijgedrukt.

Hyperinflatie

Private munten die niet door overheden worden gegarandeerd hebben historisch gezien nooit een lang leven gekend. Het opduiken van vele bitcoin klonen is wat dat betreft al een teken aan de wand. Want als het zo gemakkelijk is om een virtuele munt te beginnen, wat betekent dit dan voor de toekomstige waarde ervan? Over hyperinflatie gesproken…

Maar nu even terug naar de eerste vraag: welk probleem lost bitcoin op? Het betalen in webshops is immers nog nooit zo eenvoudig geweest als nu. Inderdaad, er zijn transactiekosten. Maar in ruil hiervoor heeft u wel de mogelijkheid om verhaal te halen als er iets fout gaat.

Hype

Blijft over de vraag: waarom is de bitcoin dan toch zoveel geld waard? De woorden hype en kuddegedrag zijn hier zeker van toepassing. Maar er is ook wel degelijk enige substantie. Bitcoin is niet alleen gebakken lucht: Het laat zien dat het puur technische concept van een 100% digitale internetmunt niet alleen theorie is.

Het is alleen uiterst twijfelachtig of een bitcoin, of zijn klonen, kunnen bestaan zonder toezicht en backing van een staatsoverheid. Dit brengt mij bij een andere bedreiging voor de bitcoin: Stel dat de bitcoin ondanks alles toch een succes wordt. Dan zullen overheden, teneinde belastinginkomsten veilig te stellen, de bitcoin alsnog onder staatstoezicht dwingen. Catch-22 eigenlijk.

Bitcoin is met zijn grote volatiliteit wellicht een droom voor speculatieve traders. Beleggers dienen zich echter te realiseren dat zij een grote gok nemen. Historisch gezien bovendien een gok met een slecht trackrecord. Bye bye bitcoin… en uw investering.
pi_133878631
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:07 schreef Maanvis het volgende:

[..]

mja het risico van bitcoins is extreem groot en van een huis extreem laag, laten we het in perspectief houden.
als de koers niet stabiel gemaakt wordt wordt het nooit en te never een geaccepteerd betaalmiddel.
Het is een betaalsysteem en een ook een valuta. De waarde van een Bitcoin maakt voor het functioneren van het betaalsysteem niet uit.

The Fundamentals

First, Bitcoin must always be considered as two things: the payment network (Bitcoin) and the currency units (bitcoins). Condemnations of the latter can often be resolved with an understanding of the former. Satoshi should have named them differently to avoid this initial confusion.

When you suggest that bitcoins have “zero intrinsic value,” you are only considering the currency unit itself and ignoring the payment network. While I prefer the term “utility” over “intrinsic value” (because all value is subjective to the valuer), I may indeed admit that bitcoins, as currency units all by themselves, have no fundamental utility and are completely uninteresting. But – and this absolutely critical – the payment network has vast utility.

In fact, this network is probably one of the most valuable and consequential technologies currently on the planet. Some of us realized this a few years ago. Others are realizing it now. Many more will realize it in the future. The Bitcoin network is, fundamentally, a ledger of title controlled by no man. Ponder that for a moment. The transmission of value and ownership has thus just been severed from the State, not by impotent voting, but by the technological achievement of man.

Now, during the show, you agreed that perhaps this payment network has utility. So, if the network (Bitcoin) has utility, and only one currency is accepted on this network (bitcoins), and those bitcoins are scarce, then should not those units themselves command a market price? Who knows what that price should be, but there should be a price, no?

Any good that is useful and scarce will have a price (consider that air is useful but not scarce, and fish with three eyes are scarce but not useful, thus no price for either of them). Because the Bitcoin network is useful, and because only scarce bitcoin currency units are permitted on this network, the bitcoins themselves have a price. Indeed, they must have a price until the network is no longer useful, or the coins are no longer scarce.

This is not magic. It is not a Ponzi scheme or elaborate fraud. It’s just the market pricing something that it finds useful. As the network grows in usage, its utility subsequently grows, and thus scarce bitcoins appreciate further. Those who grabbed coins in the early days benefit hugely, just as those prospectors grabbing nuggets of gold out of the California foot hills did in the early days of the gold rush. Gold is not a pyramid scheme merely because early acquirers profit from later subsequent adoption and demand.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:10:32 #220
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_133878655
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:54 schreef zuchtje het volgende:
Ik maak een nieuwe exchange en wil zoveel mogelijk bitcoins in een zo snel mogelijke tijd. Ik beloof 2000 dollar voor je bitcoin. Je maakt je bitcoin over, en wacht op je geld. Na een uurtje vind je het wel heel lang duren en gaat je afvragen waarom de prijs zo hoog was. Dan kom je erachter en ligt er ergens een wallet met gestolen coins. Die 2000 dollar was eigenlijk te goed om waar te zijn.
Nog veel beter: neem een realistische prijs, handel eerst wat transacties naar tevredenheid af (en als je het goed doet als exchange houd je daar gewoon winst aan over), daarna heb je bekendheid, positieve ervaringen op forums, en kan je veel meer tegelijk binnenharken. Daarna vlucht je met je geld.
censuur :O
pi_133878690
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:09 schreef WebBeestje het volgende:
Bye bye Bitcoin

AMSTERDAM -

[...]
Oef ;( Welke kluns heeft dat nu weer geschreven? :{
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133878697
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:07 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ja, toen, maar als ik er toen mee akkoord was gegaan waren we van de koers van dat moment uitgegaan, en zouden het ook aanzienlijk meer BTC per maand zijn geweest.
Goed, 400 bitcoins. (4000 euro). Dan was het bedrijf nu failliet geweest.
pi_133878803
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:12 schreef zuchtje het volgende:
Goed, 400 bitcoins. (4000 euro). Dan was het bedrijf nu failliet geweest.
In mijn geval ben ik (mede) het bedrijf. Maar goed, we dwalen af. Ik zou liever een vast aantal BTC per maand ontvangen, dan een vast aantal euro's, waar ik dan een variabel aantal (in de praktijk meestal steeds minder) bitcoins voor moet kopen.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:16:27 #224
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133878821
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:54 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Ik maak een nieuwe exchange en wil zoveel mogelijk bitcoins in een zo snel mogelijke tijd. Ik beloof 2000 dollar voor je bitcoin. Je maakt je bitcoin over, en wacht op je geld. Na een uurtje vind je het wel heel lang duren en gaat je afvragen waarom de prijs zo hoog was. Dan kom je erachter en ligt er ergens een wallet met gestolen coins. Die 2000 dollar was eigenlijk te goed om waar te zijn.
Je kunt ook andere dingen verkopen en niet opsturen, marktplaats zit er vol mee.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133878871
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:15 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

In mijn geval ben ik (mede) het bedrijf. Maar goed, we dwalen af. Ik zou liever een vast aantal BTC per maand ontvangen, dan een vast aantal euro's, waar ik dan een variabel aantal (in de praktijk meestal steeds minder) bitcoins voor moet kopen.
Maar dat is dus het probleem. Een beetje kip-eiig. Een vast salaris aan bitcoins geeft je uiteindelijk een variabel aantal euros om uit te geven. Als je een hypotheek in euros hebt, dan is het een beetje jammer als je salaris ineens niet meer toereikend is. Was die ook in bitcoins, dan is het natuurlijk een stuk beter te doen.
pi_133878906
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:10 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Nog veel beter: neem een realistische prijs, handel eerst wat transacties naar tevredenheid af (en als je het goed doet als exchange houd je daar gewoon winst aan over), daarna heb je bekendheid, positieve ervaringen op forums, en kan je veel meer tegelijk binnenharken. Daarna vlucht je met je geld.
Dit is inderdaad een risico, zeker als de eigenaren van een exchange niet bekend zijn (ik noem een BTC-e). Bij exchanges als MtGox en Bitstamp is precies bekend wie de eigenaren zijn. Niet dat die niet kunnen vluchten maar je kunt het wel meewegen in een risicoanalyse. ;)
pi_133878953
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:16 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Je kunt ook andere dingen verkopen en niet opsturen, marktplaats zit er vol mee.
Alleen is een rekeningnummer traceerbaar en een Bitcoin-adres niet :)
pi_133878960
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:16 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Je kunt ook andere dingen verkopen en niet opsturen, marktplaats zit er vol mee.
Een bitcoin is makkelijker te verstoppen.
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:22:36 #229
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133879000
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:09 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Het is een betaalsysteem en een ook een valuta. De waarde van een Bitcoin maakt voor het functioneren van het betaalsysteem niet uit.
Jawel, want niemand zal geld in bitcoins bewaren omdat het zo volatile is.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133879021
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:20 schreef µ het volgende:

[..]

Yes.
Aha thnx.

Hoe kocht jij (of een andere gebruiker die hier op wil reageren) nou (over het algemeen/normaal gesproken) je bitcoins in?
pi_133879073
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:19 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dit is inderdaad een risico, zeker als de eigenaren van een exchange niet bekend zijn (ik noem een BTC-e). Bij exchanges als MtGox en Bitstamp is precies bekend wie de eigenaren zijn. Niet dat die niet kunnen vluchten maar je kunt het wel meewegen in een risicoanalyse. ;)
Bulgarije, baken van transparantie!

rank 74 op de Corruption Perceptions Index 2012
pi_133879078
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:23 schreef ulq het volgende:

[..]

Aha thnx.

Hoe kocht jij (of een andere gebruiker die hier op wil reageren) nou (over het algemeen/normaal gesproken) je bitcoins in?
Vroeger via mtgox, een paar via bitonic, tegenwoordig handel ik het meeste op bitstamp.
BIT / Waar handel jij? En welke currencies?
జ్ఞ‌ా
pi_133879146
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:25 schreef zuchtje het volgende:

[..]
rank 77 op de Corruption Perceptions Index 2013 blijkbaar
pi_133879152
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:25 schreef µ het volgende:

[..]

Vroeger via mtgox, een paar via bitonic, tegenwoordig handel ik het meeste op bitstamp.
BIT / Waar handel jij? En welke currencies?
Ok, nooit behoefte gehad om mee te profiteren van de aanzienlijk lagere koers op BTC-e?
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 16:28:24 #235
230491 Zith
pls tip
pi_133879162
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:22 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Jawel
Nee. Ik kan een betaling in bitcoins maken naar thuisbezorgd.nl voor de waarde van 10 EUR en thuisbezorgd.nl krijgt direct 10 EUR terug. Of de bitcoin nou 1 EUR is of 1000 EUR.

Voordeel? Je betaalt niet de fee's van PayPal/iDeal.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133879176
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:28 schreef ulq het volgende:

[..]

Ok, nooit behoefte gehad om mee te profiteren van de aanzienlijk lagere koers op BTC-e?
Lastiger met overboeken volgens mij.

En ik ga voor de long term, dus die minieme koersverschillen maken mij niet zo veel uit.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:30:26 #237
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133879233
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:20 schreef WebBeestje het volgende:

[..]

Alleen is een rekeningnummer traceerbaar en een Bitcoin-adres niet :)
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:21 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Een bitcoin is makkelijker te verstoppen.
Het lukt ze nu ook.
Punt is dat wat je hier beschreef gewoon een misdaad is, of je nu Bitcoins ontvangt of Euro's. Dat is een taak voor de politie om op te lossen.

(En waarschijnlijk zijn de Bitcoins nog beter/verder te volgen ook, bij Euro's eindigt de paper trail zodra het cash is, Bitcoin niet)
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133879247
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:22 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Jawel, want niemand zal geld in bitcoins bewaren omdat het zo volatile is.
BIT / Wat is Bitcoin nou eigenlijk?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133879362
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:30 schreef Maxbet het volgende:

[..]

[..]

Het lukt ze nu ook.
Punt is dat wat je hier beschreef gewoon een misdaad is, of je nu Bitcoins ontvangt of Euro's. Dat is een taak voor de politie om op te lossen.

(En waarschijnlijk zijn de Bitcoins nog beter/verder te volgen ook, bij Euro's eindigt de paper trail zodra het cash is, Bitcoin niet)
Wat doet het systeem met gestolen bitcoins? Ik dacht dat er alleen een veilige overdracht was, en dat de bitcoin zelf onveilig is.
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:35:04 #240
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133879395
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:34 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Wat doet het systeem met gestolen bitcoins? Ik dacht dat er alleen een veilige overdracht was, en dat de bitcoin zelf onveilig is.
Het systeem Bitcoin of het systeem overheid?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133879399
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:34 schreef zuchtje het volgende:
[..]
Wat doet het systeem met gestolen bitcoins? Ik dacht dat er alleen een veilige overdracht was, en dat de bitcoin zelf onveilig is.
Niets.

Tijd voor een bitcoin-police :P.
జ్ఞ‌ా
pi_133879480
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:30 schreef Maxbet het volgende:
(En waarschijnlijk zijn de Bitcoins nog beter/verder te volgen ook, bij Euro's eindigt de paper trail zodra het cash is, Bitcoin niet)
Dit vind ik wel een oprecht voordeel van bitcoins tov euro's :)
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133879518
Wat interesseert het nou iemand of een BTC in Afrika, daarna Australië en uiteindelijk in Europa is geweest. Dat volgen is dus niet interessant.
pi_133879548
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:35 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Het systeem Bitcoin of het systeem overheid?
bitcoin. Kunnen 'bad coins' van dubieuze transacties geweerd worden?
pi_133879549
Waarom daalt LTC?
derpina my love
pi_133879574
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:38 schreef derp het volgende:
Waarom daalt LTC?
Omdat Dijsselbloem ervoor waarschuwt natuurlijk :P
pi_133879583
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:38 schreef zuchtje het volgende:

[..]

bitcoin. Kunnen 'bad coins' van dubieuze transacties geweerd worden?
Jij kunt er best voor kiezen die dingen te weren ja. Maar hoe zie je dat voor je?
జ్ఞ‌ా
pi_133879590
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:40:28 #249
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133879596
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:38 schreef WebBeestje het volgende:
Wat interesseert het nou iemand of een BTC in Afrika, daarna Australië en uiteindelijk in Europa is geweest. Dat volgen is dus niet interessant.
Het maakt niet zoveel uit waar de coins precies zijn geweest. Maar die adressen kunnen dus wel gewoon in de gaten gehouden worden. Zodra je een redelijk bedrag zou willen omzetten naar fiat heb je een exchange nodig. Waar je je gegevens moet verifiëren. En dan ben je gewoon ouderwets het haasje.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133879621
quote:
waarom doet die persoon dat
dat is toch slecht
derpina my love
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 16:41:37 #251
230491 Zith
pls tip
pi_133879643
some men just want to watch the world burn
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133879702
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:41 schreef Zith het volgende:
some men just want to watch the world burn
En geld verdienen.
జ్ఞ‌ా
pi_133879729
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:38 schreef WebBeestje het volgende:
Wat interesseert het nou iemand of een BTC in Afrika, daarna Australië en uiteindelijk in Europa is geweest. Dat volgen is dus niet interessant.
http://www.newstatesman.c(...)-can-watch-real-time
http://www.reddit.com/r/S(...)bitcoin_tumbler_and/

Hoe de hacker van SheepMarketplace gevolgd is, erg interessant om te lezen.
pi_133879734
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:40 schreef µ het volgende:

[..]

Jij kunt er best voor kiezen die dingen te weren ja. Maar hoe zie je dat voor je?
Ik had het over 'het bitcoin-systeem'. Zegt de computer 'nee' als ik wat bitcoins steel en daarna uitgeef aan pizzas?
pi_133879737
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 10:47 schreef Maxbet het volgende:

[..]

De paper is geïntroduceerd op een mailinglist over cryptografie, een normale (zeker 5 jaar geleden) manier of een theorie of paper te laten toetsen door mensen uit je vakgebied en iets heel anders dan een obscuur forum.

De paper zelf is ook niet zo heel erg obscuur, het is zelfs erg begrijpelijk voor de leek. Linkje hieronder voor degene die zelf de moeite wil doen om de paper door te lezen:
http://bitcoin.org/bitcoin.pdf

[..]

Deze is een beetje onduidelijk imo. Hoe raak je de coins niet kwijt als je ze uit geeft? Dus is kan 1 Bitcoin een onbeperkt aantal keren uitgeven?

[..]

Er is een onderscheid tussen het krijgen van Bitcoins uit de blockreward, die inderdaad iedere 4 jaar gehalveerd wordt, en het verkrijgen van bitcoins uit transactie fee's. Hiervan is helemaal niet te zeggen dat het lastiger gaat worden. Daarvoor is variabele difficulty. Naarmate de rekenkracht van het netwerk zich uitbreidt gaat ook de difficulty omhoog. Dit heeft niks te maken met het aantal Bitcoins welke gemined zijn, en al zeker niet op korte termijn.

Voorbeeldje: Over een paar jaar gaat de blockreward van 25 BTC per block omlaag naar 12,5 BTC per block. Stel dat nu 60% van alle miners het niet meer waard vindt om te minen en iets anders gaat doen, dan is het dus effectief makkelijker geworden om een block te vinden en gaat je reward dus omhoog.

[..]

Het hoofddoel van minen is niet om fraudeurs te vinden, maar juist om legitieme betalingen te verwerken. Als resultaat hiervan zal een frauduleuze betaling dus ook opgemerkt en niet verwerkt worden. Mooi stukje van de Bitcoin.it wiki:

Mining is the process of adding transaction records to Bitcoin's public ledger of past transactions. This ledger of past transactions is called the block chain as it is a chain of blocks. The block chain serves to confirm transactions to the rest of the network as having taken place. Bitcoin nodes use the block chain to distinguish legitimate Bitcoin transactions from attempts to re-spend coins that have already been spent elsewhere.

De beloning is niet een bitcoin trouwens, maar de hele blockreward. Dat is momenteel 25 BTC + transactie fee's die in het block zaten verwerkt.

[..]

50 Miljoen? Wat wil deze meneer kopen? Accoord, om een nieuwe miner te ontwikkelen zal inderdaad wel zoiets kosten. Maar ook jij en ik kunnen gewoon nog miners kopen, zij het niet op een industriële schaal. Professionele miners zijn te koop vanaf ongeveer $250. En ja dat rijk worden van minen zal er waarschijnlijk niet meer inzitten als gewone man, maar lukt dat met andere dingen wel dan? Zoals bijvoorbeeld goud delven, dat lukte 100 jaar geleden misschien nog wel in je eentje met een schep, maar die tijd ligt ook ver achter ons.

[..]

Ben het er helemaal mee eens dat het met Bitcoin nog alle kanten op kan. Die schatting is alleen een beetje vreemd, waar haalt deze meneer zijn cijfers vanaf, en waarmee vergelijkt hij Bitcoin aangezien het de eerste in zijn soort is?

[..]

Bitcoins zelf zijn in Thailand helemaal niet illegaal, het verhandelen van currency zonder licentie wel. En aangezien er nog geen regels zijn voor Bitcoin in Thailand kun je ook nog geen licentie krijgen. Maar als ik een lokale supermarkt had in Thailand en ik wou Bitcoin aannemen zou dat gewoon moeten kunnen, een exchange opzetten waar je Bitcoins kunt kopen en verkopen (nog) niet.
Bron: http://www.techinasia.com/bitcoin-illegal-thailand/

[..]

Hoop dat dit mijn eerdere bericht wat duidelijker maakt.
Dank voor de nuancering. Ik zit zelf niet zo in de bitcoins, weet er zelf zo goed als niks vanaf. Een vriend van mij heeft een aantal bitcoins, dacht deel het artikel ook hier op fok.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_133879756
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:44 schreef zuchtje het volgende:
[..]
Ik had het over 'het bitcoin-systeem'. Zegt de computer 'nee' als ik wat bitcoins steel en daarna uitgeef aan pizzas?
Nope.
Hetzelfde als bij euro's dus ;). Je pizzaria om de hoek pakt jouw tientje ook aan, ongeacht of die uit een gestolen portemonnee komt of niet.
జ్ఞ‌ా
pi_133879830
quote:
3s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:45 schreef µ het volgende:

[..]

Nope.
Hetzelfde als bij euro's dus ;). Je pizzaria om de hoek pakt jouw tientje ook aan, ongeacht of die uit een gestolen portemonnee komt of niet.
slecht voorbeeld misschien.. Als ik de gestolen bitcoins op een exchange aanbied?
pi_133879845
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:43 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

http://www.newstatesman.c(...)-can-watch-real-time
http://www.reddit.com/r/S(...)bitcoin_tumbler_and/

Hoe de hacker van SheepMarketplace gevolgd is, erg interessant om te lezen.
danks!
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:47:53 #259
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133879858
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:44 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Dank voor de nuancering. Ik zit zelf niet zo in de bitcoins, weet er zelf zo goed als niks vanaf. Een vriend van mij heeft een aantal bitcoins, dacht deel het artikel ook hier op fok.
Dank voor de reactie, ik had hem niet meer verwacht als ik eerlijk ben.

Ik zeg ook niet dat ik het eens of oneens ben met dat artikel, is alleen zo jammer dat er in veel artikelen soms dingen rammelen of gewoon niet juist zijn. Kan me daar best erg aan irriteren, mensen geloven zulke dingen gewoon, terwijl het soms niet klopt.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133879869
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:47 schreef zuchtje het volgende:
[..]
slecht voorbeeld misschien.. Als ik de gestolen bitcoins op een exchange aanbied?
Gaat niemand over klagen.

Achteraf wellicht, zie maxbet's reactie hieronder.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:48:44 #261
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133879884
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:47 schreef zuchtje het volgende:

[..]

slecht voorbeeld misschien.. Als ik de gestolen bitcoins op een exchange aanbied?
Dan zul je je moeten legitimeren bij die exchange. En aangezien we de coins tot daar hebben kunnen volgen kan de politie gewoon aankloppen voor de gegevens.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:49:21 #262
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133879904
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:28 schreef Zith het volgende:

[..]

Nee. Ik kan een betaling in bitcoins maken naar thuisbezorgd.nl voor de waarde van 10 EUR en thuisbezorgd.nl krijgt direct 10 EUR terug. Of de bitcoin nou 1 EUR is of 1000 EUR.

Voordeel? Je betaalt niet de fee's van PayPal/iDeal.
je betaalt sowieso geen fees bij ideal en paypal en wel bij bitcoin als je wilt dat je transactie er snel doorheen komt.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:50:10 #263
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133879926
quote:
de waarde van je wallet fluctueert teveel om er stabiel geld in te kunnen bewaren.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133879928
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:49 schreef Maanvis het volgende:

[..]

je betaalt sowieso geen fees bij ideal en paypal
wat?
PayPal is ¤ 0,35 + 3,5% van de hoofdsom, iDEAL is ook verre van gratis: https://www.ideal-checkout.nl/ideal-tarieven-overzicht.html
pi_133879932
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:49 schreef Maanvis het volgende:

[..]

je betaalt sowieso geen fees bij ideal en paypal en wel bij bitcoin als je wilt dat je transactie er snel doorheen komt.
iDeal kost 50 cent per betaling, paypal 1% + standaard fee als ik het goed heb.

Dat kunnen winkels dus als korting geven :s).
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:50:46 #266
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133879949
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:49 schreef Maanvis het volgende:

[..]

je betaalt sowieso geen fees bij ideal en paypal en wel bij bitcoin als je wilt dat je transactie er snel doorheen komt.
Probeer eens wat te bestellen bij thuisbezorgd met iDEAL, kost gewoon ¤1 hoor. Met BTC betalen is goedkoper voor me. En normaal zie je de fee inderdaad niet omdat die in de prijs verwerkt zit. Maar geloof me (heb een webshop gehad) iDEAL is duur, en PayPal is nog 4 of 5 keer duurder.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133879957
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:50 schreef Maanvis het volgende:

[..]

de waarde van je wallet fluctueert teveel om er stabiel geld in te kunnen bewaren.
Nee hoor, er staat bij mij net zo veel bitcoin in als gisteren. Die wallet is prima ;)
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:51:39 #268
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133879975
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:50 schreef µ het volgende:

[..]

iDeal kost 50 cent per betaling, paypal 1% + standaard fee als ik het goed heb.

Dat kunnen winkels dus als korting geven :s).
ja en een winkel kan dat niet als korting geven bij een bitcoin transactie aangezien je bij deze transactie zelf de fee zult moeten betalen om de transactie door het netwerk heen te trekken.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:51:43 #269
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133879978
Zie nu trouwens dat ze dat adres van Sheep ook hebben getagd nu.
https://blockchain.info/a(...)JKm9ze1GYf67eKAUfXwP
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:52:18 #270
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133879996
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:50 schreef µ het volgende:

[..]

Nee hoor, er staat bij mij net zo veel bitcoin in als gisteren. Die wallet is prima ;)
Voor dat geld had je in januari 100 pizza en nu 700 pizza's en misschien straks weer 2 pizza's.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 16:52:21 #271
230491 Zith
pls tip
pi_133879998
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:51 schreef Maanvis het volgende:

[..]

ja en een winkel kan dat niet als korting geven bij een bitcoin transactie aangezien je bij deze transactie zelf de fee zult moeten betalen om de transactie door het netwerk heen te trekken.
En die fee is veel lager dan iDeal of Paypal.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133880010
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:51 schreef Maanvis het volgende:
[..]
ja en een winkel kan dat niet als korting geven bij een bitcoin transactie aangezien je bij deze transactie zelf de fee zult moeten betalen om de transactie door het netwerk heen te trekken.
Prijs van het artikel kan omlaag ;).
జ్ఞ‌ా
pi_133880039
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:51 schreef Maxbet het volgende:
Zie nu trouwens dat ze dat adres van Sheep ook hebben getagd nu.
https://blockchain.info/a(...)JKm9ze1GYf67eKAUfXwP
466,711.52948111 BTC
Damn.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:53:57 #274
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133880062
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:52 schreef Zith het volgende:

[..]

En die fee is veel lager dan iDeal of Paypal.
Maar de winkel kan die fee niet als korting geven. Ik werk voor een grote webshop, ideal betalen is gratis bij ons (net zoals bij meer dan de helft van de webshops die ik ken) maar ik kan ze niet gratis via bitcoin laten betalen want ze moeten zelf die transaction fee ophoesten om het geld bij ons te krijgen.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133880086
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:53 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Maar de winkel kan die fee niet als korting geven. Ik werk voor een grote webshop, ideal betalen is gratis bij ons maar ik kan ze niet gratis via bitcoin laten betalen want ze moeten zelf die transaction fee ophoesten om het geld bij ons te krijgen.
't is een keuze. Je kan ook zonder fee overboeken ;).
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:55:16 #276
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133880105
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:54 schreef µ het volgende:

[..]

't is een keuze. Je kan ook zonder fee overboeken ;).
Dan komt het geld dus niet bij ons aangezien zoals je zelf gisteren zei miners de transacties zonder fee laten liggen. Dan kun je 'vandaag besteld en betaald, morgen in huis' niet waarmaken, terwijl dat bij ideal gewoon wel kan.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133880154
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:55 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Dan komt het geld dus niet bij ons aangezien zoals je zelf gisteren zei miners de transacties zonder fee laten liggen. Dan kun je 'vandaag besteld en betaald, morgen in huis' niet waarmaken, terwijl dat bij ideal gewoon wel kan.
Dat zei ik niet. Ik zei dat ze het KUNNEN laten liggen ;).

Volgens mij zoek je problemen die er niet zijn ;). Betalen met bitcoin werkt. Je pizza is er bij thuisbezorgd sneller als je met BTC betaald dan als je met ideal betaalt ;).
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:56:53 #278
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133880176
quote:
3s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:53 schreef µ het volgende:

[..]

466,711.52948111 BTC
Damn.
Is omzet, dat adres is ook als escrow adres gebruikt.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:57:38 #279
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133880194
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:53 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Maar de winkel kan die fee niet als korting geven. Ik werk voor een grote webshop, ideal betalen is gratis bij ons (net zoals bij meer dan de helft van de webshops die ik ken) maar ik kan ze niet gratis via bitcoin laten betalen want ze moeten zelf die transaction fee ophoesten om het geld bij ons te krijgen.
Dan verdient de winkel meer geld, dus waarom zou die winkel geen Bitcoins willen aannemen?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  † In Memoriam † dinsdag 3 december 2013 @ 16:57:46 #280
230491 Zith
pls tip
pi_133880198
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:53 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Maar de winkel kan die fee niet als korting geven. Ik werk voor een grote webshop, ideal betalen is gratis bij ons (net zoals bij meer dan de helft van de webshops die ik ken) maar ik kan ze niet gratis via bitcoin laten betalen want ze moeten zelf die transaction fee ophoesten om het geld bij ons te krijgen.
iDeal is gratis voor de consument, niet de aanbieder. Jouw webshop zou dus de gemiddelde iDeal fee kunnen opzoeken en dit van de bitcoin-aankoop aftrekken (of maar een deel ervan zodat jullie nog wat meer winst krijgen).
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  dinsdag 3 december 2013 @ 16:59:33 #281
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133880259
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:56 schreef µ het volgende:

[..]

Dat zei ik niet. Ik zei dat ze het KUNNEN laten liggen ;).

Volgens mij zoek je problemen die er niet zijn ;). Betalen met bitcoin werkt. Je pizza is er bij thuisbezorgd sneller als je met BTC betaald dan als je met ideal betaalt ;).
Ik dacht dat dat filmpje dat je zelf in de OP hebt gezet juist zei dat transacties trager waren dan ideal..
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133880285
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:59 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik dacht dat dat filmpje dat je zelf in de OP hebt gezet juist zei dat transacties trager waren dan ideal..
Naar thuisbezorgd zijn ze instant ^O^.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:00:30 #283
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133880295
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:57 schreef Zith het volgende:

[..]

iDeal is gratis voor de consument, niet de aanbieder. Jouw webshop zou dus de gemiddelde iDeal fee kunnen opzoeken en dit van de bitcoin-aankoop aftrekken (of maar een deel ervan zodat jullie nog wat meer winst krijgen).
Daar gaat het niet om, het gaat er om dat je een belofte naar je consument waar moet kunnen maken en dat kan niet bij bitcoin aangezien de verificatie flaky is qua tijd.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:00:45 #284
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133880305
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:00 schreef µ het volgende:

[..]

Naar thuisbezorgd zijn ze instant ^O^.
Hoe komt dat?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133880325
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:00 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Hoe komt dat?
Ze gebruiken een betaalservice die geen confirmations nodig heeft ;).
జ్ఞ‌ా
pi_133880344
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 16:51 schreef Maxbet het volgende:
Zie nu trouwens dat ze dat adres van Sheep ook hebben getagd nu.
https://blockchain.info/a(...)JKm9ze1GYf67eKAUfXwP
Die mensen die daar om bitcoins bedelen via de comments door een kleine transactie naar dat adres te doen. _O-
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:02:15 #287
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133880358
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:01 schreef µ het volgende:

[..]

Ze gebruiken een betaalservice die geen confirmations nodig heeft ;).
Hoe weet je dan zeker dat de klant het geld ook op zijn rekening heeft staan? Bij ons gaat het over grote bedragen, gemiddeld 250,- per order.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:03:33 #288
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133880412
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:02 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Hoe weet je dan zeker dat de klant het geld ook op zijn rekening heeft staan? Bij ons gaat het over grote bedragen, gemiddeld 250,- per order.
¤250 kan prima zonder confirms. Zoek maar eens op wat een double spend (want dat is het risico wat je uitsluit met meer confirms) kost. Of je pakt 1 confirm, ben je ook in een minuut of 10 klaar.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:08:04 #289
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133880531
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:03 schreef Maxbet het volgende:
.
en 1 confirm is genoeg om zeker te weten dat de klant het bedrag ook heeft? daar gaat het me om, niet om double spends uit te sluiten...
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:14:29 #290
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133880704
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:08 schreef Maanvis het volgende:

[..]

en 1 confirm is genoeg om zeker te weten dat de klant het bedrag ook heeft? daar gaat het me om, niet om double spends uit te sluiten...
Daar heb je al helemaal geen confirms voor nodig. Je bent bang voor iets wat niet kan. Het enige waar je je zorgen over hoeft te maken is double spends in dit geval.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133880875
Koers blijft mooi rond de 1100$ zweven :)

Oh ja, raad eens wie er vandaag een Pimp abo heeft afgesloten in Bitcoins? :D
pi_133881038
Ik heb hieronder even een paint gemaakt waardoor mensen het systeem misschien wat makkelijker kunnen visualiseren. De volatiliteit van de prijs hangt af van hoeveel euro's en dollars er zich continu in het systeem bevinden als bitcoins. Of dit dan betaalsysteem-bitcoins zijn of valuta-bitcoins, dat maakt niet uit.

Op dit moment bevindt zich zo'n 12 miljard dollar in het Bitcoinsysteem en de prijs van een enkele bitcoin hangt daar direct van af. Wanneer in de toekomst het totaal aan waarde dat zich in het systeem bevindt nagenoeg gelijk blijft en misschien fluctueert met 1 of 2%, dan kan bitcoin pas worden gezien als echte valuta.

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:26:52 #293
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133881068
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:14 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Daar heb je al helemaal geen confirms voor nodig. Je bent bang voor iets wat niet kan. Het enige waar je je zorgen over hoeft te maken is double spends in dit geval.
maar in dat filmpje ind e OP hebben ze het over een complex verificatietraject om te kijken of je de bitcoins wel hebt...
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133881296
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:08 schreef Maanvis het volgende:

[..]

en 1 confirm is genoeg om zeker te weten dat de klant het bedrag ook heeft? daar gaat het me om, niet om double spends uit te sluiten...
Ja, het Bitcoin netwerk is inmiddels zo belachelijk groot en krachtig dat het voor een eenling die iets voor een paar duizend Euro koopt niet uitkan om ook maar een poging te doen voor een double spend attack.

Zodra de betaling verschijnt (zonder confirmatie) zou je nu wel al kunnen stellen dat het binnen komt.
Voor een broodje hamburger is 0 confirms (puur de broadcast dat het er aan komt) meer dan voldoende.

3 tot 6 confirmations is voor veel exchanges de standaard, vooral omdat het daar soms om vele tienduizenden Euro's gaat en een uurtje wachten geen probleem is. Maar ook m'n BItstamp deposit van gisteren was er al in een half uurtje (3 confirmations).
pi_133881326
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:20 schreef MaGNeT het volgende:
Koers blijft mooi rond de 1100$ zweven :)

Oh ja, raad eens wie er vandaag een Pimp abo heeft afgesloten in Bitcoins? :D
0,075 BTC? _O_
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:37:14 #296
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133881355
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:34 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ja, het Bitcoin netwerk is inmiddels zo belachelijk groot en krachtig dat het voor een eenling die iets voor een paar duizend Euro koopt niet uitkan om ook maar een poging te doen voor een double spend attack.

Zodra de betaling verschijnt (zonder confirmatie) zou je nu wel al kunnen stellen dat het binnen komt.
Voor een broodje hamburger is 0 confirms (puur de broadcast dat het er aan komt) meer dan voldoende.

3 tot 6 confirmations is voor veel exchanges de standaard, vooral omdat het daar soms om vele tienduizenden Euro's gaat en een uurtje wachten geen probleem is. Maar ook m'n BItstamp deposit van gisteren was er al in een half uurtje (3 confirmations).
Er is wel één punt om op te letten. Geef de klant het bedrag + fee en kijk of er daadwerkelijk de fee bij zit. Je wil geen betalingen zonder fee accepteren imo.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133881362
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:36 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

0,075 BTC? _O_
:)
pi_133881633
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:48:23 #299
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133881666
quote:
Je zou toch verwachten dat ze zelf capabele werknemers hebben..
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133881724
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:38 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Ik zou vol in CENT en COL gaan.

SPOILER: disclaimer
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
CENT (ook wel Pennies) sowieso niet, iedere 9 dagen vertienvoudigt het aantal vanwege een bug in het PoS systeem (proof of stake).

Het is wel leuk als je ze in je wallet hebt. Je stopt er 10,000 in en na 9 dagen zijn het er 100,000.
Dat werkt alleen in een eigen wallet, niet bij een exchange.
pi_133881779
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:48 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Je zou toch verwachten dat ze zelf capabele werknemers hebben..
Dat dachten ze bij Kodak ook toen de digitale camera's kwamen en Kodak volhield dat fotorolletjes de toekomst hadden :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')