abonnement Unibet Coolblue
pi_133846831
Veelgestelde vragen
Wat zijn bitcoins

Bitcoins zijn een nieuw soort digitale valuta waarbij de transacties alleen via internet afgerond kunnen worden. Nu denk je waarschijnlijk iets in de lijn van wat is er mis met de euro of de dollar dan? Bitcoins hebben het grote voordeel dat ze niet vast zitten aan een plaatselijke economie of aan een bank. Bitcoins zijn een gedecentraliseerde munteenheid. Hierdoor zijn ze ook een stuk minder beïnvloedbaar door koersverschillen of plaatselijke conflicten. Bitcoins maken gebruik van een enorm peer-to-peer netwerk om elke transactie te controleren op echtheid en fraude. Hierdoor is het ook onmogelijk om de koers te manipuleren. De hoge mate van encryptie die word toegepast maakt het ook vrijwel onmogelijk om het geheel te hacken. Transacties worden zo gecheckt dat bitcoins slechts eenmaal uitgegeven kunnen worden en alleen door rechtmatige eigenaar. Een ander enorm voordeel (of nadeel voor sommige zaken) is dat het gebruik en de transacties van bitcoins geheel anoniem is. De enige voor van identificatie die je nodig hebt voor een transactie is iemands adres dat bestaat uit een lange rij van ongeveer 33 willekeurige getallen en nummers, en nergens is daar een naam aan gekoppeld.

Waar worden bitcoins voor gebruikt?

In principe kunnen bitcoins voor alles worden gebruikt waar normale valuta ook voor gebruikt kan worden, zowel online als offline. Het probleem is echter dat bitcoins nog lang niet zo geaccepteerd zijn als de normale valuta, maar gelukkig zit er een snel stijgende groei in, vooral op internet omdat de transacties niet volbracht kunnen worden zonder internetverbinding. Er zijn meerdere webshops die tegenwoordig ook bitcoins accepteren en websites die puur draaien om handel via bitcoins schieten ook als paddenstoelen uit de grond. Om een voorbeeld te geven kun je bijvoorbeeld bij forbitcoin alle services aanbieden die jij wilt in ruil voor bitcoins. Natuurlijk kun je hier ook je bitcoins uitgeven aan services van anderen. De services kunnen enorm variëren van een website opzetten of muzieklessen aanbieden tot het doen van een gek dansje voor de webcam. De meeste services en transacties worden geheel online afgehandeld en dit soort websites zijn dan ook ideaal om thuis achter je pc een extra zakcentje te verdienen mits je de mensen kan overhalen dat jouw diensten de moeite waard zijn.

Een andere optie is om je bitcoins direct te verkopen in ruil voor geld. Websites als mtgox faciliteren de in en verkoop van bitcoins. Je kan hier je bitcoins ter verkoop aanbieden en de prijs die je wilt ontvangen erbij zetten. Een mogelijke koper zal aangeven hoeveel hij er wil en wat hij hiervoor wil betalen. Mtgox zal dan zo goed als mogelijk aan de eisen van verschillende kopers voldoen door transacties te combineren. Het kan dus wel zo zijn dat je iets minder of meer voor je bitcoins krijgt of betaald, maar mocht dit teveel afwijken dan gaat de transactie over het algemeen niet door.

Welke crypto-coins zijn er behalve Bitcoin nog meer?
Een overzichtje van (alle?) crypto-coins vind je hier.
Let op voor zogenaamde scamcoins; coins waar je niets aan hebt, en enkel de portemonnee van de oprichter/bedenker spekt.

Waarom is de koers op Mt.Gox zo hoog en elders zo laag?
Mt.Gox heeft te maken met (lage?) limieten van de bank waardoor ze uitbetalingen (withdrawals) pas na enkele weken kunnen doen. Daarom ligt de prijs daar dus hoger.
Er zijn diverse exchanges met elk hun nadelen en voordelen.

Kent iemand bter.com en cryptsy.com? Waarom komen mijn coins niet aan?
De genoemde websites zijn niet geheel stabiel waardoor coins soms laat worden bijgeschreven. Ook kan het wegens deze problemen voorkomen dat je een tijdje geen bitcoins naar je eigen wallet kan oversturen.

Waar kan ik Bitcoins (ver)kopen?
1. Via een exchange (bijvoorbeeld bitstamp.net of btc-e.com). Voordelen: altijd kopen en verkopen tegen de marktprijs. Nadelen: duurt lang voor je geld op een exchange hebt staan, en je hebt te maken met soms hoge fees.
2. Via een site als bitonic.nl. Voordelen: je hebt direct je bitcoins en kunt afrekenen met iDEAL. nadelen: je betaalt doorgaans meer dan je op een exchange zou betalen.

Ik kan geen betaling versturen terwijl ik wel genoeg BTC in mijn wallet heb?
Bovenop je betaling komt (niet altijd automatisch!!!) nog een fee (van meestal 0,0001 BTC), houd er dus rekening mee dat je maximaal je saldo min de fee kunt overboeken. Je kan ook zonder fee overboeken, maar dan kan een overboeking dagen duren.

Wat zijn die groene en rode rechthoekjes met zwarte stokjes eraan die je op sommige beurssites ziet?
Die rechthoekjes (candles) geven de prijzen van de trades weer die plaats vonden in een bepaald tijdsframe. De ene kant van het gekleurde rechthoekje is de openingspijs, de andere kant de laatste prijs in dat tijdsvak. Als de prijs stijgt is de candle groen, anders rood. De streepjes geven weer voor welke prijzen er nog meer gehandeld is in die tijdsperiode.

Welke exchanges zijn er?
Er zijn enkele grote exchanges:
btc-e.com: handelen in de meest bekende coins; je moet minimaal ¤ 2000,- storten als je geld wil storten.
mtgox.com: handelen in Bitcoin; kan weken/maanden duren voor je je geld op je rekening hebt staan
bitstamp.net: handelen in Bitcoin

Hoe koop ik snel Litecoins (of andere coins)?
Koop Bitcoins bij een site als bitonic.nl, stuur je Bitcoins naar een exchange (bijvoorbeeld btc-e.com), en 'ruil' ze daar in voor de coins die je wil.

Waar houden jullie de koersen in de gaten?
http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd
http://bitcoinity.org/markets/mtgox/USD
http://bitcoin.clarkmoody.com
Soms kun je switchen naar een andere exchange/coin om daar de koers op te volgen.

Ik heb Bitcoins verzonden, maar ze komen niet aan!
Zoek het nummer van je transactie op, of je persoonlijke Bitcoinadres als je je transactienummer niet kunt vinden. Vul die hier in de zoekbalk in, klik op Search, en kijk hoeveel keer je transactie is bevestigd. Als dat minder dan 7 keer is dan is je transactie nog onderweg (sommige exchanges eisen minimaal 7 bevestigingen, andere weer 3, en zo kan dat overal verschillen), anders kun je het beste contact opnemen met de helpdesk van de exchange waar je je coins heen hebt gestuurd.

Is het veilig al mijn coins op een exchange te laten staan?
Je geeft daarmee je coins in handen van iemand die je niet kent. Over het algemeen wordt in deze topicreeks iedereen op het hart gedrukt de coins in eigen beheer te houden. Er zijn voorbeelden te noemen van exchanges of online wallets die er plots met alle coins vandoor gingen, zonder ook maar een spoor achter te laten. Probeer daarom zoveel mogelijk coins in eigen beheer te houden (maar wees er uiteraard wel zuinig op; weg = weg!).

Meer exchanges plus de marktposities vind je hier.

[ Bericht 59% gewijzigd door Maxbet op 03-12-2013 12:53:40 ]
జ్ఞ‌ా
  Boks-Chick dinsdag 3 december 2013 @ 09:43:12 #2
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_133868788
Nou dan gooi ik hem er gelijk maar in, als supern00b in dit gebeuren:

Ik heb net het info topic in lekentaal ( _O_ ) gelezen hoe het ontstaan is. So far so good.

Maar wtf is het nou? Ja digitaal geld, maar hoe dan :@.
Ik bedoel, hoe kan het dat je er mee kan betalen als ware het gewoon geld :?
En waarom lijkt alles er van overtuigd dat bitcoins blijven bestaan, en je dus niet giga je geld letterlijk weggooid, zoals mensen - als ik het goed begrepen heb - is overkomen in dat secondlife (? zo heette dat toch :o?) gebeuren? Hele meutes hebben daarin toen geinvesteerd, maar dat is allemaal giga down the drain enzo?

Oftewel: ik snap er geen klote van, kan iemand het in lekentaal uitleggen, en wat zou ik er aan hebben/er mee kunnen?
lolwut
  dinsdag 3 december 2013 @ 10:00:08 #3
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_133869124
Tsja, dat is net als goud en zilver, als niemand meer koopt dan is het ook geen klap meer waard. Lijkt me.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:27:36 #4
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133872247
quote:
19s.gif Op dinsdag 3 december 2013 09:43 schreef BrandX het volgende:
Nou dan gooi ik hem er gelijk maar in, als supern00b in dit gebeuren:

Ik heb net het info topic in lekentaal ( _O_ ) gelezen hoe het ontstaan is. So far so good.

Maar wtf is het nou? Ja digitaal geld, maar hoe dan :@.
Ik bedoel, hoe kan het dat je er mee kan betalen als ware het gewoon geld :?
En waarom lijkt alles er van overtuigd dat bitcoins blijven bestaan, en je dus niet giga je geld letterlijk weggooid, zoals mensen - als ik het goed begrepen heb - is overkomen in dat secondlife (? zo heette dat toch :o?) gebeuren? Hele meutes hebben daarin toen geinvesteerd, maar dat is allemaal giga down the drain enzo?

Oftewel: ik snap er geen klote van, kan iemand het in lekentaal uitleggen, en wat zou ik er aan hebben/er mee kunnen?
Ik link voor nu even naar de OP van het lopende topic, daar staan veel antwoorden in op je vragen.
Op een later tijdstip zal ik eens de tijd nemen om voor dit topic een goede OP te maken met de meest gestelde vragen.

AEX / Bitcoin en andere cryptocurrencies #74 | De tijd zal het leren
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:42:19 #5
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_133872629
Voor in de OP: http://www.bitcoins.com/
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
pi_133872723
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:42 schreef donroyco het volgende:
Voor in de OP: http://www.bitcoins.com/
Toegevoegd hier: BIT / Informatietopic voor dummies: informatie en FAQ . Zal de OP hier ook even editen.
జ్ఞ‌ా
pi_133872759
Misschien een ideetje om de OP van BIT / [SC] Cryptocurrencies #35 - Fok!Pump™ in deze OP of in BIT / Informatietopic voor dummies: informatie en FAQ te zetten?
  Boks-Chick dinsdag 3 december 2013 @ 12:48:42 #8
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_133872853
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:27 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Ik link voor nu even naar de OP van het lopende topic, daar staan veel antwoorden in op je vragen.
Op een later tijdstip zal ik eens de tijd nemen om voor dit topic een goede OP te maken met de meest gestelde vragen.

BIT / Bitcoin en andere cryptocurrencies #74 | De tijd zal het leren
Dank :*
Maar ik lees dat en lees abracadabra ;( bitblokken, data blokken proof of weet ik het wat..
da's geen jip en janneke voor deze totale n00b. -O-
Ik zie totaal niet wat ik er nou mee zou kunnen enzo, behalve dingen kopen op internet wat ik met mijn iDeal of CC ook kan :o
lolwut
pi_133872903
quote:
19s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:48 schreef BrandX het volgende:

[..]

Dank :*
Maar ik lees dat en lees abracadabra ;( bitblokken, data blokken proof of weet ik het wat..
da's geen jip en janneke voor deze totale n00b. -O-
Ik zie totaal niet wat ik er nou mee zou kunnen enzo, behalve dingen kopen op internet wat ik met mijn iDeal of CC ook kan :o
Met CC moet je aanzienlijke kosten dokken. Met iDeal ben je gebonden aan de banken, wat omslachtig is. Los van de feit dat internationale sites iDeal niet ondersteunen.
pi_133872915
quote:
19s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:48 schreef BrandX het volgende:

[..]

Dank :*
Maar ik lees dat en lees abracadabra ;( bitblokken, data blokken proof of weet ik het wat..
da's geen jip en janneke voor deze totale n00b. -O-
Ik zie totaal niet wat ik er nou mee zou kunnen enzo, behalve dingen kopen op internet wat ik met mijn iDeal of CC ook kan :o
Ik opteer ook voor een jip en janneke topic
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_133872923
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:50 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ik opteer ook voor een jip en janneke topic
Helpt dit:

BIT / Informatietopic voor dummies: informatie en FAQ

? :s)
జ్ఞ‌ా
  Boks-Chick dinsdag 3 december 2013 @ 12:52:33 #12
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_133872958
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:50 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Met CC moet je aanzienlijke kosten dokken. Met iDeal ben je gebonden aan de banken, wat omslachtig is. Los van de feit dat internationale sites iDeal niet ondersteunen.
wat is er omslachtig aan een bank gebruiken :@?
Een CC heb ik, dus die kosten voor mn CC heb ik los van het feit of ik er iets mee op inet koop of niet. En met mijn CC kan ik op internationale sites gewoon terecht.

Echt, ik probeer het te snappen :o want hou wel van nieuwe dinkies enzo, maar ik snap er gewoon geen hol van waarom bitcoins nou zo tof ende ofde handig zijn tov gewoon mijn CC
lolwut
  Boks-Chick dinsdag 3 december 2013 @ 12:52:55 #13
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_133872972
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:50 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ik opteer ook voor een jip en janneke topic
*;

Jip en janneke voor de echte 100% n00bs _O_
lolwut
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:56:18 #14
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133873078
Ik heb de OP een beetje aangepast, misschien is dit iets duidelijker?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  Boks-Chick dinsdag 3 december 2013 @ 12:56:39 #15
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_133873090
quote:
Nee -O-

dit
quote:
Hoe ontstaan bitcoins?
Bitcoins worden "gemined". Mensen die minen helpen mee om de transacties op het bitcoinnetwerk te versterken. Als je dit goed doet, vind je een "blok". Bij het vinden van zo'n blok hoort een beloning. Vroeger was de belonging 50 bitcoin per blok (ongeveer elke 10 minuten wordt er een blok gevonden). Na 210000 blokken gaat de beloning in tweeen. Momenteel is de beloning 25 bitcoin, en die beloning wordt steeds kleiner. Hierdoor komt er maar een maximum van 21 000 000 bitcoins. De 21 miljoenste bitcoin zal ongeveer in het jaar 2140 worden gegenereerd.
say what :?

en wat ik eerder vroeg:

quote:
19s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:48 schreef BrandX het volgende:

Ik zie totaal niet wat ik er nou mee zou kunnen enzo, behalve dingen kopen op internet wat ik met mijn iDeal of CC ook kan :o

qoute in qoute:

wat is er omslachtig aan een bank gebruiken ?
Een CC heb ik, dus die kosten voor mn CC heb ik los van het feit of ik er iets mee op inet koop of niet. En met mijn CC kan ik op internationale sites gewoon terecht.

Echt, ik probeer het te snappen want hou wel van nieuwe dinkies enzo, maar ik snap er gewoon geen hol van waarom bitcoins nou zo tof ende ofde handig zijn tov gewoon mijn CC
lolwut
pi_133873139
quote:
nee, da's niet jip en janneke genoeg eik ;(
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_133873155
quote:
19s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:48 schreef BrandX het volgende:

[..]

Dank :*
Maar ik lees dat en lees abracadabra ;( bitblokken, data blokken proof of weet ik het wat..
da's geen jip en janneke voor deze totale n00b. -O-
Ik zie totaal niet wat ik er nou mee zou kunnen enzo, behalve dingen kopen op internet wat ik met mijn iDeal of CC ook kan :o
De kracht van bitcoin is dat het zonder banken werkt. De prijs is afhankelijk van wat de community het waard vind. Meer vraag is hogere prijs. Met BitCoins is het mogelijk om wereldwijd 'financiele' transacties te doen, zonder x% fee van banken / iDeal en anderen of 4 dagen te wachten op SEPA-transfers.

edit: en je hoeft geen andere valuta's te hebben. Als ik iets in Amerika wil kopen, moet ik aan $ komen. Als ik BitCoins koop en ze naar een Amerikaan stuur, kan die Amerikaan er weer voor kiezen om ze te verkopen voor $ op een exchange. Een wereldwijde munt, zonder valuta-gezeik.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133873191
quote:
19s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:56 schreef BrandX het volgende:

[..]

Nee -O-

dit

[..]

say what :?

en wat ik eerder vroeg:

[..]

Je kunt er inderdaad hetzelfde mee ^O^.

Alleen zijn de kosten lager, gaat het sneller en kan het niet worden geblokeerd door banken ^O^.
జ్ఞ‌ా
pi_133873213
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:58 schreef Mirjam het volgende:

[..]

nee, da's niet jip en janneke genoeg eik ;(
Vraag het maar hier *O*. Aan de hand van de vragen kunnen we dat topic dan aanpassen ;). Ik doe het zelf al jaren, dus voor mij is het niet zo snel duidelijk wat er voor de beginners onduidelijk is :*.
జ్ఞ‌ా
  Boks-Chick dinsdag 3 december 2013 @ 13:01:43 #20
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_133873262
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:59 schreef µ het volgende:

[..]

Je kunt er inderdaad hetzelfde mee ^O^.

Alleen zijn de kosten lager, gaat het sneller en kan het niet worden geblokeerd door banken ^O^.
ok, en hoe weet ik hoe het te vertrouwen is?
Vast een rare vraag gezien alle ''believers en users'' ( ;)) hier, maar ik denk nu alleen maar: het is wat de gek er voor geeft, ik gooi geld (''echt'') geld weg als ik die inruil voor bitcoins, anderen worden er rijk van en ik alleen maar arm etc :')

Het gaat er gewoon niet echt in bij mij (nog) vrees ik.
lolwut
pi_133873374
quote:
19s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:01 schreef BrandX het volgende:

[..]

ok, en hoe weet ik hoe het te vertrouwen is?
Vast een rare vraag gezien alle ''believers en users'' ( ;)) hier, maar ik denk nu alleen maar: het is wat de gek er voor geeft, ik gooi geld (''echt'') geld weg als ik die inruil voor bitcoins, anderen worden er rijk van en ik alleen maar arm etc :')

Het gaat er gewoon niet echt in bij mij (nog) vrees ik.
De waarde ervan is inderdaad puur een kwestie van vraag en aanbod. Zodra niemand er meer in gelooft is er geen vraag meer, en stort de waarde ervan in.

Zolang er echter mensen zijn die er in geloven heeft het waarde, en met die waarde kun je van alles kopen met je bitcoins (pizza's bijvoorbeeld, op thuisbezorgd.nl).

Op dit moment wordt het wereldwijd wat bekender allemaal, maar het kan nog steeds instorten. Zie het als een investering/belegging in iets wat mogelijk het betaalsysteem wereldwijd kan veranderen.
Maar het blijft risicovol.
pi_133873431
quote:
19s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:01 schreef BrandX het volgende:
[..]
ok, en hoe weet ik hoe het te vertrouwen is?
Voor een niet-programmeur is dat wat lastig inderdaad.

Alle bitocins bij elkaar zijn nu $12 000 000 000. Mensen proberen het continu te 'hacken' (de 'prijs' is groot!). En tot nu toe is dat niet gelukt.
quote:
Vast een rare vraag gezien alle ''believers en users'' ( ;)) hier, maar ik denk nu alleen maar: het is wat de gek er voor geeft, ik gooi geld (''echt'') geld weg als ik die inruil voor bitcoins, anderen worden er rijk van en ik alleen maar arm etc :')

Het gaat er gewoon niet echt in bij mij (nog) vrees ik.
Zelf weten *O*. Sommige mensen zien het ook als goede investering. En het gemak vanwereldwijd geld versturen kan een pre zijn ;)
జ్ఞ‌ా
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 december 2013 @ 13:35:52 #23
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_133874355
Hoe rendabel is het om nu nog te beginnen met minen en wat is de beste coin om te minen?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_133874740
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:35 schreef Nattekat het volgende:
Hoe rendabel is het om nu nog te beginnen met minen en wat is de beste coin om te minen?
Bitcoin in ieder geval niet:
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 22:02 schreef Jace_TBL het volgende:
De rekenkracht van het netwerk neemt zo snel toe, dat als je nu een stuk mining hardware koopt, deze waarschijnlijk in zijn hele levensduur nooit het aantal bitcoins zal opleveren wat ie kost (nog even los van de stroomkosten).

In theorie kun je er dan nog wel aan verdienen door bijvoorbeeld nu 2 BTC = $1900 uit te geven, en dan op termijn 1.3 bitcoin te minen wat over een jaar bijvoorbeeld $7000 waard is, maar dan had je dus beter gewoon die 2 BTC kunnen houden. Of nu direct die BTC kopen, in plaats van moeilijk doen met zo'n miner.

Niet meer aan beginnen dus, het heeft geen zin meer.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133874811
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 13:04 schreef Waterdrinker het volgende:
De waarde ervan is inderdaad puur een kwestie van vraag en aanbod. Zodra niemand er meer in gelooft is er geen vraag meer, en stort de waarde ervan in.
Dit geldt overigens ook voor euro's, dollars en goud.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')