 
		 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			quote:Op zaterdag 28 september 2013 16:41 schreef minilot het volgende:
Enneh, we zijn op de 1 na laatste pagina..
Alvast voor de volgende opvolgtopic-starter:
Titel van topicreeks graag vervangen door Vegetarisch en veganistisch eten!
Merci!
 
											 
			 
			
			
			Op dit moment wel Noek, ik wil weten wat het doet... alleen met eten trouwens hoor, ik ga nietquote:
 
 
 
			 
			
			
			Zou je misschien deze you tube in de OP erbij willen plaatsen, ter informatie.quote:Op maandag 30 september 2013 12:13 schreef GimmeGore het volgende:
Ik denk dat het lage energiepeil/niet lekker in je vel etc niet geheel bangmakerij is hoor. Als jij van de ene op de andere dag heel anders gaat eten dan je lichaam gewend is, dan is het niet heel vreemd dat je je een tijdje "anders" voelt. En dat hoeft niet positief te zijn.
 
											 
			 
			
			
			Sorry dat ik niet elke bladzij terug ga lezen hoor...quote:

Dan spam je dit topic lekker helemaal vol met al je razend interessante linkjes, en open je zelf een nieuw deel.quote:Op maandag 30 september 2013 12:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar ik vind het jammer dat er niets met de OP is gedaan, er waren heel veel nuttige linkjes
die toegevoegd hadden kunnen worden, maar ja
 
			 
			
			
			quote:Op maandag 30 september 2013 13:38 schreef GimmeGore het volgende:
[..]
Sorry dat ik niet elke bladzij terug ga lezen hoor...
[..]
Dan spam je dit topic lekker helemaal vol met al je razend interessante linkjes, en open je zelf een nieuw deel.
 
											 
			 
			
			
			Tijd niet gezien? Gaat het nog steeds goed?quote:Op maandag 30 september 2013 13:40 schreef sararaats het volgende:
binnenkort de groentenburger bakken
 
			 
			
			
			ja hoor. ik heb wel last van hoofdpijn die niet van m'n ogen komt. waarschijnlijk de medicatie.quote:Op maandag 30 september 2013 13:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Tijd niet gezien? Gaat het nog steeds goed?
 
			 
			
			
			Ah, oké ik weet niet welke medicatie je hebtquote:Op maandag 30 september 2013 13:43 schreef sararaats het volgende:
[..]
ja hoor. ik heb wel last van hoofdpijn die niet van m'n ogen komt. waarschijnlijk de medicatie.
 als je maar verstandig blijft eten dan,
  als je maar verstandig blijft eten dan, 
											 
			 
			
			
			Je zegt het maar, FANN. Ik ben er ook nogquote:Op maandag 30 september 2013 12:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Maar ik vind het jammer dat er niets met de OP is gedaan, er waren heel veel nuttige linkjes
die toegevoegd hadden kunnen worden, maar ja
 
											 
			 
			
			
			quote:Op maandag 30 september 2013 13:45 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je zegt het maar, FANN. Ik ben er ook nog
 Gelukkig wel!
  Gelukkig wel!   
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Cymbalta (AD) en de Pilquote:Op maandag 30 september 2013 13:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah, oké ik weet niet welke medicatie je hebtals je maar verstandig blijft eten dan,
er staan veel tips in de nieuwe OP
 
			 
			
			
			Ah, oké dat eerste moest ik even googelen, want ik ben geen dokter natuurlijkquote:
 
 Bedoel je 4x per week? Of gewoon 4x zomaar voor een keertje, en is die groenteburger danquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:13 schreef sararaats het volgende:
[..]
eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjes
link in sig
 
  
  
			 
			
			
			 
  ) kun je bijzonder lekkere, hartige sauzen maken voor plantaardige nacho's, pasta's, burrito's en nog veel meer.
 ) kun je bijzonder lekkere, hartige sauzen maken voor plantaardige nacho's, pasta's, burrito's en nog veel meer.  
			 
			
			
			 voordat ik daar doorheen ben duurt wel even maar ik blijf gewoon lekker doorprinten
  voordat ik daar doorheen ben duurt wel even maar ik blijf gewoon lekker doorprinten   
  
  
  
			 
			
			
			Cashewnoten worden in de Indiase keuken vaak gebruikt als basis voor curry. Google bijv eens op "malai kofta", vegetarische balletjes op basis van aardappelen met een cashew saus. Of kijk hier.quote:Op maandag 30 september 2013 16:56 schreef minilot het volgende:
Die jullie wel 'ns wat met cashewnoten voor 'kazige' sauzen? Met dingen als ciderazijn, peper, gerookt paprikapoeder en vooral edelgist (waaaaaanzinnig spul) kun je bijzonder lekkere, hartige sauzen maken voor plantaardige nacho's, pasta's, burrito's en nog veel meer.
 
			 
			
			
			Turkse toko's, biologische winkels of supermarkt?quote:
 
  
  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ja, ik ga het écht wel een keer proberen hoorquote:Op maandag 30 september 2013 20:55 schreef mascara-klodder het volgende:
Fann, maak je hummus eens een keertje gewoon zelf. Zo erg lekker!
Veel werk is het ook niet. Voor het slapen gaan de erwten in de week zetten en dag erna ze lekker koken. Dat kost het meeste tijd eigenlijk.
 ik moet nog heel veel leren eigenlijk
  ik moet nog heel veel leren eigenlijk  maar ik heb wel al een paar
  maar ik heb wel al een paar tot nu toe at ik wel vaak dingen met bruine en witte
 tot nu toe at ik wel vaak dingen met bruine en witte 
  
			 
			
			
			Ik vind zelfs homemade hummus van kikkerwten uit een blikje (in plaats van zelf gekookte) zeer goed te eten. Kost echt geen tijd, staafmixer op de ingrediënten zettten en klaar!quote:Op maandag 30 september 2013 21:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja, ik ga het écht wel een keer proberen hoorik moet nog heel veel leren eigenlijk
Ik heb zelfs nog nooit ''gewoon'' kikkererwten gegetenmaar ik heb wel al een paar
recepten klaarliggen, dat weltot nu toe at ik wel vaak dingen met bruine en witte
bonen, die kikkererwtjes enzo moet ik nog mee leren omgaan zeg maar
Komt goed!
 
  
											 
			 
			
			
			quote:Op maandag 30 september 2013 22:22 schreef minilot het volgende:
Ik vind zelfs homemade hummus van kikkerwten uit een blikje (in plaats van zelf gekookte) zeer goed te eten. Kost echt geen tijd, staafmixer op de ingrediënten zettten en klaar!
 
  
  
											 
			 
			
			
			Daar heb ik ook nog een pot van staan. Gebruik het voor de zelfmaak-hummus, maar verder...zo geen idee waar je het in kan doen...quote:Op maandag 30 september 2013 19:34 schreef Isabeau het volgende:
Mijn C1000 heeft Tahin, heb het wel eens gekocht voor diverse gerechten.
 
			 
			
			
			Je kunt ze ook roosteren, als pittig, knapperig borrelhapje!quote:Op maandag 30 september 2013 22:24 schreef myxomatosekonijn het volgende:
[..]

Heb dan nog nooit kikkererwten níet als hummus gegeten
 
  
			 
			
			
			Klopt, werkt prima. kant-en-klare hummus vind ik vaak te glad en te vlak van smaak. Er mogen van mij best nog wel eens wat stukjes erwt tussen zitten hier of daar. Ik heb alles in huis geloof ik, dus dat moet ik vandeweek maar weer eens makenquote:Op maandag 30 september 2013 22:22 schreef minilot het volgende:
Ik vind zelfs homemade hummus van kikkerwten uit een blikje (in plaats van zelf gekookte) zeer goed te eten. Kost echt geen tijd, staafmixer op de ingrediënten zettten en klaar!
Voorverpakte hummus uit de supermarkt vind ik niet zo lekker.
 
											 
			 
			
			
			Ow?quote:Op maandag 30 september 2013 22:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Je kunt ze ook roosteren, als pittig, knapperig borrelhapje!
Hier heel veel recepten:
http://foodgawker.com/?s=roasted+chickpeas
Foto van mezelf van afgelopen zomer:
[ afbeelding ]
 
  Dat ziet er grappig uit! Dank voor de tip!
 Dat ziet er grappig uit! Dank voor de tip!
											 
			 
			
			
			quote:Op maandag 30 september 2013 22:36 schreef Vork het volgende:
[..]
Klopt, werkt prima. kant-en-klare hummus vind ik vaak te glad en te vlak van smaak. Er mogen van mij best nog wel eens wat stukjes erwt tussen zitten hier of daar. Ik heb alles in huis geloof ik, dus dat moet ik vandeweek maar weer eens maken
 
  
			 
			
			
			 
  
											 
			 
			
			
			 dus ik had wel wat lekkers verdient vond ik zelf
  dus ik had wel wat lekkers verdient vond ik zelf   
  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 want ik zag dat het pakje anders over datum
  want ik zag dat het pakje anders over datum 
  mocht ik een keer een ''normaal'' ijsje
  mocht ik een keer een ''normaal'' ijsje
 
			 
			
			
			Of kikkererwten uit een blikkie toch zoals mascara-klodder zegt?quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 03:17 schreef rijsttafel het volgende:
Een uur? Nee joh. Heb nog nooit zelf hummus gemaakt, maar wel veel curries vooral, en zo lang doe ik echt nooit.
 was ik ook al van plan
  was ik ook al van plan   
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Oké een half uur valt ook best mee!quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 17:45 schreef rijsttafel het volgende:
Ik week ze eigenlijk altijd, maar daarna kook ik ze een half uur ofzo, geen uur.
 
			 
			
			
			Maar voor falaffel hoef je ze niet te koken, trouwens.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 17:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oké een half uur valt ook best mee!
 
			 
			
			
			Dan moet ik de recepten nog even goed lezen voordat ik aan de gang gaquote:Op dinsdag 1 oktober 2013 17:58 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Maar voor falaffel hoef je ze niet te koken, trouwens.
 dat was alleen voor de
  dat was alleen voor de 
											 
			 
			
			
			Ja, een uur. Dat staat op de verpakking: 8-9 uur in water laten liggen en een uur koken.quote:Een uur?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ik ben hier oprecht verbaasd over. Mijn ouders zijn ook echte vleeseters en denken niet twee keer om een vleesje meer of minder, maar zelfs wij aten regelmatig vegetarisch thuis? Ik bedoel het niet negatief, maar ik vraag me toch af hoe je nooit een vegetarische maaltijd op kan hebben. Wel tof dat je wilt kijken wat de vegetarische keuken te bieden heeft, en hopelijk inspireert het je tot vaker vegetarisch etenquote:Op dinsdag 1 oktober 2013 20:39 schreef sararaats het volgende:
wat het Day Zero Project betreft: ik eet niet 4 keer per week iets vegetarisch maar dit is verdeeld over maanden of zelfs jaren.
ik heb nog maar 1 keer echt vegetarisch gegeten en dat waren Egyptische falafel (van de plaatselijke shoarmabar)
de groentenburger is dus nummer 2
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Wat mij betreft overdreven lang.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 20:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ja, een uur. Dat staat op de verpakking: 8-9 uur in water laten liggen en een uur koken.
 
			 
			
			
			Het kan dat het er staat maar niemand van de personeelsleden had er van gehoord. Ik heb nu maar even de kant en klare gekocht maar vanaf nu maak ik het zelf aangezien dat volgens mij goedkoper is wanneer je het extra gasverbruik meerekent en aangezien het vrij gemakkelijk zelf te maken is.quote:Hier wel hoor. Schap Aziatische producten ofzo.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ah.......... dat moet wel lukkenquote:Op dinsdag 1 oktober 2013 20:39 schreef sararaats het volgende:
wat het Day Zero Project betreft: ik eet niet 4 keer per week iets vegetarisch maar dit is verdeeld over maanden of zelfs jaren.
ik heb nog maar 1 keer echt vegetarisch gegeten en dat waren Egyptische falafel (van de plaatselijke shoarmabar)
de groentenburger is dus nummer 2
 
											 
			 
			
			
			of dan eet je die dag ook een avondeten met kikkererwten. Mogelijkheden genoeg.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 00:19 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Misschien ga ik dat inderdaad doen maar ik heb helaas een belachelijk klein vriesvakje waar 4 zakken aardappelen/groenten en 1 brood net in past. Ik denk dat 3 of 4 sneeën brood per dag met hummus ga eten, ik heb begrepen dat het 4-7 dagen houdbaar is dus ik kan op zich wel een redelijke hoeveelheid maken maar niet zo veel dat ik een pan vol met kikkererwten kan maken voor 1 week tijd. Hoe erg zwellen die kikkererwten wanneer je ze 8-9 uur laat weken?
 (tip: kikkererwten-aubergine curry
 (tip: kikkererwten-aubergine curry   )
  ) 
			 
			
			
			 Mijn lief is doorgaans niet te porren voor dingen die klinken als tofu, tahoe, seitan en tempeh maar hij vrat er zijn vingers bij op. Blijvertje.
 Mijn lief is doorgaans niet te porren voor dingen die klinken als tofu, tahoe, seitan en tempeh maar hij vrat er zijn vingers bij op. Blijvertje. 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			
 Van die groentenprutjes op brood vind ik af en toe wel lekker, maar niet elke dag. Ik hou niet van (plantaardige) kaas, pindakaas of zoet broodbeleg als jam en hagelslag. Andere ontbijtopties dan: Papjes als brinta/havermout/dat soort dingen vind ik maar matig.
 Van die groentenprutjes op brood vind ik af en toe wel lekker, maar niet elke dag. Ik hou niet van (plantaardige) kaas, pindakaas of zoet broodbeleg als jam en hagelslag. Andere ontbijtopties dan: Papjes als brinta/havermout/dat soort dingen vind ik maar matig.  Heeft er iemand een gouden ontbijttip voor me?
 Heeft er iemand een gouden ontbijttip voor me?  
											 
			 
			
			
			Overnight oatsquote:Op woensdag 2 oktober 2013 21:23 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Vegetariër meldt zich! Leuk om zo'n topic tegen te komen op het Fok forum
Om maar even met de deur in huis te vallen: ik eet grotendeels veganistisch, en ben al maanden van plan om volledig veganistisch te gaan eten, maar het ontbijt blijft een moeilijk punt.. Toen ik nog vlees at, at ik steeds vlees op brood. Nu dat niet meer kan experimenteer ik met ander, plantaardig broodbeleg, met wisselend succesVan die groentenprutjes op brood vind ik af en toe wel lekker, maar niet elke dag. Ik hou niet van (plantaardige) kaas, pindakaas of zoet broodbeleg als jam en hagelslag. Andere ontbijtopties dan: Papjes als brinta/havermout/dat soort dingen vind ik maar matig.
Kortom: Er blijft maar weinig over geloof ikHeeft er iemand een gouden ontbijttip voor me?
 Havervlokken, overnacht in bijvoorbeeld rijstmelk of amandelmelk. Kun je nog extra dingen aan toevoegen (ik doe momenteel ook lijnzaad en chiazaad erdoor). Volgende dag iets van vers fruit, pindakaas, kaneel etc erdoor. Heel veel inspiratie voor te vinden via google om iedere dag wat anders te eten
 Havervlokken, overnacht in bijvoorbeeld rijstmelk of amandelmelk. Kun je nog extra dingen aan toevoegen (ik doe momenteel ook lijnzaad en chiazaad erdoor). Volgende dag iets van vers fruit, pindakaas, kaneel etc erdoor. Heel veel inspiratie voor te vinden via google om iedere dag wat anders te eten 
 
											 
			 
			
			
			 Misschien nog maar eens een poging wagen dan!
 Misschien nog maar eens een poging wagen dan!
											 
			 
			
			
			Tartex is lekkerquote:Op woensdag 2 oktober 2013 21:31 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Overnight oatsHavervlokken, overnacht in bijvoorbeeld rijstmelk of amandelmelk. Kun je nog extra dingen aan toevoegen (ik doe momenteel ook lijnzaad en chiazaad erdoor). Volgende dag iets van vers fruit, pindakaas, kaneel etc erdoor. Heel veel inspiratie voor te vinden via google om iedere dag wat anders te eten
En de tartex/ekoplaza-pate en de sandwichspread van healthy planet vind ik een fijne optie
 
  
											 
			 
			
			
			Banaan en pindakaasquote:Op woensdag 2 oktober 2013 21:37 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Die overnight oats had ik laatst geprobeerd ja, met appel en kaneel. Helaas iets uitgeschoten met de kaneelMisschien nog maar eens een poging wagen dan!
 of blauwe bessen
 of blauwe bessen  en chiazaad geeft het wat knapperigs
 en chiazaad geeft het wat knapperigs  
											 
			 
			
			
			Geprakte banaan en hagelslag. Of nutella met plakjes banaanquote:Op woensdag 2 oktober 2013 21:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Tartex is lekker
En volkorenbrood met banaan
 
											 
			 
			
			
			Dat ken ik nietquote:Op woensdag 2 oktober 2013 21:49 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Geprakte banaan en hagelslag. Of nutella met plakjes banaan
 Wel Pindakaas met hagelslag
  Wel Pindakaas met hagelslag   
   
											 
			 
			
			
			Och, dat ik zo dik ben geworden ooit heeft een redenquote:Op woensdag 2 oktober 2013 21:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat ken ik nietWel Pindakaas met hagelslag

 
											 
			 
			
			
			quote:Op woensdag 2 oktober 2013 22:15 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Och, dat ik zo dik ben geworden ooit heeft een reden
 maar dan weet je waar het aan ligt
  maar dan weet je waar het aan ligt   
											 
			 
			
			
			Ja hoor. Inmiddels al 16 kg afgevallenquote:Op woensdag 2 oktober 2013 22:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]maar dan weet je waar het aan ligt
 
											 
			 
			
			
			quote:Op woensdag 2 oktober 2013 22:20 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja hoor. Inmiddels al 16 kg afgevallen
 
											 
			 
			
			
			Owja tamerind zo heet dat spul. (via de link) Misschien ooit weer eens iets mee maken, is wel apart.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 20:43 schreef minilot het volgende:
Woohoo! Ik was het al een paar dagen van plan, maar het is er pas net van gekomen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/
Foto van RobinOok:
[ afbeelding ]
Dit is misschien wel de allerlekkerste vegan snack die ik ooit op heb! Koud biertje erbijMijn lief is doorgaans niet te porren voor dingen die klinken als tofu, tahoe, seitan en tempeh maar hij vrat er zijn vingers bij op. Blijvertje.
Er staat overigens in het recept dat je de Gula Jawa (palmsuiker) zou kunnen vervangen door bruine suiker, maar ik raad aan toch vooral echt palmsuiker te gebruiken. Dat spul is niet alleen heerlijk en bijzonder en diep van smaak, ook nog 'es helemaal ongeraffineerd en vol mineralen en vitaminen en andere toffe stoffen! Zeer blij met mijn grote pot palmsuiker
 
			 
			
			
			Dat is eigenlijk ook wel een verdomd handige site!quote:Op woensdag 2 oktober 2013 20:43 schreef minilot het volgende:
Woohoo! Ik was het al een paar dagen van plan, maar het is er pas net van gekomen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/
Foto van RobinOok:
[ afbeelding ]
Dit is misschien wel de allerlekkerste vegan snack die ik ooit op heb! Koud biertje erbijMijn lief is doorgaans niet te porren voor dingen die klinken als tofu, tahoe, seitan en tempeh maar hij vrat er zijn vingers bij op. Blijvertje.
Er staat overigens in het recept dat je de Gula Jawa (palmsuiker) zou kunnen vervangen door bruine suiker, maar ik raad aan toch vooral echt palmsuiker te gebruiken. Dat spul is niet alleen heerlijk en bijzonder en diep van smaak, ook nog 'es helemaal ongeraffineerd en vol mineralen en vitaminen en andere toffe stoffen! Zeer blij met mijn grote pot palmsuiker
 
			 
			
			
			quote:Op woensdag 2 oktober 2013 23:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat is eigenlijk ook wel een verdomd handige site!
http://www.aziatische-ing(...)es-rijst-enzo/bonen/
 
   
  
			 
			
			
			Vaak genoegquote:Op donderdag 3 oktober 2013 15:00 schreef minilot het volgende:
[..]

Kom je wel eens in een toko FANN?
 ik haal daar ook meestal mijn paprika's om te vullen en de aubergine en
  ik haal daar ook meestal mijn paprika's om te vullen en de aubergine en 
											 
			 
			
			
			Ik heb het vanochtend eens uitgeprobeerd met blauwe bessen, en dat was wel lekker inderdaad! Ik vond het nog iets te flauw smaken, dus ik ga er vanavond wat agavesiroop bijgooien denk ik.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 21:48 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Banaan en pindakaasof blauwe bessen
en chiazaad geeft het wat knapperigs
 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			 Ik vond het recept op de site van de VeganChallenge (http://www.veganchallenge.nl/broodje-paddenstoelenragout/) en het was echt veel makkelijker dan verwacht.
 Ik vond het recept op de site van de VeganChallenge (http://www.veganchallenge.nl/broodje-paddenstoelenragout/) en het was echt veel makkelijker dan verwacht.  
			 
			
			
			 !
 ! 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ik ben verliefdquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 18:09 schreef minilot het volgende:
O, kijk nou.. De mooie, blije Sarah Britton van mijn favoriete vega blog My New Roots heeft een TedTalk gedaan:
!
Als je dáár nou nog geen zin van krijgt om je eetgewoontes aan te passen..
O, en ze laat ook nog even zien hoe gemakkelijk het eigenlijk is om zelf notenmelk (van amandelen, cashews enzo..) te maken.
Doen jullie dat wel eens? Ik soms, en het is echt tien keer lekkerder dan uit een pak.
 
											 
			 
			
			
			Geen idee, ik heb nog nooit van een sojamelkmaker gehoord. Ik maak amandelmelk altijd met een gewone blender en ik zeef en wring het uit met een (ook in het filmpje genoemd) oud t-shirt.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 18:34 schreef RobinOok het volgende:
Twijfel al heel lang of ik een sojamelkmaker ga kopen. Daarmee maak je ook amandelmelk.
Maar jij vindt het wel de moeite waard dus?
 
 
 
			 
			
			
			Snoezig hè?quote:
 
  
											 
			 
			
			
			Ga ik later even uitgebreid bekijken, ik denk dat ik mijn bananenijs vanavond maar eens ga makenquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 18:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Snoezig hè?
En heel veel toffe recepten op haar site!
 
											 
			 
			
			
			 een volledig vegetarisch en biologisch buffet.
  een volledig vegetarisch en biologisch buffet. 
			 
			
			
			Paarden en konijnen fokken en slachten vinden zij zieliger dan het fokken en slachten van varkens?quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 12:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Even met jullie delen.... De jeugd heeft de toekomst goddank
[ afbeelding ]
http://www.wakkerdier.nl/(...)op-eetgeen-dierendag
Helft kinderen wil lievelingsvleesgerecht laten staan op (EetGeen)Dierendag
4 okt 2013
Een ruime meerderheid van de jongeren (82%) vindt het belangrijk dat Dierendag wordt gevierd. Maar niet alleen voor hun huisdieren. Bijna de helft (46%) van de jongeren is bereid zijn of haar lievelingsgerecht met vlees te laten staan op Dierendag. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder 504 kinderen van 10-14 jaar door Marktonderzoekbureau Team Vier in opdracht van Wakker Dier. Voor de derde keer organiseert Wakker Dier op 4 oktober EetGeenDierenDag en vroeg hoe kinderen over Dierendag denken. Kinderen blijken erg begaan met dieren. Driekwart van de jonge huiseigenaren verwent zijn eigen huisdier en één op de drie doet ook wat voor andere (huis)dieren. Eén op de vier kinderen vindt het zielig om dieren te eten. Paarden en konijnen vinden zij het zieligst. Ongeveer drie op de tien jongeren vinden dat alle Nederlanders mee zouden moeten doen met EetGeenDierenDag. “Heel goed!”, zegt een kind: “Als iedereen 1 dag geen vlees eet, scheelt dat al heel veel dieren”.

 
			 
			
			
			Ik was er wel mee bezig maar het duurde voor mij een paar jaar langer alvorens ik stopte met vlees eten.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Wij eten vanavond broodje paddenstoelenragout!Ik vond het recept op de site van de VeganChallenge (http://www.veganchallenge.nl/broodje-paddenstoelenragout/) en het was echt veel makkelijker dan verwacht.
Mooi trouwens van die kinderen. Ik was gisteren met iemand aan het praten die al vanaf haar achtste vegetariër was. Dat vind ik echt knap, op die leeftijd was ik nog helemaal niet met dat soort dingen bezig..
 
			 
			
			
			Het is een kind van drie jaar!quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 19:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Paarden en konijnen fokken en slachten vinden zij zieliger dan het fokken en slachten van varkens?
Ze hebben blijkbaar (nog?) niet in de gaten dat varkens hele sociale en relatief intelligente dieren zijn.
 
    
											 
			 
			
			
			Misluktquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 18:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ga ik later even uitgebreid bekijken, ik denk dat ik mijn bananenijs vanavond maar eens ga maken
 
  
  
  maar dat had ik al gezegd
  maar dat had ik al gezegd  
  
											 
			 
			
			
			quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 20:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Mislukt
[ afbeelding ]
Ik had de bananen even in de magnetron gedaan, want ik dacht anders gaat mijn blender er misschien
aan, maar toen werd het een soort soep
En ik dacht nah... chocoladesaus maken, ik smelt wel een stuk pure chocolade, maar dat
is dus ook niet lekker
Ik heb maar appelmoes genomen, ik ben geen keukenprinsesmaar dat had ik al gezegd
geloof ik
Ik ben blij dat er voor mensen zo als ik Soja IJs bestaat
 
											 
			 
			
			
			Ben al weer weg ...quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 20:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
kssssssssttttttttttttttt
 
											 
			 
			
			
			Ja, óf je probeert het gewoon nog een keertje maar dan zonder je bananen in de magnetron te doen.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 20:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik ben blij dat er voor mensen zo als ik Soja IJs bestaat

 
											 
			 
			
			
			quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 07:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, óf je probeert het gewoon nog een keertje maar dan zonder je bananen in de magnetron te doen.
Wat ik meestal doen is de plakjes banaan een minuut of vijf van te voren uit de vriezer halen en mijn goedkope, merkloze blendertje heeft er dan geen problemen mee. Niettemin: het gaat tien keer beter in een keukenmachine. Maar die heb ik momenteel even niet, pas weer als ik straks verhuisd ben.
 Ik zal het nog een keer proberen, maar straks ga ik de banaan uit de oven maken als toetje met
  Ik zal het nog een keer proberen, maar straks ga ik de banaan uit de oven maken als toetje met 
											 
			 
			
			
			Ha, nooit geprobeerd maar wel met veel plezier al zijn filmpjes gekeken!quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:46 schreef thabit het volgende:
Heeft een van jullie weleens iets van Vegan Black Metal Chef geprobeerd? Zo ja, is 't wat?
 
											 
			 
			
			
			quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 20:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Mislukt
[ afbeelding ]
Ik had de bananen even in de magnetron gedaan, want ik dacht anders gaat mijn blender er misschien
aan, maar toen werd het een soort soep
En ik dacht nah... chocoladesaus maken, ik smelt wel een stuk pure chocolade, maar dat
is dus ook niet lekker
Ik heb maar appelmoes genomen, ik ben geen keukenprinsesmaar dat had ik al gezegd
geloof ik
Ik ben blij dat er voor mensen zo als ik Soja IJs bestaat
 In de magntron.
 In de magntron. 
 Mijn blender vond het alleen niet meteen even leuk.
 Mijn blender vond het alleen niet meteen even leuk.  Dus ik heb het ook eventjes een beetje laten staan. Chocoladesaus is niet eens nodig.
 Dus ik heb het ook eventjes een beetje laten staan. Chocoladesaus is niet eens nodig.
											 
			 
			
			
			Wat een herriequote:Op zondag 6 oktober 2013 13:46 schreef thabit het volgende:
Heeft een van jullie weleens iets van Vegan Black Metal Chef geprobeerd? Zo ja, is 't wat?
 leuk! Nooit geprobeerd
  leuk! Nooit geprobeerd   maar ik ga straks nog wel even een paar filmpjes bekijken
  maar ik ga straks nog wel even een paar filmpjes bekijken   
 Joah... was een beetje domquote:Op zondag 6 oktober 2013 16:57 schreef Myraela het volgende:
[..]In de magntron.
Ik heb het zelf laatst ook gemaakt, het is echt onwijs lekker.Mijn blender vond het alleen niet meteen even leuk.
Dus ik heb het ook eventjes een beetje laten staan. Chocoladesaus is niet eens nodig.
 maar zal volgende keer wel goed komen, de warme banaan in
  maar zal volgende keer wel goed komen, de warme banaan in 
  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ja, die heb ik ook geprobeerd, zijn ook wel lekker, maar ook een beetje flauw, en van de helft van hetquote:Op zondag 6 oktober 2013 19:17 schreef RobinOok het volgende:
Waarom neem je zijn ballen niet?
http://www.devegetarische(...)he-slager-gehacktbal
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ketjap of sojasaus is misschien een goed idee, ga ik volgende keer proberenquote:Op zondag 6 oktober 2013 19:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou geen mosterd doen, dat kan nogal bitter worden.
Beetje sojasaus? Ketjap? Sambal? Paddenstoelenbouillonpoeder? Shaoxing? Hoisin? Beetje geraspte gember? Sesam olie. Sukke dinge?
 
  
			 
			
			
			
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |