abonnement Unibet Coolblue
pi_131725582
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 21:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ja, ik ga het écht wel een keer proberen hoor :@ ik moet nog heel veel leren eigenlijk
Ik heb zelfs nog nooit ''gewoon'' kikkererwten gegeten :D maar ik heb wel al een paar
recepten klaarliggen, dat wel :Y tot nu toe at ik wel vaak dingen met bruine en witte
bonen, die kikkererwtjes enzo moet ik nog mee leren omgaan zeg maar :P

Komt goed!
Ik vind zelfs homemade hummus van kikkerwten uit een blikje (in plaats van zelf gekookte) zeer goed te eten. Kost echt geen tijd, staafmixer op de ingrediënten zettten en klaar! :)

Voorverpakte hummus uit de supermarkt vind ik niet zo lekker. :N
Let me see you stripped down to the bone
pi_131725695
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 22:22 schreef minilot het volgende:

Ik vind zelfs homemade hummus van kikkerwten uit een blikje (in plaats van zelf gekookte) zeer goed te eten. Kost echt geen tijd, staafmixer op de ingrediënten zettten en klaar! :)

:Y :9
Heb dan nog nooit kikkererwten níet als hummus gegeten :P
Het leven is een spel, speel het! (moeder Theresa) * Play is the highest form of research. (Albert Einstein) * Alles wat je aandacht schenkt, groeit. * En zo niet? Dan toch!
pi_131725739
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 19:34 schreef Isabeau het volgende:
Mijn C1000 heeft Tahin, heb het wel eens gekocht voor diverse gerechten.
Daar heb ik ook nog een pot van staan. Gebruik het voor de zelfmaak-hummus, maar verder...zo geen idee waar je het in kan doen...
Het leven is een spel, speel het! (moeder Theresa) * Play is the highest form of research. (Albert Einstein) * Alles wat je aandacht schenkt, groeit. * En zo niet? Dan toch!
pi_131725859
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 22:24 schreef myxomatosekonijn het volgende:

[..]

:Y :9
Heb dan nog nooit kikkererwten níet als hummus gegeten :P
Je kunt ze ook roosteren, als pittig, knapperig borrelhapje! ^O^

Hier heel veel recepten:
http://foodgawker.com/?s=roasted+chickpeas

Foto van mezelf van afgelopen zomer:
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 30 september 2013 @ 22:36:35 #30
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131726183
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 22:22 schreef minilot het volgende:

Ik vind zelfs homemade hummus van kikkerwten uit een blikje (in plaats van zelf gekookte) zeer goed te eten. Kost echt geen tijd, staafmixer op de ingrediënten zettten en klaar! :)

Voorverpakte hummus uit de supermarkt vind ik niet zo lekker. :N
Klopt, werkt prima. kant-en-klare hummus vind ik vaak te glad en te vlak van smaak. Er mogen van mij best nog wel eens wat stukjes erwt tussen zitten hier of daar. Ik heb alles in huis geloof ik, dus dat moet ik vandeweek maar weer eens maken :)
pi_131726191
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 22:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Je kunt ze ook roosteren, als pittig, knapperig borrelhapje! ^O^

Hier heel veel recepten:
http://foodgawker.com/?s=roasted+chickpeas

Foto van mezelf van afgelopen zomer:
[ afbeelding ]
Ow? :o :D Dat ziet er grappig uit! Dank voor de tip!
Het leven is een spel, speel het! (moeder Theresa) * Play is the highest form of research. (Albert Einstein) * Alles wat je aandacht schenkt, groeit. * En zo niet? Dan toch!
pi_131726457
quote:
14s.gif Op maandag 30 september 2013 22:36 schreef Vork het volgende:

[..]

Klopt, werkt prima. kant-en-klare hummus vind ik vaak te glad en te vlak van smaak. Er mogen van mij best nog wel eens wat stukjes erwt tussen zitten hier of daar. Ik heb alles in huis geloof ik, dus dat moet ik vandeweek maar weer eens maken :)
:Y
Ik haal bij kikkererwten uit blik trouwens wél altijd even de velletjes van de erwten voordat ik ze pureer. Vind ik een leuk werkje (echt!) en de structuur van je hummus wordt er zoveel beter van!
Let me see you stripped down to the bone
pi_131728930
Uit blik is idd ook prima. Ik doe eigenlijk altijd gedroogde omdat ik dan zelf de hoeveelheid kan bepalen, ben zelf geen grote eter. Kan erg slecht tegen eten weggooien ;)

En idd als je het zelf maakt kun je ook de structuur bepalen. Verse koriander fijngehakt vind ik ook zo lekker er doorheen :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_131729337
Ja, ja ik ga het écht zelf proberen, ik zit nu toevallig met een paar toastjes met hummus,
ik heb zojuist 8 km weggewandeld :o dus ik had wel wat lekkers verdient vond ik zelf :P

Bakje is nu bijna leeg en dan heb ik nog één bakje hummus pikant staan als dat op is
ga ik zelf googelen, kijken of het me lukt, ik heb al een paar receptjes :Y
pi_131731906
Ik ga binnenkort hummus maken. De kikkererwten heb ik al een paar dagen in huis, nu nog eventjes tahin en en een staafmixer knopen, eventueel een knoflookbolletje en een knoflookpers. Het wordt alleen nog een beetje een gedoe om uit te zoeken hoeveel ik per keer kan maken. Ik vind het een beetje spijtig dat je kikkererwten een uur lang moet koken, dat kost toch best aardig wat gas. Ik ga hummus gebruiken als broodbeleg, als alternatief voor zoet beleg.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131731950
Een uur? Nee joh. Heb nog nooit zelf hummus gemaakt, maar wel veel curries vooral, en zo lang doe ik echt nooit.

Daarnaast zijn knoflookpersen mijns inziens een van de meest onhandige keukenapparaten die er zijn. Een dreun met een mes en heel even hakken werkt sneller. Het gaat in dit geval zelfs nog door de blender dus dan kan je dat ook wel overslaan.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131747337
Ik MOET vandaag wéér falafel balletjes eten :D want ik zag dat het pakje anders over datum
gaat, en eigenlijk vind ik dat hélemaal niet erg, want ik had bij de Bio winkel deze gekocht
http://www.florentin-bio.com/products/10 ie zijn zó godsgruwelijk lekker, ik denk eigenlijk dat ik het zelf niet beter kan :@

Gisteren had ik met patat en salade dus vandaag doe ik dan maar in Pittabroodjes met
ui en tomaat en voor deze keer Tzaziki, is dus niet hélemaal zuivelvrij, maar ik vind dat
wel het allerlekkerste ...

Ik heb mijn melk, yoghurt, vla, ijs, koffiemelk, slagroom en alles al vervangen voor soja en ik ga
natuurlijk het bananenijs maken vandaag of morgen en de slagroom van kokosmelk proberen
dus een beetje Tzaziki ga ik niet dood aan denk ik :P mocht ik een keer een ''normaal'' ijsje
ergens eten zal ik ook niet meteen in een stuip schieten denk ik, alleen als het heel veel effect
heeft ga ik daar ook héél streng in zijn, nu ben ik nog wel een beetje soepel zeg maar wat
dat betreft en ik heb een Griekse man dus af en toe zal dat wel te zien zijn aan het eten,
daar kan en wil ik niks aan veranderen :D

[ Bericht 2% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 01-10-2013 17:50:22 ]
pi_131747406
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 03:17 schreef rijsttafel het volgende:
Een uur? Nee joh. Heb nog nooit zelf hummus gemaakt, maar wel veel curries vooral, en zo lang doe ik echt nooit.


Of kikkererwten uit een blikkie toch zoals mascara-klodder zegt? :@ was ik ook al van plan :')
pi_131747437
Ik week ze eigenlijk altijd, maar daarna kook ik ze een half uur ofzo, geen uur.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131747507
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 17:45 schreef rijsttafel het volgende:
Ik week ze eigenlijk altijd, maar daarna kook ik ze een half uur ofzo, geen uur.
Oké een half uur valt ook best mee!
pi_131747813
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 17:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Oké een half uur valt ook best mee!
Maar voor falaffel hoef je ze niet te koken, trouwens.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131748268
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 17:58 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Maar voor falaffel hoef je ze niet te koken, trouwens.
Dan moet ik de recepten nog even goed lezen voordat ik aan de gang ga :D dat was alleen voor de
Hummus dus! Ik kom er wel... :+
pi_131753536
quote:
Een uur?
Ja, een uur. Dat staat op de verpakking: 8-9 uur in water laten liggen en een uur koken.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 20:39:42 #44
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_131754032
wat het Day Zero Project betreft: ik eet niet 4 keer per week iets vegetarisch maar dit is verdeeld over maanden of zelfs jaren.

ik heb nog maar 1 keer echt vegetarisch gegeten en dat waren Egyptische falafel (van de plaatselijke shoarmabar)

de groentenburger is dus nummer 2
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_131762072
quote:
2s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 20:39 schreef sararaats het volgende:
wat het Day Zero Project betreft: ik eet niet 4 keer per week iets vegetarisch maar dit is verdeeld over maanden of zelfs jaren.

ik heb nog maar 1 keer echt vegetarisch gegeten en dat waren Egyptische falafel (van de plaatselijke shoarmabar)

de groentenburger is dus nummer 2
Ik ben hier oprecht verbaasd over. Mijn ouders zijn ook echte vleeseters en denken niet twee keer om een vleesje meer of minder, maar zelfs wij aten regelmatig vegetarisch thuis? Ik bedoel het niet negatief, maar ik vraag me toch af hoe je nooit een vegetarische maaltijd op kan hebben. Wel tof dat je wilt kijken wat de vegetarische keuken te bieden heeft, en hopelijk inspireert het je tot vaker vegetarisch eten :)
pi_131764131
Een patatje mayo of een boterham met kaas is natuurlijk ook vegetarisch.
pi_131764750
Ik heb straks bij Nederlands grootste supermarkt gekeken of dat ze tahin (sesamzaadpasta) verkopen. Helaas, dat kennen ze daar niet.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131765361
Hier wel hoor. Schap Aziatische producten ofzo.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131765449
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 20:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ja, een uur. Dat staat op de verpakking: 8-9 uur in water laten liggen en een uur koken.
Wat mij betreft overdreven lang.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131765674
Ik zal eerst maar volgen wat er op de verpakking staat, ik kan altijd nog beetje bij beetje korter proberen te koken.
quote:
Hier wel hoor. Schap Aziatische producten ofzo.
Het kan dat het er staat maar niemand van de personeelsleden had er van gehoord. Ik heb nu maar even de kant en klare gekocht maar vanaf nu maak ik het zelf aangezien dat volgens mij goedkoper is wanneer je het extra gasverbruik meerekent en aangezien het vrij gemakkelijk zelf te maken is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')