abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130274909
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:

Appelkruimeltaart van casper019


kokosmakronen van Qunix


En wolkencake :+

Handig: omrekentabel voor Amerikaanse maten
http://www.culy.nl/inspiratie/culy-legt-amerikaanse-maten-uit-omrekenen-van-cups-pints-en-ounces/

Het vorige deel eindigde met een vraag van mij over bloem. Ik ben nog steeds benieuwd naar de meningen :)
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:28 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.

Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.

Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben :+
pi_130274954
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 10:28 schreef Mama_Mia het volgende: [..] was ook erg lekker :9 vooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokken :9 (basisdeeg zit een citroen in en er gaat een citroen met rietsuiker over de bovenkant zodat het er lekker in trekt, en dan zit in het midden een mix van mascarpone met lemon curd :9 )
Hij staat in de oven! *O* Ben alleen de mascarpone vergeten heb geen mogelijkheid opnieuw naar de winkel te gaan.. Zit te denken om er alleen lemon curd tussen te smeren en er slagroom naast te serveren.. Even nadenken.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130279041
15 minuten boter kloppen lijkt me inderdaad best te doen als je een automatische mixer hebt, maar met een handmixer... _O- Voor een biscuit moest ik ook eens enorm lang mixeren, toen heb ik de mixer op een soort constructie van dozen geplaatst en geklemd waardoor het ook een soort automatische mixer was :D
pi_130279132
Miss eens stomme vraag, maar als er staat in t recept (van de ah specualaascake)

200gram bruine bastaard suiker

word er dan bedoeld donkere bastaard suiker?

[ Bericht 97% gewijzigd door casper019 op 20-08-2013 19:10:38 ]
  † In Memoriam † dinsdag 20 augustus 2013 @ 19:32:44 #5
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_130284083
Het is basterd suiker ;)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_130284605
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 19:32 schreef Skaai het volgende:
Het is basterd suiker ;)
,maar bruine is dus donkere basterd suiker?
pi_130285006
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 19:45 schreef casper019 het volgende:

[..]

,maar bruine is dus donkere basterd suiker?
Ja, lichtbruin wordt meestal geel genoemd.
pi_130289604
Als ik mijn nieuwe oventje heb, wat zou ik (vooral on te testen) het eerste moeten bakken? Met een appeltaart kan je het goed testen, maar dat is iets wat ik niet wil maken. Heeft iemand een ideetje?
pi_130291723
quote:
5s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 21:15 schreef Qunix het volgende:
Als ik mijn nieuwe oventje heb, wat zou ik (vooral on te testen) het eerste moeten bakken? Met een appeltaart kan je het goed testen, maar dat is iets wat ik niet wil maken. Heeft iemand een ideetje?
ik zou met een doodsimpele cake beginnen
pi_130291908
quote:
5s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 21:15 schreef Qunix het volgende:
Als ik mijn nieuwe oventje heb, wat zou ik (vooral on te testen) het eerste moeten bakken? Met een appeltaart kan je het goed testen, maar dat is iets wat ik niet wil maken. Heeft iemand een ideetje?
Heb je iets wat je meerdere keren gemaakt hebt met je vorige oven? Dan kun je het verschil misschien beter aanvoelen :)
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130306708
weet iemand hoeveel gram een theelepel kaneel is??

ik heb alleen ijslepels en ''gewone'' lepels lol....
pi_130306801
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 11:04 schreef casper019 het volgende:
weet iemand hoeveel gram een theelepel kaneel is??

ik heb alleen ijslepels en ''gewone'' lepels lol....
Net geen 3 gram.
  woensdag 21 augustus 2013 @ 11:08:48 #13
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130306819
Heb je nog niet van die officiële maatlepels?



Ik heb zo'n ding, voor de theelepel- en eetlepelmaat. 5 euro bij een kookwinkel.
The love you take is equal to the love you make.
pi_130306828
quote:
14s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 11:08 schreef Anne het volgende:

[..]

Net geen 3 gram.
ok thx, dus zeg, 4 eetlepels koek kruiden = 10 gram?
pi_130306864
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 11:08 schreef Lienekien het volgende:
Heb je nog niet van die officiële maatlepels?

[ afbeelding ]

Ik heb zo'n ding, voor de theelepel- en eetlepelmaat. 5 euro bij een kookwinkel.
ooh thx voor de tip, dat ga ik vanmiddag gelijk ff kopen

(ps binnenkort VEEL bakdingen voor mij, ga voor mn ma's verjaardag alles bakken, zoek al ideeen)
pi_130307028
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 11:09 schreef casper019 het volgende:

[..]

ok thx, dus zeg, 4 eetlepels koek kruiden = 10 gram?
Als koekkruiden evenveel wegen als kaneel wel :P. Ik heb dus geen idee.
pi_130307038
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 11:09 schreef casper019 het volgende:

[..]

ok thx, dus zeg, 4 eetlepels koek kruiden = 10 gram?
Ik zou meer doen. Ik heb laatst speculaasbrokken gemaakt. Daar had ik (met 200 gr bakmeel en 100 gram boter en 125 gr bruine suiker, dus minder droge ingrediënten dan jouw recept) 15 gram speculaas/koekkruiden voor nodig. Ik vond te smaak toen nog wat flauw moet ik zeggen.
pi_130307260
Als ik straks die maatlepels ga kopen (tja eerst ff de was ophangen zo en mn bed opmaken/verschonen.. droogt lekker snel met ditweer!)

als ik dan 4 van die theelepel maatlepels doe, heb ik dan gelijk genoeg?

kan stomweg niet proeven want er zitten rauwe eieren in (alhoewel ik me kan herinnenre dat ik vroeger met mn ma altijd rauw beslag at)
  woensdag 21 augustus 2013 @ 11:31:21 #19
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130307361
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 11:27 schreef casper019 het volgende:
Als ik straks die maatlepels ga kopen (tja eerst ff de was ophangen zo en mn bed opmaken/verschonen.. droogt lekker snel met ditweer!)

als ik dan 4 van die theelepel maatlepels doe, heb ik dan gelijk genoeg?

kan stomweg niet proeven want er zitten rauwe eieren in (alhoewel ik me kan herinnenre dat ik vroeger met mn ma altijd rauw beslag at)
Heb je nog geen keukenweegschaal?

Ik zou wegen als het in grammen staat en afmeten met dergelijke lepels als het in theelepel of eetlepel staat aangegeven.
The love you take is equal to the love you make.
pi_130307388
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 11:27 schreef casper019 het volgende:
Als ik straks die maatlepels ga kopen (tja eerst ff de was ophangen zo en mn bed opmaken/verschonen.. droogt lekker snel met ditweer!)

als ik dan 4 van die theelepel maatlepels doe, heb ik dan gelijk genoeg?

kan stomweg niet proeven want er zitten rauwe eieren in (alhoewel ik me kan herinnenre dat ik vroeger met mn ma altijd rauw beslag at)
Ik eet eigenlijk altijd de halve beslagkom leeg nog voordat het de oven in gaat, zelfs als er rauw ei in zit :@

tevens komen mijn ouders vandaag terug van vakantie en ik wil een welkom-thuis taartje maken, iemand ideeën? :)
pi_130308602
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 11:31 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Heb je nog geen keukenweegschaal?

Ik zou wegen als het in grammen staat en afmeten met dergelijke lepels als het in theelepel of eetlepel staat aangegeven.
heb de fiesta van blokker gekocht op aanraden van jou en ben er erg tevreden mee!!!

http://www.ah.nl/allerhan(...)ke/?rq=speculaascake

dat is het recept!!< (woot 15 min mixen!!!)

4 TL koek en speculaaskruiden staat er...

hoeveel gram zou ik daardan voor moeten rekenen??
pi_130308757
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 12:15 schreef casper019 het volgende:

[..]

heb de fiesta van blokker gekocht op aanraden van jou en ben er erg tevreden mee!!!

http://www.ah.nl/allerhan(...)ke/?rq=speculaascake

dat is het recept!!< (woot 15 min mixen!!!)

4 TL koek en speculaaskruiden staat er...

hoeveel gram zou ik daardan voor moeten rekenen??
Ze zegt dat je moet wegen als er grammen staan en moet afmeten als er lepels staan. Oftewel, niet wegen maar meten.

Daarbij zou ik zulke dingen niet al te precies nemen, gooi er wat van dat spul in, bak je cake. De volgende keer weet je dan of je meer of minder moet gebruiken.
pi_130308841
quote:
14s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 12:21 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ze zegt dat je moet wegen als er grammen staan en moet afmeten als er lepels staan. Oftewel, niet wegen maar meten.

Daarbij zou ik zulke dingen niet al te precies nemen, gooi er wat van dat spul in, bak je cake. De volgende keer weet je dan of je meer of minder moet gebruiken.
haha doe ik dat, de vulling van appelkruimel maken is toch makkelijker ;P kan je proeven naar hoeveelheid de kaneel
ik ben namelijk slecht in inschatten, maar inderdaad doe ik t vanmddag met maatlepels en volgende x weet ik dan meer of minder
maar doe er in derdaad (van tip van boven) wel een lepeltje extra in.. ik hou wel van een goeie smaak

edit: weet iemand miss of zon hart vorm lekker bakt? (goed gelijk matig net als n ronde??)
http://www.action.nl/prod(...)/10/favoritelistid/1

dacht miss leuk omdaar 1-2 taarten voor mn ma's verjaardag in te maken (waarsch voor 20 man totaal dus moet even bakken haha)

[ Bericht 14% gewijzigd door casper019 op 21-08-2013 12:31:29 ]
pi_130314203
Gisteren een totale mislukking meegemaakt. Taart stortte finaal in. Volgend keer beter...
pi_130343013
Wil ik maat lepels kopen zie ik 1 setje en 1 losse (dat een theelepel moet voorstellen)
t viel me wel op dat de lepel voor theelpel vrij groot is, 5gram kan dat kloppen/is dat niet wat veel (was het setje van jamie oliver merk)
kan dat kloppen??
pi_130343075
Klopt helemaal Casper!
De theelepels en eetlepels die in Britse en Amerikaanse recepten gebruikt worden hebben een veel grotere inhoud dan de theelepels en eetlepels die je gewoon in je besteklade hebt liggen. :Y

En grammen, dat zegt natuurlijk niks bij inhoudsmaten: een volle theelepel van het ene spul kan we twee keer zoveel wegen als net zo'n volle theelepel van ander spul. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 22 augustus 2013 @ 12:30:08 #27
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130343595
wie was hier begonnen over stroopkoeken?
bedankt! :(
nu moet ik iedere keer stroopkoeken bakken, want ze zijn er hier helemaal gek op!
pi_130344056
Ik ga onderstaand recept (nog een keer) maken:
http://www.annabel-langbein.com/recipes/choconut-slice/441/

Ik wil alleen de bodem niet van digestive/tarwekoekjes maken, maar van kandijkoeken.
Kan dat zomaar? Of moet ik ergens aan denken?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_130344366
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 12:12 schreef minilot het volgende:
Klopt helemaal Casper!
De theelepels en eetlepels die in Britse en Amerikaanse recepten gebruikt worden hebben een veel grotere inhoud dan de theelepels en eetlepels die je gewoon in je besteklade hebt liggen. :Y

En grammen, dat zegt natuurlijk niks bij inhoudsmaten: een volle theelepel van het ene spul kan we twee keer zoveel wegen als net zo'n volle theelepel van ander spul. ;)
maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?

op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
pi_130344449
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 12:54 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?

op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
Kom op, je kunt zelf toch ook wel een klein beetje nadenken?
pi_130344818
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 12:44 schreef -J-D- het volgende:
Ik ga onderstaand recept (nog een keer) maken:
http://www.annabel-langbein.com/recipes/choconut-slice/441/

Ik wil alleen de bodem niet van digestive/tarwekoekjes maken, maar van kandijkoeken.
Kan dat zomaar? Of moet ik ergens aan denken?
Kan prima!
  donderdag 22 augustus 2013 @ 13:15:23 #32
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_130345078
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk ;) ) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
  Moderator donderdag 22 augustus 2013 @ 13:15:51 #33
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130345097
Buiten het seizoen heten het "koekkruiden" en ze zijn overal verkrijgbaar.
Of zelf mengen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130345556
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 13:15 schreef PureEvil het volgende:
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk ;) ) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
AH in de buurt? Daar staan deze bij de kuidenpotjes/busjes enzovoort:
pi_130345617
Huh maar ik heb koekkruiden van het blauwe huis en daar zit in:
cassiakaneel, koriander, anijs, gember, kruidnagel en kardemom.
En in mijn speculaaskruiden van de ah zit:
kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom en sinaasappelschil.

Maar ze smaken dus allebei heel anders?
  † In Memoriam † donderdag 22 augustus 2013 @ 13:29:52 #36
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130345631
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 13:15 schreef PureEvil het volgende:
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk ;) ) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
ik heb ze van de leukste taartenshop. die vind ik erg lekker !
pi_130345664
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 12:54 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?

op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
Zoals eerder gezegd, met minder ingrediënten vond ik 15 gram te weinig. Zou dus zeker niet met halve tl gaan werken. Met 4 tl zou je dus 20 gram kruiden hebben, dat lijkt me een goede hoeveelheid
pi_130345730
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 13:29 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb ze van de leukste taartenshop. die vind ik erg lekker !
Ik ga morgen denk ik maar eens op de markt kijken (de kerrie van daar is me iig goed bevallen O+ )
  donderdag 22 augustus 2013 @ 13:35:07 #39
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_130345861
Tnx! Geen AH in de buurt, maar dat kan geregeld worden ;)

Echt...Waarom ik dat niet eerder heb gevraagd hier.. 8)7
pi_130345948
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 13:35 schreef PureEvil het volgende:
Tnx! Geen AH in de buurt, maar dat kan geregeld worden ;)

Echt...Waarom ik dat niet eerder heb gevraagd hier.. 8)7
Maar ik neem aan dat andere winkels het ook wel hebben. Dit is niet een merk die alleen bij AH wordt verkocht.
Denk dat jumbo het ook heeft, alleen misschien op een andere plek. Het zal of bij de bakspullen liggen, of bij de kruiden en specerijen (mijn vermoeden is dat ze daar liggen)
pi_130361112


ik dacht in eerste instantie he wat een 'lelijke'' cake (of hoort een appel-kaneel cake er zo uit te zien?)

Maar toen proefte ik, shit wat is ie lekker :)
pi_130371000
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:57 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Hij staat in de oven! *O* Ben alleen de mascarpone vergeten heb geen mogelijkheid opnieuw naar de winkel te gaan.. Zit te denken om er alleen lemon curd tussen te smeren en er slagroom naast te serveren.. Even nadenken.
*O*

hoe is ie geworden? Was het nog lekker zonder mascarpone?
♥ scars make us who we are ♥
pi_130388542
Net een lekker recept (DENK IK) gevonden voor 1 van de taarten die ik wil maken op mn ma's verjaardag

http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

weet alleen iemand hoe je die appels zo mooi krijgt op de bovenkant?
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 17:43:59 #44
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130389248
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
Net een lekker recept (DENK IK) gevonden voor 1 van de taarten die ik wil maken op mn ma's verjaardag

http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

weet alleen iemand hoe je die appels zo mooi krijgt op de bovenkant?
Jaren gewerkt bij La Place, de appels krijg je zo mooi door ze te schillen met een appelboor zoals deze:

http://www.nonplusultra.n(...)r&utm_campaign=74000

Door de helft snijden en tussen je handen een beetje schuin schuiven..
pi_130391061
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:43 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

Jaren gewerkt bij La Place, de appels krijg je zo mooi door ze te schillen met een appelboor zoals deze:

http://www.nonplusultra.n(...)r&utm_campaign=74000

Door de helft snijden en tussen je handen een beetje schuin schuiven..
Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
pi_130391087
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:

[..]

Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
een appelboor koop je voor een paar centen bij de xenos enzo hoor, maar dan wel 1 die je er handmatig in moet duwen :+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_130391650
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:

[..]

Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
Hema:
http://www.hema.nl/winkel(...)ersieren/springvorm-(80841992)

Blokker
http://www.blokker.nl/web(...)7473&productId=77810

Op zich maakt het toch niet veel uit? Met een kleinere springvorm moet je misschien wat beslag weggooien. Met een grotere is het misschien iets minder hoog.

En als je een beetje appels kunt snijden lukt je zit ook wel zonder zo'n boor hoor. OP de foto zie je ook dat sommige partjes wat recht ipv rond zijn. De tip van Zonnetje1981 om dus halve appels te snijden (en zo neer te leggen) is een goede tip. Het gaat om het idee, het hoeft niet een complete kopie te zijn ;)
pi_130392150
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:18 schreef kvd het volgende:

[..]

Hema:
http://www.hema.nl/winkel(...)ersieren/springvorm-(80841992)

Blokker
http://www.blokker.nl/web(...)7473&productId=77810

Op zich maakt het toch niet veel uit? Met een kleinere springvorm moet je misschien wat beslag weggooien. Met een grotere is het misschien iets minder hoog.

En als je een beetje appels kunt snijden lukt je zit ook wel zonder zo'n boor hoor. OP de foto zie je ook dat sommige partjes wat recht ipv rond zijn. De tip van Zonnetje1981 om dus halve appels te snijden (en zo neer te leggen) is een goede tip. Het gaat om het idee, het hoeft niet een complete kopie te zijn ;)
voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm


Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.

begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 19:52:17 #49
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130392757
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:33 schreef casper019 het volgende:

[..]

voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm

Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.

begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
Maak een harde wener deeg:

http://www.smulweb.nl/recepten/785309/Harde-wener-deeg

Bekleed daarmee je bakvorm.

Maak een cakebeslag

Stort dat in de bakvorm

Appels erbovenop, kaneelsuiker en bakken maar :9~
pi_130393253
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:33 schreef casper019 het volgende:

[..]

voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm

Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.

begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
Dat begrijp je goed ;). Je kan het natuurlijk ook zo als op de foto doen, maar vermoed dat je er dan wel iets anders mee moet doen, anders kan het wel eens zwart maken.

En je kan gewoon ook een springvorm gebruiken hoor. Het stuk heeft het ook over een cakevorm, als ik daarop google zie ik voornamelijk die langwerpige dingen. Die vorm maakt niet uit, en de bakvorm (of het een taart- of cake- of springvorm is) ook niet.

Een recept is niet altijd heilig, maar een leidraad. Tenminste, bij mij niet. En dat is ook de lol in het bakken (en koken).
Net zoals met de hoeveelheid koekkruiden gisteren. De ene wil veel speculaassmaak, de ander weinig. Je moet leren spelen met de ingrediënten zodat het wordt zoals jij het lekker vindt.
Hetzelfde geldt voor temperatuur en baktijd, het is een indicatie. Ik kan standaard 15 minuten bij een baktijd optellen, mijn oven is blijkbaar niet zo'n superoven.
En het geldt ook voor de vorm waarin je het maakt. Het is jouw keuze. (zo heb ik laatst pannenkoeken gemaakt in een siliconen cupcakvormpjes) Ik kan me wel voorstellen dat de baktijd wat kan veranderen als je een ander materiaalsoort gebruikt.
pi_130393631
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 20:08 schreef kvd het volgende:

[..]

Dat begrijp je goed ;). Je kan het natuurlijk ook zo als op de foto doen, maar vermoed dat je er dan wel iets anders mee moet doen, anders kan het wel eens zwart maken.

En je kan gewoon ook een springvorm gebruiken hoor. Het stuk heeft het ook over een cakevorm, als ik daarop google zie ik voornamelijk die langwerpige dingen. Die vorm maakt niet uit, en de bakvorm (of het een taart- of cake- of springvorm is) ook niet.

Een recept is niet altijd heilig, maar een leidraad. Tenminste, bij mij niet. En dat is ook de lol in het bakken (en koken).
Net zoals met de hoeveelheid koekkruiden gisteren. De ene wil veel speculaassmaak, de ander weinig. Je moet leren spelen met de ingrediënten zodat het wordt zoals jij het lekker vindt.
Hetzelfde geldt voor temperatuur en baktijd, het is een indicatie. Ik kan standaard 15 minuten bij een baktijd optellen, mijn oven is blijkbaar niet zo'n superoven.
En het geldt ook voor de vorm waarin je het maakt. Het is jouw keuze. (zo heb ik laatst pannenkoeken gemaakt in een siliconen cupcakvormpjes) Ik kan me wel voorstellen dat de baktijd wat kan veranderen als je een ander materiaalsoort gebruikt.

Cool ok thx, en vooral voor t laatste stukje!!
Dandoe ik het gewoon in mijn 24cm springvorm (of miss eens gek in een andere gekke vorm!)
pi_130393706
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 20:18 schreef casper019 het volgende:

[..]

Cool ok thx, en vooral voor t laatste stukje!!
Dandoe ik het gewoon in mijn 24cm springvorm (of miss eens gek in een andere gekke vorm!)
Het is je moeder dus een O+ , is zij ook weel blij ;)
pi_130399567
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 00:32 schreef Mama_Mia het volgende:

[..]

*O*

hoe is ie geworden? Was het nog lekker zonder mascarpone?
Het probleem lostte zichzelf op doordat we die avond opeens weg moesten en we de cake/taart pas de volgende dag konden proeven, dus de volgende dag kon ik alsnog mascarpone halen.
Vind hem nu redelijk droog dus de mascarponelaag ertussen is wel erg lekker, maar hij is ook best donker geworden dus misschien is 't iets te hard gegaan in de oven. Ik ben hem nog aan het uitproberen zullen we maar zeggen :) .

Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130400817
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 22:37 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Het probleem lostte zichzelf op doordat we die avond opeens weg moesten en we de cake/taart pas de volgende dag konden proeven, dus de volgende dag kon ik alsnog mascarpone halen.
Vind hem nu redelijk droog dus de mascarponelaag ertussen is wel erg lekker, maar hij is ook best donker geworden dus misschien is 't iets te hard gegaan in de oven. Ik ben hem nog aan het uitproberen zullen we maar zeggen :) .

[ afbeelding ]
ziet er wel lekker uit, is dat een cake of biscuit? en dan doormidden met mascarpone ertussen?
lijkt wel een giga macaron haha :)
pi_130406509
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 22:37 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Het probleem lostte zichzelf op doordat we die avond opeens weg moesten en we de cake/taart pas de volgende dag konden proeven, dus de volgende dag kon ik alsnog mascarpone halen.
Vind hem nu redelijk droog dus de mascarponelaag ertussen is wel erg lekker, maar hij is ook best donker geworden dus misschien is 't iets te hard gegaan in de oven. Ik ben hem nog aan het uitproberen zullen we maar zeggen :) .

[ afbeelding ]
ziet eruit alsof ie inderdaad iets te hard is gegaan of te lang in ieder geval, de eerste keer bij mij was ie ook droger dan de tweede keer, mascarpone en lemon curd mogen er wel lekker intrekken maar het was de tweede keer veel smeuïger bij mij ook. Beetje variëren met baktijd en dan komt het vast goed, hij is in ieder geval voor herhaling vatbaar? :9
♥ scars make us who we are ♥
pi_130406540
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 23:03 schreef casper019 het volgende:

[..]

ziet er wel lekker uit, is dat een cake of biscuit? en dan doormidden met mascarpone ertussen?
lijkt wel een giga macaron haha :)
hier is het recept *)
♥ scars make us who we are ♥
pi_130409513
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 01:57 schreef Mama_Mia het volgende:

[..]

ziet eruit alsof ie inderdaad iets te hard is gegaan of te lang in ieder geval, de eerste keer bij mij was ie ook droger dan de tweede keer, mascarpone en lemon curd mogen er wel lekker intrekken maar het was de tweede keer veel smeuïger bij mij ook. Beetje variëren met baktijd en dan komt het vast goed, hij is in ieder geval voor herhaling vatbaar? :9
Dat zeker, de smaak ik heel goed maar ik miste inderdaad de smeuïgheid. Ik ga hem zeker nog een keer proberen.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130412969
Vandaag ga ik vanille cupcakes maken. Ben de hele stad afgestruind voor vanille-extract, maar dat was nergens te vinden. Nu ga ik het proberen met vanille-aroma. De vrouw van de bakwinkel zei dat dat minder geconcentreerd was, dus ik ga er gewoon iets meer in gooien. Logischerwijs (hoewel mijn logica vaak niet klopt) komt het dan ook goed. Zo niet, dan horen jullie wel van mij haha.
Oh ja, ik ga ook nog zo'n mooi toefje bovenop maken. Dus zo'n spuit heb ik nu ook in huis. Yay.
pi_130413105
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 13:34 schreef Grutsk het volgende:
Vandaag ga ik vanille cupcakes maken. Ben de hele stad afgestruind voor vanille-extract, maar dat was nergens te vinden. Nu ga ik het proberen met vanille-aroma. De vrouw van de bakwinkel zei dat dat minder geconcentreerd was, dus ik ga er gewoon iets meer in gooien. Logischerwijs (hoewel mijn logica vaak niet klopt) komt het dan ook goed. Zo niet, dan horen jullie wel van mij haha.
Oh ja, ik ga ook nog zo'n mooi toefje bovenop maken. Dus zo'n spuit heb ik nu ook in huis. Yay.
Ligt gewoon bij de jumbo/c1000/zowat elke supermarkt?
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 13:42:07 #60
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130413135
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 13:40 schreef Snowbells het volgende:

[..]

Ligt gewoon bij de jumbo/c1000/zowat elke supermarkt?
Vanille-extract? Zeker niet.
The love you take is equal to the love you make.
pi_130413520
Gewoon zelf maken met vanille stokjes en wodka :) veel lekkerder dan die nep vanille..
  Licht Ontvlambaar zaterdag 24 augustus 2013 @ 14:21:08 #62
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_130413988
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
Net een lekker recept (DENK IK) gevonden voor 1 van de taarten die ik wil maken op mn ma's verjaardag

http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

weet alleen iemand hoe je die appels zo mooi krijgt op de bovenkant?
De appels op die foto zijn niet geschild.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Moderator zaterdag 24 augustus 2013 @ 15:49:38 #63
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130415817
Bakkers zijn luie flikkers, die snijden de klokhuizen niet goed weg, heb je van die harde stukjes er tussen :r
En mensen maar roepen "oh, een stukje schil", maar een schil wordt zo zacht, die proef je niet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130415953
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 13:57 schreef Dragonberry het volgende:
Gewoon zelf maken met vanille stokjes en wodka :) veel lekkerder dan die nep vanille..
gaat niet meer lukken als ze het vandaag gaat maken. Moet prima lukken met het aroma. Je kan evt nog het merk uit een vanillestokje door het beslag doen.
pi_130416618
Voor vanille-extract: Dille & Kamille!
Let me see you stripped down to the bone
pi_130416639
(Vanille-aroma is vies!)
Let me see you stripped down to the bone
pi_130417404
Tja, zoals hierboven al gezegd werd kwam ik er pas in de stad achter dat het nergens te koop was, zelfs niet in de bakwinkel. De cakejes zijn gelukt, al ga ik ze zeker weer maken met echt extract.
En dille & kamille zit hier helaas niet, maar ik zal er dan maar eens gaan shoppen als ik er een tegenkom :p
Bedankt voor de tips iedereen!
  Moderator zaterdag 24 augustus 2013 @ 16:57:12 #68
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130417514
Vanilline, dat maken ze toch van oude kranten :')
Gewoon een vanillestokje uitschrapen, het hoeft allemaal niet zo overdreven te smaken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130417941
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

ik had nog een paar vragen voor dat recept, hoop dat jullie me eruit willen helpen...

DIe bloem, is dat 'gewone'' patentbloem??
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/951/AH+Patent+tarwebloem
Die van de appie bijvoorbeeld?

En stel ik wil wat appels op de bovenkant doen, maar niet heel de bovenkant maar een stukje ..
houden die appels het rijzen van mijn caketaart dan niet tegen? en die appels drogen die dan niet uit opde top? ik zou bijv een M vorm (van mama willen maken)
pi_130422592
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 15:55 schreef Trusten het volgende:

[..]

gaat niet meer lukken als ze het vandaag gaat maken. Moet prima lukken met het aroma. Je kan evt nog het merk uit een vanillestokje door het beslag doen.
Nu maken en over een paar maanden gebruiken inderdaad ;) Tip voor de toekomst dus. Ik moet zelf ook weer een fles gaan neerzetten, de oude is bijna leeg.

Is het baksel ondertussen al gemaakt eigenlijk?
pi_130422831
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 17:17 schreef casper019 het volgende:
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

ik had nog een paar vragen voor dat recept, hoop dat jullie me eruit willen helpen...

DIe bloem, is dat 'gewone'' patentbloem??
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/951/AH+Patent+tarwebloem
Die van de appie bijvoorbeeld?

En stel ik wil wat appels op de bovenkant doen, maar niet heel de bovenkant maar een stukje ..
houden die appels het rijzen van mijn caketaart dan niet tegen? en die appels drogen die dan niet uit opde top? ik zou bijv een M vorm (van mama willen maken)
Gewone tarwebloem inderdaad. Het cakebeslag zal tussen de appels door rijzen. De appels zakken een beetje weg zeg maar :P
Als je wil dat de bovenkant niet uitdroogt kan je een beetje abrikozenjam kort verwarmen en met een kwastje over de cake smeren. Dan krijg je een gelei laagje.
pi_130422960
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:16 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Gewone tarwebloem inderdaad. Het cakebeslag zal tussen de appels door rijzen. De appels zakken een beetje weg zeg maar :P
Als je wil dat de bovenkant niet uitdroogt kan je een beetje abrikozenjam kort verwarmen en met een kwastje over de cake smeren. Dan krijg je een gelei laagje.
Maar dat doe je na het bakken doorgaans toch? Ik dacht dat Casper bang was dat het zou uitdrogen in de oven.
Kwak
pi_130423060
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:19 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Maar dat doe je na het bakken doorgaans toch? Ik dacht dat Casper bang was dat het zou uitdrogen in de oven.
O, verkeerd begrepen dan :@ Zal wel meevallen. Bij La Place is het ook niet te droog toch? ;)
pi_130425957
Ik heb een bak-aanval. Het begon met een summer pudding (oke, die hoefde niet gebakken te worden) toen volgde de perzik clafoutis en nu zit er nog een peach melba taart in de oven. En ik heb ook nog een soort courgette-feta burger achtige dingen gemaakt en die zijn fucking lekker.
En dan te bedenken dat ik vanmiddag al zin in taart had en toen maar een taart bij de ah gehaald heb (die nu op is) maar het lijkt er dus op dat ik de komende dagen door moet eten.
pi_130426837
Ik ben bonbons-achtige dingen aan het maken maar de candy melts die hier nog lagen willen niet melten.... wordt hem dus denk ik niet ;(

Edit --> candy melts weggegooit, lukte voor geen meter. Met gewone chocola ging het ook al niet lekker,de vormpjes staan nu in de koelkast, maar de chocola loopt gewoon naar beneden. Geen succes dus. De slagroom waar ik een ganache mee wil maken wilde ook al niet lekker kloppen, dus denk dat dat ook geen succes wordt.
Ik geloof dat mijn ex-collega uit Bonaire gelijk gaat krijgen, op bepaalde dagen in de maand moet een vrouw maar niet bakken...

[ Bericht 50% gewijzigd door kvd op 24-08-2013 22:38:22 ]
pi_130439355
Zo vanmiddag appeltjes schillen, zo eerst even langs de rommelmarkt..
k had toch nog 1 vraag!!
waarom moet je de boter smelten? wat is het nut daarvan (ja wil gelijk alles leren!)

Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.
pi_130439614
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 12:50 schreef casper019 het volgende:
Zo vanmiddag appeltjes schillen, zo eerst even langs de rommelmarkt..
k had toch nog 1 vraag!!
waarom moet je de boter smelten? wat is het nut daarvan (ja wil gelijk alles leren!)

Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.
http://www.goeievraag.nl/(...)melten-bakken.332647

Je maakt in principe een cake dus wilt een zachte structuur hebben
pi_130439770
Gisteravond pistache-kardemom-zandkoekjes gebakken van Ottolenghi.

Iets te veel kardemom, maar dan nog niet echt een succes.

Niet mijn foto overigens, maar de mijne zagen er precies zo uit :)
  Moderator zondag 25 augustus 2013 @ 13:10:49 #79
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130439945
Tikje te licht ook?
Maar kan aan mij liggen, ik bak nooit met witte suiker en ook niet met uitsluitend witte bloem, dus mijn koekjes zijn rauw niet eens zo wit :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130447550
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 13:10 schreef djkoelkast het volgende:
Tikje te licht ook?
Maar kan aan mij liggen, ik bak nooit met witte suiker en ook niet met uitsluitend witte bloem, dus mijn koekjes zijn rauw niet eens zo wit :P
Nee, ze horen niet veel donkerder. En ik moet bekennen dat ze nu the day after al lekkerder zijn. :)
  roze maandag 26 augustus 2013 @ 02:10:36 #81
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130467886
Wellicht kan iemand mij hier helpen. Ik ben echt een bak noob.. Ik heb dit weekend koekjes gemaakt (de simpelste versie.. ei/bloem/suiker/boter/vanillesuiker) maar nu wil ik hier ook chocolate chip koekjes van maken. Wat is de beste manier om die stukjes chocolade te maken? Hebben ze zoiets ergens kant en klaar in de supermarkt of moet ik het anders doen? :)

Ik bak nooit. Geen geduld voor haha maar de koekjes waren me zo goed bevallen dat ik het nog een keer ga proberen *O*


[ Bericht 10% gewijzigd door Ama op 26-08-2013 02:16:03 ]
Your beauty never ever scared me.
pi_130468921
Amaranta, ik wil zelf ook chocolate chips melk en puur kopen. Mijn man was gisteren bij Jumbo, daar hadden ze ze niet. Ik neem aan, dat een grote ah ze waarschijnlijk heeft.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_130469156
Ik heb laatst ook chocolate cchip cookies gebakken en de chocolade met een vleeshamer kapot gehakt. Ging prima
pi_130470247
Verschil is dat gewone chocolade smelt en vorm verliest en ook kan verbranden. Chips houden hun vorm en worden weer vast.

Je hebt ze bij speciale buitenlandse winkels, kook en bak winkels en bij grote ah soms bij de bakspullen. Ik koop ze vaak online of in een Amerikaanse/internationale supermarkt.
Kwak
pi_130472630
Bij Jamin kan je van die chocolade druppels kopen. Die houden heel goed hun vorm.
  roze maandag 26 augustus 2013 @ 13:32:09 #86
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130475818
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 07:32 schreef Tinuviel het volgende:
Amaranta, ik wil zelf ook chocolate chips melk en puur kopen. Mijn man was gisteren bij Jumbo, daar hadden ze ze niet. Ik neem aan, dat een grote ah ze waarschijnlijk heeft.
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 08:09 schreef het-is-mij het volgende:
Ik heb laatst ook chocolate cchip cookies gebakken en de chocolade met een vleeshamer kapot gehakt. Ging prima
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 09:36 schreef kwakz0r het volgende:
Verschil is dat gewone chocolade smelt en vorm verliest en ook kan verbranden. Chips houden hun vorm en worden weer vast.

Je hebt ze bij speciale buitenlandse winkels, kook en bak winkels en bij grote ah soms bij de bakspullen. Ik koop ze vaak online of in een Amerikaanse/internationale supermarkt.
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 11:30 schreef Dragonberry het volgende:
Bij Jamin kan je van die chocolade druppels kopen. Die houden heel goed hun vorm.
Bedankt _O_ Hier kan ik wel wat mee
Your beauty never ever scared me.
pi_130484965
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 17:17 schreef casper019 het volgende:
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

ik had nog een paar vragen voor dat recept, hoop dat jullie me eruit willen helpen...

DIe bloem, is dat 'gewone'' patentbloem??
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/951/AH+Patent+tarwebloem
Die van de appie bijvoorbeeld?

En stel ik wil wat appels op de bovenkant doen, maar niet heel de bovenkant maar een stukje ..
houden die appels het rijzen van mijn caketaart dan niet tegen? en die appels drogen die dan niet uit opde top? ik zou bijv een M vorm (van mama willen maken)
nou net mn appelcake taart proberen te maken maar wat n narigheid, heb precies gedaan zoals in t recept staat maar ik krijg de binnenkant maar niet gaar....
T blijft maar nat en klef...
weet iemand wat ik fout doe???
pi_130489737

Mijn pandan chiffon. Helaas een beetje ingezakt }:|
pi_130490088
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 18:45 schreef casper019 het volgende:

[..]

nou net mn appelcake taart proberen te maken maar wat n narigheid, heb precies gedaan zoals in t recept staat maar ik krijg de binnenkant maar niet gaar....
T blijft maar nat en klef...
weet iemand wat ik fout doe???
Kan door de appel komen. Die geeft natuurlijk vocht af.
Heb je hem al uit de oven? Als dat niet het geval is, wat langer in de oven (temperatuur misschien wat zachter, eventueel een aluminiumfolietje erover zodat de bovenkant niet uitdroogt .
pi_130490179
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn pandan chiffon. Helaas een beetje ingezakt }:|
Ik zou hem nog eten hoor :Y

(ik krijg altijd trek in grenadine-ranja als ik die kleur zie. En aan de gewone cake op het werk waar we de ranja wel eens aan toevoegde om een groene kleur te krijgen)
pi_130490313
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:56 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik zou hem nog eten hoor :Y

(ik krijg altijd trek in grenadine-ranja als ik die kleur zie. En aan de gewone cake op het werk waar we de ranja wel eens aan toevoegde om een groene kleur te krijgen)
Hij was ook heel lekker :Y) (maar die groene limonade vind ik écht niet te drinken, gelukkig een hele andere smaak)
pi_130512518
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn pandan chiffon. Helaas een beetje ingezakt }:|
Is dit nou hetzelfde als zo'n groene sponscake of niet? :9
pi_130512680
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:09 schreef msacras het volgende:

[..]

Is dit nou hetzelfde als zo'n groene sponscake of niet? :9
dat is het ja :P
pi_130512694
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:14 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

dat is het ja :P
Oké! Dat heb ik een keer bij iemand gegeten namelijk, en het was zo lekker, dat ga ik ook een keer proberen _O_ is het heel moeilijk?
pi_130512903
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:15 schreef msacras het volgende:

[..]

Oké! Dat heb ik een keer bij iemand gegeten namelijk, en het was zo lekker, dat ga ik ook een keer proberen _O_ is het heel moeilijk?
valt wel mee. In het vorige deel is het volgens mij ook nog besproken.
Heb even geen zin om alles op te zoeken, maar heb ook een blogpostje ervan gemaakt(zie onderschrift).
pi_130512922
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:22 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

valt wel mee. In het vorige deel is het volgens mij ook nog besproken.
Heb even geen zin om alles op te zoeken, maar heb ook een blogpostje ervan gemaakt(zie onderschrift).
Oké, ga ik dat even lezen, bedankt!
  roze dinsdag 27 augustus 2013 @ 14:34:17 #97
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130513263
Weet iemand nog andere koekjes die héél makkelijk en lekker zijn? Behalve zandkoekjes
Your beauty never ever scared me.
pi_130513329
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:34 schreef Amarantha het volgende:
Weet iemand nog andere koekjes die héél makkelijk en lekker zijn? Behalve zandkoekjes
Met chocola er door heen, dat maakt het meteen al heel anders? Of een bepaalde soort specerijen er door heen, dan blijft het simpel maar krijg je toch een heel andere smaak.
  roze dinsdag 27 augustus 2013 @ 14:37:43 #99
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130513388
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:36 schreef msacras het volgende:

[..]

Met chocola er door heen, dat maakt het meteen al heel anders? Of een bepaalde soort specerijen er door heen, dan blijft het simpel maar krijg je toch een heel andere smaak.
Kon in de winkel geen chocochips vinden en online bestellen gaat volgende maand pas. Ik lust alleen geen taart, cupcakes enz :')
Your beauty never ever scared me.
pi_130513418
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:37 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Kon in de winkel geen chocochips vinden en online bestellen gaat volgende maand pas. Ik lust alleen geen taart, cupcakes enz :')
Ik gebruik altijd gewoon gehakte chocola, werkt ook prima hoor :D

Ah dat is niet zo handig nee, maar moet het echt heel simpel zijn? Als het makkelijk moet zijn blijf je inderdaad al snel in de zandkoekjes hangen, maar als je er wat meer aandacht aan wilt besteden heb je echt heel veel opties!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')