quote:Op zondag 4 augustus 2013 20:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.
Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.
Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben![]()
Hij staat in de oven!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:28 schreef Mama_Mia het volgende: [..] was ook erg lekker
vooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokken
(basisdeeg zit een citroen in en er gaat een citroen met rietsuiker over de bovenkant zodat het er lekker in trekt, en dan zit in het midden een mix van mascarpone met lemon curd
)
Ja, lichtbruin wordt meestal geel genoemd.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 19:45 schreef casper019 het volgende:
[..]
,maar bruine is dus donkere basterd suiker?
ik zou met een doodsimpele cake beginnenquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 21:15 schreef Qunix het volgende:
Als ik mijn nieuwe oventje heb, wat zou ik (vooral on te testen) het eerste moeten bakken? Met een appeltaart kan je het goed testen, maar dat is iets wat ik niet wil maken. Heeft iemand een ideetje?
Heb je iets wat je meerdere keren gemaakt hebt met je vorige oven? Dan kun je het verschil misschien beter aanvoelenquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 21:15 schreef Qunix het volgende:
Als ik mijn nieuwe oventje heb, wat zou ik (vooral on te testen) het eerste moeten bakken? Met een appeltaart kan je het goed testen, maar dat is iets wat ik niet wil maken. Heeft iemand een ideetje?
Net geen 3 gram.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:04 schreef casper019 het volgende:
weet iemand hoeveel gram een theelepel kaneel is??
ik heb alleen ijslepels en ''gewone'' lepels lol....
ooh thx voor de tip, dat ga ik vanmiddag gelijk ff kopenquote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:08 schreef Lienekien het volgende:
Heb je nog niet van die officiėle maatlepels?
[ afbeelding ]
Ik heb zo'n ding, voor de theelepel- en eetlepelmaat. 5 euro bij een kookwinkel.
Als koekkruiden evenveel wegen als kaneel welquote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx, dus zeg, 4 eetlepels koek kruiden = 10 gram?
Ik zou meer doen. Ik heb laatst speculaasbrokken gemaakt. Daar had ik (met 200 gr bakmeel en 100 gram boter en 125 gr bruine suiker, dus minder droge ingrediėnten dan jouw recept) 15 gram speculaas/koekkruiden voor nodig. Ik vond te smaak toen nog wat flauw moet ik zeggen.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx, dus zeg, 4 eetlepels koek kruiden = 10 gram?
Heb je nog geen keukenweegschaal?quote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:27 schreef casper019 het volgende:
Als ik straks die maatlepels ga kopen (tja eerst ff de was ophangen zo en mn bed opmaken/verschonen.. droogt lekker snel met ditweer!)
als ik dan 4 van die theelepel maatlepels doe, heb ik dan gelijk genoeg?
kan stomweg niet proeven want er zitten rauwe eieren in (alhoewel ik me kan herinnenre dat ik vroeger met mn ma altijd rauw beslag at)
Ik eet eigenlijk altijd de halve beslagkom leeg nog voordat het de oven in gaat, zelfs als er rauw ei in zitquote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:27 schreef casper019 het volgende:
Als ik straks die maatlepels ga kopen (tja eerst ff de was ophangen zo en mn bed opmaken/verschonen.. droogt lekker snel met ditweer!)
als ik dan 4 van die theelepel maatlepels doe, heb ik dan gelijk genoeg?
kan stomweg niet proeven want er zitten rauwe eieren in (alhoewel ik me kan herinnenre dat ik vroeger met mn ma altijd rauw beslag at)
heb de fiesta van blokker gekocht op aanraden van jou en ben er erg tevreden mee!!!quote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:31 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Heb je nog geen keukenweegschaal?
Ik zou wegen als het in grammen staat en afmeten met dergelijke lepels als het in theelepel of eetlepel staat aangegeven.
Ze zegt dat je moet wegen als er grammen staan en moet afmeten als er lepels staan. Oftewel, niet wegen maar meten.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 12:15 schreef casper019 het volgende:
[..]
heb de fiesta van blokker gekocht op aanraden van jou en ben er erg tevreden mee!!!
http://www.ah.nl/allerhan(...)ke/?rq=speculaascake
dat is het recept!!< (woot 15 min mixen!!!)
4 TL koek en speculaaskruiden staat er...
hoeveel gram zou ik daardan voor moeten rekenen??
haha doe ik dat, de vulling van appelkruimel maken is toch makkelijker ;P kan je proeven naar hoeveelheid de kaneelquote:Op woensdag 21 augustus 2013 12:21 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ze zegt dat je moet wegen als er grammen staan en moet afmeten als er lepels staan. Oftewel, niet wegen maar meten.
Daarbij zou ik zulke dingen niet al te precies nemen, gooi er wat van dat spul in, bak je cake. De volgende keer weet je dan of je meer of minder moet gebruiken.
maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?quote:Op donderdag 22 augustus 2013 12:12 schreef minilot het volgende:
Klopt helemaal Casper!
De theelepels en eetlepels die in Britse en Amerikaanse recepten gebruikt worden hebben een veel grotere inhoud dan de theelepels en eetlepels die je gewoon in je besteklade hebt liggen.
En grammen, dat zegt natuurlijk niks bij inhoudsmaten: een volle theelepel van het ene spul kan we twee keer zoveel wegen als net zo'n volle theelepel van ander spul.
Kom op, je kunt zelf toch ook wel een klein beetje nadenken?quote:Op donderdag 22 augustus 2013 12:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?
op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
Kan prima!quote:Op donderdag 22 augustus 2013 12:44 schreef -J-D- het volgende:
Ik ga onderstaand recept (nog een keer) maken:
http://www.annabel-langbein.com/recipes/choconut-slice/441/
Ik wil alleen de bodem niet van digestive/tarwekoekjes maken, maar van kandijkoeken.
Kan dat zomaar? Of moet ik ergens aan denken?
AH in de buurt? Daar staan deze bij de kuidenpotjes/busjes enzovoort:quote:Op donderdag 22 augustus 2013 13:15 schreef PureEvil het volgende:
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
ik heb ze van de leukste taartenshop. die vind ik erg lekker !quote:Op donderdag 22 augustus 2013 13:15 schreef PureEvil het volgende:
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
Zoals eerder gezegd, met minder ingrediėnten vond ik 15 gram te weinig. Zou dus zeker niet met halve tl gaan werken. Met 4 tl zou je dus 20 gram kruiden hebben, dat lijkt me een goede hoeveelheidquote:Op donderdag 22 augustus 2013 12:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?
op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
Ik ga morgen denk ik maar eens op de markt kijken (de kerrie van daar is me iig goed bevallenquote:Op donderdag 22 augustus 2013 13:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb ze van de leukste taartenshop. die vind ik erg lekker !
Maar ik neem aan dat andere winkels het ook wel hebben. Dit is niet een merk die alleen bij AH wordt verkocht.quote:Op donderdag 22 augustus 2013 13:35 schreef PureEvil het volgende:
Tnx! Geen AH in de buurt, maar dat kan geregeld worden![]()
Echt...Waarom ik dat niet eerder heb gevraagd hier..![]()
quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:57 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Hij staat in de oven!Ben alleen de mascarpone vergeten heb geen mogelijkheid opnieuw naar de winkel te gaan.. Zit te denken om er alleen lemon curd tussen te smeren en er slagroom naast te serveren.. Even nadenken.
Jaren gewerkt bij La Place, de appels krijg je zo mooi door ze te schillen met een appelboor zoals deze:quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
Net een lekker recept (DENK IK) gevonden voor 1 van de taarten die ik wil maken op mn ma's verjaardag
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html
weet alleen iemand hoe je die appels zo mooi krijgt op de bovenkant?
Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 17:43 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Jaren gewerkt bij La Place, de appels krijg je zo mooi door ze te schillen met een appelboor zoals deze:
http://www.nonplusultra.n(...)r&utm_campaign=74000
Door de helft snijden en tussen je handen een beetje schuin schuiven..
een appelboor koop je voor een paar centen bij de xenos enzo hoor, maar dan wel 1 die je er handmatig in moet duwenquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
[..]
Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
Hema:quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
[..]
Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvormquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:18 schreef kvd het volgende:
[..]
Hema:
http://www.hema.nl/winkel(...)ersieren/springvorm-(80841992)
Blokker
http://www.blokker.nl/web(...)7473&productId=77810
Op zich maakt het toch niet veel uit? Met een kleinere springvorm moet je misschien wat beslag weggooien. Met een grotere is het misschien iets minder hoog.
En als je een beetje appels kunt snijden lukt je zit ook wel zonder zo'n boor hoor. OP de foto zie je ook dat sommige partjes wat recht ipv rond zijn. De tip van Zonnetje1981 om dus halve appels te snijden (en zo neer te leggen) is een goede tip. Het gaat om het idee, het hoeft niet een complete kopie te zijn
Maak een harde wener deeg:quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:33 schreef casper019 het volgende:
[..]
voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm
Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.
begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
Dat begrijp je goedquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:33 schreef casper019 het volgende:
[..]
voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm
Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.
begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
Cool ok thx, en vooral voor t laatste stukje!!quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:08 schreef kvd het volgende:
[..]
Dat begrijp je goed. Je kan het natuurlijk ook zo als op de foto doen, maar vermoed dat je er dan wel iets anders mee moet doen, anders kan het wel eens zwart maken.
En je kan gewoon ook een springvorm gebruiken hoor. Het stuk heeft het ook over een cakevorm, als ik daarop google zie ik voornamelijk die langwerpige dingen. Die vorm maakt niet uit, en de bakvorm (of het een taart- of cake- of springvorm is) ook niet.
Een recept is niet altijd heilig, maar een leidraad. Tenminste, bij mij niet. En dat is ook de lol in het bakken (en koken).
Net zoals met de hoeveelheid koekkruiden gisteren. De ene wil veel speculaassmaak, de ander weinig. Je moet leren spelen met de ingrediėnten zodat het wordt zoals jij het lekker vindt.
Hetzelfde geldt voor temperatuur en baktijd, het is een indicatie. Ik kan standaard 15 minuten bij een baktijd optellen, mijn oven is blijkbaar niet zo'n superoven.
En het geldt ook voor de vorm waarin je het maakt. Het is jouw keuze. (zo heb ik laatst pannenkoeken gemaakt in een siliconen cupcakvormpjes) Ik kan me wel voorstellen dat de baktijd wat kan veranderen als je een ander materiaalsoort gebruikt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |