abonnement Unibet Coolblue
pi_130343075
Klopt helemaal Casper!
De theelepels en eetlepels die in Britse en Amerikaanse recepten gebruikt worden hebben een veel grotere inhoud dan de theelepels en eetlepels die je gewoon in je besteklade hebt liggen. :Y

En grammen, dat zegt natuurlijk niks bij inhoudsmaten: een volle theelepel van het ene spul kan we twee keer zoveel wegen als net zo'n volle theelepel van ander spul. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 22 augustus 2013 @ 12:30:08 #27
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130343595
wie was hier begonnen over stroopkoeken?
bedankt! :(
nu moet ik iedere keer stroopkoeken bakken, want ze zijn er hier helemaal gek op!
pi_130344056
Ik ga onderstaand recept (nog een keer) maken:
http://www.annabel-langbein.com/recipes/choconut-slice/441/

Ik wil alleen de bodem niet van digestive/tarwekoekjes maken, maar van kandijkoeken.
Kan dat zomaar? Of moet ik ergens aan denken?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_130344366
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 12:12 schreef minilot het volgende:
Klopt helemaal Casper!
De theelepels en eetlepels die in Britse en Amerikaanse recepten gebruikt worden hebben een veel grotere inhoud dan de theelepels en eetlepels die je gewoon in je besteklade hebt liggen. :Y

En grammen, dat zegt natuurlijk niks bij inhoudsmaten: een volle theelepel van het ene spul kan we twee keer zoveel wegen als net zo'n volle theelepel van ander spul. ;)
maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?

op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
pi_130344449
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 12:54 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?

op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
Kom op, je kunt zelf toch ook wel een klein beetje nadenken?
pi_130344818
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 12:44 schreef -J-D- het volgende:
Ik ga onderstaand recept (nog een keer) maken:
http://www.annabel-langbein.com/recipes/choconut-slice/441/

Ik wil alleen de bodem niet van digestive/tarwekoekjes maken, maar van kandijkoeken.
Kan dat zomaar? Of moet ik ergens aan denken?
Kan prima!
  donderdag 22 augustus 2013 @ 13:15:23 #32
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_130345078
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk ;) ) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
  Moderator donderdag 22 augustus 2013 @ 13:15:51 #33
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130345097
Buiten het seizoen heten het "koekkruiden" en ze zijn overal verkrijgbaar.
Of zelf mengen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130345556
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 13:15 schreef PureEvil het volgende:
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk ;) ) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
AH in de buurt? Daar staan deze bij de kuidenpotjes/busjes enzovoort:
pi_130345617
Huh maar ik heb koekkruiden van het blauwe huis en daar zit in:
cassiakaneel, koriander, anijs, gember, kruidnagel en kardemom.
En in mijn speculaaskruiden van de ah zit:
kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom en sinaasappelschil.

Maar ze smaken dus allebei heel anders?
  † In Memoriam † donderdag 22 augustus 2013 @ 13:29:52 #36
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130345631
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 13:15 schreef PureEvil het volgende:
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk ;) ) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
ik heb ze van de leukste taartenshop. die vind ik erg lekker !
pi_130345664
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 12:54 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?

op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
Zoals eerder gezegd, met minder ingrediėnten vond ik 15 gram te weinig. Zou dus zeker niet met halve tl gaan werken. Met 4 tl zou je dus 20 gram kruiden hebben, dat lijkt me een goede hoeveelheid
pi_130345730
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 13:29 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb ze van de leukste taartenshop. die vind ik erg lekker !
Ik ga morgen denk ik maar eens op de markt kijken (de kerrie van daar is me iig goed bevallen O+ )
  donderdag 22 augustus 2013 @ 13:35:07 #39
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_130345861
Tnx! Geen AH in de buurt, maar dat kan geregeld worden ;)

Echt...Waarom ik dat niet eerder heb gevraagd hier.. 8)7
pi_130345948
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 13:35 schreef PureEvil het volgende:
Tnx! Geen AH in de buurt, maar dat kan geregeld worden ;)

Echt...Waarom ik dat niet eerder heb gevraagd hier.. 8)7
Maar ik neem aan dat andere winkels het ook wel hebben. Dit is niet een merk die alleen bij AH wordt verkocht.
Denk dat jumbo het ook heeft, alleen misschien op een andere plek. Het zal of bij de bakspullen liggen, of bij de kruiden en specerijen (mijn vermoeden is dat ze daar liggen)
pi_130361112


ik dacht in eerste instantie he wat een 'lelijke'' cake (of hoort een appel-kaneel cake er zo uit te zien?)

Maar toen proefte ik, shit wat is ie lekker :)
pi_130371000
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:57 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Hij staat in de oven! *O* Ben alleen de mascarpone vergeten heb geen mogelijkheid opnieuw naar de winkel te gaan.. Zit te denken om er alleen lemon curd tussen te smeren en er slagroom naast te serveren.. Even nadenken.
*O*

hoe is ie geworden? Was het nog lekker zonder mascarpone?
♥ scars make us who we are ♥
pi_130388542
Net een lekker recept (DENK IK) gevonden voor 1 van de taarten die ik wil maken op mn ma's verjaardag

http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

weet alleen iemand hoe je die appels zo mooi krijgt op de bovenkant?
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 17:43:59 #44
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130389248
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
Net een lekker recept (DENK IK) gevonden voor 1 van de taarten die ik wil maken op mn ma's verjaardag

http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

weet alleen iemand hoe je die appels zo mooi krijgt op de bovenkant?
Jaren gewerkt bij La Place, de appels krijg je zo mooi door ze te schillen met een appelboor zoals deze:

http://www.nonplusultra.n(...)r&utm_campaign=74000

Door de helft snijden en tussen je handen een beetje schuin schuiven..
pi_130391061
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:43 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

Jaren gewerkt bij La Place, de appels krijg je zo mooi door ze te schillen met een appelboor zoals deze:

http://www.nonplusultra.n(...)r&utm_campaign=74000

Door de helft snijden en tussen je handen een beetje schuin schuiven..
Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
pi_130391087
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:

[..]

Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
een appelboor koop je voor een paar centen bij de xenos enzo hoor, maar dan wel 1 die je er handmatig in moet duwen :+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_130391650
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:

[..]

Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
Hema:
http://www.hema.nl/winkel(...)ersieren/springvorm-(80841992)

Blokker
http://www.blokker.nl/web(...)7473&productId=77810

Op zich maakt het toch niet veel uit? Met een kleinere springvorm moet je misschien wat beslag weggooien. Met een grotere is het misschien iets minder hoog.

En als je een beetje appels kunt snijden lukt je zit ook wel zonder zo'n boor hoor. OP de foto zie je ook dat sommige partjes wat recht ipv rond zijn. De tip van Zonnetje1981 om dus halve appels te snijden (en zo neer te leggen) is een goede tip. Het gaat om het idee, het hoeft niet een complete kopie te zijn ;)
pi_130392150
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:18 schreef kvd het volgende:

[..]

Hema:
http://www.hema.nl/winkel(...)ersieren/springvorm-(80841992)

Blokker
http://www.blokker.nl/web(...)7473&productId=77810

Op zich maakt het toch niet veel uit? Met een kleinere springvorm moet je misschien wat beslag weggooien. Met een grotere is het misschien iets minder hoog.

En als je een beetje appels kunt snijden lukt je zit ook wel zonder zo'n boor hoor. OP de foto zie je ook dat sommige partjes wat recht ipv rond zijn. De tip van Zonnetje1981 om dus halve appels te snijden (en zo neer te leggen) is een goede tip. Het gaat om het idee, het hoeft niet een complete kopie te zijn ;)
voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm


Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.

begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 19:52:17 #49
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130392757
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:33 schreef casper019 het volgende:

[..]

voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm

Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.

begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
Maak een harde wener deeg:

http://www.smulweb.nl/recepten/785309/Harde-wener-deeg

Bekleed daarmee je bakvorm.

Maak een cakebeslag

Stort dat in de bakvorm

Appels erbovenop, kaneelsuiker en bakken maar :9~
pi_130393253
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:33 schreef casper019 het volgende:

[..]

voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm

Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.

begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
Dat begrijp je goed ;). Je kan het natuurlijk ook zo als op de foto doen, maar vermoed dat je er dan wel iets anders mee moet doen, anders kan het wel eens zwart maken.

En je kan gewoon ook een springvorm gebruiken hoor. Het stuk heeft het ook over een cakevorm, als ik daarop google zie ik voornamelijk die langwerpige dingen. Die vorm maakt niet uit, en de bakvorm (of het een taart- of cake- of springvorm is) ook niet.

Een recept is niet altijd heilig, maar een leidraad. Tenminste, bij mij niet. En dat is ook de lol in het bakken (en koken).
Net zoals met de hoeveelheid koekkruiden gisteren. De ene wil veel speculaassmaak, de ander weinig. Je moet leren spelen met de ingrediėnten zodat het wordt zoals jij het lekker vindt.
Hetzelfde geldt voor temperatuur en baktijd, het is een indicatie. Ik kan standaard 15 minuten bij een baktijd optellen, mijn oven is blijkbaar niet zo'n superoven.
En het geldt ook voor de vorm waarin je het maakt. Het is jouw keuze. (zo heb ik laatst pannenkoeken gemaakt in een siliconen cupcakvormpjes) Ik kan me wel voorstellen dat de baktijd wat kan veranderen als je een ander materiaalsoort gebruikt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')