maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?quote:Op donderdag 22 augustus 2013 12:12 schreef minilot het volgende:
Klopt helemaal Casper!
De theelepels en eetlepels die in Britse en Amerikaanse recepten gebruikt worden hebben een veel grotere inhoud dan de theelepels en eetlepels die je gewoon in je besteklade hebt liggen.
En grammen, dat zegt natuurlijk niks bij inhoudsmaten: een volle theelepel van het ene spul kan we twee keer zoveel wegen als net zo'n volle theelepel van ander spul.
Kom op, je kunt zelf toch ook wel een klein beetje nadenken?quote:Op donderdag 22 augustus 2013 12:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?
op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
Kan prima!quote:Op donderdag 22 augustus 2013 12:44 schreef -J-D- het volgende:
Ik ga onderstaand recept (nog een keer) maken:
http://www.annabel-langbein.com/recipes/choconut-slice/441/
Ik wil alleen de bodem niet van digestive/tarwekoekjes maken, maar van kandijkoeken.
Kan dat zomaar? Of moet ik ergens aan denken?
AH in de buurt? Daar staan deze bij de kuidenpotjes/busjes enzovoort:quote:Op donderdag 22 augustus 2013 13:15 schreef PureEvil het volgende:
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk ) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
ik heb ze van de leukste taartenshop. die vind ik erg lekker !quote:Op donderdag 22 augustus 2013 13:15 schreef PureEvil het volgende:
Waar kan ik speculaaskruiden halen? Ik heb al gekeken bij de jumbo (vorig jaar al natuurlijk ) Maar heb ze nog niet gevonden. Tips iemand?
Zoals eerder gezegd, met minder ingrediėnten vond ik 15 gram te weinig. Zou dus zeker niet met halve tl gaan werken. Met 4 tl zou je dus 20 gram kruiden hebben, dat lijkt me een goede hoeveelheidquote:Op donderdag 22 augustus 2013 12:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
maar moet ik dan als ik die vanmiddag koop, voor een recept een hele of een halfe TB in engelse maten aanhouden?
op de 1 theelepelstaat = 5 gram
halfe theeleple = 2.5 gram
Ik ga morgen denk ik maar eens op de markt kijken (de kerrie van daar is me iig goed bevallen )quote:Op donderdag 22 augustus 2013 13:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb ze van de leukste taartenshop. die vind ik erg lekker !
Maar ik neem aan dat andere winkels het ook wel hebben. Dit is niet een merk die alleen bij AH wordt verkocht.quote:Op donderdag 22 augustus 2013 13:35 schreef PureEvil het volgende:
Tnx! Geen AH in de buurt, maar dat kan geregeld worden
Echt...Waarom ik dat niet eerder heb gevraagd hier..
quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:57 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Hij staat in de oven! Ben alleen de mascarpone vergeten heb geen mogelijkheid opnieuw naar de winkel te gaan.. Zit te denken om er alleen lemon curd tussen te smeren en er slagroom naast te serveren.. Even nadenken.
Jaren gewerkt bij La Place, de appels krijg je zo mooi door ze te schillen met een appelboor zoals deze:quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
Net een lekker recept (DENK IK) gevonden voor 1 van de taarten die ik wil maken op mn ma's verjaardag
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html
weet alleen iemand hoe je die appels zo mooi krijgt op de bovenkant?
Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 17:43 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Jaren gewerkt bij La Place, de appels krijg je zo mooi door ze te schillen met een appelboor zoals deze:
http://www.nonplusultra.n(...)r&utm_campaign=74000
Door de helft snijden en tussen je handen een beetje schuin schuiven..
een appelboor koop je voor een paar centen bij de xenos enzo hoor, maar dan wel 1 die je er handmatig in moet duwenquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
[..]
Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
Hema:quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
[..]
Wow thx, ff kijken of ik miss iemand ken die dat heeft!! beetje duur om ff voor 1x gebruik te kopen..
Moet ook al die vorm ergens kopen (lastige blokker enhema hebben geen taartvorm van 24cm!!)
voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvormquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:18 schreef kvd het volgende:
[..]
Hema:
http://www.hema.nl/winkel(...)ersieren/springvorm-(80841992)
Blokker
http://www.blokker.nl/web(...)7473&productId=77810
Op zich maakt het toch niet veel uit? Met een kleinere springvorm moet je misschien wat beslag weggooien. Met een grotere is het misschien iets minder hoog.
En als je een beetje appels kunt snijden lukt je zit ook wel zonder zo'n boor hoor. OP de foto zie je ook dat sommige partjes wat recht ipv rond zijn. De tip van Zonnetje1981 om dus halve appels te snijden (en zo neer te leggen) is een goede tip. Het gaat om het idee, het hoeft niet een complete kopie te zijn
Maak een harde wener deeg:quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:33 schreef casper019 het volgende:
[..]
voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm
Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.
begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
Dat begrijp je goed . Je kan het natuurlijk ook zo als op de foto doen, maar vermoed dat je er dan wel iets anders mee moet doen, anders kan het wel eens zwart maken.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 19:33 schreef casper019 het volgende:
[..]
voor die taart heb je een iets andere vorm nodig, geen springvorm maar een taartvorm
Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.
begrijp ik het trouwens nu goed dat het je het beslag en de appel moet mixen? Maar dan krijg je toch geen appeltaart met korst??
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |