Cool ok thx, en vooral voor t laatste stukje!!quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:08 schreef kvd het volgende:
[..]
Dat begrijp je goed . Je kan het natuurlijk ook zo als op de foto doen, maar vermoed dat je er dan wel iets anders mee moet doen, anders kan het wel eens zwart maken.
En je kan gewoon ook een springvorm gebruiken hoor. Het stuk heeft het ook over een cakevorm, als ik daarop google zie ik voornamelijk die langwerpige dingen. Die vorm maakt niet uit, en de bakvorm (of het een taart- of cake- of springvorm is) ook niet.
Een recept is niet altijd heilig, maar een leidraad. Tenminste, bij mij niet. En dat is ook de lol in het bakken (en koken).
Net zoals met de hoeveelheid koekkruiden gisteren. De ene wil veel speculaassmaak, de ander weinig. Je moet leren spelen met de ingrediënten zodat het wordt zoals jij het lekker vindt.
Hetzelfde geldt voor temperatuur en baktijd, het is een indicatie. Ik kan standaard 15 minuten bij een baktijd optellen, mijn oven is blijkbaar niet zo'n superoven.
En het geldt ook voor de vorm waarin je het maakt. Het is jouw keuze. (zo heb ik laatst pannenkoeken gemaakt in een siliconen cupcakvormpjes) Ik kan me wel voorstellen dat de baktijd wat kan veranderen als je een ander materiaalsoort gebruikt.
Het is je moeder dus een , is zij ook weel blijquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:18 schreef casper019 het volgende:
[..]
Cool ok thx, en vooral voor t laatste stukje!!
Dandoe ik het gewoon in mijn 24cm springvorm (of miss eens gek in een andere gekke vorm!)
Het probleem lostte zichzelf op doordat we die avond opeens weg moesten en we de cake/taart pas de volgende dag konden proeven, dus de volgende dag kon ik alsnog mascarpone halen.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 00:32 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
hoe is ie geworden? Was het nog lekker zonder mascarpone?
ziet er wel lekker uit, is dat een cake of biscuit? en dan doormidden met mascarpone ertussen?quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 22:37 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Het probleem lostte zichzelf op doordat we die avond opeens weg moesten en we de cake/taart pas de volgende dag konden proeven, dus de volgende dag kon ik alsnog mascarpone halen.
Vind hem nu redelijk droog dus de mascarponelaag ertussen is wel erg lekker, maar hij is ook best donker geworden dus misschien is 't iets te hard gegaan in de oven. Ik ben hem nog aan het uitproberen zullen we maar zeggen .
[ afbeelding ]
ziet eruit alsof ie inderdaad iets te hard is gegaan of te lang in ieder geval, de eerste keer bij mij was ie ook droger dan de tweede keer, mascarpone en lemon curd mogen er wel lekker intrekken maar het was de tweede keer veel smeuïger bij mij ook. Beetje variëren met baktijd en dan komt het vast goed, hij is in ieder geval voor herhaling vatbaar?quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 22:37 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Het probleem lostte zichzelf op doordat we die avond opeens weg moesten en we de cake/taart pas de volgende dag konden proeven, dus de volgende dag kon ik alsnog mascarpone halen.
Vind hem nu redelijk droog dus de mascarponelaag ertussen is wel erg lekker, maar hij is ook best donker geworden dus misschien is 't iets te hard gegaan in de oven. Ik ben hem nog aan het uitproberen zullen we maar zeggen .
[ afbeelding ]
hier is het receptquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 23:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
ziet er wel lekker uit, is dat een cake of biscuit? en dan doormidden met mascarpone ertussen?
lijkt wel een giga macaron haha
Dat zeker, de smaak ik heel goed maar ik miste inderdaad de smeuïgheid. Ik ga hem zeker nog een keer proberen.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 01:57 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
ziet eruit alsof ie inderdaad iets te hard is gegaan of te lang in ieder geval, de eerste keer bij mij was ie ook droger dan de tweede keer, mascarpone en lemon curd mogen er wel lekker intrekken maar het was de tweede keer veel smeuïger bij mij ook. Beetje variëren met baktijd en dan komt het vast goed, hij is in ieder geval voor herhaling vatbaar?
Ligt gewoon bij de jumbo/c1000/zowat elke supermarkt?quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 13:34 schreef Grutsk het volgende:
Vandaag ga ik vanille cupcakes maken. Ben de hele stad afgestruind voor vanille-extract, maar dat was nergens te vinden. Nu ga ik het proberen met vanille-aroma. De vrouw van de bakwinkel zei dat dat minder geconcentreerd was, dus ik ga er gewoon iets meer in gooien. Logischerwijs (hoewel mijn logica vaak niet klopt) komt het dan ook goed. Zo niet, dan horen jullie wel van mij haha.
Oh ja, ik ga ook nog zo'n mooi toefje bovenop maken. Dus zo'n spuit heb ik nu ook in huis. Yay.
Vanille-extract? Zeker niet.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 13:40 schreef Snowbells het volgende:
[..]
Ligt gewoon bij de jumbo/c1000/zowat elke supermarkt?
De appels op die foto zijn niet geschild.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
Net een lekker recept (DENK IK) gevonden voor 1 van de taarten die ik wil maken op mn ma's verjaardag
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html
weet alleen iemand hoe je die appels zo mooi krijgt op de bovenkant?
gaat niet meer lukken als ze het vandaag gaat maken. Moet prima lukken met het aroma. Je kan evt nog het merk uit een vanillestokje door het beslag doen.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 13:57 schreef Dragonberry het volgende:
Gewoon zelf maken met vanille stokjes en wodka veel lekkerder dan die nep vanille..
Nu maken en over een paar maanden gebruiken inderdaad Tip voor de toekomst dus. Ik moet zelf ook weer een fles gaan neerzetten, de oude is bijna leeg.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 15:55 schreef Trusten het volgende:
[..]
gaat niet meer lukken als ze het vandaag gaat maken. Moet prima lukken met het aroma. Je kan evt nog het merk uit een vanillestokje door het beslag doen.
Gewone tarwebloem inderdaad. Het cakebeslag zal tussen de appels door rijzen. De appels zakken een beetje weg zeg maarquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 17:17 schreef casper019 het volgende:
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html
ik had nog een paar vragen voor dat recept, hoop dat jullie me eruit willen helpen...
DIe bloem, is dat 'gewone'' patentbloem??
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/951/AH+Patent+tarwebloem
Die van de appie bijvoorbeeld?
En stel ik wil wat appels op de bovenkant doen, maar niet heel de bovenkant maar een stukje ..
houden die appels het rijzen van mijn caketaart dan niet tegen? en die appels drogen die dan niet uit opde top? ik zou bijv een M vorm (van mama willen maken)
Maar dat doe je na het bakken doorgaans toch? Ik dacht dat Casper bang was dat het zou uitdrogen in de oven.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:16 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Gewone tarwebloem inderdaad. Het cakebeslag zal tussen de appels door rijzen. De appels zakken een beetje weg zeg maar
Als je wil dat de bovenkant niet uitdroogt kan je een beetje abrikozenjam kort verwarmen en met een kwastje over de cake smeren. Dan krijg je een gelei laagje.
O, verkeerd begrepen dan Zal wel meevallen. Bij La Place is het ook niet te droog toch?quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:19 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Maar dat doe je na het bakken doorgaans toch? Ik dacht dat Casper bang was dat het zou uitdrogen in de oven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |