abonnement Unibet Coolblue
pi_130439355
Zo vanmiddag appeltjes schillen, zo eerst even langs de rommelmarkt..
k had toch nog 1 vraag!!
waarom moet je de boter smelten? wat is het nut daarvan (ja wil gelijk alles leren!)

Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.
pi_130439614
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 12:50 schreef casper019 het volgende:
Zo vanmiddag appeltjes schillen, zo eerst even langs de rommelmarkt..
k had toch nog 1 vraag!!
waarom moet je de boter smelten? wat is het nut daarvan (ja wil gelijk alles leren!)

Bereiding:
Vet de cakevorm in. Meng het meel en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter (niet bruin laten worden!) en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg dan de stukjes appel en eventueel de rozijnen toe. Meng alles goed door elkaar. Stort het beslag in de taartvorm en bak de appelcaketaart in een ruim 1 uur gaar op 180°C.
http://www.goeievraag.nl/(...)melten-bakken.332647

Je maakt in principe een cake dus wilt een zachte structuur hebben
pi_130439770
Gisteravond pistache-kardemom-zandkoekjes gebakken van Ottolenghi.

Iets te veel kardemom, maar dan nog niet echt een succes.

Niet mijn foto overigens, maar de mijne zagen er precies zo uit :)
  Moderator zondag 25 augustus 2013 @ 13:10:49 #79
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130439945
Tikje te licht ook?
Maar kan aan mij liggen, ik bak nooit met witte suiker en ook niet met uitsluitend witte bloem, dus mijn koekjes zijn rauw niet eens zo wit :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130447550
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 13:10 schreef djkoelkast het volgende:
Tikje te licht ook?
Maar kan aan mij liggen, ik bak nooit met witte suiker en ook niet met uitsluitend witte bloem, dus mijn koekjes zijn rauw niet eens zo wit :P
Nee, ze horen niet veel donkerder. En ik moet bekennen dat ze nu the day after al lekkerder zijn. :)
  roze maandag 26 augustus 2013 @ 02:10:36 #81
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130467886
Wellicht kan iemand mij hier helpen. Ik ben echt een bak noob.. Ik heb dit weekend koekjes gemaakt (de simpelste versie.. ei/bloem/suiker/boter/vanillesuiker) maar nu wil ik hier ook chocolate chip koekjes van maken. Wat is de beste manier om die stukjes chocolade te maken? Hebben ze zoiets ergens kant en klaar in de supermarkt of moet ik het anders doen? :)

Ik bak nooit. Geen geduld voor haha maar de koekjes waren me zo goed bevallen dat ik het nog een keer ga proberen *O*


[ Bericht 10% gewijzigd door Ama op 26-08-2013 02:16:03 ]
Your beauty never ever scared me.
pi_130468921
Amaranta, ik wil zelf ook chocolate chips melk en puur kopen. Mijn man was gisteren bij Jumbo, daar hadden ze ze niet. Ik neem aan, dat een grote ah ze waarschijnlijk heeft.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_130469156
Ik heb laatst ook chocolate cchip cookies gebakken en de chocolade met een vleeshamer kapot gehakt. Ging prima
pi_130470247
Verschil is dat gewone chocolade smelt en vorm verliest en ook kan verbranden. Chips houden hun vorm en worden weer vast.

Je hebt ze bij speciale buitenlandse winkels, kook en bak winkels en bij grote ah soms bij de bakspullen. Ik koop ze vaak online of in een Amerikaanse/internationale supermarkt.
Kwak
pi_130472630
Bij Jamin kan je van die chocolade druppels kopen. Die houden heel goed hun vorm.
  roze maandag 26 augustus 2013 @ 13:32:09 #86
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130475818
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 07:32 schreef Tinuviel het volgende:
Amaranta, ik wil zelf ook chocolate chips melk en puur kopen. Mijn man was gisteren bij Jumbo, daar hadden ze ze niet. Ik neem aan, dat een grote ah ze waarschijnlijk heeft.
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 08:09 schreef het-is-mij het volgende:
Ik heb laatst ook chocolate cchip cookies gebakken en de chocolade met een vleeshamer kapot gehakt. Ging prima
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 09:36 schreef kwakz0r het volgende:
Verschil is dat gewone chocolade smelt en vorm verliest en ook kan verbranden. Chips houden hun vorm en worden weer vast.

Je hebt ze bij speciale buitenlandse winkels, kook en bak winkels en bij grote ah soms bij de bakspullen. Ik koop ze vaak online of in een Amerikaanse/internationale supermarkt.
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 11:30 schreef Dragonberry het volgende:
Bij Jamin kan je van die chocolade druppels kopen. Die houden heel goed hun vorm.
Bedankt _O_ Hier kan ik wel wat mee
Your beauty never ever scared me.
pi_130484965
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 17:17 schreef casper019 het volgende:
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

ik had nog een paar vragen voor dat recept, hoop dat jullie me eruit willen helpen...

DIe bloem, is dat 'gewone'' patentbloem??
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/951/AH+Patent+tarwebloem
Die van de appie bijvoorbeeld?

En stel ik wil wat appels op de bovenkant doen, maar niet heel de bovenkant maar een stukje ..
houden die appels het rijzen van mijn caketaart dan niet tegen? en die appels drogen die dan niet uit opde top? ik zou bijv een M vorm (van mama willen maken)
nou net mn appelcake taart proberen te maken maar wat n narigheid, heb precies gedaan zoals in t recept staat maar ik krijg de binnenkant maar niet gaar....
T blijft maar nat en klef...
weet iemand wat ik fout doe???
pi_130489737

Mijn pandan chiffon. Helaas een beetje ingezakt }:|
pi_130490088
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 18:45 schreef casper019 het volgende:

[..]

nou net mn appelcake taart proberen te maken maar wat n narigheid, heb precies gedaan zoals in t recept staat maar ik krijg de binnenkant maar niet gaar....
T blijft maar nat en klef...
weet iemand wat ik fout doe???
Kan door de appel komen. Die geeft natuurlijk vocht af.
Heb je hem al uit de oven? Als dat niet het geval is, wat langer in de oven (temperatuur misschien wat zachter, eventueel een aluminiumfolietje erover zodat de bovenkant niet uitdroogt .
pi_130490179
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn pandan chiffon. Helaas een beetje ingezakt }:|
Ik zou hem nog eten hoor :Y

(ik krijg altijd trek in grenadine-ranja als ik die kleur zie. En aan de gewone cake op het werk waar we de ranja wel eens aan toevoegde om een groene kleur te krijgen)
pi_130490313
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:56 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik zou hem nog eten hoor :Y

(ik krijg altijd trek in grenadine-ranja als ik die kleur zie. En aan de gewone cake op het werk waar we de ranja wel eens aan toevoegde om een groene kleur te krijgen)
Hij was ook heel lekker :Y) (maar die groene limonade vind ik écht niet te drinken, gelukkig een hele andere smaak)
pi_130512518
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn pandan chiffon. Helaas een beetje ingezakt }:|
Is dit nou hetzelfde als zo'n groene sponscake of niet? :9
pi_130512680
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:09 schreef msacras het volgende:

[..]

Is dit nou hetzelfde als zo'n groene sponscake of niet? :9
dat is het ja :P
pi_130512694
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:14 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

dat is het ja :P
Oké! Dat heb ik een keer bij iemand gegeten namelijk, en het was zo lekker, dat ga ik ook een keer proberen _O_ is het heel moeilijk?
pi_130512903
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:15 schreef msacras het volgende:

[..]

Oké! Dat heb ik een keer bij iemand gegeten namelijk, en het was zo lekker, dat ga ik ook een keer proberen _O_ is het heel moeilijk?
valt wel mee. In het vorige deel is het volgens mij ook nog besproken.
Heb even geen zin om alles op te zoeken, maar heb ook een blogpostje ervan gemaakt(zie onderschrift).
pi_130512922
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:22 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

valt wel mee. In het vorige deel is het volgens mij ook nog besproken.
Heb even geen zin om alles op te zoeken, maar heb ook een blogpostje ervan gemaakt(zie onderschrift).
Oké, ga ik dat even lezen, bedankt!
  roze dinsdag 27 augustus 2013 @ 14:34:17 #97
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130513263
Weet iemand nog andere koekjes die héél makkelijk en lekker zijn? Behalve zandkoekjes
Your beauty never ever scared me.
pi_130513329
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:34 schreef Amarantha het volgende:
Weet iemand nog andere koekjes die héél makkelijk en lekker zijn? Behalve zandkoekjes
Met chocola er door heen, dat maakt het meteen al heel anders? Of een bepaalde soort specerijen er door heen, dan blijft het simpel maar krijg je toch een heel andere smaak.
  roze dinsdag 27 augustus 2013 @ 14:37:43 #99
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130513388
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:36 schreef msacras het volgende:

[..]

Met chocola er door heen, dat maakt het meteen al heel anders? Of een bepaalde soort specerijen er door heen, dan blijft het simpel maar krijg je toch een heel andere smaak.
Kon in de winkel geen chocochips vinden en online bestellen gaat volgende maand pas. Ik lust alleen geen taart, cupcakes enz :')
Your beauty never ever scared me.
pi_130513418
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:37 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Kon in de winkel geen chocochips vinden en online bestellen gaat volgende maand pas. Ik lust alleen geen taart, cupcakes enz :')
Ik gebruik altijd gewoon gehakte chocola, werkt ook prima hoor :D

Ah dat is niet zo handig nee, maar moet het echt heel simpel zijn? Als het makkelijk moet zijn blijf je inderdaad al snel in de zandkoekjes hangen, maar als je er wat meer aandacht aan wilt besteden heb je echt heel veel opties!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')