emil23 | donderdag 6 juni 2013 @ 22:02 |
Hier een nieuw topic voor de aankomende tijd. Hier de laatste foto's van BenD Hier de sparerib tutorial , voor de liefhebbers. CUL / BBQ Topic 2010/2011 #4 It doesn't hurt if you get sauce on your shirt | |
BenD | zondag 9 juni 2013 @ 06:15 |
Varkensschouder was in de aanbieding dus Pulled Pork maken!! $8,90 voor 3,4 kg, goedkoper ga je het niet vinden Een mooi stukje vlees, maar de huid en het vet moet er toch af Bijna klaar... Iemand nog vel nodig? Een beetje vet mag erop blijven voor de smaak. De rub erop. Ingepakt in folie en nu de koelkast in waar de smaak van de rub lekker het vlees in kan trekken Het resultaat volgt morgen.... | |
stoeltafel | zondag 9 juni 2013 @ 09:41 |
Oef krijg er honger van. | |
MarkHerder | zondag 9 juni 2013 @ 14:44 |
OOh nice! kan niet wachten tot ik mijn grill dinsdag kan halen! LEKKAH! | |
BenD | maandag 10 juni 2013 @ 04:13 |
Deel 2... Na een nachtje in de koelkast Marinade om te injecteren in het midden van het vlees voor nog meer smaak Op de barbecue Een mix van hickory en maple wood chips voor het roken Na vijf uur bij 250 Fahrenheit in de folie ermee Na 3 uur ingepakt bij 250 Fahrenheit Na het ''pullen'' en toevoeging van de saus Het eindresultaat Het was smullen, en nog genoeg restjes voor nog 3 porties | |
uniekhoorn | maandag 10 juni 2013 @ 05:19 |
Dat krijg ik nu als ontbijt ook wel weg | |
Molleman | maandag 10 juni 2013 @ 09:49 |
Damn, heb wel weer eens zin in pulled pork... Kost zoveel tijd alleen. Misschien eerst maar weer eens een gerecht doen wat wat minder tijd kost om te maken | |
MaximusTG | maandag 10 juni 2013 @ 09:54 |
Ik maak deze wel eens uit de oven: http://www.healthyfoodforliving.com/carnitas-pulled-pork-tacos/ | |
Xlarge | maandag 10 juni 2013 @ 12:02 |
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ? | |
Coelho | maandag 10 juni 2013 @ 12:58 |
Met PP ga je tot ongeveer 90 graden kerntemperatuur. Je marinade zal dus zeker niet koken. | |
BenD | dinsdag 11 juni 2013 @ 15:36 |
Wat Coelho zegt; door de eindtemperatuur van rond de 190 Fahrenheit (ongeveer 88 graden Celcius) zal de marinade nooit het kookpunt bereiken | |
macferret | donderdag 13 juni 2013 @ 07:28 |
Dat zijn betaalbare prijzen, en het is hier lastig om een picnic of boston te krijgen, kan niet wachten tot oktober, dan ga ik in tennessee eens kijken wat ze allemaal in de supermarkt hebben liggen. | |
Coelho | donderdag 13 juni 2013 @ 09:12 |
$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten? | |
Murdera | donderdag 13 juni 2013 @ 09:13 |
Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken. | |
BenD | vrijdag 14 juni 2013 @ 01:18 |
Ik zit in Canada.. hier is kip stervensduur, wij hebben hier plofvarkens De picnic was in de aanbieding, normaal is het duurder, als je het überhaupt al kan vinden. | |
Ama | vrijdag 14 juni 2013 @ 03:59 |
Ben ik niet de enige ! | |
BenD | vrijdag 14 juni 2013 @ 05:12 |
*maakt nog maar een broodje pulled pork met de leftovers bij het lezen van de reacties | |
Stansfield | dinsdag 16 juli 2013 @ 13:16 |
Wat is het rustig hier. Is iedereen druk met bbq-en maar geen tijd om te posten. Ik zoek eigenlijk een draadloze kernthermometer. Iemand tips hiervoor? | |
Den_Haag | dinsdag 16 juli 2013 @ 13:20 |
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen Wat is een goed adresje voor het rookhout? | |
N.I.M.B.Y. | dinsdag 16 juli 2013 @ 14:32 |
Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruiken Die zijn van cederhout | |
Den_Haag | dinsdag 16 juli 2013 @ 15:12 |
Eet niet genoeg ijsjes | |
N.I.M.B.Y. | dinsdag 16 juli 2013 @ 15:49 |
Trakteer je de hele wijk toch op ijs | |
Soury | dinsdag 16 juli 2013 @ 21:41 |
In (vis) hengel winkels kan je dat kopen, kookwinkels ook maar dan heb je van die trendy potjes van 8 euro | |
Wisheh | woensdag 17 juli 2013 @ 00:08 |
Binnenkort (31 juli) hebben we een nieuw huis en daar moet nog wel even een bbq komen voordat het winter is. Nu vroeg ik me af zijn er naast Weber nog meer bbq merken waar ik naar moet kijken? Ik had ongeveer een bedrag van max ¤200,- in gedachten voor een bbq. | |
Den_Haag | woensdag 17 juli 2013 @ 09:14 |
Brinkmann | |
Molleman | woensdag 17 juli 2013 @ 09:24 |
Het is wel een Weber... Maar ik heb mijn Weber OTP57 toentertijd voor ¤ 190,00 nieuw in doos op marktplaats gekocht. Misschien een idee om daar even rond te kijken. Toen was de 57 nog wel wat duurder dan nu, toen was hij in webshops vaak ook nog ¤ 260 - 270. | |
Coelho | woensdag 17 juli 2013 @ 10:05 |
Dat zijn voornamelijk gassers. Wisheh vroeg om een BBQ, niet om een kooktoestel. Dan is m.i. voor ¤200,- Weber de enige kwalitatieve oplossing | |
MonkNL | woensdag 17 juli 2013 @ 10:19 |
Als je bij de ING zit en je hebt rentepunten koop je voor 137,95,- en 6900 rentepunten een Weber One-Touch Premium 57 cm. Ik heb die van mij daar ook vandaan. | |
Wisheh | woensdag 17 juli 2013 @ 11:18 |
De Weber OTP57 had ik inderdaad zelf ook al gezien en lijkt mij een mooie BBQ. Zit ik trouwens met mijn budget een beetje goed? Geef er liever wat meer geld aan uit dat het een top ding is die lang mee gaat etc. dan een net niet BBQ. | |
Drossie | woensdag 17 juli 2013 @ 12:25 |
Met een Webet OTP57 zit je goed! Gaat de rest van je leven mee. | |
Catch22- | woensdag 17 juli 2013 @ 12:28 |
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij | |
Coelho | woensdag 17 juli 2013 @ 14:13 |
Voordeel van een 57 is dat je meer ruimte hebt als je een indirecte zone wil maken voor bijvoorbeeld spareribs, pulled pork of andere grote stukken vlees. Bij een 47 heb je al snel bijna de helft van je rooster boven direct vuur, bij een 57 lever je minder oppervlak in (deze is nl. ruim 1.5 zo groot in oppervlak dan de 47). | |
Molleman | woensdag 17 juli 2013 @ 15:23 |
Dit dus, daarom heb ik voor de 57 gekozen. | |
Scorpie | woensdag 17 juli 2013 @ 15:31 |
Waar? | |
Catch22- | woensdag 17 juli 2013 @ 16:12 |
zie ik wel eens als aanbieding voorbij komen. Iemand een tip voor een thermometer trouwens? Liefst in nl dat ik hem in t weekend kan hebben Voor de pot, niet voor het vlees. | |
Scorpie | woensdag 17 juli 2013 @ 16:22 |
Potverdikkeme, ik wil hem daarom vroeg ik het ook. Laagste prijs is nu 250 voor die set inclusief starter. | |
vgr | woensdag 17 juli 2013 @ 19:36 |
Ik heb via marktplaats een otp57 voor 80 gekocht en een otp47 voor 75. | |
Catch22- | vrijdag 19 juli 2013 @ 09:50 |
Morgen mijn Iberico rib van 1.7kg volgens de 3-2-1 methode klaarmaken ben benieuwd. Heb wel even weberbriketten gehaald, die blijven toch iets beter dan de goedkope briketten. [ Bericht 22% gewijzigd door Catch22- op 19-07-2013 10:46:08 ] | |
Coelho | vrijdag 19 juli 2013 @ 16:31 |
Je zou ook eens Ecobrasa cocosbriketten kunnen proberen. Mijn ervaring is dat die nog beter zijn. Branden langer en heter, zijn bovendien vierkant waardoor ze netjes in een doos passen ipv een grote zak. | |
Catch22- | zaterdag 20 juli 2013 @ 14:07 |
ga ik doen. Heb nu een ibericorib erop. Lastig om hem op temperatuur te houden. Maargoed, lekker zal hij wel worden. Update: ik MOET echt een goede thermometer hebben. Probeer t nu met mijn ikea thermo in de gaten te houden, maar dat is geklooi. Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt? [ Bericht 12% gewijzigd door Catch22- op 20-07-2013 16:22:10 ] | |
The_stranger | zaterdag 20 juli 2013 @ 17:20 |
De temperatuur in je deksel is niet perse de temperatuur bij je vlees. | |
Catch22- | zaterdag 20 juli 2013 @ 17:34 |
die dingen hebben meestal een pin die naar t rooster steekt toch? Wel lastig om t allemaal goed aan te houden, maar oefening baart kunst. Toch maar die ecobrasas proberen volgende keer. Ben de kolen nu aan t opstoken voor t laatste uur | |
The_stranger | zaterdag 20 juli 2013 @ 17:39 |
Die pin is, voor zover ik weet, maar een cm of twee/drie lang? Of we hebben het over verschillende producten. Zelf heb ik gewoon een probe in een kurk of aardappel naast het vlees op het rooster liggen, draadje onder de deksel door (of je maakt een mooi gaatje). Ecobrasa of andere goede briketten zijn ook beter in het gelijkmatiger branden, dus minder temperatuurwijzigingen... | |
Den_Haag | maandag 22 juli 2013 @ 15:03 |
BBQ was weer geslaagd gister. Heb de helft van de BBQ voor direct vuur en de andere helft indirect. Indirecte helft wel bij het rookkanaal voor wat extra warmte circulatie er langs. | |
Xlarge | donderdag 25 juli 2013 @ 10:15 |
Mijn zwager heeft voor een maat van mij, die met zijn team South West BBQ Dreams meedoet aan verschillende wedstrijden een rooster gemaakt. Gisteren hebben we hem even op zijn 67" gepast. De functionaliteit moet zich nog uitwijzen, het is igg een blikvanger. Wellicht kunnen we eens een megaburger proberen, en kijken of we de grillmarks er in krijgen [ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 25-07-2013 10:34:41 ] | |
Gripper | donderdag 25 juli 2013 @ 10:29 |
Zaterdag een "culi-BBQ" met wat vrienden, iedereen ontfermt zich over een gang+bijgerechtje+bijpassende wijn. En we zijn met zn achten, dus dat wordt een lange avond Mijn uitdaging: zwaardvis filets, wat zou daar voor bijgerecht bij kunnen? Ik heb nu een recept gevonden voor een aardappelsalade met chermoula, en dan wordt het iets Noord-afrikaans achtigs. Iemand nog andere tips? | |
Erasmo | donderdag 25 juli 2013 @ 11:13 |
Vraag voor het low en slow maken van ribs op een Weber smokey joe, moeten beide gaten open? | |
Catch22- | donderdag 25 juli 2013 @ 11:19 |
Boven moet altijd volledig open, met onder regel je de temperatuur. Die stuur je dus op de temperatuur (thermo is noodzakelijk) Ik zou iets met een lichte, frisse smaak nemen, zwaardvis heeft een vrij heftige smaak. (ik heb geen idee wat chermoula is ) | |
Gripper | donderdag 25 juli 2013 @ 12:59 |
Check, t is fris en een zuurtje. Chermoula is een kruidenmengsel van citroen, koriander, peterselie, olie. Wordt veel gebruikt in de marokkaanse keuken, je kunt het zowel als marinade en als dressing gebruiken. Door een beetje van het chermoula mengsel door de aardappel te mengen wordt het een soort andijvie stamppot. Maar het lijkt me bijna zo gewoontjes... | |
Coelho | donderdag 25 juli 2013 @ 13:10 |
Ga je de zwaardvis in bananenblad maken (Steve Raichlen recept)? Wellicht kun je je aardappelen vervangen door couscous, evt. met jouw chermoula smaak. Net wat anders. Een mooie combinatie hierbij is de wortel-met-mango http://www.kayotic.nl/blog/carrots-mango . Kies wel voor rijpe mango's (ikzelf ga altijd voor de 'gevlogen' mango's bij de Hanos, die zijn rijp van de boom gehaald en per vliegtuig getransporteerd, in tegenstelling tot de mangos in de supermarkt die onrijp in een boot worden gegooid en vervolgens verscheept worden)., Ik durf overigens niet te zeggen hoe beide gerechten met zwaardvis combineren, aangezien ik zelf geen vis eet (ik bereid het wel voor mijn gasten, maar daar is alles mee gezegd...) | |
SiGNe | donderdag 25 juli 2013 @ 14:09 |
Ik heb een analoge frituur-thermometer die van 40 tot 300 graden meet, gekocht bij de Cook&co of bij de Blokker, een van de twee, weet niet meer welke. Ik heb die ook weleens op het rooster gelegd (wijzerplaat niet boven de hete kolen, breekt het glas misschien) | |
Coelho | donderdag 25 juli 2013 @ 14:18 |
Deze heb ik zelf voor low en slow. De punt meet kerntemperatuur en de verdikking op de achterkant meet de omgevingstemperatuur (die vaak lager ligt dan de dome/dekseltemperatuur, omdat warmte opstijgt). Voor high en fast heb ik ook deze nog liggen: Deze geeft binnen 3 seconden de temperatuur van je product. In tegenstelling tot de kernthermometer hierboven, blijft deze niet zitten gedurende de sessie. | |
mol_air | vrijdag 26 juli 2013 @ 09:12 |
Weten jullie of er ook barbecues bstaan met een gas-deel en een kolen-deel? | |
Erasmo | zaterdag 27 juli 2013 @ 16:12 |
Ribs liggen er sinds een uur of twee op, met een bakje appelsap naast de kolen blijft de temperatuur magischerwijs rond de 110 graden. | |
Coelho | zaterdag 27 juli 2013 @ 16:14 |
Zometeen nog in de folie voor een 3-2-1 methode? Hier ligt het deeg te rijzen voor de pizza's vanavond. | |
Erasmo | zaterdag 27 juli 2013 @ 16:21 |
Is opzich niet nodig bij deze omdat ze lekker vet zijn, ze zijn nu nog steeds sappig. | |
Gripper | maandag 29 juli 2013 @ 09:54 |
Zaterdag met 8 man (allemaal liefhebbers van lekker eten ) een luxe BBQ gehouden. Per persoon of met wat hulp een klein gerechtje klaarmaken, bijpassende wijnen erbij gezocht, was erg lekker! Kleine impressie: Gerookte eendenborst met een groene salade en frambozendressing. De eendjes zijn eerst gegrilld op de vette kant, en daarna ongeveer een half uur gerookt in de Weber met wat stukken eikenhout. Lamskoteletten met quinoa-salade, krokante quinoa&pistachenoten geroosterd. Avocado dressing, granaatappelpitjes en groene tuinbonen. Het hoofdgerecht: een staartstuk van 1,5 kg, supermals grainfed iers rundvlees met een mooi vetrandje. Gegrilld en daarna langzaam gegaard tot ie warm van binnen was. Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend. | |
Xlarge | maandag 29 juli 2013 @ 11:02 |
Picanha is echt een lekker stuk rund, volgens de Zuid Amerikanen, het beste stuk. En met een kerntemperatuurmeter kan het niet mislukken | |
Xlarge | maandag 29 juli 2013 @ 11:02 |
Ziet er trouwens allemaal goed uit Gripper | |
Coelho | maandag 29 juli 2013 @ 11:04 |
Ziet er lekker en mooi uit! Opmaak is hetgeen dat vaak ontbreekt op mijn borden, hoop dat nog een keer te leren... | |
The_stranger | maandag 29 juli 2013 @ 11:13 |
Gisteren voor het eerst, na kilo's babybacks, buikribben (spareribs) op de smoker gehad volgens de 3-2-1 methode.. Resultaat weer bijzonder lekker, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar babybacks. Niet qua smaak, dat was bij de buikribben mogelijk beter, maar omdat je bij babybacks meer moet kluiven Dus qua smaak buik, qua beleving rug Nadeel van zelf fatoenlijk ribs kunnen maken, is dat 95% van de restaurant ribbetjes niet meer te eten zijn... | |
Gripper | maandag 29 juli 2013 @ 11:20 |
Een mooi bord nodigt wel meer uit tot eten in ieder geval, vooral die gang met lamskotelet (een solo-project van mijn ) zag er bijna restaurantwaardig uit Ik heb er vorig jaar wat boekjes over aangeschaft, want bij mij was het ook altijd een zooitje op het bord hoor. Wat vooral grappig is, is dat je dingen die je altijd wel in huis hebt kunt gebruiken om vormpjes, hoopjes, etc te maken. Het scheelde al dat we een ex-horeca medewerker erbij hadden, die heeft veel borden opgemaakt. En als je er een aantal tegelijk opmaakt, moeten ze ook allemaal hetzelfde eruitzien natuuurlijk... Het moet nog snel ook. Als je die picanha in plakken hebt gesneden moeten ze snel op de borden en naar de tafel, anders wordt het -zelfs in de zomer- snel koud. | |
Erasmo | zaterdag 3 augustus 2013 @ 17:41 |
Ribs zoals ze op de Weber lagen: | |
De_Fietser | zondag 4 augustus 2013 @ 22:24 |
Echt mooie BBQ-foto's hier! Ik wil morgen ook gaan BBQ-en, maar helaas wel op zo'n wegwerpding (aangezien we onderweg zijn). Waar kan ik goedkoop 2 van die wegwerpdingetjes kopen? | |
Erasmo | zondag 4 augustus 2013 @ 22:26 |
Action maar dan zou ik eigenlijk dat emmertje kopen. | |
De_Fietser | zondag 4 augustus 2013 @ 22:29 |
zit dat emmertje standaard in het assortiment? | |
Erasmo | zondag 4 augustus 2013 @ 22:38 |
In het zomerassortiment; http://m.action.nl/produc(...)/96/favoritelistid/1 | |
Catch22- | zondag 4 augustus 2013 @ 22:50 |
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar. Vrijdag "grain fed" spiezen en steak van beefensteak.nl gemaakt. Avond van tevoren in de rub gelegd en ze waren echt heeerlijk. Weer een goede beurt gemaakt. | |
Coelho | zondag 4 augustus 2013 @ 23:12 |
Moet je eens bij de Amerikaanse BBQ restaurants kijken, daar staan reuzepits uren aan een stuk de ribs, procureurs en andere stukken vlees te verwarmen. Wij hebben alleen die cultuur niet. | |
Xlarge | zondag 11 augustus 2013 @ 16:16 |
vandaag een procureur in de rub gezet, morgen vroeg opstaan om PP te maken | |
The_stranger | zondag 11 augustus 2013 @ 16:31 |
Inderdaad, maar het blijft wel dat ik ze niet meer kan eten in restaurants.... | |
Xlarge | maandag 12 augustus 2013 @ 16:16 |
Dat is niet waar, met een grote rookoven , en aardig wat afzet, is het goed te doen. In Noord Amerika draaien hele restaurants er op, en sinds kort doet Steak & Bier het ook in Roosendaal. http://www.beernsteak.nl/MENU_PORK.html Hier een kleine update van mijn PP Vanmorgen 9 uur begonnen | |
Coelho | maandag 12 augustus 2013 @ 16:32 |
Nog niet ingepakt? Je bent al een uur of 7 onderweg! Of doe je het volgens de 'klassieke' manier zonder het versnellen van de zone? | |
Den_Haag | maandag 12 augustus 2013 @ 19:12 |
Mijn bbq annex smoker is niet geheel af te sluiten Lekt rook tussen deksel en onderkant. Kan daardoor de temperatuur niet goed regelen met de schoorsteen. Maar terugbrengen | |
Xlarge | dinsdag 13 augustus 2013 @ 19:31 |
Ik wist niet eens dat inpakken een optie was, ik zal me eens inlezen. Maar ik ben dan schijnbaar van de klassieke methode De zone zit ik helemaal uit | |
Coelho | dinsdag 13 augustus 2013 @ 20:24 |
Check bijvoorbeeld deze uitleg | |
Gripper | zaterdag 17 augustus 2013 @ 15:44 |
Ik ben vandaag ook een PP aan het maken Om 10.30 begonnen, ligt er nu dus zo'n 5 uur op en hij zit op 70 graden. (Ik heb voor de eerste keer een kleintje van 1,5 kg genomen) Hij is geïnjecteerd met BBQ saus en buitenkant met een droge rub. Na 3 uur voor de eerste maal omgekeerd en besmeerd met BBQ saus, en als ie zo op 75 graden zit mag ie de laatste 2 uur ingepakt doorbrengen totdat de 80 bereikt is. Daarna zal ie tijdens het uurtje rusten nog wel een stukje doorgaan tot de 83-85 denk ik Broodjes, coleslaw en bier staan ook al klaar | |
Coelho | zaterdag 17 augustus 2013 @ 16:24 |
PP mag gerust door naar 88-90. Tachtig graden lijkt me zelfs iets te vroeg. | |
Gripper | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:09 |
Dan doe ik m bij 85 eraf Als we die tenminste ooit halen: nu ie ingepakt zit wil ie niet meer verder stijgen... Kan m misschien dichter bij de hitte leggen? Of toch heter opstoken en op z'n plek laten liggen. | |
Coelho | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:23 |
Gulden middenweg? Ik doe 'm er altijd af bij 88, dan haal ik de folie eraf en vang het sap op wat ik later weer gebruik voor de saus. Dan in nieuwe folie en een uur in een deken gewikkeld laten rusten. Hoe warm is je vuur/ketel? Zo lang die warmer is dan je pork zal het vanzelf stijgen. Geduld is een schone zaak | |
Gripper | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:34 |
Dan vertrouw ik op jouw oordeel voor m'n eerste PP'tje Net wat nieuwe briketten erbij en even wat lucht ertegenaan geblazen, temp zit nu bovenin de ketel op 150 en bij het vlees (t is zo'n dubbele thermometer) meet ie net buiten de Alu folie 125 en in het vlees 76. Misschien zit ie nu wel in zo'n plateau fase. Ach ja, of we om 19 uur of om 20 uur eten maakt op een mooie zomeravond toch niet uit *plopt nog een biertje open* | |
Coelho | zaterdag 17 augustus 2013 @ 18:05 |
Nu het in de folie zit kun je best je temperatuur opvoeren naar 150-170. Succes! Ik ga zelf ook eten dus lees het resultaat later. En foto's maken hè, anders niet gebeurd. | |
Gripper | zaterdag 17 augustus 2013 @ 18:18 |
T was inderdaad zo'n berucht plateau, want ineens schoot ie in nog geen half uur door van 79 naar 84. Nu net eraf en ingepakt in Alu en 2 theedoeken. De jus smaakt al fantastisch!!!! | |
Gripper | zondag 18 augustus 2013 @ 00:06 |
Nog ff een korte plaatjesreportage van m'n PP ontknaping Na 7.17: op de gewenste 85 graden! ( en zo te zien hebben coelho en ik dezelfde thermometer) Alle jus moet natuurlijk netjes bewaard blijven Lekker warm ingepakt, nog een uurtje nagaren. De temp stijgt nog even door tot 87 en zakt daarna naar 83 graden. Slopen die handel!! T resultaat ziet er simpeler uit dan alle voorwerk: veel moeite voor een broodje ham. Maar wel erg lekker en leuk om te maken, viel voor m'n eerste keer zeker niet tegen! [ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 18-08-2013 01:09:33 ] | |
Blister1980 | woensdag 21 augustus 2013 @ 23:58 |
Hier staan wel wat leuke aanbiedingen tussen, vooral de Weber57. | |
stoeltafel | zaterdag 11 januari 2014 @ 11:39 |
Goeie kick, eerste bbq van het jaar. Ga ik voor vrienden een groot stuk procureur (6 kilo) maken. Ik heb een marinade gemaakt van de volgende ingrediënten: 800 ml zoete ketjap 4 eetlepels grof gemalen peperkorrels 4 eetlepels grof gemalen zeezout 4 theelepels gember poeder 14 theelepels chinese 5 kruiden 17 tenen knoflook ( fijn gehakt ) 2 rode peper ( fijn gehakt ) Heb dit 36 uur laten intrekken en het vlees ligt er net op. De nieuwe temperatuurmeter is heel heel relax. Hij meet de tijd en het is mobiel dus ik kan lekker gamen en af en toe kijken hoe snel de temperatuur stijgt. Verder 4 blokjes hout en met 10 warme briketten gestart en 20 koude briketten. Schuif beneden bijna helemaal dicht dus alle tijd. | |
BenD | vrijdag 14 februari 2014 @ 03:34 |
Iemand ervaring met 'beef ribs' (spareribs van de koe)? Tips/trucs? | |
Coelho | vrijdag 14 februari 2014 @ 09:12 |
Ik heb een tijdje geleden Wagyu shortribs gemaakt. Heerlijk! Verder eerlijk gezegd nog geen ervaring mee. Heb je al op de bekende BBQ fora gekeken? Ik ga morgen weer eens brisket maken. Ik verheug me nu al op de burned ends, de restjes brisket die als blokjes door de bbq saus gehaald worden en daarna op lage temperatuur carameliseren. | |
BenD | vrijdag 14 februari 2014 @ 23:51 |
Ja ik heb hier een recept in een boek; ''Ribs, Chops, Steaks and Wings door Ray ''Dr. BBQ'' Lampe''. Denk dat ik die maar eens ga proberen. Het boek is verder een aanrader! Brisket is altijd lekker, heb het zelf nog nooit gemaakt. Succes! | |
#ANONIEM | maandag 24 februari 2014 @ 15:52 |
Leuk topic. Het weer nodigt best uit om te bbq alleen heb niets de dag van tevoren bereid dus wachten op nog meer zonnige dagen en voor langere tijd. | |
BenD | dinsdag 25 februari 2014 @ 02:47 |
Beef ribs waren goed gelukt! Denk dat ik baby back ribs toch lekkerder vind. | |
Schanulleke | woensdag 7 mei 2014 @ 22:44 |
Ik ga hier eens meelezen om inspiratie op te doen. Wil de BBQ eens voor meer gaan gebruiken dan de standaard bbq-pakketjes. Heb nu een grote Weber, maar hoor sinds kort een aantal mensen over keramische bbq's, zoals The Big Green Egg en Chinese klonen. Mensen hier die daar ervaring mee hebben? | |
Dionysius85 | woensdag 7 mei 2014 @ 23:38 |
Ik heb zelf sinds kort een keramische bbq, een Auplex. Werkelijk prachtig om je temperatuur steady te regelen en superefficient met de kolen. Ik heb er zelf ook een steen bij gekocht om op indirecte hitte te kunnen garen en daarnaast heb ik er een pizzasteen bij gehaald (pizza's erop werken echt perfect). Ik heb er laatst iberico ribs van beef&steak op gemaakt volgens de 3-2-1 methode, zulke verrukkelijke ribs heb ik nog nooit gehad Edit: In alle hebberigheid helaas geen foto's van het proces, volgende keer zal ik wat foto's schieten! | |
Catch22- | woensdag 6 augustus 2014 @ 13:02 |
Hoi! Ik zoek een BBQ thermometer. - het liefst wireless - met 2 probes (vlees- en luchttemperatuur) Iemand een tip? | |
Appeltje2010 | dinsdag 16 september 2014 @ 13:26 |
De Maverick ET732 of tegenwoordig geloof ik de ET733. Is draadloos en heeft 2 probes (de 733 heeft volgens mij als voordeel dat de probes onderling uitwisselbaar zijn). Wees voorzichtig met schoonmaken, de plaats waar de draad de probes ingaan, zijn niet bestand tegen water. | |
Catch22- | dinsdag 16 september 2014 @ 13:38 |
Ik heb de 733 gekregen Chille bende. 1x gebruikt nu en het werkte prima. Kon de receiver in de woonkamer nog gebruiken, de bbq stond halverwege de tuin (hemelsbreed zon 35 meter). | |
Appeltje2010 | dinsdag 16 september 2014 @ 15:00 |
Ik ben jaloers, maar dan vooral op de grootte van de tuin of de woonkamer . | |
emil23 | maandag 20 april 2015 @ 12:32 |
Even een 2015-kick. Gister een heerlijke Fatty klaargemaakt op de Cobb | |
Coelho | maandag 20 april 2015 @ 12:35 |
Op een Cobb nota bene! Knap. Ik dacht oprecht dat dat zo'n campingdingetje was waar je net een paar worstjes op kon grillen. | |
emil23 | maandag 20 april 2015 @ 12:39 |
Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk. Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat. | |
Coelho | maandag 20 april 2015 @ 12:44 |
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE. | |
emil23 | maandag 20 april 2015 @ 13:25 |
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid. En nog leuker zijn de reacties van de medekampeerders als je na een aantal uren zo'n perfect stuk vlees uit je "mini-bbqtje" tovert. | |
Lucky_Strike | dinsdag 21 april 2015 @ 19:44 |
Ah leuk, dit topic is weer actief. Wij zijn ook alweer lekker bezig geweest dit jaar. Eigenlijk barbecuen we het hele jaar dooraar in verband met een verhuizing hebben we een paar maanden overgeslagen. Afgelopen weekend hebben we voor het eerst naans op de Black Bastard gemaakt. We moeten nog flink oefenen maar het was al best een succes. Vooral met de tandoori burgers | |
Pietverdriet | dinsdag 21 april 2015 @ 19:48 |
Grillterroristen noemen ze jullie? | |
emil23 | dinsdag 21 april 2015 @ 19:58 |
Hoezo? | |
Pietverdriet | dinsdag 21 april 2015 @ 19:59 |
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken. | |
emil23 | dinsdag 21 april 2015 @ 20:17 |
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken. | |
BenD | woensdag 22 april 2015 @ 03:39 |
Lente komt er hier aan en dat betekend meer barbecuen (bij -30C ga ik niet meer buiten staan)! Afgelopen weekend heerlijke ribs en heilbot gemaakt, het was weer smullen! Met pasen tijdens een kleine sneeuwstorm nog met de schoonvader een brisket om 03.00 's nachts op de Big Steel Keg gegooid. Prachtig stukje vlees blijft dat toch. Helaas doe ik het nog met een gewone gas barbecue maar dat lukt ook prima. Net nog nieuwe ceder plankjes gekocht, van het weekend maar eens een stuk zalm scoren | |
Stansfield | woensdag 22 april 2015 @ 22:00 |
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken? | |
Coelho | woensdag 22 april 2015 @ 22:49 |
welke accessoires zijn must have bij de Cobb? | |
Coelho | woensdag 22 april 2015 @ 22:52 |
in een bak met soda weken of in een dichte vuilniszak met een scheut ammoniak. Dat laatste wel buiten vanwege gasvorming, maar dan poets je het er na een nacht ook af. Wel kans op aantasting van je RVS. | |
emil23 | woensdag 22 april 2015 @ 23:19 |
En de ketel maak je het best schoon met schoonmaakazijn en heet water. | |
emil23 | woensdag 22 april 2015 @ 23:21 |
Standaard zit er een standaard bakplaat en een rooster voor grote stukken vlees bij. Als extra heb ik alleen een grillplaat. De rest is in mijn ogen zinloos. Bijvoorbeeld de wok. Daar wordt de cobb niet heet genoeg voor. | |
teamlead | donderdag 30 april 2015 @ 13:39 |
Verdomd! een BBQ-topic... Sinds 2 maanden in het bezit van een MTP 57... en nu dus (nog) meer aan het grillen... Ik ga hier even meelezen | |
Catch22- | zondag 3 mei 2015 @ 14:15 |
Gister babybacks gemaakt | |
teamlead | zondag 10 mei 2015 @ 10:05 |
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal... De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid . Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen.. | |
emil23 | zondag 10 mei 2015 @ 10:09 |
Met kolen of brikketten ga je nooit de ideale temperatuur halen. Je moet bijstoken met hout. En laat je steen heet worden. Dat kan best 3 kwartier duren. | |
Myraela | zondag 10 mei 2015 @ 10:17 |
Gisteren pulled pork gemaakt. Was heerlijk geworden. Voor het eerst om de barbecue voor langere tijd warm te houden. Dus dat ging even fout. één keer de barbecue helemaal overnieuw aan moeten steken. Maar dat maakte het resultaat niet minder lekker. Ik heb nog een stuk van 4.5 kilo liggen voor de volgende keer. Vanavond maak ik weer bier kippetjes. Vorig weekend voor het eerst gemaakt, meteen fan. Met groene asperges en gepofte aardappels. | |
Coelho | zondag 10 mei 2015 @ 12:39 |
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer. | |
teamlead | maandag 11 mei 2015 @ 12:28 |
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom. Gek genoeg krijg ik hem wél flink op temperatuur als ik de split-grill methode gebruik. Alleen bij de "pizza-inrichting" wil het maar niet opschieten, zelfs als ik meer briketten gebruik dan normaal. | |
Den_Haag | donderdag 9 juli 2015 @ 14:50 |
Morgen beercan chicken en spicy shrimp maken | |
DrParanoid | donderdag 9 juli 2015 @ 14:59 |
Ribbetjes, 2 uur gerookt met whiskey hout, 2 uur ingepakt met wat honing en bruine suiker, 30-40 minuten met bbq saus. Regelmatig gesprayed met franse appel cider (zurig), temp constant gehouden op 110/120 bij de ribs (130-140 dome temp). Deze zijn van paar week terug, a.s. zaterdag weer | |
#ANONIEM | zaterdag 7 mei 2016 @ 15:02 |
Net mn weber afgestoft, straks net als de rest van NL BBQ'en, dus dacht ik kick dit topic maar weer eens omhoog Meer BBQ'ers vanavond? | |
miss_dynastie | zaterdag 7 mei 2016 @ 15:11 |
Jep. Vanavond. Gistermiddag. Eergisteravond. Vandaag beenham voor bij de asperges | |
golfer | zaterdag 7 mei 2016 @ 15:14 |
Morgenavond. Wel spul in huis om er op te mieteren: een 1,2 kg wegend stuk cote de boeuf, gemarineerde lamskoteletjes, een gemarineerde zeebaars, pulpo, maiskolven, romainesla, asperges, prei. | |
Pietverdriet | zaterdag 7 mei 2016 @ 15:18 |
Vanavond sardientjes en bavette op de bbq | |
Martijn1P | zaterdag 7 mei 2016 @ 15:25 |
Angus beef burger met gepofte aardappel en gegrilde ananas met rozemarijn honing na | |
Piles | zaterdag 7 mei 2016 @ 15:35 |
Klinkt ingewikkeld allemaal. Hier gisteren voor het eerst Mini pizza's op de bbq gemaakt, ging prima. Eerst had ik de steen op een kleine bbq, maar daar kwam geen lucht bij dus die stikte. Kolen en briketten overgekiept in de grote, steen erop, deksel dicht en gaan. | |
nelisb | zaterdag 7 mei 2016 @ 20:29 |
Simpele bbq hier vanavond. Verder mozerella, courgette, tomaat met verse pesto, pijnboompitten op de barbecue klaargemaakt. | |
emil23 | zaterdag 7 mei 2016 @ 22:01 |
De teller is vanavond voor dit jaar op 50 gedraaid. Voor de 50e keer dit seizoen (dat begint op 1/1) de Weber warm gestookt. Krakauer worst met gepofte aardappel gevuld met Mascarpone en kruiden uit eigen kweek. Heerlijk! | |
nelisb | zondag 8 mei 2016 @ 19:24 |
Simpel maar lekker vanavond. Wederom barbecue vanavond. Maar met pasta. Pijnboompitten, cherrytomaten, champions, basilicum, rode pesto en de biefstuk van de bbq. | |
SpotlessMind00 | zondag 8 mei 2016 @ 21:20 |
Hier ook de BBQ en de WSM aangestoken. Ribs, steak, camembert en een zelfgebouwde cordon bleu met Port Salut | |
emil23 | zondag 8 mei 2016 @ 22:20 |
Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu? | |
Myraela | zondag 8 mei 2016 @ 22:28 |
Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje? | |
SpotlessMind00 | zondag 8 mei 2016 @ 22:31 |
Op zich lang niet gek, maar ik had een vrij pittige rub gebruikt voor de kipfilet en de Port Salut viel een beetje weg tegen de rub. Nou ja, best de moeite waard. | |
nelisb | zondag 8 mei 2016 @ 23:11 |
Niks stoms aan. Gemak. Hoef de barbecue niet schoon te maken. Flikker ze gewoon weg. | |
kokkie20 | maandag 16 mei 2016 @ 12:04 |
Toch maar eens hier vragen of iemand een goed recept heeft voor een overheerlijke bbq saus voor over de spareribs. Heb diverse recepten gevonden op internet, maar goed in een bbq topic zit je vaak beter als op een recepten website | |
Lucky_Strike | maandag 16 mei 2016 @ 12:21 |
Wij hebben eindelijk weer eens tijd voor een sessie op de Bastard. Voor vanavond patatas bravas en spareribs, voor van iddag Italiaanse moinkballs en gevulde jalapenos. | |
FutureFairytale | maandag 16 mei 2016 @ 12:56 |
Kan ik bij je reserveren? | |
Lucky_Strike | dinsdag 17 mei 2016 @ 10:10 |
Helaas, alles is al op. Jij had de jalapenos lekker gevonden denk ik. Sommigen waren vandaag heel erg spicy, net een beetje over the top voor ons. | |
lighted | dinsdag 17 mei 2016 @ 19:46 |
Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken? Een biefstuk maakt mijn bbq niet vies hoor.. zit geen marinade op.. | |
Soury | dinsdag 17 mei 2016 @ 19:49 |
Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodig | |
Pietverdriet | dinsdag 17 mei 2016 @ 19:52 |
Gisteren kalfssteak en dorades op de grill, vandaag alleen thuis, dus slechts wat lamsworstjes | |
nelisb | dinsdag 17 mei 2016 @ 20:08 |
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken. Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt. | |
kokkie20 | woensdag 18 mei 2016 @ 14:13 |
helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben. Heb een simpele bbq zonder deksel of wat dan ook :p Gewoon vierkant, en 2 "grills"? erbij die ik in hoogte kan verstellen en daar blijft het eigenlijk wel bij. Wel aan het sparen voor een betere maar dat is voor de toekomst | |
emil23 | woensdag 18 mei 2016 @ 15:42 |
Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt. En schoonmaken. ach ja. Na het bbq-en even met een prop alu folie over het rooster (boven de nog hete briketten). De volgende keer het rooster weer heet stoken alvorens er wat op te leggen. Meer doe ik dr niet aan. | |
MonkNL | woensdag 18 mei 2016 @ 16:24 |
Laatst ook iemand die had een hele mooie steenoven maar bakte zijn pizza op een metalen plaat op de steen.. misschien die foto's ook even roteren voordat je ze post, krijg last van mijn nek.. | |
Soury | woensdag 18 mei 2016 @ 17:32 |
Ik doe het in zo'n ding https://www.kookpunt.nl/c(...)P448wCFdS7GwodfGIGrA Op het gasfornuis. | |
lighted | woensdag 18 mei 2016 @ 19:42 |
waarom barbecue je als het vlees de grill niet mag raken? | |
Martijn1P | vrijdag 20 mei 2016 @ 19:22 |
Diepgevroren graangevoerd rundvlees voor op de bbq Bij de AH XL in Eindhoven. Jezus wat een grote winkel en assortiment! Ben benieuwd.. | |
Xlarge | maandag 23 mei 2016 @ 13:35 |
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto | |
derLudolf | maandag 23 mei 2016 @ 15:11 |
Hoe heet dat stuk vlees zonder dat bot? | |
derLudolf | maandag 23 mei 2016 @ 15:14 |
In het gras leggen, biotex erover en nachtje laten liggen, dan spoel je hem zo schoon. | |
Underdoggy | maandag 23 mei 2016 @ 15:15 |
Rib eye | |
SpotlessMind00 | maandag 23 mei 2016 @ 15:36 |
Ziet er super uit! | |
derLudolf | maandag 23 mei 2016 @ 15:52 |
Dacht ik al, niet mijn favoriete stukje vlees eigenlijk. | |
fietsie | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:14 |
Donderdag kreeg ik BBQ-inspiratie voor dit weekend. Of nou... niet precies BBQ-inspiratie, ik gebruik er mijn steenoven voor. Maar gezien het feit dat ik het openen van een heel nieuw topique voor steenoven-dingen wat overdreven vond... Wat werd het plan? - Een stapel lekker vlees bestellen bij de internetslager Waarom de internetslager? - Omdat de dorpsslager die alles kon leveren hier weg is en er in de omgeving alleen maar "laffe lapjes zo dun mogelijk snelgarend snelsnelsnel vlees" te vinden zijn. Wat werd de bestelling? - Een heel rijtje voor later (oa Longhaas en Buikspek) maar voor deze post relevant zijn: * Een 4kg zware spare-rib (1) van het Hollands Wroetvarken * Een mooi stuk Frenched Rib Roast van het Hollands Wroetvarken Omdat mijn laatste keer met ribben wat "te standaard" was geworden door de gekozen kruiden, heb ik er dit keer als experiment eens een rub bij besteld: Vervolgens heb ik de rib in 2 stukken moeten snijden omdat ie anders niet boven mijn RVS schaal past waarmee ik de stenen vloer van de steenoven bescherm van uitstromend vet... Die RVS schaal gaat straks vol appelsap voor de nodige stoom. De speklaag op de ribben was zo mooi dat ik die ingesneden heb om de rub goed te laten doordringen. Vervolgens de Frenched Roast ook ingesneden, die had dikker spek dus wellicht gaat het lukken daar een krokantje op te krijgen straks Deze kant is ingesmeerd met een mix van gedroogde chili's en grof zout. [ Bericht 0% gewijzigd door fietsie op 28-05-2016 10:32:54 ] | |
mascara-klodder | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:18 |
Benieuwd naar het resultaat. Hoe laat kan ik aanschuiven? | |
liedetector | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:30 |
chicken rub op varken? | |
mascara-klodder | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:33 |
Dat vroeg ik me ook af. Wat is daar de achterliggende reden van? Behalve dan dat die rub misschien zo erg lekker is dat het prima op een varken past? | |
fietsie | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:33 |
Hoe komt je daar nu bij? (sorry..... verkeerde URL geplakt...) Heb dus nu snel ff de juiste URL geplakt: wel degelijk de Pork Rub gebruikt | |
Molo | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:34 |
Alsnog zou het natuurlijk prima kunnen, maar ik moest er even om gnorken Ben benieuwd naar het eindresultaat! | |
mascara-klodder | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:34 |
Ach zo. Weer een mysterie opgelost | |
liedetector | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:34 |
that explains....vonnut een beetje vreemd wel | |
Molo | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:41 |
Dat zij bepalen dat het op kip lekker is wil toch niet zeggen dat dat op varkensvlees niet zo is? | |
fietsie | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:41 |
Mijn steenoven
| |
HarveySpecter | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:43 |
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat | |
liedetector | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:43 |
toch kruid ik dat altijd anders dan kip.....varken kan wat meer hebben ofzo... | |
Molo | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:53 |
Tuurlijk En anders lekker binnen opeten en net als in die suffe Lidl reclame met paraplu boven je hoofd alsnog lekker grillen Wijn, bier en gezelligheid erbij, komt goed | |
SpotlessMind00 | zaterdag 28 mei 2016 @ 10:55 |
Gewoon vis eten dan. Veel plezier! Ik gooi overigens ook wel eens rubs op gerechten waar ze niet voor bedoeld zijn. De rub van Big Bob Gibson gaat hier op ribs, kip, gebakken eieren en ongezouten pinda's. | |
liedetector | zaterdag 28 mei 2016 @ 11:02 |
tuurlijk is ook zo...en tenzij de fotos kloppen van de twee potjes (dat 1 niet verkeerde achterkant heeft ofzo), dan zit in allebei ook hetzelfde spul... Toch niet helemaal, 1 foto klopte niet blijkbaar...De kip heeft nog meer suiker en zout de pork rub Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor varkensvleesproducten. Ideaal om je Pulled Pork of je spareribs helemaal meet 'af" te maken. Ingrediënten: suiker, zout, 39% kruiden en specerijen (paprikapoeder, peper, oregano, kaneel, laurier, cayenne), gedroogde groente (knoflook, ui) Allergeen én E-nummer vrij de chicken rub Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor kipproducten. Deze rub is prima in balans om je kip nèt dat ebetje extra te geven. Ingrediënten: suiker, zout, 15% kruiden en specerijen (cayenne, paprikapoeder, peper), gedroogde groente (knoflook), paprika-extract Allergeen én E-nummer vrij. | |
fietsie | zaterdag 28 mei 2016 @ 11:07 |
Net even vuurtje opgestookt (Briketten staan daar voor de BBQ, niet voor de oven) [ Bericht 31% gewijzigd door fietsie op 28-05-2016 11:12:24 ] | |
Martijn1P | zaterdag 28 mei 2016 @ 11:10 |
Gave oven! Benieuwd naar het eindresultaat. Veel plezier. Je weet dat we hier ook een pizzatopic hebben ?! Mag ik vragen waar je het vlees hebt gehaald? | |
fietsie | zaterdag 28 mei 2016 @ 11:13 |
BeefEnSteak. Heb wel het idee dat die lui niet goedkoper aan het worden zijn... | |
SpotlessMind00 | zaterdag 28 mei 2016 @ 11:21 |
Allebei de rubs staan hier in de kast. Ze smaken echt wezenlijk anders. | |
liedetector | zaterdag 28 mei 2016 @ 11:23 |
ja een site had gewoon verkeerde info bij 1 van de rubs, vandaar de verwarring in eerste instantie | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 mei 2016 @ 12:21 |
Toffe oven Fiets | |
fietsie | zaterdag 28 mei 2016 @ 19:19 |
In vervolg op mijn post eerder vandaag (CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden ) De steenoven heb ik eerst 3 uur opgestookt om er vervolgens een heel klein getemperd vuurtje van voornamelijk gloeiende kooltjes eikenhout met een paar dunne stukjes goed gedroogd eiken voor een vlammetje in te bouwen tegen 1 zijkant. Daar zijn de RVS bakken, ieder afgevuld met een laag appelsap tot net onder het vlees, en ingepakt in alufolie 3 uur lang ingegaan. Enige wat ik af en toe deed was een klein stukje eik erbij om het vuurtje niet weg te laten sterven.. Om 17:00 mocht ik van mezelf kijken wat er in de schalen zat, een snelle conclusie toen was dat de Rib rack er -erg- veel vocht onder zich had staan... Die bak zat voller met vocht dan toen ie erin ging. De ribjes waren toen al ubergaar; botje viel er gewoon spontaan middenuit (dus niet 1 aan de rand). Maar het vetje moest nog even knapperig Dus die kregen nog een beetje blootstelling aan het inmiddels wat opgestookte vuurtje. Aldus kwam een en ander lekker gaar op tafel: De geluksvogels aan tafel konden daarna "los" Het Rackje had echt wat te lang in de hitte gestaan, maar daar heb ik al een lekker plannetje voor voor later in de week | |
SpotlessMind00 | zaterdag 28 mei 2016 @ 20:03 |
Leuk verslag fietsie! Ribs foetsie? | |
fietsie | zaterdag 28 mei 2016 @ 20:30 |
1tje is hardnekkig.... en ligt in de koelkast tot er iemand zin heeft in een hartig kluifje | |
Pap89 | zaterdag 28 mei 2016 @ 20:35 |
We hebben sinds kort een (ruime) veranda. Zou graag de bbq die we hebben (zo een met een pijpje) dus graag net eronder willen hebben. Zou dat kunnen? Bv pijp verlengen met een 45 graden stuk ertussen, of zijn er nog meer opties? Misschien dan toch een gasbbq die minder rookvorming heeft? | |
Molo | zaterdag 28 mei 2016 @ 20:41 |
Verdeurie, zin in geroosterd vlees nu | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 mei 2016 @ 20:44 |
Wij hadden net perfecte burgers Niet alleen de burgers en de broodjes zijn op ons ei gegaan, maar ook het ontbijtspek en de tomaat. Ware perfectie Voor morgen hebben we van wat burgergehakt moinkballs gemaakt. En er ligt een mooi stuk varken en rund gerubd en wel te wachten tot we er morgen pulled pork en brisket van gaan maken. | |
fietsie | zaterdag 28 mei 2016 @ 20:46 |
| |
fietsie | zaterdag 28 mei 2016 @ 20:50 |
Ik heb 3 kippen klaarliggen voor morgen | |
SpotlessMind00 | zaterdag 28 mei 2016 @ 21:05 |
Ik heb nog pulled pork in de vriezer van een vorige sessie. Misschien maar eens op een broodje eten morgen | |
SpotlessMind00 | zaterdag 28 mei 2016 @ 21:07 |
Kippen kun je ook uitstekend pullen. Lekker met een babi (of ajam) ketjap boemboe op een broodje met lente ui en een chilipepertje. | |
fietsie | maandag 30 mei 2016 @ 09:17 |
De kipjes waren mooi, licht rokerig (gewenst) maar nog niet zo-gaar-dat-ze-van-het-bot-vielen... De verse spinazie erbij, kort gekookt, was echt top. | |
Vjenne12345 | zondag 5 juni 2016 @ 13:02 |
Vanavond Bbq met Surinaams eten. | |
golfer | zondag 5 juni 2016 @ 16:08 |
Vanavond hier ook weer. Met een ribeye, lamskoteletten, kippendij-saté, grote garnalen, een worstje, een maiskolf, asperges en aubergine. | |
Lucky_Strike | zondag 5 juni 2016 @ 16:12 |
Vertel eens meer, watvoor Surinaams eten? Hier straks Libanees gemarineerde kippendij, gepofte zoete aardappel en champignons, paprika en groene asperges. | |
SpotlessMind00 | zondag 5 juni 2016 @ 17:38 |
Zojuist ook de BBQ aan gehad. Dubbele hamburgers met bacon en cheddar | |
miss_dynastie | zondag 5 juni 2016 @ 17:57 |
Fricandeau, gepofte aardappel en gemarineerde champignons. Straks dan | |
SV-tje | zondag 5 juni 2016 @ 22:05 |
Wij hadden Lamssteak, Tbone, gebakken aardappelen, champignons met kruidenkaas, gegrilde aubergine en stokbrood (afgebakken op de bbq) en nu nog als dessert banaan met chocolade. | |
Erosjuhhh | zondag 5 juni 2016 @ 22:25 |
Beste bbqers, Ik heb sinds enkele maanden een prachtig dakterras, waar ik helaas niet mag bbq-en. Er staat niks in de regels over electrisch grillen dus dat ben ik van plan. Iemand enig ervaring met electrische grills? Na afloop wil ik de grill wel weer naar binnen halen. Een goede bakplaat als alternatief mag ook. Uiteraard beschik ik over een prima oven waar ik vaak stukken vlees van 3 kg gaar, dus dat zal niet nodig zijn voor bovenstaande. | |
Pap89 | maandag 6 juni 2016 @ 09:16 |
Zelfgemaakte kipspiezen met een goede rub, kipfilets, aubergines en wat worsten. Lekker op de smoker 👍 | |
Gripper | dinsdag 7 juni 2016 @ 13:52 |
Ik zou verhuizen, wat een stelletje teringlijers die VVE | |
Vjenne12345 | zondag 19 juni 2016 @ 16:44 |
Surinaams gemarineerd vlees, bakabana, pindasaus, nasi en was nog wat meer. | |
Catch22- | woensdag 22 juni 2016 @ 22:53 |
Ik ben al een paar dagen bezig met een uds Vanavond met hulp van een maat de gaten zo groot gemaakt dat de kranen en knietjes er zonder buis in konden. Nog wat geschuurd, ingevet met crisco en de buitenkant gespoten En in de fik. Misschien dat ik er nog een extra luchttoevoer bij plaats om wat gas te kunnen geven. Deze week komen nog drie handvatten en een rooster. En ik heb er drie vaste wieltjes onder, maar vond nog vier zwenkwieltjes in een kast, die komen er ook nog onder. En ik spuit er nog een derde spuitbus op leeg voor de mooiheid | |
Rickocum | maandag 27 juni 2016 @ 16:28 |
Mijn lieve menschen, Even een erg cheapo vraag: Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren? Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen. Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH. Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber) | |
Blik | maandag 27 juni 2016 @ 17:46 |
Voor 30-35 euro kun je wel een mobiel gevalletje kopen in de bouwmarkt | |
Bart | maandag 27 juni 2016 @ 17:55 |
Kampeerwinkels hebben vaak opvouwbare modellen, lekker compact. | |
Catch22- | maandag 27 juni 2016 @ 18:01 |
Bauhaus G | |
SpotlessMind00 | zaterdag 2 juli 2016 @ 23:01 |
Vandaag spare ribs bereid op de WSM. In de rub van Big Bob Gibson en dan vier uur op ongeveer 107 graden, elk uur besproeien met appelsap en na vier uur nogmaals licht bestrooien met de rub. Heerlijk gegeten. | |
RobinOok | zaterdag 2 juli 2016 @ 23:05 |
Huren. | |
Catch22- | zondag 3 juli 2016 @ 00:14 |
Picanha stond op het menu Slow tot 52c en dan de fik er in En het was heerlijk | |
nelisb | dinsdag 2 augustus 2016 @ 13:26 |
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen? Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn. Hoor het wel. PM staat open. | |
#ANONIEM | dinsdag 2 augustus 2016 @ 16:24 |
Merk? Zodra ik thuis kom ga ik een Boston Butt op de BBQ gooien voor pulled pork. Heb dit jaar een paar mooie nieuwe gerechten ontdekt, waarvan: - Pulled pork - Flank Steak (Pinchos de Mojos) - Bavette in sojasaus met bosui Zit ook te twijfelen over Picanha, maak er altijd steaks van ter dikte van een duim. [ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 02-08-2016 16:29:51 ] | |
Lucky_Strike | dinsdag 2 augustus 2016 @ 16:40 |
Geen briketten, misschien houtskool mits goede kwaliteit. | |
nelisb | dinsdag 2 augustus 2016 @ 17:30 |
Ik heb ongeveer 400 kg houtskool en 1500 kg briketten. Houtskool is van de welkoop. Heb 37 zakken 10 kg en 19 zakken 2.5. Staat in Lelystad. | |
nelisb | dinsdag 2 augustus 2016 @ 17:31 |
Welkoop eigen merk. | |
Catch22- | dinsdag 2 augustus 2016 @ 17:46 |
Picanha heb ik laatst ook gedaan dus. Gewoon als stuk reverse seared | |
Lucky_Strike | dinsdag 2 augustus 2016 @ 17:49 |
Dat gaat hem niet worden voor ons. Wij gebruiken zakken met grote stukken houtskool in de kamado, die stukken moeten toch wel een centimeter of 10 groot zijn. En dat koop je niet in doorsnee winkels. Jammer wel, we hebben net een huis gekocht met een grote schuur. Vroeger was daar een kolenhandel gevestigd, een pallet houtskool zou niet misstaan | |
Gripper | dinsdag 2 augustus 2016 @ 21:33 |
De AH (alleen AH XL ) heeft deze week Amerikaans rundvlees in de bonus: flank steak, rump steak, entrecote en rib eye. http://www.ah.nl/bonus/week/31/segment/162959 Ik had vandaag 2 flank steaks (bavettes) en had ze omdat het regende gewoon binnen in de grillpan, maar ze waren evengoed supermals en lekker. Dus zeker een aanrader als je een dezer dagen nog wat op het rooster wilt leggen! | |
GuitarJJ | zondag 7 augustus 2016 @ 11:59 |
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid. Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden. Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen. | |
anndb | zondag 7 augustus 2016 @ 12:39 |
Ziet er goed uit! | |
Martijn1P | zondag 7 augustus 2016 @ 15:32 |
Vandaag ook zien liggen! Mooi vlees, wel erg hoge kiloprijzen voor een ribeye/ entrecote. Bij enkele AHXL hebben ze ook graangevoerd rundvlees (diepvries). Beter geprijsd, maar mooie stukken vlees. | |
GuitarJJ | donderdag 18 augustus 2016 @ 19:16 |
Vandaag eens een beenhammetje van de supermarkt geprobeerd (naturel). Smaakte niet verkeerd! | |
JeSuisDroppie | maandag 29 augustus 2016 @ 23:45 |
Goed topic, dit weekend mijn China Kamado ophalen en dan ook eea maken. | |
Pizzahut | donderdag 1 september 2016 @ 12:07 |
Afgelopen weekend een lekkere spatchcock chicken gemaakt. | |
Pinnenmutske | vrijdag 2 september 2016 @ 13:08 |
ik krijg honger als ik dit allemaal zie | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 09:31 |
Ik ook en als een modje er even 2017 van maakt ipv 2013 dan komt het helemaal goed. | |
Xlarge | zondag 21 mei 2017 @ 10:48 |
Tip voor jou , zet een aluminium bakje met water boven je hittebron, zo is de temperatuur nog makkelijker op 110 graden te houden edit: ik zie nu dat dit al een jaar oud is | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 10:58 |
Maakt niet uit, het nieuwe seizoen is begonnen | |
GuitarJJ | zondag 21 mei 2017 @ 11:00 |
Bedankt voor de tip Vorige week met een vriend: Saté gemaakt van kippendij. Eerst even indirect laten roken, daarna afgrillen met een BBQ-saus. Bavette Lomo al trappo met ossenhaas. Erg lekker en makkelijk te bereiden! | |
THEFXR | dinsdag 23 mei 2017 @ 12:02 |
ik snap niet dat je hier twee displays krijgt? https://www.amazon.de/dp/B014DAVHSQ?psc=1&tag=univescien-21 | |
Catch22- | dinsdag 23 mei 2017 @ 12:17 |
not sure if serious? die ene staat bij je bbq en die ander is draadloos verbonden. Dus als je binnen zit kan je het monitoren. Handig als je slow & low doet. Zoiets heb ik ook, maar dan een Maverick | |
THEFXR | dinsdag 23 mei 2017 @ 15:09 |
ik snap het nu | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 mei 2017 @ 16:02 |
Die Mavericks zijn geweldig Wij zijn op zoek naar een zeer betaalbare buitenkeuken die op zowel gas als kolen kan verwarmen. Het liefst wil ik er ook een pan pasta op kunnen laten koken. Heeft iemand een tip? | |
fietsie | zaterdag 27 mei 2017 @ 10:23 |
Ik heb mezelf getrakteerd op een nieuwe Weber Master Touch Special Edition Copper, en ben al paar dagen bezig beetje te leren werken ermee. Vandaag een poging tot Boston Butt. Eerder al eens gedaan in de steenoven, daar weet ik van wat ik kan verwachten. Nu ontdekken hoe dat met houtskool gaat. Extra hindernis: van 15:00 - 16:30 zal ie zichzelf moeten redden.. Het plan: - Vannacht ontdooid. - Vanmorgen op roomtemp gekomen - Vanmorgen vroeg gemarineerd - Nu mopsauce aan het maken Om 11:30 gaat het vuur in de Weber, om 12:00 vlees erop. Dan tot 17:00 low. Vervolgens proberen van 17:00 - 17:30 de "vet kant met huid" knapperig te krijgen boven iets directer vuur. Ik ga werken met FORgrill houtskool, en het uurtje dat ik weg moet kiep ik er aantal Weber anthraciet briketjes op. (Had een dry rub moeten worden maar mijn Colmans mosterpoederblik bleek leeg... Dus echte mosterd en wat olie maakten het een pasta). | |
zlotka | zaterdag 27 mei 2017 @ 10:39 |
Leuke manier van bereiden. Ken die manier eigenlijk alleen van rundvlees. Maak zelf mijn picanha's ook altijd reversed sear. Succes en eet smkelijk alvast | |
Lucky_Strike | zaterdag 27 mei 2017 @ 10:45 |
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan? Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort. | |
JeSuisDroppie | zaterdag 27 mei 2017 @ 10:46 |
Een paar uur wel. 12 tot 16 uur wat minder. | |
fietsie | zaterdag 27 mei 2017 @ 10:49 |
Met vork en mes denk ik Ik volg een recept van Stephen Raichlen, van de Barbeque! Bible: http://barbecuebible.com/(...)-with-mustard-sauce/ Ofwel hij wordt sliced, op broodjes. Weber is staal, dus zonder vuur blijft ie niet op temperatuur nee, dan daalt ie. Maar gisteravond getest met die aso grote brokken hulst-houtskool, en daarmee bleef ie 3 uur rond de 150 graden terwijl ik niets deed. Overigens adviseert die BBQ boekenschrijver een target temperatuur van 90 graden op het bot van de butt... Mop sauce: [ Bericht 7% gewijzigd door fietsie op 27-05-2017 10:57:56 ] | |
fietsie | zaterdag 27 mei 2017 @ 11:59 |
Nu het zoetzure sausje aan het inkoken: | |
Lucky_Strike | zaterdag 27 mei 2017 @ 12:36 |
Leuk dat je ons op de hoogte houdt. Hier vandaag geen barbecue, vriend gaat bijtijds naar de bios dus ik eet sushi. Afgelopen dagen uiteraard goed gegeten van de Q. Donderdag: Libanese kipspiezen en Libanese kebabs met Turks brood en gegrilde groenten. Vrijdag: procureurlapjes, lomo steak en bavette. Met hasselback aardappels gevuld met pancetta en knoflook, bimi, met pancetta omwikkelde asperges en gemarineerde feta. Alles van de barbecue uiteraard. Morgen beefribs, patatas bravas, restjes groente. | |
Pinnenmutske | zaterdag 27 mei 2017 @ 13:05 |
Morgen bbq voor mama's verjaardag. Mijn worstje ga ik omtoveren in een Duitse curryworst hehe | |
fietsie | zaterdag 27 mei 2017 @ 15:34 |
Ik ben inmiddels 3 uur en een kwartier onderweg; richt op 5,5 uur in totaal. De saus is ingekookt en afgekoeld; zelfgemaakte BBQ saus is echt echt lekkerder dan die flesjes... Het vlees ging van dit naar dit (waarbij ik was en toe met mopsauce extra zurigheid heb toegevoegd) De temp van de Weber heb ik nu vrij stabiel hierop: | |
fietsie | zaterdag 27 mei 2017 @ 18:19 |
6 uur onderweg en nog nicht da... | |
fietsie | zaterdag 27 mei 2017 @ 21:01 |
Uiteindelijk zou alles goedkom; door de redelijk vaststaande deadline voor de maaltijd geen pulled pork, maar sliced wassie zeker niet minder lekker http://barbecuebible.com/(...)-with-mustard-sauce/ | |
agter | zaterdag 27 mei 2017 @ 21:05 |
Wouw. Dat ziet er goed uit! | |
fietsie | zaterdag 27 mei 2017 @ 21:52 |
Thnx; was er blij mee. (Was, want t is op ) | |
habitue | dinsdag 30 mei 2017 @ 16:48 |
Weber Q gekocht voor op mn balkon, op gas, ben benieuwd, sta nogal skeptisch tegenover gasbbq's. Maar ook handig om mee te nemen ed. Dit weekend maar eens ribs maken dan. | |
Catch22- | dinsdag 30 mei 2017 @ 23:46 |
Gas is prima. Pulled pork in 5.5 uur is wel krap. 8-9 uur zit je gauw aan. Je temperatuur is wel iets aan de hoge kant. | |
GuitarJJ | zondag 25 juni 2017 @ 11:10 |
Vandaag staat pulled pork op de agenda. Heb het nog niet eerder gemaakt, dus ben benieuwd naar het resultaat Het is een stuk Iberico nek van 1,5 kg. Hoop dat het proces met 7-8 uur klaar is. | |
JeSuisDroppie | zondag 25 juni 2017 @ 11:12 |
Reken op 8 a 9 uur. | |
nelisb | zondag 25 juni 2017 @ 11:13 |
11 uur al een keer gehad hier voor 1.5 kg. | |
GuitarJJ | zondag 25 juni 2017 @ 20:18 |
Het is uiterlijk een kleine 8 uur geworden. De PP smaakte goed en was lekker mals. Zeker tevreden voor een eerste poging | |
Red_85 | woensdag 28 juni 2017 @ 00:33 |
Mijn tip: hou het vochtig. 1x per half uur in spuiten met calvados of een droge cider. En vraag je slager om de bovenkant er niet af te halen. Soms snijden ze het vlees wat aan de bovenkant zit er nog wat van af. Maar dat is juist echt heerlijk mals en smaakvol vlees. Edit: zit gewoon op een post uit 2016 te reageren... [ Bericht 4% gewijzigd door Red_85 op 28-06-2017 00:46:14 ] | |
Red_85 | woensdag 5 juli 2017 @ 15:20 |
https://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html Zouden BEHOINK-balls smaken? Ofwel met lamsgehakt? | |
Lucky_Strike | woensdag 5 juli 2017 @ 16:26 |
Tuurlijk smaakt dat | |
Red_85 | woensdag 5 juli 2017 @ 18:24 |
Van t weekend maken dan. Naast de spare ribs. | |
THEFXR | woensdag 5 juli 2017 @ 18:32 |
waar haal je lamsgehakt? | |
Lucky_Strike | woensdag 5 juli 2017 @ 19:42 |
Ik krijg er ook gelijk weer trek in. Dit weekend ook weer eens maken, naast beef ribs | |
Red_85 | woensdag 5 juli 2017 @ 22:55 |
Bij een goede slager of bij een islamitische. Niet veel supermarkten hebben het inderdaad. | |
Red_85 | woensdag 5 juli 2017 @ 22:56 |
Oef.. Beef ribs. Heb net mn vrienden ook spare ribs beloofd. MEHOINK balls als 'welkom' als ze binnen komen. | |
Red_85 | zaterdag 8 juli 2017 @ 23:11 |
MEHOINK balls. Topper. Saus heb ik ook iets aan veranderd. Had vijgenjam, balsamico, frambozen witte wijn azijn en chipotle tabasco gebruikt. Heerlijke binnenkomer voor je gasten. | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 april 2018 @ 12:11 |
Mensen, het wordt lekker weer! Gaan we nog barbecuen? Wij wel natuurlijk. Morgen burgers, broodjes, tomaat, ui en spek van de bbq. Zondag bloemkoolsteak en Spaanse aardappelen, met kip voor mij en een varkensknie voor mijn vriend. Ik heb het jaartal uit de TT gehaald. Nooit goed begrepen waarom dat er in staat aangezien de reeks uit verschillende jaren bestaat. | |
Fretwork | vrijdag 6 april 2018 @ 13:15 |
Morgen voor het eerst de kamado maar eens aanmaken, moet er langzaamaan handig in worden. Kreeg van Lucky Strike al de tip om met ribs of pulled pork te beginnen. Andere ideeën zijn altijd welkom. | |
Stansfield | vrijdag 6 april 2018 @ 20:55 |
Morgen voor het eerst picanha op de bbq. Ben benieuwd. | |
foodlover | vrijdag 6 april 2018 @ 21:19 |
Heb “bloemkoolsteak” ff opgezocht op Google want had er nog niet eerder van gehoord. Lijkt me lekker! Maar hoe bereid jij dat dan? | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 april 2018 @ 21:23 |
Ik denk simpel met slechts komijnpoeder, citroensap en olie en dan een half uurtje op een bbq van 180 graden. Ik maak er vermoedelijk een geitenkaasdip bij. Maar misschien denk ik er zondag weer anders over | |
foodlover | vrijdag 6 april 2018 @ 21:27 |
Klinkt goed! Ben benieuwd hoe het uitpakt. Vind bloemkool heerlijk vandaar. | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 april 2018 @ 21:43 |
Ik zal hier posten hoe het was | |
borrepus | vrijdag 6 april 2018 @ 22:51 |
Morgen gaat het hem helaas niet worden, maar zondag misschien wel kip op het menu. Dus ga hem misschien wel even vlinderen en op de bbq | |
Patroon | zondag 8 april 2018 @ 09:25 |
Hey Fret, Gister een kleine Kamado gekocht bij de action voor 88 euro. Ideaal formaat voor 2-3 personen. Vandaag maar eens oefenen, heb nog lamsburgers. | |
Fretwork | zondag 8 april 2018 @ 19:05 |
Lekker man, ik heb gisteren rosbief gemaakt als eerste poging. 20 minuten op 120 graden. | |
Lucky_Strike | zondag 8 april 2018 @ 20:58 |
Bloemkool van de barbecue is een grote aanrader Beetje komijn, zout en olie over plakken van een centimeter dik en dan 25 minuten op een graad of 200-220. | |
#ANONIEM | woensdag 18 april 2018 @ 06:37 |
klinkt goed! Ga ik ook eens proberen. Waar BBQen jullie het liefst mee? | |
zlotka | woensdag 18 april 2018 @ 09:50 |
Ik gebruik het liefst Ecobrasa briketten of Dammers houtskool. Goede kwaliteit, wel prijzig. Wel meestal in de smoker dus is het wel handig als ze goed lang branden | |
Lucky_Strike | woensdag 18 april 2018 @ 10:13 |
Momenteel gebruiken we de kamado altijd. Binnen een paar dagen kopen we er een gasbarbecue bij: de Campingaz 4 series LS plus D. De kamado is fijn maar een gasbarbecue is gewoon sneller en makkelijker voor na een werkdag. [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-04-2018 11:56:57 ] | |
zlotka | woensdag 18 april 2018 @ 11:22 |
Een kamado zou ik er ook nog wel bij willen. Krijg dat er alleen niet door thuis denk ik, nog een barbecue erbij. | |
Lucky_Strike | woensdag 18 april 2018 @ 11:52 |
Ik begon ook wat te steigeren toen mijn vriend met dat dure plan thuis kwam. Uiteindelijk hield hij voet bij stuk en ik ben er dolblij mee Als je er een koopt, neem dan wel een medium. Aan die kleine dingen die je bij de Action enzo ziet, heb je weinig. Leuk om kleine porties op te grillen maar niet voor low en slow want er passen veel te weinig kolen in. | |
zlotka | woensdag 18 april 2018 @ 12:27 |
Js ik zou ook graag een medium willen. Heb alleen al een smoker, twee ketels en een WGA staan dus het heeft niet heel veel toegevoegde waarde . | |
Lucky_Strike | woensdag 18 april 2018 @ 12:36 |
Dan sluit ik me toch bij je partner aan denk ik. Dan kan je alleen maar hopen op een mooi verjaardagskado Zo'n smoker staat ook hoog op onze verlanglijst. Maar ja, die lijst is heel lang dus we zijn maar geduldig. Eerst die Campingaz maar eens halen. Daar kan ook een spit in, dat lijkt me wel leuk speelgoed. | |
#ANONIEM | woensdag 18 april 2018 @ 14:55 |
Temperatuur is ook beter te regelen met een gas-bbq toch? Ik ben toch voorstander van een combi van houtskool en briketten. Ik zou nog wel graag wat meer er mee willen experimenteren... Pulled pork bijvb of pulled chicken... Ook roken met houtsnippers of kruiden bijvb Echter zie ik zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 18-04-2018 14:55:47 ] | |
Lucky_Strike | woensdag 18 april 2018 @ 15:17 |
De temperatuur is zeker beter te regelen met een gasbarbecue. Maar als je voor low and slow gaat, is temperatuur regelen eigenlijk nauwelijks nodig. Zo lang je de klep van het apparaat maar zo min mogelijk open doet. De reden dat wij nu voor gas gaan is omdat deze groot genoeg is om voor grote groepen te kunnen grillen, dat is de kamado niet. En omdat ik er in de zomer het liefst elke avond op kook maar geen zin heb om altijd naar rook te stinken en tijd te besteden aan het opstoken van de barbecue. Als je voor het eerst aan de slag gaat met bijvoorbeeld pulled pork, zou ik voor een basic recept gaan. Daar leer je dan van wat je wel en niet lekker vindt. Dit vinden wij wel een fijn recept. | |
Lucky_Strike | zondag 22 april 2018 @ 11:31 |
CUL, grillen we nog iets leuks dit weekend? Wij gisteren: gegrilde aubergine lamsburger rundersaté varkensworstje onion & leek aardappelsalade voor bij de aubergine en burger hadden we een saus van avocado met sumac Vandaag: courgette met pesto asperges met spek oosters gekruide pompoen kogelbiefstuk rundersaté karbonade hasselback aardappels | |
Geralt | zondag 22 april 2018 @ 11:35 |
Ja hoi, ik kan hier vast mijn vraag wel droppen. Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere BBQ-tje, omdat ik eerder een appartement met balkon had wat niet groot was en voor mee op vakantie ook wel makkelijk. Nu zijn we verhuisd naar een huis met tuin. In principe zijn we met zn tweeën en ik verwacht een enkele keer voor max 6 man een BBQ aan te moeten steken, maar dat zal niet veel voorkomen. Dus meestal gewoon voor 2 personen. Welke BBQ neem ik het beste als vervanger voor die Go Anywhere om in de tuin te BBQ-en? Enige eisen zijn: Kolen geschikt voor 2 man, maar ook mogelijk om voor 6 man te gebruiken. Iemand van de BBQ-ers hier die aanraders heeft? | |
nelisb | zondag 22 april 2018 @ 11:49 |
Weber master touch gbs. | |
#ANONIEM | zondag 22 april 2018 @ 12:10 |
Ik heb zelf 2 BBQ’s. De Weber Smokey Joe voor met zn 2en, en de Master touch GBS voor als er vrienden langskomen. Mijn tip: hou de WGA voor jullie 2 en koop er een mastertouch 57cm bij | |
Geralt | zondag 22 april 2018 @ 12:50 |
Ik vind die WGA onhandig omdat zo laag en dus op de tafel moet. | |
JeSuisDroppie | zondag 22 april 2018 @ 12:54 |
Hier gisteren pulled pork gemaakt, vandaag bij familie BBQen op een webertje, dus dat gaat interessant worden. | |
borrepus | zondag 22 april 2018 @ 14:35 |
Is toch niets mis met webertje Gisteren ribbetjes gemaakt, kippenvleugel met honing sinaasappel (keertje wat anders ) en fatty van lamsgehakt en feta. | |
Pinnenmutske | zondag 22 april 2018 @ 14:45 |
Ik ben niet zo gek op bbq maar als het echt mot, dan wel. | |
Vanyel | zondag 22 april 2018 @ 15:06 |
Ik heb ook alleen een Weber go anywhere en in de markt voor een nieuwe, maar ik kan niet kiezen voor kolen of gas. Ik wil ws zowel ff snel als low en slow, meestal eten we met vier (waarvan 2 kinderen) maar dat kunnen er ook wel eens 8 worden, heel incidenteel meer. Eigenlijk was ik net om voor kolen, toen LS hier begon te posten over het kopen van een gasbbq.. weet niet of ik überhaupt na een werkdag nog zo'n ding aansteek, dus of gas veel meerwaarde heeft? Oh en ik wil ook nog eens liever een rechthoek dan rond, gewoon omdat ik dat mooier vind. Moeilijk! | |
Gripper | zondag 22 april 2018 @ 15:45 |
Ik leg vanavond een lekker lapje sukade op de bastard. Salade erbij, wat brood, glas rode wijn en het komt wel goed met die warme avond | |
Geralt | zondag 22 april 2018 @ 18:29 |
Met een looftlighter is je kolen bbq binnen no time aan. Mooi ding maar ik begin er niet aan. Het aansteken en wachten vind ik net zo gezellig als het daadwerkelijke eten. Maargoed; daar zijn dus oplossingen voor. | |
Geralt | zondag 22 april 2018 @ 18:30 |
Rechthoek vind ik ook mooier | |
#ANONIEM | zondag 22 april 2018 @ 21:37 |
Klopt, doen wij ook met de smokey joe. Soort van gourmetten | |
Geralt | zondag 22 april 2018 @ 21:38 |
Ja en dat vind ik dus ronduit kut. Ik wil gewoon staan met een biertje in de hand zegmaar het vlees omdraaien | |
morgane | maandag 23 april 2018 @ 07:26 |
Wij hebben ook zo'n tafelmodel BBQ gehad. We gebruikten hier toen een apart oud hoog tafeltje met wielen en planken voor. Zak met kolen en andere accessoires erin en na gebruik zo de schuur in rijden. Echt een aanrader. Misschien nog te vinden bij de kringloop of op marktplaats. | |
junkiexp | zaterdag 28 april 2018 @ 19:06 |
Vandaag voor het eerst Beer Can Chicken maken. Halfvol blikje Hertog Jan met 5 teentjes geperste knoflook erin. Scharrelkip van 1.3 kg eroverheen die ingewreven is het met rub (kant en klaar voor Beer Can Chicken ) Staat nu lekker op 180 graden in de Weber, na 90 minuten zal deze klaar zijn. Ben nu bezig met aardappelen, schil goed schoonmaken, door de midden snijden, kruidenboter erop en de 2 helften inpakken in aluminiumfolie. Deze leg ik een goed half uur in de kolen | |
Fogel | zaterdag 28 april 2018 @ 19:40 |
Ik heb vandaag een combi gekocht. Een deel gas, een deel kolen, een deel rookoven. Ding is 195cm breed Deze https://www.jula.no/catal(...)ss-kullgrill-004489/ Afhankelijk van hoeveel tijd of hoeveel gasten ik heb kan ik een bepaald stuk of alles tegelijk gebruiken. Erg veel zin om het ding in gebruik te nemen | |
Fretwork | maandag 30 april 2018 @ 14:05 |
Klinkt goed, hoe bereid je de sukade voor? | |
Lucky_Strike | maandag 30 april 2018 @ 14:14 |
Wat een episch apparaat | |
habitue | maandag 30 april 2018 @ 15:06 |
Godsamme 5k voor een BBQ! Ik zie de lekkere stukken vlees wel verschijnen hier. Edit: O het zijn Noorse kronen. Ik dacht al. | |
#ANONIEM | maandag 30 april 2018 @ 15:23 |
Hoe was de kip en de aardappeltjes? | |
Gripper | maandag 30 april 2018 @ 16:42 |
Tres simpel hoor. Eerst goed droogdeppen, vlees op kamertemperatuur, ruim peper en zout, en dan snel dichtschroeien aan beide kanten + daarna de schuiven van de kamado dicht en doorgaren tot ongeveer 45 graden kern. lapjes van een cm of 3 p.s. probeer het niet met supermarkt sukade, dat is wel echt stoofvlees. Je moet Laten rusten onder alu folie, en ik vind het erg lekker om wat citroensap en peterselie en nog wat p&z op de plank te doen waarop je m te rusten legt. Kan je lekker husselen met de sappen uit het vlees, en opdeppen met brood. | |
borrepus | maandag 7 mei 2018 @ 17:25 |
Is er nog een beetje gebbqd de afgelopen dagen?hier is hij toch weer een paar keer aangegaan. - Jodenhaas (altijd genieten) met hasselback aardappel en salade. - burger (gebaseerd op spiffburger maar dan met even anders) met een heerlijke salade. - saté van kippendijen, kofte, karbo en een banaan met rolo en amaretto toe. Niets heel veel bijzonders allemaal maar wel stuk voor stuk smakelijk | |
Patroon | maandag 7 mei 2018 @ 18:15 |
Gisteren 2e bbq experiment. Beer can chicken. Mini kamado ongeveer 1.5u op 150 graden. Was heerlijk! |