I knows, erg vervelend (nou ja, ik slaap er niet minder om ) dat ik niet meer heb onthouden welke whiskies ik nu van Laproaigh al heb geproefd, nu kan ik alleen maar met algemeenheden gooien.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 18:23 schreef DaCobus het volgende:
We hebben het nu wel over de Caideas Port wood edition hé!
Maar idd, ook die heeft als basis de Medicinale turfsmaak.
Bij mij heb je de quater cask en de tripple wood gehad ( ik heb de gewone 10yo eigenlijk nog nooit gehad) ik vind van deze 2 de quater cask eigenlijk lekkerder.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 18:28 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
I knows, erg vervelend (nou ja, ik slaap er niet minder om ) dat ik niet meer heb onthouden welke whiskies ik nu van Laproaigh al heb geproefd, nu kan ik alleen maar met algemeenheden gooien.
Ik ken 'm wel, dat bedoelde ik niet (ik werk bij G&G)...maar moet nog beginnen met whisky leren drinken dus die laat ik voorlopig maar staanquote:Op vrijdag 21 juni 2013 16:08 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Weinig als turf/medicinaal je ding is, dan is het zelfs een van de populairste whiskies.
Zelf kan ik heeeeel af en toe een halve dram nog wel erg lekker vinden (weet zo niet meer welke Laphroaigs ik al wel eens geproefd heb, maar ik ga er van uit dat ze allemaal wel sterk medicinaal zijn ), maar zelf grote hoeveelheden (lees: een fles) inslaan zou ik niet zo snel doen.
Idd ook een van mijn favorieten, ik koop enkel nog Islays, omdat ik daar de beste turf en het medicinale het best in terug vind.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 18:30 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Bij mij heb je de quater cask en de tripple wood gehad ( ik heb de gewone 10yo eigenlijk nog nooit gehad) ik vind van deze 2 de quater cask eigenlijk lekkerder.
Lekker, dat houdt de herfst wel even weg. Ledaig is denkelijk wat milder dan de Coal Ila, zou daar mee beginnen.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 20:35 schreef Cynix ® het volgende:
Vandaag voor het eerst eens bij de Whiskykoning in Den Bosch geweest en natuurlijk wat meegenomen: een Caol Ila 2004 Saint & Peat (het is toch bijna winter ) en een Ledaig 10yo from the Isle of Mull.
Even dubben waarmee ik ga beginnen.
Vond je ze lekker?quote:Op donderdag 20 juni 2013 20:59 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Zojuist Aberlour 10yo en Springbank CV gehaald, als het niks is kan het altijd nog in de cola
quote:Op zaterdag 22 juni 2013 23:52 schreef Karstman het volgende:
Bunnahabain 1997 uit de SV unchillfiltered collection hier
Nog niet gehad, alleen even geroken en dat beviel prima maar de smaak is nog een raadselquote:
Jup, da's herkenbaar Ik zeg, geef hem wat tijd: het was een van mijn eerste flessen SM whisky en gedurende de fles begon ik hem steeds lekkerder te vinden...quote:Op zondag 23 juni 2013 12:51 schreef DaCobus het volgende:
Ik heb hier Bunnahabain 12 maar die valt me een beetje tegen.
Rare smaakje die ik niet kan thuis brengen. Hoestdrank ofzo.
Ach er zijn hele volksstammen die een worm in hun drank stoppen dus zo raar is een takkie groen nou ook weer niet.quote:Op zondag 23 juni 2013 22:55 schreef Atmosphere82 het volgende:
Ik ben vandaag naar het Omniversum in Den Haag geweest met een vriend. We zagen daar onder andere een film over de zogenaamde 'wereldoceaan'. Er waren beelden te zien van Celp die voor de kust van San Francisco groeit in de oceaan daar. Dat was leuk, ik moest direct aan die whisk(e)y denken! Die vriend van mij geloofde daarna niet dat deze substantie in een merk whisk(e)y wordt verwerkt...
Ja ikke.quote:Op maandag 24 juni 2013 19:12 schreef mrPanerai het volgende:
Iemand ervaring met Celp whisky? Ik had 'm al zien staan maar heb er nog een aantal op m'n lijstje staan die ik eigenlijk liever wil
Is je whisky niet helemaal naar de klote als het al 6 jaar open staat? Normaal moet je een geopende fles wel binnen een paar maanden leeg drinken tochquote:Op maandag 24 juni 2013 22:13 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ja ikke.
Als eigenaar van een prachtige fles Celp (inmiddels een jaar of 6-8 open en al goed groen van kleur) kan ik je aanraden om hem vooral te proberen maar niet perse om er een aan te schaffen. Het is een heel jonge islay met alle kenmerken die daar bij horen (turf, scherp, medicinaal) met daarbij door het zeewier een goeie hap zilt. Klinkt smerig maar toch werkt het wel, hoewel niet iedereen het lekker vindt. Ook als je het lekker vindt ga je meer dan 1 glaasje per avond niet drinken en je drinkt het als laatste want na een glaasje Celp proef je helemaal niks meer
Over zes jaar durf ik geen uitspraak te doen maar ik heb meerdere flessen die al wel een jaartje open staan en nog prima smaken.quote:Op maandag 24 juni 2013 22:24 schreef kensei het volgende:
[..]
Is je whisky niet helemaal naar de klote als het al 6 jaar open staat? Normaal moet je een geopende fles wel binnen een paar maanden leeg drinken toch
Nee hoor, verschilt heel erg per fles en hoe goed ie dicht zit en hoe je hem bewaart.quote:Op maandag 24 juni 2013 22:24 schreef kensei het volgende:
[..]
Is je whisky niet helemaal naar de klote als het al 6 jaar open staat? Normaal moet je een geopende fles wel binnen een paar maanden leeg drinken toch
Wat Karst zegt. Goed bewaren, dus uit direct zonlicht houden, af en toe omkeren zodat de kurk (als je nog een oldskool kurk hebt) niet uitdroogt enzo.quote:Op maandag 24 juni 2013 22:24 schreef kensei het volgende:
[..]
Is je whisky niet helemaal naar de klote als het al 6 jaar open staat? Normaal moet je een geopende fles wel binnen een paar maanden leeg drinken toch
Ook weinig verschil in smaak gemerkt?quote:Op maandag 24 juni 2013 22:33 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
[..]
Over zes jaar durf ik geen uitspraak te doen maar ik heb meerdere flessen die al wel een jaartje open staan en nog prima smaken.
Fuck fuck fuck ja, moet ik ook nog doen.quote:Op maandag 24 juni 2013 22:46 schreef Cynix ® het volgende:
Kurk! Daar zeg je wat. Mijn flessen staan rechtop.
Eigenlijk niet, nee.quote:Op maandag 24 juni 2013 22:47 schreef kensei het volgende:
[..]
Ook weinig verschil in smaak gemerkt?
Overigens is het natuurlijk wel zo dat je vollere flessen langer kan bewaren omdat er minder zuurstof in de fles zit dus minder oxidatie kan plaats vinden. Maar hoe leger de fles hoe sneller de smaak zal veranderen.
Maarja tot nu toe heeft geen enkele fles het bij mij langer dan 3 maanden uitgehouden, dus ik hoef me er ook niet echt druk over te maken
Ik heb altijd 1 wegdrink whisky (hp12) en 1 iets meer fancy whisky maximaal open staan, ik maak eigenlijk nooit een 3e fles open voordat ik een daarvan op heb. Meestal 1 keer per week whisky avondje met 1 of 2 andere whisky liefhebbers. Maar drink zelf bijna elke dag wel een dram, voor de gezondheidquote:Op maandag 24 juni 2013 22:50 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
[..]
Eigenlijk niet, nee.
Heb jij telkens één fles over meerdere tegelijk open?
Als er bij mij vrienden langskomen drinken we meestal gewoon bier of jenever, dus de whisky drink ik allemaal zelf
Een vriend van me zei het vorige week nog. Alweer vergeten om te doen! Vanavond moet ik dat dan echt maar eens doen!quote:Op maandag 24 juni 2013 22:46 schreef Cynix ® het volgende:
Kurk! Daar zeg je wat. Mijn flessen staan rechtop.
Bekend. Ik heb maximaal drie whisk(e)ys openstaan per keer.quote:Op maandag 24 juni 2013 22:58 schreef kensei het volgende:
[..]
Ik heb altijd 1 wegdrink whisky (hp12) en 1 iets meer fancy whisky maximaal open staan, ik maak eigenlijk nooit een 3e fles open voordat ik een daarvan op heb. Meestal 1 keer per week whisky avondje met 1 of 2 andere whisky liefhebbers. Maar drink zelf bijna elke dag wel een dram, voor de gezondheid
Het is maar net wat je ervoor over hebt, als je een beetje betaalbare whisky koopt hoeft het niet veel duurder te zijn dan bijvoorbeeld bier drinken. Als je 2 uurtjes werkt kan je al een fles kopen (ik als student dan )quote:Op maandag 24 juni 2013 23:06 schreef Atmosphere82 het volgende:
Ik drink eigenlijk maar twee glazen whisk(e)y per maand thuis. Hooguit, puur voor de kosten.
Dat hangt van de whisky af (sommigen gaan al flink achteruit na een paar weken op een niveau onder 1/2 vol), maar inderdaad, na 6 jaar zal de smaak zeker veranderd zijn. Let wel, dit is ook soms ten goedequote:Op maandag 24 juni 2013 22:24 schreef kensei het volgende:
[..]
Is je whisky niet helemaal naar de klote als het al 6 jaar open staat? Normaal moet je een geopende fles wel binnen een paar maanden leeg drinken toch
Beetje overdreven imo, hoe groot is je totale collectie dan wel niet?quote:Op maandag 24 juni 2013 23:12 schreef Karstman het volgende:
Heb er 30 open staan, duurt dus wel even voordat die leeg zijn... Heb er nog maar ooit 1 gehad die na veel jaren slechter werd, de rest houdt het prima. Zou best kunnen dat er wat ontwikkeling in de smaak zit maar dat is zo minimaal dan dat ik het nog niet heb gemerkt.
60 waarvan een aantal dubbele, zie linkje in mijn sig.quote:Op maandag 24 juni 2013 23:42 schreef kensei het volgende:
[..]
Beetje overdreven imo, hoe groot is je totale collectie dan wel niet?
Damn, mooie collectiequote:Op maandag 24 juni 2013 23:45 schreef Karstman het volgende:
[..]
60 waarvan een aantal dubbele, zie linkje in mijn sig.
Closed = is nog niet aangeraakt ...quote:Op maandag 24 juni 2013 23:53 schreef Karstman het volgende:
In een kast in de kamer. De open en een deel van de dichte flessen bovenin met een half deurtje ervoor dus nooit direct zonlicht erop. De rest staat onderin de kast te wachten tot het naar boven mag verhuizen. Binnenkort ook een deel in een oude KLM trolley
Er zijn heel veel mensen met collecties boven de 100 flessen. Daarvan zijn er ook een paar hier actief, waaronder ondergetekende.quote:Op maandag 24 juni 2013 23:42 schreef kensei het volgende:
[..]
Beetje overdreven imo, hoe groot is je totale collectie dan wel niet?
Ging om het aantal aangebroken flessen, niet totale collectie. Ik bedoel als je al 10 flessen open hebt waarom zou je dan een 11e open maken bijvoorbeeld. Tenzij je echt alles direct proeft bij de aankoopquote:Op dinsdag 25 juni 2013 06:06 schreef totalatool het volgende:
[..]
Er zijn heel veel mensen met collecties boven de 100 flessen. Daarvan zijn er ook een paar hier actief, waaronder ondergetekende.
Closed is inderdaad dicht maar een deel daarvan hebben we natuurlijk al wel eens ergens geproefd. Die lege zou hij eigenlijk niet weer moeten geven, even de instellingen veranderenquote:Op dinsdag 25 juni 2013 00:05 schreef chufi het volgende:
[..]
Closed = is nog niet aangeraakt ...
Emptied = leeg opgezopen.. weg van de lijst eigenlijk, toch?
Maar wel geinig je collextie weergave
Niet alles maar sommige wel, daarbij wil je wel eens wat anders ook al heb je 20 flessen open staan. En soms organiseer je eens een proeverij en dan heb je ineens weer een fles of 6 extra open staan.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 08:31 schreef kensei het volgende:
[..]
Ging om het aantal aangebroken flessen, niet totale collectie. Ik bedoel als je al 10 flessen open hebt waarom zou je dan een 11e open maken bijvoorbeeld. Tenzij je echt alles direct proeft bij de aankoop
Hmm instellingen veranderd en hij laat nog steeds de dichte flessen zien...quote:Op dinsdag 25 juni 2013 09:11 schreef Karstman het volgende:
[..]
Closed is inderdaad dicht maar een deel daarvan hebben we natuurlijk al wel eens ergens geproefd. Die lege zou hij eigenlijk niet weer moeten geven, even de instellingen veranderen
Ah, dan moet ik even snel tellen: ruim 20 open, onlangs wat flessen geleegd en in verband met aankomende verhuizing het openen van nieuwe flessen even uitgesteld.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 08:31 schreef kensei het volgende:
[..]
Ging om het aantal aangebroken flessen, niet totale collectie. Ik bedoel als je al 10 flessen open hebt waarom zou je dan een 11e open maken bijvoorbeeld. Tenzij je echt alles direct proeft bij de aankoop
Als je 10 flessen open hebt zit er altijd wel iets bij waar je zin in hebt toch, ik snap die drang niet om nieuwe flessen direct te openen terwijl je als zoveel open hebt staan.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 10:11 schreef totalatool het volgende:
[..]
Ah, dan moet ik even snel tellen: ruim 20 open, onlangs wat flessen geleegd en in verband met aankomende verhuizing het openen van nieuwe flessen even uitgesteld.
Maar ik begrijp je vraag niet goed: de reden om nieuwe flessen te openen is simpelweg omdat je dan weer iets nieuws en anders in de dram-optielijst hebt als je zin hebt in een whisk(e)y.
dat zou je zeggen hè. Ik zei ooit ook dat een fles of 5 in de kast meer dan voldoende was...quote:Op dinsdag 25 juni 2013 18:43 schreef kensei het volgende:
[..]
Als je 10 flessen open hebt zit er altijd wel iets bij waar je zin in hebt toch, ik snap die drang niet om nieuwe flessen direct te openen terwijl je als zoveel open hebt staan.
Is het dat op een gegeven moment niet meer dan? .quote:Op dinsdag 25 juni 2013 19:33 schreef Karstman het volgende:
[..]
dat zou je zeggen hè. Ik zei ooit ook dat een fles of 5 in de kast meer dan voldoende was...
Waarom? Omdat het mooie van whisky is, dat de verschillen zo divers zijn. Proeven doe ik per definitie met meer dan één whisky, zodat je kan vergelijken. Ik heb zo'n 75-100 flessen open staan. Ik weet... Beetje uit de hand gelopen.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 08:31 schreef kensei het volgende:
[..]
Ging om het aantal aangebroken flessen, niet totale collectie. Ik bedoel als je al 10 flessen open hebt waarom zou je dan een 11e open maken bijvoorbeeld. Tenzij je echt alles direct proeft bij de aankoop
... Nikker wat.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:36 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Waarom? Omdat het mooie van whisky is, dat de verschillen zo divers zijn. Proeven doe ik per definitie met meer dan één whisky, zodat je kan vergelijken. Ik heb zo'n 75-100 flessen open staan. Ik weet... Beetje uit de hand gelopen.
Is een fles meer dan 3/4 leeg, dan wordt die meer actief gedronken...
Hier ook.quote:Op zondag 30 juni 2013 01:08 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Ik juist meestal tijdens het serie kijken of gamen.
Hier stopte mijn hart even, maar gelukkig ging het verder.quote:Op zondag 30 juni 2013 07:15 schreef mrPanerai het volgende:
Meestel giet ik een vijftal glaasjes van verschillende whiskys samen
quote:Op zondag 30 juni 2013 09:09 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Ja ik blend zelf regelmatig een high-end mix van Johnny, Jack en Jim in elkaar.
Voor tips stuur mij een pm of dm
Is anders erg leuk, zelf blenden! Ik kan je de volgende (goedkope, lekkere) blends aanraden:quote:Op zondag 30 juni 2013 07:47 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Hier stopte mijn hart even, maar gelukkig ging het verder.
Mwa. Als ik mijn whisky wil verpesten gooi ik het wel gewoon in de cola.quote:Op zondag 30 juni 2013 14:33 schreef XmattX het volgende:
[..]
Is anders erg leuk, zelf blenden! Ik kan je de volgende (goedkope, lekkere) blends aanraden:
50% Glendronach Octarine / 50% Kilkerran WIP IV (fruit, fruit, fruiter)
50% Caol Ila 12 / 20% Laphroaig 10 / 30% Glenfarclas 12 (voor de turf-liefhebbers, met een klein zoetje van de Glenfarclas)
Eerst een keer proberen, dan pas keiharde _gefundeerde_ kritiek leveren graag.quote:Op zondag 30 juni 2013 14:36 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Mwa. Als ik mijn whisky wil verpesten gooi ik het wel gewoon in de cola.
Ik heb een aantal keer zelf blends gemaakt, zelfs een zelf blends maken proeverij bijgewoond.quote:Op zondag 30 juni 2013 14:36 schreef XmattX het volgende:
[..]
Eerst een keer proberen, dan pas keiharde _gefundeerde_ kritiek leveren graag.
Als je het al een paar keer hebt geprobeerd en het nog steeds des duivels vocht vind, even goede vrienden, maar ik betwijfel of dit het geval is
Ok, anders dan je ongefundeerde uitlating deed vermoeden heb je dus wel ervaring, mijn excuses.quote:Op zondag 30 juni 2013 15:17 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik heb een aantal keer zelf blends gemaakt, zelfs een zelf blends maken proeverij bijgewoond.
Blends maken per definitie de smaak en geur vlak of in ieder geval vlakker. Als ik een vlakke smaak wil hebben dan koop ik wel gewoon een blend, gemaakt door mensen met meer verstand van geur & smaak dan ik en kan ik de singles overhouden om fijn van te genieten met allemaal hun eigen unieke smaak.
Kan het nog neerbuigender?quote:Op zondag 30 juni 2013 18:04 schreef mrPanerai het volgende:
Blenders zoals bv. Wemyss, Douglass Laing en zelfs Johnny Walker doen er jaren over om een beetje een fatsoenlijke blend op de markt te brengen die complexiteit in smaak tonen. Uiteraard kan je verschillende malts bijeen kieperen en nog een drinkbaar resultaat overhouden, doch ga je verschillen smaken en geuren neutraliseren of verdringen en geen goeie whisky meer overhouden, als je dat toch denkt dan raad ik je aan eens een proeverij met kenners te doen die je ook uitleggen wat je nu eigenlijk moet proeven als je een goeie whisky drinkt.
Over het mixen van blends wil ik zelfs niets zeggen.
Probeer voor een volgende keer proefglaasjes te regelen (kan je bij elke slijter kopen).quote:Op zondag 30 juni 2013 20:21 schreef leolinedance het volgende:
Gisteren een mooi proeverijtje gehouden met 3 vrienden, allemaal een flesje meenemen en genieten maar.
Goede tip ja. Nu moet ik wel zeggen dat we wel een paar aardige glaajes gedronken hebben, zeg maar een stuk of 6 van deze hoeveelheden of misschien net iets minder:quote:Op zondag 30 juni 2013 22:46 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Probeer voor een volgende keer proefglaasjes te regelen (kan je bij elke slijter kopen).
Als je een nosing/tasting wil houden zijn tumblers vrij waardeloos.
Ik heb zelf liever die met een pootje, maar dat maakt voor de geur niets uit. Vind het gewoon lekkerder vasthouden en je komt niet met je gore kaasvingers aan het glas.quote:Op zondag 30 juni 2013 23:26 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Ik ga zelf een set van deze glazen kopen:
[ afbeelding ]
Je kan het een stuk interessanter maken door elkeen z'n eigen whisky te laten voorstellen en er een kwartiertje over te laten praten. Dat vergt wel een inspanning van elk lid maar je steekt heel wat op en gaat het nog meer waarderen (en is nog goed voor je presentatieskills)quote:Op zondag 30 juni 2013 20:21 schreef leolinedance het volgende:
Hier nog een whiskey liefhebber, maar nog geen echte kenner. Ben nog een beetje zoekende naar mijn smaak, maar het is een mooie zoektocht
...
Gisteren een mooi proeverijtje gehouden met 3 vrienden, allemaal een flesje meenemen en genieten maar.
Ik heb 2 Bowmore glazen die ongeveer die vorm hebben, dat drinkt inderdaad geweldig. Voor proeven vind ik ze minder geschikt en heb ik ook liever een Glencairn of iets vergelijkbaars, met of zonder voetje.quote:Op zondag 30 juni 2013 23:32 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik ga denk wel nog een keer The Neat Glass bestellen.
Duur glaasje.quote:Op zondag 30 juni 2013 23:32 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik ga denk wel nog een keer The Neat Glass bestellen.
Precies.quote:Op maandag 1 juli 2013 14:29 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Gebruik normaal gewoon een glencairn of een tumbler, kan er eigenlijk niet mee zitten.
Dat is wel waar.quote:Op maandag 1 juli 2013 14:28 schreef Cynix ® het volgende:
En niet eens praktisch ook. Als je érgens met je 'gore kaasvingers' aan zit, is het wel aan zoiets.
Waarom moet je doen wat anderen doen? Iedereen heeft een andere smaak(perceptie), niets is dan ook goed/fout in mijn ogen. Ook al gooi je ijs bij je whisky, je doet het maar lekker. Ik doe ook wat ik lekker vind, en daarbij hoort in mijn geval ook af en toe wat experimenteren - zo ook bijvoorbeeld whisky gebak maken of whisky met chocolade combineren. Een ander vind dat geen zak aan. Geen probleem, die doet gewoon zijn/haar ding.quote:Op zondag 30 juni 2013 18:04 schreef mrPanerai het volgende:
Blenders zoals bv. Wemyss, Douglass Laing en zelfs Johnny Walker doen er jaren over om een beetje een fatsoenlijke blend op de markt te brengen die complexiteit in smaak tonen. Uiteraard kan je verschillende malts bijeen kieperen en nog een drinkbaar resultaat overhouden, doch ga je verschillen smaken en geuren neutraliseren of verdringen en geen goeie whisky meer overhouden, als je dat toch denkt dan raad ik je aan eens een proeverij met kenners te doen die je ook uitleggen wat je nu eigenlijk moet proeven als je een goeie whisky drinkt.
Over het mixen van blends wil ik zelfs niets zeggen.
Oh vind je? Ik vind het een fijn glaasje!quote:Op maandag 1 juli 2013 15:22 schreef kensei het volgende:
Ik heb die standaart glencairn glazen gekocht:
[ afbeelding ]
Maar die dingen zijn echt onhandig om bij de voet op te pakken, misschien toch maar de versie met zo'n lange voet er nog bij kopen
Misschien heb ik te grote handen ofzo, die andere vind ik ook minder maar lijken me wel comfortabelerquote:Op maandag 1 juli 2013 15:48 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Oh vind je? Ik vind het een fijn glaasje!
Mooier ook dan die met zo'n lang voetje.
Eigenlijk wil ik zo'n beker:quote:Op maandag 1 juli 2013 16:09 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Ik pak ze inderdaad altijd zo krampachtig bij het voetje beet
Niet voor nosing geschikt alle aroma verdwijnt te snel.quote:Op maandag 1 juli 2013 18:19 schreef kensei het volgende:
[..]
Eigenlijk wil ik zo'n beker:
[ afbeelding ]
Maar waar vind je die in nederland..
in je katholieke kerk.quote:Op maandag 1 juli 2013 18:19 schreef kensei het volgende:
[..]
Eigenlijk wil ik zo'n beker:
[ afbeelding ]
Maar waar vind je die in nederland..
Beetje katholieke kerk moet je kunnen helpen. Al denk ik dat dit meer voor wijn is bedoeld...quote:Op maandag 1 juli 2013 18:19 schreef kensei het volgende:
[..]
Eigenlijk wil ik zo'n beker:
[ afbeelding ]
Maar waar vind je die in nederland..
Ik ging er eigenlijk direct vanuit dat het hier een grappenmaker betreft.quote:Op maandag 1 juli 2013 19:31 schreef Karstman het volgende:
[..]
Beetje katholieke kerk moet je kunnen helpen. Al denk ik dat dit meer voor wijn is bedoeld...
Erg mooi zeg!!!quote:Op maandag 1 juli 2013 18:19 schreef kensei het volgende:
[..]
Eigenlijk wil ik zo'n beker:
[ afbeelding ]
Maar waar vind je die in nederland..
amen.quote:Op maandag 1 juli 2013 15:15 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Waarom moet je doen wat anderen doen? Iedereen heeft een andere smaak(perceptie), niets is dan ook goed/fout in mijn ogen. Ook al gooi je ijs bij je whisky, je doet het maar lekker. Ik doe ook wat ik lekker vind, en daarbij hoort in mijn geval ook af en toe wat experimenteren - zo ook bijvoorbeeld whisky gebak maken of whisky met chocolade combineren. Een ander vind dat geen zak aan. Geen probleem, die doet gewoon zijn/haar ding.
Dat belerende komt me de strot uit.
Ik had deze post even gemist, maar had het niet beter kunnen verwoorden.quote:Op maandag 1 juli 2013 15:15 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Waarom moet je doen wat anderen doen? Iedereen heeft een andere smaak(perceptie), niets is dan ook goed/fout in mijn ogen. Ook al gooi je ijs bij je whisky, je doet het maar lekker. Ik doe ook wat ik lekker vind, en daarbij hoort in mijn geval ook af en toe wat experimenteren - zo ook bijvoorbeeld whisky gebak maken of whisky met chocolade combineren. Een ander vind dat geen zak aan. Geen probleem, die doet gewoon zijn/haar ding.
Dat belerende komt me de strot uit.
Ja maar neequote:Op dinsdag 2 juli 2013 00:24 schreef Boze_Appel het volgende:
Dat doet mij denken aan een whisky 'instructieboekje' wat ik en Karstman ooit onder ogen hebben gekregen. Kan even de foto's niet vinden die ik er toen van gemaakt heb.
Maar het kwam er op neer dat je zelf wel even bepaalt hoeveel ijsblokjes je in je whisky doet.
Ik vind het daar zo ontzettend duur.quote:Op woensdag 3 juli 2013 11:16 schreef Karstman het volgende:
Gister een paar samples binnen gekregen van whiskysamples.eu (prima service overigens, via Paypal betalen en binnen 5 dagen in huis (inc. weekend) vanuit belgie) waaronder 3 uit mijn geboortejaar Glen Grant 36 jaar TWA, Coal Ila 26yo SV, Glen Elgin 24yo LJ. Eens kijken welke van de 3 ik op mijn verjaardag zaterdag ga nuttigen.
Dat is inclusief de zes flessen neem ik aan?quote:Op woensdag 3 juli 2013 15:39 schreef kensei het volgende:
Ik dacht zo'n whisky plint is eigenlijk wel heel erg tof:
[ afbeelding ]
Blijkt dat kreng 200 euro te kosten
Nee zonderquote:Op woensdag 3 juli 2013 15:40 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Dat is inclusief de zes flessen neem ik aan?
Dat glas zo snijden en die tekst zo graveren? Dat gaat je nooit zo netjes lukkenquote:Op woensdag 3 juli 2013 15:41 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Tering, als je een beetje handig bent maak je zelf zoiets voor een paar tientjes
Glassnijden laat je natuurlijk doen, qua gravering kun je vast in de buurt wel voor een paar tientjes wat plaatjes laten graveren, ziet er nog netter uit ook. Hout enzo is gewoon zelf te doen.quote:Op woensdag 3 juli 2013 19:21 schreef kensei het volgende:
[..]
Dat glas zo snijden en die tekst zo graveren? Dat gaat je nooit zo netjes lukken
Ik heb er nog een nieuwe liggen, niet zo fancy met dat glas maar wel uit mooi zwart gelakt hout met geborsteld aluminium. Voor 45¤ incl verzenden (prijs van een flesje) mag ie wegquote:Op woensdag 3 juli 2013 15:39 schreef kensei het volgende:
Ik dacht zo'n whisky plint is eigenlijk wel heel erg tof:
[ afbeelding ]
Blijkt dat kreng 200 euro te kosten
Dus jij gelooft ook letterlijk dat de engelen hun deel nemen?quote:Op zondag 7 juli 2013 22:44 schreef Atmosphere82 het volgende:
Het feit dat whisk(e)y bestaat is voor mij HET bewijs van het bestaan van een God! Een vriend deelt die opvatting ook!
Vast, want als het geen engelen waren dan namen ze geen deel, maar het hele vat.quote:Op maandag 8 juli 2013 11:33 schreef totalatool het volgende:
[..]
Dus jij gelooft ook letterlijk dat de engelen hun deel nemen?
Tijd terug heb ik een aantal Millstones (van Zuidam) geproefd. Persoonlijke favoriet van het rijtje was toen de 8yo French Oak. Maar de varianten ontliepen elkaar niet zo heel veel imho.quote:Op donderdag 11 juli 2013 16:43 schreef Atmosphere82 het volgende:
Hehe!
Is er hier iemand die mij een goede Nederlandse whiskey kan aanraden? En zo ja, waar koop ik die?
Ik ben daar benieuwd naar, het is weer eens wat anders denk ik.
Millstone Rye 100, verkrijgbaar bij de betere slijter...quote:Op donderdag 11 juli 2013 16:43 schreef Atmosphere82 het volgende:
Hehe!
Is er hier iemand die mij een goede Nederlandse whiskey kan aanraden? En zo ja, waar koop ik die?
Ik ben daar benieuwd naar, het is weer eens wat anders denk ik.
of bij : http://www.drankgigant.nl/sterke-drank/whisky/millstone-100.htmlquote:Op donderdag 11 juli 2013 18:21 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Millstone Rye 100, verkrijgbaar bij de betere slijter...
Ik boycot de drankgigant.quote:Op donderdag 11 juli 2013 19:22 schreef chufi het volgende:
[..]
of bij : http://www.drankgigant.nl/sterke-drank/whisky/millstone-100.html
Prima, maar straks niet zeuren als een bepaalde botteling niet meer verkrijgbaar is, omdat die niet door de drankgiganten e.d. verkocht kunnen worden...quote:Op donderdag 11 juli 2013 20:26 schreef kensei het volgende:
Ik support liever m'n eigen bankrekening
Wel nobel van je om je locals te supporten, maar marktwerking kan je toch niet tegenhouden..quote:Op donderdag 11 juli 2013 20:29 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Prima, maar straks niet zeuren als een bepaalde botteling niet meer verkrijgbaar is, omdat die niet door de drankgiganten e.d. verkocht kunnen worden...
Dan neem ik die taak om de lokale slijter in stand te houden wel op me.quote:Op donderdag 11 juli 2013 20:37 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Maar da's het ook. Voor het verschil dat ik op jaarbasis bij Drankgigant bespaar kan ik makkelijk nog drie a vier whiskeys halen.
Neemt niet weg dat ik als ik snel iets wil hebben, gewoon naar de lokale slijter ga, maar als het tijd heeft is het gewoon te duur. Een verschil van dertig of veertig euro kan ik niet uit sympathie wegwuiven.
Ik heb nog nooit een rye whisky gehad!quote:Op donderdag 11 juli 2013 20:16 schreef kensei het volgende:
Millstone Rye 100 is gruwelijk, een van mijn favoriete whisky's
Hij is maar 40 euro bij drankdozijn trouwens
Waar zit ie dan?quote:Op donderdag 11 juli 2013 20:19 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik boycot de drankgigant.
Support your locals!
Zie de OP en daarnaast shop ik in Haarlem (Melgers en Liquid Gold) en andere plaatsen waar een goede whiskyshop zit...quote:
Wat moet ik me er bij voorstellen qua smaak t.o.v. een whiskey/bourbon? Aangezien het meer een Amerikaanse whiskey is als ik het goed begrijp...quote:Op donderdag 11 juli 2013 21:17 schreef MadMaster het volgende:
Rye whisky is niet alledaags in Europa.
In de USA is rye whiskey meer gangbaar en naar mijn mening smakelijker dan corn whiskey. Zuidam heeft met hun rye whisky een prima product op de markt gezet...
Ik ben het wel een beetje met je eens. Al bestel ik zo nu en dan een doosje bij Drankdozijn, ik snuffel de andere keer liever bij de Whiskykoning in Den Bosch of de Wijn- en Whiskyschuur in Friesland. En dat laatste vooral voor de 'apartere' flesjes. En die mogen zelfs iets meer kosten.quote:Op donderdag 11 juli 2013 20:19 schreef MadMaster het volgende:
Ik boycot de drankgigant.
Support your locals!
Nee. Het is niet zo zeer Amerikaanse whiskey.quote:Op donderdag 11 juli 2013 21:21 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Wat moet ik me er bij voorstellen qua smaak t.o.v. een whiskey/bourbon? Aangezien het meer een Amerikaanse whiskey is als ik het goed begrijp...
Cool. Thanks.quote:Op donderdag 11 juli 2013 21:29 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Nee. Het is niet zo zeer Amerikaanse whiskey.
Het is wat zoeter dan de meeste malt whiskies, maar niet zo zoet als bourbons.
Hier is een goede recensie te lezen: http://maltfascination.co(...)0-months-old-zuidam/
Millstone 100 Rye is inderdaad de beste Nederlandse Wizz, mijn inziens.quote:Op donderdag 11 juli 2013 16:43 schreef Atmosphere82 het volgende:
Hehe!
Is er hier iemand die mij een goede Nederlandse whiskey kan aanraden? En zo ja, waar koop ik die?
Ik ben daar benieuwd naar, het is weer eens wat anders denk ik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |