abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 25 juni 2013 @ 10:30:17 #201
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_128229722
Ik heb er 6 (Uigedail, Corryvreckan, Big Peat, Peat Chimney, Laphroaig QC, Dun Breaghan) open staan en nog een Christmas Pete en Ardbog dicht staan. ...ik heb me ooit laten wijsmaken dat bewaren het beste in de koker/doos gebeurd om ze een beetje voor zonlicht te sparen. Al moet ik zeggen dat ze nooit langer dan 2/3 maanden staan.
  Redactie Frontpage dinsdag 25 juni 2013 @ 10:50:59 #202
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_128230275
Mijn gehele collectie is bijna geopend. Schat dat het zo'n 25 flessen zijn, zonder op mijn eigen link in de sig te klikken :P Ik koop om te drinken, niet om te kijken of te bewaren :9~
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_128235243
Ik lees terug net iets verontrustends! Kurk ja prima, maar leg geen flessen whisky plat om de kurk nat te houden!! Kurk is de nummer 1 factor waardoor je whisky kapot gaat. Whisky moet je staand bewaren, en nooit liggend met een natte kurk!! De lijmlaag tussen de kurk en de vaak plastic of houten dop kan gaat "werken" met de whisky

Sorry voor de uitroeptekens maar aub niet doen dus.Kurk wordt gebruikt omdat de afdichtwaarde heel goed is en zeker ook voor de sensatie van het openen van de fles. Eigenlijk is een GOEDE schroefdop eigenlijk nog het beste, dan kan je je flessen ook liggend wegleggen.

Wat betreft het bewaren:
Zolang de fles dicht zit kan deze wel 100 jaar bewaard blijven. Als de fles geopend en nog voor de helft vol is, kan deze nog een jaar of 5 bewaard blijven. Zit er minder dan de helft in de fles dan is het advies: opdrinken en niet bewaren!

Amen....

[ Bericht 1% gewijzigd door MarkHerder op 25-06-2013 13:33:55 ]
pi_128241141
Wat Mark zegt... whisk(e)y moet je rechtop bewaren!
pi_128244446
Yup alles staat in de kast. Maar de kurk moet af en toe wel wat vocht hebben anders droogt hij uit en sluit de fles niet meer goed en verdampt al je waardevolle levenswater.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_128247503
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 10:11 schreef totalatool het volgende:

[..]

Ah, dan moet ik even snel tellen: ruim 20 open, onlangs wat flessen geleegd en in verband met aankomende verhuizing het openen van nieuwe flessen even uitgesteld.
Maar ik begrijp je vraag niet goed: de reden om nieuwe flessen te openen is simpelweg omdat je dan weer iets nieuws en anders in de dram-optielijst hebt als je zin hebt in een whisk(e)y.
Als je 10 flessen open hebt zit er altijd wel iets bij waar je zin in hebt toch, ik snap die drang niet om nieuwe flessen direct te openen terwijl je als zoveel open hebt staan.
pi_128249464
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 18:43 schreef kensei het volgende:

[..]

Als je 10 flessen open hebt zit er altijd wel iets bij waar je zin in hebt toch, ik snap die drang niet om nieuwe flessen direct te openen terwijl je als zoveel open hebt staan.
dat zou je zeggen hè. Ik zei ooit ook dat een fles of 5 in de kast meer dan voldoende was...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_128249696
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 19:33 schreef Karstman het volgende:

[..]

dat zou je zeggen hè. Ik zei ooit ook dat een fles of 5 in de kast meer dan voldoende was...
Is het dat op een gegeven moment niet meer dan? :o.

Ik trakteer mezelf eigenlijk elke keer als ik salaris heb weer op een nieuwe fles :').
Maar dat wil dan echt niet zeggen dat er ondertussen alweer een hele fles doorheen is gegaan. Zo groeit mijn collectie gestaag :P.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 19:47:55 #209
206180 DaCobus
yeah, right!...
pi_128250093
Ik heb nog een laphroaig Cairdeas Port Wood over!
Interesse?
pi_128250900
Moet dat kosten?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 25 juni 2013 @ 20:11:40 #211
206180 DaCobus
yeah, right!...
pi_128251218
100 ex verzenden.
pi_128252450
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 08:31 schreef kensei het volgende:

[..]

Ging om het aantal aangebroken flessen, niet totale collectie. Ik bedoel als je al 10 flessen open hebt waarom zou je dan een 11e open maken bijvoorbeeld. Tenzij je echt alles direct proeft bij de aankoop :P
Waarom? Omdat het mooie van whisky is, dat de verschillen zo divers zijn. Proeven doe ik per definitie met meer dan één whisky, zodat je kan vergelijken. Ik heb zo'n 75-100 flessen open staan. Ik weet... Beetje uit de hand gelopen.

Is een fles meer dan 3/4 leeg, dan wordt die meer actief gedronken...
pi_128274980
Gisteren is bij mij het aantal open flessen weer met één afgenomen: Highland Park 18 leeggedronken tijdens de laatste twee afleveringen Game of Thrones seizoen 3.
pi_128275169
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:36 schreef gadeweerd het volgende:

[..]

Waarom? Omdat het mooie van whisky is, dat de verschillen zo divers zijn. Proeven doe ik per definitie met meer dan één whisky, zodat je kan vergelijken. Ik heb zo'n 75-100 flessen open staan. Ik weet... Beetje uit de hand gelopen.

Is een fles meer dan 3/4 leeg, dan wordt die meer actief gedronken...
... Nikker wat.

Het staat je vrij om mij te adopteren.
  vrijdag 28 juni 2013 @ 16:40:32 #215
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_128363874


Gisteren deel mogen uitmaken van een whisky tasting met een toch wel uitzonderlijke line-up van de schotse bottelaar Gordon & MacPhail.
- Macalan Speymalt 2003
- Braes of Glenlivet 1975
- Glen Albyn 1975
- Glenrothes 1969
- Linkwood 1969
- Imperial 1995 Cask Strenght
- Glen Elgin 1997
en als klap op de vuurpijl
- Port Ellen 1979, Rare Old

Dat zijn toch dingen die je niet zo vaak kan proeven en dan niet zozeer vanwege de prijs (al is die er zeker wel) maar meer omdat je ze echt niet meer vind.


In het quizje achteraf nog een vette "Classic Malts" plinth gewonnen, helaas past deze niet in mijn interieur en zijn het ook niet de merken die ik prefereer maar als ik er iemand een plezier mee kan doen in ruil voor een bescheiden flesje stuur ik 'm wel je kant op.



[ Bericht 0% gewijzigd door mrPanerai op 28-06-2013 20:55:18 ]
  vrijdag 28 juni 2013 @ 16:42:15 #216
302743 WhateverWhatever
Tik `m aan ouwe!
pi_128363914
-verkeerd-
  zaterdag 29 juni 2013 @ 23:05:00 #217
341900 Atmosphere82
The ground had gone sour Louis
pi_128406635
Ik drink bijna altijd whisk(e)y terwijl ik een boek of een tijdschrift lees. Niet zozeer tijdens het televisie kijken. Wie herkent dit?
'Here are the young men, the weight on their shoulders,
Here are the young men, well where have they been?
We knocked on the doors of Hell's darker chamber,
Pushed to the limit, we dragged ourselves in...' ('Decades' van Joy Division)
pi_128411012
Ik juist meestal tijdens het serie kijken of gamen.
  zondag 30 juni 2013 @ 07:15:31 #219
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_128413383
Gewoon languit in de bank voor televisie. Meestel giet ik een vijftal glaasjes van verschillende whiskys samen uit en zet die dan samen op de salontafel, beetje vergelijken met de smaak van het moment.
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 07:16:45 #220
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_128413385
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 01:08 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Ik juist meestal tijdens het serie kijken of gamen.
Hier ook. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 07:47:48 #221
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_128413427
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2013 07:15 schreef mrPanerai het volgende:
Meestel giet ik een vijftal glaasjes van verschillende whiskys samen
Hier stopte mijn hart even, maar gelukkig ging het verder.
Carpe Libertatem
pi_128413722
Ja ik blend zelf regelmatig een high-end mix van Johnny, Jack en Jim in elkaar.

Voor tips stuur mij een pm of dm
pi_128414150
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2013 09:09 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Ja ik blend zelf regelmatig een high-end mix van Johnny, Jack en Jim in elkaar.

Voor tips stuur mij een pm of dm
:D
pi_128419986
quote:
10s.gif Op zondag 30 juni 2013 07:47 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Hier stopte mijn hart even, maar gelukkig ging het verder.
Is anders erg leuk, zelf blenden! Ik kan je de volgende (goedkope, lekkere) blends aanraden:

50% Glendronach Octarine / 50% Kilkerran WIP IV (fruit, fruit, fruiter)
50% Caol Ila 12 / 20% Laphroaig 10 / 30% Glenfarclas 12 (voor de turf-liefhebbers, met een klein zoetje van de Glenfarclas)
DrankVinder - Whisky en Rum Prijsvergelijker
Nerd, Fotograaf, Bassist, Whiskyfan
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 14:36:02 #225
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_128420063
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 14:33 schreef XmattX het volgende:

[..]

Is anders erg leuk, zelf blenden! Ik kan je de volgende (goedkope, lekkere) blends aanraden:

50% Glendronach Octarine / 50% Kilkerran WIP IV (fruit, fruit, fruiter)
50% Caol Ila 12 / 20% Laphroaig 10 / 30% Glenfarclas 12 (voor de turf-liefhebbers, met een klein zoetje van de Glenfarclas)
Mwa. Als ik mijn whisky wil verpesten gooi ik het wel gewoon in de cola.
Carpe Libertatem
pi_128420081
quote:
14s.gif Op zondag 30 juni 2013 14:36 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Mwa. Als ik mijn whisky wil verpesten gooi ik het wel gewoon in de cola.
Eerst een keer proberen, dan pas keiharde _gefundeerde_ kritiek leveren graag.

Als je het al een paar keer hebt geprobeerd en het nog steeds des duivels vocht vind, even goede vrienden, maar ik betwijfel of dit het geval is :)
DrankVinder - Whisky en Rum Prijsvergelijker
Nerd, Fotograaf, Bassist, Whiskyfan
pi_128421205
12 jarige malts blenden kan best lekker zijn. Ik doe welleens glenfarclas en highland park half om half, smaakt erg goed. Met wat duurdere whiskys zou ik het alleen niet doen.
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 15:17:27 #228
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_128421363
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 14:36 schreef XmattX het volgende:

[..]

Eerst een keer proberen, dan pas keiharde _gefundeerde_ kritiek leveren graag.

Als je het al een paar keer hebt geprobeerd en het nog steeds des duivels vocht vind, even goede vrienden, maar ik betwijfel of dit het geval is :)
Ik heb een aantal keer zelf blends gemaakt, zelfs een zelf blends maken proeverij bijgewoond.

Blends maken per definitie de smaak en geur vlak of in ieder geval vlakker. Als ik een vlakke smaak wil hebben dan koop ik wel gewoon een blend, gemaakt door mensen met meer verstand van geur & smaak dan ik en kan ik de singles overhouden om fijn van te genieten met allemaal hun eigen unieke smaak.
Carpe Libertatem
pi_128422607
quote:
7s.gif Op zondag 30 juni 2013 15:17 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Ik heb een aantal keer zelf blends gemaakt, zelfs een zelf blends maken proeverij bijgewoond.

Blends maken per definitie de smaak en geur vlak of in ieder geval vlakker. Als ik een vlakke smaak wil hebben dan koop ik wel gewoon een blend, gemaakt door mensen met meer verstand van geur & smaak dan ik en kan ik de singles overhouden om fijn van te genieten met allemaal hun eigen unieke smaak.
Ok, anders dan je ongefundeerde uitlating deed vermoeden heb je dus wel ervaring, mijn excuses.

Overigens hangt dat vlakker worden maar helemaal af van je punt van origine. Als ik begin met een subtiele Speysider en daar iets meer uitgesprokens bij gooit wordt die Speysider zeker niet vlakker.

Ik ben zelf naarmate ik meer heb geproefd steeds meer in de richting van 'complexe' malts gegaan qua smaak (oftewel, een malt waarin je veel lagen kan ontdekken, liefst nog met ontwikkeling in de tijd, en niet noodzakelijk met een uitgesproken profiel in één richting). Blenden is voor mij een uitstekende manier om nieuwe complexe malts te creëren met verrassende karakters uit malts die op zichzelf wat vlak zijn. En daarnaast leer je veel over de verschillende smaakprofielen door ze te combineren en te kijken wat er verdwijnt en wat overblijft. (Probeer maar eens een letterlijk 1 of 2 druppels laphroaig bij een willekeurige licht-gesherriede of bourbon-gelagerde malt te gooien, je proeft onmiddelijk verschil).

Dit wil niet zeggen dat ik een sherrybom of turfmonster op zijn tijd niet kan waarderen natuurlijk ;)
DrankVinder - Whisky en Rum Prijsvergelijker
Nerd, Fotograaf, Bassist, Whiskyfan
  zondag 30 juni 2013 @ 18:04:09 #230
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_128427299
Blenders zoals bv. Wemyss, Douglass Laing en zelfs Johnny Walker doen er jaren over om een beetje een fatsoenlijke blend op de markt te brengen die complexiteit in smaak tonen. Uiteraard kan je verschillende malts bijeen kieperen en nog een drinkbaar resultaat overhouden, doch ga je verschillen smaken en geuren neutraliseren of verdringen en geen goeie whisky meer overhouden, als je dat toch denkt dan raad ik je aan eens een proeverij met kenners te doen die je ook uitleggen wat je nu eigenlijk moet proeven als je een goeie whisky drinkt.

Over het mixen van blends wil ik zelfs niets zeggen.
pi_128427999
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2013 18:04 schreef mrPanerai het volgende:
Blenders zoals bv. Wemyss, Douglass Laing en zelfs Johnny Walker doen er jaren over om een beetje een fatsoenlijke blend op de markt te brengen die complexiteit in smaak tonen. Uiteraard kan je verschillende malts bijeen kieperen en nog een drinkbaar resultaat overhouden, doch ga je verschillen smaken en geuren neutraliseren of verdringen en geen goeie whisky meer overhouden, als je dat toch denkt dan raad ik je aan eens een proeverij met kenners te doen die je ook uitleggen wat je nu eigenlijk moet proeven als je een goeie whisky drinkt.

Over het mixen van blends wil ik zelfs niets zeggen.
Kan het nog neerbuigender?

Een klein beetje ruimte overlaten voor mensen die een andere mening zijn toegedaan, daar worden we allemaal beter van. Jij mag jou mening hebben, mag ik dan ook die van mij?

En for the record: ik beschouw mijzelf als een kenner (als jij mij unilateraal mag bestempelen tot niet-kenner, mag ik toch zeker ook het tegenovergestelde? :)). Misschien moet je maar eens een proeverij doen met mij waarin ik je uitleg dat het zelf blenden van whisky geen gedoemde maar juist een erg leuke bezigheid is waarbij je niet alleen een lekkere (of smerige, en dat is dan ook weer interessant) blend overhoud maar ook nog eens smaken ontdekt in de component-malts die je normaal niet of nauwelijks kan detecteren.

[ Bericht 5% gewijzigd door XmattX op 30-06-2013 18:43:53 ]
DrankVinder - Whisky en Rum Prijsvergelijker
Nerd, Fotograaf, Bassist, Whiskyfan
  zondag 30 juni 2013 @ 20:21:27 #232
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_128431342
Hier nog een whiskey liefhebber, maar nog geen echte kenner. Ben nog een beetje zoekende naar mijn smaak, maar het is een mooie zoektocht ;)

Mijn favoriet is op dit moment waarschijnlijk toch wel een Dalwhinnie 15 jaar, al drink ik op niet bijzondere momenten vaak een wat simpelere Black Label of een bourbon als Four Roses.

Gisteren een mooi proeverijtje gehouden met 3 vrienden, allemaal een flesje meenemen en genieten maar.



Van de flesjes op de foto vond ik de Bowmore het lekkers.

:9

[ Bericht 3% gewijzigd door leolinedance op 30-06-2013 20:39:22 ]
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 22:46:15 #233
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_128438791
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 20:21 schreef leolinedance het volgende:
Gisteren een mooi proeverijtje gehouden met 3 vrienden, allemaal een flesje meenemen en genieten maar.
Probeer voor een volgende keer proefglaasjes te regelen (kan je bij elke slijter kopen).

Als je een nosing/tasting wil houden zijn tumblers vrij waardeloos.
Carpe Libertatem
  zondag 30 juni 2013 @ 23:26:08 #234
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_128440966
quote:
3s.gif Op zondag 30 juni 2013 22:46 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Probeer voor een volgende keer proefglaasjes te regelen (kan je bij elke slijter kopen).

Als je een nosing/tasting wil houden zijn tumblers vrij waardeloos.
Goede tip ja. Nu moet ik wel zeggen dat we wel een paar aardige glaajes gedronken hebben, zeg maar een stuk of 6 van deze hoeveelheden of misschien net iets minder:

Ik liep aardig scheef naar huis in ieder geval 's nachts B-)

Ik ga zelf een set van deze glazen kopen:



[ Bericht 13% gewijzigd door leolinedance op 30-06-2013 23:34:25 ]
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 23:32:03 #235
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_128441259
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 23:26 schreef leolinedance het volgende:

[..]
Ik ga zelf een set van deze glazen kopen:

[ afbeelding ]
Ik heb zelf liever die met een pootje, maar dat maakt voor de geur niets uit. Vind het gewoon lekkerder vasthouden en je komt niet met je gore kaasvingers aan het glas. :D

De meeste whiskydrinkers die ik ken gaan voor het Glencairnglas overigens.

Ik ga denk wel nog een keer The Neat Glass bestellen.
Carpe Libertatem
  maandag 1 juli 2013 @ 04:24:00 #236
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_128448225
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 20:21 schreef leolinedance het volgende:
Hier nog een whiskey liefhebber, maar nog geen echte kenner. Ben nog een beetje zoekende naar mijn smaak, maar het is een mooie zoektocht ;)

...

Gisteren een mooi proeverijtje gehouden met 3 vrienden, allemaal een flesje meenemen en genieten maar.


Je kan het een stuk interessanter maken door elkeen z'n eigen whisky te laten voorstellen en er een kwartiertje over te laten praten. Dat vergt wel een inspanning van elk lid maar je steekt heel wat op en gaat het nog meer waarderen (en is nog goed voor je presentatieskills)
pi_128455321
quote:
7s.gif Op zondag 30 juni 2013 23:32 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Ik ga denk wel nog een keer The Neat Glass bestellen.
Ik heb 2 Bowmore glazen die ongeveer die vorm hebben, dat drinkt inderdaad geweldig. Voor proeven vind ik ze minder geschikt en heb ik ook liever een Glencairn of iets vergelijkbaars, met of zonder voetje.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_128458447
Worstel nog steeds met mijn Cardhu glas. Dat drinkt voor geen meter.

  maandag 1 juli 2013 @ 14:15:37 #239
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_128458932
ik snap ook niet dat wanneer er glazen worden bijgegeven het bijna altijd tumblers zijn, zal wel wat met de prijs en transportkosten te maken hebben gok ik zo.
pi_128459279
quote:
7s.gif Op zondag 30 juni 2013 23:32 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Ik ga denk wel nog een keer The Neat Glass bestellen.
Duur glaasje.
  † In Memoriam † maandag 1 juli 2013 @ 14:28:17 #241
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_128459446
En niet eens praktisch ook. Als je érgens met je 'gore kaasvingers' aan zit, is het wel aan zoiets. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_128459495
Gebruik normaal gewoon een glencairn of een tumbler, kan er eigenlijk niet mee zitten.
pi_128459694
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 14:29 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Gebruik normaal gewoon een glencairn of een tumbler, kan er eigenlijk niet mee zitten.
Precies.
Jack Daniel's uit een tumbler en een echt goeie single malt uit een glencairn glaaske.
  † In Memoriam † maandag 1 juli 2013 @ 14:36:59 #244
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_128459760
quote:
99s.gif Op maandag 1 juli 2013 14:28 schreef Cynix ® het volgende:
En niet eens praktisch ook. Als je érgens met je 'gore kaasvingers' aan zit, is het wel aan zoiets. :)
Dat is wel waar. :{
Carpe Libertatem
  Redactie Frontpage maandag 1 juli 2013 @ 15:15:46 #245
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_128461437
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2013 18:04 schreef mrPanerai het volgende:
Blenders zoals bv. Wemyss, Douglass Laing en zelfs Johnny Walker doen er jaren over om een beetje een fatsoenlijke blend op de markt te brengen die complexiteit in smaak tonen. Uiteraard kan je verschillende malts bijeen kieperen en nog een drinkbaar resultaat overhouden, doch ga je verschillen smaken en geuren neutraliseren of verdringen en geen goeie whisky meer overhouden, als je dat toch denkt dan raad ik je aan eens een proeverij met kenners te doen die je ook uitleggen wat je nu eigenlijk moet proeven als je een goeie whisky drinkt.

Over het mixen van blends wil ik zelfs niets zeggen.
Waarom moet je doen wat anderen doen? Iedereen heeft een andere smaak(perceptie), niets is dan ook goed/fout in mijn ogen. Ook al gooi je ijs bij je whisky, je doet het maar lekker. Ik doe ook wat ik lekker vind, en daarbij hoort in mijn geval ook af en toe wat experimenteren - zo ook bijvoorbeeld whisky gebak maken of whisky met chocolade combineren. Een ander vind dat geen zak aan. Geen probleem, die doet gewoon zijn/haar ding.

Dat belerende komt me de strot uit.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_128461670
Ik heb die standaart glencairn glazen gekocht:



Maar die dingen zijn echt onhandig om bij de voet op te pakken, misschien toch maar de versie met zo'n lange voet er nog bij kopen ;(
pi_128462784
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 15:22 schreef kensei het volgende:
Ik heb die standaart glencairn glazen gekocht:

[ afbeelding ]

Maar die dingen zijn echt onhandig om bij de voet op te pakken, misschien toch maar de versie met zo'n lange voet er nog bij kopen ;(
Oh vind je? Ik vind het een fijn glaasje!
Mooier ook dan die met zo'n lang voetje.
pi_128463075
quote:
7s.gif Op maandag 1 juli 2013 15:48 schreef Orbeatle het volgende:

[..]

Oh vind je? Ik vind het een fijn glaasje!
Mooier ook dan die met zo'n lang voetje.
Misschien heb ik te grote handen ofzo, die andere vind ik ook minder maar lijken me wel comfortabeler :P
pi_128463613
Ik pak ze inderdaad altijd zo krampachtig bij het voetje beet
pi_128468594
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 16:09 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Ik pak ze inderdaad altijd zo krampachtig bij het voetje beet
Eigenlijk wil ik zo'n beker:



Maar waar vind je die in nederland..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')