abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 19 maart 2013 @ 23:37:53 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124276651
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:58 schreef Cinderella_Man het volgende:

Kanabaliseren ze elkaar dan niet, of is het prijsverschil ook niet groot dan ?
Ze voegen iets toe bij elkaar en het prijsverschil is te overzien.
Ik vind het knap dat Boer met 2 restaurants in 1 plaats bij elkaar 5 sterren heeft gesprokkeld. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124276875
Ik ben wel nieuwsgierig naar wat jullie moesten afrekenen. Lijkt me niet echt goedkoop.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 23:46:44 #203
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_124276983
Prachtige gerechten!
pi_124281403
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 23:43 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ik ben wel nieuwsgierig naar wat jullie moesten afrekenen. Lijkt me niet echt goedkoop.
Het was een bijzonder goedkoop NS-arrangement :P
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124281574
Grappig. Vrienden van mij waren er .... enkele weken geleden en waren geheel niet te spreken en vonden het ver onder de maat. Goedkoop en ordinair interieur en het eten gewoon niet goed genoeg voor twee sterren.

Die kwamen er niet snel meer terug en prefereerde de Librije.
  woensdag 20 maart 2013 @ 12:16:24 #206
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124287666
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 23:43 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ik ben wel nieuwsgierig naar wat jullie moesten afrekenen. Lijkt me niet echt goedkoop.
Was een NS-Spoordeelactie: voor ¤62,- kreeg je een drie-gangenlunch, twee bijpassende wijnen én een dagretour met de trein vanaf ieder station in Nederland.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124288654
Goede deal ^O^

Het eten ziet er heerlijk uit, maar het interieur......de stoelen zien er ook helemaal versleten uit :N
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
  woensdag 20 maart 2013 @ 13:05:16 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124289338
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 12:44 schreef Novem het volgende:
Goede deal ^O^

Het eten ziet er heerlijk uit, maar het interieur......de stoelen zien er ook helemaal versleten uit :N
Typisch Therese...dat interieur. En zeker niet versleten, die designstoelen van Dolce & Gabbana. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124289686
Dat het Therese is maakt het natuurlijk niet mooier.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_124296456
Waar? Bella Beer, capelle a/d ijssel
Wanneer? afgelopen donderdag
Wat at je? stokbrood kruidenboter, spareribs met piri piri saus en creme brulee
Impressie? lekker eten en gezellig restaurantje
Kosten? 35 euro incl. 3 wijntjes.
Cijfer? 7,0
  woensdag 20 maart 2013 @ 16:09:21 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124296504
quote:
14s.gif Op woensdag 20 maart 2013 16:08 schreef Loise19 het volgende:
Waar? Bella Beer, capelle a/d ijssel
Wanneer? afgelopen donderdag
Wat at je? stokbrood kruidenboter, spareribs met piri piri saus en creme brulee
Impressie? lekker eten en gezellig restaurantje
Kosten? 35 euro incl. 3 wijntjes.
Cijfer? 7,0
Voor 1 persoon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124296554
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:

Voor 1 persoon?
Dat vind ik echt heel duur voor zo'n 'restaurant' :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124296665
jah dat is eigenlijk best prijzig maar de spareribs waren heerrrlijk :) Ik ga vanavond bij Humpreys eten drie gangen menu voor 24,95 wordt hopelijk goedkoper en nog lekkerder
  woensdag 20 maart 2013 @ 16:14:55 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124296764
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 16:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat vind ik echt heel duur voor zo'n 'restaurant' :o
ik ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124296915
Hebben jullie weleens bij Vapiano gegeten? Is super lekker italiaans vers voor je bereid waar je bij staat. En niet te vergeten erg goedkoop. Daar eet ik met mijn man samen voor 32 euro en dan hebben we een stokbroodje, twee pizza's en vier drankjes
  woensdag 20 maart 2013 @ 16:21:03 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124297072
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 16:17 schreef Loise19 het volgende:
Hebben jullie weleens bij Vapiano gegeten? Is super lekker italiaans vers voor je bereid waar je bij staat. En niet te vergeten erg goedkoop. Daar eet ik met mijn man samen voor 32 euro en dan hebben we een stokbroodje, twee pizza's en vier drankjes
Ik heb een hekel aan systeemgastronomie en ketens, dus mijdt dit soort zaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124297095
Haha oke waar eet jij graag dan?
  woensdag 20 maart 2013 @ 16:26:37 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124297348
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 16:21 schreef Loise19 het volgende:
Haha oke waar eet jij graag dan?
Mom&Pop restaurants, waar je een eerlijk stuk eten krijgt tegen een eerlijke prijs. Waar de bediening goed is (geen bordenbrengers) en in de keuken echt gekookt wordt en niet kant en klaar warm gemaakt of uitgepakt wordt. Geloof me, er wordt zeer veel kant en klaar geserveerd, dat bespaart namelijk een vakman/vrouw in de keuken.
Verder eet ik graag (maar niet zo vaak) bij echte kunstenaars, mensen die het ambacht op een nieuw plan weten te brengen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124297389
Oke klinkt goed! Als het een eerlijke prijs is ga ik eens rond kijken voor zo'n restaurant
  woensdag 20 maart 2013 @ 16:30:47 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124297542
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 16:27 schreef Loise19 het volgende:
Oke klinkt goed! Als het een eerlijke prijs is ga ik eens rond kijken voor zo'n restaurant
Mom&Pop is geen keten, het is een uitdrukking tent die gerund wordt door een echtpaar, ik denk, ik vermeld het maar even...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124297686
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:

Mom&Pop restaurants, waar je een eerlijk stuk eten krijgt tegen een eerlijke prijs. Waar de bediening goed is (geen bordenbrengers) en in de keuken echt gekookt wordt en niet kant en klaar warm gemaakt of uitgepakt wordt. Geloof me, er wordt zeer veel kant en klaar geserveerd, dat bespaart namelijk een vakman/vrouw in de keuken.
Verder eet ik graag (maar niet zo vaak) bij echte kunstenaars, mensen die het ambacht op een nieuw plan weten te brengen.
Kortgeleden nog met mijn vriendin in een super goed restaurantje gegeten waar de eigenaar ook de kok was en ons ook kwam bedienen. Vol enthousiasme voor zijn vak en met heel veel uitleg. Allemachtig wat was alles goed klaargemaakt _O_ (geen foto's gemaakt, wel enorm zitten smullen....3 gangen voor 40 euro pp)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 20 maart 2013 @ 18:02:42 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124301294
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 16:33 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Kortgeleden nog met mijn vriendin in een super goed restaurantje gegeten waar de eigenaar ook de kok was en ons ook kwam bedienen. Vol enthousiasme voor zijn vak en met heel veel uitleg. Allemachtig wat was alles goed klaargemaakt _O_ (geen foto's gemaakt, wel enorm zitten smullen....3 gangen voor 40 euro pp)
Het hoeft geeneens een hoogstandje te zijn, als het maar deugd qua prijs kwaliteit en lekker met verse spullen wordt gewerkt. En niet bedrag X neerleggen voor een gerecht dat zo uit een Hanos/Sligro/Macro diepvriespak of spuitzak komt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124501304
Waar? Humphreys Enschede
Wanneer? vanavond, met een vriendin
Wat at je?
voorgerecht:
ik: Oosterse salade met radijs, zoetzure komkommer, gemarineerde biefstukpuntjes, cashew en koriander.
vriendin: Salade met geroosterde kip, kleine blauwe druiven, croutons en romige kruidendressing.

In de druiven zaten pitten, wat een beetje jammer is. De dressing van mijn salade was enorm zout en niet lekker, zeker omdat de salade onderin het bord erin dreef.

hoofdgerecht:
beiden: Mixed grill: spies van Angusbiefstuk, varkenshaas en scharrelkip met pepersaus en gepofte aardappel.

Waar zal ik beginnen...
1: de pepersaus was zo zout dat deze niet te eten was
2: de gepofte aardappel was geen gepofte aardappel maar een plakje gebakken aardappel met een gefrituurd bolletje puree erop (ook enorm zout)
3: de varkenshaas was gortdroog.

Na aangeven van bovenstaande werd gevraagd of we nieuwe varkenshaas en saus wilden, we hadden echter op dat moment al geen trek meer. Het probleem met de varkenshaas is bekend, dit kan volgens bediening echter niet anders, vanwege het gebruik en de stand van de oven :? of de varkenshaas is goed, of al het andere vlees.. de tip voor de volgende keer was om bij de mixed grill de varkenshaas te vervangen :{

dessert:
beiden: Appelcrumble met rozijnen, kaneel en crème anglaise.

Mja. Deze smaakte oké, maar heb zelf wel betere crumbles gemaakt. De crème anglaise zat bij de crumble 'meegebakken' wat niet zo lekker was, en ook miste ik iets fris/zurigs/kouds om de smaak te complementeren.

Als goedmaker kregen we vervolgens een gratis kopje verse muntthee. Het was duidelijk dat dit muntthee was doordat er blaadjes in zaten, aan de smaak was het niet te proeven, ik had net zo goed een mok warm water kunnen krijgen :{

Impressie? De bediening werd een beetje bang van ons, bij het weghalen van het toetje werd niet eens gevraagd of het lekker was :+ bij de rekening stond vervolgens vrolijk de extra pepersaus vermeld (er stond sambal op de rekening, toen mijn vriendin aangaf 'dat dit dan wel de bestelde mayonaise zou zijn' werd gezegd dat dit de extra pepersaus was. Deze is vervolgens van de rekening afgehaald toen ik heb verteld dat ik niet ging betalen voor niet te eten pepersaus)

Kosten? 59,30 inclusief 2x ijsthee en 2x cassis
Cijfer? zwaar zwaar onder de maat. Ik vind Humphreys normaal een leuke kaart en aardig eten hebben, waarin het heus wel eens voorkomt dat het de ene keer beter is dan de andere keer, maar zoals vandaag is het nog nooit geweest. Een 3 is nog aan de hoge kant :{
♥ scars make us who we are ♥
pi_124503813
Vriendin van mama_mia meldt zich :P +1.
pi_124506061
He bah dat is jammer -O-
Heb er zelf nog nooit gegeten maar wel goede verhalen gehoord over prijs/kwaliteitverhouding maar dit is dan weer jammer..
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 25 maart 2013 @ 22:35:02 #226
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_124506198
Dat je uberhaupt er voor betaald..
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 25 maart 2013 @ 22:38:06 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124506374
Jakkes. Ik zou inderdaad niet betalen als het zo buitengewoon slecht is. Of alleen voor de drankjes.
Ook omdat het toch onderdeel van een keten is en het daar werkzame personeel geen eigen belang in de portemonnee heeft bij wel of niet afrekenen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124506571
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:38 schreef golfer het volgende:
Jakkes. Ik zou inderdaad niet betalen als het zo buitengewoon slecht is. Of alleen voor de drankjes.
Ook omdat het toch onderdeel van een keten is en het daar werkzame personeel geen eigen belang in de portemonnee heeft bij wel of niet afrekenen.
Op zich een interessant punt. Vanaf welk moment kun je redelijkerwijs zeggen "Ik betaal niet, Dit was te slecht".
  maandag 25 maart 2013 @ 22:46:48 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124506856
Ik kan me niet voorstellen ooit niet te betalen.
Hoe moet ik dat voor me zien? Je loopt gewoon weg zonder te betalen? Of hoe doe je dat? Gooi je er dan nog een bedreiginkje tegenaan of wat?
pi_124506867
Het personeel zag er niet echt uit alsof ze ons lieten gaan zonder dat we betaalden...
pi_124506886
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan me niet voorstellen ooit niet te betalen.
Hoe moet ik dat voor me zien? Je loopt gewoon weg zonder te betalen? Of hoe doe je dat? Gooi je er dan nog een bedreiginkje tegenaan of wat?
Dat bedoel ik...
  maandag 25 maart 2013 @ 22:55:40 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124507283
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan me niet voorstellen ooit niet te betalen.
Hoe moet ik dat voor me zien? Je loopt gewoon weg zonder te betalen? Of hoe doe je dat? Gooi je er dan nog een bedreiginkje tegenaan of wat?
Nee, dan zeg je: ik wens voor dit slechte eten niet te betalen en betaal alleen mijn drankjes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124507317
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, dan zeg je: ik wens voor dit slechte eten niet te betalen en betaal alleen mijn drankjes.
En dan bellen ze de politie :{
had echt niet het gevoel dat dat een mogelijkheid was ook maar
♥ scars make us who we are ♥
  maandag 25 maart 2013 @ 22:58:31 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124507429
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:56 schreef Mama_Mia het volgende:

En dan bellen ze de politie :{
had echt niet het gevoel dat dat een mogelijkheid was ook maar
Dat hebben ze bij mij nog nooit gedaan.
Overigens ben ik wel al meerdere keren weggelopen na 1 of 2 hele slechte gerechten en ga ik dan niet ook nog eens desserts en koffie nemen.

Mensen zouden eens wat meer voor hun rechten moeten durven opkomen en je hebt echt het recht te klagen en niet te betalen voor een slechte dienst of product.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124507486
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat hebben ze bij mij nog nooit gedaan.
Overigens ben ik wel al meerdere keren weggelopen na 1 of 2 hele slechte gerechten en ga ik dan niet ook nog eens desserts en koffie nemen.

Mensen zouden eens wat meer voor hun rechten moeten durven opkomen en je hebt echt het recht te klagen en niet te betalen voor een slechte dienst of product.
dessert was al besteld, het is een vaste prijs voor 3 gangen, dus vandaar.
En thee was dus als goedmaker, niet zelf besteld nog.
♥ scars make us who we are ♥
  maandag 25 maart 2013 @ 23:37:31 #236
66083 Platina
78th Element
pi_124509111
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat hebben ze bij mij nog nooit gedaan.
Overigens ben ik wel al meerdere keren weggelopen na 1 of 2 hele slechte gerechten en ga ik dan niet ook nog eens desserts en koffie nemen.

Mensen zouden eens wat meer voor hun rechten moeten durven opkomen en je hebt echt het recht te klagen en niet te betalen voor een slechte dienst of product.
Met eten is dit natuurlijk erg lastig omdat het erg subjectief is.
  maandag 25 maart 2013 @ 23:51:53 #237
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124509712
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 23:37 schreef Platina het volgende:

Met eten is dit natuurlijk erg lastig omdat het erg subjectief is.
Nee hoor, een doorgebakken taaie of oude varkenshaas daarvan weet iedereen dat ie niet goed is en pepersaus die ultra zout is kan ook iedereen proeven en het verschil tussen een gepofte en een gebakken aardappel kan ook iedereen zien.
Allemaal objectief vast te stellen fouten waar je mensen op kunt wijzen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 maart 2013 @ 23:55:45 #238
66083 Platina
78th Element
pi_124509871
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 23:51 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee hoor, een doorgebakken taaie of oude varkenshaas daarvan weet iedereen dat ie niet goed is en pepersaus die ultra zout is kan ook iedereen proeven en het verschil tussen een gepofte en een gebakken aardappel kan ook iedereen zien.
Allemaal objectief vast te stellen fouten waar je mensen op kunt wijzen.
Tsja, dat zijn wel uiterste. Maar waar trek je de grens dan? Vooral met zoute gerechten is dit lastig, ik ken mensen die een heel zoutpotje leeggooien over hun friet.

Heb zelf overigens 1x mijn geld terug geeist. Had een pizza besteld en kreeg vervolgens een diepvriespizza die was opgewarmd in een magnetron :') Het ding viel van ellende uit elkaar.
  dinsdag 26 maart 2013 @ 00:51:42 #239
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124511391
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 23:55 schreef Platina het volgende:

Heb zelf overigens 1x mijn geld terug geeist. Had een pizza besteld en kreeg vervolgens een diepvriespizza die was opgewarmd in een magnetron :') Het ding viel van ellende uit elkaar.
Bedoel maar. Als je echt wilt kan het gewoon en moeten ze meewerken.
Assertiviteit!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124511619
Maar dan wel de gang terugsturen nadat je geproefd hebt, niet alsnog opeten en dan mopperen.

Ik heb het 1x gedaan. Zowel voorgerecht 2x teruggestuurd (was daarna nog steeds niks, dus niet gegeten) en hoofdgerecht was ook slecht, nadat die ook voor de tweede keer belabberd terugkwam heb ik om de rekening van de drankjes gevraagd. Werd zonder morren gedaan.
pi_124511855
Ik ben een te grote angsthaas om dat te doen. :P

Wel eten terug gestuurd, maar toen kwam het nog belabberder terug -O-
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 maart 2013 @ 01:14:51 #242
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_124511863
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 01:03 schreef tjoptjop het volgende:
Maar dan wel de gang terugsturen nadat je geproefd hebt, niet alsnog opeten en dan mopperen.

Ik heb het 1x gedaan. Zowel voorgerecht 2x teruggestuurd (was daarna nog steeds niks, dus niet gegeten) en hoofdgerecht was ook slecht, nadat die ook voor de tweede keer belabberd terugkwam heb ik om de rekening van de drankjes gevraagd. Werd zonder morren gedaan.
Dat is dan wel typisch Nederlands. "Ik vond het niet lekker" en dan vervolgens het bord afgelikt mee teruggeven.. :')

Ik heb er eerlijk gezegd ook moeite mee om te bepalen hoe ver je kunt gaan. Mag je van een eetcafé redelijkerwijs minder kwaliteit verwachten dan van een zaak waar men pretendeert in het middelhoge segment te horen? Heb het idee dat in het goedkopere segment de bediening niet getraind wordt om hier professioneel mee om te gaan, terwijl in het betere segment men wellicht wel de kennis heeft, maar tegelijkertijd ook geen reden tot klagen.

Breng je vervolgens iets als opmerking voor de kok, of ga je herrie schoppen omdat het niet te vreten is (bij wijze van...)? Heb ook wel eens iets half laten staan omdat het veel te droog was. Toen ik er wat van zei, was de reactie van de ober "ik zal het doorgeven aan de keuken", en dat was het dan. Hoe ga je daar verder mee om? Die gang niet afrekenen, ondanks dat je wel de rest van je bord hebt gegeten? Met een half-serieuze toon vragen of de koffie dan maar van het huis is? Suggesties?
  dinsdag 26 maart 2013 @ 01:26:34 #243
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124512061
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 01:03 schreef tjoptjop het volgende:
Maar dan wel de gang terugsturen nadat je geproefd hebt, niet alsnog opeten en dan mopperen.

Ik heb het 1x gedaan. Zowel voorgerecht 2x teruggestuurd (was daarna nog steeds niks, dus niet gegeten) en hoofdgerecht was ook slecht, nadat die ook voor de tweede keer belabberd terugkwam heb ik om de rekening van de drankjes gevraagd. Werd zonder morren gedaan.
Dat!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124512234
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 01:14 schreef Coelho het volgende:

[..]

Dat is dan wel typisch Nederlands. "Ik vond het niet lekker" en dan vervolgens het bord afgelikt mee teruggeven.. :')

Ik heb er eerlijk gezegd ook moeite mee om te bepalen hoe ver je kunt gaan. Mag je van een eetcafé redelijkerwijs minder kwaliteit verwachten dan van een zaak waar men pretendeert in het middelhoge segment te horen? Heb het idee dat in het goedkopere segment de bediening niet getraind wordt om hier professioneel mee om te gaan, terwijl in het betere segment men wellicht wel de kennis heeft, maar tegelijkertijd ook geen reden tot klagen.

Breng je vervolgens iets als opmerking voor de kok, of ga je herrie schoppen omdat het niet te vreten is (bij wijze van...)? Heb ook wel eens iets half laten staan omdat het veel te droog was. Toen ik er wat van zei, was de reactie van de ober "ik zal het doorgeven aan de keuken", en dat was het dan. Hoe ga je daar verder mee om? Die gang niet afrekenen, ondanks dat je wel de rest van je bord hebt gegeten? Met een half-serieuze toon vragen of de koffie dan maar van het huis is? Suggesties?
Sowieso kookfouten (spullen koud, niet gaar, gortdroog gebakken etc.) terugsturen. En dan tijdens de maaltijd, niet achteraf als de ober alweer de borden ophaalt. Wat wil je dan wat hij doet? Nieuwe maaltijd terwijl iedereen al klaar is?

Kookfout is een beetje afhankelijk van het segment, bij een simpel restaurant/eetcafe zal ik niet moeilijk doen als ik een steak rare bestel en deze vervolgens medium krijg. Ben ik echter bij een gespecialiseerd steakhouse met navenante prijzen (dus niet zo'n Argentijnse tourist-trap) dan zou ik sneller geneigd zijn deze terug te sturen (maar ook lang niet altijd hoor ;) )

Zoals bij iedere conversatie, altijd netjes blijven en dingen argumenteren. Als de bediening een bakvis is dan om de kok of leidinggevende vragen. Meestal leg ik de bal bij hun neer om het goed op te lossen en ga ik zelf geen suggesties doen.

Uiteraard zit er verschil tussen de verschillende restaurants, maar dat reflecteert zich ook in de prijs. Je zult mij niet snel zien zeuren over een sate met friet van ¤8 bij een eetcafe. Hooguit dat ik er daarna nooit meer kom :P

quote:
14s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 01:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat!
Het liefst had ik gezien dat ze de drankrekening ook verscheurde als compensatie voor verspilde tijd, maar helaas :P

[ Bericht 9% gewijzigd door tjoptjop op 26-03-2013 01:44:00 ]
pi_124513367
Nu nog een recensie op www.iens.nl en ze hadden veel beter kunnen voorstellen om de rekening niet te laten betalen. Slechte reclame op internet is namelijk niet handig; ik ken veel mensen die op dat soort websites rondkijkt voor ze een restaurantje uitzoeken. En ik denk nu ook al: oh, die keten moet ik dus mijden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 26 maart 2013 @ 08:07:23 #246
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_124513857
Ik kijk altijd op iens.

En wanneer je iets terug stuurt en wanneer niet? Als ik het niet te vreten vind. Was woensdag in schagen bij paasvee en ging een burger halen bij de febo. Onwijs koud. Die heb ik terug gebracht. Simpel. Ik verwacht warm voedsel, geen koude rotzooi.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_124513927
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 08:07 schreef Qwea het volgende:
Simpel. Ik verwacht warm voedsel, geen koude rotzooi.
Warme salades wil ik toch liever niet.
  dinsdag 26 maart 2013 @ 08:43:36 #248
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_124514320
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 08:14 schreef Godtje het volgende:

[..]

Warme salades wil ik toch liever niet.
Je snapt heus mijn punt.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_124516770
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 07:07 schreef Isabeau het volgende:
Nu nog een recensie op www.iens.nl en ze hadden veel beter kunnen voorstellen om de rekening niet te laten betalen. Slechte reclame op internet is namelijk niet handig; ik ken veel mensen die op dat soort websites rondkijkt voor ze een restaurantje uitzoeken. En ik denk nu ook al: oh, die keten moet ik dus mijden.
Dat hadden ze inderdaad beter kunnen doen. De recensie staat overigens nu ook op www.iens.nl.
Het misschien wel debielste vond ik nog wel dat je het personeel zag veranderen in hun houding naar ons. In het begin heel aardig en toen we ons ongenoegen uitten over het voorgerecht werd er nog gezegd dat ze graag hoorden als dingen niet goed waren. En sinds toen ging hun bejegening alleen maar achteruit en werden ze afstandelijker. Ik geloof dat ze ook blij waren toen we weer weg waren :')
pi_124557564
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 21:14 schreef Mama_Mia het volgende:
Waar? Humphreys Enschede
Wanneer? vanavond, met een vriendin
Wat at je?
voorgerecht:
ik: Oosterse salade met radijs, zoetzure komkommer, gemarineerde biefstukpuntjes, cashew en koriander.
vriendin: Salade met geroosterde kip, kleine blauwe druiven, croutons en romige kruidendressing.

In de druiven zaten pitten, wat een beetje jammer is. De dressing van mijn salade was enorm zout en niet lekker, zeker omdat de salade onderin het bord erin dreef.

hoofdgerecht:
beiden: Mixed grill: spies van Angusbiefstuk, varkenshaas en scharrelkip met pepersaus en gepofte aardappel.

Waar zal ik beginnen...
1: de pepersaus was zo zout dat deze niet te eten was
2: de gepofte aardappel was geen gepofte aardappel maar een plakje gebakken aardappel met een gefrituurd bolletje puree erop (ook enorm zout)
3: de varkenshaas was gortdroog.

Na aangeven van bovenstaande werd gevraagd of we nieuwe varkenshaas en saus wilden, we hadden echter op dat moment al geen trek meer. Het probleem met de varkenshaas is bekend, dit kan volgens bediening echter niet anders, vanwege het gebruik en de stand van de oven :? of de varkenshaas is goed, of al het andere vlees.. de tip voor de volgende keer was om bij de mixed grill de varkenshaas te vervangen :{

dessert:
beiden: Appelcrumble met rozijnen, kaneel en crème anglaise.

Mja. Deze smaakte oké, maar heb zelf wel betere crumbles gemaakt. De crème anglaise zat bij de crumble 'meegebakken' wat niet zo lekker was, en ook miste ik iets fris/zurigs/kouds om de smaak te complementeren.

Als goedmaker kregen we vervolgens een gratis kopje verse muntthee. Het was duidelijk dat dit muntthee was doordat er blaadjes in zaten, aan de smaak was het niet te proeven, ik had net zo goed een mok warm water kunnen krijgen :{

Impressie? De bediening werd een beetje bang van ons, bij het weghalen van het toetje werd niet eens gevraagd of het lekker was :+ bij de rekening stond vervolgens vrolijk de extra pepersaus vermeld (er stond sambal op de rekening, toen mijn vriendin aangaf 'dat dit dan wel de bestelde mayonaise zou zijn' werd gezegd dat dit de extra pepersaus was. Deze is vervolgens van de rekening afgehaald toen ik heb verteld dat ik niet ging betalen voor niet te eten pepersaus)

Kosten? 59,30 inclusief 2x ijsthee en 2x cassis
Cijfer? zwaar zwaar onder de maat. Ik vind Humphreys normaal een leuke kaart en aardig eten hebben, waarin het heus wel eens voorkomt dat het de ene keer beter is dan de andere keer, maar zoals vandaag is het nog nooit geweest. Een 3 is nog aan de hoge kant :{
Humpreys is sowieso slecht vind ik. 2x keer gegeten na een personeelsuitje en beide keren was het slecht.
  woensdag 27 maart 2013 @ 11:04:05 #251
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_124559358
Iemand nog tips om zo te lunchen in Amsterdam Centrum? Ja, ik ben me ervan bewust dat dat eigenlijk niet hier hoort :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_124561910
:D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_124699850
Waar?
Wilhelminapark Utrecht
http://www.wilhelminapark.nl/
Wanneer?
Gister
Wat at je?
4 gangen menu "van de chef"

Amuze was witte bonensoepje
Voorgerecht: Artisjokhart gevuld met krab met zoetzuur van komkommer.
Tussengerecht: Gegrilde makreel met venkel, prei en bosui
Hoofdgerecht: Eendenborst met geconfijte eendenmaag, wat er verder bijzat is niet blijven hangen
Na: Cheesecake met kersenijs

Impressie?
Leuke tent, mooi modern interieur. bediening kan echter wat authentieker overkomen (duidelijk riedeltje afdraaien bij elke gang). Eten was zeer goed. Wijnen echter allemaal te warm (zowel wit als rood). Kwam denk ik doordat de wijnarrangementflessen nogal in de omloop waren.

Kosten?
155 voor tweemaal 4 gangen inclusief wijnarrangement (3 glazen).
Cijfer?
7.5
pi_124700445
waar?

Eetcafe de steenenbrug, schoonhoven

Wanneer?
Vandaag
Wat at je?
Weekmenu.
Voorgerecht: salade stenenbrug
Hoofdgerecht: peppersteak met gebakken aardappeltjes groente enz
Nagerecht: koffie
rekening 60 euro 2 personen 6 witte wijn
cijver: 9

https://www.facebook.com/#!/DeSteenenbrug
  zaterdag 30 maart 2013 @ 22:46:31 #256
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124702678
Waar: Spijslokaal De Goede Mannen in Haarlem.
Wanneer: 30-03-2013

Impressie:

Tot een paar dagen geleden nog nooit van dit restaurant gehoord, maar afgaande op de goede recensies bij Iens toch nieuwsgierig geworden en dus voor vandaag gereserveerd.
130 jaar geleden was het een slijterscafé en nadat er ooit een bistro heeft ingezeten is het nu al geruime tijd een eenvoudig ingericht spijslokaal in handen van de compagnons Jan (doet de bediening) en Frans (chefkok).
De gelegenheid biedt plaats aan ca. 40 gasten.

Leuke persoonlijke ontvangst door de zwarte brigade, hetgeen ook de rest van de avond zich voortzet. Af-en-toe een praatje aan tafel en voldoende uitleg over het eten.
Je hebt uit diverse gerechten de keuze om een driegangenmenu samen te stellen tegen een zeer redelijke prijs.
We beginnen met een fles bruisend water en bestellen gelijk een lekkere frisse witte wijn, een Sauvignon Touraine, Domaine Jacky Martea.
Er komt warm brood en boter op tafel en alvorens we het voorgerecht krijgen wordt er een amuse, door hen een 'wachthapje' genoemd geserveerd: een kommetje met mooie heldere runderbouillon met paddenstoelen.


Voorgerecht:

Bluezz had gekozen voor Sashimi van alaska zalm geschroeid in vijf kruiden met een dressing van soja, wasabi. sesam, yuzu en teryaki. Een goede zalm met lekkere smaakjes:


Voor mij was het voorgerecht rolletjes van gerookte paling met coquilles op gekarameliseerde pancetta en citroenmayonaise. Heerlijk gebakken coquilles met een goede kwaliteit pancetta en de combinatie met paling was verrassend maar erg smaakvol.


Hoofdgerecht.
Voor Bluezz de Black Angus biefstuk op geitenkaas en warme aardbeiensaus met roze pepertjes.
Op haar verzoek mooi medium rare gebakken biefstuk en de combinatie geitenkaas met aardbeiensaus was op het eerste gezicht wat raar, maar vulde de smaak van het gerecht prima aan. Alweer een verrassend lekkere combinatie:


Ik had gekozen voor Noordzeetong gebakken in de boter met krabbenpoten uit de Beringzee.
Voor deze menuprijs een goed gebakken Noordzeetong te krijgen is uitzonderlijk en er dan ook nog een paar kingcrabpoten bij te krijgen is helemaal geweldig:


Het begeleidende garnituur bestond uit lekker krokant gebakken aardappelschijfjes en een in filodeeg verpakt groentepakketje in de vorm van een appelflap:


Dessert.

We kozen allebei voor de mousse van passie en mango met een gelei van saffraan en sorbetijs van pure chocolade en limoncello
Ook dit was gewoon een lekker fris gerecht als afsluiting:


Met de redelijke menuprijs (totaal inclusief water en wijn samen 87,50), het lekkere eten, de prima wijn en het vriendelijke personeel hebben we genoten van van deze avond en is dit wat ons betreft terecht een in de top-10 van Iens in Haarlems staand adres.
Met de regelmatig wisselende menukaart zullen we zeker nog wel eens vaker hier gaan eten.

Prijs-kwaliteit: 9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124703774
Te gek zeg! En zeker voor die prijs :o Is dat tijdelijk ofzo?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_124703953
Noem je dat goedkoop? 90 euro...
  zaterdag 30 maart 2013 @ 23:18:17 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124704059
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 23:15 schreef arjan1212 het volgende:
Noem je dat goedkoop? 90 euro...
43,75 pp incluus water en wijn is voor zo'n menu geschenkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124704101
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

43,75 pp incluus water en wijn is voor zo'n menu geschenkt
oke die 90 euro was met 2 personen dan.. verkeerd begrepen
  zaterdag 30 maart 2013 @ 23:55:26 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124705549
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 23:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Te gek zeg! En zeker voor die prijs :o Is dat tijdelijk ofzo?
Nee, vaste prijs, zie: http://degoedemannen.nl/?page_id=10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 30 maart 2013 @ 23:59:44 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124705702
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:

43,75 pp incluus water en wijn is voor zo'n menu geschenkt
En nog belangrijker: met plezier en liefde gemaakt en dat proef je.
Jan (mede-eigenaar) zei ook dat die Noordzeetong eigenlijk niet in die menuprijs kon, maar hij vond het gewoon leuk om wel te doen en hij berekent bij zijn inkoop en calculatie niet elk gerecht afzonderlijk maar gooit alles bij elkaar qua prijs en doet daar een marge bovenop. Voor sommige gerechten betaal je dus misschien wel iets teveel en voor ander gerechten te weinig, maar bij elkaar klopt het voor zijn portemonnee ook. Tent zit vrijwel elke avond vol.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 maart 2013 @ 00:22:04 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124706434
Ik heb er geen moeite mee dat zo iemand een goede marge heeft, dan kan ik er vaker heen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124711277
Klinkt leuk Golfer, al vind ik het idee van biefstuk met geitenkaas en áárdbeiensaus nog wat ''exotisch'' :P
pi_124711590
Ziet er uitstekend uit voor een goede prijs hoor ^O^ Als je soms ziet wat het mensen kost om in een eetcafé een matige maaltijd te nuttigen met wat biertjes dan krijg je voor maar een beetje meer geld toch echt veel beter eten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124716046
Leuk topic :D
pi_124716306
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 09:12 schreef Selestha het volgende:
Klinkt leuk Golfer, al vind ik het idee van biefstuk met geitenkaas en áárdbeiensaus nog wat ''exotisch'' :P
Ik ook, maar erg verrassend lekker (pers. smaak w.s.)
Ergens op Iens vond iemand het helemaal niks en dat kan ook. Ik was juist getriggerd door deze combi :9
pi_124716444
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 13:48 schreef Bluezz het volgende:
Ik ook, maar erg verrassend lekker (pers. smaak w.s.)
Ergens op Iens vond iemand het helemaal niks en dat kan ook. Ik was juist getriggerd door deze combi :9
Ik hou wel van een beetje zoet bij een lekker stuk vlees en had misschien deze combi ook geprobeerd :Y Juist omdat het zo'n niet alledaagse combinatie van smaken is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124716601
Ook interesse in een uitstapje in het buitenland

Aantal jaar geleden gegeten in burj al arab

Heb geen foto's van het eten, maar als ik het mij goed herinner was het een bedje van zalm was met daarop wat kleine tomaatjes, ei en kaviaar, met een lekkere saus. Het was niet heel veel omdat het een lunch was

De bediening was top, en de locatie was natuurlijk prachtig. Het was wel super formeel. Op de wc werden je handen voor je gewassen, wat ik wel een beetje raar vond.

Hier enkele foto's van het restaurant





Prijs was iets in de orde van grote van 125 euro pp, maar ik denk dat je t met gemak 5x zo duur kan maken als je flink aan de drank gaat. Al met al wel prijzig voor n lunch, maar wel een hele mooie ervaring. Een 9!



pi_124716784
Wauw wat een restaurant _O_
pi_124716942
Schitterend zeg :o Maar hoe werkt dat, 'werden je handen voor je gewassen' :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124717178
Van die warme doekjes denk ik, ik heb het wel eens bij een chinees gehad dat het mannetje ze niet alleen aan tafel bracht maar ook je handen voor je wilde afvegen :D
pi_124717290
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 14:11 schreef Bluezz het volgende:
Van die warme doekjes denk ik, ik heb het wel eens bij een chinees gehad dat het mannetje ze niet alleen aan tafel bracht maar ook je handen voor je wilde afvegen :D
Dat gaat me toch wat ver hoor.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124717406
Ja ik vond het wat griezelig.
Dat de paus je voeten wast en kust is tot daar aan toe, maar dit ~:)
pi_124717475
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 14:05 schreef Isabeau het volgende:
Schitterend zeg :o Maar hoe werkt dat, 'werden je handen voor je gewassen' :o
Ze staan in het toilet bij de wastafels, en het is daar vrij rustig dus je bent meestal als enige klant in de wc, dus zon mannetje staat bij de wastafel (en kan lekker meeluisteren) te wachten tot je klaar bent en dan gaat hij je handen inzepen en afdrogen :D
  zondag 31 maart 2013 @ 21:52:57 #276
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_124734716
quote:
1s.gif Op zondag 31 maart 2013 14:17 schreef Astonmartin22 het volgende:

[..]

Ze staan in het toilet bij de wastafels, en het is daar vrij rustig dus je bent meestal als enige klant in de wc, dus zon mannetje staat bij de wastafel (en kan lekker meeluisteren) te wachten tot je klaar bent en dan gaat hij je handen inzepen en afdrogen :D
Als je roept, komt hij dan ook je achterste afvegen?
pi_124740751
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 21:52 schreef Coelho het volgende:

[..]

Als je roept, komt hij dan ook je achterste afvegen?
:D

Mooi restaurant :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_124848515
Afgelopen zaterdag gegeten bij Truffels in Haarlem.

Wat een genot!! Het was voor mij een hele bijzondere ervaring, omdat dit de eerste keer was dat ik op dit niveau gegeten heb. Truffels biedt een superconcept wat dat betreft: betaalbaar, doordat Mark, Sergio (de koks) en Edith (de maitre en sommelier) zeer scherp kunnen inkopen. A la carte eten is namelijk niet mogelijk, men biedt een vastgesteld maandmenu aan.

Ik heb helaas geen foto's gemaakt (ik durfde niet :@ ), maar wel de menu kaart meegenomen (netjes gevraagd hoor :P ):

***
Tataki van zwaardvis, luchtige rode biet, compote van appel/gerookte makreel en ijskoude limoen

***
2x Zeewolf, roergebakken zilversteel en een soepje van kokos/citroengras/blad

***
Gestoofde procureur, gesmoorde zwarte quinoa, crispy chia zaad, creme van topinamboer, gebakken mini-king boleet en een jus van vadouvan

***
Gebakken U.S.A. black angus sucade (rose), geroosterde groene asperge, gesmoorde knoflook, puree van roseval aardappel en ui en smoked bbq sauce

***

Kaas van Bourgondisch Lifestyle (met een 20 jaar oude port erbij)

***
Bloedsinasappel / dragon / drop

Het was gewoon geweldig. Zeker ook met het wijnarrangement erbij: de sommelier had perfecte wijntjes gekozen.

Kosten: het was een cadeautje, dus ik weet niet wat de uiteindelijke rekening was. Het menu kost 39,50 per persoon. Ik schat in dat een wijnarrangement een euro of 25 kost? Geen idee eigenlijk. Het 20 jaar oude portje zal ook niet goedkoop geweest zijn en we namen nog koffie na (heerlijke espresso, waar we nog een creme van hopjes bij kregen).
Prijs kwaliteit is al met al dik in orde.

Het was echt een topavond. Ik ga vaker naar Haarlem! ^O^ :Y)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 3 april 2013 @ 20:16:36 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124849148
quote:
0s.gif Op woensdag 3 april 2013 20:03 schreef Tezz het volgende:
Afgelopen zaterdag gegeten bij Truffels in Haarlem.

Prijs kwaliteit is al met al dik in orde.

Het was echt een topavond. Ik ga vaker naar Haarlem! ^O^ :Y)
Je had gerust foto's mogen maken hoor.
We komen er al jaren en en het is ons favoriete restaurant in Haarlem. Staat niet voor niets bovenaan bij de Iens top-10 van Haarlem. We gaan als het even lukt naar de proefavonden die ze aan het begin van elke menuwissel hebben. Dan kost het inclusief een compleet wijnarrangement 49,95 pp. Ze zijn net deze week weer van menu gewisseld.
Al 3x een recensie over geschreven en als ik bel weet Edith altijd meteen welke tafel wij willen (Die links aan de uitgifte zodat we ook met Mark en Sergio kunnen babbelen.)

Enige 'nadeel' van hun concept is dat het een avondvullende 'voorstelling' is en je dus echt 3 uur kwijt bent.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124864675
quote:
14s.gif Op woensdag 3 april 2013 20:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Je had gerust foto's mogen maken hoor.
We komen er al jaren en en het is ons favoriete restaurant in Haarlem. Staat niet voor niets bovenaan bij de Iens top-10 van Haarlem. We gaan als het even lukt naar de proefavonden die ze aan het begin van elke menuwissel hebben. Dan kost het inclusief een compleet wijnarrangement 49,95 pp. Ze zijn net deze week weer van menu gewisseld.
Al 3x een recensie over geschreven en als ik bel weet Edith altijd meteen welke tafel wij willen (Die links aan de uitgifte zodat we ook met Mark en Sergio kunnen babbelen.)

Enige 'nadeel' van hun concept is dat het een avondvullende 'voorstelling' is en je dus echt 3 uur kwijt bent.
Ja leuk he! Ik wist dat jullie daar vaker kwamen, heb jullie recensies ook gelezen en bekeken. Helemaal super! De aanbieding met de tryout is echt super inderdaad. Helaas is het 150 km rijden voor mij, anders had ik hier zeker vaker gebruik van gemaakt......
Mijn broer is bevriend met Mark, Sergio en Edith en hij komt er wel redelijk frequent. Ben jaloers op hem, haha!
Wij zaten trouwens ook daar bij de uitgifte. Leuk hoor, om in de keuken te kijken....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_125191038
Pas gegeten in Villa Augustus in Dordrecht

Het restaurant heeft een hele leuke en aparte aankleding.
Daarnaast is het eten heel goed, en groenten komen (als het seizoen daar is) uit eigen tuinen en kassen.

Had zelf de salade met gebakken geitenkaas, shitake risotto en cheesecake na. Alles smaakte heerlijk, echt een aanrader!
Abracadabra, tapate guarra!
  woensdag 17 april 2013 @ 15:21:49 #282
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_125398844
Weer eens gegeten bij La Tasca in Delft (latasca.nl)
We gaan hier vaak heen als er iets te vieren is, en elke keer is het weer even lekker!
Dit restaurant heeft een verrassingsmenu, waarbij je kan kiezen voor het 3, 4 of 5-gangenmenu. Je kan aangeven wat je echt niet wil eten, dan passen ze het menu daarop aan. Wij zijn vegetariër en ook daarmee kunnen ze altijd goed omgaan.

We kozen voor het 4-gangenmenu en deze keer kregen we:
Drankje van het huis: voor mijn vriend spritz en voor mij een non-alcoholische versie met appelsap en nog iets (vergeten...).
Amuse: een klein glaasje truffel-paddestoelensoep: echt supersterk en lekker van smaak, ik proef het nu nog!
Voorgerecht: vier kleine gerechtjes, namelijk een dadel uit de oven gevuld met geitenkaas en een courgette eromheen; een soort crackertje met een gevulde paddestoel erop; geitenkaas en gekaramelliseerde ui en paprikasap uit de oven; een plakje mozzarella met basilicumolie. Daarbij zelfgebakken brood. Allemaal superlekker, hele sterke smaken en alles supervers.
Tussengerecht: huisgemaakt tagliatelle met huisgemaakte pesto. Superlekker; ik kan zelf ook wel pesto maken, maar deze was misschien nog beter!
Hoofdgerecht: paddestoelenfrittata op een bedje van wilde spinazie met geroosterde groente en agrodolce-saus. Ook heel lekker, ik had nog nooit agrodolce-saus gehad, maar het paste goed bij de rest van de ingrediënten.
Dessert: citroenbavarois en aardbeienbavarois. Dit vond ik een beetje saai, de aardbeienbavarois was vooral heel zoet en de citroenbavarois smaakte niet zo sterk.
Daarna nog een thee waarbij we een bonbon van het huis kregen.

De bediening was zoals altijd weer erg vriendelijk; hoewel het druk was bleven ze rustig en beleefd en namen de tijd om een praatje te maken. We kennen de kok persoonlijk, die kwam ook even vragen of we het lekker vonden.

Prijs in totaal was slechts 62 euro i.v.m. de Iens deal (die ongeveer neer kwam op ¤ 10 korting per persoo, normaal kost het 3-gangenmenu 34,50, 4 gangen 39,50 of 5 gangen 44,50). Inclusief 2 drankjes per persoon, echt goed eten voor een mooi budget.

We komen hier zeker nog eens terug!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_125399426
Klinkt goed!
Die saus moest ik even opzoeken : http://en.wikipedia.org/wiki/Agrodolce
  donderdag 25 april 2013 @ 22:23:32 #284
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125739544
Waar: Restaurant Duna, Bloemendaal aan Zee
Wanneer: donderdag, 25 april 2013
Hoe en wat:
We hadden nog een Groupon-deal liggen die we ooit eens hadden aangeschaft. Een 3-gangen a la carte diner voor 2 personen voor totaal 29 euro i.p.v. 65 euro bij Restaurant Duna in Bloemendaal aan Zee.
Vroeger was in dit boven het strand gelegen restaurant de Pyramides gevestigd, een vrij oubollige zaak, maar nu het Duna is geworden is het een trendy ingericht restaurant en club geworden met dito begeleidende loungemuziek.

We bestellen eerst een bordje met brood:


Voorgerecht:

Bluezz koos voor gegrilde aubergines met ricotta, Italiaanse ham, cherrytomaatjes en donker oerbrood.

Niet echt goed op smaak volgens haar met slappe aubergine en veel te grof gesneden grote plakken ham.

Voor mij was het voorgerecht Gamba's ag Aglio (black tigergarnalen in knoflookolie gegaard) met stokbrood.

Ook hier een opmerking over gemaakt: de gamba's waren te veel doorgegaard en waren een beetje muf van smaak (niet vers?)

Hoofdgerecht:
Allebei kozen we voor de Kabeljauw geserveerd met rijkelijk gevulde couscous een een mosterd beurre blanc saus.
.
Met dit gerecht revangeerde de keuken zich voor de zwakke voorgerechten.
Een prima gebakken stuk kabeljauw op een inderdaad rijkelijk gevulde couscous met een lekkere mosterd beurre blanc.

Nagerecht:
Ook hierbij toonden we ons eensgezind. Allebei kozen we voor de Aardbeien di Duna: in wodka, suiker en Coebergh gemarineerde aardbeien met een slagroom van roodfruit en vanille ijs.

Ook hier niks op aan te merken. Gewoon lekker en fris.

Bij het eten dronken we een fles Chardonnay, Nouveau Monde, Vin de Pays d’Oc uit Frankrijk en een fles mineraalwater met bubbels.

Het enige meisje in de bediening was attent en vriendelijk en hield alles keurig in de gaten en de prachtige omgeving en het uitzicht compenseerde het missertje bij de voorgerechten ruimschoots. Gewoon verder goed, eerlijk eten.

Uiteindelijk voor de fles wijn, het water en het brood nog 25,50 bijbetaald zodat het totaal bedrag uitkwam op ¤ 64,50.

Eten: 7
Omgeving/uitzicht: 9
Bediening: 8

Prijs-kwaliteit: 7,5


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 25-04-2013 22:46:15 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125740167
Dat hoofdgerecht ziet er prima uit :Y Ik mis alleen een foto van het uitzicht dat blijkbaar een 9 waard was 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 25 april 2013 @ 22:38:35 #286
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125740620
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 22:32 schreef Isabeau het volgende:
Dat hoofdgerecht ziet er prima uit :Y Ik mis alleen een foto van het uitzicht dat blijkbaar een 9 waard was 8-)
Oké, jij je zin:





There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125740928
Ik zei nog zo tegen g zet ze erbij want dat maakt het bijzonder :D
pi_125741131
Dat moet heerlijk zijn geweest vanavond en de zee als uitzicht is eigenlijk altijd O+ O+ O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_125741254
Mijn zee zeg ik altijd ;) O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_125742531
Lekker hoofdgerecht! Ik heb van Groupon alleen nog maar gewone eetcafe-dingen gezien -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 26 april 2013 @ 00:01:58 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125745322
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2013 23:07 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker hoofdgerecht! Ik heb van Groupon alleen nog maar gewone eetcafe-dingen gezien -O-
Kijk ook eens op Wow-veilingen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 april 2013 @ 00:14:10 #292
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_125745774
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_125754608
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2013 23:07 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker hoofdgerecht! Ik heb van Groupon alleen nog maar gewone eetcafe-dingen gezien -O-
Ik heb via Groupon bij Niven* en L'Hermitage* gegeten. Nu is Mijn Keuken* in Wouw de aanbieding. Vond iets te ver rijden, anders had ik het misschien wel gedaan. Meestal komen ze eerst op Groupon Premium en daarna in de normale groupon.
  zaterdag 4 mei 2013 @ 21:09:04 #294
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_126070618
Gisteren gegeten bij "De Hoop op d'Swarte Walvis" aan de Zaanse schans. Vroeger kwam ik hier vaker en ging het eten er langzaam op achteruit. Het was niet zo spannend meer, zeg maar. De laatste keer was ruim twee jaar geleden. Nu is er (weer) een nieuwe eigenaar en hoorde we goede verhalen van een familielid dat er geregeld luncht.

We kozen na een drankje voor het vijfgangenverrassingsdiner, waarvan we de eerste gang op het terras genuttigd hebben. De eerste gang was lavendelijs, ijs van gemarineerde tomaat en een bonbon van [onbekend].

Daarna zijn we binnen verder gegaan met een kalfstartaar met een gepocheerd eigeeltje, truffelmayonaise en wat groenvoer. Klinkt niet erg spannend, maar het was allemaal perfect op smaak! Ik moest rijden, dus wilde niet gelijk aan de wijn (en ben sowieso geen kenner). Er werd een erg lekkere roséwijn uit de Provence bij geserveerd, van Domaine de Curebéasse.

De derde gang was aspergesoep (de gastheer noemde het geen soep, maar iets anders) met een roosje van (iets te) zoute zalm. Er werd een witte bourgogne bij geserveerd.

Daarna een gang met fazant en een loempiaatje met piepkuiken en groene asperge. Mijn vrouw vond dit een wat mindere gang, ik vond vooral de fazant erg lekker bereid. De wijn (van Dornfelderdruiven) kwam van wijngoed Thorn en was echt een van de beste glazen wijn ooit! Echt heerlijk!

De laatste gang was heilbot, op de huid gebakken, met wortelpuree met iets schuimachtigs er omheen. De vis was heerlijk, alles er omheen vond ik minder. Wijn weet ik niet meer.

Als dessert kregen we een bord met daarop brownie-ijs, bosbessenijs met gelei en twee hoopjes chocolade-ijs. Ik was er niet weg van, maar dat ben ik zelden mbt een dessert. Mijn vrouw vond het heerlijk. Vervolgens nog een cappucino en dat was het dan.

De gangen zijn wat aan de kleine kant, muv de aspergesoep. Het brood was kraakvers en de boter erg smaakvol, ook belangrijk. Tafels zijn netjes aangekleed, verse bloem, heel mooi zoutbakje met lepeltje op een plateau van natuursteen.

Over de bediening niets dan lof. De gastheer benaderde de perfectie, volgens mijn vrouw ook qua uiterlijk :P. Zeer innemend, met kennis van zaken met de juiste balans tussen aanwezig/afwezig.

De locatie behoeft natuurlijk geen introductie; het is een van de mooiste stukjes Nederland, het pand is prachtig (van binnen wel erg klassiek qua kleuren, maar het klopt wel allemaal).

Het eindbedrag was 175 euro. Een hoop geld natuurlijk, maar het was het wat ons betreft wel waard. Vergeleken met de vorige keer is het echt stukken beter geworden. Als ze zo doorgaan, zouden ze zomaar hun ster weer terug kunnen krijgen. :)
  Moderator / Redactie Sport maandag 6 mei 2013 @ 18:07:00 #295
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_126137784
Restaurant De tijd in Wolfheze. http://www.restaurantdetijd.nl/

Met pa wilden we even snel wat eten. Je hebt er een drie gangen menu voor 27,50, mooie prijs dus Alleen pa had geen trek in een voorgerecht en om nu alleen drie gangen te eten... ..

Het bleef dus bij een hoofdgerecht

Pa de vegetarische lasagne
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ging voor de Lamsrack
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarbij kregen we nog een zak patat en salade.

We sloten af met een Ierse(moi) en Franse(pa) koffie.

Eten was :9. Bediening was aardig, maar lette niet echt op qua drankjes. Niet alleen aan onze tafel, maar ook andere tafels was de bediening niet optimaal. Uiteindelijk hebben we later op de avond ergens anders nog wat gedronken.
Totale kosten voor 2 hoofdgerechten, 2 koffie met drank,1x Duvel, 1x Witte wijn = 56,50.

Prijs/kwaliteit eten 7,5. bediening 5.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_126138484
Ziet er goed uit.
Was het toeval of is je vader vega?
  Moderator / Redactie Sport maandag 6 mei 2013 @ 18:29:58 #297
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_126138530
Hij eet nog wel eens een heel enkel keertje vlees. Maar dat is eens in de paar maanden. :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_126141132
Maar goed dat er nog patat en salade bij werd geserveerd want de portie van je vader ziet er wel heel karig uit.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_126141264
Inderdaad, daar raak je toch nimmer zat aan
Bodybuilding #1
Hardlopen #2
  woensdag 15 mei 2013 @ 01:12:31 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_126518315
Waar: De Bokkedoorns in Overveen
Wanneer: 14 mei 2013
Wat:
Vanwege de Heerlijk-10daagse een reservering gedaan bij het al 22 jaar met 2 Michelinsterren onderscheiden restaurant De Bokkedoorns in de mooie duinen van Overveen vlakbij ons. Je dineert voor 25 euro bij gewone restaurants en per ster wordt er een supplement van 10 euro berekend. Dus voor de Bokkedoorns komt dat voor een driegangendiner uit op 45 pp met de mogelijkheid daarbij om het menu nog uit te breiden met een extra gang a 15 euro pp.
Wij besloten dat laatste doen.
Helaas werkte het weer niet zo mee, dus dineren op het terras was geen optie.
Het uitzicht werd er niet minder om:

Na ontvangst en de placering door de over het algemeen wat ouderwets formele bediening en sommeliers werd al snel wat zelfgebakken brood vergezeld door lekkere boter op tafel gezet.

We besloten de hele maaltijd te laten vergezellen door een fles Ritual, een heel erg lekkere Chileense Sauvignon Blanc en wat bruisend water.

Amuses.
De 4 amuses werden gelijktijdig op een leuk origineel 'bord' opgediend:

Van rechts onderaan met de klok mee naar linksboven:
een crème van komkommer met yoghurtgelei op een oesterblad,
een 'steentje' van brood gevuld met ganzenlevermousse en duindoornbes,
een marshmallow van slak met waterkersgelei met een krokante wijngaardslak en
in het zwarte bekertje een kreeftenbisque met Hollandse garnaaltjes.

Voorgerecht.
Het voorgerecht bestond uit een salade van gepocheerde kreeft met diverse tomatensoorten, basilicumcrème, krokantjes van basilicum en messenkleverkaas. Wat er in eerste instantie op het bord uitzag als een cherrytomaat bleek dus de messekleverkaas te zijn.


Extra tussengerecht.
Dat werd dus een op Pata Negra ham gebakken coquille te zijn met spinazie a la creme met daarbij een gepocheerd eitje met Russische kaviaar en mosterdcrème.


Hoofdgerecht.

Het hoofdgerecht was een Amerikaanse rundersukade met asperges en tuinbonen, vergezeld door gekonfijte aardappel, een bloem gemaakt van rettich met in het midden piccalilly en een jus van rode wijn.


Dessert.
Het toetje was een taartje van citroen met gemarineerde watermeloen, een mousse van verveine met een sorbetijs van citroen.


Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.

Prijs-kwaliteit: 8,7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')