Dat doet mij denken aan die keer dat we via Groupon een 'high tea' kochten, met dit als resultaat: http://www.vanwisse.nl/uit-eten/Franc-Nissenquote:Op vrijdag 4 januari 2013 13:08 schreef Muck het volgende:
Waar? Taverna Aphrodite in Doorn
Wanneer? Woensdag 2 januari 2013
Wat at je? Via Vakantieveilingen had mijn vriend een bon gewonnen om een 6-gangen tapas-menu te gaan eten bij Aphrodite. Ik zou eigenlijk niets aan mijn verjaardag doen, maar mijn virend had als verrassing gereserveerd.
We houden allebei van Grieks eten, dus waren erg benieuwd naar wat de kok ons te bieden had. Wat een verschrikking zeg![]()
Gang 1: 2 pitabroodjes en een schaal met een bolletje tzatziki, en 2 bolletjes salade
Gang 2: 2 schalen met 4 stukjes tilapiafilet (2x2 cm) op 1 schaal waren ze licht gekruid, op de andere lagen ze in witte saus
Gang 3: 2 lapjes gegrild varkensvlees en een schaaltje met 5 blokjes kipfilet in kerriesuas
Vervolgens werden er twee schaaltje met vanille-ijs, slagroom uit een spuitbus en wat streepjes chocoladesaus voor ons neergezet. Er werd gevraagd of we nog koffie wilden en toen mijn vriend aangaf dat hij we verwachtten dat er nog een aantal gangen zouden volgen, werd hier lacherig op gereageerd.
Impressie? Lekker makkelijk mensen lokken op deze manier, maar ik verwacht niet dat er veel mensen terug gaan komen... Na de koffie werden we volkomen genegeerd en zijn we vertrokken.
Kosten? Geen idee, mijn vriend betaalde. Feit is dat elke cent er één teveel was
Cijfer? 2
En ik vond juist het kaasplankje leuk en origineel opgemaaktquote:Op zondag 6 januari 2013 14:49 schreef bear87 het volgende:
Ziet er allemaal prima uit! Behalve dan het kaasplankje, wat een rommeltje.
Wij slaan tegenwoordig vaak de kaas en het dessert over, maar dit kaasplankje vond ik erg de moeite waard hoor.quote:Op zondag 6 januari 2013 14:49 schreef bear87 het volgende:
Ziet er allemaal prima uit! Behalve dan het kaasplankje, wat een rommeltje.
Zonde.quote:Op zondag 6 januari 2013 16:00 schreef golfer het volgende:
In ieder geval een betere aanwinst voor R'dam dan het restaurant waar Volkskranttrecensist Mac van Dinther afgelopen zaterdag over berichtte:
http://www.volkskrant.nl/(...)dig-mee-omgaat.dhtml
Ja, misschien waren het ook geen gewone citroenen, dat dacht ik later ook. Je hebt van die varianten met dikke schil, volgens mij maken ze daar ook sukade van. Of bergamot, ook zoiets. En dat ze daar iets mee hebben gedaan? En de suiker zijn vergeten? Ik weet het niet, maar kan me echt niet voorstellen dat iemand dit lekker zou vinden.quote:Op zondag 6 januari 2013 15:00 schreef Isabeau het volgende:
RobinOok, je schrijft over de citroencreme dat die bitter-zuur was en ik moest direct aan de citroenen denken die ik van de markt heb gehaald deze week. Die waren ook bijzonder bitter en ik kan me niet herinneren ooit zulke bittere citroenen te hebben gegeten. Misschien had de kok daar dezelfde scheepslading![]()
Ik kan me wel vinden in zijn verhaal. Wij hebben er twee keer gegeten en ik was er ook niet zo van onder de indruk. Het idee is inderdaad leuk, maar de uitvoering is ruk. Het eten is er liefdeloos, dat is wat ik uiteindelijk bedacht heb. Gewoon niet erg de moeite waard en dan kun je inderdaad veel en veel beter ergens anders eten voor dat geld.quote:Op zondag 6 januari 2013 16:00 schreef golfer het volgende:
In ieder geval een betere aanwinst voor R'dam dan het restaurant waar Volkskranttrecensist Mac van Dinther afgelopen zaterdag over berichtte:
http://www.volkskrant.nl/(...)dig-mee-omgaat.dhtml
quote:Op zondag 6 januari 2013 14:28 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Restaurant
Restaurant De Jong
Waar
Raampoortstraat 38
3032AH Rotterdam
Wanneer
Afgelopen vrijdag
Wat at je
Zie foto en/of: mijn blogje, maar in het kort:
Konijn, slakken, parelgort, peterselie.
Heilbot, radicchio, coquille, zuurkool, kropsla.
Ree, jus, kastanje, kastanjepuree, boerenkool
Kaas. (toetje vergeet ik liever en is ook niet afgerekend)
Impressie
Leuk, gezellig restaurantje in de hippe Hofbogen onder het Hofpleinviaduct. Veel ruimte tussen de tafeltjes, mooi, hoog boogplafond. Moderne gerechten, relaxte bediening. Straks in de zomer vast een fijn terras.
Kosten
40 euro voor 4 gangenmenu met vlees/vis of 35 euro voor 4 gangenmenu zonder vlees/vis.
Bijpassende wijnen voor rond de 6 euro per glas.
Cijfer
9,2
klein statiefje? Bij de aldi hebben ze regelmatig een imitatie gorillapod in de aanbieding, heb ik in de auto liggen voor mijn videocameraquote:Op zondag 6 januari 2013 19:32 schreef RobinOok het volgende:
Wat lief dat je dat zegt, maar de foto's zijn juist helemaal niet zo mooi. Vandaar dat ik ze zo bij elkaar in een collage plak, dan valt het minder op. ;-)
Ik zit steeds vaker te denken dat ik toch echt eens moet leren om in schemerlicht te fotograferen, want zo met de flits, dat wordt nooit wat. Bovendien blijft het altijd een beetje genant om zo te flitsen in een restaurant....
Maar nogmaals, toch heel erg bedankt voor je compliment.
Ik ben nooit zo tevreden over onze foto's. Enkelen zijn dan wel ok, maar het blijft lastig.quote:Op zondag 6 januari 2013 19:32 schreef RobinOok het volgende:
Wat lief dat je dat zegt, maar de foto's zijn juist helemaal niet zo mooi. Vandaar dat ik ze zo bij elkaar in een collage plak, dan valt het minder op. ;-)
Ik zit steeds vaker te denken dat ik toch echt eens moet leren om in schemerlicht te fotograferen, want zo met de flits, dat wordt nooit wat. Bovendien blijft het altijd een beetje genant om zo te flitsen in een restaurant....
Maar nogmaals, toch heel erg bedankt voor je compliment.
Dat ziet er voor een vegetarisch menu goed uit zeg!quote:Op zondag 6 januari 2013 20:21 schreef rhubarb het volgende:
Restaurant
Restaurant Op de Tuin
Waar
Karel du Jardinstraat 47, Amsterdam (de Pijp)
Wanneer
3 januari
Wat at je
Ik had zelf het vegetarisch menu.
Voor: Rösti van aardpeer met koningsboleten, ricotta, gegrilde courgette en truffelmayonaise.
Hoofd: Roulade van Beemsterkaas en Emmentaler met groene asperges, schorseneren en dragonsaus
Na: Kantanje-chocoladeterrine met lapsang Souchoungthee en whisky-steranijssiroop
De meeste tafelgenoten kozen voor het onderstaande wildmenu.
Voor: Rilette van gans met crostini van rozijnenbrood, atjar van rode kool en specerijen-balsamicosiroop
Hoofd: Hertenbiefstuk met vlierbessensaus en tarte tatin van gecaramelliseerde witlof
Na: Mandarijnenparfait met glühweinsiroop.
Impressie
Helemaal vol op een doordeweekse avond in een leuke ambiance. Vriendelijke bediening, originele, lekkere gerechten.
Kosten
265 euro voor 7 personen.
Cijfer
9,5
Daar ga ik zaterdag eten ter ere van onze 7-jarige trouwdag!quote:Op woensdag 23 januari 2013 13:13 schreef Strychnos het volgende:
Restaurant:
HanTing
Waar:
Prinsestraat 33 Den Haag
Wanneer:
9 januari
Wat at je:
Chinese Kruiden Menu (5 gangen)
Amuse 1
Meringue van biet, soort kroepoek van vis en koekje met sesam? (Geen foto)
Amuse 2
Gemarineerde rauwe Zalm
[ afbeelding ]
Black Angus
Rauw – Spinazie – zeekwal – kamperfoelie – gedroogde chrysanten – mosselen
[ afbeelding ]
Zeebaars
Morilles – gedroogde mandarijnschil – zwarte oogbonen – walnoten – astragalus
[ afbeelding ]
Tongschar
Chinese bieslook – garnalen – coix zaad – cherokee roos – Chinese wortelknol
[ afbeelding ]
Lamsfilet
Rug filet- knoflook – Chinees zeewier – wortel – dogbane leaf – solomonszegel
[ afbeelding ]
Peer
Sorbet – peer – miserable – Chinese gele suiker – zilveroortjes – fritillaria
[ afbeelding ]
Afgesloten met Chinese thee en friandise.
Impressie:
Bij binnenkomst valt meteen op dat het interieur met zorg is ingericht.
Het restaurant bestaat uit eigenlijk 3 delen gescheiden door mooie houten scheidingspanelen met houtsnijwerk. Overal in het restaurant zijn Aziatisch elementen aangebracht zoals lampionnen en houtsnijwerk.
Het ontvangst was zeer hartelijk en ons werd bij binnenkomst een leuke cocktail met o.a. bubbelwijn en vlierbessen aangeboden. Zeer goede binnenkomer.
Mijn tafelgenoot en ik kozen voor het 5 gangen Chinese Kruiden Menu.
Hierbij wilde ik graag een wijnarrangement nuttigen, echter omdat dit menu bestaat uit "gezondheidsbevorderende" ingrediënten maakt alcohol hier geen deel van uit.
Dit werd door de sommelier zeer netjes opgelost door toch een aantal aansluitende wijnen uit te zoeken bij een aantal gerechten, chapeau hiervoor!
Over het eten ben ik in het algemeen zeer tevreden.
Aangezien wij er vroeg op de avond waren en het rustig was, lag het tempo van gerechten serveren hoog. Voor ons geen probleem aangezien we niet uren wilde tafelen.
Al de gerechten en individuele ingrediënten onthouden is voor mij geen doen.
Wat er voor mij bovenuit stak waren de Tongschar met schuim van garnalen en de Lamsfilet in combinatie met de zwartebonensaus en zeewier.
Als ik dan toch een aantal minputen of missers zou moeten noemen dan zijn het een paar kleine.
Het lamsfilet gerecht werd geserveerd met Pesto, en als iets niet Frans of Chinees...
Deze heb ik dan ook netjes ter zijde geschoven.
Ook vond ik men toch te voorzichtig met de Chinese ingrediënten, het had net wat meer in balans moeten zijn, nu was de verhouding Frans/Chinees meer 80/20.
Zou ik HanTing aanbevelen of nog een bezoek brengen? Volmondig; Ja!
Kosten
Menu ¤65 p.p totaal ¤168,50
Cijfer
8
In een traditionele pesto zitten geen olijven, dit was dus basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaan.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 03:34 schreef vats het volgende:
Als ik dan toch een aantal minputen of missers zou moeten noemen dan zijn het een paar kleine.
Het lamsfilet gerecht werd geserveerd met Pesto, en als iets niet Frans of Chinees...
Deze heb ik dan ook netjes ter zijde geschoven.
Ik woon hier in China, en we hebben wel zeker Pesto, of iets wat daar op lijkt, gehakte olijven met andere ingredienten wordt hier regelmatig gegeten, mensen gebruiken het zoals wij pesto gebruiken om een gerecht meer smaak te geven.
Fusion is sowieso moeilijk en schiet meestal zijn doel voorbij, het ziet er wel mooi verzorgd uit, mooie foto's ook.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:11 schreef Strychnos het volgende:
[..]
In een traditionele pesto zitten geen olijven, dit was dus basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaan.
Hoe dan ook ik associeer het niet met de Aziatische keuken en vond het misplaatst in het gerecht.
Maar schoof je het opzij omdat je het ook niet lekker vond of alleen omdat je het niet vond passen in de Aziatische keuken?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:11 schreef Strychnos het volgende:
[..]
In een traditionele pesto zitten geen olijven, dit was dus basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaan.
Hoe dan ook ik associeer het niet met de Aziatische keuken en vond het misplaatst in het gerecht.
Wij vonden de pesto gewoon net iets teveel van het goede, daarboven op lag ook nog een soort wakame salade.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Maar schoof je het opzij omdat je het ook niet lekker vond of alleen omdat je het niet vond passen in de Aziatische keuken?
quote:Op zaterdag 26 januari 2013 21:45 schreef YskaFredriksson het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)n_foto_s_eten__.html
Gelukkig geldt dit nu nog voor New York!
ja beetje jammer he! Maar ik zie jullie er ook niet voor aan dat je op je stoel gaat staan om een foto te maken!quote:
quote:Op zondag 27 januari 2013 15:06 schreef boertie het volgende:
Net een stokbrood Kaas/ui met ham wegegwerkt en nu een glas cassis.![]()
Ohja, er staat ook nog een marmercake in de oven gaar te worden
quote:Op zondag 27 januari 2013 15:06 schreef boertie het volgende:
Net een stokbrood Kaas/ui met ham wegegwerkt en nu een glas cassis.![]()
Ohja, er staat ook nog een marmercake in de oven gaar te worden
quote:
Ik ga daar ook eens heen nuquote:Op dinsdag 29 januari 2013 17:47 schreef minilot het volgende:
Waar?
Bij Umami op de Binnenrotte in Rotterdam :
[ afbeelding ]
Wanneer?
Afgelopen zaterdagmiddag
Wat at je?
Garnalen met allerlei garnituur, ossenhaas in zoetkleverige saus, flinke zeewiersalade, gestoofde paddestoelen + andere groenten, brood met knoflook- en steranijsolie, gebakken noedels. Dit alles volgens het shared dining-principe, dus een tafel vol bordjes.![]()
Kosten?
Bizar weinig. EUR 16,90 voor twéé personen!(Er kwam nog groene thee en een biertje bij onze lunch platter, geen idee wat de drankje kostten. )
Impressie?
Waanzinnig! Alle gerechtjes waren uitstekend op smaak en elk bord was zorgvuldig en fraai opgemaakt. En dat voor zo weinig geld! Het was qua hoeveelheid ook echt wel ruim genoeg.
We kwamen in het restaurant terecht na een tamelijk lovende recensie in de Volkskrant en er is geen woord van gelogen: mooie inrichting, supervriendelijk personeel (on-Nederlands joviaal!) en ik heb nog nooit van mijn leven zó lekker buiten de deur gegeten voor zo weinig geld.
De kleine lunchkaart was al verrukkelijk, en ik vermoed dat we zeer rap een keer 's avonds terug zullen gaan voor een uitgebreider diner (zeven gerechten per persoon, voor EUR 19,95)
Cijfer?
10
Dat dacht ik dus ook precies zo, tót aan het stukje in de Volkskrant. Ik las dat toevallig online, en de volgende dag ben ik meteen naar de Binnenrotte gehold!quote:Op dinsdag 29 januari 2013 18:23 schreef Isegrim het volgende:
Ben er al vaak langsgelopen, maar twijfelde nog, dacht dat het snackbar-achtig zou zijn.
In Utrecht zit dit ook, op de Oude Gracht tegenover 't Rembrandt. Goed eten, en omdat er zoveel besteld mag worden per persoon kun je veel verschillende dingen proberen.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 17:47 schreef minilot het volgende:
Waar?
Bij Umami op de Binnenrotte in Rotterdam :
[ afbeelding ]
Wanneer?
Afgelopen zaterdagmiddag
Wat at je?
Garnalen met allerlei garnituur, ossenhaas in zoetkleverige saus, flinke zeewiersalade, gestoofde paddestoelen + andere groenten, brood met knoflook- en steranijsolie, gebakken noedels. Dit alles volgens het shared dining-principe, dus een tafel vol bordjes.![]()
Kosten?
Bizar weinig. EUR 16,90 voor twéé personen!(Er kwam nog groene thee en een biertje bij onze lunch platter, geen idee wat de drankjes kostten. )
Impressie?
Waanzinnig! Alle gerechtjes waren uitstekend op smaak en elk bord was zorgvuldig en fraai opgemaakt. En dat voor zo weinig geld! Het was qua hoeveelheid ook echt wel ruim genoeg.
We kwamen in het restaurant terecht na een tamelijk lovende recensie in de Volkskrant en er is geen woord van gelogen: mooie inrichting, supervriendelijk personeel (on-Nederlands joviaal!) en ik heb eigenlijk nog nooit zo lekker buiten de deur gegeten voor zó weinig geld.
De kleine lunchkaart was al verrukkelijk, en ik vermoed dat we zeer rap een keer 's avonds terug zullen gaan voor een uitgebreider diner (zeven gerechten per persoon, voor EUR 19,95)
Cijfer?
10
En terecht. Dieren en kinderen horen niet in een restaurant.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds we een pup hebben gaan we niet meer uit eten...
Komt wel weer tegen de tijd dat jullie hem alleen thuis kunnen laten.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds we een pup hebben gaan we niet meer uit eten...
Ik heb hem nu al zover dat ie op een kleedje of jas gaat liggen, stil is en er pas afkomt als hij toestemming krijgt.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 19:06 schreef golfer het volgende:
[..]
En terecht. Dieren en kinderen horen niet in een restaurant.
Oh zeker, en thuis eten we sowieso beter dan in de meeste restaurants. Gingen toen we nog niet samenwoonden eten omdat we dan bij konden praten en geen gedoe hadden met koken enzo.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 19:06 schreef Molleman het volgende:
[..]
Komt wel weer tegen de tijd dat jullie hem alleen thuis kunnen laten.
Ga eens lekker in je eentje naar een echt goed restaurant en laat je helemaal verwennen.quote:Sinds mijn vrienden alleen naar all you can eat rotzooi willen ga ik niet meer uit eten....
Vind ik op een of andere manier toch nog een best grote stap. In mijn eentje in een restaurant gaan zitten. Zie eigenlijk nooit iemand in zijn eentje in een restaurant zitten. Of het moet in een snackbar zijnquote:Op dinsdag 29 januari 2013 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga eens lekker in je eentje naar een echt goed restaurant en laat je helemaal verwennen.
Als ik zakelijk onderweg ben zit ik vrijwel altijd in mijn eentje te eten. Lekker met een krant erbij.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 19:14 schreef Molleman het volgende:
[..]
Vind ik op een of andere manier toch nog een best grote stap. In mijn eentje in een restaurant gaan zitten. Zie eigenlijk nooit iemand in zijn eentje in een restaurant zitten. Of het moet in een snackbar zijn
Toch maar eens over nadenkenquote:Op dinsdag 29 januari 2013 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik zakelijk onderweg ben zit ik vrijwel altijd in mijn eentje te eten. Lekker met een krant erbij.
ja en? jij gaat toch uit eten om eens lekker te genieten. worst wat een ander er van vind.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 19:14 schreef Molleman het volgende:
[..]
Vind ik op een of andere manier toch nog een best grote stap. In mijn eentje in een restaurant gaan zitten. Zie eigenlijk nooit iemand in zijn eentje in een restaurant zitten. Of het moet in een snackbar zijn
ik heb het ook wel eens gedaan, m'n kindle meegenomen. Schijt aan wat mensen denken hoor.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 21:33 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het wel eens gedaan; alleen uit eten. Mensen kijken een beetje raar naar je.
Zakelijk doe ik dat ook wel regelmatig, maar om op een vrijdag of zaterdag alleen te genieten van een culinair diner zie ik mijzelf ook niet zo snel doen..quote:Op dinsdag 29 januari 2013 21:33 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het wel eens gedaan; alleen uit eten. Mensen kijken een beetje raar naar je.
Ik zie nu pas dat er 'Kindle' staat, ik dacht 'kindje'.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 21:34 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik heb het ook wel eens gedaan, m'n kindle meegenomen. Schijt aan wat mensen denken hoor.
Toch raar dat mensen moeten komen melden dat ze het stoer vinden dat je in je eentje zit....quote:Op woensdag 30 januari 2013 00:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ook een paar keer. Mensen keken me aan en kwamen zeggen dat ze het stoer vonden en dat ze t raar vonden dat ik alleen was (slijmalert)
Ja ik moest vroeger eten tussen 2 dingen door in en eerst naar huis gaan had geen zin dus na 30 broodjes wilde ik ook eens iets anders. Niets raars aan vind ik zelf.quote:Op woensdag 30 januari 2013 07:21 schreef Molleman het volgende:
[..]
Toch raar dat mensen moeten komen melden dat ze het stoer vinden dat je in je eentje zit....
Wat is die langwerpige bruine balk, die met het mes erop?quote:Op zaterdag 23 februari 2013 13:08 schreef Roel_Jewel het volgende:
[ afbeelding ]
Erg lekkere dingen bij de koffie
Caramel met daarnaast een beetje zout. Erg lekkere combinatiequote:Op zaterdag 23 februari 2013 14:01 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Wat is die langwerpige bruine balk, die met het mes erop?
'Standaard' viergangenmenu. Kost 75 euro per persoon en 39 euro voor bijpassend wijnarragement.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 13:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Welk menu was dat, en wat was je kwijt?
Daar gebeurde niet zo heel veel. Waren twee kleine hapjes die op een plastic folie lagen waardoor ze lijken te zweven.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 14:29 schreef Isabeau het volgende:
[ afbeelding ]
Wat gebeurt hier precies in dat pannetje?
Ah, nu snap ik het! Ik dacht al: ze lijken te zweven, maar dat kan natuurlijk niet. Opzet door restaurant geslaagdquote:Op zaterdag 23 februari 2013 18:53 schreef Roel_Jewel het volgende:
Daar gebeurde niet zo heel veel. Waren twee kleine hapjes die op een plastic folie lagen waardoor ze lijken te zweven.
wow...quote:Op zaterdag 23 februari 2013 13:08 schreef Roel_Jewel het volgende:
Gisteren bij De Treeswijkhoeve** in Waalre geweest. Eerste keer in een sterrenrestaurant voor mij. Wat een culinair genot!
Het was een fantastische ervaring! Mooi ingericht, niet té formeel en niet te stijf personeel. Personeel was - zoals je van zo'n restaurant wel mag verwachten - attent.
En dan het eten. We kozen voor het viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement, maar door de vele amuses lijken dat er snel meer. Elke gerecht weer fantastische smaakcombinaties!
Gelukkig hebben we de foto's nog....
[ afbeelding ]
Borrelhapje 1. Speciaal tempuratomaatje met wasabi.
[ afbeelding ]
Borrelhapje 2: five spices kroepoek met artisjok butterscotch schuim.
[ afbeelding ]
Borrelhapje 3: broodje bapao met zuurkool en rookworst.
[ afbeelding ]
Amuse 1: Waldorfsalade maar dan net ff anders.
[ afbeelding ]
Amuse 2: Vitello tonnato en een kokkel en een mossel op Mexicaanse wijze.
[ afbeelding ]
Voorgerecht: hamachi met avocado, oester, komkommer, citrus, vinaigrette met mosterdzaad en cumbava olie.
Tussengerecht: kabeljauw met schuim van Genneper kaas en witlof. (foto doet het gerecht niet volledig recht)
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: entrecôte...
[ afbeelding ]
Tussengerecht: kaaskroketje
[ afbeelding ]
Nagerecht: kaasplankje! Zekerheidje bij ons als we gaan uit eten.
[ afbeelding ]
Erg lekkere dingen bij de koffie
De wijnen pasten heel goed de gerechten. De rode wijn bij het hoofdgerecht was ontzettend lekker. Helaas lieten ze de fles niet staan, dus ik weet niet méér dan dat ie uit 1999 kwam
.
De Rothschild wijnen hebben we ff overgeslagen
[ afbeelding ]
Al met al een heel bijzondere ervaring!
Dat is een heel nette prijs voor wat ik daar geserveerd zie worden.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 18:53 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
'Standaard' viergangenmenu. Kost 75 euro per persoon en 39 euro voor bijpassend wijnarragement.
Gelukkig hebben we de foto's nog niet.quote:Op zondag 24 februari 2013 18:23 schreef arjan1212 het volgende:
net in een eetcafetje gegeten
eerst een garnalen coktail toen de sate
en nog een koffie
.
Amuses en friandises horen bij een menu en daar behoor je niet extra voor bij te betalen (zit al gecalculeerd in de totaal menu-prijs).quote:Op zondag 24 februari 2013 22:32 schreef Coelho het volgende:
Horen lekkernijen bij de koffie wat jullie betreft standaard bij de prijs van de koffie of het menu net zoals je voor amuses niks extra's betaalt of kom je deze ook nog wel eens op de rekening tegen? Ik ben altijd wat terughoudend in het kiezen van bijvoorbeeld bonbons omdat het niet altijd duidelijk is. Evenzo voor het eigen plankje met lekkernijen dat op de foto's van Treeswijkhoeve staat. Aanraken is betalen of is dat een extraatje van het het huis?
Uitzondering is de Restaurantweek. Daar heb ik er altijd apart voor moeten betalen. Maar het wordt dan wel elke keer netjes gevraagd. Voor de friandises dan. Amuses zijn ook daar inbegrepen.quote:Op zondag 24 februari 2013 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Dat hoort in de prijs te zitten.Ik zou het niet acceptabel vinden om dat terug te vinden op de rekening; je krijgt het immers zonder dat je erom vraagt.
Net zo stom als dat je voor mayo apart moet betalen.Of voor rijst bij de Chinees.
Haha, voor zo'n bedrag had ik ze toch mooi in een doosje laten stoppen en meegenomen.quote:Op maandag 25 februari 2013 09:47 schreef Coelho het volgende:
Ik heb eens 2x ¤12,75 teruggevonden op mijn rekening in een sterrenzaak voor 2 normale dubbele espresso's met zoetigheden plateau. Omdat ik niet exact op de hoogte was en ben van de normale gang van zaken in dat soort restaurants heb ik zonder onvertogen woord afgerekend. Had achteraf wel spijt dat ik voor dat geld slechts 2 bonbons op had en de rest had laten staan
Zonde en jammer..quote:Op vrijdag 1 maart 2013 21:17 schreef golfer het volgende:
Waar: Ristorante Arcimboldo in Haarlem
Wanneer: 01-03-2013
Wat:
Afgaande op de over het algemeen goede beoordelingen op Iens en met gebruikmaking van onze Dinerjaarkaart (25% korting) met redelijk hoge verwachtingen naar deze voor ons nieuwe restaurant getogen. Restaurant Arcimboldo heeft tot doelstelling een eerlijke en gezonde keuken te presenteren. Waar ze kunnen, werken ze zoveel mogelijk met biologische producten.
We worden in deze, qua inrichting wat kille, aan een kantine lijkende zaak, ontvangen door de enige persoon in de bediening. Een nauwelijks Nederlands sprekende wat verlegen en stille, houterige man, die zwijgend onze jassen aanneemt en vervolgens ons ook zwijgend de menukaart overhandigd.
Na bestudering van de erg beperkte kaart besluiten we in eerste instantie allen voor een voor- en hoofdgerecht te gaan en dan later te beslissen of we ook nog een dessert willen nemen.
Voorgerechten:
Bluezz besluit te gaan voor Gegrilde Roodlof met Gorgonzola.
Goed gegrild, maar de bittere uiteinden van de roodlof zaten er nog aan, dat was jammer.
[ afbeelding ]
Ik had gekozen voor carpaccio van zwaardvis.
4 plakjes platgeslagen zwaardvis besprenkeld met olie en balsamico, een paar lekkere olijven en helaas fantasieloos vergezeld door de eeuwige hoop rucola.
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht:
B. nam de parelhoen en ik wilde de forelfilet. Na enige tijd wachten kwamen er 2 borden uit de keuken met compleet verkeerde gerechten (polenta en nog iets anders). Teruggestuurd met de mededeling dat wij dat niet besteld hadden. Het taalprobleem met de man in de bediening had dus ook in de communicatie met de keuken voor problemen gezorgd...
Uiteindelijk na weer wat wachttijd kwam dan toch voor Bluezz haar parelhoen met een saus van granaatappel en blauwe bes.
Volgens B. een tranig ruikende ouwe taaie kip met teveel vlieguren.
[ afbeelding ]
Voor mij kwam vervolgens de in salieboter op de huid gebakken forelfilet.
Weer fantasielood vergezeld door exact dezelfde garnituur als Bluezz had gekregen: 2 stukjes aardappel, een gegrild plakje courgette, een gegrild plakje aubergine, een gegrild stukje rode paprika en een vrijwel nog rauwe ( en dus niet snijdbare) waspeen.
De forelfilet was op zich goed gebakken en de salie en salieboter smaakvol. Alleen verwacht je niet als je een filet besteld om bijna elke hap een mond vol graten te hebben.
[ afbeelding ]
Als biologisch inhoudt dat het allemaal van matige en bedenkelijke kwaliteit is dan hoeft dat van ons nooit meer.
Voor ons genoeg redenen om ons niet verder aan een dessert te wagen en de espresso en limoncello lekker zelf thuis te nuttigen.
Uiteindelijk waren we inclusief elk 2 glaasjes witte huiswijn (Suave) met de 25 % korting toch nog 50 euro kwijt.
Prijs-kwaliteit: hooguit een 5.
Dat is nou eenmaal Therese Boer haar smaak en uiterlijk.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 22:24 schreef Mint_Clansell het volgende:
Het ziet er prachtig uit, maar wat een kitscherige bedoening zeg.
Hoe verhoudt het zusje zich dan tot de Librije zelf ?quote:Op dinsdag 19 maart 2013 22:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is nou eenmaal Therese Boer haar smaak en uiterlijk.
We kwamen Johnnie en Trees nog even tegen bij de ingang toen ze iets kwamen afleveren of regelen bij de receptie en de outfit van haar was ook weer helemaal ordi en over the top.
Zusje is iets informeler. Verder wel dezelfde soort keuken. Ze serveren voornamelijk de succesnummers van de 'grote' Librije.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 22:52 schreef Cinderella_Man het volgende:
Hoe verhoudt het zusje zich dan tot de Librije zelf ?
Kanabaliseren ze elkaar dan niet, of is het prijsverschil ook niet groot dan ?quote:Op dinsdag 19 maart 2013 22:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Zusje is iets informeler. Verder wel dezelfde soort keuken. Ze serveren voornamelijk de succesnummers van de 'grote' Librije.
Het verschil tussen 2 of 3 michelinsterren is niet echt groot meer.
Ze voegen iets toe bij elkaar en het prijsverschil is te overzien.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 22:58 schreef Cinderella_Man het volgende:
Kanabaliseren ze elkaar dan niet, of is het prijsverschil ook niet groot dan ?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |