het is niet z'n werk...quote:Op zaterdag 5 januari 2013 20:13 schreef Broertie het volgende:
Natuurlijk eet hij daar geregeld, is tenslotte 5 minuten rijden van zijn werk!
Dat doet mij denken aan die keer dat we via Groupon een 'high tea' kochten, met dit als resultaat: http://www.vanwisse.nl/uit-eten/Franc-Nissenquote:Op vrijdag 4 januari 2013 13:08 schreef Muck het volgende:
Waar? Taverna Aphrodite in Doorn
Wanneer? Woensdag 2 januari 2013
Wat at je? Via Vakantieveilingen had mijn vriend een bon gewonnen om een 6-gangen tapas-menu te gaan eten bij Aphrodite. Ik zou eigenlijk niets aan mijn verjaardag doen, maar mijn virend had als verrassing gereserveerd.
We houden allebei van Grieks eten, dus waren erg benieuwd naar wat de kok ons te bieden had. Wat een verschrikking zeg
Gang 1: 2 pitabroodjes en een schaal met een bolletje tzatziki, en 2 bolletjes salade
Gang 2: 2 schalen met 4 stukjes tilapiafilet (2x2 cm) op 1 schaal waren ze licht gekruid, op de andere lagen ze in witte saus
Gang 3: 2 lapjes gegrild varkensvlees en een schaaltje met 5 blokjes kipfilet in kerriesuas
Vervolgens werden er twee schaaltje met vanille-ijs, slagroom uit een spuitbus en wat streepjes chocoladesaus voor ons neergezet. Er werd gevraagd of we nog koffie wilden en toen mijn vriend aangaf dat hij we verwachtten dat er nog een aantal gangen zouden volgen, werd hier lacherig op gereageerd.
Impressie? Lekker makkelijk mensen lokken op deze manier, maar ik verwacht niet dat er veel mensen terug gaan komen... Na de koffie werden we volkomen genegeerd en zijn we vertrokken.
Kosten? Geen idee, mijn vriend betaalde. Feit is dat elke cent er één teveel was
Cijfer? 2
En ik vond juist het kaasplankje leuk en origineel opgemaakt Smaken verschillen.quote:Op zondag 6 januari 2013 14:49 schreef bear87 het volgende:
Ziet er allemaal prima uit! Behalve dan het kaasplankje, wat een rommeltje.
Wij slaan tegenwoordig vaak de kaas en het dessert over, maar dit kaasplankje vond ik erg de moeite waard hoor.quote:Op zondag 6 januari 2013 14:49 schreef bear87 het volgende:
Ziet er allemaal prima uit! Behalve dan het kaasplankje, wat een rommeltje.
Zonde. Had daar toch wel positieve verwachtingen van, maar na dit te hebben gelezen weet ik niet of ik er wel naartoe hoef...quote:Op zondag 6 januari 2013 16:00 schreef golfer het volgende:
In ieder geval een betere aanwinst voor R'dam dan het restaurant waar Volkskranttrecensist Mac van Dinther afgelopen zaterdag over berichtte:
http://www.volkskrant.nl/(...)dig-mee-omgaat.dhtml
Ja, misschien waren het ook geen gewone citroenen, dat dacht ik later ook. Je hebt van die varianten met dikke schil, volgens mij maken ze daar ook sukade van. Of bergamot, ook zoiets. En dat ze daar iets mee hebben gedaan? En de suiker zijn vergeten? Ik weet het niet, maar kan me echt niet voorstellen dat iemand dit lekker zou vinden.quote:Op zondag 6 januari 2013 15:00 schreef Isabeau het volgende:
RobinOok, je schrijft over de citroencreme dat die bitter-zuur was en ik moest direct aan de citroenen denken die ik van de markt heb gehaald deze week. Die waren ook bijzonder bitter en ik kan me niet herinneren ooit zulke bittere citroenen te hebben gegeten. Misschien had de kok daar dezelfde scheepslading
Ik kan me wel vinden in zijn verhaal. Wij hebben er twee keer gegeten en ik was er ook niet zo van onder de indruk. Het idee is inderdaad leuk, maar de uitvoering is ruk. Het eten is er liefdeloos, dat is wat ik uiteindelijk bedacht heb. Gewoon niet erg de moeite waard en dan kun je inderdaad veel en veel beter ergens anders eten voor dat geld.quote:Op zondag 6 januari 2013 16:00 schreef golfer het volgende:
In ieder geval een betere aanwinst voor R'dam dan het restaurant waar Volkskranttrecensist Mac van Dinther afgelopen zaterdag over berichtte:
http://www.volkskrant.nl/(...)dig-mee-omgaat.dhtml
quote:Op zondag 6 januari 2013 14:28 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Restaurant
Restaurant De Jong
Waar
Raampoortstraat 38
3032AH Rotterdam
Wanneer
Afgelopen vrijdag
Wat at je
Zie foto en/of: mijn blogje, maar in het kort:
Konijn, slakken, parelgort, peterselie.
Heilbot, radicchio, coquille, zuurkool, kropsla.
Ree, jus, kastanje, kastanjepuree, boerenkool
Kaas. (toetje vergeet ik liever en is ook niet afgerekend )
Impressie
Leuk, gezellig restaurantje in de hippe Hofbogen onder het Hofpleinviaduct. Veel ruimte tussen de tafeltjes, mooi, hoog boogplafond. Moderne gerechten, relaxte bediening. Straks in de zomer vast een fijn terras.
Kosten
40 euro voor 4 gangenmenu met vlees/vis of 35 euro voor 4 gangenmenu zonder vlees/vis.
Bijpassende wijnen voor rond de 6 euro per glas.
Cijfer
9,2
klein statiefje? Bij de aldi hebben ze regelmatig een imitatie gorillapod in de aanbieding, heb ik in de auto liggen voor mijn videocameraquote:Op zondag 6 januari 2013 19:32 schreef RobinOok het volgende:
Wat lief dat je dat zegt, maar de foto's zijn juist helemaal niet zo mooi. Vandaar dat ik ze zo bij elkaar in een collage plak, dan valt het minder op. ;-)
Ik zit steeds vaker te denken dat ik toch echt eens moet leren om in schemerlicht te fotograferen, want zo met de flits, dat wordt nooit wat. Bovendien blijft het altijd een beetje genant om zo te flitsen in een restaurant....
Maar nogmaals, toch heel erg bedankt voor je compliment.
Ik ben nooit zo tevreden over onze foto's. Enkelen zijn dan wel ok, maar het blijft lastig.quote:Op zondag 6 januari 2013 19:32 schreef RobinOok het volgende:
Wat lief dat je dat zegt, maar de foto's zijn juist helemaal niet zo mooi. Vandaar dat ik ze zo bij elkaar in een collage plak, dan valt het minder op. ;-)
Ik zit steeds vaker te denken dat ik toch echt eens moet leren om in schemerlicht te fotograferen, want zo met de flits, dat wordt nooit wat. Bovendien blijft het altijd een beetje genant om zo te flitsen in een restaurant....
Maar nogmaals, toch heel erg bedankt voor je compliment.
Dat ziet er voor een vegetarisch menu goed uit zeg!quote:Op zondag 6 januari 2013 20:21 schreef rhubarb het volgende:
Restaurant
Restaurant Op de Tuin
Waar
Karel du Jardinstraat 47, Amsterdam (de Pijp)
Wanneer
3 januari
Wat at je
Ik had zelf het vegetarisch menu.
Voor: Rösti van aardpeer met koningsboleten, ricotta, gegrilde courgette en truffelmayonaise.
Hoofd: Roulade van Beemsterkaas en Emmentaler met groene asperges, schorseneren en dragonsaus
Na: Kantanje-chocoladeterrine met lapsang Souchoungthee en whisky-steranijssiroop
De meeste tafelgenoten kozen voor het onderstaande wildmenu.
Voor: Rilette van gans met crostini van rozijnenbrood, atjar van rode kool en specerijen-balsamicosiroop
Hoofd: Hertenbiefstuk met vlierbessensaus en tarte tatin van gecaramelliseerde witlof
Na: Mandarijnenparfait met glühweinsiroop.
Impressie
Helemaal vol op een doordeweekse avond in een leuke ambiance. Vriendelijke bediening, originele, lekkere gerechten.
Kosten
265 euro voor 7 personen.
Cijfer
9,5
Daar ga ik zaterdag eten ter ere van onze 7-jarige trouwdag!quote:Op woensdag 23 januari 2013 13:13 schreef Strychnos het volgende:
Restaurant:
HanTing
Waar:
Prinsestraat 33 Den Haag
Wanneer:
9 januari
Wat at je:
Chinese Kruiden Menu (5 gangen)
Amuse 1
Meringue van biet, soort kroepoek van vis en koekje met sesam? (Geen foto)
Amuse 2
Gemarineerde rauwe Zalm
[ afbeelding ]
Black Angus
Rauw – Spinazie – zeekwal – kamperfoelie – gedroogde chrysanten – mosselen
[ afbeelding ]
Zeebaars
Morilles – gedroogde mandarijnschil – zwarte oogbonen – walnoten – astragalus
[ afbeelding ]
Tongschar
Chinese bieslook – garnalen – coix zaad – cherokee roos – Chinese wortelknol
[ afbeelding ]
Lamsfilet
Rug filet- knoflook – Chinees zeewier – wortel – dogbane leaf – solomonszegel
[ afbeelding ]
Peer
Sorbet – peer – miserable – Chinese gele suiker – zilveroortjes – fritillaria
[ afbeelding ]
Afgesloten met Chinese thee en friandise.
Impressie:
Bij binnenkomst valt meteen op dat het interieur met zorg is ingericht.
Het restaurant bestaat uit eigenlijk 3 delen gescheiden door mooie houten scheidingspanelen met houtsnijwerk. Overal in het restaurant zijn Aziatisch elementen aangebracht zoals lampionnen en houtsnijwerk.
Het ontvangst was zeer hartelijk en ons werd bij binnenkomst een leuke cocktail met o.a. bubbelwijn en vlierbessen aangeboden. Zeer goede binnenkomer.
Mijn tafelgenoot en ik kozen voor het 5 gangen Chinese Kruiden Menu.
Hierbij wilde ik graag een wijnarrangement nuttigen, echter omdat dit menu bestaat uit "gezondheidsbevorderende" ingrediënten maakt alcohol hier geen deel van uit.
Dit werd door de sommelier zeer netjes opgelost door toch een aantal aansluitende wijnen uit te zoeken bij een aantal gerechten, chapeau hiervoor!
Over het eten ben ik in het algemeen zeer tevreden.
Aangezien wij er vroeg op de avond waren en het rustig was, lag het tempo van gerechten serveren hoog. Voor ons geen probleem aangezien we niet uren wilde tafelen.
Al de gerechten en individuele ingrediënten onthouden is voor mij geen doen.
Wat er voor mij bovenuit stak waren de Tongschar met schuim van garnalen en de Lamsfilet in combinatie met de zwartebonensaus en zeewier.
Als ik dan toch een aantal minputen of missers zou moeten noemen dan zijn het een paar kleine.
Het lamsfilet gerecht werd geserveerd met Pesto, en als iets niet Frans of Chinees...
Deze heb ik dan ook netjes ter zijde geschoven.
Ook vond ik men toch te voorzichtig met de Chinese ingrediënten, het had net wat meer in balans moeten zijn, nu was de verhouding Frans/Chinees meer 80/20.
Zou ik HanTing aanbevelen of nog een bezoek brengen? Volmondig; Ja!
Kosten
Menu ¤65 p.p totaal ¤168,50
Cijfer
8
In een traditionele pesto zitten geen olijven, dit was dus basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaan.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 03:34 schreef vats het volgende:
Als ik dan toch een aantal minputen of missers zou moeten noemen dan zijn het een paar kleine.
Het lamsfilet gerecht werd geserveerd met Pesto, en als iets niet Frans of Chinees...
Deze heb ik dan ook netjes ter zijde geschoven.
Ik woon hier in China, en we hebben wel zeker Pesto, of iets wat daar op lijkt, gehakte olijven met andere ingredienten wordt hier regelmatig gegeten, mensen gebruiken het zoals wij pesto gebruiken om een gerecht meer smaak te geven.
Fusion is sowieso moeilijk en schiet meestal zijn doel voorbij, het ziet er wel mooi verzorgd uit, mooie foto's ook.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:11 schreef Strychnos het volgende:
[..]
In een traditionele pesto zitten geen olijven, dit was dus basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaan.
Hoe dan ook ik associeer het niet met de Aziatische keuken en vond het misplaatst in het gerecht.
Maar schoof je het opzij omdat je het ook niet lekker vond of alleen omdat je het niet vond passen in de Aziatische keuken?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:11 schreef Strychnos het volgende:
[..]
In een traditionele pesto zitten geen olijven, dit was dus basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaan.
Hoe dan ook ik associeer het niet met de Aziatische keuken en vond het misplaatst in het gerecht.
Wij vonden de pesto gewoon net iets teveel van het goede, daarboven op lag ook nog een soort wakame salade.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Maar schoof je het opzij omdat je het ook niet lekker vond of alleen omdat je het niet vond passen in de Aziatische keuken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |