abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 5 januari 2013 @ 20:23:09 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_121204655
quote:
16s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 20:13 schreef Broertie het volgende:

Natuurlijk eet hij daar geregeld, is tenslotte 5 minuten rijden van zijn werk!
het is niet z'n werk...
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_121204901
quote:
13s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 13:08 schreef Muck het volgende:
Waar? Taverna Aphrodite in Doorn
Wanneer? Woensdag 2 januari 2013
Wat at je? Via Vakantieveilingen had mijn vriend een bon gewonnen om een 6-gangen tapas-menu te gaan eten bij Aphrodite. Ik zou eigenlijk niets aan mijn verjaardag doen, maar mijn virend had als verrassing gereserveerd.
We houden allebei van Grieks eten, dus waren erg benieuwd naar wat de kok ons te bieden had. Wat een verschrikking zeg :{
Gang 1: 2 pitabroodjes en een schaal met een bolletje tzatziki, en 2 bolletjes salade
Gang 2: 2 schalen met 4 stukjes tilapiafilet (2x2 cm) op 1 schaal waren ze licht gekruid, op de andere lagen ze in witte saus
Gang 3: 2 lapjes gegrild varkensvlees en een schaaltje met 5 blokjes kipfilet in kerriesuas
Vervolgens werden er twee schaaltje met vanille-ijs, slagroom uit een spuitbus en wat streepjes chocoladesaus voor ons neergezet. Er werd gevraagd of we nog koffie wilden en toen mijn vriend aangaf dat hij we verwachtten dat er nog een aantal gangen zouden volgen, werd hier lacherig op gereageerd.
Impressie? Lekker makkelijk mensen lokken op deze manier, maar ik verwacht niet dat er veel mensen terug gaan komen... Na de koffie werden we volkomen genegeerd en zijn we vertrokken.
Kosten? Geen idee, mijn vriend betaalde. Feit is dat elke cent er één teveel was
Cijfer? 2
Dat doet mij denken aan die keer dat we via Groupon een 'high tea' kochten, met dit als resultaat: http://www.vanwisse.nl/uit-eten/Franc-Nissen -O- :( :{w
  zondag 6 januari 2013 @ 14:28:23 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121228209


Restaurant
Restaurant De Jong

Waar
Raampoortstraat 38
3032AH Rotterdam

Wanneer
Afgelopen vrijdag

Wat at je
Zie foto en/of: mijn blogje, maar in het kort:
Konijn, slakken, parelgort, peterselie.
Heilbot, radicchio, coquille, zuurkool, kropsla.
Ree, jus, kastanje, kastanjepuree, boerenkool
Kaas. (toetje vergeet ik liever en is ook niet afgerekend ;) )

Impressie
Leuk, gezellig restaurantje in de hippe Hofbogen onder het Hofpleinviaduct. Veel ruimte tussen de tafeltjes, mooi, hoog boogplafond. Moderne gerechten, relaxte bediening. Straks in de zomer vast een fijn terras.

Kosten
40 euro voor 4 gangenmenu met vlees/vis of 35 euro voor 4 gangenmenu zonder vlees/vis.
Bijpassende wijnen voor rond de 6 euro per glas.

Cijfer
9,2
pi_121229095
Ziet er allemaal prima uit! Behalve dan het kaasplankje, wat een rommeltje.
pi_121229555
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 14:49 schreef bear87 het volgende:
Ziet er allemaal prima uit! Behalve dan het kaasplankje, wat een rommeltje.
En ik vond juist het kaasplankje leuk en origineel opgemaakt *) Smaken verschillen.

RobinOok, je schrijft over de citroencreme dat die bitter-zuur was en ik moest direct aan de citroenen denken die ik van de markt heb gehaald deze week. Die waren ook bijzonder bitter en ik kan me niet herinneren ooit zulke bittere citroenen te hebben gegeten. Misschien had de kok daar dezelfde scheepslading 8-) Het ziet er verder echt geweldig uit, mooie aanwinst voor Rotterdam!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 6 januari 2013 @ 15:07:35 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121229820
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 14:49 schreef bear87 het volgende:
Ziet er allemaal prima uit! Behalve dan het kaasplankje, wat een rommeltje.
Wij slaan tegenwoordig vaak de kaas en het dessert over, maar dit kaasplankje vond ik erg de moeite waard hoor. :Y
En vond het er ook niet verkeerd uit zien. Vond het tussen- en hoofdgerecht er wel een beetje lomp en zelfs onsmakelijk uitzien. Maar ook dat maakt me feitelijk niet uit, omdat het gewoon superlekker was en de smaken wel heel mooi combineerden. *O*

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 06-01-2013 15:13:53 ]
  zondag 6 januari 2013 @ 16:00:55 #107
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_121230057
In ieder geval een betere aanwinst voor R'dam dan het restaurant waar Volkskranttrecensist Mac van Dinther afgelopen zaterdag over berichtte:
http://www.volkskrant.nl/(...)dig-mee-omgaat.dhtml
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_121230474
quote:
14s.gif Op zondag 6 januari 2013 16:00 schreef golfer het volgende:
In ieder geval een betere aanwinst voor R'dam dan het restaurant waar Volkskranttrecensist Mac van Dinther afgelopen zaterdag over berichtte:
http://www.volkskrant.nl/(...)dig-mee-omgaat.dhtml
Zonde. -O- Had daar toch wel positieve verwachtingen van, maar na dit te hebben gelezen weet ik niet of ik er wel naartoe hoef...
pi_121230521
En Jim de Jong was al in Rotterdam en had al een flinke naam opgebouwd toen hij nog bij De Jonge de Jong zat (nu De Matroos en het Meisje). Aan Robins recensie te zien, maakt hij de hooggespannen verwachtingen waar. :Y
  zondag 6 januari 2013 @ 17:01:58 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121230555
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 15:00 schreef Isabeau het volgende:

RobinOok, je schrijft over de citroencreme dat die bitter-zuur was en ik moest direct aan de citroenen denken die ik van de markt heb gehaald deze week. Die waren ook bijzonder bitter en ik kan me niet herinneren ooit zulke bittere citroenen te hebben gegeten. Misschien had de kok daar dezelfde scheepslading 8-)
Ja, misschien waren het ook geen gewone citroenen, dat dacht ik later ook. Je hebt van die varianten met dikke schil, volgens mij maken ze daar ook sukade van. Of bergamot, ook zoiets. En dat ze daar iets mee hebben gedaan? En de suiker zijn vergeten? Ik weet het niet, maar kan me echt niet voorstellen dat iemand dit lekker zou vinden.

Gelukkig was de rest dus meer dan de moeite waard, dus ik neem zo'n misser voor lief. Altijd nog liever dan suf vanille-ijs met chocoladesaus of zo.
  zondag 6 januari 2013 @ 17:04:41 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121230671
quote:
14s.gif Op zondag 6 januari 2013 16:00 schreef golfer het volgende:
In ieder geval een betere aanwinst voor R'dam dan het restaurant waar Volkskranttrecensist Mac van Dinther afgelopen zaterdag over berichtte:
http://www.volkskrant.nl/(...)dig-mee-omgaat.dhtml
Ik kan me wel vinden in zijn verhaal. Wij hebben er twee keer gegeten en ik was er ook niet zo van onder de indruk. Het idee is inderdaad leuk, maar de uitvoering is ruk. Het eten is er liefdeloos, dat is wat ik uiteindelijk bedacht heb. Gewoon niet erg de moeite waard en dan kun je inderdaad veel en veel beter ergens anders eten voor dat geld.

Maar goed, ik heb ze nog niet opgegeven. Het kan nog best goedkomen. :-)
pi_121237183
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 14:28 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Restaurant
Restaurant De Jong

Waar
Raampoortstraat 38
3032AH Rotterdam

Wanneer
Afgelopen vrijdag

Wat at je
Zie foto en/of: mijn blogje, maar in het kort:
Konijn, slakken, parelgort, peterselie.
Heilbot, radicchio, coquille, zuurkool, kropsla.
Ree, jus, kastanje, kastanjepuree, boerenkool
Kaas. (toetje vergeet ik liever en is ook niet afgerekend ;) )

Impressie
Leuk, gezellig restaurantje in de hippe Hofbogen onder het Hofpleinviaduct. Veel ruimte tussen de tafeltjes, mooi, hoog boogplafond. Moderne gerechten, relaxte bediening. Straks in de zomer vast een fijn terras.

Kosten
40 euro voor 4 gangenmenu met vlees/vis of 35 euro voor 4 gangenmenu zonder vlees/vis.
Bijpassende wijnen voor rond de 6 euro per glas.

Cijfer
9,2
:9
Wat een mooie foto's _O_
  zondag 6 januari 2013 @ 19:32:17 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121237514
Wat lief dat je dat zegt, maar de foto's zijn juist helemaal niet zo mooi. Vandaar dat ik ze zo bij elkaar in een collage plak, dan valt het minder op. ;-)

Ik zit steeds vaker te denken dat ik toch echt eens moet leren om in schemerlicht te fotograferen, want zo met de flits, dat wordt nooit wat. Bovendien blijft het altijd een beetje genant om zo te flitsen in een restaurant....

Maar nogmaals, toch heel erg bedankt voor je compliment. :)
  zondag 6 januari 2013 @ 19:38:54 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121237883
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 19:32 schreef RobinOok het volgende:
Wat lief dat je dat zegt, maar de foto's zijn juist helemaal niet zo mooi. Vandaar dat ik ze zo bij elkaar in een collage plak, dan valt het minder op. ;-)

Ik zit steeds vaker te denken dat ik toch echt eens moet leren om in schemerlicht te fotograferen, want zo met de flits, dat wordt nooit wat. Bovendien blijft het altijd een beetje genant om zo te flitsen in een restaurant....

Maar nogmaals, toch heel erg bedankt voor je compliment. :)
klein statiefje? Bij de aldi hebben ze regelmatig een imitatie gorillapod in de aanbieding, heb ik in de auto liggen voor mijn videocamera
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 19:46:48 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121238309
Ja, die had ik en die beviel ook wel, thuis, maar voordat ik ermee leerde ook goed in restaurants te fotograferen brak het opzetstukdingetje af... :-(
pi_121240426


Restaurant
Restaurant Op de Tuin

Waar
Karel du Jardinstraat 47, Amsterdam (de Pijp)

Wanneer
3 januari

Wat at je
Ik had zelf het vegetarisch menu.
Voor: Rösti van aardpeer met koningsboleten, ricotta, gegrilde courgette en truffelmayonaise.
Hoofd: Roulade van Beemsterkaas en Emmentaler met groene asperges, schorseneren en dragonsaus
Na: Kantanje-chocoladeterrine met lapsang Souchoungthee en whisky-steranijssiroop

De meeste tafelgenoten kozen voor het onderstaande wildmenu.
Voor: Rilette van gans met crostini van rozijnenbrood, atjar van rode kool en specerijen-balsamicosiroop
Hoofd: Hertenbiefstuk met vlierbessensaus en tarte tatin van gecaramelliseerde witlof
Na: Mandarijnenparfait met glühweinsiroop.

Impressie
Helemaal vol op een doordeweekse avond in een leuke ambiance. Vriendelijke bediening, originele, lekkere gerechten.

Kosten
265 euro voor 7 personen.

Cijfer
9,5

[ Bericht 4% gewijzigd door rhubarb op 06-01-2013 20:48:28 ]
pi_121241771
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 19:32 schreef RobinOok het volgende:
Wat lief dat je dat zegt, maar de foto's zijn juist helemaal niet zo mooi. Vandaar dat ik ze zo bij elkaar in een collage plak, dan valt het minder op. ;-)

Ik zit steeds vaker te denken dat ik toch echt eens moet leren om in schemerlicht te fotograferen, want zo met de flits, dat wordt nooit wat. Bovendien blijft het altijd een beetje genant om zo te flitsen in een restaurant....

Maar nogmaals, toch heel erg bedankt voor je compliment. :)
Ik ben nooit zo tevreden over onze foto's. Enkelen zijn dan wel ok, maar het blijft lastig.
Ook omdat ik ook liever niet wil flitsen..
pi_121241834
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 20:21 schreef rhubarb het volgende:
Restaurant
Restaurant Op de Tuin

Waar
Karel du Jardinstraat 47, Amsterdam (de Pijp)

Wanneer
3 januari

Wat at je
Ik had zelf het vegetarisch menu.
Voor: Rösti van aardpeer met koningsboleten, ricotta, gegrilde courgette en truffelmayonaise.
Hoofd: Roulade van Beemsterkaas en Emmentaler met groene asperges, schorseneren en dragonsaus
Na: Kantanje-chocoladeterrine met lapsang Souchoungthee en whisky-steranijssiroop

De meeste tafelgenoten kozen voor het onderstaande wildmenu.
Voor: Rilette van gans met crostini van rozijnenbrood, atjar van rode kool en specerijen-balsamicosiroop
Hoofd: Hertenbiefstuk met vlierbessensaus en tarte tatin van gecaramelliseerde witlof
Na: Mandarijnenparfait met glühweinsiroop.

Impressie
Helemaal vol op een doordeweekse avond in een leuke ambiance. Vriendelijke bediening, originele, lekkere gerechten.

Kosten
265 euro voor 7 personen.

Cijfer
9,5
Dat ziet er voor een vegetarisch menu goed uit zeg!
  woensdag 23 januari 2013 @ 13:13:19 #119
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_121933695
Restaurant:
HanTing

Waar:
Prinsestraat 33 Den Haag

Wanneer:
9 januari

Wat at je:
Chinese Kruiden Menu (5 gangen)

Amuse 1
Meringue van biet, soort kroepoek van vis en koekje met sesam? (Geen foto)

Amuse 2
Gemarineerde rauwe Zalm

Black Angus
Rauw – Spinazie – zeekwal – kamperfoelie – gedroogde chrysanten – mosselen

Zeebaars
Morilles – gedroogde mandarijnschil – zwarte oogbonen – walnoten – astragalus

Tongschar
Chinese bieslook – garnalen – coix zaad – cherokee roos – Chinese wortelknol

Lamsfilet
Rug filet- knoflook – Chinees zeewier – wortel – dogbane leaf – solomonszegel

Peer
Sorbet – peer – miserable – Chinese gele suiker – zilveroortjes – fritillaria

Afgesloten met Chinese thee en friandise.

Impressie:
Bij binnenkomst valt meteen op dat het interieur met zorg is ingericht.
Het restaurant bestaat uit eigenlijk 3 delen gescheiden door mooie houten scheidingspanelen met houtsnijwerk. Overal in het restaurant zijn Aziatisch elementen aangebracht zoals lampionnen en houtsnijwerk.
Het ontvangst was zeer hartelijk en ons werd bij binnenkomst een leuke cocktail met o.a. bubbelwijn en vlierbessen aangeboden. Zeer goede binnenkomer.

Mijn tafelgenoot en ik kozen voor het 5 gangen Chinese Kruiden Menu.
Hierbij wilde ik graag een wijnarrangement nuttigen, echter omdat dit menu bestaat uit "gezondheidsbevorderende" ingrediënten maakt alcohol hier geen deel van uit.
Dit werd door de sommelier zeer netjes opgelost door toch een aantal aansluitende wijnen uit te zoeken bij een aantal gerechten, chapeau hiervoor!

Over het eten ben ik in het algemeen zeer tevreden.
Aangezien wij er vroeg op de avond waren en het rustig was, lag het tempo van gerechten serveren hoog. Voor ons geen probleem aangezien we niet uren wilde tafelen.

Al de gerechten en individuele ingrediënten onthouden is voor mij geen doen.
Wat er voor mij bovenuit stak waren de Tongschar met schuim van garnalen en de Lamsfilet in combinatie met de zwartebonensaus en zeewier.

Als ik dan toch een aantal minputen of missers zou moeten noemen dan zijn het een paar kleine.
Het lamsfilet gerecht werd geserveerd met Pesto, en als iets niet Frans of Chinees...
Deze heb ik dan ook netjes ter zijde geschoven.
Ook vond ik men toch te voorzichtig met de Chinese ingrediënten, het had net wat meer in balans moeten zijn, nu was de verhouding Frans/Chinees meer 80/20.
Zou ik HanTing aanbevelen of nog een bezoek brengen? Volmondig; Ja!

Kosten
Menu ¤65 p.p totaal ¤168,50

Cijfer
8

[ Bericht 0% gewijzigd door Strychnos op 23-01-2013 14:52:12 ]
  woensdag 23 januari 2013 @ 19:26:52 #120
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_121950014
D
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 13:13 schreef Strychnos het volgende:
Restaurant:
HanTing

Waar:
Prinsestraat 33 Den Haag

Wanneer:
9 januari

Wat at je:
Chinese Kruiden Menu (5 gangen)

Amuse 1
Meringue van biet, soort kroepoek van vis en koekje met sesam? (Geen foto)

Amuse 2
Gemarineerde rauwe Zalm
[ afbeelding ]

Black Angus
Rauw – Spinazie – zeekwal – kamperfoelie – gedroogde chrysanten – mosselen
[ afbeelding ]

Zeebaars
Morilles – gedroogde mandarijnschil – zwarte oogbonen – walnoten – astragalus
[ afbeelding ]

Tongschar
Chinese bieslook – garnalen – coix zaad – cherokee roos – Chinese wortelknol
[ afbeelding ]

Lamsfilet
Rug filet- knoflook – Chinees zeewier – wortel – dogbane leaf – solomonszegel
[ afbeelding ]

Peer
Sorbet – peer – miserable – Chinese gele suiker – zilveroortjes – fritillaria
[ afbeelding ]

Afgesloten met Chinese thee en friandise.

Impressie:
Bij binnenkomst valt meteen op dat het interieur met zorg is ingericht.
Het restaurant bestaat uit eigenlijk 3 delen gescheiden door mooie houten scheidingspanelen met houtsnijwerk. Overal in het restaurant zijn Aziatisch elementen aangebracht zoals lampionnen en houtsnijwerk.
Het ontvangst was zeer hartelijk en ons werd bij binnenkomst een leuke cocktail met o.a. bubbelwijn en vlierbessen aangeboden. Zeer goede binnenkomer.

Mijn tafelgenoot en ik kozen voor het 5 gangen Chinese Kruiden Menu.
Hierbij wilde ik graag een wijnarrangement nuttigen, echter omdat dit menu bestaat uit "gezondheidsbevorderende" ingrediënten maakt alcohol hier geen deel van uit.
Dit werd door de sommelier zeer netjes opgelost door toch een aantal aansluitende wijnen uit te zoeken bij een aantal gerechten, chapeau hiervoor!

Over het eten ben ik in het algemeen zeer tevreden.
Aangezien wij er vroeg op de avond waren en het rustig was, lag het tempo van gerechten serveren hoog. Voor ons geen probleem aangezien we niet uren wilde tafelen.

Al de gerechten en individuele ingrediënten onthouden is voor mij geen doen.
Wat er voor mij bovenuit stak waren de Tongschar met schuim van garnalen en de Lamsfilet in combinatie met de zwartebonensaus en zeewier.

Als ik dan toch een aantal minputen of missers zou moeten noemen dan zijn het een paar kleine.
Het lamsfilet gerecht werd geserveerd met Pesto, en als iets niet Frans of Chinees...
Deze heb ik dan ook netjes ter zijde geschoven.
Ook vond ik men toch te voorzichtig met de Chinese ingrediënten, het had net wat meer in balans moeten zijn, nu was de verhouding Frans/Chinees meer 80/20.
Zou ik HanTing aanbevelen of nog een bezoek brengen? Volmondig; Ja!

Kosten
Menu ¤65 p.p totaal ¤168,50

Cijfer
8
Daar ga ik zaterdag eten ter ere van onze 7-jarige trouwdag!
Mooie impressie van wat ik kan verwachten, top!
  vrijdag 25 januari 2013 @ 03:34:33 #121
269 vats
Live life to the max!
pi_122018031
Als ik dan toch een aantal minputen of missers zou moeten noemen dan zijn het een paar kleine.
Het lamsfilet gerecht werd geserveerd met Pesto, en als iets niet Frans of Chinees...
Deze heb ik dan ook netjes ter zijde geschoven.


Ik woon hier in China, en we hebben wel zeker Pesto, of iets wat daar op lijkt, gehakte olijven met andere ingredienten wordt hier regelmatig gegeten, mensen gebruiken het zoals wij pesto gebruiken om een gerecht meer smaak te geven.
  vrijdag 25 januari 2013 @ 12:11:19 #122
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_122024869
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 03:34 schreef vats het volgende:
Als ik dan toch een aantal minputen of missers zou moeten noemen dan zijn het een paar kleine.
Het lamsfilet gerecht werd geserveerd met Pesto, en als iets niet Frans of Chinees...
Deze heb ik dan ook netjes ter zijde geschoven.


Ik woon hier in China, en we hebben wel zeker Pesto, of iets wat daar op lijkt, gehakte olijven met andere ingredienten wordt hier regelmatig gegeten, mensen gebruiken het zoals wij pesto gebruiken om een gerecht meer smaak te geven.
In een traditionele pesto zitten geen olijven, dit was dus basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaan.

Hoe dan ook ik associeer het niet met de Aziatische keuken en vond het misplaatst in het gerecht.
  vrijdag 25 januari 2013 @ 12:23:36 #123
131800 Tarado
capô de fusca
pi_122025277
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 12:11 schreef Strychnos het volgende:

[..]

In een traditionele pesto zitten geen olijven, dit was dus basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaan.

Hoe dan ook ik associeer het niet met de Aziatische keuken en vond het misplaatst in het gerecht.
Fusion is sowieso moeilijk en schiet meestal zijn doel voorbij, het ziet er wel mooi verzorgd uit, mooie foto's ook.
pi_122026152
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 12:11 schreef Strychnos het volgende:

[..]

In een traditionele pesto zitten geen olijven, dit was dus basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaan.

Hoe dan ook ik associeer het niet met de Aziatische keuken en vond het misplaatst in het gerecht.
Maar schoof je het opzij omdat je het ook niet lekker vond of alleen omdat je het niet vond passen in de Aziatische keuken?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 25 januari 2013 @ 13:09:02 #125
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_122026813
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 12:52 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Maar schoof je het opzij omdat je het ook niet lekker vond of alleen omdat je het niet vond passen in de Aziatische keuken?
Wij vonden de pesto gewoon net iets teveel van het goede, daarboven op lag ook nog een soort wakame salade.
Het drukte de andere ingrediënten op het bord weg.

De pesto was voor de rest prima te eten overigens.
pi_122027408
Ah ok dat wordt wel teveel ja qua smaken.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 26 januari 2013 @ 21:45:46 #127
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_122088520
http://www.telegraaf.nl/b(...)n_foto_s_eten__.html

Gelukkig geldt dit nu nog voor New York!
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_122092916
Friet biefstuk.
Ура для россии
pi_122094461
quote:
99s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:45 schreef YskaFredriksson het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)n_foto_s_eten__.html

Gelukkig geldt dit nu nog voor New York!
-O-
  zaterdag 26 januari 2013 @ 23:34:03 #130
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_122094569
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 23:32 schreef Bluezz het volgende:

[..]

-O-
ja beetje jammer he! Maar ik zie jullie er ook niet voor aan dat je op je stoel gaat staan om een foto te maken!
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_122114387
Tails & Spirits in Amsterdam.
5 minuten lopen vanaf Amsterdam CS, verscholen in een zijstraatje. Pand uit 1555, prima cocktails en een chef die van moleculair koken houdt. Staat terecht gedeeld eerste op iens.nl
Aanrader :)
  zondag 27 januari 2013 @ 15:06:56 #132
116562 boertie
Zonder hoofdletter dus.
pi_122114728
Net een stokbrood Kaas/ui met ham wegegwerkt en nu een glas cassis. :Y)
Ohja, er staat ook nog een marmercake in de oven gaar te worden :9
R.I.P. kat. Ik was er toch best gek mee. ;(
  zondag 27 januari 2013 @ 15:54:57 #133
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_122117090
Oeps verkeerd topic
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_122117105
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 15:06 schreef boertie het volgende:
Net een stokbrood Kaas/ui met ham wegegwerkt en nu een glas cassis. :Y)
Ohja, er staat ook nog een marmercake in de oven gaar te worden :9
:?
  zondag 27 januari 2013 @ 16:40:39 #135
116562 boertie
Zonder hoofdletter dus.
pi_122119251
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 15:06 schreef boertie het volgende:
Net een stokbrood Kaas/ui met ham wegegwerkt en nu een glas cassis. :Y)
Ohja, er staat ook nog een marmercake in de oven gaar te worden :9
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 15:54 schreef uniekhoorn het volgende:
Oeps verkeerd topic
:@
R.I.P. kat. Ik was er toch best gek mee. ;(
pi_122126074
gisteren na een hele boel lovende recensies op iets te hebben gelezen besloten om bij "di sale" in amsterdam zuid te gaan eten.

om even kort door de bocht te gaan, damn wat was dat goed O+. nette zaak, professioneel personeel dat gastvrijheid tot een kunst verheft.

heerlijk gegeten. bij binnenkomst kregen we wat olijven en een broodje met een pittige paprikapate.vooraf sint jacobs schelpen met een pompoenmoesje, hoofdgerecht was hertenbiefstuk met aardappelflan en uitjes en paddestoelen in balsamico :9. als toetje carrotcake met kokosijs. het toetje was vrij basic, maar wel vers en lekker. de rest van de gangen waren werkelijk uitmuntend _O_.

al met al heerlijk gegeten en met zn tweeën, en incl wijn, water en koffie nog onder de honderd euro gebleven ook!

9/10 in zn prijscategorie, aanradertje

enige twee nadelen vonden wij de akoestiek van het pand (het galmt een beetje lijkt het) en de koffie die van een soort koffiepads werd gemaakt.

maar los daarvan, het eten is er geweldig :9
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_122126722
Klinkt heel super!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_122190671
Jammer dat ik geen foto's heb gemaakt, maar ik was vrijdag voor de derde keer bij Werck in Amsterdam. Ik ben echt fan van deze zaak. Lekker (en veel) eten, fijne ambiance en prettig personeel.

Vooraf had ik carpaccio. Lekker mals vlees, rucola, pijnboompitjes, truffelmayo, parmezaan. Gewoon goede carpaccio.

Als hoofd kipsaté. Zeer royaal; veel kip in satésaus, geserveerd in een steelpannetje, samen met rijst, atjar, grote stukken kroepoek en een grote puntzak frites.
Echt heerlijk, en veel. Vond het zonde om dingen te laten staan dus heb bijna alles opgegeten, maar ik heb wel wat atjar laten liggen, dat vond ik eerlijk gezegd ook niet heel bijzonder.

We zaten echt stampvol na afloop maar besloten toch voor een dessert te gaan. Dan wel iets lichts. Het werd ananascarpaccio: zeer dun gesneden ananas met munt, wat bosbessen en een bolletje heerlijk kokosijs. Verrassend en lekker fris.

Echt een zeer geslaagde tent. Zeer ruim, strak maar toch sfeervol, zeer netjes personeel en ruime porties voor een goede prijs (we waren met z'n tweeën 80 euro kwijt, allebei voor, hoofd en na, en drankjes).
Werck heeft een 9+ van Johannes van Dam gekregen, mooi cijfer en ik begrijp wel waarom.
pi_122220576
Waar?
Bij Umami op de Binnenrotte in Rotterdam :



Wanneer?
Afgelopen zaterdagmiddag

Wat at je?
Garnalen met allerlei garnituur, ossenhaas in zoetkleverige saus, flinke zeewiersalade, gestoofde paddestoelen + andere groenten, brood met knoflook- en steranijsolie, gebakken noedels. Dit alles volgens het shared dining-principe, dus een tafel vol bordjes. O+

Kosten?
Bizar weinig. EUR 16,90 voor twéé personen! :Y) (Er kwam nog groene thee en een biertje bij onze lunch platter, geen idee wat de drankjes kostten. )

Impressie?
Waanzinnig! Alle gerechtjes waren uitstekend op smaak en elk bord was zorgvuldig en fraai opgemaakt. En dat voor zo weinig geld! Het was qua hoeveelheid ook echt wel ruim genoeg.
We kwamen in het restaurant terecht na een tamelijk lovende recensie in de Volkskrant en er is geen woord van gelogen: mooie inrichting, supervriendelijk personeel (on-Nederlands joviaal! *) ) en ik heb eigenlijk nog nooit zo lekker buiten de deur gegeten voor zó weinig geld.
De kleine lunchkaart was al verrukkelijk, en ik vermoed dat we zeer rap een keer 's avonds terug zullen gaan voor een uitgebreider diner (zeven gerechten per persoon, voor EUR 19,95 _O_ )

Cijfer?
10 oO<

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 29-01-2013 18:28:00 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_122221518
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 17:47 schreef minilot het volgende:
Waar?
Bij Umami op de Binnenrotte in Rotterdam :

[ afbeelding ]

Wanneer?
Afgelopen zaterdagmiddag

Wat at je?
Garnalen met allerlei garnituur, ossenhaas in zoetkleverige saus, flinke zeewiersalade, gestoofde paddestoelen + andere groenten, brood met knoflook- en steranijsolie, gebakken noedels. Dit alles volgens het shared dining-principe, dus een tafel vol bordjes. O+

Kosten?
Bizar weinig. EUR 16,90 voor twéé personen! :Y) (Er kwam nog groene thee en een biertje bij onze lunch platter, geen idee wat de drankje kostten. )

Impressie?
Waanzinnig! Alle gerechtjes waren uitstekend op smaak en elk bord was zorgvuldig en fraai opgemaakt. En dat voor zo weinig geld! Het was qua hoeveelheid ook echt wel ruim genoeg.
We kwamen in het restaurant terecht na een tamelijk lovende recensie in de Volkskrant en er is geen woord van gelogen: mooie inrichting, supervriendelijk personeel (on-Nederlands joviaal! *) ) en ik heb nog nooit van mijn leven zó lekker buiten de deur gegeten voor zo weinig geld.
De kleine lunchkaart was al verrukkelijk, en ik vermoed dat we zeer rap een keer 's avonds terug zullen gaan voor een uitgebreider diner (zeven gerechten per persoon, voor EUR 19,95 _O_ )

Cijfer?
10 oO<
Ik ga daar ook eens heen nu :9 Klinkt goed zeg!
pi_122221970
Ook mij heb je overtuigd! Ben er al vaak langsgelopen, maar twijfelde nog, dacht dat het snackbar-achtig zou zijn. Ga er binnenkort naar toe!
  dinsdag 29 januari 2013 @ 18:25:19 #142
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_122222044
Ik wacht wel tot er een filiaal ervan in onze buurt geopend gaat worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_122222120
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 18:23 schreef Isegrim het volgende:
Ben er al vaak langsgelopen, maar twijfelde nog, dacht dat het snackbar-achtig zou zijn.
Dat dacht ik dus ook precies zo, tót aan het stukje in de Volkskrant. Ik las dat toevallig online, en de volgende dag ben ik meteen naar de Binnenrotte gehold! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_122222149
Ik had Van Dinther nog niet gelezen, maar als hij zo positief is, zal het ongetwijfeld heel ok zijn. :Y
pi_122223215
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 17:47 schreef minilot het volgende:
Waar?
Bij Umami op de Binnenrotte in Rotterdam :

[ afbeelding ]

Wanneer?
Afgelopen zaterdagmiddag

Wat at je?
Garnalen met allerlei garnituur, ossenhaas in zoetkleverige saus, flinke zeewiersalade, gestoofde paddestoelen + andere groenten, brood met knoflook- en steranijsolie, gebakken noedels. Dit alles volgens het shared dining-principe, dus een tafel vol bordjes. O+

Kosten?
Bizar weinig. EUR 16,90 voor twéé personen! :Y) (Er kwam nog groene thee en een biertje bij onze lunch platter, geen idee wat de drankjes kostten. )

Impressie?
Waanzinnig! Alle gerechtjes waren uitstekend op smaak en elk bord was zorgvuldig en fraai opgemaakt. En dat voor zo weinig geld! Het was qua hoeveelheid ook echt wel ruim genoeg.
We kwamen in het restaurant terecht na een tamelijk lovende recensie in de Volkskrant en er is geen woord van gelogen: mooie inrichting, supervriendelijk personeel (on-Nederlands joviaal! *) ) en ik heb eigenlijk nog nooit zo lekker buiten de deur gegeten voor zó weinig geld.
De kleine lunchkaart was al verrukkelijk, en ik vermoed dat we zeer rap een keer 's avonds terug zullen gaan voor een uitgebreider diner (zeven gerechten per persoon, voor EUR 19,95 _O_ )

Cijfer?
10 oO<
In Utrecht zit dit ook, op de Oude Gracht tegenover 't Rembrandt. Goed eten, en omdat er zoveel besteld mag worden per persoon kun je veel verschillende dingen proberen.

Belachelijk veel voor weinig geld inderdaad, ik denk telkens als ik er eet dat ik het concept verkeerd begrijp, maar het is gewoon veel en niet duur.

En dat terwijl dat niet ten koste van de kwaliteit gaat, het zijn geen sterrenwaardige schotels uiteraard maar zeker wel lekker.

Wat gezelligheid betreft laat het wel te wensen over ja, aan het plaatje van de Rotterdamse versie te zien is dat overal hetzelfde bij Umami. :{
  dinsdag 29 januari 2013 @ 19:00:06 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122223406
Sinds we een pup hebben gaan we niet meer uit eten...
:{
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 19:06:21 #147
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_122223694
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds we een pup hebben gaan we niet meer uit eten...
:{
En terecht. Dieren en kinderen horen niet in een restaurant. *)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_122223700
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds we een pup hebben gaan we niet meer uit eten...
:{
Komt wel weer tegen de tijd dat jullie hem alleen thuis kunnen laten. :)

Sinds mijn vrienden alleen naar all you can eat rotzooi willen ga ik niet meer uit eten.... :{
  dinsdag 29 januari 2013 @ 19:10:48 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122223870
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:06 schreef golfer het volgende:

[..]

En terecht. Dieren en kinderen horen niet in een restaurant. *)
Ik heb hem nu al zover dat ie op een kleedje of jas gaat liggen, stil is en er pas afkomt als hij toestemming krijgt.
Bedelen doet ie ook niet.
Van Matroos hond heb je minder last dan van kinderen.
Toch zal ik hem niet meenemen in een restaurant, want ben het principieel met je eens. Mee de kroeg in, ja, en terrasje en daar eten, ja.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 19:11:36 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122223893
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:06 schreef Molleman het volgende:

[..]

Komt wel weer tegen de tijd dat jullie hem alleen thuis kunnen laten. :)
Oh zeker, en thuis eten we sowieso beter dan in de meeste restaurants. Gingen toen we nog niet samenwoonden eten omdat we dan bij konden praten en geen gedoe hadden met koken enzo.
quote:
Sinds mijn vrienden alleen naar all you can eat rotzooi willen ga ik niet meer uit eten.... :{
Ga eens lekker in je eentje naar een echt goed restaurant en laat je helemaal verwennen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122223986
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga eens lekker in je eentje naar een echt goed restaurant en laat je helemaal verwennen.
Vind ik op een of andere manier toch nog een best grote stap. In mijn eentje in een restaurant gaan zitten. Zie eigenlijk nooit iemand in zijn eentje in een restaurant zitten. Of het moet in een snackbar zijn :P
  dinsdag 29 januari 2013 @ 19:16:09 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122224063
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:14 schreef Molleman het volgende:

[..]

Vind ik op een of andere manier toch nog een best grote stap. In mijn eentje in een restaurant gaan zitten. Zie eigenlijk nooit iemand in zijn eentje in een restaurant zitten. Of het moet in een snackbar zijn :P
Als ik zakelijk onderweg ben zit ik vrijwel altijd in mijn eentje te eten. Lekker met een krant erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122224212
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik zakelijk onderweg ben zit ik vrijwel altijd in mijn eentje te eten. Lekker met een krant erbij.
Toch maar eens over nadenken ;)
  dinsdag 29 januari 2013 @ 20:44:52 #154
63722 z80
I fink you freaky
pi_122229318
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:14 schreef Molleman het volgende:

[..]

Vind ik op een of andere manier toch nog een best grote stap. In mijn eentje in een restaurant gaan zitten. Zie eigenlijk nooit iemand in zijn eentje in een restaurant zitten. Of het moet in een snackbar zijn :P
ja en? jij gaat toch uit eten om eens lekker te genieten. worst wat een ander er van vind.
ik vind het wel leuk om tussen de gangen door te zien wat andere mensen doen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_122232770
Ik heb het wel eens gedaan; alleen uit eten. Mensen kijken een beetje raar naar je. :P
pi_122232824
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:33 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het wel eens gedaan; alleen uit eten. Mensen kijken een beetje raar naar je. :P
ik heb het ook wel eens gedaan, m'n kindle meegenomen. Schijt aan wat mensen denken hoor.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 29 januari 2013 @ 21:36:30 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122232988
In Beieren is het trouwens heerlijk gezellig, veel restaurants wordt aangeschoven aan grote tafels, hele leuke mensen leren kennen, goede gesprekken gehad.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122237503
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:33 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het wel eens gedaan; alleen uit eten. Mensen kijken een beetje raar naar je. :P
Zakelijk doe ik dat ook wel regelmatig, maar om op een vrijdag of zaterdag alleen te genieten van een culinair diner zie ik mijzelf ook niet zo snel doen..
pi_122238845
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:34 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik heb het ook wel eens gedaan, m'n kindle meegenomen. Schijt aan wat mensen denken hoor.
Ik zie nu pas dat er 'Kindle' staat, ik dacht 'kindje'. :')
pi_122239680
:D
pi_122242590
Ik ook een paar keer. Mensen keken me aan en kwamen zeggen dat ze het stoer vonden en dat ze t raar vonden dat ik alleen was (slijmalert) ):O
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_122244636
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2013 00:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ook een paar keer. Mensen keken me aan en kwamen zeggen dat ze het stoer vonden en dat ze t raar vonden dat ik alleen was (slijmalert) ):O
Toch raar dat mensen moeten komen melden dat ze het stoer vinden dat je in je eentje zit....
pi_122245280
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 07:21 schreef Molleman het volgende:

[..]

Toch raar dat mensen moeten komen melden dat ze het stoer vinden dat je in je eentje zit....
Ja ik moest vroeger eten tussen 2 dingen door in en eerst naar huis gaan had geen zin dus na 30 broodjes wilde ik ook eens iets anders. Niets raars aan vind ik zelf.
Dat gestaar hoeft van mij niet. Dan pas ga je je wel ongemakkelijk voelen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_123237286
Gisteren bij De Treeswijkhoeve** in Waalre geweest. Eerste keer in een sterrenrestaurant voor mij. Wat een culinair genot!

Het was een fantastische ervaring! Mooi ingericht, niet té formeel en niet te stijf personeel. Personeel was - zoals je van zo'n restaurant wel mag verwachten - attent.

En dan het eten. We kozen voor het viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement, maar door de vele amuses lijken dat er snel meer. Elke gerecht weer fantastische smaakcombinaties!

Gelukkig hebben we de foto's nog....


Borrelhapje 1. Speciaal tempuratomaatje met wasabi.


Borrelhapje 2: five spices kroepoek met artisjok butterscotch schuim.


Borrelhapje 3: broodje bapao met zuurkool en rookworst.


Amuse 1: Waldorfsalade maar dan net ff anders.


Amuse 2: Vitello tonnato en een kokkel en een mossel op Mexicaanse wijze.


Voorgerecht: hamachi met avocado, oester, komkommer, citrus, vinaigrette met mosterdzaad en cumbava olie.

Tussengerecht: kabeljauw met schuim van Genneper kaas en witlof. (foto doet het gerecht niet volledig recht)


Hoofdgerecht: entrecôte...


Tussengerecht: kaaskroketje


Nagerecht: kaasplankje! Zekerheidje bij ons als we gaan uit eten ;).


Erg lekkere dingen bij de koffie :)

De wijnen pasten heel goed de gerechten. De rode wijn bij het hoofdgerecht was ontzettend lekker :9. Helaas lieten ze de fles niet staan, dus ik weet niet méér dan dat ie uit 1999 kwam ;).

De Rothschild wijnen hebben we ff overgeslagen :+


Al met al een heel bijzondere ervaring!
  zaterdag 23 februari 2013 @ 13:20:41 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123237603
Welk menu was dat, en wat was je kwijt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 februari 2013 @ 13:58:55 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_123238689
Ziet er allemaal heel erg lekker uit, Roel_Jewel. :Y)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_123238748
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 13:08 schreef Roel_Jewel het volgende:
[ afbeelding ]
Erg lekkere dingen bij de koffie :)
Wat is die langwerpige bruine balk, die met het mes erop?
pi_123239582

Wat gebeurt hier precies in dat pannetje?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_123248418
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 14:01 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Wat is die langwerpige bruine balk, die met het mes erop?
Caramel met daarnaast een beetje zout. Erg lekkere combinatie :Y.
pi_123248437
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 13:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Welk menu was dat, en wat was je kwijt?
'Standaard' viergangenmenu. Kost 75 euro per persoon en 39 euro voor bijpassend wijnarragement.
pi_123248460
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 14:29 schreef Isabeau het volgende:
[ afbeelding ]
Wat gebeurt hier precies in dat pannetje?
Daar gebeurde niet zo heel veel. Waren twee kleine hapjes die op een plastic folie lagen waardoor ze lijken te zweven.
pi_123289456
net in een eetcafetje gegeten
eerst een garnalen coktail toen de sate
en nog een koffie

.
pi_123289917
quote:
99s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 18:53 schreef Roel_Jewel het volgende:

Daar gebeurde niet zo heel veel. Waren twee kleine hapjes die op een plastic folie lagen waardoor ze lijken te zweven.
Ah, nu snap ik het! Ik dacht al: ze lijken te zweven, maar dat kan natuurlijk niet. Opzet door restaurant geslaagd _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_123298032
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 13:08 schreef Roel_Jewel het volgende:
Gisteren bij De Treeswijkhoeve** in Waalre geweest. Eerste keer in een sterrenrestaurant voor mij. Wat een culinair genot!

Het was een fantastische ervaring! Mooi ingericht, niet té formeel en niet te stijf personeel. Personeel was - zoals je van zo'n restaurant wel mag verwachten - attent.

En dan het eten. We kozen voor het viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement, maar door de vele amuses lijken dat er snel meer. Elke gerecht weer fantastische smaakcombinaties!

Gelukkig hebben we de foto's nog....

[ afbeelding ]
Borrelhapje 1. Speciaal tempuratomaatje met wasabi.

[ afbeelding ]
Borrelhapje 2: five spices kroepoek met artisjok butterscotch schuim.

[ afbeelding ]
Borrelhapje 3: broodje bapao met zuurkool en rookworst.

[ afbeelding ]
Amuse 1: Waldorfsalade maar dan net ff anders.

[ afbeelding ]
Amuse 2: Vitello tonnato en een kokkel en een mossel op Mexicaanse wijze.

[ afbeelding ]
Voorgerecht: hamachi met avocado, oester, komkommer, citrus, vinaigrette met mosterdzaad en cumbava olie.

Tussengerecht: kabeljauw met schuim van Genneper kaas en witlof. (foto doet het gerecht niet volledig recht)

[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: entrecôte...

[ afbeelding ]
Tussengerecht: kaaskroketje

[ afbeelding ]
Nagerecht: kaasplankje! Zekerheidje bij ons als we gaan uit eten ;).

[ afbeelding ]
Erg lekkere dingen bij de koffie :)

De wijnen pasten heel goed de gerechten. De rode wijn bij het hoofdgerecht was ontzettend lekker :9. Helaas lieten ze de fles niet staan, dus ik weet niet méér dan dat ie uit 1999 kwam ;).

De Rothschild wijnen hebben we ff overgeslagen :+
[ afbeelding ]

Al met al een heel bijzondere ervaring!
wow...
pi_123301624
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 18:53 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

'Standaard' viergangenmenu. Kost 75 euro per persoon en 39 euro voor bijpassend wijnarragement.
Dat is een heel nette prijs voor wat ik daar geserveerd zie worden. ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_123303013
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 18:23 schreef arjan1212 het volgende:
net in een eetcafetje gegeten
eerst een garnalen coktail toen de sate
en nog een koffie

.
Gelukkig hebben we de foto's nog niet.
:P
pi_123303093
? hoezo gelukkig? whaah
pi_123303230
Honger door dit topic :'(
Bodybuilding #1
Hardlopen #2
  zondag 24 februari 2013 @ 22:32:12 #179
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_123304827
Horen lekkernijen bij de koffie wat jullie betreft standaard bij de prijs van de koffie of het menu net zoals je voor amuses niks extra's betaalt of kom je deze ook nog wel eens op de rekening tegen? Ik ben altijd wat terughoudend in het kiezen van bijvoorbeeld bonbons omdat het niet altijd duidelijk is. Evenzo voor het eigen plankje met lekkernijen dat op de foto's van Treeswijkhoeve staat. Aanraken is betalen of is dat een extraatje van het het huis?
  zondag 24 februari 2013 @ 23:07:59 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_123307173
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 22:32 schreef Coelho het volgende:
Horen lekkernijen bij de koffie wat jullie betreft standaard bij de prijs van de koffie of het menu net zoals je voor amuses niks extra's betaalt of kom je deze ook nog wel eens op de rekening tegen? Ik ben altijd wat terughoudend in het kiezen van bijvoorbeeld bonbons omdat het niet altijd duidelijk is. Evenzo voor het eigen plankje met lekkernijen dat op de foto's van Treeswijkhoeve staat. Aanraken is betalen of is dat een extraatje van het het huis?
Amuses en friandises horen bij een menu en daar behoor je niet extra voor bij te betalen (zit al gecalculeerd in de totaal menu-prijs).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_123309238
Dat hoort in de prijs te zitten. :Y Ik zou het niet acceptabel vinden om dat terug te vinden op de rekening; je krijgt het immers zonder dat je erom vraagt.

Net zo stom als dat je voor mayo apart moet betalen. :+ Of voor rijst bij de Chinees. :P
pi_123314455
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Dat hoort in de prijs te zitten. :Y Ik zou het niet acceptabel vinden om dat terug te vinden op de rekening; je krijgt het immers zonder dat je erom vraagt.

Net zo stom als dat je voor mayo apart moet betalen. :+ Of voor rijst bij de Chinees. :P
Uitzondering is de Restaurantweek. Daar heb ik er altijd apart voor moeten betalen. Maar het wordt dan wel elke keer netjes gevraagd. Voor de friandises dan. Amuses zijn ook daar inbegrepen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_123316010
Bij mijn weten worden de friandises geserveerd bij de koffie of thee. Zit er koffie of thee bij je menu, dan zijn de friandises inbegrepen. Bestel je koffie, dan krijg je automatisch friandises. Meestal ligt de koffie prijs dus niet tussen de 2,50-3,50 maar tussen de 5,00-7,50.

Ik heb ook weleens koffie besteld en de tafelgenoot niet. Ene restaurant krijg je dan een portie voor 1 persoon, andere restaurant maakte er 2 porties van. Anders was het zo zielig voor meneer :P

Volgens mij is het dus net zoals aperitief hapjes bij het aperitief horen. Als ik geen aperitief heb besteld, heb ik ze ook nog nooit gekregen. Amuses horen bij het menu.

Zit er trouwens heerlijk uit daar in Waalre!
  maandag 25 februari 2013 @ 09:47:39 #184
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_123316154
Ik heb eens 2x ¤12,75 teruggevonden op mijn rekening in een sterrenzaak voor 2 normale dubbele espresso's met zoetigheden plateau. Omdat ik niet exact op de hoogte was en ben van de normale gang van zaken in dat soort restaurants heb ik zonder onvertogen woord afgerekend. Had achteraf wel spijt dat ik voor dat geld slechts 2 bonbons op had en de rest had laten staan :{
pi_123317775
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 09:47 schreef Coelho het volgende:
Ik heb eens 2x ¤12,75 teruggevonden op mijn rekening in een sterrenzaak voor 2 normale dubbele espresso's met zoetigheden plateau. Omdat ik niet exact op de hoogte was en ben van de normale gang van zaken in dat soort restaurants heb ik zonder onvertogen woord afgerekend. Had achteraf wel spijt dat ik voor dat geld slechts 2 bonbons op had en de rest had laten staan :{
Haha, voor zo'n bedrag had ik ze toch mooi in een doosje laten stoppen en meegenomen. :D Maar er blijven bij mij nooit over, ik ben echt een chocolade- en zoetighedenmonster. :9
  vrijdag 1 maart 2013 @ 21:17:03 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_123516337
Waar: Ristorante Arcimboldo in Haarlem
Wanneer: 01-03-2013

Wat:
Afgaande op de over het algemeen goede beoordelingen op Iens en met gebruikmaking van onze Dinerjaarkaart (25% korting) met redelijk hoge verwachtingen naar deze voor ons nieuwe restaurant getogen. Restaurant Arcimboldo heeft tot doelstelling een eerlijke en gezonde keuken te presenteren. Waar ze kunnen, werken ze zoveel mogelijk met biologische producten.

We worden in deze, qua inrichting wat kille, aan een kantine lijkende zaak, ontvangen door de enige persoon in de bediening. Een nauwelijks Nederlands sprekende wat verlegen en stille, houterige man, die zwijgend onze jassen aanneemt en vervolgens ons ook zwijgend de menukaart overhandigd.
Na bestudering van de erg beperkte kaart besluiten we in eerste instantie alleen voor een voor- en hoofdgerecht te gaan en dan later te beslissen of we ook nog een dessert willen nemen.

Voorgerechten:

Bluezz besluit te gaan voor Gegrilde Roodlof met Gorgonzola.
Goed gegrild, maar de bittere uiteinden van de roodlof zaten er nog aan, dat was jammer.


Ik had gekozen voor carpaccio van zwaardvis.
4 plakjes platgeslagen zwaardvis besprenkeld met olie en balsamico, een paar lekkere olijven en helaas fantasieloos vergezeld door de eeuwige hoop rucola.


Hoofdgerecht:
B. nam de parelhoen en ik wilde de forelfilet. Na enige tijd wachten kwamen er 2 borden uit de keuken met compleet verkeerde gerechten (polenta en nog iets anders). Teruggestuurd met de mededeling dat wij dat niet besteld hadden. Het taalprobleem met de man in de bediening had dus ook in de communicatie met de keuken voor problemen gezorgd... ;)

Uiteindelijk na weer wat wachttijd kwam dan toch voor Bluezz haar parelhoen met een saus van granaatappel en blauwe bes.
Volgens B. een tranig ruikende ouwe taaie kip met teveel vlieguren. :{


Voor mij kwam vervolgens de in salieboter op de huid gebakken forelfilet.
Weer fantasielood vergezeld door exact hetzelfde garnituur als Bluezz had gekregen: 2 stukjes aardappel, een gegrild plakje courgette, een gegrild plakje aubergine, een gegrild stukje rode paprika en een vrijwel nog rauwe ( en dus niet snijdbare) waspeen.
De forelfilet was op zich goed gebakken en de salie en salieboter smaakvol. Alleen verwacht je niet als je een filet besteld om bijna elke hap een mond vol graten te hebben. :{


Als biologisch inhoudt dat het allemaal van matige en bedenkelijke kwaliteit is dan hoeft dat van ons nooit meer.
Voor ons genoeg redenen om ons niet verder aan een dessert te wagen en de espresso en limoncello lekker zelf thuis te nuttigen.
Uiteindelijk waren we inclusief elk 2 glaasjes witte huiswijn (Suave) met de 25 % korting toch nog 50 euro kwijt.

Prijs-kwaliteit: hooguit een 5.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 02-03-2013 01:04:06 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 1 maart 2013 @ 21:54:21 #187
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_123518095
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 21:17 schreef golfer het volgende:
Waar: Ristorante Arcimboldo in Haarlem
Wanneer: 01-03-2013

Wat:
Afgaande op de over het algemeen goede beoordelingen op Iens en met gebruikmaking van onze Dinerjaarkaart (25% korting) met redelijk hoge verwachtingen naar deze voor ons nieuwe restaurant getogen. Restaurant Arcimboldo heeft tot doelstelling een eerlijke en gezonde keuken te presenteren. Waar ze kunnen, werken ze zoveel mogelijk met biologische producten.

We worden in deze, qua inrichting wat kille, aan een kantine lijkende zaak, ontvangen door de enige persoon in de bediening. Een nauwelijks Nederlands sprekende wat verlegen en stille, houterige man, die zwijgend onze jassen aanneemt en vervolgens ons ook zwijgend de menukaart overhandigd.
Na bestudering van de erg beperkte kaart besluiten we in eerste instantie allen voor een voor- en hoofdgerecht te gaan en dan later te beslissen of we ook nog een dessert willen nemen.

Voorgerechten:

Bluezz besluit te gaan voor Gegrilde Roodlof met Gorgonzola.
Goed gegrild, maar de bittere uiteinden van de roodlof zaten er nog aan, dat was jammer.
[ afbeelding ]

Ik had gekozen voor carpaccio van zwaardvis.
4 plakjes platgeslagen zwaardvis besprenkeld met olie en balsamico, een paar lekkere olijven en helaas fantasieloos vergezeld door de eeuwige hoop rucola.
[ afbeelding ]

Hoofdgerecht:
B. nam de parelhoen en ik wilde de forelfilet. Na enige tijd wachten kwamen er 2 borden uit de keuken met compleet verkeerde gerechten (polenta en nog iets anders). Teruggestuurd met de mededeling dat wij dat niet besteld hadden. Het taalprobleem met de man in de bediening had dus ook in de communicatie met de keuken voor problemen gezorgd... ;)

Uiteindelijk na weer wat wachttijd kwam dan toch voor Bluezz haar parelhoen met een saus van granaatappel en blauwe bes.
Volgens B. een tranig ruikende ouwe taaie kip met teveel vlieguren. :{
[ afbeelding ]

Voor mij kwam vervolgens de in salieboter op de huid gebakken forelfilet.
Weer fantasielood vergezeld door exact dezelfde garnituur als Bluezz had gekregen: 2 stukjes aardappel, een gegrild plakje courgette, een gegrild plakje aubergine, een gegrild stukje rode paprika en een vrijwel nog rauwe ( en dus niet snijdbare) waspeen.
De forelfilet was op zich goed gebakken en de salie en salieboter smaakvol. Alleen verwacht je niet als je een filet besteld om bijna elke hap een mond vol graten te hebben. :{
[ afbeelding ]

Als biologisch inhoudt dat het allemaal van matige en bedenkelijke kwaliteit is dan hoeft dat van ons nooit meer.
Voor ons genoeg redenen om ons niet verder aan een dessert te wagen en de espresso en limoncello lekker zelf thuis te nuttigen.
Uiteindelijk waren we inclusief elk 2 glaasjes witte huiswijn (Suave) met de 25 % korting toch nog 50 euro kwijt.

Prijs-kwaliteit: hooguit een 5.
Zonde en jammer..

Ook een erg verouderde website met het kerstmenu en oudjaarsmenu...

Geen aanrader dus -O-
  vrijdag 1 maart 2013 @ 22:01:31 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123518502
Die drietalige kaart vind ik al verdacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123524972
Als ik dit zo lees neem ik wel genoegen met onze plaatselijke pizzaboeren :P
pi_123528336
Wat een deceptie zeg :o Heel erg jammer!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 19 maart 2013 @ 21:41:42 #191
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124269630
Waar: Librije's Zusje **, Zwolle.
Wanneer: dinsdag 19-3-2013
Wat: Gebruikmakend van een NS-Spoordeelarrangement (gratis treinreis en een 3-gangenlunch met wijnarragement) samen met vrienden het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant Librije's Zusje bezocht.

Het restaurant was tot 2004 gevangenis. Later werd daar een hotel van gemaakt. Het interieur is hip, er staan stoelen met de bij Therese Boer zo favoriete luipaardprint. De tafels zijn van doorzichtig plexiglas met daaronder de impressie van een rood tafelkleed. Toch worden gasten even aan de gevangenisperiode herinnerd, de gevangenisbel hangt er nog en een deel van de ramen heeft nog tralies. Ook heeft het gebouw een binnenplaats, waar vroeger de gevangenen werden gelucht en waar nu buiten geborreld of gegeten kan worden. Er groeien nu druiven en olijfbomen. De binnenplaats kan geheel overdekt worden.
De keuken is gestoeld op dezelfde principes als De Librije: alles dagvers, veel streekproducten en -gerechten.






We worden uiterst professioneel ontvangen en nadat er eerst een glaasje wijn door ons is genuttigd volgt al snel de eerste amuse: een eidooier met abrikozencrème.


Kort daarna volgen tegelijkertijd amuse2: een krakeling met piment geserveerd op een boomschors en amuse 3: zuurkool met spek op Zeeuws spek geserveerd.




Uiteraard kan heerlijk zelfgebakken brood, geserveerd in een soort leren mandje met daarbij geitenboter en bruine boter niet ontbreken:


Daarna volgt het voorgerecht.
Een tartaar van roodbontrund met piccalilly, gepofte rijstkorrels, een crest, kleine paddenstoelen en een soort milde wasabi-mayonaise.


Dit gerecht werd vergezeld door door hen zelf geproduceerde wijn met de naam Kus van Therese, gemaakt in Gelderland van de regentdruif.

Het hoofdgerecht was een gul, de zachtgegaarde rug van een jonge kabeljauw vergezeld door zwarte truffel met een overheerlijke jus van topinamboer (aardpeer).


Bij dit gerecht kregen wij een rode wijn geserveerd, een mooie volle rode wijn, een Vistamar Pinot Noir Sepia uit Chili.

Tenslotte volgde het dessert: IJs gemaakt van gingerale (gemberbier) met passievrucht en chocoladefeuilles.


Alle door ons genuttigde gerechten waren prachtig hoog op smaak en met name het visgerecht met de daarbij behorende jus van aardpeer was voor een elk van ons een hoogtepunt.
Moeiteloos werd ook rekening gehouden met de allergie en dieetwensen van onze vriendin en werden haar gerechten met kleine tweaks netjes aangepast.

Sfeer en bediening is correct en vriendelijk en het was geen enkel probleem om even de keuken in de lopen voor een praatje met de koks.




We hebben een geweldige middag gehad en Librije's Zusje is z'n 2 Michelinsterren meer dan waard!

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 19-03-2013 21:47:08 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124270795
Prachtige gerechten! Vooral het hoofdgerecht ziet er super uit. En gaaf dat ze dat voor zo'n goedkope prijs geven :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_124271901
mooie reportage golfer! en mooie gerechten :P
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_124272201
Het ziet er prachtig uit, maar wat een kitscherige bedoening zeg.
pi_124272861
Schitterende gerechten!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 22:42:19 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124273579
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:24 schreef Mint_Clansell het volgende:
Het ziet er prachtig uit, maar wat een kitscherige bedoening zeg.
Dat is nou eenmaal Therese Boer haar smaak en uiterlijk.
We kwamen Johnnie en Trees nog even tegen bij de ingang toen ze iets kwamen afleveren of regelen bij de receptie en de outfit van haar was ook weer helemaal ordi en over the top. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124274361
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is nou eenmaal Therese Boer haar smaak en uiterlijk.
We kwamen Johnnie en Trees nog even tegen bij de ingang toen ze iets kwamen afleveren of regelen bij de receptie en de outfit van haar was ook weer helemaal ordi en over the top. :')
Hoe verhoudt het zusje zich dan tot de Librije zelf ?
  dinsdag 19 maart 2013 @ 22:54:24 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124274460
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:52 schreef Cinderella_Man het volgende:

Hoe verhoudt het zusje zich dan tot de Librije zelf ?
Zusje is iets informeler. Verder wel dezelfde soort keuken. Ze serveren voornamelijk de succesnummers van de 'grote' Librije.
Het verschil tussen 2 of 3 michelinsterren is niet echt groot meer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124274613
Ik zat laatst naast ze bij de Bai Yok in Zwolle, Goed Thais restaurant vlakbij Librije's zusje.
Toen had ze ook echt een vreselijk outfit aan. _O-
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_124274687
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Zusje is iets informeler. Verder wel dezelfde soort keuken. Ze serveren voornamelijk de succesnummers van de 'grote' Librije.
Het verschil tussen 2 of 3 michelinsterren is niet echt groot meer.
Kanabaliseren ze elkaar dan niet, of is het prijsverschil ook niet groot dan ?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')