abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 29 januari 2013 @ 20:44:52 #154
63722 z80
I fink you freaky
pi_122229318
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:14 schreef Molleman het volgende:

[..]

Vind ik op een of andere manier toch nog een best grote stap. In mijn eentje in een restaurant gaan zitten. Zie eigenlijk nooit iemand in zijn eentje in een restaurant zitten. Of het moet in een snackbar zijn :P
ja en? jij gaat toch uit eten om eens lekker te genieten. worst wat een ander er van vind.
ik vind het wel leuk om tussen de gangen door te zien wat andere mensen doen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_122232770
Ik heb het wel eens gedaan; alleen uit eten. Mensen kijken een beetje raar naar je. :P
pi_122232824
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:33 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het wel eens gedaan; alleen uit eten. Mensen kijken een beetje raar naar je. :P
ik heb het ook wel eens gedaan, m'n kindle meegenomen. Schijt aan wat mensen denken hoor.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 29 januari 2013 @ 21:36:30 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122232988
In Beieren is het trouwens heerlijk gezellig, veel restaurants wordt aangeschoven aan grote tafels, hele leuke mensen leren kennen, goede gesprekken gehad.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122237503
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:33 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het wel eens gedaan; alleen uit eten. Mensen kijken een beetje raar naar je. :P
Zakelijk doe ik dat ook wel regelmatig, maar om op een vrijdag of zaterdag alleen te genieten van een culinair diner zie ik mijzelf ook niet zo snel doen..
pi_122238845
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:34 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik heb het ook wel eens gedaan, m'n kindle meegenomen. Schijt aan wat mensen denken hoor.
Ik zie nu pas dat er 'Kindle' staat, ik dacht 'kindje'. :')
pi_122239680
:D
pi_122242590
Ik ook een paar keer. Mensen keken me aan en kwamen zeggen dat ze het stoer vonden en dat ze t raar vonden dat ik alleen was (slijmalert) ):O
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_122244636
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2013 00:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ook een paar keer. Mensen keken me aan en kwamen zeggen dat ze het stoer vonden en dat ze t raar vonden dat ik alleen was (slijmalert) ):O
Toch raar dat mensen moeten komen melden dat ze het stoer vinden dat je in je eentje zit....
pi_122245280
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 07:21 schreef Molleman het volgende:

[..]

Toch raar dat mensen moeten komen melden dat ze het stoer vinden dat je in je eentje zit....
Ja ik moest vroeger eten tussen 2 dingen door in en eerst naar huis gaan had geen zin dus na 30 broodjes wilde ik ook eens iets anders. Niets raars aan vind ik zelf.
Dat gestaar hoeft van mij niet. Dan pas ga je je wel ongemakkelijk voelen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_123237286
Gisteren bij De Treeswijkhoeve** in Waalre geweest. Eerste keer in een sterrenrestaurant voor mij. Wat een culinair genot!

Het was een fantastische ervaring! Mooi ingericht, niet té formeel en niet te stijf personeel. Personeel was - zoals je van zo'n restaurant wel mag verwachten - attent.

En dan het eten. We kozen voor het viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement, maar door de vele amuses lijken dat er snel meer. Elke gerecht weer fantastische smaakcombinaties!

Gelukkig hebben we de foto's nog....


Borrelhapje 1. Speciaal tempuratomaatje met wasabi.


Borrelhapje 2: five spices kroepoek met artisjok butterscotch schuim.


Borrelhapje 3: broodje bapao met zuurkool en rookworst.


Amuse 1: Waldorfsalade maar dan net ff anders.


Amuse 2: Vitello tonnato en een kokkel en een mossel op Mexicaanse wijze.


Voorgerecht: hamachi met avocado, oester, komkommer, citrus, vinaigrette met mosterdzaad en cumbava olie.

Tussengerecht: kabeljauw met schuim van Genneper kaas en witlof. (foto doet het gerecht niet volledig recht)


Hoofdgerecht: entrecôte...


Tussengerecht: kaaskroketje


Nagerecht: kaasplankje! Zekerheidje bij ons als we gaan uit eten ;).


Erg lekkere dingen bij de koffie :)

De wijnen pasten heel goed de gerechten. De rode wijn bij het hoofdgerecht was ontzettend lekker :9. Helaas lieten ze de fles niet staan, dus ik weet niet méér dan dat ie uit 1999 kwam ;).

De Rothschild wijnen hebben we ff overgeslagen :+


Al met al een heel bijzondere ervaring!
  zaterdag 23 februari 2013 @ 13:20:41 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123237603
Welk menu was dat, en wat was je kwijt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 februari 2013 @ 13:58:55 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_123238689
Ziet er allemaal heel erg lekker uit, Roel_Jewel. :Y)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_123238748
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 13:08 schreef Roel_Jewel het volgende:
[ afbeelding ]
Erg lekkere dingen bij de koffie :)
Wat is die langwerpige bruine balk, die met het mes erop?
pi_123239582

Wat gebeurt hier precies in dat pannetje?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_123248418
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 14:01 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Wat is die langwerpige bruine balk, die met het mes erop?
Caramel met daarnaast een beetje zout. Erg lekkere combinatie :Y.
pi_123248437
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 13:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Welk menu was dat, en wat was je kwijt?
'Standaard' viergangenmenu. Kost 75 euro per persoon en 39 euro voor bijpassend wijnarragement.
pi_123248460
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 14:29 schreef Isabeau het volgende:
[ afbeelding ]
Wat gebeurt hier precies in dat pannetje?
Daar gebeurde niet zo heel veel. Waren twee kleine hapjes die op een plastic folie lagen waardoor ze lijken te zweven.
pi_123289456
net in een eetcafetje gegeten
eerst een garnalen coktail toen de sate
en nog een koffie

.
pi_123289917
quote:
99s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 18:53 schreef Roel_Jewel het volgende:

Daar gebeurde niet zo heel veel. Waren twee kleine hapjes die op een plastic folie lagen waardoor ze lijken te zweven.
Ah, nu snap ik het! Ik dacht al: ze lijken te zweven, maar dat kan natuurlijk niet. Opzet door restaurant geslaagd _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_123298032
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 13:08 schreef Roel_Jewel het volgende:
Gisteren bij De Treeswijkhoeve** in Waalre geweest. Eerste keer in een sterrenrestaurant voor mij. Wat een culinair genot!

Het was een fantastische ervaring! Mooi ingericht, niet té formeel en niet te stijf personeel. Personeel was - zoals je van zo'n restaurant wel mag verwachten - attent.

En dan het eten. We kozen voor het viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement, maar door de vele amuses lijken dat er snel meer. Elke gerecht weer fantastische smaakcombinaties!

Gelukkig hebben we de foto's nog....

[ afbeelding ]
Borrelhapje 1. Speciaal tempuratomaatje met wasabi.

[ afbeelding ]
Borrelhapje 2: five spices kroepoek met artisjok butterscotch schuim.

[ afbeelding ]
Borrelhapje 3: broodje bapao met zuurkool en rookworst.

[ afbeelding ]
Amuse 1: Waldorfsalade maar dan net ff anders.

[ afbeelding ]
Amuse 2: Vitello tonnato en een kokkel en een mossel op Mexicaanse wijze.

[ afbeelding ]
Voorgerecht: hamachi met avocado, oester, komkommer, citrus, vinaigrette met mosterdzaad en cumbava olie.

Tussengerecht: kabeljauw met schuim van Genneper kaas en witlof. (foto doet het gerecht niet volledig recht)

[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: entrecôte...

[ afbeelding ]
Tussengerecht: kaaskroketje

[ afbeelding ]
Nagerecht: kaasplankje! Zekerheidje bij ons als we gaan uit eten ;).

[ afbeelding ]
Erg lekkere dingen bij de koffie :)

De wijnen pasten heel goed de gerechten. De rode wijn bij het hoofdgerecht was ontzettend lekker :9. Helaas lieten ze de fles niet staan, dus ik weet niet méér dan dat ie uit 1999 kwam ;).

De Rothschild wijnen hebben we ff overgeslagen :+
[ afbeelding ]

Al met al een heel bijzondere ervaring!
wow...
pi_123301624
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 18:53 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

'Standaard' viergangenmenu. Kost 75 euro per persoon en 39 euro voor bijpassend wijnarragement.
Dat is een heel nette prijs voor wat ik daar geserveerd zie worden. ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_123303013
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 18:23 schreef arjan1212 het volgende:
net in een eetcafetje gegeten
eerst een garnalen coktail toen de sate
en nog een koffie

.
Gelukkig hebben we de foto's nog niet.
:P
pi_123303093
? hoezo gelukkig? whaah
pi_123303230
Honger door dit topic :'(
Bodybuilding #1
Hardlopen #2
  zondag 24 februari 2013 @ 22:32:12 #179
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_123304827
Horen lekkernijen bij de koffie wat jullie betreft standaard bij de prijs van de koffie of het menu net zoals je voor amuses niks extra's betaalt of kom je deze ook nog wel eens op de rekening tegen? Ik ben altijd wat terughoudend in het kiezen van bijvoorbeeld bonbons omdat het niet altijd duidelijk is. Evenzo voor het eigen plankje met lekkernijen dat op de foto's van Treeswijkhoeve staat. Aanraken is betalen of is dat een extraatje van het het huis?
  zondag 24 februari 2013 @ 23:07:59 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_123307173
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 22:32 schreef Coelho het volgende:
Horen lekkernijen bij de koffie wat jullie betreft standaard bij de prijs van de koffie of het menu net zoals je voor amuses niks extra's betaalt of kom je deze ook nog wel eens op de rekening tegen? Ik ben altijd wat terughoudend in het kiezen van bijvoorbeeld bonbons omdat het niet altijd duidelijk is. Evenzo voor het eigen plankje met lekkernijen dat op de foto's van Treeswijkhoeve staat. Aanraken is betalen of is dat een extraatje van het het huis?
Amuses en friandises horen bij een menu en daar behoor je niet extra voor bij te betalen (zit al gecalculeerd in de totaal menu-prijs).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_123309238
Dat hoort in de prijs te zitten. :Y Ik zou het niet acceptabel vinden om dat terug te vinden op de rekening; je krijgt het immers zonder dat je erom vraagt.

Net zo stom als dat je voor mayo apart moet betalen. :+ Of voor rijst bij de Chinees. :P
pi_123314455
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Dat hoort in de prijs te zitten. :Y Ik zou het niet acceptabel vinden om dat terug te vinden op de rekening; je krijgt het immers zonder dat je erom vraagt.

Net zo stom als dat je voor mayo apart moet betalen. :+ Of voor rijst bij de Chinees. :P
Uitzondering is de Restaurantweek. Daar heb ik er altijd apart voor moeten betalen. Maar het wordt dan wel elke keer netjes gevraagd. Voor de friandises dan. Amuses zijn ook daar inbegrepen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_123316010
Bij mijn weten worden de friandises geserveerd bij de koffie of thee. Zit er koffie of thee bij je menu, dan zijn de friandises inbegrepen. Bestel je koffie, dan krijg je automatisch friandises. Meestal ligt de koffie prijs dus niet tussen de 2,50-3,50 maar tussen de 5,00-7,50.

Ik heb ook weleens koffie besteld en de tafelgenoot niet. Ene restaurant krijg je dan een portie voor 1 persoon, andere restaurant maakte er 2 porties van. Anders was het zo zielig voor meneer :P

Volgens mij is het dus net zoals aperitief hapjes bij het aperitief horen. Als ik geen aperitief heb besteld, heb ik ze ook nog nooit gekregen. Amuses horen bij het menu.

Zit er trouwens heerlijk uit daar in Waalre!
  maandag 25 februari 2013 @ 09:47:39 #184
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_123316154
Ik heb eens 2x ¤12,75 teruggevonden op mijn rekening in een sterrenzaak voor 2 normale dubbele espresso's met zoetigheden plateau. Omdat ik niet exact op de hoogte was en ben van de normale gang van zaken in dat soort restaurants heb ik zonder onvertogen woord afgerekend. Had achteraf wel spijt dat ik voor dat geld slechts 2 bonbons op had en de rest had laten staan :{
pi_123317775
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 09:47 schreef Coelho het volgende:
Ik heb eens 2x ¤12,75 teruggevonden op mijn rekening in een sterrenzaak voor 2 normale dubbele espresso's met zoetigheden plateau. Omdat ik niet exact op de hoogte was en ben van de normale gang van zaken in dat soort restaurants heb ik zonder onvertogen woord afgerekend. Had achteraf wel spijt dat ik voor dat geld slechts 2 bonbons op had en de rest had laten staan :{
Haha, voor zo'n bedrag had ik ze toch mooi in een doosje laten stoppen en meegenomen. :D Maar er blijven bij mij nooit over, ik ben echt een chocolade- en zoetighedenmonster. :9
  vrijdag 1 maart 2013 @ 21:17:03 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_123516337
Waar: Ristorante Arcimboldo in Haarlem
Wanneer: 01-03-2013

Wat:
Afgaande op de over het algemeen goede beoordelingen op Iens en met gebruikmaking van onze Dinerjaarkaart (25% korting) met redelijk hoge verwachtingen naar deze voor ons nieuwe restaurant getogen. Restaurant Arcimboldo heeft tot doelstelling een eerlijke en gezonde keuken te presenteren. Waar ze kunnen, werken ze zoveel mogelijk met biologische producten.

We worden in deze, qua inrichting wat kille, aan een kantine lijkende zaak, ontvangen door de enige persoon in de bediening. Een nauwelijks Nederlands sprekende wat verlegen en stille, houterige man, die zwijgend onze jassen aanneemt en vervolgens ons ook zwijgend de menukaart overhandigd.
Na bestudering van de erg beperkte kaart besluiten we in eerste instantie alleen voor een voor- en hoofdgerecht te gaan en dan later te beslissen of we ook nog een dessert willen nemen.

Voorgerechten:

Bluezz besluit te gaan voor Gegrilde Roodlof met Gorgonzola.
Goed gegrild, maar de bittere uiteinden van de roodlof zaten er nog aan, dat was jammer.


Ik had gekozen voor carpaccio van zwaardvis.
4 plakjes platgeslagen zwaardvis besprenkeld met olie en balsamico, een paar lekkere olijven en helaas fantasieloos vergezeld door de eeuwige hoop rucola.


Hoofdgerecht:
B. nam de parelhoen en ik wilde de forelfilet. Na enige tijd wachten kwamen er 2 borden uit de keuken met compleet verkeerde gerechten (polenta en nog iets anders). Teruggestuurd met de mededeling dat wij dat niet besteld hadden. Het taalprobleem met de man in de bediening had dus ook in de communicatie met de keuken voor problemen gezorgd... ;)

Uiteindelijk na weer wat wachttijd kwam dan toch voor Bluezz haar parelhoen met een saus van granaatappel en blauwe bes.
Volgens B. een tranig ruikende ouwe taaie kip met teveel vlieguren. :{


Voor mij kwam vervolgens de in salieboter op de huid gebakken forelfilet.
Weer fantasielood vergezeld door exact hetzelfde garnituur als Bluezz had gekregen: 2 stukjes aardappel, een gegrild plakje courgette, een gegrild plakje aubergine, een gegrild stukje rode paprika en een vrijwel nog rauwe ( en dus niet snijdbare) waspeen.
De forelfilet was op zich goed gebakken en de salie en salieboter smaakvol. Alleen verwacht je niet als je een filet besteld om bijna elke hap een mond vol graten te hebben. :{


Als biologisch inhoudt dat het allemaal van matige en bedenkelijke kwaliteit is dan hoeft dat van ons nooit meer.
Voor ons genoeg redenen om ons niet verder aan een dessert te wagen en de espresso en limoncello lekker zelf thuis te nuttigen.
Uiteindelijk waren we inclusief elk 2 glaasjes witte huiswijn (Suave) met de 25 % korting toch nog 50 euro kwijt.

Prijs-kwaliteit: hooguit een 5.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 02-03-2013 01:04:06 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 1 maart 2013 @ 21:54:21 #187
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_123518095
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 21:17 schreef golfer het volgende:
Waar: Ristorante Arcimboldo in Haarlem
Wanneer: 01-03-2013

Wat:
Afgaande op de over het algemeen goede beoordelingen op Iens en met gebruikmaking van onze Dinerjaarkaart (25% korting) met redelijk hoge verwachtingen naar deze voor ons nieuwe restaurant getogen. Restaurant Arcimboldo heeft tot doelstelling een eerlijke en gezonde keuken te presenteren. Waar ze kunnen, werken ze zoveel mogelijk met biologische producten.

We worden in deze, qua inrichting wat kille, aan een kantine lijkende zaak, ontvangen door de enige persoon in de bediening. Een nauwelijks Nederlands sprekende wat verlegen en stille, houterige man, die zwijgend onze jassen aanneemt en vervolgens ons ook zwijgend de menukaart overhandigd.
Na bestudering van de erg beperkte kaart besluiten we in eerste instantie allen voor een voor- en hoofdgerecht te gaan en dan later te beslissen of we ook nog een dessert willen nemen.

Voorgerechten:

Bluezz besluit te gaan voor Gegrilde Roodlof met Gorgonzola.
Goed gegrild, maar de bittere uiteinden van de roodlof zaten er nog aan, dat was jammer.
[ afbeelding ]

Ik had gekozen voor carpaccio van zwaardvis.
4 plakjes platgeslagen zwaardvis besprenkeld met olie en balsamico, een paar lekkere olijven en helaas fantasieloos vergezeld door de eeuwige hoop rucola.
[ afbeelding ]

Hoofdgerecht:
B. nam de parelhoen en ik wilde de forelfilet. Na enige tijd wachten kwamen er 2 borden uit de keuken met compleet verkeerde gerechten (polenta en nog iets anders). Teruggestuurd met de mededeling dat wij dat niet besteld hadden. Het taalprobleem met de man in de bediening had dus ook in de communicatie met de keuken voor problemen gezorgd... ;)

Uiteindelijk na weer wat wachttijd kwam dan toch voor Bluezz haar parelhoen met een saus van granaatappel en blauwe bes.
Volgens B. een tranig ruikende ouwe taaie kip met teveel vlieguren. :{
[ afbeelding ]

Voor mij kwam vervolgens de in salieboter op de huid gebakken forelfilet.
Weer fantasielood vergezeld door exact dezelfde garnituur als Bluezz had gekregen: 2 stukjes aardappel, een gegrild plakje courgette, een gegrild plakje aubergine, een gegrild stukje rode paprika en een vrijwel nog rauwe ( en dus niet snijdbare) waspeen.
De forelfilet was op zich goed gebakken en de salie en salieboter smaakvol. Alleen verwacht je niet als je een filet besteld om bijna elke hap een mond vol graten te hebben. :{
[ afbeelding ]

Als biologisch inhoudt dat het allemaal van matige en bedenkelijke kwaliteit is dan hoeft dat van ons nooit meer.
Voor ons genoeg redenen om ons niet verder aan een dessert te wagen en de espresso en limoncello lekker zelf thuis te nuttigen.
Uiteindelijk waren we inclusief elk 2 glaasjes witte huiswijn (Suave) met de 25 % korting toch nog 50 euro kwijt.

Prijs-kwaliteit: hooguit een 5.
Zonde en jammer..

Ook een erg verouderde website met het kerstmenu en oudjaarsmenu...

Geen aanrader dus -O-
  vrijdag 1 maart 2013 @ 22:01:31 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123518502
Die drietalige kaart vind ik al verdacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123524972
Als ik dit zo lees neem ik wel genoegen met onze plaatselijke pizzaboeren :P
pi_123528336
Wat een deceptie zeg :o Heel erg jammer!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 19 maart 2013 @ 21:41:42 #191
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124269630
Waar: Librije's Zusje **, Zwolle.
Wanneer: dinsdag 19-3-2013
Wat: Gebruikmakend van een NS-Spoordeelarrangement (gratis treinreis en een 3-gangenlunch met wijnarragement) samen met vrienden het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant Librije's Zusje bezocht.

Het restaurant was tot 2004 gevangenis. Later werd daar een hotel van gemaakt. Het interieur is hip, er staan stoelen met de bij Therese Boer zo favoriete luipaardprint. De tafels zijn van doorzichtig plexiglas met daaronder de impressie van een rood tafelkleed. Toch worden gasten even aan de gevangenisperiode herinnerd, de gevangenisbel hangt er nog en een deel van de ramen heeft nog tralies. Ook heeft het gebouw een binnenplaats, waar vroeger de gevangenen werden gelucht en waar nu buiten geborreld of gegeten kan worden. Er groeien nu druiven en olijfbomen. De binnenplaats kan geheel overdekt worden.
De keuken is gestoeld op dezelfde principes als De Librije: alles dagvers, veel streekproducten en -gerechten.






We worden uiterst professioneel ontvangen en nadat er eerst een glaasje wijn door ons is genuttigd volgt al snel de eerste amuse: een eidooier met abrikozencrème.


Kort daarna volgen tegelijkertijd amuse2: een krakeling met piment geserveerd op een boomschors en amuse 3: zuurkool met spek op Zeeuws spek geserveerd.




Uiteraard kan heerlijk zelfgebakken brood, geserveerd in een soort leren mandje met daarbij geitenboter en bruine boter niet ontbreken:


Daarna volgt het voorgerecht.
Een tartaar van roodbontrund met piccalilly, gepofte rijstkorrels, een crest, kleine paddenstoelen en een soort milde wasabi-mayonaise.


Dit gerecht werd vergezeld door door hen zelf geproduceerde wijn met de naam Kus van Therese, gemaakt in Gelderland van de regentdruif.

Het hoofdgerecht was een gul, de zachtgegaarde rug van een jonge kabeljauw vergezeld door zwarte truffel met een overheerlijke jus van topinamboer (aardpeer).


Bij dit gerecht kregen wij een rode wijn geserveerd, een mooie volle rode wijn, een Vistamar Pinot Noir Sepia uit Chili.

Tenslotte volgde het dessert: IJs gemaakt van gingerale (gemberbier) met passievrucht en chocoladefeuilles.


Alle door ons genuttigde gerechten waren prachtig hoog op smaak en met name het visgerecht met de daarbij behorende jus van aardpeer was voor een elk van ons een hoogtepunt.
Moeiteloos werd ook rekening gehouden met de allergie en dieetwensen van onze vriendin en werden haar gerechten met kleine tweaks netjes aangepast.

Sfeer en bediening is correct en vriendelijk en het was geen enkel probleem om even de keuken in de lopen voor een praatje met de koks.




We hebben een geweldige middag gehad en Librije's Zusje is z'n 2 Michelinsterren meer dan waard!

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 19-03-2013 21:47:08 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124270795
Prachtige gerechten! Vooral het hoofdgerecht ziet er super uit. En gaaf dat ze dat voor zo'n goedkope prijs geven :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_124271901
mooie reportage golfer! en mooie gerechten :P
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_124272201
Het ziet er prachtig uit, maar wat een kitscherige bedoening zeg.
pi_124272861
Schitterende gerechten!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 22:42:19 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124273579
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:24 schreef Mint_Clansell het volgende:
Het ziet er prachtig uit, maar wat een kitscherige bedoening zeg.
Dat is nou eenmaal Therese Boer haar smaak en uiterlijk.
We kwamen Johnnie en Trees nog even tegen bij de ingang toen ze iets kwamen afleveren of regelen bij de receptie en de outfit van haar was ook weer helemaal ordi en over the top. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124274361
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is nou eenmaal Therese Boer haar smaak en uiterlijk.
We kwamen Johnnie en Trees nog even tegen bij de ingang toen ze iets kwamen afleveren of regelen bij de receptie en de outfit van haar was ook weer helemaal ordi en over the top. :')
Hoe verhoudt het zusje zich dan tot de Librije zelf ?
  dinsdag 19 maart 2013 @ 22:54:24 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124274460
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:52 schreef Cinderella_Man het volgende:

Hoe verhoudt het zusje zich dan tot de Librije zelf ?
Zusje is iets informeler. Verder wel dezelfde soort keuken. Ze serveren voornamelijk de succesnummers van de 'grote' Librije.
Het verschil tussen 2 of 3 michelinsterren is niet echt groot meer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124274613
Ik zat laatst naast ze bij de Bai Yok in Zwolle, Goed Thais restaurant vlakbij Librije's zusje.
Toen had ze ook echt een vreselijk outfit aan. _O-
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_124274687
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Zusje is iets informeler. Verder wel dezelfde soort keuken. Ze serveren voornamelijk de succesnummers van de 'grote' Librije.
Het verschil tussen 2 of 3 michelinsterren is niet echt groot meer.
Kanabaliseren ze elkaar dan niet, of is het prijsverschil ook niet groot dan ?
  dinsdag 19 maart 2013 @ 23:37:53 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124276651
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:58 schreef Cinderella_Man het volgende:

Kanabaliseren ze elkaar dan niet, of is het prijsverschil ook niet groot dan ?
Ze voegen iets toe bij elkaar en het prijsverschil is te overzien.
Ik vind het knap dat Boer met 2 restaurants in 1 plaats bij elkaar 5 sterren heeft gesprokkeld. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124276875
Ik ben wel nieuwsgierig naar wat jullie moesten afrekenen. Lijkt me niet echt goedkoop.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 23:46:44 #203
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_124276983
Prachtige gerechten!
pi_124281403
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 23:43 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ik ben wel nieuwsgierig naar wat jullie moesten afrekenen. Lijkt me niet echt goedkoop.
Het was een bijzonder goedkoop NS-arrangement :P
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')