FOK!forum / Culinesse à gogo / Onderschat / Overschat Deel II
Weltschmerzdinsdag 11 september 2012 @ 14:42
Het blijkt hier in dit subforum dat de inschattingen wat nou heel lekker of goed is nog wel eens willen verschillen, niet alleen dat smaken verschillen. Zo worden bepaalde producten of ingrediënten de hemel in geprezen, terwijl anderen die producten, gerechten of soms zelfs hele nationale keukens maar veel te hoog aangeschreven vinden staan.

Vandaar een topic om dat even heel bondig te melden, dus:

Onderschat:
Overschat:

Uiteraard kun je daar dan over discussiëren. Maar om het topic structuur te geven en overzichtelijk te houden een paar eenvoudige regels:

- Plaats één combinatie tegelijk in één post
- Reactie, quotes, discussie, toelichting en complimenten voor het topicidee, het mag natuurlijk allemaal maar scheid het duidelijk van je nieuwe overschat/onderschat bijdrage
- Maak de woorden onderschat en overschat vet
- Het gaat wel om je eigen inschatting tegenover die van anderen, smaak speelt natuurlijk altijd mee maar dat je iets zelf niet lekker vindt en ander wel maakt het nog niet overschat.

Ze hoeven niet met elkaar te maken te hebben, al is het wel leuk, en als er heel veel is wat je wil noemen dan plaats je gewoon wat vaker een post. Ik heb het idee van de NRC van een paar maand geleden waarin meerdere koks van faam werden geïnterviewd, en dan stond dat in het kopje, ook zonder toelichting, en dat was eigenlijk het leukste van dat artikel. De ene keer is het leuk omdat het je nieuwsgierig maakt, de andere keer omdat het je bevestigt in wat je zelf al proefde.
Pietverdrietdinsdag 11 september 2012 @ 15:18
Onderschat: Goed leren koken
Overschat: Pakjes
Vanyeldinsdag 11 september 2012 @ 15:34
Overschat: Losse nieuwe topics
Onderschat: Reeksen
Mirjamdinsdag 11 september 2012 @ 15:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 15:34 schreef Vanyel het volgende:
Overschat: Losse nieuwe topics
Onderschat: Reeksen
dat doen mods, niet users, en is derhalve niet ontopic
Pietverdrietdinsdag 11 september 2012 @ 15:42
Onderschat: Kleine Fabrikanten
Overschat: a-merken van giga bedrijven
Bramitodinsdag 11 september 2012 @ 16:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Goed leren koken
Overschat: Pakjes
Een goede remedie tegen het impulsief pakjes kopen is om de ingrediënten te lezen... Dan leer je het rap af....
Pietverdrietdinsdag 11 september 2012 @ 17:59
Onderschat: Tong (kalf/rund)
Overschat: Tong (vis)
RobinOokdinsdag 11 september 2012 @ 20:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 14:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Geen idee, ik vond WidC een heel leuk concept maar die mensen zo vervelend. Ik koop mijn groente doorgaans op de markt maar ik zie het nooit liggen.
Kijk je wel bij de visboer dan?

oh, sorry, ja dus:

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 14:40 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb niet zo'n grote AH en op de markt zie ik het eigenlijk nooit bij de viskramen liggen.
uniekhoorndinsdag 11 september 2012 @ 20:30
Overschat rund: biefstuk, entrecote, haas

Onderschat rund: staart, tong, lever
Pietverdrietdinsdag 11 september 2012 @ 20:44
Weltschmerz, jij woont toch in Groningen, daar hebben ze een uitstekende vismarkt.
Weltschmerzwoensdag 12 september 2012 @ 11:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Weltschmerz, jij woont toch in Groningen, daar hebben ze een uitstekende vismarkt.
Ja, dat is hier om de hoek. Maar daar zie ik het nooit liggen, zal er eens structureel naar gaan vragen.
Pietverdrietdonderdag 13 september 2012 @ 21:07
Onderschat: Een mooie jenever
Overschat: Vodka
Pietverdrietdonderdag 13 september 2012 @ 21:07
Onderschat: Grappa/treste's
Overschat: Cognac
Pietverdrietdonderdag 13 september 2012 @ 21:08
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2012 11:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, dat is hier om de hoek. Maar daar zie ik het nooit liggen, zal er eens structureel naar gaan vragen.
Ik ben daar al heel lang niet meer geweest, maar ze hadden daar altijd geweldige haring
SoS87donderdag 13 september 2012 @ 21:08
Piet is van de borrels vanavond. :P
Curiositydonderdag 13 september 2012 @ 22:26
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2012 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Een mooie jenever
Overschat: Vodka
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 20:58 schreef Curiosity het volgende:
Onderschat : Jenever
Overschat : Wodka
Zeg ik ;)
Bramitovrijdag 14 september 2012 @ 13:28
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2012 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Grappa/treste's
Grappa wordt gemaakt van het afval dat overblijft na het persen van de druiven. het is dus eigenlijk per definitie bocht. Hier noemen ze de dat trouwens orujo. Vreems genoeg zijn er zijn inderdaad verbluffend lekkere versies. Toch vind ik date er eigenlijk maar 1 witte alcohol het puur drinken waard is en dat is Jonge Jenever(maar alleen als het moet).

Is Tresta een andere naam voor Grappa?
Pietverdrietvrijdag 14 september 2012 @ 14:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2012 13:28 schreef Bramito het volgende:

[..]

Grappa wordt gemaakt van het afval dat overblijft na het persen van de druiven. het is dus eigenlijk per definitie bocht.
Het is maar wat je bocht vindt, ingewanden heb je ook over na het slachten van een beest, wat niet wegneemt dat een lever erg lekker kan zijn, of hart..
quote:
Hier noemen ze de dat trouwens orujo. Vreems genoeg zijn er zijn inderdaad verbluffend lekkere versies. Toch vind ik date er eigenlijk maar 1 witte alcohol het puur drinken waard is en dat is Jonge Jenever(maar alleen als het moet).

Is Tresta een andere naam voor Grappa?
Trester, eigenlijk was de r aan het eind vergeten, betekend zoveel als wat achterblijft na het persen.
Weltschmerzvrijdag 14 september 2012 @ 18:14
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2012 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben daar al heel lang niet meer geweest, maar ze hadden daar altijd geweldige haring
Best aardig inderdaad. Ik vind het ook altijd wel een leuke vismarkt omdat er twee kramen zijn waarvan je nooit weet wat ze nu weer hebben en vaak niet eens dat die vis bestond. Maar kopen doe ik er niet vaak.
Pietverdrietvrijdag 14 september 2012 @ 18:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2012 18:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Best aardig inderdaad. Ik vind het ook altijd wel een leuke vismarkt omdat er twee kramen zijn waarvan je nooit weet wat ze nu weer hebben en vaak niet eens dat die vis bestond. Maar kopen doe ik er niet vaak.
Waarom niet? Leuk toch te experimenteren?
Weltschmerzvrijdag 14 september 2012 @ 19:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 september 2012 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom niet? Leuk toch te experimenteren?
Op zich wel, daar heb ik ook altijd wel zin in als ik er langs loop. Maar ik hou zelf vooral van schaal en schelpdieren en vette vis, en zo'n visboer vindt alles even fantastisch, daar kan ik niet zoveel mee. Kook ook niet vaak voor echte visliefhebbers en dan wil ook geen onbekende vis overgaren. Ben ook niet zo'n vaste klant. Ik haal mijn makreel bij een kleine kraam, de garnalen bij de toko en ook nog wel vaak koolvis uit het vriesvak.

Wat mij brengt op het volgende:

Overschat: 'Verse' vis, al dan niet van de afslag
Onderschat: Ingevroren vis

Het gaat me er niet om dat verse vis niet lekkerder is, maar je moet nogal een goed oog erin hebben om de verse te onderscheiden van de minder verse. Nou zal een vis minder sappig worden van invriezen, maar dat is niet altijd even belangrijk. En heel veel wordt gewoon heel snel na vangst ingevroren en gaat niet achteruit, en je kunt het soms ook nog bevroren verwerken zodat het niet te gaar wordt.
Pietverdrietvrijdag 14 september 2012 @ 19:15
Overschat: Varkenshaas (zeker voor sate)

Onderschat: sardientjes van de grill
RobinOokvrijdag 14 september 2012 @ 21:03
Grappig, die vind ik juist overschat, sardientjes van de grill.

En varkenshaas misschien wel onderschat. Of gewoon op waarde geschat, maar zeker niet overschat. Ik kom het ook vrijwel nooit tegen op de kaart.
macferretzondag 16 september 2012 @ 08:08
Overschat: kipfilet
Onderschat: kippendijen
Pietverdrietmaandag 17 september 2012 @ 18:36
Overschat: Calve Pindakaas

Onderschat: Helaes Pindakaas
Hagelkaasdonderdag 20 september 2012 @ 04:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Goed leren koken
Overschat: Pakjes
Niet helemaal mee eens, ik denk dat pakjes een geweldige uitkomst zijn voor mensen die écht geen zin of tijd hebben om te (leren) koken. Ook voor studenten is het een mooie oplossing. Je combineert verse ingredienten met een kant-en-klaar kruidemixje waardoor je in plaats van vette afhaalhap of magnetronmaaltijden een relatief gezonde en verse maaltijd op tafel kunt zetten!

Niet dat ik die pakjes aanraak, maar toch.
Bramitodonderdag 20 september 2012 @ 08:17
Ik vind het merendeel troep. Het zit vol met suiker, glutamaat en bergen zout. Veel spul dat in pakjes zit maak je sowieso in een handomdraai zelf. Ik gebruik ook wel eens bouillonblokjes hoor, maar een potje pastasaus, of kant en klaar lasagna komt er bij mij echt niet in.
BasEnAaddonderdag 20 september 2012 @ 08:22
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2012 08:17 schreef Bramito het volgende:
Ik vind het merendeel troep. Het zit vol met suiker, glutamaat en bergen zout. Veel spul dat in pakjes zit maak je sowieso in een handomdraai zelf. Ik gebruik ook wel eens bouillonblokjes hoor, maar een potje pastasaus, of kant en klaar lasagna komt er bij mij echt niet in.
Ik vind ze vaak te zoet en na een tijdje smaken ook al die pakjes hetzelfde. Vers is gewoon anders.
Bramitodonderdag 20 september 2012 @ 08:24
Ik vind ze ook vaak veel te zoet.
Whiteguydonderdag 20 september 2012 @ 13:34
Overschat: pils
Onderschat: bier
Lonaadonderdag 20 september 2012 @ 15:49
Overschat: Kant en klaar meuk
Onderschat: Stoofpotjes. O+
Pietverdrietdonderdag 20 september 2012 @ 20:23
Overschat: W.I.R.E.K.U.F
Onderschat: Nieuwe Wereld
MassApealdonderdag 20 september 2012 @ 23:15
Overschat: Tomatenketchup
Onderschat: Mosterd
MassApealdonderdag 20 september 2012 @ 23:19
Overschat: Nederlands supermarkt brood
Onderschat: Havermout
Bramitovrijdag 21 september 2012 @ 09:38
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2012 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Overschat: W.I.R.E.K.U.F
Ik moest 'm google-en....
Pietverdrietvrijdag 21 september 2012 @ 09:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2012 09:38 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ik moest 'm google-en....
Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk
Dacht dat dit vrij algemeen was
Bramitovrijdag 21 september 2012 @ 10:11
Hier niet :P
FigureBirdStarsvrijdag 21 september 2012 @ 11:18


[ Bericht 100% gewijzigd door FigureBirdStars op 21-09-2012 11:19:01 (Verkeerde topic) ]
Curiosityzaterdag 22 september 2012 @ 15:25
Onderschat: Piel de sapo
Overschat: Galia
Bramitomaandag 24 september 2012 @ 09:45
Hou op zeg, mijn vrouw koopt alleen maar Piel de Sapo. Ik wil ook wel eens Galia.....
BasEnAadmaandag 24 september 2012 @ 10:42
Overschat: rosbief
Onderschat: worst
Curiosityvrijdag 10 mei 2013 @ 15:53
Onderschat: Dr Foots
Overschat: Dr Pepper
FkTwkGs2012vrijdag 10 mei 2013 @ 18:21
overschat: grolsch
onderschat: duits vloeibaar goud _O_
Weltschmerzzondag 12 mei 2013 @ 11:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2013 18:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
overschat: grolsch
onderschat: duits vloeibaar goud _O_
Ik vind Grolsch juist het meest Duitse bier van Nederland. In de zin van hoppig en dus bitter.
Red_85zondag 12 mei 2013 @ 11:28
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 11:26 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vind Grolsch juist het meest Duitse bier van Nederland. In de zin van hoppig en dus bitter.
Toch vind ik ieder Duits pils minimaal 10x lekkerder dat grolsch.
Weltschmerzzondag 12 mei 2013 @ 11:33
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 11:28 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Toch vind ik ieder Duits pils minimaal 10x lekkerder dat grolsch.
De goede Duitse pilsners, en dat zijn er nogal wat, zijn vaak iets lichter en frisser maar ook bitter. Maar de grote tegenstelling is die tussen de zoete, aangezoete, weinig hop want dat is duur, bier uit het westen, en het hoppige bier uit het Oosten. Dat Oosten begint dan in Grolle en loopt in ieder geval door tot aan Urquell.
Pietverdrietzondag 12 mei 2013 @ 12:42
Ik vind grolsch zoet, niet zo erg als amstel, maar nog steeds te zoet. Er zijn ook vrij zoete niet zo bittere Duitse pilsners, bv Warsteiner. Het ergste vind ik Binding, dat is echt niet lekker.
Weltschmerzzondag 12 mei 2013 @ 14:02
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind grolsch zoet, niet zo erg als amstel, maar nog steeds te zoet. Er zijn ook vrij zoete niet zo bittere Duitse pilsners, bv Warsteiner. Het ergste vind ik Binding, dat is echt niet lekker.
Warfteiner ben ik ook niet zo'n fan van, maar ik vind het geen slecht pilsner als Amstel, Heineken of Bavaria. Of Grolsch ook zoet is, naast het bittere, zou kunnen, het is in ieder geval hoppig genoeg.

Duits bier is alleen vaak wat frisbitter, dat mist Grolsch wat, maar Jever ook. Overigens heb ik het idee dat Duits bier van de tap meer verschilt van dat in fles.
Bramitomaandag 13 mei 2013 @ 10:06
Sla de Pils over en ga naar het zuiden en drink Helles. Dat is pas Überbier!
Pietverdrietmaandag 13 mei 2013 @ 11:18
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2013 14:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Warfteiner ben ik ook niet zo'n fan van, maar ik vind het geen slecht pilsner als Amstel, Heineken of Bavaria. Of Grolsch ook zoet is, naast het bittere, zou kunnen, het is in ieder geval hoppig genoeg.

Duits bier is alleen vaak wat frisbitter, dat mist Grolsch wat, maar Jever ook. Overigens heb ik het idee dat Duits bier van de tap meer verschilt van dat in fles.
Ga eens naar Duesseldorf en drink bij Schlussel of Uerige een Alt
utrecht1970maandag 13 mei 2013 @ 11:38
Onderschat: aardappelen, groente vlees
Overschat: sushi
Weltschmerzmaandag 13 mei 2013 @ 12:19
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga eens naar Duesseldorf en drink bij Schlussel of Uerige een Alt
Ben vooral liefhebber van pilsner. Ik probeer in Duitsland altijd zoveel mogelijk van een plaatselijk brouwerijtje te proeven, al is het maar een slokje.
new_moonmaandag 13 mei 2013 @ 12:22
Onderschat: Een goede biefstuk bakken

Overschat: Risotto maken
PluisigNijntjedinsdag 14 mei 2013 @ 17:46
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 11:38 schreef utrecht1970 het volgende:
Onderschat: aardappelen, groente vlees
Overschat: sushi
Ik vind sushi helemaal niet overschat! Het is natuurlijk wel overdreven dat het 'hip' is, maar ik vind de eenvoud ervan (sowieso van veel in de Japanse keuken) heel lekker! Gewoon goed smakende rijst met mooie verse ingredienten en enkel wat wasabi en soja voor de smaak..
Dat heb ik 10 keer liever dan een aardappels met een lap vlees en saus.

(Maar begrijp me niet verkeerd: met a/g/v kun je idd ook veel mooiere dingen doen dan er over het algemeen in de Hollandse keuken wordt gedaan..)
BasEnAaddinsdag 14 mei 2013 @ 17:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 17:46 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Dat heb ik 10 keer liever dan een aardappels met een lap vlees en saus.

Eens kijken of je dat na een week sushi nog roept.
PluisigNijntjedinsdag 14 mei 2013 @ 17:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 17:49 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Eens kijken of je dat na een week sushi nog roept.
Ik ben er echt gek op, als ik het gehad heb hoef ik het wel een paar dagen niet meer te zien, maar daarna smacht ik er weer net zo hard naar hoor! Liever een week sushi dan een week a/g/v.
Platinamaandag 20 mei 2013 @ 14:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 17:50 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Ik ben er echt gek op, als ik het gehad heb hoef ik het wel een paar dagen niet meer te zien, maar daarna smacht ik er weer net zo hard naar hoor! Liever een week sushi dan een week a/g/v.
Je eet maar 1 of 2 keer in de week dan? :?
PluisigNijntjemaandag 20 mei 2013 @ 15:16
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 14:47 schreef Platina het volgende:

[..]

Je eet maar 1 of 2 keer in de week dan? :?
Nee. Er staat dat ik liever wat tijd heb tussen de keren dat ik sushi eet, maar als ik moet kiezen ga ik eerder voor sushi.
Pietverdrietmaandag 20 mei 2013 @ 15:19
Alleen sushi ipv van AGV zou mij echt te weinig groenten zijn, hebben 9 van 10 dagen naast minstens 1 warme groente ook een of andere salade.
habituedinsdag 28 mei 2013 @ 23:44
Overschat: Kip
Onderschat: Varkensvlees
habituedinsdag 28 mei 2013 @ 23:47
Overschat: Mountain Dew
Onderschat: Limonade
habituedinsdag 28 mei 2013 @ 23:49
Overschat: Tefal grillpan
Onderschat: Mijn oma's 50 jaar oude gietijzeren grillpan
habituedinsdag 28 mei 2013 @ 23:50
Overschat: komkommer
Onderschat: Pak Soi
habituedinsdag 28 mei 2013 @ 23:51
Overschat: Pizza bestellen
Onderschat: Pizza ophalen
RobinOokdinsdag 28 mei 2013 @ 23:57
Overschat: restaurants in Frankrijk
Onderschat: restaurants in Nederland


(jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had)
habituedinsdag 28 mei 2013 @ 23:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 23:57 schreef RobinOok het volgende:
Overschat: restaurants in Frankrijk
Onderschat: restaurants in Nederland

(jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had)
vertel
RobinOokwoensdag 29 mei 2013 @ 08:55
Nou, vooruit dan, omdat je ernaar vraagt.

Vooraf: 6 ronde ravioli's, waarvan bij mij er 4 leeg waren en 2 gevuld met 1 blokje foie gras van 1/2 bij 1/2 cm (nee, ik overdrijf niet). In een bordje met warmgemaakte shiitake en beukenzwammen die dreven in een ondefinieerbaar, niet lekkere bouillon, ingedikt met teveel maizena. Niet vies, niet lekker, had het liever niet gegeten en stel me toch iets anders voor bij ravioli gevuld met foie gras.

Tussen: kabeljauw (hoewel de andere ober dorade zei en ik denk dat het ook koolvis kon zijn) mooi zo'n 3 jaar "gerijpt" in een diepvries. Droog, vissig, vies. Met een idiote sinaasappelsaus met stukjes geconfijte sinaasappel en reepjes gele paprika! Ook vies. En nog idioter: een sushi maki rolletje van iets dat op rijstepap leek maar nergens naar smaakt. Met in het midden een stukje rode biet! Zompige nori erom. Vies. Gewoon vies.

Hoofd: een eendenborst die we rood wilden en rood kregen en wat dat betreft okay was, met een vieze, ingedikte cassissaus. Een oranjebruine hockeyschijf die gemaakt bleek van wortel, waar geen smaak aan zat en de structuur echt goor korrelig en droog was. Daarop een oublie-achtig ruitig koekje achtig ding dat je volgens mij niet eens kon eten als je wilde. Er zat vast nog iets bij, maar dat heb ik verdrongen.

En dan die achterlijke gewoonte om alle randen van borden vies te maken met paprikapoeder!

Gewoon slecht op alle fronten: vieze combinaties/recepten, slecht klaargemaakt, slecht gepresenteerd. En de bediening was ook maar zozo.

PS De toetjes waren okay.
Pietverdrietwoensdag 29 mei 2013 @ 10:46
quote:
1s.gif Op woensdag 29 mei 2013 08:55 schreef RobinOok het volgende:
Nou, vooruit dan, omdat je ernaar vraagt.

Vooraf: 6 ronde ravioli's, waarvan bij mij er 4 leeg waren en 2 gevuld met 1 blokje foie gras van 1/2 bij 1/2 cm (nee, ik overdrijf niet). In een bordje met warmgemaakte shiitake en beukenzwammen die dreven in een ondefinieerbaar, niet lekkere bouillon, ingedikt met teveel maizena. Niet vies, niet lekker, had het liever niet gegeten en stel me toch iets anders voor bij ravioli gevuld met foie gras.

Tussen: kabeljauw (hoewel de andere ober dorade zei en ik denk dat het ook koolvis kon zijn) mooi zo'n 3 jaar "gerijpt" in een diepvries. Droog, vissig, vies. Met een idiote sinaasappelsaus met stukjes geconfijte sinaasappel en reepjes gele paprika! Ook vies. En nog idioter: een sushi maki rolletje van iets dat op rijstepap leek maar nergens naar smaakt. Met in het midden een stukje rode biet! Zompige nori erom. Vies. Gewoon vies.

Hoofd: een eendenborst die we rood wilden en rood kregen en wat dat betreft okay was, met een vieze, ingedikte cassissaus. Een oranjebruine hockeyschijf die gemaakt bleek van wortel, waar geen smaak aan zat en de structuur echt goor korrelig en droog was. Daarop een oublie-achtig ruitig koekje achtig ding dat je volgens mij niet eens kon eten als je wilde. Er zat vast nog iets bij, maar dat heb ik verdrongen.

En dan die achterlijke gewoonte om alle randen van borden vies te maken met paprikapoeder!

Gewoon slecht op alle fronten: vieze combinaties/recepten, slecht klaargemaakt, slecht gepresenteerd. En de bediening was ook maar zozo.

PS De toetjes waren okay.
Waar was dit?
SPOILER
en zeg nu niet, in Frankrijk
RobinOokwoensdag 29 mei 2013 @ 11:20
La Table Du Moulin in Lorgues.
Pietverdrietwoensdag 29 mei 2013 @ 11:28
Heb je deze ervaring ook bij Tripadvisor gepost?
RobinOokwoensdag 29 mei 2013 @ 11:31
Nee. Kutsite.
Pietverdrietwoensdag 29 mei 2013 @ 11:39
Zelfs niet hier?
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #10
habituewoensdag 29 mei 2013 @ 21:05
quote:
1s.gif Op woensdag 29 mei 2013 08:55 schreef RobinOok het volgende:
Nou, vooruit dan, omdat je ernaar vraagt.

Vooraf: 6 ronde ravioli's, waarvan bij mij er 4 leeg waren en 2 gevuld met 1 blokje foie gras van 1/2 bij 1/2 cm (nee, ik overdrijf niet). In een bordje met warmgemaakte shiitake en beukenzwammen die dreven in een ondefinieerbaar, niet lekkere bouillon, ingedikt met teveel maizena. Niet vies, niet lekker, had het liever niet gegeten en stel me toch iets anders voor bij ravioli gevuld met foie gras.

Tussen: kabeljauw (hoewel de andere ober dorade zei en ik denk dat het ook koolvis kon zijn) mooi zo'n 3 jaar "gerijpt" in een diepvries. Droog, vissig, vies. Met een idiote sinaasappelsaus met stukjes geconfijte sinaasappel en reepjes gele paprika! Ook vies. En nog idioter: een sushi maki rolletje van iets dat op rijstepap leek maar nergens naar smaakt. Met in het midden een stukje rode biet! Zompige nori erom. Vies. Gewoon vies.

Hoofd: een eendenborst die we rood wilden en rood kregen en wat dat betreft okay was, met een vieze, ingedikte cassissaus. Een oranjebruine hockeyschijf die gemaakt bleek van wortel, waar geen smaak aan zat en de structuur echt goor korrelig en droog was. Daarop een oublie-achtig ruitig koekje achtig ding dat je volgens mij niet eens kon eten als je wilde. Er zat vast nog iets bij, maar dat heb ik verdrongen.

En dan die achterlijke gewoonte om alle randen van borden vies te maken met paprikapoeder!

Gewoon slecht op alle fronten: vieze combinaties/recepten, slecht klaargemaakt, slecht gepresenteerd. En de bediening was ook maar zozo.

PS De toetjes waren okay.
Klinkt als een ramp ja.En reteduur wss.
RobinOokdonderdag 30 mei 2013 @ 01:33
Nah, dat viel nog best mee, alles bij elkaar 104 euro.
Wel teveel voor zulke butkwaliteit, maar niet reteduur voor 4 gangen.
Anakin24donderdag 30 mei 2013 @ 12:41
onderschat : gegrilde kip op de markt
overschat: ossehaas
Underdoggydonderdag 30 mei 2013 @ 14:21
onderschat: Toko
overschat: AH
habituedinsdag 4 juni 2013 @ 10:19
Onderschat; lekkere salade
Overschat: asperges
Pietverdrietdinsdag 4 juni 2013 @ 11:28
Overschat: Lekkerste dit, dat
Onderschat; Variatie
TheDruiddonderdag 6 juni 2013 @ 16:34
Overschat: Prik
Onderschat; Water
habituedonderdag 6 juni 2013 @ 16:35
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 16:34 schreef TheDruid het volgende:
Overschat: Prik
Onderschat; Water
Hoe is water onderschat? Wordt na koffie en thee het meest gedronken.
TheDruiddonderdag 6 juni 2013 @ 16:37
Overschat: schotse whisky
Onderschat: niet schotse whisk(e)y
TheDruiddonderdag 6 juni 2013 @ 16:38
overschat: bottled water
onderschat: kraanwater
TheDruiddonderdag 6 juni 2013 @ 16:40
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 16:35 schreef habitue het volgende:

[..]

Hoe is water onderschat? Wordt na koffie en thee het meest gedronken.
Ken genoeg mensen die nauwelijks water drinken omdat ze het niet zo lekker vinden. (zit niet genoeg smaakjes aan).
habituedonderdag 6 juni 2013 @ 16:44
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 16:40 schreef TheDruid het volgende:

[..]

Ken genoeg mensen die nauwelijks water drinken omdat ze het niet zo lekker vinden. (zit niet genoeg smaakjes aan).
Die mensen zijn dus ver in de minderheid.
TheDruiddonderdag 6 juni 2013 @ 16:51
Dat zou kunnen. Heb niet echt een representatieve steekproef gedaan of zo.
Pietverdrietdinsdag 27 oktober 2015 @ 20:10
Onderschat: topickicks
Overschat: truffelolie (word je daar nog steeds mee doodgegooid in wannebe restaurants?)
uniekhoorndinsdag 27 oktober 2015 @ 21:24
Onderschat: spruitjes
Overschat: kerstmenu' s
Pietverdrietdinsdag 27 oktober 2015 @ 21:30
Onderschat: Rode kool met appeltjes
Overschat: champignons
habituedinsdag 27 oktober 2015 @ 22:02
Onderschat: Ossenstaart
Overschat: Ossenhaas
Bramitowoensdag 28 oktober 2015 @ 08:58
Onderschat: Gedroogde Peulvruchten
Overschat: Peulvruchten uit glas/blik
minilotwoensdag 28 oktober 2015 @ 09:18
Onderschat: kropsla
Overschat: rucola
minilotwoensdag 28 oktober 2015 @ 09:24
649526.png

vs.

unox-knaks.jpg

Onderschat: Echt knakkende knakworst
Overschat: Unox 'knak'worsten
derLudolfdonderdag 29 oktober 2015 @ 00:05
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 09:18 schreef minilot het volgende:
Onderschat: kropsla
Overschat: rucola
Ik vind er echt helemaal niets aan, dat rucola. Geef mijn portie van aan flappie

Overschat: pangafilet
Onderschat: geen idee.
Geslotendonderdag 29 oktober 2015 @ 07:45
Overschat: zilvervliesrijst
Onderschat: witte rijst
Pietverdrietdonderdag 29 oktober 2015 @ 18:00
Overschat: Pulled Pork
Onderschat: Rundertong
derLudolfdonderdag 29 oktober 2015 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Overschat: Pulled Pork
Onderschat: Rundertong
Die heb je vaker genoemd. Ik vind het niet heel appetijtelijk eruit zien trouwens als ik zo'n tong bij de slager zie liggen, terwijl ik wel degelijk weet dat het goed vlees is. Zit tussen mijn oren :+
Fretworkvrijdag 30 oktober 2015 @ 11:09
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 16:37 schreef TheDruid het volgende:
Overschat: schotse whisky
Onderschat: niet schotse whisk(e)y
Ik vind Schotse whisky zeker niet overschat, tenzij je zo'n druiloor hebt:

Doe mij maar een whisky
- Welke whisky wilt u meneer, we hebben er 12 op de kaart staan.
Scotch, doe mij maar Scotch
- Ja maar meneer, 9 van onze whiskies zijn Schots.
Ik wil gewoon Scotch, dat zeg ik toch :')

Dat whisky uit andere landen onderschat is ben ik met je eens.
Isabeauvrijdag 30 oktober 2015 @ 11:29
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 07:45 schreef Gesloten het volgende:
Overschat: zilvervliesrijst
Onderschat: witte rijst
^O^

Overschat: knaldure superfoods
Onderschat: alledaagse gezonde voedingsmiddelen
Fretworkvrijdag 30 oktober 2015 @ 11:41
Overschat: borrelworstjes en cabanossi
Onderschat: biltong
Weltschmerzvrijdag 30 oktober 2015 @ 15:21
Overschat: Doen
Onderschat: Laten

Koken is ook wachten, niet alleen maar actie. Het is verleidelijk om te roeren, te scheppen en om te gooien, de oven te openen om te kijken hoe het gaat etc, omdat je immers aan het koken bent. Maar vaak is het meer uit gewoonte dan dat het een functie heeft, en vaak zelfs beter van niet.
minilotvrijdag 30 oktober 2015 @ 16:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 15:21 schreef Weltschmerz het volgende:
Overschat: Doen
Onderschat: Laten

Koken is ook wachten, niet alleen maar actie. Het is verleidelijk om te roeren, te scheppen en om te gooien, de oven te openen om te kijken hoe het gaat etc, omdat je immers aan het koken bent. Maar vaak is het meer uit gewoonte dan dat het een functie heeft, en vaak zelfs beter van niet.
Goed punt! :Y
MrsDuckvrijdag 30 oktober 2015 @ 19:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 11:29 schreef Isabeau het volgende:

[..]

^O^

Overschat: knaldure superfoods
Onderschat: alledaagse gezonde voedingsmiddelen
^O^

Overschat; Nespresso
Onderschat; Gewone koffie
donappelzondag 1 november 2015 @ 08:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 15:21 schreef Weltschmerz het volgende:
Overschat: Doen
Onderschat: Laten

Koken is ook wachten, niet alleen maar actie. Het is verleidelijk om te roeren, te scheppen en om te gooien, de oven te openen om te kijken hoe het gaat etc, omdat je immers aan het koken bent. Maar vaak is het meer uit gewoonte dan dat het een functie heeft, en vaak zelfs beter van niet.
ik hoop dat mijn huisgenoot dit leest...
Pap89zondag 1 november 2015 @ 11:32
Overschat: Crème brûlée
Onderschat: Sorbet.
Pap89zondag 1 november 2015 @ 11:35
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 09:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

vs.

[ afbeelding ]

Onderschat: Echt knakkende knakworst
Overschat: Unox 'knak'worsten
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 09:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

vs.

[ afbeelding ]

Onderschat: Echt knakkende knakworst
Overschat: Unox 'knak'worsten
Die van Zwanenburg zijn echt super lekker, alleen ze zijn ook 4-5x zo duur volgens mij.
Daar hoef je serieus ook geen saus op te doen.
Spanky78zondag 1 november 2015 @ 12:40
Overschat: wokken
Onderschat: boerenkost
Spanky78zondag 1 november 2015 @ 12:41
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2015 11:35 schreef Pap89 het volgende:

[..]


[..]

Die van Zwanenburg zijn echt super lekker, alleen ze zijn ook 4-5x zo duur volgens mij.
Daar hoef je serieus ook geen saus op te doen.
Maar toch betere prijs kwaleirsverhouding. Bij de Lidl trouwens 9 stuks voor minder geld. Zelfde product .
Pap89zondag 1 november 2015 @ 17:51
Zijn die een beetje hetzelfde, van de Lidl?

Anders haal ik die wel een keer, voor oldschool knakworsten op witte bolletjes(puntjes) :P
minilotzondag 1 november 2015 @ 18:18
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2015 17:51 schreef Pap89 het volgende:
Zijn die een beetje hetzelfde, van de Lidl?

Anders haal ik die wel een keer, voor oldschool knakworsten op witte bolletjes(puntjes) :P
Yup, die van de Lidl zijn erg goed, lekker en 'knakken' prachtig. :Y
sirdanilotdinsdag 3 november 2015 @ 12:44
Onderschat: Mosselen
Overschat: Oesters
derLudolfdinsdag 3 november 2015 @ 14:51
Overschat: kant en klare schnitzel kopen
Onderschat: zelf schnitzels paneren

Overschat: Blueband, Croma
Onderschat: boter
sirdanilotdinsdag 3 november 2015 @ 16:09
overschat (en overpriced): houmous uit potje
onderschat: zelf houmous maken (veel goedkoper, en lekkerder, en ook nog eens heel gemakkelijk om te maken)
uniekhoorndinsdag 3 november 2015 @ 16:24
Onderschat: lekkere melkchocoladerepen van de Aldi
Overschat: Al die..de net niet lekkere dure repen van Tony
Myraeladinsdag 3 november 2015 @ 17:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 16:24 schreef uniekhoorn het volgende:
Onderschat: lekkere melkchocoladerepen van de Aldi
Overschat: Al die..de net niet lekkere dure repen van Tony
Die wilde ik net gaan posten. :D Maar dan de dubbele repen van Lidl, zullen wel vergelijkbaar zijn met de Aldi.

Ik trap elke keer weer in Tony. De chocolade is wel lekker, maar ze voegen die smaakjes elke keer zo subtiel toe dat ik er niets van merk. Altijd weer een teleurstelling.
derLudolfdinsdag 3 november 2015 @ 17:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 16:24 schreef uniekhoorn het volgende:
Onderschat: lekkere melkchocoladerepen van de Aldi

Melk hazelnoot rozijn O+
SoS87zaterdag 30 maart 2019 @ 22:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 12:44 schreef sirdanilot het volgende:
Onderschat: Mosselen
Overschat: Oesters
Mikeyttzaterdag 30 maart 2019 @ 22:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 16:51 schreef Bramito het volgende:

[..]

Een goede remedie tegen het impulsief pakjes kopen is om de ingrediënten te lezen... Dan leer je het rap af....
Ingrediënten: groente (56% pompoen, 19% wortel, rode ui, bleekselderij), 0,6% koriander. Bouillonpoeder: specerijen (ui, knoflook, kurkuma, lavas, fenegriek, venkel, komijn, koriander, cayenne, zwarte peper, anijs), zout, groentepoeder (prei, tomaat, wortel), kruiden (tijm, rozemarijn, peterselie, marjolein, bieslook), natuurlijk aroma (selderij), gistextract.

Brrr, krijg er rillingen van.
Ferdiizaterdag 30 maart 2019 @ 23:21
Overschat: ketchap (marinade)
Onderschat: sojasaus + oestersaus
Lucky_Strikezaterdag 30 maart 2019 @ 23:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 22:48 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Ingrediënten: groente (56% pompoen, 19% wortel, rode ui, bleekselderij), 0,6% koriander. Bouillonpoeder: specerijen (ui, knoflook, kurkuma, lavas, fenegriek, venkel, komijn, koriander, cayenne, zwarte peper, anijs), zout, groentepoeder (prei, tomaat, wortel), kruiden (tijm, rozemarijn, peterselie, marjolein, bieslook), natuurlijk aroma (selderij), gistextract.

Brrr, krijg er rillingen van.
En wat had je daarmee over- of onderschat?
Lucky_Strikezaterdag 30 maart 2019 @ 23:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 22:38 schreef SoS87 het volgende:

[..]

Leuk hoor, zo'n random kick maar heb je ook nog iets toe te voegen hier?
BasEnAadzaterdag 30 maart 2019 @ 23:58
Overschat: 'biefstuk'
Onderschat: sucade
Bramitozondag 31 maart 2019 @ 09:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 22:48 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Ingrediënten: groente (56% pompoen, 19% wortel, rode ui, bleekselderij), 0,6% koriander. Bouillonpoeder: specerijen (ui, knoflook, kurkuma, lavas, fenegriek, venkel, komijn, koriander, cayenne, zwarte peper, anijs), zout, groentepoeder (prei, tomaat, wortel), kruiden (tijm, rozemarijn, peterselie, marjolein, bieslook), natuurlijk aroma (selderij), gistextract.

Brrr, krijg er rillingen van.
Er is duidelijk veel veranderd in bijna 7 jaar tijd. :')
IkeDubaku99zondag 31 maart 2019 @ 11:14
Overschat: Vlees van de supermarkt
Onderschat: Vlees van de slager
Autoscooterzondag 31 maart 2019 @ 13:19
Overschat : Veel overpriced verse hippe kant-klare meuk in de koelschappen bij (voornamelijk) AH
Onderschat : Producten uit de diepvries, vaak verser en goedkoper (en lekkerder)
SoS87zondag 31 maart 2019 @ 14:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 23:39 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Leuk hoor, zo'n random kick maar heb je ook nog iets toe te voegen hier?
Overschat : sushi
Onderschat : bakkie kibbeling
Mint_Clansellmaandag 8 april 2019 @ 16:31
Overschat: Spa
Onderschat: Chaudfontaine

Overschat: Cawston Press Spiced Tomato
Onderschat: Big Toms Spiced Tomato

Overschat: Soja
Onderschat: Falafel

Overschat: IPA's
Onderschat: Kriek

Overschat: Dr Oetker
Onderschat: Wagner
Myraelamaandag 8 april 2019 @ 21:25
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2019 13:19 schreef Autoscooter het volgende:
Overschat : Veel overpriced verse hippe kant-klare meuk in de koelschappen bij (voornamelijk) AH
Onderschat : Producten uit de diepvries, vaak verser en goedkoper (en lekkerder)
Welke kant en klare meuk uit de diepvries is dan lekker?
Gripperdinsdag 9 april 2019 @ 11:03
overschat: dure anti-aanbak koekepannen, die uiteindelijk natuurlijk toch aanbakken en waar je na een aantal jaren de teflon laag van begint mee te eten.
onderschat: een simpele gietijzeren koekenpan met een mooie laag patina erin, die nooit de vaatwasser of een sopje ziet.
Sicstusdinsdag 9 april 2019 @ 11:27
Overschat: buitenlandse keukens
Onderschat: de Hollandse keuken
TheWhiteCowboydinsdag 9 april 2019 @ 11:40
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2019 21:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Welke kant en klare meuk uit de diepvries is dan lekker?
Spruiten, spinazie, bloemkool.
Sicstusdinsdag 9 april 2019 @ 11:59
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2019 21:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Welke kant en klare meuk uit de diepvries is dan lekker?
Sowieso de groenten, gelijk van het land af verwerkt en ingevroren. En dus verser dan die rotzooi die ongekoeld bij het supertje ligt weg te rotten op de zogenaamde 'vers'-afdeling.
stavromulabetadinsdag 9 april 2019 @ 17:53
Onderschat: vlierbessen
Overschat: Cranberries
Myraeladinsdag 9 april 2019 @ 18:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 april 2019 11:40 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
Spruiten, spinazie, bloemkool.
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2019 11:59 schreef Sicstus het volgende:
Sowieso de groenten, gelijk van het land af verwerkt en ingevroren. En dus verser dan die rotzooi die ongekoeld bij het supertje ligt weg te rotten op de zogenaamde 'vers'-afdeling.
Snap ik, maar ik dacht dat het over kant en klare maaltijden ging. Dan ben ik wel benieuwd wat er zo goed is. Dat vind ik altijd wel interessant omdat ik het zelf niet zo snel pak. Daarom vind ik jouw topic ook leuk, Sicstus.
Sicstusdinsdag 9 april 2019 @ 18:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2019 18:39 schreef Myraela het volgende:

[..]

[..]

Snap ik, maar ik dacht dat het over kant en klare maaltijden ging. Dan ben ik wel benieuwd wat er zo goed is. Dat vind ik altijd wel interessant omdat ik het zelf niet zo snel pak. Daarom vind ik jouw topic ook leuk, Sicstus.
Ah oke ^O^ :*
sirdanilotdinsdag 30 april 2019 @ 12:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 22:38 schreef SoS87 het volgende:

[..]

YESSSSSSSSSSSSSSSSSSS !
sirdanilotdinsdag 30 april 2019 @ 12:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2019 17:53 schreef stavromulabeta het volgende:
Onderschat: vlierbessen
Overschat: Cranberries
Vlierbessen zijn niet te vreten maar alles met vlierBLOESEM is heerlijk.