dat doen mods, niet users, en is derhalve niet ontopicquote:Op dinsdag 11 september 2012 15:34 schreef Vanyel het volgende:
Overschat: Losse nieuwe topics
Onderschat: Reeksen
Een goede remedie tegen het impulsief pakjes kopen is om de ingrediënten te lezen... Dan leer je het rap af....quote:Op dinsdag 11 september 2012 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Goed leren koken
Overschat: Pakjes
Kijk je wel bij de visboer dan?quote:Op dinsdag 11 september 2012 14:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Geen idee, ik vond WidC een heel leuk concept maar die mensen zo vervelend. Ik koop mijn groente doorgaans op de markt maar ik zie het nooit liggen.
quote:Op dinsdag 11 september 2012 14:40 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik heb niet zo'n grote AH en op de markt zie ik het eigenlijk nooit bij de viskramen liggen.
Ja, dat is hier om de hoek. Maar daar zie ik het nooit liggen, zal er eens structureel naar gaan vragen.quote:Op dinsdag 11 september 2012 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Weltschmerz, jij woont toch in Groningen, daar hebben ze een uitstekende vismarkt.
Ik ben daar al heel lang niet meer geweest, maar ze hadden daar altijd geweldige haringquote:Op woensdag 12 september 2012 11:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ja, dat is hier om de hoek. Maar daar zie ik het nooit liggen, zal er eens structureel naar gaan vragen.
quote:Op donderdag 13 september 2012 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Een mooie jenever
Overschat: Vodka
Zeg ikquote:Op zondag 19 augustus 2012 20:58 schreef Curiosity het volgende:
Onderschat : Jenever
Overschat : Wodka
Grappa wordt gemaakt van het afval dat overblijft na het persen van de druiven. het is dus eigenlijk per definitie bocht. Hier noemen ze de dat trouwens orujo. Vreems genoeg zijn er zijn inderdaad verbluffend lekkere versies. Toch vind ik date er eigenlijk maar 1 witte alcohol het puur drinken waard is en dat is Jonge Jenever(maar alleen als het moet).quote:
Het is maar wat je bocht vindt, ingewanden heb je ook over na het slachten van een beest, wat niet wegneemt dat een lever erg lekker kan zijn, of hart..quote:Op vrijdag 14 september 2012 13:28 schreef Bramito het volgende:
[..]
Grappa wordt gemaakt van het afval dat overblijft na het persen van de druiven. het is dus eigenlijk per definitie bocht.
Trester, eigenlijk was de r aan het eind vergeten, betekend zoveel als wat achterblijft na het persen.quote:Hier noemen ze de dat trouwens orujo. Vreems genoeg zijn er zijn inderdaad verbluffend lekkere versies. Toch vind ik date er eigenlijk maar 1 witte alcohol het puur drinken waard is en dat is Jonge Jenever(maar alleen als het moet).
Is Tresta een andere naam voor Grappa?
Best aardig inderdaad. Ik vind het ook altijd wel een leuke vismarkt omdat er twee kramen zijn waarvan je nooit weet wat ze nu weer hebben en vaak niet eens dat die vis bestond. Maar kopen doe ik er niet vaak.quote:Op donderdag 13 september 2012 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben daar al heel lang niet meer geweest, maar ze hadden daar altijd geweldige haring
Waarom niet? Leuk toch te experimenteren?quote:Op vrijdag 14 september 2012 18:14 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Best aardig inderdaad. Ik vind het ook altijd wel een leuke vismarkt omdat er twee kramen zijn waarvan je nooit weet wat ze nu weer hebben en vaak niet eens dat die vis bestond. Maar kopen doe ik er niet vaak.
Op zich wel, daar heb ik ook altijd wel zin in als ik er langs loop. Maar ik hou zelf vooral van schaal en schelpdieren en vette vis, en zo'n visboer vindt alles even fantastisch, daar kan ik niet zoveel mee. Kook ook niet vaak voor echte visliefhebbers en dan wil ook geen onbekende vis overgaren. Ben ook niet zo'n vaste klant. Ik haal mijn makreel bij een kleine kraam, de garnalen bij de toko en ook nog wel vaak koolvis uit het vriesvak.quote:Op vrijdag 14 september 2012 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom niet? Leuk toch te experimenteren?
Niet helemaal mee eens, ik denk dat pakjes een geweldige uitkomst zijn voor mensen die écht geen zin of tijd hebben om te (leren) koken. Ook voor studenten is het een mooie oplossing. Je combineert verse ingredienten met een kant-en-klaar kruidemixje waardoor je in plaats van vette afhaalhap of magnetronmaaltijden een relatief gezonde en verse maaltijd op tafel kunt zetten!quote:Op dinsdag 11 september 2012 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Goed leren koken
Overschat: Pakjes
Ik vind ze vaak te zoet en na een tijdje smaken ook al die pakjes hetzelfde. Vers is gewoon anders.quote:Op donderdag 20 september 2012 08:17 schreef Bramito het volgende:
Ik vind het merendeel troep. Het zit vol met suiker, glutamaat en bergen zout. Veel spul dat in pakjes zit maak je sowieso in een handomdraai zelf. Ik gebruik ook wel eens bouillonblokjes hoor, maar een potje pastasaus, of kant en klaar lasagna komt er bij mij echt niet in.
Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijkquote:
Ik vind Grolsch juist het meest Duitse bier van Nederland. In de zin van hoppig en dus bitter.quote:Op vrijdag 10 mei 2013 18:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
overschat: grolsch
onderschat: duits vloeibaar goud
Toch vind ik ieder Duits pils minimaal 10x lekkerder dat grolsch.quote:Op zondag 12 mei 2013 11:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik vind Grolsch juist het meest Duitse bier van Nederland. In de zin van hoppig en dus bitter.
De goede Duitse pilsners, en dat zijn er nogal wat, zijn vaak iets lichter en frisser maar ook bitter. Maar de grote tegenstelling is die tussen de zoete, aangezoete, weinig hop want dat is duur, bier uit het westen, en het hoppige bier uit het Oosten. Dat Oosten begint dan in Grolle en loopt in ieder geval door tot aan Urquell.quote:Op zondag 12 mei 2013 11:28 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Toch vind ik ieder Duits pils minimaal 10x lekkerder dat grolsch.
Warfteiner ben ik ook niet zo'n fan van, maar ik vind het geen slecht pilsner als Amstel, Heineken of Bavaria. Of Grolsch ook zoet is, naast het bittere, zou kunnen, het is in ieder geval hoppig genoeg.quote:Op zondag 12 mei 2013 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind grolsch zoet, niet zo erg als amstel, maar nog steeds te zoet. Er zijn ook vrij zoete niet zo bittere Duitse pilsners, bv Warsteiner. Het ergste vind ik Binding, dat is echt niet lekker.
Ga eens naar Duesseldorf en drink bij Schlussel of Uerige een Altquote:Op zondag 12 mei 2013 14:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Warfteiner ben ik ook niet zo'n fan van, maar ik vind het geen slecht pilsner als Amstel, Heineken of Bavaria. Of Grolsch ook zoet is, naast het bittere, zou kunnen, het is in ieder geval hoppig genoeg.
Duits bier is alleen vaak wat frisbitter, dat mist Grolsch wat, maar Jever ook. Overigens heb ik het idee dat Duits bier van de tap meer verschilt van dat in fles.
Ben vooral liefhebber van pilsner. Ik probeer in Duitsland altijd zoveel mogelijk van een plaatselijk brouwerijtje te proeven, al is het maar een slokje.quote:Op maandag 13 mei 2013 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga eens naar Duesseldorf en drink bij Schlussel of Uerige een Alt
Ik vind sushi helemaal niet overschat! Het is natuurlijk wel overdreven dat het 'hip' is, maar ik vind de eenvoud ervan (sowieso van veel in de Japanse keuken) heel lekker! Gewoon goed smakende rijst met mooie verse ingredienten en enkel wat wasabi en soja voor de smaak..quote:Op maandag 13 mei 2013 11:38 schreef utrecht1970 het volgende:
Onderschat: aardappelen, groente vlees
Overschat: sushi
Eens kijken of je dat na een week sushi nog roept.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 17:46 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Dat heb ik 10 keer liever dan een aardappels met een lap vlees en saus.
Ik ben er echt gek op, als ik het gehad heb hoef ik het wel een paar dagen niet meer te zien, maar daarna smacht ik er weer net zo hard naar hoor! Liever een week sushi dan een week a/g/v.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 17:49 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Eens kijken of je dat na een week sushi nog roept.
Je eet maar 1 of 2 keer in de week dan?quote:Op dinsdag 14 mei 2013 17:50 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Ik ben er echt gek op, als ik het gehad heb hoef ik het wel een paar dagen niet meer te zien, maar daarna smacht ik er weer net zo hard naar hoor! Liever een week sushi dan een week a/g/v.
Nee. Er staat dat ik liever wat tijd heb tussen de keren dat ik sushi eet, maar als ik moet kiezen ga ik eerder voor sushi.quote:Op maandag 20 mei 2013 14:47 schreef Platina het volgende:
[..]
Je eet maar 1 of 2 keer in de week dan?
vertelquote:Op dinsdag 28 mei 2013 23:57 schreef RobinOok het volgende:
Overschat: restaurants in Frankrijk
Onderschat: restaurants in Nederland
(jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had)
Waar was dit?quote:Op woensdag 29 mei 2013 08:55 schreef RobinOok het volgende:
Nou, vooruit dan, omdat je ernaar vraagt.
Vooraf: 6 ronde ravioli's, waarvan bij mij er 4 leeg waren en 2 gevuld met 1 blokje foie gras van 1/2 bij 1/2 cm (nee, ik overdrijf niet). In een bordje met warmgemaakte shiitake en beukenzwammen die dreven in een ondefinieerbaar, niet lekkere bouillon, ingedikt met teveel maizena. Niet vies, niet lekker, had het liever niet gegeten en stel me toch iets anders voor bij ravioli gevuld met foie gras.
Tussen: kabeljauw (hoewel de andere ober dorade zei en ik denk dat het ook koolvis kon zijn) mooi zo'n 3 jaar "gerijpt" in een diepvries. Droog, vissig, vies. Met een idiote sinaasappelsaus met stukjes geconfijte sinaasappel en reepjes gele paprika! Ook vies. En nog idioter: een sushi maki rolletje van iets dat op rijstepap leek maar nergens naar smaakt. Met in het midden een stukje rode biet! Zompige nori erom. Vies. Gewoon vies.
Hoofd: een eendenborst die we rood wilden en rood kregen en wat dat betreft okay was, met een vieze, ingedikte cassissaus. Een oranjebruine hockeyschijf die gemaakt bleek van wortel, waar geen smaak aan zat en de structuur echt goor korrelig en droog was. Daarop een oublie-achtig ruitig koekje achtig ding dat je volgens mij niet eens kon eten als je wilde. Er zat vast nog iets bij, maar dat heb ik verdrongen.
En dan die achterlijke gewoonte om alle randen van borden vies te maken met paprikapoeder!
Gewoon slecht op alle fronten: vieze combinaties/recepten, slecht klaargemaakt, slecht gepresenteerd. En de bediening was ook maar zozo.
PS De toetjes waren okay.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Klinkt als een ramp ja.En reteduur wss.quote:Op woensdag 29 mei 2013 08:55 schreef RobinOok het volgende:
Nou, vooruit dan, omdat je ernaar vraagt.
Vooraf: 6 ronde ravioli's, waarvan bij mij er 4 leeg waren en 2 gevuld met 1 blokje foie gras van 1/2 bij 1/2 cm (nee, ik overdrijf niet). In een bordje met warmgemaakte shiitake en beukenzwammen die dreven in een ondefinieerbaar, niet lekkere bouillon, ingedikt met teveel maizena. Niet vies, niet lekker, had het liever niet gegeten en stel me toch iets anders voor bij ravioli gevuld met foie gras.
Tussen: kabeljauw (hoewel de andere ober dorade zei en ik denk dat het ook koolvis kon zijn) mooi zo'n 3 jaar "gerijpt" in een diepvries. Droog, vissig, vies. Met een idiote sinaasappelsaus met stukjes geconfijte sinaasappel en reepjes gele paprika! Ook vies. En nog idioter: een sushi maki rolletje van iets dat op rijstepap leek maar nergens naar smaakt. Met in het midden een stukje rode biet! Zompige nori erom. Vies. Gewoon vies.
Hoofd: een eendenborst die we rood wilden en rood kregen en wat dat betreft okay was, met een vieze, ingedikte cassissaus. Een oranjebruine hockeyschijf die gemaakt bleek van wortel, waar geen smaak aan zat en de structuur echt goor korrelig en droog was. Daarop een oublie-achtig ruitig koekje achtig ding dat je volgens mij niet eens kon eten als je wilde. Er zat vast nog iets bij, maar dat heb ik verdrongen.
En dan die achterlijke gewoonte om alle randen van borden vies te maken met paprikapoeder!
Gewoon slecht op alle fronten: vieze combinaties/recepten, slecht klaargemaakt, slecht gepresenteerd. En de bediening was ook maar zozo.
PS De toetjes waren okay.
Hoe is water onderschat? Wordt na koffie en thee het meest gedronken.quote:
Ken genoeg mensen die nauwelijks water drinken omdat ze het niet zo lekker vinden. (zit niet genoeg smaakjes aan).quote:Op donderdag 6 juni 2013 16:35 schreef habitue het volgende:
[..]
Hoe is water onderschat? Wordt na koffie en thee het meest gedronken.
Die mensen zijn dus ver in de minderheid.quote:Op donderdag 6 juni 2013 16:40 schreef TheDruid het volgende:
[..]
Ken genoeg mensen die nauwelijks water drinken omdat ze het niet zo lekker vinden. (zit niet genoeg smaakjes aan).
Ik vind er echt helemaal niets aan, dat rucola. Geef mijn portie van aan flappiequote:
Die heb je vaker genoemd. Ik vind het niet heel appetijtelijk eruit zien trouwens als ik zo'n tong bij de slager zie liggen, terwijl ik wel degelijk weet dat het goed vlees is. Zit tussen mijn orenquote:Op donderdag 29 oktober 2015 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Overschat: Pulled Pork
Onderschat: Rundertong
Ik vind Schotse whisky zeker niet overschat, tenzij je zo'n druiloor hebt:quote:Op donderdag 6 juni 2013 16:37 schreef TheDruid het volgende:
Overschat: schotse whisky
Onderschat: niet schotse whisk(e)y
quote:Op donderdag 29 oktober 2015 07:45 schreef Gesloten het volgende:
Overschat: zilvervliesrijst
Onderschat: witte rijst
Goed punt!quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 15:21 schreef Weltschmerz het volgende:
Overschat: Doen
Onderschat: Laten
Koken is ook wachten, niet alleen maar actie. Het is verleidelijk om te roeren, te scheppen en om te gooien, de oven te openen om te kijken hoe het gaat etc, omdat je immers aan het koken bent. Maar vaak is het meer uit gewoonte dan dat het een functie heeft, en vaak zelfs beter van niet.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 11:29 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Overschat: knaldure superfoods
Onderschat: alledaagse gezonde voedingsmiddelen
ik hoop dat mijn huisgenoot dit leest...quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 15:21 schreef Weltschmerz het volgende:
Overschat: Doen
Onderschat: Laten
Koken is ook wachten, niet alleen maar actie. Het is verleidelijk om te roeren, te scheppen en om te gooien, de oven te openen om te kijken hoe het gaat etc, omdat je immers aan het koken bent. Maar vaak is het meer uit gewoonte dan dat het een functie heeft, en vaak zelfs beter van niet.
quote:Op woensdag 28 oktober 2015 09:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
vs.
[ afbeelding ]
Onderschat: Echt knakkende knakworst
Overschat: Unox 'knak'worsten
Die van Zwanenburg zijn echt super lekker, alleen ze zijn ook 4-5x zo duur volgens mij.quote:Op woensdag 28 oktober 2015 09:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
vs.
[ afbeelding ]
Onderschat: Echt knakkende knakworst
Overschat: Unox 'knak'worsten
Maar toch betere prijs kwaleirsverhouding. Bij de Lidl trouwens 9 stuks voor minder geld. Zelfde product .quote:Op zondag 1 november 2015 11:35 schreef Pap89 het volgende:
[..]
[..]
Die van Zwanenburg zijn echt super lekker, alleen ze zijn ook 4-5x zo duur volgens mij.
Daar hoef je serieus ook geen saus op te doen.
Yup, die van de Lidl zijn erg goed, lekker en 'knakken' prachtig.quote:Op zondag 1 november 2015 17:51 schreef Pap89 het volgende:
Zijn die een beetje hetzelfde, van de Lidl?
Anders haal ik die wel een keer, voor oldschool knakworsten op witte bolletjes(puntjes)
Die wilde ik net gaan posten.quote:Op dinsdag 3 november 2015 16:24 schreef uniekhoorn het volgende:
Onderschat: lekkere melkchocoladerepen van de Aldi
Overschat: Al die..de net niet lekkere dure repen van Tony
Melk hazelnoot rozijnquote:Op dinsdag 3 november 2015 16:24 schreef uniekhoorn het volgende:
Onderschat: lekkere melkchocoladerepen van de Aldi
quote:Op dinsdag 3 november 2015 12:44 schreef sirdanilot het volgende:
Onderschat: Mosselen
Overschat: Oesters
Ingrediënten: groente (56% pompoen, 19% wortel, rode ui, bleekselderij), 0,6% koriander. Bouillonpoeder: specerijen (ui, knoflook, kurkuma, lavas, fenegriek, venkel, komijn, koriander, cayenne, zwarte peper, anijs), zout, groentepoeder (prei, tomaat, wortel), kruiden (tijm, rozemarijn, peterselie, marjolein, bieslook), natuurlijk aroma (selderij), gistextract.quote:Op dinsdag 11 september 2012 16:51 schreef Bramito het volgende:
[..]
Een goede remedie tegen het impulsief pakjes kopen is om de ingrediënten te lezen... Dan leer je het rap af....
En wat had je daarmee over- of onderschat?quote:Op zaterdag 30 maart 2019 22:48 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Ingrediënten: groente (56% pompoen, 19% wortel, rode ui, bleekselderij), 0,6% koriander. Bouillonpoeder: specerijen (ui, knoflook, kurkuma, lavas, fenegriek, venkel, komijn, koriander, cayenne, zwarte peper, anijs), zout, groentepoeder (prei, tomaat, wortel), kruiden (tijm, rozemarijn, peterselie, marjolein, bieslook), natuurlijk aroma (selderij), gistextract.
Brrr, krijg er rillingen van.
Er is duidelijk veel veranderd in bijna 7 jaar tijd.quote:Op zaterdag 30 maart 2019 22:48 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Ingrediënten: groente (56% pompoen, 19% wortel, rode ui, bleekselderij), 0,6% koriander. Bouillonpoeder: specerijen (ui, knoflook, kurkuma, lavas, fenegriek, venkel, komijn, koriander, cayenne, zwarte peper, anijs), zout, groentepoeder (prei, tomaat, wortel), kruiden (tijm, rozemarijn, peterselie, marjolein, bieslook), natuurlijk aroma (selderij), gistextract.
Brrr, krijg er rillingen van.
Overschat : sushiquote:Op zaterdag 30 maart 2019 23:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Leuk hoor, zo'n random kick maar heb je ook nog iets toe te voegen hier?
Welke kant en klare meuk uit de diepvries is dan lekker?quote:Op zondag 31 maart 2019 13:19 schreef Autoscooter het volgende:
Overschat : Veel overpriced verse hippe kant-klare meuk in de koelschappen bij (voornamelijk) AH
Onderschat : Producten uit de diepvries, vaak verser en goedkoper (en lekkerder)
Spruiten, spinazie, bloemkool.quote:Op maandag 8 april 2019 21:25 schreef Myraela het volgende:
[..]
Welke kant en klare meuk uit de diepvries is dan lekker?
Sowieso de groenten, gelijk van het land af verwerkt en ingevroren. En dus verser dan die rotzooi die ongekoeld bij het supertje ligt weg te rotten op de zogenaamde 'vers'-afdeling.quote:Op maandag 8 april 2019 21:25 schreef Myraela het volgende:
[..]
Welke kant en klare meuk uit de diepvries is dan lekker?
quote:
Snap ik, maar ik dacht dat het over kant en klare maaltijden ging. Dan ben ik wel benieuwd wat er zo goed is. Dat vind ik altijd wel interessant omdat ik het zelf niet zo snel pak. Daarom vind ik jouw topic ook leuk, Sicstus.quote:Op dinsdag 9 april 2019 11:59 schreef Sicstus het volgende:
Sowieso de groenten, gelijk van het land af verwerkt en ingevroren. En dus verser dan die rotzooi die ongekoeld bij het supertje ligt weg te rotten op de zogenaamde 'vers'-afdeling.
Ah okequote:Op dinsdag 9 april 2019 18:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
[..]
Snap ik, maar ik dacht dat het over kant en klare maaltijden ging. Dan ben ik wel benieuwd wat er zo goed is. Dat vind ik altijd wel interessant omdat ik het zelf niet zo snel pak. Daarom vind ik jouw topic ook leuk, Sicstus.
YESSSSSSSSSSSSSSSSSSS !quote:
Vlierbessen zijn niet te vreten maar alles met vlierBLOESEM is heerlijk.quote:Op dinsdag 9 april 2019 17:53 schreef stavromulabeta het volgende:
Onderschat: vlierbessen
Overschat: Cranberries
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |