Dat lijkt me gewoon de schelp waar de coquille ook in 'woont', is prima up to datequote:Op woensdag 15 mei 2013 07:56 schreef Cinderella_Man het volgende:
Mooie recensie, maar die schelp waarop de cocquille ligt, kan volgens mij al een paar decennia niet meer :-)
Hm, niet dat ik het afgelopen zondag niet naar mn zin heb gehad, maar als ik die gerechtjes van jullie zo zie lijkt het bijna alsof de haarlemse horeca er meer moeite voor doet dan hun Maastrichtse collega's...quote:Op dinsdag 28 mei 2013 14:39 schreef golfer het volgende:
Die Wijn-Spijswandelingen zijn altijd leuk.
Wij hebben die in Haarlem een aantal keren gedaan.
quote:Op dinsdag 28 mei 2013 14:45 schreef Gripper het volgende:
Maar goed, uit al die recensies van jullie heb ik al vaker opgemaakt dat Haarlem qua eten goed aan de weg timmert.
Er zit dus een Haarlem in je eten?quote:Op dinsdag 28 mei 2013 15:39 schreef golfer het volgende:
[..]![]()
Haarlem is echt een top-culinaire stad met enorm veel leuke restaurants.
be-grij-pend le-zen is soms erg las-tig voor je?quote:
Woordgrapje te lastig voor je? Ik geef toe, het was geen goedequote:Op dinsdag 28 mei 2013 18:21 schreef golfer het volgende:
[..]
be-grij-pend le-zen is soms erg las-tig voor je?
quote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:55 schreef golfer het volgende:
Hij kan zo in een bloemenzaak beginnen en boeketjes gaan opmaken...
Je zou die foto van ons niet postenquote:
quote:
Dat, plus dat ik iets marineren en mooi snijden en presenteren wel kan waarderen, maar mij niks zegt over de kookcapaciteiten, want er komt geen koken aan te pas.quote:Op woensdag 26 juni 2013 09:39 schreef minilot het volgende:
Volgens mij heeft ons aller Golfer gewoon een beetje de pest aan teveel bloempjes op een bord.
Dat is waar maar het gaat ook om de smaken en de balans erin, daarin kan je toch ook wel zien of de kok het goed begrijpt of nietquote:Op woensdag 26 juni 2013 12:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat, plus dat ik iets marineren en mooi snijden en presenteren wel kan waarderen, maar mij niks zegt over de kookcapaciteiten, want er komt geen koken aan te pas.
Smaken waren prima, dat schreef ik al.quote:Op woensdag 26 juni 2013 12:17 schreef Tarado het volgende:
Dat is waar maar het gaat ook om de smaken en de balans erin, daarin kan je toch ook wel zien of de kok het goed begrijpt of niet
Ik zou anders wel willen weten hoe je 'n soja-marshmallow maakt!quote:Op woensdag 26 juni 2013 12:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat, plus dat ik iets marineren en mooi snijden en presenteren wel kan waarderen, maar mij niks zegt over de kookcapaciteiten, want er komt geen koken aan te pas.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op donderdag 27 juni 2013 14:09 schreef golfer het volgende:
Da's kokenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Patisserie is een vakquote:
quote:Op woensdag 26 juni 2013 12:14 schreef golfer het volgende:
Dat, plus dat ik iets marineren en mooi snijden en presenteren wel kan waarderen, maar mij niks zegt over de kookcapaciteiten, want er komt geen koken aan te pas.
Ik zie dat ik helemaal ben vergeten om hier wat over te zeggen!quote:Op donderdag 18 juli 2013 17:42 schreef Gripper het volgende:
Zaterdagavond met de fiets het voetveerpontje de rivier over naar Vianen en eten bij Brazz (www.brazzvianen.nl)
Ik ben erg benieuwd, de chef is een oud librije collega, en ze krijgen heel lovende kritieken, er worden al dingen als "beste restaurant van de provincie utrecht" geroepen
Daarom vooral gaat er dus ook een tweede kans komen, kijken of de bediening dan ook een 8 haaltquote:Op maandag 5 augustus 2013 15:41 schreef golfer het volgende:
Ziet er lekker uit. Jammer van de slordigheden in de bediening en het bergeten van die amuses bij jullie.
Ziet er allemaal prima uit.quote:Op zondag 11 augustus 2013 22:26 schreef Qwea het volgende:
Waar
Restaurant Fore in Julianadorp
Wanneer
Zondag 11-08-2013
Wat heb ik gegeten
Voorgerecht :
[ afbeelding ]
Linksonder : Mossel (de rest ben ik vergeten)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 3% gewijzigd door _Hestia_ op 15-08-2013 17:55:24 ]
quote:Op donderdag 15 augustus 2013 17:46 schreef Sylvana het volgende:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op donderdag 15 augustus 2013 18:33 schreef golfer het volgende:
[..]Ja oké, dat wel, maar verder wordt er niet veel reclame voor gemaakt daar zeg maarSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Ik zie sterrententen in Nederland ook nauwelijks reclame maken. Dat is ook hier niet nodig. Ze moeten het gewoon hebben van recommandaties en aanbevelingen van anderen. (en zitten ook meestal maanden van te voren vol).quote:Op donderdag 15 augustus 2013 18:37 schreef Sylvana het volgende:
Ja oké, dat wel, maar verder wordt er niet veel reclame voor gemaakt daar zeg maar
Zijn er wel genoeg die het zakelijk zwaar hebben, gezien het gebruik van Groupon-acties etc. Beluga in Maastricht gooit vanaf oktober ook het roer om en gaat goedkoper worden.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 18:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zie sterrententen in Nederland ook nauwelijks reclame maken. Dat is ook hier niet nodig. Ze moeten het gewoon hebben van recommandaties en aanbevelingen van anderen. (en zitten ook meestal maanden van te voren vol).
Die kerels zijnquote:
Zo dat ziet er goed uit voor een prima prijs toch?quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 12:26 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Menu bij Restaurant De Jong
Restaurant De Jong
Raampoortstraat 38
3032AH Rotterdam
tel. 010-465 7955
Echt zoooo ongelofelijk godsgruwelijk lekker en leuk gegeten weer bij restaurant de Jong.
Ik vond alle gangen helemaal lekker, helemaal leuk, helemaal bijzonder, echt bijna niet te hebben zo goed. :-)
Sardine met een saus/creme/puree van knolselderij, blokjes ingelegde ossentong, stukjes haricot vert, bieslook, dille, volgens mij ook nog (bleek)selderij (in de olie?).
Tomaten essence met rooksmaak (gerookte olie), ontvelde sherrytomaatjes, sjalot, kruim van zwarte olijf. (dit ga ik thuis een keer namaken!)\
Coco bonen (ik had er nog nooit van gehoord) met bonenpuree, superzacht en silky, superlekker. Met artisjok en allerlei frisse tonen: koriander, oesterblad, citroen.
Parelhoenfilet met parelgort en duxelles. Iets minder van genoten omdat ik bom- en bomvol zat. Maar evengoed erg lekker.
Een dikke, vette 10 op alle fronten.
Kosten: menu 2 x 40 euro = 80 euro en drank 2 x cava, 2 x 4 bijpassende glazen +1 = 64 euro
Totaal 144 euro.
Ik ben benieuwd naar de amusesquote:Op zondag 25 augustus 2013 02:11 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Die kerels zijn![]()
Eens kijken of dit restaurant door jullie strenge keuring komt. Bij ons wel namelijk.
Waar? Sjieque in Tilburg
Wanneer? 23-8
Wat at je?
Na wat amuzes...
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Daarna nog thee met kleine, zelfgemaakte snoepjes. Veel keus.
Impressie?
Netjes ontvangen door de gastheer. De andere persoon van de bediening legde wel veel beter uit wat we op ons bord hadden liggen. Goed op mijn dieet gelet. We zaten buiten op een fijn plekje met prima meubulair. Er waren buiten nog maar een paar plekjes vrij. Binnen zat niemand, logisch. Van binnen dus weinig gezien, maar wel even naar toilet geweest om binnen te spieken. Zag er prima uit, maar kan nog wel wat 'sjiequer'.
Kosten?
Restaurantweek dus 27,50.
Cijfer?
Doe ik niet aan. Het was prima en lekker. Volgens de bediening was dit uiteraard 1 van de 3 restaurants waar je in Tilburg echt kan eten. De anderen zijn Taste en Hofstede de Blaak, volgens hem. Wij kunnen dat beamen. In ieder geval dat dit goede restaurants zijn hier.
En wat heb je daar dan gegeten?quote:Op zondag 25 augustus 2013 02:11 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Die kerels zijn![]()
Eens kijken of dit restaurant door jullie strenge keuring komt. Bij ons wel namelijk.
Waar? Sjieque in Tilburg
Wanneer? 23-8
Wat at je?
Na wat amuzes...
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Daarna nog thee met kleine, zelfgemaakte snoepjes. Veel keus.
Impressie?
Netjes ontvangen door de gastheer. De andere persoon van de bediening legde wel veel beter uit wat we op ons bord hadden liggen. Goed op mijn dieet gelet.
Ik ga gokken!quote:
Het staat je uiteraard vrij om zelf een review van je eigen snackbar te plaatsen!quote:Op vrijdag 6 september 2013 14:23 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ik zie hier - jammer genoeg - voornamelijk sterrententen voorbij komen en weinig snackbars. Foto's waarbij men de ander probeert af te troeven met het kleinste gerecht. Misschien alleen sterrentent gebruiken bij het volgende topic?
Ik heb ook wel eens een vol bord van de Griek geplaatst hoorquote:Op vrijdag 6 september 2013 14:25 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ik zal de volgende keer een foto maken van mijn patatje joppie en broodje kaassouffle.
Een goed patatje bakken is nog best moeilijk!quote:Op vrijdag 6 september 2013 14:25 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ik zal de volgende keer een foto maken van mijn patatje joppie en broodje kaassouffle.
Die amuzes stelden niet veel voor. Het waren er 2.quote:Op zondag 25 augustus 2013 12:40 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd naar de amuses
Ziet er goed uit
Envoor de foto's! van allebei.
Ehm, alles wat op het bord lag was op een speciale manier bereidt. Dat en dat ik geen menu heb om op te spieken (restaurantweek verassingsmenu) maakt dat ik niet meer precies weet wat ik heb gegeten. Wat ik wel grappig vond is dat ze met het voorgerecht met een blok tonijn aankwamen om er overheen te raspen voor de extra zilte smaak. Had ik nog niet eerder gezien.quote:
Vooraf: Olijven waren kappertjes. Verder ben je warm... Zeker weet ik het niet meer.quote:Op zondag 25 augustus 2013 13:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ga gokken!
Vooraf: carpaccio van tonijn met toefjes wasabi mayonaise en toefjes wasabi meringue. Beetje geschaafde sjalot en gefrituurde schijfjes tofu. en stukjes zwarte kalamata olijf.
Hoofd: Lamsbiefstukje, lamshaasje, geconfijt aardappeltje, jus van lam, lente-ui, erwtenscheuten. Puree van euh pastinaak of meiraap? Appelmoes. En iets van tapioca parels met euh kerriesmaakje?
Na: watermeloen. Marshmellow van pistache. Meringue van pistache. Gelei van euh, wodka. Beetje filodeeg erin gestoken.
Dat zou ik dan om en om afwisselen met Taste. Dat restaurant was me ook goed bevallen.quote:Op vrijdag 6 september 2013 15:20 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Het ziet er aardig uit. Zou je er voor de volle pond a la carte gaan eten?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1. Gerookt speenvarken
2. Garnalenkroketjes
3. Lams t-bone
4. Catalaanse mosselen
5. vijgen, dadels, blauwe kaas, parmaham
6. Gamba's
7. Kippendij met Piccalilly
8. Sardientjes in tomatensaus
9. Uiensoep
10. Carpacciorol
11. Inktvisringen
We waren met een groep van acht. Voor 22,50 onbeperkt tapas. Twee tapas per ronde en dit is een selectie wat op de foto. Het was volle bak vanavond en dat was te merken. Het wachten tussen het bestellen en de levering werd per ronde groter. Vooraf kregen we nog broodjes met aioli en bij de overige tapasgangen kregen we er ook spaghetti en patat bij. Slim natuurlijk om de gasten vol te laten eten.
WIj hebben uiteindelijk pp 4 ronden tapas gegeten.
Kosten? 22,50 voor de tapas. Totaal geen idee, geen rekening gezien.
Cijfer? 7,5. Eten was prima, bediening ook geen aanmerkingen over. De keuken kon het niet aan, dat was te merken.winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
Heb je de rest van het servies bekeken? Gefrabriceerde roestvlekken.quote:Op zondag 29 september 2013 00:07 schreef FutureFairytale het volgende:
Dat schaaltje met die 2 gamba's ziet er een beetje eh... niet zo goed meer uit.
Jup. Staat op de kaartquote:Op zondag 29 september 2013 00:07 schreef FutureFairytale het volgende:
Kippendij met piccalilly?
Wat vond je het lekkerst?
Dat schaaltje met die 2 gamba's ziet er een beetje eh... niet zo goed meer uit.
Ik krijg wel gelijk trek in uiensoep!
Dacht dat t alleen t bord was tot ik dat kommetje van de gamba's zag. Gefrabriceerd denk je? Waarom zouden ze dat willenquote:Op zondag 29 september 2013 00:14 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
Heb je de rest van het servies bekeken? Gefrabriceerde roestvlekken.
Ziet er 'hip' uit. Nogal onhygienisch als het echte roest zou zijn.quote:Op zondag 29 september 2013 00:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dacht dat t alleen t bord was tot ik dat kommetje van de gamba's zag. Gefrabriceerd denk je? Waarom zouden ze dat willen
Ik vind de gamba's zelf er een beetje simpel uitzien vergeleken met de rest. Voor de rest is een tapasavondje altijd lekker.quote:Op zondag 29 september 2013 00:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dacht dat t alleen t bord was tot ik dat kommetje van de gamba's zag. Gefrabriceerd denk je? Waarom zouden ze dat willen
Het klinkt wat ingrediënten betreft allemaal hartstikke lekker en zo te lezen was dat het ook wel, máár: het is wel het soort bordopmaak dat ik onderhand wel een beetje beu ben om te zien.. Het is odnerhand wel tijd voor iets nieuws! (Niet dat ik zelf nu zo'n frequent bezoeker van sterrenrestaurants ben, maar ik ben wel een heel enthousiaste review-lezer.quote:
Wat een bijzondere plek! En heb je wel aangegeven dat jullie vega zijn?quote:Op zondag 6 oktober 2013 09:51 schreef minilot het volgende:
Vanavond naar Radio Royaal in Eindhoven. Da's in elk geval een bijzonder toffe locatie ( Philips' voormalige energiehuis Philips, veel machines staan er nog!), nu eens kijken hoe de kaart bevalt als je er met een stel vegetariërs komt binnenwaaien.Benieuwd!
Morgen hier een verslagje.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het klinkt wat ingrediënten betreft allemaal hartstikke lekker en zo te lezen was dat het ook wel, máár: het is wel het soort bordopmaak dat ik onderhand wel een beetje beu ben om te zien.. Het is odnerhand wel tijd voor iets nieuws! (Niet dat ik zelf nu zo'n frequent bezoeker van sterrenrestaurants ben, maar ik ben wel een heel enthousiaste review-lezer.)
Och, het is meer een globaal gevoel dat ik al jarenlang dezelfde soort borden voorbij zie komen op fotoverslagen van Nederlandse sterrenrestaurants. Al die losse componentjes met veel ruimte ertussen, de schuimpjes, de hoorntjes.. Zo'n 'Gerecht 1' (de oester) heb je toch al honderd keer zo gezien - ik heb het idee dat het nu al een paar jaar dezelfde mode is die steeds weer terugkomt en ik ben er wel aan toe om onderhand iets nieuws te zien in de styling van de gerechten.quote:
De kaart online is niet actueel.quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:15 schreef minilot het volgende:
Aangeven hoeft niet, er staan interessante vegetarische opties op het menu zie ik nu.
[..]
Nee, dat zag in inmiddels ook, maar zolang er een vegetarische optie is (en die is er) is het primaquote:
En bovendien zie ik het niet elke dagquote:Op zondag 6 oktober 2013 13:15 schreef minilot het volgende:
Och, het is meer een globaal gevoel dat ik al jarenlang dezelfde soort borden voorbij zie komen op fotoverslagen van Nederlandse sterrenrestaurants. Al die losse componentjes met veel ruimte ertussen, de schuimpjes, de hoorntjes.. Zo'n 'Gerecht 1' (de oester) heb je toch al honderd keer zo gezien - ik heb het idee dat het nu al een paar jaar dezelfde mode is die steeds weer terugkomt en ik ben er wel aan toe om onderhand iets nieuws te zien in de styling van de gerechten.
Maakt verder niet uit hoor, als het maar lekker is natuurlijk!
Ik eet eigenlijk nooit bij sterrenrestaurants, dus ik al helemaal niet. Maar zie wel veel fotoverslagen!quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:48 schreef Bluezz het volgende:
[..]
En bovendien zie ik het niet elke dag
Hoe was het?quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Nee, dat zag in inmiddels ook, maar zolang er een vegetarische optie is (en die is er) is het prima
En desnoods als jezelf de keuken ingedoken bent, ook.quote:Op vrijdag 6 september 2013 14:24 schreef Isabeau het volgende:
Het staat je uiteraard vrij om zelf een review van je eigen snackbar te plaatsen!
Dat kom je anno 2013 toch nog maar zelden tegen; dat je met honger van tafel gaat, zelfs bij de betere restaurants.quote:Op maandag 23 december 2013 13:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Villa Copera, Tolkamer
Voor alle duidelijkheid, het eten is zeer smakelijk, correct en goed toebereid. De bediening vriendelijk en correct. Maar ben ik een happy camper? Nee.
Men heeft het concept van een zeven gangen menu, met dagverse ingredienten en geen kaart. Op zich een prima idee
We vroegen om mineraalwater bij het eten, kregen leidingwater met een beetje koolzuur in flessen die naar vaatwasmachine smaakte
Bij het reserveren er op gewezen dat mijn gezelschap geen uiensoorten (ui, lente-ui, prei) mag en geen paddenstoelen. Bij het aan tafel gaan vroeg de bediening nogmaals naar dieeteisen, en er nogmaals op gewezen. Toch kwam de fazant met stamppot en kroketjes toch met ui en paddenstoelen. Je zal maar allergisch zijn.
Na deze gang de bediening er ook op gewezen dat het verrukkelijk smaakt, maar dat de porties toch wel héél erg klein zijn. En dan bedoel ik, Amuse formaat. Leuk als een groet uit de keuken, maar niet als gang. De verder geheel correcte en zeer beleefde bediening wilde zich excuseren dat dit in dit soort zaken zo is. Maar, sorry, heb bij veel restaurants gegeten, op alle niveaus, maar zo weinig heb ik nog nooit gehad. Bij ons hoofdgerecht kregen we een kleine portie friet extra en een salade. Beide zeer smakelijk, met een te zoete mayonaise
Na ons hoofdgerecht kwam een tweede schaaltje frietes, maar nu zonder mayonaise
De kazen daarna, en het dessert waren wederom, net als alle andere gerechten zeer lekker.
Ik heb er een heel dubbel gevoel bij. Men kan koken, men kan bedienen, beide echt gewoon vakmanschap. Maar, na het dessert had ik nog steeds trek. Thuis nog maar wat open getrokken.
Ik vind het echt niet kunnen dat ik voor twee personen een slordige 250 euro betaal en dat je nog trek hebt na zeven gangen. De bediening was het pijnlijk en deed er alles aan me blij te maken, maar de keuken werkte helaas niet mee. Ik kan dan ook geen onvoldoende geven, maar een dikke voldoende wordt het ook niet.
Cijfer 6,5
Heb bij veel sterrententen gegeten, maar nooit met honger weggegaan. Hier dus twee porties frietjes en een salade extra gekregen en nog scheurde ik van de honger.quote:Op maandag 23 december 2013 13:57 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Dat kom je anno 2013 toch nog maar zelden tegen; dat je met honger van tafel gaat, zelfs bij de betere restaurants.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |