abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 15 mei 2013 @ 01:13:13 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_126518334
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 15 mei 2013 @ 01:23:58 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_126518503
Herhaling van mijn laatste post in het vorige topic:

Waar: de Bokkedoorns in Overveen.
Wanneer: 14 mei 2013
Wat:
Vanwege de Heerlijk-10daagse een reservering gedaan bij het al 22 jaar met 2 Michelinsterren onderscheiden restaurant De Bokkedoorns in de mooie duinen van Overveen vlakbij ons. Je dineert voor 25 euro bij gewone restaurants en per ster wordt er een supplement van 10 euro berekend. Dus voor de Bokkedoorns komt dat voor een driegangendiner uit op 45 pp met de mogelijkheid daarbij om het menu nog uit te breiden met een extra gang a 15 euro pp.
Wij besloten dat laatste doen.
Helaas werkte het weer niet zo mee, dus dineren op het terras was geen optie.
Het uitzicht werd er niet minder om:


Na ontvangst en de placering door de over het algemeen wat ouderwets formele bediening en sommeliers werd al snel wat zelfgebakken brood vergezeld door lekkere boter op tafel gezet.

We besloten de hele maaltijd te laten vergezellen door een fles Ritual, een heel erg lekkere Chileense Sauvignon Blanc en wat bruisend water.

Amuses.

De 4 amuses werden gelijktijdig op een leuk origineel 'bord' opgediend:

Van rechts onderaan met de klok mee naar linksboven:
een crème van komkommer met yoghurtgelei op een oesterblad,
een 'steentje' van brood gevuld met ganzenlevermousse en duindoornbes,
een marshmallow van slak met waterkersgelei met een krokante wijngaardslak en
in het zwarte bekertje een kreeftenbisque met Hollandse garnaaltjes.

Voorgerecht.
Het voorgerecht bestond uit een salade van gepocheerde kreeft met diverse tomatensoorten, basilicumcrème, krokantjes van basilicum en messenkleverkaas. Wat er in eerste instantie op het bord uitzag als een cherrytomaat bleek dus de messekleverkaas te zijn.


Extra tussengerecht.
Dat werd dus een op Pata Negra ham gebakken coquille te zijn met spinazie a la creme met daarbij een gepocheerd eitje met Russische kaviaar en mosterdcrème.


Hoofdgerecht.
Het hoofdgerecht was een Amerikaanse rundersukade met asperges en tuinbonen, vergezeld door gekonfijte aardappel, een bloem gemaakt van rettich met in het midden piccalilly en een jus van rode wijn.


Dessert.

Het toetje was een taartje van citroen met gemarineerde watermeloen, een mousse van verveine met een sorbetijs van citroen.


Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.

Prijs-kwaliteit: 8,7


[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 15-05-2013 01:32:57 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_126519964
Mooie recensie, maar die schelp waarop de cocquille ligt, kan volgens mij al een paar decennia niet meer :-)
pi_126646692
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 07:56 schreef Cinderella_Man het volgende:
Mooie recensie, maar die schelp waarop de cocquille ligt, kan volgens mij al een paar decennia niet meer :-)
Dat lijkt me gewoon de schelp waar de coquille ook in 'woont', is prima up to date ;)
pi_126667472
Waar? Café Tapa te Amersfoort
Wanneer? Zondag 12 mei 2013
Wat at je? Een menu van verschillende soorten tapas waaronder knoflookgarnalen, gehaktballetjes in tomatensaus, champignons met gehakt en knoflook, nacho's met quacemole kip, gehakt, en roomsaus en kaas, lekkere op de plaat gebakken stukjes ossenhaas met weer knoflook, peper en zout, olijfjes en brood met alioli (jammer genoeg geen echte) en pesto.
Impressie? gezellig huiselijk restaurantje, echter wel rumoerig, leek een beetje op een kruising tussen een café en een jaren 70 Spaanse huiskamer. Verder waren de tapas voortreffelijk en ruim voldoende. Echter wij hebben de ossenhaaspuntjes en de knoflookgarnalen nog eens bij besteld.
Kosten? een menu heb je al vanaf ¤20,- wij waren voor het iets duurdere menu van ¤27,- p.p. gegaan.
Cijfer? 7 voor het eten een 9 maar het totaalplaatje een 7 te meer omdat het erg rumoerig was, en het er wel rommelig uitziet binnen. Nadeel kan zijn dat als je voor een menu kiest dat dan de hele tafel hetzelfde menu moet nemen. Echter er zit wel voor elk wat wils bij. En alioli mixen met whiskeysaus is not done in mijn Spaanse ogen.
  maandag 27 mei 2013 @ 21:54:30 #6
224960 highender
Travellin' Light
pi_127085347
Waar?
http://www.sapporo.nl
Wanneer?
2005 t/m 2008, 1 x per maand
Ik woon niet meer in de buurt en kom er daardoor helaas veel minder, onlangs echter weer eens geweest en is nog steeds erg goed.
Wat at je?
Alles op de kaart geprobeerd, mijn favorieten:
- Garnalenpasteitjes
- Inktvis, garnalen en groente tempura's
- Eendenborst
- Ganzelever
Impressie?
Het zeer regelmatige bezoek zegt voldoende :9~
Kosten?
150 - 200 euro p.p. inclusief wijn en cognac na
Cijfer?
8,5
  dinsdag 28 mei 2013 @ 14:29:40 #7
130803 Gripper
Get a grip
pi_127108024
Ik ben net terug van een fijn weekendje Maastricht, mooie stad en veel keus uit goede eetgelegenheden!

Voor dit keer viel de keus op zaterdagavond op Harry's: het restaurant van Hotel Beaumont, in een mooi oud pand in Wyck.

We aten: eerst een plankje met wat ham, tomaten en olijven. Daarna allebei het 4-gangen menu, allebei met een ander voorgerecht en hoofdgerecht.
Daarbij mochten ze ons verrassen met een paar bijpassende wijnen.

De voorafjes waren lekker maar niet heel bijzonder: een salade met rucola, ricotta en dungesneden salami voor mij, en voor mn meisje een garnalencocktail (gelukkig niet oubollig in een glas) met een goede zelfgemaakte cocktailsaus.
Tussengerecht, aspergesoep was gewoon goed.

Van het hoofdgerecht was met name de kip super: heel mals, en een lekker sausje van morilles.
Als afsluiter allebei nog een irish coffee die (heerlijk!) nu eens niet zo overdreven zoet was. Meestal kwakken ze er 3 scheppen suiker in, en smaakt het als een willekeurige frappuchino-mocca-infusion-skinny latte van de starbucks, maar deze was lekker, met echte ongezoete slagroom.

prijs: rond de 150 ¤ , allebei 4 of 5 wijntjes, de koffie, hapjes vooraf en 2x 4 gangen menu.
cijfer: 8,5 voor entourage, sfeer en bediening, 7,5 voor het eten.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 28 mei 2013 @ 14:31:01 #8
130803 Gripper
Get a grip
pi_127108067
Ik maak er maar ff 2 posts van, het zijn tenslotte ook 2 verschillende activiteiten.

Het Bourgondische weekend in Maastricht gaat namelijk nog even door: op zondagmiddag hebben we een wijnspijs wandeling gedaan, 8 verschillende restaurants, overal een klein gerechtje + bijpassende wijn. :Y)



In volgorde:
1. Harbour Club
Gerechtje: boutje van speenvarken met eigen jus, rösti koekje
Wijn: een spaanse rosé: Nekeas Grenache. Boutje erg lekker en mals, wijn was niet fantastisch maar ik ben dan ook geen rosé fan.

2. Flo
Gerechtje: 2 kroketjes van geconfijte eendenbout, bietjesmayo, salade van appel en geroosterde hazelnoot.
Wijn: Een Franse Villehaute reserve 2011 uit de languedoc, rood. Lekker, goeie combi met de "wilde" kroketsmaak

3. "O"
Gerechtje: t is een visrestaurant, dus kregen we een tartaartje van makreel, seizoensgroenten, papadum, en kruidenolie.
Wijn: een lekkere Macon Village uit de bourgogne.

4. Pakhoes
Gerechtje: bonbon van zalm, bieslook/mierikswortel sausje, haringkaviaar.
Wijn: weet ik niet meer, een witte franse volgens mij. t was geen bijzondere dus ik heb m niet opgeschreven


5. Nxt door
beetje te-hip ingerichte tent met veel paars en zilver, en ook omdat we na 4 wijn op een bijna nuchtere maag al een beetje kachel werden, zijn we buiten aan de statafels blijven staan. Zit in een leuk straatje, en het was koopzondag, dus er was genoeg te doen en te zien buiten.
gerechtje: een erg lekkere coquille op aardappelschuim en met kruidenolie eronder. Daarbovenop hele knapperig gefrituurde aardappelstukjes. Lekker lekker!! En het eerste écht verfijnde gerechtje.
wijn: iets wits, maar die haalde het niet bij het gerecht.


Een van de lekkerste st. Jakobsmusschels die ik in tijden heb gegeten :9



6. Le virage
Viel als enige zaak een beetje uit de toon bij de andere: meer een smoezelig frans dorpsrestaurant, waar alle andere tenten strak en stijlvol waren ingericht. Desondanks wel gezellig, en een leuk gerechtje: buikspek met een mosterdglazuur en couscous
Wijn: wit, uit de Loire.

7. Rozemarijn
Gerechtje: terrine van Limburgs hoen, mousse van gevogelte en een sorbet van rodewijn ijs. Mooi opgemaakt ook.
wijn: riesling Altenkirch, heel lekker! Die moet ik eens gaan zoeken bij een wijnhandelaar.



Gelukkig, bijna klaar...
8. Molo 5
gerechtje: gelei van ossenhaas, een soort cupcakeje van ossenhaas/terrine achtig. met rodewijn mousse en een aardbeien saus. Tja, ik bedenk het ook niet, zo'n combi...
Er was een beetje veel gelei aanwezig, maar de smaken waren wel lekker. een lekkere stevige afsluiter na vrij veel lichte gerechtjes met vis.
wijn: ook lekker stevig, een salice salentino. Zo'n zoete met heel veel kers en amarenen. :9



Al met al: leuk evenement, worden regelmatig en in meerdere grote steden georganiseerd door wijnspijs.nl
Dit keer waren er ruim 320 couverts verkocht, en de deelnemers starten elk bij een ander restaurant, lopen uiteraard wel in dezelfde volgorde het rondje. Door dat roulatiesysteem is het nergens overdreven druk, en bij de meeste restaurants kiezen ze ook wel voor gerechtjes die al vooraf gemaakt kunnen worden: we hadden 3 warme en 5 koude gerechtjes. Overal krijg je meteen bij binnenkomst de wijn, en al snel het gerechtje erachteraan. Moet ook wel, het programma loopt tussen 12 en 17 uur, daarna moeten de meeste restaurants weer aan de slag voor de avond.
Dus een half uurtje per restaurant plus de looptijd, treuzelen is er niet bij :)

Voor een bedrag rond de 50 of 55 ¤ p.p (afhankelijk van hoeveel restaurants) , wat niet duur is voor een hele middag eet&drink plezier. En je leert er nog eens wat restaurants door kennen.

En omdat ik mn fietstochtjes altijd bijhoud met deze app, nu ook eens een track gemaakt van de wandeling: http://app.strava.com/activities/56393932
Toch nog 12 km gewandeld! Al die zig-zag lijntjes komen niet door de wijn hoor, zal wel meet-onnauwkeurigheid van de gps in m'n iphone zijn ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 28 mei 2013 @ 14:39:10 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127108328
Die Wijn-Spijswandelingen zijn altijd leuk.
Wij hebben die in Haarlem een aantal keren gedaan. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 mei 2013 @ 14:45:55 #10
130803 Gripper
Get a grip
pi_127108551
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 14:39 schreef golfer het volgende:
Die Wijn-Spijswandelingen zijn altijd leuk.
Wij hebben die in Haarlem een aantal keren gedaan. ^O^
Hm, niet dat ik het afgelopen zondag niet naar mn zin heb gehad, maar als ik die gerechtjes van jullie zo zie lijkt het bijna alsof de haarlemse horeca er meer moeite voor doet dan hun Maastrichtse collega's...
Mooier opgemaakt, en over de hele linie allemaal net ff wat spannender en minder "op safe"

Maar goed, uit al die recensies van jullie heb ik al vaker opgemaakt dat Haarlem qua eten goed aan de weg timmert. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 28 mei 2013 @ 15:39:21 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127110280
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 14:45 schreef Gripper het volgende:

Maar goed, uit al die recensies van jullie heb ik al vaker opgemaakt dat Haarlem qua eten goed aan de weg timmert. :)
:Y
Haarlem is echt een top-culinaire stad met enorm veel leuke restaurants.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 mei 2013 @ 18:19:21 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127115645
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 15:39 schreef golfer het volgende:

[..]

:Y
Haarlem is echt een top-culinaire stad met enorm veel leuke restaurants.
Er zit dus een Haarlem in je eten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 18:21:27 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127115716
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:

Er zit dus een Haarlem in je eten?
be-grij-pend le-zen is soms erg las-tig voor je? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 mei 2013 @ 18:22:56 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127115764
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 18:21 schreef golfer het volgende:

[..]

be-grij-pend le-zen is soms erg las-tig voor je? :')
Woordgrapje te lastig voor je? Ik geef toe, het was geen goede
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 18:24:42 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127115817
De vraag is, word ik nu gegriild of is Golfer aangebrand? Is het verpietert of zout gegeten?

[ Bericht 13% gewijzigd door Pietverdriet op 28-05-2013 19:41:07 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127116677
Het is sowieso 'word ik' en nu is het wel mooi geweest.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 1 juni 2013 @ 22:20:16 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127303402
Waar: Restaurant Vis en Ko in Haarlem
Wanneer: zaterdag, 1 juni 2013

Ter gelegenheid van de verjaardag van Bluezz vanavond bij 1 van de beste Nederlandse visrestaurants gegeten. Dit keer geen foto's gemaakt. Toch een korte impressie.

Bij binnenkomst meteen een schaaltje met miro (zeewier)chips op tafel.
Als snel gevolgd door een aantal amuses: een in een mini-plantenpot geserveerde crème van makreel met daarbovenop (als namaakaarde) roggebrood, een aantal komkommerstengels in een lekkere saus en grote chips met een saus van paprika.

Hoewel Vis en Ko een aantal vaste menu-keuzes heeft kozen wij voor de andere helft van de kaart waarop zogenaamde culibites staan.
Kleine gerechten die je zelf uitkiest en waarvan je het aantal gangen ook bepaald.
Wij kozen allebei voor 5 kleine culibites.

Om te beginnen namen als 1e gerecht we elk de sashimi du jour, vandaag bestaande uit zalm, tonijn en zeebaars. Uiteraard vergezeld door sojasaus en wasabi en verder lagen er ook nog wat stukjes gelei van zeewier en gember op het mooi opgemaakte bord.

Als 2e gerecht voor Bluezz de carpaccio van tonijn en voor mij een cocktail van kingcrab.
Ons 3e gerecht was weer voor allebei hetzelfde: een tartaar van langoustine op een koekje van Parmezaanse kaas en met daar bovenop een gepocheerd eitje.

Bij gerecht 4 namen we weer elk wat anders. Voor Bluezz Iberico Ham a la “Flamande” met ei, aardappel, boter en asperge en voor mijzelf bestond het gerecht uit een halve gegrilde Cannerkreeft met een bearnaisesaus en een taartje van tomaat en aubergine.

Tenslotte namen we allebei hetzelfde dessert: een stukje cheesecake met een compote van rabarber, daarbij verse aardbeien en een sorbet van aardbeien.

Alles bij elkaar waren die 5 culibites voldoende om als volledige maaltijd te dienen.
Imko Binnerts staat bekend als beste viskok van Nederland en dat bewees hij, samen met zijn chefkok en de rest van de in een open keuken werkende brigade, eens temeer.
Ook de bediening is prettig en deskundig.

Inclusief een fes witte wijn en een fles bruisend water waren we totaal 143,00 euro kwijt.

Prijs/kwaliteit: een ruime 8 en een half!

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 01-06-2013 23:58:40 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 15 juni 2013 @ 13:29:29 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127823457



Restaurant De Jong
Raampoortstraat 38
3032AH Rotterdam
tel. 010-465 7955

Was weer helemaal top.

Voorgerecht
Gepekelde zalm met grapefruit

Extra tussengerecht (ipv dessert)
Girolles met een dikkige, vetromige jus van girolles (klinkt misschien vies maar was errug lekker) met jonge prei en abrikoos

Tussengerecht
Burrata met sinaasappelzest, zwarte olijven en dille.

Hoofdgerecht
Lamsfilet met meiraapjes en zeekraal.

Kosten: 40 euro voor 4 gangen, 22,50 voor 4 bijpassende wijnen.

Cijfer: 9,5

Echt weer helemaal goed. Leuk, spannend, verrassend, lekker. Alle elementen op het bord passen bij elkaar en maken het een geheel. Echt helemaal goed. Vorige keer dat we gingen, paar maanden terug vond ik alles net niet helemaal goed bij elkaar passen. Dan denk je "ja, leuk bedacht,maar nee, doe toch maar niet". Keer daarvoor was ik wel super enthousiast. Ach ja, dat kan ook bijna niet anders als een chef zoveel experimenteert en zoveel varieert.
pi_127823854
Die burrata! :o O+

En wat een snoezige meirapen, zo als bloempjes gedrapeerd.. Dat ga ik pikken! :)

Toch snel ook maar eens naar De Jong. Op de fiets.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 15 juni 2013 @ 16:40:33 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127828772
Ja, is echt een restaurant voor jou ja. :Y
Hardstikke hip.
pi_127829390
Dat ziet er geweldig uit, RobinOok! :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127830736
Mooooooie foto's ziet er heerlijk uit :9
  zaterdag 15 juni 2013 @ 17:55:17 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127830851
Hij kan zo in een bloemenzaak beginnen en boeketjes gaan opmaken... :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 16 juni 2013 @ 09:36:27 #24
131800 Tarado
capô de fusca
pi_127853677
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 17:55 schreef golfer het volgende:
Hij kan zo in een bloemenzaak beginnen en boeketjes gaan opmaken... :')
:D
  zondag 16 juni 2013 @ 10:10:54 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zondag 16 juni 2013 @ 11:54:54 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127855803
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 10:10 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Je zou die foto van ons niet posten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 juni 2013 @ 12:34:16 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127856900
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2013 11:54 schreef Pietverdriet het volgende:

Je zou die foto van ons niet posten
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 26 juni 2013 @ 00:24:54 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128264522
Wanneer: 25-6-2013
Waar: De Brasserie in Haarlem.

Wat:

In het kader van de Iens DinerDagen gereserveerd bij De Brasserie, voorheen Restaurant Lambermons.
3-gangen menu voor 30 euro pp.
Michel Lambermons is er per 1-1-2013 mee gestopt en de keuken wordt nu gerund door Abel Pepping.
Qua inrichting en uiterlijk is er niet al te veel veranderd t.o.v. het verleden.
Vriendelijke ontvangst, goede tafel en bank/stoel.

Meteen maar een fles water met bubbels (onbeperkt duinwater voor 2,50 per persoon) en een fles witte wijn, Domaine Pré Baron, Touraine Sauvignon, besteld.
Netjes wat vers brood met boter en olijfolie en zout op tafel gebracht.

Geen keuze-menu, gewoon 3 gangen. Eventueel uit te breiden met een 4e gang en wat extra's zoals Zeeuwse Creuses of een plateau Charcuterie Iberico. We gingen gwoon voor het reguliere 3-gangenmenu.

Voorgerecht:

Gemarineerde Yellowfin tonijn met frisse tartaar van kalf, soya-marshmallow, rettich en wasabi mayonaise.


Mooi gesneden, goed op smaak gebracht. Niet echt veel koken aan te pas gekomen. Voornamelijk mooi een bord opmaken.

Hoofdgerecht:
Geroosterde eendenborst met duxelles van portobello, witte asperge, kingboleet, luchtige topinamboer en laurierjus.


Alweer prima op smaak, vooral erg lekkere jus van laurier echter....of de messen waren bot....of de eend was taai. Bijna niet te snijden en inderdaad, ook in de mond taai.
Er ontbrak een beetje een krokantje. Het was allemaal nogal zacht, qua mondgevoel.

Nagerecht:
Vanillecake met witte chocolademousse, schuim van lychee en cheesecake ijs met een verse framboos.


Lekker. Niks mis mee.

Al met al toch ietwat tegenvallend vanwege het taaie eendenborstje en het simpele voorgerecht.
De Brasserie heeft zich in onze ogen wat makkelijk ervan afgemaakt tijdens deze dinerweek.
De (jonge) zwarte brigade (bediening) liet ook regelmatig een paar steekjes vallen, maar dat compenseerden ze wel weer met hun enthousiasme.
Totaal, inclusief water en wijn 92,50 kwijt.


Prijs/kwaliteit: 7


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 26-06-2013 00:46:37 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 26 juni 2013 @ 00:29:47 #29
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_128264712
Zonde van de eendeborst zou ik maar zeggen..
Volgende keer weer meer geluk
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_128267893
Simpel voorgerecht? Gemarineerde Yellowfin tonijn met frisse tartaar van kalf, soya-marshmallow, rettich en wasabi mayonaise. Ik vind een tomatensoep of een garnalencocktail een simpel voorgerecht, maar ik deel jouw definitie denk ik niet. Verder idd jammer van de eendeborst, dat zou niet moeten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_128269987
Volgens mij heeft ons aller Golfer gewoon een beetje de pest aan teveel bloempjes op een bord. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 26 juni 2013 @ 12:14:47 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128274708
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 09:39 schreef minilot het volgende:
Volgens mij heeft ons aller Golfer gewoon een beetje de pest aan teveel bloempjes op een bord. ;)
Dat, plus dat ik iets marineren en mooi snijden en presenteren wel kan waarderen, maar mij niks zegt over de kookcapaciteiten, want er komt geen koken aan te pas.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 26 juni 2013 @ 12:17:06 #33
131800 Tarado
capô de fusca
pi_128274805
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 12:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat, plus dat ik iets marineren en mooi snijden en presenteren wel kan waarderen, maar mij niks zegt over de kookcapaciteiten, want er komt geen koken aan te pas.
Dat is waar maar het gaat ook om de smaken en de balans erin, daarin kan je toch ook wel zien of de kok het goed begrijpt of niet
  woensdag 26 juni 2013 @ 12:25:41 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128275119
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 12:17 schreef Tarado het volgende:

Dat is waar maar het gaat ook om de smaken en de balans erin, daarin kan je toch ook wel zien of de kok het goed begrijpt of niet
Smaken waren prima, dat schreef ik al.
Ook de smaak van de taaie eend was goed.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_128318162
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 12:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat, plus dat ik iets marineren en mooi snijden en presenteren wel kan waarderen, maar mij niks zegt over de kookcapaciteiten, want er komt geen koken aan te pas.
Ik zou anders wel willen weten hoe je 'n soja-marshmallow maakt! :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 27 juni 2013 @ 14:09:23 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128321055
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_128329979
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 14:09 schreef golfer het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Da's koken :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 27 juni 2013 @ 18:12:08 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128330051
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 18:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Da's koken :o
Patisserie is een vak
Met een kitchenaid en een suikerthermometer is het veel eenvoudiger dan het lijkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128330117
Nav van golfer's opmerking:

quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 12:14 schreef golfer het volgende:

Dat, plus dat ik iets marineren en mooi snijden en presenteren wel kan waarderen, maar mij niks zegt over de kookcapaciteiten, want er komt geen koken aan te pas.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 27 juni 2013 @ 18:18:06 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128330300
quote:
12s.gif Op donderdag 27 juni 2013 18:13 schreef Isabeau het volgende:
Nav van golfer's opmerking:

[..]

Je hebt helemaal gelijk :+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129092590
Zaterdagavond met de fiets het voetveerpontje de rivier over naar Vianen en eten bij Brazz (www.brazzvianen.nl) :9

Ik ben erg benieuwd, de chef is een oud librije collega, en ze krijgen heel lovende kritieken, er worden al dingen als "beste restaurant van de provincie utrecht" geroepen :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_129711894
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 17:42 schreef Gripper het volgende:
Zaterdagavond met de fiets het voetveerpontje de rivier over naar Vianen en eten bij Brazz (www.brazzvianen.nl) :9

Ik ben erg benieuwd, de chef is een oud librije collega, en ze krijgen heel lovende kritieken, er worden al dingen als "beste restaurant van de provincie utrecht" geroepen :)
Ik zie dat ik helemaal ben vergeten om hier wat over te zeggen!

Het was erg lekker, gezellig, maar ook een beetje rommelig: het was de laatste dag voor hun vakantie, en ze waren duidelijk al met hun gedachten ergens anders :)
Begonnen met een drankje op het terras, en al vrij snel een amuse: shotje met appel en biet.

Er werd ons gevraagd of we niet a-la-carte wilden bestellen maar voor een 3 of 4 gangen verassingsmenu wilden gaan: de kok had nog veel ingredienten in de koelkast liggen die ze graag wilden opmaken.
Geen probleem natuurlijk, dat waren we toch al van plan, dus gekozen voor 4-gangen + wijn. We zijn toch met de fiets.


Terwijl om ons heen de amuses maar doorgingen (ik had al gelezen dat ze veel amuses serveren) kregen wij ons voorgerecht al: 2 verschillende bereidingen van kabeljauw & komkommer, de ene als een soort carpaccio met eromheen een dressing met komkommer en yoghurt, en andere lauwwarm, als tartaar met een bolletje yoghurt ijs en van die kleine smaakvolle bloempjes. Heel licht, heel fris, en dus ook een licht wijntje erbij, maar 2 weken na het etentje ben ik de namen inmiddels wel vergeten....


Na het voorgerecht gingen we naar binnen, en heb ik toch maar eens gevraagd hoe dat amuse systeem nou in elkaar zat. Of kennissen (de zaak zat die laatste avond vol met collega-restaurateurs uit de omgeving) er meer krijgen ofzo. Nee dus, iedereen had alles moeten krijgen, dus duizendmaal excuses en we kregen tussen voor- en tussengerecht alsnog een complete amuse proeverij. En als extraatje de wijn nog maar eens goed bijgeschonken, dus leuk opgelost.
De ene amuse was een doperwten creme tussen 2 kaaswafeltjes (lijkt wel een beetje op een Tie-fighter uit star wars) en de andere een creme van gerookte aubergine met sesamzaadjes.



Tussengerecht: zachtgegaarde makreel, in een soort bospaddestoel-cappuchino-soepje, met cantharellen. Stevig, lekker gerecht!


Hoofd: lamsrug, heerlijk zacht en met diverse groenten: wortel, pompen, asperge en een cremètje hier en zalfje daar. Maar ook hier helaas weer de details van vergeten, dan maar alleen de foto’s.


Toe: proeverij van 3 toetjes, met viooltjes crème brulé, sorbet van mango en passievrucht, en chocolademousse. Erbij een lekkere dessertwijn, naam onbekend.

En tenslotte nog wat lekkere snoepjes bij de (goeie) koffie, lollie met choco-ganache, lollie met baileys, een klein madeleine-cakeje, gesuikerd blokje aardbei.


Al met al een leuke avond, maar wel een beetje slordige bediening:
-een besteld mandje brood kwam maar niet, toen een andere serveerster boter&olie&zout wilde ophalen gaven we aan dat we al een tijdje zaten te wachten op een broodje, dus dat dit ganituur nog wel even mocht blijven staan. Maar ondanks de reminder bij haar is het brood echt nooit meer gekomen.
-bestelde karaf water kwam ook maar nooit. Gelukkig schenken ze wel gratis kraanwater, wel zo makkelijk.

Toch gaan we ze nog een keer de kans geven als ze niet vlak voor de vakantie zitten, want de gerechten zijn wel heel goed en lekker, en t is hartstikke dichtbij voor ons. Zeker een aanrader voor net-buiten-Utrecht maar nog wel in de provincie!

Prijs: 170 ¤ voor 2 personen 4 gangen, wijnarrangement, drankjes vooraf en koffie / thee & whisky toe.
Eten: 8
Service: 7-
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 5 augustus 2013 @ 15:41:56 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_129717357
Ziet er lekker uit. Jammer van de slordigheden in de bediening en het bergeten van die amuses bij jullie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_129726496
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 15:41 schreef golfer het volgende:
Ziet er lekker uit. Jammer van de slordigheden in de bediening en het bergeten van die amuses bij jullie.
Daarom vooral gaat er dus ook een tweede kans komen, kijken of de bediening dan ook een 8 haalt :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:04:43 #45
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_129917088
Waar? Ora Haarlem http://www.d-donatella.nl/oralabora/
Wanneer? vorige week
Wat at je? Pizza frutti di Mare
Impressie?
Groot bord met een lekkere pizza met zeevruchten :P. Dunne bodem, lekkere pizza. :) Ik heb niet eens een foto gemaakt :@.

Toch nog maar even een kort berichtje. Zeer leuke zaak met de binnentuin, we waren als eerste en konen gewoon een tafeltje uitzoeken. We kregen bij binnenkomst direct een fles water op tafel en een bruschetta.
Het is een biologische Italiaan, dat houdt dus ook in dat je geen Coca Cola etc op de kaart zal vinden. Ik zat aan het Italiaanse bier en de wijn is ook biologisch en komt uit Italië :+.

Het is een kleine kaart. 10 Pizza's op de kaart, enkele primi's, tussengerechten en twee keer vlees, vis en vegetarisch. Daarnaast is er ook nog wel wat buiten de kaart om. Pizza 10,25. Primi's, tussengerechten(pasta's) en desserts wisselen en hoofdgerechten zijn 16e.

Ik heb zelf de pizza op en daarvoor nog de bruschetta en een pizza met olie, rozemarijn en nog iets(ben de Italaanse term kwijt) gegeten. ALlemaal erg lekker :). Eten prima, alleen het personeel... slechts een enkeling spreekt Nederlands en hoewel we er nu niet veel van gemerkt hebben wil de stress nog eens toeslaan als er grote groepen komen/het druk is.

Het was mooi weer en we zaten heerlijk buiten vandaar dat het ons groepje niet veel deed en maar snap veel recensies bij de Iensen van deze wereld die de zaak een laag cijfer geven. Ik zelf zal er vast nog wel eens belanden ik had een heerlijke avond gehad. Maar ook met de mensen waarmee ik at hebben ook wel eens een mindere ervaring gehad.

Kosten: nog geen 90 euro voor 4 pizza's, fles wijn, 1x bier, 2x dessert, 2x koffie en nog een voorafje. Weet het eindbedrag niet precies. Maar iig een betaalbare zaak.

[ Bericht 3% gewijzigd door borisz op 10-08-2013 23:29:21 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 11 augustus 2013 @ 13:43:33 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_129933808
Waar: Restaurant La Cucina di Georgia in Haarlem
Wanneer: zaterdag, 10-8-2013
Wat:

In het pand aan het Spaarne waarin voorheen Lambo's gevestigd was zit nu sinds maart 2012 Restaurant La Cucina di Georgia. Aan de inrichting is niet veel veranderd, nog steeds een beetje huiskameridee-achtig. Alleen de stoelen die blijkbaar zijn overgenomen verdienen echt nieuwe bekleding of vernieuwing. Ziet er niet mooi en niet fris uit, zulke versleten stoelen:


Georgia heeft het koken met de paplepel ingegoten gekregen en is nadat zij een kookschool heeft gehad nu dus dit restaurant begonnen.
Het elke 2 maanden wisselende menu (toevallig vandaag dus net de nieuwe kaart begonnen, die nog niet op Internet staat) bestaat uit een a la carte gedeelte en uit een Degustazione menu (6 kleine proeverij-gangen voor 39,75 pp.).

De ontvangst is vriendelijk, echter heel formeel en de rest van de avond blijft de bediening dat formele knipmesserige gedrag vertonen. Jammer, want niet nodig als je een huiselijke sfeer voor ogen hebt en de zoon van de kok(in) Georgia naast een andere man de bediening doet.
Nadat we plaats genomen hebben en een fles bruisend water en een fles witte Pinot Grigio Trentino gevraagd hadden volgt al snel een eerste amuse, een gerookt stukje makreel op een bedje van aangemaakte bladspinazie met een (hard) stukje knoflookbrood.


Daarna enige tijd moeten wachten en tenslotte maar zelf om de menukaart gevraagd.
We besloten niet voor het proeverijmenu te gaan, maar gewoon a la carte een voor-, hoofd- en nagerecht te bestellen.
Kort daarna kwam een tweede amuse op tafel, een mousse van garnalen met avocado met daarop een paar stukjes Pane Carasau, een typisch Sardijns plat brood (zonder gist).
Heerlijke mousse.
Gelijktijdig kwam de ober langs met een schaal met al voorgesneden stukjes divers brood (o.a.met knoflook en rozemarijn of met zoete ui en groene kruiden) waaruit je wat stukjes kon kiezen en een heerlijke enigszins peperige Conte olijfolie.

Wel jammer dat gedurende de rest van de avond niet gevraagd werd of er nog brood moest worden aangevuld.

Voorgerecht:
Bluezz koos voor Kabeljauw op een spiegeltje van aardappelen met Parmigiano Reggiano en die werd door aan tafel geschaafde verse zwarte truffel voorzien.

Beetje aan de flauwe kant. Kon wat zout gebruiken.

Ik had gekozen voor de Kalfstong met een groene (pesto)saus uit Piemonte met bloemblaadjes van tomaat en stukjes krokante knolselderij. Het gerecht werd aan tafel nog vergezeld door een heerlijke olijfolie uit Parma.

Heerlijk, niks mis mee. Prima zachtgegaarde kalfstong en een beetje zoetige tomatenschijfjes.

Hoofdgerecht.
Bluezz had als hoofdgerecht gekozen voor gebraden Kalfszijlende met appel, krokante pancetta en geroosterde aardappelen.
De zijlende was gevuld en opgerold als een rollade gebraden en werd in 3 plakken gesneden als een torentje opgediend.

Alweer kon er iets meer zout gebruikt worden.

Voor mij was er de sandwich van Zeebaarsfilet met Parmaham, crème van burrata (mozzeralla met room) en een saus van paprika in een licht zoetzuur.

Het geheel werd opgediend met een tomaatje. Jammer dat de twee stukjes zeebaars niet krokant op de huid gebakken waren en er verder garnituur (aardappelen of iets anders) ontbrak. Als kleine eter voor mij geen bezwaar, maar we kunnen ons voorstellen dat het voor normale en grotere eters te weinig was.

Dessert.
We kozen beiden voor hetzelfde dessert: crèmige mousse van pure chocolade op een notentaartje met peertjes gestoofd in grappa van prosecco.

Niets op aan te merken. Heerlijk dessert.

Al met al goed eten, iets te overdreven bediening (elke paar minuten vragen of het naar wens was is niet nodig) en vooral veel te hoge prijzen (Totaal inclusief fles wijn en bruisend water waren we ruim 133 euro kwijt) en jammer van de versleten stoelen.
Dat het te duur is voor het gebodene is een algemeen voorkomend puntje van kritiek op de diverse recensiesites en daar zou Georgia, die gewoon lekker kan koken, echt iets aan moeten gaan doen.

Eten: 8
Prijs: 5
Bediening: 6
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 augustus 2013 @ 22:26:05 #47
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_129957096
Waar
Restaurant Fore in Julianadorp

Wanneer
Zondag 11-08-2013

Wat heb ik gegeten

Voorgerecht :

Linksonder : Mossel (de rest ben ik vergeten :') )
Rechtsonder : Hollandse tomatensoep met paarse basilicum, Westfriese boerenroom en cashewnoten
Linksboven : Dungesneden Iers rund carpaccio met pestomayonaise, gekonfijte zilverui, croutons en notensla.
Rechtsboven : Dun gesneden eendenborst filet met ratatouille en een sesamcracker

Heerlijk! Alleen wel wat veel :') Het was voor het eerst (ja echt) dat ik mossel at. En ik moet eerlijk toegeven, het viel me absoluut NIET tegen. De smaak was wel lekker.
De hollandse tomatensoep was ook heerlijk. Lekkere dikke soep met stukjes tomaat er doorheen.
Met de carpaccio was ook helemaal niks mis.
De eendenborst filet was ook perfect, zeker in combinatie met de ratatouille. De sesamcracker moet je van houden, ik vond hem vrij smakeloos.

Hoofdgerecht :

Parelhoender met in bouillon gegaard/ bospeen/ aardappel/ laurier/ selderij

Normaal gesproken heb ik overal ALTIJD steak. Of spareribs. Ik ben een type : wat de boer niet kent eet hij niet. Dus dat heb ik over boord gegooid en ik ben voor iets totaal anders gegaan :D De parelhoender was heerlijk mals en gleed zo van het bot af. Bij de parelhoender werd ook rabarber compote geserveerd samen met aardappels uit de oven overgoten met kaas. De rabarber compote was opzich lekker, alleen moet je er niet meer dan een klein schepje van nemen, want het was echt onwijs zoet. Mijn inziens waren de aardappels wat te veel overgoten met kaas en had dat wel iets minder gemogen. Ook vond ik aan de aardappels niet echt veel smaak zitten.

Dessert :


Linksonder : Crème brullee
Rechtsonder : Banh gan
Schuin boven de Crème brullee : Hangop met rood fruit
Schuin boven de hangop : Boerenjongens met een kletskop

_O_ Ik weet NOOIT wat ik moet kiezen als dessert, want er staan zoveel lekkere dingen op. Als je dan zelf je dessert samen kan stellen dmv 4 kleine dessert gerechtjes, heb je mij best blij. De crème brullee
was heerlijk. Zoet, maar niet te zoet, heerlijk zacht, smelt praktisch op je tong.

De Bahn gan was voor mij nieuw. Kokos O+ karamel O+ Ook een prima nagerecht.

De hangop met rood fruit vond ik wat matig. Het was te kwark achtig en kwam niet echt goed tot zijn recht icm de rest van de desserts.

De boerenjongens was zoals een boerenjongens hoort te zijn. Goed gevuld met rozijnen, prima rum smaak.

Al met al heb ik onwijs lekker gegeten. Plus punt vond ik echt de uitservering. Waar ik gewend ben om na het leeg eten van mijn bord gelijk nieuwe te krijgen (en je dus de helft laat staan omdat het te snel achter elkaar komt en je gewoon dan dus echt vol zit) was er hier alle tijd. Gewoon lekker rustig dineren zonder opgejaagd gevoel en een sneltempo aan uitgiftes.

We waren 55 euro kwijt inclusief 4 Skuumkoppe, 3 cola light en 1 thee. De 55 euro was van mijn eten deels, aangezien mijn vriend gratis at omdat hij jarig was geweest. Koopje dus, want 55 euro inclusief drank voor het eten wat ik heb gehad, is gewoon IMHO achterlijk laag.

Cijfer : 9.

MikeyMo was 6 Augustus jarig geweest en restaurant Fore had een actie : Iemand die in Augustus jarig is eet gratis. Aangezien we het vorige week onwijs druk hadden met de keuken verbouwing, zijn we vandaag gegaan. Ik heb vanmiddag gereserveerd en kon gewoon terecht.

Het restaurant ligt op een Landal park naast de golfbanen. Je moet dan ook een aardig eindje het Landal terrein op omdat ze redelijk achteraf zitten.

Wat me opviel was dat het heel licht was. Er was een hele serre aan het water wat het hele restaurant qua lichtinval ten goede kwam. Het was ook gewoon lekker trendy ingericht met een heerlijk rustig jazz muziekje op de achtergrond. Aan onze tafel hadden we een stoel staan en aan de andere kant van de tafel zat een bank, met hoge rugleuning. Ik nam plaats op de bank, maar ben na 5 minuten maar gaan ruilen van plaats met mijn vriend, aangezien de bank niet echt heel prettig zat met mijn rug.


Uitzicht

De bediening was erg amicaal en kon een grapje wel waarderen. Goede uitleg van de gerechten, vlotte bediening die regelmatig kwam vragen of alles naar wens was en snelle doorstroming van het drinken.

In het begin was ik wat huiverig, aangezien er op de website staat dat het een "kindvriendelijk restaurant met speelhoek" was... en ik al weer gillende en rond rennende kinderen voor me zag. Maar het viel reuze mee. Het was vrij rustig en ik heb maar 2 kinderen gezien waar ik geen last van heb gehad (goed zo ouders van de kinderen :P )
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 11 augustus 2013 @ 22:31:13 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_129957427
quote:
14s.gif Op zondag 11 augustus 2013 22:26 schreef Qwea het volgende:
Waar
Restaurant Fore in Julianadorp

Wanneer
Zondag 11-08-2013

Wat heb ik gegeten

Voorgerecht :
[ afbeelding ]
Linksonder : Mossel (de rest ben ik vergeten :') )

Ziet er allemaal prima uit. ^O^
Fore is een uitroep die je op de golfbaan doet als er gevaar bestaat dat je iemand anders raakt met een golfbal.

Enne wat ik naast die mossel zie liggen is een coquille St. Jaques (Jacobsmossel) en iets van gefrituurde pastinaakchip?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_130102353
Waar? Rocambolesc, Girona
Wanneer? 12 augustus 2013
Wat at je? Het rechter bakje op de foto
Kosten? 3,75 per bakje (ijs+3 toppings)
Cijfer? 10
Impressie:



Om in El Celler de Can Roca, het beste restaurant van de wereld, te mogen eten moet je 17 maanden van te voren reserveren en betaal je voor alleen een lunch al zo'n 165 euro. Gelukkig hoef je bij de ijssalon van de jongste van de 3 broers, Jordi, niet zo lang te wachten voor je een verrukkelijk lekker ijsje kunt eten :9~ Er zijn maar 6 smaken ijs, maar je kunt wel kiezen uit 34 toppings ^O^ De ijssalon zelf ziet er ook super sweet uit O+



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 3% gewijzigd door _Hestia_ op 15-08-2013 17:55:24 ]
pi_130103540
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 17:46 schreef Sylvana het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_130103667
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 18:33 schreef golfer het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja oké, dat wel, maar verder wordt er niet veel reclame voor gemaakt daar zeg maar :)
pi_130103988
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 18:37 schreef Sylvana het volgende:

Ja oké, dat wel, maar verder wordt er niet veel reclame voor gemaakt daar zeg maar :)
Ik zie sterrententen in Nederland ook nauwelijks reclame maken. Dat is ook hier niet nodig. Ze moeten het gewoon hebben van recommandaties en aanbevelingen van anderen. (en zitten ook meestal maanden van te voren vol).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')