Vinho verde is echt super lekker. Nooit eerder gehad totdat ik een jaartje in Portugal zat.quote:Op zondag 8 juli 2012 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Arca Nova vinho verdeKost geen drol, maar zooooo lekker!
Zijn er nog een paar dit jaar in diverse steden:quote:Op zondag 8 juli 2012 19:51 schreef kahlie het volgende:
Zag er mooi uit golfer zo'n wandeling! Misschien toch leuk om eens een keer te doen.
Oh, thanks. Ff bookmarken. Waar ik woon zijn het niet echt interessante restaurants, maar misschien in de buurt welquote:Op zondag 8 juli 2012 20:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Zijn er nog een paar dit jaar in diverse steden:
http://www.wijnspijs.nl/agenda.html
Je mag alles aantrekken wat je zelf comfortabel vind zitten. Daar wordt tegenwoordig niet meer moeilijk om gedaan bij sterrententen.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Ook daar wordt rekening mee gehouden.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 22:52 schreef Sts het volgende:
HahaIk geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip
Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
Je kan niets fout doen, jij bent de klantquote:Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Veel plezier! Graag review!quote:Op woensdag 11 juli 2012 11:34 schreef Enchanter het volgende:
Vanavond bij Ron Blauw eten.
Ben benieuwd
Nou, ik weet niet hoe het bij de Librije zit, maar dat maak ik dus vrijwel noooooooit mee.quote:Op woensdag 11 juli 2012 08:27 schreef kahlie het volgende:
- Als je je wijnglas leeg is, terwijl je bord niet leeg is, wordt hij gratis aangevuld. Sommige restaurants houden ook aan dat als je tafelgenoot nog niet klaar is met eten, je ook bijgevuld wordt. Ook als je gezelschap aan het aperitief zit en jij al klaar bent, is de kans bijna 100% dat je ook bijgevuld wordt. Wil je niet te veel drinken, drink dan langzaam, of laat d'r een slok of twee inzitten om die op te drinken als iedereen klaar isWil je extra champagne, gauw leegdrinken
Ik zou eigenlijk geen cola oid gaan drinken bij die gerechten, maar dat is mijn persoonlijke mening. Het water dat ze serveren is overigens hun 'eigen water'. Kan me niet meer herinneren hoe dat smaaktequote:Op dinsdag 10 juli 2012 22:52 schreef Sts het volgende:
HahaIk geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip
Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
Review komt nog.quote:
Amsterdam-Zuidpubliek. Dat is inderdaad minder.quote:Op donderdag 12 juli 2012 00:40 schreef Enchanter het volgende:
Review komt nog.
Kort samen gevat , ik heb echt voor iemand die een moeilijke eter zoals ik heerlijk gegeten.
Enige minpuntje , het publiek. Kouwe kak![]()
![]()
walgelijk
Echt? Meegemaakt bij Parkheuvel (meerdere keren), Zwethheul, Amarone en Latour.quote:Op woensdag 11 juli 2012 12:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, ik weet niet hoe het bij de Librije zit, maar dat maak ik dus vrijwel noooooooit mee.
Ha, ik ga komende zondag naar Restaurant Da Vinci (mijn man en ik zijn 15 jaar bij elkaar, tis een verrassing). Zat eigenlijk ook al met dit soort vragen.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Heb ik daar zomaar over heen gelezenquote:Op vrijdag 13 juli 2012 15:04 schreef Luuksor het volgende:
@Terado, de wijnen staan achter de gerechten vernoemd. Stuk voor stuk mooie combinaties, leuke keuzes (rood uit Hongarije, Viognier uit USA).
@Golfer, dat boek werd door de ontbijtmedewerker schaamteloos gepromoot, erg grappig. Het boek heb ik ook liggen, en inderdaad jammer van de 3e ster. Wat in het verslag ook naar voren komt, ik vond het dessert en de friandises niet heel erg geweldig, ik weet ook niet of ze met een aparte patissier werken.
Of Coca Cola wel een topproduct is zijn de meningen over verdeeld maar het zou wel beschikbaar moeten zijn.quote:Op zondag 15 juli 2012 10:58 schreef Luuksor het volgende:
Nee standaard Pepsi.. Ook standaard Royal Club. Ben het helemaal met je eens, ik werk zelf al een flinke tijd achter de bar, en dat zijn voor mij ook puntjes van irritatie. Met zulke prijzen moet je ook echt top producten schenken.
Cafebezitters hebben daar meestal niets over te zeggen omdat ze sukkels zijn met een wurgcontract van de brouwerijquote:Op zondag 15 juli 2012 11:03 schreef Tarado het volgende:
[..]
Of Coca Cola wel een topproduct is zijn de meningen over verdeeld maar het zou wel beschikbaar moeten zijn.
We hebben het hier toch niet over een cafe maar over een 2* restaurant, lijkt me toch niet zo moeilijk om een kratje Coca Cola te halen bij de groothandel, zoveel zal er niet doorgaan in de weekquote:Op zondag 15 juli 2012 11:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Cafebezitters hebben daar meestal niets over te zeggen omdat ze sukkels zijn met een wurgcontract van de brouwerij
Denk jij dat ieder cafe zomaar mag bepalen wat ze doe? Die hebben een afname contract met de brouwerij. Die hangen.
Ik ken een cafeeigenaar die eigenaar van het pand is en alles wat er in staat, die krijgt hele andere prijzen dan een uitbater die het pand huurt (van de brouwerij) en de bar heeft gekregen (van de brouwerij) met koelingen (van de brouwerij)
In de inkoop ligt de zegen, maar je moet dan wel in staat zijn in te kopen en niet een wurgcontract met een brouwerij hebben.
Met kapsalons gaat dat net zo, wil jij een kapsalon beginnen? Die aardige vertegenwoordiger van Wella Goldwell Loreal etc heeft een leuk idee, zijn betalen de inrichting wel, hier tekenen. Vervolgens mag je de inrichting afbetalen en heb je een afname verplichting voor hun producten.
Dan is er niets met over prijzen onderhandelen, nee, dat is ieder jaar een prijsverhoging slikken.
Kapper, kroeguitbaters, mensen die een francise nemen, dat zijn mensen met een droom, die luisteren graag naar mensen die hun vertellen dat hun droom werkelijkheid kan zijn, hier tekenen, en mensen die niet in hun droom geloven zijn hufters.
Op TRU en BNW zie je hetzelfde.
Mensen die in iets dromen zonder het objectief zakelijk te bekijken worden gewoon genaaid, dat vinden ze lekker.
Natuurlijk kan dat, maar dat is contractbreuk.quote:Op zondag 15 juli 2012 11:12 schreef Tarado het volgende:
[..]
We hebben het hier toch niet over een cafe maar over een 2* restaurant, lijkt me toch niet zo moeilijk om een kratje Coca Cola te halen bij de groothandel, zoveel zal er niet doorgaan in de week
Ach in Amsterdam heeft Heineken ook jarenlang geprobeerd om Pepsi er doorheen te drukken maar dat lukte bij de meeste kroegen gewoon niet omdat de consument het niet accepteerde.quote:Op zondag 15 juli 2012 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Natuurlijk kan dat, maar dat is contractbreuk.
Wat jij je niet kan voorstellen is wat anders dan de realiteit van veel horeca uitbatersquote:Op zondag 15 juli 2012 11:15 schreef Tarado het volgende:
[..]
Ach in Amsterdam heeft Heineken ook jarenlang geprobeerd om Pepsi er doorheen te drukken maar dat lukte bij de meeste kroegen gewoon niet omdat de consument het niet accepteerde.
Verder kan ik me niet voorstellen dat een restaurant als dit met een brouwerij een contract heeft, zal hooguit een vaste dranken leverancier hebben
Wat een onzin argument is dat nu weer en zeker heb je gelijk als het om cafe's gaat maar we hebben het hier over een top restaurant wat toch een heel ander segment isquote:Op zondag 15 juli 2012 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat jij je niet kan voorstellen is wat anders dan de realiteit van veel horeca uitbaters
Dat betekend niet dat dit restaurant geen brouwerijcontract heeft, en ik had het niet over 1 specifiek restaurant, maar over de realiteit van (oa) de horeca.quote:Op zondag 15 juli 2012 11:23 schreef Tarado het volgende:
[..]
Wat een onzin argument is dat nu weer en zeker heb je gelijk als het om cafe's gaat maar we hebben het hier over een top restaurant wat toch een heel ander segment is
Tja, ik verbaas me ook er over dat mensen klagen dat ze in een top gastronomie hun cola niet kunnen krijgen, klaag je ook dat ze geen Heinz Ketchup hebben?quote:Op zondag 15 juli 2012 11:37 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou eigenlijk gewoon geen cola bestellen in zo'n restaurant.
Het is een dure financieringsconstructie. Het laat zien dat de bank niet wilde financieren.quote:Op zondag 15 juli 2012 11:50 schreef Luuksor het volgende:
Ik ben het hier wel met Piet eens, aan de andere kant is dit voor heel veel ondernemers de enige manier om het wel waar te kunnen maken. Ik ken genoeg ondernemers die wel bewust kiezen voor dit soort constructies, ook grote jongens met meerdere (succesvolle) zaken.
Aan de andere kant vind ik het ook wel grappig, je ziet (als horeca-persoon) binnen een paar seconden door wie het gesponsord, gefinancierd of ingericht is, of het nou Heineken, Bacardi of Diageo is.
Dat zal ook de reden zijn dat de cola niet zoveel aandacht krijgt daarquote:Op zondag 15 juli 2012 12:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ik verbaas me ook er over dat mensen klagen dat ze in een top gastronomie hun cola niet kunnen krijgen, klaag je ook dat ze geen Heinz Ketchup hebben?
De ervaring van een heel passende wijn-spijscombinatie mis je dan inderdaad, maar er zal niemand van het personeel raar opkijken of beledigd zijn als je persé alleen bier/water/cola/fristy bij je eten wilt.quote:Op zondag 15 juli 2012 12:41 schreef Bombshell het volgende:
Ik wil ook graag een keer in een sterren restaurant eten alleen drink ik geen wijn. Ik drink eigenlijk altijd bier met uit eten gaan. Heb een beetje het idee dat dit de ervaring minder maakt en jezelf het personeel ermee kan beledigen.
Ja ik hou zelf niet van wijn dus dat drink ik nooit als ik uit eten ga, maar bij een bijzonder goed restaurant ga ik dan niet aan de frisdrank maar inderdaad aan het (bruisend) water omdat ik dan het eten beter proef.quote:Op zondag 15 juli 2012 12:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou dan voor water gaan. Dat bederft in elk geval je smaak niet.
quote:Op zondag 15 juli 2012 12:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou dan voor water gaan. Dat bederft in elk geval je smaak niet.
Onzin, ga naar een beschaafd land als belgie en ze hebben een bierkaart, in Nederland heb je bv de gulle waard in Winterswijk met een uitstekende bierkaart en een uitstekende keuken. Geen ster, maar dat willen ze geloof ik ook niet, wel als beste eurotoque restaurant uit de bus gekomen en hebben zeer veel lovende kritieken ontvangen.quote:Op zondag 15 juli 2012 12:41 schreef Bombshell het volgende:
Ik wil ook graag een keer in een sterren restaurant eten alleen drink ik geen wijn. Ik drink eigenlijk altijd bier met uit eten gaan. Heb een beetje het idee dat dit de ervaring minder maakt en jezelf het personeel ermee kan beledigen.
Daar wil ik ook nog eens naartoe.quote:Op zondag 15 juli 2012 22:49 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag weer bij SanSan (R'dam) gegeten en o.a. spicy pig ears gegeten, was nog lekker ook.
Echt doen.quote:Op zondag 15 juli 2012 23:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Daar wil ik ook nog eens naartoe.
Echt Chinees.
De Chinese keuken bestaat niet... Ik zelf woon nu in Guangzou, wat de hoofdstad van de Cantonese Keuken is, wat je in Nederland bij de huis tuin en keuken Chinees krijgt is bijna altijd afgeleid van de Cantonese keuken (jaren 50/60 vele vluchtelingen uit Canton naar Hong Kong, die dus via Hong Kong in de wijde wereld terecht kwamen, en dus ook in het "dorp" in Nederland.quote:Op zondag 15 juli 2012 23:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Daar wil ik ook nog eens naartoe.
Echt Chinees.
quote:Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Inderdaad, lekker! En moooooi, zo mooi.quote:Op zondag 15 juli 2012 22:49 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag weer bij SanSan (R'dam) gegeten en o.a. spicy pig ears gegeten, was nog lekker ook.
Het is dat het in die klotestad is, maar ik wil ook nog steeds daarheen.quote:
fffuuuuquote:Op dinsdag 17 juli 2012 16:00 schreef Breathtaking het volgende:
Misschien iets voor de liefhebber hier: http://travel.groupon.nl/8215593?nlp=&CID=NL_CRM_1_0_0_199&a=2394
Eh... eten bij Sansan?quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Toch maar eens een smoes verzinnen om daar heen te gaan.
Kun je me tegen die tijd even waarschuwen? Dan blijf ik binnen.quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is dat het in die klotestad is, maar ik wil ook nog steeds daarheen.
Toch maar eens een smoes verzinnen om daar heen te gaan.
Graag ja. Het risico jou ook nog tegen te moeten komen in die stad is mij te groot.quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:50 schreef RobinOok het volgende:
Kun je me tegen die tijd even waarschuwen? Dan blijf ik binnen.
Klotestad???? Ken weinig steden die mooier zijn als Rotterdam!quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is dat het in die klotestad is, maar ik wil ook nog steeds daarheen.
Toch maar eens een smoes verzinnen om daar heen te gaan.
quote:Op donderdag 19 juli 2012 03:16 schreef vats het volgende:
[..]
Klotestad???? Ken weinig steden die mooier zijn als Rotterdam!
Dat ziet er goed uitquote:Op woensdag 18 juli 2012 23:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Inderdaad, lekker! En moooooi, zo mooi.
Wij gingen vandaag:
[ link | afbeelding ]
Restaurant SanSan
Linksboven dus de varkensoor, mooi in laagjes met elkaar gegeleerd. Dan de bang bang chicken, altijd lekker. Waterboiled rabbit en varkensreepjes met osmanthus. Dat laatste vond ik maar zozo, osmanthus smaakt namelijk naar euh, aromat! Maar toch leuk eens geprobeerd te hebben.
He bah, je hebt voornamelijk van die zo door jou verguisde en de door iedereen zwaar overschatte Italiaanse keuken-gerechten gegeten.quote:Op zondag 12 augustus 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Waar
Hostellerie Vangaelen
Kapelstraat 48,
5591HE Heeze.
Ik werk daar schuin tegenover en het lijkt me echt zo'n tent die eigenlijk alleen maar dingen opwarmt met prefab sausen etc. Grappig om er nu eens verslag over te lezen.quote:Op zondag 12 augustus 2012 16:27 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar Bommel Beer in Tilburg
Wanneer 10-8-2012, met familie
Wat at je
Het 3-gangen keuzemenu:
- Scampi’s
- Rundersteak
- Aardbeien met ijs zonder slagroom
Ja, ik had denk ik beter "airbrushed" kunnen schrijven. Met eetbare zilververf inderdaad. Ik vond het ook wel spectaculair uitzien. Ik vond alle gangen er trouwens prachtig uitzien, behalve de eend.quote:Op zondag 12 augustus 2012 13:35 schreef Isabeau het volgende:
Robin, die foto's![]()
![]()
wow
Eten ziet er geweldig uit! Dat dus sowieso. Ik vind alleen het voorgerecht er wat braaf uitzien, de rest lijkt me wel bijzonder. En verzilverde bramen? whut? Is dat met zilver voedselkleurstof of zo?
Ja, soms is er geen ontkomen aan!quote:Op zondag 12 augustus 2012 13:00 schreef golfer het volgende:
[..]
He bah, je hebt voornamelijk van die zo door jou verguisde en de door iedereen zwaar overschatte Italiaanse keuken-gerechten gegeten.
vroegah voordat dit een wokschuur was, zat er een nederlands restaurant waar je best goed kon eten voor weinig.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 08:40 schreef Selestha het volgende:
Waar? Wokplaza Groenekan
Wanneer? 9-7-2012
Wat at je?
Groentenkerrie schotel
Ctiroenijs met een wafeltje
Impressie?
Gisteravond door vrienden uitgenodigd om naar een 'wokpaleis'' te gaan, nou dat is echt niets voor mij zeg. Zij betaalden dus ik heb niet geklaagd, maar ik zou er nooit meer heen gaan. Ze hadden daar ook kroketten, frikandellen en patat bij het buffet, plus alles zag er uit alsof het er al uren lag.
Ik heb het maar gehouden bij een vegetarische wokschotel om voedselvergiftiging te voorkomen, het citroenijs was nog redelijk.
Kosten? 24,50 pp
Cijfer? 5.5, de vegetarische dingen waren nog enigzins vers, de groenten waren opzich oké maar het vlees zag er echt niet aantrekkelijk uit en kwam duidelijk uit de vriezer (vlees dat bruine randjes heeft en in een plas water ligt, doorschijnende garnalen in een plas water etc), de toetjes waren nog het beste want die kwamen uit een bak van de groothandel![]()
Afrader dus, ik zou er nooit zelf heen gaan.
Dat is dan erg jammer dat het weg is. Ik ben zelden in zo'n slecht restaurant geweestquote:Op maandag 13 augustus 2012 15:32 schreef markmarkmark het volgende:
[..]
vroegah voordat dit een wokschuur was, zat er een nederlands restaurant waar je best goed kon eten voor weinig.
Bij ROC ofzo? Ik moet zeggen dat Beren ook niet mijn favoriete restaurants zijn. Maar soms dien ik me aan te passen aan de rest van mijn gezelschap.quote:Op zondag 12 augustus 2012 17:32 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik werk daar schuin tegenover en het lijkt me echt zo'n tent die eigenlijk alleen maar dingen opwarmt met prefab sausen etc. Grappig om er nu eens verslag over te lezen.
Ik heb dat topic doorgelezen. Leuk topic. Ik dacht eerst (ik heb het namelijk hoog in mijn bolquote:Op zondag 12 augustus 2012 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Het verslag doet mij verder erg denken aan Tong80 zijn noeste poging zich door de bommelse horeca te slaan
quote:Op zondag 12 augustus 2012 17:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik had denk ik beter "airbrushed" kunnen schrijven. Met eetbare zilververf inderdaad. Ik vond het ook wel spectaculair uitzien. Ik vond alle gangen er trouwens prachtig uitzien, behalve de eend.
[..]
Ja, soms is er geen ontkomen aan!![]()
Maar altijd fijn als vooroordelen bevestigd worden.
Met een Fuji Finepix S5700. Valt ondertussen van ellende bijna uit elkaar, maar bij daglicht doet ie het nog prima. :-)quote:
Leuk, thanks. Probeer je dan altijd te gaan lunchen voor de beste foto's te verkrijgen? Ik ben ook op zoek naar een camera of lens waarmee je 's avonds ook goed belichte foto's kan trekken... Tips zijn dus welkome!quote:Op woensdag 22 augustus 2012 18:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Met een Fuji Finepix S5700. Valt ondertussen van ellende bijna uit elkaar, maar bij daglicht doet ie het nog prima. :-)
Je bent een heel goed voorbeeld ervan dat goede fotos maken niet aan je camera ligt maar aan de fotograaf. Je maakt prachtige fotos voor je blog.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 18:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Met een Fuji Finepix S5700. Valt ondertussen van ellende bijna uit elkaar, maar bij daglicht doet ie het nog prima. :-)
Heel erg eensch! Ik kreeg zulke foto's echt niet uit dezelfde cameraquote:Op donderdag 23 augustus 2012 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bent een heel goed voorbeeld ervan dat goede fotos maken niet aan je camera ligt maar aan de fotograaf. Je maakt prachtige fotos voor je blog.
Nee, ben niet zo van de lunch. Ik fotografeer of gewoon niet, 's avonds, of werk ze bij in fotoshop, maar echt mooi zijn ze dan nooit. Dan gaat het meer om de herinnering/vastlegging. Bij een volgende camera zal ik zeer zeker ook van tevoren uitzoeken of die goed bij schemer- of kaarslicht fotografeert. Mijn vorige fuji deed dat namelijk wel! Dus ik ging er toen vanuit dat deze dat ook zou doen, maar niet dus. Deze denkt teveel zelf na en is dan bang dat je bij weinig licht je camera niet stil kan houden en maakt dus vagere foto's. Kutding. Ik probeer het wel eens met handmatige instellingen, maar dat 9 van de 10 keer vallen de foto's dan alsnog erg tegen. Dus dan maar weer flitsen...quote:Op donderdag 23 augustus 2012 11:10 schreef BelgianTasteBuds het volgende:
[..]
Leuk, thanks. Probeer je dan altijd te gaan lunchen voor de beste foto's te verkrijgen? Ik ben ook op zoek naar een camera of lens waarmee je 's avonds ook goed belichte foto's kan trekken... Tips zijn dus welkome!
Thanks,
Sven
Wat wil je besteden?quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:57 schreef RobinOok het volgende:
...
Als ik weet welke het beste/makkelijkste fotografeert bij kaarslicht laat ik het je weten. ;-)
Kost een knaak en past in je handtas:quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:57 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, ben niet zo van de lunch. Ik fotografeer of gewoon niet, 's avonds, of werk ze bij in fotoshop, maar echt mooi zijn ze dan nooit. Dan gaat het meer om de herinnering/vastlegging. Bij een volgende camera zal ik zeer zeker ook van tevoren uitzoeken of die goed bij schemer- of kaarslicht fotografeert. Mijn vorige fuji deed dat namelijk wel! Dus ik ging er toen vanuit dat deze dat ook zou doen, maar niet dus. Deze denkt teveel zelf na en is dan bang dat je bij weinig licht je camera niet stil kan houden en maakt dus vagere foto's. Kutding. Ik probeer het wel eens met handmatige instellingen, maar dat 9 van de 10 keer vallen de foto's dan alsnog erg tegen. Dus dan maar weer flitsen...
Als ik weet welke het beste/makkelijkste fotografeert bij kaarslicht laat ik het je weten. ;-)
Ik snap gasten als jij eigenlijk nooit.quote:Op zondag 12 augustus 2012 16:27 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar Bommel Beer in Tilburg
Wanneer 10-8-2012, met familie
Wat at je
Het 3-gangen keuzemenu:
- Scampi’s
- Rundersteak
- Aardbeien met ijs zonder slagroom
De scampi’s waren in knoflookolie gebakken. Het was een behoorlijk schaaltje vol. Wel jammer dat ze ook in diezelfde knoflookolie geserveerd werden. Ik vraag me af wie dat lekker vindt? De scampi’s gingen niet gemakkelijk uit hun staartje. Verder kreeg ik mijn brood in een mandje en was er verder geen aankleding van het gerecht. Zonde.
Voor de rundersteak mocht ik kiezen hoe ik hem wilde, medium dus. Welke saus ik erbij wilde; geen want er was er geen die ik mocht. Hierbij koos ik voor Beren friet.
De rundersteak bleek meer doorbakken dan medium. Hij was wel lekker en het was een flink stuk. Ik heb er wel zelf zout en peper over gedaan, want om een een of andere reden zijn ze hier niet zo van vlees kruiden. De Beren friet was weer erg lekker. De groenten heb ik niet meer helemaal op kunnen eten, maar ik had sla met tomaat, paprika, warme wortelschijfjes enz. De groenten gingen er mee door. Niets om trots op te zijn.
Ik had hier zoete, witte wijn bij, maar dat is echt een huiswijntje.
Vanwege mijn dieet heb ik met de desserts gemixt. Het leek me zelf (had hem ook zelf bedacht) een rare combi smaken, aardbeien met bosvruchten sorbetijs, maar het smaakte toch wel goed samen.
Impressie
De styling voor dit restaurant is nog steeds erg op kinderen gericht, maar het is wel schoon en ruim genoeg opgezet.
Bediening is vriendelijk en attent. Ook met mijn dieet.
Jammer was dat ons werd gegarandeerd dat we een dessert zouden redden, en dat ze uiteindelijk pas 10 minuten voor de film met het ijs kwamen, terwijl ze tijd genoeg hadden. Dat is ons al eens eerder overkomen.
Lactoseproof?
Ja. Bij het online reserveren kon ik al aangeven of ik dieetwensen had. Ik werd hierna gebeld met het antwoord dat ik kon kiezen uit vis of saté.
Toen we op onze plek zaten werd er meteen gevraagd wie het dieet had. Het voorgerecht was dus geen probleem.
Bij het hoofdgerecht kon ik dus vanwege mijn keuze, de rundersteak, geen saus kiezen. Ze konden niet garanderen dat er wat in zou zitten wat ik niet mag. Wel werd er een algemeen bakje met sauzen op tafel gezet waarvan ik wist dat ik de chilisaus mocht eten. Die was ook lekker. Daarnaast kreeg ik zonder dat ik het vroeg al andere groenten dan de anderen. Zij hadden ook huzarensalade met wat mayo erop. Ik had daarvoor in de plaats meer sla.
Voor het nagerecht ben ik dus gaan vragen of ik ze mocht mixen. Dat mocht. Het sorbetijs was natuurlijk van de sorbet. Iets zonder slagroom krijgen is voor mij nooit een probleem geweest.
Kosten
19,50 voor het menu. Daar een zoete, witte wijn bij voor 3,20.
Cijfer
Ze hebben goede en minder goede kanten van zichzelf laten zien. Ergens tussen de matig en voldoende.
Joh, laat r lekker witte wijn drinken als zij wil. Ik ken zat vrouwen die rode wijn te heftig vinden en het altijd bij wit houden.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 03:08 schreef Hagelkaas het volgende:
Oja die zoete witte wijn is mij ook een raadsel. Steak = rood.
Het punt is vooral een beetje dat ze zelf culi-snobistisch doet over een ''huiswijntje'' maar wel zoete wijn bij steak eet. Dat rijmt niet echt met elkaarquote:Op vrijdag 24 augustus 2012 09:36 schreef Gripper het volgende:
[..]
Joh, laat r lekker witte wijn drinken als zij wil. Ik ken zat vrouwen die rode wijn te heftig vinden en het altijd bij wit houden.
Ze betaalt er toch zelf voor, dus ze bepaalt ook alles zelf. Tevens zie je ook wel dat Phoenixbirdy vooral vaak restaurantjes aan de budget-kant van de markt bezoekt, misschien om de laagdrempeligheid of de gunstige prijs, of het gezelschap waar ze mee is, weet ik veel.
Verwacht dan niet dat ze alles net zo culi-snobistisch beschrijft als jij of de voorgeschreven wijn bij steak drinkt
Algemeen verkrijgbaar, ik denk dat ik voor de volgende tent die dit doet toch wel een uur moet rijdenquote:Op donderdag 23 augustus 2012 23:05 schreef golfer het volgende:
Dat is gewoon een rames maaltijd. Algemeen te verkrijgen en meestal lekker.
Woon je in zo'n gehucht op het platteland?quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 15:57 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Algemeen verkrijgbaar, ik denk dat ik voor de volgende tent die dit doet toch wel een uur moet rijden
Het heet niet voor niets de Achterhoek hequote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Woon je in zo'n gehucht op het platteland?
Ach gossie.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:31 schreef Erasmo het volgende:
Het heet niet voor niets de Achterhoek he
Maar jij hebt weer nooit bij de gulle waard gegeten.quote:
Nee, nog steeds niet in de buurt geweest.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar jij hebt weer nooit bij de gulle waard gegeten.
Ach gusquote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, nog steeds niet in de buurt geweest.
Als we dan toch spelling corrigeren..quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 03:05 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik denk niet dat ze die sauzen zelf bereiden, als ik het niveau van die toko zo hoor.
Overigens hou ik er niet van om mensen op spelling te corrigeren, maar scampi's bestaan niet. Het wordt taalkundig doorgaans door de vingers gezien maar scampi is al het meervoud van scampo. Dat is net zoiets als 'aardappelens' of 'aarbeiens' schrijven. Ik erger me er in ieder geval groen en geel aan.
Afin.
En ''afijn''quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:54 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Als we dan toch spelling corrigeren..
Het is 'enfin'.
Kan gecombineerd met een bezoekje aan het Twentschequote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, nog steeds niet in de buurt geweest.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Zie spoiler. Ook de foto's van de Klassieke Caesar salade(2), Entrecote(3) en Rouleau van filodeeg gevuld met artisjok en bloemkool(5)
Algemene conclusie
Vlees.![]()
Bier/Eten![]()
De rest viel eigenlijk een beetje tegen. Salade was wel lekker, maar daar is alles mee gezegd. De excuussla bij de entrecote vind ik altijd een beetje jammer. Dat had mijn broertje. Vlees was goed mals. Zelfde gold voor mijn eendenborst.
Het vegetarische gerecht viel een beetje tegen. Weinig smaak
Ik zal best nog wel eens in de Jopenkerk komen, maar ik hou het dan bij de bieren in het café op de beganegrond. Het restaurantgedeelte sla ik voortaan over.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
Goedkoop en makkelijk, wij serveren wel verse groente per 2-3 dag verschillend. Maar geeft onze keuken elke dag wel een bende werk.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom is groente in de hoereca vrijwel altijd sla of diepvries ellende. Zo jammer
Mijn vraag was retorisch, als oud horekaffer weet ik het. Lof voor jullie dat je verse warme groente hebt, heerlijk is dat.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 22:30 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Goedkoop en makkelijk, wij serveren wel verse groente per 2-3 dag verschillend. Maar geeft onze keuken elke dag wel een bende werk.
Het meest pijnlijke is hoeveel groente we wel terug krijgen en niet alleen de supplement. Maar ook de groenten die onze chef zorgvuldig bij de gerechten heeft uitgezocht. Tijdens het asperge-seizoen hadden we nogal wat gerechten met asperges. En sommige onverlaten lieten ze gewoon on aangeroerd op het bord liggenquote:Op zaterdag 25 augustus 2012 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn vraag was retorisch, als oud horekaffer weet ik het. Lof voor jullie dat je verse warme groente hebt, heerlijk is dat.
Auwquote:Op zaterdag 25 augustus 2012 22:41 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het meest pijnlijke is hoeveel groente we wel terug krijgen en niet alleen de supplement. Maar ook de groenten die onze chef zorgvuldig bij de gerechten heeft uitgezocht. Tijdens het asperge-seizoen hadden we nogal wat gerechten met asperges. En sommige onverlaten lieten ze gewoon on aangeroerd op het bord liggen. Maar wel om extra aardappeltjes vragen
En dit is geen sarcasme?quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 11:13 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Uiteraard koos ik voor het sorbetijs. Vooral het kersenijs viel positief op. Ik vond er een echte kers in.
vooral veel prefab gebruiken lijkt mijquote:Op vrijdag 31 augustus 2012 11:31 schreef Isabeau het volgende:
Het is allemaal een beetje 'chic/modern' doen, maar het niet begrepen hebben.
Ja ik ook, en dacht dat het sarcasme was, maar ze schijnt het te menen.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:02 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik moest lachen om die zin
Waarom een paar losse takjes bladpeterselie op een biefstukquote:Op vrijdag 31 augustus 2012 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Dat hoofdgerecht ziet er echt niet uit zeg..
en geen spiegel van saus onder het doorbakken stuk vlees.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom een paar losse takjes bladpeterselie op een biefstuk
Klopt maar er wordt chiquer over gepraat dan het eruit ziet. Denk daaromquote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Anyway, we zagen nu wel door over dit restaurant en de kritiek daarop maar dat is niet terecht, er zijn veel veel slechtere restaurants.
Nou dit is wel heel erg mierenneuken hequote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Je ziet de biefstuk trouwens convex op het bord liggen, geen goed teken.
Die drie peultjes in een glaasje vind ik ook een giller, in zo een tent hoor je een schaaltje met warme groenten te krijgen. In een vreetschuur moet je gevoederd worden.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klopt maar er wordt chiquer over gepraat dan het eruit ziet. Denk daarom
Heb een heel klein pikkie, dus moet toch wat. Het laat zien dat het vlees nu niet bepaald top is.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nou dit is wel heel erg mierenneuken he
Ja ik vond die 3 peultjes ook stom. Geef dan wat meer van die haricots met ham. Ben ook geen fan van die halve warme tomaten eerlijk gezegd. Vulling is meestal erg saai.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die drie peultjes in een glaasje vind ik ook een giller, in zo een tent hoor je een schaaltje met warme groenten te krijgen. In een vreetschuur moet je gevoederd worden.
Een die paar boontjes met dat spek er om heen komt ook zo uit een zak van de sligro/makroquote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja ik vond die 3 peultjes ook stom. Geef dan wat meer van die haricots met ham. Ben ook geen fan van die halve warme tomaten eerlijk gezegd. Vulling is meestal erg saai.
Tisdat?quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Je ziet de biefstuk trouwens convex op het bord liggen, geen goed teken.
We zien vol verwachting uit naar je verslag (met foto's?).quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 15:42 schreef Welldressed het volgende:
Ik ga vanavond naar de Bazar in Rotterdam. Tweede keer, eerste keer heel erg genoten!
Denk t niet omdat zij zei dat t met ham was.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een die paar boontjes met dat spek er om heen komt ook zo uit een zak van de sligro/makro
Ik zal kijken of ik foto's kan maken. Het is daar vaak erg donker, dus dat zal de kwaliteit niet ten goede doen :p En ik ben niet echt een kenner van goed eten (ben al snel tevreden). Maar een verslagje zal er komen!quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 15:52 schreef golfer het volgende:
[..]
We zien vol verwachting uit naar je verslag (met foto's?).
Bedankt, maar ik dacht dat het misschien een specifieke betekenis had in de bordenopmaaktechiekwereldquote:
Dat hij er uit ziet als een vergrootglas, de randen optrekt, vlees is dus gekrompen naar het midden bij het bakken en is stijf. Vlees is dus niet goed bestorven, het ligt niet slap op het bord.quote:
Ah, bedankt.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat hij er uit ziet als een vergrootglas, de randen optrekt, vlees is dus gekrompen naar het midden bij het bakken en is stijf. Vlees is dus niet goed bestorven, het ligt niet slap op het bord.
Moest ik ook denken. Wat doet het er nu toe als zij het leuk heeft gehad.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Arme Phoenixbirdy
Doet ze zo haar best een review te schrijven, branden we het volledig af. Das best gemeen.
* Pietverdriet heeft spijt.
Maar ik zou er toch never gaan eten, en moet nog steeds lachen om het compliment dat er zowaar een kers in de kersensorbet zat
Wat zit daarin dan? Toch geen kers, hoop ik? Thanks alvast.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet maakt een cocktail voor Phoenixbirdy
Zonder hier al te medisch en persoonlijk op in te gaan: mijn arts heeft me verzekerd dat dit met mijn mate van niet zou helpen.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 12:18 schreef golfer het volgende:
Overigens, als je lactose-intolerant bent en toch gewoon lekker uit eten wilt en alle sausen en maaksels gewoon wilt proeven, slik dan van te voren 1 of meerdere lactasepillen (bijvoorbeeld van Disolut) en je hebt nergens last van en kan alles gewoon eten.
Dat zei mijn internist ook. Toch slik ik ze voordat ik uit eten ga en....het helpt echt. Probeer het gewoon eens een keertje.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 23:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Wat een heisa om een kers. Het is eigenlijk best grappig.Laat ik er ook maar aan toevoegen dat ik daar geen biet van snap. Dan kunnen we daar weer een paar pagina's over door ouwehoeren.
Zonder hier al te medisch en persoonlijk op in te gaan: mijn arts heeft me verzekerd dat dit met mijn mate van niet zou helpen.
Proberen kan natuurlijk. Het heeft wel iets raars. Als je elke dag uit eten zou gaan (ik doe dat niet), zou je elke dag zo'n pil moeten slikken. Misschien minstens net zo onhandig (en prijziger) dan gewoon wat uit je dieet schrappen. En ik mis dat melkspul ook nog niet.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 23:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat zei mijn internist ook. Toch slik ik ze voordat ik uit eten ga en....het helpt echt. Probeer het gewoon eens een keertje.
Daar ga ik weerquote:Op vrijdag 31 augustus 2012 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
moet nog steeds lachen om het compliment dat er zowaar een kers in de kersensorbet zat
Een Sorbet is een ijs gemaakt van fruit en suikersiroop, eventueel geslagen eiwit, verder niets. Een Kersensorbet waar je een kers in vindt is alsof je vis vind in je tong picasso.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 23:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Wat een heisa om een kers. Het is eigenlijk best grappig.Laat ik er ook maar aan toevoegen dat ik daar geen biet van snap. Dan kunnen we daar weer een paar pagina's over door ouwehoeren.
[..]
Wat zit daarin dan? Toch geen kers, hoop ik? Thanks alvast.
[..]
''Ober, deze tong is bedorven hij smaakt naar vis''quote:Op maandag 10 september 2012 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een Sorbet is een ijs gemaakt van fruit en suikersiroop, eventueel geslagen eiwit, verder niets. Een Kersensorbet waar je een kers in vindt is alsof je vis vind in je tong picasso.
Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tongquote:Op dinsdag 11 september 2012 17:11 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
''Ober, deze tong is bedorven hij smaakt naar vis''
Dat eerstequote:Op dinsdag 11 september 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
rundertong, op zeker...quote:Op dinsdag 11 september 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
Heerlijkquote:Op dinsdag 11 september 2012 21:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
rundertong, op zeker...
[ link | afbeelding ]
Close Up Veal Tongue
geen idee eigenlijk. ik kan me niet herinneren dat ik een keer tong (geen vis) op heb.quote:Op dinsdag 11 september 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
ook dat wil ik nog een keer proeven.quote:Op dinsdag 11 september 2012 22:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Ja bereid in een goed restaurant zou ik t best willen proberen, mits ik niet kan zien (en liever ook niet weet) dat het tong is.
Stom eigenlijk want ik heb 5 jaar geleden hond gegeten
Komen ze nog aardig mee weg, met een 6-.....quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 21:42 schreef Bluezz het volgende:
Waar? In de voormalige Drostefabriek Restaurant Chocoase in Haarlem
Al met al geven wij dit etentje een 6-.
De bediening is aardig, wel wat amicaal, en wat gehaast.
Inderdaad, als ik de borden zo zie en de beschrijving van de gerechten dan hadden ze dat bij lange na niet gekregen van mij...quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 22:06 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Komen ze nog aardig mee weg, met een 6-.....
amenquote:Op woensdag 24 oktober 2012 12:21 schreef Mint_Clansell het volgende:
Bediening is sowieso vaak een bron van ergernis. Vaak word je aangesproken met 'jij' ipv 'u', weten ze niet wat er op de kaart staat en wat er in de gerechten zit, hebben ze geen kennis van drank/wijn of hebben ze meer oog voor elkaar dan voor de gast. Als er bv lege glazen op tafel staan dan is het gewenst om te vragen of de gast nog wat wil drinken. Worden dat soort dingen tegenwoordig niet meer aangeleerd?
Joh.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 23:57 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb gesnorkeld met red snappers en die zwemmen niet op hun zij.
Voor kaasliefhebbers is het ook echt het eindequote:Op dinsdag 6 november 2012 15:48 schreef Bluezz het volgende:
Die beschrijving van je kaasgang deed me echt kwijlen net![]()
![]()
Lees je review graag. Als je eind Nov, begin December bij Seinpost wil eten kan dat via Dining with the Stars, 5 gangen voor ¤55. Best de moeite waard. Wel op tijd reseveren!quote:Op woensdag 7 november 2012 09:53 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
Als ik dit zo lees wil ik best eens een keer een hapje gaan eten bij Seinpost
Ik ben vorige week bij Librije's Zusje geweest. Zal er de komende dagen eens voor gaan zitten om wat op 'papier' te zetten.
Dank je wel voor je complimentquote:Op dinsdag 6 november 2012 15:33 schreef golfer het volgende:
Mooie recensie, kahlie.![]()
Wij gaan vanavond ook in het kader van de 'Heerlijk 10-daagse' uit eten bij een Michelinsterrentent..
Verslag volgt later.
Die komt er zeker, heb helaas niet van alle gerechten foto's. Twee ervan zagen er te lekker uit waardoor we meteen aanvielen zonder ook maar aan de camera te denken haha.quote:Op woensdag 7 november 2012 10:45 schreef kahlie het volgende:
Lees je review graag. Als je eind Nov, begin December bij Seinpost wil eten kan dat via Dining with the Stars, 5 gangen voor ¤55. Best de moeite waard. Wel op tijd reseveren!
Die heb ik twee weken geleden ook gehad bij Librije's Zusje, daar geserveerd met een stukje biet en BBQ creme. Was daar ook erg lekker!quote:Op woensdag 7 november 2012 13:50 schreef Bluezz het volgende:
Wat mij fascineerde was de kroepoek van rode biet, hoe krijg je het voor elkaar
Camera ligt standaard naast mn mesquote:Op woensdag 7 november 2012 17:12 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[..]
Die komt er zeker, heb helaas niet van alle gerechten foto's. Twee ervan zagen er te lekker uit waardoor we meteen aanvielen zonder ook maar aan de camera te denken haha.
Of het Seinpost wordt weet ik nog niet, maar ik zal zeker even kijken naar het aanbod. Bedankt voor de tip!
[..]
Die heb ik twee weken geleden ook gehad bij Librije's Zusje, daar geserveerd met een stukje biet en BBQ creme. Was daar ook erg lekker!
Verder ook een leuke recensie van een, wat mij betreft, zeer smakelijk menu!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 07-11-2012 19:45:02 ]In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Een zo goed mogelijke vervanger zoeken.quote:Op maandag 12 november 2012 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me erg lastig als restauranthouder om ervoor te zorgen dat het niveau altijd hoog blijft.. Je bent toch ook heel erg afhankelijk van je keukenploeg bv. Hoe ga je dan om met bv een vertrekkende chef-kok?
Zelf in de keuken staan, een goed opgeleide staf hebben, je koks niet wegpestenquote:Op maandag 12 november 2012 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me erg lastig als restauranthouder om ervoor te zorgen dat het niveau altijd hoog blijft.. Je bent toch ook heel erg afhankelijk van je keukenploeg bv. Hoe ga je dan om met bv een vertrekkende chef-kok?
Die (Menno Post) neemt dus geen ster(ren) mee, of lees ik dat verkeerd?quote:Op maandag 12 november 2012 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Een zo goed mogelijke vervanger zoeken.
Zoals John Beeren bijvoorbeeld doet met z'n 2-sterrentent hier de Bokkedoorns.
Klinkt wel logisch jaquote:Op maandag 12 november 2012 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelf in de keuken staan, een goed opgeleide staf hebben, je koks niet wegpesten
Dat kan ook natuurlijk; Al is die vijver niet zo groot neem ik aan?quote:Op maandag 12 november 2012 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Een zo goed mogelijke vervanger zoeken.
Zoals John Beeren bijvoorbeeld doet met z'n 2-sterrentent hier de Bokkedoorns.
Sterren horen bij de kok, voorzover ik weet tenminstequote:Op maandag 12 november 2012 12:06 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Klinkt wel logisch ja. Je eigen jeugd-opleiding als het ware, soort voetbalclubidee
?
[..]
Dat kan ook natuurlijk; Al is die vijver niet zo groot neem ik aan?
@Tarado; Volgens mij krijgt het restaurant die sterren, niet de kok, en is het aan Michelin om nu te kijken of ze die sterren nog waard zijn na de wissel?
Ja, toen Avant-Garde van Groeninge van Hilvarenbeek naar Eindhoven verhuisde nam hij zijn ster mee.quote:Op maandag 12 november 2012 12:07 schreef Tarado het volgende:
[..]
Sterren horen bij de kok, voorzover ik weet tenminste
En soms krijgt een restaurant sterren als het nog een bouwput isquote:Op maandag 12 november 2012 15:02 schreef golfer het volgende:
Meestal behoudt een restaurant in eerste instantie zijn ster(ren) als een kok weggaat. Soms kan het wel tijdelijk terug gaan in aantal sterren.
Is sowieso moeilijk omdat de gids maar 1 keer per jaar uit komt, in die zin heeft de Bokkedoorns het wel goed gedaan denk ik, de 2 sterren chef vertrekt als de gids al in druk is en de nieuwe kok heeft dus tijd genoeg om die sterren te behoudenquote:Op maandag 12 november 2012 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En soms krijgt een restaurant sterren als het nog een bouwput is
LOL
Het systeem van Michelin is zeker niet sluitend of altijd correct.
Eten behoort op smaak te zijn. Niet te zout en niet te weinig. Gewoon op smaak.quote:Op woensdag 28 november 2012 21:18 schreef z80 het volgende:
@golfer.
dat je zelf zout moet toevoegen vind ik een plus.
meestal vind ik het eten te zout. dus als er bij moet is het voor mensen die zout arm eten ook smakelijk.
Ik had wel zin in het hoofdgerechtquote:Op woensdag 28 november 2012 13:21 schreef FutureFairytale het volgende:
Voor- en nagerechten zien er t lekkerst uit vind ik.
Nu krijg ik btw gelijk trek in uiensoep
Mee eensquote:Op woensdag 28 november 2012 21:21 schreef Godtje het volgende:
Eten behoort op smaak te zijn. Niet te zout en niet te weinig. Gewoon op smaak.
Voor een ander op smaak is voor mij bremzout.quote:Op woensdag 28 november 2012 21:21 schreef Godtje het volgende:
[..]
Eten behoort op smaak te zijn. Niet te zout en niet te weinig. Gewoon op smaak.
Ik ben een roker en zelfs ik vind eten snel te zoutquote:Op woensdag 28 november 2012 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Voor een ander op smaak is voor mij bremzout.
Omdat jij vrijwel smaakzoutloos kookt.quote:Op woensdag 28 november 2012 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor een ander op smaak is voor mij bremzout.
Ik heb zout niet echt nodig om eten goed te laten smaken, umami is veel lekkerderquote:Op woensdag 28 november 2012 21:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Omdat jij vrijwel smaakzoutloos kookt.
Ik heb nu niet echt een potje umami staan eigenlijkquote:Op woensdag 28 november 2012 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb zout niet echt nodig om eten goed te laten smaken, umami is veel lekkerder
en?quote:Op donderdag 29 november 2012 15:15 schreef mr_chuck het volgende:
Ik heb bij een marriot in los angeles gegeten.
Tevens heb ik daar een subway een Starbucks en een cafétje aangedaan
Die Subway? Kan ik me zo voorstellen.. Echter, wij zijn hier niet zo geïntereseerd in jouw stoelgang.quote:
dit zit een een heleboel producten en komt vrij bij bereiding er van.quote:Op donderdag 29 november 2012 14:57 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Ik heb nu niet echt een potje umami staan eigenlijk,..
Dat weet ikquote:Op donderdag 29 november 2012 20:29 schreef z80 het volgende:
[..]
dit zit een een heleboel producten en komt vrij bij bereiding er van.
uit een potje kan ook maar hoeft dus niet.
Fond, worchester sauce, parmazaan, ansjovisfiletje, ve tsin, soyasaus, etc toevoegen?quote:Op vrijdag 30 november 2012 04:52 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Dat weet ik,.. maar het is lang niet zo makkelijk als even zout en/of peper toevoegen.
Ja, dat doe ik ook regelmatig en gerechten met zulke ingrediënten voeg ik ook minder zout toe. Maar het is nu niet dat je dat overal bij kunt doenquote:Op vrijdag 30 november 2012 07:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Fond, worchester sauce, parmazaan, ansjovisfiletje, ve tsin, soyasaus, etc toevoegen?
Ik maak geen foto's in een restaurant dus dat in elk geval niet. Iets langer als ik al kan onthouden wat ik krijg dat moet vast wel lukken.quote:Op vrijdag 30 november 2012 12:37 schreef golfer het volgende:
Ziet er leuk uit. Ben met met mijn lactose-intolerantie geen fan van kaas-fondue.
Hoop dat je volgende week bij &Samhoud een iets uitgebreidere recensie (met foto's?) kunt maken?
Daar heb ik ook een beetje last van ja, (is zo ongezellig) foto's van haar is geen puntquote:Op vrijdag 30 november 2012 12:41 schreef Godtje het volgende:
[..]
Ik mag geen foto's in een restaurant dus dat in elk geval niet. Iets langer als ik al kan onthouden wat ik krijg dat moet vast wel lukken.![]()
Die heb ik vorig jaar gedaan! Erg lekker.quote:Op maandag 3 december 2012 21:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
Tip!![]()
http://www.spoordeelwinkel.nl/product/december/librije voor ¤ 65,- drie gangen, wijnarrangement en ns dagretour in Jan., feb., maart. Bij ** librijes zusje
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
quote:Op dinsdag 4 december 2012 11:07 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Die heb ik vorig jaar gedaan! Erg lekker.
Ik heb er ook nu al zin in! We gaan in februariSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Tenzij je natuurlijk in het theatercafé of -restaurant gaat eten.quote:Op dinsdag 4 december 2012 12:15 schreef Isabeau het volgende:
Cat22, ik doe het niet meer, uit eten voor ik naar een voorstelling moet. Ik heb er 2x bijzonder slechte ervaringen mee gehad (tuuurlijk zou alles op tijd zijn - niet dus)
Wait, whut? Als je een taxi besteld, dan nemen ze waarschijnlijk aan dat je met het OV bent gekomen en niet met je eigen auto, tenminste... dat deden wij altijd.quote:Op dinsdag 4 december 2012 13:51 schreef Coelho het volgende:
Het is dat ik dit topic nu pas vind. Ben afgelopen vrijdag in het kader van Dining with the Stars (5 gangen voor ¤55,- ex. drank) bij Wollerich in St. Oedenrode wezen eten. Heerlijk gegeten, maar kan me helaas niets meer herinneren van de mooie omschrijvingen van de diverse gerechten en bijpassende wijnen![]()
Opvallend vond ik dat er een in onze ogen onzekere sommelier stond. Meneer wist het wel te vertellen, maar het kwam er allemaal maar met moeite uit. Ook kregen twee mensen op een bepaald moment een andere witte wijn bijgeschonken dan die ze aan het drinken waren. Na eerst wat twijfel aan onze kant uiteraard toch kenbaar gemaakt en zonder problemen werden er twee nieuwe glazen wijn aangerukt, zoals het hoort.
Een wat vervelender verrassing de volgende dag: We hadden de auto achter het restaurant bij een supermarkt geparkeerd en achtergelaten tot de volgende ochtend. Er stond een groot bord dat daar de parkeerplaats van het restaurant was. Helaas een blauwe streep over het hoofd gezien en dus een bon van ¤85,- achter de ruitenwisser. Daar hadden ze best even op mogen wijzen toen we via het restaurant een taxi naar huis bestelden...
Ik neem het ze niet kwalijk hoor, kwam er misschien lulliger uit dan bedoeld. Het ging me meer om het feit dat je OVERAL van die briefjes hebt, supermarkt, dokter etc. met "denk aan de maximale parkeertijd van 2 uur" of "denk aan uw parkeerschijf". Wanneer een restaurant van dit kaliber dan vervolgens aangeeft dat je ergens moet parkeren waar een parkeerschijf nodig is, dan is het toch een kleine moeite om een remindertje te geven? Was meer uit het oogpunt van service, dan dat ik het verwijtend bedoelde...quote:Op dinsdag 4 december 2012 20:28 schreef kahlie het volgende:
[..]
Wait, whut? Als je een taxi besteld, dan nemen ze waarschijnlijk aan dat je met het OV bent gekomen en niet met je eigen auto, tenminste... dat deden wij altijd.Hoezo zou het personeel moeten weten waar je auto staat en of je met de auto bent gekomen?
Seinpost in Den Haag heeft alleen parkeerplaatsen in de buurt waar je max. 1 uur op mag staan... ze gooien geld bij voor je, zodat je kan blijven zitten. Dat vond ik wel top service, maar jammer dat er geen gewone parkeerplek is
Oh zo! Ja, dat is wel onhandig ja... al moest ik zeggen dat er bij Seinpost ook niets stond. Maar ik kwam in m'n eentje binnen en vertelde dat mijn tafelgenoot nog een plek zocht om te parkeren. Toen is me uitgelegd hoe de gang van zaken was.quote:Op dinsdag 4 december 2012 20:44 schreef Coelho het volgende:
[..]
Ik neem het ze niet kwalijk hoor, kwam er misschien lulliger uit dan bedoeld. Het ging me meer om het feit dat je OVERAL van die briefjes hebt, supermarkt, dokter etc. met "denk aan de maximale parkeertijd van 2 uur" of "denk aan uw parkeerschijf". Wanneer een restaurant van dit kaliber dan vervolgens aangeeft dat je ergens moet parkeren waar een parkeerschijf nodig is, dan is het toch een kleine moeite om een remindertje te geven? Was meer uit het oogpunt van service, dan dat ik het verwijtend bedoelde...
Parkeerschijf is hier in de buurt overal nodig van 08:00-18:00 en in het weekend vanaf 09:00u. Als je dan tegen 20:00 aankomt is het al erg rustig en verwacht je niet dat er de volgende ochtend een parkeerrazzia is.quote:Op dinsdag 4 december 2012 21:01 schreef kahlie het volgende:
[..]
Oh zo! Ja, dat is wel onhandig ja... al moest ik zeggen dat er bij Seinpost ook niets stond. Maar ik kwam in m'n eentje binnen en vertelde dat mijn tafelgenoot nog een plek zocht om te parkeren. Toen is me uitgelegd hoe de gang van zaken was.
Maar je redt het toch nooit in 2 uur bij een sterrentent? Wij in ieder geval niet.
Volgende keer gewoon ook heen een taxi nemen en je hebt nergens last van.quote:Op dinsdag 4 december 2012 21:03 schreef Coelho het volgende:
Parkeerschijf is hier in de buurt overal nodig van 08:00-18:00 en in het weekend vanaf 09:00u. Als je dan tegen 20:00 aankomt is het al erg rustig en verwacht je niet dat er de volgende ochtend een parkeerrazzia is.
True!quote:Op dinsdag 4 december 2012 21:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgende keer gewoon ook heen een taxi nemen en je hebt nergens last van.
We gaan in maart er naartoe.quote:Op maandag 3 december 2012 21:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
Tip!![]()
http://www.spoordeelwinkel.nl/product/december/librije voor ¤ 62,- drie gangen, wijnarrangement en ns dagretour in Jan., feb., maart. Bij ** librijes zusje
In leeuwarden bij yucatan deden ze dat perfect! En dat is toch nog zeker 10minuten lopen naar het theaterquote:Op dinsdag 4 december 2012 12:15 schreef Isabeau het volgende:
Cat22, ik doe het niet meer, uit eten voor ik naar een voorstelling moet. Ik heb er 2x bijzonder slechte ervaringen mee gehad (tuuurlijk zou alles op tijd zijn - niet dus)
Kan je het niet iets uitgebreider beschrijven?quote:Op woensdag 5 december 2012 09:00 schreef JaafkeGB het volgende:
Quatre bras, in best (omg. eindhoven) gegeten afl. zondag.
Eten is GE-WEL-DIG.
nou vooruit dan maar,quote:Op woensdag 5 december 2012 12:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan je het niet iets uitgebreider beschrijven?
Ik ook niet, voor dessert is altijd plek, hooguit een digestief sla ik over.quote:Op woensdag 5 december 2012 12:18 schreef Isegrim het volgende:
Dat heb ik nou nooit, dat ik geen plaats meer heb voor dessert.
Welk restaurant is dat?quote:Op woensdag 5 december 2012 12:23 schreef Isegrim het volgende:
Vind het nog steeds jammer dat ons favoriete Chinese (écht Chinese) restaurant geen desserts heeft. Maar kennelijk zijn ze in de Szechuan-regio niet zo van de desserts.
Ik vind het erg zwaar eten, heb toch liever Cantoneesquote:Op woensdag 5 december 2012 12:23 schreef Isegrim het volgende:
Vind het nog steeds jammer dat ons favoriete Chinese (écht Chinese) restaurant geen desserts heeft. Maar kennelijk zijn ze in de Szechuan-regio niet zo van de desserts.
Ik ben dol op zware, rijke gerechten (helaasquote:Op woensdag 5 december 2012 13:53 schreef Tarado het volgende:
[..]
Ik vind het erg zwaar eten, heb toch liever Cantonees
Had het kunnen weten, Rotterdam, dat ligt een beetje uit de route voor mijquote:Op woensdag 5 december 2012 13:36 schreef Isegrim het volgende:
[..]
http://vanwisse.nl/uit-eten/sansan
Het is de moeite waard, garandeer ik je. Robin is Ook fan.quote:Op woensdag 5 december 2012 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had het kunnen weten, Rotterdam, dat ligt een beetje uit de route voor mij
Niet alleen in Sichuan niet, in heel China niet. Kreeg nooit een dessert daar. Hooguit wat watermeloen van het huis of ander fruit. En ik vind dat helemaal prima, ik heb liever geen dessert dan wel. Met 3 of 4 gangen-menu's probeer ik het ook altijd zo te regelen dat ik een extra tussengerecht krijg ipv een dessert.quote:Op woensdag 5 december 2012 12:23 schreef Isegrim het volgende:
Maar kennelijk zijn ze in de Szechuan-regio niet zo van de desserts.
Me too! Ben gewend een toetje te eten na het eten. En hoe vol ik ook zit, toetje kan er op de een of andere manier altijd bij.quote:Op woensdag 5 december 2012 17:47 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind een diner echt niet helemaal compleet zonder dessert.Als we naar SanSan zijn geweest haal ik altijd een caramel-softijsje bij McDonald's.
Ik ben er een paar dagen geleden geweest en hoewel ze geen aparte dessertkaart hebben, krijg je wel een ijsje aan het eind. (geen bijzonder ijsje)quote:Op woensdag 5 december 2012 12:23 schreef Isegrim het volgende:
Vind het nog steeds jammer dat ons favoriete Chinese (écht Chinese) restaurant geen desserts heeft. Maar kennelijk zijn ze in de Szechuan-regio niet zo van de desserts.
Ja, gewoon groothandelijs, daar vind ik niks aan.quote:Op woensdag 5 december 2012 18:13 schreef Renzoku het volgende:
[..]
Ik ben er een paar dagen geleden geweest en hoewel ze geen aparte dessertkaart hebben, krijg je wel een ijsje aan het eind. (geen bijzonder ijsje)
Ja, het is heel jammer dat ze niet wat traditionele desserts op het menu hebben, dat zou het nog beter maken. De service was wel een beetje belabberd, maar van het eten heb ik erg genoten.quote:Op woensdag 5 december 2012 18:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, gewoon groothandelijs, daar vind ik niks aan.
Zéker doen.quote:Op woensdag 5 december 2012 20:39 schreef MassApeal het volgende:
Hmmm, een goed Chinees restaurant, die ben ik nog niet veel tegengekomen in Nederland! Ga binnenkort zeker eens kijken!
in Thailand kennen ze ook geen dessert. daar ging na het eten even op straat op zoek naar een standje met vers fruit.quote:Op woensdag 5 december 2012 17:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet alleen in Sichuan niet, in heel China niet. Kreeg nooit een dessert daar. Hooguit wat watermeloen van het huis of ander fruit. En ik vind dat helemaal prima, ik heb liever geen dessert dan wel. Met 3 of 4 gangen-menu's probeer ik het ook altijd zo te regelen dat ik een extra tussengerecht krijg ipv een dessert.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |