abonnement Unibet Coolblue
pi_115683919
Wij eten geregeld bij The Peppermill in Kampen. Zo ontzettend lekker en de prijs valt mee. 3-gangen menu voor ¤24,50.

Ook ben ik afgelopen week bij Las Rosas in Zwolle geweest. Tapasrestaurant. Dat was ook erg lekker. Haasjes, Pittige balletjes en kleine wraps met kip. Hmm echt een aanrader! Allebei trouwens!
pi_115711621
quote:
7s.gif Op zondag 12 augustus 2012 17:32 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Ik werk daar schuin tegenover en het lijkt me echt zo'n tent die eigenlijk alleen maar dingen opwarmt met prefab sausen etc. Grappig om er nu eens verslag over te lezen.
Bij ROC ofzo? Ik moet zeggen dat Beren ook niet mijn favoriete restaurants zijn. Maar soms dien ik me aan te passen aan de rest van mijn gezelschap.
Ik geloof dat we binnenkort meer soorten restaurants rondom de bios krijgen. Mooi zo, ik ben dol op meer keus.

quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2012 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Het verslag doet mij verder erg denken aan Tong80 zijn noeste poging zich door de bommelse horeca te slaan
Ik heb dat topic doorgelezen. Leuk topic. Ik dacht eerst (ik heb het namelijk hoog in mijn bol ;)) dat het een parodie was op mijn vrij neutrale meningen over standaard restaurants. Maar toen bleek dat hij er al een aantal jaren geleden had geschreven. Viel me dat even tegen. :( ;)
  woensdag 22 augustus 2012 @ 14:35:55 #103
377746 BelgianTasteBuds
In love with gastronomy
pi_115866395
Hey Robin,

Waarmee trek je je foto's? Zeer goede kwaliteit, en zeer licht ook!

Grts,

sven

quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2012 17:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, ik had denk ik beter "airbrushed" kunnen schrijven. Met eetbare zilververf inderdaad. Ik vond het ook wel spectaculair uitzien. Ik vond alle gangen er trouwens prachtig uitzien, behalve de eend.

[..]

Ja, soms is er geen ontkomen aan! >:)
Maar altijd fijn als vooroordelen bevestigd worden.
Hungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!
  woensdag 22 augustus 2012 @ 18:10:16 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115874461
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 14:35 schreef BelgianTasteBuds het volgende:
Waarmee trek je je foto's?
Met een Fuji Finepix S5700. Valt ondertussen van ellende bijna uit elkaar, maar bij daglicht doet ie het nog prima. :-)
  donderdag 23 augustus 2012 @ 11:10:12 #105
377746 BelgianTasteBuds
In love with gastronomy
pi_115899935
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 18:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Met een Fuji Finepix S5700. Valt ondertussen van ellende bijna uit elkaar, maar bij daglicht doet ie het nog prima. :-)
Leuk, thanks. Probeer je dan altijd te gaan lunchen voor de beste foto's te verkrijgen? Ik ben ook op zoek naar een camera of lens waarmee je 's avonds ook goed belichte foto's kan trekken... Tips zijn dus welkome!

Thanks,

Sven
Hungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!
  donderdag 23 augustus 2012 @ 11:13:03 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115900013
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 18:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Met een Fuji Finepix S5700. Valt ondertussen van ellende bijna uit elkaar, maar bij daglicht doet ie het nog prima. :-)
Je bent een heel goed voorbeeld ervan dat goede fotos maken niet aan je camera ligt maar aan de fotograaf. Je maakt prachtige fotos voor je blog.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115901334
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bent een heel goed voorbeeld ervan dat goede fotos maken niet aan je camera ligt maar aan de fotograaf. Je maakt prachtige fotos voor je blog.
Heel erg eensch! Ik kreeg zulke foto's echt niet uit dezelfde camera :P
  donderdag 23 augustus 2012 @ 17:56:38 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115916644
bedankt!
  donderdag 23 augustus 2012 @ 17:57:02 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115916667
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 11:10 schreef BelgianTasteBuds het volgende:

[..]

Leuk, thanks. Probeer je dan altijd te gaan lunchen voor de beste foto's te verkrijgen? Ik ben ook op zoek naar een camera of lens waarmee je 's avonds ook goed belichte foto's kan trekken... Tips zijn dus welkome!

Thanks,

Sven
Nee, ben niet zo van de lunch. Ik fotografeer of gewoon niet, 's avonds, of werk ze bij in fotoshop, maar echt mooi zijn ze dan nooit. Dan gaat het meer om de herinnering/vastlegging. Bij een volgende camera zal ik zeer zeker ook van tevoren uitzoeken of die goed bij schemer- of kaarslicht fotografeert. Mijn vorige fuji deed dat namelijk wel! Dus ik ging er toen vanuit dat deze dat ook zou doen, maar niet dus. Deze denkt teveel zelf na en is dan bang dat je bij weinig licht je camera niet stil kan houden en maakt dus vagere foto's. Kutding. Ik probeer het wel eens met handmatige instellingen, maar dat 9 van de 10 keer vallen de foto's dan alsnog erg tegen. Dus dan maar weer flitsen...

Als ik weet welke het beste/makkelijkste fotografeert bij kaarslicht laat ik het je weten. ;-)
  donderdag 23 augustus 2012 @ 19:34:09 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115920070
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 17:57 schreef RobinOok het volgende:

...

Als ik weet welke het beste/makkelijkste fotografeert bij kaarslicht laat ik het je weten. ;-)
Wat wil je besteden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 augustus 2012 @ 20:15:39 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115921763
Weet ik nog niet. Heb er nog niet echt over nagedacht, maar 200+ sowieso, een maximum weet ik dus niet. Punt is, ik doe echt eigenlijk alleen maar aan macro-foto's, dus heel veel functionaliteit in een toestel zal me worst wezen, maar ja, waarschijnlijk wat ik wil (macro, scherp, ook bij weinig licht) bestaat niet. Dus de vraag is, ga ik gewoon weer voor zo'n fuji-ding of ga ik nu toch eindelijk een stapje verder.... Ik ben er nog niet over uit. Want hoe duurder, hoe belachelijker het is als je alleen maar foto's op de automatische stand maakt. Decisions, decisions....
  donderdag 23 augustus 2012 @ 22:46:04 #112
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115930198
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 17:57 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, ben niet zo van de lunch. Ik fotografeer of gewoon niet, 's avonds, of werk ze bij in fotoshop, maar echt mooi zijn ze dan nooit. Dan gaat het meer om de herinnering/vastlegging. Bij een volgende camera zal ik zeer zeker ook van tevoren uitzoeken of die goed bij schemer- of kaarslicht fotografeert. Mijn vorige fuji deed dat namelijk wel! Dus ik ging er toen vanuit dat deze dat ook zou doen, maar niet dus. Deze denkt teveel zelf na en is dan bang dat je bij weinig licht je camera niet stil kan houden en maakt dus vagere foto's. Kutding. Ik probeer het wel eens met handmatige instellingen, maar dat 9 van de 10 keer vallen de foto's dan alsnog erg tegen. Dus dan maar weer flitsen...

Als ik weet welke het beste/makkelijkste fotografeert bij kaarslicht laat ik het je weten. ;-)
Kost een knaak en past in je handtas:



Ontopic:

Vandaag eten gehaald bij Eethuis Wayang te Lochem. Een van de enige restaurants in de omgeving met de Indonesische keuken.

Enigszins aparte afhaalmethode maar het werkt prima. Je hebt daar een vitrine en kiest of je bami of nasi wilt en dan kies je 4 bijgerechten. Deze worden dan in de welbekende witte bakjes gedaan en dan kun je het thuis opwarmen. Opwarmen? Ja opwarmen, het ligt daar namelijk koud in de vitrines.



Oordeel:
Het ziet er zo een beetje shabby uit maar het smaakt prima! Redelijk typische NL-Indo gerechten die prima op smaak zijn gebracht.

Prijs:
¤8,50. Redelijk geprijsd aangezien een normaal mens er 2x van kan eten.

Vatbaar voor herhaling?
:Y
  donderdag 23 augustus 2012 @ 23:05:02 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115931304
Dat is gewoon een rames maaltijd. Algemeen te verkrijgen en meestal lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_115938806
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2012 16:27 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar Bommel Beer in Tilburg

Wanneer 10-8-2012, met familie

Wat at je
Het 3-gangen keuzemenu:
- Scampi’s
- Rundersteak
- Aardbeien met ijs zonder slagroom

De scampi’s waren in knoflookolie gebakken. Het was een behoorlijk schaaltje vol. Wel jammer dat ze ook in diezelfde knoflookolie geserveerd werden. Ik vraag me af wie dat lekker vindt? De scampi’s gingen niet gemakkelijk uit hun staartje. Verder kreeg ik mijn brood in een mandje en was er verder geen aankleding van het gerecht. Zonde.

Voor de rundersteak mocht ik kiezen hoe ik hem wilde, medium dus. Welke saus ik erbij wilde; geen want er was er geen die ik mocht. Hierbij koos ik voor Beren friet.
De rundersteak bleek meer doorbakken dan medium. Hij was wel lekker en het was een flink stuk. Ik heb er wel zelf zout en peper over gedaan, want om een een of andere reden zijn ze hier niet zo van vlees kruiden. De Beren friet was weer erg lekker. De groenten heb ik niet meer helemaal op kunnen eten, maar ik had sla met tomaat, paprika, warme wortelschijfjes enz. De groenten gingen er mee door. Niets om trots op te zijn.

Ik had hier zoete, witte wijn bij, maar dat is echt een huiswijntje.

Vanwege mijn dieet heb ik met de desserts gemixt. Het leek me zelf (had hem ook zelf bedacht) een rare combi smaken, aardbeien met bosvruchten sorbetijs, maar het smaakte toch wel goed samen.

Impressie
De styling voor dit restaurant is nog steeds erg op kinderen gericht, maar het is wel schoon en ruim genoeg opgezet.
Bediening is vriendelijk en attent. Ook met mijn dieet.
Jammer was dat ons werd gegarandeerd dat we een dessert zouden redden, en dat ze uiteindelijk pas 10 minuten voor de film met het ijs kwamen, terwijl ze tijd genoeg hadden. Dat is ons al eens eerder overkomen.

Lactoseproof?
Ja. Bij het online reserveren kon ik al aangeven of ik dieetwensen had. Ik werd hierna gebeld met het antwoord dat ik kon kiezen uit vis of saté.
Toen we op onze plek zaten werd er meteen gevraagd wie het dieet had. Het voorgerecht was dus geen probleem.
Bij het hoofdgerecht kon ik dus vanwege mijn keuze, de rundersteak, geen saus kiezen. Ze konden niet garanderen dat er wat in zou zitten wat ik niet mag. Wel werd er een algemeen bakje met sauzen op tafel gezet waarvan ik wist dat ik de chilisaus mocht eten. Die was ook lekker. Daarnaast kreeg ik zonder dat ik het vroeg al andere groenten dan de anderen. Zij hadden ook huzarensalade met wat mayo erop. Ik had daarvoor in de plaats meer sla.
Voor het nagerecht ben ik dus gaan vragen of ik ze mocht mixen. Dat mocht. Het sorbetijs was natuurlijk van de sorbet. Iets zonder slagroom krijgen is voor mij nooit een probleem geweest.

Kosten
19,50 voor het menu. Daar een zoete, witte wijn bij voor 3,20.

Cijfer
Ze hebben goede en minder goede kanten van zichzelf laten zien. Ergens tussen de matig en voldoende.
Ik snap gasten als jij eigenlijk nooit.

1) Je steak is niet bereid zoals je vroeg? Die stuur je toch direct terug? In 5 minuutjes heb je een nieuwe.

2) Ik had hier zoete, witte wijn bij, maar dat is echt een huiswijntje.

Voor mezelf om wat van te leren dan hoor, maar exact welke zoete witte wijn had je graag bij je Steak willen hebben? Ik kan er namelijk niet echt 1 verzinnen om eerlijk te zijn. Ken alleen enkele die goed combineren met desserts, enkele pasta's en wellicht gevogelte. Iemand die zoete wijn bij een steak bestelt zou eigenlijk niet mogen klagen over de wijn.

Dat ze niet exact weten hoe de sauzen bereid worden vind ik wel achterlijk. Zolang er geen room door zit moet dat toch wel goed zitten. En mocht het uit een pakje komen kijken ze toch ff op de verpakking.
pi_115939238
Ik denk niet dat ze die sauzen zelf bereiden, als ik het niveau van die toko zo hoor.

Overigens hou ik er niet van om mensen op spelling te corrigeren, maar scampi's bestaan niet. Het wordt taalkundig doorgaans door de vingers gezien maar scampi is al het meervoud van scampo. Dat is net zoiets als 'aardappelens' of 'aarbeiens' schrijven :P. Ik erger me er in ieder geval groen en geel aan.

Afin.
pi_115939278
Oja die zoete witte wijn is mij ook een raadsel. Steak = rood.
pi_115942121
quote:
16s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 03:08 schreef Hagelkaas het volgende:
Oja die zoete witte wijn is mij ook een raadsel. Steak = rood.
Joh, laat r lekker witte wijn drinken als zij wil. Ik ken zat vrouwen die rode wijn te heftig vinden en het altijd bij wit houden.

Ze betaalt er toch zelf voor, dus ze bepaalt ook alles zelf. Tevens zie je ook wel dat Phoenixbirdy vooral vaak restaurantjes aan de budget-kant van de markt bezoekt, misschien om de laagdrempeligheid of de gunstige prijs, of het gezelschap waar ze mee is, weet ik veel.

Verwacht dan niet dat ze alles net zo culi-snobistisch beschrijft als jij of de voorgeschreven wijn bij steak drinkt :')
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_115955273
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 09:36 schreef Gripper het volgende:

[..]

Joh, laat r lekker witte wijn drinken als zij wil. Ik ken zat vrouwen die rode wijn te heftig vinden en het altijd bij wit houden.

Ze betaalt er toch zelf voor, dus ze bepaalt ook alles zelf. Tevens zie je ook wel dat Phoenixbirdy vooral vaak restaurantjes aan de budget-kant van de markt bezoekt, misschien om de laagdrempeligheid of de gunstige prijs, of het gezelschap waar ze mee is, weet ik veel.

Verwacht dan niet dat ze alles net zo culi-snobistisch beschrijft als jij of de voorgeschreven wijn bij steak drinkt :')
Het punt is vooral een beetje dat ze zelf culi-snobistisch doet over een ''huiswijntje'' maar wel zoete wijn bij steak eet. Dat rijmt niet echt met elkaar :P
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 15:57:30 #119
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115955353
quote:
14s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 23:05 schreef golfer het volgende:
Dat is gewoon een rames maaltijd. Algemeen te verkrijgen en meestal lekker.
Algemeen verkrijgbaar, ik denk dat ik voor de volgende tent die dit doet toch wel een uur moet rijden :P
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:30:00 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115956749
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 15:57 schreef Erasmo het volgende:

[..]
Algemeen verkrijgbaar, ik denk dat ik voor de volgende tent die dit doet toch wel een uur moet rijden :P
Woon je in zo'n gehucht op het platteland?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:31:03 #121
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115956779
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:30 schreef golfer het volgende:

[..]

Woon je in zo'n gehucht op het platteland?
Het heet niet voor niets de Achterhoek he :P
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:36:40 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115956988
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:31 schreef Erasmo het volgende:

Het heet niet voor niets de Achterhoek he :P
Ach gossie. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:40:30 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115957144
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Ach gossie. :+
Maar jij hebt weer nooit bij de gulle waard gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:44:43 #124
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115957263
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:

Maar jij hebt weer nooit bij de gulle waard gegeten.
Nee, nog steeds niet in de buurt geweest. ;(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:46:07 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115957312
quote:
9s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, nog steeds niet in de buurt geweest. ;(
Ach gus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:54:37 #126
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_115957636
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 03:05 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik denk niet dat ze die sauzen zelf bereiden, als ik het niveau van die toko zo hoor.

Overigens hou ik er niet van om mensen op spelling te corrigeren, maar scampi's bestaan niet. Het wordt taalkundig doorgaans door de vingers gezien maar scampi is al het meervoud van scampo. Dat is net zoiets als 'aardappelens' of 'aarbeiens' schrijven :P. Ik erger me er in ieder geval groen en geel aan.

Afin.
Als we dan toch spelling corrigeren..

Het is 'enfin'.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_115958160
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:54 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Als we dan toch spelling corrigeren..

Het is 'enfin'.
En ''afijn'' ;)
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 17:10:57 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115958221
Soit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115959059
quote:
9s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, nog steeds niet in de buurt geweest. ;(
Kan gecombineerd met een bezoekje aan het Twentsche O-) en dan mag je ons best mee nemen O-)
pi_115982119
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 17:09 schreef Selestha het volgende:

[..]

En ''afijn'' ;)
Dat bedoelde ik inderdaad, ja. Het was drie uur 's nachts.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:28:04 #131
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_116003022
Waar?Jopenkerk, Haarlem www.jopenkerk.nl
Wanneer? vandaag
Wat at je? Salade van gerookte ganzenborst(1) & Tamme eendenborst met spitskool en griesmeel(4)
Daarbij bijpassende bieren
Impressie?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zie spoiler. Ook de foto's van de Klassieke Caesar salade(2), Entrecote(3) en Rouleau van filodeeg gevuld met artisjok en bloemkool(5)

Algemene conclusie
Vlees. ^O^
Bier/Eten ^O^
De rest viel eigenlijk een beetje tegen. Salade was wel lekker, maar daar is alles mee gezegd. De excuussla bij de entrecote vind ik altijd een beetje jammer :'). Dat had mijn broertje. Vlees was goed mals. Zelfde gold voor mijn eendenborst.
Het vegetarische gerecht viel een beetje tegen. Weinig smaak

Ik zal best nog wel eens in de Jopenkerk komen, maar ik hou het dan bij de bieren in het café op de beganegrond. Het restaurantgedeelte sla ik voortaan over ;).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:31:03 #132
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_116003183
Ja, Borisz. Voor het eten hoef je het niet te doen daar. Het is meer de entourage en het bier, inderdaad.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_116003506
Die sla bij die het vlees slaat ergens nergens op :'),.. Vlees zelf ziet er al goed genoeg uit :Y
pi_116004372
Ja ziet er wel lekker uit :)
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:57:36 #135
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_116004539
Wat is dat met die rucola tegenwoordig :')

Heb je lekker vlees, dan zo'n groentetuin ernaast :')
Confidence through competence
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:58:41 #136
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_116004587
Ah Neil Armstrong deaud :o

We worden oud ;( w/
Confidence through competence
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:59:40 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116004637
Waarom is groente in de hoereca vrijwel altijd sla of diepvries ellende. Zo jammer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:12:39 #138
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116005292
Waar ik eet is dat nooit. :{w
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:23:36 #139
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_116005877
De excuussla is jammer idd :Y. We kregen ook aparte sla en patat erbij, helemaal dan is die sla bij het vlees onzin. Hou het lekker apart of doe er iets goeds mee, maar zo'n kwak rucola :')..

Maar goed het was wel goed vlees en lekker mals.

En bij de Eendenborst was een Ongelovige Thomas goed een gekozen bier :). Maar daar nogmaals eten zal ik niet meer doen, dan even naar de pizzeria ernaast. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_116006166
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom is groente in de hoereca vrijwel altijd sla of diepvries ellende. Zo jammer
Goedkoop en makkelijk, wij serveren wel verse groente per 2-3 dag verschillend. Maar geeft onze keuken elke dag wel een bende werk.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:37:28 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116006520
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 22:30 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Goedkoop en makkelijk, wij serveren wel verse groente per 2-3 dag verschillend. Maar geeft onze keuken elke dag wel een bende werk.
Mijn vraag was retorisch, als oud horekaffer weet ik het. Lof voor jullie dat je verse warme groente hebt, heerlijk is dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116006706
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn vraag was retorisch, als oud horekaffer weet ik het. Lof voor jullie dat je verse warme groente hebt, heerlijk is dat.
Het meest pijnlijke is hoeveel groente we wel terug krijgen en niet alleen de supplement. Maar ook de groenten die onze chef zorgvuldig bij de gerechten heeft uitgezocht. Tijdens het asperge-seizoen hadden we nogal wat gerechten met asperges. En sommige onverlaten lieten ze gewoon on aangeroerd op het bord liggen :(. Maar wel om extra aardappeltjes vragen :N
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:46:31 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116006960
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 22:41 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Het meest pijnlijke is hoeveel groente we wel terug krijgen en niet alleen de supplement. Maar ook de groenten die onze chef zorgvuldig bij de gerechten heeft uitgezocht. Tijdens het asperge-seizoen hadden we nogal wat gerechten met asperges. En sommige onverlaten lieten ze gewoon on aangeroerd op het bord liggen :(. Maar wel om extra aardappeltjes vragen :N
Auw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116209229
Waar: Hotel Augusta IJmuiden
Wanneer: Vandaag

Toen we op de website van de restaurantweek zaten te snuffelen kwamen we Hotel Augusta in IJmuiden tegen. Een plek waar ik vroeger regelmatig kwam als mijn vader en moeder in Nederland logeerden, maar inmiddels al een tijdje niet meer geweest. Het was altijd meer dan goed eten daar, dus gereserveerd voor vandaag.

IJmuiden is een sfeerloze stad aan het Noordzee kanaal, maar gelukkig waan je je in Hotel Augusta niet in IJmuiden. Een geweldig sfeervol ingericht hotel/restaurant, waar je heerlijk op je gemak kunt zitten.
Het personeel dat daar werkt, werkt er over het algemeen al jaren en is uiterst vriendelijk. Verloop is er nauwelijks in het personeelsbestand, dat zegt ook wel wat.

Speciaal voor de restaurantweek hadden ze een heerlijk 4 gangenmenu in elkaar gezet met een bijpassend wijn arrangement.

Bij het aperitief krijg je een heerlijke amuse voorgeschoteld.
Dit keer was het een tomatencreme met gemarineerde brie en iets met groene kruiden. Echt supersmakelijk! (helaas ook het enige waar we een foto van hebben gemaakt)



Het voorgerecht was een dun gesneden rouleau van kalfsfilet en huisgerookte zalm, schaaldierenmousse en rivierkreeftstaartjes.
Echt een super voorgerecht waarbij de verschillende smaken echt heel goed op elkaar waren afgestemd. Het oog wil ook wat, en ook dat was meer dan prima in orde!
De bijgeschonken Belato Offido Pecorino. Marken was een voltreffer. Een soepele witte wijn die bij het gerecht nog soepeler werd.

Dan hadden we als tussengerecht gebakken zomerscholfilet op warme aardappelsalde, pittige tomatensalsa en gewokte little gem. Ook hier weer de ene smaak sensatie na de andere. De gewokte gem was een mooie aanvulling, zowel visueel als qua smaak.
Ook hier was de wijn een Reuilly Sauvignon uit de Loire bijzonder goed gekozen. Iets minder soepel, maar combineerde heel goed met de smaken op het bord.

Het hoofdgerecht, de gebraden veluwe eend met gegrilde groente, aardappeltruffelkorketjes en honing/tijmjus smolt op de tong. De zelfgemakkte kroketjes waren zeeer smakelijk ook en de eend botermals en goed gegaard.
Helaas kon de bijgeschonken Laus Tinto Roble uit Spanje me wat minder bekoren. Er zat iets in de afdronk en nasmaak wat me niet helemaal aanstond.

en het dessert, damn, dat was echt vreselijk :(
Echt nooit meer serveren zoiets. Door dat toetje kan ik de weegschaal voorlopig wel vergeten. Wat was dat Goddelijk lekker :9~
Een bavarois van wilde perzik, frambozen, kanrnemelkijs, lemoncurd en limoncellofrizzante.
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo'n lekker dessert heb gegeten O+
EN de bijgechonken Moscatel Sarrasate... Echt super!!!! Lekkere moskaat met een vleugje lychee.

Bij de koffie werd een heerlijk chocolademousse, zelfgemaakte sinaasappel bonbons en zelfgemaakte kokok koekjes.

Een avondje Augusta is niet goedkoop, maar het is het geld meer dan dubbel en dwars waard.
Geweldig eten, geweldig personeel, geweldige sfeer, en je bent ook echt UIT eten.

Het restaurantweek menu was 37 euro per persoon, het wijnarrangement 20 euro per persoon.
Echt een aanrader voor een heerlijk avond uit :)
Juin uit Eigen Tuin!
pi_116225501
Waar Boerke Mutsaers in Tilburg

Wanneer 23-8-2012, met familie

Wat at je
Het brood wat we geserveerd kregen was wel een stapje beter dan die uit de supermarkt. We kregen kleine bolletjes volkorenbrood met rozijnen en reepjes witbrood wat enigszins golfde. Het was nog lekker warm en smaakte zeer vers. Van de boter en kruidenboter heb ik niets gegeten.

3-Gangen menu:
Fijne groene salade met sashimi van tonijn en teriyaki stroop

IMG_0850 by Phoenixbirdy, on Flickr
De tonijn had een prettige structuur en was zacht van smaak. Deze kwam goed samen met de sesam, teriyaki en de zeewier. Het gerecht was koud, maar rook ook prima en vers.

Hollandse biefstuk met saus op basis van ei

IMG_0854 by Phoenixbirdy, on Flickr
Een goed stukje bief. Hij kwam ook echt medium uit de pan. Er is speciaal voor mij een andere saus gemaakt. Het leek me eerst niet de meest toepasselijke combinatie, maar bleek toch een aardige keuze, omdat ze de saus best pittig hadden gemaakt. De groenten waren met zorg klaargemaakt. Spinazie valt bij mij sowieso altijd al in de smaak. De tomaat was warm. De haricots verts in ham (goed gezouten) gingen er bij mij goed in. De peultjes waren dan weer zacht en zoet van smaak. De opmaak van dit gerecht mag wel wat leuker.
Hierbij kregen we een bak friet en salade.

Keuze uit diverse room- en sorbetijssoorten

Kopie van IMG_0859 by Phoenixbirdy, on Flickr
Uiteraard koos ik voor het sorbetijs. Vooral het kersenijs viel positief op. Ik vond er een echte kers in. Het fruit bestond uit een flinke laag aardbeien en druiven. Omdat ik jarig was hadden ze er een vuurwerkje/sterretjes ingezet.

Bij dit alles koos ik nog steeds zoete witte wijn. Deze was en stuk beter dan die ik in het vorige restaurant gedronken had.

Na afloop kreeg ik nog een doosje bonbons mee naar huis. Ook omdat ik jarig was. Volgens mijn familie waren de verjaardagsextra’s niet op aanvraag van hen.

Impressie
Ik kende dit restaurant al van jaren geleden, toen ik er ook met familie gegeten had. Naar mijn idee is het positief veranderd. Het zag er toen heel ouderwets uit, en ook niet uitnodigend. Nu was het veel moderner en chique ingericht. De tafels en stoelen waren een stuk ruimer en steviger dan in diverse eetcafés. Toch blijft het door de verschillende uitvergrote foto’s aan de muur een familierestaurant, zoals ook de eigenaar trots aan zijn gasten aan het vertellen was.
De bediening hield ons positief goed in de gaten. Hij wist steeds precies ons onderwerp van gesprek en was steeds op het juiste moment aan tafel, zonder overheersend over te komen. Er werkten overigens niet veel mensen. We werden geholpen door een jongen in de bediening, de eigenaar, die ook bediening en ditjes en datjes regelde (bijvoorbeeld de airco zachter zetten, foto’s van ons maken), en een vrouw die ons in de tussentijd nog een drankje serveerde.
Ik vind dit restaurant dus veel verbeterd. Zowel met het diner, de inrichting en de service (attent met mijn verjaardag en dieet) voelde ik me verwend.

Lactoseproof?
Ja, ik had dit restaurant via Iens, met de zoekactie lactosevrij gevonden. Ik kende het al wel. Mijn familie had bij het reserveren doorgegeven waar ze rekening mee mochten houden. Daar kwamen ze meteen op terug toen we gingen zitten. Ze hebben dus de saus bij het vlees aangepast en er was al een voorgerecht en een dessert op de kaart wat meteen bij mijn dieet paste.

Kosten
Mijn menu kost 29,50. Een zoete, witte wijn 3 euro nog wat. In totaal was de rekening ongeveer 110 euro voor 4 personen.

Cijfer
Goed.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 11:15:01 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116225554
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 11:13 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Uiteraard koos ik voor het sorbetijs. Vooral het kersenijs viel positief op. Ik vond er een echte kers in.
En dit is geen sarcasme?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 31 augustus 2012 @ 11:16:48 #147
91830 MaximusTG
pi_116225616
Dat hoofdgerecht ziet er echt niet uit zeg..
pi_116226141
Het is allemaal een beetje 'chic/modern' doen, maar het niet begrepen hebben.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 11:38:08 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116226378
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 11:31 schreef Isabeau het volgende:
Het is allemaal een beetje 'chic/modern' doen, maar het niet begrepen hebben.
vooral veel prefab gebruiken lijkt mij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116227369
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dit is geen sarcasme?
Ik moest lachen om die zin _O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:04:19 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116227444
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:02 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik moest lachen om die zin _O-
Ja ik ook, en dacht dat het sarcasme was, maar ze schijnt het te menen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:05:28 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116227492
Anyway, we zagen nu wel door over dit restaurant en de kritiek daarop maar dat is niet terecht, er zijn veel veel slechtere restaurants.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:05:38 #153
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_116227499
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Dat hoofdgerecht ziet er echt niet uit zeg..
Waarom een paar losse takjes bladpeterselie op een biefstuk :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:10:24 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116227659
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom een paar losse takjes bladpeterselie op een biefstuk :?
en geen spiegel van saus onder het doorbakken stuk vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:11:36 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116227694
Je ziet de biefstuk trouwens convex op het bord liggen, geen goed teken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116227777
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Anyway, we zagen nu wel door over dit restaurant en de kritiek daarop maar dat is niet terecht, er zijn veel veel slechtere restaurants.
Klopt maar er wordt chiquer over gepraat dan het eruit ziet. Denk daarom ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_116227796
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Je ziet de biefstuk trouwens convex op het bord liggen, geen goed teken.
Nou dit is wel heel erg mierenneuken he ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:15:40 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116227835
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:13 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Klopt maar er wordt chiquer over gepraat dan het eruit ziet. Denk daarom ;)
Die drie peultjes in een glaasje vind ik ook een giller, in zo een tent hoor je een schaaltje met warme groenten te krijgen. In een vreetschuur moet je gevoederd worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:16:19 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116227857
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:14 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Nou dit is wel heel erg mierenneuken he ;)
Heb een heel klein pikkie, dus moet toch wat. Het laat zien dat het vlees nu niet bepaald top is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:18:16 #160
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_116227928
Overigens, als je lactose-intolerant bent en toch gewoon lekker uit eten wilt en alle sausen en maaksels gewoon wilt proeven, slik dan van te voren 1 of meerdere lactasepillen (bijvoorbeeld van Disolut) en je hebt nergens last van en kan alles gewoon eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_116228491
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die drie peultjes in een glaasje vind ik ook een giller, in zo een tent hoor je een schaaltje met warme groenten te krijgen. In een vreetschuur moet je gevoederd worden.
Ja ik vond die 3 peultjes ook stom. Geef dan wat meer van die haricots met ham. Ben ook geen fan van die halve warme tomaten eerlijk gezegd. Vulling is meestal erg saai.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:34:42 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116228588
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:32 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ja ik vond die 3 peultjes ook stom. Geef dan wat meer van die haricots met ham. Ben ook geen fan van die halve warme tomaten eerlijk gezegd. Vulling is meestal erg saai.
Een die paar boontjes met dat spek er om heen komt ook zo uit een zak van de sligro/makro
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116233058
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Je ziet de biefstuk trouwens convex op het bord liggen, geen goed teken.
Tisdat?
anonieme razernist
pi_116236185
Ik ga vanavond naar de Bazar in Rotterdam. Tweede keer, eerste keer heel erg genoten!
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 15:52:16 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_116236524
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 15:42 schreef Welldressed het volgende:
Ik ga vanavond naar de Bazar in Rotterdam. Tweede keer, eerste keer heel erg genoten!
We zien vol verwachting uit naar je verslag (met foto's?).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_116237814
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een die paar boontjes met dat spek er om heen komt ook zo uit een zak van de sligro/makro
Denk t niet omdat zij zei dat t met ham was.
Of ze proeft t verkeerd :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_116237865
Oh aan de foto te zien is t spek _O-

Goed gezouten ham :')
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_116237968
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 15:52 schreef golfer het volgende:

[..]

We zien vol verwachting uit naar je verslag (met foto's?).
Ik zal kijken of ik foto's kan maken. Het is daar vaak erg donker, dus dat zal de kwaliteit niet ten goede doen :p En ik ben niet echt een kenner van goed eten (ben al snel tevreden). Maar een verslagje zal er komen!
pi_116237981
quote:
5s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 14:25 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Tisdat?
Bol
pi_116238131
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 16:30 schreef Deshain het volgende:

[..]

Bol
Bedankt, maar ik dacht dat het misschien een specifieke betekenis had in de bordenopmaaktechiekwereld :P .
anonieme razernist
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 17:10:22 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116239452
quote:
5s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 14:25 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Tisdat?
Dat hij er uit ziet als een vergrootglas, de randen optrekt, vlees is dus gekrompen naar het midden bij het bakken en is stijf. Vlees is dus niet goed bestorven, het ligt niet slap op het bord.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 17:12:44 #172
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116239544
Die peultjes in dat glaasje idd. :') _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_116248049
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat hij er uit ziet als een vergrootglas, de randen optrekt, vlees is dus gekrompen naar het midden bij het bakken en is stijf. Vlees is dus niet goed bestorven, het ligt niet slap op het bord.
Ah, bedankt.
anonieme razernist
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:03:05 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116248324
Arme Phoenixbirdy
Doet ze zo haar best een review te schrijven, branden we het volledig af. Das best gemeen.
* Pietverdriet heeft spijt.
Maar ik zou er toch never gaan eten, en moet nog steeds lachen om het compliment dat er zowaar een kers in de kersensorbet zat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116248389
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Arme Phoenixbirdy
Doet ze zo haar best een review te schrijven, branden we het volledig af. Das best gemeen.
* Pietverdriet heeft spijt.
Maar ik zou er toch never gaan eten, en moet nog steeds lachen om het compliment dat er zowaar een kers in de kersensorbet zat
Moest ik ook denken. Wat doet het er nu toe als zij het leuk heeft gehad.
anonieme razernist
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:14:10 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116248846
* Pietverdriet maakt een cocktail voor Phoenixbirdy
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116254445
Iemand hier al geweest?

http://www.mondani.nl/pages/restaurant.html
Wel duur maar heerlijk vlees, vis Canadese biertje etc.

Erg lekker.
Ik zwaai naar dieren.
pi_116255731
Wat een heisa om een kers. Het is eigenlijk best grappig. :P Laat ik er ook maar aan toevoegen dat ik daar geen biet van snap. Dan kunnen we daar weer een paar pagina's over door ouwehoeren.

quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet maakt een cocktail voor Phoenixbirdy
Wat zit daarin dan? Toch geen kers, hoop ik? Thanks alvast.

quote:
3s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:18 schreef golfer het volgende:
Overigens, als je lactose-intolerant bent en toch gewoon lekker uit eten wilt en alle sausen en maaksels gewoon wilt proeven, slik dan van te voren 1 of meerdere lactasepillen (bijvoorbeeld van Disolut) en je hebt nergens last van en kan alles gewoon eten.
Zonder hier al te medisch en persoonlijk op in te gaan: mijn arts heeft me verzekerd dat dit met mijn mate van niet zou helpen.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 23:42:22 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_116256218
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 23:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Wat een heisa om een kers. Het is eigenlijk best grappig. :P Laat ik er ook maar aan toevoegen dat ik daar geen biet van snap. Dan kunnen we daar weer een paar pagina's over door ouwehoeren.

Zonder hier al te medisch en persoonlijk op in te gaan: mijn arts heeft me verzekerd dat dit met mijn mate van niet zou helpen.
Dat zei mijn internist ook. Toch slik ik ze voordat ik uit eten ga en....het helpt echt. Probeer het gewoon eens een keertje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_116256766
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 23:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat zei mijn internist ook. Toch slik ik ze voordat ik uit eten ga en....het helpt echt. Probeer het gewoon eens een keertje.
Proberen kan natuurlijk. Het heeft wel iets raars. Als je elke dag uit eten zou gaan (ik doe dat niet), zou je elke dag zo'n pil moeten slikken. Misschien minstens net zo onhandig (en prijziger) dan gewoon wat uit je dieet schrappen. En ik mis dat melkspul ook nog niet. :P
pi_116261232
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
moet nog steeds lachen om het compliment dat er zowaar een kers in de kersensorbet zat
Daar ga ik weer _O-
Als ik een aardbei in mn ijs vindt zijn jullie de eersten die weten waar ik die verrassing heb gegeten! 8-)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_116602494
Dit is een kopie van mijn recensie op Iens.

Voordat ik mijn verhaal afsteek moet ik ook even vermelden dat we bij de Strandlodge aten op basis van een Sweetdeal aanbieding.

Waar: De Strandlodge, Winterswijk
Wanneer: 10-09-2012


Eten

Zoals gezegd aten we met een Sweetdeal aanbieding, dit hield in dit geval een 3-gangen 'Mike's surpisemenu' in. We hebben, na de vraag van de bediening, aangegeven liever geen gebruik van vis en schaal- en schelpdieren te maken. Deze hebben we ook niet op onze borden teruggevonden.

Het diner begon met een schaaltje smaakopwekkers. Het betrof gerookte amandelen, zoetzure radijsjes en toast met tapenade van groene olijf. Wat mij betreft een lekker begin.

Vervolgend werd de amuse geserveerd. Een klein bordje met daarop een marbre van Kemperhoen met een dakje van witte en zwarte knoflookgelei. Daarbij een toefje aardappelpuree met bieslook en een beetje truffelmayonaise. Dit was een erg lekker gerechtje waarbij de pure smaak van de hoen niet achter kruiden of sauzen weggestopt werd.

Ook bij de Strandlodge werd het welbekende broodje met boter geserveerd. Deze keer echter geen kruidenboter, maar met luchtige roomboter, basilicumolie en sinaasappelzout. Lekkere combinatie.

Bij het neerleggen van het bestek aan het begin van de maaltijd wisten we al dat de eerste gang soep zou zijn, welke was natuurlijk nog een verrassing. Het bleek een uiterst smaakvolle maissoep met reepjes kalfslende en een schuim van gerookte melk te zijn. Enige opmerking hierbij is de portionering. De soep was erg lekker maar naar onze mening had men ook de helft van de hoeveelheid kunnen serveren. Ondanks een 'Groupon' achtige actie zijn ze bij de Strandlodge dus absoluut niet kinderachtig met de porties!

Door naar het hoofdgerecht. Tamme eendenborstfilet met groene asperges en cantharellensaus, op een bedje van brunoise gesneden groente (wortel, courgette enz.). Op het bord vonden we ook nog een bonbon van filodeeg gevuld met bobotie gehakt, een plak gegrilde aubergine, truffelaardappelpuree, wortelcreme en een krokantje van bakbanaan. Alles erg mooi geportioneerd en gepositioneerd. Bij het serveren van de dit gerecht konden we een glimlach niet onderdrukken. Tijdens het betreden van de oprijlaan een uurtje hiervoor kwamen ons namelijk twee wilde eenden tegemoet. We grapten nog: 'Die krijgen we in ieder geval niet op ons bord'. De wilde soortgenoten van dit paar bleken het minder getroffen te hebben.

Helaas, de laatste gang stond alweer op tafel. Het dessert werd geserveerd op een mooi groot rond bord met brede rand, zo een die tegenwoordig helemaal hip is.
In het midden van het bord lag een parfait van steranijs met koekbodem. Bovenop voorzien van een toef Vonkelwijn-schuim. Naast de parfait gemarineerde mango met wat amandelschaafsel. Dit was een lekker, fris dessert. Gelukkig niet al te machtig, wat bij andere restaurants nogal eens voorkomt bij desserts.

Service

We werden bediend door drie verschillende heren. Allen beschikten over kennis van hetgeen geserveerd werd, kenden de etiquette en waren bovenal vriendelijk.

Decor

De Strandlodge ligt op een geweldige locatie in het Winterswijkse Nationaal Landschap. Zoals de naam doet vermoeden kijk je uit op een strand. In dit geval niet het strand van een zee of meertje, maar van het tegelijk met de oprichting van de Strandlodge gerenoveerde strandbad. We hadden het geluk buiten op het dakterras te kunnen zitten. We keken hierdoor mooi uit op het bad, met op de achtergrond het geluid van een watervalletje. Het terras is sfeervol ingericht met afwisselend hoge en lage tafels, en enkele loungesets voor het nuttigen van een aperitiefje of borrel. Binnen hangen veel hoorns van koeien en liggen her en der huiden op de grond. Dit zorgt voor een warme, landelijke sfeer maar straalt eveneens luxe uit. Dit verwijst ook meteen naar het gemiddelde publiek, dat bestaat uit de wat hogere klasse. Verder is gekozen voor een open keuken, zo kunnen gasten zien wat er in de keuken bereid wordt. Dit vind ik altijd een groot pluspunt, ze hebben namelijk niets te verbergen (Denk aan sauzen uit pakjes e.d.)

Ondanks dat de Strandlodge inmiddels al een ruim jaar in Winterswijk draait en ik op loopafstand woon was dit mijn eerste bezoek, er zullen er ongetwijfeld meer volgen! Sinds gisteren is dit mijn nieuwe favoriet in Winterswijk!

[ Bericht 0% gewijzigd door nijenhuisjeroen op 12-09-2012 09:56:01 (Website toegevoegd) ]
  maandag 10 september 2012 @ 15:20:28 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116602598
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 23:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Wat een heisa om een kers. Het is eigenlijk best grappig. :P Laat ik er ook maar aan toevoegen dat ik daar geen biet van snap. Dan kunnen we daar weer een paar pagina's over door ouwehoeren.

[..]

Wat zit daarin dan? Toch geen kers, hoop ik? Thanks alvast.

[..]
Een Sorbet is een ijs gemaakt van fruit en suikersiroop, eventueel geslagen eiwit, verder niets. Een Kersensorbet waar je een kers in vindt is alsof je vis vind in je tong picasso.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116649140
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2012 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een Sorbet is een ijs gemaakt van fruit en suikersiroop, eventueel geslagen eiwit, verder niets. Een Kersensorbet waar je een kers in vindt is alsof je vis vind in je tong picasso.
''Ober, deze tong is bedorven hij smaakt naar vis''
  dinsdag 11 september 2012 @ 17:58:12 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116650789
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 17:11 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

''Ober, deze tong is bedorven hij smaakt naar vis''
Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:00:55 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116660503
Sugo in Elten
Een trattoria
Vooraf had ik inktvis, en Teigetje had vitello tonato
Erg lekker
daarna een Pizza tonno zonder ui, heerlijk, beste pizza in de wijde omgeving
Teigetje dronk 4 glaasjes fris, want Teigetje was de BOB, en ik lekker aan het de grote pils, ook een vier stuk
Gezellig, lekker en vriendelijk
Schade 50 Euro inclusief tip
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116660646
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
Dat eerste :{
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:07:42 #188
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116660886
Niks mis mee hoor. :P Dat is het idee. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:15:27 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_116661371
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
rundertong, op zeker...


Close Up Veal Tongue
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:18:55 #190
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_116661595
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 21:03 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dat eerste :{
Dat ja :{

Overigens ga ik donderdag hier eten, zin in *O*
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:19:32 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116661638
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 21:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

rundertong, op zeker...

[ link | afbeelding ]
Close Up Veal Tongue
Heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:39:27 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_116662860
Ik vind rundertong ook lekker, maar moet toch altijd wat overwinnen tijdens de bereiding. Brrrrr.


Ox Tongue

Maar eenmaal geserveerd: lekker!


Man & Wife Tongue Slices
  dinsdag 11 september 2012 @ 22:21:16 #193
63722 z80
I fink you freaky
pi_116666209
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
geen idee eigenlijk. ik kan me niet herinneren dat ik een keer tong (geen vis) op heb.
maar als het niet als zodanig te herkennen is zal ik het zeker proeven.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_116666617
Ja bereid in een goed restaurant zou ik t best willen proberen, mits ik niet kan zien (en liever ook niet weet) dat het tong is.

Stom eigenlijk want ik heb 5 jaar geleden hond gegeten :')
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 11 september 2012 @ 22:30:52 #195
63722 z80
I fink you freaky
pi_116666958
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 22:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Ja bereid in een goed restaurant zou ik t best willen proberen, mits ik niet kan zien (en liever ook niet weet) dat het tong is.

Stom eigenlijk want ik heb 5 jaar geleden hond gegeten :')
ook dat wil ik nog een keer proeven.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_116671087
Waar?
Restaurant Zenne in Rotterdam, aan de Veerhaven.
Wanneer?
11-9-2012 om mijn nieuwe baan te vieren.
Wat at je?
Restaurant Zenne werkt niet met een kaart. Je kan kiezen tussen een 3- of 4-gangen menu. Natuurlijk mag je aangeven wel of geen vis, vlees of vegetarisch te gebruiken.
We begonnen met een heerlijke combinatie van 8 koude mezzes. Dat was pittige bulgur, geroosterde paprika, feta met olijven, gemarineerde courgette, tonijnsalade, een heerlijke tzaziki, een geniale wortel/feta/olijfsalade,en rode bietjes salade met aardappel en peper, geserveerd met een heerlijk warm brood uit de oven, bekleed met geraspte feta, verse kruiden en olijfolie.
Daarna kreeg Kaasplankje een tilapiafilet met kreeftsaus, zeekraal en wilde Turkse spinazie. Ik koos voor een vis-vrije optie, en ik kreeg een heerlijke spinazie-lasagne met wilde Turkse spinazie, zeekraal en een geweldig sausje dat heerlijk smaakte.
Als hoofdgerecht kregen we ossenhaas met rode wijnsaus, gegrilde groente en gele rijst. Wederom erg lekker!
Tenslotte het dessert: 2 stukjes Baklava met slagroom en chocoladesaus.
Daarbij werd gedronken: 2 glazen droge witte wijn en 1 rode wijn voor Kaasplankje, ik had 2 glazen rode wijn. We kregen ook een karaf gekoeld water met munt en citroen. Bij het dessert dronk ik gewone thee, Kaasplankje had verse muntthee. Als afsluiter dronken we rake.
Impressie?
Ik verwachtte een soort dönertent plus, omdat ik op de website had gezien dat het een Turks getint restaurant was. Het restaurant ligt aan de rivier de Maas, ze hebben een schitterend terras aan het water. Het restaurant ligt middenin een buurt waar veel advocaten en notarissen kantoor houden, en het was chiquer en véél beter dan ik verwachtte.
Echter als kritische noot: de mezze was eigenlijk te ruim, en het dessert volgde al zodra de borden van het hoofdgerecht verdwenen. Maar als enorm pluspunt daar tegenover: 2 meter naast onze tafel op het terras stond een vuurkorf die de hele avond flink heeft staan branden, en er waren splinternieuwe fleece-dekentjes beschikbaar voor als het toch te koud was. Het terras was 'afgedekt' met grote parasols die de warmte van de vuurkorf goed vasthielden.
Het eten was heel goed, de bediening deed erg hun best en deed dit ook bijna foutloos. Een van de dames maakte een foutje, ze wilde de borden van het hoofdgerecht al afhalen terwijl Kaasplankje nog zat te eten. De eigenaar van het restaurant stond toevallig even buiten, die zag en hoorde dit. Hij sprak de dame op een keurig nette en rustige manier aan, en legde uit wat ze niet goed deed en hoe ze dit in het vervolg beter kon doen. Een uitstekende eerste indruk, en we hopen snel weer een keer bij dit leuke restaurant te gaan eten! Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding op een geweldige locatie met goede faciliteiten en attent personeel.
Kosten?
Voor het 4-gangen menu, met 2 glazen witte wijn, 3 glazen rode wijn en 2 kopjes thee hebben we ¤84,25 betaald. De rake was niet terug te vinden op de rekening.
Cijfer?
Cijfer: 8
  woensdag 12 september 2012 @ 00:08:08 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_116672687
Klinkt prima, Lein. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_116759507
Waar? Restaurant Terra in Bloemendaal.
Wanneer? 13-09-2012
Waarom?Grouponactie. Voor 2 personen 3 gangen a la carte eten voor in totaal 39 euro.

Impressie: Dit keer geen camera bij ons dus alleen een geschreven indruk van dit restaurant waar we al eens in 2009 hadden gegeten. Destijds nogal chique en met uitgebreide kaart in de markt gezet, nu stukken eenvoudiger qua opzet en kaart.

Netjes ontvangen door jonge zwarte brigade met vriendelijke uitleg over de kaart en de wijnen.
Allereerst wat brood met boerenboter op tafel en daarna een kleine amuse in de vorm van een rillette van makreel met toast.

Voorgerecht.
Voor Bluezz de Terra-burger van ossenhaas met eendenlever, truffelmayonaise en appelrelish. Een smakelijke kleine zelfgemaakte hamburger.
Ik nam als voorgerecht Gamba’s met panzanella van tomaat (een soort Italiaanse broodsalade). Niks op aan te merken, gewoon lekker.

Hoofdgerecht
Voor B. de House steak van Amerikaans rund met stroganoff saus. Mooi rare gebakken steak met zelfgemaakte frites en zelfgemaakte mayonaise erbij.
Ik ging voor de Lams rump steak met gekonfijte aubergine en hollandaise saus. Heerlijk rosé supermals lamsvlees met daarbij wat gebakken aardappelschijfjes en als groentengarnituur (overigens ook bij B.) wat knapperige peultjes en sperzieboontjes.

Dessert
Voor B. het kaasbordje met diverse boerenkazen van “Bourgondisch life-style”. Vijf, volgens haar lekkere, verschillende kaasjes met wat mooi brood en appel en stroop erbij.
Ik nam als dessert Pêche melba Terra-style, perziksorbet, madeleines en crème anglaise. Lekkere sorbet, goede crème anglaise.

We dronken bij deze maaltijd elk 2 glazen van de huiswijn, Chardonnay Joven 2011 van E. Mendoza, Spaanse Alicante en een fles bubbeltjeswater.

Voor de drank, die niet in de Groupondeal zat, moesten we dus nog 24,50 betalen, zodat het totaal van deze maaltijd neerkwam op 64 euro voor ons tweeën.
Dat was zeker deze prijs waard.
Ga je echter zonder zo'n deal daar eten dan blijven de prijzen van de a la carte gerechten behoorlijk aan de dure kant.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_118347863
Waar? In de voormalige Drostefabriek Restaurant Chocoase in Haarlem



Wanneer? Vanavond

Waarom? Omdat ik daar al jaren wil eten/mooi gebouw met geschiedenis.. en ze doen mee met de Diner jaarkaart.

Impressie: Om er te komen (ook omdat half Haarlem incl. brug opgebroken is) is het een mijl op 7, kriskras door het industrieterrein om uiteindelijk achter het gebouw te komen, daar moet nog erg veel opgeknapt worden zagen we, vervallen fabrieksgebouwen.
Aan de voorkant bij het Spaarne ziet alles er wel piekfijn uit, ook de appartementencomplexen die op het terrein staan.



Bij binnenkomst zie je het karakter van het hoge fabrieksgebouw. Zwarte prima stoelen, eenvoudige tafels en wat koud, zowel temperatuur als sfeer
We mogen een tafel kiezen, we kiezen een plekje bij de grote ramen die uitkijken op het Spaarne.

We willen graag een los glas wijn kiezen uit de kaart, maar er is maar 1 witte huiswijn. De rest gaat per fles.. deze wijn vinden we niet zo lekker, wat zurig, maar er wordt ons verzekerd dat het een chardonnay is, wat niet zo is...
Bij het hoofdgerecht mogen we proeven van een rode en een rosé die wél los per glas te drinken zijn.
Het blijft raar dat je geen andere witte wijn kan kiezen die je lekker vindt, op deze manier dwingen ze je om een hele fles te drinken...

Voorgerechten :
golfer kiest de sashimi van zalm en tonijn met soja, wasabi en ingelegde gember waar je 4 euro voor moet bijbetalen.
Portionering aan de kleine kant, en de wasabi ontbrak.



Ik ging voor de gegrilde aubergine en Courgette met gekruide roomkaas op bruschetta met pestodressing en kruidensla.
Smaakte goed, maar teveel voor een voorgerecht, er zat een enorme homp donkerbruin brood onder ipv bruschetta. Het leek meer op een lunchgerecht :)
sorry bewogen foto



Hoofdgerechten:
golfer nam de red snapper met citroenrisotto, seizoensgroente en saliebotersaus.
Veel graatjes in de vis, en de risotto was papperig, de groenten te hard.
Toen g iets zei over de graten in de vis ging het meisje meteen in de verdediging door te vertellen dat de kok hiervan altijd zegt dat het komt door de vorm van de vis, hij zou op zijn zij zwemmen :? :D en dat er daardoor geen goede filet van te maken was...



Ik koos de in prosciutto gewikkelde kipfilet gevuld met gekruide roomkaas, met pommes duchesse
gegrilde groente en rode wijnsaus.
Enooorme homp kip, erg dikke harde plakken prosciutto eromheen, smaak wel ok.
Groenten niet erg gaar en veel te veel puree waar ik nog het vermoeden over had dat die uit een pakje kwam.
Saus was goed en de roomkaas heb ik, op een klein beetje wat er uitliep, niet aangetroffen.



We namen geen dessert, maar koffie toe en waren met de korting van de dinerkaart eraf 56.85 kwijt.
Al met al geven wij dit etentje een 6-.

De bediening is aardig, wel wat amicaal, en wat gehaast.
pi_118349417
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 21:42 schreef Bluezz het volgende:
Waar? In de voormalige Drostefabriek Restaurant Chocoase in Haarlem

Al met al geven wij dit etentje een 6-.

De bediening is aardig, wel wat amicaal, en wat gehaast.
Komen ze nog aardig mee weg, met een 6-.....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')