Vinho verde is echt super lekker. Nooit eerder gehad totdat ik een jaartje in Portugal zat.quote:Op zondag 8 juli 2012 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Arca Nova vinho verde Kost geen drol, maar zooooo lekker!
Zijn er nog een paar dit jaar in diverse steden:quote:Op zondag 8 juli 2012 19:51 schreef kahlie het volgende:
Zag er mooi uit golfer zo'n wandeling! Misschien toch leuk om eens een keer te doen.
Oh, thanks. Ff bookmarken. Waar ik woon zijn het niet echt interessante restaurants, maar misschien in de buurt welquote:Op zondag 8 juli 2012 20:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Zijn er nog een paar dit jaar in diverse steden:
http://www.wijnspijs.nl/agenda.html
Je mag alles aantrekken wat je zelf comfortabel vind zitten. Daar wordt tegenwoordig niet meer moeilijk om gedaan bij sterrententen.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Ik weet zeker dat ze bij de Librije héél erg lekkere mayonaise en ketchup maken!quote:
Ook daar wordt rekening mee gehouden.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 22:52 schreef Sts het volgende:
Haha Ik geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
Je kan niets fout doen, jij bent de klantquote:Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Veel plezier! Graag review!quote:Op woensdag 11 juli 2012 11:34 schreef Enchanter het volgende:
Vanavond bij Ron Blauw eten.
Ben benieuwd
Nou, ik weet niet hoe het bij de Librije zit, maar dat maak ik dus vrijwel noooooooit mee.quote:Op woensdag 11 juli 2012 08:27 schreef kahlie het volgende:
- Als je je wijnglas leeg is, terwijl je bord niet leeg is, wordt hij gratis aangevuld. Sommige restaurants houden ook aan dat als je tafelgenoot nog niet klaar is met eten, je ook bijgevuld wordt. Ook als je gezelschap aan het aperitief zit en jij al klaar bent, is de kans bijna 100% dat je ook bijgevuld wordt. Wil je niet te veel drinken, drink dan langzaam, of laat d'r een slok of twee inzitten om die op te drinken als iedereen klaar is Wil je extra champagne, gauw leegdrinken
Ik zou eigenlijk geen cola oid gaan drinken bij die gerechten, maar dat is mijn persoonlijke mening. Het water dat ze serveren is overigens hun 'eigen water'. Kan me niet meer herinneren hoe dat smaaktequote:Op dinsdag 10 juli 2012 22:52 schreef Sts het volgende:
Haha Ik geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
Review komt nog.quote:
Amsterdam-Zuidpubliek. Dat is inderdaad minder.quote:Op donderdag 12 juli 2012 00:40 schreef Enchanter het volgende:
Review komt nog.
Kort samen gevat , ik heb echt voor iemand die een moeilijke eter zoals ik heerlijk gegeten.
Enige minpuntje , het publiek. Kouwe kak walgelijk
Echt? Meegemaakt bij Parkheuvel (meerdere keren), Zwethheul, Amarone en Latour.quote:Op woensdag 11 juli 2012 12:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, ik weet niet hoe het bij de Librije zit, maar dat maak ik dus vrijwel noooooooit mee.
Ha, ik ga komende zondag naar Restaurant Da Vinci (mijn man en ik zijn 15 jaar bij elkaar, tis een verrassing). Zat eigenlijk ook al met dit soort vragen.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Heb ik daar zomaar over heen gelezen , het was nog vroegquote:Op vrijdag 13 juli 2012 15:04 schreef Luuksor het volgende:
@Terado, de wijnen staan achter de gerechten vernoemd. Stuk voor stuk mooie combinaties, leuke keuzes (rood uit Hongarije, Viognier uit USA).
@Golfer, dat boek werd door de ontbijtmedewerker schaamteloos gepromoot, erg grappig. Het boek heb ik ook liggen, en inderdaad jammer van de 3e ster. Wat in het verslag ook naar voren komt, ik vond het dessert en de friandises niet heel erg geweldig, ik weet ook niet of ze met een aparte patissier werken.
Of Coca Cola wel een topproduct is zijn de meningen over verdeeld maar het zou wel beschikbaar moeten zijn.quote:Op zondag 15 juli 2012 10:58 schreef Luuksor het volgende:
Nee standaard Pepsi.. Ook standaard Royal Club. Ben het helemaal met je eens, ik werk zelf al een flinke tijd achter de bar, en dat zijn voor mij ook puntjes van irritatie. Met zulke prijzen moet je ook echt top producten schenken.
Cafebezitters hebben daar meestal niets over te zeggen omdat ze sukkels zijn met een wurgcontract van de brouwerijquote:Op zondag 15 juli 2012 11:03 schreef Tarado het volgende:
[..]
Of Coca Cola wel een topproduct is zijn de meningen over verdeeld maar het zou wel beschikbaar moeten zijn.
We hebben het hier toch niet over een cafe maar over een 2* restaurant, lijkt me toch niet zo moeilijk om een kratje Coca Cola te halen bij de groothandel, zoveel zal er niet doorgaan in de weekquote:Op zondag 15 juli 2012 11:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Cafebezitters hebben daar meestal niets over te zeggen omdat ze sukkels zijn met een wurgcontract van de brouwerij
Denk jij dat ieder cafe zomaar mag bepalen wat ze doe? Die hebben een afname contract met de brouwerij. Die hangen.
Ik ken een cafeeigenaar die eigenaar van het pand is en alles wat er in staat, die krijgt hele andere prijzen dan een uitbater die het pand huurt (van de brouwerij) en de bar heeft gekregen (van de brouwerij) met koelingen (van de brouwerij)
In de inkoop ligt de zegen, maar je moet dan wel in staat zijn in te kopen en niet een wurgcontract met een brouwerij hebben.
Met kapsalons gaat dat net zo, wil jij een kapsalon beginnen? Die aardige vertegenwoordiger van Wella Goldwell Loreal etc heeft een leuk idee, zijn betalen de inrichting wel, hier tekenen. Vervolgens mag je de inrichting afbetalen en heb je een afname verplichting voor hun producten.
Dan is er niets met over prijzen onderhandelen, nee, dat is ieder jaar een prijsverhoging slikken.
Kapper, kroeguitbaters, mensen die een francise nemen, dat zijn mensen met een droom, die luisteren graag naar mensen die hun vertellen dat hun droom werkelijkheid kan zijn, hier tekenen, en mensen die niet in hun droom geloven zijn hufters.
Op TRU en BNW zie je hetzelfde.
Mensen die in iets dromen zonder het objectief zakelijk te bekijken worden gewoon genaaid, dat vinden ze lekker.
Natuurlijk kan dat, maar dat is contractbreuk.quote:Op zondag 15 juli 2012 11:12 schreef Tarado het volgende:
[..]
We hebben het hier toch niet over een cafe maar over een 2* restaurant, lijkt me toch niet zo moeilijk om een kratje Coca Cola te halen bij de groothandel, zoveel zal er niet doorgaan in de week
Ach in Amsterdam heeft Heineken ook jarenlang geprobeerd om Pepsi er doorheen te drukken maar dat lukte bij de meeste kroegen gewoon niet omdat de consument het niet accepteerde.quote:Op zondag 15 juli 2012 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Natuurlijk kan dat, maar dat is contractbreuk.
Wat jij je niet kan voorstellen is wat anders dan de realiteit van veel horeca uitbatersquote:Op zondag 15 juli 2012 11:15 schreef Tarado het volgende:
[..]
Ach in Amsterdam heeft Heineken ook jarenlang geprobeerd om Pepsi er doorheen te drukken maar dat lukte bij de meeste kroegen gewoon niet omdat de consument het niet accepteerde.
Verder kan ik me niet voorstellen dat een restaurant als dit met een brouwerij een contract heeft, zal hooguit een vaste dranken leverancier hebben
Wat een onzin argument is dat nu weer en zeker heb je gelijk als het om cafe's gaat maar we hebben het hier over een top restaurant wat toch een heel ander segment isquote:Op zondag 15 juli 2012 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat jij je niet kan voorstellen is wat anders dan de realiteit van veel horeca uitbaters
Dat betekend niet dat dit restaurant geen brouwerijcontract heeft, en ik had het niet over 1 specifiek restaurant, maar over de realiteit van (oa) de horeca.quote:Op zondag 15 juli 2012 11:23 schreef Tarado het volgende:
[..]
Wat een onzin argument is dat nu weer en zeker heb je gelijk als het om cafe's gaat maar we hebben het hier over een top restaurant wat toch een heel ander segment is
Tja, ik verbaas me ook er over dat mensen klagen dat ze in een top gastronomie hun cola niet kunnen krijgen, klaag je ook dat ze geen Heinz Ketchup hebben?quote:Op zondag 15 juli 2012 11:37 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou eigenlijk gewoon geen cola bestellen in zo'n restaurant.
Het is een dure financieringsconstructie. Het laat zien dat de bank niet wilde financieren.quote:Op zondag 15 juli 2012 11:50 schreef Luuksor het volgende:
Ik ben het hier wel met Piet eens, aan de andere kant is dit voor heel veel ondernemers de enige manier om het wel waar te kunnen maken. Ik ken genoeg ondernemers die wel bewust kiezen voor dit soort constructies, ook grote jongens met meerdere (succesvolle) zaken.
Aan de andere kant vind ik het ook wel grappig, je ziet (als horeca-persoon) binnen een paar seconden door wie het gesponsord, gefinancierd of ingericht is, of het nou Heineken, Bacardi of Diageo is.
Dat zal ook de reden zijn dat de cola niet zoveel aandacht krijgt daarquote:Op zondag 15 juli 2012 12:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ik verbaas me ook er over dat mensen klagen dat ze in een top gastronomie hun cola niet kunnen krijgen, klaag je ook dat ze geen Heinz Ketchup hebben?
De ervaring van een heel passende wijn-spijscombinatie mis je dan inderdaad, maar er zal niemand van het personeel raar opkijken of beledigd zijn als je persé alleen bier/water/cola/fristy bij je eten wilt.quote:Op zondag 15 juli 2012 12:41 schreef Bombshell het volgende:
Ik wil ook graag een keer in een sterren restaurant eten alleen drink ik geen wijn. Ik drink eigenlijk altijd bier met uit eten gaan. Heb een beetje het idee dat dit de ervaring minder maakt en jezelf het personeel ermee kan beledigen.
Ja ik hou zelf niet van wijn dus dat drink ik nooit als ik uit eten ga, maar bij een bijzonder goed restaurant ga ik dan niet aan de frisdrank maar inderdaad aan het (bruisend) water omdat ik dan het eten beter proef.quote:Op zondag 15 juli 2012 12:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou dan voor water gaan. Dat bederft in elk geval je smaak niet.
quote:Op zondag 15 juli 2012 12:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou dan voor water gaan. Dat bederft in elk geval je smaak niet.
Onzin, ga naar een beschaafd land als belgie en ze hebben een bierkaart, in Nederland heb je bv de gulle waard in Winterswijk met een uitstekende bierkaart en een uitstekende keuken. Geen ster, maar dat willen ze geloof ik ook niet, wel als beste eurotoque restaurant uit de bus gekomen en hebben zeer veel lovende kritieken ontvangen.quote:Op zondag 15 juli 2012 12:41 schreef Bombshell het volgende:
Ik wil ook graag een keer in een sterren restaurant eten alleen drink ik geen wijn. Ik drink eigenlijk altijd bier met uit eten gaan. Heb een beetje het idee dat dit de ervaring minder maakt en jezelf het personeel ermee kan beledigen.
Daar wil ik ook nog eens naartoe.quote:Op zondag 15 juli 2012 22:49 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag weer bij SanSan (R'dam) gegeten en o.a. spicy pig ears gegeten, was nog lekker ook.
Echt doen. Wij gaan wel mee.quote:Op zondag 15 juli 2012 23:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Daar wil ik ook nog eens naartoe.
Echt Chinees.
De Chinese keuken bestaat niet... Ik zelf woon nu in Guangzou, wat de hoofdstad van de Cantonese Keuken is, wat je in Nederland bij de huis tuin en keuken Chinees krijgt is bijna altijd afgeleid van de Cantonese keuken (jaren 50/60 vele vluchtelingen uit Canton naar Hong Kong, die dus via Hong Kong in de wijde wereld terecht kwamen, en dus ook in het "dorp" in Nederland.quote:Op zondag 15 juli 2012 23:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Daar wil ik ook nog eens naartoe.
Echt Chinees.
Wat dacht jij dan dat je aan moest als vrouw? Wat jij omschrijft kan toch weinig netter? Sowieso sla je als vrouw zelden de plank mis denk ik.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Inderdaad, lekker! En moooooi, zo mooi.quote:Op zondag 15 juli 2012 22:49 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag weer bij SanSan (R'dam) gegeten en o.a. spicy pig ears gegeten, was nog lekker ook.
Het is dat het in die klotestad is, maar ik wil ook nog steeds daarheen.quote:
fffuuuuquote:Op dinsdag 17 juli 2012 16:00 schreef Breathtaking het volgende:
Misschien iets voor de liefhebber hier: http://travel.groupon.nl/8215593?nlp=&CID=NL_CRM_1_0_0_199&a=2394
Eh... eten bij Sansan?quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Toch maar eens een smoes verzinnen om daar heen te gaan.
Kun je me tegen die tijd even waarschuwen? Dan blijf ik binnen.quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is dat het in die klotestad is, maar ik wil ook nog steeds daarheen.
Toch maar eens een smoes verzinnen om daar heen te gaan.
Graag ja. Het risico jou ook nog tegen te moeten komen in die stad is mij te groot.quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:50 schreef RobinOok het volgende:
Kun je me tegen die tijd even waarschuwen? Dan blijf ik binnen.
Klotestad???? Ken weinig steden die mooier zijn als Rotterdam!quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is dat het in die klotestad is, maar ik wil ook nog steeds daarheen.
Toch maar eens een smoes verzinnen om daar heen te gaan.
quote:Op donderdag 19 juli 2012 03:16 schreef vats het volgende:
[..]
Klotestad???? Ken weinig steden die mooier zijn als Rotterdam!
Dat ziet er goed uit !quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Inderdaad, lekker! En moooooi, zo mooi.
Wij gingen vandaag:
[ link | afbeelding ]
Restaurant SanSan
Linksboven dus de varkensoor, mooi in laagjes met elkaar gegeleerd. Dan de bang bang chicken, altijd lekker. Waterboiled rabbit en varkensreepjes met osmanthus. Dat laatste vond ik maar zozo, osmanthus smaakt namelijk naar euh, aromat! Maar toch leuk eens geprobeerd te hebben.
He bah, je hebt voornamelijk van die zo door jou verguisde en de door iedereen zwaar overschatte Italiaanse keuken-gerechten gegeten.quote:Op zondag 12 augustus 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Waar
Hostellerie Vangaelen
Kapelstraat 48,
5591HE Heeze.
Ik werk daar schuin tegenover en het lijkt me echt zo'n tent die eigenlijk alleen maar dingen opwarmt met prefab sausen etc. Grappig om er nu eens verslag over te lezen.quote:Op zondag 12 augustus 2012 16:27 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar Bommel Beer in Tilburg
Wanneer 10-8-2012, met familie
Wat at je
Het 3-gangen keuzemenu:
- Scampi’s
- Rundersteak
- Aardbeien met ijs zonder slagroom
Ja, ik had denk ik beter "airbrushed" kunnen schrijven. Met eetbare zilververf inderdaad. Ik vond het ook wel spectaculair uitzien. Ik vond alle gangen er trouwens prachtig uitzien, behalve de eend.quote:Op zondag 12 augustus 2012 13:35 schreef Isabeau het volgende:
Robin, die foto's
wow
Eten ziet er geweldig uit! Dat dus sowieso. Ik vind alleen het voorgerecht er wat braaf uitzien, de rest lijkt me wel bijzonder. En verzilverde bramen? whut? Is dat met zilver voedselkleurstof of zo?
Ja, soms is er geen ontkomen aan!quote:Op zondag 12 augustus 2012 13:00 schreef golfer het volgende:
[..]
He bah, je hebt voornamelijk van die zo door jou verguisde en de door iedereen zwaar overschatte Italiaanse keuken-gerechten gegeten.
vroegah voordat dit een wokschuur was, zat er een nederlands restaurant waar je best goed kon eten voor weinig.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 08:40 schreef Selestha het volgende:
Waar? Wokplaza Groenekan
Wanneer? 9-7-2012
Wat at je?
Groentenkerrie schotel
Ctiroenijs met een wafeltje
Impressie?
Gisteravond door vrienden uitgenodigd om naar een 'wokpaleis'' te gaan, nou dat is echt niets voor mij zeg. Zij betaalden dus ik heb niet geklaagd, maar ik zou er nooit meer heen gaan. Ze hadden daar ook kroketten, frikandellen en patat bij het buffet, plus alles zag er uit alsof het er al uren lag.
Ik heb het maar gehouden bij een vegetarische wokschotel om voedselvergiftiging te voorkomen, het citroenijs was nog redelijk.
Kosten? 24,50 pp
Cijfer? 5.5, de vegetarische dingen waren nog enigzins vers, de groenten waren opzich oké maar het vlees zag er echt niet aantrekkelijk uit en kwam duidelijk uit de vriezer (vlees dat bruine randjes heeft en in een plas water ligt, doorschijnende garnalen in een plas water etc), de toetjes waren nog het beste want die kwamen uit een bak van de groothandel
Afrader dus, ik zou er nooit zelf heen gaan.
Dat is dan erg jammer dat het weg is. Ik ben zelden in zo'n slecht restaurant geweestquote:Op maandag 13 augustus 2012 15:32 schreef markmarkmark het volgende:
[..]
vroegah voordat dit een wokschuur was, zat er een nederlands restaurant waar je best goed kon eten voor weinig.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |