abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Redactie Sport zondag 8 juli 2012 @ 17:00:36 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_113931516
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_113932570
Waar? De Molen in Kaatsheuvel (met 1 Michelin Ster)
Wanneer? Woensdag 27 Juni
Wat at je? 7 Gangen-diner (Vis / vlees / etc ..)
Impressie? Leuke ervaring, erg rustig. goed eten
Kosten? Geen idee, op kosten van de zaak, maar dacht zo'n 150 euro pp
Cijfer? 8

Was lekker, maar niet super bijzonder ..Goede en attente bediening ..
  zondag 8 juli 2012 @ 19:04:25 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_113936685
Dit jaar voor de tweede keer georganiseerd, de Wijnspijswandeling op 8 juli 2012 door Haarlem.

Met een afstempelbare strippenkaart langs 8 verschillende restaurants wandelen en bij elk adres een glaasje wijn (of fris) en een klein gerechtje nuttigen. Dit jaar deden we de route samen met collegadin en haar man van het werk van Bluezz.

De nog lege strippenkaart met onze wandelroute:


Ons eerste restaurant was Specktakel, waar we als wijn een Tokazani (Chenin-Chardonnay-Viognier) geschonken kregen en als hapje kregen we 'creamy spicy scallo', een sint-Jacobsmossel met een dressing van room, knoflook, chili, zwarte bonen en champignons.




De tweede stop was bij Zuidam, waar we de keus hadden uit een rosé of witte wijn en een gazpacho van tamarillo-tomaat met gerookte snoekbaars, gember en een schuim van limoen kregen
voorgezet.
[img]http://paulentrudiesrestaurantrecensies.yolasite.com/resources/Zuidam.jpg.opt610x457o0,0s610x457.jpg
[/img]



Het derde restaurant was Willendorf. Als wijn een koude rode Duc de Trezac die een hapje van Lotusbrood met gelakt buikspek en oestersaus met bosui en komkommer begeleidde.



Vervolgens gingen we naar Restaurant Wensen. Daar kregen we een Felines Jourdan (fruitige Chardonnay) met als amuse-hapje twee bereidingen van zalm.




Daarna door naar ons favoriete restaurant van Haarlem, restaurant Truffels, waar we uiteraard begroet werden door zwarte, witte en dwergtruffel. Ze hadden er weer werk van gemaakt. Een leuk filmpje met 'the making of...' werd vertoond en er werden kortingsbonnen uitgedeeld.
De wijn was een Portugese Arca Nova (vinho verde) en het hapje bestond uit een ijskoude mousse van wasabi, tataki van zwaardvis en een meiknolletje met quinoa.




De zesde stop was bij Restaurant Bastijan. Als wijn daar een Italiaanse Pinot Grigio die een Pastrami met spitskool vergezeld door peper, kokos, rode ui en pesto begeleidde.



De voorlaatste stop was bij restaurant Spaane66. Daar gingen we op de Marokkaanse tour met een Marokkaanse roséwijn en een hapje van zoute poule-rouge met gember, abrikoos, ras-al-hanout en quinoa.




Als achtste en laatste restaurant bezochten we Metzo. Daar werd een gekoelde rode wijn, een Spätgunder, geschonken bij een bordje met langzaam gegaarde eendenborst met een hoisinsaus en beukenchampignonnetjes.



Ondanks het helaas regenachtige weer was het toch weer een leuke invulling van de zondagmiddag en alles bij elkaar zijn we toch ruim4 uur bezig geweest met lekkere happen eten en het proeven van verschillende wijnen.

De afterparty bij Koops hebben we overgeslagen, vanwege het daarna volgende optreden van Bluezz vanavond in Het Patronaat.

De afgestempelde strippenkaart:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_113937601
Arca Nova vinho verde _O_ Kost geen drol, maar zooooo lekker!
pi_113938998
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Arca Nova vinho verde _O_ Kost geen drol, maar zooooo lekker!
Vinho verde is echt super lekker. Nooit eerder gehad totdat ik een jaartje in Portugal zat.
Of ik groene wijn wilde. Groene wijn? Daar had ik nog nooit van gehoord. Echt super lekker fris!

Zag er mooi uit golfer zo'n wandeling! Misschien toch leuk om eens een keer te doen.
  zondag 8 juli 2012 @ 20:10:27 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_113939899
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 19:51 schreef kahlie het volgende:

Zag er mooi uit golfer zo'n wandeling! Misschien toch leuk om eens een keer te doen.
Zijn er nog een paar dit jaar in diverse steden:
http://www.wijnspijs.nl/agenda.html
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_113940255
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 20:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Zijn er nog een paar dit jaar in diverse steden:
http://www.wijnspijs.nl/agenda.html
Oh, thanks. Ff bookmarken. Waar ik woon zijn het niet echt interessante restaurants, maar misschien in de buurt wel :Y

Edit: Oooh, die in Scheveningen is interessant!
pi_114000852
Waar? Wokplaza Groenekan

Wanneer? 9-7-2012

Wat at je?
Groentenkerrie schotel
Ctiroenijs met een wafeltje

Impressie?

Gisteravond door vrienden uitgenodigd om naar een 'wokpaleis'' te gaan, nou dat is echt niets voor mij zeg. Zij betaalden dus ik heb niet geklaagd, maar ik zou er nooit meer heen gaan. Ze hadden daar ook kroketten, frikandellen en patat bij het buffet, plus alles zag er uit alsof het er al uren lag.

Ik heb het maar gehouden bij een vegetarische wokschotel om voedselvergiftiging te voorkomen, het citroenijs was nog redelijk.

Kosten? 24,50 pp

Cijfer? 5.5, de vegetarische dingen waren nog enigzins vers, de groenten waren opzich oké maar het vlees zag er echt niet aantrekkelijk uit en kwam duidelijk uit de vriezer (vlees dat bruine randjes heeft en in een plas water ligt, doorschijnende garnalen in een plas water etc), de toetjes waren nog het beste want die kwamen uit een bak van de groothandel :')

Afrader dus, ik zou er nooit zelf heen gaan.
pi_114034433
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
  dinsdag 10 juli 2012 @ 21:51:41 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114034747
Vragen om mayonaise of ketchup
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 juli 2012 @ 22:00:05 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114035293
quote:
5s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Je mag alles aantrekken wat je zelf comfortabel vind zitten. Daar wordt tegenwoordig niet meer moeilijk om gedaan bij sterrententen.

En wat je ook vraagt: ze zorgen dat ze er in proberen te voorzien. Zelfs al vraag je om mayo, pindasaus of ketchup. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_114037939
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Vragen om mayonaise of ketchup
Ik weet zeker dat ze bij de Librije héél erg lekkere mayonaise en ketchup maken!
pi_114038282
Haha :P Ik geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip ;) Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
  dinsdag 10 juli 2012 @ 22:55:39 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114038482
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 22:52 schreef Sts het volgende:
Haha :P Ik geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip ;) Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
Ook daar wordt rekening mee gehouden.
Al wil je alleen maar cola of wat dan ook drinken, ze zorgen er voor. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 10 juli 2012 @ 23:55:57 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114042456
Of een wijnarragement van slechts 2 of 3 glazen of zo. Bij een voor-, het hoofd en 't nagerecht.
Of een bob-wijnarrangement, krijg je halve glaasjes.
pi_114048610
quote:
5s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Je kan niets fout doen, jij bent de klant ;)

Als het je eerste keer is, is het wel fijn om te weten dat:

- Het langer duurt, zorg dus dat je kleding prettig zit (afhankelijk van de gangen makkelijk 4 uur of meer)
- als je koffie/thee besteld krijg je er een behoorlijke hoeveelheid friandises (koekjes, nougat e.d.) bij, die hoef je niet allemaal op te eten, maar het mag wel ;)
- de opbouw is meestal: amuses/knabbeltjes (met je aperitief) - aantal gangen (3-6) - pre-dessert (zuur of zoet) - dessert - koffie.
- Als je je wijnglas leeg is, terwijl je bord niet leeg is, wordt hij gratis aangevuld. Sommige restaurants houden ook aan dat als je tafelgenoot nog niet klaar is met eten, je ook bijgevuld wordt. Ook als je gezelschap aan het aperitief zit en jij al klaar bent, is de kans bijna 100% dat je ook bijgevuld wordt. Wil je niet te veel drinken, drink dan langzaam, of laat d'r een slok of twee inzitten om die op te drinken als iedereen klaar is ;) Wil je extra champagne, gauw leegdrinken ;)

Dingen waar je misschien aan wil denken:
- Toilet (het liefst voor dat je gaat eten, dus uiterlijk na het aperitief als je richting tafel gaat, tussen de gangen door (en liefst dus niet voor het dessert) en na de koffie), maar als je moet, natuurlijk gewoon gaan!
- Bij je aperitief krijg je vaak zoute hapjes om je honger op te wekken, dat combineert niet zo lekker met zeer zoete of zure dranken. Je mag natuurlijk alles bestellen wat je wil, maar het is ook weleens leuk om het huisaperitief te drinken :)
- Je mag alles vragen, dus heb je niet gehoord wat je geserveerd kreeg, gewoon opnieuw vragen. Meer weten van de wijn, gewoon vragen.
- Het is fijn om duidelijk te laten zien dat je klaar bent met eten (zeker als er nog iets op je bord ligt dat je misschien *echt* niet lekker vond) door je bestek juist neer te leggen.
- De bediening waardeert een compliment over het eten prima. Vond je het super speciaal, dan mag je zeker wel een 'compliment aan de chef' geven.

Over het algemeen zal de bediening echt wel zijn best doen om je een fijne avond te geven. Ook als je 200x je bestek laat vallen, je telefoon keihard afgaat etc. etc. Ga dus gewoon genieten en maak je niet teveel zorgen :)
  woensdag 11 juli 2012 @ 11:34:22 #17
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_114053462
Vanavond bij Ron Blauw eten.
Ben benieuwd :Y)
Ik ben inmiddels overleden
pi_114053960
quote:
7s.gif Op woensdag 11 juli 2012 11:34 schreef Enchanter het volgende:
Vanavond bij Ron Blauw eten.
Ben benieuwd :Y)
Veel plezier! Graag review!
  woensdag 11 juli 2012 @ 12:41:14 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114056197
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 08:27 schreef kahlie het volgende:
- Als je je wijnglas leeg is, terwijl je bord niet leeg is, wordt hij gratis aangevuld. Sommige restaurants houden ook aan dat als je tafelgenoot nog niet klaar is met eten, je ook bijgevuld wordt. Ook als je gezelschap aan het aperitief zit en jij al klaar bent, is de kans bijna 100% dat je ook bijgevuld wordt. Wil je niet te veel drinken, drink dan langzaam, of laat d'r een slok of twee inzitten om die op te drinken als iedereen klaar is ;) Wil je extra champagne, gauw leegdrinken ;)
Nou, ik weet niet hoe het bij de Librije zit, maar dat maak ik dus vrijwel noooooooit mee.
pi_114070793
Joh, bedankt voor de info allemaal, heel nuttig :) Het wordt vast genieten en het bobarrangement (waarvan ik ook niet wist dat zoiets bestond, handig) is waarschijnlijk niet aan de orde, want we gaan een hotelletje boeken. Als je dan toch zoveel geld gaat uitgeven ;)
  woensdag 11 juli 2012 @ 18:42:12 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114073890
Goesso! ^O^
Helemaal mee eens. :Y
pi_114081570
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 22:52 schreef Sts het volgende:
Haha :P Ik geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip ;) Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
Ik zou eigenlijk geen cola oid gaan drinken bij die gerechten, maar dat is mijn persoonlijke mening. Het water dat ze serveren is overigens hun 'eigen water'. Kan me niet meer herinneren hoe dat smaakte :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 12 juli 2012 @ 00:40:16 #23
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_114091802
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 11:46 schreef kahlie het volgende:

[..]

Veel plezier! Graag review!
Review komt nog.
Kort samen gevat , ik heb echt voor iemand die een moeilijke eter zoals ik heerlijk gegeten.
Enige minpuntje , het publiek. Kouwe kak :r :r :r walgelijk
Ik ben inmiddels overleden
  donderdag 12 juli 2012 @ 01:00:37 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114092573
quote:
1s.gif Op donderdag 12 juli 2012 00:40 schreef Enchanter het volgende:

Review komt nog.
Kort samen gevat , ik heb echt voor iemand die een moeilijke eter zoals ik heerlijk gegeten.
Enige minpuntje , het publiek. Kouwe kak :r :r :r walgelijk
Amsterdam-Zuidpubliek. Dat is inderdaad minder. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_114096919
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 12:41 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou, ik weet niet hoe het bij de Librije zit, maar dat maak ik dus vrijwel noooooooit mee.
Echt? Meegemaakt bij Parkheuvel (meerdere keren), Zwethheul, Amarone en Latour.
Ik weet niet 100% zeker, maar volgens mij ook bij Calla's en Fred. Volgende week weer Niven, deze keer misschien wel een wijntje bij de lunch, zal opletten!
pi_114096991
Bij Le Marron ook :)
Ja doei.
pi_114098355
quote:
5s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Ha, ik ga komende zondag naar Restaurant Da Vinci (mijn man en ik zijn 15 jaar bij elkaar, tis een verrassing). Zat eigenlijk ook al met dit soort vragen.
Moet mijn man nog een pak met hemd enzo aan?

En ik lus geen rode wijn...ook vaak lastig met zo'n wijnarrangementen erbij.
Gewoon water drinken dan?
  donderdag 12 juli 2012 @ 10:10:46 #28
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_114098666
Zoals eerder gezegd; je moet aan trekken waar je je zelf goed bij voelt. Al zou ik niet in korte broek en op teenslippers gaan..

Qua wijn kun je 't over 't algemeen best maken om te vragen of er een oplossing is voor je aversie tegen rode wijn. Ik kan me niet voorstellen dat ze daar bij Da Vinci geen oplossing voor hebben.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 12 juli 2012 @ 13:21:41 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114105016
Ja, gewoon zeggen dat je alleen wit drinkt en dus soms een "wijngang" overslaat. En karaf water erbij dus. Alleen water drinken lijkt me een straf.
Oh, en je kunt natuurlijk ook gewoon een fles van de kaart kiezen. Maar ja, dat valt al helemaal niet mee bij zo'n uitgebreid menu en als je maar met zijn tweetjes bent en er niet veel ervaring mee hebt. Al zou de sommelier je daar dus ook in kunnen adviseren. In principe moet je denken, zolang jij beleefd en vriendelijk bent is zo'n beetje alles mogelijk.
  donderdag 12 juli 2012 @ 13:28:09 #30
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114105313
Bij Da Vinci is de sommelier de mede eigenaar, is een goed koppel die twee, dus zal allemaal wel goed komen
pi_114105479
Oke bedankt. Ik ga zeker nog vertellen hoe het was.
pi_114114713
De sommelier weet vast ook wel witte wijnen die passen bij de gerechten. Wij hebben een keer een diner gehad waarbij de wijnen 'omgekeerd' waren - witte wijn bij rood vlees, rode wijn bij het voorgerechtje. Was erg interessant. :)
  donderdag 12 juli 2012 @ 21:27:33 #33
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_114126982
Als prijs die ik gewonnen heb bij een cocktailwedstrijd heb ik gister met mijn broertje Jaap bij De Leuf gegeten, in Ubachsberg. Dit 2-sterren restaurant van Paul en Sandra van de Bunt ligt in het zuidelijkste puntje van Nederland, dus wij hadden wel trek na een reis van 2,5 uur. Na even een lekker Belgisch biertje gedronken hebben in een (leeg) restaurant om de hoek (alle kroegen waren dicht..), zijn we begonnen in een lekkere lounge stoel, Jaap met een colaatje en ikzelf met een gin-tonic. Daarbij kregen we de eerste amuses geserveerd.


A1) Kroepoek van Linzen, Kroepoek van Inktvisinkt, Cornetto met Mousse van Tonijn en Schuim van Zeewier.
Kroepoek smaakte lekker vissig, mooie garnalensmaak. De tonijnmousse was goed op smaak en het zeewierschuim was net een ‘vloeibare’ wakame-salade.
A2) Gepocheerde Oester, Granite van Munt en Appel, Malugakaviaar, Oestersaus
Zowel mijn broertje als ik zijn normaal niet gek van oesters, maar deze bereiding was echt heel erg lekker. Mooie ziltige smaak, zonder dat typische zeewater effect, frisse tonen van het ijs.

Na deze amuses werden we naar tafel begeleid door een hele prettige kelner, waarvan wij later begrepen dat hij al elf jaar bij De Leuf werkt, en Sandra ondersteunt met de wijnkaart en dergelijken. Op tafel stond vers brood, met lijnzaad en twee soorten boter, huisgemaakte krokante koeken met pompoenpitten en mooie olijfolie. Wij kregen de derde amuse aan tafel, volgens mij was dit niet helemaal de bedoeling.

A3) Hollandse Nieuwe, Bieslookcreme, Aardappel en Augurk.
Goede verse vis, met gepaste garnituren. Niet heel spannend, maar wel erg goed op smaak wederom.


V1) Langoustine Royal, Tartaar en Carpaccio van Belgisch Blauw Wit Rund, Creme van Zeekraal, Creme en Couscous van Bloemkool, Gelei van Langoustine, Groene Asperges (Trockenriesling, Duitsland)
Mooie gebakken langoustine, met staart. De tartaar was erg lekker, uitje en augurkje er doorheen. De cremes waren lekker zacht, en pasten erg goed bij de subtiele smaken van de langoustine. Mooie zoute tonen van de gereduceerde langoustine gelei, en door het gebruik van limoenschil in de garnituren combineerde de wijn erg goed


V2) Gerookte IJsselmeerpaling, Sungoldtomaat (vers, creme en compote), Creme en Sponge van Groene Kruiden, Merengue van Citroen (Viognier, California, geen houtlagering)
Subtiele rooksmaak aan de vis, die nog een goede bite had. Verder veel frisse smaken die goed werkten met de vettige vis, en tegenbalans brachten voor de toch volle wijn. De citroenmerengue zouden ze tussen elk gerecht door moeten serveren, geweldig smaakbommetje was dat.


T) Gepocheerde Slibtong, Koekje van Curry, Tartaar van Koningskrab met Malugakaviaar, Creme van Spinazie en Sabayon van Chardonnay-azijn. (De garnalen waren ze volgens mij vergeten) (Chardonnay, Languedoc)
Lekkere zachte slibtong, curry bracht een pittig accent. De krabsalade was erg lekker, maar de kaviaar voegde naar onze smaak weinig toe. De creme van spinazie was wel erg lekker, maar de Chardonnay-azijn sabayon vonden wij allebei te zuur voor de rest van het gerecht. Verder was dit van de eerste drie gerechten wel ons beider favoriet.

Na dit gerecht merkte ik op tegen Jaap dat we een mooie nasmaak hadden bij elk gerecht, wat komt doordat Paul goed hoog op smaak kookt. Toen wij dit later tegen hem zeiden aan tafel, gaf hij dit ook meteen aan, voor hem is royaal op smaak maken van gerechten erg belangrijk. Dit vind ik goed, gezien het feit dat ik vaak vind dat er in restaurants te laag op smaak gekookt word.


H) Reebok-rug BBQ, Artisjok (Creme en Vers), Tuinbonen, Cantharellen en Jus van Knolselderij. (Cab Franc / Cab Sauv, Hongarije)
De absolute ster van de avond! Botermalse reebok, die volgens ons eerst sous-vide gegaard was, en even snel afgemaakt op de Big Green Egg. De knolselderij-jus (sap van de knol), was ook ingekookt in een grote pan op de BGE, erg grappig rook-effect. Verder gewoon goed gegaarde groenten, die mooi in harmonie waren met het, ik zeg het nog een keer, onwijs lekkere vlees. De wijn bracht een mooie droge, tannine-tegenhanger. Voor dit gerecht zou ik zo nog een keer terugrijden.

Na het hoofdgerecht kwam de chef zelf even alle tafels langs, leuk accentje op een al erg professionele service. Na even rustig gezeten te hebben kwam de stagiaire (die vlak voordat ik daar ging werken ook bij TheCollegeHotel zijn stage heeft gelopen, en we dus heel veel mensen kenden uit elkaars vriendenkring) met de kaastrolley.



Nu ben ik wel wat gewend qua kaas, maar dit was echt gaaf. Een selectie van zo’n 20 verschillende kazen, allemaal van Michel van Tricht, in allerlei soorten en maten. Ik wist meteen wat ik wilde (Epoisses, Tomme de Savoie, Comte, St Felicien en een zachte schapenkaas waar ik de naam helaas niet meer van weet). Mijn broertje, als kaas-rookie, liet zich verassen en kreeg wat toegankelijke kazen. Dit alles geserveerd met notenbrood (lekker vers, brioche-achtig brood), en walnoten. Ook de keuze uit verschillende chutneys. Hierbij een PX Sherry, grappig omdat ik dit ook vaak bij de kaas serveer, zelfs dezelfde fles als die wij hebben staan.

D1) Schaafijs van Basilicum, Limoen, Koriander en Vodka, Schuim van Verveine, Sponge van Venkel
Heerlijk fris en kruidig, mooi om alle zware smaken even van het palet te vegen. Leuk dat dit dezelfde kruiden waren die ook bij het 2e voorgerecht werden gebruikt. We vonden alleen allebei dat het cakeje van venkel er niet helemaal bij paste.


D2) Hedelfinger Kersen (gemarineerd, semifreddo, mousse), Creme en IJs van Vanille, Sponge van Yoghurt (Sparkling Malvasia, Piemonte, Italie)
Dit vonden wij allebei het minste gerecht, gewoon niet heel spannend, hoewel de smaken gewoon goed waren. Grappig idee was wel, na het eerste bordje, dat in een diep bord lag, leeg was werd deze weggehaald en lagen er nog wat kersen onder, met mousse van yoghurt.

Met dit als afsluiter van het menu was het tijd voor koffie (koffie voor Jaap, doppio voor mij), met daarbij veel zoetigheden. Zo kregen we een bonbon van witte chocolade en aalbes, een bonbon met bosvruchten, chocolade en knettersuiker, een macaron van cholade en hazelnoot, een glaasje met cremeux van abrikoos en schuim van creme fraiche. Daarin zat een grote suikerspin van citroen. Op een aparte steen nog een mooie petit four met chocolade ganache en frambozen. Stuk voor stuk lekkernijen, maar we zaten allebei zo vol dat we er niet heel erg van hebben kunnen genieten. Na de koffie zijn we lekker naar de kamer gegaan, die overigens ook prima in orde was!

Al met al een fantastische ervaring, met onze leeftijd vielen we toch iets uit de toon, maar dat zorgde juist voor een leuke, losse service. We hebben erg genoten van de gesprekjes aan tafel, met Sandra, maar ook met de andere heren uit de bediening. Het eten was echt geweldig, na elke gang was de conclusie eenduidig erg positief! Prijs-kwaliteit echt elke cent waard, zelfs als we het volle bedrag hadden moeten betalen! Extra bonuspunten moeten we toch geven voor Dries bij het ontbijt, geweldige manier van bedienen heeft die man!
pi_114141861
Leuk verslag Luuksor! Ik krijg er honger van! ^O^
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 13 juli 2012 @ 09:44:07 #35
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114142718
Zeker een leuk verslag, had je er een wijnarrangement bij en was dat goed?
  vrijdag 13 juli 2012 @ 12:17:52 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114148172
Heerlijk verslag met leuke foto's, Luuksor. ^O^

Ik heb hier thuis het boek uit 2009 van Paul v.d. Bunt en Sandra liggen 'Reis naar de Sterren' waarbij ze op zoek naar de door hun felbegeerde 3e ster alle 52 op dat moment bekende Europese 3-sterren restaurants in 1 jaar tijd hebben bezocht.
Mooi boek met mooie foto's en recepten.

Overigens is het Paul en Sandra tot nu toe nog niet gelukt die 3e ster te veroveren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 juli 2012 @ 15:04:46 #37
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_114155312
@Terado, de wijnen staan achter de gerechten vernoemd. Stuk voor stuk mooie combinaties, leuke keuzes (rood uit Hongarije, Viognier uit USA).

@Golfer, dat boek werd door de ontbijtmedewerker schaamteloos gepromoot, erg grappig. Het boek heb ik ook liggen, en inderdaad jammer van de 3e ster. Wat in het verslag ook naar voren komt, ik vond het dessert en de friandises niet heel erg geweldig, ik weet ook niet of ze met een aparte patissier werken.
  vrijdag 13 juli 2012 @ 15:07:30 #38
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114155442
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 15:04 schreef Luuksor het volgende:
@Terado, de wijnen staan achter de gerechten vernoemd. Stuk voor stuk mooie combinaties, leuke keuzes (rood uit Hongarije, Viognier uit USA).

@Golfer, dat boek werd door de ontbijtmedewerker schaamteloos gepromoot, erg grappig. Het boek heb ik ook liggen, en inderdaad jammer van de 3e ster. Wat in het verslag ook naar voren komt, ik vond het dessert en de friandises niet heel erg geweldig, ik weet ook niet of ze met een aparte patissier werken.
Heb ik daar zomaar over heen gelezen :@ , het was nog vroeg
pi_114161150
Wauw wat een lekkers en prachtige foto's!
  zondag 15 juli 2012 @ 06:21:19 #40
269 vats
Live life to the max!
pi_114220148
ziet er top uit! Zou er zo eten, maar ik zo er persoonlijk over vallen als ik cola zou bestellen en ik krijg Pepsi! Dat zou retour gaan bij mij...

Nederland met zijn belachelijke brouwerij contracten..

Of mocht je kiezen? Coca of Pepsi?
  zondag 15 juli 2012 @ 10:58:41 #41
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_114221964
Nee standaard Pepsi.. Ook standaard Royal Club. Ben het helemaal met je eens, ik werk zelf al een flinke tijd achter de bar, en dat zijn voor mij ook puntjes van irritatie. Met zulke prijzen moet je ook echt top producten schenken.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:03:14 #42
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114222057
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 10:58 schreef Luuksor het volgende:
Nee standaard Pepsi.. Ook standaard Royal Club. Ben het helemaal met je eens, ik werk zelf al een flinke tijd achter de bar, en dat zijn voor mij ook puntjes van irritatie. Met zulke prijzen moet je ook echt top producten schenken.
Of Coca Cola wel een topproduct is zijn de meningen over verdeeld maar het zou wel beschikbaar moeten zijn.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:09:30 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114222184
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:03 schreef Tarado het volgende:

[..]

Of Coca Cola wel een topproduct is zijn de meningen over verdeeld maar het zou wel beschikbaar moeten zijn.
Cafebezitters hebben daar meestal niets over te zeggen omdat ze sukkels zijn met een wurgcontract van de brouwerij

Denk jij dat ieder cafe zomaar mag bepalen wat ze doe? Die hebben een afname contract met de brouwerij. Die hangen.
Ik ken een cafeeigenaar die eigenaar van het pand is en alles wat er in staat, die krijgt hele andere prijzen dan een uitbater die het pand huurt (van de brouwerij) en de bar heeft gekregen (van de brouwerij) met koelingen (van de brouwerij)
In de inkoop ligt de zegen, maar je moet dan wel in staat zijn in te kopen en niet een wurgcontract met een brouwerij hebben.

Met kapsalons gaat dat net zo, wil jij een kapsalon beginnen? Die aardige vertegenwoordiger van Wella Goldwell Loreal etc heeft een leuk idee, zijn betalen de inrichting wel, hier tekenen. Vervolgens mag je de inrichting afbetalen en heb je een afname verplichting voor hun producten.
Dan is er niets met over prijzen onderhandelen, nee, dat is ieder jaar een prijsverhoging slikken.

Kapper, kroeguitbaters, mensen die een francise nemen, dat zijn mensen met een droom, die luisteren graag naar mensen die hun vertellen dat hun droom werkelijkheid kan zijn, hier tekenen, en mensen die niet in hun droom geloven zijn hufters.
Op TRU en BNW zie je hetzelfde.

Mensen die in iets dromen zonder het objectief zakelijk te bekijken worden gewoon genaaid, dat vinden ze lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:12:19 #44
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114222229
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cafebezitters hebben daar meestal niets over te zeggen omdat ze sukkels zijn met een wurgcontract van de brouwerij

Denk jij dat ieder cafe zomaar mag bepalen wat ze doe? Die hebben een afname contract met de brouwerij. Die hangen.
Ik ken een cafeeigenaar die eigenaar van het pand is en alles wat er in staat, die krijgt hele andere prijzen dan een uitbater die het pand huurt (van de brouwerij) en de bar heeft gekregen (van de brouwerij) met koelingen (van de brouwerij)
In de inkoop ligt de zegen, maar je moet dan wel in staat zijn in te kopen en niet een wurgcontract met een brouwerij hebben.

Met kapsalons gaat dat net zo, wil jij een kapsalon beginnen? Die aardige vertegenwoordiger van Wella Goldwell Loreal etc heeft een leuk idee, zijn betalen de inrichting wel, hier tekenen. Vervolgens mag je de inrichting afbetalen en heb je een afname verplichting voor hun producten.
Dan is er niets met over prijzen onderhandelen, nee, dat is ieder jaar een prijsverhoging slikken.

Kapper, kroeguitbaters, mensen die een francise nemen, dat zijn mensen met een droom, die luisteren graag naar mensen die hun vertellen dat hun droom werkelijkheid kan zijn, hier tekenen, en mensen die niet in hun droom geloven zijn hufters.
Op TRU en BNW zie je hetzelfde.

Mensen die in iets dromen zonder het objectief zakelijk te bekijken worden gewoon genaaid, dat vinden ze lekker.
We hebben het hier toch niet over een cafe maar over een 2* restaurant, lijkt me toch niet zo moeilijk om een kratje Coca Cola te halen bij de groothandel, zoveel zal er niet doorgaan in de week
  zondag 15 juli 2012 @ 11:13:23 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114222247
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:12 schreef Tarado het volgende:

[..]

We hebben het hier toch niet over een cafe maar over een 2* restaurant, lijkt me toch niet zo moeilijk om een kratje Coca Cola te halen bij de groothandel, zoveel zal er niet doorgaan in de week
Natuurlijk kan dat, maar dat is contractbreuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:15:01 #46
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114222280
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Natuurlijk kan dat, maar dat is contractbreuk.
Ach in Amsterdam heeft Heineken ook jarenlang geprobeerd om Pepsi er doorheen te drukken maar dat lukte bij de meeste kroegen gewoon niet omdat de consument het niet accepteerde.

Verder kan ik me niet voorstellen dat een restaurant als dit met een brouwerij een contract heeft, zal hooguit een vaste dranken leverancier hebben
  zondag 15 juli 2012 @ 11:20:41 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114222401
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:15 schreef Tarado het volgende:

[..]

Ach in Amsterdam heeft Heineken ook jarenlang geprobeerd om Pepsi er doorheen te drukken maar dat lukte bij de meeste kroegen gewoon niet omdat de consument het niet accepteerde.

Verder kan ik me niet voorstellen dat een restaurant als dit met een brouwerij een contract heeft, zal hooguit een vaste dranken leverancier hebben
Wat jij je niet kan voorstellen is wat anders dan de realiteit van veel horeca uitbaters
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:23:09 #48
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114222460
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat jij je niet kan voorstellen is wat anders dan de realiteit van veel horeca uitbaters
Wat een onzin argument is dat nu weer en zeker heb je gelijk als het om cafe's gaat maar we hebben het hier over een top restaurant wat toch een heel ander segment is
  zondag 15 juli 2012 @ 11:25:17 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114222516
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:23 schreef Tarado het volgende:

[..]

Wat een onzin argument is dat nu weer en zeker heb je gelijk als het om cafe's gaat maar we hebben het hier over een top restaurant wat toch een heel ander segment is
Dat betekend niet dat dit restaurant geen brouwerijcontract heeft, en ik had het niet over 1 specifiek restaurant, maar over de realiteit van (oa) de horeca.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114222819
Ik zou eigenlijk gewoon geen cola bestellen in zo'n restaurant. :P
  zondag 15 juli 2012 @ 11:39:16 #51
269 vats
Live life to the max!
pi_114222862
Momenteel woon ik in China, waar ze dien onzin niet hebben, wil je coca cola dan krijg je coca cola, en al zou je pepsi willen dan hebben ze dat ook nog wel ergens voor je. Heerlijk hier naar de kroeg gaan, ze verkopen hier werkelijk alle soorten bier door elkaar!

Anyway het is off topic discussie, maar als je 100 soorten wijn hebt, moet je ook 2 soorten cola hebben naar mijn mening :)
  zondag 15 juli 2012 @ 11:50:55 #52
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_114223122
Ik ben het hier wel met Piet eens, aan de andere kant is dit voor heel veel ondernemers de enige manier om het wel waar te kunnen maken. Ik ken genoeg ondernemers die wel bewust kiezen voor dit soort constructies, ook grote jongens met meerdere (succesvolle) zaken.
Aan de andere kant vind ik het ook wel grappig, je ziet (als horeca-persoon) binnen een paar seconden door wie het gesponsord, gefinancierd of ingericht is, of het nou Heineken, Bacardi of Diageo is.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')