Brammie1 | donderdag 15 maart 2012 @ 20:03 |
Deel 3 Laatst ging ik een chinees gerecht maken waarbij ik gember als eerste in de hete wok moest doen. Ik had geen verse gember, maar wel zo'n potje geraspte gember. Dat is dus heel erg waterig, en toen ik het in de hete wokolie gooide kreeg ik dus 1 grote spetterende bende. Hele keuken zat onder de kleine vetdruppeltjes | |
CantFazeMe | donderdag 15 maart 2012 @ 20:09 |
Knakworsten in de magnetron geflikkerd zonder met een vorkje gaatjes te prikken. Gevolg alle knakworstjes ontploft in de magnetron . | |
strontboer | donderdag 15 maart 2012 @ 20:23 |
Heb precies hetzelfde gehad met een broodje bapao. Ik kook dus nooit en dacht snel even een broodje op te warmen. Dus ik zet de magnetron op 5 minuten en de hoogste stand. Ondertussen even wat anders gedaan; kom ik later terug; keuken vol met rook en het broodje ontploft | |
Fixers | donderdag 15 maart 2012 @ 20:27 |
Uit het vorige topic:Dit is geen blunder, dit is Darwinwaardig.... Je zal maar zo iemand naast je hebben wonen en je huis brand af. | |
Madame_Paon | vrijdag 16 maart 2012 @ 19:53 |
Tering. En hete dingen opvangen in een reflex herken ik ook wel ... Een pan vol kokend water viel bijna van het gasfornuis af dus ik móest 'm wel opvangen, anders had ik kokend water over me heen gekregen. Liever alleen een verbrande hand dan onder de brandwonden zitten ... | |
SiGNe | woensdag 21 maart 2012 @ 00:55 |
Een oud huisgenote van me heeft een keer vlam in de pan gehad toen ze een eitje wilde koken.. Had een pan met water en ei op het vuur gezet en is vervolgens weer in haar eigen kamer gaan zitten. Op een gegeven moment ging het brandalarm af, hing er een enorme rook in de gang en keuken, stonk ook enorm naar zwavel en de pan stond dus in de hens. Bleek dat die pan bijna een uur op vol gas had gestaan...vergeten | |
Maanvis | woensdag 21 maart 2012 @ 02:37 |
Na het stappen je bedenken dat je nog een kg fricandeau moet marineren voor morgen. Dus ikke die boel gemarineerd. Volgende dag; was niet te vreten zo pittig als ik 'm gemarineerd had. Conclusie: Niet meer dronken eten klaarmaken | |
SuperrrTuxxx | woensdag 21 maart 2012 @ 11:32 |
Ik snap nooit dat mensen niet meer kunnen nadenken als ze dronken zijn, zo moeilijk is dat toch niet. | |
SiGNe | woensdag 21 maart 2012 @ 15:14 |
Nadenken gaat nog wel maar je smaakpapillen zijn verdoofd door de alcohol dus je proeft veel minder. | |
Iemand91 | vrijdag 30 maart 2012 @ 18:45 |
Mag het ook een 'blunder' ná het koken zijn? Ik was aan het afdrogen, en had een pandeksel in m'n linkerhand, aan het hendel. Ik wilde de pandeksel met dezelfde hand aan de rand vastpakken; ik gooi 'm een stukje in de lucht (het plan was dat ik 'm dan dus weer bij de rand opving) maar dat ging niet helemaal goed: Deksel viel plat in het afwaswater; aanrecht + zijkant kast + (inhoud van) besteklade + raam + plant voor raam + vloer onder het sop M'n moeder was even naar het toilet, ik had in een minuut alles opgedroogd en het enige wat ze opviel was dat de vloer wat vochtig was ("ehm, ik liep met nog natte vaat") en dat het aanrecht nat was. #ninjaskills [ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 30-03-2012 18:55:05 ] | |
tech4u | vrijdag 30 maart 2012 @ 18:53 |
Paar jaar geleden ging ik lasagnette maken van knorr. Achterop stond stap 1: rul het gehakt. Ik had geen idee wat rullen was dus ik sloeg dat toen maar over en gooide meteen de melk bij het gehakt. | |
rhubarb | vrijdag 30 maart 2012 @ 19:54 |
Huisgenoten goot laatst de pan gekookte sperziebonen af, naar haar toe. Liet ze de deksel eraf vallen. Gevolg: een rode plek ter grote van een basketbal op haar buik. | |
SuperrrTuxxx | vrijdag 30 maart 2012 @ 19:57 |
epic fail | |
Madame_Paon | vrijdag 30 maart 2012 @ 19:57 |
Maar wel behoorlijk pijnlijk. | |
hugsy33 | vrijdag 30 maart 2012 @ 20:07 |
Ik stond laatst rijst af te gieten terwijl mijn moeder de vaatwasser stond in te ruimen. pakt ze n beker die nog vol water zat en draait hem om, om hem in de vaatwasser te zetten. Dus ik krijg een flats water over m'n voeten maar doordat ik kokend water af stond te gieten schrok ik enorm (je denkt automatisch dat het kokend water is) stond ik daar gillend te dansen met n pan rijst totdat ik doorhad dat t niet warm was | |
Resistor | vrijdag 30 maart 2012 @ 20:09 |
Geen tijd hebben om fatsoenlijk eten te halen (storingsdienst, dan kan je niet uitgebreid inkopen doen), en dan kipfilet halen bij de C1000... Volgens anderen waren de pakken met 2 filets beter minder slecht dan die met meer filets in 1 verpakking (welke ik niet meer koop) In plaats van stukken slijm waar volgens mij voor de helft water in zit zijn het nu zulke droge stukken dat ze aan het mes bleven plakken, heel grof schoongemaakt met nog wat vet, bloed en zelfs nog een stukje bot Waar het heen gaat is het toch donker, en het vlees is er alleen maar voor het 'vlees' gedeelte in de maaltijd, met voldoende sambal, ketjap, kerrie, knoflook en pepers proef je niet veel meer van de kip. Maar het snijden moet wel prettig blijven, niet te vieze handen van slijmkip, maar ook geen uitgedroogde handen zoals deze keer. | |
md89 | vrijdag 30 maart 2012 @ 21:48 |
Heb ik ook eens gehad | |
hugsy33 | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:07 |
je schrikt je echt dood hè? | |
Tegan | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:23 |
Foei, rijst afgieten. | |
SuperrrTuxxx | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:39 |
Wat wil je dan. | |
Tegan | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:43 |
Een kopje rijst, anderhalf kopje water (afhankelijk van de rijstsoort iets meer water), en dan kookt het precies gaar droog. Rijst afgieten is een kokszonde. Gooi je de smaak weg. | |
hugsy33 | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:47 |
Met een hele pan sterke chili erdoor proef je dat verschil echt niet hoor. | |
Tegan | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:48 |
Daar doe ik toch ook geen uitspraak over? Ik zeg alleen dat het niet hoort en een kokszonde is. | |
Madame_Paon | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:49 |
Dan is het maar een kokszonde. Als ik er "precies genoeg" water bij doe, is de rijst altijd nog te hard. En ook afgegoten smaakt het prima. | |
Tegan | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:49 |
Ja prima. Maar als je het te hard vind kan je er ook iets meer water bij doen. Hoeft niet meteen te verdrinken en daarna afgieten. | |
SuperrrTuxxx | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:54 |
Ah oke, nou dat gokken met water vind ik niks, het smaakt zo ook wel. | |
DancingPhoebe | zaterdag 31 maart 2012 @ 10:54 |
Ga er anders even op dooor! | |
_Loki | maandag 14 mei 2012 @ 13:55 |
Ik denk dat dit wel een upje verdient, het was altijd leuk om te lezen Ik had gisteren nog zeg maar 2x zoveel gedroogde chilipepertjes in m'n pastasaus gegooid, m'n buik was er de hele avond overstuur van. Dát was pittig. Vanmiddag in dezelfde pan pannenkoeken gebakken na grondig geschrobt te hebben en m'n mond brandt er nu nog van ;_; komt nooit meer die pan uit volgens mij. | |
Young_David | maandag 14 mei 2012 @ 14:00 |
Pepers gebruiken in hooikoortstijd ... (dan zit ik nog wel eens aan m'n ogen) | |
zeeuws_meisje | maandag 14 mei 2012 @ 15:49 |
Tapas workshop op het werk. Mijn groepje ging albondigas maken, gehaktballetjes in tomatensaus. Maar in de hectiek (veel mensen in een te kleine ruimte) het recept niet goed gelezen. In het recept stond: Paprika, Bleekselderij, Olijven, rood pepertje, blik gezeefde tomaten. Vervolgens stond er: hak alle groente fijn in de blender en meng het gehakt erdoor. Ik dus de paprika, bleekselderij en de olijven in de blender gedaan, en daar ook het blik gezeefde tomaten bijgegooid. Tomaten zijn tenslotte groente. Toen hebben we er dus een half witbrood doorheen moeten mengen om het nog een beetje vormbaar te krijgen. Ik vond het recept knullig geschreven, maar normaal gesproken had ik dit natuurlijk wel begrepen. De smaak was niet verkeerd, maar ze waren waarschijnlijk veel lekkerder geweest zonder al dat witbrood. | |
mirjammajrim | woensdag 16 mei 2012 @ 16:41 |
Zuurkool maak ik normaal als volgt: Aardappels in de pan, zuurkool erbovenop, en daar de worst (in binnenzak) ook bovenop. Begin dit jaar had ik dat ook gedaan, maar ik was vergeten de buitenzak van de worst eraf te halen. Toen had ik blauwe zuurkool (de buitenzak is blauw) | |
new_moon | donderdag 17 mei 2012 @ 14:25 |
wtf? kookblunder, ehm voor 8 man macaroni & cheese gaan koken en dan de macaroni doorkoken. getsie!! [ Bericht 7% gewijzigd door new_moon op 17-05-2012 14:46:07 ] | |
M-arijnn | donderdag 17 mei 2012 @ 14:41 |
Wat snap je niet? Om sommige rookworst zit gewoon een plastic zakje en daarin zit de rookworst die gevacumeerd is (welke wel tegen warmte kan) maar het buitenste zakje niet. Die was dus gesmolten en vandaar dat alles blauw was geworden | |
new_moon | donderdag 17 mei 2012 @ 14:46 |
huh? nou goed maakt niet uit | |
new_moon | donderdag 17 mei 2012 @ 14:48 |
Dat je aardappels, zuurkool en verpakte worst in 1 keer gaat klaarmaken in 1 pan. Ben je dan lui of zuinig? | |
SiGNe | donderdag 17 mei 2012 @ 14:50 |
Laatst bij het afgieten van m'n spaghetti bleek dat de kleine opening tussen pan en desksel toch nog groot genoeg te zijn voor de spaghetti om in m'n wasbak te belanden. Naja.. ach, ik had die wasbak net schoon gemaakt dus ik dacht, dat kan nog wel gegeten worden. Ik nog even de spaghetti in de pan gooien met wat knoflook, olie en peterselie en ik ruik al een beetje een rare geur maar dacht er verder niet bij na en had m'n bord opgeschept. ik neem een hap en ik proef me toch een chemische smaak.. dat was dus een combinatie van chloor en schoonmaakmiddel.. | |
CantFazeMe | donderdag 17 mei 2012 @ 14:51 |
Dat is echt smerig! | |
Merel1808 | donderdag 17 mei 2012 @ 16:07 |
Dat is toch gewoon de normale manier? Ik zou niet weten hoe het anders moet | |
SiGNe | donderdag 17 mei 2012 @ 16:31 |
Zo maak je stamppot..scheelt ook in de afwas | |
Fixers | donderdag 17 mei 2012 @ 17:32 |
Ik heb altijd geleerd dat als je aardappels en zuurkool in één pan kookt dat de aardappels nooit zacht worden. | |
SiGNe | donderdag 17 mei 2012 @ 17:55 |
Doe je de aarappelen iets eerder in de pan en doe je de zuurkool er later bij. En die worst, tja.. als die toch moet koken en je hebt een pan met stamppot waar ie in kan, net zo makkelijk. | |
SuperrrTuxxx | donderdag 17 mei 2012 @ 18:24 |
Het is raar. | |
Madame_Paon | donderdag 17 mei 2012 @ 19:27 |
Smakelijk. | |
Marijevdh | vrijdag 18 mei 2012 @ 11:45 |
Wij waren bezig met verhuizen en hadden een aantal vrienden die ons meehielpen. Dus de laatste dag: alles was over, meubels stonden op hun plek en de eerste avond in ons eerste echte koophuis Wij hadden ons helemaal verheugd op eerst lekker eten met vrienden en dan gezellig romantisch met zijn 2en een wijntje drinken in ons nieuwe huis! Het was zomer, dus we gingen met onze vrienden bbqen! Heel leuk. Vlees lekker gemarineerd, alles lag op de bbq. En ik ging wel even brood afbakken in onze nieuwe combimagnetron, omdat onze andere overn nog niet was aangesloten. Brood er in gedaan, ding aangezet, deuren van ons huis naar de tuin dichtgedaan en weer lekker buiten gaan zitten . Was gezellig dus we waren de tijd vergeten. Op een gegeven moment zei iemand dat het wel leek alsof er rook onder de keukendeur uit kwam. Dus ik naar binnen. Stond de hele keuken blauw. En aangezien het een open keuken is, stond helaas ook de hele woonkamer blauw. Bleek dat ik ipv de ovenstand de magnetron stand had aangezet. Het brood was inmiddels ook echt helemaal zwart :s Aangezien de deur van de woonkamer naar de gang ook nog open stond ( en alle andere deuren ook, zoals ook de slaapkamerdeur) had de lucht zich echt door het hele huis verspreid. Man...wat een stank was dat!!! Eerste avondje was dus niet gezellig met een wijntje op de bank, maar met alle huisdeuren open, ventilatoren in de woonkamer gezet en zoveel mogelijk de lucht naar buiten proberen te blazen Het heeft meer dan een week geduurt voordat de lucht er zo'n beetje uit was | |
Marijevdh | vrijdag 18 mei 2012 @ 11:46 |
En de nieuwe magnetron konden we daarna weggooien, de stank was er echt niet meer uit te krijgen | |
Resistor | vrijdag 18 mei 2012 @ 14:12 |
Ik dacht weer eens popcorn te maken. Heb ik vaker gedaan, beetje olie in de pan, klontje roomboter. Vorige keer was het niet helemaal lekker, ik wil wel zoute popcorn, maar gewoon keukenzout werkt op een of andere manier niet, ik denk te grove korrels die allemaal onderin blijven liggen. Nu had ik toevallig vorige week een vijzel bij de Ikea gehaald, en het zout daar even in gevijzeld. Even veel zout als de voorgaande keren, maar nu zo fijn als poedersuiker. Zo zout heb ik het nog nooit gehad | |
new_moon | zaterdag 19 mei 2012 @ 11:45 |
Je kan beter alleen olie gebruiken tijdens het poffen en eventueel als het klaar is gesmolten boter eroverheen. En minder poeder-zout maar op zich wel een goede tip, om het helemaal fijn te stampen | |
Cat-astrophe | zaterdag 19 mei 2012 @ 13:20 |
Live blunder: gaspit vergeten uit te zetten als je een eitje hebt gebakken. Ik had het al eerder kunnen weten, als ik de blik van de katten richting keuken had gevolgd. Nu werd ik er pas op geattendeerd toen de rookwolken mijn kant uit kwamen. Maar goed dat het lekker weer is zodat ik alles tegen elkaar kan open zetten. De pan moet ik volgens mij als verloren beschouwen. Ik wist niet dat teflon los kon bakken. | |
AdoraBelle | zaterdag 19 mei 2012 @ 13:25 |
Klinkt als iets wat mij zou kunnen overkomen . Ik vergeet die pitten ook zo vaak uit te zetten . | |
Cat-astrophe | zaterdag 19 mei 2012 @ 13:30 |
Ik normaal nooit, maar deze week al 2 keer. De eerste keer gelukkig zonder pan maar nu ging het dus bijna echt mis. | |
Sweetheart1988 | zaterdag 19 mei 2012 @ 23:22 |
Niet echt een kookblunder...,Melk in een WATERkoker gedaan, jaaaren geleden maar nogsteeds schaam ik me erom . | |
_Loki | zaterdag 19 mei 2012 @ 23:52 |
Dat gaat enorm stinken, niet? | |
Sweetheart1988 | zondag 20 mei 2012 @ 00:26 |
Kan ik me niet meer herinneren eigenlijk ....kweet wel dat we hem weg konden gooien | |
glaba | zondag 20 mei 2012 @ 00:58 |
Wow geniaal idee, een melkkoker! | |
SiGNe | zondag 20 mei 2012 @ 02:09 |
Wat ik me kan herinneren van die huisgenoot die een gekookt eitje liet aanbranden en ook melk regelmatig liet aanbranden: Ja, dat stinkt hartstikke en 't rookt ook flink. | |
N.I.M.B.Y. | zondag 20 mei 2012 @ 16:53 |
Ik zal jullie ook eens verblijden met mijn cul gerelateerde blunder. Ik ging ruim 1 maand op vakantie en dacht wat te besparen door elektrische apparatuur uit te zetten. Sommige doe ik per groep met zo'n stekkerblok met schakelaar. Ik was alleen vergeten dat mijn koel-vriescombinatie na wat schoonmaakwerk nu ook op het stekkerblok van de pc zat aangesloten ... Jawel bij thuiskomst had ik honderden maden vrolijk in het rond krioelen Wat is dat een ransboel om schoon te maken zeg ook leuk als thuiskomer trouwens | |
Tegan | zondag 20 mei 2012 @ 16:54 |
Omg . | |
_Loki | zondag 20 mei 2012 @ 16:55 |
Dat heb ik ook gehad =( met heel veel vlees in de vriezer. Zo vies. Gelukkig was mijn moeder tussendoor even langsgekomen om iets weg te brengen of iets, en die heeft het meteen opgeruimd en schoongeboend. Fijne moeder heb ik | |
N.I.M.B.Y. | zondag 20 mei 2012 @ 16:59 |
Mazzelaar ik mocht het zelf schoonmaken (heb je echt zin in na een vlucht van 12 uur) | |
SuperrrTuxxx | zondag 20 mei 2012 @ 18:11 |
Waarom lees ik zulke ranzigheden altijd als ik aan het eten ben. | |
fotostarter | zondag 20 mei 2012 @ 20:19 |
Hoe heb je die maden in hemelsnaam opgeruimd ? Of heb je gewacht tot het vliegen waren? | |
Sweetheart1988 | zondag 20 mei 2012 @ 23:23 |
Iewl moet er niet aan denken...miss had ik dat ding gewoon bij grofvuil gepleurt en een andere gezocht ... | |
-Miauw- | dinsdag 22 mei 2012 @ 07:06 |
Hete spinaziesoep in een blender gooien, lekker vol gieten, afgesloten deksel erop, hoogste stand en blenderrrren maar! Deksel knalde eraf en de spinazie zat tot aan mijn oksels en het plafond Pijnlijk! Maar ja, die stoom moest toch ergens heen Tegenwoordig gebruik ik gewoon weer de staafmixer. | |
refro | dinsdag 22 mei 2012 @ 08:35 |
Zondag aan het barbecueën geweest, een lekkere beef wellington gemaakt van een groot stuk bief. En dan net voor het eraf halen de kernthermometer eruit trekken met de blote handen terwijl deze dik een half uur op de bbq heeft gelegen. Er staan nu 2 mooie blaren een op mijn duim en een op mijn wijsvinger. | |
tomaat52 | woensdag 13 juni 2012 @ 20:33 |
Kickje. | |
RobinOok | woensdag 13 juni 2012 @ 20:47 |
Tapiocaparels opzetten in koud water. Tsja, in koud water lossen ze dus op. Gelukkig waren het er maar een paar, speciaal om een foto te maken. Maar toch, knap stom. | |
N.icka | zondag 17 juni 2012 @ 20:21 |
Eerste waterkoker van mijn leven gekocht ,want handig.. Tweede keer dat ik hem gebruikte zette ik hem dus op een gaspit aan. Gevolg : uitgebrande keuken. Gebruik tegenwoordig weer een keteltje | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 17 juni 2012 @ 20:25 |
gadverdamme | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 17 juni 2012 @ 20:26 |
| |
tomaat52 | zondag 17 juni 2012 @ 20:27 |
Zelf niks aan overgehouden? | |
N.icka | zondag 17 juni 2012 @ 21:49 |
nee gelukkig niet ,hoorde het op een gegeven moment wel wat knetteren in de keuken maar geen aandacht aan gegeven totdat de rook de huiskamer in kwam....112 gebeld en met de hond naar buiten gegaan. Gelukkig bleef het bij de keuken. Best wel dom jah | |
mytec | maandag 18 juni 2012 @ 00:57 |
Laatst fiery dang dang noodles gemaakt naar recept van jamie oliver alleen had ik de normale sambal vervangen door erg scherpe verse sambal van de toko. Ik vond het lekker maar de anderen kregen het niet echt weg. | |
SiGNe | maandag 18 juni 2012 @ 01:05 |
Da's dan toch geen blunder? Als je het in eerste instantie niet door had en vervolgens een paar uur in foetushouding op de bank hebt gelegen, dan kan je pas spreken van een blunder | |
RobinOok | maandag 18 juni 2012 @ 01:30 |
Jamie Oliver's recept voor Dan Dan Noodles is al een blunder op zich. | |
Madame_Paon | maandag 18 juni 2012 @ 02:28 |
Een waterkoker is wel handiger dan een ketel. Je moet 'm alleen niet op de gaspit zetten ... Kleine blunder: de kip marineren met veel "gewone" kipkruiden. Tandoorikruiden kun je royaal gebruiken, dus ik dacht "gewone" kipkruiden ook. Het was echt veel te zout en zelfs met heel veel satésaus proefde ik het nog. | |
eigendeegcookie | maandag 18 juni 2012 @ 03:32 |
Ik dacht deze week es goedkoop uit te zijn met zelf , in het wild geplukte rabarber. Had natuurlijk wel gegoogled of dat zonder risico kon , ja, niets wees op deze rabarber wel , en deze niet. Dus na t plukken eerst een hele poos bezig geweest met wassen , viel niet mee, en na ong. 20 min koken es even kijken , ruiken : nogniet. na 30 min ook niet, na 60 ook nioet , na 120 opnieuw bij goole de kooktijd opgezocht: 10 a 15 min!! was dus toch geen rabarber. verkeerde zuinigheid. | |
Gridlok | maandag 18 juni 2012 @ 03:40 |
Mijn grootste blunder in de keuken was sulfur dichloride met ethylene mixen, gaf een troepje van jewelste. | |
AlexanderC | maandag 18 juni 2012 @ 03:56 |
Je wou chemisch koken ofzo? | |
SiGNe | maandag 18 juni 2012 @ 04:49 |
Je wilde mosterdgas maken? | |
mytec | maandag 18 juni 2012 @ 08:37 |
Wel een beetje een blunder want ik wist dat de rest niet van te scherp houdt en ik heb er gewoon maar een paar lepels sambal bij in gegooid ;-). | |
mytec | maandag 18 juni 2012 @ 08:39 |
Vond ik niet heb het nog een keer gemaakt en het was lekker. Ik heb dan ook niet letterlijk alles overgenomen maar wel de basis met crunchy gehakt gebakken met wat honing. Voor de rest gewoon zelf wat groenten van de toko genomen. | |
Gridlok | maandag 18 juni 2012 @ 12:14 |
Muffins :/ | |
SiGNe | maandag 18 juni 2012 @ 14:53 |
Oh, da's wel iets heel anders ja.. Zodra ik Googlede naar sulfur dichloride met ethylene kreeg ik meteen mosterdgas als hits. Nog mazzel dat het toch nog goed is gegaan | |
CantFazeMe | maandag 23 juli 2012 @ 18:40 |
Holy shit. Net gebeurt. Ik dus deksel eraf halen van twee AH Rundervinken heerlijk gebakken in olijfolie op medium vuur knalt er opeens één van de vinken uit elkaar. Resultaat: vlees op het fornuis, plafond, en op de muren. Het was maar goed dat ik er snel bij was met het afvegen . | |
SiGNe | maandag 23 juli 2012 @ 18:47 |
AH vlees is sowieso een kookblunder opzich.. Alleen de AH excellent ovenkip (pesto-paramazaan/honingcaramel-geitenkaas) is erg lekker. De rest is naar mijn mening van slechte kwaliteit. Nog mazzel dat je geen hete olijfolie in je gezicht kreeg trouwens, dat had minder plezierig af kunnen lopen. | |
CantFazeMe | maandag 23 juli 2012 @ 18:48 |
Ah kreeg een heel klein beetje op mijn bovenlip. Wel vlug afgespoeld. Prikt wat na . | |
CantFazeMe | maandag 23 juli 2012 @ 18:57 |
Toch raar dat 1 vink uit elkaar knalde en de ander niet. Not sure why. | |
tomaat52 | maandag 23 juli 2012 @ 18:58 |
Angry Birds. | |
SiGNe | maandag 23 juli 2012 @ 19:12 |
Gelukkig niet in je oog.. En dat er een uit elkaar knalde is omdat er waarschijnlijk een luchtzakje in zat, het vocht in het vlees wordt stoom waardoor er druk op dat luchtzakje komt en op een gegeven moment uit elkaar knalt. | |
CantFazeMe | maandag 23 juli 2012 @ 19:27 |
Als ik het in mijn oog had gekregen, had ik het wel gemerkt denk ik. Bedankt voor je goede zorgen . Ja vond het ook raar. Had niets vreemd gedaan! Het schoonmaken was wel wat minder. Witte muren (rustig deppen met een vochtige doek). Thanks, Ik heb er nog 2 stuks van deze rundervinken liggen. Ben benieuwd. | |
tomaat52 | donderdag 9 augustus 2012 @ 22:36 |
Het laatste beetje popcorn poffen wat nog onder in de bak lag. Had het beter terug in de zak kunnen doen. | |
CantFazeMe | vrijdag 10 augustus 2012 @ 10:13 |
| |
HaverMoutKoekje | vrijdag 10 augustus 2012 @ 10:35 |
honingcaramel-geitenkaas -> mierzoet | |
Bienelientjee | zaterdag 11 augustus 2012 @ 16:00 |
| |
Pietverdriet | zaterdag 11 augustus 2012 @ 16:50 |
Stoomvorming in de vink die niet weg kon, worst wil dat ook wel eens doen. | |
JochemP | maandag 13 augustus 2012 @ 18:24 |
Broodrooster schoongespoten met een waterpik | |
tomaat52 | maandag 13 augustus 2012 @ 18:48 |
Dan doe je iets verkeerd. | |
technofreak86 | maandag 13 augustus 2012 @ 20:26 |
Inderdaad, (gietijzeren) pannen wel goed met sop gewassen? | |
Mucha-Girl | woensdag 15 augustus 2012 @ 21:35 |
Dank: ik moet een maand vloeibaar voedsel eten, en nu herinner jij me even aan de goddelijke smaak van honing-caramel-geitenkaas ovenkip van de Appie.... Nu heb ik honger! | |
CantFazeMe | woensdag 15 augustus 2012 @ 21:43 |
Ik koop die troep iedergeval niet weer. | |
SiGNe | woensdag 15 augustus 2012 @ 22:53 |
Ook niet fijn, Nutridrink/Fortimel.. ik ken het maar al te goed helaas. Aan de andere kant, alles smaakt na zo'n maand extra lekker, succes | |
Jovatov | woensdag 15 augustus 2012 @ 23:45 |
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten | |
Mucha-Girl | donderdag 16 augustus 2012 @ 06:48 |
Dank je wel! Mag ik vragen waardoor 't bij jou kwam dat je aan het vloeibare voedsel moest? Ik vind mezelf nog een tikje zieliger, ik maak geen aanspraak op Nutridrink/Fortimel, omdat mijn kaken nog wel van elkaar kunnen. Ik kan ze alleen niet op elkaar zetten, waardoor ze dik anderhalve centimeter van elkaar blijven staan, dus iets kauwen heeft geen zin. Maar goed, er zijn wel lekkere recepten gelukkig! | |
SiGNe | donderdag 16 augustus 2012 @ 11:26 |
Bij mij kwam het omdat ik ontstekingen in m'n darmen had, de darmen moesten dus even stilgelegd worden zodat de medicijnen beter zouden werken. Die periode duurde wel 4 maanden, dat was wat minder fijn. Aan de andere kant kan je nu wel zonder excuus lekker milkshakes en smoothies maken (maaza fruitsappen mixen met roomijs.. jum.. vooral mango is lekker) | |
Mucha-Girl | donderdag 16 augustus 2012 @ 18:19 |
Haha, inderdaad, het heeft ook voordelen. Ik eet nu ongeveer drie dagen volledig vloeibaar, en ik moet zeggen dat de honger me meevalt. Kon vandaag op mijn vrijwilligerswerk alleen maar twee kopjes Cup-a-Soup en drie glazen appelsap op, de honger is nog niet scheurend. Het is wel ontzettend slecht zo weinig te eten, maar omdat ik vanmorgen al een aardbei-druif-yoghurt-cruesli-smoothie op had ging het wel. Vanavond staat er een wortel-boontjes-cruesli-brinta-water-smoothie op 't programma. Niet te eten waarschijnlijk, maar goed, Brinta en cruesli moeten nu eenmaal voor de vezels. Bij mij is het omdat mijn orthodontist een gruwelijke constructie in mijn mond gemaakt heeft waardoor ik continu minimaal een anderhalve centimeter ruimte tussen mijn kaken heb. Eten kauwen heeft dan geen zin, want dat moet je na twee keer kauwen (dan is het al te zacht om verder te kauwen) doorslikken. En dat is lekker, not, als je al gevoelige darmen hebt..... Maar goed, back on topic maar weer.... | |
PeterPastoor | vrijdag 17 augustus 2012 @ 16:14 |
Dit hebben we al vaker gehad Nu hebben we eindelijk een goede | |
tech4u | vrijdag 17 augustus 2012 @ 16:39 |
Vanochtend gehad, maar dan in mn pannetje scrambled eggs, waren ook mijn laatste eieren. | |
Madame_Paon | vrijdag 17 augustus 2012 @ 17:39 |
Dat met het zoutvaatje, herkenbaar. | |
Nemephis | vrijdag 17 augustus 2012 @ 17:43 |
Of met kruidenpotjes ... | |
Riann | vrijdag 17 augustus 2012 @ 18:49 |
het is helemaal offtopic maar over dat vloeibaar eten gesproken. Toen ik mijn gastric bypass kreeg en daarna een ring om de maaguitgang kreeg moest ik ook vloeibaar eten. Ik ben toen aan de olvarit babyvoeding gegaan wel zelf wat gezout want er zit anders geen smaak aan maar dat is anders wel redelijk goed te doen. Binnen nu en een half jaar word er de ring uitgehaald en misschien een duodenal switch gemaakt bij mij misschien in 1 keer misschien in 2 keer en dan zal ik ook weer vloeibaar moeten dan ga ik toch ook weer aan de babyvoeding. | |
cinnamon_M | maandag 20 augustus 2012 @ 22:51 |
Ik weet niet of ik hem hier al eens genoemd had, maar: de oven (combiding) even opnieuw aanzetten nadat de timer afgelopen is, de eendenborst erin doen en na enkele minuten eindigen met een donkerbruin stukje vlees van 1/3 van het formaat. Per ongeluk de knop verdraaid naar magnetron. En dit is misschien geen kookblunder, maar toch. Fluitketel op het vuur voor thee. De voordeur uitlopen om wat takjes munt te plukken van het plantje voor de voordeur. Windvlaag - voordeur dicht, buitengesloten. Op mijn sokken Was 1 uur later weer terug met een reservesleutel, een een fluitketel met gesmolten plastic. | |
spijkerbroek | woensdag 22 augustus 2012 @ 20:46 |
Als student, errug lang geleden, had ik een ouwe oven waarvan de timer kapot was, dus het ding stopte niet automatisch. Dus ik had er een eierwekker bij staan. Alleen was ik een keer vergeten de eierwekker te zetten toen ik een pizza erin had. Lekker op de bank, tv aan. Tot ik een vreemde geur rook.. ik naar de keuken.. stond blauw van de rook. Pizza was zwart, dus toen maar eentje besteld Oven heb ik ook meteen weggemieterd, want de gesmolten kaas (ik hoop dat het kaas was) had een leuk laagje gevormd op de bodem. | |
Tikbalang | donderdag 23 augustus 2012 @ 00:27 |
Een keer gehad aan boord van boot en de kok was naar huis. Tikbalang aan het koken super grote pan en proberen kippensoep te maken. Hebben aan boord van die grote pakken soep van honig 2 kilo verpakking. Nou ja kippenvlees gekookt en geplukt. Dus beetje scheppen in die pot groente erbij beetje vermicelli en daarna proeven maar. Veels te zout dus, water toevoegen 1ltr 2 ltr 3 ltr etc. Pan was maatje 30/45 ltr ofzo. Pan vol helft weg geflikkerd en weer water erbij tot pan weer vol. Daarna toch nog redelijke alsnog iets te zoute soep gekregen en gegeten door 5 man. | |
Hondenfluitje | donderdag 23 augustus 2012 @ 08:58 |
Toen ik nog voor geen meter kon koken, maar wel voor een groepje mensen eten ging maken. Ik had een recept van internet gehaald en ging met de ingrediëntenlijst naar de supermarkt. Alles ging goed, tot ik op een gegeven moment room nodig had. Ik stond heel lang te twijfelen wat ik nou moest hebben tot ik op een gegeven moment tot de conclusie kwam dat het gewoon slagroom moest zijn. Thuis begonnen aan het recept en het rook allemaal goed. 'Voeg nu de room toe'. Ik vond het nog steeds een beetje vreemd, maar ik kookte nooit dus het zal wel kloppen dacht ik. Anderhalf uur later had iedereen genoeg patat gehad. | |
Young_David | donderdag 23 augustus 2012 @ 09:25 |
Ook gewoon een spuitbus slagroom gehaald? | |
SiGNe | donderdag 23 augustus 2012 @ 11:17 |
Met room bedoelen ze ook slagroom.. alleen dan wel ongeslagen slagroom. | |
Blik | donderdag 23 augustus 2012 @ 11:51 |
Ze bedoelden in ieder geval geen gezoete room | |
fotostarter | vrijdag 24 augustus 2012 @ 07:47 |
zoveel soep voor 5 man | |
Tikbalang | vrijdag 24 augustus 2012 @ 09:14 |
Daarom toch ook blunder. Trouwende gemiddelde profesionele kok waar ik mee vaar die doen ook minimaal 10 ltr soep voor 3 man. Maar ook frikandellen koken, rookworsten frituren, beschimmeld brood aan tafel zetten en nog veel en veel meer. Heb er jammer genoeg nog nooit een lijst van bijgehouden. | |
SiGNe | vrijdag 24 augustus 2012 @ 11:17 |
Gister had ik weer een nieuwe blunder.. Ik was pasta in een steelpan aan het koken, dekseltje erop zodat het sneller kookt. Op een gegeven moment kookte het dus maar toen liep er ook wat water over de rand van de pan, dus zette ik het vuur wat zachter. Na 5 minuten is mijn pasta nog steeds niet aan het koken dus ik zette het vuur weer harder maar weer geen kokend water na een tijdje... Bleek dus dat door die eerste vloed aan water de vlammen van m'n gaspit uit waren gegaan Wat nou het grootste probleem is is dat ik gas niet kan ruiken. Ik heb ooit een schedelbasisfractuur gehad en toen zijn m'n reukzenuwen ook beschadigd geraakt, hierdoor zijn er sommige geuren en smaken veranderd en sommige geuren (kattepis en gas bijvoorbeeld) ruik ik dus helemaal niet meer. Gelukkig ging m'n gasmelder af want het had minder fijn kunnen aflopen. | |
cinnamon_M | vrijdag 24 augustus 2012 @ 11:20 |
Oei! Dat is niet fijn nee, gelukkig dat je het op tijd doorhad. Toen ik mijn fluitketel op het vuur had staan en mezelf buitengesloten (zie blunder hierboven) was ik ook bang dat de ketel zou gaan lekken -> vuur uit -> gas. Zijn geen fijne dingen. | |
SiGNe | vrijdag 24 augustus 2012 @ 11:39 |
Dat zou ik helemaal een ramp vinden, dat je bij wijze van spreken een fik ziet ontstaan terwijl je buiten staat Ik zou dan echt een raam ingooien. Ook als ik weet dat het gas nog aanstaat, ik heb ook een kat namelijk (zo handig dat ik die pis niet ruik ) | |
cinnamon_M | vrijdag 24 augustus 2012 @ 12:57 |
Dat schoot idd door mijn hoofd, eveneens de optie raam ingooien Mijn kat was met me meegelopen naar buiten, dus die was ook buitengesloten, dat scheelde wel in de afweging. Volgende keer mezelf toch een beter verjaardagskadootje geven (ja, ik doe dat soort dingen, mezelf buitensluiten op mn eigen verjaardag enzo ) Maar wel fijn dat je zo'n gasmelder hebt als je het zelf niet kunt ruiken (dat je kattenpis niet ruikt lijkt me idd iets minder vervelend ) | |
henkde_j | maandag 8 oktober 2012 @ 20:38 |
In plaats van suiker bij de rode bietjes een schep zout er in gooien Gelukkig door snel spoelen de schade kunnen beperken | |
Viv | maandag 8 oktober 2012 @ 23:30 |
Ik had laatst een gerookte makreel uit elkaar geplozen om door de pasta te roeren: 1 bord met het eetbare gedeelte en 1 bord met graten/vel/kop. Aangezien de pasta nog niet gaar was, ging ik keukenafval verzamelen zodat ik maar 1 keer naar de groenbak hoefde te lopen. Schud ik per ongeluk een zak verrotte ijsbergsla op het verkeerde bord! M'n visje kon ik dus ook wegmieteren, was niet meer te redden. | |
Jirdo | dinsdag 9 oktober 2012 @ 00:05 |
Toen straks gehad met knoflookpoeder... | |
ZarinaCold | zondag 14 oktober 2012 @ 20:29 |
Ik had is een keer haast en ging brownies eventjes maken(van die ah kant en klaar kerstbrownies), ipv 85 ml had ik 850 ml erin gegooid | |
blow... | woensdag 17 oktober 2012 @ 00:23 |
Of met nootmuskaat bij de bonen, en dan knetterstoned worden | |
technofreak86 | woensdag 17 oktober 2012 @ 16:29 |
Heb een keer een pot thaise rode curry pasta gehaald bij de lidl. Stond verder niets op over hoe het gebruikt moest worden. Ik dus een paar ons kip aangebakken en een halve zak wokgroenten, vervolgens de hele pot curry pasta erbij gedaan. Was ongelovelijk zout en niet meer te eten. | |
GimmeGore | donderdag 18 oktober 2012 @ 17:43 |
Mag het ook de kookblunder van een ex-vriendje zijn? Ik maakte wel eens curry, uit zo'n potje, waar je dan kokosroom bij moet doen. Mijn ex wou dat graag een keer voor mij maken. Maar ipv kokosroom had hij kokosmelk/water (dat spul wat daadwerkelijk uit de kokosnoot komt) gekocht bij de toko, en gebruikt in de curry. Dat was echt te pittig voor ons om te eten, we zaten te zweten en te snotteren, voor zulk pittig eten waren wij echt niet gemaakt. Dus we hebben het maar laten staan en verder alleen rijst gegeten. (verhaal ging verder: zijn vader kwam op een gegeven moment thuis, dus die vroeg of we dat niet meer gingen eten. Dus wij zeiden heel eerlijk van: nee, dit is echt te heet. En hij had zo iets van: Ow jullie zijn gewoon niks gewend, ik kan dat best hebben. Dus hij neemt een hap, wordt meteen knalrood, staat even gekke bekken te trekken en slikt het door. En weer zeggen: jullie zijn niks gewend. Maar toen ik zei dat hij anders de rest wel mocht op eten, dan hoefde hij niet te koken had hij "geen zin in curry") | |
Eris | donderdag 18 oktober 2012 @ 18:13 |
Of Frikandel + Bloemkool en witte rijst. Combinaties die echt niet kunnen. Met name de russische koks hebben er een handje gehad. Afgelopen jaren viel het nog wel mee. Echte horor verhalen ken ik niet. Eigen ervaring: Snelkook pan met stoof peren op het vuur gezet. Alleen een beetje vol gestopt met peren + Water Gevolg eten kwam aan de kook en allemaal water uit het druk ventiel (Met veel suiker) Pan onder de kraan. Druk ventiel iets te snel open. Suiker water op het planfond... | |
GimmeGore | donderdag 18 oktober 2012 @ 23:46 |
ik had in mijn oude huis de soep aan het plafond. Ik had mijn soep in de blender gedaan, die stond te draaien en er moest nog een theelepeltje van het een of het ander in. Helaas ging niet alleen het een of het ander in, maar liet ik ook het theelepeltje in de blender vallen. Ow en een van de hoofdbestanddelen van de soep waren gegrillde rode paprika's. | |
ZarinaCold | vrijdag 19 oktober 2012 @ 09:19 |
Was ooit pap aan het eten, pakte ik een bakje met basterdsuiker (dacht ik)... was het koffiepoeder, echt niet te vreten.. | |
SiGNe | zondag 21 oktober 2012 @ 20:34 |
Zucht, ben weer de fout in gegaan met sojasaus.. Het was een Japans gerecht dus ik ging er vanuit dat ik Japanse sojasaus moest gebruiken, niet dus.. het smaakt echt raar nu, kan me niet voorstellen dat dit de smaak hoort te zijn | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 20:45 |
Welke soja heb je gebruikt? Kikkoman? | |
SiGNe | zondag 21 oktober 2012 @ 20:46 |
Ja.. en een beetje Pearl River bridge light soy omdat ik niet genoeg had Ik wilde Sukiyaki maken overigens. | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 20:50 |
Tja, dat is een apart smakend gerecht. En niets mis daar kikkoman en/ of light soy voor te gebruiken. | |
SiGNe | zondag 21 oktober 2012 @ 20:58 |
Denk toch dat het beter had gesmaakt met gewone sojasaus, die had ik ook in huis. Maar goed, ik heb nog 3kwart chinese kool over die op moet dus morgen gewoon nog een keer proberen | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 21:00 |
Welke Mirin had je gebruikt? | |
SiGNe | zondag 21 oktober 2012 @ 21:04 |
Dat vermeldde het recept niet.. heb ik wel in huis overigens, Marukin Shin Mirin | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 21:05 |
Werkelijk? Zeker ook geen rauw ei? | |
SiGNe | zondag 21 oktober 2012 @ 21:07 |
OOk dat niet: 1 Snijd de rosbiefplakjes in kleinere plakjes. Snijd de ui in partjes, bosui in schuine stukken en de kool in reepjes. 2 Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. 3 Bak het vlees kort op hoog vuur in de olie en schep het uit de pan. Bak de tofoe, groenten en shiitake één voor één in de achtergebleven olie (begin met de harde groenten). Voeg het vlees toe aan de groenten. 4 Meng de sojasaus met 100 ml water en de suiker. Voeg de saus toe aan het vlees en de groenten. Als de saus begint te koken is de Sukiyaki klaar. Serveer met de mihoen. | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 21:13 |
SiGNe | zondag 21 oktober 2012 @ 21:29 |
da's een heel ander gerecht dus wat ik aanhet maken was.. Naja, met die kikkoman was het toch al mislukt, 't rook opzich wel weer lekker maar 't had zoeter gemogen. | |
raptorix | zondag 21 oktober 2012 @ 21:39 |
Toen ik jaar of 15 was ging ik een cake bakken, ik had in plaats van gewone boter Croma gebruikt omdat er op de verpakking stond: voor bakken en braden, tering wat een troep werd dat zeg. | |
henkde_j | zondag 21 oktober 2012 @ 21:51 |
Een instinker inderdaad | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 21 oktober 2012 @ 21:55 |
| |
The_Hives | maandag 22 oktober 2012 @ 07:27 |
vorige week op vakantie vroeg ik 1 van de anderen om eitjes te koken. Normaal kookt zijn vrouw altijd. Pellen werd al vrij lastig en het eitje viel totaal slap uit elkaar. Hij dacht dat van het moment dat de eieren in het water gingen tot hard gekookt 3 minuten was. Toen maar geen eitjes gegeten | |
Rijstebuiltje | dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:17 |
Ai, ik mag me hier ook melden Ik wilde een kapsel gemaakt voor een taart en ik had de oven voorverwarmd.. Oven op temperatuur en dus hop.. biscuitmix erin! Ineens begon het wel 'heel snel' te geuren in de keuken.. Ipv van de oven had ik de grill aangezet.. tjaaa | |
simmu | vrijdag 26 oktober 2012 @ 12:52 |
stamppot willen maken en op de een of andere manier vergeten af te gieten en dat niet in de gaten hebben soeppie iemand? | |
Young_David | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:00 |
Ow, ik ben ook keer vergeten af te gieten. Maar de aardappels waren bijna drooggekookt dus het was eigenlijk dikke prima | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:46 |
Dus je begon te stampen met het water nog in de pan? da;s wel balen | |
RobinOok | vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:23 |
Ik denk niet dat het wat uit had gemaakt, sukiyaki is gewoon geen mindblowing gerecht. Japanse of Chinese sojasaus, dat verschil proef je echt niet hoor, in dit gerecht. Of je sojasaus moet al niet lekker zijn geweest. Te oud of een nepmerk. Of je had toch donkere sojasaus ipv lichte. | |
SiGNe | vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:42 |
Ik heb zowel de donkere als de lichte Pearl River en het flesje zag eruit als het linker flesje. Sterker nog, ik was op jouw site aan het bladeren, zoekend naar een goede sojasaus en heb het daarna pas gekocht Maar bij m'n gerecht heb ik voor het grootste deel Kikkoman gebruikt en ik denk dat dat de fout was. Als ik alleen die Pearl river had gebruikt was het misschien wel lekker geworden.. Maar goed, al doende leert men | |
RobinOok | zaterdag 27 oktober 2012 @ 10:04 |
Ik denk echt dat het niet veel uit zal maken. | |
Resistor | zaterdag 27 oktober 2012 @ 10:36 |
Koken is ook een gevoel hebben voor smaak. Weten In kunnen schatten hoe veel of hoe weinig je in een gerecht kan hebben. 'verwarm de oven voor op 180 graden en leg dan de broodjes er 8 minuten in' -> 'gooi de broodjes in de oven, laat hem voorverwarmen tot 250 graden, als hij heet is gooi je er nog 4 tot 6 minuten grill overheen (afhankelijk van het soort broodje)', en dan krijg ik perfecte broodjes die de kleur hebben van het houten snijplankje. Het gaat een blunder worden als je de gebruiksaanwijzing gaat volgen in die kl*teoven die wij hebben. | |
ikhouvannoodles | zaterdag 27 oktober 2012 @ 12:14 |
Wel eens keukenmes laten vallen en wou ik het opvangen. Diepe snee in mijn vinger . In die fractie van een seconde denk je ook niet na en doe je het uit reflex. | |
kvd | zaterdag 27 oktober 2012 @ 12:19 |
dat deed ik met groente. Pannetje met van het vuur halen om af te gieten, vergeten dat de handvaten nogal warm waren, geen pannenlap gebruikt. Dus mijn handen stonden in de fik, gooi pannetje iets voor me uit, bedenk me dat de groente dan op de grond valt en probeer die dus nog op te vangen. Niet echt handig... | |
Brammie1 | zaterdag 27 oktober 2012 @ 13:23 |
proberen een mes op te vangen heb ik gelukkig al afgeleerd nu doe ik gewoon een stap naar achter en laat 't vallen. | |
SiGNe | woensdag 23 januari 2013 @ 18:56 |
Net weer een prachtige.. ik zet m'n pan op het vuur, pak boter uit de koelkast en spuit het in de warme pan.. was het geen boter maar mayonaise | |
Bluurgh | woensdag 23 januari 2013 @ 18:57 |
| |
Selestha | woensdag 23 januari 2013 @ 19:01 |
Boter die spuit is sowieso geen boter, maar een eng derivaat van margarine.. Dus daar ging het al mis | |
SiGNe | woensdag 23 januari 2013 @ 19:34 |
Croma.. bakt altijd wel goed vind ik.. vind het lekkerder bakken dan olie. En ok, reuzel ofzo is beter maar dat hebben ze dan weer niet bij de super.. | |
Selestha | donderdag 24 januari 2013 @ 07:09 |
Wat is er mis met gewoon roomboter? | |
pietbier | vrijdag 25 januari 2013 @ 01:41 |
Beur culinair van Hollandia? Spuit je ook uit de fles de pan in en ik zie het heel veel gebruikt worden | |
Viv | vrijdag 25 januari 2013 @ 01:51 |
Volgens de nieuwste reclame zou het spetteren. Wij gebruiken dus alleen roomboter en olijfolie. | |
douche-eendje | donderdag 31 januari 2013 @ 22:17 |
Een verse van vanavond... Broccoli in een stoommandje, stoommandje in pannetje zetten en ineens afvragen waarom het naar verbrande haren ruikt in de keuken. Owja. Water vergeten | |
ChilllayD | vrijdag 1 februari 2013 @ 01:17 |
Lasgne uit een pakkie maken, jaaaaaaaaaaren geleden. Ik had alleen niet voldoende melk... dus had ik uiteindelijk teveel water in verhouding met melk. Wist ik toen veel!!! Nah, dan krijg je niet echt een lekker sausje | |
Erasmo | zaterdag 23 maart 2013 @ 17:13 |
Vandaag weer een nieuwe blunder toe kunnen voegen, ik wou even wat tomatensoep blenderen maar ik zat per ongeluk met mijn hand op het overdrukgaatje waardoor de deksel omhoog schoot met alle gevolgen van dien. | |
JimboSlice | zaterdag 23 maart 2013 @ 17:34 |
Ik heb bij de eerste keer couscous maken 2,5 liter water gebruikt in plaats van 250 cl. Qua kleur en substantie had het na het afgieten nog het meeste weg van een pan liposuctievet. | |
Klaploper | zaterdag 23 maart 2013 @ 17:58 |
Ik snap dan niet wat je fout hebt gedaan.. | |
unfocused | donderdag 11 april 2013 @ 14:47 |
Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd voor een goedmaakdineetje. Ik had dus alvast een grote pan water met twee kippen op het vuur gezet voor de kipragout en dat stond lekker met kruiden te pruttelen en te trekken in de keuken terwijl we bij zaten te praten in de huiskamer. Even later komt mijn broer binnen en zegt: "die kip was gaar, die heb ik alvast afgegoten hoor!". En zo is mijn kostbare bouillon in de afvoer terechtgekomen. Gelukkig had ik nog wat bouillontabletten in huis om nieuwe bouillon te maken. | |
unfocused | donderdag 11 april 2013 @ 14:53 |
Dat is tien keer zoveel water denk ik. | |
unfocused | donderdag 11 april 2013 @ 15:06 |
ja, dat heb ik precies zo gedaan met de groene curry. Bij het afproeven heb ik het moeten corrigeren met extra vlees, water en kokosmelk. Ik had daarna voor twintig porties currysaus in de vriezer. Ik vond het nogal komijn-achtig overigens, maar niet vies. | |
JochemP | donderdag 11 april 2013 @ 15:52 |
250 cl is 2,5 liter | |
Pietverdriet | donderdag 11 april 2013 @ 15:55 |
LOL Wat een idioot | |
Pietverdriet | donderdag 11 april 2013 @ 15:56 |
Keuken opnieuw witten? | |
MaximusTG | donderdag 11 april 2013 @ 15:59 |
WTF @de bouillon. Handen af van een ander zn eten . | |
JochemP | donderdag 11 april 2013 @ 15:59 |
Ninja edit | |
MaximusTG | donderdag 11 april 2013 @ 16:00 |
Mwaha, las dl ipv cl . | |
unfocused | donderdag 11 april 2013 @ 17:24 |
ff op mijn maatbeker gekeken en 250 milliliter is een kwart liter dus JochemP had gelijk. | |
unfocused | donderdag 11 april 2013 @ 17:26 |
Ach we deden ons best, allebei een beetje zenuwachtig om het goed te doen maar hij deed het juist verkeerd | |
Bluurgh | donderdag 11 april 2013 @ 17:28 |
haha die bouillon | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 17:28 |
Kaneel in mijn aardappelpuree i.p.v. nootmuskaat is errug vies kan ik jullie vertellen | |
Etcetera | donderdag 11 april 2013 @ 18:06 |
Als je dat met hutspot hebt, is het wel te doen - mits niet te veel. Ervaring van vriendlief | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 18:20 |
ik ga het maar niet uitproberen | |
Madame_Paon | donderdag 11 april 2013 @ 19:16 |
Dan zou ik echt pissig zijn geworden. Mensen die zich ongevraagd met zulke dingen bemoeien. | |
Klaploper | donderdag 11 april 2013 @ 20:02 |
Het is een leuk verhaaltje, maar ik geloof er nog minder van dan mijn trolltopics. Waarom zou hij denken dat de kip gaar is, terwijl hij verder niets van koken weet? En dan ook nog eens zonder te vragen afgieten. Het zou misschien kunnen als hij geestelijk én sociaal gehandicapt was, maar dan zou hij niet zonder begeleiding de straat op moeten mogen. | |
Pietverdriet | donderdag 11 april 2013 @ 20:53 |
Vind het beide niet lekker in de puree | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 11 april 2013 @ 20:54 |
béétje Nootmuskaat vind ik wel lekker! | |
fotostarter | vrijdag 12 april 2013 @ 12:02 |
dit dus. | |
Erasmo | zaterdag 13 april 2013 @ 09:55 |
Hij stond gelukkig onder een kastje dus zat er geen plafond in de splashzone. | |
Gwywen | zaterdag 13 april 2013 @ 10:22 |
Zoiets als met die kipragout/bouillon heb ik ook een keer gehad, in mijn geval een te behulpzame echgenoot die de asperges afgoot en de beloofde aspergesoep die die avond dus uitbleef. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 april 2013 @ 10:24 |
Blikjes tomatenpuree kunnen soms ook zo spuiten. | |
Erasmo | zaterdag 13 april 2013 @ 10:28 |
Die dingen van 7 cent ja Ondersteboven boven de gootsteen openen vangt de meeste schade op. | |
RobinOok | zaterdag 13 april 2013 @ 10:33 |
Of het in/onder een theedoek doen. Maar heb het zelf nog nooit meegemaakt. | |
_Ophelia_ | zaterdag 13 april 2013 @ 10:40 |
Ja, daarvan had ik er een jaar of twee geleden ook eentje. Nog lang niet aan de tht, maar het ding knalde echt open. Puree zat overal. | |
Gwywen | vrijdag 19 april 2013 @ 23:54 |
Niet echt een kookblunder, maar ik draaide een keer een fles saus open (glazen flesje) en toen brak de hals af. Nu was het rode saus dus m'n moeder had niet meteen door dat het geen barbecuesaus was die over mijn eten droop. Een kwartier later zat ik op de eerste hulp en kreeg ik zeven hechtingen in mijn hand. Ik moest aan dit topic denken toen ik een Pinterestboard ontdekte met grappige plaatjes die zo ter illustratie in dit topic kunnen. Cooking Disasters | |
RobinOok | zondag 12 mei 2013 @ 14:45 |
Caramelsaus maken (met fucking veel moeite want de suiker ging stollen en leek niet meer te willen smelten), vormpjes bekleden met banaan, stukjes macadamia noot erbij, stukjes chocola. Dan beslag maken, bloem erbij doen en je realiseren dat het volkorenmeel is! (was niet thuis) Aaaaarrrggggghhhh. | |
utrecht1970 | maandag 13 mei 2013 @ 11:33 |
Toen ik nog thuis woonde heb ik eens uitgebreid gekookt voor mijn ouders. Ze waren minder blij dat ik voor de saus een fles wijn van 150 euro had gebruikt, die mijn ouders bij een top wijngaard in frankrijk hadden meegenomen. Hij lag te rijpen voor het juiste speciale moment | |
Gwywen | maandag 13 mei 2013 @ 11:49 |
Vast een heerlijk sausje geworden! | |
GSMboy | donderdag 26 september 2013 @ 23:12 |
Schopje..... Iemand nog meer blunders? | |
Bluurgh | vrijdag 27 september 2013 @ 02:54 |
Gewend zijn aan een combimagnetron/oven/gril waarbij je met een draaiknop zelf moet inschakelen welke functie je wilt hebben (de knop kan ook niet beinvloed worden door het apparaat). Dan over moeten schakelen naar een 'goedkoop model', de oven voorverwarmen, een paar broodjes erin stoppen en de tijd instellen. De tijd verkeerd instellen, op 'stop' drukken, een nieuwe tijd instellen, weer op 'start' drukken en je niet realiseren dat dit apparaat weer terugschakelt van 'oven' naar 'magnetron' en gewoon weglopen. Als je dan terugkomt dan heb je een keuken gevuld met rook, een lucht die nog een paar dagen blijft hangen en een paar verkoolde broodjes | |
GooseFM | vrijdag 27 september 2013 @ 11:38 |
Dat heb ik ook een aantal keer (ezel, steen) gehad met twee afbakpizza's. De eerste gaat goed, vervolgens de tweede er in en dan vergeten om hem weer op de ovenstand te zetten | |
Robar | vrijdag 27 september 2013 @ 12:26 |
Hmmm, ik ben soms wat verstrooid in de keuken. Paar weken geleden wilde ik was pasta koken. Pannetje gepakt, pitje aan, pannetje erop, pasta erin, kookwekkertje gezet, tv aan, snif snif........ ra ra wat ben ik vergeten | |
Blik | vrijdag 27 september 2013 @ 12:39 |
Eenzelfde soort fout heeft een kennis van me een keer gedaan op een bruiloft, dacht dat de pan bouillabaisse voor 60 man afwaswater was, de kok was niet blij op dat moment! | |
Robar | vrijdag 27 september 2013 @ 12:49 |
Als je pannetje bouillabaisse aangezien wordt voor afwaswater zou ik ook niet blij zijn nee | |
Pietverdriet | vrijdag 27 september 2013 @ 12:55 |
Vaatdoekje erin? | |
Blik | vrijdag 27 september 2013 @ 13:14 |
Ja, plus nog wat restafval van koken in de pan gepleurd | |
junkiexp | zaterdag 7 februari 2015 @ 20:48 |
Ik had kippenpoten op een rooster gelegd in de 3de etage van onze oven met boven en onderwarmte, op de 1e etage een braadslee om het vocht op te vangen. 1 eigenwijs kippetje lag blijkbaar te ver naar achter zodat het vocht niet werd opgevangen maar op de bodem van de oven druipt. Daar zit het onderdelement en die staat op deze stand ook mee te doen om de oven op 180 graden te houden. Dit als resultaat, maar ik kwam er vrij laat achter zeg maar Nu dus alles afkoelen, oven schoonmaken en verder koken | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 7 februari 2015 @ 20:52 |
Ik zie alleen rook, heb je geen rookmelder in huis? | |
junkiexp | zaterdag 7 februari 2015 @ 21:42 |
Ja wat verwacht je anders te zien? Rookmelders wel aanwezig, maar die moet ik nog ophangen. Ik weet het, is belangrijk. Kip is trouwens prima, even de oven schoongemaakt, en nu staat de kip er alweer in voor een half uurtje en dan lekker eten | |
fotostarter | zaterdag 7 februari 2015 @ 22:28 |
pasta gaat er hier pas in als het water kookt. Hoe doe jij dat normaal? | |
Musil | zaterdag 7 februari 2015 @ 22:33 |
In diezelfde lijn hier onlangs chilipoeder in plaats van kaneel over de gecarameliseerde peer. Was overigens nog best te doen, al zou ik het niet herhalen (het was onderdeel van een hartige quiche met oa geitenkaas, dat scheelde). En dat verhaal met de combimagnetron die weer op magnetron springt als je het deurtje open doet komt me ook bekend voor. Daarmee heb ik eens een eendenborst verpest (in my defense, het was niet mijn oven en ik heb zelf nooit een combimagnetron gehad) | |
Klaploper | zaterdag 7 februari 2015 @ 22:51 |
Per ongeluk een stuk zeep in plaats van boter in de pan gooien. | |
Buurpoes | zaterdag 7 februari 2015 @ 22:53 |
Ik was vrolijk mijn nieuwe wok aan het inbranden...tot de rookmelder ineens begon te protesteren. En die ligt dus bovenop een extra hoge koelkast. Trapje erbij, terwijl je eigenlijk twee handen voor je oren wil doen. Ik wist heel niet meer dat die daar lag (anders had ik hem wel effe buitengelegd). Ook leuk: manlief die geen boter, maar santen door de hutspot doet. Oneetbaar. | |
Buurpoes | zaterdag 7 februari 2015 @ 22:53 |
Smelt dat? | |
Klaploper | zaterdag 7 februari 2015 @ 23:02 |
Jawel maar het verbrand ook. Het was trouwens niet helemaal mijn schuld, anderen hadden het er neergelegd als grap en dachten dat ik het wel zou opmerken. Alcohol. Maar ik eet met zo lief een blok zeep op als een hand verse koriander. Precies dezelfde smaak voor mij. | |
junkiexp | zondag 8 februari 2015 @ 00:16 |
Hallo cinnamon_m | |
Buurpoes | zondag 8 februari 2015 @ 16:23 |
Een hand koriander laat mij wegdromen naar verre tropische oorden... | |
focal | donderdag 12 februari 2015 @ 14:10 |
- Hete soep in de blender en deksel niet vasthouden - Stukjes brood met olijfolie in de oven zonder lekbak, uren schrobben toen de rook weg was - Recept vroeg om 4 eetlepels currypasta in een pan soep, oneetbaar spicy want had mae ploy die wat anders is dan de alberth heijn pasta | |
ekmef123 | donderdag 12 februari 2015 @ 18:12 |
Mijn grootste blunder is toch wel om een gekookt ei te laten aanbranden. Jeetje wat gaat dat stinken. | |
kahlie | donderdag 12 februari 2015 @ 19:43 |
Samen met ouders op vakantie met elk een eigen studio. Kom ik de volgende ochtend bij pa en ma, krijg ik te horen dat je vooral niet het kraanwater moet gebruiken voor de thee volgens mams, ZOOO smerig zuur. Ik kijk redelijk bedenkelijk, want ik had al water gedronken. Zegt partner: hebben jullie wel de waterkoker uitgekookt, want hij rook zeer sterk naar azijn. Pa: Ma: Papa rook dat kennelijk niet en had een zurig azijn kopje thee voor mams gezet. Oops. | |
Viv | donderdag 12 februari 2015 @ 20:38 |
Dit heeft mijn man ook eens gedaan. Eitje stond zo lang droog te koken dat het van ellende uit de pan sprong en bij mijn man op de deur klopte. | |
Red_85 | vrijdag 13 februari 2015 @ 10:11 |
Heb je geen staafmixer? HA! Had ook een pot groene curry pasta gekocht bij de Chinese supermarkt. Echt heel erg lekker, maar 35% groene pepers dus best pittig. Had ik een goed portie voor minimaal 4 borden gegeven aan een vriend van mij die ook wel scherp houdt. Inclusief waarschuwing 'pas op, heet, pittig, je brand je bek'. Vergeet hij dat tegen z'n vriendin te zeggen. Krijg ik op mn flikker dat ik een grap uithaalde. Classic. | |
Robar | vrijdag 13 februari 2015 @ 12:33 |
' Ik zeg toch ook, dat ik verstrooid was. | |
fotostarter | vrijdag 13 februari 2015 @ 16:19 |
Dan ben je dat standpunt van verstrooid wel voorbij | |
Robar | vrijdag 13 februari 2015 @ 17:49 |
Ik was ook erg moe. Ik weet heus wel hoe je pasta kookt, maar in een vlaag van verstandsverbijstering zette ik de pan neer en deed er wat spaghetti in. Geen idee, waarom ik dat deed. Ach, mijn vader heeft het eens gepresteerd om zijn ochtendjas in de fik te zetten bij het bakken van een eitje. En mijn schoonmoeder had tomatenvlekken op het plafond in de keuken Misschien is het besmettelijk | |
fotostarter | vrijdag 13 februari 2015 @ 18:35 |
familiekwaal zo te horen | |
DIGIT_ | woensdag 18 februari 2015 @ 22:05 |
Knorr Mix Köfte gehakt, Toen ik laatst een zakje van deze kruiden aantrof in de supermarkt maar gelijk meegenomen. Omdat de gebruiksaanwijzing enkel in het Turks en Duits was, heb ik de Duitse bereidingswijze maar gevolgd. Meng de inhoud van een zakje met 1,5 theekopje water was dus letterlijk vertaald naar het Duits. Nooit bij nagedacht dat de theekopjes tussen deze landen verschillen... Gevolg een waterige brei , nog geprobeerd het prut met verkruimeld droog brood te redden... Echter geen redden meer aan, . | |
Thezappa | donderdag 19 februari 2015 @ 16:45 |
logisch nadenken werkte niet meer? | |
Muck | zondag 5 januari 2020 @ 19:06 |
@mascara-klodder wat heb je gedaan? | |
Travok | dinsdag 7 januari 2020 @ 15:41 |
Dit doet me denken aan een collega die ooit vertelde dat ze kwarktaart had gemaakt, maar ze vond m niet te vreten. Er moest roomkaas in en daarvoor had ze Paturain gebruikt. | |
Kanaroe | dinsdag 7 januari 2020 @ 15:44 |
Gnocchi. Dat wilde ik ooit eens maken, de gekookte aardappelen in de magimix gedonderd om te pureren...... Een bak aardappellijm was het gevolg. Jukjuk | |
#ANONIEM | dinsdag 7 januari 2020 @ 17:48 |
| |
Kaatje1 | woensdag 8 januari 2020 @ 09:57 |
Syrische vriend, nog maar net in Nederland, ging voor ons een dessert maken. Moesten gehakte nootjes op. Hij kwam voor het eerst in aanraking met geroosterde nootjes met een hartig laagje erover | |
Travok | woensdag 8 januari 2020 @ 10:13 |
Oei, van die Katjang pinda's? Die zijn vast heel lekker op je aardbeienijs | |
Kaatje1 | woensdag 8 januari 2020 @ 10:21 |
Yep. Hij kan er nu om lachen maar toen even niet. Eerste keer gasten, die wilde hij gastvrij onthalen en dan dit | |
Isabeau | woensdag 8 januari 2020 @ 10:37 |
Oh, dat lijkt me echt idioot smerig | |
Resistor | woensdag 8 januari 2020 @ 12:12 |
Afgelopen week vergeten de handen te wassen tussen het snijden van pepers en het naar het toilet gaan. En ik moet de oven schoonmaken, normaal gebruik ik de heteluchtstand, maar gisteren had ik de 'gewone' oven nodig, en daarbij wordt de bodem heet. *piep**piep**piep**piep* Rookmelder werkt in ieder geval. | |
Yinny | zaterdag 18 januari 2020 @ 22:14 |
Auw! | |
4EverBlackEyed | vrijdag 24 januari 2020 @ 00:11 |
| |
Durmada | vrijdag 24 januari 2020 @ 10:24 |
@Sigaartje | |
Sigaartje | vrijdag 24 januari 2020 @ 10:30 |
Genoeg blunders gemaakt | |
Zilverberk | vrijdag 24 januari 2020 @ 16:24 |
Jaren geleden moest ik op het werk pasta koken. Ik was 16 ofzo, kookte nooit, dus ik heb aan de collega van de ochtenddienst gevraagd hoeveel pasta ik nodig had. Die heeft een pan met koud water klaargezet en de pasta in het koude water gegoten. Drie uur later ging ik koken... Die pasta was verweekt tot een drab die heel vlot ging aanbakken onderin de pan. Een andere collega heeft mij gered. |