quote:Op maandag 13 mei 2013 11:33 schreef utrecht1970 het volgende:
Toen ik nog thuis woonde heb ik eens uitgebreid gekookt voor mijn ouders. Ze waren minder blij dat ik voor de saus een fles wijn van 150 euro had gebruikt, die mijn ouders bij een top wijngaard in frankrijk hadden meegenomen. Hij lag te rijpen voor het juiste speciale moment
Gewend zijn aan een combimagnetron/oven/gril waarbij je met een draaiknop zelf moet inschakelen welke functie je wilt hebben (de knop kan ook niet beinvloed worden door het apparaat). Dan over moeten schakelen naar een 'goedkoop model', de oven voorverwarmen, een paar broodjes erin stoppen en de tijd instellen.quote:Op donderdag 26 september 2013 23:12 schreef GSMboy het volgende:
Schopje.....
Iemand nog meer blunders?
Dat heb ik ook een aantal keer (ezel, steen) gehad met twee afbakpizza's. De eerste gaat goed, vervolgens de tweede er in en dan vergeten om hem weer op de ovenstand te zettenquote:Op vrijdag 27 september 2013 02:54 schreef Bluurgh het volgende:
[..]
Gewend zijn aan een combimagnetron/oven/gril waarbij je met een draaiknop zelf moet inschakelen welke functie je wilt hebben (de knop kan ook niet beinvloed worden door het apparaat). Dan over moeten schakelen naar een 'goedkoop model', de oven voorverwarmen, een paar broodjes erin stoppen en de tijd instellen.
De tijd verkeerd instellen, op 'stop' drukken, een nieuwe tijd instellen, weer op 'start' drukken en je niet realiseren dat dit apparaat weer terugschakelt van 'oven' naar 'magnetron' en gewoon weglopen.
Als je dan terugkomt dan heb je een keuken gevuld met rook, een lucht die nog een paar dagen blijft hangen en een paar verkoolde broodjes
Eenzelfde soort fout heeft een kennis van me een keer gedaan op een bruiloft, dacht dat de pan bouillabaisse voor 60 man afwaswater was, de kok was niet blij op dat moment!quote:Op donderdag 11 april 2013 14:47 schreef unfocused het volgende:
Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd voor een goedmaakdineetje. Ik had dus alvast een grote pan water met twee kippen op het vuur gezet voor de kipragout en dat stond lekker met kruiden te pruttelen en te trekken in de keuken terwijl we bij zaten te praten in de huiskamer.
Even later komt mijn broer binnen en zegt: "die kip was gaar, die heb ik alvast afgegoten hoor!". En zo is mijn kostbare bouillon in de afvoer terechtgekomen.
Gelukkig had ik nog wat bouillontabletten in huis om nieuwe bouillon te maken.
Als je pannetje bouillabaisse aangezien wordt voor afwaswater zou ik ook niet blij zijn neequote:Op vrijdag 27 september 2013 12:39 schreef Blik het volgende:
[..]
Eenzelfde soort fout heeft een kennis van me een keer gedaan op een bruiloft, dacht dat de pan bouillabaisse voor 60 man afwaswater was, de kok was niet blij op dat moment!
Vaatdoekje erin?quote:Op vrijdag 27 september 2013 12:39 schreef Blik het volgende:
[..]
Eenzelfde soort fout heeft een kennis van me een keer gedaan op een bruiloft, dacht dat de pan bouillabaisse voor 60 man afwaswater was, de kok was niet blij op dat moment!
Ik zie alleen rook, heb je geen rookmelder in huis?quote:Op zaterdag 7 februari 2015 20:48 schreef junkiexp het volgende:
[ afbeelding ]
Ik had kippenpoten op een rooster gelegd in de 3de etage van onze oven met boven en onderwarmte, op de 1e etage een braadslee om het vocht op te vangen. 1 eigenwijs kippetje lag blijkbaar te ver naar achter zodat het vocht niet werd opgevangen maar op de bodem van de oven druipt. Daar zit het onderdelement en die staat op deze stand ook mee te doen om de oven op 180 graden te houden. Dit als resultaat, maar ik kwam er vrij laat achter zeg maar
Nu dus alles afkoelen, oven schoonmaken en verder koken
Ja wat verwacht je anders te zien?quote:Op zaterdag 7 februari 2015 20:52 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik zie alleen rook, heb je geen rookmelder in huis?
pasta gaat er hier pas in als het water kookt. Hoe doe jij dat normaal?quote:Op vrijdag 27 september 2013 12:26 schreef Robar het volgende:
Hmmm, ik ben soms wat verstrooid in de keuken.
Paar weken geleden wilde ik was pasta koken. Pannetje gepakt, pitje aan, pannetje erop, pasta erin, kookwekkertje gezet, tv aan, snif snif........ ra ra wat ben ik vergeten
In diezelfde lijn hier onlangs chilipoeder in plaats van kaneel over de gecarameliseerde peer. Was overigens nog best te doen, al zou ik het niet herhalen (het was onderdeel van een hartige quiche met oa geitenkaas, dat scheelde).quote:Op donderdag 11 april 2013 17:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Kaneel in mijn aardappelpuree i.p.v. nootmuskaat
is errug vies kan ik jullie vertellen
Smelt dat?quote:Op zaterdag 7 februari 2015 22:51 schreef Klaploper het volgende:
Per ongeluk een stuk zeep in plaats van boter in de pan gooien.
Jawel maar het verbrand ook. Het was trouwens niet helemaal mijn schuld, anderen hadden het er neergelegd als grap en dachten dat ik het wel zou opmerken. Alcohol.quote:
Hallo cinnamon_mquote:Op zaterdag 7 februari 2015 22:33 schreef Musil het volgende:
[..]
En dat verhaal met de combimagnetron die weer op magnetron springt als je het deurtje open doet komt me ook bekend voor. Daarmee heb ik eens een eendenborst verpest (in my defense, het was niet mijn oven en ik heb zelf nooit een combimagnetron gehad)
Een hand koriander laat mij wegdromen naar verre tropische oorden...quote:Op zaterdag 7 februari 2015 23:02 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Jawel maar het verbrand ook. Het was trouwens niet helemaal mijn schuld, anderen hadden het er neergelegd als grap en dachten dat ik het wel zou opmerken. Alcohol.
Maar ik eet met zo lief een blok zeep op als een hand verse koriander. Precies dezelfde smaak voor mij.
Dit heeft mijn man ook eens gedaan. Eitje stond zo lang droog te koken dat het van ellende uit de pan sprong en bij mijn man op de deur klopte.quote:Op donderdag 12 februari 2015 18:12 schreef ekmef123 het volgende:
Mijn grootste blunder is toch wel om een gekookt ei te laten aanbranden.
Jeetje wat gaat dat stinken.
Heb je geen staafmixer?quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:10 schreef focal het volgende:
- Hete soep in de blender en deksel niet vasthouden
HA! Had ook een pot groene curry pasta gekocht bij de Chinese supermarkt. Echt heel erg lekker, maar 35% groene pepers dus best pittig.quote:- Stukjes brood met olijfolie in de oven zonder lekbak, uren schrobben toen de rook weg was
- Recept vroeg om 4 eetlepels currypasta in een pan soep, oneetbaar spicy want had mae ploy die wat anders is dan de alberth heijn pasta
'quote:Op zaterdag 7 februari 2015 22:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
pasta gaat er hier pas in als het water kookt. Hoe doe jij dat normaal?
Dan ben je dat standpunt van verstrooid wel voorbijquote:Op vrijdag 13 februari 2015 12:33 schreef Robar het volgende:
[..]
'
Ik zeg toch ook, dat ik verstrooid was.
Ik was ook erg moe. Ik weet heus wel hoe je pasta kookt, maar in een vlaag van verstandsverbijstering zette ik de pan neer en deed er wat spaghetti in. Geen idee, waarom ik dat deed.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 16:19 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Dan ben je dat standpunt van verstrooid wel voorbij
familiekwaal zo te horenquote:Op vrijdag 13 februari 2015 17:49 schreef Robar het volgende:
[..]
Ik was ook erg moe. Ik weet heus wel hoe je pasta kookt, maar in een vlaag van verstandsverbijstering zette ik de pan neer en deed er wat spaghetti in. Geen idee, waarom ik dat deed.
Ach, mijn vader heeft het eens gepresteerd om zijn ochtendjas in de fik te zetten bij het bakken van een eitje.
En mijn schoonmoeder had tomatenvlekken op het plafond in de keuken
Misschien is het besmettelijk
logisch nadenken werkte niet meer?quote:Op woensdag 18 februari 2015 22:05 schreef DIGIT_ het volgende:
Knorr Mix Köfte gehakt,
Toen ik laatst een zakje van deze kruiden aantrof in de supermarkt maar gelijk meegenomen.
Omdat de gebruiksaanwijzing enkel in het Turks en Duits was, heb ik de Duitse bereidingswijze maar gevolgd.
Meng de inhoud van een zakje met 1,5 theekopje water was dus letterlijk vertaald naar het Duits.
Nooit bij nagedacht dat de theekopjes tussen deze landen verschillen...
Gevolg een waterige brei , nog geprobeerd het prut met verkruimeld droog brood te redden...
Echter geen redden meer aan,
.
quote:Op dinsdag 7 januari 2020 15:41 schreef Travok het volgende:
Dit doet me denken aan een collega die ooit vertelde dat ze kwarktaart had gemaakt, maar ze vond m niet te vreten. Er moest roomkaas in en daarvoor had ze Paturain gebruikt.
Syrische vriend, nog maar net in Nederland, ging voor ons een dessert maken. Moesten gehakte nootjes op. Hij kwam voor het eerst in aanraking met geroosterde nootjes met een hartig laagje eroverquote:Op dinsdag 7 januari 2020 15:41 schreef Travok het volgende:
Dit doet me denken aan een collega die ooit vertelde dat ze kwarktaart had gemaakt, maar ze vond m niet te vreten. Er moest roomkaas in en daarvoor had ze Paturain gebruikt.
Oei, van die Katjang pinda's? Die zijn vast heel lekker op je aardbeienijsquote:Op woensdag 8 januari 2020 09:57 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Syrische vriend, nog maar net in Nederland, ging voor ons een dessert maken. Moesten gehakte nootjes op. Hij kwam voor het eerst in aanraking met geroosterde nootjes met een hartig laagje erover
Yep. Hij kan er nu om lachen maar toen even niet. Eerste keer gasten, die wilde hij gastvrij onthalen en dan ditquote:Op woensdag 8 januari 2020 10:13 schreef Travok het volgende:
[..]
Oei, van die Katjang pinda's? Die zijn vast heel lekker op je aardbeienijs
Oh, dat lijkt me echt idioot smerigquote:Op dinsdag 7 januari 2020 15:41 schreef Travok het volgende:
Dit doet me denken aan een collega die ooit vertelde dat ze kwarktaart had gemaakt, maar ze vond m niet te vreten. Er moest roomkaas in en daarvoor had ze Paturain gebruikt.
Auw!quote:Op woensdag 8 januari 2020 12:12 schreef Resistor het volgende:
Afgelopen week vergeten de handen te wassen tussen het snijden van pepers en het naar het toilet gaan.
En ik moet de oven schoonmaken, normaal gebruik ik de heteluchtstand, maar gisteren had ik de 'gewone' oven nodig, en daarbij wordt de bodem heet.
*piep**piep**piep**piep*
Rookmelder werkt in ieder geval.
quote:Op dinsdag 7 januari 2020 15:41 schreef Travok het volgende:
Dit doet me denken aan een collega die ooit vertelde dat ze kwarktaart had gemaakt, maar ze vond m niet te vreten. Er moest roomkaas in en daarvoor had ze Paturain gebruikt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |