Ook niet fijn, Nutridrink/Fortimel.. ik ken het maar al te goed helaas.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 21:35 schreef Mucha-Girl het volgende:
[..]
Dank: ik moet een maand vloeibaar voedsel eten, en nu herinner jij me even aan de goddelijke smaak van honing-caramel-geitenkaas ovenkip van de Appie....
Nu heb ik honger!
Dank je wel! Mag ik vragen waardoor 't bij jou kwam dat je aan het vloeibare voedsel moest? Ik vind mezelf nog een tikje zieliger, ik maak geen aanspraak op Nutridrink/Fortimel, omdat mijn kaken nog wel van elkaar kunnen. Ik kan ze alleen niet op elkaar zetten, waardoor ze dik anderhalve centimeter van elkaar blijven staan, dus iets kauwen heeft geen zin. Maar goed, er zijn wel lekkere recepten gelukkig!quote:Op woensdag 15 augustus 2012 22:53 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ook niet fijn, Nutridrink/Fortimel.. ik ken het maar al te goed helaas.
Aan de andere kant, alles smaakt na zo'n maand extra lekker, succes
Bij mij kwam het omdat ik ontstekingen in m'n darmen had, de darmen moesten dus even stilgelegd worden zodat de medicijnen beter zouden werken.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 06:48 schreef Mucha-Girl het volgende:
[..]
Dank je wel! Mag ik vragen waardoor 't bij jou kwam dat je aan het vloeibare voedsel moest? Ik vind mezelf nog een tikje zieliger, ik maak geen aanspraak op Nutridrink/Fortimel, omdat mijn kaken nog wel van elkaar kunnen. Ik kan ze alleen niet op elkaar zetten, waardoor ze dik anderhalve centimeter van elkaar blijven staan, dus iets kauwen heeft geen zin. Maar goed, er zijn wel lekkere recepten gelukkig!
Haha, inderdaad, het heeft ook voordelen. Ik eet nu ongeveer drie dagen volledig vloeibaar, en ik moet zeggen dat de honger me meevalt. Kon vandaag op mijn vrijwilligerswerk alleen maar twee kopjes Cup-a-Soup en drie glazen appelsap op, de honger is nog niet scheurend. Het is wel ontzettend slecht zo weinig te eten, maar omdat ik vanmorgen al een aardbei-druif-yoghurt-cruesli-smoothie op had ging het wel. Vanavond staat er een wortel-boontjes-cruesli-brinta-water-smoothie op 't programma. Niet te eten waarschijnlijk, maar goed, Brinta en cruesli moeten nu eenmaal voor de vezels.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 11:26 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Bij mij kwam het omdat ik ontstekingen in m'n darmen had, de darmen moesten dus even stilgelegd worden zodat de medicijnen beter zouden werken.
Die periode duurde wel 4 maanden, dat was wat minder fijn.
Aan de andere kant kan je nu wel zonder excuus lekker milkshakes en smoothies maken
(maaza fruitsappen mixen met roomijs.. jum.. vooral mango is lekker)
Dit hebben we al vaker gehadquote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten
Vanochtend gehad, maar dan in mn pannetje scrambled eggs, waren ook mijn laatste eieren.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten
Of met kruidenpotjes ...quote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten
Met room bedoelen ze ook slagroom.. alleen dan wel ongeslagen slagroom.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 08:58 schreef Hondenfluitje het volgende:
Toen ik nog voor geen meter kon koken, maar wel voor een groepje mensen eten ging maken. Ik had een recept van internet gehaald en ging met de ingrediëntenlijst naar de supermarkt. Alles ging goed, tot ik op een gegeven moment room nodig had. Ik stond heel lang te twijfelen wat ik nou moest hebben tot ik op een gegeven moment tot de conclusie kwam dat het gewoon slagroom moest zijn.
Thuis begonnen aan het recept en het rook allemaal goed. 'Voeg nu de room toe'. Ik vond het nog steeds een beetje vreemd, maar ik kookte nooit dus het zal wel kloppen dacht ik.
Anderhalf uur later had iedereen genoeg patat gehad.
zoveel soep voor 5 manquote:Op donderdag 23 augustus 2012 00:27 schreef Tikbalang het volgende:
Een keer gehad aan boord van boot en de kok was naar huis. Tikbalang aan het koken super grote pan en proberen kippensoep te maken. Hebben aan boord van die grote pakken soep van honig 2 kilo verpakking. Nou ja kippenvlees gekookt en geplukt. Dus beetje scheppen in die pot groente erbij beetje vermicelli en daarna proeven maar. Veels te zout dus, water toevoegen 1ltr 2 ltr 3 ltr etc. Pan was maatje 30/45 ltr ofzo. Pan vol helft weg geflikkerd en weer water erbij tot pan weer vol. Daarna toch nog redelijke alsnog iets te zoute soep gekregen en gegeten door 5 man.
Daarom toch ook blunder. Trouwende gemiddelde profesionele kok waar ik mee vaar die doen ook minimaal 10 ltr soep voor 3 man. Maar ook frikandellen koken, rookworsten frituren, beschimmeld brood aan tafel zetten en nog veel en veel meer. Heb er jammer genoeg nog nooit een lijst van bijgehouden.quote:
Oei! Dat is niet fijn nee, gelukkig dat je het op tijd doorhad.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 11:17 schreef SiGNe het volgende:
Gister had ik weer een nieuwe blunder..
Ik was pasta in een steelpan aan het koken, dekseltje erop zodat het sneller kookt.
Op een gegeven moment kookte het dus maar toen liep er ook wat water over de rand van de pan, dus zette ik het vuur wat zachter.
Na 5 minuten is mijn pasta nog steeds niet aan het koken dus ik zette het vuur weer harder maar weer geen kokend water na een tijdje...
Bleek dus dat door die eerste vloed aan water de vlammen van m'n gaspit uit waren gegaan
Wat nou het grootste probleem is is dat ik gas niet kan ruiken.
Ik heb ooit een schedelbasisfractuur gehad en toen zijn m'n reukzenuwen ook beschadigd geraakt, hierdoor zijn er sommige geuren en smaken veranderd en sommige geuren (kattepis en gas bijvoorbeeld) ruik ik dus helemaal niet meer.
Gelukkig ging m'n gasmelder af want het had minder fijn kunnen aflopen.
Dat zou ik helemaal een ramp vinden, dat je bij wijze van spreken een fik ziet ontstaan terwijl je buiten staatquote:Op vrijdag 24 augustus 2012 11:20 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Oei! Dat is niet fijn nee, gelukkig dat je het op tijd doorhad.
Toen ik mijn fluitketel op het vuur had staan en mezelf buitengesloten (zie blunder hierboven) was ik ook bang dat de ketel zou gaan lekken -> vuur uit -> gas. Zijn geen fijne dingen.
Dat schoot idd door mijn hoofd, eveneens de optie raam ingooienquote:Op vrijdag 24 augustus 2012 11:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Dat zou ik helemaal een ramp vinden, dat je bij wijze van spreken een fik ziet ontstaan terwijl je buiten staat
Ik zou dan echt een raam ingooien.
Ook als ik weet dat het gas nog aanstaat, ik heb ook een kat namelijk (zo handig dat ik die pis niet ruik)
Toen straks gehad met knoflookpoeder...quote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten
Of met nootmuskaat bij de bonen, en dan knetterstoned wordenquote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten
Of Frikandel + Bloemkool en witte rijst. Combinaties die echt niet kunnen. Met name de russische koks hebben er een handje gehad.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 09:14 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Daarom toch ook blunder. Trouwende gemiddelde profesionele kok waar ik mee vaar die doen ook minimaal 10 ltr soep voor 3 man. Maar ook frikandellen koken, rookworsten frituren, beschimmeld brood aan tafel zetten en nog veel en veel meer. Heb er jammer genoeg nog nooit een lijst van bijgehouden.
Welke soja heb je gebruikt? Kikkoman?quote:Op zondag 21 oktober 2012 20:34 schreef SiGNe het volgende:
Zucht, ben weer de fout in gegaan met sojasaus..
Het was een Japans gerecht dus ik ging er vanuit dat ik Japanse sojasaus moest gebruiken, niet dus..
het smaakt echt raar nu, kan me niet voorstellen dat dit de smaak hoort te zijn
Ja.. en een beetje Pearl River bridge light soy omdat ik niet genoeg hadquote:Op zondag 21 oktober 2012 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welke soja heb je gebruikt? Kikkoman?
Tja, dat is een apart smakend gerecht. En niets mis daar kikkoman en/ of light soy voor te gebruiken.quote:Op zondag 21 oktober 2012 20:46 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ja.. en een beetje Pearl River bridge light soy omdat ik niet genoeg had
Ik wilde Sukiyaki maken overigens.
Denk toch dat het beter had gesmaakt met gewone sojasaus, die had ik ook in huis.quote:Op zondag 21 oktober 2012 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, dat is een apart smakend gerecht. En niets mis daar kikkoman en/ of light soy voor te gebruiken.
Welke Mirin had je gebruikt?quote:Op zondag 21 oktober 2012 20:58 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Denk toch dat het beter had gesmaakt met gewone sojasaus, die had ik ook in huis.
Maar goed, ik heb nog 3kwart chinese kool over die op moet dus morgen gewoon nog een keer proberen
Werkelijk? Zeker ook geen rauw ei?quote:Op zondag 21 oktober 2012 21:04 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Dat vermeldde het recept niet..
heb ik wel in huis overigens, Marukin Shin Mirin
OOk dat niet:quote:Op zondag 21 oktober 2012 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Werkelijk? Zeker ook geen rauw ei?
quote:
Een instinker inderdaadquote:Op zondag 21 oktober 2012 21:39 schreef raptorix het volgende:
Toen ik jaar of 15 was ging ik een cake bakken, ik had in plaats van gewone boter Croma gebruikt omdat er op de verpakking stond: voor bakken en braden, tering wat een troep werd dat zeg.
quote:Op zondag 21 oktober 2012 21:39 schreef raptorix het volgende:
Toen ik jaar of 15 was ging ik een cake bakken, ik had in plaats van gewone boter Croma gebruikt omdat er op de verpakking stond: voor bakken en braden, tering wat een troep werd dat zeg.
Dus je begon te stampen met het water nog in de pan?quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 12:52 schreef simmu het volgende:
stamppot willen maken en op de een of andere manier vergeten af te gieten en dat niet in de gaten hebben![]()
soeppie iemand?
Ik denk niet dat het wat uit had gemaakt, sukiyaki is gewoon geen mindblowing gerecht. Japanse of Chinese sojasaus, dat verschil proef je echt niet hoor, in dit gerecht. Of je sojasaus moet al niet lekker zijn geweest. Te oud of een nepmerk. Of je had toch donkere sojasaus ipv lichte.quote:Op zondag 21 oktober 2012 20:34 schreef SiGNe het volgende:
Zucht, ben weer de fout in gegaan met sojasaus..
Het was een Japans gerecht dus ik ging er vanuit dat ik Japanse sojasaus moest gebruiken, niet dus..
het smaakt echt raar nu, kan me niet voorstellen dat dit de smaak hoort te zijn
Ik heb zowel de donkere als de lichte Pearl River en het flesje zag eruit als het linker flesje.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het wat uit had gemaakt, sukiyaki is gewoon geen mindblowing gerecht. Japanse of Chinese sojasaus, dat verschil proef je echt niet hoor, in dit gerecht. Of je sojasaus moet al niet lekker zijn geweest. Te oud of een nepmerk. Of je had toch donkere sojasaus ipv lichte.
dat deed ik met groente. Pannetje met van het vuur halen om af te gieten, vergeten dat de handvaten nogal warm waren, geen pannenlap gebruikt. Dus mijn handen stonden in de fik, gooi pannetje iets voor me uit, bedenk me dat de groente dan op de grond valt en probeer die dus nog op te vangen. Niet echt handig...quote:Op zaterdag 27 oktober 2012 12:14 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Wel eens keukenmes laten vallen en wou ik het opvangen. Diepe snee in mijn vinger. In die fractie van een seconde denk je ook niet na en doe je het uit reflex.
quote:Op woensdag 23 januari 2013 18:56 schreef SiGNe het volgende:
Net weer een prachtige.. ik zet m'n pan op het vuur, pak boter uit de koelkast en spuit het in de warme pan.. was het geen boter maar mayonaise![]()
Boter die spuit is sowieso geen boter, maar een eng derivaat van margarine.. Dus daar ging het al misquote:Op woensdag 23 januari 2013 18:56 schreef SiGNe het volgende:
Net weer een prachtige.. ik zet m'n pan op het vuur, pak boter uit de koelkast en spuit het in de warme pan.. was het geen boter maar mayonaise![]()
Croma.. bakt altijd wel goed vind ik.. vind het lekkerder bakken dan olie.quote:Op woensdag 23 januari 2013 19:01 schreef Selestha het volgende:
[..]
Boter die spuit is sowieso geen boter, maar een eng derivaat van margarine.. Dus daar ging het al mis
Wat is er mis met gewoon roomboter?quote:Op woensdag 23 januari 2013 19:34 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Croma.. bakt altijd wel goed vind ik.. vind het lekkerder bakken dan olie.
En ok, reuzel ofzo is beter maar dat hebben ze dan weer niet bij de super..
Volgens de nieuwste reclame zou het spetteren.quote:Op donderdag 24 januari 2013 07:09 schreef Selestha het volgende:
Wat is er mis met gewoon roomboter?
Ik snap dan niet wat je fout hebt gedaan..quote:Op zaterdag 23 maart 2013 17:34 schreef JimboSlice het volgende:
Ik heb bij de eerste keer couscous maken 2,5 liter water gebruikt in plaats van 250 cl. Qua kleur en substantie had het na het afgieten nog het meeste weg van een pan liposuctievet.
Dat is tien keer zoveel water denk ik.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 17:58 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik snap dan niet wat je fout hebt gedaan..
ja, dat heb ik precies zo gedaan met de groene curry. Bij het afproeven heb ik het moeten corrigeren met extra vlees, water en kokosmelk. Ik had daarna voor twintig porties currysaus in de vriezer. Ik vond het nogal komijn-achtig overigens, maar niet vies.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 16:29 schreef technofreak86 het volgende:
Heb een keer een pot thaise rode curry pasta gehaald bij de lidl. Stond verder niets op over hoe het gebruikt moest worden.
Ik dus een paar ons kip aangebakken en een halve zak wokgroenten, vervolgens de hele pot curry pasta erbij gedaan.
Was ongelovelijk zout en niet meer te eten.
250 cl is 2,5 literquote:Op donderdag 11 april 2013 14:53 schreef unfocused het volgende:
[..]
Dat is tien keer zoveel water denk ik.
LOLquote:Op donderdag 11 april 2013 14:47 schreef unfocused het volgende:
Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd voor een goedmaakdineetje. Ik had dus alvast een grote pan water met twee kippen op het vuur gezet voor de kipragout en dat stond lekker met kruiden te pruttelen en te trekken in de keuken terwijl we bij zaten te praten in de huiskamer.
Even later komt mijn broer binnen en zegt: "die kip was gaar, die heb ik alvast afgegoten hoor!". En zo is mijn kostbare bouillon in de afvoer terechtgekomen.
Gelukkig had ik nog wat bouillontabletten in huis om nieuwe bouillon te maken.
Keuken opnieuw witten?quote:Op zaterdag 23 maart 2013 17:13 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag weer een nieuwe blunder toe kunnen voegen, ik wou even wat tomatensoep blenderen maar ik zat per ongeluk met mijn hand op het overdrukgaatje waardoor de deksel omhoog schoot met alle gevolgen van dien.
Ninja editquote:Op donderdag 11 april 2013 15:59 schreef MaximusTG het volgende:
WTF @de bouillon. Handen af van een ander zn eten.
Ach we deden ons best, allebei een beetje zenuwachtig om het goed te doen maar hij deed het juist verkeerdquote:
Als je dat met hutspot hebt, is het wel te doen - mits niet te veel. Ervaring van vriendliefquote:Op donderdag 11 april 2013 17:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Kaneel in mijn aardappelpuree i.p.v. nootmuskaat![]()
is errug vies kan ik jullie vertellen
quote:Op donderdag 11 april 2013 18:06 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Als je dat met hutspot hebt, is het wel te doen - mits niet te veel. Ervaring van vriendlief![]()
quote:Op donderdag 11 april 2013 14:47 schreef unfocused het volgende:
Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd voor een goedmaakdineetje. Ik had dus alvast een grote pan water met twee kippen op het vuur gezet voor de kipragout en dat stond lekker met kruiden te pruttelen en te trekken in de keuken terwijl we bij zaten te praten in de huiskamer.
Even later komt mijn broer binnen en zegt: "die kip was gaar, die heb ik alvast afgegoten hoor!". En zo is mijn kostbare bouillon in de afvoer terechtgekomen.
Gelukkig had ik nog wat bouillontabletten in huis om nieuwe bouillon te maken.
Het is een leuk verhaaltje, maar ik geloof er nog minder van dan mijn trolltopics.quote:Op donderdag 11 april 2013 19:16 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]Dan zou ik echt pissig zijn geworden. Mensen die zich ongevraagd met zulke dingen bemoeien.
Vind het beide niet lekker in de pureequote:Op donderdag 11 april 2013 17:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Kaneel in mijn aardappelpuree i.p.v. nootmuskaat![]()
is errug vies kan ik jullie vertellen
béétje Nootmuskaat vind ik wel lekker!quote:Op donderdag 11 april 2013 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind het beide niet lekker in de puree
dit dus.quote:Op donderdag 11 april 2013 20:02 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Het is een leuk verhaaltje, maar ik geloof er nog minder van dan mijn trolltopics.
Waarom zou hij denken dat de kip gaar is, terwijl hij verder niets van koken weet? En dan ook nog eens zonder te vragen afgieten.
Het zou misschien kunnen als hij geestelijk én sociaal gehandicapt was, maar dan zou hij niet zonder begeleiding de straat op moeten mogen.
Blikjes tomatenpuree kunnen soms ook zo spuiten.quote:Op zaterdag 13 april 2013 09:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Hij stond gelukkig onder een kastje dus zat er geen plafond in de splashzone.
Die dingen van 7 cent jaquote:Op zaterdag 13 april 2013 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Blikjes tomatenpuree kunnen soms ook zo spuiten.
Ja, daarvan had ik er een jaar of twee geleden ook eentje. Nog lang niet aan de tht, maar het ding knalde echt open. Puree zat overal.quote:Op zaterdag 13 april 2013 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Blikjes tomatenpuree kunnen soms ook zo spuiten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |