abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 15 augustus 2012 @ 22:53:29 #101
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115622008
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 21:35 schreef Mucha-Girl het volgende:

[..]

Dank: ik moet een maand vloeibaar voedsel eten, en nu herinner jij me even aan de goddelijke smaak van honing-caramel-geitenkaas ovenkip van de Appie.... :'(

Nu heb ik honger!
Ook niet fijn, Nutridrink/Fortimel.. ik ken het maar al te goed helaas.
Aan de andere kant, alles smaakt na zo'n maand extra lekker, succes ^O^
  woensdag 15 augustus 2012 @ 23:45:13 #102
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_115625201
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten :'(
  donderdag 16 augustus 2012 @ 06:48:49 #103
382193 Mucha-Girl
Butterflies are free....
pi_115630943
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 22:53 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ook niet fijn, Nutridrink/Fortimel.. ik ken het maar al te goed helaas.
Aan de andere kant, alles smaakt na zo'n maand extra lekker, succes ^O^
Dank je wel! Mag ik vragen waardoor 't bij jou kwam dat je aan het vloeibare voedsel moest? Ik vind mezelf nog een tikje zieliger, ik maak geen aanspraak op Nutridrink/Fortimel, omdat mijn kaken nog wel van elkaar kunnen. Ik kan ze alleen niet op elkaar zetten, waardoor ze dik anderhalve centimeter van elkaar blijven staan, dus iets kauwen heeft geen zin. Maar goed, er zijn wel lekkere recepten gelukkig!
Om 17 aug 2012 om 22:51:31 uur schreef TBakkert:
naaaisss :D
goede FOK!ster jij _0_
  donderdag 16 augustus 2012 @ 11:26:03 #104
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115635630
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 06:48 schreef Mucha-Girl het volgende:

[..]

Dank je wel! Mag ik vragen waardoor 't bij jou kwam dat je aan het vloeibare voedsel moest? Ik vind mezelf nog een tikje zieliger, ik maak geen aanspraak op Nutridrink/Fortimel, omdat mijn kaken nog wel van elkaar kunnen. Ik kan ze alleen niet op elkaar zetten, waardoor ze dik anderhalve centimeter van elkaar blijven staan, dus iets kauwen heeft geen zin. Maar goed, er zijn wel lekkere recepten gelukkig!
Bij mij kwam het omdat ik ontstekingen in m'n darmen had, de darmen moesten dus even stilgelegd worden zodat de medicijnen beter zouden werken.
Die periode duurde wel 4 maanden, dat was wat minder fijn.
Aan de andere kant kan je nu wel zonder excuus lekker milkshakes en smoothies maken :)
(maaza fruitsappen mixen met roomijs.. jum.. vooral mango is lekker)
  donderdag 16 augustus 2012 @ 18:19:31 #105
382193 Mucha-Girl
Butterflies are free....
pi_115650216
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 11:26 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Bij mij kwam het omdat ik ontstekingen in m'n darmen had, de darmen moesten dus even stilgelegd worden zodat de medicijnen beter zouden werken.
Die periode duurde wel 4 maanden, dat was wat minder fijn.
Aan de andere kant kan je nu wel zonder excuus lekker milkshakes en smoothies maken :)
(maaza fruitsappen mixen met roomijs.. jum.. vooral mango is lekker)
Haha, inderdaad, het heeft ook voordelen. Ik eet nu ongeveer drie dagen volledig vloeibaar, en ik moet zeggen dat de honger me meevalt. Kon vandaag op mijn vrijwilligerswerk alleen maar twee kopjes Cup-a-Soup en drie glazen appelsap op, de honger is nog niet scheurend. Het is wel ontzettend slecht zo weinig te eten, maar omdat ik vanmorgen al een aardbei-druif-yoghurt-cruesli-smoothie op had ging het wel. Vanavond staat er een wortel-boontjes-cruesli-brinta-water-smoothie op 't programma. Niet te eten waarschijnlijk, maar goed, Brinta en cruesli moeten nu eenmaal voor de vezels.

Bij mij is het omdat mijn orthodontist een gruwelijke constructie in mijn mond gemaakt heeft waardoor ik continu minimaal een anderhalve centimeter ruimte tussen mijn kaken heb. Eten kauwen heeft dan geen zin, want dat moet je na twee keer kauwen (dan is het al te zacht om verder te kauwen) doorslikken. En dat is lekker, not, als je al gevoelige darmen hebt.....

Maar goed, back on topic maar weer....
Om 17 aug 2012 om 22:51:31 uur schreef TBakkert:
naaaisss :D
goede FOK!ster jij _0_
pi_115685351
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten :'(
Dit hebben we al vaker gehad :') Nu hebben we eindelijk een goede :D
pi_115686101
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten :'(
Vanochtend gehad, maar dan in mn pannetje scrambled eggs, waren ook mijn laatste eieren. }:|
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 17:39:13 #108
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_115687906
Dat met het zoutvaatje, herkenbaar. ;(
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_115688077
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten :'(
Of met kruidenpotjes ... :{
pi_115690007
het is helemaal offtopic maar over dat vloeibaar eten gesproken. Toen ik mijn gastric bypass kreeg en daarna een ring om de maaguitgang kreeg moest ik ook vloeibaar eten. Ik ben toen aan de olvarit babyvoeding gegaan wel zelf wat gezout want er zit anders geen smaak aan maar dat is anders wel redelijk goed te doen.

Binnen nu en een half jaar word er de ring uitgehaald en misschien een duodenal switch gemaakt bij mij misschien in 1 keer misschien in 2 keer en dan zal ik ook weer vloeibaar moeten dan ga ik toch ook weer aan de babyvoeding.
pi_115804065
Ik weet niet of ik hem hier al eens genoemd had, maar: de oven (combiding) even opnieuw aanzetten nadat de timer afgelopen is, de eendenborst erin doen en na enkele minuten eindigen met een donkerbruin stukje vlees van 1/3 van het formaat. Per ongeluk de knop verdraaid naar magnetron.

En dit is misschien geen kookblunder, maar toch. Fluitketel op het vuur voor thee. De voordeur uitlopen om wat takjes munt te plukken van het plantje voor de voordeur. Windvlaag - voordeur dicht, buitengesloten. Op mijn sokken :') Was 1 uur later weer terug met een reservesleutel, een een fluitketel met gesmolten plastic.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_115880061
Als student, errug lang geleden, had ik een ouwe oven waarvan de timer kapot was, dus het ding stopte niet automatisch. Dus ik had er een eierwekker bij staan.
Alleen was ik een keer vergeten de eierwekker te zetten toen ik een pizza erin had. Lekker op de bank, tv aan. Tot ik een vreemde geur rook.. ik naar de keuken.. stond blauw van de rook.
Pizza was zwart, dus toen maar eentje besteld :P
Oven heb ik ook meteen weggemieterd, want de gesmolten kaas (ik hoop dat het kaas was) had een leuk laagje gevormd op de bodem.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_115891917
Een keer gehad aan boord van boot en de kok was naar huis. Tikbalang aan het koken super grote pan en proberen kippensoep te maken. Hebben aan boord van die grote pakken soep van honig 2 kilo verpakking. Nou ja kippenvlees gekookt en geplukt. Dus beetje scheppen in die pot groente erbij beetje vermicelli en daarna proeven maar. Veels te zout dus, water toevoegen 1ltr 2 ltr 3 ltr etc. Pan was maatje 30/45 ltr ofzo. Pan vol helft weg geflikkerd en weer water erbij tot pan weer vol. Daarna toch nog redelijke alsnog iets te zoute soep gekregen en gegeten door 5 man.
Advocatus diaboli aiunt, non semper.
  donderdag 23 augustus 2012 @ 08:58:31 #114
246179 Hondenfluitje
Bodof, kom onder de paraplof
pi_115897026
Toen ik nog voor geen meter kon koken, maar wel voor een groepje mensen eten ging maken. Ik had een recept van internet gehaald en ging met de ingrediëntenlijst naar de supermarkt. Alles ging goed, tot ik op een gegeven moment room nodig had. Ik stond heel lang te twijfelen wat ik nou moest hebben tot ik op een gegeven moment tot de conclusie kwam dat het gewoon slagroom moest zijn.

Thuis begonnen aan het recept en het rook allemaal goed. 'Voeg nu de room toe'. Ik vond het nog steeds een beetje vreemd, maar ik kookte nooit dus het zal wel kloppen dacht ik.

Anderhalf uur later had iedereen genoeg patat gehad.
pi_115897519
Ook gewoon een spuitbus slagroom gehaald?
  donderdag 23 augustus 2012 @ 11:17:08 #116
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115900122
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 08:58 schreef Hondenfluitje het volgende:
Toen ik nog voor geen meter kon koken, maar wel voor een groepje mensen eten ging maken. Ik had een recept van internet gehaald en ging met de ingrediëntenlijst naar de supermarkt. Alles ging goed, tot ik op een gegeven moment room nodig had. Ik stond heel lang te twijfelen wat ik nou moest hebben tot ik op een gegeven moment tot de conclusie kwam dat het gewoon slagroom moest zijn.

Thuis begonnen aan het recept en het rook allemaal goed. 'Voeg nu de room toe'. Ik vond het nog steeds een beetje vreemd, maar ik kookte nooit dus het zal wel kloppen dacht ik.

Anderhalf uur later had iedereen genoeg patat gehad.
Met room bedoelen ze ook slagroom.. alleen dan wel ongeslagen slagroom.
  donderdag 23 augustus 2012 @ 11:51:58 #117
62913 Blik
The one and Only!
pi_115901329
Ze bedoelden in ieder geval geen gezoete room :')
pi_115940844
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 00:27 schreef Tikbalang het volgende:
Een keer gehad aan boord van boot en de kok was naar huis. Tikbalang aan het koken super grote pan en proberen kippensoep te maken. Hebben aan boord van die grote pakken soep van honig 2 kilo verpakking. Nou ja kippenvlees gekookt en geplukt. Dus beetje scheppen in die pot groente erbij beetje vermicelli en daarna proeven maar. Veels te zout dus, water toevoegen 1ltr 2 ltr 3 ltr etc. Pan was maatje 30/45 ltr ofzo. Pan vol helft weg geflikkerd en weer water erbij tot pan weer vol. Daarna toch nog redelijke alsnog iets te zoute soep gekregen en gegeten door 5 man.
zoveel soep voor 5 man ;(
pi_115941757
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 07:47 schreef fotostarter het volgende:

[..]

zoveel soep voor 5 man ;(
Daarom toch ook blunder. Trouwende gemiddelde profesionele kok waar ik mee vaar die doen ook minimaal 10 ltr soep voor 3 man. Maar ook frikandellen koken, rookworsten frituren, beschimmeld brood aan tafel zetten en nog veel en veel meer. Heb er jammer genoeg nog nooit een lijst van bijgehouden.
Advocatus diaboli aiunt, non semper.
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 11:17:37 #120
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115944756
Gister had ik weer een nieuwe blunder..
Ik was pasta in een steelpan aan het koken, dekseltje erop zodat het sneller kookt.
Op een gegeven moment kookte het dus maar toen liep er ook wat water over de rand van de pan, dus zette ik het vuur wat zachter.
Na 5 minuten is mijn pasta nog steeds niet aan het koken dus ik zette het vuur weer harder maar weer geen kokend water na een tijdje...
Bleek dus dat door die eerste vloed aan water de vlammen van m'n gaspit uit waren gegaan :o

Wat nou het grootste probleem is is dat ik gas niet kan ruiken.
Ik heb ooit een schedelbasisfractuur gehad en toen zijn m'n reukzenuwen ook beschadigd geraakt, hierdoor zijn er sommige geuren en smaken veranderd en sommige geuren (kattepis en gas bijvoorbeeld) ruik ik dus helemaal niet meer.
Gelukkig ging m'n gasmelder af want het had minder fijn kunnen aflopen.
pi_115944837
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 11:17 schreef SiGNe het volgende:
Gister had ik weer een nieuwe blunder..
Ik was pasta in een steelpan aan het koken, dekseltje erop zodat het sneller kookt.
Op een gegeven moment kookte het dus maar toen liep er ook wat water over de rand van de pan, dus zette ik het vuur wat zachter.
Na 5 minuten is mijn pasta nog steeds niet aan het koken dus ik zette het vuur weer harder maar weer geen kokend water na een tijdje...
Bleek dus dat door die eerste vloed aan water de vlammen van m'n gaspit uit waren gegaan :o

Wat nou het grootste probleem is is dat ik gas niet kan ruiken.
Ik heb ooit een schedelbasisfractuur gehad en toen zijn m'n reukzenuwen ook beschadigd geraakt, hierdoor zijn er sommige geuren en smaken veranderd en sommige geuren (kattepis en gas bijvoorbeeld) ruik ik dus helemaal niet meer.
Gelukkig ging m'n gasmelder af want het had minder fijn kunnen aflopen.
Oei! Dat is niet fijn nee, gelukkig dat je het op tijd doorhad.
Toen ik mijn fluitketel op het vuur had staan en mezelf buitengesloten (zie blunder hierboven) was ik ook bang dat de ketel zou gaan lekken -> vuur uit -> gas. Zijn geen fijne dingen.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 11:39:32 #122
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115945469
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 11:20 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Oei! Dat is niet fijn nee, gelukkig dat je het op tijd doorhad.
Toen ik mijn fluitketel op het vuur had staan en mezelf buitengesloten (zie blunder hierboven) was ik ook bang dat de ketel zou gaan lekken -> vuur uit -> gas. Zijn geen fijne dingen.
Dat zou ik helemaal een ramp vinden, dat je bij wijze van spreken een fik ziet ontstaan terwijl je buiten staat :o
Ik zou dan echt een raam ingooien.
Ook als ik weet dat het gas nog aanstaat, ik heb ook een kat namelijk (zo handig dat ik die pis niet ruik :D )
pi_115947990
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 11:39 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dat zou ik helemaal een ramp vinden, dat je bij wijze van spreken een fik ziet ontstaan terwijl je buiten staat :o
Ik zou dan echt een raam ingooien.
Ook als ik weet dat het gas nog aanstaat, ik heb ook een kat namelijk (zo handig dat ik die pis niet ruik :D )
Dat schoot idd door mijn hoofd, eveneens de optie raam ingooien ;) Mijn kat was met me meegelopen naar buiten, dus die was ook buitengesloten, dat scheelde wel in de afweging.

Volgende keer mezelf toch een beter verjaardagskadootje geven (ja, ik doe dat soort dingen, mezelf buitensluiten op mn eigen verjaardag enzo ;))

Maar wel fijn dat je zo'n gasmelder hebt als je het zelf niet kunt ruiken (dat je kattenpis niet ruikt lijkt me idd iets minder vervelend ;))
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 8 oktober 2012 @ 20:38:26 #124
171605 henkde_j
BAM BAM BAM
pi_117747873
In plaats van suiker bij de rode bietjes een schep zout er in gooien :'(
Gelukkig door snel spoelen de schade kunnen beperken :D
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  Manager PR/Moderator maandag 8 oktober 2012 @ 23:30:28 #125
269689 crew  Viv
pi_117758029
Ik had laatst een gerookte makreel uit elkaar geplozen om door de pasta te roeren: 1 bord met het eetbare gedeelte en 1 bord met graten/vel/kop. Aangezien de pasta nog niet gaar was, ging ik keukenafval verzamelen zodat ik maar 1 keer naar de groenbak hoefde te lopen. Schud ik per ongeluk een zak verrotte ijsbergsla op het verkeerde bord! M'n visje kon ik dus ook wegmieteren, was niet meer te redden. :'(
pi_117759261
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten :'(
Toen straks gehad met knoflookpoeder...
pi_117972083
Ik had is een keer haast en ging brownies eventjes maken(van die ah kant en klaar kerstbrownies), ipv 85 ml had ik 850 ml erin gegooid ;)
pi_118066310
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 23:45 schreef Jovatov het volgende:
Dop van het zoutvaatje niet goed dichtdoen -> Hele klomp zout bij de pasta -> Niet meer te eten :'(
Of met nootmuskaat bij de bonen, en dan knetterstoned worden _O-
Because you know i'm all about that ass
pi_118086322
Heb een keer een pot thaise rode curry pasta gehaald bij de lidl. Stond verder niets op over hoe het gebruikt moest worden.
Ik dus een paar ons kip aangebakken en een halve zak wokgroenten, vervolgens de hele pot curry pasta erbij gedaan.
Was ongelovelijk zout en niet meer te eten.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 17:43:36 #130
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_118134163
Mag het ook de kookblunder van een ex-vriendje zijn?
Ik maakte wel eens curry, uit zo'n potje, waar je dan kokosroom bij moet doen. Mijn ex wou dat graag een keer voor mij maken.
Maar ipv kokosroom had hij kokosmelk/water (dat spul wat daadwerkelijk uit de kokosnoot komt) gekocht bij de toko, en gebruikt in de curry.
Dat was echt te pittig voor ons om te eten, we zaten te zweten en te snotteren, voor zulk pittig eten waren wij echt niet gemaakt. Dus we hebben het maar laten staan en verder alleen rijst gegeten.

(verhaal ging verder: zijn vader kwam op een gegeven moment thuis, dus die vroeg of we dat niet meer gingen eten. Dus wij zeiden heel eerlijk van: nee, dit is echt te heet. En hij had zo iets van: Ow jullie zijn gewoon niks gewend, ik kan dat best hebben. Dus hij neemt een hap, wordt meteen knalrood, staat even gekke bekken te trekken en slikt het door. En weer zeggen: jullie zijn niks gewend. Maar toen ik zei dat hij anders de rest wel mocht op eten, dan hoefde hij niet te koken had hij "geen zin in curry")
pi_118135345
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 09:14 schreef Tikbalang het volgende:

[..]

Daarom toch ook blunder. Trouwende gemiddelde profesionele kok waar ik mee vaar die doen ook minimaal 10 ltr soep voor 3 man. Maar ook frikandellen koken, rookworsten frituren, beschimmeld brood aan tafel zetten en nog veel en veel meer. Heb er jammer genoeg nog nooit een lijst van bijgehouden.
Of Frikandel + Bloemkool en witte rijst. Combinaties die echt niet kunnen. Met name de russische koks hebben er een handje gehad.

Afgelopen jaren viel het nog wel mee. Echte horor verhalen ken ik niet.

Eigen ervaring:
Snelkook pan met stoof peren op het vuur gezet. Alleen een beetje vol gestopt met peren + Water

Gevolg eten kwam aan de kook en allemaal water uit het druk ventiel (Met veel suiker)

Pan onder de kraan. Druk ventiel iets te snel open.
Suiker water op het planfond...
  donderdag 18 oktober 2012 @ 23:46:16 #132
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_118153302
ik had in mijn oude huis de soep aan het plafond.
Ik had mijn soep in de blender gedaan, die stond te draaien en er moest nog een theelepeltje van het een of het ander in. Helaas ging niet alleen het een of het ander in, maar liet ik ook het theelepeltje in de blender vallen.
Ow en een van de hoofdbestanddelen van de soep waren gegrillde rode paprika's.
pi_118160427
Was ooit pap aan het eten, pakte ik een bakje met basterdsuiker (dacht ik)... was het koffiepoeder, echt niet te vreten.. :P
  zondag 21 oktober 2012 @ 20:34:15 #134
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118254000
Zucht, ben weer de fout in gegaan met sojasaus..
Het was een Japans gerecht dus ik ging er vanuit dat ik Japanse sojasaus moest gebruiken, niet dus..
het smaakt echt raar nu, kan me niet voorstellen dat dit de smaak hoort te zijn
  zondag 21 oktober 2012 @ 20:45:49 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118254696
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 20:34 schreef SiGNe het volgende:
Zucht, ben weer de fout in gegaan met sojasaus..
Het was een Japans gerecht dus ik ging er vanuit dat ik Japanse sojasaus moest gebruiken, niet dus..
het smaakt echt raar nu, kan me niet voorstellen dat dit de smaak hoort te zijn
Welke soja heb je gebruikt? Kikkoman?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 oktober 2012 @ 20:46:49 #136
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118254742
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2012 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welke soja heb je gebruikt? Kikkoman?
Ja.. en een beetje Pearl River bridge light soy omdat ik niet genoeg had
Ik wilde Sukiyaki maken overigens.
  zondag 21 oktober 2012 @ 20:50:39 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118254967
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 20:46 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ja.. en een beetje Pearl River bridge light soy omdat ik niet genoeg had
Ik wilde Sukiyaki maken overigens.
Tja, dat is een apart smakend gerecht. En niets mis daar kikkoman en/ of light soy voor te gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 oktober 2012 @ 20:58:26 #138
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118255519
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2012 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, dat is een apart smakend gerecht. En niets mis daar kikkoman en/ of light soy voor te gebruiken.

Denk toch dat het beter had gesmaakt met gewone sojasaus, die had ik ook in huis.
Maar goed, ik heb nog 3kwart chinese kool over die op moet dus morgen gewoon nog een keer proberen :D
  zondag 21 oktober 2012 @ 21:00:41 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118255663
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 20:58 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Denk toch dat het beter had gesmaakt met gewone sojasaus, die had ik ook in huis.
Maar goed, ik heb nog 3kwart chinese kool over die op moet dus morgen gewoon nog een keer proberen :D
Welke Mirin had je gebruikt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 oktober 2012 @ 21:04:58 #140
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118255981
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2012 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welke Mirin had je gebruikt?
Dat vermeldde het recept niet..
heb ik wel in huis overigens, Marukin Shin Mirin
  zondag 21 oktober 2012 @ 21:05:38 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118256020
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 21:04 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dat vermeldde het recept niet..
heb ik wel in huis overigens, Marukin Shin Mirin
Werkelijk? Zeker ook geen rauw ei?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 oktober 2012 @ 21:07:47 #142
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118256173
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2012 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Werkelijk? Zeker ook geen rauw ei?
OOk dat niet:

1 Snijd de rosbiefplakjes in kleinere plakjes. Snijd de ui in partjes, bosui in schuine stukken en de kool in reepjes.
2 Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3 Bak het vlees kort op hoog vuur in de olie en schep het uit de pan. Bak de tofoe, groenten en shiitake één voor één in de achtergebleven olie (begin met de harde groenten). Voeg het vlees toe aan de groenten.
4 Meng de sojasaus met 100 ml water en de suiker. Voeg de saus toe aan het vlees en de groenten. Als de saus begint te koken is de Sukiyaki klaar. Serveer met de mihoen.
  zondag 21 oktober 2012 @ 21:13:48 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118256594
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 oktober 2012 @ 21:29:05 #144
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118257585
quote:
:D da's een heel ander gerecht dus wat ik aanhet maken was..
Naja, met die kikkoman was het toch al mislukt, 't rook opzich wel weer lekker maar 't had zoeter gemogen.
pi_118258277
Toen ik jaar of 15 was ging ik een cake bakken, ik had in plaats van gewone boter Croma gebruikt omdat er op de verpakking stond: voor bakken en braden, tering wat een troep werd dat zeg.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 21 oktober 2012 @ 21:51:19 #146
171605 henkde_j
BAM BAM BAM
pi_118259051
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 21:39 schreef raptorix het volgende:
Toen ik jaar of 15 was ging ik een cake bakken, ik had in plaats van gewone boter Croma gebruikt omdat er op de verpakking stond: voor bakken en braden, tering wat een troep werd dat zeg.
Een instinker inderdaad :')
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
pi_118259388
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 21:39 schreef raptorix het volgende:
Toen ik jaar of 15 was ging ik een cake bakken, ik had in plaats van gewone boter Croma gebruikt omdat er op de verpakking stond: voor bakken en braden, tering wat een troep werd dat zeg.
:D
  maandag 22 oktober 2012 @ 07:27:36 #148
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_118269925
vorige week op vakantie vroeg ik 1 van de anderen om eitjes te koken. Normaal kookt zijn vrouw altijd. Pellen werd al vrij lastig en het eitje viel totaal slap uit elkaar. Hij dacht dat van het moment dat de eieren in het water gingen tot hard gekookt 3 minuten was.

Toen maar geen eitjes gegeten :')
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:17:53 #149
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_118339219
Ai, ik mag me hier ook melden *)

Ik wilde een kapsel gemaakt voor een taart en ik had de oven voorverwarmd..
Oven op temperatuur en dus hop.. biscuitmix erin!

Ineens begon het wel 'heel snel' te geuren in de keuken..
Ipv van de oven had ik de grill aangezet.. tjaaa :|W
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_118455556
stamppot willen maken en op de een of andere manier vergeten af te gieten en dat niet in de gaten hebben :P
soeppie iemand?
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_118455761
Ow, ik ben ook keer vergeten af te gieten. Maar de aardappels waren bijna drooggekookt dus het was eigenlijk dikke prima :)
pi_118466571
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 12:52 schreef simmu het volgende:
stamppot willen maken en op de een of andere manier vergeten af te gieten en dat niet in de gaten hebben :P
soeppie iemand?
Dus je begon te stampen met het water nog in de pan? :D

da;s wel balen :P
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:23:32 #153
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118469766
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 20:34 schreef SiGNe het volgende:
Zucht, ben weer de fout in gegaan met sojasaus..
Het was een Japans gerecht dus ik ging er vanuit dat ik Japanse sojasaus moest gebruiken, niet dus..
het smaakt echt raar nu, kan me niet voorstellen dat dit de smaak hoort te zijn
Ik denk niet dat het wat uit had gemaakt, sukiyaki is gewoon geen mindblowing gerecht. Japanse of Chinese sojasaus, dat verschil proef je echt niet hoor, in dit gerecht. Of je sojasaus moet al niet lekker zijn geweest. Te oud of een nepmerk. Of je had toch donkere sojasaus ipv lichte.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:42:12 #154
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118473209
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:23 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk niet dat het wat uit had gemaakt, sukiyaki is gewoon geen mindblowing gerecht. Japanse of Chinese sojasaus, dat verschil proef je echt niet hoor, in dit gerecht. Of je sojasaus moet al niet lekker zijn geweest. Te oud of een nepmerk. Of je had toch donkere sojasaus ipv lichte.
Ik heb zowel de donkere als de lichte Pearl River en het flesje zag eruit als het linker flesje.
Sterker nog, ik was op jouw site aan het bladeren, zoekend naar een goede sojasaus en heb het daarna pas gekocht :D
Maar bij m'n gerecht heb ik voor het grootste deel Kikkoman gebruikt en ik denk dat dat de fout was.
Als ik alleen die Pearl river had gebruikt was het misschien wel lekker geworden..
Maar goed, al doende leert men :)
  zaterdag 27 oktober 2012 @ 10:04:10 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118489290
Ik denk echt dat het niet veel uit zal maken.
pi_118489847
Koken is ook een gevoel hebben voor smaak. Weten In kunnen schatten hoe veel of hoe weinig je in een gerecht kan hebben.

'verwarm de oven voor op 180 graden en leg dan de broodjes er 8 minuten in' -> 'gooi de broodjes in de oven, laat hem voorverwarmen tot 250 graden, als hij heet is gooi je er nog 4 tot 6 minuten grill overheen (afhankelijk van het soort broodje)', en dan krijg ik perfecte broodjes die de kleur hebben van het houten snijplankje.

Het gaat een blunder worden als je de gebruiksaanwijzing gaat volgen in die kl*teoven die wij hebben.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_118491975
Wel eens keukenmes laten vallen en wou ik het opvangen. Diepe snee in mijn vinger :'). In die fractie van een seconde denk je ook niet na en doe je het uit reflex.
Noodles
pi_118492087
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 12:14 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Wel eens keukenmes laten vallen en wou ik het opvangen. Diepe snee in mijn vinger :'). In die fractie van een seconde denk je ook niet na en doe je het uit reflex.
dat deed ik met groente. Pannetje met van het vuur halen om af te gieten, vergeten dat de handvaten nogal warm waren, geen pannenlap gebruikt. Dus mijn handen stonden in de fik, gooi pannetje iets voor me uit, bedenk me dat de groente dan op de grond valt en probeer die dus nog op te vangen. Niet echt handig...
pi_118494086
proberen een mes op te vangen heb ik gelukkig al afgeleerd :P nu doe ik gewoon een stap naar achter en laat 't vallen.
Wel lekker blijven plakken hè?
  woensdag 23 januari 2013 @ 18:56:24 #160
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_121948800
Net weer een prachtige.. ik zet m'n pan op het vuur, pak boter uit de koelkast en spuit het in de warme pan.. was het geen boter maar mayonaise :@ :')
pi_121948842
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 18:56 schreef SiGNe het volgende:
Net weer een prachtige.. ik zet m'n pan op het vuur, pak boter uit de koelkast en spuit het in de warme pan.. was het geen boter maar mayonaise :@ :')
:D
pi_121948970
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 18:56 schreef SiGNe het volgende:
Net weer een prachtige.. ik zet m'n pan op het vuur, pak boter uit de koelkast en spuit het in de warme pan.. was het geen boter maar mayonaise :@ :')
Boter die spuit is sowieso geen boter, maar een eng derivaat van margarine.. Dus daar ging het al mis :P
  woensdag 23 januari 2013 @ 19:34:48 #163
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_121950378
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 19:01 schreef Selestha het volgende:

[..]

Boter die spuit is sowieso geen boter, maar een eng derivaat van margarine.. Dus daar ging het al mis :P
Croma.. bakt altijd wel goed vind ik.. vind het lekkerder bakken dan olie.
En ok, reuzel ofzo is beter maar dat hebben ze dan weer niet bij de super..
pi_121971968
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 19:34 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Croma.. bakt altijd wel goed vind ik.. vind het lekkerder bakken dan olie.
En ok, reuzel ofzo is beter maar dat hebben ze dan weer niet bij de super..
Wat is er mis met gewoon roomboter? ;)
pi_122016844
Beur culinair van Hollandia?
Spuit je ook uit de fles de pan in en ik zie het heel veel gebruikt worden ;)
  Manager PR/Moderator vrijdag 25 januari 2013 @ 01:51:14 #166
269689 crew  Viv
pi_122017021
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 07:09 schreef Selestha het volgende:
Wat is er mis met gewoon roomboter? ;)
Volgens de nieuwste reclame zou het spetteren. :')

Wij gebruiken dus alleen roomboter en olijfolie. :Y)
pi_122320263
Een verse van vanavond... Broccoli in een stoommandje, stoommandje in pannetje zetten en ineens afvragen waarom het naar verbrande haren ruikt in de keuken.
Owja. Water vergeten 8)7
pi_122328265
Lasgne uit een pakkie maken, jaaaaaaaaaaren geleden.
Ik had alleen niet voldoende melk... dus had ik uiteindelijk teveel water in verhouding met melk. Wist ik toen veel!!! Nah, dan krijg je niet echt een lekker sausje }:|
  zaterdag 23 maart 2013 @ 17:13:57 #169
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_124412064
Vandaag weer een nieuwe blunder toe kunnen voegen, ik wou even wat tomatensoep blenderen maar ik zat per ongeluk met mijn hand op het overdrukgaatje waardoor de deksel omhoog schoot met alle gevolgen van dien.
  zaterdag 23 maart 2013 @ 17:34:15 #170
331137 JimboSlice
Shake 'n Bake
pi_124412576
Ik heb bij de eerste keer couscous maken 2,5 liter water gebruikt in plaats van 250 cl. Qua kleur en substantie had het na het afgieten nog het meeste weg van een pan liposuctievet.
Bob Loblaw's Law Blog: Lobbing Law Bombs
  zaterdag 23 maart 2013 @ 17:58:58 #171
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_124413392
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:34 schreef JimboSlice het volgende:
Ik heb bij de eerste keer couscous maken 2,5 liter water gebruikt in plaats van 250 cl. Qua kleur en substantie had het na het afgieten nog het meeste weg van een pan liposuctievet.
Ik snap dan niet wat je fout hebt gedaan..
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_125154809
Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd voor een goedmaakdineetje. Ik had dus alvast een grote pan water met twee kippen op het vuur gezet voor de kipragout en dat stond lekker met kruiden te pruttelen en te trekken in de keuken terwijl we bij zaten te praten in de huiskamer.

Even later komt mijn broer binnen en zegt: "die kip was gaar, die heb ik alvast afgegoten hoor!". En zo is mijn kostbare bouillon in de afvoer terechtgekomen. :)

Gelukkig had ik nog wat bouillontabletten in huis om nieuwe bouillon te maken.
pi_125155097
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:58 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ik snap dan niet wat je fout hebt gedaan..
Dat is tien keer zoveel water denk ik. :)
pi_125155554
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:29 schreef technofreak86 het volgende:
Heb een keer een pot thaise rode curry pasta gehaald bij de lidl. Stond verder niets op over hoe het gebruikt moest worden.
Ik dus een paar ons kip aangebakken en een halve zak wokgroenten, vervolgens de hele pot curry pasta erbij gedaan.
Was ongelovelijk zout en niet meer te eten.
ja, dat heb ik precies zo gedaan met de groene curry. Bij het afproeven heb ik het moeten corrigeren met extra vlees, water en kokosmelk. Ik had daarna voor twintig porties currysaus in de vriezer. Ik vond het nogal komijn-achtig overigens, maar niet vies.
  donderdag 11 april 2013 @ 15:52:23 #175
246109 JochemP
Bakt de lekkerste koekjes
pi_125157305
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 14:53 schreef unfocused het volgende:

[..]

Dat is tien keer zoveel water denk ik. :)
250 cl is 2,5 liter
  donderdag 11 april 2013 @ 15:55:54 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125157463
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 14:47 schreef unfocused het volgende:
Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd voor een goedmaakdineetje. Ik had dus alvast een grote pan water met twee kippen op het vuur gezet voor de kipragout en dat stond lekker met kruiden te pruttelen en te trekken in de keuken terwijl we bij zaten te praten in de huiskamer.

Even later komt mijn broer binnen en zegt: "die kip was gaar, die heb ik alvast afgegoten hoor!". En zo is mijn kostbare bouillon in de afvoer terechtgekomen. :)

Gelukkig had ik nog wat bouillontabletten in huis om nieuwe bouillon te maken.
LOL
Wat een idioot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 11 april 2013 @ 15:56:44 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125157502
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:13 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag weer een nieuwe blunder toe kunnen voegen, ik wou even wat tomatensoep blenderen maar ik zat per ongeluk met mijn hand op het overdrukgaatje waardoor de deksel omhoog schoot met alle gevolgen van dien.
Keuken opnieuw witten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 11 april 2013 @ 15:59:03 #178
91830 MaximusTG
pi_125157586
WTF @de bouillon. Handen af van een ander zn eten :P.
  donderdag 11 april 2013 @ 15:59:47 #179
246109 JochemP
Bakt de lekkerste koekjes
pi_125157616
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 15:59 schreef MaximusTG het volgende:
WTF @de bouillon. Handen af van een ander zn eten :P.
Ninja edit :')
  † In Memoriam † donderdag 11 april 2013 @ 16:00:15 #180
91830 MaximusTG
pi_125161273
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 16:00 schreef MaximusTG het volgende:
Mwaha, las dl ipv cl :).
ff op mijn maatbeker gekeken en 250 milliliter is een kwart liter dus JochemP had gelijk.
pi_125161365
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
Wat een idioot
Ach we deden ons best, allebei een beetje zenuwachtig om het goed te doen maar hij deed het juist verkeerd
pi_125161435
haha die bouillon :D
pi_125161462
Kaneel in mijn aardappelpuree i.p.v. nootmuskaat :')

is errug vies kan ik jullie vertellen :D
  Redactie Frontpage donderdag 11 april 2013 @ 18:06:50 #185
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_125162794
quote:
9s.gif Op donderdag 11 april 2013 17:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Kaneel in mijn aardappelpuree i.p.v. nootmuskaat :')

is errug vies kan ik jullie vertellen :D
Als je dat met hutspot hebt, is het wel te doen - mits niet te veel. Ervaring van vriendlief :Y :D
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_125163201
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 18:06 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Als je dat met hutspot hebt, is het wel te doen - mits niet te veel. Ervaring van vriendlief :Y :D
:D ik ga het maar niet uitproberen :+
  donderdag 11 april 2013 @ 19:16:04 #187
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_125165163
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 14:47 schreef unfocused het volgende:
Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd voor een goedmaakdineetje. Ik had dus alvast een grote pan water met twee kippen op het vuur gezet voor de kipragout en dat stond lekker met kruiden te pruttelen en te trekken in de keuken terwijl we bij zaten te praten in de huiskamer.

Even later komt mijn broer binnen en zegt: "die kip was gaar, die heb ik alvast afgegoten hoor!". En zo is mijn kostbare bouillon in de afvoer terechtgekomen. :)

Gelukkig had ik nog wat bouillontabletten in huis om nieuwe bouillon te maken.
:o Dan zou ik echt pissig zijn geworden. Mensen die zich ongevraagd met zulke dingen bemoeien. :N
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  donderdag 11 april 2013 @ 20:02:06 #188
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_125166943
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 19:16 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

:o Dan zou ik echt pissig zijn geworden. Mensen die zich ongevraagd met zulke dingen bemoeien. :N
Het is een leuk verhaaltje, maar ik geloof er nog minder van dan mijn trolltopics.
Waarom zou hij denken dat de kip gaar is, terwijl hij verder niets van koken weet? En dan ook nog eens zonder te vragen afgieten.

Het zou misschien kunnen als hij geestelijk én sociaal gehandicapt was, maar dan zou hij niet zonder begeleiding de straat op moeten mogen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 11 april 2013 @ 20:53:41 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125169256
quote:
9s.gif Op donderdag 11 april 2013 17:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Kaneel in mijn aardappelpuree i.p.v. nootmuskaat :')

is errug vies kan ik jullie vertellen :D
Vind het beide niet lekker in de puree
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125169298
quote:
1s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind het beide niet lekker in de puree
béétje Nootmuskaat vind ik wel lekker!
pi_125190932
quote:
1s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:02 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Het is een leuk verhaaltje, maar ik geloof er nog minder van dan mijn trolltopics.
Waarom zou hij denken dat de kip gaar is, terwijl hij verder niets van koken weet? En dan ook nog eens zonder te vragen afgieten.

Het zou misschien kunnen als hij geestelijk én sociaal gehandicapt was, maar dan zou hij niet zonder begeleiding de straat op moeten mogen.
dit dus.
  zaterdag 13 april 2013 @ 09:55:21 #192
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_125225910
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Keuken opnieuw witten?
Hij stond gelukkig onder een kastje dus zat er geen plafond in de splashzone.
  zaterdag 13 april 2013 @ 10:22:21 #193
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_125226248
Zoiets als met die kipragout/bouillon heb ik ook een keer gehad, in mijn geval een te behulpzame echgenoot die de asperges afgoot en de beloofde aspergesoep die die avond dus uitbleef.
  zaterdag 13 april 2013 @ 10:24:15 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125226278
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 09:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hij stond gelukkig onder een kastje dus zat er geen plafond in de splashzone.
Blikjes tomatenpuree kunnen soms ook zo spuiten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 april 2013 @ 10:28:19 #195
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_125226324
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2013 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Blikjes tomatenpuree kunnen soms ook zo spuiten.
Die dingen van 7 cent ja :P Ondersteboven boven de gootsteen openen vangt de meeste schade op.
  zaterdag 13 april 2013 @ 10:33:23 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125226390
Of het in/onder een theedoek doen. Maar heb het zelf nog nooit meegemaakt.
pi_125226479
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2013 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Blikjes tomatenpuree kunnen soms ook zo spuiten.
Ja, daarvan had ik er een jaar of twee geleden ook eentje. Nog lang niet aan de tht, maar het ding knalde echt open. Puree zat overal. :X
  vrijdag 19 april 2013 @ 23:54:16 #198
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_125507759
Niet echt een kookblunder, maar ik draaide een keer een fles saus open (glazen flesje) en toen brak de hals af. Nu was het rode saus dus m'n moeder had niet meteen door dat het geen barbecuesaus was die over mijn eten droop.
Een kwartier later zat ik op de eerste hulp en kreeg ik zeven hechtingen in mijn hand.

Ik moest aan dit topic denken toen ik een Pinterestboard ontdekte met grappige plaatjes die zo ter illustratie in dit topic kunnen. :)
Cooking Disasters
  zondag 12 mei 2013 @ 14:45:45 #199
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126385105
Caramelsaus maken (met fucking veel moeite want de suiker ging stollen en leek niet meer te willen smelten), vormpjes bekleden met banaan, stukjes macadamia noot erbij, stukjes chocola. Dan beslag maken, bloem erbij doen en je realiseren dat het volkorenmeel is! :(

(was niet thuis)


Aaaaarrrggggghhhh.
pi_126423031
Toen ik nog thuis woonde heb ik eens uitgebreid gekookt voor mijn ouders. Ze waren minder blij dat ik voor de saus een fles wijn van 150 euro had gebruikt, die mijn ouders bij een top wijngaard in frankrijk hadden meegenomen. Hij lag te rijpen voor het juiste speciale moment
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')