quote:Op dinsdag 14 februari 2012 23:16 schreef Tegan het volgende:
Ok, ik heb mijn vier lagen cake gebakken. Morgen wil ik de rest doen, vullen enzo. Vulling banketbakkersroom en dan alleen de buitenkant afsmeren met botercreme, of ook eerst tussen de vulling en de cake botercreme? [/taartnoob]
Jeetje wat een drama was hetSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik twijfel ook nog over de kleuren. Of alles wit, fondant en vulling, of de vulling ook tussenkleuren van groen zeg maar.
Het is trouwens een minitaartje van 15cm..
Het vullen ging erg goed. Maar het fondant had ik even laten liggen en toen was het keihard geworden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Gelukkig was het wel lekker.
Hééééél erg schattig!!!quote:Op donderdag 16 februari 2012 21:44 schreef Pandora73 het volgende:
Ik heb van de week voor mijn liefje een berentaart gebakken (omdat hij een stoere beschermbeer is én een hele lieve knuffelbeer... jaja, wij zijn klef)
Bij de aziatische winkel hebben ze het vaak, ik was van de week in een winkel op de nieuwmarkt in Amsterdam en daar hadden ze Bakingsoda van Mr hammer (!??) of iets in die richting voor maar 1,50! (voor een kilo)quote:Op donderdag 16 februari 2012 14:48 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Natriumbicarbonaat heb ik nog nooit in een supermarkt gezien. Inmiddels wel?
Ja, dat kan!quote:Op donderdag 16 februari 2012 16:23 schreef Skaai het volgende:
[..]
Met Pasen ga ik weer aan de slag![]()
Kan ik chocoladeeitjes bakken in een muffin?
quote:Op donderdag 16 februari 2012 21:55 schreef Tegan het volgende:
[..]
Jeetje wat een drama was het.
Het vullen ging erg goed. Maar het fondant had ik even laten liggen en toen was het keihard geworden.
Vet! Dat ziet er echt gaaf uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Gelukkig was het wel lekker.
![]()
Ik vind hem er echt heel schattig uitzienquote:Op donderdag 16 februari 2012 21:44 schreef Pandora73 het volgende:
Ik heb van de week voor mijn liefje een berentaart gebakken (omdat hij een stoere beschermbeer is én een hele lieve knuffelbeer... jaja, wij zijn klef)
[ afbeelding ]
De grote bol is een in een Blanda 20 gebakken appeltaart (liefje houdt niet van biscuit, en wel heel erg van appeltaart, dus tja, wat doe je dan he, hahaha) en de oren zijn biscuit gevuld met BBR.
En ja, hij is niet strak. Maar er zaten net even te veel eerste keren in... Nieuwe keukenrobot, eerste keer boltaart bakken, eerste keer appeltaart in bolvorm bakken, eerste keer met marsepein werken, eerste keer boltaart bekleden, eerste keer puzzeplaatje, eerste keer drie taartjes aan elkaar knutselen... O en ik had uiteindelijk knallende koppijn. Dus hij moest het er maar meer doen.(Hij was er heeeeel erg blij meer hoor, hahaha).
O en het was nog lekker ook!
ik heb de vorige keer de cc's in een taartdoos(plastic) tegen elkaar aan gezet en de doos dicht gemaakt. dan rechthouden met vervoeren.quote:Op zondag 19 februari 2012 16:39 schreef -Trinity- het volgende:
Beeldige taart Audreyoot!
Ik weet niet of er ooit al antwoord op is gegeven, maar heeft een van jullie een goede en betaalbare wijze om veilig cupcakes te vervoeren? Het gaat in mijn geval om circa 16 stuks, liefst zou ik ergens een kartonnen doos met dubbele bodem met gaten erin vandaan halen maar om apart ervoor online te gaan bestellen is overdone als het niet hoeft..
Good one, thx.quote:Op zondag 19 februari 2012 16:47 schreef Popples het volgende:
ik heb de vorige keer de cc's in een taartdoos(plastic) tegen elkaar aan gezet en de doos dicht gemaakt. dan rechthouden met vervoeren.
Je hebt ook losse oventjes. Heb ik ook, echt ideaalquote:Op donderdag 23 februari 2012 20:23 schreef Tink89 het volgende:
Misschien het verkeerde topic, maaruhm... Is er iemand die met een combi-magnetron fijne taart-resultaten krijgt? Ons nieuwe appartement heeft geen oven en ik heb eigenlijk weinig zin om zo'n ding in te bouwen.
Xx
wow gaafquote:Op zondag 19 februari 2012 10:36 schreef Audreyoot het volgende:
De taartHeb ook nog foto's van de cupcakes, cakepops en american cookies maar die moet ik nog uploaden. Taart had strakker gemogen maar het was mijn 4e taart dus ik moet nog oefenen(vooral dat cakeblad van de witte taart bekleden vond ik maar &*^$). Bovenste vulling: zure aardbeien bc met verse aardbeien en verse aardbeien in gelei. Onderste vulling: stevige chocomousse met bokkenpootjes kruimels en bokkenpootjesbc.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 4 maart 2012 18:10 schreef Popples het volgende:
iemand een idee hoe ik een geboorte taart kan maken zonder uitstekers? ik heb geen speciale geboorte uitstekers en mijn beste vriendin is gisteren bevallen en ze is vandaag onverwachts naar huis gemogen. dus wil ik morgen even snel een taart afleveren. iemand een leuk taartje wat ik na kan maken zonder te veel spul?
Ik gok van welquote:Op zondag 4 maart 2012 18:18 schreef Popples het volgende:
mishobje is die agmaakt met slagroom ofzo? lijkt me toch dat die gevuld is?
ziet er wel super uit!
En, hoe smaken ze? Ze zien er erg leuk uit in ieder geval!quote:Op zondag 4 maart 2012 18:07 schreef limbolandjgirl het volgende:
Vandaag appel-kaneel lente cupcakes gemaakt!
Ben benieuwd hoe ze smaken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ze smaken heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk!quote:Op zondag 4 maart 2012 20:19 schreef Skaai het volgende:
[..]
En, hoe smaken ze? Ze zien er erg leuk uit in ieder geval!
Ik neem het meestal niet zo serieus als er basterdsuiker staat, met gewone suiker krijg je ook een goed resultaatquote:Op donderdag 8 maart 2012 20:47 schreef LovelyLady het volgende:
Kan je ook gewone suiker gebruiken ipv basterdsuiker (recept OP) ?
Oke dank jequote:Op donderdag 8 maart 2012 20:49 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik neem het meestal niet zo serieus als er basterdsuiker staat, met gewone suiker krijg je ook een goed resultaat
ik ken iemand uit maastricht.. optie?quote:Op zaterdag 10 maart 2012 11:39 schreef maartjeh het volgende:
Hoi!
Ik weet dat dit topic eigenlijk bedoeld is om de mooie creaties te delen en vragen te stellen aan elkaar OVER het maken van taarten, maar ik wil het hier toch een kans geven.. Ik ben namelijk op zoek naar iemand die al enkele jaren ervaring heeft met 't maken van (bruids)taarten en die mij half juni aan een bruidstaart kan helpen.. Ik woon in de buurt van Breda en vind het geen probleem om zelf een stuk te moeten rijden om de taart op te halen.
Ik heb al verschillende meiden benaderd buiten FOK om maar zij zitten grotendeels allemaal al vol tot NA de zomer..
Maartje, ik woon in Loon op Zand, ik weet niet of je dat te ver vind? Ik heb nog niet eerder een bruidstaart gemaakt, maar maak al wel een tijd taarten en heb ook verschillende stapeltaarten gemaakt. Voor de komende periode heb ik weer een aantal workshops gepland staan om meer technieken te leren. De taarten die ik tot nu toe gemaakt heb staan op mijn hyves, mocht je meer informatie willen hebben kun je me altijd een berichtje sturen.quote:Op zaterdag 10 maart 2012 11:39 schreef maartjeh het volgende:
Hoi!
Ik weet dat dit topic eigenlijk bedoeld is om de mooie creaties te delen en vragen te stellen aan elkaar OVER het maken van taarten, maar ik wil het hier toch een kans geven.. Ik ben namelijk op zoek naar iemand die al enkele jaren ervaring heeft met 't maken van (bruids)taarten en die mij half juni aan een bruidstaart kan helpen.. Ik woon in de buurt van Breda en vind het geen probleem om zelf een stuk te moeten rijden om de taart op te halen.
Ik heb al verschillende meiden benaderd buiten FOK om maar zij zitten grotendeels allemaal al vol tot NA de zomer..
Ligt eraan welke kleur en smaak je wilt. Jam of een beetje vruchtenpuree/sap schijnt te werken (nog niet zelf geprobeerd). Maar persoonlijk vind ik witte botercreme ook niet erg.quote:Op zaterdag 10 maart 2012 12:12 schreef pessie het volgende:
Vraagje, ik wil m n cupcakes decoreren met botercreme maar in het dorp waar ik woon is geen winkel die kleurstof verkoopt. Kan ik iets anders gebruiken?
let je er wel op, dat als je je feest houd in een restaurant dat veel restaurants het niet goed vinden dat je zelf voor de taart zorgt. Goed overleggen van tevoren, en t liefst op papier zorgt voor onnodige vervelende verassingen...quote:Op zaterdag 10 maart 2012 11:39 schreef maartjeh het volgende:
Hoi!
Ik weet dat dit topic eigenlijk bedoeld is om de mooie creaties te delen en vragen te stellen aan elkaar OVER het maken van taarten, maar ik wil het hier toch een kans geven.. Ik ben namelijk op zoek naar iemand die al enkele jaren ervaring heeft met 't maken van (bruids)taarten en die mij half juni aan een bruidstaart kan helpen.. Ik woon in de buurt van Breda en vind het geen probleem om zelf een stuk te moeten rijden om de taart op te halen.
Ik heb al verschillende meiden benaderd buiten FOK om maar zij zitten grotendeels allemaal al vol tot NA de zomer..
Loon op Zand is nog wel te doenquote:Op zaterdag 10 maart 2012 12:04 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Maartje, ik woon in Loon op Zand, ik weet niet of je dat te ver vind? Ik heb nog niet eerder een bruidstaart gemaakt, maar maak al wel een tijd taarten en heb ook verschillende stapeltaarten gemaakt. Voor de komende periode heb ik weer een aantal workshops gepland staan om meer technieken te leren. De taarten die ik tot nu toe gemaakt heb staan op mijn hyves, mocht je meer informatie willen hebben kun je me altijd een berichtje sturen.
We vieren het niet in een restaurant. Ja ook wel, maar de taart is voor overdag en we gaan 's avonds pas eten.quote:Op zaterdag 10 maart 2012 12:54 schreef vlissingen het volgende:
[..]
let je er wel op, dat als je je feest houd in een restaurant dat veel restaurants het niet goed vinden dat je zelf voor de taart zorgt. Goed overleggen van tevoren, en t liefst op papier zorgt voor onnodige vervelende verassingen...
Ja en dat heb ik niet meerquote:Op zondag 11 maart 2012 08:58 schreef Popples het volgende:
[..]
dat is toch voor bij elkaar te houden?
glanzen kun je met abrikozenjam doen.
Als ik nu gelatine oplos, en dit straks erover heen gooi, glimt het toch ookquote:Op zondag 11 maart 2012 08:58 schreef Popples het volgende:
[..]
dat is toch voor bij elkaar te houden?
glanzen kun je met abrikozenjam doen.
ja dan glimt het zeker weten.quote:Op zondag 11 maart 2012 09:26 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Als ik nu gelatine oplos, en dit straks erover heen gooi, glimt het toch ook
en het kan er niet meer af vallen....
die heb ik nog nooit gehoord. moet je er dan nog iets meedoen?quote:Op zondag 11 maart 2012 10:32 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
In mijn taartboeken gebruiken ze ook wel appelmoes voor het glanzen
ik maak 25 cupcakes van 500 gram meel/250boter/250suiker/5 eieren/schepje bakpoeder/beetje citroenrasp. Dan zitten ze niet erg vol en zijn ze wel erg lekkerquote:Op maandag 12 maart 2012 17:36 schreef Probability het volgende:
Ik wil zelf muffins/cupcakes 'from scratch' maken. Ik heb 100 kleine vormpjes.. Hoeveel keer een 'gewoon' recept is dat?
Het zijn van die mini dingen, dus geen gewonequote:Op maandag 12 maart 2012 19:58 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
ik maak 25 cupcakes van 500 gram meel/250boter/250suiker/5 eieren/schepje bakpoeder/beetje citroenrasp. Dan zitten ze niet erg vol en zijn ze wel erg lekker.
Niet te lang bakken! na 13-15 minuten even prikken of ze gaar zijn.
Volgens mij kan je van dat beslag 100 mini cupcakes maken. En de baktijd is ook voor mini's, als ik het niet verkeerd begrijpquote:Op maandag 12 maart 2012 20:07 schreef Probability het volgende:
[..]
Het zijn van die mini dingen, dus geen gewone
quote:Op vrijdag 16 maart 2012 22:02 schreef Spuuglokje het volgende:
Voor mijn zoon die morgen 14 wordt heb ik een taart gemaakt met een 8-bit afbeelding van Mario. Ik heb tijdens verschillende stappen foto's gemaakt, misschien vinden jullie dat ook leuk om te zien.
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Leuk! Alleen de fondant/marsepein bovenop lijkt zo dik. Was dat de bedoeling?quote:Op zaterdag 17 maart 2012 14:43 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Ik heb gisteren een nieuw boekje binnen gekregen, voor figuren boetseren, en met de lente in mijn hoofd ben ik vanmorgen lekker aan de gang gegaan en ik ben best wel blij met het resultaat.
[ afbeelding ]
de bloem hoorde wel dik te zijn jaquote:Op zondag 18 maart 2012 08:49 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Leuk! Alleen de fondant/marsepein bovenop lijkt zo dik. Was dat de bedoeling?
Overigens kun je zo'n bloem ook maken door de blaadjes en het midden uit te steken, dan krijg je nettere randjes enzo
Ik zou een appeltaart maken. Vrij algemeen en ik ken eigenlijk niemand die geen appeltaart lust.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 19:02 schreef RenRen- het volgende:
Als je een taart maakt voor iemand die je heel erg heeft geholpen maar je hebt geen flauw idee wat hij lust, wat zou jij maken?
Ik vergeet tegenwoordig vaak om foto's te maken, Dit weekend ga ik ongeveer 100 mini cupcakes maken, maar ik ga ze dit keer niet versieren, maar wel kleuren, Een deel geel met citroensmaak, een deel blauw met amandelsmaak, en een deel groen met koffiesmaak, en dan een deel gewone! En al die cakejes gaan maandag lekker mee op vakantie!quote:Op vrijdag 23 maart 2012 18:32 schreef limbolandjgirl het volgende:
Zijn alle ovens hier kapot? En is het het fondant / marsepein op??
Er wordt nog maar zo weinig gepost
Ik ga morgen 24 cupcakes maken voor de verjaardag van mijn moeder.
Foto's zullen snel volgen!
helaas is de mijne wel kapot en dat terwijl ik vrijdag een megamindy taart moet maken.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 18:32 schreef limbolandjgirl het volgende:
Zijn alle ovens hier kapot? En is het het fondant / marsepein op??
Er wordt nog maar zo weinig gepost
Ik ga morgen 24 cupcakes maken voor de verjaardag van mijn moeder.
Foto's zullen snel volgen!
Ik welquote:Op vrijdag 23 maart 2012 19:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou een appeltaart maken. Vrij algemeen en ik ken eigenlijk niemand die geen appeltaart lust.
Nog vetter dan slagroom, dat hebben we volgens mij niet in NLquote:Op vrijdag 23 maart 2012 20:55 schreef SpaceInvaders het volgende:
Help!
Voor dit recept: http://gracessweetlife.com/2010/07/devils-food-cupcakes/
Sour cream, kan ik dan creme fraiche gebruiken in de cupcakes?
En stroop ipv syrup in de ganache?
Wat is heavy cream? (ook voor de ganache)
quote:Op vrijdag 23 maart 2012 20:56 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Nog vetter dan slagroom, dat hebben we volgens mij niet in NL
Nee, volgens mij lijkt dat er totaal niet opquote:Op vrijdag 23 maart 2012 20:58 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]![]()
Gecondenseerde melk uit een blikje?
Ik wil die cupcakes makenquote:Op vrijdag 23 maart 2012 20:58 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Nee, volgens mij lijkt dat er totaal niet op
Kun je niet gewone ganache maken?quote:Op vrijdag 23 maart 2012 20:55 schreef SpaceInvaders het volgende:
Help!
Voor dit recept: http://gracessweetlife.com/2010/07/devils-food-cupcakes/
Sour cream, kan ik dan creme fraiche gebruiken in de cupcakes?
En stroop ipv syrup in de ganache?
Wat is heavy cream? (ook voor de ganache)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |