abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_109023615
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 19:58 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

ik maak 25 cupcakes van 500 gram meel/250boter/250suiker/5 eieren/schepje bakpoeder/beetje citroenrasp. Dan zitten ze niet erg vol en zijn ze wel erg lekker :P.
Niet te lang bakken! na 13-15 minuten even prikken of ze gaar zijn.
Het zijn van die mini dingen, dus geen gewone :P
Worry is a misuse of imagination
pi_109027998
Leuk zijn ze, Kwak! :)
  maandag 12 maart 2012 @ 21:45:25 #263
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_109029491
Leuke cupcakes kwakz0r!

Ik was vanmorgen bij een vriendin op bezoek, en we hebben tijdens het bijkletsen beiden een dummie bekleed. Dit is de mijne (een kleintje van 12,5 cm doorsnede):

  † In Memoriam † dinsdag 13 maart 2012 @ 21:10:55 #264
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_109065401
'Tijdens het bijkletsen' }:|

Doet ze effe. :D

Tof O+
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † dinsdag 13 maart 2012 @ 21:12:54 #265
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_109065493
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 20:07 schreef Probability het volgende:

[..]

Het zijn van die mini dingen, dus geen gewone :P
Volgens mij kan je van dat beslag 100 mini cupcakes maken. En de baktijd is ook voor mini's, als ik het niet verkeerd begrijp ;)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_109082311
Gisteren besteld, ben benieuwd. Hier zitten ook wel mensen die 'm hebben, toch? Tevreden over, niet te veel herrie?
  woensdag 14 maart 2012 @ 11:36:16 #267
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109082980
ben normaal van de gewone taarten (wel met botercreme enzo),koek, brood enzovoort bakken zonder met marsepein, fondant en dat soort dingen aan de slag te gaan zoals hier.

Morgen een cupcake versieren workshop. Ben benieuwd of het wat voor me is.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109091330
Oke, ik heb toch besloten om de bruidstaart zelf te gaan maken en ik heb nog NOOIT zelf een taart gemaakt (behalve dan natuurlijk appeltaart e.d. maar dus geen taart met vullingen, marsepein/fondant er om heen en toppings..) dus dit word een hele uitdaging.

De bruiloft is in juni, ik ben nu veel vrij dus ik heb mijn eerste bestelling bij De Leukste Taarten-shop net 'de deur uit' gedaan, zodat ik van de week al kan gaan oefenen. Roosjes maken etc. van fondant lijkt me niet zo heel moeilijk (veel geoefend met klei op m'n werk, is toch anders.. maar het idee is er), maar de marsepein of fondant mooi om de taart heen krijgen lijkt me een hele klus.
Ik wil trouwens op de uiteindelijke taart echte rozen gebruiken als decoratie, maar daar natuurlijk wel marsepeinen roosjes bij.

Hebben jullie tips? Wat kan ik beter gebruiken? Fondant of marsepein? Ik vind marsepein zelf lekkerder namelijk, maar fondant lijkt volgens websites makkelijker te bewerken?
Kan ik het beste oefenen met het bekleden van een langwerpige cake en cupcakes?

Mijn eerste bestelling;

Decoratie band 12mm -Baby Pink-, 4 meter
SK Magic sparkle dust 5gr.
FunCakes Taartdoos Blanco 32x32x11.5cm - 3 stuks
Insert v FunCakes Taartdoos 32x32x11.5cm - 2 stuks
FMM Rose leaf cutter set/3
Städter Metaal Uitsteker Strik werkt dit echt??
FMM Knife/scriber tool
RegalIce rolfondant 500 gr. Champagne
FunCakes Marsepein Rood, 250gr.
FunCakes Marsepein Groen, 250gr.
FunCakes Marsepein Blank 1:4 Rolkwaliteit -250gr- Wat willen de afmetingen zeggen bij marsepein? 1:4, is dat 't makkelijkst uit te rollen??


edit;
Ik bedenk me nu net dat ik nog helemaal geen taartzaag heb en nog geen taartkartons. Die moet ik dus nog bestellen.

[ Bericht 4% gewijzigd door maartjeh op 14-03-2012 17:22:22 ]
  vrijdag 16 maart 2012 @ 22:02:44 #269
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_109185557
Voor mijn zoon die morgen 14 wordt heb ik een taart gemaakt met een 8-bit afbeelding van Mario. Ik heb tijdens verschillende stappen foto's gemaakt, misschien vinden jullie dat ook leuk om te zien. :)






pi_109185728
Gaaf!! Heel mooi.
pi_109185884
Spuug _O_ Wouter zal er blij mee zijn en al vast gefeliciteerd *O*
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_109186533
ik kwam vandaag langs pipoos en wilde even kijken naar wat leuke bakspulletjes...
toen liep ik weer snel naar buiten wat een debiele prijzen daar zeg :o
een doosje wilton kleurstoffen 18,- :{
kleine funcakes fondant bijna 3,- :{
een paar plastic stokjes om vormpjes te maken 5,-
een klein doosje gekleurde pareltjes 5,-
en ga zo maar door... zijn ze wel goed bij hun hoofd daar joh :{

nou scheelt het met de marsepein en fondant net een euro met de makro maar dit is in verhouding echt aso veel.. ik meen me te heugen dat ik die wilton kleurstoffen bij de makro voor nog geen tientje had gekocht..

erg jammer van die winkel, had verwacht dat het er weer storm zou lopen nu ze de helft van de brei en haakspullen ingewisseld hebben voor bakspullen maar met die prijzen vind ik het niet gek dat het niet aanslaat ;(
  vrijdag 16 maart 2012 @ 22:52:37 #273
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_109187857
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 22:02 schreef Spuuglokje het volgende:
Voor mijn zoon die morgen 14 wordt heb ik een taart gemaakt met een 8-bit afbeelding van Mario. Ik heb tijdens verschillende stappen foto's gemaakt, misschien vinden jullie dat ook leuk om te zien. :)

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
_O_
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_109189997
Cool Spuug!
pi_109190000
wauw spuuglokje! wat een geweldige taart lijkt met dat ministeck van vroeger! mag ik vragen waar je dat patroon vandaan hebt?

@maartjeh, het 1:4 bij marsepein heeft met de verhoudingen amandelen te maken, wat betreft je vraag wat makkelijker te verwerken is, dat is persoonlijk, ik werk zelf liever met marsepein maar er zijn ook genoeg mensen die liever met fondant werken :) en als je een vaste hand hebt kun je een taart ook met een mes doorzagen:) taartmeuk is prijzig dus zou eerst een testen of je het leuk vind en of je er zelf tevreden over bent voor je van alles gaat aanschaffen!
S. 2014
J. 2016
pi_109200740
Gaaf Spuug!
Fake it till you make it...
pi_109202757
Ik heb gisteren een nieuw boekje binnen gekregen, voor figuren boetseren, en met de lente in mijn hoofd ben ik vanmorgen lekker aan de gang gegaan en ik ben best wel blij met het resultaat.

S. 2014
J. 2016
pi_109204596
Lente-achtig gewoonmezelf leuk :)
Fake it till you make it...
pi_109204762
Wat een mooie taarten weer zeg!

Ik baal achteraf echt dat ik die workshop toen afgezegd heb. Maar snel kijken voor een nieuwe datum.
  zondag 18 maart 2012 @ 08:49:16 #280
319308 Tink89
To live is to dance
pi_109224264
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 14:43 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Ik heb gisteren een nieuw boekje binnen gekregen, voor figuren boetseren, en met de lente in mijn hoofd ben ik vanmorgen lekker aan de gang gegaan en ik ben best wel blij met het resultaat.

[ afbeelding ]
Leuk! Alleen de fondant/marsepein bovenop lijkt zo dik. Was dat de bedoeling?

Overigens kun je zo'n bloem ook maken door de blaadjes en het midden uit te steken, dan krijg je nettere randjes enzo :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_109226444
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2012 08:49 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Leuk! Alleen de fondant/marsepein bovenop lijkt zo dik. Was dat de bedoeling?

Overigens kun je zo'n bloem ook maken door de blaadjes en het midden uit te steken, dan krijg je nettere randjes enzo :)
de bloem hoorde wel dik te zijn ja :) en wat betreft het uitsteken, ik weet dat het dan gladder en netter is maar haalt voor mij ook een beetje de boetseerlol eraf! nu moet ik mezelf gewoon blijven verbeteren :P
S. 2014
J. 2016
  zondag 18 maart 2012 @ 17:12:23 #282
128491 J-net
Prettig gestoord
pi_109239570
Maartjeh: ik zou een cursus taart decoreren volgen. Leer je de basis dingen.
Bij mij op cursus gezien dat taartzaag niet per definitie nodig is, een groot kartelmes uit de keuken kan je ook gebruiken met de juiste techniek.

Ikzelf heb het hier in Vlaardingen bij taartaart.nl gedaan.
Ook leukste taartenshop heeft workshops.
~~~~~~Dream as if you 'll live forever, live like you 'll die today~~~~~
pi_109436801
Zijn alle ovens hier kapot? En is het het fondant / marsepein op??
Er wordt nog maar zo weinig gepost :(

Ik ga morgen 24 cupcakes maken voor de verjaardag van mijn moeder.
Foto's zullen snel volgen! :)
Smile Bigger!
The world needs it!
  vrijdag 23 maart 2012 @ 18:46:57 #284
35189 Troel
scherp en bot
pi_109437109
Ja, sorry, te veel te doen :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109437487
Als je een taart maakt voor iemand die je heel erg heeft geholpen maar je hebt geen flauw idee wat hij lust, wat zou jij maken? :@
pi_109438673
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 19:02 schreef RenRen- het volgende:
Als je een taart maakt voor iemand die je heel erg heeft geholpen maar je hebt geen flauw idee wat hij lust, wat zou jij maken? :@
Ik zou een appeltaart maken. Vrij algemeen en ik ken eigenlijk niemand die geen appeltaart lust.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_109439092
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 18:32 schreef limbolandjgirl het volgende:
Zijn alle ovens hier kapot? En is het het fondant / marsepein op??
Er wordt nog maar zo weinig gepost :(

Ik ga morgen 24 cupcakes maken voor de verjaardag van mijn moeder.
Foto's zullen snel volgen! :)
Ik vergeet tegenwoordig vaak om foto's te maken, Dit weekend ga ik ongeveer 100 mini cupcakes maken, maar ik ga ze dit keer niet versieren, maar wel kleuren, Een deel geel met citroensmaak, een deel blauw met amandelsmaak, en een deel groen met koffiesmaak, en dan een deel gewone! En al die cakejes gaan maandag lekker mee op vakantie!
S. 2014
J. 2016
  vrijdag 23 maart 2012 @ 20:18:35 #288
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_109440393
Ben benieuwd limbolandjgirl!
Ik moet voor aanstaande woensdag een stapeltaart maken. Als die klaar is post ik foto's. :)
pi_109440920
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 18:32 schreef limbolandjgirl het volgende:
Zijn alle ovens hier kapot? En is het het fondant / marsepein op??
Er wordt nog maar zo weinig gepost :(

Ik ga morgen 24 cupcakes maken voor de verjaardag van mijn moeder.
Foto's zullen snel volgen! :)
helaas is de mijne wel kapot en dat terwijl ik vrijdag een megamindy taart moet maken.

spuuglokje _O_
mama van 3 kids!
pi_109442350
Help!

Voor dit recept: http://gracessweetlife.com/2010/07/devils-food-cupcakes/

Sour cream, kan ik dan creme fraiche gebruiken in de cupcakes?
En stroop ipv syrup in de ganache?

Wat is heavy cream? (ook voor de ganache)

:@
pi_109442398
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 19:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik zou een appeltaart maken. Vrij algemeen en ik ken eigenlijk niemand die geen appeltaart lust.
Ik wel :D Maar niet iets als vanille of zo? Of is appeltaart vaak veiliger?
pi_109442413
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 20:55 schreef SpaceInvaders het volgende:
Help!

Voor dit recept: http://gracessweetlife.com/2010/07/devils-food-cupcakes/

Sour cream, kan ik dan creme fraiche gebruiken in de cupcakes?
En stroop ipv syrup in de ganache?

Wat is heavy cream? (ook voor de ganache)

:@
Nog vetter dan slagroom, dat hebben we volgens mij niet in NL :o
pi_109442472
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 20:56 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Nog vetter dan slagroom, dat hebben we volgens mij niet in NL :o
;(

Gecondenseerde melk uit een blikje?
pi_109442490
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 20:58 schreef SpaceInvaders het volgende:

[..]

;(

Gecondenseerde melk uit een blikje?
Nee, volgens mij lijkt dat er totaal niet op :D
pi_109442535
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 20:58 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Nee, volgens mij lijkt dat er totaal niet op :D
Ik wil die cupcakes maken ;(
  vrijdag 23 maart 2012 @ 20:59:40 #296
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109442547
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 20:55 schreef SpaceInvaders het volgende:
Help!

Voor dit recept: http://gracessweetlife.com/2010/07/devils-food-cupcakes/

Sour cream, kan ik dan creme fraiche gebruiken in de cupcakes?
En stroop ipv syrup in de ganache?

Wat is heavy cream? (ook voor de ganache)

:@
Kun je niet gewone ganache maken?
The love you take is equal to the love you make.
pi_109442567
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 20:59 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Kun je niet gewone ganache maken?
Dunno? Tell me :')
  vrijdag 23 maart 2012 @ 21:04:07 #298
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109442778
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 21:00 schreef SpaceInvaders het volgende:

[..]

Dunno? Tell me :')
Met slagroom en chocolade.
The love you take is equal to the love you make.
pi_109443016
Ik vroeg net een amerikaan en zij hebben het over 'evaporated milk' dat is toch gecondenseerde melk?
  vrijdag 23 maart 2012 @ 21:10:11 #300
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109443118
Ja, maar heavy cream is geen evaporated milk.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 23 maart 2012 @ 22:42:08 #301
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109448135
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 19:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik zou een appeltaart maken. Vrij algemeen en ik ken eigenlijk niemand die geen appeltaart lust.
ik wel als ik er krenten in die, kan ik ze aan 1 persoon niet slijten :P
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')