motorbloempje | maandag 12 december 2011 @ 22:32 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. ![]() Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! Fok-Foodgawkers! Deel 2 Fok-Foodgawkers! Deel 3 Fok-Foodgawkers! Deel 4 Fok-Foodgawkers! Deel 5 Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! | |
motorbloempje | maandag 12 december 2011 @ 22:33 |
Het was gerookte zalm met pancetta! Was lekker! ![]() | |
motorbloempje | maandag 12 december 2011 @ 23:08 |
![]() En dan ook maar even 't avondeten ![]() | |
koekepannekoek | dinsdag 13 december 2011 @ 15:33 |
![]() als lunch de salade met de P: pompoen,parmaham, pecorino en pijnboompitten | |
RobinOok | dinsdag 13 december 2011 @ 16:06 |
Lekker! Met pucola? :-) Of zeg je paketsla? | |
Sunnythesun | dinsdag 13 december 2011 @ 19:29 |
pepersla ![]() ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 13 december 2011 @ 21:53 |
![]() | |
Ilse86 | donderdag 15 december 2011 @ 15:58 |
Maïssoepje: Iemand fototechnische feedback? [ Bericht 5% gewijzigd door Ilse86 op 15-12-2011 16:22:18 ] | |
Lyriella | donderdag 15 december 2011 @ 19:19 |
Het lijkt me wat out of focus.. de focus ligt meer op het tijdschrift eronder dan op de soep waar het om gaat. | |
Sunnythesun | zaterdag 17 december 2011 @ 19:01 |
Ik vind het tijdschrift iets te druk, het leidt af. Maar verder vind ik het een mooi shot! Ik ben zelf een stuk minder creatief qua compositie ![]() Deze bijvoorbeeld, van vanavond: ![]() Hazenrugfilet en verse pasta met gorgonzola-walnootsaus. Erg smakelijk al zeg ik het zelf ![]() | |
Terrex | zondag 18 december 2011 @ 11:12 |
lijkt net een getrancheerde drol sorry hoor haha , verder vast een heerlijk stukje vlees! | |
Taurus | zondag 18 december 2011 @ 11:15 |
![]() | |
Sunnythesun | zondag 18 december 2011 @ 11:43 |
Nou zo smaakte het iig totaal niet nee ![]() | |
Mirjam | zondag 18 december 2011 @ 13:00 |
dat viond ik ook, van die drol ![]() ![]() | |
Radobe | zondag 18 december 2011 @ 13:17 |
me too ![]() | |
cinnamon_M | zondag 18 december 2011 @ 16:11 |
Ik vind het een erg mooi plaatje, goede compositie (ik vind die tijdschriften juist leuk), alleen zou ik iets meer scherpte-diepte nemen, zodat het hele voorste kopje scherp is. En je hebt ook iets meer op de punt van het tijdschrift scherpgesteld dan op het soepje zelf. | |
Ilse86 | donderdag 29 december 2011 @ 13:35 |
Bedankt voor jullie commentaar! Het was de eerste keer dat ik probeerde voedsel te fotograferen en het is inderdaad een beetje wazig allemaal. Het tijdschrift ligt erbij omdat de foto bedoeld was voor een wedstrijd uit dat tijdschrift. Leek me wel een leuk detail, maar ik zou er anders misschien ook niet zo snel voor kiezen. Hieronder een tweede new and (hopefully) improved poging (Pasta Bologna): | |
motorbloempje | donderdag 29 december 2011 @ 13:41 |
Ja, dat tijdschrift vond ik idd ook wat storend ![]() Maar dit ziet er heerlijk uit ![]() | |
Sunnythesun | donderdag 29 december 2011 @ 17:32 |
![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2011 @ 00:29 |
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook. Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare: ![]() Yuk Hwe | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 30 december 2011 @ 00:36 |
mhhh klinkt goed en ziet er wel lekker uit ![]() | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2011 @ 00:46 |
Dank je. Is 't ook. ;-) | |
macferret | vrijdag 30 december 2011 @ 07:13 |
Ik vond deze wel grappig![]() brood uitsteken, klein eitje erin, evt kruiden, kaas, plakje bacon en in de oven | |
minilot | vrijdag 30 december 2011 @ 07:53 |
Beetje vage foto, want met mobiel gemaakt door zusje van mijn lief tijdens het kerstdiner, maar enfin - dit was mijn voorgerecht, waar ik er acht stuks van klaargemaakt had. :![]() Is 'n recept uit het Bouchon-kookboek van chef Thomas Keller met zalm, ei (geel en wit los van elkaar door zeef gedrukt), bieslook, rode ui en crème fraîche. ![]() | |
FigureBirdStars | vrijdag 30 december 2011 @ 15:50 |
Lijkt me erg lekker. Waar zou ik die nashi peer door kunnen vervangen, want ik denk niet dat ze dat hier in de buurt verkopen? | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2011 @ 16:58 |
Ik zie die nashi peer ook vaak bij de Turk liggen. En volgens mij ook steeds vaker bij de gewone groentenboer. Ze schijnen nu ook in NL geteeld te worden, dus ik zou als ik jou was eerst nog eens goed zoeken. ;-) Ik ben nooit zo van het vervangen, ik vind dat moeilijk. Deze peer is extreem sappig en lekker zoetig. Qua structuur lijkt ie misschien een beetje op granny smith, maar ja, die is juist weer zuur. Dus misschien dan toch beter een gewone peer. Ja, een gewone, lekkere peer, zou ik doen. Maar alleen als het moet. ![]() | |
MaximusTG | vrijdag 30 december 2011 @ 17:12 |
Toevallig die nashipeer vanmiddag bij de Jumbo zien liggen ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 30 december 2011 @ 17:12 |
ey ey een beetje offtopic hier, maar denk dat er wel voldoende kennis zit. ik heb een apart kruid gekocht op de markt en dacht dat de marktkoopman absint oid zei. maar daar vind ik het dus niet mee. iemand een idee welke kruiden wat naam betreft op absint lijken? het is niet droog zoals bv tijm, heeft geen harde takjes, is groen, beetje zeewierachtig om te zien, met kleine haartjes. ik vind het stinken trouwens. | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2011 @ 17:29 |
Foto zou wel helpen natuurlijk. En het ook ontopic houden. ;-) | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 30 december 2011 @ 17:30 |
gaan we regelen. had gehoopt dat het meteen raak zou zijn ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 30 december 2011 @ 17:32 |
aj kan niet vinden. hopelijk ligt het in de auto dan komt het van de week. anders liggen de kruiden nog in een zakje op de markt ![]() | |
Taurus | vrijdag 30 december 2011 @ 17:45 |
Wat is er precies lekker aan een rauw ei? ![]() ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 30 december 2011 @ 17:47 |
gezond. en lekker. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2011 @ 17:49 |
Hoezo een vieze substantie? Het is dooier, niet het eiwit. Eidooier is gewoon een heerlijk, romige, zachte smaak. Niet voor niets dat mensen van zachtgekookte eitjes houden waarbij de dooier dus niet gestold is. Yum! Een rauw ei bij een gepocheerd ei, hm, nooit van gehoor.d ![]() | |
Taurus | vrijdag 30 december 2011 @ 17:55 |
Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad ![]() ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 30 december 2011 @ 17:57 |
ei-wit moet je rauw ook niet te vaak eten, blokkeert opname van bepaalde vitamines. en wat je zegt, echt lekker vinden de meesten het niet. | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2011 @ 17:59 |
Oh, je bekeek alleen de foto! Ja, nee, het is alleen de dooier. Rauw eiwit vind ik ook niet lekker. Of het moet eiwit-schuim zijn. Ik gebruik dat ook nooit, rauw eiwit. Sommigen maken ook mayonaise van heel ei, zou ik ook nooit doen. Altijd liever alleen dooier. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 30 december 2011 @ 18:02 |
wel leuk als test, kijken of je het verschil proeft. ik gok van wel. | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2011 @ 18:07 |
Ik wil het gewoon niet. ![]() Ook niet kijken of ik het proef. ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 30 december 2011 @ 18:08 |
jammer dit. een goede kok experimenteert en proeft! en aangezien ik geen goede kok ben had ik gehoopt dat jij deze taak op je ging nemen. ik begrijp trouwens nooit waarom ze een heel ei gebruiken die mensen, het is zo gescheiden en het hoort gewoon niet in majo; ei-wit dan. | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2011 @ 18:40 |
Ik experimenteer wel met andere dingen, als je 't niet erg vindt. ;-) Mayo maken met chiliolie bijvoorbeeld! ![]() Sichuan Mayonnaise by FotoosVanRobin, on Flickr Het leven is te kort om alles zelf uit te proberen hoor. Een beetje schiften is niet erg. Bovendien maak ik niet vaak mayonaise, want dat moet altijd meteen in zo'n shitlading waar ik 3 maanden mee vooruit zou kunnen, als je het 3 maanden zou kunnen bewaren, wat niet kan. | |
FutureFairytale | zaterdag 31 december 2011 @ 00:40 |
Pittige mayonaise! Lijkt me lekker! ![]() | |
RobinOok | zaterdag 31 december 2011 @ 17:00 |
Voor:![]() Jodenhaas Na: ![]() Momofuku's Ghetto Steak | |
Roze_Marijn | zaterdag 31 december 2011 @ 18:04 |
Misérable ..... mmmmmm![]() [ Bericht 15% gewijzigd door Roze_Marijn op 02-01-2012 16:23:47 ] | |
RobinOok | zaterdag 31 december 2011 @ 18:31 |
Lekker! [ Bericht 93% gewijzigd door RobinOok op 02-01-2012 16:31:52 ] | |
Roze_Marijn | maandag 2 januari 2012 @ 16:25 |
MaximusTG | dinsdag 3 januari 2012 @ 14:27 |
Hmm, zien er lekker uit. Helaas teveel snoep gehad tijdens de feestdagen.. Vlees ziet er ook mooi uit RobinOok! Interessant verhaal ook achter die Jodenhaas. En het is idd lastig om te achterhalen welk stuk vlees er bedoeld wordt in recepten uit het buitenland. | |
rhubarb | donderdag 5 januari 2012 @ 00:05 |
Een ei![]() | |
Taurus | donderdag 5 januari 2012 @ 00:10 |
Dat is geen ei.. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 5 januari 2012 @ 00:10 |
het ziet er fucking ranzig uit, ei of niet ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 5 januari 2012 @ 00:39 |
Lijkt wel griesmeel met abrikozenjam ofzo | |
FkTwkGs2012 | donderdag 5 januari 2012 @ 00:57 |
ow. dat klinkt wel lekker ![]() ![]() | |
rhubarb | donderdag 5 januari 2012 @ 13:12 |
Later op de avond lukte het beter, hier een ei met dubbele dooier![]() Het eiwit is gemaakt van gekookte melk met agar agar, eenmaal afgekoeld vermengd met vanilleyoghurt. Mengsel op een bord gegoten en af laten koelen in de koelkast. De dooier is gemaakt van gepureerde mango met suiker en calciumlactaat. Je schept vervolgens met een diepe maatlepel een bolletje in een bad van calciumlactaat. 3 minuten laten staan en dan even in een bakje water. Vervolgens schep je het bolletje op het 'eiwit'. | |
FutureFairytale | donderdag 5 januari 2012 @ 13:50 |
Ah ik wist dat t geen ei was! ![]() | |
RobinOok | donderdag 5 januari 2012 @ 17:27 |
Als je 't mij vraagt is het mislukt. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 5 januari 2012 @ 18:18 |
dat ligt aan het doel. | |
RobinOok | donderdag 5 januari 2012 @ 18:25 |
Nou, om te beginnen een dooier die op een dooier lijkt. Zoals het er nu uitziet had je ook gewoon een bord yoghurt met een klodder vla in het midden kunnen geven. Of mangopuree, same difference. De bedoeling van dat calciumlactaat is dat het echt een dooier wordt. Het liefst met een dun, gelatine-achtig buitenkantje dat net als een zachtgekookte dooier zo smrswlrssssmmjum in je mond uitloopt. Zoals hier, dooier van olijvenpuree: ![]() Of deze, dooier van lamshersenen: ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 5 januari 2012 @ 18:26 |
mooi ![]() ![]() | |
RobinOok | donderdag 5 januari 2012 @ 18:39 |
Oh, ik vind dat er wel heerlijk uitzien. maar psst, ze waren helemaal niet lekker. ;-) | |
FkTwkGs2012 | donderdag 5 januari 2012 @ 18:57 |
dat groene bolletje ziet eruit om opgegeten te worden maar dat bord.... die sap / olie door elkaar, noten die in het vocht liggen, die ranzigheid die op de bolletjes ligt. ik krijg er echt geen trek van ![]() ![]() | |
rhubarb | donderdag 5 januari 2012 @ 20:16 |
Op de een of andere manier lukte het me niet om de dooier na te maken (ben t met je eens dat de dooiers op de foto een stuk beter eruit zien). Het had ook niet helemaal het effect van iets vloeibaars binnenin met een vliesje er om heen. Misschien dat de mangopuree te dik was? Heb jij misschien nog tips Robin voor een volgende keer? | |
RobinOok | donderdag 5 januari 2012 @ 20:21 |
Nee, want ik heb me er nog nooit aan gewaagd! ![]() Ik heb wel al heeeel lang wat van die poeders in de kast staan, maar op de een of andere manier heb ik mezelf er nooit toe gezet er eens mee aan de slag te gaan. Het is ook niet helemaal mijn stijl. Ja, we om te eten natuurlijk, maar niet om te maken. Maar wat ik er wel van weet is dat de hoeveelheden echt heel, heel, heel nauwkeurig erop aan komen. Dus een klein digitaal weegschaaltje lijkt mij onontbeerlijk: ![]() (Heb ik toen ook aangeschaft, maar die komt vaker van pas. En zo duur was ie niet) | |
Isegrim | donderdag 5 januari 2012 @ 20:29 |
Ook handig om drugs te doseren. ![]() Ik vind het erg tof dat soort dingen, maar ik kijk er liever gewoon naar, vooral als ![]() ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 5 januari 2012 @ 21:45 |
Geef mij maar gewoon 'echt' eten, dus een ei gemaakt van ei etc. ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 5 januari 2012 @ 21:47 |
ja dat spreekt me dus ook niet zo aan dat fake gedoe. om het te eten is 1, maar zelf maken gaat me te ver. | |
RobinOok | donderdag 5 januari 2012 @ 22:03 |
Nou, een echt mooie dooier van iets anders dan eigeel is toch echt heus de moeite van het eten wel waard hoor!!!! Die olijf bijvoorbeeld was echt nog stukken lekkerder dan de beste olijf die ik ooit geproefd heb. Een aardappel eet je toch ook niet alleen maar gekookt? Die pureer je, maakt er mousseline van, of patat, of chips, allemaal lekker. Daarvan zeg je toch ook niet "wat een gedoe, dat hoort zo niet"? | |
FkTwkGs2012 | donderdag 5 januari 2012 @ 22:17 |
jaja. je hebt rationeel wel een punt, maar het is tegen mijn gevoel. ik eet het met plezier op als ik het krijg, maar van mij mag het ook gewoon zijn wat het lijkt ![]() | |
rhubarb | donderdag 5 januari 2012 @ 22:38 |
Zo'n olijf heb ik ook gegeten in Librije's Zusje, erg lekker van smaak inderdaad! Alleen zonder dat vlezige van een olijf. | |
FutureFairytale | donderdag 5 januari 2012 @ 22:48 |
Als je van een aardappel patat maakt weet je dat t nog steeds aardappel is. Dat neppe gedoe van eten ander eten laten lijken hoeft van mij niet. Leuk om eens verrast te worden in een restaurant maar zelf vind ik t de moeite niet waard. | |
motorbloempje | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:42 |
![]() ![]() ![]() | |
Sunnythesun | zaterdag 7 januari 2012 @ 21:20 |
Het is dat ik weet dat ik niet van falafel houd ![]() ![]() | |
minilot | maandag 9 januari 2012 @ 13:10 |
Zelfgemaakte falafel MoBlo? Ik vind de korstjes van gekochte falafel altijd zo onaangenaam dik en hard, maar zelf maken vind ik om teveel gedoe, zo zonder frituurpan.. Verder, ik heb er helaas alleen een telefoonfoto van, maar het was zó lekker: ![]() Een hartig/zoetzure crumble van Granny Smith-appels met een restje deeg dat ik in de vriezer vond, bestaande uit roomboter, suiker, bloem en parmezaanse kaas. Appels + kaas = ![]() | |
motorbloempje | maandag 9 januari 2012 @ 14:08 |
Ja, zelfgemaakt, en ik doe 't in een klein laagje olie, niet in een frituurpan ![]() | |
RobinOok | woensdag 11 januari 2012 @ 15:29 |
![]() Grilled groenten met balsamico dressing Het originele recept ging uit van kleine bolletje mozzarella, bocconcini. Ik gebruikte van die Griekse of was het Turkse grill kaas. Was wel okay, maar bocconcini was lekkerder. | |
Isegrim | woensdag 11 januari 2012 @ 15:48 |
Haloumi? Marokkaans. | |
DarkElf | woensdag 11 januari 2012 @ 16:00 |
Dacht dat het Cypriotisch was? | |
DarkElf | woensdag 11 januari 2012 @ 16:02 |
![]() Ik had afgelopen vrijdag Kokosmakronen gemaakt ![]() | |
RobinOok | woensdag 11 januari 2012 @ 16:02 |
Er stond geen Haloumi op en ik kocht het bij de Turk. Had het nog nooit eerder gezien/gevonden in Nederland. Verpakking al weggegooid, maar zal het nog wel eens kopen. Is handig om op voorraad te hebben. | |
md89 | woensdag 11 januari 2012 @ 16:09 |
![]() Chocolate Chip Cookies | |
minilot | woensdag 11 januari 2012 @ 21:06 |
Arrrg, weg met die foto's van goede koekies! ![]() Volgens mij zijn er bij de meeste Turken minsten tien verschillende 'regionale' kaasjes, van zacht feta-achtig tot het afschuwelijke rubber van halloumi en alles er tussenin. Brrrrrr, Halloumi, enige kaas die ik niet lust! ![]() | |
motorbloempje | woensdag 11 januari 2012 @ 21:07 |
![]() Boboti ![]() | |
Isabeau | woensdag 11 januari 2012 @ 21:08 |
yum ![]() | |
Sunnythesun | woensdag 11 januari 2012 @ 21:10 |
![]() | |
La_Vita | donderdag 12 januari 2012 @ 13:35 |
![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 12 januari 2012 @ 14:00 |
wow. winterkost ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 12 januari 2012 @ 14:07 |
Ooh deze zien er super uit! | |
Zo-is-dat | vrijdag 13 januari 2012 @ 14:48 |
Gewonnen? Ik kreeg net een mailtje dat mijn inzending niet tot de gelukkige behoort. Misschien die van jou wel? ![]() | |
Ilse86 | vrijdag 13 januari 2012 @ 14:54 |
Nee, helaas die van mij ook niet ![]() | |
DarkElf | vrijdag 13 januari 2012 @ 15:47 |
![]() van de week lekker Boeuf Bourguignon gemaakt ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 13 januari 2012 @ 16:29 |
http://www.kayotic.nl/blog/my-lighting-setup#comments Zie daar de tweede prijs... Wel jammer dat een foodblogger die zelf gesponserd word door kitchenaid aan zo'n wedstrijd mee doet eigenlijk. Celc1us de winnaar! http://kelvin-wu.blogspot.com/ | |
celc1us | zaterdag 14 januari 2012 @ 09:40 |
Je bent me voor! ![]() Hier staan alle winnaars. http://www.foodiesmagazin(...)aar-kitchenaid-actie | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 14 januari 2012 @ 09:44 |
als ik me niet vergis... feli ! ![]() | |
celc1us | zaterdag 14 januari 2012 @ 09:50 |
Dankje! ![]() Ik krijg een witte Kitchenaid btw...! | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 14 januari 2012 @ 09:52 |
chique. leuke machines. maak je er een fotoset van? ![]() | |
celc1us | zaterdag 14 januari 2012 @ 09:57 |
Foto van de machine? Misschien wel! | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 14 januari 2012 @ 09:58 |
in actie uiteraard ![]() | |
n0a | zaterdag 14 januari 2012 @ 10:00 |
Gefeliciteerd! | |
celc1us | zaterdag 14 januari 2012 @ 10:00 |
haha dan wordt het een filmpje! | |
celc1us | zaterdag 14 januari 2012 @ 10:00 |
Thanks! ![]() | |
KayoticKitchen | zaterdag 14 januari 2012 @ 10:23 |
Joh, word ik gesponserd door Kitchenaid? Goed dat ik het weet, want ik heb helemaal niets van Kitchenaid. Ik gebruik een kMix. Die is van Kenwood en die heb ik toch echt zelf moeten kopen. | |
Zo-is-dat | zaterdag 14 januari 2012 @ 12:16 |
Je hebt 2x een kitchenaid weg gegeven ik dacht dat wel sponsoring was. Maar goed als je er zelf geen hebt hoop ik dat je toffe troostprijs hebt gewonnen! ![]() | |
Isegrim | zaterdag 14 januari 2012 @ 12:28 |
Ik denk wel dat het hetzelfde is, ik heb het ook al eens bij de Turk gekocht. 'Piepkaas' noem ik het. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 14 januari 2012 @ 12:30 |
Zoals met van alles zijn er allerlei landen die het claimen. ![]() | |
KayoticKitchen | zaterdag 14 januari 2012 @ 13:30 |
Ik heb er 1 keer eentje weggeven, maar dat wordt niet gesponsord hoor. Dat betaal ik uit eigen zak. Was het maar zo ![]() Ik kreeg door dat ik een pakket vol met leuke kitchenaid keukenhulpjes gewonnen had, dus ben super benieuwd! Edit: 2 x keer dus, blogoversary ook, zie ik nu. Maar met de ad inkomsten van tegenwoordig zit dat er niet gauw meer in! [ Bericht 6% gewijzigd door KayoticKitchen op 14-01-2012 13:43:57 ] | |
RobinOok | zaterdag 14 januari 2012 @ 16:39 |
![]() Tosti geitenkaas, sambal brandal, sjalot | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 14 januari 2012 @ 16:42 |
mensen die brood eten welke is gekleurd met verbrande kankerhop ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 14 januari 2012 @ 16:46 |
Of ze heeft de foto verkleurd, wat ik eerder denk. Maar tosti... altijd lekker, zeker een pittige tosti ![]() | |
RobinOok | zaterdag 14 januari 2012 @ 16:54 |
Nou, 't was behoorlijk donkerbruin brood, dus ja, het zal vast gekleurd zijn. Kan er niet mee zitten. (en nee, heb de foto alleen bijgeknipt, klodder sambal weggeshopt en contrast ietsiepietsie verhoogd +4 of zo. Eigenlijk was het in het echt nog donkerder, denk ik! :-) ) | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 14 januari 2012 @ 16:59 |
hey een koekenpan van metaal zonder antiaanbaklaagje? waar koop je zoiets en wat kost dat. | |
RobinOok | zaterdag 14 januari 2012 @ 17:11 |
In een winkel. Ongeveer 25 euro. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 14 januari 2012 @ 17:15 |
ik kom wel eens in winkels. ik zie ze er nooit ![]() | |
Isabeau | zaterdag 14 januari 2012 @ 17:24 |
Open er een topic over, niet hier ![]() Geitenkaas met sambal, nou dat is een combi waar ik nooit aan zou denken! | |
RobinOok | zaterdag 14 januari 2012 @ 17:29 |
Sambal kan overal op! ;-) | |
macferret | zondag 15 januari 2012 @ 09:25 |
![]() | |
Mirjam | zondag 15 januari 2012 @ 10:37 |
ziet erf heerlijk uit ![]() | |
DarkElf | zondag 15 januari 2012 @ 17:55 |
Iets simpels kan zo lekker zijn: Lichte aardappelsalade. Eten we zo, lekker met wat gegrild vlees ![]() ![]() | |
Paarse_Kiwi | zondag 15 januari 2012 @ 20:17 |
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je daar een receptje van? | |
DarkElf | zondag 15 januari 2012 @ 20:34 |
natuurlijk. Klik. | |
RobinOok | zondag 15 januari 2012 @ 21:29 |
Ah, ben jij dat! (soms denk ik wel eens op twitter, "hoe komt die nou weer bij mij terecht?!", maar ik geloof dat het toch vaak fok is! ![]() | |
DarkElf | zondag 15 januari 2012 @ 21:41 |
nou nee fok en twitter heb ik niet echt gemengd, meer toeval denk ik. ![]() | |
RobinOok | zondag 15 januari 2012 @ 21:45 |
Oh, nog leuker dan. ;-) (weet nog dat ik twijfelde of ik terug zou volgen, want ik ben juist een natriumfan! ;-) en met sommige twitteraccount krijg je als je 1 iemand volgt opeens een hele zooi copycats achter je aan. Tenminste, dat gevoel heb ik. Eenmaal iemand die met dieten bezig is volgen en hoppa, allerlei dieetgoeroe's gaan je ook volgen) | |
macferret | zondag 15 januari 2012 @ 22:27 |
Die tosti geitenkaas met brandal lijkt me een leuke combi, en te donker? hell no! | |
macferret | zondag 15 januari 2012 @ 22:29 |
![]() picanha, gegrilde aardappelsalade met bacon, rozemarijn,thijm etc | |
FutureFairytale | zondag 15 januari 2012 @ 22:44 |
Dit zou ik nu wel lusten ![]() | |
Mirjam | zondag 15 januari 2012 @ 22:44 |
![]() | |
DarkElf | zondag 15 januari 2012 @ 22:56 |
Ik hou ook van zout ![]() ![]() ![]() ik ben ook selectief met terugvolgen hoor trouwens, je kan wel aan de gang blijven dan ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 15 januari 2012 @ 23:02 |
alleen natrium of ook eiwit beperkt? | |
DarkElf | zondag 15 januari 2012 @ 23:07 |
Gelukkig alleen natrium en ik ben stabiel dus hoop dat t daarbij blijft ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 15 januari 2012 @ 23:11 |
jumbo heeft tegenwoordig geloof ik natrium arme augurken / zilveruitjes en dat soort. misschien een tip. | |
RobinOok | zondag 15 januari 2012 @ 23:18 |
Enige goede reden! Wel een kutreden, maar ja, wat je al zegt, dat heb je niet voor het kiezen. Cool! Ik las daar toevallig een tijdje geleden over, over picanha. En daarna zag ik het bij mijn slager (Schell) liggen. Hoewel, nu begin ik weer te twijfelen! Ha! Ik ga het binnenkort maar eens kopen en op de foto zetten, dat helpt bij mij enorm om die verschillende cuts uit elkaar te kunnen houden. Hoe dan ook, ziet er mooi egaal rose uit! ![]() | |
DarkElf | zondag 15 januari 2012 @ 23:21 |
I know maar Tnx ![]() | |
macferret | maandag 16 januari 2012 @ 22:56 |
en ahum, uurtje van te voren vet insnijden, inwrijven met grof zout, na een uurtje zout eraf borstelen en indirect garen, laatste moment vetzijde naar beneden en even goed aanschroeien, maar pas op, steekvlammen verzekerd ![]() ps dit was een US cut picanha, bij de makro. Meeste slagers snijden het vet eraf, dat wil toch niemand hebben | |
RobinOok | maandag 16 januari 2012 @ 23:48 |
Aaah, dat was waarom ik ging twijfelen! Dat vet! | |
RobinOok | woensdag 18 januari 2012 @ 08:45 |
![]() Thaise gele curry Thaise gele curry met schelvis, peultjes, paksoi, erwt-aubergientjes, waterkastanje en Thai basil, koriander en lente-ui. | |
minilot | woensdag 18 januari 2012 @ 19:32 |
Wat zijn erwt-aubergientjes? ![]() Edit: al gevonden op je site! Gaaf, daar ga ik achteraan! ![]() | |
Paarse_Kiwi | woensdag 18 januari 2012 @ 19:58 |
Dank je! | |
RobinOok | woensdag 18 januari 2012 @ 20:18 |
Hihi, ik zat gister op de ipad, dus had geen zin om overal linkjes onder te maken. Mooi dat je 't op eigen kracht gevonden hebt! Oh, en nog een waarschuwing. Niet iedereen vindt ze lekker. Die vent van mij heeft de meesten er gisteren uit zitten peuteren! ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door RobinOok op 18-01-2012 20:51:15 ] | |
DarkElf | donderdag 19 januari 2012 @ 11:34 |
Niet zo'n mooie foto maar wél lekker! Zelfgemaakte chilisaus![]() Misschien binnenkort weer eens zelf loempia's maken ![]() | |
motorbloempje | donderdag 19 januari 2012 @ 22:06 |
![]() Zelfgemaakte kroket! De éérste! Nog aardig wat te verbeteren qua smaak en dikte van de vulling, máár, over het algemeen: ![]() | |
LieLie | donderdag 19 januari 2012 @ 22:07 |
You can do kroketten you ![]() | |
motorbloempje | donderdag 19 januari 2012 @ 22:20 |
Moet nog wat getweaked worden qua smaak en stevigheid, maar ben zéér tevreden voor 'n eerste poging! Volgende keer ga ik kipkroketten maken ![]() ![]() | |
Sunnythesun | vrijdag 20 januari 2012 @ 18:10 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
LieLie | vrijdag 20 januari 2012 @ 22:06 |
Tiramisu!![]() | |
DarkElf | zaterdag 21 januari 2012 @ 14:43 |
Zo das een flink stuk ![]() ![]() | |
DarkElf | zaterdag 21 januari 2012 @ 14:44 |
oeh das wel een idee om ook eens te doen ![]() | |
DarkElf | zaterdag 21 januari 2012 @ 14:45 |
Lekker koekjes gebakken: Havermout/rozijnen! ![]() ![]() | |
LieLie | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:12 |
Het is wel een gebaksbordje hoor ![]() | |
DarkElf | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:14 |
![]() | |
motorbloempje | zaterdag 21 januari 2012 @ 21:10 |
Hmmm.. koekjes en tiramisu! Vooral die laatste had prima gekund bij mijn:![]() ![]() Vers gemaakte volkorenpasta met gorgonzola, peer en walnoot ![]() | |
Sunnythesun | zaterdag 21 januari 2012 @ 21:33 |
Nomnom! Klein genoeg voor mij ![]() | |
Myraela | maandag 23 januari 2012 @ 17:18 |
Lekker fout. M&M brownie met roze glazuur. ![]() | |
minilot | maandag 23 januari 2012 @ 17:33 |
Hahaha, wat een foto is dat zeg! ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 23-01-2012 18:22:33 ] | |
Riann | maandag 23 januari 2012 @ 18:02 |
dat ziet er wel lekker uit | |
MaximusTG | maandag 23 januari 2012 @ 20:08 |
Myraela, coming soon to a dentist near you! ![]() Maar ziet er wel vrolijk uit ja ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 23 januari 2012 @ 20:16 |
mooie pic. omg je tanden ![]() | |
RobinOok | maandag 23 januari 2012 @ 20:39 |
Het zou mij toch geen enkele moeite kosten dit te laten staan. ;-) | |
Myraela | maandag 23 januari 2012 @ 22:44 |
Vanmiddag een klein stukje op en ik ben nog steeds misselijk. Ik houd helemaal niet van zoet. Toch lijken dit soort dingen enorm verleidelijk totdat ik het eenmaal eet. | |
motorbloempje | maandag 23 januari 2012 @ 22:45 |
QTF ![]() | |
RobinOok | maandag 23 januari 2012 @ 22:51 |
Google says: 1. Quoted for truth. 2. Quit fucking talking 3. Que the fuck? En nou? :-( | |
motorbloempje | maandag 23 januari 2012 @ 22:54 |
1. | |
FutureFairytale | maandag 23 januari 2012 @ 23:00 |
Waarschijnlijk vraagt ze dat omdat je de F en T hebt omgedraaid MoBlo ![]() | |
FutureFairytale | maandag 23 januari 2012 @ 23:01 |
Dit lijkt me een heerlijk pasta'tje! Ziet er lekker uit zeg! | |
motorbloempje | maandag 23 januari 2012 @ 23:02 |
o! dat had ik niet eens gezien! ![]() En dank je! ![]() | |
RobinOok | maandag 23 januari 2012 @ 23:14 |
aaah, ja, dan had ik moeten kiezen uit: 1. Quoted for truth 2. Quantum field theory Dat had ik wel durven gokken, welke ze bedoelde! :-) (maar ken 't dus echt, die term. Ik zeg altijd gewoon "eens") | |
Sunnythesun | maandag 23 januari 2012 @ 23:23 |
Ohja! Goeie! Moet voor morgen nog wat lekkers bedenken.. *done* ![]() | |
La_Vita | dinsdag 24 januari 2012 @ 00:33 |
![]() | |
Audreyoot | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:01 |
Ik heb dat ook met cupcakes. Ze zien er lief uit en ik bak ze graag maar ik laat ze door anderen opeten ![]() | |
DarkElf | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:05 |
herkenbaar ![]() ik heb meer moeite om dingen te laten staan met massa's lekkere kaas erdoor ofzo ![]() | |
Isabeau | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:09 |
Via stumbleupon kom ik regelmatig op Amerikaanse receptensites en zo'n recept bestaat meestal uit (een combinatie van) chocolade, pindakaas, oreos en caramel. Erbij staat dan een tekst die je vertelt dat dit het lekkerste ooit is. Ik denk meestal alleen maar: yuck, daar word je zo misselijk van ![]() ![]() | |
Sorella | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:54 |
Wat is nu het verschil tussen een muffin en een cupcake ? het bakje papier ? | |
Audreyoot | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:58 |
Een cupcake is meestal met zo'n toef gedecoreerd en op een muffin zit niks. Geloof ik. Beslag is ook anders. | |
evo87 | dinsdag 24 januari 2012 @ 14:12 |
cupcake is meer echt cake beslag en heel dense (gelijke hoeveelheden bloem, suiker, boter etc) muffin is veel lichter/luchtiger en gaat iets meer richting een zoet broodje, veel minder suiker en vet. | |
Sorella | dinsdag 24 januari 2012 @ 15:41 |
Tnx ga ik nu richting het taarten en cupcakes topic ![]() | |
DesertRose | dinsdag 24 januari 2012 @ 21:49 |
Ik heb vandaag voor het eerst Lemon Curd gemaakt. Hij smaakte goed al zeg ik het zelf:D [ Bericht 13% gewijzigd door DesertRose op 24-01-2012 21:58:18 ] | |
tombolafan | dinsdag 24 januari 2012 @ 23:48 |
Oeh, heb je daar een recept van? ![]() ![]() ![]() | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 10:31 |
Ook eens een poging gewaagd met mn geroosterde kikkererwten ![]() Alleen werkt het keukenlicht niet erg mee en het blaadje ziet er wat verlepst uit ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door Audreyoot op 26-01-2012 10:38:02 ] | |
Ilse86 | donderdag 26 januari 2012 @ 11:14 |
Ziet er lekker uit! Ik wil ook al tijden proberen kikkererwten te roosteren, maar het komt er steeds niet van. Worden ze lekker knapperig of wat moet ik ervan verwachten? | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 11:18 |
Jups, crispy. Ze smaken een beetje naar nootjes. Ik had 2 batches, een met kruiden(beetje pittig) en eentje zoet met kaneel en honing. Die laatste waren een beetje verbrand omdat er in het recept suiker bij stond wat dus aanbrand, vanavond nieuwe poging voor de zoete ![]() | |
Ilse86 | donderdag 26 januari 2012 @ 11:26 |
Gaaf, ik ga het binnenkort toch eens proberen ![]() | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 11:28 |
Zoet doet me een beetje denken aan suikerpinda's. Wel geschikt als gezondere avondsnack. Gekruid kan je er ook heel lekker avondeten met bv salade van maken ![]() | |
Ilse86 | donderdag 26 januari 2012 @ 11:33 |
Ik hou ook niet zo van suikerpinda's eigenlijk. Maar gekruid lijken ze me inderdaad ook lekker als croutons in een salade ![]() | |
RobinOok | vrijdag 27 januari 2012 @ 19:46 |
![]() Noedels met shii-take mushroom sauce Naar wat ik begrepen heb is dat een nieuwe rage in China, potjes met kant-en-klare saus op basis van shii-take, chilipeper en sojabonen. Supersimpel in gebruik, je pleurt het gewoon op een kom noodles, roeren maar en klaar. Of je roerbakt wat spitskool en gooit er flink wat van die saus door en klaar. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 27-01-2012 22:38:47 ] | |
Isegrim | vrijdag 27 januari 2012 @ 22:33 |
Recept? Ik ben echt dol op kikkererwten! ![]() | |
DesertRose | vrijdag 27 januari 2012 @ 22:36 |
Ik heb deze recept aangehouden maar dan maal twee: 2 eieren 2 citroenen 225 gram suiker 115 gram boter Begin met het raspen van de schil van de citroenen, en pers daarna de citroenen uit. Je hebt zowel de zest (schil) als het sap nodig. Doe de suiker en boter in een kom en verwarm dit au-bain-marie: in een pan met water. Voeg daarna zowel het citroensap als de schil toe. Klop de twee eieren los in een aparte schaal, en voeg deze toe aan het warme boter-suiker-citroen mengsel. En nu is het een kwestie van heel erg lang roeren totdat het een redelijk dikke massa wordt. | |
Audreyoot | zaterdag 28 januari 2012 @ 10:02 |
Voila, kan je ook nog kiezen welke je het lekkerste vindt ![]() http://foodgawker.com/?s=roasted+chickpea | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 10:17 |
ik was er niet zo lyrisch over, maar mijn oven is kennelijk ook raar. de achterste helft was verband, voorste helft te zacht, middelste helft was goed ![]() | |
Audreyoot | zaterdag 28 januari 2012 @ 11:00 |
Oh dat is raar! Moet zeggen dat ik ze wel heel lekker vond ![]() | |
Isabeau | zaterdag 28 januari 2012 @ 12:30 |
De volgende keer alleen een portie in het midden leggen? ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 13:11 |
![]() | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 13:40 |
Ik heb bedacht dat ik vandaag koekjes ga bakken. Ik ga dit basic recept gebruiken en dan drie verschillende soorten maken: - tijm & cacao - gember - rozemarijn & citroen Foto's volgen. ![]() ![]() | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 28 januari 2012 @ 13:56 |
foto's van je boretti oven svp? | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:32 |
![]() Geen eigen foto, maar dat is 'm! ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:33 |
![]() | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:35 |
chique ![]() | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:43 |
Die onderste is wel een eigen foto, van de inwijding van de oven dmv pizza. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:18 |
Koekjes. ![]() Van links naar rechts: rozemarijn-citroen, cacao-tijm, gember. Het zijn eigenlijk meer koeken, want ze zijn best groot. ![]() | |
LieLie | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:20 |
Even een crosspostje, taartjes die ik heb gemaakt naar een recept van Rudolph op 24Kitchen:![]() http://24kitchen.nl/recepten/pastalitos-tres-leches | |
LieLie | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:21 |
Ze zijn leuk! Zijn ze ook lekker? Combi's klinken wel origineel ![]() | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:22 |
Ik heb net de cacao-tijm geproefd en die vind ik erg lekker. Ik houd van de combi zoet-kruidig. ![]() De rozemarijn-variant is best heftig (wel lekker!). Je moet zeg maar wel echt van rozemarijn houden. ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door Isegrim op 28-01-2012 19:27:43 ] | |
Tegan | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:30 |
Ik ben zo ongeveer opgegroeid met dit op familiefeesten. Vind het niets. Vies gaat te ver, maar ik houd totaal niet van de melige smaak ofzo. | |
MarMar | zaterdag 28 januari 2012 @ 21:04 |
![]() ![]() Ik had zin in troostvoer, dus heb ik deze gemaakt met hulp van mn kids. Bodem beetje net als zandkoekjes, met iets minder suiker en ei erbij zondat het snijbaar werd, dan een laag gesmolten chocola in de bodem gegoten en die laten stollen, dan chocomousse gemaakt van room, mascarpone, cacao, vanille en een beetje geleisuiker, dan stukjes banaan tussen twee lagen mousse, dan nog wat gesmolten chocola op bakpapier gegoten en in de koelkast laten stollen en stukjes daarvan als deco. Te lekker en makkelijk te maken, ga ik vast vaker doen. | |
Audreyoot | zaterdag 28 januari 2012 @ 21:08 |
Ik vind het wel lekker ![]() | |
Tegan | zaterdag 28 januari 2012 @ 21:41 |
Oh my. Dit lijkt me zo lekker. Alleen zou ik er geen banaan in doen ![]() | |
MarMar | zaterdag 28 januari 2012 @ 22:01 |
Dan laat je die eruit ![]() Ik wil tzt nog wat gaan experimenteren met die moussebasis, fruitsoorten erdoor (al dan niet ingekookt) etc.. ik heb er al eens likeur doorgegooid (frangelico) ook prima te eten ![]() | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 28 januari 2012 @ 22:24 |
sinaasappel en chocolade ![]() | |
MarMar | zondag 29 januari 2012 @ 13:42 |
http://www.mijnbestand.nl/share.php?key=7DI8MT7CT6BC hier het recept met fotootjes van de bereiding zelf. Veel plezier ermee ![]() | |
La_Vita | zondag 29 januari 2012 @ 14:35 |
Oh ![]() | |
MarMar | zondag 29 januari 2012 @ 14:55 |
Als iemand hier nou es dat recept maakt, of er variaties op verzint, stel ik het op prijs als jullie dat laten weten, lijkt me leuk ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 29 januari 2012 @ 20:06 |
Peren walnoten taart met cognac karamelsaus, uit Winter van Yvette van Boven ![]() ![]() | |
MarMar | zondag 29 januari 2012 @ 20:56 |
Die ziet er ook heerlijk uit! | |
LieLie | zondag 29 januari 2012 @ 21:19 |
Appeltaartje ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 29 januari 2012 @ 21:21 |
Ahh wat een lief klein taartje! ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 januari 2012 @ 21:22 |
omg die ziet er gruwelijk uit. watertanden hier ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 29 januari 2012 @ 21:32 |
Ik heb nu ineens heel veel zin in peren. ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 29 januari 2012 @ 21:37 |
Sorry! ![]() | |
FutureFairytale | zondag 29 januari 2012 @ 21:45 |
Wat een prachtige taart! | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 januari 2012 @ 21:50 |
appeltaart ![]() ![]() | |
LieLie | zondag 29 januari 2012 @ 21:52 |
Hij is al op! ![]() En de andere bewaar ik voor morgen ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 januari 2012 @ 21:56 |
als je eraan denkt is een foto met een part eruit getrokken wel leuk misschien voor hier? was ie lekker? ik ben gek op zelfgebakken appeltaart ![]() | |
Isegrim | zondag 29 januari 2012 @ 21:59 |
Dry-aged ribeye van de Groene Weg-slager; eerst een paar uurtjes sous-vide op lage (55 graden) temperatuur gegaard, vervolgens zeer kort gebakken. Heerlijke, volle vleessmaak. Pompoen uit de oven. Het ziet er op de foto uit alsof het wat verbrand is, dat was het absoluut niet. Pompoen in een zak doen met olijfolie, koekkruiden, kaneel, fenegriek, peper, even goed schudden en dan op de bakplaat. Was echt verschrikkelijk lekker! ![]() ![]() | |
LieLie | zondag 29 januari 2012 @ 22:14 |
Wie weet, zal er aan proberen te denken! | |
RobinOok | maandag 30 januari 2012 @ 00:10 |
Voor:![]() Bevroren gyoza hup in pan Na: ![]() Potstickers hup uit de pan Meer over: gyoza. | |
Ilse86 | maandag 30 januari 2012 @ 09:58 |
Oeh, dat ziet er lekker uit! | |
HerrPiet | maandag 30 januari 2012 @ 12:22 |
Ook maar even showen waar ik trots op was. Recept van Rudolf voor worteltaart. Recept: http://www.24kitchen.nl/r(...)f[3]=bundle%3Arecipe Foto! ![]() | |
MarMar | maandag 30 januari 2012 @ 12:47 |
Mooi ![]() | |
RobinOok | maandag 30 januari 2012 @ 14:29 |
Nou wil ik wel eens weten, zijn er mensen die dat groen van zo'n wortel ook echt opeten? Wacht, ik ga een poll openen.... Topic:Decoratief groen aan worteltjes [ Bericht 30% gewijzigd door RobinOok op 30-01-2012 14:39:03 ] | |
Den_Haag | dinsdag 31 januari 2012 @ 17:48 |
![]() | |
DarkElf | donderdag 2 februari 2012 @ 16:59 |
ook al maak ik lang niet zulke mooie foto's als ik hier soms zie langskomen, toch een foto: Paddenstoelensoepje ![]() ![]() | |
Ilse86 | donderdag 2 februari 2012 @ 17:41 |
Paddenstoelen ![]() | |
rhubarb | vrijdag 3 februari 2012 @ 13:37 |
Gegrillde paprika's![]() Tevens goed excuus om de app Molome uit te proberen, zodat foto's van je telefoon er nog enigzins fatsoenlijk uitzien. | |
LieLie | vrijdag 3 februari 2012 @ 14:16 |
RobinOok heet toch Robin? Niet Annelies? http://www.jumbosupermark(...)l/21541/sambal-tosti Nu nog op de voorpagina (edit, oh, nu niet meer bij mij): http://www.jumbosupermarkten.nl/ | |
Stansfield | vrijdag 3 februari 2012 @ 14:20 |
Er staat bij benodigheden ook 2 plakjes casino wit. Ik eet niet hoor, maar volgens mij is voor die foto gewoon bruin brood gebruikt. Wit brood wordt bij mij nooit zo bruin als ik er een tosti van maak. | |
LieLie | vrijdag 3 februari 2012 @ 14:22 |
En kaas, terwijl er toch echt geitenkaas op zit. Hier is de post van Robin, Fok-Foodgawkers #10 - post hier foto's van je kookkunsten! | |
Steven184 | vrijdag 3 februari 2012 @ 14:27 |
Gewoon een gejatte foto vrees ik. | |
DarkElf | vrijdag 3 februari 2012 @ 14:28 |
dat is idd gewoon dezelfde foto maar dan gejat door iemand anders. | |
LieLie | vrijdag 3 februari 2012 @ 14:36 |
Joh ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 3 februari 2012 @ 15:27 |
Ik zou ff een rekeningetje sturen als ik Robin was. ![]() | |
Trusten | vrijdag 3 februari 2012 @ 16:21 |
Zou het zeker melden, de foto is denk ik ingestuurd omdat je een tosti-ijzer kunt winnen met een tosti recept. | |
RobinOok | vrijdag 3 februari 2012 @ 17:45 |
Oh ja, een tosti ijzer winnen met andermans foto. Wat een schaamteloosheid hebben mensen soms. ![]() Heb 't recept als ongepast gemeld. Dankje voor het melden, LieLie! ![]() | |
LieLie | vrijdag 3 februari 2012 @ 18:07 |
Geen dank! | |
RobinOok | vrijdag 3 februari 2012 @ 19:21 |
'k Heb de foto en 't recept zelf even ingestuurd nu. Hihi, kijken of ik er een tosti-ijzer mee win. ;-) | |
Trusten | vrijdag 3 februari 2012 @ 19:56 |
Je moet je wasabikaas tosti insturen ![]() | |
RobinOok | vrijdag 3 februari 2012 @ 21:03 |
Ook gedaan. Of beter gezegd, mijn moeder. ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 3 februari 2012 @ 21:07 |
fuck mijn annelies account ontdekt ![]() | |
RobinOok | vrijdag 3 februari 2012 @ 21:29 |
![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 3 februari 2012 @ 22:30 |
![]() | |
Sunnythesun | zaterdag 4 februari 2012 @ 19:35 |
Kippetje gevuld met chorizomengsel en krielaardappeltjes er bij:![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 4 februari 2012 @ 19:41 |
Huh? Is die kip opgerold ofzo? ![]() | |
Sunnythesun | zaterdag 4 februari 2012 @ 19:52 |
![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 4 februari 2012 @ 19:55 |
Maar ik mis de voorkant met de vleugeltjes? | |
Sunnythesun | zaterdag 4 februari 2012 @ 19:58 |
Die zitten er onder, dit is de borstkant. Zo beschermd de vulling het hele kippetje en sijpelen de sappen lekker door. | |
Isegrim | zaterdag 4 februari 2012 @ 20:00 |
Oh ja. ![]() ![]() | |
Sunnythesun | zaterdag 4 februari 2012 @ 20:03 |
Haha ja, komt doordat hij vrij dik was van zichzelf en dan ook nog eens onder de huid echt volgepropt met vulling ![]() | |
HerrPiet | zondag 5 februari 2012 @ 11:06 |
Uienquiche met abdijbier!![]() ![]() Recept komt uit delicious van januari volgens mij. Heb wel wat aangepast. Gewoon roomboter bladerdeeg gebruikt i.p.v. croissantdeeg. Voor de "abdijkaas" die in het gerecht staat heb ik Port Salut gebruikt (is het meest te krijgen in de supermarkt) Smaak was best goed, volgende keer ga ik hem wat pittiger maken met een andere kaas. Port Salut is vrij mild. | |
GeenWijn | zondag 5 februari 2012 @ 13:59 |
dat ziet er echt heel goed uit ![]() | |
cinnamon_M | zondag 5 februari 2012 @ 14:04 |
Mm, lekker! Receptje? | |
HerrPiet | zondag 5 februari 2012 @ 14:26 |
Zal het even scannen ![]() | |
HerrPiet | zondag 5 februari 2012 @ 14:40 |
Recept! voor de uienquiche! ![]() | |
Isegrim | zondag 5 februari 2012 @ 14:53 |
Die ga ik ook eens maken binnenkort, ziet er lekker uit! | |
cinnamon_M | zondag 5 februari 2012 @ 15:25 |
Oh top, bedankt! Komende week eens maken denk ik ![]() | |
RobinOok | zondag 5 februari 2012 @ 17:00 |
![]() Aubergines Boerenstijl We eten dit eigenlijk het hele jaar door, maar juist nu in de winter smaakt het me extra goed: fluweelzachte aubergines (liefst die dunne, lichtpaarse Aziatische) met gehaktsaus. Beetje zoet, beetje zuur, beetje pittig, helemaal perfect. ![]() | |
PdeHoog | zondag 5 februari 2012 @ 17:05 |
Dat ziet er best lekker uit ![]() | |
motorbloempje | zondag 5 februari 2012 @ 17:09 |
Ben niet zo'n fan van aubergines, de textuur staat me soms wat tegen, maar zo wil ik ze best eens proberen! Ik had eergisteren Lemon Meringue Pie gemaakt! ![]() ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door motorbloempje op 05-02-2012 18:03:22 ] | |
Selestha | zondag 5 februari 2012 @ 17:10 |
Oh dat lijkt me heerlijk ![]() | |
Sunnythesun | zondag 5 februari 2012 @ 17:13 |
Jum!! Dat is zó lekker!! ![]() | |
Isegrim | zondag 5 februari 2012 @ 17:52 |
Oh, die aubergines ga ik ook eens maken. Ben dol op aubergines, vooral gefrituurd! | |
Zo-is-dat | zondag 5 februari 2012 @ 19:48 |
![]() | |
DarkElf | maandag 6 februari 2012 @ 09:02 |
Heerlijk aubergines idd! Laatst nog wat lekkers mee gemaakt. Aubergines uit de oven, met pijnboompitjes, granaatappelpitten, basilicum en saffraan yoghurt. Was verrukkelijk. | |
rhubarb | dinsdag 7 februari 2012 @ 00:22 |
Haal je de korstjes niet van de Port Salut? | |
HerrPiet | dinsdag 7 februari 2012 @ 10:02 |
Nee proef ik niks van. Het is ook een hele lastige kaas om te snijden en de korst is ook echt heel zacht. Die meringue pie ziet er wel heel goed uit ![]() | |
FigureBirdStars | dinsdag 7 februari 2012 @ 10:05 |
Dit lijkt me verrukkelijk ![]() | |
evo87 | dinsdag 7 februari 2012 @ 12:32 |
brownies!![]() ![]() ![]() | |
egeltje1985 | dinsdag 7 februari 2012 @ 21:07 |
Ik heb de quiche gemaakt. ![]() ![]()
| |
Isabeau | dinsdag 7 februari 2012 @ 21:13 |
Prima foto, ziet er lekker uit ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 7 februari 2012 @ 21:18 |
Super ja! Ook Port Salut gebruikt? | |
egeltje1985 | dinsdag 7 februari 2012 @ 21:24 |
Ja, half om half met een andere, waarvan ik alleen de naam vergeten ben, maar de albert heijn omschreef 'm als licht-pittig. Maar op de quiche was het verschil niet meer echt te proeven. | |
FutureFairytale | dinsdag 7 februari 2012 @ 21:30 |
Vond je de kazen wel lekker? | |
egeltje1985 | dinsdag 7 februari 2012 @ 21:33 |
![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 7 februari 2012 @ 21:39 |
Jammer dat je de naam niet meer weet, ik wil em ook wel graag maken. Ik hou van kaas en wil dat wel graag proeven ![]() | |
egeltje1985 | dinsdag 7 februari 2012 @ 21:54 |
Even gekeken op ah.nl en ik denk dat het deze was: Chaumes Fromage de Chaumes 50 ![]() | |
Sweetheart1988 | dinsdag 7 februari 2012 @ 22:01 |
![]() | |
rhubarb | woensdag 8 februari 2012 @ 16:01 |
Zou je de abdij-uienquiche ook met witte wijn kunnen doen ipv bruin bier denk je? | |
FutureFairytale | woensdag 8 februari 2012 @ 16:18 |
Dankjewel! | |
Manon88 | woensdag 8 februari 2012 @ 17:23 |
![]() Mijn oosterse kip met sugar snaps ![]() | |
Manon88 | woensdag 8 februari 2012 @ 17:24 |
![]() Frambozen charlotte, lekker was die!!! | |
motorbloempje | woensdag 8 februari 2012 @ 17:25 |
![]() Lunch van vanmiddag: bietjes met geitenkaas en geroosterde walnoten met wat balsamicoazijn ![]() | |
Audreyoot | woensdag 8 februari 2012 @ 17:42 |
Dat ziet er lekker uit!! | |
HerrPiet | donderdag 9 februari 2012 @ 10:58 |
Ziet er goed uit! Ga hem ook maar eens met croissantdeeg maken, ziet er toch heel anders uit. Wat voor ham heb jij gebruikt? | |
HerrPiet | donderdag 9 februari 2012 @ 11:01 |
Denk dat dat wel kan. Je kan ook een wat lichter abdij bier nemen voor in de quiche. Misschien een triple, die zijn namelijk meestal wel lichter. Bruin bier is wat meer uitgesproken van smaak en donkerder (duh! ![]() | |
egeltje1985 | donderdag 9 februari 2012 @ 11:09 |
Daar week ik compleet af van het recept en gooide er de hamblokjes in die ik nog had. Student, zuinigheid, dat soort dingen. ![]() | |
HerrPiet | donderdag 9 februari 2012 @ 12:21 |
Ah oke ![]() | |
egeltje1985 | donderdag 9 februari 2012 @ 12:25 |
Ja, het was wel lastig om daarmee de springvorm te vullen. Ik denk dat het makkelijker is om het eerst aan elkaar te rollen met een deegroller. Mijn methode was per stukje erin leggen en dan aan elkaar duwen, maar dat was niet heel handig. ![]() | |
Tegan | donderdag 9 februari 2012 @ 12:31 |
Zou het ook lekker zijn zonder kaas? | |
egeltje1985 | donderdag 9 februari 2012 @ 12:33 |
Kweenie, ik zou dan wel ook deeg bovenop doen denk ik. | |
DarkElf | zaterdag 11 februari 2012 @ 11:06 |
lekkere auberginesalade gemaakt uit t boek van Ottolenghi ![]() ![]() | |
PdeHoog | zaterdag 11 februari 2012 @ 11:25 |
Die zag ik op je blog ![]() ![]() ![]() ![]() | |
DarkElf | zaterdag 11 februari 2012 @ 11:29 |
Zeker doen, is echt een lekkere combi. Eet je wat brood erbij en wat lookboter ofzo, soeppie erbij en klaar is P ![]() | |
Bienelientjee | zondag 12 februari 2012 @ 18:16 |
Spicy Honey Chicken Wings. Naar het recept via: http://freshipe.wordpress(...)honey-chicken-wings/ Bij gebrek aan bosui, maar peterselie ter decoratie erover! ![]() ![]() ![]() | |
minilot | maandag 13 februari 2012 @ 10:34 |
Oooo, je hebt het recept van de voorkant van het boek gemaakt! ![]() Ik vind het er geweldig uitzien, maar ik ben echt géén aubergineliefhebber, dus ik heb wat faalangst omtrent dit recept. | |
minilot | maandag 13 februari 2012 @ 10:38 |
Over Ottolenghi gesproken - ik maakte dit weekend nog de wittechocolade-macadamia-koffiebrownies uit zijn eerste boek:![]() Heel lekker - temeer omdat mijn lief per abuis gezouten macadamia's had gekocht en dat smaakte er bijzonder goed in! ![]() | |
DarkElf | maandag 13 februari 2012 @ 12:28 |
ja! vond t echt heel lekker! (de mr is geen aubergineliefhebber en die vond het wel ok geloof ik, iig veel smaak hebben door alles erbij, maar is ook hierna geen liefhebber hoor ![]() |