FOK!forum / Culinesse à gogo / Fok-Foodgawkers #10 - post hier foto's van je kookkunsten!
motorbloempjemaandag 12 december 2011 @ 22:32
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) We zijn alweer toe aan het zesde deel!

Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
Fok-Foodgawkers! Deel 2
Fok-Foodgawkers! Deel 3
Fok-Foodgawkers! Deel 4
Fok-Foodgawkers! Deel 5

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!
motorbloempjemaandag 12 december 2011 @ 22:33
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2011 13:48 schreef RobinOok het volgende:
Ik at zojuist bijna precies hetzelfde.
Afbakbroodje, ham, tomaat, mayo, basil.
Lekker! Wil er nog wel een.

Of wacht, zie ik zalm bij jou? Nee toch? Zalm met ham, nah.
Het was gerookte zalm met pancetta! Was lekker! :o
motorbloempjemaandag 12 december 2011 @ 23:08
dyaeyu.jpg
En dan ook maar even 't avondeten :P
koekepannekoekdinsdag 13 december 2011 @ 15:33
381840_10150436158007955_548327954_8722799_235566819_n.jpg

als lunch de salade met de P: pompoen,parmaham, pecorino en pijnboompitten
RobinOokdinsdag 13 december 2011 @ 16:06
Lekker! Met pucola? :-)
Of zeg je paketsla?
Sunnythesundinsdag 13 december 2011 @ 19:29
pepersla :Y ;)
motorbloempjedinsdag 13 december 2011 @ 21:53
10395bl.jpg
Ilse86donderdag 15 december 2011 @ 15:58
Maïssoepje:


Iemand fototechnische feedback?

[ Bericht 5% gewijzigd door Ilse86 op 15-12-2011 16:22:18 ]
Lyrielladonderdag 15 december 2011 @ 19:19
Het lijkt me wat out of focus.. de focus ligt meer op het tijdschrift eronder dan op de soep waar het om gaat.
Sunnythesunzaterdag 17 december 2011 @ 19:01
Ik vind het tijdschrift iets te druk, het leidt af. Maar verder vind ik het een mooi shot! Ik ben zelf een stuk minder creatief qua compositie :@ Vaak heb ik gewoon geen tijd ook om er over na te denken, bedenk vaak op het laatste moment pas dat ik er een foto van wil dus moet het ff snel.

Deze bijvoorbeeld, van vanavond:
Hazenrugfiletenpastametwalnotengorgonzolasaus.jpg
Hazenrugfilet en verse pasta met gorgonzola-walnootsaus. Erg smakelijk al zeg ik het zelf :9
Terrexzondag 18 december 2011 @ 11:12
lijkt net een getrancheerde drol sorry hoor haha , verder vast een heerlijk stukje vlees!
Tauruszondag 18 december 2011 @ 11:15
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 11:12 schreef Terrex het volgende:
lijkt net een getrancheerde drol sorry hoor haha , verder vast een heerlijk stukje vlees!
:D
Sunnythesunzondag 18 december 2011 @ 11:43
Nou zo smaakte het iig totaal niet nee _O-
Mirjamzondag 18 december 2011 @ 13:00
dat viond ik ook, van die drol :D :@
Radobezondag 18 december 2011 @ 13:17
me too :@
cinnamon_Mzondag 18 december 2011 @ 16:11
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 15:58 schreef Ilse86 het volgende:
Maïssoepje:

[ afbeelding ]

Iemand fototechnische feedback?
Ik vind het een erg mooi plaatje, goede compositie (ik vind die tijdschriften juist leuk), alleen zou ik iets meer scherpte-diepte nemen, zodat het hele voorste kopje scherp is. En je hebt ook iets meer op de punt van het tijdschrift scherpgesteld dan op het soepje zelf.
Ilse86donderdag 29 december 2011 @ 13:35
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 19:19 schreef Lyriella het volgende:
Het lijkt me wat out of focus.. de focus ligt meer op het tijdschrift eronder dan op de soep waar het om gaat.
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2011 19:01 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik vind het tijdschrift iets te druk, het leidt af. Maar verder vind ik het een mooi shot!
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 16:11 schreef cinnamon_M het volgende:

Ik vind het een erg mooi plaatje, goede compositie (ik vind die tijdschriften juist leuk), alleen zou ik iets meer scherpte-diepte nemen, zodat het hele voorste kopje scherp is. En je hebt ook iets meer op de punt van het tijdschrift scherpgesteld dan op het soepje zelf.
Bedankt voor jullie commentaar! Het was de eerste keer dat ik probeerde voedsel te fotograferen en het is inderdaad een beetje wazig allemaal. Het tijdschrift ligt erbij omdat de foto bedoeld was voor een wedstrijd uit dat tijdschrift. Leek me wel een leuk detail, maar ik zou er anders misschien ook niet zo snel voor kiezen.

Hieronder een tweede new and (hopefully) improved poging (Pasta Bologna):

motorbloempjedonderdag 29 december 2011 @ 13:41
Ja, dat tijdschrift vond ik idd ook wat storend ;)

Maar dit ziet er heerlijk uit O+
Sunnythesundonderdag 29 december 2011 @ 17:32
^O^ mooi!! :Y
RobinOokvrijdag 30 december 2011 @ 00:29
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook.
Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare:

6595068839_3b489cd9f5.jpg
Yuk Hwe
FkTwkGs2012vrijdag 30 december 2011 @ 00:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 00:29 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook.
Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare:

[ link | afbeelding ]
Yuk Hwe
mhhh klinkt goed en ziet er wel lekker uit ^O^
RobinOokvrijdag 30 december 2011 @ 00:46
Dank je. Is 't ook. ;-)
macferretvrijdag 30 december 2011 @ 07:13
Ik vond deze wel grappig
IMG_4032.jpg

brood uitsteken, klein eitje erin, evt kruiden, kaas, plakje bacon en in de oven
minilotvrijdag 30 december 2011 @ 07:53
Beetje vage foto, want met mobiel gemaakt door zusje van mijn lief tijdens het kerstdiner, maar enfin - dit was mijn voorgerecht, waar ik er acht stuks van klaargemaakt had. :

1535xth.jpg

Is 'n recept uit het Bouchon-kookboek van chef Thomas Keller met zalm, ei (geel en wit los van elkaar door zeef gedrukt), bieslook, rode ui en crème fraîche. :Y)
FigureBirdStarsvrijdag 30 december 2011 @ 15:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 00:29 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook.
Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare:

[ link | afbeelding ]
Yuk Hwe
Lijkt me erg lekker. Waar zou ik die nashi peer door kunnen vervangen, want ik denk niet dat ze dat hier in de buurt verkopen?
RobinOokvrijdag 30 december 2011 @ 16:58
Ik zie die nashi peer ook vaak bij de Turk liggen. En volgens mij ook steeds vaker bij de gewone groentenboer. Ze schijnen nu ook in NL geteeld te worden, dus ik zou als ik jou was eerst nog eens goed zoeken. ;-)

Ik ben nooit zo van het vervangen, ik vind dat moeilijk. Deze peer is extreem sappig en lekker zoetig. Qua structuur lijkt ie misschien een beetje op granny smith, maar ja, die is juist weer zuur. Dus misschien dan toch beter een gewone peer. Ja, een gewone, lekkere peer, zou ik doen. Maar alleen als het moet. ;)
MaximusTGvrijdag 30 december 2011 @ 17:12
Toevallig die nashipeer vanmiddag bij de Jumbo zien liggen :). Enschede...
FkTwkGs2012vrijdag 30 december 2011 @ 17:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik zie die nashi peer ook vaak bij de Turk liggen. En volgens mij ook steeds vaker bij de gewone groentenboer. Ze schijnen nu ook in NL geteeld te worden, dus ik zou als ik jou was eerst nog eens goed zoeken. ;-)

Ik ben nooit zo van het vervangen, ik vind dat moeilijk. Deze peer is extreem sappig en lekker zoetig. Qua structuur lijkt ie misschien een beetje op granny smith, maar ja, die is juist weer zuur. Dus misschien dan toch beter een gewone peer. Ja, een gewone, lekkere peer, zou ik doen. Maar alleen als het moet. ;)
ey ey een beetje offtopic hier, maar denk dat er wel voldoende kennis zit. ik heb een apart kruid gekocht op de markt en dacht dat de marktkoopman absint oid zei. maar daar vind ik het dus niet mee. iemand een idee welke kruiden wat naam betreft op absint lijken? het is niet droog zoals bv tijm, heeft geen harde takjes, is groen, beetje zeewierachtig om te zien, met kleine haartjes. ik vind het stinken trouwens.
RobinOokvrijdag 30 december 2011 @ 17:29
Foto zou wel helpen natuurlijk. En het ook ontopic houden. ;-)
FkTwkGs2012vrijdag 30 december 2011 @ 17:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:29 schreef RobinOok het volgende:
Foto zou wel helpen natuurlijk. En het ook ontopic houden. ;-)
gaan we regelen. had gehoopt dat het meteen raak zou zijn ;)
FkTwkGs2012vrijdag 30 december 2011 @ 17:32
aj kan niet vinden. hopelijk ligt het in de auto dan komt het van de week. anders liggen de kruiden nog in een zakje op de markt :(
Taurusvrijdag 30 december 2011 @ 17:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 00:29 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook.
Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare:

[ link | afbeelding ]
Yuk Hwe
Wat is er precies lekker aan een rauw ei? :? Naast dat ik het een ontzettend vieze substantie vind, heb ik het wel eens gegeten en het is gewoon smakeloos.. :{ En is het nu wel of niet gezond? Als je koekjesdeeg eet waar rauw ei doorheen zit, beginnen mensen te piepen, maar in restaurants bij een gepocheerd eitje of iets dergelijks zit zo vaak ook rauw ei.
FkTwkGs2012vrijdag 30 december 2011 @ 17:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:45 schreef Taurus het volgende:

[..]

Wat is er precies lekker aan een rauw ei? :? Naast dat ik het een ontzettend vieze substantie vind, heb ik het wel eens gegeten en het is gewoon smakeloos.. :{ En is het nu wel of niet gezond? Als je koekjesdeeg eet waar rauw ei doorheen zit, beginnen mensen te piepen, maar in restaurants bij een gepocheerd eitje of iets dergelijks zit zo vaak ook rauw ei.
gezond. en lekker. ^O^
RobinOokvrijdag 30 december 2011 @ 17:49
Hoezo een vieze substantie? Het is dooier, niet het eiwit. Eidooier is gewoon een heerlijk, romige, zachte smaak. Niet voor niets dat mensen van zachtgekookte eitjes houden waarbij de dooier dus niet gestold is. Yum!

Een rauw ei bij een gepocheerd ei, hm, nooit van gehoor.d :)
Taurusvrijdag 30 december 2011 @ 17:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:49 schreef RobinOok het volgende:
Hoezo een vieze substantie? Het is dooier, niet het eiwit. Eidooier is gewoon een heerlijk, romige, zachte smaak. Niet voor niets dat mensen van zachtgekookte eitjes houden waarbij de dooier dus niet gestold is. Yum!

Een rauw ei bij een gepocheerd ei, hm, nooit van gehoor.d :)
Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad :P Eiwit echter vind ik geen smaak hebben (en vieze substantie :o )
FkTwkGs2012vrijdag 30 december 2011 @ 17:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:55 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad :P Eiwit echter vind ik geen smaak hebben (en vieze substantie :o )
ei-wit moet je rauw ook niet te vaak eten, blokkeert opname van bepaalde vitamines. en wat je zegt, echt lekker vinden de meesten het niet.
RobinOokvrijdag 30 december 2011 @ 17:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:55 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad :P Eiwit echter vind ik geen smaak hebben (en vieze substantie :o )
Oh, je bekeek alleen de foto! Ja, nee, het is alleen de dooier. Rauw eiwit vind ik ook niet lekker. Of het moet eiwit-schuim zijn. Ik gebruik dat ook nooit, rauw eiwit. Sommigen maken ook mayonaise van heel ei, zou ik ook nooit doen. Altijd liever alleen dooier.
FkTwkGs2012vrijdag 30 december 2011 @ 18:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, je bekeek alleen de foto! Ja, nee, het is alleen de dooier. Rauw eiwit vind ik ook niet lekker. Of het moet eiwit-schuim zijn. Ik gebruik dat ook nooit, rauw eiwit. Sommigen maken ook mayonaise van heel ei, zou ik ook nooit doen. Altijd liever alleen dooier.
wel leuk als test, kijken of je het verschil proeft. ik gok van wel.
RobinOokvrijdag 30 december 2011 @ 18:07
Ik wil het gewoon niet. :N
Ook niet kijken of ik het proef. :N
FkTwkGs2012vrijdag 30 december 2011 @ 18:08
jammer dit. een goede kok experimenteert en proeft!

en aangezien ik geen goede kok ben had ik gehoopt dat jij deze taak op je ging nemen. ik begrijp trouwens nooit waarom ze een heel ei gebruiken die mensen, het is zo gescheiden en het hoort gewoon niet in majo; ei-wit dan.
RobinOokvrijdag 30 december 2011 @ 18:40
Ik experimenteer wel met andere dingen, als je 't niet erg vindt. ;-)
Mayo maken met chiliolie bijvoorbeeld!

5636434162_e70e18b8c8_m.jpg
Sichuan Mayonnaise by FotoosVanRobin, on Flickr

Het leven is te kort om alles zelf uit te proberen hoor. Een beetje schiften is niet erg. Bovendien maak ik niet vaak mayonaise, want dat moet altijd meteen in zo'n shitlading waar ik 3 maanden mee vooruit zou kunnen, als je het 3 maanden zou kunnen bewaren, wat niet kan.
FutureFairytalezaterdag 31 december 2011 @ 00:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik experimenteer wel met andere dingen, als je 't niet erg vindt. ;-)
Mayo maken met chiliolie bijvoorbeeld!

[ link | afbeelding ]
Sichuan Mayonnaise by FotoosVanRobin, on Flickr

Het leven is te kort om alles zelf uit te proberen hoor. Een beetje schiften is niet erg. Bovendien maak ik niet vaak mayonaise, want dat moet altijd meteen in zo'n shitlading waar ik 3 maanden mee vooruit zou kunnen, als je het 3 maanden zou kunnen bewaren, wat niet kan.
Pittige mayonaise! Lijkt me lekker! :)
RobinOokzaterdag 31 december 2011 @ 17:00
Voor:

6606990053_258cf8e87b.jpg
Jodenhaas

Na:

6606990843_fe6ca25463.jpg
Momofuku's Ghetto Steak
Roze_Marijnzaterdag 31 december 2011 @ 18:04
Misérable ..... mmmmmm

Miserable.jpg

[ Bericht 15% gewijzigd door Roze_Marijn op 02-01-2012 16:23:47 ]
RobinOokzaterdag 31 december 2011 @ 18:31
Lekker!

[ Bericht 93% gewijzigd door RobinOok op 02-01-2012 16:31:52 ]
Roze_Marijnmaandag 2 januari 2012 @ 16:25
ChoconootjessnoepjesLekkere caramelsnoepjes gemaakt! En écht poepsimpel!
MaximusTGdinsdag 3 januari 2012 @ 14:27
Hmm, zien er lekker uit. Helaas teveel snoep gehad tijdens de feestdagen..

Vlees ziet er ook mooi uit RobinOok! Interessant verhaal ook achter die Jodenhaas. En het is idd lastig om te achterhalen welk stuk vlees er bedoeld wordt in recepten uit het buitenland.
rhubarbdonderdag 5 januari 2012 @ 00:05
Een ei

343lpoz.jpg
Taurusdonderdag 5 januari 2012 @ 00:10
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 00:05 schreef rhubarb het volgende:
Een ei

[ afbeelding ]
Dat is geen ei..
FkTwkGs2012donderdag 5 januari 2012 @ 00:10
quote:
1s.gif Op donderdag 5 januari 2012 00:10 schreef Taurus het volgende:

[..]

Dat is geen ei..
het ziet er fucking ranzig uit, ei of niet :r
FutureFairytaledonderdag 5 januari 2012 @ 00:39
Lijkt wel griesmeel met abrikozenjam ofzo
FkTwkGs2012donderdag 5 januari 2012 @ 00:57
quote:
1s.gif Op donderdag 5 januari 2012 00:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Lijkt wel griesmeel met abrikozenjam ofzo
ow. dat klinkt wel lekker :D O+
rhubarbdonderdag 5 januari 2012 @ 13:12
Later op de avond lukte het beter, hier een ei met dubbele dooier

nv8f0m.jpg

Het eiwit is gemaakt van gekookte melk met agar agar, eenmaal afgekoeld vermengd met vanilleyoghurt. Mengsel op een bord gegoten en af laten koelen in de koelkast.
De dooier is gemaakt van gepureerde mango met suiker en calciumlactaat. Je schept vervolgens met een diepe maatlepel een bolletje in een bad van calciumlactaat. 3 minuten laten staan en dan even in een bakje water. Vervolgens schep je het bolletje op het 'eiwit'.
FutureFairytaledonderdag 5 januari 2012 @ 13:50
Ah ik wist dat t geen ei was! :D Klinkt leuk, experimenteel!
RobinOokdonderdag 5 januari 2012 @ 17:27
Als je 't mij vraagt is het mislukt.
FkTwkGs2012donderdag 5 januari 2012 @ 18:18
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 17:27 schreef RobinOok het volgende:
Als je 't mij vraagt is het mislukt.
dat ligt aan het doel.
RobinOokdonderdag 5 januari 2012 @ 18:25
Nou, om te beginnen een dooier die op een dooier lijkt.
Zoals het er nu uitziet had je ook gewoon een bord yoghurt met een klodder vla in het midden kunnen geven. Of mangopuree, same difference. De bedoeling van dat calciumlactaat is dat het echt een dooier wordt. Het liefst met een dun, gelatine-achtig buitenkantje dat net als een zachtgekookte dooier zo smrswlrssssmmjum in je mond uitloopt.

Zoals hier, dooier van olijvenpuree:
501585803_ec37fb305f.jpg

Of deze, dooier van lamshersenen:
501575759_ec2ef51999.jpg
FkTwkGs2012donderdag 5 januari 2012 @ 18:26
mooi O+ alhoewel ik de presentatie van de lamshersenen niet echt smaakopwekkend vind :7
RobinOokdonderdag 5 januari 2012 @ 18:39
Oh, ik vind dat er wel heerlijk uitzien.

maar psst, ze waren helemaal niet lekker. ;-)
FkTwkGs2012donderdag 5 januari 2012 @ 18:57
dat groene bolletje ziet eruit om opgegeten te worden maar dat bord.... die sap / olie door elkaar, noten die in het vocht liggen, die ranzigheid die op de bolletjes ligt. ik krijg er echt geen trek van :D :@ en er ontbreekt groen ofzo voor mijn gevoel.
rhubarbdonderdag 5 januari 2012 @ 20:16
Op de een of andere manier lukte het me niet om de dooier na te maken (ben t met je eens dat de dooiers op de foto een stuk beter eruit zien). Het had ook niet helemaal het effect van iets vloeibaars binnenin met een vliesje er om heen. Misschien dat de mangopuree te dik was? Heb jij misschien nog tips Robin voor een volgende keer?
RobinOokdonderdag 5 januari 2012 @ 20:21
Nee, want ik heb me er nog nooit aan gewaagd! :+
Ik heb wel al heeeel lang wat van die poeders in de kast staan, maar op de een of andere manier heb ik mezelf er nooit toe gezet er eens mee aan de slag te gaan. Het is ook niet helemaal mijn stijl. Ja, we om te eten natuurlijk, maar niet om te maken.

Maar wat ik er wel van weet is dat de hoeveelheden echt heel, heel, heel nauwkeurig erop aan komen. Dus een klein digitaal weegschaaltje lijkt mij onontbeerlijk:

3668609336_4d8b9586c9.jpg

(Heb ik toen ook aangeschaft, maar die komt vaker van pas. En zo duur was ie niet)
Isegrimdonderdag 5 januari 2012 @ 20:29
Ook handig om drugs te doseren. :+

Ik vind het erg tof dat soort dingen, maar ik kijk er liever gewoon naar, vooral als O+ Heston O+ zulke grappen uithaalt.
FutureFairytaledonderdag 5 januari 2012 @ 21:45
Geef mij maar gewoon 'echt' eten, dus een ei gemaakt van ei etc. :)
FkTwkGs2012donderdag 5 januari 2012 @ 21:47
ja dat spreekt me dus ook niet zo aan dat fake gedoe. om het te eten is 1, maar zelf maken gaat me te ver.
RobinOokdonderdag 5 januari 2012 @ 22:03
Nou, een echt mooie dooier van iets anders dan eigeel is toch echt heus de moeite van het eten wel waard hoor!!!! Die olijf bijvoorbeeld was echt nog stukken lekkerder dan de beste olijf die ik ooit geproefd heb. Een aardappel eet je toch ook niet alleen maar gekookt? Die pureer je, maakt er mousseline van, of patat, of chips, allemaal lekker. Daarvan zeg je toch ook niet "wat een gedoe, dat hoort zo niet"?
FkTwkGs2012donderdag 5 januari 2012 @ 22:17
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 22:03 schreef RobinOok het volgende:
Nou, een echt mooie dooier van iets anders dan eigeel is toch echt heus de moeite van het eten wel waard hoor!!!! Die olijf bijvoorbeeld was echt nog stukken lekkerder dan de beste olijf die ik ooit geproefd heb. Een aardappel eet je toch ook niet alleen maar gekookt? Die pureer je, maakt er mousseline van, of patat, of chips, allemaal lekker. Daarvan zeg je toch ook niet "wat een gedoe, dat hoort zo niet"?
jaja. je hebt rationeel wel een punt, maar het is tegen mijn gevoel. ik eet het met plezier op als ik het krijg, maar van mij mag het ook gewoon zijn wat het lijkt :@
rhubarbdonderdag 5 januari 2012 @ 22:38
Zo'n olijf heb ik ook gegeten in Librije's Zusje, erg lekker van smaak inderdaad! Alleen zonder dat vlezige van een olijf.
FutureFairytaledonderdag 5 januari 2012 @ 22:48
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 22:03 schreef RobinOok het volgende:
Nou, een echt mooie dooier van iets anders dan eigeel is toch echt heus de moeite van het eten wel waard hoor!!!! Die olijf bijvoorbeeld was echt nog stukken lekkerder dan de beste olijf die ik ooit geproefd heb. Een aardappel eet je toch ook niet alleen maar gekookt? Die pureer je, maakt er mousseline van, of patat, of chips, allemaal lekker. Daarvan zeg je toch ook niet "wat een gedoe, dat hoort zo niet"?
Als je van een aardappel patat maakt weet je dat t nog steeds aardappel is. Dat neppe gedoe van eten ander eten laten lijken hoeft van mij niet. Leuk om eens verrast te worden in een restaurant maar zelf vind ik t de moeite niet waard.
motorbloempjezaterdag 7 januari 2012 @ 20:42
2urvvy8.jpg

O+ falafel O+
Sunnythesunzaterdag 7 januari 2012 @ 21:20
Het is dat ik weet dat ik niet van falafel houd :D want het ziet er wel lekker uit! ;)
minilotmaandag 9 januari 2012 @ 13:10
Zelfgemaakte falafel MoBlo? Ik vind de korstjes van gekochte falafel altijd zo onaangenaam dik en hard, maar zelf maken vind ik om teveel gedoe, zo zonder frituurpan..

Verder, ik heb er helaas alleen een telefoonfoto van, maar het was zó lekker:

2l24wy.jpg

Een hartig/zoetzure crumble van Granny Smith-appels met een restje deeg dat ik in de vriezer vond, bestaande uit roomboter, suiker, bloem en parmezaanse kaas.
Appels + kaas = *O*
motorbloempjemaandag 9 januari 2012 @ 14:08
Ja, zelfgemaakt, en ik doe 't in een klein laagje olie, niet in een frituurpan :+
RobinOokwoensdag 11 januari 2012 @ 15:29
6676073875_29569bee62.jpg
Grilled groenten met balsamico dressing

Het originele recept ging uit van kleine bolletje mozzarella, bocconcini. Ik gebruikte van die Griekse of was het Turkse grill kaas. Was wel okay, maar bocconcini was lekkerder.
Isegrimwoensdag 11 januari 2012 @ 15:48
Haloumi? Marokkaans.
DarkElfwoensdag 11 januari 2012 @ 16:00
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:48 schreef Isegrim het volgende:
Haloumi? Marokkaans.
Dacht dat het Cypriotisch was?
DarkElfwoensdag 11 januari 2012 @ 16:02
kokosmakronen.jpg

Ik had afgelopen vrijdag Kokosmakronen gemaakt :9
RobinOokwoensdag 11 januari 2012 @ 16:02
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:48 schreef Isegrim het volgende:
Haloumi? Marokkaans.
Er stond geen Haloumi op en ik kocht het bij de Turk. Had het nog nooit eerder gezien/gevonden in Nederland. Verpakking al weggegooid, maar zal het nog wel eens kopen. Is handig om op voorraad te hebben.
md89woensdag 11 januari 2012 @ 16:09
tumblr_lxl7rxXspQ1r9k514o1_500.jpg

Chocolate Chip Cookies
minilotwoensdag 11 januari 2012 @ 21:06
Arrrg, weg met die foto's van goede koekies! :) Ik wil een paar kilo kwijt!

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Er stond geen Haloumi op en ik kocht het bij de Turk. Had het nog nooit eerder gezien/gevonden in Nederland. Verpakking al weggegooid, maar zal het nog wel eens kopen. Is handig om op voorraad te hebben.
Volgens mij zijn er bij de meeste Turken minsten tien verschillende 'regionale' kaasjes, van zacht feta-achtig tot het afschuwelijke rubber van halloumi en alles er tussenin. Brrrrrr, Halloumi, enige kaas die ik niet lust! :)
motorbloempjewoensdag 11 januari 2012 @ 21:07
142y33m.jpg
Boboti O+
Isabeauwoensdag 11 januari 2012 @ 21:08
yum :9
Sunnythesunwoensdag 11 januari 2012 @ 21:10
:9 ziet er allemaal weer lekker uit hier!!
La_Vitadonderdag 12 januari 2012 @ 13:35
quote:
:9 Die moeten wel lekker zijn
FkTwkGs2012donderdag 12 januari 2012 @ 14:00
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:07 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Boboti O+
wow. winterkost ^O^
FutureFairytaledonderdag 12 januari 2012 @ 14:07
quote:
Ooh deze zien er super uit!
Zo-is-datvrijdag 13 januari 2012 @ 14:48
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 13:35 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

[..]

[..]

Bedankt voor jullie commentaar! Het was de eerste keer dat ik probeerde voedsel te fotograferen en het is inderdaad een beetje wazig allemaal. Het tijdschrift ligt erbij omdat de foto bedoeld was voor een wedstrijd uit dat tijdschrift. Leek me wel een leuk detail, maar ik zou er anders misschien ook niet zo snel voor kiezen.

Hieronder een tweede new and (hopefully) improved poging (Pasta Bologna):

[ afbeelding ]
Gewonnen? Ik kreeg net een mailtje dat mijn inzending niet tot de gelukkige behoort. Misschien die van jou wel?

35nbnzt.jpg
Ilse86vrijdag 13 januari 2012 @ 14:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 14:48 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Gewonnen? Ik kreeg net een mailtje dat mijn inzending niet tot de gelukkige behoort. Misschien die van jou wel?

[ afbeelding ]
Nee, helaas die van mij ook niet ;( Ik had er twee ingestuurd: die van de pasta en een kom maïssoep met een tijdschrift eronder. Wel jammer. Iemand anders, die er ook tijdschriften in verwerkt had, heeft gewonnen. Jouw foto is wel leuk abstract trouwens!
DarkElfvrijdag 13 januari 2012 @ 15:47
Boeuf-Bourguignon2.jpg

van de week lekker Boeuf Bourguignon gemaakt :9
Zo-is-datvrijdag 13 januari 2012 @ 16:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 14:54 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

Nee, helaas die van mij ook niet ;( Ik had er twee ingestuurd: die van de pasta en een kom maïssoep met een tijdschrift eronder. Wel jammer. Iemand anders, die er ook tijdschriften in verwerkt had, heeft gewonnen. Jouw foto is wel leuk abstract trouwens!
http://www.kayotic.nl/blog/my-lighting-setup#comments

Zie daar de tweede prijs... Wel jammer dat een foodblogger die zelf gesponserd word door kitchenaid aan zo'n wedstrijd mee doet eigenlijk.

Celc1us de winnaar! http://kelvin-wu.blogspot.com/
celc1uszaterdag 14 januari 2012 @ 09:40
Je bent me voor! :D

Hier staan alle winnaars.

http://www.foodiesmagazin(...)aar-kitchenaid-actie
FkTwkGs2012zaterdag 14 januari 2012 @ 09:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 09:40 schreef celc1us het volgende:
Je bent me voor! :D

Hier staan alle winnaars.

http://www.foodiesmagazin(...)aar-kitchenaid-actie
als ik me niet vergis... feli ! :D
celc1uszaterdag 14 januari 2012 @ 09:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 09:44 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

als ik me niet vergis... feli ! :D
Dankje! :)

Ik krijg een witte Kitchenaid btw...!
FkTwkGs2012zaterdag 14 januari 2012 @ 09:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 09:50 schreef celc1us het volgende:

[..]

Dankje! :)

Ik krijg een witte Kitchenaid btw...!
chique. leuke machines. maak je er een fotoset van? ^O^
celc1uszaterdag 14 januari 2012 @ 09:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 09:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

chique. leuke machines. maak je er een fotoset van? ^O^
Foto van de machine? Misschien wel!
FkTwkGs2012zaterdag 14 januari 2012 @ 09:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 09:57 schreef celc1us het volgende:

[..]

Foto van de machine? Misschien wel!
in actie uiteraard :7
n0azaterdag 14 januari 2012 @ 10:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 09:40 schreef celc1us het volgende:
Je bent me voor! :D

Hier staan alle winnaars.

http://www.foodiesmagazin(...)aar-kitchenaid-actie
Gefeliciteerd!
celc1uszaterdag 14 januari 2012 @ 10:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 09:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

in actie uiteraard :7
haha dan wordt het een filmpje!
celc1uszaterdag 14 januari 2012 @ 10:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 10:00 schreef n0a het volgende:

[..]

Gefeliciteerd!
Thanks! :)
KayoticKitchenzaterdag 14 januari 2012 @ 10:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 16:29 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

http://www.kayotic.nl/blog/my-lighting-setup#comments

Zie daar de tweede prijs... Wel jammer dat een foodblogger die zelf gesponserd word door kitchenaid aan zo'n wedstrijd mee doet eigenlijk.

Celc1us de winnaar! http://kelvin-wu.blogspot.com/
Joh, word ik gesponserd door Kitchenaid? Goed dat ik het weet, want ik heb helemaal niets van Kitchenaid. Ik gebruik een kMix. Die is van Kenwood en die heb ik toch echt zelf moeten kopen.
Zo-is-datzaterdag 14 januari 2012 @ 12:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 10:23 schreef KayoticKitchen het volgende:

[..]

Joh, word ik gesponserd door Kitchenaid? Goed dat ik het weet, want ik heb helemaal niets van Kitchenaid. Ik gebruik een kMix. Die is van Kenwood en die heb ik toch echt zelf moeten kopen.
Je hebt 2x een kitchenaid weg gegeven ik dacht dat wel sponsoring was. Maar goed als je er zelf geen hebt hoop ik dat je toffe troostprijs hebt gewonnen! :D Misschien een ander gaaf kitchenaid apparaat ofzo!
Isegrimzaterdag 14 januari 2012 @ 12:28
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Er stond geen Haloumi op en ik kocht het bij de Turk. Had het nog nooit eerder gezien/gevonden in Nederland. Verpakking al weggegooid, maar zal het nog wel eens kopen. Is handig om op voorraad te hebben.
Ik denk wel dat het hetzelfde is, ik heb het ook al eens bij de Turk gekocht. 'Piepkaas' noem ik het. :')
Isegrimzaterdag 14 januari 2012 @ 12:30
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:00 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Dacht dat het Cypriotisch was?
Zoals met van alles zijn er allerlei landen die het claimen. :D Ik ken het als Marokkaans, maar wiki noemt het inderdaad Cypriotisch.
KayoticKitchenzaterdag 14 januari 2012 @ 13:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 12:16 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Je hebt 2x een kitchenaid weg gegeven ik dacht dat wel sponsoring was. Maar goed als je er zelf geen hebt hoop ik dat je toffe troostprijs hebt gewonnen! :D Misschien een ander gaaf kitchenaid apparaat ofzo!
Ik heb er 1 keer eentje weggeven, maar dat wordt niet gesponsord hoor. Dat betaal ik uit eigen zak. Was het maar zo :)

Ik kreeg door dat ik een pakket vol met leuke kitchenaid keukenhulpjes gewonnen had, dus ben super benieuwd!

Edit: 2 x keer dus, blogoversary ook, zie ik nu. Maar met de ad inkomsten van tegenwoordig zit dat er niet gauw meer in!

[ Bericht 6% gewijzigd door KayoticKitchen op 14-01-2012 13:43:57 ]
RobinOokzaterdag 14 januari 2012 @ 16:39
6695237441_2928c06ec8.jpg
Tosti geitenkaas, sambal brandal, sjalot
FkTwkGs2012zaterdag 14 januari 2012 @ 16:42
mensen die brood eten welke is gekleurd met verbrande kankerhop :')
FutureFairytalezaterdag 14 januari 2012 @ 16:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 16:42 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
mensen die brood eten welke is gekleurd met verbrande kankerhop :')
Of ze heeft de foto verkleurd, wat ik eerder denk.
Maar tosti... altijd lekker, zeker een pittige tosti :9
RobinOokzaterdag 14 januari 2012 @ 16:54
Nou, 't was behoorlijk donkerbruin brood, dus ja, het zal vast gekleurd zijn.
Kan er niet mee zitten.

(en nee, heb de foto alleen bijgeknipt, klodder sambal weggeshopt en contrast ietsiepietsie verhoogd +4 of zo. Eigenlijk was het in het echt nog donkerder, denk ik! :-) )
FkTwkGs2012zaterdag 14 januari 2012 @ 16:59
hey een koekenpan van metaal zonder antiaanbaklaagje? waar koop je zoiets en wat kost dat.
RobinOokzaterdag 14 januari 2012 @ 17:11
In een winkel. Ongeveer 25 euro.
FkTwkGs2012zaterdag 14 januari 2012 @ 17:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 17:11 schreef RobinOok het volgende:
In een winkel. Ongeveer 25 euro.
ik kom wel eens in winkels. ik zie ze er nooit ;(
Isabeauzaterdag 14 januari 2012 @ 17:24
Open er een topic over, niet hier :)

Geitenkaas met sambal, nou dat is een combi waar ik nooit aan zou denken!
RobinOokzaterdag 14 januari 2012 @ 17:29
Sambal kan overal op! ;-)
macferretzondag 15 januari 2012 @ 09:25
IMG_3348.jpg
Mirjamzondag 15 januari 2012 @ 10:37
quote:
ziet erf heerlijk uit :9
DarkElfzondag 15 januari 2012 @ 17:55
Iets simpels kan zo lekker zijn: Lichte aardappelsalade.

Eten we zo, lekker met wat gegrild vlees :9

aardappelsalade1-250x300.jpg
Paarse_Kiwizondag 15 januari 2012 @ 20:17
quote:
7s.gif Op zondag 15 januari 2012 17:55 schreef DarkElf het volgende:
Iets simpels kan zo lekker zijn: Lichte aardappelsalade.

Eten we zo, lekker met wat gegrild vlees :9

[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je daar een receptje van?
DarkElfzondag 15 januari 2012 @ 20:34
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 20:17 schreef Paarse_Kiwi het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit! Heb je daar een receptje van?
natuurlijk. Klik.
RobinOokzondag 15 januari 2012 @ 21:29
Ah, ben jij dat! (soms denk ik wel eens op twitter, "hoe komt die nou weer bij mij terecht?!", maar ik geloof dat het toch vaak fok is! ;) )
DarkElfzondag 15 januari 2012 @ 21:41
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 21:29 schreef RobinOok het volgende:
Ah, ben jij dat! (soms denk ik wel eens op twitter, "hoe komt die nou weer bij mij terecht?!", maar ik geloof dat het toch vaak fok is! ;) )
nou nee fok en twitter heb ik niet echt gemengd, meer toeval denk ik. :)
RobinOokzondag 15 januari 2012 @ 21:45
Oh, nog leuker dan. ;-)

(weet nog dat ik twijfelde of ik terug zou volgen, want ik ben juist een natriumfan! ;-)
en met sommige twitteraccount krijg je als je 1 iemand volgt opeens een hele zooi copycats achter je aan. Tenminste, dat gevoel heb ik. Eenmaal iemand die met dieten bezig is volgen en hoppa, allerlei dieetgoeroe's gaan je ook volgen)
macferretzondag 15 januari 2012 @ 22:27
Die tosti geitenkaas met brandal lijkt me een leuke combi, en te donker? hell no!
macferretzondag 15 januari 2012 @ 22:29
SAM_0091.jpg
picanha, gegrilde aardappelsalade met bacon, rozemarijn,thijm etc
FutureFairytalezondag 15 januari 2012 @ 22:44
Dit zou ik nu wel lusten :9
Mirjamzondag 15 januari 2012 @ 22:44
:9~
DarkElfzondag 15 januari 2012 @ 22:56
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 21:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, nog leuker dan. ;-)

(weet nog dat ik twijfelde of ik terug zou volgen, want ik ben juist een natriumfan! ;-)
en met sommige twitteraccount krijg je als je 1 iemand volgt opeens een hele zooi copycats achter je aan. Tenminste, dat gevoel heb ik. Eenmaal iemand die met dieten bezig is volgen en hoppa, allerlei dieetgoeroe's gaan je ook volgen)
Ik hou ook van zout :D maar ja met een nierziekte heb je geen keuze meer ;) dus vandaar dit initiatief want ik wil tóch lekker eten :)

ik ben ook selectief met terugvolgen hoor trouwens, je kan wel aan de gang blijven dan ;)
FkTwkGs2012zondag 15 januari 2012 @ 23:02
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 22:56 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ik hou ook van zout :D maar ja met een nierziekte heb je geen keuze meer ;) dus vandaar dit initiatief want ik wil tóch lekker eten :)

ik ben ook selectief met terugvolgen hoor trouwens, je kan wel aan de gang blijven dan ;)
alleen natrium of ook eiwit beperkt?
DarkElfzondag 15 januari 2012 @ 23:07
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 23:02 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

alleen natrium of ook eiwit beperkt?
Gelukkig alleen natrium en ik ben stabiel dus hoop dat t daarbij blijft :)
FkTwkGs2012zondag 15 januari 2012 @ 23:11
jumbo heeft tegenwoordig geloof ik natrium arme augurken / zilveruitjes en dat soort. misschien een tip.
RobinOokzondag 15 januari 2012 @ 23:18
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 22:56 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ik hou ook van zout :D maar ja met een nierziekte heb je geen keuze meer ;)
Enige goede reden! Wel een kutreden, maar ja, wat je al zegt, dat heb je niet voor het kiezen.

quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 22:29 schreef macferret het volgende:
SAM_0091.jpg
picanha, gegrilde aardappelsalade met bacon, rozemarijn,thijm etc
Cool! Ik las daar toevallig een tijdje geleden over, over picanha. En daarna zag ik het bij mijn slager (Schell) liggen. Hoewel, nu begin ik weer te twijfelen! Ha! Ik ga het binnenkort maar eens kopen en op de foto zetten, dat helpt bij mij enorm om die verschillende cuts uit elkaar te kunnen houden. Hoe dan ook, ziet er mooi egaal rose uit! _O_
DarkElfzondag 15 januari 2012 @ 23:21
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 23:11 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
jumbo heeft tegenwoordig geloof ik natrium arme augurken / zilveruitjes en dat soort. misschien een tip.
I know maar Tnx :)
macferretmaandag 16 januari 2012 @ 22:56
en ahum, uurtje van te voren vet insnijden, inwrijven met grof zout, na een uurtje zout eraf borstelen en indirect garen, laatste moment vetzijde naar beneden en even goed aanschroeien, maar pas op, steekvlammen verzekerd :)
ps dit was een US cut picanha, bij de makro.
Meeste slagers snijden het vet eraf, dat wil toch niemand hebben
RobinOokmaandag 16 januari 2012 @ 23:48
Aaah, dat was waarom ik ging twijfelen! Dat vet!
RobinOokwoensdag 18 januari 2012 @ 08:45
6716894541_38116657a8.jpg
Thaise gele curry

Thaise gele curry met schelvis, peultjes, paksoi, erwt-aubergientjes, waterkastanje en Thai basil, koriander en lente-ui.
minilotwoensdag 18 januari 2012 @ 19:32
Wat zijn erwt-aubergientjes? :)
Edit: al gevonden op je site! Gaaf, daar ga ik achteraan! O+
Paarse_Kiwiwoensdag 18 januari 2012 @ 19:58
quote:
7s.gif Op zondag 15 januari 2012 20:34 schreef DarkElf het volgende:

[..]

natuurlijk. Klik.
Dank je!
RobinOokwoensdag 18 januari 2012 @ 20:18
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 19:32 schreef minilot het volgende:
Wat zijn erwt-aubergientjes? :)
Edit: al gevonden op je site! Gaaf, daar ga ik achteraan! O+
Hihi, ik zat gister op de ipad, dus had geen zin om overal linkjes onder te maken.
Mooi dat je 't op eigen kracht gevonden hebt!

Oh, en nog een waarschuwing. Niet iedereen vindt ze lekker. Die vent van mij heeft de meesten er gisteren uit zitten peuteren! o|O

[ Bericht 12% gewijzigd door RobinOok op 18-01-2012 20:51:15 ]
DarkElfdonderdag 19 januari 2012 @ 11:34
Niet zo'n mooie foto maar wél lekker! Zelfgemaakte chilisaus

Chilisaus21-300x241.jpg

Misschien binnenkort weer eens zelf loempia's maken :9 Das wel lekker erbij.
motorbloempjedonderdag 19 januari 2012 @ 22:06
ll6gw.jpg
Zelfgemaakte kroket! De éérste! Nog aardig wat te verbeteren qua smaak en dikte van de vulling, máár, over het algemeen: :9
LieLiedonderdag 19 januari 2012 @ 22:07
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 22:06 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte kroket! De éérste! Nog aardig wat te verbeteren qua smaak en dikte van de vulling, máár, over het algemeen: :9
You can do kroketten you :D
motorbloempjedonderdag 19 januari 2012 @ 22:20
Moet nog wat getweaked worden qua smaak en stevigheid, maar ben zéér tevreden voor 'n eerste poging!

Volgende keer ga ik kipkroketten maken :') O+
Sunnythesunvrijdag 20 januari 2012 @ 18:10
*O* :Y _O_ w/
LieLievrijdag 20 januari 2012 @ 22:06
Tiramisu!

ff3ba867.jpg
DarkElfzaterdag 21 januari 2012 @ 14:43
Zo das een flink stuk :D Lekker hoor. :9
DarkElfzaterdag 21 januari 2012 @ 14:44
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 22:06 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte kroket! De éérste! Nog aardig wat te verbeteren qua smaak en dikte van de vulling, máár, over het algemeen: :9
oeh das wel een idee om ook eens te doen :)
DarkElfzaterdag 21 januari 2012 @ 14:45
Lekker koekjes gebakken: Havermout/rozijnen! :9

Havermout-Rozijnenkoekjes-300x225.jpg
LieLiezaterdag 21 januari 2012 @ 15:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 14:43 schreef DarkElf het volgende:
Zo das een flink stuk :D Lekker hoor. :9
Het is wel een gebaksbordje hoor :P
DarkElfzaterdag 21 januari 2012 @ 15:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 15:12 schreef LieLie het volgende:

[..]

Het is wel een gebaksbordje hoor :P
:D door die foto lijkt het huge.
motorbloempjezaterdag 21 januari 2012 @ 21:10
Hmmm.. koekjes en tiramisu! Vooral die laatste had prima gekund bij mijn:

foloon.jpg

cn4vo.jpg

Vers gemaakte volkorenpasta met gorgonzola, peer en walnoot O+
Sunnythesunzaterdag 21 januari 2012 @ 21:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 15:14 schreef DarkElf het volgende:

[..]

:D door die foto lijkt het huge.
Nomnom! Klein genoeg voor mij O-)
Myraelamaandag 23 januari 2012 @ 17:18
Lekker fout. M&M brownie met roze glazuur.

ccmd3.jpg
minilotmaandag 23 januari 2012 @ 17:33
Hahaha, wat een foto is dat zeg! :) Tof!

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 23-01-2012 18:22:33 ]
Riannmaandag 23 januari 2012 @ 18:02
dat ziet er wel lekker uit
MaximusTGmaandag 23 januari 2012 @ 20:08
Myraela, coming soon to a dentist near you! :+

Maar ziet er wel vrolijk uit ja ;). Meer iets voor Mrs. MaximusTG. Ik ben niet zo'n zoetekauw.
FkTwkGs2012maandag 23 januari 2012 @ 20:16
quote:
14s.gif Op maandag 23 januari 2012 17:18 schreef Myraela het volgende:
Lekker fout. M&M brownie met roze glazuur.

[ afbeelding ]
mooie pic. omg je tanden :D
RobinOokmaandag 23 januari 2012 @ 20:39
Het zou mij toch geen enkele moeite kosten dit te laten staan. ;-)
Myraelamaandag 23 januari 2012 @ 22:44
Vanmiddag een klein stukje op en ik ben nog steeds misselijk. Ik houd helemaal niet van zoet. Toch lijken dit soort dingen enorm verleidelijk totdat ik het eenmaal eet.
motorbloempjemaandag 23 januari 2012 @ 22:45
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 20:39 schreef RobinOok het volgende:
Het zou mij toch geen enkele moeite kosten dit te laten staan. ;-)
QTF :@
RobinOokmaandag 23 januari 2012 @ 22:51
Google says:
1. Quoted for truth.
2. Quit fucking talking
3. Que the fuck?

En nou? :-(
motorbloempjemaandag 23 januari 2012 @ 22:54
1.
FutureFairytalemaandag 23 januari 2012 @ 23:00
Waarschijnlijk vraagt ze dat omdat je de F en T hebt omgedraaid MoBlo ;).
FutureFairytalemaandag 23 januari 2012 @ 23:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 21:10 schreef motorbloempje het volgende:
Hmmm.. koekjes en tiramisu! Vooral die laatste had prima gekund bij mijn:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Vers gemaakte volkorenpasta met gorgonzola, peer en walnoot O+
Dit lijkt me een heerlijk pasta'tje! Ziet er lekker uit zeg!
motorbloempjemaandag 23 januari 2012 @ 23:02
o! dat had ik niet eens gezien! :')

En dank je! :D
RobinOokmaandag 23 januari 2012 @ 23:14
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 23:00 schreef FutureFairytale het volgende:
Waarschijnlijk vraagt ze dat omdat je de F en T hebt omgedraaid MoBlo ;).
aaah, ja, dan had ik moeten kiezen uit:
1. Quoted for truth
2. Quantum field theory

Dat had ik wel durven gokken, welke ze bedoelde! :-)
(maar ken 't dus echt, die term. Ik zeg altijd gewoon "eens")
Sunnythesunmaandag 23 januari 2012 @ 23:23
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 23:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dit lijkt me een heerlijk pasta'tje! Ziet er lekker uit zeg!
Ohja! Goeie! Moet voor morgen nog wat lekkers bedenken.. *done* :D
La_Vitadinsdag 24 januari 2012 @ 00:33
quote:
14s.gif Op maandag 23 januari 2012 17:18 schreef Myraela het volgende:
Lekker fout. M&M brownie met roze glazuur.

[ afbeelding ]
300-rainbow-puke.jpg
Audreyootdinsdag 24 januari 2012 @ 12:01
quote:
9s.gif Op maandag 23 januari 2012 22:44 schreef Myraela het volgende:
Vanmiddag een klein stukje op en ik ben nog steeds misselijk. Ik houd helemaal niet van zoet. Toch lijken dit soort dingen enorm verleidelijk totdat ik het eenmaal eet.
Ik heb dat ook met cupcakes. Ze zien er lief uit en ik bak ze graag maar ik laat ze door anderen opeten :') Vooral die suikertoef bovenop is me meestal wat veel van het goede.
DarkElfdinsdag 24 januari 2012 @ 12:05
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 20:39 schreef RobinOok het volgende:
Het zou mij toch geen enkele moeite kosten dit te laten staan. ;-)
herkenbaar :)

ik heb meer moeite om dingen te laten staan met massa's lekkere kaas erdoor ofzo :P
Isabeaudinsdag 24 januari 2012 @ 12:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 12:05 schreef DarkElf het volgende:

herkenbaar :)

ik heb meer moeite om dingen te laten staan met massa's lekkere kaas erdoor ofzo :P
Via stumbleupon kom ik regelmatig op Amerikaanse receptensites en zo'n recept bestaat meestal uit (een combinatie van) chocolade, pindakaas, oreos en caramel. Erbij staat dan een tekst die je vertelt dat dit het lekkerste ooit is. Ik denk meestal alleen maar: yuck, daar word je zo misselijk van :X Ik kan ook niet blij worden van zo'n brownie met glazuur en m&m's :@
Sorelladinsdag 24 januari 2012 @ 12:54
Wat is nu het verschil tussen een muffin en een cupcake ? het bakje papier ?
Audreyootdinsdag 24 januari 2012 @ 12:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 12:54 schreef Sorella het volgende:
Wat is nu het verschil tussen een muffin en een cupcake ? het bakje papier ?
Een cupcake is meestal met zo'n toef gedecoreerd en op een muffin zit niks. Geloof ik. Beslag is ook anders.
evo87dinsdag 24 januari 2012 @ 14:12
cupcake is meer echt cake beslag en heel dense (gelijke hoeveelheden bloem, suiker, boter etc) muffin is veel lichter/luchtiger en gaat iets meer richting een zoet broodje, veel minder suiker en vet.
Sorelladinsdag 24 januari 2012 @ 15:41
Tnx ga ik nu richting het taarten en cupcakes topic :)
DesertRosedinsdag 24 januari 2012 @ 21:49
Ik heb vandaag voor het eerst Lemon Curd gemaakt. Hij smaakte goed al zeg ik het zelf:D


jth9PzEZ

[ Bericht 13% gewijzigd door DesertRose op 24-01-2012 21:58:18 ]
tombolafandinsdag 24 januari 2012 @ 23:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 21:49 schreef DesertRose het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst Lemon Curd gemaakt. Hij smaakte goed al zeg ik het zelf:D


[ afbeelding ]
Oeh, heb je daar een recept van? :o Dat zou ik graag een keer zelf maken :Y :9
Audreyootdonderdag 26 januari 2012 @ 10:31
Ook eens een poging gewaagd met mn geroosterde kikkererwten :D
Alleen werkt het keukenlicht niet erg mee en het blaadje ziet er wat verlepst uit

kikkererwten%252520%252528Medium%252529.jpg

[ Bericht 16% gewijzigd door Audreyoot op 26-01-2012 10:38:02 ]
Ilse86donderdag 26 januari 2012 @ 11:14
Ziet er lekker uit! Ik wil ook al tijden proberen kikkererwten te roosteren, maar het komt er steeds niet van. Worden ze lekker knapperig of wat moet ik ervan verwachten?
Audreyootdonderdag 26 januari 2012 @ 11:18
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 11:14 schreef Ilse86 het volgende:
Ziet er lekker uit! Ik wil ook al tijden proberen kikkererwten te roosteren, maar het komt er steeds niet van. Worden ze lekker knapperig of wat moet ik ervan verwachten?
Jups, crispy. Ze smaken een beetje naar nootjes. Ik had 2 batches, een met kruiden(beetje pittig) en eentje zoet met kaneel en honing. Die laatste waren een beetje verbrand omdat er in het recept suiker bij stond wat dus aanbrand, vanavond nieuwe poging voor de zoete :D
Ilse86donderdag 26 januari 2012 @ 11:26
Gaaf, ik ga het binnenkort toch eens proberen :) Wel een gekruide versie, lijkt me lekkerder dan zoet.
Audreyootdonderdag 26 januari 2012 @ 11:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 11:26 schreef Ilse86 het volgende:
Gaaf, ik ga het binnenkort toch eens proberen :) Wel een gekruide versie, lijkt me lekkerder dan zoet.
Zoet doet me een beetje denken aan suikerpinda's. Wel geschikt als gezondere avondsnack. Gekruid kan je er ook heel lekker avondeten met bv salade van maken :)
Ilse86donderdag 26 januari 2012 @ 11:33
Ik hou ook niet zo van suikerpinda's eigenlijk. Maar gekruid lijken ze me inderdaad ook lekker als croutons in een salade :Y) In ieder geval genoeg toepassingen dus.
RobinOokvrijdag 27 januari 2012 @ 19:46
6771870489_a2f938d50d.jpg
Noedels met shii-take mushroom sauce

Naar wat ik begrepen heb is dat een nieuwe rage in China, potjes met kant-en-klare saus op basis van shii-take, chilipeper en sojabonen. Supersimpel in gebruik, je pleurt het gewoon op een kom noodles, roeren maar en klaar. Of je roerbakt wat spitskool en gooit er flink wat van die saus door en klaar.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 27-01-2012 22:38:47 ]
Isegrimvrijdag 27 januari 2012 @ 22:33
quote:
17s.gif Op donderdag 26 januari 2012 10:31 schreef Audreyoot het volgende:
Ook eens een poging gewaagd met mn geroosterde kikkererwten :D
Alleen werkt het keukenlicht niet erg mee en het blaadje ziet er wat verlepst uit

[ afbeelding ]
Recept? Ik ben echt dol op kikkererwten! :9
DesertRosevrijdag 27 januari 2012 @ 22:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 23:48 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Oeh, heb je daar een recept van? :o Dat zou ik graag een keer zelf maken :Y :9
Ik heb deze recept aangehouden maar dan maal twee:

2 eieren
2 citroenen
225 gram suiker
115 gram boter

Begin met het raspen van de schil van de citroenen, en pers daarna de citroenen uit. Je hebt zowel de zest (schil) als het sap nodig. Doe de suiker en boter in een kom en verwarm dit au-bain-marie: in een pan met water. Voeg daarna zowel het citroensap als de schil toe.
Klop de twee eieren los in een aparte schaal, en voeg deze toe aan het warme boter-suiker-citroen mengsel. En nu is het een kwestie van heel erg lang roeren totdat het een redelijk dikke massa wordt.
Audreyootzaterdag 28 januari 2012 @ 10:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 22:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Recept? Ik ben echt dol op kikkererwten! :9
Voila, kan je ook nog kiezen welke je het lekkerste vindt ;)

http://foodgawker.com/?s=roasted+chickpea
Mirjamzaterdag 28 januari 2012 @ 10:17
ik was er niet zo lyrisch over, maar mijn oven is kennelijk ook raar.
de achterste helft was verband, voorste helft te zacht, middelste helft was goed -O-
Audreyootzaterdag 28 januari 2012 @ 11:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 10:17 schreef Mirjam het volgende:
ik was er niet zo lyrisch over, maar mijn oven is kennelijk ook raar.
de achterste helft was verband, voorste helft te zacht, middelste helft was goed -O-
Oh dat is raar! Moet zeggen dat ik ze wel heel lekker vond :D
Isabeauzaterdag 28 januari 2012 @ 12:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 10:17 schreef Mirjam het volgende:
ik was er niet zo lyrisch over, maar mijn oven is kennelijk ook raar.
de achterste helft was verband, voorste helft te zacht, middelste helft was goed -O-
De volgende keer alleen een portie in het midden leggen? O-)
Mirjamzaterdag 28 januari 2012 @ 13:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 12:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

De volgende keer alleen een portie in het midden leggen? O-)
:D
Isegrimzaterdag 28 januari 2012 @ 13:40
Ik heb bedacht dat ik vandaag koekjes ga bakken. Ik ga dit basic recept gebruiken en dan drie verschillende soorten maken:

- tijm & cacao
- gember
- rozemarijn & citroen

Foto's volgen. :Y Onze prachtige Boretti-oven is eindelijk aangesloten, dus ik ga LeeHarveyOswald de komende tijd vaak charteren om baksels op de foto te zetten. :Y
FkTwkGs2012zaterdag 28 januari 2012 @ 13:56
foto's van je boretti oven svp?
Isegrimzaterdag 28 januari 2012 @ 14:32
MFI94IX.jpg

Geen eigen foto, maar dat is 'm! :) M-system, inductie.
LeeHarveyOswaldzaterdag 28 januari 2012 @ 14:33
Pizza2.jpg
FkTwkGs2012zaterdag 28 januari 2012 @ 14:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 14:32 schreef Isegrim het volgende:
[ afbeelding ]

Geen eigen foto, maar dat is 'm! :) M-system, inductie.
chique ^O^
Isegrimzaterdag 28 januari 2012 @ 14:43
Die onderste is wel een eigen foto, van de inwijding van de oven dmv pizza. :Y
Isegrimzaterdag 28 januari 2012 @ 19:18
Koekjes. *O*

Van links naar rechts: rozemarijn-citroen, cacao-tijm, gember.
Koekjes1.JPG

Koekjes2.JPG

Koekjes3.JPG

Het zijn eigenlijk meer koeken, want ze zijn best groot. :P
LieLiezaterdag 28 januari 2012 @ 19:20
Even een crosspostje, taartjes die ik heb gemaakt naar een recept van Rudolph op 24Kitchen:

IMG_0606.jpg
http://24kitchen.nl/recepten/pastalitos-tres-leches
LieLiezaterdag 28 januari 2012 @ 19:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 19:18 schreef Isegrim het volgende:
Koekjes. *O*

Van links naar rechts: rozemarijn-citroen, cacao-tijm, gember.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het zijn eigenlijk meer koeken, want ze zijn best groot. :P
Ze zijn leuk! Zijn ze ook lekker? Combi's klinken wel origineel :)
Isegrimzaterdag 28 januari 2012 @ 19:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 19:21 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ze zijn leuk! Zijn ze ook lekker? Combi's klinken wel origineel :)
Ik heb net de cacao-tijm geproefd en die vind ik erg lekker. Ik houd van de combi zoet-kruidig. O+

De rozemarijn-variant is best heftig (wel lekker!). Je moet zeg maar wel echt van rozemarijn houden. :D

[ Bericht 12% gewijzigd door Isegrim op 28-01-2012 19:27:43 ]
Teganzaterdag 28 januari 2012 @ 20:30
quote:
17s.gif Op donderdag 26 januari 2012 10:31 schreef Audreyoot het volgende:
Ook eens een poging gewaagd met mn geroosterde kikkererwten :D
Alleen werkt het keukenlicht niet erg mee en het blaadje ziet er wat verlepst uit

[ afbeelding ]
Ik ben zo ongeveer opgegroeid met dit op familiefeesten. Vind het niets. Vies gaat te ver, maar ik houd totaal niet van de melige smaak ofzo.
MarMarzaterdag 28 januari 2012 @ 21:04
GroteFoto-HG6VNIUD.jpg

GroteFoto-PXZ3K3UJ.jpg

Ik had zin in troostvoer, dus heb ik deze gemaakt met hulp van mn kids.
Bodem beetje net als zandkoekjes, met iets minder suiker en ei erbij zondat het snijbaar werd, dan een laag gesmolten chocola in de bodem gegoten en die laten stollen, dan chocomousse gemaakt van room, mascarpone, cacao, vanille en een beetje geleisuiker, dan stukjes banaan tussen twee lagen mousse, dan nog wat gesmolten chocola op bakpapier gegoten en in de koelkast laten stollen en stukjes daarvan als deco.

Te lekker en makkelijk te maken, ga ik vast vaker doen.
Audreyootzaterdag 28 januari 2012 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 20:30 schreef Tegan het volgende:

[..]

Ik ben zo ongeveer opgegroeid met dit op familiefeesten. Vind het niets. Vies gaat te ver, maar ik houd totaal niet van de melige smaak ofzo.
Ik vind het wel lekker :D Is eens iets anders.
Teganzaterdag 28 januari 2012 @ 21:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 21:04 schreef MarMar het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik had zin in troostvoer, dus heb ik deze gemaakt met hulp van mn kids.
Bodem beetje net als zandkoekjes, met iets minder suiker en ei erbij zondat het snijbaar werd, dan een laag gesmolten chocola in de bodem gegoten en die laten stollen, dan chocomousse gemaakt van room, mascarpone, cacao, vanille en een beetje geleisuiker, dan stukjes banaan tussen twee lagen mousse, dan nog wat gesmolten chocola op bakpapier gegoten en in de koelkast laten stollen en stukjes daarvan als deco.

Te lekker en makkelijk te maken, ga ik vast vaker doen.
Oh my. Dit lijkt me zo lekker. Alleen zou ik er geen banaan in doen :@ .
MarMarzaterdag 28 januari 2012 @ 22:01
Dan laat je die eruit :D

Ik wil tzt nog wat gaan experimenteren met die moussebasis, fruitsoorten erdoor (al dan niet ingekookt) etc.. ik heb er al eens likeur doorgegooid (frangelico) ook prima te eten :)
FkTwkGs2012zaterdag 28 januari 2012 @ 22:24
sinaasappel en chocolade _O_
MarMarzondag 29 januari 2012 @ 13:42
http://www.mijnbestand.nl/share.php?key=7DI8MT7CT6BC hier het recept met fotootjes van de bereiding zelf. Veel plezier ermee :)
La_Vitazondag 29 januari 2012 @ 14:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 21:04 schreef MarMar het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik had zin in troostvoer, dus heb ik deze gemaakt met hulp van mn kids.
Bodem beetje net als zandkoekjes, met iets minder suiker en ei erbij zondat het snijbaar werd, dan een laag gesmolten chocola in de bodem gegoten en die laten stollen, dan chocomousse gemaakt van room, mascarpone, cacao, vanille en een beetje geleisuiker, dan stukjes banaan tussen twee lagen mousse, dan nog wat gesmolten chocola op bakpapier gegoten en in de koelkast laten stollen en stukjes daarvan als deco.

Te lekker en makkelijk te maken, ga ik vast vaker doen.
Oh :9
MarMarzondag 29 januari 2012 @ 14:55
Als iemand hier nou es dat recept maakt, of er variaties op verzint, stel ik het op prijs als jullie dat laten weten, lijkt me leuk :)
Zo-is-datzondag 29 januari 2012 @ 20:06
Peren walnoten taart met cognac karamelsaus, uit Winter van Yvette van Boven O+

e5jiig.jpg
MarMarzondag 29 januari 2012 @ 20:56
Die ziet er ook heerlijk uit!
LieLiezondag 29 januari 2012 @ 21:19
Appeltaartje :)

IMG_0744.jpg
Zo-is-datzondag 29 januari 2012 @ 21:21
Ahh wat een lief klein taartje! O+
FkTwkGs2012zondag 29 januari 2012 @ 21:22
quote:
17s.gif Op zondag 29 januari 2012 20:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
Peren walnoten taart met cognac karamelsaus, uit Winter van Yvette van Boven O+

[ afbeelding ]
omg die ziet er gruwelijk uit. watertanden hier :( naar mens :{w
Isegrimzondag 29 januari 2012 @ 21:32
Ik heb nu ineens heel veel zin in peren. ;(
Zo-is-datzondag 29 januari 2012 @ 21:37
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 21:22 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

omg die ziet er gruwelijk uit. watertanden hier :( naar mens :{w
Sorry!


;)
FutureFairytalezondag 29 januari 2012 @ 21:45
quote:
17s.gif Op zondag 29 januari 2012 20:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
Peren walnoten taart met cognac karamelsaus, uit Winter van Yvette van Boven O+

[ afbeelding ]
Wat een prachtige taart!
FkTwkGs2012zondag 29 januari 2012 @ 21:50
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 21:19 schreef LieLie het volgende:
Appeltaartje :)

[ afbeelding ]
appeltaart _O_ snij eens open ik wil erin kunnen kijken :@
LieLiezondag 29 januari 2012 @ 21:52
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 21:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

appeltaart _O_ snij eens open ik wil erin kunnen kijken :@
Hij is al op! :D
En de andere bewaar ik voor morgen ;)
FkTwkGs2012zondag 29 januari 2012 @ 21:56
quote:
1s.gif Op zondag 29 januari 2012 21:52 schreef LieLie het volgende:

[..]

Hij is al op! :D
En de andere bewaar ik voor morgen ;)
als je eraan denkt is een foto met een part eruit getrokken wel leuk misschien voor hier?

was ie lekker? ik ben gek op zelfgebakken appeltaart _O_
Isegrimzondag 29 januari 2012 @ 21:59
ribeye7.JPG

Dry-aged ribeye van de Groene Weg-slager; eerst een paar uurtjes sous-vide op lage (55 graden) temperatuur gegaard, vervolgens zeer kort gebakken. Heerlijke, volle vleessmaak.

Pompoen uit de oven. Het ziet er op de foto uit alsof het wat verbrand is, dat was het absoluut niet. Pompoen in een zak doen met olijfolie, koekkruiden, kaneel, fenegriek, peper, even goed schudden en dan op de bakplaat. Was echt verschrikkelijk lekker! :9 Half uur tot drie kwartier laten bakken (175 graden), het moet echt bruinig worden aan de buitenkant. De structuur van de binnenkant wordt dan hemels. O+
LieLiezondag 29 januari 2012 @ 22:14
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 21:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

als je eraan denkt is een foto met een part eruit getrokken wel leuk misschien voor hier?

was ie lekker? ik ben gek op zelfgebakken appeltaart _O_
Wie weet, zal er aan proberen te denken!
RobinOokmaandag 30 januari 2012 @ 00:10
Voor:
6785191155_faeea4ca33.jpg
Bevroren gyoza hup in pan

Na:
6785189625_1081743465.jpg
Potstickers hup uit de pan

Meer over: gyoza.
Ilse86maandag 30 januari 2012 @ 09:58
quote:
Oeh, dat ziet er lekker uit!
HerrPietmaandag 30 januari 2012 @ 12:22
Ook maar even showen waar ik trots op was. Recept van Rudolf voor worteltaart.

Recept: http://www.24kitchen.nl/r(...)f[3]=bundle%3Arecipe

Foto!
worteltaart01_web.jpg
MarMarmaandag 30 januari 2012 @ 12:47
Mooi :) ziet er lekker uit!
RobinOokmaandag 30 januari 2012 @ 14:29
Nou wil ik wel eens weten, zijn er mensen die dat groen van zo'n wortel ook echt opeten?
Wacht, ik ga een poll openen....

Topic:Decoratief groen aan worteltjes

[ Bericht 30% gewijzigd door RobinOok op 30-01-2012 14:39:03 ]
Den_Haagdinsdag 31 januari 2012 @ 17:48
:9~
DarkElfdonderdag 2 februari 2012 @ 16:59
ook al maak ik lang niet zulke mooie foto's als ik hier soms zie langskomen, toch een foto:

Paddenstoelensoepje :9

Porcinisoep1.jpg
Ilse86donderdag 2 februari 2012 @ 17:41
Paddenstoelen O+
rhubarbvrijdag 3 februari 2012 @ 13:37
Gegrillde paprika's

ogy2s.jpg

Tevens goed excuus om de app Molome uit te proberen, zodat foto's van je telefoon er nog enigzins fatsoenlijk uitzien.
LieLievrijdag 3 februari 2012 @ 14:16
RobinOok heet toch Robin? Niet Annelies?

http://www.jumbosupermark(...)l/21541/sambal-tosti

Nu nog op de voorpagina (edit, oh, nu niet meer bij mij):
http://www.jumbosupermarkten.nl/
Stansfieldvrijdag 3 februari 2012 @ 14:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 14:16 schreef LieLie het volgende:
RobinOok heet toch Robin? Niet Annelies?

http://www.jumbosupermark(...)l/21541/sambal-tosti

Nu nog op de voorpagina (edit, oh, nu niet meer bij mij):
http://www.jumbosupermarkten.nl/
Er staat bij benodigheden ook 2 plakjes casino wit. Ik eet niet hoor, maar volgens mij is voor die foto gewoon bruin brood gebruikt. Wit brood wordt bij mij nooit zo bruin als ik er een tosti van maak.
LieLievrijdag 3 februari 2012 @ 14:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 14:20 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Er staat bij benodigheden ook 2 plakjes casino wit. Ik eet niet hoor, maar volgens mij is voor die foto gewoon bruin brood gebruikt. Wit brood wordt bij mij nooit zo bruin als ik er een tosti van maak.
En kaas, terwijl er toch echt geitenkaas op zit.
Hier is de post van Robin, Fok-Foodgawkers #10 - post hier foto's van je kookkunsten!
Steven184vrijdag 3 februari 2012 @ 14:27
Gewoon een gejatte foto vrees ik.
DarkElfvrijdag 3 februari 2012 @ 14:28
dat is idd gewoon dezelfde foto maar dan gejat door iemand anders.
LieLievrijdag 3 februari 2012 @ 14:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 14:27 schreef Steven184 het volgende:
Gewoon een gejatte foto vrees ik.
Joh :+ Zover was ik ook ja ;)
Isegrimvrijdag 3 februari 2012 @ 15:27
Ik zou ff een rekeningetje sturen als ik Robin was. :P
Trustenvrijdag 3 februari 2012 @ 16:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 14:16 schreef LieLie het volgende:
RobinOok heet toch Robin? Niet Annelies?

http://www.jumbosupermark(...)l/21541/sambal-tosti
Zou het zeker melden, de foto is denk ik ingestuurd omdat je een tosti-ijzer kunt winnen met een tosti recept.
RobinOokvrijdag 3 februari 2012 @ 17:45
Oh ja, een tosti ijzer winnen met andermans foto.
Wat een schaamteloosheid hebben mensen soms. :N

Heb 't recept als ongepast gemeld.

Dankje voor het melden, LieLie! ^O^
LieLievrijdag 3 februari 2012 @ 18:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 17:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh ja, een tosti ijzer winnen met andermans foto.
Wat een schaamteloosheid hebben mensen soms. :N

Heb 't recept als ongepast gemeld.

Dankje voor het melden, LieLie! ^O^
Geen dank!
RobinOokvrijdag 3 februari 2012 @ 19:21
'k Heb de foto en 't recept zelf even ingestuurd nu. Hihi, kijken of ik er een tosti-ijzer mee win. ;-)
Trustenvrijdag 3 februari 2012 @ 19:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 19:21 schreef RobinOok het volgende:
'k Heb de foto en 't recept zelf even ingestuurd nu. Hihi, kijken of ik er een tosti-ijzer mee win. ;-)
Je moet je wasabikaas tosti insturen ;)
RobinOokvrijdag 3 februari 2012 @ 21:03
Ook gedaan. Of beter gezegd, mijn moeder. ;)
FkTwkGs2012vrijdag 3 februari 2012 @ 21:07
fuck mijn annelies account ontdekt ;(
RobinOokvrijdag 3 februari 2012 @ 21:29
o|O
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 22:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 21:07 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
fuck mijn annelies account ontdekt ;(
_O-
Sunnythesunzaterdag 4 februari 2012 @ 19:35
Kippetje gevuld met chorizomengsel en krielaardappeltjes er bij:

Metchorizogevuldpiepkuikenmetkrielaardappeltjes.jpg

:9 :9
Isegrimzaterdag 4 februari 2012 @ 19:41
Huh? Is die kip opgerold ofzo? :D
Sunnythesunzaterdag 4 februari 2012 @ 19:52
:D Nee, goed gevuld onder de huid ;)
Isegrimzaterdag 4 februari 2012 @ 19:55
Maar ik mis de voorkant met de vleugeltjes?
Sunnythesunzaterdag 4 februari 2012 @ 19:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 19:55 schreef Isegrim het volgende:
Maar ik mis de voorkant met de vleugeltjes?
Die zitten er onder, dit is de borstkant. Zo beschermd de vulling het hele kippetje en sijpelen de sappen lekker door.
Isegrimzaterdag 4 februari 2012 @ 20:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 19:58 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Die zitten er onder, dit is de borstkant. Zo beschermd de vulling het hele kippetje en sijpelen de sappen lekker door.
Oh ja. :D Hij is zo rond. :D
Sunnythesunzaterdag 4 februari 2012 @ 20:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 20:00 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Oh ja. :D Hij is zo rond. :D
Haha ja, komt doordat hij vrij dik was van zichzelf en dan ook nog eens onder de huid echt volgepropt met vulling :D Soort balletje leek het idd.
HerrPietzondag 5 februari 2012 @ 11:06
Uienquiche met abdijbier!

quiche_ui_abdijbier_02web.jpg
quiche_ui_abdijbier_01web.jpg

Recept komt uit delicious van januari volgens mij. Heb wel wat aangepast. Gewoon roomboter bladerdeeg gebruikt i.p.v. croissantdeeg. Voor de "abdijkaas" die in het gerecht staat heb ik Port Salut gebruikt (is het meest te krijgen in de supermarkt)

Smaak was best goed, volgende keer ga ik hem wat pittiger maken met een andere kaas. Port Salut is vrij mild.
GeenWijnzondag 5 februari 2012 @ 13:59
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 11:06 schreef HerrPiet het volgende:
Uienquiche met abdijbier!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Recept komt uit delicious van januari volgens mij. Heb wel wat aangepast. Gewoon roomboter bladerdeeg gebruikt i.p.v. croissantdeeg. Voor de "abdijkaas" die in het gerecht staat heb ik Port Salut gebruikt (is het meest te krijgen in de supermarkt)

Smaak was best goed, volgende keer ga ik hem wat pittiger maken met een andere kaas. Port Salut is vrij mild.
dat ziet er echt heel goed uit ^O^
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 14:04
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 11:06 schreef HerrPiet het volgende:
Uienquiche met abdijbier!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Recept komt uit delicious van januari volgens mij. Heb wel wat aangepast. Gewoon roomboter bladerdeeg gebruikt i.p.v. croissantdeeg. Voor de "abdijkaas" die in het gerecht staat heb ik Port Salut gebruikt (is het meest te krijgen in de supermarkt)

Smaak was best goed, volgende keer ga ik hem wat pittiger maken met een andere kaas. Port Salut is vrij mild.
Mm, lekker! Receptje?
HerrPietzondag 5 februari 2012 @ 14:26
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 14:04 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Mm, lekker! Receptje?
Zal het even scannen :)
HerrPietzondag 5 februari 2012 @ 14:40
Recept! voor de uienquiche! :)
Isegrimzondag 5 februari 2012 @ 14:53
Die ga ik ook eens maken binnenkort, ziet er lekker uit!
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 15:25
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 14:40 schreef HerrPiet het volgende:
Recept! voor de uienquiche! :)
Oh top, bedankt! Komende week eens maken denk ik :)
RobinOokzondag 5 februari 2012 @ 17:00
4804636114_15dc26574b_z.jpg
Aubergines Boerenstijl

We eten dit eigenlijk het hele jaar door, maar juist nu in de winter smaakt het me extra goed: fluweelzachte aubergines (liefst die dunne, lichtpaarse Aziatische) met gehaktsaus. Beetje zoet, beetje zuur, beetje pittig, helemaal perfect. :9
PdeHoogzondag 5 februari 2012 @ 17:05
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 17:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Aubergines Boerenstijl

We eten dit eigenlijk het hele jaar door, maar juist nu in de winter smaakt het me extra goed: fluweelzachte aubergines (liefst die dunne, lichtpaarse Aziatische) met gehaktsaus. Beetje zoet, beetje zuur, beetje pittig, helemaal perfect. :9

Dat ziet er best lekker uit :9
motorbloempjezondag 5 februari 2012 @ 17:09
Ben niet zo'n fan van aubergines, de textuur staat me soms wat tegen, maar zo wil ik ze best eens proberen!

Ik had eergisteren Lemon Meringue Pie gemaakt!

xndf7r.jpg

wklbg1.jpg

[ Bericht 6% gewijzigd door motorbloempje op 05-02-2012 18:03:22 ]
Selesthazondag 5 februari 2012 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 17:09 schreef motorbloempje het volgende:
Ben niet zo'n fan van aubergines, de textuur staat me soms wat tegen, maar zo wil ik ze best eens proberen!

Ik had eergisteren Lemon Meringue Pie gemaakt!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Oh dat lijkt me heerlijk O+
Sunnythesunzondag 5 februari 2012 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 17:09 schreef motorbloempje het volgende:
Ben niet zo'n fan van aubergines, de textuur staat me soms wat tegen, maar zo wil ik ze best eens proberen!

Ik had eergisteren Lemon Meringue Pie gemaakt!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Jum!! Dat is zó lekker!! :9
Isegrimzondag 5 februari 2012 @ 17:52
Oh, die aubergines ga ik ook eens maken. Ben dol op aubergines, vooral gefrituurd!
Zo-is-datzondag 5 februari 2012 @ 19:48
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 17:09 schreef motorbloempje het volgende:
Ben niet zo'n fan van aubergines, de textuur staat me soms wat tegen, maar zo wil ik ze best eens proberen!

Ik had eergisteren Lemon Meringue Pie gemaakt!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
:9
DarkElfmaandag 6 februari 2012 @ 09:02
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 17:52 schreef Isegrim het volgende:
Oh, die aubergines ga ik ook eens maken. Ben dol op aubergines, vooral gefrituurd!
Heerlijk aubergines idd! Laatst nog wat lekkers mee gemaakt.

Aubergines uit de oven, met pijnboompitjes, granaatappelpitten, basilicum en saffraan yoghurt. Was verrukkelijk.
rhubarbdinsdag 7 februari 2012 @ 00:22
Haal je de korstjes niet van de Port Salut?
HerrPietdinsdag 7 februari 2012 @ 10:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 00:22 schreef rhubarb het volgende:
Haal je de korstjes niet van de Port Salut?
Nee proef ik niks van. Het is ook een hele lastige kaas om te snijden en de korst is ook echt heel zacht.

Die meringue pie ziet er wel heel goed uit :9
FigureBirdStarsdinsdag 7 februari 2012 @ 10:05
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 17:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Aubergines Boerenstijl

We eten dit eigenlijk het hele jaar door, maar juist nu in de winter smaakt het me extra goed: fluweelzachte aubergines (liefst die dunne, lichtpaarse Aziatische) met gehaktsaus. Beetje zoet, beetje zuur, beetje pittig, helemaal perfect. :9

Dit lijkt me verrukkelijk :9
evo87dinsdag 7 februari 2012 @ 12:32
brownies!

jrp6r5.jpg

2087lzo.jpg

2qbhgud.jpg
egeltje1985dinsdag 7 februari 2012 @ 21:07
Ik heb de quiche gemaakt. :) Met croissantdeeg. En hij is/was erg lekker. Foto is slechts gemaakt met mijn telefoon, dus eigenlijk dit topic onwaardig. :P

SPOILER
iztjl1.jpg
Isabeaudinsdag 7 februari 2012 @ 21:13
Prima foto, ziet er lekker uit _O_
FutureFairytaledinsdag 7 februari 2012 @ 21:18
Super ja! Ook Port Salut gebruikt?
egeltje1985dinsdag 7 februari 2012 @ 21:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 21:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Super ja! Ook Port Salut gebruikt?
Ja, half om half met een andere, waarvan ik alleen de naam vergeten ben, maar de albert heijn omschreef 'm als licht-pittig. Maar op de quiche was het verschil niet meer echt te proeven.
FutureFairytaledinsdag 7 februari 2012 @ 21:30
Vond je de kazen wel lekker?
egeltje1985dinsdag 7 februari 2012 @ 21:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 21:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Vond je de kazen wel lekker?
:Y Ja dat wel, en die ene waar ik de naam kwijt van ben smaakte inderdaad ook wat scherper, toen ik 'm proefde tijdens het koken. En op de quiche was het ook lekker, alleen minder uitgesproken dus.
FutureFairytaledinsdag 7 februari 2012 @ 21:39
Jammer dat je de naam niet meer weet, ik wil em ook wel graag maken. Ik hou van kaas en wil dat wel graag proeven :).
egeltje1985dinsdag 7 februari 2012 @ 21:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 21:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Jammer dat je de naam niet meer weet, ik wil em ook wel graag maken. Ik hou van kaas en wil dat wel graag proeven :).
Even gekeken op ah.nl en ik denk dat het deze was:

Chaumes Fromage de Chaumes 50

000145592_002_59686_200.jpg
Sweetheart1988dinsdag 7 februari 2012 @ 22:01
quote:
14s.gif Op maandag 23 januari 2012 17:18 schreef Myraela het volgende:
Lekker fout. M&M brownie met roze glazuur.

[ afbeelding ]
:D Looks Yummy!
rhubarbwoensdag 8 februari 2012 @ 16:01
Zou je de abdij-uienquiche ook met witte wijn kunnen doen ipv bruin bier denk je?
FutureFairytalewoensdag 8 februari 2012 @ 16:18
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 21:54 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]

Even gekeken op ah.nl en ik denk dat het deze was:

Chaumes Fromage de Chaumes 50

[ afbeelding ]
Dankjewel!
Manon88woensdag 8 februari 2012 @ 17:23
427412_3187713340551_1497344555_33048840_346758538_n.jpg

Mijn oosterse kip met sugar snaps :)
Manon88woensdag 8 februari 2012 @ 17:24
379922_2993145276471_1497344555_32979880_1346906235_n.jpg

Frambozen charlotte, lekker was die!!!
motorbloempjewoensdag 8 februari 2012 @ 17:25
2mxgzsk.jpg
Lunch van vanmiddag: bietjes met geitenkaas en geroosterde walnoten met wat balsamicoazijn :9
Audreyootwoensdag 8 februari 2012 @ 17:42
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 17:25 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Lunch van vanmiddag: bietjes met geitenkaas en geroosterde walnoten met wat balsamicoazijn :9
Dat ziet er lekker uit!!
HerrPietdonderdag 9 februari 2012 @ 10:58
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 21:07 schreef egeltje1985 het volgende:
Ik heb de quiche gemaakt. :) Met croissantdeeg. En hij is/was erg lekker. Foto is slechts gemaakt met mijn telefoon, dus eigenlijk dit topic onwaardig. :P

SPOILER
Ziet er goed uit! Ga hem ook maar eens met croissantdeeg maken, ziet er toch heel anders uit. Wat voor ham heb jij gebruikt?
HerrPietdonderdag 9 februari 2012 @ 11:01
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 16:01 schreef rhubarb het volgende:
Zou je de abdij-uienquiche ook met witte wijn kunnen doen ipv bruin bier denk je?
Denk dat dat wel kan. Je kan ook een wat lichter abdij bier nemen voor in de quiche. Misschien een triple, die zijn namelijk meestal wel lichter. Bruin bier is wat meer uitgesproken van smaak en donkerder (duh! :P)
egeltje1985donderdag 9 februari 2012 @ 11:09
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 10:58 schreef HerrPiet het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! Ga hem ook maar eens met croissantdeeg maken, ziet er toch heel anders uit. Wat voor ham heb jij gebruikt?
Daar week ik compleet af van het recept en gooide er de hamblokjes in die ik nog had. Student, zuinigheid, dat soort dingen. :P
HerrPietdonderdag 9 februari 2012 @ 12:21
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:09 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]

Daar week ik compleet af van het recept en gooide er de hamblokjes in die ik nog had. Student, zuinigheid, dat soort dingen. :P
Ah oke ;) Heb je trouwens gewoon van dat danerolle croissantdeeg gebruikt?
egeltje1985donderdag 9 februari 2012 @ 12:25
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 12:21 schreef HerrPiet het volgende:

[..]

Ah oke ;) Heb je trouwens gewoon van dat danerolle croissantdeeg gebruikt?
Ja, het was wel lastig om daarmee de springvorm te vullen. Ik denk dat het makkelijker is om het eerst aan elkaar te rollen met een deegroller. Mijn methode was per stukje erin leggen en dan aan elkaar duwen, maar dat was niet heel handig. :P
Tegandonderdag 9 februari 2012 @ 12:31
Zou het ook lekker zijn zonder kaas?
egeltje1985donderdag 9 februari 2012 @ 12:33
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 12:31 schreef Tegan het volgende:
Zou het ook lekker zijn zonder kaas?
Kweenie, ik zou dan wel ook deeg bovenop doen denk ik.
DarkElfzaterdag 11 februari 2012 @ 11:06
lekkere auberginesalade gemaakt uit t boek van Ottolenghi :)

auberginesalade.jpg
PdeHoogzaterdag 11 februari 2012 @ 11:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 11:06 schreef DarkElf het volgende:
lekkere auberginesalade gemaakt uit t boek van Ottolenghi :)

[ afbeelding ]
Die zag ik op je blog :o :9 Ik ben aan het bedenken of-ie op het menu gaat voor morgen :D En dan een lekker soepje erbij of zo :9
DarkElfzaterdag 11 februari 2012 @ 11:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 11:25 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Die zag ik op je blog :o :9 Ik ben aan het bedenken of-ie op het menu gaat voor morgen :D En dan een lekker soepje erbij of zo :9
Zeker doen, is echt een lekkere combi. Eet je wat brood erbij en wat lookboter ofzo, soeppie erbij en klaar is P ;)
Bienelientjeezondag 12 februari 2012 @ 18:16
Spicy Honey Chicken Wings. Naar het recept via: http://freshipe.wordpress(...)honey-chicken-wings/ Bij gebrek aan bosui, maar peterselie ter decoratie erover! :D :9~

DSCN0040.jpg
minilotmaandag 13 februari 2012 @ 10:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 11:06 schreef DarkElf het volgende:
lekkere auberginesalade gemaakt uit t boek van Ottolenghi :)

[ afbeelding ]
Oooo, je hebt het recept van de voorkant van het boek gemaakt! O+

Ik vind het er geweldig uitzien, maar ik ben echt géén aubergineliefhebber, dus ik heb wat faalangst omtrent dit recept.
minilotmaandag 13 februari 2012 @ 10:38
Over Ottolenghi gesproken - ik maakte dit weekend nog de wittechocolade-macadamia-koffiebrownies uit zijn eerste boek:

a5djlc.jpg

Heel lekker - temeer omdat mijn lief per abuis gezouten macadamia's had gekocht en dat smaakte er bijzonder goed in! :Y
DarkElfmaandag 13 februari 2012 @ 12:28
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 10:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Oooo, je hebt het recept van de voorkant van het boek gemaakt! O+

Ik vind het er geweldig uitzien, maar ik ben echt géén aubergineliefhebber, dus ik heb wat faalangst omtrent dit recept.
ja! vond t echt heel lekker! (de mr is geen aubergineliefhebber en die vond het wel ok geloof ik, iig veel smaak hebben door alles erbij, maar is ook hierna geen liefhebber hoor ;) )