abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 30 december 2011 @ 16:58:57 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106209780
Ik zie die nashi peer ook vaak bij de Turk liggen. En volgens mij ook steeds vaker bij de gewone groentenboer. Ze schijnen nu ook in NL geteeld te worden, dus ik zou als ik jou was eerst nog eens goed zoeken. ;-)

Ik ben nooit zo van het vervangen, ik vind dat moeilijk. Deze peer is extreem sappig en lekker zoetig. Qua structuur lijkt ie misschien een beetje op granny smith, maar ja, die is juist weer zuur. Dus misschien dan toch beter een gewone peer. Ja, een gewone, lekkere peer, zou ik doen. Maar alleen als het moet. ;)
  † In Memoriam † vrijdag 30 december 2011 @ 17:12:16 #27
91830 MaximusTG
pi_106210291
Toevallig die nashipeer vanmiddag bij de Jumbo zien liggen :). Enschede...
pi_106210298
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik zie die nashi peer ook vaak bij de Turk liggen. En volgens mij ook steeds vaker bij de gewone groentenboer. Ze schijnen nu ook in NL geteeld te worden, dus ik zou als ik jou was eerst nog eens goed zoeken. ;-)

Ik ben nooit zo van het vervangen, ik vind dat moeilijk. Deze peer is extreem sappig en lekker zoetig. Qua structuur lijkt ie misschien een beetje op granny smith, maar ja, die is juist weer zuur. Dus misschien dan toch beter een gewone peer. Ja, een gewone, lekkere peer, zou ik doen. Maar alleen als het moet. ;)
ey ey een beetje offtopic hier, maar denk dat er wel voldoende kennis zit. ik heb een apart kruid gekocht op de markt en dacht dat de marktkoopman absint oid zei. maar daar vind ik het dus niet mee. iemand een idee welke kruiden wat naam betreft op absint lijken? het is niet droog zoals bv tijm, heeft geen harde takjes, is groen, beetje zeewierachtig om te zien, met kleine haartjes. ik vind het stinken trouwens.
  vrijdag 30 december 2011 @ 17:29:14 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106210996
Foto zou wel helpen natuurlijk. En het ook ontopic houden. ;-)
pi_106211035
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:29 schreef RobinOok het volgende:
Foto zou wel helpen natuurlijk. En het ook ontopic houden. ;-)
gaan we regelen. had gehoopt dat het meteen raak zou zijn ;)
pi_106211134
aj kan niet vinden. hopelijk ligt het in de auto dan komt het van de week. anders liggen de kruiden nog in een zakje op de markt :(
pi_106211585
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 00:29 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook.
Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare:

[ link | afbeelding ]
Yuk Hwe
Wat is er precies lekker aan een rauw ei? :? Naast dat ik het een ontzettend vieze substantie vind, heb ik het wel eens gegeten en het is gewoon smakeloos.. :{ En is het nu wel of niet gezond? Als je koekjesdeeg eet waar rauw ei doorheen zit, beginnen mensen te piepen, maar in restaurants bij een gepocheerd eitje of iets dergelijks zit zo vaak ook rauw ei.
pi_106211635
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:45 schreef Taurus het volgende:

[..]

Wat is er precies lekker aan een rauw ei? :? Naast dat ik het een ontzettend vieze substantie vind, heb ik het wel eens gegeten en het is gewoon smakeloos.. :{ En is het nu wel of niet gezond? Als je koekjesdeeg eet waar rauw ei doorheen zit, beginnen mensen te piepen, maar in restaurants bij een gepocheerd eitje of iets dergelijks zit zo vaak ook rauw ei.
gezond. en lekker. ^O^
  vrijdag 30 december 2011 @ 17:49:08 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106211694
Hoezo een vieze substantie? Het is dooier, niet het eiwit. Eidooier is gewoon een heerlijk, romige, zachte smaak. Niet voor niets dat mensen van zachtgekookte eitjes houden waarbij de dooier dus niet gestold is. Yum!

Een rauw ei bij een gepocheerd ei, hm, nooit van gehoor.d :)
pi_106211869
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:49 schreef RobinOok het volgende:
Hoezo een vieze substantie? Het is dooier, niet het eiwit. Eidooier is gewoon een heerlijk, romige, zachte smaak. Niet voor niets dat mensen van zachtgekookte eitjes houden waarbij de dooier dus niet gestold is. Yum!

Een rauw ei bij een gepocheerd ei, hm, nooit van gehoor.d :)
Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad :P Eiwit echter vind ik geen smaak hebben (en vieze substantie :o )
pi_106211930
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:55 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad :P Eiwit echter vind ik geen smaak hebben (en vieze substantie :o )
ei-wit moet je rauw ook niet te vaak eten, blokkeert opname van bepaalde vitamines. en wat je zegt, echt lekker vinden de meesten het niet.
  vrijdag 30 december 2011 @ 17:59:09 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106212004
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:55 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad :P Eiwit echter vind ik geen smaak hebben (en vieze substantie :o )
Oh, je bekeek alleen de foto! Ja, nee, het is alleen de dooier. Rauw eiwit vind ik ook niet lekker. Of het moet eiwit-schuim zijn. Ik gebruik dat ook nooit, rauw eiwit. Sommigen maken ook mayonaise van heel ei, zou ik ook nooit doen. Altijd liever alleen dooier.
pi_106212096
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, je bekeek alleen de foto! Ja, nee, het is alleen de dooier. Rauw eiwit vind ik ook niet lekker. Of het moet eiwit-schuim zijn. Ik gebruik dat ook nooit, rauw eiwit. Sommigen maken ook mayonaise van heel ei, zou ik ook nooit doen. Altijd liever alleen dooier.
wel leuk als test, kijken of je het verschil proeft. ik gok van wel.
  vrijdag 30 december 2011 @ 18:07:10 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106212272
Ik wil het gewoon niet. :N
Ook niet kijken of ik het proef. :N
pi_106212314
jammer dit. een goede kok experimenteert en proeft!

en aangezien ik geen goede kok ben had ik gehoopt dat jij deze taak op je ging nemen. ik begrijp trouwens nooit waarom ze een heel ei gebruiken die mensen, het is zo gescheiden en het hoort gewoon niet in majo; ei-wit dan.
  vrijdag 30 december 2011 @ 18:40:55 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106213584
Ik experimenteer wel met andere dingen, als je 't niet erg vindt. ;-)
Mayo maken met chiliolie bijvoorbeeld!


Sichuan Mayonnaise by FotoosVanRobin, on Flickr

Het leven is te kort om alles zelf uit te proberen hoor. Een beetje schiften is niet erg. Bovendien maak ik niet vaak mayonaise, want dat moet altijd meteen in zo'n shitlading waar ik 3 maanden mee vooruit zou kunnen, als je het 3 maanden zou kunnen bewaren, wat niet kan.
pi_106230484
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik experimenteer wel met andere dingen, als je 't niet erg vindt. ;-)
Mayo maken met chiliolie bijvoorbeeld!

[ link | afbeelding ]
Sichuan Mayonnaise by FotoosVanRobin, on Flickr

Het leven is te kort om alles zelf uit te proberen hoor. Een beetje schiften is niet erg. Bovendien maak ik niet vaak mayonaise, want dat moet altijd meteen in zo'n shitlading waar ik 3 maanden mee vooruit zou kunnen, als je het 3 maanden zou kunnen bewaren, wat niet kan.
Pittige mayonaise! Lijkt me lekker! :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 31 december 2011 @ 17:00:34 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106256709
Misérable ..... mmmmmm



[ Bericht 15% gewijzigd door Roze_Marijn op 02-01-2012 16:23:47 ]
  zaterdag 31 december 2011 @ 18:31:27 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106257690
Lekker!

[ Bericht 93% gewijzigd door RobinOok op 02-01-2012 16:31:52 ]
pi_106315324
Lekkere caramelsnoepjes gemaakt! En écht poepsimpel!
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 14:27:51 #47
91830 MaximusTG
pi_106354332
Hmm, zien er lekker uit. Helaas teveel snoep gehad tijdens de feestdagen..

Vlees ziet er ook mooi uit RobinOok! Interessant verhaal ook achter die Jodenhaas. En het is idd lastig om te achterhalen welk stuk vlees er bedoeld wordt in recepten uit het buitenland.
pi_106421887
Een ei

pi_106422133
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 00:05 schreef rhubarb het volgende:
Een ei

[ afbeelding ]
Dat is geen ei..
pi_106422168
quote:
1s.gif Op donderdag 5 januari 2012 00:10 schreef Taurus het volgende:

[..]

Dat is geen ei..
het ziet er fucking ranzig uit, ei of niet :r
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')