abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_105515628
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) We zijn alweer toe aan het zesde deel!

Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
Fok-Foodgawkers! Deel 2
Fok-Foodgawkers! Deel 3
Fok-Foodgawkers! Deel 4
Fok-Foodgawkers! Deel 5

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!
Ja doei.
pi_105515646
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2011 13:48 schreef RobinOok het volgende:
Ik at zojuist bijna precies hetzelfde.
Afbakbroodje, ham, tomaat, mayo, basil.
Lekker! Wil er nog wel een.

Of wacht, zie ik zalm bij jou? Nee toch? Zalm met ham, nah.
Het was gerookte zalm met pancetta! Was lekker! :o
Ja doei.
pi_105517693

En dan ook maar even 't avondeten :P
Ja doei.
pi_105537382


als lunch de salade met de P: pompoen,parmaham, pecorino en pijnboompitten
  dinsdag 13 december 2011 @ 16:06:57 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105538733
Lekker! Met pucola? :-)
Of zeg je paketsla?
pi_105545875
pepersla :Y ;)
pi_105553734
Ja doei.
pi_105618787
Maïssoepje:


Iemand fototechnische feedback?

[ Bericht 5% gewijzigd door Ilse86 op 15-12-2011 16:22:18 ]
pi_105626277
Het lijkt me wat out of focus.. de focus ligt meer op het tijdschrift eronder dan op de soep waar het om gaat.
pi_105700210
Ik vind het tijdschrift iets te druk, het leidt af. Maar verder vind ik het een mooi shot! Ik ben zelf een stuk minder creatief qua compositie :@ Vaak heb ik gewoon geen tijd ook om er over na te denken, bedenk vaak op het laatste moment pas dat ik er een foto van wil dus moet het ff snel.

Deze bijvoorbeeld, van vanavond:

Hazenrugfilet en verse pasta met gorgonzola-walnootsaus. Erg smakelijk al zeg ik het zelf :9
pi_105717234
lijkt net een getrancheerde drol sorry hoor haha , verder vast een heerlijk stukje vlees!
pi_105717271
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 11:12 schreef Terrex het volgende:
lijkt net een getrancheerde drol sorry hoor haha , verder vast een heerlijk stukje vlees!
:D
pi_105717820
Nou zo smaakte het iig totaal niet nee _O-
pi_105720082
dat viond ik ook, van die drol :D :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_105720735
me too :@
pi_105728608
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 15:58 schreef Ilse86 het volgende:
Maïssoepje:

[ afbeelding ]

Iemand fototechnische feedback?
Ik vind het een erg mooi plaatje, goede compositie (ik vind die tijdschriften juist leuk), alleen zou ik iets meer scherpte-diepte nemen, zodat het hele voorste kopje scherp is. En je hebt ook iets meer op de punt van het tijdschrift scherpgesteld dan op het soepje zelf.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106163210
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 19:19 schreef Lyriella het volgende:
Het lijkt me wat out of focus.. de focus ligt meer op het tijdschrift eronder dan op de soep waar het om gaat.
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2011 19:01 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik vind het tijdschrift iets te druk, het leidt af. Maar verder vind ik het een mooi shot!
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 16:11 schreef cinnamon_M het volgende:

Ik vind het een erg mooi plaatje, goede compositie (ik vind die tijdschriften juist leuk), alleen zou ik iets meer scherpte-diepte nemen, zodat het hele voorste kopje scherp is. En je hebt ook iets meer op de punt van het tijdschrift scherpgesteld dan op het soepje zelf.
Bedankt voor jullie commentaar! Het was de eerste keer dat ik probeerde voedsel te fotograferen en het is inderdaad een beetje wazig allemaal. Het tijdschrift ligt erbij omdat de foto bedoeld was voor een wedstrijd uit dat tijdschrift. Leek me wel een leuk detail, maar ik zou er anders misschien ook niet zo snel voor kiezen.

Hieronder een tweede new and (hopefully) improved poging (Pasta Bologna):

pi_106163425
Ja, dat tijdschrift vond ik idd ook wat storend ;)

Maar dit ziet er heerlijk uit O+
Ja doei.
pi_106172562
^O^ mooi!! :Y
  vrijdag 30 december 2011 @ 00:29:24 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106190381
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook.
Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare:


Yuk Hwe
pi_106190625
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 00:29 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook.
Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare:

[ link | afbeelding ]
Yuk Hwe
mhhh klinkt goed en ziet er wel lekker uit ^O^
  vrijdag 30 december 2011 @ 00:46:45 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106190921
Dank je. Is 't ook. ;-)
  vrijdag 30 december 2011 @ 07:13:54 #23
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_106194160
Ik vond deze wel grappig


brood uitsteken, klein eitje erin, evt kruiden, kaas, plakje bacon en in de oven
pi_106194301
Beetje vage foto, want met mobiel gemaakt door zusje van mijn lief tijdens het kerstdiner, maar enfin - dit was mijn voorgerecht, waar ik er acht stuks van klaargemaakt had. :



Is 'n recept uit het Bouchon-kookboek van chef Thomas Keller met zalm, ei (geel en wit los van elkaar door zeef gedrukt), bieslook, rode ui en crème fraîche. :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_106207003
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 00:29 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook.
Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare:

[ link | afbeelding ]
Yuk Hwe
Lijkt me erg lekker. Waar zou ik die nashi peer door kunnen vervangen, want ik denk niet dat ze dat hier in de buurt verkopen?
  vrijdag 30 december 2011 @ 16:58:57 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106209780
Ik zie die nashi peer ook vaak bij de Turk liggen. En volgens mij ook steeds vaker bij de gewone groentenboer. Ze schijnen nu ook in NL geteeld te worden, dus ik zou als ik jou was eerst nog eens goed zoeken. ;-)

Ik ben nooit zo van het vervangen, ik vind dat moeilijk. Deze peer is extreem sappig en lekker zoetig. Qua structuur lijkt ie misschien een beetje op granny smith, maar ja, die is juist weer zuur. Dus misschien dan toch beter een gewone peer. Ja, een gewone, lekkere peer, zou ik doen. Maar alleen als het moet. ;)
  † In Memoriam † vrijdag 30 december 2011 @ 17:12:16 #27
91830 MaximusTG
pi_106210291
Toevallig die nashipeer vanmiddag bij de Jumbo zien liggen :). Enschede...
pi_106210298
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik zie die nashi peer ook vaak bij de Turk liggen. En volgens mij ook steeds vaker bij de gewone groentenboer. Ze schijnen nu ook in NL geteeld te worden, dus ik zou als ik jou was eerst nog eens goed zoeken. ;-)

Ik ben nooit zo van het vervangen, ik vind dat moeilijk. Deze peer is extreem sappig en lekker zoetig. Qua structuur lijkt ie misschien een beetje op granny smith, maar ja, die is juist weer zuur. Dus misschien dan toch beter een gewone peer. Ja, een gewone, lekkere peer, zou ik doen. Maar alleen als het moet. ;)
ey ey een beetje offtopic hier, maar denk dat er wel voldoende kennis zit. ik heb een apart kruid gekocht op de markt en dacht dat de marktkoopman absint oid zei. maar daar vind ik het dus niet mee. iemand een idee welke kruiden wat naam betreft op absint lijken? het is niet droog zoals bv tijm, heeft geen harde takjes, is groen, beetje zeewierachtig om te zien, met kleine haartjes. ik vind het stinken trouwens.
  vrijdag 30 december 2011 @ 17:29:14 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106210996
Foto zou wel helpen natuurlijk. En het ook ontopic houden. ;-)
pi_106211035
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:29 schreef RobinOok het volgende:
Foto zou wel helpen natuurlijk. En het ook ontopic houden. ;-)
gaan we regelen. had gehoopt dat het meteen raak zou zijn ;)
pi_106211134
aj kan niet vinden. hopelijk ligt het in de auto dan komt het van de week. anders liggen de kruiden nog in een zakje op de markt :(
pi_106211585
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 00:29 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk een ouwe, opgekalefaterde foto, maar evengoed een superlekker gerecht. En simpel ook.
Misschien leuk voor wie nog iets met Oudjaar wil serveren. Koreaanse versie van Steak Tartare:

[ link | afbeelding ]
Yuk Hwe
Wat is er precies lekker aan een rauw ei? :? Naast dat ik het een ontzettend vieze substantie vind, heb ik het wel eens gegeten en het is gewoon smakeloos.. :{ En is het nu wel of niet gezond? Als je koekjesdeeg eet waar rauw ei doorheen zit, beginnen mensen te piepen, maar in restaurants bij een gepocheerd eitje of iets dergelijks zit zo vaak ook rauw ei.
pi_106211635
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:45 schreef Taurus het volgende:

[..]

Wat is er precies lekker aan een rauw ei? :? Naast dat ik het een ontzettend vieze substantie vind, heb ik het wel eens gegeten en het is gewoon smakeloos.. :{ En is het nu wel of niet gezond? Als je koekjesdeeg eet waar rauw ei doorheen zit, beginnen mensen te piepen, maar in restaurants bij een gepocheerd eitje of iets dergelijks zit zo vaak ook rauw ei.
gezond. en lekker. ^O^
  vrijdag 30 december 2011 @ 17:49:08 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106211694
Hoezo een vieze substantie? Het is dooier, niet het eiwit. Eidooier is gewoon een heerlijk, romige, zachte smaak. Niet voor niets dat mensen van zachtgekookte eitjes houden waarbij de dooier dus niet gestold is. Yum!

Een rauw ei bij een gepocheerd ei, hm, nooit van gehoor.d :)
pi_106211869
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:49 schreef RobinOok het volgende:
Hoezo een vieze substantie? Het is dooier, niet het eiwit. Eidooier is gewoon een heerlijk, romige, zachte smaak. Niet voor niets dat mensen van zachtgekookte eitjes houden waarbij de dooier dus niet gestold is. Yum!

Een rauw ei bij een gepocheerd ei, hm, nooit van gehoor.d :)
Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad :P Eiwit echter vind ik geen smaak hebben (en vieze substantie :o )
pi_106211930
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:55 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad :P Eiwit echter vind ik geen smaak hebben (en vieze substantie :o )
ei-wit moet je rauw ook niet te vaak eten, blokkeert opname van bepaalde vitamines. en wat je zegt, echt lekker vinden de meesten het niet.
  vrijdag 30 december 2011 @ 17:59:09 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106212004
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:55 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik bedoel dat er nog eiwit niet gestold is. Ik kon niet zien dat dit alleen een dooier was, dooier begrijp ik nog inderdaad :P Eiwit echter vind ik geen smaak hebben (en vieze substantie :o )
Oh, je bekeek alleen de foto! Ja, nee, het is alleen de dooier. Rauw eiwit vind ik ook niet lekker. Of het moet eiwit-schuim zijn. Ik gebruik dat ook nooit, rauw eiwit. Sommigen maken ook mayonaise van heel ei, zou ik ook nooit doen. Altijd liever alleen dooier.
pi_106212096
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, je bekeek alleen de foto! Ja, nee, het is alleen de dooier. Rauw eiwit vind ik ook niet lekker. Of het moet eiwit-schuim zijn. Ik gebruik dat ook nooit, rauw eiwit. Sommigen maken ook mayonaise van heel ei, zou ik ook nooit doen. Altijd liever alleen dooier.
wel leuk als test, kijken of je het verschil proeft. ik gok van wel.
  vrijdag 30 december 2011 @ 18:07:10 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106212272
Ik wil het gewoon niet. :N
Ook niet kijken of ik het proef. :N
pi_106212314
jammer dit. een goede kok experimenteert en proeft!

en aangezien ik geen goede kok ben had ik gehoopt dat jij deze taak op je ging nemen. ik begrijp trouwens nooit waarom ze een heel ei gebruiken die mensen, het is zo gescheiden en het hoort gewoon niet in majo; ei-wit dan.
  vrijdag 30 december 2011 @ 18:40:55 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106213584
Ik experimenteer wel met andere dingen, als je 't niet erg vindt. ;-)
Mayo maken met chiliolie bijvoorbeeld!


Sichuan Mayonnaise by FotoosVanRobin, on Flickr

Het leven is te kort om alles zelf uit te proberen hoor. Een beetje schiften is niet erg. Bovendien maak ik niet vaak mayonaise, want dat moet altijd meteen in zo'n shitlading waar ik 3 maanden mee vooruit zou kunnen, als je het 3 maanden zou kunnen bewaren, wat niet kan.
pi_106230484
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik experimenteer wel met andere dingen, als je 't niet erg vindt. ;-)
Mayo maken met chiliolie bijvoorbeeld!

[ link | afbeelding ]
Sichuan Mayonnaise by FotoosVanRobin, on Flickr

Het leven is te kort om alles zelf uit te proberen hoor. Een beetje schiften is niet erg. Bovendien maak ik niet vaak mayonaise, want dat moet altijd meteen in zo'n shitlading waar ik 3 maanden mee vooruit zou kunnen, als je het 3 maanden zou kunnen bewaren, wat niet kan.
Pittige mayonaise! Lijkt me lekker! :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 31 december 2011 @ 17:00:34 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106256709
Misérable ..... mmmmmm



[ Bericht 15% gewijzigd door Roze_Marijn op 02-01-2012 16:23:47 ]
  zaterdag 31 december 2011 @ 18:31:27 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106257690
Lekker!

[ Bericht 93% gewijzigd door RobinOok op 02-01-2012 16:31:52 ]
pi_106315324
Lekkere caramelsnoepjes gemaakt! En écht poepsimpel!
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 14:27:51 #47
91830 MaximusTG
pi_106354332
Hmm, zien er lekker uit. Helaas teveel snoep gehad tijdens de feestdagen..

Vlees ziet er ook mooi uit RobinOok! Interessant verhaal ook achter die Jodenhaas. En het is idd lastig om te achterhalen welk stuk vlees er bedoeld wordt in recepten uit het buitenland.
pi_106421887
Een ei

pi_106422133
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 00:05 schreef rhubarb het volgende:
Een ei

[ afbeelding ]
Dat is geen ei..
pi_106422168
quote:
1s.gif Op donderdag 5 januari 2012 00:10 schreef Taurus het volgende:

[..]

Dat is geen ei..
het ziet er fucking ranzig uit, ei of niet :r
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')