quote:Op zondag 20 maart 2011 11:30 schreef Hexagon het volgende:
Zou ook in TV kunnen maar omdat dit programma bij de politiek hoort plaats ik hem hier.
Wie kijkt dit programma ook iedere Zondag? Voor mij is het eigenlijk vaste prik. Eigenlijk al sinds ik bij mn ouders woonde. Die keken het standaard op Zondag. Het heeft mede mijn interesse in politiek veroorzaakt.
Later op kamers ben ik het blijven kijken. Ongeveer een standaardritueel om op Zondagochtend met je brakke kop te kijken.
Ik vind het veruit het beste discussieprogramma al vind ik de columnisten soms irritant.
Ik ben dan ook niet de gemiddelde Rotterdammer.quote:Op zondag 27 november 2011 17:17 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Bovendien is Lodewijk vooral wereldberoemd in Amsterdam. Ik denk niet dat bij de gemiddelde Rotterdammer een lichtje gaat branden als je zijn naam noemt. Is dus nog veel werk te doen.
met je treintjes zitten spelen, terwijl grote mensen tv kijken??quote:
Gaat dat dan niet juist leiden tot meer gerichtheid op one-issue/non-issue? Politici zoeken er hun toevlucht toe omdat ze niet weten hoe om te gaan met de echte issues, burgers die in de portemonnee getroffen worden willen hun onvrede kwijt en met de vinger naar iets kunnen wijzen.quote:Op zondag 27 november 2011 20:25 schreef Tem het volgende:
Ik denk ook dat Geertje met zijn one-issue geneuzel naar de achtergrond zal verdwijnen. Volgend jaar gaan de klappen vallen voor veel mensen en dan gaat het simpelweg om de portemonnee, andere zaken zijn dan gewoon niet belangrijk genoeg meer.
Uiteraard. Mensen volgen over het algemeen de partij die hun directe onvrede meent weg te nemen, de ene keer is dat de portemonnee en de andere keer geloof of whatever. Natuurlijk zijn het meestal loze beloftes die partijen maken aangezien ze in ons stelsel gedoemd tot concessies. De soep kan dus nooit zo heet worden gegeten als hij wordt opgediend, gelukkig maar.quote:Op zondag 11 december 2011 14:55 schreef ShadyLane het volgende:
[..]
Gaat dat dan niet juist leiden tot meer gerichtheid op one-issue/non-issue? Politici zoeken er hun toevlucht toe omdat ze niet weten hoe om te gaan met de echte issues, burgers die in de portemonnee getroffen worden willen hun onvrede kwijt en met de vinger naar iets kunnen wijzen.
Ik denk niet dat Wilders/PVV er nog garen bij zal spinnen, daarvoor zijn de Henken en Ingrids toch iets te vaak en te opzichtig genaaid. Maar van links tot rechts zijn andere politici en partijen op boven beschreven toer gegaan en dat zal nog wel even zo blijven.
Mark Rutte in buitenhof.quote:
Herbronnenquote:Op zondag 15 januari 2012 14:41 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Max Pam was weer eens heel slecht. Hij begon leuk met de soundbites van de PVV, maar toen eindigde hij met Jacobine Geel en Jan-Peter Balkenende.
Ik vond Max Pam erg goed juist.quote:Op zondag 15 januari 2012 14:41 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Max Pam was weer eens heel slecht. Hij begon leuk met de soundbites van de PVV, maar toen eindigde hij met Jacobine Geel en Jan-Peter Balkenende.
leg eens uit wat je zo goed vondquote:
kortom, je zegt maar wat , maar uitleggen kan je het niet? Jammer want ik was op een gegeven moment de draad kwijt en snap niet waarom iemand anders het dan zo goed vind als er geen touw meer aan vast te knopen valt.quote:
Dat is jouw gevolgtrekking waarbij ik dan direct begrijp waarom je de column niet meer kon volgen.quote:Op maandag 16 januari 2012 15:10 schreef kawotski het volgende:
[..]
kortom, je zegt maar wat , maar uitleggen kan je het niet? Jammer want ik was op een gegeven moment de draad kwijt en snap niet waarom iemand anders het dan zo goed vind als er geen touw meer aan vast te knopen valt.
Tuurlijk, draai er nou niet omheen en leg de bal bij mij neer als ik gewoon om uitleg vraag.quote:Op maandag 16 januari 2012 15:54 schreef Tem het volgende:
[..]
Dat is jouw gevolgtrekking waarbij ik dan direct begrijp waarom je de column niet meer kon volgen.
Ik eis niet, ik vraag alleen maar. Je steekt er meer tijd in om het niet uit te leggen dan het duidelijk te maken. Laat maar als het je teveel moeite kost. Heb in m'n leven genoeg jaknikkers gezien die er geen hol van begrepen als je vroeg wat er precies bedoelt werd. (in het algemeen, niet persoonlijk bedoelt)quote:Op maandag 16 januari 2012 16:14 schreef Tem het volgende:
Omdat jij eist dat ik het moet uitleggen omdat je het zelf niet snapt zou ik dat moeten doen? Zo werkt het natuurlijk niet. En de gemiddelde Buitenhof kijker begreep prima wat Max Pam met zijn column bedoelde. Misschien behoor je wel niet tot de doelgroep of begrijp je cynisme niet helemaal.
Wederom jouw gevolgtrekking waar ik voor de rest niet veel mee kan.quote:Op maandag 16 januari 2012 16:29 schreef kawotski het volgende:
[..]
Ik eis niet, ik vraag alleen maar. Je steekt er meer tijd in om het niet uit te leggen dan het duidelijk te maken. Laat maar als het je teveel moeite kost. Heb in m'n leven genoeg jaknikkers gezien die er geen hol van begrepen als je vroeg wat er precies bedoelt werd. (in het algemeen, niet persoonlijk bedoelt)
Hij heeft onvoldoende inzicht en staat niet boven de politieke spelletjes. Zijn vragen gaan meestal over de beeldvorming en standaard kritiek binnen het gebruikelijke geklets. Daarom komt Rutte weg met zijn populistische standaard verhaaltje: "markt is heerlijk, markt is geweldig, was alles maar markt".quote:Op maandag 16 januari 2012 23:31 schreef Radegast het volgende:
Hoe vinden jullie dat Pieter Jan Hagens het doet bij Buitenhof?
Goed hoofd voor karikaturen.quote:Op zondag 22 januari 2012 12:16 schreef Hexagon het volgende:
Die Van Haersma Buma heeft echt een charisma van een volle asbak
Echt een CDA hoofdquote:Op zondag 22 januari 2012 12:16 schreef Hexagon het volgende:
Die Van Haersma Buma heeft echt een charisma van een volle asbak
quote:Guy Verhofstadt
De Belgische oud premier Guy Verhofstadt ziet maar één mogelijke koers voor Europa: moedig voorwaarts. Hij gaat in debat met twee jonge Nederlandse denkers: euroscepticus Thierry Baudet en SP-senator Arjan Vliegenthart.
Hij blijft zijn dogma herhalen vallend in het ravijnquote:
Volgens mij gaf hij al in het begin aan dat er een keuze gemaakt moet worden. Een federaal Europa, want dat is de weg om de euro staande te houden en de weg naar de toekomst waarin grootmachten het voor het zeggen hebben of terug naar de nationale munt en je uiteindelijk laten opslokken door andere grootmachten.quote:Op zondag 22 januari 2012 12:58 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Hij blijft zijn dogma herhalen vallend in het ravijn
Hij weet dat een Euro niet haalbaar is tenzij er een federaal Europa is, maakt niet uit wat de bevolkingen ervan denken
Kost wat kost een EUSS oof anders een EUSSR
Er is geen bewijs dat een superstaat noodzaak is voor functioneren, het is het waanidee van Eurofielenquote:Op zondag 22 januari 2012 13:04 schreef Tem het volgende:
[..]
Volgens mij gaf hij al in het begin aan dat er een keuze gemaakt moet worden. Een federaal Europa, want dat is de weg om de euro staande te houden en de weg naar de toekomst waarin grootmachten het voor het zeggen hebben of terug naar de nationale munt en je uiteindelijk laten opslokken door andere grootmachten.
Dat hij met meer passie spreekt over zijn voorkeur lijkt me niet ongebruikelijk.
Inderdaad de wanhoop waarmee die Guy V bleef hameren op zijn EUSS ideaal terwijl de grond `draagvlak` onder zijn voeten wegzaktquote:
Aha typisch, een land waar men het niet zo op heeft met de mensenrechten en wel met een zeer bemoeizuchtige overheid als voorbeeld nemen.quote:Op zondag 22 januari 2012 13:05 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Er is geen bewijs dat een superstaat noodzaak is voor functioneren, het is het waanidee van Eurofielen
kijk naar Singapore
Je kunt ook Taiwan nemen of neem Duitslandquote:Op zondag 22 januari 2012 13:08 schreef du_ke het volgende:
[..]
Aha typisch, een land waar men het niet zo op heeft met de mensenrechten en wel met een zeer bemoeizuchtige overheid als voorbeeld nemen.
Zulke verschillende landen allemaal, laat weer mooi zien hoe mager je vergelijking isquote:Op zondag 22 januari 2012 13:10 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Je kunt ook Taiwan nemen of neem Duitsland
Een vrijhandelszone is meer dan genoeg EU
Okquote:Op zondag 22 januari 2012 13:24 schreef du_ke het volgende:
[..]
Zulke verschillende landen allemaal, laat weer mooi zien hoe mager je vergelijking is
USA en EU zijn de halve wereldeconomie. Een enorm eind daarachter komen Japan en China, ongeveer even groot. China is veruit de minst transparante economie van dit rijtje. En de meest onzekere. Toch is de renminbi volgens jou de reservemunt bij uitstek?quote:Op zondag 22 januari 2012 13:54 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ok
Maar het idee van een wereldreservemunt de Euro, met het idee dat iedere dictator ala Khadaffi die briefjes in de Zwitserse kluis gaat leggen en iedere crimineel het vastgoed en drugs in Rusland gaat afrekenen met Euro´s zodat de ECB ieder jaar straffeloos de 3% doel/inflatie kan bijprinten.
Dat idee zal toch niet gaan werken in de longrun, want binnen tien jaar is de YUAN de wereldreservemunt, zodra de Chinese overheid de koers vrijgeeft aan de valutamarkten
Daarnaast heeft deze muntunie geen toekomst omdat Europese landen niet een land en een volk zijn, als er gevaar voor oorlog is dan is het wel als men tegen de wil van volkeren het idee van een land gaat doordrukken
Ook zijn er in China een heel aantal bubbles die in hoog tempo worden opgeblazen. Die krijgen nog wel wat tegenslagenquote:Op zondag 22 januari 2012 14:32 schreef DeBekendeRuigpoothoender het volgende:
[..]
USA en EU zijn de halve wereldeconomie. Een enorm eind daarachter komen Japan en China, ongeveer even groot. China is veruit de minst transparante economie van dit rijtje. En de meest onzekere. Toch is de renminbi volgens jou de reservemunt bij uitstek?
Dat dwingt de PVV om besluiten te nemen, die in de huidige politieke realiteit nodig zijn, ook al zijn ze in strijdt met populistische PVV standpunten. Dat vergroot de kans dat het kabinet valt.quote:Op zondag 22 januari 2012 15:13 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Max Pam was vandaag wel goed. Hij gaf duidelijk aan dat de PvdA mogelijk de gedoogcoalitie nog dichter bij elkaar zou kunnen brengen door hun opstelling.
Ja over tien jaar welquote:Op zondag 22 januari 2012 14:32 schreef DeBekendeRuigpoothoender het volgende:
[..]
USA en EU zijn de halve wereldeconomie. Een enorm eind daarachter komen Japan en China, ongeveer even groot. China is veruit de minst transparante economie van dit rijtje. En de meest onzekere. Toch is de renminbi volgens jou de reservemunt bij uitstek?
Als de welwaart in China stijgt, zal het minder een lage lonen land zijn en wordt concurrentie makkelijker. Bevolkingaantallen geven uiteindelijk de doorslag. China heeft een bevolking die 2,5 x groter is als van de EU. Natuurlijk kunnen maar weinig landen heel groot zijn. Als wij al in paniek moeten raken omdat China groter is als de EU, dan zou bv Australie rijp zijn voor collectieve zelfmoord.quote:Op zondag 22 januari 2012 15:26 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja over tien jaar wel
Dan is China groter dan USA en EU bij elkaar en hebben de Chinese multinationals meer macht dan de politiek daar
De Yuan wordt in stapjes vrijgelaten en stijgt 10% per jaar
https://www.cia.gov/libra(...)korder/2001rank.html
En hij verwoordde heel goed wanneer je iets wil bereiken je moet onderhandelen met open vizier zonder rancune of vooroordelen. Vorige week vond ik hem ook goed hoe hij op enigszins sarcastische wijze de open deuren en nietszeggendheid van het CDA portretteerde die op het congres naar voren zouden komen en dat bleek ook wel enigszins te kloppenquote:Op zondag 22 januari 2012 15:13 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Max Pam was vandaag wel goed. Hij gaf duidelijk aan dat de PvdA mogelijk de gedoogcoalitie nog dichter bij elkaar zou kunnen brengen door hun opstelling.
Australië heeft evenveel inwoners als Nederland, en die heeft geen EU regenten nodigquote:Op zondag 22 januari 2012 15:44 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Als de welwaart in China stijgt, zal het minder een lage lonen land zijn en wordt concurrentie makkelijker. Bevolkingaantallen geven uiteindelijk de doorslag. China heeft een bevolking die 2,5 x groter is als van de EU. Natuurlijk kunnen maar weinig landen heel groot zijn. Als wij al in paniek moeten raken omdat China groter is als de EU, dan zou bv Australie rijp zijn voor collectieve zelfmoord.
De oplossing, dat iedereen zich moet verenigen totdat er slechts een paar centraal geleide machtsblokken over zijn, is niet aantrekkelijk. Denken in termen van macht is mijns inziens zelden goed voor het algemene belang.
macht te denken.
Dus jij denkt dat de Chinese economie de komende 10 jaar gemiddeld 21% per jaar gaat groeien???quote:Op zondag 22 januari 2012 13:54 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ok
Maar het idee van een wereldreservemunt de Euro, met het idee dat iedere dictator ala Khadaffi die briefjes in de Zwitserse kluis gaat leggen en iedere crimineel het vastgoed en drugs in Rusland gaat afrekenen met Euro´s zodat de ECB ieder jaar straffeloos de 3% doel/inflatie kan bijprinten.
Dat idee zal toch niet gaan werken in de longrun, want binnen tien jaar is de YUAN de wereldreservemunt, zodra de Chinese overheid de koers vrijgeeft aan de valutamarkten
Daarnaast heeft deze muntunie geen toekomst omdat Europese landen niet een land en een volk zijn, als er gevaar voor oorlog is dan is het wel als men tegen de wil van volkeren het idee van een land gaat doordrukken
nee zeker niet ik denk dat het terug gaat naar 5 a 6% en dat Afrika een groeigenoot gaat worden voor China, Afrika zal de rijst/ graanschuur voor China wordenquote:Op zondag 29 januari 2012 17:26 schreef TweeGrolsch het volgende:
[..]
Dus jij denkt dat de Chinese economie de komende 10 jaar gemiddeld 21% per jaar gaat groeien???
inderdaad, dat spreek ik niet tegen, ik ben ook niet negatief , alleen voor de Euro en het Eurogebiedquote:En als China de Yuan los laat dan betekend dat dat exporteren naar China opeens een stuk aantrekkelijker word.
Is trouwens goed voor de welvaart van Europa, USA en China.
We importeren als Europa 60% van ons gas en 80% van onze olie. Wat een gevaarlijk afhankelijke positie.quote:Op zondag 5 februari 2012 11:59 schreef Hexagon het volgende:
Vandaag die nitwit van een Zijlstra
Maar di van Vestia en Gazprom zijn wel interessant.
Jaja, dat gaat erin als zoete koek.quote:Op zondag 5 februari 2012 12:47 schreef Disana het volgende:
[..]
We importeren als Europa 60% van ons gas en 80% van onze olie. Wat een gevaarlijk afhankelijke positie.
quote:Buitenhof 4 maart: Herman Van Rompuy
In Buitenhof een uur lang de president van Europa Herman Van Rompuy. Donderdag werd hij door de Europese Raad van regeringsleiders unaniem opnieuw voor 2,5 jaar benoemd als voorzitter. Hoe ziet hij zijn rol in zijn laatste termijn? Gaat Griekenland het redden en hoe kijkt hij aan tegen de rol van Nederland in Europa.
De HRA kan er hier wel af maar verder zal de koek toch wel op zijnquote:Op zondag 4 maart 2012 14:01 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Van Rompuy was erg duidelijk. Nederland zal de tering naar de nering moeten zetten. Hij verwees nog naar de Grieken. Ik vrees dat het verdrag niet zo flexibel is. Elk land zal zich aan het verdrag moeten houden.
Zeg dat maar aan die overige Europese landen. Ik zou ook wel willen dat er iets flexibeler met de tekorten zou kunnen worden gedaan, maar ik vrees dat die 3% heilig is.quote:Op zondag 4 maart 2012 15:25 schreef michaelmoore het volgende:
De HRA kan er hier wel af maar verder zal de koek toch wel op zijn
Ik vond dat er niet veel nieuws werd verteld. Hij bleef maar herhalen dat we nietquote:Op zondag 4 maart 2012 15:19 schreef Tem het volgende:
Is het de moeite om terug te kijken of zijn het allemaal zaken die wel allang weten en verteld Sméagol niets nieuws?
cheers, ik sla hem over.quote:Op zondag 4 maart 2012 17:06 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Ik vond dat er niet veel nieuws werd verteld. Hij bleef maar herhalen dat we niet
dramatisch moeten doen over die paar procent die er moet worden bezuinigd
om het begrotingstekort op orde te krijgen. Hij bleef er maar over bezig dat
België dat ook had gekund, evenals meer landen.
Van Rompuy had daar wel gelijk in vond ik, maar ik vond hem wel veel te positief
over hoe Europa er nu voor staat.
Peter van Ingen vraagt trouwens scherper door naar mijn mening dan de interviewer
die er deze keer was.
Ja, het was niet de meest interessante aflevering van Buitenhof ooit vond ik.quote:
Wie is die man ? Is die gekozen ?quote:Op zondag 4 maart 2012 08:20 schreef klaaskippegaas het volgende:
Ik snap niet dat Buitenhof die van Rompuy een uur lang de gelegenheid geeft om een propagandapraatje te houden voor het corrupte Brussel.
Ik had hem zelfs nog nooit op tv of in de krant gezien, maar ik vond hemquote:Op zondag 4 maart 2012 23:33 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Wie is die man ? Is die gekozen ?
Een man die zichzelf herbenoemt en Nederland ff gaat vertellen hoeveel we moeten bezuinigen ?
Dat vind ik ook van die Barosso, maar helaas is er een verdrag ondertekend waaraan elk land aan zich moet houden.quote:Op maandag 5 maart 2012 21:23 schreef Atmosphere82 het volgende:
Ik had hem zelfs nog nooit op tv of in de krant gezien, maar ik vond hem
in de aflevering nogal irritant en eigenwijs.
Er zijn altijd van die idioten die ervoor pleiten om het oud-Keltisch in nederland te onderwijzen, en dat mag best een paar miljoen kosten per jaarquote:Op maandag 5 maart 2012 21:23 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Ik had hem zelfs nog nooit op tv of in de krant gezien, maar ik vond hem
in de aflevering nogal irritant en eigenwijs.
Gefeliciteerd.quote:Op zondag 18 maart 2012 19:56 schreef Atmosphere82 het volgende:
Was de aflevering van vandaag de moeite waard om te kijken?
Ik had geen tijd om te kijken i.v.m. mijn verjaardag.
WEER VEEL MINDER TIJDquote:Op zondag 18 maart 2012 22:06 schreef Boze_Appel het volgende:
Ik had ook geen tijd en ik ben pas over 3 maanden jarig.
Dan kun je er voorwaarden aan verbinden, zoals geen ontslag mogen nemen. Want werkgever moeten iedereen op staande voet kunnnen ontslaan en werknemers moeten aan hun werkgever worden gebonden.quote:Op zondag 25 maart 2012 14:13 schreef klaaskippegaas het volgende:
Waarom zou je als werkgever geld stoppen in opleidingen als je iemand makkelijk kunt ontslaan?
Dat makkelijke ontslaan lijkt me nou juist de kern van het versoepelen van dat ontslagrecht zodat je zo goedkoop mogelijk kunt produceren.
Het is een regeling waarbij deze mensen geld meebrengen.quote:Dat is ook het geval met mensen die vallen onder de sociale werkvoorziening.
Waarom zou je als werkgever nog sociaal willen zijn als alles alleen nog maar over de economsiche meerwaarde van werknemers gaat?
Argument? Was gewoon een belediging hoor.quote:
Op een discussieforum is een belediging een oneigenlijk argument.quote:Op zondag 25 maart 2012 16:46 schreef eriksd het volgende:
[..]
Argument? Was gewoon een belediging hoor.
En een fossiel met ideeen die het 150 jaar geleden goed deden, maar niet meer van deze tijd zijn.quote:Op zondag 25 maart 2012 13:59 schreef deelnemer het volgende:
Wientjes, de voorzitter van het grootste kartel van Nederland, kwam een dictaat neerleggen.
Probleem bij dat laatste is dat je dat niet in je uppie als Nederland zijnde kunt doen. Dat moet je via de EU doen. En dan nog weinig kans, want UK en VS beconcurreren elkaar als centrum van de financiële wereld (en overigens ook in Azië liggen er concurrenten op de loer). En dat elkaar beconcurreren draait via zo min mogelijk toezicht en regulering en zo hoog mogelijke bonussen. En zo hoog mogelijke bonussen krijg je door hoge rendementen en die krijg je niet door duurzame investeringen te doen, maar door risicovolle investeringen te doen... Al die mooie spotjes van de laatste tijd (gister zag ik er nog 1 van Robeco) over duurzaam investeren ten spijt, de volgende crisis is al weer in de maak wrs.quote:Op zondag 25 maart 2012 21:18 schreef Atmosphere82 het volgende:
Die hoogleraar economie had me ook een partij een slap verhaal zeg! Hij kwam qua argumentatie over de banksplitsingen niet verder dan 'argumenten' als 'daar wil ik weleens een studie over zien dan' en 'ik denk dat het zo niet werkt'.
Ze weten zelf niet echt waar ze mee bezig zijn heb ik het idee.
Ik vind het trouwens absurd dat de overheid geen harde eisen op tafel legt tegenover banken in ruil voor de financiële steun die ze krijgen. Dus niet een gedeelte van een bank risicovolle beleggingen en investeringen laten doen want dan krijgen we crisis na crisis. De overheid moet dat gewoon afdwingen en verbieden!
Dat zou best kunnen ja.quote:Op zondag 25 maart 2012 16:13 schreef deelnemer het volgende:
Dan kun je er voorwaarden aan verbinden, zoals geen ontslag mogen nemen. Want werkgever moeten iedereen op staande voet kunnnen ontslaan en werknemers moeten aan hun werkgever worden gebonden.
Inderdaad maar dan klopt het verhaal over die ontslagbescherming niet.quote:Het is een regeling waarbij deze mensen geld meebrengen.
quote:Op zondag 25 maart 2012 20:50 schreef quo_ het volgende:
En een fossiel met ideeen die het 150 jaar geleden goed deden, maar niet meer van deze tijd zijn.
Daarbij vergeet hij systematisch de nederlandse werknemer te zien als consument i.p.v. uitsluitend als produktiedier aan de kostenkant van een onderneming.
De economie zit op dit moment in zwaar weer omdat er niemand nog geld uitgeeft. Een deel heeft het niet maar de meerderheid van de nederlanders houdt zijn geld vast vanwege angst voor wat komen gaat.
Het gaat onze economie echt niet helpen als er van de linkerkant aan de renteaftrek gepeuterd wordt terwijl er over rechts eufemistisch over "hervorming" van de arbeidsmarkt gesproken wordt.
Wie een paar centen op de bank heeft laat ze daar mooi staan als je binnekort volgens het recept Wientjes per dag ontslagen kunt worden en afgescheept wordt met 3 maanden ww.
Emile Roemerquote:Op zondag 1 april 2012 08:49 schreef yyyentle het volgende:
Vandaag in Buitenhof gesprekken met Robbert Dijkgraaf (KNAW) en Emile Roemer (SP).
En dit zegt de SP over bestuur en democratie:quote:Op zondag 1 april 2012 14:32 schreef Oldie57 het volgende:
Tuurlijk, Roemer zegt nu gewoon wat we graag willen horen allemaal. Hij maakt handig gebruik van onze frustraties. Hier is hij niet anders dan Geert Wilders. Die is daar groot mee geworden.
Houd de mensen dom, denkt Roemer. Nou, dan kun je in een democratie je buik nat maken. En voor je het weet zit je in een dictatuur. Mensen geloven nog steeds in sprookjes. Met 400 miljard schuld en een werkgelegenheid, behalve overheidsdiensten die worden uitgebreid onder het SP-bewind, die versneld zal verdwijnen omdat lonen omhoog gaan vanwege de hoge belastingdruk voor de werkgevers/nemers en omdat aantal uitkeringstrekkers fors zullen stijgen krijgt Nederland precies wat de de virtuele grootste partij naar streeft.
De partij maakt de standpunten en de fractievoorzitter draagt die uit.quote:Op zondag 1 april 2012 14:01 schreef TweeGrolsch het volgende:
'geef me een rode stift en ik kras de bezuinigingen zo bij elkaar'
Laat die man aub weer basisschool kinderen les gaan geven. Veel verder dan tafels opnoemen gaat het intellectuele niveau van die man toch echt niet.
Verder erger ik me wel aan het constant door elkaar halen van bezuinigingen en lastenverzwaringen. Doen alle partijen trouwens, zelfs de regering.
Zeker niet. Maar onze toekomstige mp mag toch wel enige vorm van intelligentie vertonen.quote:Op zondag 1 april 2012 19:38 schreef klaaskippegaas het volgende:
[..]
De partij maakt de standpunten en de fractievoorzitter draagt die uit.
Of dacht jij dat de fractievoorzitters zelf als bedenken en bepalen?
vond hem wel terecht, de VVD s voor een kleinere overheid maar trekt wel alle macht naar zich toe en geeft gemeentes de schuldenquote:
Ik bedoel meer richting de gemeentenquote:Op zondag 8 april 2012 12:29 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
vond hem wel terecht, de VVD s voor een kleinere overheid maar trekt wel alle macht naar zich toe en geeft gemeentes de schulden
Het is CDA, VVD, PVDA dus wij doen niet meequote:Op zondag 8 april 2012 12:46 schreef Hexagon het volgende:
Wat een slap geleuter dit over die "grenzeloze generatie"
Niet helemaal...Het tekent de toekomst af en het verklaart mede waarom de VVD intussen in de peilingen explodeert.quote:Op zondag 8 april 2012 12:46 schreef Hexagon het volgende:
Wat een slap geleuter dit over die "grenzeloze generatie"
Dat was boeiend inderdaad. Maar toen bij dat generatiegeleuter ben ik afgehaakt, vooral dat jochie van 21 die zichzelf zo geweldig vond, na 2 zinnen heb ik bedanktquote:Op zondag 8 april 2012 16:54 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Ik vond het eerste deel van Buitenhof zeer interessant aangezien het ging over de Decembermoorden. Antonie de Kom moest soms erg voorzichtig zijn met wat hij zei over Suriname, aangezien hij familie daar heeft wonen net als ik overigens. Zijn mening was hetzelfde als die van mij, die amnestiewet is natuurlijk verwerpelijk en een klap in het gezicht voor de nabestaanden.
Omdat de meeste mensen inzien dat je het beste zo weinig mogelijk aan de overheid moet overlaten?!quote:Op maandag 9 april 2012 11:55 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Niet helemaal...Het tekent de toekomst af en het verklaart mede waarom de VVD intussen in de peilingen explodeert.
Zor-ge-lijk.
Nee, een behoorlijk mooie vrouw vind ik, maar ik vond haar in de uitzending niet zo intelligent overkomen. Ze was sowieso niet erg veel aan het woord, en ze praatte nogal onsamenhangend in haar betogen.quote:Op zondag 8 april 2012 12:32 schreef michaelmoore het volgende:
niet lelijk die franca Treur
[ afbeelding ]
hij hakt in op de huurder jan modaal en is belangenbehartiger voor de upper class dat ligt er iets te dik opquote:Op zondag 22 april 2012 12:37 schreef feeling_sinister het volgende:
Wat een walgelijk figuur die Stef Blok. Hij heeft het allemaal perfect gedaan, en bij elke vorm van kritiek op hem of zijn partij, loopt hij gelijk te wijzen naar hoe slecht het wel niet is bij andere partijen.
Wat zal de kiezer hier van vinden?twitter:geertwilderspvv twitterde op zondag 22-04-2012 om 12:40:37Blok kwebbelt over "dissidenten" en "terugfluiten". Grote onzin. Unanieme PVV-fractie tegen Brusselse diktaten en aanval op onze ouderen. reageer retweet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |