Dat zei ik laatst ook al.quote:
Die was er vast gewoon niet.quote:Op donderdag 24 november 2011 21:00 schreef Toad het volgende:
Volgende keer iets minder terugblikken. Meer nieuwe info.
Druivenmost is ook geen geheim toch? Alleen er wijn van maken welquote:Op donderdag 24 november 2011 20:58 schreef InTrePidIvity het volgende:
Aan die enorme fabriek te zien is het allemaal niet zo geheim als ze het afdoen
En alleen binnen de EU. Trouwens, weer die trieste TT?quote:Op donderdag 24 november 2011 21:02 schreef Piles het volgende:
[..]
Druivenmost is ook geen geheim toch? Alleen er wijn van maken wel
ff in fb posten met een voorstel danquote:Op donderdag 24 november 2011 21:03 schreef thettes het volgende:
[..]
En alleen binnen de EU. Trouwens, weer die trieste TT?
Aan het accent van die medewerker te horen staat die fabriek in Italië, maar dat kan natuurlijk afleiding zijnquote:Op donderdag 24 november 2011 21:02 schreef Piles het volgende:
[..]
Druivenmost is ook geen geheim toch? Alleen er wijn van maken wel
Jammer dat ze niet vertelden waarom de nVWA hier niet aan mee wil werken. Gezien de uitslag van het isotopenonderzoek, lijkt het me voor die organisatie toch op z'n minst de moeite waard om er wat over te zeggen. Weet iemand wat een reden kan zijn waarom ze hier niets mee willen doen? Zij moeten toch voor ons de etikettering en traceerbaarheid controleren en toetsen aan nationale en EU-wetgeving?quote:Op donderdag 24 november 2011 20:48 schreef InTrePidIvity het volgende:
Waarom doet de VWA hier nu niet aan mee?
Nou ja, 1 controleur hè, niet de hele VWAquote:Op vrijdag 25 november 2011 01:08 schreef golfer het volgende:
Inderdaad vreemd. Vooral omdat diezelfde VWA in de eerste uitzending nogal verontwaardig reageerde en meteen zie het tot de bodem te willen uitzoeken.
Sara de Monchy, deed toen ook mee met de "Kinderen van de Keuringsdienst"quote:Op vrijdag 25 november 2011 01:29 schreef whY... het volgende:
anyhoe wie is dat kleine meisje uit de andere uitzendingen? Of heb ik dat gemist uit het vorige topic?
Ik vind 13 jaar toch nog wel een leeftijd voor een kind hoor. Ze is niet lelijk, maar 'mokkels' klinkt voor mij als een nuekbaar persoon zeg maar. En iemand van 13 jaar moet voor mij minstens nog wel 5 jaar wachten hoor.quote:Op vrijdag 25 november 2011 18:28 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Sara de Monchy, deed toen ook mee met de "Kinderen van de Keuringsdienst"
bijv. op 10:15
Was even aan het googlen en wtf, ze heeft al een topic op Mokkels: http://forum.mokkels.nl/5(...)-sara-de-monchy.html
"Ze is dan ook niet echt een kind meer en zeker gisteren zag ze er lekker uit."
Helemaal mee eens! Al is ze dacht ik 17, geen 13.quote:Op maandag 28 november 2011 11:53 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Ik vind 13 jaar toch nog wel een leeftijd voor een kind hoor. Ze is niet lelijk, maar 'mokkels' klinkt voor mij als een nuekbaar persoon zeg maar. En iemand van 13 jaar moet voor mij minstens nog wel 5 jaar wachten hoor.
quote:Op vrijdag 25 november 2011 18:28 schreef Tourniquet het volgende:
"Ze is dan ook niet echt een kind meer en zeker gisteren zag ze er lekker uit."
quote:Nadronk
Van de twintig wijnen waren er vier verdacht. En de Europese Unie gaf toe: dat er met enige regelmaat water bij de wijn gaat, is zo helder als glas. Aan het slot van het seizoen maakt de Keuringsdienst van Waarde korte metten met de eindeloze nadronk van water en wijn en komt met uitstekend advies voor de feestdagen.
Kijk je toch lekker SER of het journaal.quote:Op donderdag 22 december 2011 19:43 schreef Specularium het volgende:
[..]
Zo zonder DWDD is het helemaal niet te houden.
Daarom geef ik je ook een alternatief.quote:Op donderdag 22 december 2011 20:07 schreef Specularium het volgende:
[..]
Ik kijk nog liever Dolf Jansen.
Wat een eikel is dat.quote:
Journalisten snappen het nietquote:Op donderdag 22 december 2011 20:52 schreef Bosbeetle het volgende:
Als die natuurkunde mensen nou eens gewoon even uitleggen wat een isotoop is hoeven ze ook niet zo geheimzinnig te doen
het is tenslotte geen rocket science een isotoop meting
Lijkt mij lekker.quote:
Ik stoor me erg aan die jeugdjournaal-approach voor volwassenen.quote:Op donderdag 22 december 2011 20:52 schreef Bosbeetle het volgende:
Als die natuurkunde mensen nou eens gewoon even uitleggen wat een isotoop is hoeven ze ook niet zo geheimzinnig te doen
Ja vooral niet zeggen wat je bedoelt want dat is eng. Die gewicht/lengte analogie raakte ook kant nog wal!quote:Op donderdag 22 december 2011 20:56 schreef Specularium het volgende:
[..]
Ik stoor me erg aan die jeugdjournaal-approach voor volwassenen.
Het is ook overal, zelfs P&W doet er aan mee.
Bijv. toen Antonie Kamerling dood ging waren er in elk programma bekende of minder bekende psychologen.quote:Op donderdag 22 december 2011 20:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ja vooral niet zeggen wat je bedoelt want dat is eng. Die gewicht/lengte analogie raakte ook kant nog wal!
Ik kan me wezenloos ergeren aan de versimpeling van dat soort dingen.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:00 schreef Specularium het volgende:
Bijv. toen Antonie Kamerling dood ging waren er in elk programma bekende of minder bekende psychologen.
Als je het dan hebt over depressie kun je bijvoorbeeld uitleggen wat serotonine of dopamine doet. Niemand van de 'experts' nam die moeite. Het werden collectief 'geluksstofjes' genoemd.
Geen hamsterwijn nemen en ook geen gemakkelijke wijn.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik kan me wezenloos ergeren aan de versimpeling van dat soort dingen.
Maar er was dus ook geen advies qua wijn voor de feestdagen
Reken dat wijn in de uk twee, twee en een half keer zo duur is als in nlquote:Op donderdag 22 december 2011 21:06 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, het is triest, maar waar. Nederlanders zijn dom . En de deskundigen die dan over "moeilijke dingen" vertellen proberen het ook begrijpelijk te houden voor de leken. En het is lastig om in te schatten hoe "dom" die leken zijn..
Ben em via timeshift aan het kijken, dus bij mij is ie nog niet afgelopen. Maar ligt het aan mij of is 3 flessen British Wine voor 10 pond!! nog steeds best duur als je kijkt naar "normale" wijnen (althans, dat denken we dus ) in NL?
vast af en toe ook wel bij de AH te koop......quote:
Vanaf volgend jaar dus ook overgenomen door de KRO.quote:Op vrijdag 23 december 2011 00:34 schreef Specularium het volgende:
Het programma is ook gewoon klaar.
Ze zullen wel een contract moeten uitdienen maar ze hebben er zelf ook geen zin meer in.
Die was toch juist wel aardig, alleen wat onduidelijk uitgelegd.quote:Op donderdag 22 december 2011 20:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Die gewicht/lengte analogie raakte ook kant nog wal!
Ja zoiets, volgens mij moet je zelfs de lokatie van herkomst van het water kunnen detecteren.quote:Op vrijdag 23 december 2011 01:05 schreef thettes het volgende:
[..]
Die was toch juist wel aardig, alleen wat onduidelijk uitgelegd.
Hij bedoelde volgens mij dat als je op zoek bent naar het kenmerk overgewicht, kom je niet ver met enkel gewicht meten of enkel lengte. Pas als je de twee combineert heb je een goede pakkans.
Bij wijn wordt dat dus op zoek naar verdunning, en pas als je zowel waterstof als zuurstofisotopen meet dan heb je een redelijke kans op een positief resultaat (positief op het criterium verdunning).
Vergeet niet dat dat linkse zenders zijn. En het gemiddeld IQ van linkse kijkers ligt nou eenmaal wat lagerquote:Op donderdag 22 december 2011 20:56 schreef Specularium het volgende:
[..]
Ik stoor me erg aan die jeugdjournaal-approach voor volwassenen.
Het is ook overal, zelfs P&W doet er aan mee.
Precies.quote:Op vrijdag 23 december 2011 01:05 schreef thettes het volgende:
[..]
Die was toch juist wel aardig, alleen wat onduidelijk uitgelegd.
Hij bedoelde volgens mij dat als je op zoek bent naar het kenmerk overgewicht, kom je niet ver met enkel gewicht meten of enkel lengte. Pas als je de twee combineert heb je een goede pakkans.
Bij wijn wordt dat dus op zoek naar verdunning, en pas als je zowel waterstof als zuurstofisotopen meet dan heb je een redelijke kans op een positief resultaat (positief op het criterium verdunning).
Ze zitten duidelijk telkens vast aan een deadline waardoor ze toch iets monteren met het materiaal wat ze hadden. Begrijp zelf dan niet waarom ze niet gewoon aflevering 2+3 hadden overgeslagen en lekker de tijd hadden genomen om in de laatste (en dan dus tweede) aflevering de nieuwe onderzoeksresultaten te presenteren. Nu was het gewoon te lang over te weinig.quote:Op vrijdag 23 december 2011 13:36 schreef Zipportal het volgende:
Waarom gaan ze gewoon niet terug naar Frankrijk en meten ze beide waarden? In Groningen hadden beide waardes gemeten en in Frankrijk. Terug naar Frankrijk en laat het nu nog een keer onderzoeken.
Niets zeggende aflevering. Eerste een hele lange intro en daarna keul.
Ik vond het ook altijd ware kunstwerkjes qua montage. Die aflevering over 'oud' hout, inhoudelijk misschien niet fantastisch, maar een genot om naar te kijken.quote:Op vrijdag 23 december 2011 15:07 schreef merino het volgende:
[..]
En ja ook mij valt op dat het programma steeds meer kinderniveau krijgt. Wat ik me kan herinneren was dat in de Klootwijk tijd toch anders.
quote:
Zwakke uitzending.quote:
Vraag me af wat de mensen die dat stuk hebben geschreven bedoelen met hommeopatie, en waar ze hun claim op baseren.quote:Op donderdag 29 december 2011 19:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik las vandaag ergens dat homeopathie de op één na meest toegepaste 'geneeswijze' ter wereld was. Na Chinese kruidengeneeskunst en voor conventionele geneeskunde
Goh, dt het WHO het nog als medicine ziet, en niet quackeryquote:Op donderdag 29 december 2011 19:16 schreef Isabeau het volgende:
ok, artikel gevonden en daarin staat: "According to the World Health Organisation homoeopathy is the second most used form of medicine in the world - Chinese medicine is first, herbalism is third and conventional medicine is fourth' (Chapell, 1999)
Ze sommen alleen op wat mensen gebruiken om iets te genezen; er staat niet dat mensen er beter van worden. Als het voodoo was geweest waar iedereen zich massaal toe wendt dan had dat er bij gestaanquote:Op donderdag 29 december 2011 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Goh, dt het WHO het nog als medicine ziet, en niet quackery
Ja maar dat is het dus niet, je meet de isotopen ratio van zuurstof en die van waterstof, die beide in water zitten. Je kunt er dan uithalen of deze ratio hetzelfde zijn als in de wijn of anders (door vervuilend water).quote:Op vrijdag 23 december 2011 01:05 schreef thettes het volgende:
[..]
Die was toch juist wel aardig, alleen wat onduidelijk uitgelegd.
Hij bedoelde volgens mij dat als je op zoek bent naar het kenmerk overgewicht, kom je niet ver met enkel gewicht meten of enkel lengte. Pas als je de twee combineert heb je een goede pakkans.
Bij wijn wordt dat dus op zoek naar verdunning, en pas als je zowel waterstof als zuurstofisotopen meet dan heb je een redelijke kans op een positief resultaat (positief op het criterium verdunning).
Tja, ik denk wel eens dat ik gewoon te eerlijk ben, de mensheid wil bedrogen worden, en over het algemeen kwader op mensen die hun illusies ontnemen dan op oplichters.quote:Op donderdag 29 december 2011 19:20 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ze sommen alleen op wat mensen gebruiken om iets te genezen; er staat niet dat mensen er beter van worden. Als het voodoo was geweest waar iedereen zich massaal toe wendt dan had dat er bij gestaan
Die zonder eend suikerpilletjes zijn het meest verkochte homeopatische middel ter wereld.quote:Op donderdag 29 december 2011 19:31 schreef Isabeau het volgende:
Maar goed, ik plaatste het hier omdat mijn eigen mond er van openviel Je kan idd bijna niet geloven dat mensen zó graag willen worden opgelicht èn het verklaart de populariteit van producten als Oscillo-etc en de hoeveelheid geld die daarachter zit.
Die pilletjes zijn ook ongelofelijk duur trouwens!!quote:Op donderdag 29 december 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die zonder eend suikerpilletjes zijn het meest verkochte homeopatische middel ter wereld.
¤¤¤¤¤¤¤¤quote:Op donderdag 29 december 2011 20:43 schreef Kidney_bean01 het volgende:
[..]
Die pilletjes zijn ook ongelofelijk duur trouwens!!
Dat kloptquote:Op donderdag 29 december 2011 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:
¤¤¤¤¤¤¤¤
Waarschijnlijk werken dure placebos beter dan goedkope.
Als je nou eerst eens de aflevering kijkt...quote:Op donderdag 29 december 2011 21:01 schreef quirina het volgende:
Wat zit er in?
Verotte eende ingewanden toch?
Nee, water.quote:Op donderdag 29 december 2011 21:01 schreef quirina het volgende:
Wat zit er in?
Verotte eende ingewanden toch?
Nopequote:Op donderdag 29 december 2011 21:01 schreef quirina het volgende:
Wat zit er in?
Verotte eende ingewanden toch?
quote:Piet Over Homeopatie
Oscillococcinum is een homeopaties middel tegen Griep. Het is een een oplossing van eendenlever en eendenhart, de oplossing van e 10 tot de macht -400, waarbij, let wel, een oplossing van 10 tot de macht -12 1 druppel op 25 olympische zwembaden is, 10 tot de macht -24 een oplossing is waarbij je een 60% kans hebt dat er nog 1 molecuul van de werkzame stof in zit en 10 tot de macht -80 gelijk staat aan een verdunning van 1 molecuul op het gehele universum.
Dus de verdunning die gebruikt wordt voor dit middel is dat er nog 1 molecuul van het eendextract zit op 10 tot de macht 320 maal alle moleculen in het hele universum
Zou met zo een verdunning het voor een strikte homeopatische vegetarier het dan nog okay zijn om het middel te gebruiken? Zijn er vegetariers die homeopatie aanhangen maar dit middel niet gebruiken omdat het op eendenlever en eendenhart gebaseerd is?
Maken we even een gedachten experiment,
We gaan even de assumptie aan dat water daadwerkelijk de magische geheugeneigenschap heeft. En we gaan Oscillococcinum maken.
We slachten een eend en nemen wat van zijn hart en lever en laten dit 40 dagen trekken. We filteren en vriesdrogen dat, en gaan het verdunnen. We nemen wat water, en voegen het er aan toe, schudden, nemen een beetje van de oplossing en verdunnen het verder met water. Dit herhalen we tot we de onvoorstelbare verdunning hebben van 10 tot de macht -400
Nu vraag ik me af, hoe weet je nu wat je verdunt hebt? De eendenlever? Ja, maar hoe zit het met de verontreinigingen van het water? Je hebt een plek waar je aan het gieten en aan het verdunnen bent, de lucht zit daar vol met stof, bacteriën, virussen, schimmels ja zelfs algensporen.
Zelfs in de modernste chipfabrieken is men maar tot een bepaalde graad in staat alles uit de lucht te halen. En het water dan? Hoe wil je weten dat je water geen andere sporenelementen bevat? Of heeft bevat? Water is bijna zo oud als het universum, en heeft dus aardig wat bedgenoten gehad in het bestaan.
En de flessen waarin je aan het verdunnen bent?
Allemaal brengen ze sporen mee, al zei het gering
Dat de Eendenlever een actief element is in de griepmedicatie is dus niet alleen vanwege de verdunning onwaarschijnlijk, maar ook omdat je vrijwel onmogelijk kan weten wat er nog meer oneindig verdunt is.
En dan heb je zo je best gedaan je bereiding zuiver te houden binnen bepaalde limieten en dan doe je die oplossing op suiker, suiker is hygroscopisch en trekt vocht uit de lucht. Heeft dat vocht ook een geheugen en wat staat daar in? Je Oscillococcinum gaat plastic buisjes in.
Die verpakking ademt in en uit bij veranderingen in luchtdruk, ja dat is weinig, maar meer dan 10 tot de macht -400
Mensen maken het open en nemen er 2 op hun vochtige hand (zweet) waar weer allerlei zaken oneindig in verdunt zijn en nemen het in hun mond, dat speeksel en je lichaamsvocht bevat ook allerlei oneindige verdunningen
Verder blijf ik het verbazingwekkend vinden mensen meer waarde hechten aan ongefundeerde beloftes dan aan objectiviteit en rede. Dat als je de casus maakt voor objectiviteit en rede je daar op aangevallen wordt, zonder argumenten te kunnen aandragen, en dat men een mooi verhaal denkt te hebben met homeopatie, maar als je in dat verhaal op zwaarwegende ongerijmdheden wijst daar zo gemakkelijk overheen gestapt wordt.
Het verhaal snijdt geen hout, je kan onmogelijk de werkzame stof al werkzame stof aanwijzen omdat je altijd veel meer zaken oneindig verdunt.
2. Omdat de verdunningen oneindig zijn, kan je nooit objectief aan kwaliteitscontrole doen. Je zou je productiemethode moeten testen, of je het geheugen daadwerkelijk reset tijdens de bereiding, dus maak je het met en zonder resetten, 10 keer schudden of 100 keer schudden en moet je kijken of dat effect heeft. Ik bedoel maar, hoe doe je kwaliteitscontrole in een fabriek van homeopatische middelen. Hoe wil je vaststellen of de verdunning daadwerkelijk 10 tot de macht -400 is, of 10 tot de macht -500 of 10 tot de macht -50.
Dat valt allemaal niet te meten omdat er geen enkel molecuul van de werkstof in zit
Die vent is verschrikkelijk als presentator man. Zelfs in z'n 2 minuten stukskes issie nog langdradig. Dat 3 keer dezelfde vraag achter elkaar komt ook nog van hem af denk ik.quote:Op vrijdag 23 december 2011 15:07 schreef merino het volgende:
Wat ik me kan herinneren was dat in de Klootwijk tijd toch anders.
In mijn ogen kijk ik liever klootwijk zijn serie, dan de KVWquote:Op vrijdag 30 december 2011 14:53 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Die vent is verschrikkelijk als presentator man. Zelfs in z'n 2 minuten stukskes issie nog langdradig. Dat 3 keer dezelfde vraag achter elkaar komt ook nog van hem af denk ik.
Z'n column in onze krant is wel leuk om te lezen trouwens.
Nogal anders dan de keuringsdienst hoor.quote:Op maandag 16 januari 2012 18:44 schreef alors het volgende:
Om 20.20 op Ned 2 trouwens de Slag om Nederland met oa Roland Duong en Teun vd Keuken. Beetje hetzelfde idee maar dan over wie bepaalt hoe Nederland eruit ziet, vastgoed en politiek.
Ik heb het nog niet gezien maar ze gingen wel weer bellen en kritische vragen stellen, en uitzoeken hoe die wereld in elkaar zit. Ja het is een heel andere wereld en zal vast anders zijn, maar de maatschappij kritische VPRO kijker zal het, net als de KVW, wel kunnen aanspreken.quote:Op maandag 16 januari 2012 18:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogal anders dan de keuringsdienst hoor.
Open er een topic over, of is dat er al?quote:Op maandag 16 januari 2012 18:44 schreef alors het volgende:
Om 20.20 op Ned 2 trouwens de Slag om Nederland met oa Roland Duong en Teun vd Keuken. Beetje hetzelfde idee maar dan over wie bepaalt hoe Nederland eruit ziet, vastgoed en politiek.
thx 4 the tip ga zeker een aflevering kijkenquote:Op maandag 16 januari 2012 18:44 schreef alors het volgende:
Om 20.20 op Ned 2 trouwens de Slag om Nederland met oa Roland Duong en Teun vd Keuken. Beetje hetzelfde idee maar dan over wie bepaalt hoe Nederland eruit ziet, vastgoed en politiek.
quote:Vanaf 29 maart 2012 zendt de KRO de Keuringsdienst van Waarde uit. Het programma verhuist hiermee van de NTR naar de KRO. Maurice Dekkers, Marijn Frank en Maarten Remmers blijven aan het programma verbonden. Nieuwe gezichten zijn Ajouad El Miloudi - bekend van programma’s als de Rekenkamer en Puberruil die hij al voor de KRO presenteert - en Ersin Kiris, ex-Jakhals en programmamaker.
Het programma zal niet wezenlijk veranderen met dee overstap, al wil de KRO wel de onderwerpkeuze gaan uitbreiden. Zo zullen, naast de gebruikelijke alledaagse producten, ook meer nieuwsgerelateerde onderwerpen aan bod komen.
Oh dear, gaan ze het programma vetter maken, met een presentatrice die het volk verteld wat er gebeurd. Kom er maar in Tros Radar of Kassa van de Vara. Daar zaten we op te wachtenquote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:41 schreef MaximusTG het volgende:
al wil de KRO wel de onderwerpkeuze gaan uitbreiden. Zo zullen, naast de gebruikelijke alledaagse producten, ook meer nieuwsgerelateerde onderwerpen aan bod komen.
Dit dus, dat is de kracht van de keuringsdienst. Nieuws maken ipv inspelen op de actualiteit.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja precies, dat bedoelde ik inderdaad. Krijgen we straks maatschappelijke vraagstukken die ze gaan onderzoeken... Nee, ik wil afleveringen over een specifiek product, liefst met allerlei geheime fabrieken waar onze verslaggevers mysterieus worden afgewezen, waarna we via een omweg alsnog achter de onthutsende waarheid komen!!!
Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.quote:
Ik denk dat het dan eerder zal gaan lijken op De Rekenkamer of de Slag om Nederland.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh dear, gaan ze het programma vetter maken, met een presentatrice die het volk verteld wat er gebeurd. Kom er maar in Tros Radar of Kassa van de Vara. Daar zaten we op te wachten
Uitzending: 29 maart 2012, 20:25 uur op Nederland 3.quote:Het programma verhuist hiermee van de NTR naar de KRO. Nieuw zijn de verslaggevers Ajouad El Miloudi en Ersin Kiris (ex-Jakhals DWDD).
In KRO's Keuringsdienst van Waarde staat centraal wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen?
Verslaggevers Maurice Dekkers, Ajouad El Miloudi, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers nemen de telefoon ter hand en bellen er actief op los. Ze stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden op food, non-food en nieuwsgerelateerde kwesties. Prikkelend, onderzoekend en vasthoudend.
De eerste aflevering van het seizoen begint met een smaakmaker die de nodige tongen losmaakt: filet americain. De één trekt er een vies gezicht bij... en bij de ander loopt het water in de mond.
Uit een bakje van de slager, bij de supermarkt of het tankstation; we lusten het rauw. Maar wat zit erin en hoe lang is het houdbaar?
De grote KVW FAT (Filet Americain Test ) zal uitsluitsel geven over de vraag of ons broodje filet echt veilig en vers is. Keuringsdienst van Waarde zet zijn tanden in filet americain en laat niet meer los.
twitter:KvW twitterde op woensdag 28-03-2012 om 16:01:56 30% van de geteste filet americain bevat te veel bacterieën http://t.co/szambhew Morgen op tv bij de #KRO #kvw reageer retweet
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt.quote:Op woensdag 28 maart 2012 16:16 schreef Bosbeetle het volgende:
Dat varkensvlees is dan wel weer kwalijk omdat je dat idd niet verwacht in filet americain
Ik zou zeggen: niet alleen het puntquote:Op donderdag 29 maart 2012 08:16 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt.
Varkens zijn 'onrein', dat wil zeggen: ze eten hun eigen poep. Met als gevolg dat varkensvlees dus schadelijke bacteriën bevatten. Daarom moet varkensvlees verhit worden voor consumptie.
Dit in tegenstelling tot rundvlees, aangezien een koe dit niet heeft.
Nou ja, mijn verwachtingen zijn geen probleem. Ik verwacht bij zoiets namelijk altijd al dat er vanalles doorheen zit.quote:Op donderdag 29 maart 2012 08:51 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Ik zou zeggen: niet alleen het punt
Achja een koe eet ook wel eens dingen die niet gezond zijn. Het vlees van een varken is in principe net zo steriel als dat van een koe of welk dier dan ook...quote:Op donderdag 29 maart 2012 08:16 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt.
Varkens zijn 'onrein', dat wil zeggen: ze eten hun eigen poep. Met als gevolg dat varkensvlees dus schadelijke bacteriën bevatten. Daarom moet varkensvlees verhit worden voor consumptie.
Dit in tegenstelling tot rundvlees, aangezien een koe dit niet heeft.
Ben ook wel benieuwd naar die aflevering hoe de resultaten precies tot stand zijn gekomen. Ik begrijp dat ze ook getest hebben bij broodjeszaken. Dan kan het natuurlijk makkelijk in contact komen met een varkensvleesproduct. Neem aan dat dat bij de filet americain uit de supermarkt niet het geval is. Net als die bacteriën.quote:Op donderdag 29 maart 2012 14:24 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik vind varkensvlees in de Filet Americain echt schandalig. Dat kan gewoon niet. Ik heb in een slagerij gewerkt en heb een hoop rotzooi meegemaakt, maar de filet americain was heilig. Gebraden gehakt daarentegen zal ik nooit meer eten. Daar ging gewoon groen vlees is.
Bedorven filet is geen aanrader....week doodziek geweest...en ik rook en zag er niets vreemds aan.quote:
Volgens mij zijn er maar twee nieuwe? En drie die mee zijn gegaan naar de KRO.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:37 schreef Palomar het volgende:
Zijn dit allemaal nieuwe presentators ofzo? (behalve Marijn).
Maandagavond jl moest ik alleen eten en had zin in iets ranzigs. Een of andere Griekse schotel besteld. Sindsdien de vreselijkeste buikkrampen, tot net aan toe. Het wordt gelukkig minder.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:33 schreef trovey het volgende:
[..]
Bedorven filet is geen aanrader....week doodziek geweest...en ik rook en zag er niets vreemds aan.
Of is die andere korter dan gemiddeld en die man net even iets langer?quote:
Ik heb een week nadat het begon niet gegeten, ik werd zelfs misselijk van de krantenadvertentie van de plaatselijke supermarkt.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:38 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Maandagavond jl moest ik alleen eten en had zin in iets ranzigs. Een of andere Griekse schotel besteld. Sindsdien de vreselijkeste buikkrampen, tot net aan toe. Het wordt gelukkig minder.
Ik ben nu even wat gefocuset op voedselveiligheid.
Ohja, Maarten is er ook nog met zn ouwe Volvoquote:Op donderdag 29 maart 2012 20:38 schreef Felagund het volgende:
[..]
Volgens mij zijn er maar twee nieuwe? En drie die mee zijn gegaan naar de KRO.
quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:40 schreef Palomar het volgende:
[..]
Ohja, Maarten is er ook nog met zn ouwe Volvo
ze zit nu in haar 26e maand.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:39 schreef TUFKAL het volgende:
Hoeveel seizoenen is Marijn nu al zwanger?
En een olifant hoeft maar 24.quote:
Whehe, inderdaadquote:Op donderdag 29 maart 2012 20:43 schreef Oidipous het volgende:
Dat lab doet me denken aan Breaking Bad.
Cooking filetquote:Op donderdag 29 maart 2012 20:43 schreef Oidipous het volgende:
Dat lab doet me denken aan Breaking Bad.
Niet zeiken op Marijn.quote:
IK zeg dan ook niet dat ze een olifant is, ik geef alleen maar aan dat een olifant 24 maanden moet.quote:
Het hele beginquote:
Hoe spreek je dat eigenlijk uit?quote:
wuster saucequote:Op donderdag 29 maart 2012 20:46 schreef Piles het volgende:
[..]
Hoe spreek je dat eigenlijk uit?
Lekker spul trouwens
Zoiets ja. Hoort zo'n sausmaker toch te weten.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:46 schreef thettes het volgende:
[..]
Ik zeg altijd woester omdat ik dacht dat dat zo hoort?
Ik heb hier geen beeld meer, dus ik kan niet oordelen.quote:
Da's wel balen. Gelukkig is er straks nog uitzending gemist.quote:
Die Turk? Ja die vind ik ook niet echt ehm geschikt...quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:54 schreef BBQSausage het volgende:
Die gast mag wel weer stoppen bij Kvw, past er totaal niet bij.
Ja, hij is leuk.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:48 schreef alors het volgende:
Ajouad eindelijk eyecandy for girls bij de KvW
http://keuringsdienstvanw(...)_americain_-_artikelquote:Op donderdag 29 maart 2012 20:45 schreef thettes het volgende:
net op tv:
http://keuringsdienstvanw(...)_americain_-_artikel
Pagina niet gevonden
De gevraagde pagina is niet gevonden.
omg
Ja, die ja. Meneertje die net iets te populair doet.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:55 schreef alors het volgende:
[..]
Die Turk? Ja die vind ik ook niet echt ehm geschikt...
Maar dat is zo ongeveer met alle programma's.quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:49 schreef Kidney_bean01 het volgende:
Vond het ook niet een sterke aflevering. Ze stonden in de broodjeszaken al klaar met de camera, gaan ze een toneelstukje spelen.. 'gast van KvW komt binnen' ' Hallo ik wil graag een broodje Filet Americain'. Dan weet je al dat die broodjeszaken de beste variant meegeven in de zaak. Doe dat dan met een verborgen camera-effect, zodat je een 'alledaagse variant' meekrijgt.
Verder heb ik volgensmij een aantal maanden geleden al eens in een krant gelezen dat de hygiene bij die broodjeszaken qua Filet Americain niet al te best is, dus echt een vernieuwend onderzoek was het niet.
Trouwens, die Marijn, hoe oud is ze? Klinkt het stom als ik haar nog zo jong vind, en dan al aan de kids?
ja dat begrijp ik, maar 'vroeger' in dit programma gebeurde dit volgensmij niet... ik weet niet, toen kwam het wat betrouwbaarder over..quote:Op vrijdag 30 maart 2012 01:07 schreef golfer het volgende:
Goh. Steeds meer users die doorkrijgen hoe een TV-programma wordt gemaakt.
Die verbazing snapte ik niet.quote:Op vrijdag 30 maart 2012 09:53 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik heb deze aflevering niet gezien maar wat ik leuk vond was die oprechte verbazing bij het lezen van ingrediënten etc. op verpakkingen in de eerste afleveringen en dan uitzoeken hoe dat dan zit. Bij latere afleveringen leek het meer een gespeelde naieviteit... Het zal ook lastig zijn om altijd maar leuke onderwerpen te vinden en bij veel onderwerpen zullen ze met een beetje gezond nadenken ook zelf wel de conclusie kunnen bedenken. Bijvoorbeeld die aflevering over zijde in shampoo als er staat gedehydrogeneerd zijde dan kun je zelfs als niet bioloog al snel inzien dat het niet meer is dan wat aminozuren.
(dat kijkje bij die rupsen was dan wel weer leuk)
Nouja bijvoorbeeld over magere spek hoe kan spek mager zijn... of waarom natuurlijke tomaten duurder zijn dan 'niet natuurlijke'.. dat vind ik wel grappige vragen. Maar als er opstaat dat er gedehydrogeneerd zijde in de shampoo zit en dan gaan vragen wat dat is vind ik een beetje matig.quote:Op vrijdag 30 maart 2012 10:18 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Die verbazing snapte ik niet.
Het is toch logisch dat op die verpakking niet 'Worcestersaus' staat, maar juist de ingrediënten van de basisproducten.
Hoe weet je anders of er bv stoffen inzitten waar je allergisch voor bent.
Dat vrouwtje dat bij de vorige serie ook al zat vond ik toen ook veruit de slechtste.quote:Op donderdag 29 maart 2012 21:26 schreef rubbereend het volgende:
Hoppe één uitzending en meteen serveren mensen het af, of een nieuwe presentator af. Kan me voorstellen dat je in een dergelijk programma je draai moet vinden en de toon.
Wie?quote:Op vrijdag 30 maart 2012 22:02 schreef Paxcon het volgende:
Godver die ene vent kwam gewoon eng en bedreigend over.. Hopelijk kicken ze die snel..
1000 Chineze vrouwtjes staan dag en nacht te blazen voor Ikea!!quote:Op donderdag 5 april 2012 20:29 schreef StephanL het volgende:
Mond geblazen glazen, dat geloof je zelf toch niet.
Dat verandert de zaak wel ja.quote:Op donderdag 5 april 2012 20:35 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar er staat toch op het stickertje: mondgeblazen kwaliteit. Dat hoeft niet perse te beteken dat het mondgeblazen is.
Nee precies. 'hand made quality'. Het woord quality laten ze steeds achterwege om een programma te maken.quote:Op donderdag 5 april 2012 20:35 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar er staat toch op het stickertje: mondgeblazen kwaliteit. Dat hoeft niet perse te beteken dat het mondgeblazen is.
Op de site staat wel dit:quote:Op donderdag 5 april 2012 20:40 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Nee precies. 'hand made quality'. Het woord quality laten ze steeds achterwege om een programma te maken.
Er staat duidelijk: KWALITEIT van met de hand gemaakt. Staat nergens dat ze dat ook zijn.
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133069/quote:Elk product is uniek omdat het glas mondgeblazen is
1200 dusquote:Op donderdag 5 april 2012 20:34 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
1000 Chineze vrouwtjes staan dag en nacht te blazen voor Ikea!!
Exactquote:Op donderdag 5 april 2012 20:48 schreef Sideshowbobbie het volgende:
Een fabrikant voor IKEA zal ook echt gaan zeggen dat het niet mondgeblazen is
Is this a blowjob?quote:Op donderdag 5 april 2012 20:48 schreef StephanL het volgende:
Tot zo ver blazen die mannen en vrouwen wel
Had ook eigenlijk verwacht dat het uit een fabriek kwam.quote:Op vrijdag 6 april 2012 01:17 schreef golfer het volgende:
Verrassend dat het dus uiteindelijk wel echt handgemaakt en mondgeblazen glazen blijken te zijn die in Nederland voor minstens 25 euro per glas zouden worden gemaakt, maar voor de IKEA in China gemaakt voor 1,50 per stuk te koop zijn.
Kostprijs dus w.s. 50 cent per stuk.
Kan je nagaan wat die Chinese vakmensen er mee verdienen.
Wij werken hier 6 tot 8 uur per dag, vaak parttime.quote:Op vrijdag 6 april 2012 01:31 schreef kree het volgende:
[..]
Had ook eigenlijk verwacht dat het uit een fabriek kwam.
Maar toch niet dus.
Ook wat ie zegt over het leren glasblazen in China (2 jaar) en wat ze dan vertellen wat het in Nederland aan jaren kost om het te leren
Misschien doen we hier wel een beetje slimmer alsdat we eigenlijk zijn.
Dat dacht ik ookquote:Op vrijdag 6 april 2012 10:08 schreef Piles het volgende:
Denk ik heel slecht als ik denk dat er ergens anders gewoon wel machinale fabrieken staan?
nergens voor nodig zoals je kon zien in die aflevering, arbeid kost amper geld dan ga je geen ingewikkelde dure machines aanschaffen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 10:08 schreef Piles het volgende:
Denk ik heel slecht als ik denk dat er ergens anders gewoon wel machinale fabrieken staan?
die 'quality' deed mij een beetje denken aan die naam verbasteringen die grote fabrikanten gewoon gebruiken waardoor je denkt dat er een echt product in je eten ziet maar het niet zo is. ik weet even geen voorbeelden maar het is vaker bij KvW geweest.quote:Op vrijdag 6 april 2012 12:05 schreef MaximusTG het volgende:
Wat er dus in feite op neerkomt dat de combinatie van Chinese arbeiders eerder een menselijke implementatie is van de machines in de NLse glasfabriek.
Tov het meer ambachtelijke, artistieke werk van de glasblazers in dat museum.
Het "handwerk" van de Chinese arbeiders heeft dus geen meerwaarde tov machinaal vervaardigde glazen. IKEA kan daardoor wel zo'n stickertje plakken.
Twijfelen dat zo'n bewering niet waar is zou ik zelf trouwens niet zo snel doen bij zo'n groot bedrijf als IKEA. Zeker in de tijd van tegenwoordig, met dit soort programma's en oplettende consumenten is de imagoschade niet te overzien als bekend zou worden dat het niet waar is.
Doe niet zo malquote:Op vrijdag 6 april 2012 11:10 schreef Monne het volgende:
De chinezen gebruiken voor de ikea glazen bijna zeker een mal, bij de nederlandse blazer was het volledig handwerk.
in tijden dat de marketing machine je alles probeert te doen geloven vonk het verfrissend dat dit gewoon klopte. daarbij leuk om te zien dat er zulk soort 'fabrieken' bestaan, had het nooit geloofd als je me het gezegd had. daarom dus.quote:Op vrijdag 6 april 2012 18:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ten eerste vond ik het nauwelijk waarde hebben deze uitzending, zijn zeecht mondgeblazen? Ja, zijn ze.
Non nieuws
En ten tweede zie ik de meerwaarde van het handgemaakte mondgeblazen product niet, de glazen vind ik niet mooi
quote:Keuringsdienst van Waarde duikt deze en volgende week in de EHEC-bacterie. Deze bacterie was wekenlang in het nieuws, maar nu hoort niemand er wat van. Wat is er gebeurd?
De EHEC-bacterie hield vorig jaar Europa weken in zijn greep. Met vijftig doden in Duitsland zat de schrik er flink in bij de tuinbouw. In twee afleveringen gaat Keuringsdienst van Waarde op zoek naar waar de bacterie vandaan kwam en waar hij nu is.
Fenegriekkiem
De Duitse autoriteiten wezen keer op keer nieuwe boosdoeners aan. Eerst was het de komkommer, daarna de tomaat en ook de krop sla kwam langs. Volgens het eindoordeel was de fenegriekkiem de oorzaak van alle ellende.
Mediahype
Plotseling was de hype over en kwam de mededeling dat de EHEC-uitbraak was afgesloten. Maar is dit nu echt zo? Was het een mediahype of een lobbystrategie? Keuringsdienst van Waarde legt een dossier aan en gaat tot de bodem van de zaak.
Vond het ook zo raar dat ze de aflevering begonnen met alvast een samenvatting inclusief conclusies.... dacht even dat dit deel 2 van een reeks was en ik deel 1 had gemist.quote:Op vrijdag 20 april 2012 21:36 schreef ddx het volgende:
Had beetje idee dat ik naar voorstukje zat te kijken en toen was uitzending alweer afgelopen....
Die vraag hoefde ook niet te worden gesteld, aangezien die man zei dat ook al zijn er geen directe bewijzen uit bijvoorbeeld het lab, een vermoeden dus blijkbaar voldoende is om een dergelijk verbod in te stellen.quote:Op zondag 29 april 2012 01:35 schreef Steffie het volgende:
Jammer dat in deel 2 de vraag niet is gesteld aan die woordvoerder van EFSA waarom zo'n importban niet wordt opgeheven als uit laboratoriumonderzoeken blijkt dat die bacterie niet (meer) kan worden aangetroffen.
Dit klopt!quote:Op zondag 29 april 2012 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik geloof dat het ook veel moeilijker is bacterien in kweek aan te tonen dan wij zo denken, ik meen me te herinneren dat 80-90 % van de bacterien helemaal niet kweekt op agar.
Dat je dus geen bacterien vind in je monsters betekend niet dat ze er niet op zitten.
De werkelijkheid is weerbarstiger dan CSI
Beter dan dat waslijntje dat ze eerst gebruiktenquote:Op donderdag 3 mei 2012 20:30 schreef Frag_adder het volgende:
ik zit nu te kijken, maar wat is die foto achtergrond slecht zeg wanneer ze bellen, de rook beweegt geeneens uit de schoorsteen.
Daar wil Karina wel eens een kijkje nemen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 20:34 schreef Frag_adder het volgende:
die vulafdeling dat slaat toch nergens op je zal de hele dag zout moeten scheppen
Vind het nu wel zielig dat ze dit omver gaan zitten werpen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 20:34 schreef Frag_adder het volgende:
die vulafdeling dat slaat toch nergens op je zal de hele dag zout moeten scheppen
Echt hequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |