Dat kloptquote:Op donderdag 29 december 2011 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:
¤¤¤¤¤¤¤¤
Waarschijnlijk werken dure placebos beter dan goedkope.
Als je nou eerst eens de aflevering kijkt...quote:Op donderdag 29 december 2011 21:01 schreef quirina het volgende:
Wat zit er in?
Verotte eende ingewanden toch?
Nee, water.quote:Op donderdag 29 december 2011 21:01 schreef quirina het volgende:
Wat zit er in?
Verotte eende ingewanden toch?
Nopequote:Op donderdag 29 december 2011 21:01 schreef quirina het volgende:
Wat zit er in?
Verotte eende ingewanden toch?
quote:Piet Over Homeopatie
Oscillococcinum is een homeopaties middel tegen Griep. Het is een een oplossing van eendenlever en eendenhart, de oplossing van e 10 tot de macht -400, waarbij, let wel, een oplossing van 10 tot de macht -12 1 druppel op 25 olympische zwembaden is, 10 tot de macht -24 een oplossing is waarbij je een 60% kans hebt dat er nog 1 molecuul van de werkzame stof in zit en 10 tot de macht -80 gelijk staat aan een verdunning van 1 molecuul op het gehele universum.
Dus de verdunning die gebruikt wordt voor dit middel is dat er nog 1 molecuul van het eendextract zit op 10 tot de macht 320 maal alle moleculen in het hele universum
Zou met zo een verdunning het voor een strikte homeopatische vegetarier het dan nog okay zijn om het middel te gebruiken? Zijn er vegetariers die homeopatie aanhangen maar dit middel niet gebruiken omdat het op eendenlever en eendenhart gebaseerd is?
Maken we even een gedachten experiment,
We gaan even de assumptie aan dat water daadwerkelijk de magische geheugeneigenschap heeft. En we gaan Oscillococcinum maken.
We slachten een eend en nemen wat van zijn hart en lever en laten dit 40 dagen trekken. We filteren en vriesdrogen dat, en gaan het verdunnen. We nemen wat water, en voegen het er aan toe, schudden, nemen een beetje van de oplossing en verdunnen het verder met water. Dit herhalen we tot we de onvoorstelbare verdunning hebben van 10 tot de macht -400
Nu vraag ik me af, hoe weet je nu wat je verdunt hebt? De eendenlever? Ja, maar hoe zit het met de verontreinigingen van het water? Je hebt een plek waar je aan het gieten en aan het verdunnen bent, de lucht zit daar vol met stof, bacteriën, virussen, schimmels ja zelfs algensporen.
Zelfs in de modernste chipfabrieken is men maar tot een bepaalde graad in staat alles uit de lucht te halen. En het water dan? Hoe wil je weten dat je water geen andere sporenelementen bevat? Of heeft bevat? Water is bijna zo oud als het universum, en heeft dus aardig wat bedgenoten gehad in het bestaan.
En de flessen waarin je aan het verdunnen bent?
Allemaal brengen ze sporen mee, al zei het gering
Dat de Eendenlever een actief element is in de griepmedicatie is dus niet alleen vanwege de verdunning onwaarschijnlijk, maar ook omdat je vrijwel onmogelijk kan weten wat er nog meer oneindig verdunt is.
En dan heb je zo je best gedaan je bereiding zuiver te houden binnen bepaalde limieten en dan doe je die oplossing op suiker, suiker is hygroscopisch en trekt vocht uit de lucht. Heeft dat vocht ook een geheugen en wat staat daar in? Je Oscillococcinum gaat plastic buisjes in.
Die verpakking ademt in en uit bij veranderingen in luchtdruk, ja dat is weinig, maar meer dan 10 tot de macht -400
Mensen maken het open en nemen er 2 op hun vochtige hand (zweet) waar weer allerlei zaken oneindig in verdunt zijn en nemen het in hun mond, dat speeksel en je lichaamsvocht bevat ook allerlei oneindige verdunningen
Verder blijf ik het verbazingwekkend vinden mensen meer waarde hechten aan ongefundeerde beloftes dan aan objectiviteit en rede. Dat als je de casus maakt voor objectiviteit en rede je daar op aangevallen wordt, zonder argumenten te kunnen aandragen, en dat men een mooi verhaal denkt te hebben met homeopatie, maar als je in dat verhaal op zwaarwegende ongerijmdheden wijst daar zo gemakkelijk overheen gestapt wordt.
Het verhaal snijdt geen hout, je kan onmogelijk de werkzame stof al werkzame stof aanwijzen omdat je altijd veel meer zaken oneindig verdunt.
2. Omdat de verdunningen oneindig zijn, kan je nooit objectief aan kwaliteitscontrole doen. Je zou je productiemethode moeten testen, of je het geheugen daadwerkelijk reset tijdens de bereiding, dus maak je het met en zonder resetten, 10 keer schudden of 100 keer schudden en moet je kijken of dat effect heeft. Ik bedoel maar, hoe doe je kwaliteitscontrole in een fabriek van homeopatische middelen. Hoe wil je vaststellen of de verdunning daadwerkelijk 10 tot de macht -400 is, of 10 tot de macht -500 of 10 tot de macht -50.
Dat valt allemaal niet te meten omdat er geen enkel molecuul van de werkstof in zit
Die vent is verschrikkelijk als presentator man. Zelfs in z'n 2 minuten stukskes issie nog langdradig. Dat 3 keer dezelfde vraag achter elkaar komt ook nog van hem af denk ik.quote:Op vrijdag 23 december 2011 15:07 schreef merino het volgende:
Wat ik me kan herinneren was dat in de Klootwijk tijd toch anders.
In mijn ogen kijk ik liever klootwijk zijn serie, dan de KVWquote:Op vrijdag 30 december 2011 14:53 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Die vent is verschrikkelijk als presentator man. Zelfs in z'n 2 minuten stukskes issie nog langdradig. Dat 3 keer dezelfde vraag achter elkaar komt ook nog van hem af denk ik.
Z'n column in onze krant is wel leuk om te lezen trouwens.
Nogal anders dan de keuringsdienst hoor.quote:Op maandag 16 januari 2012 18:44 schreef alors het volgende:
Om 20.20 op Ned 2 trouwens de Slag om Nederland met oa Roland Duong en Teun vd Keuken. Beetje hetzelfde idee maar dan over wie bepaalt hoe Nederland eruit ziet, vastgoed en politiek.
Ik heb het nog niet gezien maar ze gingen wel weer bellen en kritische vragen stellen, en uitzoeken hoe die wereld in elkaar zit. Ja het is een heel andere wereld en zal vast anders zijn, maar de maatschappij kritische VPRO kijker zal het, net als de KVW, wel kunnen aanspreken.quote:Op maandag 16 januari 2012 18:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogal anders dan de keuringsdienst hoor.
Open er een topic over, of is dat er al?quote:Op maandag 16 januari 2012 18:44 schreef alors het volgende:
Om 20.20 op Ned 2 trouwens de Slag om Nederland met oa Roland Duong en Teun vd Keuken. Beetje hetzelfde idee maar dan over wie bepaalt hoe Nederland eruit ziet, vastgoed en politiek.
thx 4 the tip ga zeker een aflevering kijkenquote:Op maandag 16 januari 2012 18:44 schreef alors het volgende:
Om 20.20 op Ned 2 trouwens de Slag om Nederland met oa Roland Duong en Teun vd Keuken. Beetje hetzelfde idee maar dan over wie bepaalt hoe Nederland eruit ziet, vastgoed en politiek.
quote:Vanaf 29 maart 2012 zendt de KRO de Keuringsdienst van Waarde uit. Het programma verhuist hiermee van de NTR naar de KRO. Maurice Dekkers, Marijn Frank en Maarten Remmers blijven aan het programma verbonden. Nieuwe gezichten zijn Ajouad El Miloudi - bekend van programma’s als de Rekenkamer en Puberruil die hij al voor de KRO presenteert - en Ersin Kiris, ex-Jakhals en programmamaker.
Het programma zal niet wezenlijk veranderen met dee overstap, al wil de KRO wel de onderwerpkeuze gaan uitbreiden. Zo zullen, naast de gebruikelijke alledaagse producten, ook meer nieuwsgerelateerde onderwerpen aan bod komen.
Oh dear, gaan ze het programma vetter maken, met een presentatrice die het volk verteld wat er gebeurd. Kom er maar in Tros Radar of Kassa van de Vara. Daar zaten we op te wachtenquote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:41 schreef MaximusTG het volgende:
al wil de KRO wel de onderwerpkeuze gaan uitbreiden. Zo zullen, naast de gebruikelijke alledaagse producten, ook meer nieuwsgerelateerde onderwerpen aan bod komen.
Dit dus, dat is de kracht van de keuringsdienst. Nieuws maken ipv inspelen op de actualiteit.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja precies, dat bedoelde ik inderdaad. Krijgen we straks maatschappelijke vraagstukken die ze gaan onderzoeken... Nee, ik wil afleveringen over een specifiek product, liefst met allerlei geheime fabrieken waar onze verslaggevers mysterieus worden afgewezen, waarna we via een omweg alsnog achter de onthutsende waarheid komen!!!
Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.quote:
Ik denk dat het dan eerder zal gaan lijken op De Rekenkamer of de Slag om Nederland.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh dear, gaan ze het programma vetter maken, met een presentatrice die het volk verteld wat er gebeurd. Kom er maar in Tros Radar of Kassa van de Vara. Daar zaten we op te wachten
Uitzending: 29 maart 2012, 20:25 uur op Nederland 3.quote:Het programma verhuist hiermee van de NTR naar de KRO. Nieuw zijn de verslaggevers Ajouad El Miloudi en Ersin Kiris (ex-Jakhals DWDD).
In KRO's Keuringsdienst van Waarde staat centraal wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen?
Verslaggevers Maurice Dekkers, Ajouad El Miloudi, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers nemen de telefoon ter hand en bellen er actief op los. Ze stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden op food, non-food en nieuwsgerelateerde kwesties. Prikkelend, onderzoekend en vasthoudend.
De eerste aflevering van het seizoen begint met een smaakmaker die de nodige tongen losmaakt: filet americain. De één trekt er een vies gezicht bij... en bij de ander loopt het water in de mond.
Uit een bakje van de slager, bij de supermarkt of het tankstation; we lusten het rauw. Maar wat zit erin en hoe lang is het houdbaar?
De grote KVW FAT (Filet Americain Test ) zal uitsluitsel geven over de vraag of ons broodje filet echt veilig en vers is. Keuringsdienst van Waarde zet zijn tanden in filet americain en laat niet meer los.
twitter:KvW twitterde op woensdag 28-03-2012 om 16:01:56 30% van de geteste filet americain bevat te veel bacterieën http://t.co/szambhew Morgen op tv bij de #KRO #kvw reageer retweet
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt.quote:Op woensdag 28 maart 2012 16:16 schreef Bosbeetle het volgende:
Dat varkensvlees is dan wel weer kwalijk omdat je dat idd niet verwacht in filet americain
Ik zou zeggen: niet alleen het puntquote:Op donderdag 29 maart 2012 08:16 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt.
Varkens zijn 'onrein', dat wil zeggen: ze eten hun eigen poep. Met als gevolg dat varkensvlees dus schadelijke bacteriën bevatten. Daarom moet varkensvlees verhit worden voor consumptie.
Dit in tegenstelling tot rundvlees, aangezien een koe dit niet heeft.
Nou ja, mijn verwachtingen zijn geen probleem. Ik verwacht bij zoiets namelijk altijd al dat er vanalles doorheen zit.quote:Op donderdag 29 maart 2012 08:51 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Ik zou zeggen: niet alleen het punt
Achja een koe eet ook wel eens dingen die niet gezond zijn. Het vlees van een varken is in principe net zo steriel als dat van een koe of welk dier dan ook...quote:Op donderdag 29 maart 2012 08:16 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt.
Varkens zijn 'onrein', dat wil zeggen: ze eten hun eigen poep. Met als gevolg dat varkensvlees dus schadelijke bacteriën bevatten. Daarom moet varkensvlees verhit worden voor consumptie.
Dit in tegenstelling tot rundvlees, aangezien een koe dit niet heeft.
Ben ook wel benieuwd naar die aflevering hoe de resultaten precies tot stand zijn gekomen. Ik begrijp dat ze ook getest hebben bij broodjeszaken. Dan kan het natuurlijk makkelijk in contact komen met een varkensvleesproduct. Neem aan dat dat bij de filet americain uit de supermarkt niet het geval is. Net als die bacteriën.quote:Op donderdag 29 maart 2012 14:24 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik vind varkensvlees in de Filet Americain echt schandalig. Dat kan gewoon niet. Ik heb in een slagerij gewerkt en heb een hoop rotzooi meegemaakt, maar de filet americain was heilig. Gebraden gehakt daarentegen zal ik nooit meer eten. Daar ging gewoon groen vlees is.
Bedorven filet is geen aanrader....week doodziek geweest...en ik rook en zag er niets vreemds aan.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |