abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 4 juni 2011 @ 09:30:36 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97689119
Ik heb de indruk dat ik de aankondiging in de krant van de nieuwe Haring ieder jaar opnieuw lees, hij is volgens mij altijd hetzelfde. De nieuwe haring is uitstekend, maar hij wordt wel duurder...
Maar goed, binnenkort de nieuwe haring. We wachten in spanning op boterzachte moddervette lichtrose van binnen haring, voor mij zonder uitjes graag.

http://www.destentor.nl/n(...)e-Nieuwe-duurder.ece
Smerig weer om te vissen? Het was prachtig weer dit voorjaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97689140
Waarom zijn die dingen zo duur dan? In Duitsland worden ze ook gevangen en kosten ze een fractie van wat ze hier kosten.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 4 juni 2011 @ 09:33:55 #3
22592 crew  Ole
pi_97689149
Dat zei ik ook al van de week! Terwijl ze nu meer mogen vangen. Iig heb ik er ook weer zin in!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 4 juni 2011 @ 09:35:14 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97689161
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 09:32 schreef 7754 het volgende:
Waarom zijn die dingen zo duur dan? In Duitsland worden ze ook gevangen en kosten ze een fractie van wat ze hier kosten.
De haring die wij eten wordt allemaal in scandinavie gevangen, noorse kust, kattegat.
Heb zwaar het vermoeden dat het allemaal gelul is om de prijs op te drijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 09:36:17 #5
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_97689178
En dan de oude voorraad nog maandenlang tegen "Nieuwe haring" prijzen aan onwetenden versjacheren. :P

Haring kan prima zijn; maar die "Nieuwe Haring" is 90% marketing BS.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zaterdag 4 juni 2011 @ 09:40:01 #6
131755 joekeloekes
Mijn hond is de liefste
pi_97689219
Als je een lekkere haring wil eten dan wacht je even lekker tot wat later in het seizoen, dan hebben ze zich volgevreten en zijn ze lekker vet. Dan moet je nog wel een leverancier hebben die je nieuwe verkoopt en geen oude rommel. Ik vind haring erg lekker maar door de troep die ze meestal verkopen en de fantasieprijzen is het al jaren geleden.
Volg mijn Zweedse avonturen op www.zwederlander.nl
  zaterdag 4 juni 2011 @ 09:47:29 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97689293
Mijn vuistregel voor het eten van haring:
1. Koop de haring waar de haring voor je neus wordt schoongemaakt. Als de haring schoongemaakt klaar ligt in grote RVS schalen, loop dan door.
2. Staan er mensen in de rij te wachten op hun haring, is dat positief
3. Proef kritisch, zonder uitjes, nieuwe haring hoort zacht te zijn, vet, van binnen licht roze, niet oud roze.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:11:39 #8
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_97690520
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 09:32 schreef 7754 het volgende:
Waarom zijn die dingen zo duur dan? In Duitsland worden ze ook gevangen en kosten ze een fractie van wat ze hier kosten.
Omdat Nederlanders zo idioot zijn om gewoon alles te betalen wat men ervoor vraagt. 6 euro per uur om te parkeren? Mjah, vervelend maar het moet maar...(!)

7 euro voor een Mac-menu!? Tja, het is wel een grote beker met water-siroop, aardig wat gefrituurde frietjes, en een lauwe hamburger, dus dat is een mooie prijs...(!),

2 euro voor een rauw visje en wat uitjes? Ach, is lekker toch!? (!)

Je betaalt hier zelfs 50ct om even ergens naar de WC te mogen, of om een mini-bakje saus bij je menu te krijgen...(!) :') :') :')
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:29:21 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97690956
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:11 schreef Yi-Long het volgende:

[..]

Omdat Nederlanders zo idioot zijn om gewoon alles te betalen wat men ervoor vraagt. 6 euro per uur om te parkeren? Mjah, vervelend maar het moet maar...(!)

7 euro voor een Mac-menu!? Tja, het is wel een grote beker met water-siroop, aardig wat gefrituurde frietjes, en een lauwe hamburger, dus dat is een mooie prijs...(!),

2 euro voor een rauw visje en wat uitjes? Ach, is lekker toch!? (!)

Je betaalt hier zelfs 50ct om even ergens naar de WC te mogen, of om een mini-bakje saus bij je menu te krijgen...(!) :') :') :')
Nederlanders klagen daar wel over, maar snappen het idee van stemmen met je Euro/voeten niet. Ze klagen over de prijzen in de horeca, maar gaan er wel heen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:43:38 #10
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_97691290
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nederlanders klagen daar wel over, maar snappen het idee van stemmen met je Euro/voeten niet. Ze klagen over de prijzen in de horeca, maar gaan er wel heen.
Yeah, I know....

... kut is dat. Die eikels verpesten het voor iedereen.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 13:03:43 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97693498
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn vuistregel voor het eten van haring:
1. Koop de haring waar de haring voor je neus wordt schoongemaakt. Als de haring schoongemaakt klaar ligt in grote RVS schalen, loop dan door.
2. Staan er mensen in de rij te wachten op hun haring, is dat positief
3. Proef kritisch, zonder uitjes, nieuwe haring hoort zacht te zijn, vet, van binnen licht roze, niet oud roze.
En kijk of de visboer met latex-handschoenen aan werkt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 4 juni 2011 @ 13:09:41 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97693666
Ja, bah, daar hou ik ook niet van. Eten aanraken met latex handschoenen, brrrr.
Ik gruwel al als ik eraan denk.
pi_97694712
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:

De haring die wij eten wordt allemaal in scandinavie gevangen, noorse kust, kattegat.
Heb zwaar het vermoeden dat het allemaal gelul is om de prijs op te drijven.
En dat vermoeden heb ik ook al een tijdje :Y ,maar goed wat doe je eraan als consument? :? je wilt er toch 1 of meerdere eten als het zover is :Y
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zaterdag 4 juni 2011 @ 14:38:37 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97696274
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 13:09 schreef RobinOok het volgende:
Ja, bah, daar hou ik ook niet van. Eten aanraken met latex handschoenen, brrrr.
Ik gruwel al als ik eraan denk.
Liever dat dan dit
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2007 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Helemaal mee eens is!
Ik kwam jaren geleden eens savonds bij AH en wilde een stuk marsepein varken, maar er was niemand achter de brood afdeling. Er kwam een gozer van de slagerij afdeling aangelopen, aan zijn puistenkop krabbend, is er iets? Ik zei, ik wilde marsepein, maar er is niemand. Hij loopt op de balie af, pakt met zijn ongewassen handen het beest (zijn kleding onder vlees en bloedresten van de slagerij) en snijd een stuk af en pleurt het op de weegschaal. Is verbaasd, pak de handleiding en het stuk marsepein van de weegschaal (met diezelfde handen waar hij mee krabte en achter het vlees vandaan kwam) en legt het er weer op, zegt iets van het is 230 gram, anders nog iets?

Ik zette mijn mandje met inkopen voor hem op de balie en verzoek hem deze één voor één in zijn ongewassen reet te steken, en liep weg, om nooit meer deze vestiging van ahold te betreden.

*huiver*

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97702046
WTF? :{

Maar haringtijd. *O*
pi_97711507
DIe viskar waar ik wel eens haal, die draagt latex handshoen inderdaad, maar hij rekent ook met die hand af.
pi_97711630
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liever dat dan dit

[..]

Ugh, ik heb dat met slagroomtruffels gehad bij de plaatselijke bakker. Toen ik haar erop aansprak, was ze nog beledigd ook, want 'zo deed ze het altijd'. :') Ik heb de truffels maar laten staan.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 21:41:18 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97711713
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liever dat dan dit

[..]

Je had die marsepein wel aangepakt als ie handschoentjes had aangehad en met handschoenen aan zijn puistenkop had gekrabt? :?
  zaterdag 4 juni 2011 @ 22:13:28 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97713655
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:41 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je had die marsepein wel aangepakt als ie handschoentjes had aangehad en met handschoenen aan zijn puistenkop had gekrabt? :?
Nee, ik heb het gewoon over hygiene
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97776379
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liever dat dan dit

[..]

Dan doet mijn schaafijssurinamer hier op de hoek van de markt het beter. Komt een jochie aanlopen, die zn hand op het blok ijs neerlegt. Met mooi surinaams accent zegt hij "Jongen doe dat nooit meer, dat is etenswaar, mensen moeten dat nog eten en ik weet niet waar jij met je handen allemaal geweest bent!".

Moeder van het jochie diepst beledigt, en schaafijsman schaaft een centimeter van zn ijs af ^O^
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_97779457
Overigens ben ik het met de OP eens dat ze ieder jaar 'de mooiste haring ooit' hebben gevangen, en dat hij ieder jaar iets duurder is. En dat het AD ieder jaar dezelfde winkels in zn top 10 zet in de haringtest.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 6 juni 2011 @ 15:26:03 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97787648
Oh, ik ben geen expert, heb ook niks met haring, maar in mijn beleving verandert het wel. Soms is ie niet zo vet, soms wat klein, soms is er niet veel. Van die dingen.

Kan iemand even 25 jaar ANP persberichten achter elkaar zetten? :P
  Moderator / Miss SHO maandag 6 juni 2011 @ 15:34:15 #23
22592 crew  Ole
pi_97787939
Voor zover ik me herinner was hij vorig jaar later omdat het te koud geweest was. Ook minder vet Maar ik zoek even!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO maandag 6 juni 2011 @ 15:36:05 #24
22592 crew  Ole
pi_97788006
Vorig jaar ( nos.nl)
quote:
Nieuwe haring niet 'supervet'
»

In Scheveningen heeft het eerste vaatje nieuwe haring 58.000 euro opgeleverd. Het vaatje met ongeveer 45 visjes is op de visafslag gekocht door de groothandel Makro.

De opbrengst van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat naar de Stichting Kinderpostzegels. De Makro schenkt de haring aan een restaurant in Delft dat gespecialiseerd is in duurzame vis.

Groter
Op de veiling werd de nieuwe haring ook getest. Volgens de haringdeskundigen is de vis dit jaar niet zo supervet als vorig jaar, maar is het "een prima vis".

Biologen zeggen dat de vissen dit jaar opvallend groter zijn dan voorgaande jaren. "De haring is twee keer zo groot dan eerder gedacht", laat het visbureau weten.

Noren
De Hollandse nieuwe kwam afgelopen zondag aan in de haven van Scheveningen, aan boord van de twee haringschepen die Nederland nog kent. De laatste jaren wordt de haringvangst vooral bedreven door Noren.

Er mag dit jaar 161 miljoen kilo worden gevangen, waarvan 15 procent wordt gebruikt voor nieuwe haring. De rest wordt ingeblikt of wordt geëxporteerd.

Van 200 miljoen maatjesharingen gaat de helft naar Duitsland, 85 miljoen blijven in Nederland en de rest gaat naar België.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 6 juni 2011 @ 15:50:29 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97788643
Aha!
niet zo supervet als vorig jaar, maar is het "een prima vis".
de vissen dit jaar opvallend groter zijn dan voorgaande jaren.

^O^
  maandag 6 juni 2011 @ 17:14:32 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97792971
2009:
quote:
Het haringseizoen gaat dinsdag van start met de traditionele veiling van het eerste vaatje voor het goede doel.

In tegenstelling tot vorig jaar is het dit keer niet spannend of de aanvoer op tijd en voldoende zal zijn. Nico de Jong spreekt over een goede vangst. Bovendien voldoet de vis goed aan criteria, zoals vetopbouw, die gelden als maatstaf voor kwaliteit van de vis.

Er mag dit jaar 15 procent minder haring gevangen worden op de Noordzee dan vorig jaar, maar voor het aantal vissen dat vroeg in het seizoen als Hollandse nieuwe door de keel geldt maakt dat niet uit. Het overgrote deel van de haring gaat naar het buitenland of wordt verwerkt tot rolmops of gerookte haring.

Duurzaam gevangen
Voor de consument zal de Hollandse nieuwe naar verwachting even duur zijn als vorig jaar. De man in de straat kan uitgaan van een prijs die varieert van 1,75 tot 2,25 euro per stuk. Bovendien voldoet dit jaar vrijwel alle Holandse nieuwe aan het MSC-keurmerk voor duurzaam gevangen vis.
2008:
quote:
De eerste Hollandse Nieuwe, jonge haringen, zijn hoogstwaarschijnlijk van goede kwaliteit door het mooie weer, zegt Nico de Jong, voorzitter van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging. Het nieuwe maatjesseizoen start officieel op 3 juni. Eind deze week varen de Nederlandse schepen uit voor de eerste vangst.

Voldoende plankton
"De maatjes zullen waarschijnlijk van goede kwaliteit zijn door het mooie zomerweer", zegt de Jong. "Door het warme weer en zonneschijn is er genoeg plankton aanwezig voor de haring. Alle ingrediënten zijn er voor maatjes van goede kwaliteit", weet de voorzitter. Hij wijst er wel op dat het om een natuurproduct gaat, en dat er pas echt zekerheid is wanneer de eerste haringen worden bovengehaald. Dat gebeurt normaal tegen het einde van de week.

Vorig jaar prima
Ook vorig jaar was de Hollandse Nieuwe van goede kwaliteit. In 2006 was dat minder door het koude voorjaar. Toen werd de start van het seizoen zelfs met twee weken uitgesteld.
2006:
quote:
De Nederlandse haringgroothandel heeft vanmorgen besloten dat het haringseizoen op woensdag 14 juni van start gaat. Dat is twee weken later dan oorspronkelijk gepland. De kwaliteit van de haring is in de afgelopen week verbeterd. De verwachting is dat de twee weken extra de haring voldoende tijd geeft in optimale conditie te komen voor de verwerking tot Hollandse Nieuwe.

Vorige week werd voor het eerst in de geschiedenis besloten het haringseizoen uit te stellen. De natuur lijkt twee tot drie weken achter te lopen en ook bij de haring is dat merkbaar. Haring kan tot Hollandse Nieuwe verwerkt worden als hij voldoende vet is en het juiste voedsel in de maag heeft. Door het koude voorjaar was het voedselaanbod in zee klein, waardoor de haring mager bleef. “Met dit uitstel luisteren we goed naar de natuur en zullen we in staat zijn over twee weken een goede haring aan de consument te presenteren”, aldus Nico de Jong van de Nederlandse haringgroothandelsvereniging.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 juni 2011 @ 17:23:28 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97793394
I rest my case: niet ieder jaar hetzelfde. :-)
Bedankt, Golfer en Ole! ^O^
  Moderator / Redactie Sport maandag 6 juni 2011 @ 18:38:08 #28
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_97796902
Haring :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 7 juni 2011 @ 15:15:38 #29
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_97840286
Ik ga vanmiddag wat nieuwe halen.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 15:22:11 #30
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_97840519
Ik vond 'm een stuk minder zacht dan ik verwacht had. Redelijk stevig qua structuur, wel lekker zacht van smaak. Maar hij smolt niet weg op m'n tong zeg maar.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  Moderator / Miss SHO dinsdag 7 juni 2011 @ 15:25:45 #31
22592 crew  Ole
pi_97840641
Ik heb zin in Hááááring!!!!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 7 juni 2011 @ 17:32:41 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97846042
Morgen maar eens even er eentje halen bij een stalletje. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 7 juni 2011 @ 17:34:11 #33
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_97846100
Okay hij wordt nu geprepareerd!
  woensdag 8 juni 2011 @ 15:13:28 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97888557
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 17:32 schreef golfer het volgende:
Morgen maar eens even er eentje halen bij een stalletje. :9
Net dus de eerste van dit jaar op. Smaakte prima. Zit goed in het vet, mooi rood van binnen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:42:10 #35
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97892440
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De haring die wij eten wordt allemaal in scandinavie gevangen, noorse kust, kattegat.
Heb zwaar het vermoeden dat het allemaal gelul is om de prijs op te drijven.
De vissers krijgen 90 cent voor een kilo haring, dus dat valt hartstikke mee. Overigens wordt nog steeds van het grootste gedeelte van de haring vismeel gedraaid.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:51:32 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892866
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:42 schreef Erasmo het volgende:

[..]

De vissers krijgen 90 cent voor een kilo haring, dus dat valt hartstikke mee. Overigens wordt nog steeds van het grootste gedeelte van de haring vismeel gedraaid.
Om zo van goddelijk lekkere haring smerige kweekzalm te maken. Geloof dat ze van 7 kilo haring op die manier 1 kilo zalm maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97893337
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Om zo van goddelijk lekkere haring smerige kweekzalm te maken. Geloof dat ze van 7 kilo haring op die manier 1 kilo zalm maken.
Dat ze daar de bijvangst niet voor gebruiken...
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 8 juni 2011 @ 17:04:50 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97893469
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 17:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat ze daar de bijvangst niet voor gebruiken...
Daar zit vaak een quota op, dus bv de bijgevangen schol of ondermaats gaat hup, dood overboord.
Waanzin is het.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 17:05:33 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97893499
Over die waanzin van de bijvangst:

http://www.fishfight.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_97893774
quote:
4s.gif Op woensdag 8 juni 2011 17:05 schreef golfer het volgende:
Over die waanzin van de bijvangst:

http://www.fishfight.nl/
Het "Vissers willen het niet" uit dat filmpje betwijfel ik. Als je de bijvangst overboord flikkert is er meer ruimte voor vis die meer opbrengt..
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:24:51 #41
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97896869
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 17:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Het "Vissers willen het niet" uit dat filmpje betwijfel ik. Als je de bijvangst overboord flikkert is er meer ruimte voor vis die meer opbrengt..
Als je je even wat meer verdiept in die aktie en de bijbehorende TV-programma's van Hugh opzoekt zal je zien dat de vissers het zelf echt verschrikkelijk vinden. Het heeft namelijk te maken met de Europese visquota. Als je als visser bijvoorbeeld aan je kabeljauwquotum zit ben je gedwongen, terwijl je op een andere vissoort vist, om alle kabeljauw die je als bijvangst binnenkrijgt overboord te kiepen (meestal dood).
Dat geldt dus voor alle vissoorten waarvan je als visser aan je quotum zit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_97897058
-O- Kunnen ze dan niet in quota handelen, dat ze die vis aan een ander overdoen?
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:31:14 #43
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_97897179
Ik heb er vandaag weer 4 opgekaand, gisteren 2 :')

Ze zijn heerlijk mooi en rood van binnen, zoals het hoort :D
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:33:29 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97897300
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 18:29 schreef Isegrim het volgende:
-O- Kunnen ze dan niet in quota handelen, dat ze die vis aan een ander overdoen?
Dat mag in het huidige systeem dus (nog) niet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:34:33 #45
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_97897347
Gister 2 gehaald, eentje was perfect, de ander toch iets minder.
Vandaag weer 2 gehaald, de eerste is net op. Ik hou normaal niet zo van haring maar deze was tongstrelend :D
L'Enfer, c'est les autres.
pi_97909648
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn vuistregel voor het eten van haring:
1. Koop de haring waar de haring voor je neus wordt schoongemaakt. Als de haring schoongemaakt klaar ligt in grote RVS schalen, loop dan door.
2. Staan er mensen in de rij te wachten op hun haring, is dat positief
3. Proef kritisch, zonder uitjes, nieuwe haring hoort zacht te zijn, vet, van binnen licht roze, niet oud roze.
Dat is er zo fout aan bij onze visboer op de Jan Evertsenstraat. Het probleem is dat die neppe boer gewoon de haringen weet te verkopen en dit dus nooit gaat veranderen. En tja met een zoot uitjes en/of zuur merk je er niks meer van :')
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
  woensdag 8 juni 2011 @ 23:52:01 #47
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_97918471
geef mij dan toch maar een bakje kibbeling
zzzzz
  donderdag 9 juni 2011 @ 00:36:31 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97920885
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 23:52 schreef AMAR420 het volgende:
geef mij dan toch maar een bakje kibbeling
En wat heeft dat met haring te maken :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO donderdag 9 juni 2011 @ 05:19:12 #49
22592 crew  Ole
pi_97924826
anyway... mijn stamkroeg had heeerlijke haring!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 9 juni 2011 @ 05:38:02 #50
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_97924847
Elk jaar weer rond deze tijd lees ik deze topics. Maar weer snel naar The Dutchstore even wat ingevroren haringen scoren. :9 Geen 'nieuwe nieuwe' maar hoeft daarom niet minder te zijn.

De pickled herring in glazen potten die uit Canada komen zijn ook zeker goed te eten, maar smaakt niet echt naar 'Hollandse haring'. Maar daarom niet perse slecht, integendeel.

Maar er gaat niks boven een net schoongemaakte vd viskraam.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  Moderator / Miss SHO donderdag 9 juni 2011 @ 05:45:38 #51
22592 crew  Ole
pi_97924857
Half jaartje geleden ingevroren haringen meegenomen naar Spanje Goed te doen hoor!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 9 juni 2011 @ 15:32:16 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97939412
Vanmiddag stak er plotseling weer eentje over bij de visstal. Heb mij er maar weer over ontfermt. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_97946601
Zojuist de eerste haringen (vier stuks!) van dit jaar gegeten, ik vond ze erg lekker. Mooi vet, zacht, en heerlijk van smaak. Er zijn weinig dingen waar ik zo gelukkig van word om te eten als goede haring. :9
  vrijdag 10 juni 2011 @ 00:55:52 #54
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_97966795
Ik durf het niet in m'n mond te stoppen :o
  vrijdag 10 juni 2011 @ 15:31:23 #55
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_97983898
Zojuist weer 3 stuks meegenomen van de visboer :')
L'Enfer, c'est les autres.
  vrijdag 10 juni 2011 @ 15:58:16 #56
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97984910
Ook maar weer 2 stuks aangeschaft bij de kar. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 juni 2011 @ 15:59:23 #57
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_97984951
Hier in Utrecht bij fishes zijn ze echt heerlijk en boterzacht.... 5 stuks voor een tientje :9
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_97985146
Nog niet gehad helaas, morgen maar eens snel wat halen...
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 10 juni 2011 @ 16:08:33 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97985288
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 15:59 schreef HAL9000S het volgende:
Hier in Utrecht bij fishes zijn ze echt heerlijk en boterzacht.... 5 stuks voor een tientje :9
Duur. Ik betaal voor eren losse hier 1,95 en de aanbieding is 5 voor 7,50. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_97985393
Hier waren ze ook lekker, 3 voor 5 euro. :) Heb nog anderhalf liggen, die ga ik zo opeten!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_97989815
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 15:59 schreef HAL9000S het volgende:
Hier in Utrecht bij fishes zijn ze echt heerlijk en boterzacht.... 5 stuks voor een tientje :9
Fishes. O+ Geweldige zaak. Ze moeten naar Rotterdam komen!!!
  vrijdag 10 juni 2011 @ 18:06:50 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97990178
Onzin! Laat ze maar lekker wegblijven.
pi_97990676
Niks onzin. Ze verkopen de enige echt duurzame tonijn in blik. ^O^
  vrijdag 10 juni 2011 @ 18:31:09 #64
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_97991081
Ja daar zijn ze volop bezig met duurzaamheid.... je kan er geen paling meer krijgen.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  vrijdag 10 juni 2011 @ 18:37:51 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97991321
Net zo duurzaam als de vis van AH ja.
  vrijdag 10 juni 2011 @ 18:46:00 #66
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_97991618
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Net zo duurzaam als de vis van AH ja.
Oké.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_97991638
Hier in Utrecht zit een viszaak met nogal wat pretenties. Ze halen ongevraagd de staart eraf, daar heb ik een hekel aan. Ze vragen 2,50 per stuk, daarvoor krijg je een heleboel graten. Dusdanig veel, dat ik de tweede gewoon heb weggegooid.
pi_97991776
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Net zo duurzaam als de vis van AH ja.
Bron? Hun tonijn is individueel gevangen en heeft MSC-keurmerk. Ook onafhankelijke bronnen beschouwen het als 1 vd weinige duurzame tonijnproducten.
pi_97991797
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 18:31 schreef HAL9000S het volgende:
Ja daar zijn ze volop bezig met duurzaamheid.... je kan er geen paling meer krijgen.
En terecht.
  vrijdag 10 juni 2011 @ 18:56:24 #70
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_97992056
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 18:46 schreef Yvesss het volgende:
Hier in Utrecht zit een viszaak met nogal wat pretenties. Ze halen ongevraagd de staart eraf, daar heb ik een hekel aan. Ze vragen 2,50 per stuk, daarvoor krijg je een heleboel graten. Dusdanig veel, dat ik de tweede gewoon heb weggegooid.
Welke zaak is dat?
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  vrijdag 10 juni 2011 @ 19:01:31 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97992239
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 18:50 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Bron?
Mening.

(en een beetje gebaseerd op dit draadje: http://www.foodlog.nl/neppers/bericht/msc_met_een_krijtje/ )
pi_97992258
Welke zaak dat is? Ik zal niet gelijk de naam noemen, maar zoek het in Overvecht. Ze stonden 1 of 2 jaar geleden in de AD top tien. Het kan altijd een momentopname zijn, ik heb ze zelf niet gehaald en ik weet niet welk personeelslid de haringen heeft schoongemaakt. Ik ga zelf ook geen haringen halen voor 2,50 per stuk. Maar op deze manier waren ze nog geen euro waard.
  vrijdag 10 juni 2011 @ 19:03:31 #73
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_97992314
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 19:02 schreef Yvesss het volgende:
Welke zaak dat is? Ik zal niet gelijk de naam noemen, maar zoek het in Overvecht. Ze stonden 1 of 2 jaar geleden in de AD top tien. Het kan altijd een momentopname zijn, ik heb ze zelf niet gehaald en ik weet niet welk personeelslid de haringen heeft schoongemaakt. Ik ga zelf ook geen haringen halen voor 2,50 per stuk. Maar op deze manier waren ze nog geen euro waard.
Ah ja, Volendam is dat toch? 2 jaar terug stonden ze inderdaad in de top 10 maar zo geweldig vind ik hun haring ook niet.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_97992436
Wat je zegt. Bovendien heb ik een hekel aan visboeren in zo'n mall-achtige setting. Ga lekker kibbeling bakken (die ook idioot duur is).
pi_97994648
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 09:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb de indruk dat ik de aankondiging in de krant van de nieuwe Haring ieder jaar opnieuw lees, hij is volgens mij altijd hetzelfde. De nieuwe haring is uitstekend, maar hij wordt wel duurder...
Maar goed, binnenkort de nieuwe haring. We wachten in spanning op boterzachte moddervette lichtrose van binnen haring, voor mij zonder uitjes graag.

http://www.destentor.nl/n(...)e-Nieuwe-duurder.ece
Smerig weer om te vissen? Het was prachtig weer dit voorjaar
En de haring van vorig jaar is altijd minder vet en minder lekker (dat gaan ze dus ook zeggen over deze haring, in 2012).
pi_97995452
Nu vertelde mijn visboer me dat hij na dit weekend een andere 'batch' haringen had. Dat zei hij afgelopen Woensdag. Die haringen werden nu pas verwerkt en ingevroren, dat soort dingen. Nieuwere Hollandsche Nieuwe dus. Het zou zomaar waar kunnen zijn. Ik weet niet precies hoe het zit met het vangseizoen, maar deze vissen hebben iets langer rondgezwommen. Ik ben benieuwd. De visboer zelf ook trouwens. Hij klonk oprecht. Ik weet het Dinsdag.
pi_97997972
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 16:08 schreef golfer het volgende:

[..]

Duur. Ik betaal voor eren losse hier 1,95 en de aanbieding is 5 voor 7,50. :)
Ik heb laatst weer eens lekker een haring gegeten, ¤2,50 per stuk! Belachelijk duur vond ik. Maar wel erg lekker. :9
  vrijdag 10 juni 2011 @ 21:24:01 #78
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97999349
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 18:31 schreef HAL9000S het volgende:
Ja daar zijn ze volop bezig met duurzaamheid.... je kan er geen paling meer krijgen.
En terecht, het vangen en kweken van paling is behoorlijk schadelijk voor de nu al zeer lage visstand.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 19:02 schreef Yvesss het volgende:
Welke zaak dat is? Ik zal niet gelijk de naam noemen, maar zoek het in Overvecht. Ze stonden 1 of 2 jaar geleden in de AD top tien. Het kan altijd een momentopname zijn, ik heb ze zelf niet gehaald en ik weet niet welk personeelslid de haringen heeft schoongemaakt. Ik ga zelf ook geen haringen halen voor 2,50 per stuk. Maar op deze manier waren ze nog geen euro waard.
Als de vis niet voor je ogen word gefileerd is hij sowieso al aan het ranzig worden door bederf.
pi_98000565
Nou, bederf, niet al te zwart/wit. Er is niet zoveel mis met het fileren van een gekoelde plate haringen voor eters die tussen de middag komen. Ik ga altijd om 10:00 uur, dan krijg je idd vers van het mes. Maar om tussen de middag 300 haringen in 3 kwartier live schoon te maken? Dat is toch niet te doen? Dus dan toch maar de gekoelde plate. Overigens is de plate zo leeg, als je om 15:00 nog een haring wil, krijg je nul op het rekest. Volgens mij gaat het mis als deze meuk een halve laat staan een hele dag bewaard wordt. Maar dat proeft eenieder toch wel?
pi_98000825
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:
... nieuwe haring hoort zacht te zijn...
Zacht van smaak misschien, maar niet te zacht van textuur. Een haring moet wel een bite hebben. Laten we het 'al dente' noemen.
pi_98001724
"Al Dente?" Nou, daar hoef je nu net geen moeite voor te doen. Nee, een Al Dente haring lijkt me niets. Die heb ik al gehad. Nog wat graten erbij s.v.p? Door dit soort loze uitspraken gaat onze echte haringcultuur teloor.
pi_98001922
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 21:43 schreef Yvesss het volgende:
Maar dat proeft eenieder toch wel?
Maar dan is het dus al te laat. De visboer moet dat in de gaten houden en niet gewoon die bak willen verkopen.
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
pi_98002331
al 2 gehad. Mnomnomnom :9
pi_98002673
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 22:01 schreef Yvesss het volgende:
"Al Dente?" Nou, daar hoef je nu net geen moeite voor te doen. Nee, een Al Dente haring lijkt me niets. Die heb ik al gehad. Nog wat graten erbij s.v.p? Door dit soort loze uitspraken gaat onze echte haringcultuur teloor.
Stel je niet aan met je haringcultuur. Ik vind dat een haring niet zacht moet zijn zoals Piet 'm kennelijk graag heeft. Natuurlijk moet ie niet 'al dente' zijn als pasta, maar een beetje een bite mag ie best hebben.
pi_98003016
Hoeveel te laat? 30 seconden? 5 minuten? Waar ligt dat omslagpunt? Als je reëel bent heeft elke visboer zo'n schaal. Geeft niet, als hij er maar snel doorheen gaat. Ach, ik weet het ook niet. Er zal best wat viespeukerij plaatsvinden bij diverse visboeren. Oude voorraad met nieuwe mengen enzo, in de kofferbak van de Ford Focus. Gewoon afgaan op de smaak. Haring is eigenlijk een redelijk simpel product. Of het is heel erg lekker of totaal niet. Er is geen ruimte voor tussenweg. Daarom is de AD test altijd een beetje een aanfluiting. Daar is wél een tussenweg. Onder de 7 is het afzeikerij. Die test klopt niet, ik heb bepaalde gerenommeerde viskarren al 15 jaar niet voorbij zien komen. AD-test is leuk om te lezen mede door de cabaretier die de stukjes schrijft, maar verder a serious piece of shit.
  vrijdag 10 juni 2011 @ 23:06:14 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98005669
Maak er nou geen wetenschap van.
Verse Hollandse nieuwe vers uit het vaatje en vers terplekke schoongemaakt is echt wel te onderscheiden van fabrieksmatig al bewerkte (supermarkt)haringen of een al kant en klare haring die al in de schaal ligt bij een visboer.
Dat proef je en vooral: dat ruik je meteen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 juni 2011 @ 23:15:24 #87
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98006099
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 21:43 schreef Yvesss het volgende:
Nou, bederf, niet al te zwart/wit. Er is niet zoveel mis met het fileren van een gekoelde plate haringen voor eters die tussen de middag komen. Ik ga altijd om 10:00 uur, dan krijg je idd vers van het mes. Maar om tussen de middag 300 haringen in 3 kwartier live schoon te maken? Dat is toch niet te doen? Dus dan toch maar de gekoelde plate. Overigens is de plate zo leeg, als je om 15:00 nog een haring wil, krijg je nul op het rekest. Volgens mij gaat het mis als deze meuk een halve laat staan een hele dag bewaard wordt. Maar dat proeft eenieder toch wel?
Dat valt hartstikke mee, mijn visboer heeft hem in pakweg 15 seconden gefileerd.
  vrijdag 10 juni 2011 @ 23:21:29 #88
58560 Oksel
Gezellig.
pi_98006465
Ik wil morgen haring.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 00:04:41 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98009112
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 23:21 schreef Oksel het volgende:
Ik wil morgen haring.
ga naar een goede stal en laat hem ter plekke voor je klaar maken. Succes ermee. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98013531
Ze zijn heerlijk.
Vandaag een schaaltje van 10 gehaald hier in Vlaardingen bij van Warmelo en vd drift.
Ik vond de prijs best meevallen 1,30 per stuk.

De kat was vandaag ook weer in opperbeste stemming,
Hij heeft heeft gewoon een halve haring weg zitten kanen.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 02:12:29 #91
2920 MacBright®
virtual travels
pi_98013789
Goed idee.
Het weekend even op Scheveningen een paar harinkjes gaan happen.
virtual anything is possible
  zaterdag 11 juni 2011 @ 02:15:21 #92
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98013841
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 02:12 schreef MacBright® het volgende:
Goed idee.
Het weekend even op Scheveningen een paar harinkjes gaan happen.
Simonis!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98017635
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 19:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mening.

(en een beetje gebaseerd op dit draadje: http://www.foodlog.nl/neppers/bericht/msc_met_een_krijtje/ )
Ik zie weinig onderbouwing eerlijk gezegd. En ik zie ook niet hoe je op verse vis of kibbeling een sticker zou moeten plakken. :') Afijn, hun tonijn (zit een sticker op :P ) is de enige die ik met een gerust hart durf te kopen en verder vind ik het een bedrijf met een goed verhaal als het om sustainable fishing gaat. En ik heb echt wel het eea aan research gedaan voor ik erin trapte. :P
pi_98018262
Daarnaast is de tonijn van Fishes ook veel lekkerder dan andere bliktonijn. Er komt een mootje tonijn uit, en geen hand kattenvoer. Het heeft structuur. Als je het zo uit het blik in de salade zou gooien, dan zit er 1, misschien 2 grote stukken tonijn in je salade.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_98028071
Vandaag een lekkere, zeer verse haring gegeten bij Gundlach op de markt op de Binnenrotte (eerste Gundlach-kraam, er zijn er twee; 'Gundlach' en 'Robert Gundlach'). "Gekaakt op zee en niet aan land" aldus de visboer, al weet ik niet wat voor verschil dat maakt (versheid denk ik?).
  zaterdag 11 juni 2011 @ 16:32:51 #96
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_98028411
Eindelijk ook gegeten... en ik maar denken dat het weer eens overdreven was hoe lekker ze zijn maar ze zijn echt heel erg lekker! :D

Hier in Leek betalen we 1.90 per stuk en 4 voor 7E
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_98028463
Wij betaalden ¤ 1,50 per stuk bij Gundlach. :)
pi_98039337
Dure dingen, maar wel lekker. Krijg trek.
pi_98039966
Duur? :D
pi_98040549
1,50 / 2 euro voor een visje vind je goedkoop?
pi_98040722
Ik vind het niet duur in elk geval. Wat is nou anderhalve euro?
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 11 juni 2011 @ 21:45:59 #102
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_98040961
Ik had ze voor 2 en 1,95
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Miss SHO zaterdag 11 juni 2011 @ 21:49:53 #103
22592 crew  Ole
pi_98041103
In Amsterdam is ie altijd het duurst :(
Weet iemand al wanneer de AD test verschijnt?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_98041158
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:40 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind het niet duur in elk geval. Wat is nou anderhalve euro?
Wat is nou 1 haring? Twee happen, weg..
pi_98041179
Die haringen van 4 euro per stuk zijn de beste.
pi_98041330
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:51 schreef 7754 het volgende:

[..]

Wat is nou 1 haring? Twee happen, weg..
Je krijgt er gratis wormen bij.
pi_98041364
wormen?
pi_98041565
Sinds 1968 zijn de Nederlandse vissers verplicht rauwe vis, dus ook haring, een etmaal bij -20 °C te bewaren of gedurende een bepaalde tijd in een zure marinade te leggen. Hierdoor wordt anisakiasis (haringwormziekte) in Nederland vrijwel niet meer aangetroffen. In landen waar veel rauwe vis wordt gegeten, zoals Japan, komt anisakiasis nog geregeld voor.

Nergens last van dus.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 22:02:42 #110
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98041681
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:49 schreef Ole het volgende:
In Amsterdam is ie altijd het duurst :(
Weet iemand al wanneer de AD test verschijnt?
En dan durven ze hem nog in stukken te hakken ook :P

Nog best lastig om een goede haringkraam tussen al die toeristententen te vinden daar.
pi_98041760
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:59 schreef 7754 het volgende:
Sinds 1968 zijn de Nederlandse vissers verplicht rauwe vis, dus ook haring, een etmaal bij -20 °C te bewaren of gedurende een bepaalde tijd in een zure marinade te leggen. Hierdoor wordt anisakiasis (haringwormziekte) in Nederland vrijwel niet meer aangetroffen. In landen waar veel rauwe vis wordt gegeten, zoals Japan, komt anisakiasis nog geregeld voor.

Nergens last van dus.
Die zogenaamde nieuwe haring is dus al ingevroren geweest.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 11 juni 2011 @ 22:04:38 #112
22592 crew  Ole
pi_98041773
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:59 schreef 7754 het volgende:
Sinds 1968 zijn de Nederlandse vissers verplicht rauwe vis, dus ook haring, een etmaal bij -20 °C te bewaren of gedurende een bepaalde tijd in een zure marinade te leggen. Hierdoor wordt anisakiasis (haringwormziekte) in Nederland vrijwel niet meer aangetroffen. In landen waar veel rauwe vis wordt gegeten, zoals Japan, komt anisakiasis nog geregeld voor.

Nergens last van dus.
Als je hem lang genoeg buiten de koeling legt krijgt ie wel een ander soort wormen hoor :Y
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 11 juni 2011 @ 22:06:28 #113
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98041870
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:04 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Die zogenaamde nieuwe haring is dus al ingevroren geweest.
Wat jij zoekt is groene haring.
pi_98041875
Lekker Ole.. just heerlijk..
pi_98042278
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:06 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat jij zoekt is groene haring.
Ik zoek helemaal niks, de haring wordt ingevroren en is dus niet nieuw meer.
pi_98042535
Hier 1,80 en het was een mindere kwaliteir dan ik eerder ophad.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 23:14:03 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98045295
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:13 schreef Piet_Piraat het volgende:

Ik zoek helemaal niks, de haring wordt ingevroren en is dus niet nieuw meer.
Psst... bijna al het vlees en alle vis dat je eet is ingevroren geweest.

En ingevroren betekent niet dat iets niet meer nieuw is, want ze worden meteen aan boord al ingevroren.
Ze zijn pas niet nieuw meer als je ze na ontdooiing opnieuw zou invriezen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 12 juni 2011 @ 00:00:00 #118
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_98047613
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:04 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Die zogenaamde nieuwe haring is dus al ingevroren geweest.
Ja da's al jaaaaren zo.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_98047791
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Psst... bijna al het vlees en alle vis dat je eet is ingevroren geweest.

En ingevroren betekent niet dat iets niet meer nieuw is, want ze worden meteen aan boord al ingevroren.

Dan kun je toch gewoon het hele jaar vers ontdooide nieuwe haring eten?
pi_98048054
Die zijn opnieuw ingevroren, gok ik. :P Aangezien haring alleen in een bepaalde tijd wordt gevangen.
pi_98048540
De haring van vorige jaar was juist wat minder vet dan gewenst, dat heeft ook in de krant gestaan, spits/metro/pers
  zondag 12 juni 2011 @ 01:00:29 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98050341
Vanavond een uitzending (herhaling?) van Klootwijk aan Zee over haring.
Nederland 2. 21:05
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98050372
3 voor ¤6,60 :'(

Maar waren wel lekker.
pi_98050568
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 01:00 schreef golfer het volgende:
Vanavond een uitzending (herhaling?) van Klootwijk aan Zee over haring.
Nederland 2. 21:05
Bedoel je dan zondagavond? :P
  zondag 12 juni 2011 @ 01:17:05 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98050907
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 01:06 schreef Isegrim het volgende:

Bedoel je dan zondagavond? :P
Yups. :Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98051031
Ok!
pi_98051161
Ik kocht laatst een broodje haring met uien voor 2.50. Zeker duur, maar het was wel lekker.

Ik las trouwens net dat sommige boeren ook nog hun oude haring verkopen. Als ik vraag om een broodje haring, dan moet ik toch verwachten dat ze van de nieuwste batch verkopen toch?
pi_98052448
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 01:24 schreef Zeepvloertje het volgende:
Ik kocht laatst een broodje haring met uien voor 2.50. Zeker duur, maar het was wel lekker.

Ik las trouwens net dat sommige boeren ook nog hun oude haring verkopen. Als ik vraag om een broodje haring, dan moet ik toch verwachten dat ze van de nieuwste batch verkopen toch?
Vraag om een "broodje nieuwe",
pi_98052731
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 01:01 schreef Culthit. het volgende:
3 voor ¤6,60 :'(

Maar waren wel lekker.
Bij schmidt zeevis in rdam betaalde ik 2.25 per haring. Boeien. Je weet daar wel zeker dat je kwaliteit krijgt.

Je hebt ook van die zaken die adverteren met: "bij ons is de haring het hele jaar vers!" :{ ;(
En er zijn ook genoeg mensen die het verschil niet proeven tussen een oude traanharing en een verse kwaliteitsharing.
pi_98088113
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 02:23 schreef Farenji het volgende:

[..]

Bij schmidt zeevis in rdam betaalde ik 2.25 per haring. Boeien. Je weet daar wel zeker dat je kwaliteit krijgt.

Je hebt ook van die zaken die adverteren met: "bij ons is de haring het hele jaar vers!" :{ ;(
En er zijn ook genoeg mensen die het verschil niet proeven tussen een oude traanharing en een verse kwaliteitsharing.
Voor goed eten ben ik wel bereid meer te betalen. :Y)
pi_98140993
Vandaag bij de viszaak van Waasdorp Rotterdam (welke in tegenstelling tot de snackbar wél van goede kwaliteit is) mn eerste gehapt.
Stevig van structuur, smelt niet op de tong maar wel lekker vet. Bijzonder goed te eten :9 .
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 14 juni 2011 @ 08:51:54 #132
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_98146934
quote:
Ruim 80 procent van de Nederlandse gezinnen weet pas achteraf hoeveel hun vakantie in totaal heeft gekost.
en dat is maar goed ook want een deel van mijn vakantiebudget gaat op aan haring...vanaf het moment dat ik in Augustus op Schiphol uit het vliegtuig stap is het toch wel om de dag een harinkie happen, maar ja, ik kom dan ook van oorsprong uit de haringstad
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_98153432
Wie weet waar je in de buurt van Leiden goedkope haring kan kopen?
Is het niet mogelijk om zelf bij de visafslag een emmertje te kopen?

Wie weet of de haringen bij de Lidl, Aldi en AH te pruimen zijn?
  dinsdag 14 juni 2011 @ 13:27:33 #134
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98154032
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 13:11 schreef robel het volgende:
Wie weet waar je in de buurt van Leiden goedkope haring kan kopen?
Is het niet mogelijk om zelf bij de visafslag een emmertje te kopen?

Wie weet of de haringen bij de Lidl, Aldi en AH te pruimen zijn?
Hebben ze in Leiden wel een visafslag dan? :P Ik haal mijn vis altijd in de Kop van Noordholland dus kan je daar helaas niet bij helpen.

Nee nee en nee.
pi_98154196
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 13:11 schreef robel het volgende:
Wie weet waar je in de buurt van Leiden goedkope haring kan kopen?
Is het niet mogelijk om zelf bij de visafslag een emmertje te kopen?
Je kunt bij een kraam toch ook wel zo'n emmertje krijgen? Toen ik student was deed ik dat heel vaak, nog niet eens half zo duur en het schoonmaken is zo gepiept als je eenmaal de slag te pakken hebt. Bovendien vond ik ze lekkerder worden als ze nog even een dagje extra in de emmer stonden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 14 juni 2011 @ 14:03:34 #136
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_98155231
Gisteren 3 stuks gegeten á 1,90 stuk bij Tuyp in Schiedam, ze waren heerlijk, mooi rood van binnen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_98164136
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 23:38 schreef Stokstaart het volgende:
Vandaag bij de viszaak van Waasdorp Rotterdam (welke in tegenstelling tot de snackbar wél van goede kwaliteit is) mn eerste gehapt.
Stevig van structuur, smelt niet op de tong maar wel lekker vet. Bijzonder goed te eten :9 .
Ik vind die snackbar wel okay eigenlijk. :D Nog nooit vis bij ze gekocht. :)
pi_98167384
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 13:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je kunt bij een kraam toch ook wel zo'n emmertje krijgen? Toen ik student was deed ik dat heel vaak, nog niet eens half zo duur en het schoonmaken is zo gepiept als je eenmaal de slag te pakken hebt. Bovendien vond ik ze lekkerder worden als ze nog even een dagje extra in de emmer stonden.
Hoeveel haringen zitten er in een emmertje/tonnetje?
Want vind ik wel een keer leuk om te proberen en met anderen een proeverijtje te houden :)
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
  dinsdag 14 juni 2011 @ 19:42:47 #139
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98169245
Ligt er maar net aan hoe groot het tonnetje is :P
pi_98169619
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 19:09 schreef Griebus het volgende:

[..]

Hoeveel haringen zitten er in een emmertje/tonnetje?
Want vind ik wel een keer leuk om te proberen en met anderen een proeverijtje te houden :)
Ik haalde ze altijd bij de marktkraam die ook op niet marktdagen stond en die had volgens mij twee soorten emmertjes. Ik denk de kleinste met 10 of 15, zoiets.

Ik neem aan dat je nu wel instructievideotjes kunt vinden van hoe je ze schoonmaakt, ik heb het toen van mijn inmiddels ex geleerd en als je er eenmaal twee gedaan hebt ben je zo door de hele emmer heen. Het is een handigheidje.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_98170724
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 17:45 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik vind die snackbar wel okay eigenlijk. :D Nog nooit vis bij ze gekocht. :)
Ik kan je nu een paar uitermate ranzige ervaringen vertellen, maar dat doe ik niet.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 14 juni 2011 @ 20:34:02 #142
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_98172137
Vandaag een broodje gehapt in Harderwijk. Lekkere smaak, heerlijk zacht, helaas niet al te best schoongemaakt. Ik vond iets teveel graatjes naar mijn zin.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_98173256
Die graatjes hè, dat is toch essentieel. Dat kan de meest perfecte haring bederven. Ik kan best tegen graten, ik eet vis het liefst met huid en kop maar in het geval van haring wil je dat net niet.
  dinsdag 14 juni 2011 @ 20:55:28 #144
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98173575
Het scheelt dat bij haring de kleine graatjes zo zacht zijn dat het geen enkel probleem is.
pi_98173816
Ja, die kleintjes zitten er altijd in. Geen probleem. Het gaat om de visboer die de wat grotere vergeet. En die zijn wel aardig hinderlijk in de haringbelevenis. Een first-taster is gelijk genezen, ik laat een dergelijke kar of tent voor eeuwig links liggen.
pi_98190315
Afgelopen vrijdag 2,20 betaald voor een HN. Helaas vol graat. (viskar in Den Dolder)
Gisteren 1,75 in de kantine. Ook deze met graat.

Ondanks het slechte schoonmaken was het lekker. Het waren mooie dikke HN, mooi van kleur.
  woensdag 15 juni 2011 @ 09:27:45 #147
131800 Tarado
capô de fusca
pi_98191231
vorige week 2,50 haringshop bij Haarlemmermeerstation Amsterdam, duur waren ze daar altijd al maar dit keer vond ik de haring ook niet eens lekker, beetje tranig
pi_98201143
Als alle haring toch ingevroren is geweest, waarom kunnen ze dan niet het hele jaar hollandsche nieuwe ontdooien?
  woensdag 15 juni 2011 @ 14:24:57 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98201296
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 14:21 schreef Fokatio het volgende:
Als alle haring toch ingevroren is geweest, waarom kunnen ze dan niet het hele jaar hollandsche nieuwe ontdooien?
Dat gebeurd ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 juni 2011 @ 15:27:13 #150
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98204027
Net weer eentje naar binnen laten glijden bij de kraam en nog eentje voor vanavond meegenomen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 24 juni 2011 @ 10:19:03 #151
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_98595828
Gisteren een haring en Corenwijn party gehad, 2 broodjes en 2 losse haringen gehapt, ze waren weer heerlijk.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 24 juni 2011 @ 10:21:25 #152
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_98595889
Hollandsche nieuwe, mede te identificeren aan de binnenkant van de haring? Over wat voor kleur hebben we het hier? Licht rose? Licht rood? DOnker rood?
  vrijdag 24 juni 2011 @ 12:09:33 #153
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98599631
Lichte kleur van binnen is het beste.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 24 juni 2011 @ 12:21:27 #154
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_98600048
Ik ga zo denk ik maar effe wat halen :@
  vrijdag 24 juni 2011 @ 12:21:53 #155
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_98600064
Tot hoe lang duur het overigens voordat de 'versheid' weer er van af is? (dat de Hollandse Nieuwe niet meer de HN is :P )
  vrijdag 24 juni 2011 @ 12:32:21 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98600434
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2011 12:21 schreef RickoKun het volgende:
Tot hoe lang duur het overigens voordat de 'versheid' weer er van af is? (dat de Hollandse Nieuwe niet meer de HN is :P )
http://www.schmidtzeevis.nl/html/haring_2007.html
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_99245364
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zaterdag 9 juli 2011 @ 16:17:27 #158
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_99245399
Nou t was weer lekker mensen ;(
pi_99245500
psssst
:D ;)
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_99245748
Ah, de AD haringtest. Ik weet het niet met die test, het is meer een jaarlijks stukje cabaret.
  zaterdag 9 juli 2011 @ 16:37:19 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99246102
Nieuwe haring met uitjes eten. Dan weet je echt niet hoe het moet. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 juli 2011 @ 16:41:23 #162
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99246261
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO zaterdag 9 juli 2011 @ 16:41:30 #163
22592 crew  Ole
pi_99246268
Als het maar lekker is
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 9 juli 2011 @ 16:42:07 #164
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_99246294
quote:
11s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 16:37 schreef golfer het volgende:
Nieuwe haring met uitjes eten. Dan weet je echt niet hoe het moet. :')
Je moet helemaal niets.
:')
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_99246416
Mwah, zeker in dit geval moet het wel.
  zaterdag 9 juli 2011 @ 16:47:42 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99246474
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 16:45 schreef Yvesss het volgende:
Mwah, zeker in dit geval moet het wel.
Om die bedorven smaak te verhullen zeker wel. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_99246645
Wel slaande op 'je moet helemaal niets' . Voor de smaaktest geen uitjes dus. Beetje verwarrend zo. Ik bestel ze best eens met uitjes. Daarvan klop je het grootste deel af. Hier en daar een stukje ui voor de bite is wel prettig. Ach, laat maar. Ik lul maar wat.
  zaterdag 9 juli 2011 @ 16:54:16 #168
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_99246732
Zijn er nu geen nieuwe haringen meer te krijgen?
Dit, dus.
  zaterdag 9 juli 2011 @ 16:56:10 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99246798
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 16:54 schreef Buitendam het volgende:
Zijn er nu geen nieuwe haringen meer te krijgen?
Ja hoor. Volop. Het hele jaar door. (ingevroren geweest). Alleen noem je na verloop van enige tijd geen Hollandse Nieuwe meer. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_99246820
Ze zijn altijd nieuw. Wat jij Nieuw noemt is de vangst van volgend jaar. Beetje een hype, het haringgedoe hoor. Maar wel leuk.
  zaterdag 9 juli 2011 @ 17:04:05 #171
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_99247130
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 16:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja hoor. Volop. Het hele jaar door. (ingevroren geweest). Alleen noem je na verloop van enige tijd geen Hollandse Nieuwe meer. ;)
Dat bedoel ik, eigenlijk. Hoe lang is de Hollandse Nieuwe nog te verkrijgen?
Dit, dus.
pi_99247190
Tijdens de reguliere openingstijden van de visboer.
  zaterdag 9 juli 2011 @ 17:35:00 #173
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_99248140
quote:
quote:
5s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 17:04 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Dat bedoel ik, eigenlijk. Hoe lang is de Hollandse Nieuwe nog te verkrijgen?
Officieel niet meer, maar laten we zeggen tot augustus.
  zaterdag 9 juli 2011 @ 17:36:18 #174
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_99248186
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 16:56 schreef Yvesss het volgende:
Ze zijn altijd nieuw. Wat jij Nieuw noemt is de vangst van volgend jaar. Beetje een hype, het haringgedoe hoor. Maar wel leuk.
Duidelijk geen verstand van. Ze smaken toch echt anders in de winter.
pi_99248978
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 17:36 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Duidelijk geen verstand van. Ze smaken toch echt anders in de winter.
Ze liggen langer op vat dan de echte nieuwe. Daardoor zou er een meer uitgesproken smaak aan moeten zitten. Niet beter of slechter maar anders.

Haring met uitjes _O_
pi_99259662
Uitjes op een haring doen :')
Dat is zoiets als ketchup op een biefstuk doen.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  zaterdag 9 juli 2011 @ 23:13:25 #177
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99259945
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 23:07 schreef Sicstus het volgende:
Uitjes op een haring doen :')
Dat is zoiets als ketchup op een biefstuk doen.
Prima methode om ranzige ouwe haringsmaak en vooral -geur te verbloemen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_99261167
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 23:07 schreef Sicstus het volgende:
Uitjes op een haring doen :')
Dat is zoiets als ketchup op een biefstuk doen.
Heerlijke combi. Ik heb alleen de eerste nieuwe los gegeten. Heerlijk ook :9~
  zondag 10 juli 2011 @ 10:48:34 #179
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_99269938
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 23:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Prima methode om ranzige ouwe haringsmaak en vooral -geur te verbloemen. ;)
Mijn visboer laat mij de keuze of ik wel of geen uitjes wil, dus hoezo iets verbloemen?.
En laat ik het nu lekkerder vinden met een beetje ui, ergens anders eten ze het weer gesneden en met zuur, laat de mensen toch, als ze dit nu lekker vinden.
Ik wist niet dat er een wet was op "hoe een haring te eten".
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 10 juli 2011 @ 11:11:27 #180
131800 Tarado
capô de fusca
pi_99270341
quote:
16s.gif Op zondag 10 juli 2011 10:48 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Mijn visboer laat mij de keuze of ik wel of geen uitjes wil, dus hoezo iets verbloemen?.
En laat ik het nu lekkerder vinden met een beetje ui, ergens anders eten ze het weer gesneden en met zuur, laat de mensen toch, als ze dit nu lekker vinden.
Ik wist niet dat er een wet was op "hoe een haring te eten".
Groot gelijk je moet het eten zoals jij wilt, ikzelf vind het lekker met een snufje verse zwarte peper, uitjes en zuur zijn niet aan mij besteed
pi_99270372
Haring met Amsterdamse uitjes lijkt me niet zo een slechte combinatie.
pi_99279407
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 17:36 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Duidelijk geen verstand van. Ze smaken toch echt anders in de winter.
Ze zouden zelfs beter kunnen smaken vermits het nieuwe seizoen minder kan uitvallen. Die haringmarketing heb ik nu wel gehad. Net als dat gekwezel over die uitjes. Persoonlijk wil ik graag bij de eerste hap wat uitjes. Bij de tweede hap en het staartgepeuzel niet meer. Wacht jij ook met mosselen totdat de R in de maand is?

[ Bericht 0% gewijzigd door Yvesss op 10-07-2011 15:31:57 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')