De haring die wij eten wordt allemaal in scandinavie gevangen, noorse kust, kattegat.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:32 schreef 7754 het volgende:
Waarom zijn die dingen zo duur dan? In Duitsland worden ze ook gevangen en kosten ze een fractie van wat ze hier kosten.
Omdat Nederlanders zo idioot zijn om gewoon alles te betalen wat men ervoor vraagt. 6 euro per uur om te parkeren? Mjah, vervelend maar het moet maar...(!)quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:32 schreef 7754 het volgende:
Waarom zijn die dingen zo duur dan? In Duitsland worden ze ook gevangen en kosten ze een fractie van wat ze hier kosten.
Nederlanders klagen daar wel over, maar snappen het idee van stemmen met je Euro/voeten niet. Ze klagen over de prijzen in de horeca, maar gaan er wel heen.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 11:11 schreef Yi-Long het volgende:
[..]
Omdat Nederlanders zo idioot zijn om gewoon alles te betalen wat men ervoor vraagt. 6 euro per uur om te parkeren? Mjah, vervelend maar het moet maar...(!)
7 euro voor een Mac-menu!? Tja, het is wel een grote beker met water-siroop, aardig wat gefrituurde frietjes, en een lauwe hamburger, dus dat is een mooie prijs...(!),
2 euro voor een rauw visje en wat uitjes? Ach, is lekker toch!? (!)
Je betaalt hier zelfs 50ct om even ergens naar de WC te mogen, of om een mini-bakje saus bij je menu te krijgen...(!)![]()
![]()
Yeah, I know....quote:Op zaterdag 4 juni 2011 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nederlanders klagen daar wel over, maar snappen het idee van stemmen met je Euro/voeten niet. Ze klagen over de prijzen in de horeca, maar gaan er wel heen.
En kijk of de visboer met latex-handschoenen aan werkt.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn vuistregel voor het eten van haring:
1. Koop de haring waar de haring voor je neus wordt schoongemaakt. Als de haring schoongemaakt klaar ligt in grote RVS schalen, loop dan door.
2. Staan er mensen in de rij te wachten op hun haring, is dat positief
3. Proef kritisch, zonder uitjes, nieuwe haring hoort zacht te zijn, vet, van binnen licht roze, niet oud roze.
En dat vermoeden heb ik ook al een tijdjequote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:
De haring die wij eten wordt allemaal in scandinavie gevangen, noorse kust, kattegat.
Heb zwaar het vermoeden dat het allemaal gelul is om de prijs op te drijven.
Liever dat dan ditquote:Op zaterdag 4 juni 2011 13:09 schreef RobinOok het volgende:
Ja, bah, daar hou ik ook niet van. Eten aanraken met latex handschoenen, brrrr.
Ik gruwel al als ik eraan denk.
quote:Op zaterdag 27 januari 2007 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Helemaal mee eens is!
Ik kwam jaren geleden eens savonds bij AH en wilde een stuk marsepein varken, maar er was niemand achter de brood afdeling. Er kwam een gozer van de slagerij afdeling aangelopen, aan zijn puistenkop krabbend, is er iets? Ik zei, ik wilde marsepein, maar er is niemand. Hij loopt op de balie af, pakt met zijn ongewassen handen het beest (zijn kleding onder vlees en bloedresten van de slagerij) en snijd een stuk af en pleurt het op de weegschaal. Is verbaasd, pak de handleiding en het stuk marsepein van de weegschaal (met diezelfde handen waar hij mee krabte en achter het vlees vandaan kwam) en legt het er weer op, zegt iets van het is 230 gram, anders nog iets?
Ik zette mijn mandje met inkopen voor hem op de balie en verzoek hem deze één voor één in zijn ongewassen reet te steken, en liep weg, om nooit meer deze vestiging van ahold te betreden.
*huiver*
Ugh, ik heb dat met slagroomtruffels gehad bij de plaatselijke bakker. Toen ik haar erop aansprak, was ze nog beledigd ook, want 'zo deed ze het altijd'.quote:
Je had die marsepein wel aangepakt als ie handschoentjes had aangehad en met handschoenen aan zijn puistenkop had gekrabt?quote:
Nee, ik heb het gewoon over hygienequote:Op zaterdag 4 juni 2011 21:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je had die marsepein wel aangepakt als ie handschoentjes had aangehad en met handschoenen aan zijn puistenkop had gekrabt?
Dan doet mijn schaafijssurinamer hier op de hoek van de markt het beter. Komt een jochie aanlopen, die zn hand op het blok ijs neerlegt. Met mooi surinaams accent zegt hij "Jongen doe dat nooit meer, dat is etenswaar, mensen moeten dat nog eten en ik weet niet waar jij met je handen allemaal geweest bent!".quote:
quote:Nieuwe haring niet 'supervet'
»
In Scheveningen heeft het eerste vaatje nieuwe haring 58.000 euro opgeleverd. Het vaatje met ongeveer 45 visjes is op de visafslag gekocht door de groothandel Makro.
De opbrengst van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat naar de Stichting Kinderpostzegels. De Makro schenkt de haring aan een restaurant in Delft dat gespecialiseerd is in duurzame vis.
Groter
Op de veiling werd de nieuwe haring ook getest. Volgens de haringdeskundigen is de vis dit jaar niet zo supervet als vorig jaar, maar is het "een prima vis".
Biologen zeggen dat de vissen dit jaar opvallend groter zijn dan voorgaande jaren. "De haring is twee keer zo groot dan eerder gedacht", laat het visbureau weten.
Noren
De Hollandse nieuwe kwam afgelopen zondag aan in de haven van Scheveningen, aan boord van de twee haringschepen die Nederland nog kent. De laatste jaren wordt de haringvangst vooral bedreven door Noren.
Er mag dit jaar 161 miljoen kilo worden gevangen, waarvan 15 procent wordt gebruikt voor nieuwe haring. De rest wordt ingeblikt of wordt geëxporteerd.
Van 200 miljoen maatjesharingen gaat de helft naar Duitsland, 85 miljoen blijven in Nederland en de rest gaat naar België.
2008:quote:Het haringseizoen gaat dinsdag van start met de traditionele veiling van het eerste vaatje voor het goede doel.
In tegenstelling tot vorig jaar is het dit keer niet spannend of de aanvoer op tijd en voldoende zal zijn. Nico de Jong spreekt over een goede vangst. Bovendien voldoet de vis goed aan criteria, zoals vetopbouw, die gelden als maatstaf voor kwaliteit van de vis.
Er mag dit jaar 15 procent minder haring gevangen worden op de Noordzee dan vorig jaar, maar voor het aantal vissen dat vroeg in het seizoen als Hollandse nieuwe door de keel geldt maakt dat niet uit. Het overgrote deel van de haring gaat naar het buitenland of wordt verwerkt tot rolmops of gerookte haring.
Duurzaam gevangen
Voor de consument zal de Hollandse nieuwe naar verwachting even duur zijn als vorig jaar. De man in de straat kan uitgaan van een prijs die varieert van 1,75 tot 2,25 euro per stuk. Bovendien voldoet dit jaar vrijwel alle Holandse nieuwe aan het MSC-keurmerk voor duurzaam gevangen vis.
2006:quote:De eerste Hollandse Nieuwe, jonge haringen, zijn hoogstwaarschijnlijk van goede kwaliteit door het mooie weer, zegt Nico de Jong, voorzitter van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging. Het nieuwe maatjesseizoen start officieel op 3 juni. Eind deze week varen de Nederlandse schepen uit voor de eerste vangst.
Voldoende plankton
"De maatjes zullen waarschijnlijk van goede kwaliteit zijn door het mooie zomerweer", zegt de Jong. "Door het warme weer en zonneschijn is er genoeg plankton aanwezig voor de haring. Alle ingrediënten zijn er voor maatjes van goede kwaliteit", weet de voorzitter. Hij wijst er wel op dat het om een natuurproduct gaat, en dat er pas echt zekerheid is wanneer de eerste haringen worden bovengehaald. Dat gebeurt normaal tegen het einde van de week.
Vorig jaar prima
Ook vorig jaar was de Hollandse Nieuwe van goede kwaliteit. In 2006 was dat minder door het koude voorjaar. Toen werd de start van het seizoen zelfs met twee weken uitgesteld.
quote:De Nederlandse haringgroothandel heeft vanmorgen besloten dat het haringseizoen op woensdag 14 juni van start gaat. Dat is twee weken later dan oorspronkelijk gepland. De kwaliteit van de haring is in de afgelopen week verbeterd. De verwachting is dat de twee weken extra de haring voldoende tijd geeft in optimale conditie te komen voor de verwerking tot Hollandse Nieuwe.
Vorige week werd voor het eerst in de geschiedenis besloten het haringseizoen uit te stellen. De natuur lijkt twee tot drie weken achter te lopen en ook bij de haring is dat merkbaar. Haring kan tot Hollandse Nieuwe verwerkt worden als hij voldoende vet is en het juiste voedsel in de maag heeft. Door het koude voorjaar was het voedselaanbod in zee klein, waardoor de haring mager bleef. “Met dit uitstel luisteren we goed naar de natuur en zullen we in staat zijn over twee weken een goede haring aan de consument te presenteren”, aldus Nico de Jong van de Nederlandse haringgroothandelsvereniging.
Net dus de eerste van dit jaar op. Smaakte prima. Zit goed in het vet, mooi rood van binnen.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 17:32 schreef golfer het volgende:
Morgen maar eens even er eentje halen bij een stalletje.
De vissers krijgen 90 cent voor een kilo haring, dus dat valt hartstikke mee. Overigens wordt nog steeds van het grootste gedeelte van de haring vismeel gedraaid.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De haring die wij eten wordt allemaal in scandinavie gevangen, noorse kust, kattegat.
Heb zwaar het vermoeden dat het allemaal gelul is om de prijs op te drijven.
Om zo van goddelijk lekkere haring smerige kweekzalm te maken. Geloof dat ze van 7 kilo haring op die manier 1 kilo zalm maken.quote:Op woensdag 8 juni 2011 16:42 schreef Erasmo het volgende:
[..]
De vissers krijgen 90 cent voor een kilo haring, dus dat valt hartstikke mee. Overigens wordt nog steeds van het grootste gedeelte van de haring vismeel gedraaid.
Dat ze daar de bijvangst niet voor gebruiken...quote:Op woensdag 8 juni 2011 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Om zo van goddelijk lekkere haring smerige kweekzalm te maken. Geloof dat ze van 7 kilo haring op die manier 1 kilo zalm maken.
Daar zit vaak een quota op, dus bv de bijgevangen schol of ondermaats gaat hup, dood overboord.quote:Op woensdag 8 juni 2011 17:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat ze daar de bijvangst niet voor gebruiken...
Het "Vissers willen het niet" uit dat filmpje betwijfel ik. Als je de bijvangst overboord flikkert is er meer ruimte voor vis die meer opbrengt..quote:Op woensdag 8 juni 2011 17:05 schreef golfer het volgende:
Over die waanzin van de bijvangst:
http://www.fishfight.nl/
Als je je even wat meer verdiept in die aktie en de bijbehorende TV-programma's van Hugh opzoekt zal je zien dat de vissers het zelf echt verschrikkelijk vinden. Het heeft namelijk te maken met de Europese visquota. Als je als visser bijvoorbeeld aan je kabeljauwquotum zit ben je gedwongen, terwijl je op een andere vissoort vist, om alle kabeljauw die je als bijvangst binnenkrijgt overboord te kiepen (meestal dood).quote:Op woensdag 8 juni 2011 17:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Het "Vissers willen het niet" uit dat filmpje betwijfel ik. Als je de bijvangst overboord flikkert is er meer ruimte voor vis die meer opbrengt..
Dat mag in het huidige systeem dus (nog) niet.quote:Op woensdag 8 juni 2011 18:29 schreef Isegrim het volgende:
Kunnen ze dan niet in quota handelen, dat ze die vis aan een ander overdoen?
Dat is er zo fout aan bij onze visboer op de Jan Evertsenstraat. Het probleem is dat die neppe boer gewoon de haringen weet te verkopen en dit dus nooit gaat veranderen. En tja met een zoot uitjes en/of zuur merk je er niks meer vanquote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn vuistregel voor het eten van haring:
1. Koop de haring waar de haring voor je neus wordt schoongemaakt. Als de haring schoongemaakt klaar ligt in grote RVS schalen, loop dan door.
2. Staan er mensen in de rij te wachten op hun haring, is dat positief
3. Proef kritisch, zonder uitjes, nieuwe haring hoort zacht te zijn, vet, van binnen licht roze, niet oud roze.
En wat heeft dat met haring te makenquote:Op woensdag 8 juni 2011 23:52 schreef AMAR420 het volgende:
geef mij dan toch maar een bakje kibbeling
Duur. Ik betaal voor eren losse hier 1,95 en de aanbieding is 5 voor 7,50.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 15:59 schreef HAL9000S het volgende:
Hier in Utrecht bij fishes zijn ze echt heerlijk en boterzacht.... 5 stuks voor een tientje
Fishes.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 15:59 schreef HAL9000S het volgende:
Hier in Utrecht bij fishes zijn ze echt heerlijk en boterzacht.... 5 stuks voor een tientje
Bron? Hun tonijn is individueel gevangen en heeft MSC-keurmerk. Ook onafhankelijke bronnen beschouwen het als 1 vd weinige duurzame tonijnproducten.quote:
En terecht.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 18:31 schreef HAL9000S het volgende:
Ja daar zijn ze volop bezig met duurzaamheid.... je kan er geen paling meer krijgen.
Welke zaak is dat?quote:Op vrijdag 10 juni 2011 18:46 schreef Yvesss het volgende:
Hier in Utrecht zit een viszaak met nogal wat pretenties. Ze halen ongevraagd de staart eraf, daar heb ik een hekel aan. Ze vragen 2,50 per stuk, daarvoor krijg je een heleboel graten. Dusdanig veel, dat ik de tweede gewoon heb weggegooid.
Mening.quote:
Ah ja, Volendam is dat toch? 2 jaar terug stonden ze inderdaad in de top 10 maar zo geweldig vind ik hun haring ook niet.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 19:02 schreef Yvesss het volgende:
Welke zaak dat is? Ik zal niet gelijk de naam noemen, maar zoek het in Overvecht. Ze stonden 1 of 2 jaar geleden in de AD top tien. Het kan altijd een momentopname zijn, ik heb ze zelf niet gehaald en ik weet niet welk personeelslid de haringen heeft schoongemaakt. Ik ga zelf ook geen haringen halen voor 2,50 per stuk. Maar op deze manier waren ze nog geen euro waard.
En de haring van vorig jaar is altijd minder vet en minder lekker (dat gaan ze dus ook zeggen over deze haring, in 2012).quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb de indruk dat ik de aankondiging in de krant van de nieuwe Haring ieder jaar opnieuw lees, hij is volgens mij altijd hetzelfde. De nieuwe haring is uitstekend, maar hij wordt wel duurder...
Maar goed, binnenkort de nieuwe haring. We wachten in spanning op boterzachte moddervette lichtrose van binnen haring, voor mij zonder uitjes graag.
http://www.destentor.nl/n(...)e-Nieuwe-duurder.ece
Smerig weer om te vissen? Het was prachtig weer dit voorjaar
Ik heb laatst weer eens lekker een haring gegeten, ¤2,50 per stuk! Belachelijk duur vond ik. Maar wel erg lekker.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 16:08 schreef golfer het volgende:
[..]
Duur. Ik betaal voor eren losse hier 1,95 en de aanbieding is 5 voor 7,50.
En terecht, het vangen en kweken van paling is behoorlijk schadelijk voor de nu al zeer lage visstand.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 18:31 schreef HAL9000S het volgende:
Ja daar zijn ze volop bezig met duurzaamheid.... je kan er geen paling meer krijgen.
Als de vis niet voor je ogen word gefileerd is hij sowieso al aan het ranzig worden door bederf.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 19:02 schreef Yvesss het volgende:
Welke zaak dat is? Ik zal niet gelijk de naam noemen, maar zoek het in Overvecht. Ze stonden 1 of 2 jaar geleden in de AD top tien. Het kan altijd een momentopname zijn, ik heb ze zelf niet gehaald en ik weet niet welk personeelslid de haringen heeft schoongemaakt. Ik ga zelf ook geen haringen halen voor 2,50 per stuk. Maar op deze manier waren ze nog geen euro waard.
Zacht van smaak misschien, maar niet te zacht van textuur. Een haring moet wel een bite hebben. Laten we het 'al dente' noemen.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:
... nieuwe haring hoort zacht te zijn...
Maar dan is het dus al te laat. De visboer moet dat in de gaten houden en niet gewoon die bak willen verkopen.quote:
Stel je niet aan met je haringcultuur. Ik vind dat een haring niet zacht moet zijn zoals Piet 'm kennelijk graag heeft. Natuurlijk moet ie niet 'al dente' zijn als pasta, maar een beetje een bite mag ie best hebben.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 22:01 schreef Yvesss het volgende:
"Al Dente?" Nou, daar hoef je nu net geen moeite voor te doen. Nee, een Al Dente haring lijkt me niets. Die heb ik al gehad. Nog wat graten erbij s.v.p? Door dit soort loze uitspraken gaat onze echte haringcultuur teloor.
Dat valt hartstikke mee, mijn visboer heeft hem in pakweg 15 seconden gefileerd.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 21:43 schreef Yvesss het volgende:
Nou, bederf, niet al te zwart/wit. Er is niet zoveel mis met het fileren van een gekoelde plate haringen voor eters die tussen de middag komen. Ik ga altijd om 10:00 uur, dan krijg je idd vers van het mes. Maar om tussen de middag 300 haringen in 3 kwartier live schoon te maken? Dat is toch niet te doen? Dus dan toch maar de gekoelde plate. Overigens is de plate zo leeg, als je om 15:00 nog een haring wil, krijg je nul op het rekest. Volgens mij gaat het mis als deze meuk een halve laat staan een hele dag bewaard wordt. Maar dat proeft eenieder toch wel?
ga naar een goede stal en laat hem ter plekke voor je klaar maken. Succes ermee.quote:
Simonis!quote:Op zaterdag 11 juni 2011 02:12 schreef MacBright® het volgende:
Goed idee.
Het weekend even op Scheveningen een paar harinkjes gaan happen.
Ik zie weinig onderbouwing eerlijk gezegd. En ik zie ook niet hoe je op verse vis of kibbeling een sticker zou moeten plakken.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 19:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mening.
(en een beetje gebaseerd op dit draadje: http://www.foodlog.nl/neppers/bericht/msc_met_een_krijtje/ )
Wat is nou 1 haring? Twee happen, weg..quote:Op zaterdag 11 juni 2011 21:40 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind het niet duur in elk geval. Wat is nou anderhalve euro?
Je krijgt er gratis wormen bij.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 21:51 schreef 7754 het volgende:
[..]
Wat is nou 1 haring? Twee happen, weg..
En dan durven ze hem nog in stukken te hakken ookquote:Op zaterdag 11 juni 2011 21:49 schreef Ole het volgende:
In Amsterdam is ie altijd het duurst![]()
Weet iemand al wanneer de AD test verschijnt?
Die zogenaamde nieuwe haring is dus al ingevroren geweest.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 21:59 schreef 7754 het volgende:
Sinds 1968 zijn de Nederlandse vissers verplicht rauwe vis, dus ook haring, een etmaal bij -20 °C te bewaren of gedurende een bepaalde tijd in een zure marinade te leggen. Hierdoor wordt anisakiasis (haringwormziekte) in Nederland vrijwel niet meer aangetroffen. In landen waar veel rauwe vis wordt gegeten, zoals Japan, komt anisakiasis nog geregeld voor.
Nergens last van dus.
Als je hem lang genoeg buiten de koeling legt krijgt ie wel een ander soort wormen hoorquote:Op zaterdag 11 juni 2011 21:59 schreef 7754 het volgende:
Sinds 1968 zijn de Nederlandse vissers verplicht rauwe vis, dus ook haring, een etmaal bij -20 °C te bewaren of gedurende een bepaalde tijd in een zure marinade te leggen. Hierdoor wordt anisakiasis (haringwormziekte) in Nederland vrijwel niet meer aangetroffen. In landen waar veel rauwe vis wordt gegeten, zoals Japan, komt anisakiasis nog geregeld voor.
Nergens last van dus.
Wat jij zoekt is groene haring.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 22:04 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Die zogenaamde nieuwe haring is dus al ingevroren geweest.
Psst... bijna al het vlees en alle vis dat je eet is ingevroren geweest.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 22:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
Ik zoek helemaal niks, de haring wordt ingevroren en is dus niet nieuw meer.
Ja da's al jaaaaren zo.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 22:04 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Die zogenaamde nieuwe haring is dus al ingevroren geweest.
Dan kun je toch gewoon het hele jaar vers ontdooide nieuwe haring eten?quote:Op zaterdag 11 juni 2011 23:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Psst... bijna al het vlees en alle vis dat je eet is ingevroren geweest.
En ingevroren betekent niet dat iets niet meer nieuw is, want ze worden meteen aan boord al ingevroren.
Bedoel je dan zondagavond?quote:Op zondag 12 juni 2011 01:00 schreef golfer het volgende:
Vanavond een uitzending (herhaling?) van Klootwijk aan Zee over haring.
Nederland 2. 21:05
Yups.quote:
Vraag om een "broodje nieuwe",quote:Op zondag 12 juni 2011 01:24 schreef Zeepvloertje het volgende:
Ik kocht laatst een broodje haring met uien voor 2.50. Zeker duur, maar het was wel lekker.
Ik las trouwens net dat sommige boeren ook nog hun oude haring verkopen. Als ik vraag om een broodje haring, dan moet ik toch verwachten dat ze van de nieuwste batch verkopen toch?
Bij schmidt zeevis in rdam betaalde ik 2.25 per haring. Boeien. Je weet daar wel zeker dat je kwaliteit krijgt.quote:
Voor goed eten ben ik wel bereid meer te betalen.quote:Op zondag 12 juni 2011 02:23 schreef Farenji het volgende:
[..]
Bij schmidt zeevis in rdam betaalde ik 2.25 per haring. Boeien. Je weet daar wel zeker dat je kwaliteit krijgt.
Je hebt ook van die zaken die adverteren met: "bij ons is de haring het hele jaar vers!"![]()
En er zijn ook genoeg mensen die het verschil niet proeven tussen een oude traanharing en een verse kwaliteitsharing.
en dat is maar goed ook want een deel van mijn vakantiebudget gaat op aan haring...vanaf het moment dat ik in Augustus op Schiphol uit het vliegtuig stap is het toch wel om de dag een harinkie happen, maar ja, ik kom dan ook van oorsprong uit de haringstadquote:Ruim 80 procent van de Nederlandse gezinnen weet pas achteraf hoeveel hun vakantie in totaal heeft gekost.
Hebben ze in Leiden wel een visafslag dan?quote:Op dinsdag 14 juni 2011 13:11 schreef robel het volgende:
Wie weet waar je in de buurt van Leiden goedkope haring kan kopen?
Is het niet mogelijk om zelf bij de visafslag een emmertje te kopen?
Wie weet of de haringen bij de Lidl, Aldi en AH te pruimen zijn?
Je kunt bij een kraam toch ook wel zo'n emmertje krijgen? Toen ik student was deed ik dat heel vaak, nog niet eens half zo duur en het schoonmaken is zo gepiept als je eenmaal de slag te pakken hebt. Bovendien vond ik ze lekkerder worden als ze nog even een dagje extra in de emmer stonden.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 13:11 schreef robel het volgende:
Wie weet waar je in de buurt van Leiden goedkope haring kan kopen?
Is het niet mogelijk om zelf bij de visafslag een emmertje te kopen?
Ik vind die snackbar wel okay eigenlijk.quote:Op maandag 13 juni 2011 23:38 schreef Stokstaart het volgende:
Vandaag bij de viszaak van Waasdorp Rotterdam (welke in tegenstelling tot de snackbar wél van goede kwaliteit is) mn eerste gehapt.
Stevig van structuur, smelt niet op de tong maar wel lekker vet. Bijzonder goed te eten.
Hoeveel haringen zitten er in een emmertje/tonnetje?quote:Op dinsdag 14 juni 2011 13:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je kunt bij een kraam toch ook wel zo'n emmertje krijgen? Toen ik student was deed ik dat heel vaak, nog niet eens half zo duur en het schoonmaken is zo gepiept als je eenmaal de slag te pakken hebt. Bovendien vond ik ze lekkerder worden als ze nog even een dagje extra in de emmer stonden.
Ik haalde ze altijd bij de marktkraam die ook op niet marktdagen stond en die had volgens mij twee soorten emmertjes. Ik denk de kleinste met 10 of 15, zoiets.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 19:09 schreef Griebus het volgende:
[..]
Hoeveel haringen zitten er in een emmertje/tonnetje?
Want vind ik wel een keer leuk om te proberen en met anderen een proeverijtje te houden
Ik kan je nu een paar uitermate ranzige ervaringen vertellen, maar dat doe ik niet.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 17:45 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik vind die snackbar wel okay eigenlijk.Nog nooit vis bij ze gekocht.
Dat gebeurd ook.quote:Op woensdag 15 juni 2011 14:21 schreef Fokatio het volgende:
Als alle haring toch ingevroren is geweest, waarom kunnen ze dan niet het hele jaar hollandsche nieuwe ontdooien?
http://www.schmidtzeevis.nl/html/haring_2007.htmlquote:Op vrijdag 24 juni 2011 12:21 schreef RickoKun het volgende:
Tot hoe lang duur het overigens voordat de 'versheid' weer er van af is? (dat de Hollandse Nieuwe niet meer de HN is)
Je moet helemaal niets.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 16:37 schreef golfer het volgende:
Nieuwe haring met uitjes eten. Dan weet je echt niet hoe het moet.
Om die bedorven smaak te verhullen zeker wel.quote:
Ja hoor. Volop. Het hele jaar door. (ingevroren geweest). Alleen noem je na verloop van enige tijd geen Hollandse Nieuwe meer.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 16:54 schreef Buitendam het volgende:
Zijn er nu geen nieuwe haringen meer te krijgen?
Dat bedoel ik, eigenlijk. Hoe lang is de Hollandse Nieuwe nog te verkrijgen?quote:Op zaterdag 9 juli 2011 16:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja hoor. Volop. Het hele jaar door. (ingevroren geweest). Alleen noem je na verloop van enige tijd geen Hollandse Nieuwe meer.
quote:Op vrijdag 24 juni 2011 12:32 schreef golfer het volgende:
[..]
http://www.schmidtzeevis.nl/html/haring_2007.html
Officieel niet meer, maar laten we zeggen tot augustus.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 17:04 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Dat bedoel ik, eigenlijk. Hoe lang is de Hollandse Nieuwe nog te verkrijgen?
Duidelijk geen verstand van. Ze smaken toch echt anders in de winter.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 16:56 schreef Yvesss het volgende:
Ze zijn altijd nieuw. Wat jij Nieuw noemt is de vangst van volgend jaar. Beetje een hype, het haringgedoe hoor. Maar wel leuk.
Ze liggen langer op vat dan de echte nieuwe. Daardoor zou er een meer uitgesproken smaak aan moeten zitten. Niet beter of slechter maar anders.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 17:36 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Duidelijk geen verstand van. Ze smaken toch echt anders in de winter.
Prima methode om ranzige ouwe haringsmaak en vooral -geur te verbloemen.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 23:07 schreef Sicstus het volgende:
Uitjes op een haring doen![]()
Dat is zoiets als ketchup op een biefstuk doen.
Heerlijke combi. Ik heb alleen de eerste nieuwe los gegeten. Heerlijk ookquote:Op zaterdag 9 juli 2011 23:07 schreef Sicstus het volgende:
Uitjes op een haring doen![]()
Dat is zoiets als ketchup op een biefstuk doen.
Mijn visboer laat mij de keuze of ik wel of geen uitjes wil, dus hoezo iets verbloemen?.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 23:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Prima methode om ranzige ouwe haringsmaak en vooral -geur te verbloemen.
Groot gelijk je moet het eten zoals jij wilt, ikzelf vind het lekker met een snufje verse zwarte peper, uitjes en zuur zijn niet aan mij besteedquote:Op zondag 10 juli 2011 10:48 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Mijn visboer laat mij de keuze of ik wel of geen uitjes wil, dus hoezo iets verbloemen?.
En laat ik het nu lekkerder vinden met een beetje ui, ergens anders eten ze het weer gesneden en met zuur, laat de mensen toch, als ze dit nu lekker vinden.
Ik wist niet dat er een wet was op "hoe een haring te eten".
Ze zouden zelfs beter kunnen smaken vermits het nieuwe seizoen minder kan uitvallen. Die haringmarketing heb ik nu wel gehad. Net als dat gekwezel over die uitjes. Persoonlijk wil ik graag bij de eerste hap wat uitjes. Bij de tweede hap en het staartgepeuzel niet meer. Wacht jij ook met mosselen totdat de R in de maand is?quote:Op zaterdag 9 juli 2011 17:36 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Duidelijk geen verstand van. Ze smaken toch echt anders in de winter.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |