quote:http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/1851291/2011/02/23/Rellen-tijdens-massale-demonstraties-in-Griekenland.dhtml
AMSTERDAM - Jonge demonstranten hebben woensdag in het centrum van de Griekse hoofdstad Athene stenen en molotovcocktails naar agenten van de oproerpolitie gegooid. Die beantwoordde de aanvallen met traangas en schokgranaten. De vechtpartijen vonden plaats tijdens een massale demonstratie tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering.
Delen van het stadscentrum waren gehuld in verstikkende wolken traangas. Duizenden demonstranten zochten dekking. Een agent werd aangevallen; zijn uniform vloog in brand en zijn motor brandde volledig uit. Ten minste twee mensen raakten gewond en drie personen werden gearresteerd.
Meer dan dertigduizend
De protestmars bracht meer dan dertigduizend mensen op de been. De betoging verliep in eerste instantie rustig. Demonstranten scandeerden 'Gehoorzaam de rijken niet, vecht terug' en liepen naar het parlementsgebouw, vergezeld door een blaaskapel, tractoren en fietsers. In het stadscentrum waren veel agenten ingezet.
De demonstratie was onderdeel van de eerste grote stakingsactie van 2011 tegen het bezuinigingsbeleid van de Griekse regering. De regering van George Papandreou staat onder grote druk van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om bezuinigingen door te voeren. De bezuinigingen zijn een voorwaarde voor een noodlening van de EU en het IMF.
Door de staking - die 24 uur duurt - lag het openbaar vervoer in het land stil. Veerboten bleven in de haven en treinen reden niet. Ook vielen rond de honderd vluchten uit. Belangrijke toeristische attracties als de Akropolis bleven gesloten en winkeliers sloten hun zaak.
Nou, ga de straat op om te protesteren.quote:Op donderdag 24 februari 2011 11:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat een tuig.
En om die te redden van de ondergang mogen wij tot 67 werken...
Waarom schieten ze niet alle tukkers af?quote:Op vrijdag 25 februari 2011 10:54 schreef 100% Tukker het volgende:
Waarom schieten ze niet gewoon met scherp op dat linkse krakerstuig?
Omdat wij geen molotov cocktails naar de handhavers der wet gooien...quote:Op vrijdag 25 februari 2011 11:05 schreef betyar het volgende:
[..]
Waarom schieten ze niet alle tukkers af?
Dat mag niet. Met rubber-kogels mag wel.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 10:54 schreef 100% Tukker het volgende:
Waarom schieten ze niet gewoon met scherp op dat linkse krakerstuig?
Dat wilde iemand in Amerika, maar die is ontslagen.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 10:54 schreef 100% Tukker het volgende:
Waarom schieten ze niet gewoon met scherp op dat linkse krakerstuig?
quote:Grieken betogen met duizenden tegen bezuinigingen
De bewoners van Athene zijn vanavond met zo'n 20.000 naar het centrale plein van de Griekse hoofdstad gegaan om te demonstreren tegen bezuinigingen. Een overgrote meerderheid van de Grieken steunt plannen om op grote schaal overheidsbezittingen van de hand te doen.
Het was de vijfde opeenvolgende dag van mobilisatie tegen de besparingen van de regering en voor een 'echte democratie', naar het voorbeeld van de beweging van 'verontwaardigde' jongeren in Spanje.
Jongeren, stellen en gezinnen verzamelden zich op het Syntagma- plein, rond een kampplaats van een vijftigtal tenten. Op plakkaten waren slogans te lezen als 'het grootste geweld is de armoede'. De manifestanten lieten flink van zich horen met lege steelpannen, en het woord 'dieven' werd veel gebruikt. 'Ik ben hier om te zeggen dat ik er genoeg van heb, het is niet normaal dat wij betalen voor de fouten van de politici', zegt een 34-jarige lerares literatuur.
Staatsbezittingen
Een overgrote meerderheid van de Grieken steunt plannen om op grote schaal overheidsbezittingen van de hand te doenblijkt uit een peiling uitgevoerd in opdracht van de Griekse krant To Vima.
De Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben de laatste tijd druk uitgeoefend op de Griekse regering om haast te maken met de verkoop. Er zou een speciaal instituut moeten worden opgezet dat het verkoopproces in goede banen kan leiden. Onder meer een bank en de twee grootste havens van het land staan op de lijst om van de hand te worden gedaan.
Ongeveer 80 procent van de respondenten zei de verkoop te steunen. Opvallend was wel dat bijna de helft aangaf dat de opbrengst gebruikt zou moeten worden om de economie te stimuleren. Slechts 35 procent zei dat het geld moet worden bestemd voor de aflossing van schulden.
Griekenland is het grootste zorgenkind van de eurozone. Het land heeft vorig jaar een pakket noodleningen van de andere Europese landen en het IMF gekregen, maar heeft meer hulp nodig. De laatste tijd zijn steeds meer stemmen opgegaan voor een herstructurering of herprofilering van de schulden van de Griekse overheid. Dit betekent dat een deel van de leningen niet wordt terugbetaald of dat de aflossingstermijn wordt verlengd.
De Nederlandse minister van Financiën Jan Kees de Jager zei zaterdag tegen journalisten dat een werkgroep van de eurolanden hiernaar kijkt. 'De eurogroep doet onderzoek naar herprofilering.'
Je mag toch stemmen en daarmee invloed vergaren? Politici zijn sowieso inefficient, het is de taak van het volk om politici te sturen dan wel weg te stemmen. Oftewel, het volk treft eveneens blaam.quote:'Ik ben hier om te zeggen dat ik er genoeg van heb, het is niet normaal dat wij betalen voor de fouten van de politici', zegt een 34-jarige lerares literatuur.
Neequote:Op zondag 29 mei 2011 23:31 schreef Zienswijze het volgende:
Dat is het nadeel als domme mensen ook mogen stemmen. Nu kan het grootste deel van het Griekse volk protesteren en rellen, wat het bezuinigingsproces vd Griekse overheid vertraagt en deze hele debacle dus langer duurt.
80% is voor de verkoop van de havens. Mooi. Democratie beslist. Dat betekent dat de overheid de demonstratie van de overigen 20% vd Grieken keihard moet neerslaan en in een snel tempo door moet gaan met de bezuiningen.quote:Op maandag 30 mei 2011 00:04 schreef De_Nuance het volgende:
[..]
Nee
http://www.rtl.nl/%28/act(...)verkoop-overheid.xml
Het gaat er niet om hoe lang je werkt, maar om hoe productief je bent. Iemand die 60 uur per week bij de McDonalds werkt, genereert minder inkomsten voor de staatskas dan een schaarse hoogopgeleide die ook 60 uur per week bij ASML werkt.quote:Tevens werkt de gemiddelde Griek even lang als de gemiddelde Duitser: (ja ook voor jou Pietverdriet)
http://www.depers.nl/econ(...)al-luie-donders.html
Ik heb niet voor het Rutte/Wilders regime gestemd.quote:Op zondag 29 mei 2011 23:33 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Je mag toch stemmen en daarmee invloed vergaren? Politici zijn sowieso inefficient, het is de taak van het volk om politici te sturen dan wel weg te stemmen. Oftewel, het volk treft eveneens blaam.
Ja leuk, maar in het begin van het topic beweer je dat ze supervroeg met pensioen gaan. Dat klopt dus niet.quote:Op maandag 30 mei 2011 01:36 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
80% is voor de verkoop van de havens. Mooi. Democratie beslist. Dat betekent dat de overheid de demonstratie van de overigen 20% vd Grieken keihard moet neerslaan en in een snel tempo door moet gaan met de bezuiningen.
[..]
Het gaat er niet om hoe lang je werkt, maar om hoe productief je bent. Iemand die 60 uur per week bij de McDonalds werkt, genereert minder inkomsten voor de staatskas dan een schaarse hoogopgeleide die ook 60 uur per week bij ASML werkt.
Griekse ambtenaren gaan niet vroeg met pensioen?quote:Op maandag 30 mei 2011 07:38 schreef De_Nuance het volgende:
[..]
Ja leuk, maar in het begin van het topic beweer je dat ze supervroeg met pensioen gaan. Dat klopt dus niet.
Je "vergeet" erbij te vermelden dat Griekenland een flinke lijst heeft die als "zware" beroepen worden beschouwd.quote:Op woensdag 1 juni 2011 00:18 schreef Leonidas82 het volgende:
En idd, de gemiddelde pensioenleeftijd in Griekenland is idd 65 jaar, met uitzondering van ambtenaren en mensen die echt heel zwaar werk doen (mijnwerkers bijvoorbeeld) die met 55 eruit mogen. Maar zijn we soms vergeten dat decennia lang in Nederland ook mensen met 57 eruit mochten??
quote:Op maandag 30 mei 2011 11:01 schreef Killaht het volgende:
Eigenlijk die gasten, helemaal geen geld geven en lekker laten gaan. Gooi ze alleen uit de EU. Laat ze lekker 53e met pensioen en 16 maandsalarissen etc. Lopen ze op begeven moment zelf vast en kunnen ze zich economisch meten met een afrikaans derdewereldland.
Ook in deze kwestie zal de waarheid wel ongeveer in het midden liggen van bovengenoemde quotes.quote:Op woensdag 1 juni 2011 00:18 schreef Leonidas82 het volgende:
Vanwaar die haat tegen de grieken?
Die wiegel ook met zijn populistische uitspraken over dat land en haar inwoners (conventie van achlum). Ik kots op dat populisme en ik kots op de media en politici die volkeren tegen elkaar uitspelen.
Griekse jan met de pet is namelijk niet de dader, maar dat zijn dus de corrupte politici en banksters. De grootste crimineel in deze is Goldman Sachs, deze bank heeft gemanipuleerd met de cijfers en zodoende Griekenland de EU ingeloosd.
En idd, de gemiddelde pensioenleeftijd in Griekenland is idd 65 jaar, met uitzondering van ambtenaren en mensen die echt heel zwaar werk doen (mijnwerkers bijvoorbeeld) die met 55 eruit mogen. Maar zijn we soms vergeten dat decennia lang in Nederland ook mensen met 57 eruit mochten?? (VUT).
Het volk hoeft inderdaad dit allemaal niet te pikken. Hoe zou jij het vinden als 30% van je loon werd afgepakt, je pensioen nagenoeg verdwijnd en alles wat je voorouders opgebouwd hebben, verkocht wordt aan multinationals en bankiers?
Je hele leven lang kapot werken voor een nooit af te lossen schuld, een schuld en rente die gecreerd is door lucht, maar wel afgelost moet worden met werkelijke waarde, zoals arbeid en productie. Ik snap die mensen, maar ze richten zich tot de verkeerde. Passeer de ME en marcheer naar Brussel en centrale banken. Vervolg die hele corrupte bende daar en berecht hen voor al dat onrecht, landsverraad, fraude en andere misdaden.
Dit. Goed gesproken.quote:Op woensdag 1 juni 2011 00:18 schreef Leonidas82 het volgende:
Vanwaar die haat tegen de grieken?
Die wiegel ook met zijn populistische uitspraken over dat land en haar inwoners (conventie van achlum). Ik kots op dat populisme en ik kots op de media en politici die volkeren tegen elkaar uitspelen.
Griekse jan met de pet is namelijk niet de dader, maar dat zijn dus de corrupte politici en banksters. De grootste crimineel in deze is Goldman Sachs, deze bank heeft gemanipuleerd met de cijfers en zodoende Griekenland de EU ingeloosd.
En idd, de gemiddelde pensioenleeftijd in Griekenland is idd 65 jaar, met uitzondering van ambtenaren en mensen die echt heel zwaar werk doen (mijnwerkers bijvoorbeeld) die met 55 eruit mogen. Maar zijn we soms vergeten dat decennia lang in Nederland ook mensen met 57 eruit mochten?? (VUT).
Het volk hoeft inderdaad dit allemaal niet te pikken. Hoe zou jij het vinden als 30% van je loon werd afgepakt, je pensioen nagenoeg verdwijnd en alles wat je voorouders opgebouwd hebben, verkocht wordt aan multinationals en bankiers?
Je hele leven lang kapot werken voor een nooit af te lossen schuld, een schuld en rente die gecreerd is door lucht, maar wel afgelost moet worden met werkelijke waarde, zoals arbeid en productie. Ik snap die mensen, maar ze richten zich tot de verkeerde. Passeer de ME en marcheer naar Brussel en centrale banken. Vervolg die hele corrupte bende daar en berecht hen voor al dat onrecht, landsverraad, fraude en andere misdaden.
Ga werken en meebetalen voor de grieken, dan praten we verder.quote:
quote:Grieken weten van geen ophouden, ministerie bezet
Betogers hebben vandaag het Griekse ministerie van Financiën geblokkeerd. Een linkse groep wil zo protesteren tegen de bezuinigingen die verband houden met noodleningen van de EU en IMF.
Op het ministerie in Athene was een spandoek gehangen dat opriep tot een algemene staking. 'We hebben de heilige plicht voor onze kinderen en onszelf om de plannen te bestrijden die werknemers veranderen in moderne slaven', zei de linkse groep PAME in een verklaring. 'We mogen niet toestaan dat onze kinderen werken voor hongerlonen.'
De protesten tegen de bezuinigingen worden steeds grimmiger. Gisteravond is een regeringswoordvoerder bekogeld met fruit en yoghurt.
Premier George Papandreou wordt vandaag in Luxemburg verwacht. Hij overlegt daar met premier Jean-Claude Juncker, die doorgaans beraad van ministers van Financiën van eurolanden voorzit.
En terecht.quote:
Volgens mij was dat 60 jaar en voor die VUT betaalden we gewoon premie en iedereen die nu nog geen gebruik heeft gemaakt van de VUT is dat geld gewoon kwijt.quote:Op woensdag 1 juni 2011 00:18 schreef Leonidas82 het volgende:
En idd, de gemiddelde pensioenleeftijd in Griekenland is idd 65 jaar, met uitzondering van ambtenaren en mensen die echt heel zwaar werk doen (mijnwerkers bijvoorbeeld) die met 55 eruit mogen. Maar zijn we soms vergeten dat decennia lang in Nederland ook mensen met 57 eruit mochten?? (VUT).
IMF kan beter de geplande noodlening tijdelijk terugtrekken.quote:
Helpt ook niet mee dat mensen als jij uit principe niet willen werken, en daarmee niets bijdragen aan de staatquote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:58 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
[..]
En terecht.
Helaas slaapt Nederland nog. We hebben wel geld, maar we zijn ook een 1984-staat geworden, met RFID-chips en vingerafdrukken, ov-chip-faalkaarten en mega-telefoontaps.
Bij alles wat je zegt door de telefoon moet je rekening houden dat het verkeerd kan worden opgevat. Bij elke letter op het internet moet je drie keer wikken en wegen of iemand van de aivd het onwelgevallig is.
Maar goed, we hebben brood en spelen. Geen vrijheid, maar wel brood en spelen.
Maar hoe lang nog?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:58 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
En terecht.
Helaas slaapt Nederland nog. We hebben wel geld, maar we zijn ook een 1984-staat geworden, met RFID-chips en vingerafdrukken, ov-chip-faalkaarten en mega-telefoontaps.
Bij alles wat je zegt door de telefoon moet je rekening houden dat het verkeerd kan worden opgevat. Bij elke letter op het internet moet je drie keer wikken en wegen of iemand van de aivd het onwelgevallig is.
Maar goed, we hebben brood en spelen. Geen vrijheid, maar wel brood en spelen.
Het leven draait ook niet om de staat, dommie.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Helpt ook niet mee dat mensen als jij uit principe niet willen werken, en daarmee niets bijdragen aan de staat
Je moet conjuncturele zaken niet met structurele problemen verwarren.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 19:56 schreef thumbnail het volgende:
[..]
Maar hoe lang nog?
De lonen stijgen niet mee met de prijzen dus je kunt steeds minder kopen.
De politici en werkgevers willen dat werknemers steeds goedkoper worden en flexibel qua werkinzet dus wat staat ons te wachten in dat geweldige Europa?
Ik zag van de week bij het journaal een stukje over steenrijke Griekse reders die geen belasting betalen omdat ze onder een andere vlag varen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 19:55 schreef eight het volgende:
IMF kan beter de geplande noodlening tijdelijk terugtrekken.
Als volgende maand de lonen niet meer betaald kunnen worden zullen die betogers wel anders piepen.
Wat heeft de korte termijn ermee te maken?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet conjuncturele zaken niet met structurele problemen verwarren.
quote:Biggest Protest In Athens Under Way As Tens Of Thousands Ask "Where Did Our Money Go", Demand No More Austerity (Now With WiFi Access)
After 12 consecutive days of protests, the biggest gathering in Athens' parliamentary Syntagma square is currently underway. The FT reports: "Thousands of Greeks protested outside parliament on Sunday against a fresh austerity package agreed in return for the country’s second bail-out in 13 months by the European Union and International Monetary Fund. “Thieves, thieves….Where did our money go?” the protestors shouted, blowing whistles and waving Greek flags as riot police thickened ranks around the parliament building on Syntagma square in the centre of the capital...Frustration over the socialist government’s half-hearted reform effort has united diverse activists –from unemployed graduates to environmentalists and pensioners – under the umbrella of the new movement. George Papaconstantinou, finance minister, is due to unveil on Monday a ¤6.4bn emergency package of tax increases and cuts in allowances aimed at putting this year’s budget back on track....“What went wrong? We need answers right now,” said Rovertos, a volunteer computer technician helping provide wi-fi services at the protest camp. “The government promised there wouldn’t be any more tough measures but they’re about to announce new taxes and thousands of job cuts,” said Stefanos, a retired civil servant sitting outside a tent." What went wrong is that Greece is in the process of being colonized by the global banker certal. But with summer season in swing, and most Greeks hitting the beach, we doubt many will notice until it is too late. As for those who may have noticed, below is a webstream of the biggest protest before the Greek parliament in 2011. It is sure to provide some entertainment for when the EUR opens up in 3 hours, if not much else.
Goed verwoord!!quote:Op woensdag 1 juni 2011 00:18 schreef Leonidas82 het volgende:
Vanwaar die haat tegen de grieken?
Die wiegel ook met zijn populistische uitspraken over dat land en haar inwoners (conventie van achlum). Ik kots op dat populisme en ik kots op de media en politici die volkeren tegen elkaar uitspelen.
Griekse jan met de pet is namelijk niet de dader, maar dat zijn dus de corrupte politici en banksters. De grootste crimineel in deze is Goldman Sachs, deze bank heeft gemanipuleerd met de cijfers en zodoende Griekenland de EU ingeloosd.
En idd, de gemiddelde pensioenleeftijd in Griekenland is idd 65 jaar, met uitzondering van ambtenaren en mensen die echt heel zwaar werk doen (mijnwerkers bijvoorbeeld) die met 55 eruit mogen. Maar zijn we soms vergeten dat decennia lang in Nederland ook mensen met 57 eruit mochten?? (VUT).
Het volk hoeft inderdaad dit allemaal niet te pikken. Hoe zou jij het vinden als 30% van je loon werd afgepakt, je pensioen nagenoeg verdwijnd en alles wat je voorouders opgebouwd hebben, verkocht wordt aan multinationals en bankiers?
Je hele leven lang kapot werken voor een nooit af te lossen schuld, een schuld en rente die gecreerd is door lucht, maar wel afgelost moet worden met werkelijke waarde, zoals arbeid en productie. Ik snap die mensen, maar ze richten zich tot de verkeerde. Passeer de ME en marcheer naar Brussel en centrale banken. Vervolg die hele corrupte bende daar en berecht hen voor al dat onrecht, landsverraad, fraude en andere misdaden.
geen haat, gewoon het probleem daar neerleggen waar het hoort, bij de grieken.quote:
Het is de schuld van de Grieken dat we allemaal geterroriseerd worden door liegende politici en stelende bankiers?quote:Op zondag 5 juni 2011 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
geen haat, gewoon het probleem daar neerleggen waar het hoort, bij de grieken.
quote:Na Arabische lente, nu hete Griekse zomer
Woedende Grieken komen elke avond naar het parlement om de volksvertegenwoordigers uit te schelden. 'Dit protest is begonnen bij de mensen zelf.'
De Grieken zijn het zat. En op weinig plekken is dat zo duidelijk te zien als bij het parlement in de hoofdstad Athene. Elke avond rond zes uur komen duizenden mensen naar de trappen voor de volksvertegenwoordiging om de parlementariërs uit te schelden. Ook deze warme zomeravond weer.
'Dieven! Dieven!' scandeert de menigte, doelend op de volksvertegenwoordigers. 'Hang ze op!' Voor het parlement staat oproerpolitie, die de betogers op afstand houdt. Er wordt getrommeld en op pannendeksels geslagen. 'We blijven komen totdat de regering aftreedt', zegt Emmy Veridou, een 50-jarige bankmedewerkster met een leesbrilletje op haar boezem. 'We gaan geschiedenis schrijven.'
Het protest begon anderhalve week geleden na een oproep op Facebook en is uitgegroeid tot een dagelijks fenomeen. De demonstranten zijn kwaad over de ingrijpende bezuinigingen, belastingverhogingen en liberaliseringen die de Griekse overheid doorvoert. 'De regering luistert te veel naar de geldschieters', zegt Veridou.
Demonstranten hebben op het plein voor het parlement tentjes opgezet. Er is een hoek waar kunstenaars spotprenten exposeren. Er is een computerhoek waar activisten met laptops boodschappen op het internet zetten. En er is een tafel waaraan kinderen kunnen tekenen. 'Wij Grieken zijn bezig te ontwaken', zegt beeldhouwer Ilias Chronopoulos. De kunstenaar heeft op de grond op het plein een groot, tientallen meters lang spandoek neergelegd, waarop iedereen leuzen kan kalken. Chronopoulos legt zelf net met een spuitbus de laatste hand aan een nieuwe slogan. 'We willen ons land terug', zegt hij.
Godsamme zeg, het enige wat het Griekse volk kan doen is rellen en protesteren. De Noordelijke Europese landen moeten de Griekse bevolking kei- en keihard aanpakken, wat mij betreft, stelletje fraudeurs.quote:In Griekenland krijgen duizenden gepensioneerden die al jaren overleden zijn nog steeds een pensioen. Dat is gebleken uit onderzoek van de Griekse regering.
Veel Grieken geven de dood van een lid van de familie bewust niet aan, om geld te kunnen blijven opstrijken. Doordat de autoriteiten gegevens over burgers slecht bijhouden, was fraude doodeenvoudig.
In een interview zegt de minister van Arbeid, Katseli, dat bij een onderzoek bleek dat 4500 gepensioneerde ambtenaren allang overleden waren. De fout kostte meer dan 16 miljoen euro per jaar.
100-plussers
Katseli wil nu onder meer gaan kijken naar de 9000 100-plussers in het land. "We controleren hoeveel daarvan nog leven."
Griekenland gaat flink minder geld uitgeven vanwege de economische crisis. Katseli wil door fraude tegen te gaan, voorkomen dat er zwaar moet worden bezuinigd.
Het gaat over ambtenaren, de frauderende elite. Het is niet de schuld van "het volk".quote:Op maandag 6 juni 2011 14:42 schreef Zienswijze het volgende:
NOS: Veel dode Grieken krijgen pensioen
[..]
Godsamme zeg, het enige wat het Griekse volk kan doen is rellen en protesteren. De Noordelijke Europese landen moeten de Griekse bevolking kei- en keihard aanpakken, wat mij betreft, stelletje fraudeurs.
Ambtenaren maken deel uit van het volk.quote:Op maandag 6 juni 2011 14:49 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het gaat over ambtenaren, de frauderende elite. Het is niet de schuld van "het volk".
Politici en bankiers ook. Laat hen dan de rekening betalen.quote:Op maandag 6 juni 2011 14:50 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Ambtenaren maken deel uit van het volk.
Begin je weer? Het is de taak van het volk om politici te controlen door middel van democratie. Dit hebben ze niet voldoende gedaan, jammer dan, eigen verantwoordelijkheid, dan gaat het volk er maar voor "boeten".quote:Op maandag 6 juni 2011 14:51 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Politici en bankiers ook. Laat hen dan de rekening betalen.
Het gaat over familieleden van overleden ambtenaren.quote:Op maandag 6 juni 2011 14:49 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het gaat over ambtenaren, de frauderende elite. Het is niet de schuld van "het volk".
Wat een gelul, een gewone lage ambtenaar is ineens elite? Laat me niet lachen.quote:Op maandag 6 juni 2011 14:49 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het gaat over ambtenaren, de frauderende elite. Het is niet de schuld van "het volk".
Lagere ambtenaren die een ton per jaar verdienen behoren tot de elitequote:Op maandag 6 juni 2011 14:53 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Wat een gelul, een gewone lage ambtenaar is ineens elite? Laat me niet lachen.
Vooral als ze dood zijn, toch?quote:Op maandag 6 juni 2011 14:54 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Lagere ambtenaren die een ton per jaar verdienen behoren tot de elite
Dat zou het salaris zijn geweest van treinconducteurs.quote:
Volgens de berichten gaat het om 4500 dooie ambtenaren en de jaarlijkse kosten zouden 16 miljoen zijn. Bij lange na geen ton per persoon dus.quote:Op maandag 6 juni 2011 15:37 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat zou het salaris zijn geweest van treinconducteurs.
Quelle surprise....quote:Op maandag 6 juni 2011 15:44 schreef qwerty_x het volgende:
[..]
Volgens de berichten gaat het om 4500 dooie ambtenaren en de jaarlijkse kosten zouden 16 miljoen zijn. Bij lange na geen ton per persoon dus.
Oftwel: het lijkt erop dat die arme Grieken op straat, volgens jou zonder enige schuld en genadeloos door de mangel gehaald door bankiers en politici, zelf een hele grote boterberg op hun hoofd hebben.
Dat zijn 2 verschillende zakenquote:Op maandag 6 juni 2011 15:44 schreef qwerty_x het volgende:
[..]
Volgens de berichten gaat het om 4500 dooie ambtenaren en de jaarlijkse kosten zouden 16 miljoen zijn. Bij lange na geen ton per persoon dus.
In een interview zegt de minister van Arbeid, Katseli, dat bij een onderzoek bleek dat 4500 gepensioneerde ambtenaren allang overleden waren. De fout kostte meer dan 16 miljoen euro per jaar.quote:Op maandag 6 juni 2011 15:52 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat zijn 2 verschillende zaken
http://www.joop.nl/show/detail/artikel/weekendfilm_debtocracy/quote:Op maandag 6 juni 2011 15:57 schreef Scorpie het volgende:
Papierversnipperaartje toch, die Grieken zijn zo corrupt als wat. Beter ga je het niet voor hun opnemen, dat volk moet hun eigen troep maar eens opruimen.
De sociaaldemocraten in Portugal zijn hoogstens centrumrechts. En de sociaaldemocraten hebben gewonnen.quote:Op maandag 6 juni 2011 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Portugezen heb de Socialisten een vernederende nederlaag bezorgd, men heeft een rechtse regering gekozen. Is duidelijk wat zij willen
"De Grieken"? De bevolking voelt zich bestolen door een elite die hun voor de rekening op wil laten draaien.quote:Op maandag 6 juni 2011 15:57 schreef Scorpie het volgende:
Papierversnipperaartje toch, die Grieken zijn zo corrupt als wat. Beter ga je het niet voor hun opnemen, dat volk moet hun eigen troep maar eens opruimen.
quote:Op maandag 6 juni 2011 15:55 schreef qwerty_x het volgende:
[..]
In een interview zegt de minister van Arbeid, Katseli, dat bij een onderzoek bleek dat 4500 gepensioneerde ambtenaren allang overleden waren. De fout kostte meer dan 16 miljoen euro per jaar.
Een treinconducteur zou een ton per jaar kunnen verdienen. Dat is dus iets anders dan het pensioenenverhaal.quote:http://www.spitsnieuws.nl(...)ren_bedolven_on.html
Naast de premies zijn er ook nog de extraatjes die het werken voor de Griekse overheid fijn maken. Medewerkers van de Griekse premier ontvangen zestien maandsalarissen per jaar. Een nachtwaker bij een staatsbedrijf kan jaarlijks 72.000 euro verdienen en werknemers bij datzelfde bedrijf mogen vijf dagen per jaar gratis op vakantie in een hotel naar keuze.
quote:Op maandag 6 juni 2011 14:54 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Lagere ambtenaren die een ton per jaar verdienen behoren tot de elite
Democratie is een HOAX.quote:Op maandag 6 juni 2011 14:53 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Begin je weer? Het is de taak van het volk om politici te controlen door middel van democratie. Dit hebben ze niet voldoende gedaan, jammer dan, eigen verantwoordelijkheid, dan gaat het volk er maar voor "boeten".
quote:Greek government faces revolt over second wave of austerity measures
Greek prime minister outlines programme of state sell-offs and further belt-tightening
With protests dividing his own party and tens of thousands taking to the streets, Greece's prime minister, George Papandreou, attempted on Monday to whip up support for a new wave of austerity.
As Athens sold a 10% stake in OTE, the state-owned Hellenic Organisation of Telecommunications, to Deutsche Telekom – launching one of Europe's biggest privatisation programmes ever – the socialist leader faced what could be his most critical week in office.
Gathering his cabinet on the eve of a crucial meeting of his increasingly fractious parliamentary group, he outlined the formula – a mid-term fiscal plan of state sell-offs, revenue increases and further belt-tightening – he believes will save Greece from insolvency.
Either they backed the programme or the country "sank" in a ¤340bn (£303bn) debt projected to hit 160% of GDP next year, he said.
Under immense pressure from the EU and IMF – the bodies that bailed Greece out to the tune of ¤110bn last year – Papandreou is in a race against time to pass the policies through parliament.
With Athens unable to borrow on capital markets because of prohibitively high interest rates, Greece's international creditors are locked in talks over a new aid package estimated by the German media at ¤100bn – enough to meet the country's financing needs in 2012 and 2013.
Lenders have made clear that without the ¤50bn privatisation drive and further reform, there will be no second bailout.
But with prominent MPs ideologically opposed to the policies – and many seeing default as the only way out – the ruling Pasok party is riven by dispute.
"There is a real risk of internal revolt [within Pasok]," said a senior Papandreou aide. "There is some discussion of the prime minister calling a referendum."
In the current climate few are convinced that the vote would pass.
Ordinary Greeks say they have already been brought to their knees by a series of unprecedented public spending cuts that have seen wages frozen, pensions dwindling, taxes soar and benefits lost.
Public opposition is such that on Sunday 80,000 protesters converged on Syntagma Square, the site of Athens' parliament, to denounce the fresh austerity as the equivalent of a "foreign occupation" with many demanding that the measures be put to popular vote.
"If we do what these institutions want there will be no Greece anymore," complained Elena Christolaki, who at the age of 60 said she was protesting for the first time. "They are demanding that we give up our dignity, sell everything, when it is those thieves in parliament who are to blame."
With corruption regarded as one of the main reasons for the dire state of the nation's public finances, Greeks are demanding that parliamentary immunity be lifted and politicians found guilty of transgress be punished in exemplary fashion.
In an increasingly explosive atmosphere, government ministers have launched an offensive against rot in the public sector.
On Monday, Louka Katselli, the labour minister, said an investigation was underway into the 4,500 dead pensioners "still claiming" benefits, and a "suspicious number" of centenarians on pension payrolls.
Het blijft interessant om deze soap te volgen.quote:
Hetzelfde zou je hier kunnen zeggen.quote:Op maandag 6 juni 2011 14:53 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Begin je weer? Het is de taak van het volk om politici te controlen door middel van democratie. Dit hebben ze niet voldoende gedaan, jammer dan, eigen verantwoordelijkheid, dan gaat het volk er maar voor "boeten".
Net als bankiers uit ons land en andere Noord-Europese landen, die gewoon op de hoogte waren van deze risico's.quote:Op maandag 6 juni 2011 15:57 schreef Scorpie het volgende:
Papierversnipperaartje toch, die Grieken zijn zo corrupt als wat. Beter ga je het niet voor hun opnemen, dat volk moet hun eigen troep maar eens opruimen.
IMF en transparantie gaat niet samen in een zin.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 10:06 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Het blijft interessant om deze soap te volgen.
Wanneer wordt het IMF rapport vrijgegeven over de bezuinigingen in Griekenland, of blijven ze dat lekker geheim houden omdat dat het draagvlak binnen Europa voor verdere steun aan Griekenland zou kunnen ondermijnen? Ik gok erop dat we dat rapport nooit te zien zullen krijgen. Altijd mooie woorden over transparantie, maar wel alleen als het uitkomt
Waren ze dat echt? Zijn al die overbetaalde mensen gewoon het geld niet waard, in tegenstelling tot wat ze altijd schreeuwen.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 12:49 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Net als bankiers uit ons land en andere Noord-Europese landen, die gewoon op de hoogte waren van deze risico's.
quote:Op dinsdag 7 juni 2011 12:50 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
IMF en transparantie gaat niet samen in een zin.
http://beursplaza.nl/web_nieuwsplaza.asp?id=70135&bron=240quote:Dat de Grieken logen en bedrogen om tot de eurozone te kunnen worden toegelaten en daarna massaal op kosten van de Europese Unie een ongekend luilekkerland voor zichzelf cre?erden is iedereen wel bekend. Juist nu Griekenland nog meer financi?le hulp nodig heeft om het dreigende staatsbankroet te vermijden komen er nieuwe feiten boven water die wijzen op een ongehoord en bijna niet voor te stellen fraude schandaal: de Griekse elite, waaronder de socialistische premier Papandreou, speculeerde al v??r het uitbreken van de crisis op het faillissement van hun eigen land, waardoor de premier voor zijn familie en vrienden vele miljarden wist binnen te halen. Miljarden, die het land zelf nu heel goed zou kunnen gebruiken.
Ja, politici zijn ook maar poppetjes voortkomend uit hetzelfde volk. Als je het ergens niet mee eens bent, kan je protesteren. Net zoals in het onderwijs geprotesteerd is, en nu deze week het OV in de 3 grote steden.quote:Op maandag 6 juni 2011 19:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Democratie is een HOAX.
Als Rutte 100 miljard steelt is het mijn schuld want ik kon op hem kiezen?
Als jij het ergens volsterkt niet mee eens bent, ga je protesteren en het kabinet doen laten aftreden. Doet Rutte domme dingen, dan wij Nederlanders er voor verantwoordelijk.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 12:48 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Hetzelfde zou je hier kunnen zeggen.
En zo maak je mij verantwoordelijk voor de wandaden van deze regering, die ik verafschuw. Dat klopt niet helemaal natuurlijk.
En net zoals de Grieken nu protesterenquote:Op dinsdag 7 juni 2011 15:20 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Ja, politici zijn ook maar poppetjes voortkomend uit hetzelfde volk. Als je het ergens niet mee eens bent, kan je protesteren. Net zoals in het onderwijs geprotesteerd is, en nu deze week het OV in de 3 grote steden.
Bron, xandernieuwsquote:Op dinsdag 7 juni 2011 13:18 schreef von_Preussen het volgende:
[..]
http://beursplaza.nl/web_nieuwsplaza.asp?id=70135&bron=240
Hangt er vanaf welke bronnen je raadpleegt en welke 'deskundigen' je gelooft.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 12:54 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Waren ze dat echt? Zijn al die overbetaalde mensen gewoon het geld niet waard, in tegenstelling tot wat ze altijd schreeuwen.
En dat hadden ze dus eerder moeten doen, toen de regering begon met frauderen.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 18:47 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
En net zoals de Grieken nu protesteren
Als de EU niet eens opviel dat de Grieken fraudeerden, hoe had het dan de gewone burger moeten opvallen?quote:Op dinsdag 7 juni 2011 19:19 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
En dat hadden ze dus eerder moeten doen, toen de regering begon met frauderen.
Nu is het te laat.
Dat is hun zaak, hoe zij dat aanpakken. Ze controleren hun eigen regering maar. Wij hoeven niet op te draaien voor de bende die de Grieken ervan maken.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 19:19 schreef von_Preussen het volgende:
[..]
Als de EU niet eens opviel dat de Grieken fraudeerden, hoe had het dan de gewone burger moeten opvallen?
Jij hebt wel een erg simplistisch wereldbeeld.
Dan hadden we ze in eerste instantie al niet zoveel moeten lenen. Daar begon het mee, en dat willen de investeerders nu van Griekenland terug.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 19:40 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Dat is hun zaak, hoe zij dat aanpakken. Ze controleren hun eigen regering maar. Wij hoeven niet op te draaien voor de bende die de Grieken ervan maken.
quote:Greek debt crisis deepens
As Greece teeters on the brink of bankruptcy, protesters blockade parliament while EU ministers seek to stem panic
The debt drama engulfing Greece deepened as Euro group finance ministers met in emergency session to discuss ways of resuscitating the country's ailing economy and protesters in Athens tried to thwart passage of further austerity measures by blockading parliament on the eve of a mass general strike.
Tensions escalated as George Papandreou's socialist government confronted negative polls and a relentless stream of demonstrations initially inspired by Spain's peaceful indignados three weeks ago, but now showing signs of becoming increasingly explosive.
"All it will take is one mistake and the joviality that has marked the protests so far will end in a second," said veteran photographer Spyros Tsakiris, sitting in the heart of the tent city that has formed in central Syntagma Square, site of the Greek parliament.
"The mood has changed noticeably. I watch these people and honestly, I am afraid. At any moment things could go wrong and Greece could go up."
With Europe's debt crisis intensifying by the day, fear appears to be the single biggest factor motivating those in charge of policy on the common currency. But as finance ministers from the 17 euro countries debated how to bail out Greece for a second time in a year, before an EU summit on 25 June, the signs are not promising.
In Athens, a day after Standard and Poor's gave Greece the lowest rating of any country it covers – lower even than Pakistan and Ecuador – the omens appeared to be particularly poor.
Differences over involvement of private investors in the rescue package – which is seen as the key to getting Europe's paymaster, Germany, to agree to it at all – this week pushed the cost of insuring Greek government debt against default up to 1,600 basis points, a record high even by the standards set so far.
More than ever, Papandreou appears stuck between a rock and a hard place. Faced with a ¤340bn (£300bn) debt projected to hit 160% of GDP by 2012, Greece is teetering on the brink of bankruptcy.
Although his government last year slashed the deficit by ¤12bn – through wage and pension cuts, tax increases and benefit losses – the steps have only exacerbated Greece's economic plight.
In a country plagued by a shadow economy that accounts for almost 30% of GDP, the medicine prescribed by the EU, IMF and ECB in exchange for ¤110bn of emergency loans last May, has resulted in a deeper than expected recession with further cost-cutting measures now seen as crucial if Greece is not only to rein in its debt but make it sustainable.
For many – including Papandreou's MPs – the prospect of more austerity is the tipping point. Tax increases announced last week – on everything from property to restaurant bills – in addition to the sale of state assets and closure of public utilities, have sparked outrage at a time when seven out of 10 pensioners are forced to live on ¤700 a month and civil servants, the bulk of the Greek labour force, have had a 20% pay cut.
With the employed at 16%, 42% of whom are aged between 20 and 35, the measures have sent thousands of Greeks who would normally never protest converging on city squares.
"The biggest challenge facing the ruling party is to convince Greeks that these measures are necessary, because there is no guarantee. A year ago people were told the same thing and look what happened," said political commentator Manolis Kapsis, of the nightly news show Mega TV. "The bailout failed."
But while Greeks say they are not prepared to bankrupt themselves to save their country from insolvency, Athens has been told that without further austerity there can be no more aid – not even a fifth instalment drawn down from the country's original bailout, which is vital to paying state pensions and wages this month.
Tomorrow's general strike by workers and civil servants will, say unionists, be the first step in a relentless wave of industrial action against the measures parliament is poised to debate. Next week, the country's biggest electric power company will begin rolling strikes.
Protesters say they will form a human chain around the parliament to prevent deputies from debating the measures and threatening legal action against those who vote in favour.
But Greece is also attracting help from unlikely places. On Tuesday, scores of Chinese business leaders, financiers, entrepreneurs and academics piled into a hotel in Athens for a "premier conference" aimed at increasing Chinese investment in Greece, where foreign direct investment remains among the lowest in Europe.
After taking over day-to-day running of Piraeus, the biggest harbour in the Med, China has signalled it wants to buy the loss-making railway company OSE, as well as other infrastructure projects.
Chinese officials admit they see Greece as the perfect gateway to markets in the Balkans and Europe beyond.
"One of the good things about this economic crisis," said Lefteris Anastassakis, a manager with the Greek cement giant Titan, who is learning Chinese, "is that it has made China's entry easier and also easier for us to accept. Ten years ago it would have seemed a science fiction that the Chinese would be the people who would help save Greece from economic collapse."
Some of the world's wealthiest financiers, bankers and real estate tycoons of Greek descent also arrived for a "power summit" aimed at exploring business opportunities. "There are a lot of people of Greek descent out there who would love to help this country," said Nikos Gitsis, a Greek American who co-founded South East Asia Airlines in the Philippines.
"Greece is virgin territory for investment," said Nikos Gitsis, a Greek American who co-founded South East Asia Airlines in the Philippines. "If it could guarantee fair play, rules and the eradication of corruption and bribery, we would be here helping it get out of this drama."
En dit is waarom de socialisten uiteindelijk overal aan de macht komen. Met het rond strooien van andermans geld en giften die pas jaren of decennia later bekostigd hoeven worden, met allerlei beloftes die het stemvee naar hen toe lokt. Met je 50e op pensioen! Acht weken vakantie per jaar! Iedere special interest groep wil meer dan de ander en de politici geven ze alles waar ze om vragen. Uiteindelijk bereik je het omslagpunt waarop je gegarandeerd verkozen wordt, omdat je zoveel mensen op de ene of andere manier van de overheid afhankelijk hebt gemaakt. Nog later bereikt je decadente verzorgingsstaat het punt waar geen hond meer wil werken, waar alle initiatief en wil murw gebeukt is, waar iedereen jaloers en afgunstig is en waar het bedrijfsleven al lang weggetrokken is. Tsja, dat is wat je in Griekenland ziet. Met dank aan politici en profiterende luilakken.quote:Op zondag 29 mei 2011 23:31 schreef Zienswijze het volgende:
Dat is het nadeel als domme mensen ook mogen stemmen. Nu kan het grootste deel van het Griekse volk protesteren en rellen, wat het bezuinigingsproces vd Griekse overheid vertraagt en deze hele debacle dus langer duurt.
Je weet niks van de situatie, omdat het je niet interesseert en omdat je geen afscheid kan nemen van je ideologie. Het gros van de Grieken werkt hard en voor een salaris dat Nederlanders zouden weigeren.quote:Op woensdag 15 juni 2011 01:10 schreef StefanP het volgende:
[..]
En dit is waarom de socialisten uiteindelijk overal aan de macht komen. Met het rond strooien van andermans geld en giften die pas jaren of decennia later bekostigd hoeven worden, met allerlei beloftes die het stemvee naar hen toe lokt. Met je 50e op pensioen! Acht weken vakantie per jaar! Iedere special interest groep wil meer dan de ander en de politici geven ze alles waar ze om vragen. Uiteindelijk bereik je het omslagpunt waarop je gegarandeerd verkozen wordt, omdat je zoveel mensen op de ene of andere manier van de overheid afhankelijk hebt gemaakt. Nog later bereikt je decadente verzorgingsstaat het punt waar geen hond meer wil werken, waar alle initiatief en wil murw gebeukt is, waar iedereen jaloers en afgunstig is en waar het bedrijfsleven al lang weggetrokken is. Tsja, dat is wat je in Griekenland ziet. Met dank aan politici en profiterende luilakken.
Zo simpel is het. De gewone inwoner van Athene kan niet eens meer naar het strand, omdat die in deze provincie allang geprivatiseerd zijn en dus niet vrij toegankelijk.quote:Op woensdag 15 juni 2011 01:41 schreef StefanP het volgende:
Ja, ze zijn bestolen door de politici en die smerige kapitalisten in het bedrijfsleven. Vast ja...
Het zou juist wel mooi zijn als er nauwelijks wat terug komt. Dat zou een goede les zijn voor politici die menen de werkelijkheid en de markt naar hun hand te kunnen zetten.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 15:22 schreef Zienswijze het volgende:
Ik ga niet voor de rotzooi van de Grieken opdraaien. Voor elke cent die in Griekenland is gestoken, moeten wij zoveel mogelijk daarvan terugkrijgen. Maakt niet uit hoeveel er door de Grieken moet worden bezuinigd.
Ik ben bang dat Griekenland nog maar twee keuzes gaat krijgen door zo door de mangel gehaald te worden: KKE en het linkse deel van PASOK of de (zeer talrijke) fascisten. Te dom voor woorden om een land zo te laten stikken als Europese gemeenschap.quote:Op woensdag 15 juni 2011 02:00 schreef Bolkesteijn het volgende:
Volgens Nieuwsuur gaat de Griekse premier morgen naar de president toe met een vooralsnog onbekende boodschap. Er werd gespeculeerd over het aanvragen van het ontslag van de regering en het vormen van een nieuwe regering (kennelijk kan dat staatsrechtelijk zonder nieuwe verkiezingen) of dat de premier zijn eigen ontslag in gaat dienen en de president nieuwe verkiezingen uitschrijft. Tevens is er morgen een grote demonstratie gepland en stappen er steeds meer parlementsleden uit de socialistische fractie (PASOK). Dit gaat zeer interessant worden.
Exact!quote:Op woensdag 1 juni 2011 00:18 schreef Leonidas82 het volgende:
Vanwaar die haat tegen de grieken?
Die wiegel ook met zijn populistische uitspraken over dat land en haar inwoners (conventie van achlum). Ik kots op dat populisme en ik kots op de media en politici die volkeren tegen elkaar uitspelen.
Griekse jan met de pet is namelijk niet de dader, maar dat zijn dus de corrupte politici en banksters. De grootste crimineel in deze is Goldman Sachs, deze bank heeft gemanipuleerd met de cijfers en zodoende Griekenland de EU ingeloosd.
En idd, de gemiddelde pensioenleeftijd in Griekenland is idd 65 jaar, met uitzondering van ambtenaren en mensen die echt heel zwaar werk doen (mijnwerkers bijvoorbeeld) die met 55 eruit mogen. Maar zijn we soms vergeten dat decennia lang in Nederland ook mensen met 57 eruit mochten?? (VUT).
Het volk hoeft inderdaad dit allemaal niet te pikken. Hoe zou jij het vinden als 30% van je loon werd afgepakt, je pensioen nagenoeg verdwijnd en alles wat je voorouders opgebouwd hebben, verkocht wordt aan multinationals en bankiers?
Je hele leven lang kapot werken voor een nooit af te lossen schuld, een schuld en rente die gecreerd is door lucht, maar wel afgelost moet worden met werkelijke waarde, zoals arbeid en productie. Ik snap die mensen, maar ze richten zich tot de verkeerde. Passeer de ME en marcheer naar Brussel en centrale banken. Vervolg die hele corrupte bende daar en berecht hen voor al dat onrecht, landsverraad, fraude en andere misdaden.
Ga toch weg zeg. Je mag op je blote knietjes de andere landen in de EU bedanken, want zonder hen was Griekenland al lang failliet. En dan nog het lef hebben om te zeggen dat de EU je laat stikken.... deden ze dat maar.quote:Op woensdag 15 juni 2011 02:10 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Ik ben bang dat Griekenland nog maar twee keuzes gaat krijgen door zo door de mangel gehaald te worden: KKE en het linkse deel van PASOK of de (zeer talrijke) fascisten. Te dom voor woorden om een land zo te laten stikken als Europese gemeenschap.
We zijn echt geen flikker meer waard hier.
Dat zou juist erg goed zijn. Schulden herstructureren, daarna kan de economie weer tot rust komen en weer beginnen met groeien. Juist vanwege de belangen van West-Europese banken in Griekenland en andere landen met een zwakke begroting moeten de Grieken nu hard bezuinigen omdat de EU hen daar via de politiek en leningen toe dwingt. De situatie is dus totaal anders dan jij voorstelt, tegenovergesteld zelfs.quote:Op woensdag 15 juni 2011 02:28 schreef StefanP het volgende:
Je mag op je blote knietjes de andere landen in de EU bedanken, want zonder hen was Griekenland al lang failliet.
Ik ben geen Griek maar Nederlander, dus EU burger. Jij niet gegeven je avatar, waarom bemoei je je dus met onze zaken?? Heeft de CIA zin in een nieuwe dictator ofzo? Als je geen Europeaan bent bemoei je er dan gewoon niet mee.quote:Op woensdag 15 juni 2011 02:28 schreef StefanP het volgende:
[..]
Ga toch weg zeg. Je mag op je blote knietjes de andere landen in de EU bedanken, want zonder hen was Griekenland al lang failliet. En dan nog het lef hebben om te zeggen dat de EU je laat stikken.... deden ze dat maar.
Dat is de schuld van andere rechtse politici.quote:
quote:Griekenland zet zich schrap voor landelijke staking en massaprotesten
Griekenland maakt zich op voor een landelijke 24-uursstaking uit protest tegen de harde bezuinigingen van de regering. Door de staking komt een groot deel van het openbare leven plat te liggen.
Als gevolg van de staking, die door de grootste Griekse vakbonden is georganiseerd, draaien ziekenhuizen vandaag op noodpersoneel en wordt het havenverkeer en openbaar vervoer ontregeld. Het vliegverkeer blijft naar verwachting wel normaal functioneren.
Naast de 24-uursstaking worden er in het hele land massaprotesten verwacht tegen de grootschalige bezuinigingen, die de Griekse regering moet doorvoeren om verzekerd te blijven van steungelden van de Europese Unie. Vanaf negen uur Nederlandse tijd staat een grote betoging in Athene gepland. Ook zullen demonstranten de toegang tot het parlement proberen te blokkeren, waar vandaag gedebatteerd wordt over de nieuwste ronde aan bezuinigingen.
De regering van premier George Papandreou moet voor het einde van deze maand het nieuwe bezuinigingspakket van 28 miljard euro door het parlement loodsen om de EU-steun niet in gevaar te brengen. Vanwege de grote impopulariteit van de bezuinigingen keren steeds meer parlementariërs van de socialistische partij van Papandreou zich tegen de plannen. Gisteren stapte een parlementariër van de regeringscoalitie op, waardoor de meerderheid van Papandreou nu nog uit vijf zetels bestaat. Eén van die vijf parlementariërs heeft al aangekondigd tegen de nieuwe besparingen te stemmen.
De ministers van Financiën van de eurolanden vergaderden gisteren de hele dag over een nieuw reddingsplan voor Griekenland. Minister De Jager kreeg van de Tweede Kamer de opdracht mee ook private partijen als banken bij het nieuwe steunpakket te betrekken. Gisterochtend verlaagde kredietbeoordelaar Standard & Poor’s de kredietwaardering van Griekenland verder. Volgens S&P gaat het land tot 2013 waarschijnlijk ten minste een keer failliet als gevolg van de enorme schuldenlast.
Het parlement lijkt wel belegerd. Als de demonstranten even aanzetten zullen vele koppen rollen...quote:Op woensdag 15 juni 2011 10:48 schreef hondjes het volgende:
http://www.newsit.gr/?pname=indignants&catid=30
live Griekenland..protest
Het is niet alleen het falen van de regering, het is het falen van het EMU-systeem en het door Duitsland gevoerde beleid van mercantilisme in diezelfde EMU.quote:Op woensdag 15 juni 2011 12:42 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Ik zag gisteren Nieuwsuur en Duitsland en Nederland werden door de Grieken als arrogant bestempeld. Als ik voor die demonstranten stond, dan zou ik zeggen dat zij zelf de intelligentie missen om op fatsoenlijke en kundige politici te stemmen. Ik begrijp de woede van de Grieken wel dat zij voor het falen van de vorige regering moeten opdraaien. Dit vindt niemand leuk om te moeten opdraaien voor fouten die andere mensen hebben gemaakt.
Wat mij meer tot zorgen baart is dat de Europese Unie steeds bijeenkomt, maar dat er geen besluiten worden genomen met betrekking tot Griekenland. Hoe langer er geaarzeld wordt, hoe ongeruster de financiële markten gaan worden.
quote:Griekse politie slaags geraakt met betogers in Athene
De Griekse politie is vandaag in het centrum van de hoofdstad Athene slaags geraakt met betogers die zich verzetten tegen verdere bezuinigingsmaatregelen. Agenten zetten traangas in om de menigte uiteen te drijven. Naar schatting waren enkele tienduizenden demonstranten op de been.
De politie greep in toen de betogers agenten bekogelden met stenen en yoghurt. Dat gebeurde buiten het parlementsgebouw, waar volksvertegenwoordigers vandaag debatteren over een nieuwe bezuinigingsronde om het enorme begrotingstekort aan te pakken en te voorkomen dat het land zijn schulden niet meer kan afbetalen.
De demonstranten belaagden ook het ministerie van Financiën, dat aan hetzelfde plein is gevestigd. Zij bekogelden het gebouw met brandbommen, aldus ooggetuigen.
Dat is de vilder de schuld geven dat de koe ziek is.quote:Op woensdag 15 juni 2011 16:37 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Merkwaardig ook dat particuliere bedrijven gelieerd aan het grote geld (Stanton&Poor's) zoveel aanzien hebben dat zij de kredietwaardigheid van staten in hun macht hebben. Ze hoeven maar met de vingers te knippen en de kredietwaardigheid gaat omhoog of omlaag.
Hetzelfde soort personen en instanties zijn medeverantwoordelijk voor het ontstaan van deze crisis. Het lijkt mij dat zulke instanties als eerst opgedoekt moeten worden, willen we verder kunnen om dit op te lossen.
Politici hebben financiële gegevens veranderd om geen gezichtsverlies te lijden. Banken en investeerders hebben hier aan meegewerkt.quote:Op woensdag 15 juni 2011 12:42 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Ik zag gisteren Nieuwsuur en Duitsland en Nederland werden door de Grieken als arrogant bestempeld. Als ik voor die demonstranten stond, dan zou ik zeggen dat zij zelf de intelligentie missen om op fatsoenlijke en kundige politici te stemmen. Ik begrijp de woede van de Grieken wel dat zij voor het falen van de vorige regering moeten opdraaien. Dit vindt niemand leuk om te moeten opdraaien voor fouten die andere mensen hebben gemaakt.
Wat mij meer tot zorgen baart is dat de Europese Unie steeds bijeenkomt, maar dat er geen besluiten worden genomen met betrekking tot Griekenland. Hoe langer er geaarzeld wordt, hoe ongeruster de financiële markten gaan worden.
Bedrijven hebben niks te zoeken in de overheidsfinanciën, laat staan deze te beoordelen over hun waardigheid. Het ideaal is dat het andersom zou zijn, maar daar is wel een competente regering voor nodig.quote:Op woensdag 15 juni 2011 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is de vilder de schuld geven dat de koe ziek is.
De kredietwaardigheid van een land wordt bepaald door het gedrag van haar overheid. Het BKR is er ook niet schuld aan dat jij niet kredietwaardig bent.
Laten we vooral de politici niet vergeten die geil als apen de grieken de Euro in wilden hebben terwijl het destijds al duidelijk was dat ze er nooit in hadden gemogen.quote:Op woensdag 15 juni 2011 16:43 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Politici hebben financiële gegevens veranderd om geen gezichtsverlies te lijden. Banken en investeerders hebben hier aan meegewerkt.
Iedereen draait nu op, voor de incompetentie en geldlust van een zeer selecte groep. Dezelfde groep die nu het geld van Griekenland claimt, wat wij gaan betalen, en wat in eerste instantie ook al geld van voornamelijk Noord-Europeanen was. Het is gewoon dubbelop hoe de burger hier in heel Europa wordt opgezadeld met dit soort shit.
Laat ze eerst alle topmannen en hoge pieten met enige verantwoording bij crediteuren eens oppakken, totaal strippen en een verbod van een x aantal jaar om een financiële bestuurs- of machtspositie uit te oefenen.
Uiteraard brengt dit de financiën niet op orde, daar is veel meer voor nodig. Maar het signaal moet duidelijk zijn; Het is tijd voor verandering. Het is tijd dat mensen die met ons geld investeren, daar zelf ook de risico's van dragen. Anders leert men het nooit.
Ik deed een ninja-edit maar hij was niet ninja genoegquote:Op woensdag 15 juni 2011 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Laten we vooral de politici niet vergeten die geil als apen de grieken de Euro in wilden hebben terwijl het destijds al duidelijk was dat ze er nooit in hadden gemogen.
Waarom niet? Waar gaat een overheid anders geld lenen?quote:Op woensdag 15 juni 2011 16:47 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Bedrijven hebben niks te zoeken in de overheidsfinanciën, laat staan deze te beoordelen over hun waardigheid. Het ideaal is dat het andersom zou zijn, maar daar is wel een competente regering voor nodig.
Een bedrijf is vatbaar voor geldzaken, omdat het daarom draait in een bedrijf. Dat maakt het ook te beinvloeden met geld.quote:Op woensdag 15 juni 2011 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom niet? Waar gaat een overheid anders geld lenen?
En waarom zou een bedrijf geen analyse mogen maken van de overheidsfinanciën, wie zou dat anders moeten doen? De overheid zelf?
LOL
Daar hebben die Grieken de afgelopen 10 jaar goed van geleefd. Nu komt de rekening en geeft men niet thuis. Wij hebben de afgelopen 20 jaar eigenlijk niet anders gedaan. Door de immer stijgende huizenprijzen hebben wij onze economische groei ook aangejaagd.quote:Op woensdag 15 juni 2011 16:50 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Maar goed, ik zeg dit wel, maar wat dan wel de oplossing is blijft moeilijk.
Waar is het geld allemaal heen, is dat uberhaupt bekend? Is dat gewoon weer in de omloop en overal verspreid, of geconcentreerd bij een selecte groep?
Hoe is dat een antwoord op mijn vraag?quote:Op woensdag 15 juni 2011 16:53 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Een bedrijf is vatbaar voor geldzaken, omdat het daarom draait in een bedrijf. Dat maakt het ook te beinvloeden met geld.
Een overheid zou dat niet moeten zijn, al is het tegendeel al ontelbaar keer bewezen. Ik blijf er echter bij dat bij de ideale situatie, de overheid eerlijk en transparant is, waarmee het niet afhankelijk is van particulieren om hun kredietwaardigheid te behouden.
Komt nog bij dat die analyse van bedrijven als Stanton&Poor's als een ware autoriteit wordt gezien op dit gebied. Mensen luisteren naar hen. En dat maakt het gevaarlijk, omdat een bedrijf niet leeft van het algemeen belang, maar van de winst.
Winst > de rest, is bedrijfsfilosofie in vrijwel elk bedrijf waar geld een rol speelt.
quote:‘Griekse premier wil aftreden onder voorwaarden’
De Griekse premier George Papandreou heeft aangeboden om af te treden om de vorming van een nationale eenheidsregering mogelijk te maken. Hij wil dit alleen als er specifieke doelstellingen worden vastgelegd voor de nieuwe regering. De Griekse oppositie vroeg om zijn ontslag.
Kredietwaardigheid kan niet gemeten worden door middel van geldstromen en financiële zaken te volgen, zoals nu is gebleken. De hele basis waarop ons geldsysteem berust, het vertrouwen in de waarde van waardebiljetten en geld, is aangetast.quote:Op woensdag 15 juni 2011 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe is dat een antwoord op mijn vraag?
quote:Hardline IMF forced Germany to guarantee Greek bailout
Acting IMF chief threatened to trigger sovereign default if Berlin failed to come to rescue of Greece
Germany was forced to agree to bail out Greece for the second time in a year under strong pressure from the International Monetary Fund following the resignation last month of its head, Dominique Strauss-Kahn, the Guardian has learned.
Under its acting chief, the American John Lipsky, the IMF has taken a more hardline stance and it warned the Germans in recent weeks that it would withhold urgently needed funds and trigger a Greek sovereign default unless Berlin stopped delaying and pledged firmly that it would come to Greece's rescue.
Senior officials and diplomats in Brussels confirmed that the IMF threat to pull the plug on its funding – in stark contrast to the more emollient line of Strauss-Kahn – had been defused because of a German climbdown.
As political turmoil continued in Greece on Thursday, with the prime minister, George Papandreou, scrambling to form a new government, the stage was being set for a political struggle between Europe's powerbrokers over the fine print of the proposed new ¤100bn-plus rescue of Greece.
Berlin is deeply at odds with France and with the key EU institutions – the European Central Bank (ECB), the European commission, the presidency of the EU and the head of the eurozone, Jean-Claude Juncker, prime minister of Luxembourg – over the terms of a new deal.
While conceding the need for the new bailout, Berlin is insisting that the banks and other private creditors holding Greek debt suffer losses as part of the rescue plan, which is expected to amount to ¤125bn (£110bn), or about ¤90bn if the Germans succeed in forcing losses on holders of Greek bonds.
Although international markets enjoyed a calmer day on Thursday, Juncker believes that imposing losses on investors could trigger a European version of the Lehman Brothers bank collapse – a so-called "credit event". Juncker said: "It's a really ugly situation. The [German] idea is dangerous. It could provoke the gravest risk, that all three rating agencies declare a credit event and then there are big contagion risks for other countries."
Nout Wellink, a member of the ECB's governing council, warned that the EU bailout fund would have to double to ¤1.5tn if Greece fails to pay its debts and spreads financial turmoil to other countries. The French President Nicolas Sarkozy goes to Berlin on Friday for a summit with German Chancellor Angela Merkel, with the aim of stitching up a compromise.
Under Greece's current ¤110bn bailout, shared by the EU and the IMF, a fifth tranche of ¤12bn is to be disbursed next month. Publicly, the IMF had been threatening to withhold its share of the money unless Greece's funding gap for 2012 is closed. But Olli Rehn, the European commissioner for monetary affairs, said on Thursday that the EU and the IMF had agreed to throw Greece the ¤12bn lifeline by next month to forestall a default.
Privately, sources said that Lipsky challenged the Germans on the fringes of a G8 summit in France almost three weeks ago and demanded that Berlin guarantee Greece's borrowing requirements and put a figure on the pledge. The IMF ultimatum came a week after Strauss-Kahn, a former French presidential contender, resigned as IMF chief following his arrest in New York on charges of attempted rape and sexual assault of a hotel chambermaid.
Berlin blinked, according to participants in the negotiations, and 10 days after the IMF challenge, the Merkel government admitted for the first time that Greece would need a new bailout. But it stoked further controversy by demanding that Greece's private creditors take losses on their loans.
Before a series of crucial EU meetings starting this weekend, Berlin looks increasingly isolated in its demands, spelling trouble for Merkel at home, where the rescue of spendthrift eurozone countries is deeply unpopular. Merkel's junior coalition partner, the liberal Free Democrats, on Thursday reiterated the need for the banks to take some of the pain in the Greek crisis.
The rescue scenario is also hostage to developments in Greece, with European leaders anxiously eyeing the political turmoil in Athens and questioning whether Papandreou would be able to deliver on his side of the bargain: savage spending cuts and tax increases aimed at raising ¤28bn, combined with a ¤50bn privatisation programme.
"We expect the Greek parliament to endorse the economic reform programme as agreed by the end of June," said Rehn. "We will not let the euro area face any kind of catastrophe."
But senior officials in Brussels worried that time was running out. Papandreou's attempt to form a new government, win a vote of confidence and then drive the austerity package through parliament could take longer than scheduled, jeopardising the planning in European capitals.
Zou al schelen als alle mensen die roepen dat de Grieken zo lui zijn even wat cijfers erbij zochten. Eurostat heeft hier gegevens over 2008/2009 en wat blijkt: de Grieken hebben een langere werkweek dan de Nederlanders, de Duitsers en de Fransen (die trouwens meer werken dan de Duitsers en wij Nederlanders, ook al hebben ze een reputatie van luiheid). Kijkend naar tabel 8 (Average actual hours worked per week in all jobs) zijn Nederlanders het minst werkende volk van Europa.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 18:01 schreef Weltschmerz het volgende:
Er wordt nou gedaan alsof de Grieken lui zijn enzo, vast wel maar dat is niet verboden. Dat lijkt me toch vooral een kwestie van de Europese politieke elite die de rekening van het falen van één van hen bij de bevolking wil neerleggen, ipv daar waar die hoort, bij de eigen banken.
Als de Grieken belasting ontduiken en de boeken vervalsen dan zou het zomaar kunnen dat ze ook sjoemelen met de cijfers van hun werkweken natuurlijk.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 23:35 schreef dotCommunism het volgende:
Zou al schelen als alle mensen die roepen dat de Grieken zo lui zijn even wat cijfers erbij zochten. Eurostat heeft hier gegevens over 2008/2009 en wat blijkt: de Grieken hebben een langere werkweek dan de Nederlanders, de Duitsers en de Fransen (die trouwens meer werken dan de Duitsers en wij Nederlanders, ook al hebben ze een reputatie van luiheid). Kijkend naar tabel 8 (Average actual hours worked per week in all jobs) zijn Nederlanders het minst werkende volk van Europa.
Ah ja, ze zijn Eurostat geinfiltreerd en hebben daar een specifieke afdeling opgericht die alleen de cijfers van Griekenland vervalsen. Stom van me dat ik daar niet aan dacht!quote:Op zaterdag 18 juni 2011 00:36 schreef thumbnail het volgende:
[..]
Als de Grieken belasting ontduiken en de boeken vervalsen dan zou het zomaar kunnen dat ze ook sjoemelen met de cijfers van hun werkweken natuurlijk.
Eerder wanbeleid door de Griekse regering en een hoge mate van corruptie. Dit is een gevaar binnen de eurozone maar dat kon iedere deelnemer weten. Nu het fout gaat weet je dat je het samen moet oplossen. Dat gejank over geen cent meer naar Griekenland en laat ze maar barsten kan gewoon niet in deze eu constructie, althans alles kan natuurlijk maar dat geeft het onvermogen van één europa weer. Mensen waren natuurlijk al sceptisch in de goede tijden nu de slechte tijden aanbreken betrekt iedereen nog meer zijn eigen vesting.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 18:01 schreef Weltschmerz het volgende:
De Grieken zijn natuurlijk net zo goed bedrogen door hun regering als de overige EU-politici die het zo gezellig met hun hadden. Uiteraard, de Grieken hebben ze verkozen maar die waren niet in de positie om ze te controleren. De banken hun corebusiness is risico-inschatting en zekerheid verkrijgen, daarin hebben ze gefaald.
Dus rechtvaardig is dat de banken opdraaien voor het geld wat ze uitgeleend hebben en niet de Grieken, dat mogen ze dan uiteraard verhalen op de politici die de boeken vervalst hebben. Veel succes. Maar de Grieken zelf hebben natuurlijk zeker een punt dat zij daarvoor niet willen kromliggen. Zeker niet degenen die niet geprofiteerd hebben.
Er wordt nou gedaan alsof de Grieken lui zijn enzo, vast wel maar dat is niet verboden. Dat lijkt me toch vooral een kwestie van de Europese politieke elite die de rekening van het falen van één van hen bij de bevolking wil neerleggen, ipv daar waar die hoort, bij de eigen banken.
quote:Op zaterdag 18 juni 2011 08:46 schreef dotCommunism het volgende:
Ah ja, ze zijn Eurostat geinfiltreerd en hebben daar een specifieke afdeling opgericht die alleen de cijfers van Griekenland vervalsen. Stom van me dat ik daar niet aan dacht!
Grieken werken gemiddeld 41 uur per week, in Nederland 32.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 23:35 schreef dotCommunism het volgende:
[..]
Zou al schelen als alle mensen die roepen dat de Grieken zo lui zijn even wat cijfers erbij zochten. Eurostat heeft hier gegevens over 2008/2009 en wat blijkt: de Grieken hebben een langere werkweek dan de Nederlanders, de Duitsers en de Fransen (die trouwens meer werken dan de Duitsers en wij Nederlanders, ook al hebben ze een reputatie van luiheid). Kijkend naar tabel 8 (Average actual hours worked per week in all jobs) zijn Nederlanders het minst werkende volk van Europa.
quote:Athene ontploft
ATHENE - Griekenland staat op ontploffen. De sfeer in de hoofdstad Athene is aan de vooravond van de EU top in Luxemburg over de mega-leningen aan het land van de Akropolis explosief.
Vanochtend demonstreerden tienduizenden woedende Grieken tegen de bezuinigingen van de linkse regering Girogos Papandreou en vooral ook tegen Europa. Met name de kritische landen binnen de EU moesten het ontgelden. Duitsland, Finland en Nederland zijn de gebeten hond.
,,Wij willen geen herstructurering van schulden, wij willen herstructurering van de corrupte politiek en wij willen dat Brussel ons met waardigheid behandelt”, zo viel te horen in de kilometerslange stoet van withete betogers onder de broeiende mediterrane zon. ,,Handen af van ons erfgoed!”
Veel van de demonstranten zijn opmerkelijk goed op de hoogte van de anti-Griekse sentimenten in de Noord-Europese landen. Dat de belastingbetaler daar het spuugzat is om voor de Griekse luilak te boeten, is hun een zorg. Want van enige zelfkritiek is geen sprake.
,,Weg met Merkel, weg met De Jager en weg met Wilders, wij kunnen onze eigen zaken regelen, weg met de dieven uit het noorden”, zegt de corpulente Yannis Varoussos, als hij heftig transpirerend na een kilometerslange mars op het Syntagma Plein, tegenover het parlement, arriveert.
Het valt op dat de Grieken, die na afgelopen decennia vooral op de terrasjes aan de ouzo zaten en nu de broekriem moeten aanhalen, alles en iedereen de schuld geven van het financiële drama in hun land. Brussel moet bloeden, het IMF moet bloeden, hun eigen regering moet bloeden. Maar zij zelf willen vooral doorgaan met hoe het vroeger was. Dus op 45 stoppen met werken, torenhoge pensioenen voor ambtenaren die, zo bleek deze week, ook nog eens aan nabestaanden worden doorbetaald als vader of moeder al twintig jaar lang onder de groene zoden blijken te liggen.
Het 'hete weekend van de waarheid' in Griekenland zal zeker tot morgenavond duren en mogelijk zelfs tot donderdag een vervolg krijgen, als de Europese leiders opnieuw bijeenkomen om over het failliete zieke broertje te overleggen.
De oproerpolitie moet het inmiddels ook ontgelden, omdat die in een kordon het parlementsgebouw bewaakt. Er zijn afgelopen dagen al agenten van hun motorfietsen afgekegeld door stenengooiende onruststokers. ,,En dit is nog maar het begin”, zegt Varoussos als hij is uitgepuft en op het trottoir de zoveelste sigaret opsteekt. ,,Jullie zijn nog lang niet van de Grieken af!”
Royale droevenisquote:Op zaterdag 18 juni 2011 18:08 schreef dotCommunism het volgende:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13802940
Beste nieuwsbericht.
Iedereen is nu schuldenaar aan elkaar, en dat wordt alleen maar versterkt met het verder geld erin pompen. Niemand begrijpt er meer wat van. Als de boel knapt, wat op zeker gaat gebeuren, dan zal de hele EU alles moeten gaan privatiseren e.d. Zit iedereen in hetzelfde schuitje als de Grieken.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 18:01 schreef Weltschmerz het volgende:
De Grieken zijn natuurlijk net zo goed bedrogen door hun regering als de overige EU-politici die het zo gezellig met hun hadden. Uiteraard, de Grieken hebben ze verkozen maar die waren niet in de positie om ze te controleren. De banken hun corebusiness is risico-inschatting en zekerheid verkrijgen, daarin hebben ze gefaald.
Dus rechtvaardig is dat de banken opdraaien voor het geld wat ze uitgeleend hebben en niet de Grieken, dat mogen ze dan uiteraard verhalen op de politici die de boeken vervalst hebben. Veel succes. Maar de Grieken zelf hebben natuurlijk zeker een punt dat zij daarvoor niet willen kromliggen. Zeker niet degenen die niet geprofiteerd hebben.
Er wordt nou gedaan alsof de Grieken lui zijn enzo, vast wel maar dat is niet verboden. Dat lijkt me toch vooral een kwestie van de Europese politieke elite die de rekening van het falen van één van hen bij de bevolking wil neerleggen, ipv daar waar die hoort, bij de eigen banken.
De EU is democratisch.. Hoe?quote:Op zaterdag 18 juni 2011 18:41 schreef Klopkoek het volgende:
Uiteraard, het is het einde van de democratie en het begin van de plutocratie en de herinvoering van het feodalisme.
De arrogantie van de onnozelen.quote:Op zaterdag 18 juni 2011 18:39 schreef GSbrder het volgende:
Klopkoek, jouw doembeelden stellen mij gelukkig
Mooi dat ze er eindelijk eens over berichten.quote:Op zaterdag 18 juni 2011 10:26 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Grieken werken gemiddeld 41 uur per week, in Nederland 32.
Gemiddeld gaan ze op 61 jaar met pensioen, in Nederland is dat inmiddels 62. Wat enigszins vertekend wordt door het feit dat Griekse vrouwen eerder stoppen dan Nederlandse vrouwen.
Vannacht gelezen in De Pers.
Het enige wat ten gunste van Nederland in dit verband kan worden opgemerkt is dat de arbeidsproductiviteit hoger ligt (tot de hoogste van de wereld behoort en toch kunnen we tussen door even De Pers lezen, zeg maar.... )
Where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise.quote:Op zaterdag 18 juni 2011 18:56 schreef dotCommunism het volgende:
[..]
De arrogantie van de onnozelen.
Het zijn ook gewoon de eerste strubbelingen van de Europese lente, of herfst, afhankelijk van je perspectief. Na de kredietcrisis tekent zich hier ook weer een strijd af tussen het volk enerzijs, en de innig verstrengelde financiele instellingen en politieke elite anderzijds. Het kan natuurlijk gewoon best even slecht gaan met een land, maar de Grieken overkomt het ook maar, er is geen zelfbeschikking. Wij maken er geholpen door belanghebbenden "De Grieken" van, maar de Grieken zullen "het systeem" of "de politiek en de banken" van maken.quote:Op zaterdag 18 juni 2011 10:15 schreef Tem het volgende:
[..]
Eerder wanbeleid door de Griekse regering en een hoge mate van corruptie. Dit is een gevaar binnen de eurozone maar dat kon iedere deelnemer weten. Nu het fout gaat weet je dat je het samen moet oplossen. Dat gejank over geen cent meer naar Griekenland en laat ze maar barsten kan gewoon niet in deze eu constructie, althans alles kan natuurlijk maar dat geeft het onvermogen van één europa weer. Mensen waren natuurlijk al sceptisch in de goede tijden nu de slechte tijden aanbreken betrekt iedereen nog meer zijn eigen vesting.
Ik wel. De financiële wereld is een piramide-spel.quote:Op zaterdag 18 juni 2011 18:38 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Iedereen is nu schuldenaar aan elkaar, en dat wordt alleen maar versterkt met het verder geld erin pompen. Niemand begrijpt er meer wat van.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
quote:Op zaterdag 18 juni 2011 19:28 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ik wel. De financiële wereld is een piramide-spel.En iedereen is een slaaf van de staatSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.!11!1!!
Oh noes
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
Die kant gaan we wel op.quote:Op zaterdag 18 juni 2011 19:30 schreef GSbrder het volgende:
[..]
En iedereen is een slaaf van de staat!11!1!!
Oh noes
Daar ben ik ook bang voor. Half Nederland zit dadelijk aan de leerwerktrajecten of workfirst-trajecten. Alle staatsvoorzieningen worden zo inkomensafhankelijk gemaakt dat anderhalf modaal evenveel verdient als half modaal. En de staat zelf.... die is eigendom van het grootkapitaal.quote:Op zaterdag 18 juni 2011 19:39 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Die kant gaan we wel op.
Dat moet jij toch geweldig vindenquote:Op zaterdag 18 juni 2011 20:05 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Daar ben ik ook bang voor. Half Nederland zit dadelijk aan de leerwerktrajecten of workfirst-trajecten. Alle staatsvoorzieningen worden zo inkomensafhankelijk gemaakt dat anderhalf modaal evenveel verdient als half modaal.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |