Ryan3 | donderdag 23 december 2010 @ 13:12 |
Game on. Deel 1, wat eten we met de kerst? | |
jeloen | donderdag 23 december 2010 @ 13:15 |
gourmetten ![]() 2e post ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edit: dat zijn veel smilies he ![]() | |
Ryan3 | donderdag 23 december 2010 @ 13:16 |
Ik heb eigenlijk van alles geprobeerd. Idd zelf gesmolten, met toevoeging achtereenvolgens 1) melk/room 2) zonnebloemolie. Ik heb een keer zo'n zakje van de appie gehad. En een keer een flesje van de aldi. Maar eigenlijk is nooit iets goed bevallen of resulteerde in wat ik wenste. Toch vind ik het een heerlijk puur en simpel toetje, dat altijd goed scoort als je het maar goed kunt maken. | |
Ryan3 | donderdag 23 december 2010 @ 13:35 |
Dit is btw mijn globale menuutje (2de kerst, 1ste kerst doet mijn vrouw) Garnalen cocktailtje soepie kalkoenfilé-witlof sla-aardappelpureetje dame blanche koffie/cake/chocolade (???) | |
Tezz | donderdag 23 december 2010 @ 14:51 |
Kerstavond gaan we borrelen bij een tante van mijn man. Haar kennende zullen er wel allerei lekkere hapjes voorbij komen... 1e kerstdag zijn we thuis en krijgen we ouders en schoonpapa te eten. Helaas ben ik dit jaar niet in staat om te koken dus we gaan gourmetten. 2e kerstdag gaan we brunchen bij mijn ouders en 's middags gaan we bbq-en. Mijn vader ziet het helemaal voor zich: allemaal bij de vuurkorf met gluwein en hij lekkere gerechten maken op zijn buitenkeuken. | |
misterembryo | donderdag 23 december 2010 @ 14:52 |
dode konijn met saus kippe pasteitjes met champignonnentjes jum jum aardappeltjes met sperzieboontjes kroketjes ![]() wordt altijd blij van kerst ![]() | |
minilot | donderdag 23 december 2010 @ 15:23 |
Ik vraag het gewoon nog eens: - Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord? (Ik maak al klassieke soesjes met roompaté ![]() | |
misterembryo | donderdag 23 december 2010 @ 15:34 |
http://www.tastyweb.nl/recepten/gevogelte/gerechten kijk hier eens op schoonheid | |
minilot | donderdag 23 december 2010 @ 15:53 |
![]() Maar eh, receptenwebsites opsnorren kunnen we allemaal. ![]() Ik wil persoonlijke tips! | |
karoltje | donderdag 23 december 2010 @ 16:01 |
Mijn menuutje voor 2: Amuse/Voorgerecht 1: Salade van camembert, prosciuto, vijgen en veldsla Voorgerecht 2: Mini-quiche van paddestoelen en geitenkaas Hoofdgerecht: Verse pasta met zelfgemaakte pesto en gevulde portobello Toetje: Roze prosecco met frambozensorbet en verse frambozen (Eigenlijk spoom dus maar dan als toetje) | |
motorbloempje | vrijdag 24 december 2010 @ 06:32 |
eitje koken, topje er heel mooi afsnijden (kutwerkje ![]() ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 24 december 2010 @ 06:33 |
Oh, en vandaag ga ik voorbereiden ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Tezz | vrijdag 24 december 2010 @ 06:34 |
Succes Moblo! Ik ben helaas ook al wakker omdat kind besloot om tot vier keer toe over te geven vannacht. Van die vier keer haalde ze twee keer het toilet, die andere twee keren ben ik nu op aan het ruimen. Altijd gezellig. Ben bang dat onze kerst ook heel rustig gaat worden.... | |
motorbloempje | vrijdag 24 december 2010 @ 06:35 |
awhgoss... jij ook sterkte! ![]() | |
Aphrodyte | vrijdag 24 december 2010 @ 07:23 |
Nog een wijziging in het menu voor vandaag: Voorgerecht: diverse hapjes (olijven, dipjes, lekker brood) Hoofdgerecht: 1 kreeft per persoon met home-made mayo, vlaamse frites en salade Nagerecht: frambozensoufllé ![]() | |
Paladin82 | vrijdag 24 december 2010 @ 08:40 |
Ik zit hier nog steeds in dubio hoofd gerecht is nu wel bekend, dat word slow roast rosbief nagerecht een witte choco bombe maar voorgerecht ben ik nog niet uit. Weet iemand trouwens hoe lang een rosbief van 1,2 kilo ongeveer in de oven moet bij een temperatuur van 80 graden? De kern zal ik zo rond 55 gaan zetten, maar ik heb een idee nodig hoe lang het ongeveer duurt voor de overige planning. | |
Blues | vrijdag 24 december 2010 @ 09:00 |
Mijn wortelamuse ![]() ![]() | |
minilot | vrijdag 24 december 2010 @ 09:41 |
Vandaag is de dag van soep koken, brooddeeg kneden, balsamicoazijn en vijgen inkoken én de waterkerspoffertjes alvast maken.. Hoe lekker ook, ik kan het echt niet over mijn hart verkrijgen om aan te komen waaien met gevulde eieren! Er is niks mis mee (ik heb nog niet ontbeten en zou er nu wel twintig opkunnen), maar ik heb er toch niet écht een culinaire associatie bij.. ![]() ![]() Toch bedankt voor tip en: beterschap! Ik heb een uur later al een soep met wortel erin! Bovendien: ik zoek iets enigzins robuusts met vlees en/of gevogelte. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 24-12-2010 10:04:05 ] | |
minilot | vrijdag 24 december 2010 @ 09:45 |
Waar ben je ongeveer naar op zoek? Wat zijn de eisen? | |
Riann | vrijdag 24 december 2010 @ 10:13 |
1e kerstdag Bouillon fondue en het nagerecht mijn zelfgemaakte hemelse modder. 2e kerstdag Gourmetten | |
Lonaa | vrijdag 24 december 2010 @ 10:16 |
Mijn ossenstaartsoep is bijna klaar. Staat nu af te koelen en dan nog madera er in. Vandaag ook vast voorgerechten en nagerecht maken. Ben er nog steeds niet helemaal uit hoe ik de chocola ga gebruiken in het nagerecht bij m'n gevulde sinaasappel. Wel weet ik inmiddels dat we op 2e kerstdag gaan kaasfondueen. ![]() | |
Paladin82 | vrijdag 24 december 2010 @ 10:29 |
Hehe eigenlijk dat het lekker moet zijn ![]() heb nu het idee om risotto in rauwe ham rolletjes te maken klonk erg lekker. | |
Aphrodyte | vrijdag 24 december 2010 @ 10:50 |
Dat wordt toch maar gratin dauphinois ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 24 december 2010 @ 11:18 |
Vissoep, ga zo beginnen met de bouillon maken. Hoofdgerecht doet de familie, ik maak tarte tartin als nagerecht met ijs (helaas niet zelfgemaakt, geen ijsmaker van Sint gekregen ![]() | |
renzell | vrijdag 24 december 2010 @ 13:14 |
Hel in de supermarkt overleefd! ![]() Het gaat worden: Stokbroodjes met blauwekaasroom en walnoot, pittige zalmspiesjes met kerstomaatjes en Spaanse pepers, prikkers met olijven gevuld met zalm en ansjovis, stokbroodjes met avocado, chreamcheese, bieslook, zalm en kappers, gevulde eitjes met tonijn, stokbroodjes met roerei, groene asperges en parmezaan, broccoli-roomsoepje, tortilla's, rozemarijn-knoflookaardappeltjes, gegrilde reuzengarnalen omwikkeld met Serranoham, knoflookkippenvleugels, pittige gehaktballetjes in tomatensaus, champignons gevuld met zalm en geitenkaas, pittige broccoli met geroosterde sesamzaadjes, fijne witlof met een blauwe kaassaus, gemarineerde spiesjes van varkenshaas. ![]() ![]() Daarbij een paar heerlijke rode en witte wijntjes. ![]() ![]() Straks alvast wat marinades gaan maken en de keuken kookklaar maken. | |
Rezzy | vrijdag 24 december 2010 @ 13:20 |
Ben er ook uit, en heb net de boodschappen binnen. Amuse: glaasje met mousse van paprika en avocado Voor: souffle van geitenkaas en noten en vleugje honing Hoofd: kogelbiefstuk met eendenlever en truffel, truffelsaus en creme brulee van eendenlever. Erbij dan haricots verts in katenspek en rozevalaardappeltjes uit de oven met spekjes en rozemarijn. Toet: Key lime pie en irish/spanish/cuban coffee (roept u maar, drank genoeg). | |
Aphrodyte | vrijdag 24 december 2010 @ 13:26 |
Hmm key lime pie ![]() | |
cinnamongirl | vrijdag 24 december 2010 @ 13:42 |
Ik maak: Amuse: rosbief met o.a. wasabimayonaise, Kikkoman en geroosterde sesamzaadjes Voorgerecht: weet ik niet meer, schoonma neemt 't mee Hoofdgerecht: struisvogelbiefstuk met cranberry-portsaus Bijgerecht: rode kool met appeltjes en aardappelpuree met truffelolie Na: scroppino met limoncello Borrel: garnalentruffels | |
Dreamz | vrijdag 24 december 2010 @ 13:46 |
Dat van Renzell klinkt wel heel appetijtelijk Via Google zijn honderden receptensites te vinden, Smulweb is wel een prettige maar deze is ook zeker handig http://keukenhelden.nl/kerst-recept.jsp ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 24 december 2010 @ 14:20 |
Er bleken ook nog amuses en een spoom te moeten komen voor het familiediner dus net zalmmousse met witte wijn gelei gemaakt in kleine glaasjes en straks nog een kaashapje met filodeeg. De spoom word prosecco met sorbetijs ![]() | |
Curiosity | vrijdag 24 december 2010 @ 16:47 |
Vandaag de hele dag in de keuken gestaan met als resultaat: Voor 8 personen. Ayam betawi Semoor dwaja Saté Sajoer boontjes Nasi hierbij serveer ik nog kroepoek, gebakken uitjes en pindasaus. Als toetje slagroomijs met tropisch fruit, slagroom en spekkoek. | |
Staal | zaterdag 25 december 2010 @ 00:27 |
Ik heb het echt geweldig voor elkaar gekregen. Werkelijk alles in huis gehaald voor mijn kerstmenuutje. Ben de zeebaars misgelopen. Geen hoofdgerecht. Heb geruild qua dag met Ryan3. Wrs. moet ik morgen op een bootje gaan vissen. Had ik maar voor wild gekozen. | |
Staal | zaterdag 25 december 2010 @ 00:34 |
Wat voor aas kan ik het beste gebruiken om zeebaars te vangen? | |
golfer | zaterdag 25 december 2010 @ 01:16 |
Jezelf in kleine hapklare brokken snijden en aan een haak hangen. Lijngevangen zeebaars. Lekker. ![]() | |
Jurk | zaterdag 25 december 2010 @ 01:27 |
Amuse: St jacobs met pecorino-schuim Voor: Kreeft met truffelmayonaise en verders niks Hoofd: Zeeduivel met zeekraal-risotto en gegrilde asperges Toe: Grand dessert, wat op een mandarijn-grapefruit sabayon na geheel prefab is ![]() En omdat de helft van de gasten geen vis moet, en de andere helft geen wild gaat mijn man het volgende maken: Voor: Salade met eendeborst Hoofd: Reepeper met zuurkoolsigaartjes van filodeeg met peertjes van oma Amuse en toetje eten we allemaal hetzelfde. Eerste kerstdag wordt een verrassing. Het enige wat ik weet is dat mn vader een 50 jaar oude port gaat opgraven uit zijn wijnkelder. Benieuwd of dat te drinken is. | |
cinnamon_M | zaterdag 25 december 2010 @ 01:41 |
Meestal betekent kerst bij mijn familie afhaaleten, kaasfondue of gourmetten, dus dit jaar heb ik eens aangeboden te koken. Wordt een simpel menuutje: Voor: dopwerwten-mint soep met een stukje zalm (1 vega in ons midden: krijgt t soepje zonder zalm met een dot crème fraiche) - Hoofd: andijviestamp met hertenbiefstukjes en bramen-portsaus (voor de vega: andijviestamp met oude kaas, cashewnoten en diezelfde saus) - Na: chocolademousse met chocoladeflake met zeezout en pistache, in witte wijn + kruiden gepocheerd peertje, bolletje slagroomijs (of misschien maak ik toch nog een chocoladetaart gevuld met de mousse met chocoganache + zeezout en pistache, taart was het oorspronkelijke plan maar toen kreeg vriend ineens 2 liter chocolademousse mee van werk die op moet...) | |
cinnamon_M | zaterdag 25 december 2010 @ 01:44 |
![]() (vraagje: hoe maak je dat pecorino-schuim? Ik wil ook al een tijd zoiets maken) | |
Hik | zaterdag 25 december 2010 @ 07:00 |
Ik heb niet te moeilijk gedaan dit jaar: Voorgerecht: Ceviche van coquilles met streepjes guacamole Hoofd: Rode poon uit de oven, gevuld met rode peper, citroengras en koriander. Met een citroenpuree. Na: Chocolade tiramisu Het was erg lekker, vooral de poon was super! ![]() | |
renzell | zaterdag 25 december 2010 @ 08:00 |
Waar woon je? Niet in de buurt van een grote(re) stad? Hier in Rotterdam is de (Turkse) visboer gewoon open en heeft ALLES! Daar heb ik vorig jaar op eerste kerstdag kraakverse zalm en tonijn gehaald voor mijn sushi. Succes! | |
Ienepien | zaterdag 25 december 2010 @ 09:40 |
Crisis! ![]() Nu wil ik beginnen met het maken van een trifle op basis van een recept uit de Allerhande (13-2007) en nu doet de Appie-website het niet ![]() Of zijn hier nog mensen die mij aan het recept kunnen helpen? ![]() Oh en het probleem zit um vooral in de custard, ik heb custardpoeder liggen, maar ik het recept moet ik ook nog wat doen met eieren en vanillestokjes (dacht ik) en dat kan ik op het pakje niet terugvinden. En nu ben ik confuus... | |
borisz | zaterdag 25 december 2010 @ 10:03 |
1. Gourmetten 2. Buffetmaaltijd ![]() Ik maak voor 2de kerstdag Spaanse gehaktballetjes. | |
gadeweerd | zaterdag 25 december 2010 @ 11:46 |
Voor: Trio van vis: - glaasje rauwe zalm en tonijn met wasabi en soja en japanse zeewier - Garnalen met whiskysaus - reepje gegrilde zalm met zeekraal en kappertjessaus hoofd: - Côte de boeuf in eigen jus of - lamskotelet met kruidenboter met gegrilde asperges, beetgare haricots en roseval met rozemarijn kaas: Epoisse, Munster, Camebert Affine au Calvados, Brillat Savarin Affine, brie cru geroosterd kletzenbrood en appelstroop Port Colheita 1995-2010 Chocoladetaart Aberlour A'Bunadh Natuurlijk alles zelf gemaakt, geen pakjes en sausjes! | |
Curiosity | zaterdag 25 december 2010 @ 11:56 |
http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=2082 Is dit het? Komt wel uit de allerhande. | |
Ienepien | zaterdag 25 december 2010 @ 12:07 |
Nee die is het niet, die was ik ook al tegen gekomen met google. Inmiddels heb ik het maar op gevoel en een soortgelijk recept van Nigella Lawson gedaan. Staat nu in de koelkast op te stijven. Hopelijk... ![]() | |
loecje | zaterdag 25 december 2010 @ 12:19 |
nu kan je wel zeggen dat je het helemaal zelf hebt gedaan;) dat het mag smaken! | |
Staal | zaterdag 25 december 2010 @ 12:47 |
Woon vlakbij Antwerpen. Morgen zijn wel alle winkels in Putte open. Hoop dat ik daar nog iets kan scoren. Vrees dat het iets van de AH wordt. Wel lullig want ik wilde echt alles zelf maken en nu komt het hoofdgerecht wrs. uit een bakje. Ik ben gewoon een stomme trut. ![]() | |
paddy | zaterdag 25 december 2010 @ 14:30 |
Rollade gemarineerd met mosterd/dille/en knoflook. In ovenschaal met cranberry's boillon,dille, olie en ananassap is nu gaar, dus nu nog bruin laten roosteren. Opgediend met cranberrysaus vers en gemaakt met bessenjenever . Dan kip dijbeen met knoflook, sambal nasi, ui, daarna afblussen met milde rode huiswijn paprika, champignons, ananas, gebakken uitjes, en ketjap. Serveren we vanavond met gele riijst. Vanavond eten met ongeveer 25 man en iedereen neemt wat mee, dus de rest is een verrassing voor ons ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door paddy op 25-12-2010 14:52:55 ] | |
rubje | zaterdag 25 december 2010 @ 17:22 |
Wij eten met +/- 8 man en de vrouwen hebben alles voorbereidt,dus ik ben benieuwd. Oh ja.. wie zich geroepen voelt zijn kerstmaal te vereeuwigen en te tonen,is er dit topic voor geopend. ![]() Ook als je alleen thuis zit. ![]() ![]() | |
BeamofLight | zaterdag 25 december 2010 @ 17:23 |
Kapsalon. Ideaal kerstgerecht. | |
VeX- | zaterdag 25 december 2010 @ 17:26 |
Het wordt toch maar gourmetten. | |
0013379 | zaterdag 25 december 2010 @ 17:39 |
patat met frikandel | |
zquing | zaterdag 25 december 2010 @ 17:41 |
Ik maak een stuk rosbief met italiaanse kruiden, een stuk kalfsvlees met een koffiesaus en marbled brownies. | |
soapie | zaterdag 25 december 2010 @ 18:29 |
Vandaag lekker spinazie morgen gourmetten!!!! | |
golfer | zaterdag 25 december 2010 @ 18:42 |
Vandaag heb ik pasta met kreeft volgens dit recept gemaakt. Best bewerkelijk om die saus te maken. Eerst kreeft gekookt en van karkas ontdaan. Karkas samen met peen, ui, knoflook en venkel de pan in om de roosteren: ![]() Daarna nog wat kruiden en tomaat, scheut whisky erbij (even flamberen) en vervolgens er een bouillon van maken: ![]() Daarna room erbij: ![]() Vervolgens goed zeven: ![]() Een deel met boter monteren en reduceren tot saus: ![]() Tenslotte pasta in de kreeftenbouillon koken, kreeftenvlees met een beetje boter opwarmen in de braadpan, saus afmaken en dan op een bord met daarnaast een eenvoudige salade: ![]() ![]() | |
renzell | zaterdag 25 december 2010 @ 19:43 |
Oi oi oi, ik ben geen superkok, maar vanavond heb ik mijzelf toch overtroffen! De hele dag in de keuken gestaan, met tussenpozen. Maar het was HEERLIJK! Straks, als kuiken in bed ligt, gaan we voor ronde 2. ![]() We hadden: - als borrelhapje: brochetta met roerei, parmezaan en groene asperges - als hoofdgerecht: gehaktballetjes in tomatensaus - grote garnalen van de gril, omwonden met serranoham, geserveerd met citroen en peterselie - spiesjes van varkenshaas met tijm, cayennepeper, witte wijn en olie van de gril - tortilla's - pittige (en goddelijke) spiesjes van gemarineerde superpittige zalmfilet met cherrytomaatjes en rode parpika - gewokte broccoli met Spaanse per, knof en sesamzaad - fijne witlof met een niet te versmaden blauwe kaassaus - met sjalotten, parmezaan en zalm gevulde champs Kuiken had daarbij nog: chickenwings, rozemarijnaardappeltjes en broccoli met kruidenkaas Heerlijk. ![]() ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 25 december 2010 @ 22:50 |
heerlijk, maar damn wat is ronde 2? | |
Ryan3 | zaterdag 25 december 2010 @ 22:55 |
Okee, maaltijd is allemaal wel zo'n beetje gelukt; ik kreeg een ruime voldoende iig van mijn tafelgenoten. Kalkoen was iets te droog, kreeftensoep was ook niet je dat (misschien toch beter om de kreeften de volgende keer gewoon dood te maken). [ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 26-12-2010 00:20:26 ] | |
FutureFairytale | zaterdag 25 december 2010 @ 23:10 |
aantal wijzigingen, vanavond was het menu: amuses: amuselepels met smeuïge kipsalade met ananas, gevulde grote champignons met kruidenkaas tussen: bouillon met peterselie en een knoflookbroodje hoofd: - kipkarbonades - zalm met dillemayonaise - rollade met peper- en champignonroomsaus - stoofpeertjes - salade - haricots verts met prei en pancetta - rosti met paprika en ui - aardappelkroketjes toe: - chocoladefondue met druiven, mandarijnpartjes, banaan, peer, meloen en biscuitjes - stracciatella ijs, citroen- en frambozen sorbet ijs + versgeklopte slagroom na: Irish Coffee met banket | |
Xanteh | zaterdag 25 december 2010 @ 23:30 |
Moest vandaag voor 6 mensen koken, dus heb het simpel gehouden. Voorgerecht was meloen, serranoham en een eetbare viool. Hoofdgerecht was geblancheerde spruitjes, aardappelpuree met mosterd, ossenhaas, zelfgemaakte portsaus en verschillende paddenstoelen. Als nagerecht heb ik gisteren zelfgemaakte chocoladetaart gemaakt en daarbij vanille-slagroom en een takje munt geserveerd. Morgen wordt een visdag en dan moet ik voor 7 mensen koken ![]() | |
golfer | zaterdag 25 december 2010 @ 23:30 |
Alcoholvrije Irish coffee voor jou, FFT? | |
FutureFairytale | zaterdag 25 december 2010 @ 23:34 |
haha thee voor mij ![]() | |
loecje | zaterdag 25 december 2010 @ 23:55 |
mn toetje (frozen tiramisu) voor morgen is nu al mislukt. iemand in huis heeft de eieren opgemaakt ![]() oma neemt morgen eieren mee, maar de taart moest eigenlijk 6uur in de vriezer staan en dat gaat niet lukken... | |
Mr.Noodle | zondag 26 december 2010 @ 00:01 |
1e Voorgerecht: Carpaccio met veldsla, pijnboompitten en pestodressing![]() 2e Voorgerecht: Broccoli Soep met toefje room ![]() Tussengerecht: Gekruide Lamsrack ![]() Hoofdgerecht: Lamsbout met Honingroomsaus en een spicy (rode peper) salade van avocado en granaatappel. ![]() Dessert: Crème Brûlée met Frambozen. ![]() | |
PdeHoog | zondag 26 december 2010 @ 00:46 |
Foto's ![]() Pasta met tomatentapenade en sint jakobsschelp varkensfilet met appel-uien-jus ![]() ![]() ![]() | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 00:54 |
Sfeervolle foto's Noodle. Wat ik alleen graag wil begrijpen zijn de twee voorgerechten. Waarom twee? Ik zou echt na die roomsoep helemaal vol zitten. En daarna twee keer lam? Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt. Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen. | |
PdeHoog | zondag 26 december 2010 @ 00:56 |
Waarom geen hoofdgerecht? | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 01:01 |
Ik maak er wel wat van. ![]() Wel lullig, je weet het hele jaar wanneer het kerstmis is en ik heb geen zeebaars kunnen krijgen. Woon op een dorp. De kar haakte af en dan ben je meteen voor een ander idee overgeleverd aan de C1000 en AH. Hoop morgen op de grens te slagen. Heb jij je menu zelf verzonnen? Daar ben ik echt wel benieuwd naar. ![]() | |
PdeHoog | zondag 26 december 2010 @ 01:05 |
Ja. Wel in overleg met degenen waar ik ging eten omdat ze wat moeilijk etende kids hebben. Ik had ook nog een dessert in gedachten, maar dat kwam er niet uit zoals ik graag wilde dus dat serveerde ik niet. En eigenlijk was dat ook niet nodig. We zaten na het hoofdgerecht prettig vol dus het werd koffie met een chocoladelikeurtje ![]() | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 01:11 |
Oh ja, mijn menu: Voorgerecht na de wandeling: tomatenbouillon. Licht maar warm. Garnalencocktail maar niet de klassieke maar frisser. Hoofgerecht is nog puzzelen Nagerecht Crema Catalana. (lichtere variant van Crème brûlée) Morgen nog aanstekergas voor de brander kopen. Ik ben echt zo goed voorbereid. ![]() Wel goede porties maar licht. Ik hou zelf niet zo van het bomvolle gevoel. Met de tomatenbouillon en creme ga ik morgenvroeg aan de slag en de rest is in de avond dan appeltje eitje. | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 01:19 |
Dit is de beste gedachte. ![]() Ik heb vanvond trouwens heerlijk gegeten. Ryan ga ik wrs. niet verslaan. Alleen die kreeftensoep vond ik echt niet lekker. De hond was er erg gek op dus smaak is een kwestie van perceptie. | |
minilot | zondag 26 december 2010 @ 10:58 |
Noodle, wat een toffe foto's! En Golfer, aangezien ik gisteren gedurende de dag drie keer kreeftensoep met precies die kleur opheb kan ik nu moeilijk naar je kerstdiner kijken zonder een beetje misselijk te worden! ![]() Eerste kerstdag is achter de rug: uit eten met mijn ouders. Het was een eenvoudig restaurant in ons dorp waar ik eerder een nogal teleurstellende ervaring had gehad, maar het kerstmenu was zowaar best heel goed te eten! En een stuk fijner dan vleesfondue, wat we normaal gesproken bij mijn ouders met kerst doen. ![]() Als soep was er kreeftensoep (terwijl ik die middag bij mijn ouders thuis al een liter soldaat had gemaakt ![]() Vandaag schoonouders-kerstdag, waarop Serieus Gekookt gaat worden. Ik ga dan ook *nu* de keuken in. ![]() | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 11:11 |
Die vaag bruine prak, is dat je aardappelpuree? ![]() Hoe maak jij die? | |
Aphrodyte | zondag 26 december 2010 @ 11:20 |
Leuk minilot! En lekker ook ![]() ![]() | |
betyar | zondag 26 december 2010 @ 11:29 |
Een kalkoen eerst roken en daarna nagaren op de BBQ. | |
minilot | zondag 26 december 2010 @ 11:39 |
Ik zal proberen eraan te denken! ![]() Zo. Nu eerst eens roomboter maken. Slagroom + keukenmachine = dikke pret! | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 12:27 |
Roomboter maken? Was de roomboter uitverkocht? | |
minilot | zondag 26 december 2010 @ 13:15 |
Nee hoor, is gewoon leuk om te doen. ![]() | |
PdeHoog | zondag 26 december 2010 @ 13:23 |
Die vaag bruine prak ziet er toch niet uit als aardappelpuree? Dat is een appel-uien-jus-saus-achtig iets. Lekker iig ![]() | |
Jagärtrut | zondag 26 december 2010 @ 13:27 |
![]() carpaccio van rode biet en appel met geitenkaas en walnoten ![]() Jacobsschelpen met citroengroente ![]() zuurkoolsoep met parmaham ![]() spoom met mango/passievrucht ijs en prosecco ![]() bief, met geroosterde worteltjes, pastinaak en rode ui, en pomme duchesse en hasselback aardappel ![]() mislukte pavlova met gekarameliseerde peer, vanillemascarpone en wat chocola ![]() Witte en pure chocolademousse. Het was lekker! ![]() | |
Curiosity | zondag 26 december 2010 @ 13:27 |
Inderdaad erg eenvoudige salade, lijkt heel erg op de griekse salade van de AH. | |
Frenetiek | zondag 26 december 2010 @ 13:29 |
![]() Vandaag wordt het maar weer eens menu 79. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 13:50 |
Eten is moeilijk te fotograferen, vrienden, zo is het ook. Bij geen van de foto's in dit topic heb ik tot nu toe zo'n idee van dat ziet er goed uit, aanvalluh!... | |
PdeHoog | zondag 26 december 2010 @ 13:54 |
Like we give a shit ![]() | |
Frenetiek | zondag 26 december 2010 @ 13:57 |
Het lijkt wel alsof iedereen al dronken was toen de foto's werden gemaakt. Zoveel knullige basisfouten zijn er te zien. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 14:08 |
Nee, dat maakt jou niet uit dat je kerstmaal eruit ziet als een bak Bonzo natuurlijk. ![]() Weet je dat we, op en af, al de halve dag over jouw kerstmaal hebben lopen.... ehm filosoferen. Nou ben ik trouwens ook benieuwd naar jouw mislukte desert ook trouwens, heb je die nog op de gevoelige plaat vastgelegd toevallig, hebben we wrs nog meer voer voor conversatie.... (Dit alles in het nette en even goede vrienden) Maar goed idd eten fotograferen is een vak apart, maar een vak dat beslist niet miskend dient te worden, naast dat je uiteraard enkele basisvaardigheden der compositieleer sws wel in huis moet hebben, aleer je fotografeert.... | |
Pietverdriet | zondag 26 december 2010 @ 14:28 |
Gisteren bij mijn zwager gegeten, hadden vooraf een salade met ham en vijgen met een mierzoete dressing en veel te weinig sla. Daarna een soepje, eigenlijk best lekker, maar veel te veel zout erin. Als hoofdgerecht een lage temperatuur gegaarde rosbief die heel erg goed was met een rode wijn saus, spruitjes met teveel nootmuskaat en een ongare aardappelgratinee. Als toetje chocolademousse. Daarbij wijn waar ik nu nog steeds pijn van in mijn dak heb, meneer trok de wijn de we hadden meegenomen natuurlijk niet open. God wat haat ik familieverplichtingen en vooral kerst. | |
golfer | zondag 26 december 2010 @ 14:28 |
Als je wilt zeiken over de kwaliteit van foto's moet je vooral naar het sektarische FOT gaan. Hier gaat het om een impressie van koken en voedsel en niet over fotografie. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 26 december 2010 @ 14:28 |
Ja, zoals goed klaargemaakt eten. | |
Blues | zondag 26 december 2010 @ 14:31 |
En daarom doen wij niet aan kerst, maar aan lekker eten en een fijn rustig cocoonweekend ![]() Fuck them piet als je geen zin hebt ![]() | |
Pietverdriet | zondag 26 december 2010 @ 14:32 |
* Pietverdriet geeft Golfer een rijkelijk gesorteerd pillendoosje aan met Alka Seltzer, Ibuprofen, (tegen de hoofdpijn) Omeprazolletjes (voor het maagzuur), Cyclizine (tegen misselijkheid), active kool (tegen het vergif) | |
Pietverdriet | zondag 26 december 2010 @ 14:32 |
Soms moet je wel, helaas. | |
PdeHoog | zondag 26 december 2010 @ 14:32 |
Mwjah...plus tig flitsers, spiegels, reflectieschermen en bovenal nog meer flitsers en lampen ![]() | |
Pietverdriet | zondag 26 december 2010 @ 14:38 |
Dat zijn geen truuks, dat is gewoon in controle zijn van je licht. | |
golfer | zondag 26 december 2010 @ 14:41 |
Om jullie te pesten alvast een impressie van het stuk runderfilet uit dit recept dat straks in de oven gebraden gaat worden: Eekhoorntjesbrood wellen: ![]() Prosciutto op (teflon)bakpapier: ![]() Eekhoorntjesbrood met knof en kruiden in de boter braden: ![]() Paddomengsel met gekruide stuk runderfilet op de prosciutto inrollen: ![]() Klaar om straks de oven in te gaan: ![]() | |
Ole | zondag 26 december 2010 @ 14:49 |
Ziet er nu al goed uit Golfer Er hebben geloof ik wat mensen last van de kerstnarrigheid hier | |
Blues | zondag 26 december 2010 @ 14:52 |
Vrete op aarde ![]() ![]() ![]() | |
Ole | zondag 26 december 2010 @ 14:55 |
Gister gourmet, durf het bijna niet te typen hier ![]() Vanavond kan ik gewoon aanschuiven, grote verrassing wat het menu zal zijn! In elk geval is er al hééle goede wijn, en wordt er uitgebreid gekookt ![]() | |
rubje | zondag 26 december 2010 @ 15:05 |
Mijn(ons) kerstmaal kun je hier vinden en vanavond kun je zien welke mooie fles bubbels wij van het kerstmaal meekregen in het welbekende Ah excellence Kerstmaaltijden review 2010. | |
Mr.Noodle | zondag 26 december 2010 @ 15:05 |
Het is een 5-gangen diner geworden als volgt. In het begin gingen we gewoon standaard uit van 3 gangen. soep, lamsbout en crème brûlée. Dat was voordat we naar de winkel gingen. Hoe we het gingen klaarmaken en versieren, dat zouden we wel verzinnen terwijl onderweg waren naar de winkel/slager. Vervolgens kom je bij de slager. Doe mij maar een Lamsbout. Vervolgens zegt die vrouw achter de counter, ik heb niet de hoeveelheid lamsbout die je wil, maar ik heb eventueel nog wel een stukje Lamsrack over. Prima doe mij die ook maar (ter compensatie) en die Carpaccio konden we niet laten liggen, omdat het echt een ontzettend lekker mals stukje runderhaas was... ![]() Fijn als je het vlees van tevoren mag proeven ![]() Toen we thuis aankwamen en alles uit de boodschappentas gehaald hadden, begon het ons ook een beetje te dagen dat het misschien wat veel was... ![]() Maar goed, het kwaad was al geschied. En om alles nou weg te gooien leek me ook niet ecologisch. Dus we zijn op 1e kerstdag gewoon vroeg begonnen met het kerstmaal. Rond 16:30 's middags begonnen met de Carpaccio tot een uur of 22:30 met de crème brûlée. Tussendoor gewoon wat pauzes met eten genomen van 30 tot 45 minuten en eigenlijk heel rustig gegeten. De broccolisoep bevatte niet zo heel veel room, zoals het misschien op de foto doet lijken. Maar goed, dat is gewoon een beetje gaan uitvlekken omdat ik wat aan het treuzelen was op dat moment. Toefje room was ook echt niet eens theelepeltje. Overigens moest ik 's morgens gewoon nog een halve dag aan het werk en had enkel een 2 broodjes op, in de middag had ik niet eens gelunched. Dus m'n maag zat eigenlijk al behoorlijk te snakken naar eten.. ![]() Na de soep pas was m'n honger een beetje gestild. Uiteindelijk niet heel veel overgehouden. Nog 2 ons aan geroosterde lam oid. Maar dat ga ik vandaag nog wel oppeuzelen.. ![]() En wat betreft de foto's tja, ze zijn met m'n telefoon in een paar minuutjes gemaakt en een sfeerfilter gebruikt. Maar eerlijk gezegd de kleur van het eten, zo origineel mogelijk gelaten. Want het eten moest ook nog warm en eetbaar genoeg blijven. Dus ik heb m'n dSLR met sfeervolle lichtflitsset en food cosmeticasetje maar thuis gelaten.. ![]() Verder nog suc-6 iedereen met hun kerstmaal. Ik heb vandaag "restjesdag" van gisteren. Vind het wel prima zo. Kan met oud&nieuw weer aan de bak.. [ Bericht 0% gewijzigd door Mr.Noodle op 26-12-2010 15:27:18 ] | |
FutureFairytale | zondag 26 december 2010 @ 15:53 |
![]() | |
PdeHoog | zondag 26 december 2010 @ 16:06 |
Flauw ![]() | |
Curiosity | zondag 26 december 2010 @ 16:25 |
![]() | |
FutureFairytale | zondag 26 december 2010 @ 16:35 |
dat wordt vast heel lekker! ![]() | |
FutureFairytale | zondag 26 december 2010 @ 16:36 |
de lekkerste! ![]() ![]() | |
golfer | zondag 26 december 2010 @ 18:39 |
En dus nu nog even het vervolg op deze post:Rollade na een kwartier in de oven even met rode wijn erbij nog 15 minuten terug de oven in: ![]() Het eindresultaat, klaar om aangesneden te worden: ![]() | |
rubje | zondag 26 december 2010 @ 19:16 |
zoals eerder gezegd kun je nu in dit topic zien welke restjes ik(we) vanavond hebben genuttigd. ![]() | |
FutureFairytale | zondag 26 december 2010 @ 19:24 |
half uurtje maar? Ik gooi een rollade er een uur in ![]() | |
Den_Haag | zondag 26 december 2010 @ 19:27 |
De rollade staat lekker in een laagje vocht in de oven. Frambozensausje staat te pruttelen. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 20:03 |
We zitten nu tussen tweede en derde gang in; beide gangen wmb een 8, dus wel beter dan wat ik bij elkaar pruttel. [ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 26-12-2010 20:55:00 ] | |
golfer | zondag 26 december 2010 @ 20:11 |
Runderfilet. Half uurtje op 230 graden met die prosciutto er om heen. Mooi rosé van binnen. | |
Mirjam | zondag 26 december 2010 @ 20:13 |
Improv-cooking in huize Mirjam vanavond, omdat ik er zin ionhad, en we beiden niet wisten wat te eten ![]() voorgerecht was een overheerlijke carpaccio van parmaham, met een citroenvinaigrette, geroosterde pijnboompitjes en geitenkaas. strakjes citroen-knoflookkip uit de oven, en een rijk gevulde aardappelsalade ![]() | |
FutureFairytale | zondag 26 december 2010 @ 20:36 |
ah rosé, ja zo ![]() | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 20:45 |
Leuk, ik zit nu te flippen in de keuken. Een prei is spoorloos en onrijpe avocado's. Geweldig. Kutkerst. Ik drink maar een wijntje om het op te lossen, geen idee hoe nog. ![]() | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 20:55 |
Ik heb er helemaal geen zin meer in ook. Ze zitten een film te kijken. Ik zou het liefst lekker naar boven gaan. Maak maar een tosti. Okay, even doorzetten nog. | |
#ANONIEM | zondag 26 december 2010 @ 21:02 |
*aait Voordeel van Turk zijn: wel kunnen besluiten om een kerstboom neer te zetten want verdomd gezellig, maar niets geven om Kerst zelf. Ik heb dan ook gewoon een hamburger en frietjes met m'n broertje zitten eten. | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 21:05 |
Ik zou zo graag met je willen ruilen nu. Al dat opgefokte culinaire gedoe. We eten verdorie altijd goed, vers en gezond. Heb inmiddels al een idee en hoop dat het goed valt. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 21:14 |
Stukje integreren misschien kan geen kwaad. Generaties huisvrouwen hebben zichzelf... iedere godvergetenkerstdag weer volledig afgebeuld... en waarvoor, opdat een aantal islamitische upstarts een hamburgertje en frietje nuttigen omtrent de kerstboom??? Fuck no. | |
Blues | zondag 26 december 2010 @ 21:16 |
Integreren is nou juist wat je niet hoeft te doen. Zien, begrijpen en accepteren hoe iemands anders cultuur in elkaar zit. Dáár heb je wat aan ![]() Je moet vooral jezelf blijven. /way offtopic | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 21:16 |
Kerst in huize Ryan3 en Stali. Eten komt er zo aan. | |
Frenetiek | zondag 26 december 2010 @ 21:16 |
Ach, dat is echt niet voorbehouden aan Turken. Ik ken genoeg mensen die vrij weinig / niets om kerst geven en ook hun ding doen op een dag als deze. Mensen die denken dat heel Nederland zich enorm drukt maakt in de keuken vandaag en allerlei verplichtingen heeft, zijn behoorlijk wereldvreemd. | |
#ANONIEM | zondag 26 december 2010 @ 21:17 |
Helpt het als ik zeg dat ik niet onder een verplicht bezoek aan het ouderlijk huis uit kon komen vandaag? | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 21:26 |
Je moet er niet eens op ingaan. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 21:28 |
Dat helpt. Maar weest een beetje solidair met de mensen die hier al generatieslang vandaan komen. Ze hebben het echt wel zwaar nu. Overigens volgend jaar gaan we gewoon koken, geen geouwehoer meer hier. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 21:30 |
Wat een lullige kut opmerking is dit toch weer hè. | |
#ANONIEM | zondag 26 december 2010 @ 21:31 |
Oh, ik vond het wel een lollige reactie eigenlijk. | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 21:31 |
Fijn dat je op je opmerking op terugkomt. Aardig van je. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 21:32 |
Ja, precies, daarom heb ik totaal geen stress beleefd en Stali zit me hier gewoon even voor gekke Henkie weg te zetten, rot tochop zeg. | |
#ANONIEM | zondag 26 december 2010 @ 21:33 |
Ah, de semiruzie om fokkers op de kast te jagen. Daar heb ik me ook menig SC mee vermaakt toen ik nog deel was van een fokstelletje. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 21:35 |
Je kunt je eigen stress niet aan en projecteert dit op mij, leuk. | |
Isabeau | zondag 26 december 2010 @ 21:43 |
We weten wie het zijn, toch? Kerstdiner in huize Isabeau was geweldig (vooral erg Engels), geen foto's. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 21:45 |
Ik weet niet eens waar je het over hebt... ![]() Maar goed, ik kreeg ineens zeer onaardige opmerkingen naar mijn hoofd, blijkbaar, omdat ik ietwat te direct of kwaadaardig ben geweest tegen jou, ik weet alleen niet hoezo....... Kennelijk spelen er onderhuids allerlei zaken mee waarvan ik geen weet heb..... and guess what ik ga er ook geen rekening mee houden ook. Ook al kunnen jullie hier in cul niet het minste schilfertje kritiek velen van een ander, ...daar zit ik niet mee. Als iets er ronduit vies uit ziet op een foto, die je hier plaatst, dan zeg ik dat. Moet ik soms zeggen dat het er lekker uit ziet. En andere zaken zeg ik ook gewoon, of wil je liever dat iedereen maar een beetje doet alsof.... | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 21:48 |
Hoe bedoel je: we weten wie het zijn? | |
Isabeau | zondag 26 december 2010 @ 21:54 |
Jullie 'ruziën' wel vaker over fok terwijl je dan gewoon bij elkaar bent ![]() | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 22:45 |
Wat bedoel je nou precies? Volgens mij blijf ik op Fok redelijk in pol en nws en komt stali overal zo'n beetje. Ik kom haar nauwelijks tegen op Fok. Ik heb niet of nauwelijks ruzie met haar. Dus zeg jij het maar..... Vandaag is duidelijk een uitzondering, en heeft niets met mij, maar vooral met haar stress te maken... en blijkbaar met een wat al te grote gevoeligheid van usertjes in dit subforum.... Ik was er al op gewezen dat de usertjes hier een mes in mijn rug aan te steken waren in een sc, alleen maar omdat ik euvele moed bij elkaar geraapt had om wat vraagtekentjes te zetten bij enige foto's hier. TR's die me om de oren vlogen, kennelijk.... Het is ook allemaal te gek voor woorden ook, wat hier blijkbaar gebeurt. ![]() | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 22:51 |
LIT vergeten? ![]() We wonen al zeven jaar samen, twee keer per jaar ruzie, hooguit. Stress speelde wel mee bij mij. Verkeerde en ontbrekende producten zorgden voor een klote hoofdmaaltijd. Best wel lullig want we eten hier altijd vers en lekker. Nu ging het de soep in en na een enorme kutopmerking heb ik de improvisatie netjes afgemaakt, vervolgens afgeraffeld met een coupe colonel plus scheutje Italiaanse citroenlikeur. Koffie gezet en zoek het maar uit. De twee achten waren in ieder geval wel heel aardig. Het aardigste opmerking van de hele dag eik. Flikker maar op met dat kerst. Ik ga lekker tv kijken. ![]() Hoop dat het bij jullie leuker was iig. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 23:07 |
Blijkbaar moet je het als man en vrouw ook altijd met elkaar eens zijn, want anders weten 'ze(= heel cul?) wel wie je bent'...? ![]() | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 23:28 |
Overigens ben ik benieuwd wat we 3de kerstdag eten; dan ben ik weer aan de beurt.... | |
Staal | zondag 26 december 2010 @ 23:40 |
Aardappelbovisten. Dure paddestoel, morgen zeker in de aanbieding, Ik maak ze wel. | |
Ryan3 | zondag 26 december 2010 @ 23:41 |
Nee, dat doe ik wel... ![]() | |
Blues | zondag 26 december 2010 @ 23:54 |
Gewoon lekker eten, en dat rare kerstgebeuren lekker links laten legguh ![]() En waarom gebruik je Staal & Stali? | |
golfer | zondag 26 december 2010 @ 23:57 |
MPS ![]() | |
Ryan3 | maandag 27 december 2010 @ 00:04 |
PMS? | |
Ryan3 | maandag 27 december 2010 @ 00:05 |
Hoezo zaten jullie te cocoonen G&B, jullie hadden vandaag vlees voor een halve kazerne... | |
golfer | maandag 27 december 2010 @ 00:07 |
De soldaten hebben het helemaal opgegeten. ![]() | |
Staal | maandag 27 december 2010 @ 00:08 |
Teveel geouwehoer inderdaad. Ik ben dat opgedrongen gedoe wel zo zat. Hebben jullie lekker gegeten? Vast wel en mooie foto's, ook van de kreeftpan maar of jullie het vlees allemaal opgekregen hebben? Het leek in ieder geval voor een weeshuis. Het gaat niet half iig. Stali is even op vakantie naar Siberie. ![]() Dat sentiment kwam door jou trouwens, jij noemde me steeds Staal. | |
Staal | maandag 27 december 2010 @ 00:09 |
Neuh, dat stadium is al voorbij. Ben vergeten vanmorgen de rode vlag uit te hangen. | |
golfer | maandag 27 december 2010 @ 00:10 |
Het ging hier over eten, toch? ![]() | |
Staal | maandag 27 december 2010 @ 00:11 |
Dat boertje staat op trouwens. Even kijken. Bluezz, slapen joh. Sterkte morgen. | |
golfer | maandag 27 december 2010 @ 00:12 |
B. has left the building. ![]() | |
Staal | maandag 27 december 2010 @ 00:16 |
Hoe vers wil je het hebben jong? ![]() Trusten voor Bluezz. ![]() | |
Mr.Noodle | maandag 27 december 2010 @ 00:38 |
Ik dacht dat koken "leuk" moest zijn.. ![]() | |
Ryan3 | maandag 27 december 2010 @ 00:41 |
Tah, het was ook leuk. |